HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Perussuomalaiset

Jussi Halla-aho eduskunnassa ja kotimaan politiikassa 2019–

(1/634) > >>

Pullervo:
Jussi Halla-aho eduskunnassa ja kotimaan politiikassa 2019–

Eduskunnan syysistuntokausi alkoi eilen ja tänään oli vuorossa ensimmäinen kyselytunti.

https://yle.fi/uutiset/3-10956648

--- Lainaus käyttäjältä: Yle ---Oppositio nosti Postin tilanteen syksyn ensimmäisen kyselytunnin kärkiaiheeksi

Suurin oppositiopuolue perussuomalaiset esiintyi kyselytunnilla ensimmäistä kertaa Jussi Halla-ahon johdolla.

Eduskunnan syksyn ensimmäinen kyselytunti pyöri valtionyhtiö Postin tilanteen ympärillä.

Kerta oli ensimmäinen, kun suurin oppositiopuolue perussuomalaiset esiintyi kyselytunnilla Jussi Halla-ahon johdolla. Edellisellä, kesän alun kyselytunnilla puheenjohtaja Halla-aho ei ollut vielä palannut Brysselistä takaisin kotimaan parlamenttiin.

Ensimmäisen puheenvuoron käyttänyt Halla-aho peräsi hallitukselta vastausta siihen, miksi osan postilaisten palkkoja ollaan leikkaamassa jopa 30 prosentilla samalla kun Postin johtajan ansiot nousevat. Halla-aho halusi tietää, aikooko hallitus leikata valtionyhtiöiden johdon palkkiota ja estää suunnitellut palkanalennukset.

– Onko valtion edun mukaista, että ihmiset eivät saa työstään palkkaa, jolla tulee toimeen, vaan joutuvat turvautumaan tulonsiirtoihin, Halla-aho kysyi.

(...)
--- Lainaus päättyy ---

e: muokattu vielä ketjun nimeä

ämpee:
Jussi Halla-aho facebookissa 4.9.2019:


--- Lainaus käyttäjältä: Jussi Halla-aho ---Tämä juttu on hyvä esimerkki siitä, miten narratiivi ohjaa havaintoa ja johtopäätöksiä. Tässä tapauksessa narratiivi on se, että perussuomalaiset on johtajakeskeinen, hurmoshenkinen liike, jonka kannatus seisoo karismaattisen johtajan varassa.

Ennen kuin tulin puheenjohtajaksi vuonna 2017, analyytikot kertoivat, että olen surkea puhuja ja epäkarismaattinen henkilö ja että perussuomalaisten kannatus romahtaa, jos minut valitaan puheenjohtajaksi. Kun perussuomalaisten kannatus ei romahtanutkaan, narratiivia ei suostuttu muuttamaan, vaan minusta tuli yhtäkkiä samojen analyytikkojen mielestä hyvä puhuja ja karismaattinen henkilö.

Perussuomalaisten kannatus on pysynyt lähellä 20 prosenttia jo kolmissa peräkkäisissä eduskuntavaaleissa. Media ei kuitenkaan ole vielä kyennyt sopeutumaan siihen, että poliittinen kartta on muuttunut ja muuttumassa pysyvästi. Perussuomalaiset nähdään edelleen tilapäisenä häiriönä, johon on yksi, moraalisesti kyseenalainen ja irrationaalinen selitys ("retoriikka", "karismaattinen johtaja"). Kunhan tämä selittävä tekijä tunnistetaan ja sen kimppuun käydään riittävällä raivolla, perussuomalaisten kannatus romahtaa, ja asiat palaavat vanhoille, hyviksi havaituille urille.

Vaihtoehto on paljon epämiellyttävämpi: perussuomalaisten kannatus ei juurikaan riipu siitä, kuka puoluetta johtaa, vaan perussuomalaisia kannatetaan sen politiikan vuoksi, jota puolue pyrkii edistämään. Jos asiat ovat näin, pitäisi joko puuttua niihin ongelmiin, joista puolueen kannatus kumpuaa, tai hyökätä tavalla tai toisella puolta miljoonaa äänestäjää vastaan.

On paljon helpompaa ja mukavampaa leikkiä, että kaiken takana on yksi henkilö tai ainakin hyvin suppea ihmisjoukko, ja muodostaa heistä eräänlainen pahuuden singulariteetti. Samalla tavoin primitiivisissä kulttuureissa rakennetaan fyysinen olkiukko tai muu syntipukki, joka on sopivan kokoinen vihollinen ja jota kurittamalla päästään eroon jostakin isommasta ja vaikeammin hallittavasta ongelmasta, esimerkiksi kuivuudesta ja kulkutaudeista.

Samanlainen ilmiö nähdään myös muodikkaassa maalittamiskeskustelussa. Kun viranomainen tai poliitikko puhuu typeriä, on selvää, että se herättää kielteisiä reaktioita kansalaisissa ja panee heidät lähettämään palautetta. On kuitenkin epämukava ajatus, että reaktiot johtuisivat omien puheiden typeryydestä ja että niin moni kansalainen pitäisi niitä typerinä. Mukavampaa on ajatella, että kaiken kielteisen palautteen takana on yhdet aivot ja pahan singulariteetti: esim. Hommaforumilta, Suomen Sisusta tai perussuomalaisten puoluetoimistolta johdettu MASINOINTI.

Kun singulariteetti ja syntipukki saadaan tavalla tai toisella tuhottua, ikävä palaute lakkaa, kukaan ei enää äänestä perussuomalaisia ja rauha palaa maahan.
--- Lainaus päättyy ---

Ja se juttu joka innoitti kirjoitukseen:

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006226392.html (4.9.2019)

Kommentit kannattanee lukea.


--- Lainaus ---Puhetapa saattaa olla Jussi Halla-ahon suosion salaisuus

Perussuomalaisten puheenjohtajan käyttämä retoriikka on kaukana poliittisesti korrektista kielenkäytöstä.

PERUS­SUOMA­LAISET porskuttaa kannatus­kyselyiden kärjessä kuukaudesta toiseen. Kantar TNS:n HS:lle tekemässä tuoreimmassa kyselyssä perus­suomalaiset sai ainoana puolueena 20 prosentin kannatuksen.

Myös vaalimenestys on ollut samaa luokkaa kuin Timo Soinin parhaina päivinä.

Soini sai kumppaneineen ensimmäisen ”jytkynsä” vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Kannatus oli 19,1 prosenttia, jolla irtosi 39 edustajanpaikkaa.

Vuoden 2015 vaalien jälkeen puolue hajosi, mutta Jussi Halla-ahonkin johtama joukko ylsi viime kevään vaaleissa 17,5 prosentin kannatukseen ja 39 edustajanpaikkaan.

(...)

RISTO UIMOSEN kirjoittamassa, Juha Sipilän (kesk) hallituksesta kertovassa kirjassa Tulos tai ulos Soini kertoo, että hän maanitteli useaan otteeseen Halla-ahoa ottamaan perussuomalaiset johtoonsa. Kirjan mukaan Halla-aho kieltäytyi. Halla-aho kiisti tulkinnan saman tien.

Mikä on Halla-ahon ja hänen hengenheimolaistensa suosion salaisuus? Nykyinen perussuomalaiset on kahden asian liike. Puolue vastustaa maahanmuuttoa ja kyseenalaistaa ilmastonmuutoksen.

Halla-ahon käyttämä retoriikka on kaukana poliittisesti korrektista kielenkäytöstä.

EHKÄ juuri siinä on homman juju: Halla-aho puhuu asioista, jotka kannattajia vaivaavat, ja tavalla, johon kuulijat voivat samaistua.

Kuten Veikko Vennamo aikoinaan kiteytti: kyllä kansa tietää.
--- Lainaus päättyy ---


Lainaus Hyysärin jutusta puuttui.

Lumiukko Jeti:

--- Lainaus käyttäjältä: Pullervo - 05.09.2019, 17:56:08 ---

--- Lainaus käyttäjältä: Yle ---Oppositio nosti Postin tilanteen syksyn ensimmäisen kyselytunnin kärkiaiheeksi

– Onko valtion edun mukaista, että ihmiset eivät saa työstään palkkaa, jolla tulee toimeen, vaan joutuvat turvautumaan tulonsiirtoihin, Halla-aho kysyi.


--- Lainaus päättyy ---

--- Lainaus päättyy ---

Tämä on erionomaista oppositiopolitiikkaa. Se osuu sekä demareihin hallituksessa että opposition kokoomukseen. Hallituksen "eriarvoisuudentorjujat" joutuvat kiemurtelemaan ja opposition "tarveharkinnanvapauttajat" joutuvat kakomaan. Hyvä avaus!

Pentecost:
Lisäksi sikälikin hyvä, että kyseessä on totaalisen typerä muutos siirtää ihmiset eli Postin työntekijät palkkatulon parista asumistuen ja KELAn piiriin.

Toiseksi siksikin, että Luotettavalta Medialta loppuu paukut sen narratiivin ylläpitämiseen, että persut puhuvat ainoastaan maahanmuutosta.

Todellakin toivon, että perussuomalaiset pitävät esillä näitä epäkohtia ja mahdollisesti hallitukseen päästessään todellakin tekevät asioille jotain. Nykyisen Teh Työväenpuolueen johtaman hallituksen toiminta on totaalisen ala-arvoista, vaikka hallitus ei ole päässyt edes kunnolla vauhtiin. Ilmeisesti persunpelko on niin kova, ettei KEPUsta voida millään irrottautua.

Paawo:
^Illalla huomasin kokoomuksen Pia Kauman jo kirjoittaneen Usariin pitkän blogin aiheesta. Kovasti oltiin arvopohjaisessa kykypuolueessakin keretty huolestua näistä ihmisten siirtämisistä yhteiskunnan tukemiksi.  ;D

En nyt aivan sanatarkasti jaksanut tädin tuotosta tankata mutta nätteihin blondikansanedustajiin silloin tällöin kohdistuvia plagiointisyytöksiä
odotellessa. :flowerhat:

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta