Kirjoittaja Aihe: Jussi Halla-aho eduskunnassa ja kotimaan politiikassa 2019–  (Luettu 85025 kertaa)

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 153
 • Liked: 22771
 • antikomintern
Jussi Halla-aho eduskunnassa ja kotimaan politiikassa 2019–

Eduskunnan syysistuntokausi alkoi eilen ja tänään oli vuorossa ensimmäinen kyselytunti.

https://yle.fi/uutiset/3-10956648
Lainaus käyttäjältä: Yle
Oppositio nosti Postin tilanteen syksyn ensimmäisen kyselytunnin kärkiaiheeksi

Suurin oppositiopuolue perussuomalaiset esiintyi kyselytunnilla ensimmäistä kertaa Jussi Halla-ahon johdolla.

Eduskunnan syksyn ensimmäinen kyselytunti pyöri valtionyhtiö Postin tilanteen ympärillä.

Kerta oli ensimmäinen, kun suurin oppositiopuolue perussuomalaiset esiintyi kyselytunnilla Jussi Halla-ahon johdolla. Edellisellä, kesän alun kyselytunnilla puheenjohtaja Halla-aho ei ollut vielä palannut Brysselistä takaisin kotimaan parlamenttiin.

Ensimmäisen puheenvuoron käyttänyt Halla-aho peräsi hallitukselta vastausta siihen, miksi osan postilaisten palkkoja ollaan leikkaamassa jopa 30 prosentilla samalla kun Postin johtajan ansiot nousevat. Halla-aho halusi tietää, aikooko hallitus leikata valtionyhtiöiden johdon palkkiota ja estää suunnitellut palkanalennukset.

Onko valtion edun mukaista, että ihmiset eivät saa työstään palkkaa, jolla tulee toimeen, vaan joutuvat turvautumaan tulonsiirtoihin, Halla-aho kysyi.

(...)

e: muokattu vielä ketjun nimeä
« Viimeksi muokattu: 05.09.2019, 18:34:43 kirjoittanut Pullervo »

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 708
 • Liked: 15832
Jussi Halla-aho facebookissa 4.9.2019:

Lainaus käyttäjältä: Jussi Halla-aho
Tämä juttu on hyvä esimerkki siitä, miten narratiivi ohjaa havaintoa ja johtopäätöksiä. Tässä tapauksessa narratiivi on se, että perussuomalaiset on johtajakeskeinen, hurmoshenkinen liike, jonka kannatus seisoo karismaattisen johtajan varassa.

Ennen kuin tulin puheenjohtajaksi vuonna 2017, analyytikot kertoivat, että olen surkea puhuja ja epäkarismaattinen henkilö ja että perussuomalaisten kannatus romahtaa, jos minut valitaan puheenjohtajaksi. Kun perussuomalaisten kannatus ei romahtanutkaan, narratiivia ei suostuttu muuttamaan, vaan minusta tuli yhtäkkiä samojen analyytikkojen mielestä hyvä puhuja ja karismaattinen henkilö.

Perussuomalaisten kannatus on pysynyt lähellä 20 prosenttia jo kolmissa peräkkäisissä eduskuntavaaleissa. Media ei kuitenkaan ole vielä kyennyt sopeutumaan siihen, että poliittinen kartta on muuttunut ja muuttumassa pysyvästi. Perussuomalaiset nähdään edelleen tilapäisenä häiriönä, johon on yksi, moraalisesti kyseenalainen ja irrationaalinen selitys ("retoriikka", "karismaattinen johtaja"). Kunhan tämä selittävä tekijä tunnistetaan ja sen kimppuun käydään riittävällä raivolla, perussuomalaisten kannatus romahtaa, ja asiat palaavat vanhoille, hyviksi havaituille urille.

Vaihtoehto on paljon epämiellyttävämpi: perussuomalaisten kannatus ei juurikaan riipu siitä, kuka puoluetta johtaa, vaan perussuomalaisia kannatetaan sen politiikan vuoksi, jota puolue pyrkii edistämään. Jos asiat ovat näin, pitäisi joko puuttua niihin ongelmiin, joista puolueen kannatus kumpuaa, tai hyökätä tavalla tai toisella puolta miljoonaa äänestäjää vastaan.

On paljon helpompaa ja mukavampaa leikkiä, että kaiken takana on yksi henkilö tai ainakin hyvin suppea ihmisjoukko, ja muodostaa heistä eräänlainen pahuuden singulariteetti. Samalla tavoin primitiivisissä kulttuureissa rakennetaan fyysinen olkiukko tai muu syntipukki, joka on sopivan kokoinen vihollinen ja jota kurittamalla päästään eroon jostakin isommasta ja vaikeammin hallittavasta ongelmasta, esimerkiksi kuivuudesta ja kulkutaudeista.

Samanlainen ilmiö nähdään myös muodikkaassa maalittamiskeskustelussa. Kun viranomainen tai poliitikko puhuu typeriä, on selvää, että se herättää kielteisiä reaktioita kansalaisissa ja panee heidät lähettämään palautetta. On kuitenkin epämukava ajatus, että reaktiot johtuisivat omien puheiden typeryydestä ja että niin moni kansalainen pitäisi niitä typerinä. Mukavampaa on ajatella, että kaiken kielteisen palautteen takana on yhdet aivot ja pahan singulariteetti: esim. Hommaforumilta, Suomen Sisusta tai perussuomalaisten puoluetoimistolta johdettu MASINOINTI.

Kun singulariteetti ja syntipukki saadaan tavalla tai toisella tuhottua, ikävä palaute lakkaa, kukaan ei enää äänestä perussuomalaisia ja rauha palaa maahan.

Ja se juttu joka innoitti kirjoitukseen:

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006226392.html (4.9.2019)

Kommentit kannattanee lukea.

Lainaus
Puhetapa saattaa olla Jussi Halla-ahon suosion salaisuus

Perussuomalaisten puheenjohtajan käyttämä retoriikka on kaukana poliittisesti korrektista kielenkäytöstä.

PERUS­SUOMA­LAISET porskuttaa kannatus­kyselyiden kärjessä kuukaudesta toiseen. Kantar TNS:n HS:lle tekemässä tuoreimmassa kyselyssä perus­suomalaiset sai ainoana puolueena 20 prosentin kannatuksen.

Myös vaalimenestys on ollut samaa luokkaa kuin Timo Soinin parhaina päivinä.

Soini sai kumppaneineen ensimmäisen ”jytkynsä” vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Kannatus oli 19,1 prosenttia, jolla irtosi 39 edustajanpaikkaa.

Vuoden 2015 vaalien jälkeen puolue hajosi, mutta Jussi Halla-ahonkin johtama joukko ylsi viime kevään vaaleissa 17,5 prosentin kannatukseen ja 39 edustajanpaikkaan.

(...)

RISTO UIMOSEN kirjoittamassa, Juha Sipilän (kesk) hallituksesta kertovassa kirjassa Tulos tai ulos Soini kertoo, että hän maanitteli useaan otteeseen Halla-ahoa ottamaan perussuomalaiset johtoonsa. Kirjan mukaan Halla-aho kieltäytyi. Halla-aho kiisti tulkinnan saman tien.

Mikä on Halla-ahon ja hänen hengenheimolaistensa suosion salaisuus? Nykyinen perussuomalaiset on kahden asian liike. Puolue vastustaa maahanmuuttoa ja kyseenalaistaa ilmastonmuutoksen.

Halla-ahon käyttämä retoriikka on kaukana poliittisesti korrektista kielenkäytöstä.

EHKÄ juuri siinä on homman juju: Halla-aho puhuu asioista, jotka kannattajia vaivaavat, ja tavalla, johon kuulijat voivat samaistua.

Kuten Veikko Vennamo aikoinaan kiteytti: kyllä kansa tietää.


Lainaus Hyysärin jutusta puuttui.
« Viimeksi muokattu: 06.09.2019, 13:00:57 kirjoittanut Alaric »
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 170
 • Liked: 9080

Lainaus käyttäjältä: Yle
Oppositio nosti Postin tilanteen syksyn ensimmäisen kyselytunnin kärkiaiheeksi

Onko valtion edun mukaista, että ihmiset eivät saa työstään palkkaa, jolla tulee toimeen, vaan joutuvat turvautumaan tulonsiirtoihin, Halla-aho kysyi.


Tämä on erionomaista oppositiopolitiikkaa. Se osuu sekä demareihin hallituksessa että opposition kokoomukseen. Hallituksen "eriarvoisuudentorjujat" joutuvat kiemurtelemaan ja opposition "tarveharkinnanvapauttajat" joutuvat kakomaan. Hyvä avaus!
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 254
 • Liked: 4031
 • Mersupersu
Lisäksi sikälikin hyvä, että kyseessä on totaalisen typerä muutos siirtää ihmiset eli Postin työntekijät palkkatulon parista asumistuen ja KELAn piiriin.

Toiseksi siksikin, että Luotettavalta Medialta loppuu paukut sen narratiivin ylläpitämiseen, että persut puhuvat ainoastaan maahanmuutosta.

Todellakin toivon, että perussuomalaiset pitävät esillä näitä epäkohtia ja mahdollisesti hallitukseen päästessään todellakin tekevät asioille jotain. Nykyisen Teh Työväenpuolueen johtaman hallituksen toiminta on totaalisen ala-arvoista, vaikka hallitus ei ole päässyt edes kunnolla vauhtiin. Ilmeisesti persunpelko on niin kova, ettei KEPUsta voida millään irrottautua.
Natan Sharansky: "understand a critical difference between the world of fear and the world of freedom. In the former, the primary challenge is finding the inner strength to confront evil. In the latter, the primary challenge is finding the moral clarity to see evil."

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 859
 • Liked: 3469
 • Palkittu toimittaja
^Illalla huomasin kokoomuksen Pia Kauman jo kirjoittaneen Usariin pitkän blogin aiheesta. Kovasti oltiin arvopohjaisessa kykypuolueessakin keretty huolestua näistä ihmisten siirtämisistä yhteiskunnan tukemiksi.  ;D

En nyt aivan sanatarkasti jaksanut tädin tuotosta tankata mutta nätteihin blondikansanedustajiin silloin tällöin kohdistuvia plagiointisyytöksiä
odotellessa. :flowerhat:
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Kriittinen, mutta myös objektiivinen julkinen sana on oleellinen osa demokratiaa. Jos se rappeutuu – kaupallisista tai poliittisista syistä yhdentekevää – niin demokratiakin saa ydinvian." - Kalevi Sorsa

"Ei n____ Turkuun, ei n____ minnekään."

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 488
 • Liked: 23901
 • Takapenkin paha poika
Vai on Hallis liian hyvä puhuja ja siitä johtuu PS kannatus. Olisi toimittelija voinut tietysti jatkaa kuten vihjaa, eli "Hitlerkin oli hyvä puhuja ja kaikki tietää miten sitten kävi".  ;)

Mielenkiintoinen oli hyysärin kommenttipalsta tuon jutun kohdalla. Näköjään HS lukijakunta alkaa nuivistumaan. Ensimmäinen oire siitä on aina sama; "en ole kaikesta Halla-ahon kanssa samaa mieltä, mutta..." -lause. Tuon kuullessaan tai lukiessaan tietää, että nyt on lamppu syttynyt. Ihminen antaa luontaisesti itselleen tuollaisen vastuuvapauslauseen puhuessaan jostain pahuuden pelsepuubiksi leimatusta henkilöstä, koska ei halua tulla itse leimatuksi samalla tavalla vaikka pitääkin sen henkilön ajatuksia tai politiikkaa järkevänä.
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 800
 • Liked: 9295
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
^Illalla huomasin kokoomuksen Pia Kauman jo kirjoittaneen Usariin pitkän blogin aiheesta. Kovasti oltiin arvopohjaisessa kykypuolueessakin keretty huolestua näistä ihmisten siirtämisistä yhteiskunnan tukemiksi.  ;D

En nyt aivan sanatarkasti jaksanut tädin tuotosta tankata mutta nätteihin blondikansanedustajiin silloin tällöin kohdistuvia plagiointisyytöksiä
odotellessa. :flowerhat:
Kokoomuksessa ei yhtään tykätä siitä että palkallaan ei elä.  ;D hoh hoh hoo. Mitähän ne vielä
keksivät kun pääsevät oikein populismin makuun? Tämä on niin hauskaa.
« Viimeksi muokattu: 06.09.2019, 18:16:04 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Marcus Porcius Cato

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 121
 • Liked: 876
^Illalla huomasin kokoomuksen Pia Kauman jo kirjoittaneen Usariin pitkän blogin aiheesta. Kovasti oltiin arvopohjaisessa kykypuolueessakin keretty huolestua näistä ihmisten siirtämisistä yhteiskunnan tukemiksi.  ;D

En nyt aivan sanatarkasti jaksanut tädin tuotosta tankata mutta nätteihin blondikansanedustajiin silloin tällöin kohdistuvia plagiointisyytöksiä
odotellessa. :flowerhat:
Kokoomus ei yhtään tykkää että palkallaan ei elä.  ;D hoh hoh hoo. Mitähän vielä keksivät kun pääsevät oikein populismin makuun? Tämä on niin hauskaa.

Toki ylikansallinen kokoomus haluaa, että työntekijä eläisi palkallaan. Kokoomuslaisten mielestä suomalaisen duunarin elintason vain pitäisi olla yhtä korkea kuin kaukoidän hikipajassa 12 tuntista päivää raatavalla ja slummissa asuvalla vinkuintiaanilla.
Olen muuten sitä mieltä, että kulttuurimarxismi on tuhottava.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 376
 • Liked: 21316
 • Easter Worshipper
Vai on Hallis liian hyvä puhuja ja siitä johtuu PS kannatus.

Niin. Mikäli ei punastuisi ja nieleskelisi äänekkäästi, kannatus olisi 40%.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Timo Rainela

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 561
 • Liked: 1461
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
Jussi Halla-aho / Facebook

Tänään pidettiin Helsingissä EU-maiden parlamenttien välinen konferenssi maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikasta. Kokousta emännöi eduskunnan hallintovaliokunta ja sen puheenjohtaja Riikka Purra.

Päällimmäinen havainto käydystä keskustelusta on, että valtavirta on lyhyessä ajassa liikkunut useimmissa Euroopan maissa huikeasti. Vain muutama vuosi sitten vastaavissa tilaisuuksissa kuultiin pääasiassa liturgiaa ja kliseitä, seassa joku yksittäinen "äärioikeistolainen" sanomassa jotakin kriittistä.

Tänään arvopohjapuheet olivat yksittäisiä kummajaisia. Useimmat puhujat nostivat kursailematta esiin maahanmuuton ongelmia ja turvapaikkajärjestelmän epäkohtia.

Eduskunnan varapuhemies Juho Eerola ja Purra avasivat tilaisuuden suorastaan järisyttävillä puheenvuoroillaan. Tämä varmasti omalta osaltaan rohkaisi osallistujiakin puhumaan suunsa puhtaaksi. Se, että avauspuheenvuorot tuntuivat niin järisyttäviltä, kertoo toisaalta siitä, miten latteaa ja sisällötöntä poliittinen puhe liian usein on.

Tämä päivä antoi minulle ja monelle muulle ripauksen optimismia paitsi parlamentarismin myös maahanmuuttoasioiden suhteen.

Eerolan puhe 00 - 12:40
Purran puhe 12:40 - 29:15

Lisäksi oma puheenvuoroni 01:41:15


Verkkolähetys:
https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/suomen_eupuheenjohtajuus2019/2019-09-09-immigration-parleu2019fi?fbclid=IwAR2wPXV8D9wMzGjzgtrhJpAcDvA8kyG2O1i-ao4hXRVwbozSaXk2m6H5TSk

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/2469920009794845
TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

andrus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 651
 • Liked: 1092
Nyt odotellaan Hesarin mielipidekirjoitusta jotta tilaisuus saa näkyvyyttä ja loppuviikko tykitellään poteroista.
"SDP aina tehny sillai, et se pistää käden jätkän taskuun ja syö sen laskuun" - Teuvo H.

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 170
 • Liked: 9080
Nyt odotellaan Hesarin mielipidekirjoitusta jotta tilaisuus saa näkyvyyttä ja loppuviikko tykitellään poteroista.

Sisältö on tosiaan valitettavan helppo arvata. Poimitaan yksittäinen lause sieltä täältä, joiden avulla perustellaan että kaikki parlamentaarikot olivat Suomen vihreiden linjoilla ja lisäksi persut natseja. Taustoittavaksi näkökulmaksi otetaan se että persut yrittivät juonia tapahtuman varjolla sisäpolitiikkaa mutta epäonnistuivat surkeasti kataluudessaan. Seuraavaksi sitten kaksi viikkoa henkilökuvaa Pekka Haaviston käsittämättömän suuresta pätevyydestä ja miten Pekka tulee pian saavuttamaan maailman rauhan.
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

newspeak

 • Vieras
Mediahiljaisuus eilisestä maahanmuuttokonferenssista ihmetyttää:
Hiljaisuudelle löytyi onneksi hyvä syy:

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 262
 • Liked: 16162
Suomen valtion velan kokonaismäärä 31.12.2019: 106 367 822 729 eur (vrt vuonna 2009: 53 mrd eur).

Tämän hetken tilanne: http://velkakello.fi/

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 161
 • Liked: 15418
Tämähän alkaa käydä suorastaan vaaralliseksi.


Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 145
 • Liked: 6707
Tämähän alkaa käydä suorastaan vaaralliseksi.


Tästä olisi kivaa ja fantsua saada lisää informaatiota.
Asking for a fren.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 152
 • Liked: 4225
Jaahas. Sieltä se liberalismin pinnan alta pikkuisen raaputtamalla alkaa paljastua totalitarismin tummanpunainen todellisuus.

 Onhan nytkin näitä sananvapauden suojelemiseksi kielletään keskustelu ja kritiikki. Nyt siis suojellaan demokratiaa kieltämällä se.
Ooh lalaa...

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 708
 • Liked: 15832
https://valtioneuvosto.fi/live

Tuossa osoitteessa sen seminaarin pitäisi olla.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 708
 • Liked: 15832
Kohdassa 1:26:30 alkaa tuo idiootti nimittely, tosin jonkun lainauksen savuverhon suojissa.
Tarkoitus ei jää epäselväksi.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 570
 • Liked: 1817
Demokratian puitteissa tapahtuva manipulointi epäonnistui ja persuvyöryä pukkaa -> siirretään valtaa pois demokraattisesti valituilta lainsäätäjiltä. Kuulostaa siltä että vanha valta on valmis kaventamaan demokratiaa säilyttääkseen jonkinlaisen otteen vallasta. Vanhaa valtaa edustavat puolueet yhteistyökumppaneineen ovat roikkuneet niin kauan vallassa että kuvittelevat hybriksessään ja suuruuskuvitelmissaan olevansa korvaamattomia.

Jos Rinne ja kumppanit lähtisivät todella manipuloimaan instituutioita demokratiaa heikentäen, äänestäjät rankaisisivat tästä nopeasti. Järkevää olisi kunnioittaa kansan ääntä, mutta siihen valtansa menettämistä pelkäävät voimat eivät halua suostua. Mutta onhan se ilo seurata miten herrat pelkäävät valtansa menettämistä. Ja menettäväthän he sen lopulta. Kärsivällisyys palkitaan, ja kärsivällisyyttä tämän poliittisen sirkuksen seuraaminen vaatiikin. 

 
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 029
 • Liked: 3171
 • Sus siunatkoon
Halla-aho tai Perussuomalaiset sai vastineensa julki Keskustan Suomenmaahan Keskustan kansanedustajien tahallisen väärinymmärtämiseen.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/hallaaho-vastaa-keskustalaisille-vaite-perussuomalaisten-maahanmuuttokannan-tayskaannoksesta-ei-perustu-mihinkaan-6.3.537498.f0ada60664

Lainaus käyttäjältä: Suomenmaa
Halla-aho vastaa keskus­ta­lai­sille: Väite perus­suo­ma­laisten maahan­muut­to­kannan täys­kään­nök­sestä ei perustu mihinkään
Santeri Lampi 13.9.2019 15:29 Muokattu 13.9.2019 15:55

Pe­rus­suo­ma­lais­ten pu­heen­joh­ta­ja Jus­si Hal­la-ahon mu­kaan kä­si­tys puo­lu­een maa­han­muut­to­lin­jan muut­tu­mi­ses­ta on vää­rä.

– Väi­te ei pe­rus­tu mi­hin­kään ei­kä pidä paik­kaan­sa, Hal­la-aho il­moit­taa Suo­men­maal­le.

Kes­kus­tan kan­sa­ne­dus­ta­jat Juha Pyl­väs, Mik­ko Kär­nä, Han­na Hut­tu­nen ja Joo­nas Könt­tä ko­ki­vat vii­me kes­ki­vii­kon edus­kun­ta­kes­kus­te­lus­sa, et­tä pe­rus­suo­ma­lais­ten kan­ta maa­han­muut­toon oli­si muut­tu­nut.

Edus­kun­ta kä­sit­te­li tyt­tö­jen su­ku­puo­lie­lin­ten sil­po­mi­sen eril­lis­lail­la kri­mi­na­li­soi­vaa kan­sa­lai­sa­loi­tet­ta.

Hal­la-aho epäi­lee, et­tä kes­kus­ta­lais­ten "vir­heel­li­nen väit­tä­mä" liit­tyy pe­rus­suo­ma­lais­ten kan­sa­ne­dus­ta­ja Riik­ka Pur­ran pi­tä­mään pu­heen­vuo­roon, jos­sa nos­tet­tiin esil­le kor­keim­man hal­lin­to-oi­keu­den pää­tök­ses­tä syn­ty­nyt ris­ti­rii­tai­nen ti­lan­ne.

– Kor­kein hal­lin­to-oi­keus on vas­ta lin­jan­nut, et­tä kiel­tei­sen tur­va­paik­ka­pää­tök­sen saa­nut­ta nais­ta ei voi­da pa­laut­taa So­ma­li­aan en­nen kuin on sel­vi­tet­ty, jou­tui­si­ko hä­nen lap­sen­sa siel­lä sil­po­mi­sen uh­rik­si. Toi­sin sa­no­en Suo­mes­sa em­me täl­lä het­kel­lä voi teh­dä sil­po­mi­sel­le mi­tään, mut­ta em­me kui­ten­kaan saa pa­laut­taa maa­han, jos­sa sil­vo­taan. — Miet­ti­kää­pä sitä, Pur­ra sa­noi.

Hal­la-ahon mu­kaan So­ma­li­as­sa sil­vo­taan 98 pro­sent­tia ty­töis­tä.

– Rat­kai­su ei luon­nol­li­ses­ti voi ol­la se, et­tä hei­dät siir­re­tään Suo­meen, Hal­la-aho lin­jaa.

(Juttu lainattu kokonaan koska verorahoitteinen puoluejulkaisu.)

Suomenmaan juttu keskustaedustajien "kokemuksellisesta" eduskuntakeskustelusta tyttöjen ympärileikkauksesta. ( :facepalm: <itsesensuroitua voimasanailua>, kyllä vihloo, että tuollaisia toopeja on kansanedustajina - vai oliko tarve vain saada otsikoita, silti  :facepalm:.)

Lainaus käyttäjältä: Suomenmaa
Keskus­ta­ne­likko kiittelee perus­suo­ma­laisten täyskäännöstä maahan­muut­to­po­li­tii­kassa – "tulivat eilen inhi­mil­li­selle linjalle"
Santeri Lampi 12.9.2019 12:01 Muokattu 13.9.2019 11:07
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskustanelikko-kiittelee-perussuomalaisten-tayskaannosta-maahanmuuttopolitiikassa--34tulivat-eilen-inhimilliselle-linjalle34-6.3.537145.71b198e4c9

Kyllä Kulmuni kiidättää Keskustan uusille kannatusprosenteille tällä rytmiryhmällä. Taitavat kokea jotain myötähäpeää Suomenmaan toimituksessakin, kun päästävät Halla-ahon vastaamaan. Saavatpahan ainakin mitattua, miten paljon Halla-ahon nimi otsikossa saa lisälatauksia.
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 347
 • Liked: 5871
^
Mikä ihmeen "inhimillinen linja" on myöntää automaattisia turvapaikkoja silpomisen perusteella, vaikka sitä ei pystytä estämään myöskään Suomessa, eikä myöskään haluta estää.

Ellei sitten "inhimillisellä linjalla" tarkoiteta hyväuskoista linjaa. Nuo kansanedustajat ovat vielä ylpeitä omasta hyväuskoisuudestaan.

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 910
 • Liked: 4774
 • A spherical bastard
Viestejä poistettu. Pysykäähän asiassa.

PS. On ihan vitun noloa vasikoida viestejä joihin kuitenkin vastaa pitkään ja hartaasti.
Iku-Routa: Tä? Mitä väliä jollain tykkäyksillä on?

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 153
 • Liked: 22771
 • antikomintern
Lauantaina 21.9.2019 klo 10.05 Ylen Tv1:n Ykkösaamussa Pirjo Auvisen haastateltavana Jussi Halla-aho. Kysymyksiä voi lähettää Ylen nettisivun kautta tai Ykkösaamun sähköpostiosoitteeseen (molemmat linkistä).

https://yle.fi/uutiset/3-10979219
Lainaus
TV1:n Ykkösaamussa Jussi Halla-aho: Mitä haluat kysyä?

Jussi Halla-aho palautti perussuomalaiset eduskunnan toiseksi suurimmaksi puolueeksi, mutta mitä hyötyä suuruudesta on, kun kukaan ei suostu yhteistyöhön? Jussi Halla-aho on TV1:n Ykkösaamun vieraana lauantaina.

Halla-aho palasi eduskuntaan syyskauden alkajaisiksi. Minkälaista oppositiopolitikkaa perussuomalaiset aikovat tehdä? Kuullaanko kritiikkiä vain maahanmuutosta ja ilmastonmuutoksen vastaisista toimista?

Perussuomalaiset ovat viime vuodet olleet suuressa myllerryksessä. Myös äänestäjät ovat muuttuneet. Kenen asiaa perussuomalaiset ajaa?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on lauantaina 21.9. klo 10.05 TV1:n Ykkösaamun vieraana. Pirjo Auvinen haastattelee.

(...)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 146
 • Liked: 71502
Lainaus
Eduskuntakeskustelu on pysynyt pääosin maltillisena.

Kansanedustaja Suomela suututti oman puheenvuoronsa kaneetilla perussuomalaiset.

– Keskeinen este tälle muutokselle oli tässäkin salissa istuvat konservatiivit, jotka ovat sulkeneet korvansa oikeusoppineiden ja raiskauksien uhrien vaatimuksilta. Onpa tässä salissa myös ihmisiä, jotka ovat taannoin kirjoittaneet blogiinsa toivovansa poliittisten vastustajiensa joutuvan raiskatuksi, eivät ole pyytäneet anteeksi tai vetäneet sanojaan takaisin. Nyt tuntuu aika erikoiselta kuulla, että yhtäkkiä raiskaukset huolettavat, Suomela totesi.
Ilta-Sanomat: Raiskauksen määritelmään muutosta vaativa aloite sai vankkaa tukea eduskunnassa – Suomela suututti perussuomalaiset 18.9.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 588
 • Liked: 21203
^ Tuosta kirjoituksesta josta on poimittu yksi virke ja tulkittu kontekstistaan tunnistamattomaksi on siis lähes kolmetoista vuotta. Kai se on sitten "taannoin." Suomela oli tuon kirjoituksen kirjoitushetkellä muuten 12-vuotias.

Mitäköhän mahtaisi löytyäkään jos Suomelan repliikkihistoriaa käytäisiin läpi samanlaisella tarmon, pyhän pitkävihaisuuden ja aktiivisen väärinymmärryksen vimmalla?
« Viimeksi muokattu: 19.09.2019, 15:19:18 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 570
 • Liked: 1817
Suomelan tyttöä ei kuitenkaan pelota tippaakaan edustaa puoluetta joka pitää rajat auki raiskaajille joita lisäksi hyysää. Ei ole pelkoa että vihreät suostuisi kannattamaan perussuomalaista aloitetta seksuaalirikosten vähimmäisrangaistuksen rajojen nostosta. Tai että suostuisivat estämään raiskaajien pääsyn maahan maahanmuuttopolitiikan kiristämisen avulla. Pelko ja uhriutuminen on noille vain keino saada huomiota.

Ja aikuisten oikeasti, olisihan se oikeus ja kohtuus jotta ne maahantunkeutujat kävisivät juuri niiden kimppuun jotka haluavat rajat auki roskasakille. Valitettavasti se ei näin mene, vaan valitsevat suojattomat kohteet jotka sattuvat osumaan kohdalle.
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 850
 • Liked: 39515
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Jussi la 21.9.2019 klo 10:05 YLE1

EDIT: Ihan paska ja lapanen toimittaja. Ei reagoinut vastauksiin ollenkaan, vaan yritti keskeyttää kun Jussi pääsi asiaan, ja toisteli papukaijamaisesti ikivanhoja valemedian valeuutisia, kuten "puolueen kaappaus".

Aika hyvä loppuniitti:
"Perussuomalaiset on oman jäsenistönsä kaappaama puolue!"  :D :D :D
« Viimeksi muokattu: 21.09.2019, 10:50:14 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Länsimaiden johtajien ihmeellisin kehityssuunta on yrittää itsepäisesti luoda Neuvostoliitto Eurooppaan.”
— Gorbachev

“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— George Soros

“Kansallismielisyyden vastakohta ei ole globalismi, vaan kansallismielettömyys”
— Teemu Keskisarja, HS

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 708
 • Liked: 15832
Hyvin niitattu Jussilta myös tässä kohtaa.
https://yle.fi/uutiset/3-10982360

Lainaus käyttäjältä: YLE
Halla-aho: Saatavuusharkinnan poistaminen johtaisi halpatyövoiman käyttöön

Lainaus käyttäjältä: YLE
Halla-aho korosti, että puolen miljardin ihmisen EU- ja ETA alueelta saa tuoda työvoimaa ilman saatavuusharkintaa. Hän ihmetteli sitä, että puolueet ja elinkeinoelämä huutavat työvoiman tuomista tämän alueen ulkopuolelta

– Minun mielestäni on ihmeellistä, että tämä taso sivuutetaan kokonaan.

Jos työvoimaa ei löydy 500 miljoonan ihmisen alueelta, se kertoo Halla-ahon mukaan haluttomuudesta maksaa kunnon palkkaa.

Asia on juuri näin, sillä €U:n alueella on omasta takaa kymmeniä miljoonia työttömiä, joten jos tuosta porukasta ei löydy tarvittavaa osaamista niin jostain kehitysmaasta sitä ei ainakaan löydy.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

mikkojuha

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 630
 • Liked: 880
 • Tampere
Olihan tuo Ykkösaamu melkoista ilotulitusta. Toimittaja oli kerännyt katsojien avulla kattavan kysymyspaketin, ja käsikirjoitus eteni sujuvasti, mutta ei välttämättä toimittajan kaavailemalla tavalla - ei tälläkään kertaa. Paljastavaa oli seurata toimittajan kasvonilmeitä ja kehonkieltä. Synkkä ilme kirkastui hetkittäin, kun hän luuli saaneensa Jussin ahdinkoon, mutta kohta oli ilme entistä mörkimpi.

Jos ottaa asiat asioina, niin lopputulos oli hyvä niin katsojan, haastateltavan ja haastattelijankin kannalta. Rajallista aikaa ei hukattu turhaan lässytykseen, Jussia haastettiin ja haasteeseen vastattiin. Katsoja kiittää. Poliittisten vastustajien kannalta tilaisuus oli täydellinen katastrofi - jälleen kerran. Jussi sai vastata vaikeina pidettyihin asioihin riittävän laajasti, myös jatkokysymykset käytiin hyvin läpi. Hyvin vedetty. Ainoastaan jäin kaipaamaan sitä, että muutkin puheenjohtajat saisivat tasapuolisuuden vuoksi saman kohtelun eli heidät laitettaisiin vastaamaan hankalimpiinkin kysymyksiin. Mieleen tulevat esimerkiksi termit #rikkausjavoimavara #tuovoimapulapaikkaaja #geeniparannus #ilmainenenergia #syöttötariffi ja maapallon ihmisperäinen katastrofaalinen lämpiäminen

Tagit: halla-aho