Kirjoittaja Aihe: Jussi Halla-aho eduskunnassa ja kotimaan politiikassa 2019–  (Luettu 105496 kertaa)

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 769
 • Liked: 2684
 • nuivaantunut
21.9. uutisissa:
Yle: Halla-aho: Saatavuusharkinnan poistaminen johtaisi halpatyövoiman käyttöön
IS: Halla-aho Ykkös­aamussa: ”Muu puolue­kenttä uskoo, että perus­suomalaisia ei ole olemassa”
Lainaus käyttäjältä: YLE
Halla-aho arvioi TV 1:n Ykkösaamussa, että se johtaisi halpatyövoiman käyttöön. Osaajien tuloon saatavuusharkinnan poistaminen ei Halla-ahon mukaan vaikuta millään tavalla, vaan se koskettaa heikosti koulutettua tai kouluttamatonta halpatyövoimaa.
(...)
Halla-aho korosti, että puolen miljardin ihmisen EU- ja ETA alueelta saa tuoda työvoimaa ilman saatavuusharkintaa. Hän ihmetteli sitä, että puolueet ja elinkeinoelämä huutavat työvoiman tuomista tämän alueen ulkopuolelta

Jos työntekijää ei löydy 500 miljoonan ihmisen alueelta, se kertoo Halla-ahon mukaan haluttomuudesta maksaa työstä palkkaa.
(...)
– Jos joka vuosi meille tulee 1 700 turvapaikanhakijaa, joista käytännössä kaikki jäävät Suomeen joko siksi, että heille annetaan myönteinen kansainvälisen suojelun päätös tai siksi, että heitä ei pystytä palauttamaan, niin se on pienen kunnan verran ihmisiä joka vuosi.
Lainaus käyttäjältä: IS
Perussuomalaiset on keskittynyt maahanmuuttokritiikkiin ja ”ilmastovöyhötykseksi” kutsumiensa toimien vastustamiseen. Ylen Ykkösaamun haastattelussa Halla-aho vakuutti perussuomalaisten olevan valmis kompromisseihin, ja muiden puolueiden on syytä vähitellen olla valmis yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa.

– Kun muut puolueet sopeutuvat tähän uuteen tilanteeseen ja hahmottavat sen, että ne syyt, minkä takia perussuomalaisia äänestetään, eivät katoa mihinkään. Ja että perussuomalaiset ei ole tilapäinen häiriö puoluekartalla. Totta kai halukkuus tehdä yhteistyötä ja kompromisseja muiden puolueiden taholta lisääntyy vähitellen.
(...)
Halla-ahon mukaan perussuomalaiset ei kokoomuksen välikysymykseen olisi mukaan mennytkään.

– Kokoomus ei kutsunut perussuomalaisia mukaan laatimaan tätä välikysymystä ja sen tekstiä. Olemme valtion velkaantumisen ja julkisen talouden tilaan liittyvissä kysymyksissä hyvin pitkälle samaa mieltä kokoomuksen kanssa, niin meillä on ratkaisuissa erittäin suuria näkemyseroja.

– Kokoomuksella on, jos mahdollista, vielä suurempi kiima lisätä Suomeen halpatyön maahantuontia kuin vasemmistohallituksella. Tämä on asia, jota emme voi allekirjoittaa, Halla-aho totesi Ykkösaamussa.
Yleltä suorastaan käsittämättömän asiallinen uutinen. Halla-ahon suuhun ei pistetä sanoja, toimittaja ei laittele joukkoon omia muka-totuuksiaan ja Halla-ahon asia esitetään sellaisena kuin hän sen sanoi. Erikoista, että Ylen uutinen oli parempi esitys kuin IS:n. IS sortuu hieman totuuden julistamiseen jutussaan, mutta pahempiakin on nähty.

Tähän tyyliin, Yle. On sitten äänestäjän asia päättää pitääkö sanomasta vai ei, ei siihen tarvitse toimittajan suuntaa antaa.
« Viimeksi muokattu: 21.09.2019, 13:23:28 kirjoittanut n.n. »
”Feminismin kemiallinen määritelmä: sama kuin linoleenihappoanionin - negatiivisesti varautunut monityydyttämätön rasvahapporadikaali.” -hikipedia

S.O.Mali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 530
 • Liked: 878
Varmaan ihan tahaton lipsahdus Iltalehden uutisessa :roll:

Lainaus
Halla-aho Ylellä perussuomalaisten Venäjä-mielisyydestä: ”Olemme ainoa Venäjään johdonmukaisen kriittisesti suhtautunut puolue Suomessa

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset eivät kuitenkaan ole Venäjä-myönteinen puolue, päinvastoin.

Perssuomalaiset on ainoa Venäjään ja Venäjän kehitykseen johdonmukaisen kriittisesti suhtautunut puolue Suomessa. Me olemme ainoa puolue, joka on johdonmukaisesti vastustanut viisumivapautta Venäjän kanssa, Venäjän kaksoiskansalaisten pääsyä puolustuksen kannalta tärkeisiin virkoihin, venäläisten maakauppoja, olemme vastustaneet Suomen liittymistä Ottawan maamiinat kieltävään sopimukseen, Halla-aho listasi Ylellä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9a425c88-a83a-4f8c-a22b-d814e1815086

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 407
 • Liked: 2368
 • Vihtaasi on kustu!
Oli löydetty vihapuheeseen erikoistunut oikeustieteen tohtori haastateltavaksi? Jos tuo nyt on sama?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kimmo_Nuotio
Yhteiskunnallisia näkemyksiä
Kimmo Nuotio on ollut 1990-luvulta lähtien esillä mediassa esittämässä kannanottoja ajankohtaisista rikosoikeudellisista kysymyksistä. Dekaanina hän on edistänyt tiedekunnan oikeustieteellistä yhteistyötä Kiinan suuntaan[2] Hän on mm. ollut esillä rasismin saattamisesta rikoslakiin, jotta rasismiin syyllistyneet saataisiin herkemmin tuomiolle.[3] Helsingin Asema-aukion pahoinpitely tapauksessa Nuotio esitti että syytetty olisi ollu mahdollista tuomita myös "rasistisesta motiivista".[4]

Oikeustieteellisen tiedekunnan dekaani Nuotio aiheutti kohua antamalla 3. toukokuuta 2012 professori Vesa Majamaalle huomautuksen, jonka mukaan Majamaa esitti naisvastaisia ja ulkomaalaisvastaisia mielipiteitä arvostellessaan tiedekunnan henkilöstöpolitiikkaa. Professori Jukka Kekkosen mukaan kokoukseen osallistuneet parikymmentä professoria ymmärsivät Majamaan puheenvuoron ironisen retoriikan ja piti huomautusta, joka oli kurinpitotoimi, sananvapauden kannalta arveluttavana. Majamaa piti väittämää vääränä ja lähetti tiedekuntaan vastineen, jossa hän totesi huomautuksen jättävän pois olennaisimman osan hänen puheenvuoronsa sisällöstä.[5] Professori Jukka Kekkosen mukaan kokoukseen osallistuneet parikymmentä professoria ymmärsivät Majamaan puheenvuoron ironisen retoriikan ja piti huomautusta, joka oli kurinpitotoimi, sananvapauden kannalta arveluttavana. Kokouksessa läsnä olleelle professori Juha Raitiolle huomautus oli täydellinen yllätys, eikä hän kokenut Majamaan kielenkäyttöä provosoivana.[5]
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 755
 • Liked: 4879
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
^
Uusi Suomi
Lainaus käyttäjältä: msn uutiset/Uusi Suomi
Jussi Halla-aho ja rikosoikeuden professori täysin eri linjoilla Ylellä: ”Jos laeista ei saa keskustella, voidaan kysyä, miksi meillä on eduskunta”

Jussi Halla-ahon mukaan kansanedustajien tehtävä on haastaa lainsäädäntöä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho linjaa, että Suomen nykyinen vihapuhelainsäädäntö on soveltamisalueeltaan liian laaja ja tulkinnanvarainen. Hänen mukaansa tällainen heikentää oikeusvarmuutta.

”Ihmisen pitää voida lakipykälää lukemalla yksiselitteisesti tietää, mikä on laitonta ja mikä ei”, Halla-aho sanoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina.
Samassa lähetyksessä haastateltu Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio on täysin eri mieltä.

”Minusta on tärkeä ymmärtää, että tämä niin sanottu kiihottamisrikospykälä perustuu eurooppalaiseen yhteistyöhön. Euroopassa noin 20 vuotta on keskusteltu poliittisen keskustelun ja maahanmuuttokritiikin rajoista, nämä keskustelut on meille tulleet aika myöhään. Meillä Suomessa kuitenkin on systeemi, että tuomioistuinlaitos vetää linjat. Hiukan ongelmalliseksi koen sen, että oikeusvarmuus voitaisiin saada pelkästään lakipykäliä lukemalla”, hän sanoi.

Nuotio lisäsi toivovansa, että poliitikot toimisivat lakien mukaan.

”Pidän jonkin verran vahingollisena keskustelua, jossa pyritään osoittamaan, että meillä olisi kavennettu sananvapautta liikaa, koska jollain tavalla silloin oikeutetaan koeponnistuksia sinne rajoille.”

Halla-aho puolestaan näkee, että kansanedustajien tehtävä on haastaa lainsäädäntöä.
”Lainsäätäjän tehtävä on haastaa hallitsevaa lainsäädäntöä. Jos lainsäädännöstä ei saa keskustella, voidaan kysyä, miksi meillä on eduskunta.”
Perussuomalaisten kansanedustajan Juha Mäenpään eduskunnan täysistunnosta pitämästä puheesta aloitettiin viime kuussa esitutkinta. Epäiltynä rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Mäenpää mainitsi kesäkuussa eduskunnan täysistunnossa vieraslajien torjunnan yhteydessä, jossa hän käsitteli turvapaikanhakijoita ja heidän uskontojaan. Hän totesi, että turvapaikanhakijoita on tullut Suomeen maista, joissa on erilainen uskonto kuin meillä.
'Olin juuri työhön valmiina, kun lintu lauloi laulua, perhonen leijui kaukana ja ruoho kutsui minua.' ~ Richard LeGallienne

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 844
 • Liked: 35815
 • Finlands sak är vår
Ainoa kohta missä näki Jussia vit keljuttavan, oli juuri nuo punaproffan sekavat hölinät. Muuten tasaisen vakuuttavaa esiintymistä Jussilta, laariin sataa taas kuten tavallista. Toimittelijatar luki punapaperille painetusta käsikirjoituksestaan hieman innottomasti sen mitä oli käsketty, suuremmin ahdistelematta, koska tietävät sellaisen satavan vain enemmän laariin. Sosialisminpunainen asuvalinta oli ilmeisesti harkittu.

newspeak

 • Vieras
Lainaus
Meillä Suomessa kuitenkin on systeemi, että tuomioistuinlaitos vetää linjat. Hiukan ongelmalliseksi koen sen, että oikeusvarmuus voitaisiin saada pelkästään lakipykäliä lukemalla”, hän sanoi.

VS

Hallintolain 9. pykälän 1. momentti: "Viranomaisen on käytettävä asiallista, selkeää ja ymmärrettävää kieltä."

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 279
 • Liked: 24407
 • Rinteen vaalibussi
Jussi vastasi tosi hienosti tuohon toimittajan esiin nostamaan tapaus Mäenpäähän kysymällä että mikä olisi se tapaus johon kansanedustajan syytesyojaa tarvitaan. Mäenpäähän ei loukannut ketään eikä verrannut mamuja kasveihin. Järkevä ihminen kyllä ymmärsi viestin eli sen että hallitus ei aio puuttua haitalliseen maahanmuuttoon vaikka torjuukin vierasperäisten kasvien ja eläinten maahantuloa. Toinen hyvä kommentti eli vastaus toimittajan puheisiin puolueen kaappaamisesta toteamalla että puolue jon jatkuvasti jäseniensä kaappaama. Voiko paremmin vetää vastapalloon.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 136
 • Liked: 18624
Tämä oli yksi niistä harvoista Jussin haastatteluista jossa haastattelija antoi haastateltavan tulla esille eikä pääasiassa esitellyt itseään ja omia näkemyksiään.
https://areena.yle.fi/1-4575921
Tuossa linkki niillekkin joilla hakeminen on hankalaa tai vastenmielistä.
Kesto 38:44, kannattaa ainakin kuunnella jos silmille on muuta puuhaa.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 279
 • Liked: 24407
 • Rinteen vaalibussi
Tämä oli yksi niistä harvoista Jussin haastatteluista jossa haastattelija antoi haastateltavan tulla esille eikä pääasiassa esitellyt itseään ja omia näkemyksiään.
https://areena.yle.fi/1-4575921
Tuossa linkki niillekkin joilla hakeminen on hankalaa tai vastenmielistä.
Kesto 38:44, kannattaa ainakin kuunnella jos silmille on muuta puuhaa.
Tuo on aivan totta, toimittaja ei keskeyttänyt Jussin vastausta huutelemalla päälle. Pari kertaa Jussi sanoi että jos saan vastata eikä silloinkaan kyse ollut toimittajan tahallisesta keskeytyksestä. Siinä että esittää vaikeita kysymyksiä ei ole mitään moitittavaa. Hyvä toimittaja tekee niin mutta tekee niitä vaikeita kysymyksiä kaikille. Jussi muuten vastasi hienosti kun toimittaja luetteli ketä persut arvostelee vastaten että se olisi oikeastaan median tehtävä mutta media on jättänyt tehtävän persuille toimien valtaapitävien puudelina.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 932
 • Liked: 2812
Tämä oli yksi niistä harvoista Jussin haastatteluista jossa haastattelija antoi haastateltavan tulla esille eikä pääasiassa esitellyt itseään ja omia näkemyksiään.
https://areena.yle.fi/1-4575921
Tuossa linkki niillekkin joilla hakeminen on hankalaa tai vastenmielistä.
Kesto 38:44, kannattaa ainakin kuunnella jos silmille on muuta puuhaa.

Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa!

https://yle.fi/uutiset/3-10982555

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 554
 • Liked: 26705
Lainaus käyttäjältä: msn uutiset/Uusi Suomi
Jussi Halla-aho ja rikosoikeuden professori täysin eri linjoilla Ylellä: ”Jos laeista ei saa keskustella, voidaan kysyä, miksi meillä on eduskunta”

Jussi Halla-ahon mukaan kansanedustajien tehtävä on haastaa lainsäädäntöä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho linjaa, että Suomen nykyinen vihapuhelainsäädäntö on soveltamisalueeltaan liian laaja ja tulkinnanvarainen. Hänen mukaansa tällainen heikentää oikeusvarmuutta.

Ihmisen pitää voida lakipykälää lukemalla yksiselitteisesti tietää, mikä on laitonta ja mikä ei”, Halla-aho sanoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

Samassa lähetyksessä haastateltu Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio on täysin eri mieltä.

”Minusta on tärkeä ymmärtää, että tämä niin sanottu kiihottamisrikospykälä perustuu eurooppalaiseen yhteistyöhön. Euroopassa noin 20 vuotta on keskusteltu poliittisen keskustelun ja maahanmuuttokritiikin rajoista, nämä keskustelut on meille tulleet aika myöhään. Meillä Suomessa kuitenkin on systeemi, että tuomioistuinlaitos vetää linjat. Hiukan ongelmalliseksi koen sen, että oikeusvarmuus voitaisiin saada pelkästään lakipykäliä lukemalla”, hän sanoi.
(…)

Tällaisissa tapauksissa on aiheellista selvittää heti kättelyssä, että mikäs mies tämä tällainen "rikosoikeuden professori" on, jonka käsitykset edustavat puhdasta stalinismia. Onko vanhaa kaartia, vai uuskommunisti?

Stalinismissa ei ollut tarkoitus, että lakipykäliä lukemalla tietää mikä on rikos ja juuri tätähän tämä Nuotio tässä ajaa. Myös Neuvostoliitossa tuomioistuimet linjasivat sen kuka on syyllinen, eivät lait. Samaa ajaa myös Nuotio. Mitäs sitä lakikirjoista, Stalin kyllä tietää.

Aiheesta oli tässä taannoin juttua sveitsiläislehti Die Zürcherinissä. Lehden artikkeli valottaa hyvin kuinka politisoituneita ja surkeassa jamassa "oppineet" ovat täällä. Mutta kun ei ole referenssipintoja, niin voi yrittää serveerata vaikka mitä tuubaa. Saman mieliset kollegat eivät kuitenkaan ryhdy kritisoimaan. Ei korppi korpin silmää noki.

Lainaus
EU ei ole oikeusvaltio

EU on epämääräisten lakikäsitteiden takia totalitaarinen luomus


(…)
Schweizerzeit: Kritisoitte kirjassanne, että käytännössä EU:n perustuslakina toimiva Lissabonin sopimus on täynnä epämääräisiä käsitteitä, jotka avaavat rajattoman tulkintakentän. Voitteko mainita esimerkkejä tästä?

Gebauer: Otetaan vaikka EU-neuvoston kompetenssi päättää "soveliaista toimenpiteistä, jos ilmenee vakavia vaikeuksia". Näin todetaan EU:n toimintaa koskevan sopimuksen artiklassa 122. Tuollainen muotoilu voi juridisesta näkökulmasta katsoen tarkoittaa mitä vaan. Kohdan olisi voinut kirjoittaa myös muotoon: Sallittua on se mitä kulloinkin päähän pälkähtää. Oikeusvaltio-periaatteen mukaan koulutetuilta juristeilta nousevat karvat pystyyn tuollaisia säännöstekstejä lukiessa.
(…)

Schweizerzeit: Mitä seurauksia EU-sopimusten epäselvillä käsitteillä on kansalaisille?

Gebauer: Terroridiktatuurit pitävät hyvin paljon epämääräisistä oikeuskäsitteistä, oikeusvaltiot sen sijaan rakastavat täsmällisiä käsitteitä. Kaupunkialueilla käsite "suurin sallittu nopeus 50 km/t" tarkoittaa kansalaisille ilahduttavan oikeusturvallista tilannetta. Jos laki kieltäisi tämän sijaan esim. ajamasta nopeammin kuin mitä "paikalla oleva poliisi pitää toivottavana", niin silloin ei kansalainen enää tiedä ennalta, milloin hän toimii lakien mukaisesti. Tällaisten epäselvyyksien seurauksena oikeusalamaisten keskuudessa syntyy yleistä epävarmuutta - kuten myös esimerkin poliiseille! Oikeusvaltiossa ei voida suvaita tuollaista.
(…)

Saksalaisjuristi: EU ei ole oikeusvaltio, sameat lait johtivat totalitarismiin

Yhteenvetona voi todeta, että oikeusvaltiossa tuollaisia rikosprofessorin näkemyksiä ei ole syytä suvaita. Lisäksi eurooppalainen yhteistyö ei voi olla laki ja Suomen perustuslakikin jo kertoo, että viranomaistoiminnassa on tiukasti noudatettava lakeja, eikä mitään muuta.

EDIT typo

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 508
 • Liked: 7458
 • Nato-haukka
Toimittajat ovat jo ajat sitten huomanneet, ettei Jussia pysty puhumaan pussiin, eikä hänen pasmojaan saa sekaisin epäkohteliaalla tai töykeällä käytöksellä.  Sitä on moni aikoinaan yrittänyt.  Surkealla lopputuloksella.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Tapio Äyräväinen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 326
 • Liked: 806
 • Jumala armahtaa - minä en.
  • Tapio Arjo
Niinpä.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 772
 • Liked: 4951
Onko puolue vaihtanut nimeä, kun Uudella Suomella on tänään kahdessa artikkelissa otsikot:

”Halla-ahon perussuomalaiset vaatii muutosta kiihottamispykälään”

”Putinin trollit: Jussi Halla-ahon perussuomalaiset  sai vetoapua Suomen Venäjä-mielisiltä kevään 2019 vaaleissa”Eihän yleisesti otsikoida ”Henrikssonin RKP”, ”Rinteen SDP”, ”Kulmunin Keskusta”, ”Orvon Kokoomus”, vaan puolue mainitaan puolueena.
Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

newspeak

 • Vieras
^ "Halla-ahon Perussuomalaiset jatkaa kannatusmittausten kärjessä"

E1: Tässä vielä ne osuudet edellä mainituista kirjoituksista, jotka ovat pelkästään tilaajille:

Lainaus
Halla-ahon perussuomalaiset vaatii muutosta kiihottamispykälään – Rikosoikeuden professori torjuu: ”Ei tähän kukaan vahingossa syyllisty”
24.9.2019 18:20päivitetty 24.9.2019 18:22

    Politiikka
    Laki
    Turvallisuus
    Yhteiskunta

Sananvapaus. Perussuomalaiset on vaatinut sananvapauden nimissä tarkentamaan pykälää kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kuvassa puheenjohtaja Jussi Halla-aho,Kuva: Petteri Paalasmaa
Perussuomalaiset haluaa tarkentaa lakipykälää kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Rikosoikeuden professori torjuu ajatuksen ja selventää vihapuheen sääntelyn rajoja.

Rikosoikeuden professori ei näe tarvetta uudistaa lakipykälää kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Helsingin yliopiston professori Kimmo Nuotio toteaa, että sääntely on jo nykyisellään tarpeeksi selkeää.
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/halla-ahon-perussuomalaiset-vaatii-muutosta-kiihottamispykalaan-rikosoikeuden-professori-torjuu-ei-tahan-kukaan-vahingossa-syyllisty/afe0c553-cd9e-4204-89c9-83db3498c8e3

Lainaus
Putinin trollit: Jussi Halla-ahon perussuomalaiset sai vetoapua Suomen Venäjä-mielisiltä kevään 2019 vaaleissa
24.9.2019 07:00

    Politiikka
    Puolueet
    Vaalit
    Yhteiskunta

Putinin työväline. Moottoripyöräjengi Yön sudet on presidentti Vladimir Putinin yksi työväline. Kuva Sevastopolista Krimiltä elokuussa 2019.Kuva: ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL
Jessikka Aron kirjoittama Putinin trollit (Johnny Kniga, 2019) kertoo perussuomalaisten ja Suomen Venäjä-mielisten yhdistyneistä intresseistä.

Toimittaja Jessikka Aro arvioi tänään julkaistavassa Putinin trollit -kirjassaan, että Kremlin infosotavälineitä suomentava ja maahanmuuttovastainen MV-lehti antoi maahanmuuton vastustuksella kampanjoineille perussuomalaisille vetoapua viime kevään eduskuntavaaleissa.
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/putinin-trollit-jussi-halla-ahon-perussuomalaiset-sai-vetoapua-suomen-venaja-mielisilta-kevaan-2019-vaaleissa/b4545414-1241-4609-ab82-94280936ddd9

Ei tarvitse turhaan klikkailla, kun ei saa lukea maksamatta.

E2: Aron kirjasta keskustelua Aron nimikkoketjussa: https://hommaforum.org/index.php/topic,111821.510.html
« Viimeksi muokattu: 25.09.2019, 06:11:18 kirjoittanut newspeak »

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 189
 • Liked: 3828
 • Sus siunatkoon
Onko puolue vaihtanut nimeä, kun Uudella Suomella on tänään kahdessa artikkelissa otsikot:

Toisaalta tämä on nähtävä näinä Huuskon huuskaisuina. Uusia jalostuneempia persuvihamielisyyden muotoja? Olisiko Huusko saanut vatsanväänteitä viime lauantain Ylen Ykkösaamusta? Lähteekö muut valtamedian julkaisut mukaan tähän otsikointiin?
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 027
 • Liked: 24991
 • Easter Worshipper
ˆˆ Tuolta pilakuvan toimittajan kuluneesta "kuka meitä hoitaa, kuka maksaa eläkkeemme" jne retoriikasta tuli mieleen vasta-argumentti.

@Matias Turkkila @Jussi Halla-aho Onko puoluetoimistossa mietitty vasta-argumentteina, että mikäli me odotamme maahanmuuttajista pyllynpyyhkijöitä ja eläkkeenmaksajia, heille pitäisi kertoa myös siitä jo maahan tullessa.

Että ainakin retoriikassaan suuri osa poliitikoista on vahvasti kaatamassa pohjoisen kansan saattohoidon ja elättämisen ja vanhuuden turvan tänne muuttavien hädänalaisten varaan. Tänne tulijoiden pitäisi siis mieluimmin työllistyä hoiva-alalle ja vientipainotteisille aloille. Mielestäni olisi reilua kertoa heti rajalla heihin kohdistuvat suuret odotukset. Ilmastoahdistuksen sijaan tulisi hoivaodotusahdistus ja eläkemaksajaodotusahdistus. Jos et täytä odotuksia, muuta pois.

Jokaista ei-työllistyvää maahanmuuttajaa kohti täytyy hoitajamitoituksen mukaan tuoda vähintään 0,7 hoiva-alalle työllistyvää maahanmuuttajaa. Ja kymmenen palkansaajaa maksamaan tämän loppuelämä.

Tai jotain. Kehitelkää. Haastatelkaa maahanmuuttajia, miltä heistä tuntuu nämä odotukset.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 564
 • Liked: 6583
 • Je suis Reginald Denny.
^ "Halla-ahon Perussuomalaiset jatkaa kannatusmittausten kärjessä"

E1: Tässä vielä ne osuudet edellä mainituista kirjoituksista, jotka ovat pelkästään tilaajille:

Lainaus
Halla-ahon perussuomalaiset vaatii muutosta kiihottamispykälään – Rikosoikeuden professori torjuu: ”Ei tähän kukaan vahingossa syyllisty”
24.9.2019 18:20päivitetty 24.9.2019 18:22

    Politiikka
    Laki
    Turvallisuus
    Yhteiskunta

Sananvapaus. Perussuomalaiset on vaatinut sananvapauden nimissä tarkentamaan pykälää kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kuvassa puheenjohtaja Jussi Halla-aho,Kuva: Petteri Paalasmaa
Perussuomalaiset haluaa tarkentaa lakipykälää kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Rikosoikeuden professori torjuu ajatuksen ja selventää vihapuheen sääntelyn rajoja.

Rikosoikeuden professori ei näe tarvetta uudistaa lakipykälää kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Helsingin yliopiston professori Kimmo Nuotio toteaa, että sääntely on jo nykyisellään tarpeeksi selkeää.
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/halla-ahon-perussuomalaiset-vaatii-muutosta-kiihottamispykalaan-rikosoikeuden-professori-torjuu-ei-tahan-kukaan-vahingossa-syyllisty/afe0c553-cd9e-4204-89c9-83db3498c8e3

Lainaus
Putinin trollit: Jussi Halla-ahon perussuomalaiset sai vetoapua Suomen Venäjä-mielisiltä kevään 2019 vaaleissa
24.9.2019 07:00

    Politiikka
    Puolueet
    Vaalit
    Yhteiskunta

Putinin työväline. Moottoripyöräjengi Yön sudet on presidentti Vladimir Putinin yksi työväline. Kuva Sevastopolista Krimiltä elokuussa 2019.Kuva: ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL
Jessikka Aron kirjoittama Putinin trollit (Johnny Kniga, 2019) kertoo perussuomalaisten ja Suomen Venäjä-mielisten yhdistyneistä intresseistä.

Toimittaja Jessikka Aro arvioi tänään julkaistavassa Putinin trollit -kirjassaan, että Kremlin infosotavälineitä suomentava ja maahanmuuttovastainen MV-lehti antoi maahanmuuton vastustuksella kampanjoineille perussuomalaisille vetoapua viime kevään eduskuntavaaleissa.
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/putinin-trollit-jussi-halla-ahon-perussuomalaiset-sai-vetoapua-suomen-venaja-mielisilta-kevaan-2019-vaaleissa/b4545414-1241-4609-ab82-94280936ddd9

Ei tarvitse turhaan klikkailla, kun ei saa lukea maksamatta.

E2: Aron kirjasta keskustelua Aron nimikkoketjussa: https://hommaforum.org/index.php/topic,111821.510.html

Vetoavun antajat tärkeysjärjestyksessä:
1) Juha Sipilä & Fahad Firas
2) Petteri Orpo & avoimet rajat
3) Minä Soini & hillotolppa
4) Natsitteleva ja salaileva media
.....
100) mv-lehti & imagohaitta maahanmuuttokriittisille.

Kyllä häviäjäpuolueet tekivät sen ihan itse. Paskamedian avustuksella. Persut suurimmaksi puolueeksi siis.
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 598
 • Liked: 75439
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Impivaaran tiikeri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 530
 • Liked: 4276
Edustaja Halla-ahon puhe eduskunnan täysistunnossa 25.9.2019, aiheena seksuaalirikollisten karkottaminen.

Hyvää ja tiukkaa on teksti, kannattaa kuunnella (kohdasta 01:05:36).

https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/taysistunnot/taysistunto-37-2019


Iltalehden uutinen aiheesta tässä:

Lainaus
Seksuaalirikollisten karkottaminen keskustelussa: Halla-aho vetosi tapaus ”Husseiniin” - ministeriaitio ammotti tyhjyyttään

Jussi Halla-aho: ”Nyt kun meillä on entistä paremmin palkattuja ministereitä ja heillä aiempaa enemmän erityisavustajia, tämäkin lakihanke on varmasti mahdollinen toteuttaa.”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7f33728d-ca3d-4d54-98ed-fb27eb9e829d


dwalker

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 13
 • Liked: 9
Edustaja Halla-ahon puhe eduskunnan täysistunnossa 25.9.2019, aiheena seksuaalirikollisten karkottaminen.

Hyvää ja tiukkaa on teksti, kannattaa kuunnella (kohdasta 01:05:36).

https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/taysistunnot/taysistunto-37-2019
Tuolta Eduskunnan sivuilta saa nykyään erikseen aikaleimatun linkin puheenvuoroon. Klikkaa siitä puhujalistasta halutun puhujan, sitten kohdasta "Nykyinen puhuja" valitsee "Jaa". Siitä saa suoran linkin kopioituna kyseiseen puheenvuoroon, ja löytyy sieltä somejakonapitkin näitä käyttäville. Helpottaa huomattavasti, varsinki meitä laiskimuksia, jotka eivät jaksa kelailla oikeaa kohtaa.  :)

https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/taysistunnot/taysistunto-37-2019?start=3936&end=4367

Puheenvuoro oli toki rautaa.


Informaatiovaikuttaja

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 16
 • Liked: 64
ˆˆ Tuolta pilakuvan toimittajan kuluneesta "kuka meitä hoitaa, kuka maksaa eläkkeemme" jne retoriikasta tuli mieleen vasta-argumentti.

@Matias Turkkila @Jussi Halla-aho Onko puoluetoimistossa mietitty vasta-argumentteina, että mikäli me odotamme maahanmuuttajista pyllynpyyhkijöitä ja eläkkeenmaksajia, heille pitäisi kertoa myös siitä jo maahan tullessa.

Että ainakin retoriikassaan suuri osa poliitikoista on vahvasti kaatamassa pohjoisen kansan saattohoidon ja elättämisen ja vanhuuden turvan tänne muuttavien hädänalaisten varaan. Tänne tulijoiden pitäisi siis mieluimmin työllistyä hoiva-alalle ja vientipainotteisille aloille. Mielestäni olisi reilua kertoa heti rajalla heihin kohdistuvat suuret odotukset. Ilmastoahdistuksen sijaan tulisi hoivaodotusahdistus ja eläkemaksajaodotusahdistus. Jos et täytä odotuksia, muuta pois.

Jokaista ei-työllistyvää maahanmuuttajaa kohti täytyy hoitajamitoituksen mukaan tuoda vähintään 0,7 hoiva-alalle työllistyvää maahanmuuttajaa. Ja kymmenen palkansaajaa maksamaan tämän loppuelämä.

Tai jotain. Kehitelkää. Haastatelkaa maahanmuuttajia, miltä heistä tuntuu nämä odotukset.

-i-

Yritän töiden jälkeen kaivaa haastattelun, mutta muistan pätkän missä tanakka somalimamma puhui siitä kuinka halventavaa on olettaa että mamut tulevat tekemään paskatyöt. Varmasti puhui enemmistön suulla, ei ole herrakansan tehtävä olla palvelijana.

newspeak

 • Vieras
Kyse on kai erosta kommunistin ja sosialistin välillä.

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 932
 • Liked: 2812
Kyse on kai erosta kommunistin ja sosialistin välillä.

Jussi käy logiikalla uskontoa vastaan. Ei toimi.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 196
 • Liked: 16717
 • "Ich bin Jude"
Edustaja Halla-ahon puhe eduskunnan täysistunnossa 25.9.2019, aiheena seksuaalirikollisten karkottaminen.

Hyvää ja tiukkaa on teksti, kannattaa kuunnella (kohdasta 01:05:36).

https://verkkolahetys.eduskunta.fi/fi/taysistunnot/taysistunto-37-2019


Iltalehden uutinen aiheesta tässä:

Lainaus
Seksuaalirikollisten karkottaminen keskustelussa: Halla-aho vetosi tapaus ”Husseiniin” - ministeriaitio ammotti tyhjyyttään

Jussi Halla-aho: ”Nyt kun meillä on entistä paremmin palkattuja ministereitä ja heillä aiempaa enemmän erityisavustajia, tämäkin lakihanke on varmasti mahdollinen toteuttaa.”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7f33728d-ca3d-4d54-98ed-fb27eb9e829d

Tuli vain mieleen, kun meillä on kansanedustajilla avustajia - tai ainakin avustaja - niin ei kai ole liikaa vaadittu, että hän laittaisi kansalaisten netissä luettavaksi kaikki esimiehensä merkittävät puheenvuorot kirjallisina.

Ainakaan minulla ei ole aikaa, eikä - Allah suokoon anteeksi - kärsivällisyyttä katsella videoituja puheenvuoroja. Kirjoitetun sanan lukeminen käy paljon nopeammin ja sen ydinkohdat ovat paljon paremmin havaittavia.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

newspeak

 • Vieras
Kyse on kai erosta kommunistin ja sosialistin välillä.

Jussi käy logiikalla uskontoa vastaan. Ei toimi.

Ympäristösynti on ympäristöpäästöä suurempi.

Kun vienti ja tuonti lasketaan maittain yhteen, saadaan globaalisti kokonaiskulutusta suurempi luku.

Synnin likiarvo on kaksi.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 623
 • Liked: 4887
Lainaus
Jussi Halla-aho ja Elina Lepomäki keskustelevat kansallisvaltion luonteesta. Lisäksi he ottavat kantaa työmarkkinoihin, maahanmuuttoon ja maailmantalouden nykytilanteeseen. Keskustelua juontavat Leevi Leivo ja Rami Kurimo.
https://youtu.be/gN-iFoPkjwA
"Olemme eläneet jo pitkään peitellyssä totalitarismissa, missä ylin valta ja media ovat liitossa keskenään. Media on jättänyt asemansa vallan vastapainona ja muuttunut osaksi valtajärjestelmää tavoitteena luoda illuusioita totuuden kertomisen sijaan." Antti Heikkilä 25.5.2020

lurkkeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 217
 • Liked: 314
Aika mielenkiintoista settiä. Ja uskomatonta. Ihmettelen minkä takia Lepomäkeä pidetään kovan linjan oikeistolaisena, kun muijahan on silkka sosialisti: kannattaa laajaa julkista sektoria ja tukiaisia sinne ja tänne.
Jussin pointit on kyllä selkeitä, mutta kun ei mene perille, ei mene...

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 744
 • Liked: 7902
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween

Jussi käy logiikalla uskontoa vastaan. Ei toimi.


Ehkä se ei tehoa kaikkiin, mutta on silti parempi ettei hän käy uskonnolla uskontoa vastaan.

Järkevään ajatteluun ja perusteelliseen asioiden käsittelyyn sitoutuminen kasvattavat hitaasti mutta varmasti kannatusta, ja kuten olemme saaneet nähdä, toisinaan kannatus voi kasvaa nopeastikin.
« Viimeksi muokattu: 27.10.2019, 23:44:10 kirjoittanut Nikolas Ojala »
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Vasara ja tanssi

newspeak

 • Vieras
Finnwatchilta oli tullut vastaus Halla-ahon twiittiin:
Vastaus on eräänlainen tiivistelmä Finnwatchin julkaisusta "Hiilenmustia alihankintaketjuja" (9.10.2019), jossa kerrotaankin sivulla 5:

Lainaus
... Valtion tutkimus- ja asiantuntijalaitos Suomen ympäristökeskus SYKEn tutkimuksessa on arvioitu, että kulutusperusteisesti lasketut kotimaan loppukäytön kasvihuonekaasupäästöt olivat 73,4 miljoonaa tonnia hiilidioksidiekvivalenttia (Mt CO2e) vuonna 2015. Tämä niin kutsuttu Suomen hiilijalanjälki oli 33 prosenttia suurempi kuin Suomen alueella syntyneet virallisissa tilastoissa esitettävät päästöt.10

Suomi on rikas kulutusyhteiskunta, ja meille tuodaan paljon käyttötavaroita erityisesti Aasiasta. Aasian maista Suomen ylivoimaisesti suurin kauppakumppani on Kiina. Vuonna 2018 Suomen suora tuonti Kiinasta oli arvoltaan yli 4,6 miljardia euroa. Kiinasta tuodaan Suomeen muun muassa elektroniikkaa, sähkötekniikkaa, teollisuuden koneita ja laitteita, metallitavaroita sekä tekstiilejä ja vaatteita.11 Intiasta Suomeen tuotiin suoraan erilaisia tuotteita noin 355 miljoonalla eurolla. Intiasta Suomeen tuodaan euromääräisesti eniten lääkkeitä, erilaisia koneita, vaatteita, tekstiilituotteita ja jalkineita.12 ...
https://finnwatch.org/images/pdf/Hiilenmustia_alihankintaketjuja.pdf

Nähdäkseni Halla-aho kommentoi twiitissään ensisijaisesti Hesarissa ollutta tapaa lykätä Kiinan kaltaisten megasaastuttajien vastuuta Suomelle. Finnwatchin vastaus on ongelmallinen, koska se ei vastaa alkuperäiseen twiittiin ja kuvassakin EU:ta käsitellään yhtenä alueena. Suomi on kuitenkin nettoviejä.

Käsitelläänpä tässä yhteydessä kuitenkin Kiinaa ja Suomea viejä- ja tuojamaina:

Lainaus
China is the largest export economy in the world and the 33rd most complex economy according to the Economic Complexity Index (ECI). In 2017, China exported $2.41T and imported $1.54T, resulting in a positive trade balance of $873B. In 2017 the GDP of China was $12.2T and its GDP per capita was $16.8k...

The top export destinations of China are the United States ($476B), Hong Kong ($255B), Japan ($157B), Germany ($109B) and South Korea ($98.1B). The top import origins are Other Asia ($151B), South Korea ($149B), Japan ($136B), the United States ($133B) and Germany ($95B).
https://oec.world/en/profile/country/chn/

Suomen osuus Kiinan viennistä on 0,24 % ja tuonnista 0,26 %. Kovin paljon merkitystä ei Suomella siis Kiinan kuvakulmasta ole, kuten arvata saattoikin. Entä toisinpäin:

Lainaus
Finland is the 40th largest export economy in the world and the 8th most complex economy according to the Economic Complexity Index (ECI). In 2017, Finland exported $70.7B and imported $65.4B, resulting in a positive trade balance of $5.26B. In 2017 the GDP of Finland was $251B and its GDP per capita was $44.9k...

The top export destinations of Finland are Germany ($8.97B), Sweden ($6.66B), the United States ($5.55B), the Netherlands ($4.64B) and China ($3.95B). The top import origins are Germany ($10.7B), Russia ($8.37B), Sweden ($6.74B), China ($5.01B) and the Netherlands ($3.76B).
https://oec.world/en/profile/country/fin/

Kiinan osuus Suomen viennistä on 5,6 % ja tuonnista 7,7 %.

Intian merkitys on vähäisempi, kuten Finnwatchin julkaisustakin oli jo pääteltävissä ja Suomi vie Intiaan enemmän kuin tuo.

OEC:n sivut ovat kuvaajineen kovin näppärät ja suosittelen vilkaisemaan niitä, mikäli on kiinnostunut mitä mikäkin maa vie minnekin ja tuo mistäkin.

Tagit: halla-aho