Mehän eletään nyt karismaattisien johtajien aikaa, niin että sillä osaamisella ei ole niin väliä. Pääasia että yleisö innostuu.
Kataisella on vaan se ongelma, että Talvivaaran ja Sinisen kirjan jälkeen kansa ei enää innostu sen puheista. Tääkin hillotolppa voi laskea Kokoomuksen kannatusta, koska se antaa huonon kuvan puolueen arvostelukyvystä.
Olisi ollut parempi järjestää se suurlähettilääksi jonnekin kauas, mutta ne haaveilee nykyään kuningaskunnasta. Elokuvista on nähty, että aatelisilla oli lokoisat oltavat, vaikka lähempänähän se oli stalinismia.
Demokratia toteutui luonnostaan siten, että kansa lynkkasi joskun muutaman aatelisen varoitukseksi muille, ja jos se ei riittänyt, niin alkoi kansannousu. Sodissa ei aluksi tiennyt, mille puolelle se asettuu, ja jos sitä ei kiinnostanut ollenkaan, niin sota saattoi ratketa sillä, että armeija eksyi käpykaartin maille ja sai selkäänsä.
Tän takia aatelisto etsi yleensä itse hyvän kuninkaan pitämään järjestystä. Se kuunteli kansaa, ja jos tarvetta oli, niin se pistäytyi lynkkaamisen uhan alla olevan aatelisen luona katsomassa, voiko sen pelotella järkiinsä vai pitääkö se tappaa.