Kirjoittaja Aihe: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)  (Luettu 91917 kertaa)

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 006
 • Liked: 5745
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #300 : 06.10.2023, 17:33:27 »
Piti tosiaan istua alas ja oikein miettiä, että miten Keskisarjaa dissataan. Keksivät, että "pelkuri".  ;D :roll:
No laitetaan nämäkin muistiin.

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 094
 • Liked: 2271
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #301 : 06.10.2023, 17:43:32 »
Antero Holmilan on muuten yksi niistä uuden polven suomalaista holokaustiteollisuuden edustajista, Silvennoisen hengenheimolainen.

Holmilan ja sen toisen parkaisu kertoo puhtaasti siitä, että heille historia ei ole tiedettä vaan ideologinen työkalu.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 365
 • Liked: 134394
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #302 : 09.10.2023, 11:13:54 »
Toisin sanoen Keskisarjan varsinainen rikos oli muistuttaa suomalaisiin kohdistuneesta rotusyrjinnästä eli rasismista (mm. Artemis Kelosaaren artikkeli "Mitäs me barbaarit", Tiede 11/2023), joka istuu huonosti "tutkijoiden" vaalimaan 60-lukulaiseen uhrihierarkiaan, jossa suomalaisille varattu rooli on olla ikuisia kolonialistisortajia.

Suomalaisiin suhtautumiseen näkökulmaa antava artikkeli julkaistu nyt myös Helsingin Sanomien nettisivuilla, tosin maksumuurin takana.

Helsingin Sanomat: Mitäs me barbaarit 9.10.2023

Lainaus käyttäjältä: Artemis Kelosaari, HS
Sivistyneistö oli huolissaan. Jalosukuisia nuoria miehiä eivät kiinnostaneet yhteiskunnalliset asiat saati perintötilan viljely vaan pääkaupungin muodit ja huvitukset. Samaan aikaan naisten vapaudet lisääntyivät, mikä johti yläluokan syntyvyyden laskuun.

Oli tuskallisen selvää, että valkoinen rotu oli menettämässä voimansa. Se jäisi vääjäämättä muiden jalkoihin – kansojen, jotka olivat olennaisesti valkoisia barbaarisempia: tyhmempiä, väkivaltaisempia ja seksuaalisempia. Siksi ne myös sikisivät kiihkeämmin.

Mikä pahinta, tämän pohjoisen maan eliitti oli vierasrotuisten saartama. Alemmat yhteiskuntaluokat kuuluivat itäiseen eli mongoliseen rotuun, jonka edustajien synnynnäinen alemmuus näkyi rumasta ulkomuodosta, kuten korkeista poskipäistä ja epäjalosta, pystystä nenästä. Lisäksi ne puhuivat käsittämätöntä ei-eurooppalaista kieltä, suomea.

Silti niille oli vaadittu yleistä ja yhtäläistä äänioikeutta – ja nyt suomelle ajettiin tasavertaista asemaa jalon germaanisen ruotsin rinnalla! Kehityskulku johtaisi väistämättä yhteiskunnan lopulliseen rappioon tai vähintäänkin taiteen tason laskuun.

Näin antoi ymmärtää opettaja Richard Malmberg alias Gustav Alm vuonna 1907 satiirissaan Höstdagar. Aikalaiskirjailija Ture Janson maalaili vielä Almiakin synkempiä näkyjä. Hänen romaaniensa yksinäiset suomenruotsalaiset päähenkilöt katsoivat jäävänsä ”mustan suomalaisen massan” jalkoihin, ja läntinen korkeakulttuuri tallautui heidän mukanaan.

Lainaus käyttäjältä: Artemis Kelosaari, HS
Suomalaisten vieroksuminen voimistui 1800-luvun alussa, kun Ruotsi menetti Suomen alueen Venäjälle. Vallanvaihto ”siirsi” Suomea länsieurooppalaisten mielessä itään, ja ruotsalaisten vierauden tunne pohjoisen outoa kieltä puhuvaa kansaa kohtaan vahvistui.

Lainaus käyttäjältä: Artemis Kelosaari, HS
Retziuksen kalloindeksin mukaan ruotsalaisten ja muiden germaanisia kieliä puhuvien kansojen kallot olivat pitkiä. Suomalaiset taas lukeutuivat lyhytkalloisiin – samoin kuin slaavit ja turkkilaiset. Mainitut kansat eivät Retziuksen mukaan kuitenkaan olleet mongoleja vaan niin kutsuttujen turaanilaisten jälkeläisiä.

Turaanilaisten uskottiin olleen Euroopan alkuasukkaita, jotka olivat jääneet indogermaanisten eli arjalaisten valloittajien jalkoihin ja olleet siitä pitäen näiden alamaisia.

Lainaus käyttäjältä: Artemis Kelosaari, HS
Aristokraatti – tai ainakin sellaisena itseään pitänyt – Gobineau oli huolissaan sekä rotujen sekoittumisesta että yhteiskunnallisen säätyhierarkian liudentumisesta. Hän ihannoi mielikuvaansa muinaisesta Ruotsista: ylimpänä olivat aateliset ”jaarlit”, toisin sanoen puhtaat arjalaiset, seuraavana sekarotuiset talonpojat eli ”kaarlit” ja pahnanpohjimmaisina suomalaisista koostuvat orjat.

Suomalaiset kuuluivat Gobineaun mielestä mongoleihin: käytännölliseen ja mukavuudenhaluiseen rotuun, joka ei kyennyt luomaan itsenäisesti mitään korkeampaa sivistystä eikä liioin hallitsemaan itseään. Suomalaisten historiaan sisältyi Gobineaun mukaan muun muassa ihmissyöntiä.

Lainaus käyttäjältä: Artemis Kelosaari, HS
Useat aikalaistutkijat, kuten evoluutioteorian isä Charles Darwin, pitivät Gobineauta epätieteellisenä harrastelijana. Vastayhdistyneessä Saksan keisarikunnassa (1871–1918) sen sijaan esimerkiksi säveltäjä Richard Wagner tuttavapiireineen teki Gobineaun ajatuksia tunnetuksi; Suomessa niistä innostuivat erityisesti ruotsinmieliset, jotka vastustivat pyrkimyksiä parantaa suomen ja sitä puhuvien asemaa.

Näitä niin kutsuttuja svekomaaneja johti professori Axel Olof Freudenthal (1836 –1911). Hänen kannattajansa eivät tulleet yksinomaan tai edes pääasiassa yläluokasta vaan rannikon pikkukaupunkien suomenruotsalaisista yhteisöistä.

Svekomaanit julistivat, että Suomessa asui kaksi erillistä kansaa: ruotsalaiset ja suomalaiset. Ensin mainitut edustivat länsimaisen sivistyksen viimeistä linnaketta idässä. Suomalaiset taas olivat ”tsuudilaisia”, aasialaisia villi-ihmisiä, jotka ilman ruotsalaisten vaikutusta eivät olisi koskaan voineet sivistyä.

Ruotsinmielisten mukaan suomen kieli oli rumaa ja sopimatonta korkeamman sivistyksen kieleksi. Suomalainen kansanrunouskin oli heikkolaatuista ja sen sankarit naurettavia verrattuina uljaaseen skandinaaviseen tarustoon: esimerkiksi Väinämöinen itki vähän väliä.

Lainaus käyttäjältä: Artemis Kelosaari, HS
Mielenkiinto suomalaisia kohtaan kasvoi muuallakin 1870-luvulla, kun Eurooppaa ravisutti niin kutsuttu Finnenfrage eli suomalaiskysymys. Ranskan ja Preussin välisen sodan jälkeen ranskalainen antropologi Armand de Quatrefages purki katkeruuttaan preussilaisia kohtaan julistamalla näiden kuuluvan barbaariseen rotuun. Nämä eivät olleet oikeita eurooppalaisia, vaan virolaisten kautta sekoittuneita suomalaisiin ja slaaveihin.

Tähän kiistaan lähti ottamaan kantaa ruotsalainen antropologi Gustaf Retzius, Anders Retziuksen poika. Vuonna 1873 hänen johtamansa retkikunta kiersi Hämettä ja Karjalaa, valokuvasi ja piirsi paikallisia ihmisiä ja mittasi heidän kallojaan. Retzius kirjoitti muistiinpanoihinsa, että tyypillinen suomalainen oli ”saamaton ja hidas, raskastekoinen ja kömpelö ruumiinliikkeissään, kaikin tavoin hyvin vanhoillinen”.

Lainaus käyttäjältä: Artemis Kelosaari, HS
Spencerin ajatuksista sai alkunsa niin kutsuttu sosiaalidarvinismi, joka selitti ihmisten väliset yhteiskunnalliset ja kulttuurierot luonnonvalinnalla. Vacher de Lapouge perusteli sen avulla Suomen luokkajakoa näin: koska ruotsinkieliset olivat yhteiskunnallisesti paremmassa asemassa kuin suomenkieliset, suomenkielisten henkisten kykyjen täytyy olla luonnostaan vähäisempiä kuin ruotsinkielisten.

Monelle biologispohjainen ihmiskäsitys tarkoitti, että ihminen oli ”verensä” eli perimänsä vanki, synnynnäisten viettiensä käskyjä toteuttava mekanismi. Kirjallisuudentutkija Päivi Molarius kertoo artikkelikokoelmassa Uusi uljas ihminen, että suosittu aihe 1900-luvun alun suomalaisessa kirjallisuudessa oli suomenkielinen, talonpoikaistaustainen ylioppilas, josta ei koskaan voinut tulla ”todella” sivistynyttä – ei siinä määrin kuin hienostuneista suomenruotsalaisista.

Korkeakoulutettu suomenkielinen oli yläluokalle usein itsestään liikoja uskova, hieman naurettava ”puoliherra”.

Lainaus käyttäjältä: Artemis Kelosaari, HS
Sitä mukaa kuin suomenkielisten asema parani, suomenruotsalaisten huoli omasta ja Suomen tulevaisuudesta syveni. Suomessa aloitti vuonna 1911 toimintansa niin kutsuttu Florinin komitea, joka kannusti suomenruotsalaisia tekemään mahdollisimman paljon terveitä lapsia kulttuurinsa – länsimaisuuden linnakkeen – säilyttämiseksi Suomessa.

Kymmenkunta vuotta myöhemmin Uppsalaan perustettiin maailman ensimmäinen rotubiologinen instituutti kartoittamaan riikinruotsalaisten perimää. Instituutin johtaja Herman Lundborg kammosi suomalaisten maahanmuuttoa ja sekoittumista ruotsalaisiin.

Vuoden 1918 sisällissota todisti monille ruotsinmielisille sen, mitä Gobineau, Freudenthal ja muut olivat julistaneet: suomalaiset olivat synnynnäisesti taipuvaisia joukkohysteriaan ja rikollisuuteen, ja he tarvitsivat germaanista johtajaa pitämään heidät kurissa.

Sisällissodassa oli tämän tulkinnan mukaan kyse punaisten suomalaisten hillittömästä kapinasta ruotsalaisten tuomaa lakia vastaan. Tulkinta ohitti täysin sen, että myös valkoisella puolella oli runsaasti suomenkielisiä.

1920-luvulla suomalaiset niputettiin taas yhteen osin mongoleista polveutuvaan rotuun. Tämä ”itäbalttilainen” rotu oli saksalaisen antropologin Hans Güntherin mukaan ahkera fyysisessä työssä, mutta hengeltään passiivinen. Jälleen kerran suomalainen oli olento, joka saattoi sivistyä huippuunsa vain parempirotuisten holhouksessa.

Lainaus käyttäjältä: Artemis Kelosaari, HS
1900-luvun alkupuolen tutkimuksissa havaittiin, ettei suomalaisten ja suomenruotsalaisten välillä ollut merkittävää fyysistä eroa. Käsitys suomalaisten barbaarisuudesta eli kuitenkin pitkään skandinaavisessa ja saksalaisessa populaarissa mielikuvituksessa ja tietosanakirjoissa. Rotukartoissa Suomi oli ”keltaisen rodun” aluetta.

Vielä 1950-luvulla saksalainen kansatieteen professori puhui vakavissaan Aira Kemiläiselle ”itäbalttilaisten matelevaisesta ja huonosta luonteesta”, ja 1960-luvulla Uppsalan yliopiston fyysisen antropologian professori luennoi opiskelijoille pitkä- ja lyhytkalloisten kansojen eroista.

Ikiaikainen barbaarikuvasto eli edelleen, kun Ruotsissa vuonna 1975 kartoitettiin ruotsalaisten mielikuvia ruotsinsuomalaisista: nämä olivat väkivaltaisia, juoppoja ja seksuaalisesti kyvykkäitä. Suomalaisten uskottiin jopa viljelevän perunoita kerrostaloasunnoissa.

Mutta tämä siis mitätöntä siihen verrattuna, että Teemu Keskisarja sanoi "neekeri" viitatessaan suomalaisiin kohdistuneeseen rotusortoon.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Juoni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 720
 • Liked: 946
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #303 : 09.10.2023, 12:26:27 »
Olenko ainoa etninen suomalainen jonka mielestä nuo luonnehdinnat tästä kansasta pitävät pääsääntöisesti paikkansa?

Hiiden hirvi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 154
 • Liked: 635
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #304 : 09.10.2023, 13:43:16 »
Olenko ainoa etninen suomalainen jonka mielestä nuo luonnehdinnat tästä kansasta pitävät pääsääntöisesti paikkansa?

Tuota kannibalismia lukuunottamatta sanoisin että Gobineau'n luonnehdinnat suomalaisen nk. kansan ominaisuuksista vastaavat varsin hyvin niitä asenteita joita soveltaen Suomen nk. eliitti on Suomen kansaa hallinnut aina näihin päiviin saakka. Esimerkiksi kansanäänestyksiä ei voida elintärkeistäkään asioista järjestää (toisin kuin Ruotsissa ja Tanskassa) koska kansa typeryyksissään ja nk. populistien helposti johdateltavana kuitenkin äänestäisi väärin. Esimerkkinä käy vaikkapa eurovaluuttaan siirtyminen.

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 028
 • Liked: 14132
 • Dying Tecumseh (Ferdinand Pettrich)
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #305 : 09.10.2023, 17:32:28 »
Rahvas on vanha nimitys Suomen kansalle. Nykysuomen sanakirjan mukaan rahvas on:
Lainaus
vars. vanh. tavallinen kansa, maalaisväestö, maalaiset (sivistyneistön, säätyläisten vastakohtana).
https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/#/rahvas

Toki rahvaan pitää saada äänestää, mutta se saa päättää asioistaan vain edustajien kautta. Se on vaalikarjaa, jolle ei voi luottaa suoraa demokratiaa kuin presidentinvaaleissa. Tämän tähden pressa on nykyään siirretty sisäpoliittisen vallan ulkopuolelle. Jos tahdotaan katsoa valtiota, jossa kansaan luotetaan aivan toisella tapaa on katsottava Yhdysvaltoja, jossa sodankin aikana kansa saa päättää jatkaako ylipäällikkö tehtävässä vai ei. Suomessa tuota ei koskaan tule tapahtumaan, vaan sodan aikana kansan tehtävä on henkensä uhalla tappaa käskystä valtion vihollisia. Eurooppa on aina ollut oligarkia, aiemmin aristokratia ja monarkia, nykyään enemmän meritokratia jopa näennäisdemokratia verrattuna Yhdysvaltoihin. Kyse on tietysti määrittelystä, mutta lainsäädäntö puhumattakaan sen tulkinta on lopulta hyvin kaukana yhden kansalaisen elämästä. Niin lainsäädäntöön kuin sen tulkintaan on tavallisella kansalaisella huomattavasti suurempi mahdollisuus vaikuttaa USAssa kuin Euroopassa, esim. Suomessa. Laintulkintakin perustuu Atlantin takana Common Law -ajatukseen oikeuspositivismin sijaan. People cannot govern themselves -ajatus on perieurooppalainen toisin kuin 1700-luvun lopun Englannin siirtokunnissa ajateltiin. Rahvas on typerää ja ehkä joidenkin kohdalla tämä pitää paikkansa, mutta keiden, riippuu näkökulmasta. Näillä näppäimillä eli vuoden 2000 perustuslailla mennään, tarkoittaa sitten sen sanamuoto, "Suomessa valta kuuluu kansalle", sitten mitä tahansa.
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική 'häpäisy, kosto ja tuomio'

Memento mori 'Muista kuolevaisuutesi'

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 995
 • Liked: 8045
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #306 : 13.10.2023, 18:24:19 »
T. Keskisarja on aivan loistava. Osuu aina vihervasurien kipupisteisiin.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 253
 • Liked: 51128
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #307 : 13.10.2023, 20:24:55 »
Keskisarja kiistää moralisoineensa teko­ripsi­puheillaan: ”Itse käytin opiskelijana rahani pää­asiassa alkoholiin”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009921137.html

Lainaus
PERUSSUOMALAISTEN kansanedustaja Teemu Keskisarja selittää oppositiossa arvostelua herättäneitä puheitaan opiskelijoista sillä, että hän on ”päivä päivältä pahemmin kauhuissaan” valtiontalouden tilasta.

”Opiskelijat on patistettava osa-aikatöihin, koska muut työlliset hupenevat”, hän kirjoittaa sähkö­posti­vastauksessaan HS:n kysymyksiin.

Väestöstä yhä suurempi osa on eläkeläisiä. Keskisarjan mukaan yhteiskunta pysähtyy ilman 18–30-vuotiaiden työpanosta.

”On tapana sanoa, että yhteiskunta-niminen heppu sitä tai tätä, mutta yhteiskunta koostuu valitettavan harvoista netto­hyödyllisistä suorittajista – niihin en missään nimessä laske myöskään itseäni.”

Lainaus
KESKISARJA sanoi torstaina eduskunnassa muun muassa, että ”kampuksilla ei missään nimessä laahusta nälkiintyneitä nuorukaisia ja neitokaisia ryysyissä, ei sinne päinkään: irtokynnet kimaltavat, hieno partavesi tuoksuu, tekoripset räpsähtelevät”.

Tämä kirvoitti arvostelua oppositiosta.
Esimerkiksi vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mukaan ….

KESKISARJA kirjoittaa sähkö­posti­vastauksessaan HS:lle, että kyse ei ollut valmistellusta puheesta vaan debatti­puheen­vuorosta. Hän vetoaa itseironiaan.

”Kuten videosta varmaan näkyy, oma olemukseni on vanha, ruma ja saastainen.”

Keskisarja kiistää myös moralisoivansa opiskelijoita.

”Itse käytin opiskelijana rahani pääasiassa alkoholiin. En todellakaan moralisoi, jos nuoriso jatkaa samalla 1600-luvun Turun Akatemiasta asti hyväksi havaitulla linjalla.”


Ihana mies. Tuollaiseen voisi retkahtaa. Hauska ja älykäs, harvinainen yhdistelmä (Hommalla ei niin harvinainen … pientä makeilua ).

Riia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 425
 • Liked: 5321
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #308 : 13.10.2023, 21:18:26 »
Vihervassarit paheksuu: "onpa Keskisarja niin persu, ennen arvostin, mutta en enää". ;D Niinpä, persuksi todettu historioitsija ei ole enää historioitsija, ihan pelkkä rasisti-fasisti-ym. inhokkipersu.

Tottahan Keskisarja puhui. Ei opiskelijoiden tukien kuulu taata opiskelijoille samaa "palkkaa" kuin työssäkäyville kansalaisille. Tuet on tukia + opintolaina, niillä ei varmaan kukaan sentään nälkään kuole tai jää asunnottomaksi. Jos haluaa irtoripset, tekokynnet, muotivaatteet ja hienosti kalustetun yksiön Helsingin keskustasta eikä isukki niitä maksa, tarvii mennä töihin opiskelun ohella ja jättää vähemmälle opinahjojen valtaukset sun muut, ja valittaminen. Ei niitä opiskelijaelämän luksuksia muiden suomalaisten työnteolla makseta.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 387
 • Liked: 24918
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #309 : 13.10.2023, 21:59:53 »
Olen ollut Keskisarjan linjalla ja olen ehkä vieläkin, mutta opiskelija opiskelee ja tekee opintopisteitä. Ja jos käy töissä niin käy opintoalansa töissä. Entisaikoihin verrattuna löysät on otettu opiskelijoilta pois ja opinnoista tehty ajallisesti paljon vaativampia.

En silti kiellä opiskelijoita käymästä töissä, mutta ei opiskelijan lähtökohtaisesti pidä itseään elättää työnteolla. Se kuuluu työntekijöille. 
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Viimeinen suomalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 284
 • Liked: 12317
 • "Yhdessä eteenpäin"
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #310 : 13.10.2023, 22:08:54 »
T. Keskisarja on aivan loistava. Osuu aina vihervasurien kipupisteisiin.

Teemu on ulosanniltaan täyttä timanttia. Yksikään vihervassari ei uskalla häntä lähteä haastamaan verbaliikan saralla, jää toiseksi jo ensi askeleellaan puhujanpönttöä kohti.
Viimeinen maastalähtijä sammuttaa valot.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 995
 • Liked: 8045
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #311 : 13.10.2023, 22:36:52 »
Olen ollut Keskisarjan linjalla ja olen ehkä vieläkin, mutta opiskelija opiskelee ja tekee opintopisteitä. Ja jos käy töissä niin käy opintoalansa töissä. Entisaikoihin verrattuna löysät on otettu opiskelijoilta pois ja opinnoista tehty ajallisesti paljon vaativampia.

En silti kiellä opiskelijoita käymästä töissä, mutta ei opiskelijan lähtökohtaisesti pidä itseään elättää työnteolla. Se kuuluu työntekijöille.
Mutta ehkä se oikeistolainen ajatus tuossa on, että opiskelijakin voisi tehdä osapäivä/osa-aika/osaviikko-hommia, jos tuollainen vain sopisi yhteiskunnalle ja Kelalle...? Työmarkkinoiden joustavuutta haetaan, ei liittojen rajoittamista...
- - -
Näin yleisesti Eduskunta tarvitsee Keskisarjan kaltaisia puhujia. :)
« Viimeksi muokattu: 13.10.2023, 22:39:04 kirjoittanut DuPont »

Riia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 425
 • Liked: 5321
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #312 : 13.10.2023, 22:42:11 »
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/eec60777-315c-4dd7-a348-90cacbd3f24c
IL selvitti: Näin paljon kansanedustajien ja opiskelijoiden vaatteet maksavat

Lukekaa, ken tahtoo ja kestää, nostan tuolta vain tämän:
"Tietojenkäsittelyopiskelijat Joni ja Svenja eivät innostu leikkauksista, mutta enemmänkin tulorajat mietityttävät. Esimerkiksi opintorahan nostamiselle on asetettu vuosittainen tuloraja.  Se [tuloraja] on huono, et edes saa tehdä töitä, vaikka haluaisit. Pitää tyytyä siihen tiettyyn rahasummaan, joka on oikeasti aika pieni. Ei siitä jää juurikaan ylimääräistä."

No ei varmaan jää ylimääräistä, uskon ja jopa muistankin. "Et edes saa tehdä töitä vaikka haluaisit." :o  :o Tarkoittaako tämä, että jos teet töitä, menetät "ilmaisen" opintorahan? Ehkä sitä kuitenkin aika hyvin kompensoi opiskelijan 0% vero työtuloista (onko se verovapaus vielä n. 15.000 euroon asti vuodessa?). Mutta minkäpä takia sitä lähtisi töitä tekemään, jos sillä menettää ilmaisen opintorahan.:facepalm:

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 750
 • Liked: 4607
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #313 : 14.10.2023, 00:15:39 »
Keskisarja kiistää moralisoineensa teko­ripsi­puheillaan: ”Itse käytin opiskelijana rahani pää­asiassa alkoholiin”

Niin minäkin tein.

Ei muuten, mutta opiskelijoilla olisi enempi rahaa elämiseen kun jättäisivät ne muotivaatteet ostamatta. Ostaisivat ne vaatteensa Tokmannista tai Keskiseltä tms. niin kuin me muutkin.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 532
 • Liked: 7783
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #314 : 14.10.2023, 00:54:15 »
Opiskelijoiden työssäkäynti pitäisi tehdä helpommaksi niin ettei opintotuki ala laskea tai loppua kokonaan ihan liian helpolla. Työssäkäyvä opiskelija hyödyttää yhteiskuntaa jos hän tienaa niin paljon että maksaa veroja. Ei se silloin haittaa jos valmistuminen myöhästyy, kun on kuitenkin maksanut veroja tuona aikana. Mielellään voisi tehdä samalla ainakin pari lasta alta pois. Olisi ainakin hankkinut muksut ajoissa.

Opiskeluaikana opiskelija ei hyödytä yhteiskuntaa kun silloin maksetaan tukia sekä koulutus. Vasta sitten kun tekee valmistuneena työtä, hyötyä alkaa tulla. Kauanko pitää maksaa veroja että verokertymällä on kuitattu se mikä on mennyt koulutukseen ja tukiin?
« Viimeksi muokattu: 14.10.2023, 16:21:42 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 803
 • Liked: 5367
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #315 : 14.10.2023, 00:55:25 »
Kyllä ne tuet & laina piisasivat ainakin 1980-luvulla ihan hyvin vaatimattomaan perustoimeentuloon, kaikki "extra" sitten kustannettiin töitä tekemällä. Mulla ne olivat interrail-reissut & laskettelu. Joku kaveri taas panosti moottoripyörään tms. Ns juhlimista taas rajoitti merkittävästi pennosten riittämisen laskeskelu - saattoi itse asiassa olla hyvästäkin...
Ja kyllähän se lainojen takaisinmaksu joskus rasitti, mutta ei se luokkaa 5% nettoliksasta nyt kuitenkaan mikään mahdottomuus ollut.
*** Lisää rahaa kotiuttamiseen! ***

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 687
 • Liked: 11070
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #316 : 14.10.2023, 02:47:04 »
Opiskelijoiden työssäkäynti pitäisi tehdä helpommaksi niin ettei opintotuki ala laskea tai loppua kokonaan ihan liian helpolla. Työssäkäyvä opiskelija hyödyttää yhteiskuntaa jos hän tienaa niin paljon että maksaa veroja. Ei se silloin haittaa jos valmistuminen myöhästyy, kun on kuitenkin maksanut veroja tuona aikana. Mielellään voisi tehdä samalla ainakin pari lasta alta. On ainakin hankkinut muksut ajoissa.

Opiskeluaikana opiskelija ei hyödytä yhteiskuntaa kun silloin maksetaan tukia sekä koulutus. Vasta sitten kun tekee valmistuneena työtä, hyötyä alkaa tulla. Kauanko pitää maksaa veroja että verokertymällä on kuitattu se mikä on mennyt koulutukseen ja tukiin?
Nykyään on vielä se hullu tilanne, että asumistuen tuloraja on pääsääntöisesti korkeampi, kuin opintotuen. Ei mitään järkeä, tulee aivan kummallisia kannustimia ihmisille, kun tuet määräytyvät täysin mielivaltaisesti.

mökkihöperö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 734
 • Liked: 1399
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #317 : 14.10.2023, 07:51:35 »
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/eec60777-315c-4dd7-a348-90cacbd3f24c
IL selvitti: Näin paljon kansanedustajien ja opiskelijoiden vaatteet maksavat

Lukekaa, ken tahtoo ja kestää, nostan tuolta vain tämän:
"Tietojenkäsittelyopiskelijat Joni ja Svenja eivät innostu leikkauksista, mutta enemmänkin tulorajat mietityttävät. Esimerkiksi opintorahan nostamiselle on asetettu vuosittainen tuloraja.  Se [tuloraja] on huono, et edes saa tehdä töitä, vaikka haluaisit. Pitää tyytyä siihen tiettyyn rahasummaan, joka on oikeasti aika pieni. Ei siitä jää juurikaan ylimääräistä."

No ei varmaan jää ylimääräistä, uskon ja jopa muistankin. "Et edes saa tehdä töitä vaikka haluaisit." :o  :o Tarkoittaako tämä, että jos teet töitä, menetät "ilmaisen" opintorahan? Ehkä sitä kuitenkin aika hyvin kompensoi opiskelijan 0% vero työtuloista (onko se verovapaus vielä n. 15.000 euroon asti vuodessa?). Mutta minkäpä takia sitä lähtisi töitä tekemään, jos sillä menettää ilmaisen opintorahan.:facepalm:

Joo, opintotuki peritään takaisin jos tienaa liikaa. Ja se on hyvin pieni määrä, minkä "saa" tienata jos nostaa opintotukea. Itselläni kävi aikanaan näin, en silti lopettanut työntekoa, vaan lisäsin sitä ja lopetin opintotuen nostamisen. Se mahdollisti kuitenkin paremman elintason. Opintolainaa sai kuitenkin nostaa päälle, niin ei nyt tarvinnut kokopäivätyötä tehdä.

Huonosti kannustava systeemihän tuo kyllä kieltämättä on. Mutta haastateltujen opiskelijoiden asenne tulee kyllä ilmi "Et edes saa tehdä töitä vaikka haluaisit"
Käänteisesti eivät edes haluaisi, vaikka "saisivat"  ;D
« Viimeksi muokattu: 14.10.2023, 08:03:45 kirjoittanut mökkihöperö »

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 710
 • Liked: 12409
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #318 : 14.10.2023, 09:17:33 »
No ei ollut kyllä fiksuinta mitä arvostamani Keskisarja on sanonut..  :o Saman ikäluokan edustajana ja olemattoman pientä opintotukea aikoinani saaneena muista toki opiskelijatovereita joilla rahaa riitti vaikkei töitäkään tehty.

Mistähän tämä johtui?  :roll: Mistähän ne merkkivaatteet, pörhäkkäät autot ja tekoripset ovatkaan peräisin?

Ei käynyt Keskisarjalla mielessä?

No siltä varalta ettei käy kaikille hompansseillekaan niin minä kerroin: nämä varakkaat opiskelijat ovat erityisen lahjakkaita; niin lahjakkaita että he ovat osanneet syntyneet oikeasta perseestä Genetiikka liittyy!
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 986
 • Liked: 7612
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #319 : 16.10.2023, 00:32:19 »
Seuraan läheltä kahden muksun elämää, toinen vääntää töitä opiskelujen ohessa minkä kerkiää.

Toinen ei saa edes vastauksia hakemuksiin. Työhaluja todellakin olisi, mutta kun ei.

Itse kävin lukion ohessa töissä kolme päivää viikolla, viikonloput päälle. Hieman raskasta aikaa, mutta oppi tekemään töitä.

Keskisarjan puhe oli suoraan sanottuna mauton.

Menkää töihin, niinku minne? Joko olet alikoulutettu tai sitten ylikoulutettu, liian nuori tai liian vanha. Liian jotain.

Ja jos ei 7000 euron kuukausipalkalla löydä kirpputorilta yhtä siistiä pukua ja pysty ostamaan tukkakonetta, niin voi nunnunnun vaan. Voi olla ihan fiksu mies omalla alallaan, mutta eduskunta ei ole mikään mörkölä."Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Bona

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 652
 • Liked: 1602
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #320 : 16.10.2023, 07:36:02 »
Ja jos ei 7000 euron kuukausipalkalla löydä kirpputorilta yhtä siistiä pukua ja pysty ostamaan tukkakonetta, niin voi nunnunnun vaan. Voi olla ihan fiksu mies omalla alallaan, mutta eduskunta ei ole mikään mörkölä.

Puvut saisivat kyllä mennä hautaan buumereiden mukana, mutta samaa mieltä muuten. Tarkoituksellisen sotkuinen olemus on vihervasemmistolaisten heiniä (vanhan liiton vasemmistolaiset käyttävät pukua ja käyvät parturissa). Sillä halutaan viestiä, että siisteys, järjestys ja asioista huolehtiminen - yleensä kaikki se, mikä ennen teki Euroopan parhaista valtioista parhaita - on porvarillista hapatusta.

Naisena irtisanoudun myös täysin Emon kommentista, jonka mukaan tuollaiseen voisi retkahtaa. Vai tarkoittiko Emo, että pörröpäihin retkahdetaan ja parturissa käyvän kanssa mennään naimisiin?
Miksi kuninkaat nousevat kapinaan, miksi hallitsijat liittoutuvat keskenään Herraa ja hänen voideltuaan vastaan? (Ps. 2:2)

Vähäinen filosofia tekee miehestä ateistin, suuri määrä käännyttää hänet uskoon. Francis Bacon.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 732
 • Liked: 65550
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #321 : 26.10.2023, 11:17:00 »
Hesari

Lainaus käyttäjältä: Hesari
Teemu Keskisarja oli oikeassa: Yhä useampi opiskelija todella asuu Helsingissäkin yksiössä
Opiskelijoiden hädän karnevalisoinut Teemu Keskisarja oli yhdessä asiassa oikeassa. Opiskelijoiden asumisratkaisujen taustalla on kuitenkin myös poliitikkojen omia päätöksiä, kirjoittaa HS:n yliopistokirjeenvaihtaja Noona Bäckgren.

Kimppakämppiä ei saanut kelalla osittaa, jos oli yhteinen vuokrasopimus. Kämppikset katsottiin pariskunniksi ja asumistuki laskettiin koko ruokakunnalle.

Jostain syystä kun itse opiskelin 80-90-luvulla, miespuolisia kämppiksiäni kukaan ei ajatellut "pariskunnaksi" kanssani. Vasta kun avovaimoni muutti solukämpän toiseksi osapuoleksi, meidät heitettiin opiskelijan asumistuen ulkopuolelle kela-tuelle pariskuntana, vaikka meillä oli molemmilla omat vuokrasopimukset. Silloin he tulkitsivat oikein.

Nykyään kolme naista voidaan aivan hyvin tulkita polyamoriseksi lesbopariskunnaksi. Kiitos liberaalit.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 227
 • Liked: 9651
 • Hummeriälykkö
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #322 : 26.10.2023, 14:53:34 »
Lainaus
niin lahjakkaita että he ovat osanneet syntyneet oikeasta perseestä

Eiköhän Keskisarjan ja aika monenkin pointti ole se, että enimmäkseen ilmaista koulutusta ja lisäksi saatuja tukia voisi hieman jopa arvostaa eikä pitää minään itsestäänselvyyksinä.

Maamme yliopistot ovat täynnään kaikenmaailman sukupuolentutkijoita ja dosentteja, joiden kontribuutio yhtään mihinkään on nollan arvoinen. Toivottavasti tämä hallitus leikkaisi noista aloista noin 100% aluksi pois ja paukut keskitettäisiin ihan koviin tieteisiin.

Keskisarja saa olemuksellaan ja puheillaan julkisuutta, mikä lieneekin tarkoitus. Itse en haluaisi esiintyä epäsiististi pukeutuneena, mutta minä en olekaan hän. Puheensa sen sijaan osuvat yleensä kohteeseen kalikan tavoin ja vassarilauma älähtää.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 253
 • Liked: 51128
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #323 : 26.10.2023, 19:55:20 »

Naisena irtisanoudun myös täysin Emon kommentista, jonka mukaan tuollaiseen voisi retkahtaa. Vai tarkoittiko Emo, että pörröpäihin retkahdetaan ja parturissa käyvän kanssa mennään naimisiin?

En katsonut Keskisarjan ulkonäköä ensinkään, luin hänen lausuntonsa ennen kuin kommentoin, ja videon katselin jälkikäteen.
Voisin retkahtaa/ihastua/rakastua älykkääseen ja hauskaan mieheen (jos olisin vapaa), sillä ainahan tukan voi leikkauttaa ja uudet vaatteet ostaa, mutta tyhmästä ja ikävästä miehestä ei millään saa älykästä ja hauskaa.

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 803
 • Liked: 5367
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #324 : 26.10.2023, 23:41:51 »
Teemuhan on Suomen historiaan syvällisesti perehtynyt ja sieltähän löytyy monenmoista roolimallia. Olemuksestaan voi päätellä että hän tuntee sympatiaa toimijoihin joita voisi luonnehtia vaikka "rahvas intellektuelli/mietiskelijä", joihin lukeutuu vaikkapa Lönnrot, Kivi jne. Vastakohtana tietysti "yläluokkaisiksi" mielletyt Runeberg, Snellman jne. Mitään "aristokraattista älymystöä" ei Suomessa koskaan ollutkaan, eli sen suhteen ei voi mitenkään suhtautuakaan.
*** Lisää rahaa kotiuttamiseen! ***

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 732
 • Liked: 65550
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #325 : 28.10.2023, 11:50:17 »
Olikohan se eilen, kun katsoin aamulla pätkän jotain maikkarin aamulähetyksen pöllöraatia, jossa oli ainakin Jussi Kärki ja pari jotain muuta keskustelijaa.

Puhuivat positiivisesti Teemu Keskisarjasta. Ja kahdella toimittajalla sen verran ikää, että olivat itse opiskelleet vähän heikompana aikana. Kyllä siellä tuli kiitosta siitä, että joku uskaltaa nostaa nuorten asiat tapetille. Että millä tasolla se valitus on, kun ilmaista koulutusta pidetään itsestäänselvyytenä.

En seurannut koko lähetystä, mutta tuollaista keskustelua näin pätkän. Mukana oli joku vähän nuoremman polven nainen, joka pikkuisen koitti puolustaa opiskelijoita, mutta jäi vähän alakynteen.

Keskustelussa säilyi kyllä tietty suhteellisuudentaju koko sen ajan mitä katselin, mutta noin vuolaasti Keskisarjaa ei ole missään kehuttu sen jälkeen kun hän rupesi persuksi.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 983
 • Liked: 94199
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #326 : 29.10.2023, 11:32:19 »
Ei lisättävää.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 783
 • Liked: 52626
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #327 : 29.10.2023, 11:47:14 »
Ruotsalaisista tuskin on enää edes sisällissotimaan. Eivätköhän jäljelläolevat kantikset alistu uuden komennon edessä.

skyuu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 999
 • Liked: 2764
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #328 : 29.10.2023, 13:33:18 »
^^ ja ^
Kysymys kai lienee onko Suomi Ruotsin tiellä? Ja onko Ruotsin tie se Libanonin tie? Muslimeja otetaan maahan-->muslimit lisääntyy-->muslimit ottaa vallan-->kantaväestö putsataan pois tappamalla/siittämällä/ajamalla maanpakoon. Ironisinta vielä on se että jos/kun koko maailma kokee saman kohtalon niin uskonsodat ja syrjintä ei lopu vaan muuttuu kahta kovemmaksi kun oikeauskoiset alkaa "neuvotella" keskenään siitä kuka on se oikeauskoisin.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 711
 • Liked: 28112
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #329 : 29.10.2023, 14:37:19 »
^^ ja ^
Kysymys kai lienee onko Suomi Ruotsin tiellä?

Hyvä kysymys olisi millainen on tuo Suomen tie jos väestö onnistutaan vaihtamaan "riittävän" suurelta osin ?

Luontonsa perusteella Suomi voisi juuri ja juuri elättää noin 3,½ miljoonaisen väestön, ja nyt kyse on kantasuomalaisista puhtaasta väestöstä.
Nykyinen väestö ylittää tämän lukeman selkeästi, eli edes kantasuomalaiset eivät pysyisi hengissä täällä jos pitää tukeutua ainoastaan maahan ja sen tuottavuuteen.

Kaikkinainen väestön sotkeminen johtaa väistämättä väestön huonontumiseen, joten sotkettu väestömäärä on väistämättä alempi kuin puhtaasti kantasuomalainen väestömäärä.
Haluaisin nähdä tutkimuksen missä todistetaan lähi-itäläisen kamelipaimenen olevan tuottavampi kuin kantasuomalainen millään mittarilla ja missään olosuhteissa.

Jos väestö "onnistutaan" kokonaisuudessaan tai valta-osin vaihtamaan näihin kelvottomuuksiin, niin tulos on autioitunut Suomi ja kansainvaellus kohti etelää ja banaanipuita.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Tagit: