HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Perussuomalaiset

Jussi Halla-aho eduskunnassa ja kotimaan politiikassa 2019–

<< < (325/481) > >>

Lalli IsoTalo:

--- Lainaus käyttäjältä: Alaric - 01.02.2022, 14:32:28 ---Onko kokoomuksen kanssa tehty diili, ettei Halla-aho saa olla missään näkyvässä tehtävässä? Ja sitten persut saattavat ehkä päästä hallitukseen, jos ovat muutenkin kiltisti? ???
--- Lainaus päättyy ---

Se kryptinen tiedotteen 10 vuoden kassakaappijemmaus voisi sopia tähän kuvioon.


--- Lainaus käyttäjältä: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/aa8babe6-6417-4a5c-871e-d562a187251c ---Halla-aho laati tiedotteen, jonka saa julkaista vasta 10 vuoden päästä – rauhoitteli omiaan: ”Kenenkään ei pidä olla huolissaan tämän kuoren sisällöstä”
--- Lainaus päättyy ---

ikuturso:

--- Lainaus käyttäjältä: Phantasticum - 01.02.2022, 00:53:51 ---Kyllä minua kiinnostaisi kovasti tietää, miksi Halla-aho jättäytyy taka-alalle juuri nyt, kun häntä tarvittaisiin. Jos muihin uppoaa selitys akkujen lataamisesta, niin asia on minun puolestani ihan ok, mutta minuun se ei uppoa.

--- Lainaus päättyy ---

Veikkaan ihan burnoutia.

Itse aikanaan neljä vuotta vedin paikallisyhdistystä, valtuustoryhmää, istuin kunnanvaltuustossa ja -hallituksessa sekä yhdessä lautakunnassa, konserniyhtiön hallituksessa ja viiden virkamiehen valintaryhmissä.

Käytin kaiken liikenevän vapaa-ajan siihen ja perhekin kyseli voisinko joskus hoitaa kotiasioita, kun aina muiden asioita.
Neljä vuotta tuota vedin pieteetillä, kirjoittelin paikallislehteen ja someen. Minua yhdistää Halla-ahon kanssa se, että minulla ei ollut henkilökohtaisia hillotolppatavoitteita, enkä välttämättä halunnut olla poliitikko. Halusin asioihin muutosta. Mutta pienenä valtuustoryhmänä emme saaneet mitään muuttumaan, vanhat jäärät pitivät vanhat tavat kunniassa ja moni parempaan haluttu asia vedettiin vittuillakseenkin ihan toiseen suuntaan.

Koin laittaneeni itseni neljäksi vuodeksi likoon - ihan turhaan.

Pidin kahdet vaalit väliä, mutta aktiivien vähyyden vuoksi päädyin yhteen lautakuntaan. Nyt tuolla odottaisi yksi esityslista ja kokous tulossa. Mutta kroppa pistää vastaan kun pitäisi palata taas "siihen".

Vielä hieman poliittista virtaa on jäljellä. Mutta vain vähän. Oikeaan muutokseen en usko, ennen kuin demarien ja kepun vanha kannattajakunta kuolee ja kokoomus jakautuu lipilaareihin ja konservatiiveiihin. Eli ei minun elinaikanani.

-i-

Eino P. Keravalta:

--- Lainaus käyttäjältä: Alaric - 01.02.2022, 14:32:28 ---Onhan tässä kieltämättä jotain erikoista, kun Halla-aho ei ole halunnut noiden mainittujen valiokuntahommien lisäksi edes eduskuntaryhmän johtoon tai työvaliokuntaan. Mies on vetäytynyt täysin taustalle, vaikkei siihen ole käytännössä mitään hyvää syytä. Jos olisi, niin sen voisi kyllä kertoa.

--- Lainaus päättyy ---

Minä en tietenkään tiedä mitään Jussin vetäytymisen syistä, mutta heitänpä tässä oman arvailuni, johon en itsekään sataprosenttisesti usko, mutta joka voi kenties olla ainakin osasyy:

Jussi täytti 50 vuotta. Kuten moni muukin, siinä elämän 'taitekohdassa' alkaa ehkä ajatella, mihin saakka ja minne on kulkenut ja mitä vielä on tai voisi olla edessä.

Ehkä Jussi ajatteli, että hän on ollut valtakunnallisena paskanheiton maalitauluna pitkälti toistakymmentä vuotta. Ehkä hän ajatteli, että elämässä voisi tehdä muutakin. Kuten olla lasten kanssa, nauttia ainutkertaisista asioista heidän kanssaan, olla enemmän läsnäoleva isä. Ehkä hän ajatteli, että elämä on katoavaista ja nyt on vielä aikaa suhteellisen nuorena ja terveenä tehdä asioita, joita on halunnut aidosti tehdä, kuten tehdä musiikkia ja nauttia perhe-elämästä.

Jussi introverttinä älykkönä antoi käsittämättömän suuren uhrin Perussuomalaisten ja suomalaisten hyväksi vuodesta toiseen. Ehkä hän noina vuosina näännytti itsensä lähelle loppuunpalamista, vaikka uskonkin, että hänen kesto- ja sietokykynsä on erittäin hyvällä tasolla. Mutta tottakai lopulta ihminen kysyy, onko hänen tehtävänsä olla kusitolppana koko lopun ikäänsä, vaikka moraali onkin puhdas ja asia oikea? Eikö vetovastuu kuuluisi vaihteeksi jollekulle toiselle? Eikö minullakin ole oikeus nauttia lasteni seurasta, vapaa-ajasta, taiteesta ja luovuudesta, vapaus hengähtää hetkeksi, ajatella asioita ja mennä eteenpäin ihmisenä ja yksilönä, yhtenä meistä?

Jokaisen elämässä on rytmejä ja syklejä. Ei kukaan syöksy kuin tavarajuna eteenpäin sata lasissa vuosikymmenestä toiseen 100-prosenttisella teholla. Huolimatta älystään ja nerokkaasta sanankäytöstään Jussillakin on rajansa ja herkkyytensä. Hän ei ole kellekään mitään velkaa. Jo näillä suorituksilla hän on valtiomies, itseasiassa ainoa valtiomies tässä maassa.

On vain hyvä, että Jussi tekee nyt niitä asioita, mitä paitsi hän pitkälti jäi viimeisen vuosikymmenen aikana. Hän voi palautua vuosien piinasta ja jatkuvasta, median harjoittamasta tarkkailusta, demonisoinnista ja henkisestä väkivallasta. Hän voi olla läheistensä kanssa ja pohtia elämäänsä elettyään puoli vuosisataa. Hän voi suunnitella, mitä kaikkea hän elämältään haluaa, lukea enemmän kirjoja, olla ansaitusti vähän rennommin. Eikä mikään estä häntä palaamasta parrasvaloihin, jos hän joskus niin tahtoo.

Vaikka toki olisi ollut puolueen kannalta edullista, että Jussi olisi jatkanut vielä seuraaviin Eduskuntavaaleihin, inhimillisesti katsoen se vaatimus olisi ollut melkeinpä kelle tahansa kohtuuton ainakin hänen henkilökohtaisen elämänsä ja hänen läheistensä kannalta.

Nyt on Jussi aika huilata, ottaa omaa aikaa ja tehdä niitä asioita, mitkä jäivät vuosikymmeneksi vähemmälle, ehkä liiankin vähälle. Jussi on ansainnut jokaisen latautumishetken ja jokaisen sekunnin, päivän ja vuoden ottaakseen sen ajan takaisin, minkä hän henkilökohtaisesti menetti taistellessaan paremman Suomen puolesta rankasti oman mukavuusalueensa ulkopuolella.

Jussi huilaa nyt ja rentoutuu. Sen hän on ansainnut. Nyt on muiden vuoro loistaa, hekin ovat ansainneet oman tilaisuutensa.

Kaikkea hyvää Jussille ja pahoittelut siitä, että rohkenin tulkita asioita hänen puolestaan, vaikken mitään tiedä.

IDA:

--- Lainaus käyttäjältä: Puuha-Pepe - 01.02.2022, 19:03:38 ---Reilu 10 vuotta valtakunnan politiikassa, josta melkein puolet Brysselin kasvispatojen ääressä. Jos tuohon loppuu puhti  niin sitten ei ole ehkä oikea paikka politiikassa. Pyyhkeen heittäminen kehään kesken vaalikauden ei anna kyllä kuvaa mistään politiikan supermiehestä.

--- Lainaus päättyy ---

Tässähän on kyse siitä antaako arvoa perhe-elämälle vai haluaako viettää kaiken liikenevän ajan poissa perheen luota jossain toreilla.

Itse veikkaisin niin, että Halla-aho oletti puheenjohtajuuden vievän vähemmän aikaa kuin europarlamentaarikon toimen, mutta näin ei todellakaan käynyt. PS:n puheenjohtaja todennäköisesti kiertää piirejä ja erilaisia tapahtunmia enemmän kuin muiden puolueiden puheenjohtajat yhteensä. Hän varmaan itse asetti jonkun aikarajan, jonka hän viitsii olla poissa kaikkein tärkeimpien asioiden parista.

Siksi ihan ok. ratkaisu. Ja omasta mielestäni ainoa oikea ratkaisu, jos motiivi oli tavallisen perhe-elämän pitäminen poliittisen vallan yläpuolella. Sitä paitsi se poliittinen valta mikä Halla-aholla oli on koska tahansa hänen käytössään uudelleen. Jos hän haluaisi europarlamenttiin hänet valittaisiin sinne, jos hän haluaisi PS:n puheenjohtajaksi hänet valittaisiin selkeästi. Eduskuntaan ja Helsingin Absurdiin teatteriin hän menee heittämällä koska vain. Eli mitään ei ole menetetty, mutta paljon saavutettu. Siis jos ajatellaan henkilökohtaisella tasolla.

Se mitä persut voivat saavuttaa ei voi olla kiinnitettynä Halla-ahon persoonaan, vaan kysessä on pakko olla paljon laajempi juttu, jotta se yleensäkään voisi menestyä. Itse luulen, että Halla-aho vain laski, että nyt on hyvä aika jäädä pois. Ei voi ajatella niin, että menestyvän puheenjohtajan pitäisi hoitaa aina seuraavat vaalit, koska vaaleja tulee jatkuvasti.

Veikkaan myös, että Purrallakaan ei ole mitään aikomusta jäädä elinikäiseksi puheenjohtajaksi.

Phantasticum:

--- Lainaus käyttäjältä: Vellamo - 01.02.2022, 11:13:13 ---Erikoista saivartelua ja sanojen tahallista vääristelyä sinulta. Sana 'mielihalu' viittaa päähänpistoon ja mielijohteeseen. Halla-ahoa pyydettiin politiikkaan ja hän harkinnan jälkeen päätti lähteä; kyseessä ei ollut henkilön 'mielihalu'.

Halla-aho ei ole ko. päätöksen jälkeenkään edennyt 'täysin omien mielihalujensa mukaan', kuten sinä esitit. On hoitanut hommansa kunnialla pitkän pätkän, vaikka poliittisia vastustajia, median haaskalintuja ja kylähulluja omissa riveissä on riittänyt ehkä enemmän kuin koskaan kenelläkään poliitikolla Suomessa. Siirsi puoluejohtajan valtikan seuraavalle asiallisesti ja nyt kerännee voimia tulevaan.

Halla-aho on ollut asiakeskeinen ja kaukonäköinen poliitikko.

--- Lainaus päättyy ---

Tulipa taas avattua matopurkki. Mielihalulla tarkoitan sitä, että Halla-aho voi tehdä mitä tahansa ja toimia miten tahansa. Hänen kannatukseensa se ei vaikuta, koska kaikki mitä hän tekee ja miten hän toimii, on aina poikkeuksellista ja uhrautumista, kuten tästäkin keskustelusta on käynyt ilmi.

Varmasti monia muitakin on pyydetty mukaan politiikkaan. Ovatko ne, joita on pyydetty jollain lailla aidompia poliitikkoja kuin ne, jotka ovat lähtevät politiikkaan omasta aloitteestaan. En usko. Moni muukin poliitikko on kokenut kovia median valvovan silmän alla. On ollut uuniperunakaustia, kikkelikuvakaustia jne. Ja mitäs se entinen pääministeri Sipilä taas sanoikaan jostain tolpasta. Onko Hommassa kukaan surkutellut hänen asemaansa? Kumpikin keskustalainen on asiapoliitikko. Ongelma on vain se, että heidän asiansa ei hommalaisia miellytä.

Osoitit tällä toisellakin viestillä todeksi, että Halla-ahoon suhtaudutaan toisella tavalla kuin muihin poliittisiin henkilöihin. Ja tämä on sitä, mitä en ole ymmärtänyt enää aikoihin. Miksi yksi poliitikko ja henkilö voi nousta kaiken arvostelun yläpuolelle.

Halla-aho saa levätä ja ladata akkuja ja uupua ja kokea burnoutia ja viettää aikaa lastensa kanssa ja kaikkea mahdollista, mutta sallittakoon sama muillekin poliittisille henkilöille. Ellei sallita, ollaan taas lähtöpisteessä ja esitän saman kysymyksen. Miksi yksi poliitikko ja henkilö voi nousta kaiken arvostelun yläpuolelle. Eino P. räjäytti pajatson.


--- Lainaus käyttäjältä: Vellamo - 01.02.2022, 11:13:13 ---Suosittelen sinulle itsereflektiota. Mistä kumpuaa oma mielihalusi tai paremmin sanottuna pakkomielteesi tahallisesti asioita vääristellen mustamaalata Halla-ahoa?

--- Lainaus päättyy ---

En ole vääristellyt tahallisesti yhtikäs mitään. Lyhyt kertaus. Mietin vain ääneen, miksi Halla-aho on mahtanut luopua valiokuntapaikoistaan. Tähän sitten tarjottiin sellaista selitystä, että älykkyys, introverttius ja sosiaalinen rajoittuneisuus saavat aikaan voimien ehtymisen ja siksi akkujen lataaminen. Tähän totesin, ettei minuun uppoa tällainen selitys ja että Halla-aho voi halutessaan toimia niin kuin haluaa kannattajakuntansa näkemyksistä välittämättä, koska opetuslapset selittävät asian itselleen ja muille kuitenkin aina parhain päin. Mikä tässä oli vääristelyä? Ainoastaan totesin ja kerroin, miten asian itse koen ja näen.

Samaa itsereflektiota voin suositella sinulle ja kaikille muillekin. Miksi yksi poliitikko ja henkilö voi nousta kaiken arvostelun yläpuolelle. Mistä oma mielihalusi kumpuaa?


--- Lainaus käyttäjältä: Totti - 01.02.2022, 12:27:40 ---Sinänsä ei ole tavatonta, että puoluejohtajat eroavat kyllästymistään, mutta eroaminen juuri nyt kun puolue oli merkittävässä nosteessa, oli strateginen vikatikki jos hän olisi voinut jatkaa ihan käytännön tasolla. Järkevintä olisi ollut vetää läpi vielä seuraavat eduskuntavaalit ja erota vasta niiden jälkeen. Se, onko persut hallituskelpoinen puolue Halla-ahon kanssa, on sitten eri asia, mutta siitä ei kannattaisi huolestua vielä tässä vaiheessa. Vaalituloshan ratkaisee lopulta, onko muut puolueet pakotettu yhteistyöhön vai ei.

--- Lainaus päättyy ---

Samoin ajattelen itsekin. Jos siis taustalla ei ole mitään sairautta tai vastaavaa henkilökohtaista syytä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta