Kirjoittaja Aihe: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä  (Luettu 6961 kertaa)

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 151
 • Liked: 14064
Juuh. Eiköhän avata miehelle ihan oma ketju :)

Ensikertalaisena 13 101 ääntä Vaasan vaalipirissä, joka oli toiseksi eniten vahvalla Rkp alueella heidän pj. Henrikssonin jälkeen.

Valtakunnallisesesti hän sai kolmanneksi eniten ääniä PS ehdokkaista. Edellään vain Jussi Halla-aho ja Ville Tavio. Jopa Laura Huhtasaari jäi äänimäärässä taakse. 15 äänellä mutta kuitenkin.

Sanoma haastatteli miestä, ja otsikoi jutun PS:n ääniharava Mauri Peltokangas lähtee eduskuntaan pistämään maahanmuuttopolitiikkaa ojennukseen
Lainaus
– Kyllä tällainen äänimäärä vetää nöyrän kiitolliseksi äänestäjien edessä. Sehän on valtava äänimäärä ensikertalaiselle.

Äänipotin nähdään tulleen pitkälti sosiaalisen median seuraajista. Peltokangas on ollut aktiivinen omilla kanavillaan yli kahden vuoden ajan, ja suosituimmat Youtuben videot ovat keränneet jopa satoja tuhansia näyttökertoja.

– Sosiaalisella medialla on ollut oma roolinsa, mutta me olemme tehneet hienon vaalikampanjan ja pyörineet vaalipäällikön kanssa ympäri Pohjanmaata. Sanotaan, että parhaamme tehtiin.
Alkuperäinen on ilmeisesti poistettu? Koska internetistä ei voi poistaa mitään, niin kopio löytyy aina :)

YT: Mauri kertoo mietteensä Turun tapahtumista (5:31)

Pään pitää olla todella syvällä puskassa jos ei ymmärrä miksi hänet äänestettiin eduskuntaan valtavalla äänimäärällä.

edit: otsikon täsmennys. Hän on Kokkolasta eikä Vaasasta.
« Viimeksi muokattu: 16.04.2019, 01:03:56 kirjoittanut qwerty »
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 333
 • Liked: 14451
 • junior koodari
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #1 : 21.09.2019, 19:51:45 »
Hyvä kertomus....

https://www.suomenuutiset.fi/peltokangas-pyysi-kuvia-synnyttaneista-miehista-tulikin-video/

Miehet poikii.

"Nyt yksi oppikirjan tekijöistä, Jaakko Lindfors, on julkaissut Facebookissa videovastineen Peltokankaan videoon.

– Mauri pyytää näyttämään hänelle, missä on osoitettu, että mies voi synnyttää. Missä on se Jarkko tai Timppa, joka on synnyttänyt, Jaakko Lindfors sanoo videollaan.

– Se on siinä, sanoo Lindfors näyttäen kirjastaan juuri sen kuvan, joka on laajalti kiertänyt sosiaalisessa mediassakin.

Lindfors jatkaa Peltokankaan läksyttämistä hyvin opettajamaisesti:

– Mauri, sellainen henkilö, joka on syntynyt naiseksi, mutta kokee itsensä mieheksi, hän korjaa sukupuolensa ja hänellä on kohtu, hän voi synnyttää. Dadaa!

– Mauri, sä et päätä opetussuunnitelmista. Sä et päätä mitä kouluissa opetetaan. Sä et päätä mitä oppikirjoja opetuksessa käytetään.

Lindforsin mielestä on hyvä, että poliitikot eivät päätä oppikirjoista.

– Oppikirjoista päättävät pedagogiset asiantuntijat, rautaiset ammattilaiset, meidän maailman parhaat opettajat, Lindfors latelee.

Tämän jälkeen Lindfors vertaa Peltokankaan vaatimusta kirjan poistamisesta kouluista natsien kirjarovioihin. Lopuksi hän haastaa Peltokankaan julkiseen väittelyyn.

– Mauri, mä haastan sut julkiseen väittelyyn. Jos tuut paikalle, saat sen kaipaamasi Jarkon foton ja koko tän oppikirjan meikäläisen omistuskirjoituksella, Lindfors lupaa.

Vasemmistoliiton aktiivi...

Onko Lindfors synnyttänyt ???
« Viimeksi muokattu: 21.09.2019, 19:54:06 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 937
 • Liked: 6227
 • Sus siunatkoon
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #2 : 22.09.2019, 11:08:53 »
Nosto aiheelle kansanedustajan Peltokankaan työ poliittisena vaikuttajana.

Pointsit Peltokankaalle. Hän onnistui hyvin saamaan näkyviin tämän yhteiskuntaan pesiytyneen typeryyden, jota voidaan kutsua kulttuurimarxilaisuudeksi.

Minusta keskustelua sukupuolista ei ole syytä käydä enempää. Riittää toteamus ettei nk. sukupuolikorjatut ja hormonihoidetut ihmiset muutu eri sukupuoliseksi. He saavat vain pienen ulkoisen avun ongelmaansa. Sukupuoliongelmaisten  osuus kansassa on häviävän pieni ja pieneksi jää, mikäli ihmiset näkevät ongelman oikein eikä näiden kulttuurimarxilaisten rakentamien vähemmistökuplien läpi. Nämä sukupuolestaan suuren ongelman tehneet ihmiset tarvitsevat ymmärtämystä ja ehkä eniten apua "jaksamiseen" vaikka väärän sukupuolisena kuin nykyistä sukupuoliongelmaisuuden normalisointia.

Minusta tämän voi jättää nyt vähemmälle. Tähän on hyvä palata ja viitata, kun uutta aihetta ilmaantuu. Viimeistään uusi syy palata tai viitata tähän on seuraavien vaalien alla. Uskon ja luotan siihen, että suomalaisissa on ehdoton enemmistö täysjärkisiä äänestäjiä, jotka eivät hyväksy tätä kulttuurimarxilaista typeryyttä. Toivon, että seuraavissa vaaleissa jälleen suurempi osuus äänestäjistä ajattelee samoin kuin itse. Perussuomalaiset ovat poliittinen työkalu, jolla tämä typeryys voidaan juuria opetuksesta pois ja korvata järjellisemmällä vaihtoehdolla.

Järjellisellä vaihtoehdolla sukupuoliongelmaiset eivät katoa ja heidän ongelmaansa voidaan ymmärtää, mutta heidän ongelmansa eivät ole kaikkien ongelma eikä yhteiskuntaa (mm. elämäntapaoppi) ohjata heidän ongelmiensa kautta. Korkeintaan tehdään tiettäväksi, että sukupuoliongelmaisia ihmisiä on olemassa eikä pidä hämmästyä, jos joku kerta kaupassa näkyy naiseksi pukeutunut mies tai kovin miehen oloinen nainen. Heidän olemisensa ja elämisensä ei ole muiden ongelma. Heille voi nauraa tai olla nauramatta. Heidän puolesta voi itkeä tai tuntea muita myötätunnon tunteita, mutta tulee pyrkiä hienotunteisuuteen ja tarpeettoman loukkaamisen välttämiseen aivan samoin kuin muihin näkyviin ihmisten poikkeamiin (en esitä esimerkkejä, kun rinnastavista esimerkeistä loukkaantutaan ellei sukupuoliongelmaisuutta nykyhengen mukaisesti ainoastaan normalisoida ja laajenneta koskemaan kaikkia).

Niin... siis toivon muiden äänestäjien ajattelevan ja äänestävän samoin kuin itse tulevissa vaaleissa, jotta Perussuomalaisista saadaan poliittinen vallankäyttäjä ja verorahojen käyttöön säästöä. Mm. tämä kulttuurimarxilainen hörhön palkan ja kulut voisi maksaa jostain muusta syntyvästä hyödystä kuin toimimalla "opetusalan ammattilaisena". Samoin kaikki opetusalan hallinnon ihmiset voisivat puolestani vaihteeksi kantaa vastuuta työttömyydestään hakeutumalla vaikka Postin lajittelutyöntekijöiksi (anteeksipyyntöni nykyisille täysjärkisille työntekijöille, että olen pilaamassa heidän työpaikkaansa kulttuurimarxilaisilla ja heidän symppareilla).
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 106
 • Liked: 35322
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #3 : 22.09.2019, 11:30:10 »
Vähemmästäkin menee pää sekaisin kun julistetaan että rotuja ei ole, sukupuolia taasen on ties kuinka monta ja miehet synnyttävät, Siinä sitä on peruskoululaisella ihmettelemistä. Tuntuu että maailma on menettänyt järkensä ja kohta ennen normaalijärkisinä pidettyjä viedään pakkohoitoon. Yhteiskunta kyllä kaipaa kipeästi uskonpuhdistusta. Sitä suuresti ihmettelen mikä on pistänyt ihmisten päät sekaisin.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 710
 • Liked: 71286
 • Optimistinen skeptikko
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #4 : 22.09.2019, 11:32:31 »
Minusta keskustelua sukupuolista ei ole syytä käydä enempää. Riittää toteamus ettei nk. sukupuolikorjatut ja hormonihoidetut ihmiset muutu eri sukupuoliseksi.

Montako jalkaa koiralla on, jos häntää kutsutaan jalaksi?
- Neljä. Hännän kutsuminen jalaksi ei tee siitä jalkaa.

Lainaus
How many legs does a dog have if you call his tail a leg? Four. Saying that a tail is a leg doesn't make it a leg.
- Abraham Lincoln
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“Kaikki toimet, joita voidaan tehdä maahanmuuton lisäämiseksi on tehtävä."
— Kangasharju, ETLA:n tj.

Pullervo

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 6 302
 • Liked: 23915
 • antikomintern
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #5 : 23.09.2019, 14:42:27 »
Miehet lopettavat synnyttämisen oppikirjan seuraavassa painoksessa. Eli kyllä näistä päättömyyksistä on syytä nostaa meteli.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/802072-oppikirja-opettaa-etta-mieskin-voi-synnyttaa-otava-korjaamme-asian-seuraavaan
Lainaus
Oppikirja opettaa, että mieskin voi synnyttää – Otava: "Korjaamme asian seuraavaan painokseen" (23.9.2019)

Sosiaalisessa mediassa leviää kuva kustannusyhtiö Otavan elämänkatsomustiedon oppikirjasta 7.–9. luokkalaisille. Paheksuntaa on herättänyt oppikirjan osio, jossa avataan sukupuolten moninaisuutta nykykäsityksen mukaan.

Tekstissä oppilaita evästetään kertomalla, että joissain maissa esimerkiksi Facebook antaa vaihtoehdoksi 71 erilaista vaihtoehtoa sukupuolelle.

Somekohun synnytti erityisesti kirjan kuvituksena oleva pariskunta, jonka miespuoliselta näyttävä puoliso on raskaana.

– Nykyään mieskin voi synnyttää, kuuluu kuvateksti lyhykäisyydessään.


(...)

Kuvatekstin osalta kustannusjohtaja Sankila sanoo kritiikin olevan ymmärrettävää ja myös aiheellista. Kustantamo onkin päättänyt jatkossa tarkentaa kuvatekstin väitettä.

– Jos kuvatekstin väitteen "Nykyään mieskin voi synnyttää" irrottaa kokonaisuudesta, se on todella raflaava, Sankila myöntää.

– Asia ei ole niin yksioikoinen, että kuvatekstille löytyisi riittävää perustetta. Tulemme korjaamaan sen kirjan seuraaviin painoksiin.

(...)

Simo_Toini

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 334
 • Liked: 905
 • Tuleva mielipiderikollinen Raamatun lukija
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #6 : 23.09.2019, 15:20:16 »
Vähemmästäkin menee pää sekaisin kun julistetaan että rotuja ei ole, sukupuolia taasen on ties kuinka monta ja miehet synnyttävät, Siinä sitä on peruskoululaisella ihmettelemistä. Tuntuu että maailma on menettänyt järkensä ja kohta ennen normaalijärkisinä pidettyjä viedään pakkohoitoon. Yhteiskunta kyllä kaipaa kipeästi uskonpuhdistusta. Sitä suuresti ihmettelen mikä on pistänyt ihmisten päät sekaisin.

Suuren ja mahtavan henkisen perinnön viitoittamalla tiellä aika on jo kypsymässä käyttämään mene suoraan vankilaan -korttia. Kivapuhepoliisin (vihr.) asenne onkin jo kohdillaan, Päivi Räsäsestä se lähti. Kuinka kansanedustaja kehtaa siteerata Raamattua kirkolle kiihottaen pride-marssia vastaan! Vaikka miehet synnyttivätkin nyt elämankatsomustiedon oppikirjassa, ev.lut. porttokirkon opukset ovat samaa tuubaa, sillä suvaitsevaistohan niissäkin suvaitsee.

Meneillään oleva yhteiskunnallinen uskonpuhdistus merkitsee "meidän maailman" puhdistamista kristinuskosta, konservatiivisuudesta, vääristä mielipiteistä ja lopulta niitä omaavista ihmisistä.

"Minulla on 100 miljoonan euron tuliaiset, kun tulen kotiin, oululainen Eurooppa-ministeri Tytti Tuppurainen (sd.) iloitsee. Kehossa tuntuu nuutuneisuus, mutta se ei mielialaa lannista, sanoo Tuppurainen, joka pitää neuvottelutulosta hyvänä sekä Suomen että Pohjois-Suomen näkökulmasta. "Sanomalehti" Kaleva 23.7.2020

Marcus Porcius Cato

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 142
 • Liked: 1009
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #7 : 23.09.2019, 15:32:23 »
Miehet lopettavat synnyttämisen oppikirjan seuraavassa painoksessa. Eli kyllä näistä päättömyyksistä on syytä nostaa meteli.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/802072-oppikirja-opettaa-etta-mieskin-voi-synnyttaa-otava-korjaamme-asian-seuraavaan
Lainaus
Oppikirja opettaa, että mieskin voi synnyttää – Otava: "Korjaamme asian seuraavaan painokseen" (23.9.2019)

Sosiaalisessa mediassa leviää kuva kustannusyhtiö Otavan elämänkatsomustiedon oppikirjasta 7.–9. luokkalaisille. Paheksuntaa on herättänyt oppikirjan osio, jossa avataan sukupuolten moninaisuutta nykykäsityksen mukaan.

(...)

Ihan hyvä, mutta tuossa Helsingin Uutisten jutussa pisti silmään silti tämä kohta: "... avataan sukupuolten moninaisuutta nykykäsityksen mukaan". Siis avataan sukupuolten moninaisuutta pienen omassa harhaisessa fantasiamaailmassaan elävän äärivasemmistolaisen aktivistiporukan käsityksen mukaan.
Olen muuten sitä mieltä, että kulttuurimarxismi on tuhottava.

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 480
 • Liked: 9988
 • Sameiden vesien sukeltaja
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #8 : 23.09.2019, 16:34:24 »
Luulin lapselleni elämänkatsomustiedon oppiaineeksi valitessani, että niillä tunneilla olisi vähemmän huuhaata. Olin väärässä, sillä ilmeisesti uskonnonopetus ainoastaan vaihtui uskomusopetukseen. Suomessakin pitää lapsia näköjään muistuttaa siitä faktasta, että kaikki mitä koulussa opetetaan ei ole totta.

Yhden valheellisen kuvatekstin muuttaminen tällaisen virheen jälkeen on irvokas veto. Jos kustannusyhtiö Otava haluaisi palauttaa luottamuksen koulun opetussuunnitelmaan ja itseensä, se vetäisi koko kirjan heti pois opetuskäytöstä, eikä enää koskaan tilaisi oppikirjaa Turun Vasemmistoliiton puheenjohtajalta Jaakko Lindforsilta.

On tämä melko legendaarinen hetki Suomen opetushistoriassa, kun kouluissa on käytössä oppikirja, jonka tekijä luulee että mieskin voi synnyttää.
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

Simo_Toini

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 334
 • Liked: 905
 • Tuleva mielipiderikollinen Raamatun lukija
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #9 : 23.09.2019, 17:01:26 »

"... avataan sukupuolten moninaisuutta nykykäsityksen mukaan". Siis avataan sukupuolten moninaisuutta pienen omassa harhaisessa fantasiamaailmassaan elävän äärivasemmistolaisen aktivistiporukan käsityksen mukaan.

Tämä aktivistiporukka pitää hallussaan mediaa, kustantamoja, yliopistoa, valtiokirkkoa, kivapuhepoliisia ja käyttää niissä valtaa häikäilemättömästi. Kulttuurivallankumous näköjään onnistuu, kun vain tarpeeksi härkisti mokuttaa.

Kouluista kaikki alkaa, ja Pirkkalan monisteen laatineet virkamiehet tiesivät tämän. Esimerkiksi kansanedustaja Peltokankaan näkemyksiä esittämällä voi oppilas odottaa joutuvansa jäähylle tai saavansa kokeesta hylätyn, kun opettajana häärivä kukkahattutäti asennekasvattaa lapsia sukupuolten ja synnyttämisen moninaisuuteen. Kuka muka voisi olla oppikirjan kanssa eri mieltä?

Ihanneyhteiskunnassa aikuinen on sitten oppinut, että jos avaa suunsa väärän mielipiteen ilmaisemiseen, PolPon social justice warrior voi olla ovella.
« Viimeksi muokattu: 23.09.2019, 19:25:27 kirjoittanut Simo_Toini »
"Minulla on 100 miljoonan euron tuliaiset, kun tulen kotiin, oululainen Eurooppa-ministeri Tytti Tuppurainen (sd.) iloitsee. Kehossa tuntuu nuutuneisuus, mutta se ei mielialaa lannista, sanoo Tuppurainen, joka pitää neuvottelutulosta hyvänä sekä Suomen että Pohjois-Suomen näkökulmasta. "Sanomalehti" Kaleva 23.7.2020

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 633
 • Liked: 2198
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #10 : 23.09.2019, 17:18:38 »
Miehet lopettavat synnyttämisen oppikirjan seuraavassa painoksessa. Eli kyllä näistä päättömyyksistä on syytä nostaa meteli.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/802072-oppikirja-opettaa-etta-mieskin-voi-synnyttaa-otava-korjaamme-asian-seuraavaan
Lainaus
Oppikirja opettaa, että mieskin voi synnyttää – Otava: "Korjaamme asian seuraavaan painokseen" (23.9.2019)

Sosiaalisessa mediassa leviää kuva kustannusyhtiö Otavan elämänkatsomustiedon oppikirjasta 7.–9. luokkalaisille. Paheksuntaa on herättänyt oppikirjan osio, jossa avataan sukupuolten moninaisuutta nykykäsityksen mukaan.

(...)

Ihan hyvä, mutta tuossa Helsingin Uutisten jutussa pisti silmään silti tämä kohta: "... avataan sukupuolten moninaisuutta nykykäsityksen mukaan". Siis avataan sukupuolten moninaisuutta pienen omassa harhaisessa fantasiamaailmassaan elävän äärivasemmistolaisen aktivistiporukan käsityksen mukaan.
Sinun harhasi on parempi harha kuin tiedeyhteisön harha?

Marcus Porcius Cato

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 142
 • Liked: 1009
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #11 : 23.09.2019, 20:07:17 »

"... avataan sukupuolten moninaisuutta nykykäsityksen mukaan". Siis avataan sukupuolten moninaisuutta pienen omassa harhaisessa fantasiamaailmassaan elävän äärivasemmistolaisen aktivistiporukan käsityksen mukaan.

Tämä aktivistiporukka pitää hallussaan mediaa, kustantamoja, yliopistoa, valtiokirkkoa, kivapuhepoliisia ja käyttää niissä valtaa häikäilemättömästi. Kulttuurivallankumous näköjään onnistuu, kun vain tarpeeksi härkisti mokuttaa.


Kulttuurimarxistien pitkä marssi läpi instituutioiden on loppuun saatettu, ja tulokset ovat kaikkien nähtävillä. Ja nimenomaan härskiys on heidän menestyksensä avain. Vaikka nämä hourupäät ovatkin soluttaneet kaikki yllä mainitut instituutiot, eivät he niitä yksin hallussaan pidä. Suurin osa niiden johtopaikoilla olevista ihmisistä on selkärangattomia vellihousuliberaaleja ja mielikuvituksettomia byrokraatteja, mutta nämä taipuvat aina äänekkään radikaaliporukan vaatimusten edessä, mikäli ulkopuolelta ei tule painetta vastakkaiseen suuntaan. Onneksi ainakin Mauri tuntuu ymmärtävän kulttuurisodan merkityksen.
Olen muuten sitä mieltä, että kulttuurimarxismi on tuhottava.

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 172
 • Liked: 6382
 • Musta punaisin merkein
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #12 : 25.04.2020, 19:56:12 »
Mauri loisti tällä videolla. :) hän on hyvin pätevä kaveri. Erityisesti maatalous asia meni putkeen. Koska olen ite Maajussi, niin tiedän näistä jutuista. Hienoa että dosentti yrittää ottaa mediassa ilmatilaa haltuun näillä videoilla. Näin se vain menee, on oltava esillä kaiken aikaa. Myös Hamilo on hyvä.

https://youtu.be/4MRIj84FYLQ
Let's Go Brandon!!

Pohjanmaalainen jallu-Jenny

Lapinlahden linnut. Rauhanadressi.
https://youtu.be/Pbb2bQ56sAo

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 151
 • Liked: 14064
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #13 : 15.08.2021, 20:25:45 »
Nyt myös puolueen 2.varapuheenjohtaja :)


IL: Näin Purra kommentoi PS:n varapuheenjohtajan kiihotussyytettä


– En henkilökohtaisesti ymmärrä, miten siitä voidaan ketään syyttää. Mutta tämä on todellisuus, jossa perussuomalaiset elää, on elänyt aiemminkin. Meillä on omat näkemyksemme siitä, mikä on ongelmallista näissä sananvapaustuomioiden kohdalla ja mitä tälle lainsäädännölle pitäisi tehdä, Purra sanoi viitaten toiseksi varapuheenjohtajaksi valitun Mauri Peltokankaan syytteeseen.

–Valitettavasti näyttää siltä, että kun perussuomalaiset puhuu siitä asiasta, josta me puhumme, niin siitä on nykypäivänä tapana jäädä valtakunnansyyttäjän ja muidenkin hampaisiin, Purra sanoi.

– Tällaisissa tilanteissa, joissa ihminen käytännössä sanoo väärän sanan tai virkkeen, niin emme näe järkeväksi tällaista. Mutta tietenkin joudumme hyväksymään sen, että operoimme tällaisessa ympäristössä, jossa jatkuvasti on vaara, että johonkin meidän sanomiseemme puututaan, Purra sanoi.

-----

Syyte Peltokangasta vastaan on nostettu elokuun alussa Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Peltokangas on avannut saamaa syytettään seuraajilleen Facebookissa. Hänen mukaansa syyte on tullut kahdesta eri päivityksestä viime vuoden kesältä.

Peltokankaan mukaan ensimmäinen Facebook-kirjoitus oli tämä:
Lainaus
– Ajeltiin rouvan kanssa puutarhaostoksille Ylivieskan Kärkkäiselle. Ihmettelin, miksi on niin hyvä ja rauhaisa mieli. Juuri tajusin, että se johtuu siitä, että täällä ei Mogadishun murre kuulu, vuohipaimenet ei meuhkaa, eikä näy ainuttakaan kamelia, eikä lentävää mattoa parkissa.
Ja toinen tämä:
Lainaus
– Sisäministeri Ohisalo sanoi julkisuudessa, että perussuomalaiset haluavat, että turvapaikanhakijat eivät tee mitään. Voin vastata ministerille, että kyllä haluan. Minä haluan, että kielteisen päätöksen saaneet ja muut loisivat elintasosurfarit painuvat helvettiin tästä maasta. Saa kirjata pöytäkirjaan, kiitos.
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 106
 • Liked: 35322
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #14 : 15.08.2021, 21:12:43 »
Nyt myös puolueen 2.varapuheenjohtaja :)

Peltokankaan mukaan ensimmäinen Facebook-kirjoitus oli tämä:
Lainaus
– Ajeltiin rouvan kanssa puutarhaostoksille Ylivieskan Kärkkäiselle. Ihmettelin, miksi on niin hyvä ja rauhaisa mieli. Juuri tajusin, että se johtuu siitä, että täällä ei Mogadishun murre kuulu, vuohipaimenet ei meuhkaa, eikä näy ainuttakaan kamelia, eikä lentävää mattoa parkissa.
Ja toinen tämä:
Lainaus
– Sisäministeri Ohisalo sanoi julkisuudessa, että perussuomalaiset haluavat, että turvapaikanhakijat eivät tee mitään. Voin vastata ministerille, että kyllä haluan. Minä haluan, että kielteisen päätöksen saaneet ja muut loisivat elintasosurfarit painuvat helvettiin tästä maasta. Saa kirjata pöytäkirjaan, kiitos.
Missähän se kiihoitus on
Tuon ensimmäisen kirjoituksen mukaan Peltokankailla oli hyvä ja rauhallinen mieli kun Kärkkäisellä ei kuulunut Mogadishun murretta, vuohipaimenet eivät meuhanneet eikä paikalla ollut kameleita eikä lentäviä mattoja parkissa. Entäpä ne uhkaukset, solvaukset, panettelut ja halventamiset. Mitä Mauri olisi tehnyt jos tilanne olisi toinen,  Mauri hyvä ja rauhallinen mieli olisi kadonnut. Mauri kiihottaa kansanryhmää vastaan jos menettää hyvän ja rauhallisen mielen jos Kärkkäisellä kuulee Mogadishun murretta, näkee vuohipaimenten meuhaamista tai parkissa kameleita tai lentäviä mattoja.
Asiallisesti ottaen Maurilla on hyvä mieli kun KärkkIsellä ei ole somaleita eikä Lähi-Idästä tulleita, jos niitä siellä notkuisi niin Mauri Maurilla ei olisi hyvä ja rauhallinen mieli eikä Mauri kävisi Kärkkäisellä.
Onko kiihotusta kutsua somalia Mogadishun murteen puhujaksi, afgaania ammattinsa mukaan vuohipaimeneksi tai todeta että jos paikalla kameli niin siellä on myös arabi
Toinen juttu on että kansanedustaja Peltokangas toivoisi että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet noudattaisivat päätöstä ja poistuisivat maasta samoin kuin ne jotka ovat tulleet tänne anteliaan sosiaaliturvamme vuoksi, maasta poistumistahan tuo helvettiin painuminen tarkoittaa kansan kielellä ilmaistuna. Missä se kiihoitus, uhkaus, panettelu, solvaus ja halventaminen.
Edit ylen kiihotus 29.5.2018
https://yle.fi › Oppiminen
Oppilaina lukutaidoton vuohipaimen ja kielitaitoinen kosmopoliitti – miten maahanmuuttajien opettaja pitää kaikki oppilaat kyydissä? | Oppiminen | yle.fi
vuohipaimen sivustolta yle.fi
« Viimeksi muokattu: 15.08.2021, 21:34:13 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 915
 • Liked: 6608
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #15 : 15.08.2021, 21:27:23 »
Minusta Peltokangas on hyvä jätkä. Nyt ne vielä tuo Arton kanssa naisiintuneihin persuihin miesenergiaa. Eikä mitään Purraa vastaan, olisin itsekin äänestänyt häntä.

Peltokangas ja Luukkanen ovat ja näyttävät suomalaisilta miehiltä. Se on hyvä, että tollasia jätkiä on jäällä.

Eikä mitään Purralta ja Mereltä pois. Päinvastoin, perussuomalaisilla on hyvä ykköskenttä kasassa.
Let's Go Brandon

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 837
 • Liked: 22618
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #16 : 15.08.2021, 21:30:29 »
Hyvät valinnat tehty, itse olisin suurinpiirtein näin ollut valmis äänestämään myös.

Tärkeätä on, että etulinjassa on aatteessaan vahvoja ihmisiä, eikä mitään soinin ja kätyriensä kaltaisia poliittisia pyrkyreitä, joitten mielipide asioista muuttuu sitä mukaa kun oma etu sitä vaatii.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 151
 • Liked: 14064
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #17 : 15.08.2021, 21:50:04 »
Erityisesti maatalous asia meni putkeen.
Muutaman kuukauden takainen postaus mutta lainaan silti.

Edellisissä johtajistoissa ei ollut maaseudun miehiä. Hakkaraisen jälkeen. Nyt on taas. Kun asiasta keskustellaan telkkarissa, tai muilla areenoilla, niin Mauri on puolueen ykköstykki joka lähetetään debatoimaan. Toivottavasti on kova luu myös maaseudun asioissa.

Jos ja kun mietitään suurinta kasvupotentiaalia niin eikö juuri Kepulandia ole se missä on suurin äänipotentiaali? Naisten ohella. Kepulit ovat nolanneet itsensä niin täysin kuin mahdollista olemalla käsikassara maan historian äärivasemmistolaisimmalle hallitukselle, että vaikka saivatkin vielä kuntavaaleissa jotenkuten pidettyä asemansa niin miten lienee parinkymmenen kuukauden päästä kun sosialistien tuhotyön vaikutukset alkavat aidosti näkymään maaseudun ihmisten arjessa? Vielä yksi kierros velkarahan pumppaamista koneistoon vai stop the madness? Siinä on vaihtoehto jota jopa elinikäinen kepulainen joutuu miettimään.
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 964
 • Liked: 113983
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #18 : 20.12.2022, 13:29:58 »
Lainaus
Hovioikeus hylkäsi kansanedustaja Mauri Peltokankaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

VAASAN hovioikeus on käräjäoikeuden tavoin hylännyt perussuomalaisten kansanedustajaa Mauri Peltokangasta vastaan nostetun syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kyse on Peltokankaan Facebookissa toukokuussa 2020 kirjoittamista teksteistä, joissa hän kutsui turvapaikanhakijoita ”loisiviksi elintasosurffareiksi”. Kirjoituksissa puhuttiin myös vuohipaimenista.

Hovioikeuden tänään antaman ratkaisun mukaan kirjoitukset olivat jossain määrin solvaavia tai loukkaavia. Kyse oli kuitenkin oikeuden mukaan poliittisesta puheesta, joka ei ylittänyt sitä, mikä oli sallittua.
Ilta-Sanomat 20.12.2022

Onkohan syytteen perusteluja jossain luettavissa? On oltava melkoista ufoilua.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 360
 • Liked: 19265
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #19 : 20.12.2022, 13:36:33 »
Lainaus
Hovioikeus hylkäsi kansanedustaja Mauri Peltokankaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

VAASAN hovioikeus on käräjäoikeuden tavoin hylännyt perussuomalaisten kansanedustajaa Mauri Peltokangasta vastaan nostetun syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kyse on Peltokankaan Facebookissa toukokuussa 2020 kirjoittamista teksteistä, joissa hän kutsui turvapaikanhakijoita ”loisiviksi elintasosurffareiksi”. Kirjoituksissa puhuttiin myös vuohipaimenista.

Hovioikeuden tänään antaman ratkaisun mukaan kirjoitukset olivat jossain määrin solvaavia tai loukkaavia. Kyse oli kuitenkin oikeuden mukaan poliittisesta puheesta, joka ei ylittänyt sitä, mikä oli sallittua.
Ilta-Sanomat 20.12.2022

Onkohan syytteen perusteluja jossain luettavissa? On oltava melkoista ufoilua.


"Uutisoikohan" HS taas tyyliin: "Peltokangas selvisi kiihottamisestaan tuomiotta"?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 951
 • Liked: 7899
 • Avoimen rasistinen
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #20 : 20.12.2022, 13:58:02 »
Onkohan syytteen perusteluja jossain luettavissa? On oltava melkoista ufoilua.

Eikös alkuperäisen rikosilmoituksen tehnyt sometempauksen omaisesti joku erään hallituspuolueen istuvaa puheenjohtajaa palvova ja pannuhattua päässään pitänyt "muusikko"kaveri joka teki Peltokankaan somepäivityksestä pöyristymisestään videon youtubeenkin - video saattoi sittemmin poistua kun taustalla vilahti jotain huonekasveja tjsp, joista "kanssamuusikot" ystävällisesti huomauttivat?

Vai muistaako Paawo taaskin asiat väärin koska vahvistusharha, hommakupla ja rasismi? :silakka:
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Vaaleissa ratkaistaan se, onko tulevassa hallituksessa Vihreät vai perussuomalaiset. Jokaisella äänellä on väliä." - Maria Ohisalo 10.1.2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

andrus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 766
 • Liked: 1396
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #21 : 20.03.2023, 17:08:48 »
Härmän häjykolmikko varmistellut jatkokauttaan junailemalla ääniharavan ulos.

Lainaus
Ilmajokelainen perussuomalaisten ääniharavana tunnettu yrittäjä, aluevaltuutettu Harri Koskela on nimetty kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Ehdokkuus perussuomalaisissa ei ollut mahdollista viime eduskuntavaaleissa, eikä tukea Koskelan mukaan tullut paikallisesti tai piirijärjestössä tälläkään kerralla tarpeeksi eduskuntavaaleihin.

Koskela oli viime kuntavaaleissa 2021 Ilmajoella ääniharava. Hän sai 257 ääntä, mikä oli selvästi enemmän kuin muilla ehdokkailla missään puolueessa. Kaikki muut kuntavaaliehdokkaat jäivät Ilmajoella alle kahteensataan ääneen. Vuoden takaisissa aluevaaleissa hän sai 428 ääntä ja oli perussuomalaisten neljänneksi eniten ääniä kerännyt valtuutettu.

Yrittäjä vakuuttaa, että päätös lähteä perussuomalaisista ei ollut helppo vaan sitä edelsi vakava harkinta.

– Olen mielestäni tullut aina kaikkien kanssa toimeen, omien ja muiden puolueiden. Paikallistasolla oli kuitenkin haasteita ehdokasasettelussa ja muutenkin. Määrätyt tahot ovat saattaneet iskeä puukkoa selkään, Harri Koskela toteaa.


https://yle.fi/a/74-20013802
"SDP aina tehny sillai, et se pistää käden jätkän taskuun ja syö sen laskuun" - Teuvo H.

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 172
 • Liked: 6382
 • Musta punaisin merkein
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #22 : 20.03.2023, 19:52:58 »
^ höh Ilmajoelta on jo juha mäenpää ehdolla. Seinäjoki saa nimetä kaksi ehdokasta vaaleihin. Vertaile paikkakuntien asukaslukuja. Eihän nyt kaikki voi ehdolla olla, vaikka haluaisikin.

Taitaa kokoomuksen Susanna koski olla kolmas kokoomuksen läpimeniä, jos kokoomus sen kolmannen paikan ottaa. Mutta onnea Harrille vain vaaleihin.

Ja miten tämä liittyy Mauri Peltokangas ketjuun? Luuletko todella että hän on tämän Harrin ehdokkuuden estänyt?
Let's Go Brandon!!

Pohjanmaalainen jallu-Jenny

Lapinlahden linnut. Rauhanadressi.
https://youtu.be/Pbb2bQ56sAo

andrus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 766
 • Liked: 1396
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #23 : 20.03.2023, 21:30:55 »
^ höh Ilmajoelta on jo juha mäenpää ehdolla. Seinäjoki saa nimetä kaksi ehdokasta vaaleihin. Vertaile paikkakuntien asukaslukuja. Eihän nyt kaikki voi ehdolla olla, vaikka haluaisikin.

Taitaa kokoomuksen Susanna koski olla kolmas kokoomuksen läpimeniä, jos kokoomus sen kolmannen paikan ottaa. Mutta onnea Harrille vain vaaleihin.

Ja miten tämä liittyy Mauri Peltokangas ketjuun? Luuletko todella että hän on tämän Harrin ehdokkuuden estänyt?

Ei löytynyt Vaasan vaalipiiristä tuoretta ketjua niin tein tällaisen ratkaisun. Kyllä tässä vähän haisee sama mitä tapahtui Keski-Suomen vaalipiirissä viime kerralla. Valitettavaa persujen osalta menettää kovan luokan tekijämies yli kuntarajojen. Todennäköisesti se yksi lisäpaikkaa jää tämän myötä saamatta.
"SDP aina tehny sillai, et se pistää käden jätkän taskuun ja syö sen laskuun" - Teuvo H.

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 231
 • Liked: 3554
 • 17 v.
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #24 : 21.03.2023, 09:57:14 »
– Oppikirjoista päättävät pedagogiset asiantuntijat, rautaiset ammattilaiset, meidän maailman parhaat opettajat, Lindfors latelee.

Näinhän se Jaakko on, ja just siks mä en tule koskaan valitsemaan sun kirjoittamaa kyhäelmää mun oppilaiden oppikirjaksi.
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 172
 • Liked: 6382
 • Musta punaisin merkein
Vs: Mauri Peltokangas, kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä
« Vastaus #25 : tänään kello 00:12:16 »
^^ olisiko ilmajoen Mäenpään pitänyt tehdä ns "Ahtisaaret", kun Koskelalla oli niin kova pyrky ehdokkaaksi?

Otetaanpas yksi esimerkki. Vaasan vaalipiirissä on karijoki, teuva, isojoki, kauhajoki, Kristiinankaupunki, akselilla persuilla yhteinen ehdokas Rami Aalto. Olisiko hänen pitänyt esimerkiksi jäädä vaalikinkereistä pois, ja ohjeistaa noilla paikkakunnilla olevien persumielisten äänestäjien äänestävän muita ehdokkaita? Mitähän noiden kuntien paikallisyhdistyksissä oltaisiinkaan ajateltu että ilmajoki sai kaksi ehdokasta asettaa vaaleihin?

Tämä Koskela oli itsenäisyyspuolueen ehdokkaana vuoden 2015 vaaleissa. Nyt sitten vuosia oli persuissa, niinkin ajoissa kuin tammikuun puolessavälissä hän siirtyi  kokoomukseen. Muutama viikko vaaleihin..

Kuulin toki jo keskikesällä, hän haluavan ehdokkaaksi. No pian nähdään kuinka kokoomuksessa menee, äänestävätkö he loikkaria. Taitaa Risikon Paula viedä ilmajoen kokkarien äänet..

Moni kunnallisvaaleissa menestynyt on huumaantunut suosiostaan, mutta ei se eduskuntaan asti olekaan riittänyt..

https://keskustelu.suomi24.fi/t/15632983/mihin-harri-koskela-on-kadonnut-

Siinäpä suomi24 palstan ketju Koskelasta.« Viimeksi muokattu: tänään kello 00:15:34 kirjoittanut Mäyräkoira »
Let's Go Brandon!!

Pohjanmaalainen jallu-Jenny

Lapinlahden linnut. Rauhanadressi.
https://youtu.be/Pbb2bQ56sAo

Tagit: