Kirjoittaja Aihe: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)  (Luettu 91477 kertaa)

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 727
 • Liked: 11244
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #60 : 20.10.2020, 12:59:18 »
Perin keijomainen kirjoitus Teemu Keskisarjalta tai sitten hänelle on mainittu, että rahahanat voivat joko olla auki tai kiinni, valitse kummin on.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 829
 • Liked: 7738
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #61 : 20.10.2020, 13:03:26 »
Lainaus
Jos ruotsalaisten kansankoti raunioituu rasismiin, he tarvitsevat vuorostaan turvapaikkoja.

Mitä hem..  ;D

Vähän tuon Keskisarjan jutut menevät provon puolelle, nyt ehkä pikkuisen liikaakin.

"Venäläiset pommittivat vain vähän" - kyllä ne enemmänkin olisivat pommittaneet ellei niitä olisi estelty.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 058
 • Liked: 40771
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #62 : 20.10.2020, 14:37:24 »
Teemu Keskisarja kertoo olevansa historioitsija. Juttu kuitenkin vilisee ylimalkaisia heittoja ja poimintoja, jotka eivät anna luottamusta siihen että se olisi rehellisesti ja asiantuntevasti kirjoitettu.

Lainaus
Nationalistisessa historiankirjoituksessa pakolaisuus Suomesta 1939–1944 on tabu.

Aihe on tabu koska se on erittäin kiusallinen nimenomaan Ruotsille. Tässä eräs ruotsinkielinen lähde:

https://slakthistoria.se/livet-forr/70-000-finska-barn-skickades-till-sverige

Lapsia lähetettiin Ruotsiin vuosina -39-45 noin 70 000 kpl. Aloite tuli Ruotsin silloiselta ulkoministerin Rickard Sandlerin vaimolta Maja Sandlerilta, joka sai poliittista tukea mieheltään Ruotsin hallituksen sisällä.
Hallitus kuitenkin vaihtui ja Sandler jäi siitä pois koska olisi halunnut tiiviimpää sotilaallista yhteistyötä Suomen kanssa, seikka joka ei sopinut Ruotsin (näennäisen) puolueettomuuden kanssa. Sandler keskittyi tämän jälkeen humanitäärisiin hankkeisiin kuten lasten evakuointi Ruotsiin.

Lasten evakuoiminen nähtiin yleisestikin Ruotsissa eräänä tapana auttaa Suomea koska mm. Punaisen Ristin keräykset Suomelle oli pysäytetty Britannian vaatimuksesta ja virallinen sotilaallinen apu ei tullut kyseeseen. Suomen hallitus vastusti lasten evakuoimista voimakkaasti, mutta suostui lopulta siinä toivossa, että Ruotsista tai Ruotsin kautta olisi saatu sotilaallista apua. Sitä tulikin pienissä määrin vapaaehtoisten muodossa, mutta ei siten kuten Suomessa toivottiin.

Suomalaiset kuitenkin protestoivat lasten lähettämistä maasta ja Suomen hallinto päätti lopulta sensuroida koko aiheen, jottei kansalaisten kritiikki sotkisi ulkopoliittisia kuvioita ja saattaisi Ruotsin hallituksen huonoon valoon lapsiryöstäjinä.

Kun sota loppui, Suomi vaati sada lapset takaisin. Ruotsi ja monet ruotsalaiset perheet kieltäytyivät ja asiasta käytiin suuri määrä oikeudenkäyntejä. Muistaakseni 50-luvulla asia lopulta sovittiin hallitustasolla ja 15 000 suomalaislasta jäi lopullisesti Ruotsiin.

Ruotsissa hyvin moni lapsi päätyi käytännössä piiaksi ja rengiksi rikkaille ruotsalaisperheille, joilla jo oli lapsia. Moni pahoinpideltiin ja jätettiin aika pian ruotsalaisiin orpokoteihin kun kiinnostus loppui lapsen varttuessa. Moni lapsi siirrettiin maiden välillä myös useaan kertaan kun ruotsalaisperhe ei halunnut pitää lasta ja se lähetettiin takaisin vain päätyäkseen toisen ruotsalaisperheen epäsuosioon. Vähemmistö lapsista sai paremmat oltavat Ruotsissa jos he sattuivat päätymään mukavaan perheeseen.
Ruotsin päässä oli siis paljon myös itsekästä hyötymispyrkimystä. Haluttiin palvelijoita tai kivoja lemmikkejä, jotka dumpattiin kun into loppui, suomalaislapset olivat myös ratkaisu ruotsalaisparien lapsettomuuteen jne.

Sodan loputtua monen lapsen suomalainen vanhempi oli kuollut, eikä lapsia haluttu luovuttaa sukulaisille sillä verukkeella että ne oli orpoja. Moni äiti, joka oli menettänyt miehensä rintamalla, ei pystynyt ottaa lastaan takaisin köyhyyttään tai uuteen suhteeseen. Moni lapsi oli vieraantunut biologisista vanhemmista ja kiintyneet ruotsalaisvanhempiin eikä edes halunnut tulla takaisin.

Koko sotalapsiepisodi oli tosiasiassa ulkopoliittista peliä, jolle ei löytynyt mitään käytännön perustelua. Lapset oli jo evakuoitu Karjalasta lännemmäksi eikä niiden siirtämiselle eteenpäin toiseen maahan ollut mitään varsinaista tarvetta. Jäihän valtava enemmistö suomalaisista lapsista Suomeen. Lopputulos oli kuitenkin jättimäinen inhimillinen tragedia, jossa ruotsalaisten kyyninen ja itsekäs auttamishalu kanavoitui perheiden rikkomiseen ja kymmenien tuhansien lasten lapsuuden tuhoutumiseen.

Peräänkuuluttaessa sotakorvauksia sotalapsista Ruotsille, historioitsija Teemu Keskisarja unohtaa myös sopivasti kaikki ne ongelmat, jota mustalaisten siirtäminen Ruotsista Suomeen 1600-luvulla aiheutti.
1617 Ruotsin parlamentti nimittäin julisti, että kaikki mustalaiset piti karkottaa maasta koska heidät nähtiin ongelmana. Lakia ei noudatettu kovinkaan tarkasti, joten karkotukset tehtiin lähinnä maan itäisiin osiin eli Suomeen, jonne he jäivät tähän päivään saakka. Onko Keskisarja laskeskellut paljon Suomi voisi laskuttaa Ruotsia tästä jo 500 vuotta kestäneestä "pakolaisuudesta"?
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 260
 • Liked: 2756
 • beep/bop/boop
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #63 : 20.10.2020, 14:51:27 »
^Tekstihän on siis kirjoitettu ihan kieli poskessa?
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 058
 • Liked: 40771
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #64 : 20.10.2020, 14:55:51 »
^Tekstihän on siis kirjoitettu ihan kieli poskessa?

Mielipiteet vaihtelevat, joten päätin että se ei ollut huomoiden kuitenkin pieni disclaimeri alussa.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 239
 • Liked: 9347
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #65 : 20.10.2020, 15:15:40 »
"Suomen 95 000 sotavainajasta 98 prosenttia oli täysikäisiä miehiä. Näitä haavoittuvimmassa asemassa olevia ei kulkeutunut Ruotsiin, paitsi vähäinen aalto Pohjanmaan rannikolta".

Mielestäni juuri sellaista täsmävittuilua. Siinä samassa menee syyrialais/irakilais "pakolais"sotakarkurit (haavoittuvimmassa asemassa kun olivat) ja heidän hyysääjänsä kuin myös rantaruotsalaiset.

pyrokatti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 476
 • Liked: 2317
 • Transvegaani
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #66 : 20.10.2020, 15:50:07 »
"Suomen 95 000 sotavainajasta 98 prosenttia oli täysikäisiä miehiä. Näitä haavoittuvimmassa asemassa olevia ei kulkeutunut Ruotsiin, paitsi vähäinen aalto Pohjanmaan rannikolta".

Mielestäni juuri sellaista täsmävittuilua. Siinä samassa menee syyrialais/irakilais "pakolais"sotakarkurit (haavoittuvimmassa asemassa kun olivat) ja heidän hyysääjänsä kuin myös rantaruotsalaiset.

Ymmärtäisin että tuossa viitataan Stella Polaris operaation jossa radiotiedustelun henkilökuntaa ja kalustoa siirrettiin Ruotsiin.
Lainaus
Laivoilla Ruotsiin
Matkustajia Närpiöstä lähteneessä aluksessa.

Merimatka Ruotsiin alkoi 22. syyskuuta 1944 Nämpnäsissä läheltä Närpiötä sijaitsevasta Österfjärdin satamasta laivoilla S/S Maininki (kuljetuksen johtaja Lauri Pöyhönen, 10–14 henkilöä), S/S Osmo (Erkki Pale, 240 henkilöä) ja S/S Georg (Rolf Laurén, 240 henkilöä) sekä Uudenkaupungin satamasta S/S Lokki -laivalla (Ragnvald Lautkari, 250 henkilöä).[8] Kolme ensinmainittua alusta suuntasi Härnösandiin ja S/S Lokki Gävleen.[9]

Lähtijöitä oli Palen mukaan noin 750 henkilöä.[10] Laivoihin pakattiin satoja laatikoita, joissa oli teknisiä laitteita ja arkistomateriaaleja. Lisäksi tulivat matkustajien tavarat. Operaatiosta tietoinen rajavartioaseman päällikkö ilmoitti esimiehilleen laivojen lastina olevan sairaalatarvikkeita. Radiotiedustelun autoja ei voitu kuljettaa laivoilla, vaan ne ajettiin Ruotsiin Tornion kautta.[11]

Ruotsin puolella stellistien tilannetta selvittelivät sekä radiotiedustelun sotilaat että maahantuloviranomaiset, joilla oli hankala tehtävä, sillä suomalaisilla ei ollut vaadittuja matkustusasiakirjoja (tuolloin Ruotsiin vaadittiin suomalaisilta myös viisumi). Myös hankkeen yhteyshenkilöitä Ruotsissa oli vaihtunut. Lopulta suomalaiset pääsivät maihin ilman tullitarkastusta ulkoministeri Christian Güntherin poikkeusluvalla.[12]

Laivoja vastaan tuli muun muassa FRA:n toimistopäällikkö Sven von Porat. Hän kysyi suomalaisilta tunnussanaa. Nämä vastasivat: "Stella Polaris".

Tapani-nimisellä turvapaikkashoppailijalla tarkoitetaan todennäköisesti Tapani Löfvingiä.
Lainaus
Sissisotaa Etelä-Suomessa ja rannikolla

Ratkaiseva suomalaisten ja venäläisten välinen taistelu käytiin vielä samana vuonna Hämeenlinnan lähellä ja se johti Suomen armeijan pirstoutumiseen. Turusta tuli venäläisille tärkeä alue, joten Löfving jäi Lounais-Suomeen. Hänen maineensa oli huomattava sekä suomalaisten että venäläisten keskuudessa ja hänet oli etsintäkuulutettu. Lukuisista yrityksistä huolimatta häntä ei enää saatu vangituksi. Vuosina 1713–1717 Löfving toimi myös Ahvenanmaan saaristossa. Hän käytti jälleen soluttautumistaitojaan, sillä koko läntinen ja eteläinen osa Suomea oli venäläisten miehittämä, tekeytyen mm. vanhukseksi, kerjäläiseksi, venäläiseksi rengiksi ja omaksi kirjeenkantajakseen. Tukikohtanaan Löfving piti noiden viiden vuoden aikana Ahvenanmaan pieniä saaria, sillä miehittämättömille saarille oli helppo piiloutua ja yhteydet Ruotsiin olivat hyvät, talvisin meri oli jäässä ja kesäisin Ruotsiin oli avoin väylä kulkea laivalla tai veneellä.

Löfving teki raportteja ja sabotoi pääosin Turkua, sillä suurin osa kaupungin väestöstä oli venäläisiä sotilaita. Tiedustelu- ja sabotointimatkoilla Löfvingillä oli mukanaan vain mies tai pari, sillä suora sodankäynti ei enää tullut kysymykseen vihollisten suuren määrän vuoksi. Löfving sai kuitenkin aikaan huomattavaa tuhoa, mm. räjäyttämällä viljavarastoja ja särkemällä tsaarille tarkoitetut ja varatut täydet viinitynnyrit. Ahvenanmaan saaristossa hän jäljitti ryösteleviä kasakoita ja onnistui toimittamaan heistä useita vankeuteen Ruotsiin.[7] Vuonna 1716 Löfving ylennettiin vänrikiksi, vuonna 1717 Löfving sai kutsun Ruotsin kuninkaalta Kaarle XII:lta saapua Lundin kaupunkiin. Turkista palannut Kaarle antoi Löfvingille henkilökohtaisen tunnustuksen, Löfving puolestaan kertoi kuninkaalle Suomen tilanteesta ja pyysi häneltä apujoukkoja venäläisten karkottamiseen. Ruotsalaisten joukkojen lähettämiseen kuningas ei kuitenkaan suostunut. Löfving sai jatkaa sissisotaa ja tiedusteluretkiä suomalaisten voimin isänmaan puolesta
Kari Suomalainen: "Niin hassua ei pilapiirtäjä keksi, ettei se myöhemmin olisi täyttä totta."

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 577
 • Liked: 28903
 • Polonia restituta
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #67 : 20.10.2020, 16:06:55 »
Koska parodiahorisontti on ylitetty, vakavissaan tehtyjä kirjoituksia ei voi enää erottaa parodiasta, tai ainakin se on usein kovin vaikeata.

Kyllä tässä nyt kuitenkin taisi olla vähän kieli poskella.
There is freedom of speech, but freedom after speech, that I cannot guarantee.
- Idi Amin, diktaattori

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 339
 • Liked: 134154
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #68 : 20.10.2020, 16:13:40 »
Teemu Keskisarja kertoo olevansa historioitsija. Juttu kuitenkin vilisee ylimalkaisia heittoja ja poimintoja, jotka eivät anna luottamusta siihen että se olisi rehellisesti ja asiantuntevasti kirjoitettu.

Sinulla oli ansiokas yhteenveto sotalapsihistoriasta, mutta Keskisarja veti kyllä ihan huumorilla ja vielä älykkäällä sellaisella. Melkein joka virkkeessä oli terävä piikki johonkin suuntaan.

Lainaus käyttäjältä: Teemu Keskisarja
Jos ruotsalaisten kansankoti raunioituu rasismiin, he tarvitsevat vuorostaan turvapaikkoja.

Toivottavasti historiatietoiset suomalaiset silloin nyökkäävät: Ruotsin asia on meidän.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Vänkääjä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 676
 • Liked: 1442
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #69 : 20.10.2020, 16:19:46 »
Mainio (Keijo-)kirjoitus. Siitä oli tosin jäänyt pois nykyisiä pakolaisia käytökseltään muistuttava ryhmä joka saapui Ruotsin vaivoiksi vapaussodan jälkeen. Turun Sanomat 5.12.1920 kertoo tästä ryhmästä etusivullaan. Näiden tekoset voitaneen lisätä laskuun.

Lainaus
Ruotsiin paenneet suomalaiset punakaartilaiset

Poliittisen pakoilaisuuden varjolla oleskelevat pahantekijät maanvaivana

Ruotsin-Suomen rajalla toimiva ruotsalainen rajapoliisi on Ruotsin oikeuskanslerille erään kartoitusjutun yhteydessä lähettänyt joukon tietoja aikoinaan Suomesta Ruotsiin paenneista suomalaisista punakaartilaisista, jotka yhä edelleen oleskevat Pohjois-Ruotsissa ja varsinkin rajaseuduilla.

Näitten tietojen mukaan oli Ruotsiin mutta eritoten Pohjois-Ruotsiin tammikuun lopussa 1918 saapunut Suomen puolelta joukko enemmän tai vähemmän epäilyttäviä henkilöitä, jotka ilmoittivat olevansa valtiollisia pakolaisia. Tornijonjoen laakson metsäkylän ruotsinkielinen väestö on useinkin ottanut nämä selittelyt täydestä ja kaikin tavoin osoittanut vieraanvaraisuutta heille tarjoten heille ruuan ja asunnon. Usein on käynyt niinkin että paikallinen väestö on piilotellut näitä pakolaisia ruotsalaisilta viranomaisilta. Vasta sitten, kun on todettu etteivät joistakin rikoksista pidätetyt pakolaiset olleetkaan poliittisia pakolaisia, on väestö alkanut torjua heitä luotaan. Mutta tämä ilmiö on tullut näkyviin vasta viime aikoina, tosin paikalliselle väestölle kiusallisin seurauksin.

Kumminkin on monen rikollispakolaisen onnistunut piilotella pitkät ajat väestön avulla, vielä sitä hyväkseen käyttäen päästä pidemmälle sisämaahan ja siten rajavartioitten silmälläpidon ulkopuolelle. Siellä ne sitten kaikenmoisia keinoja käyttäen ja vääriä tietoja ilmoittaen ovat monasti onnistuneet saamaan tarpeellisen oleskeluluvankin valtakunnasta. Eikä siinä ole kyllin, että tämä olisi annettu vain määräajaksi, vaan ompa sellainen voitu antaa toistaiseksikin.

Kun nämä karkulaiset sitten ovat saaneet oleskelukirjat taskuunsa ja siten tunteneet varmemman pohjan jalkojensa alla, ovat he alkaneet viettää suorastaan terrorisoivaa elämää. Puhumattakaan siitä, että he juovat ja juovuspäissään mellastelevat sekä viettävät muutenkin siivotonta elämää, on heidän tililleen tullut paljon rikoksia, varsinkin varkautta ja pahoinpitelyjä, joilta eivät ole säästyneet edes heidän hyväntekijänsäkään. Yleisesti väitetään nykyisin, että nämä suomalaiset punakaartilaiskarkurit -- sillä sellaisiksi juuri osa heistä on samalla osoittautunut -- ovat muodostuneet täydelliseksi maanvaivaksi Ylä-Norrlannissa. Viime vuonna tehdyt varkaudet ovat miltei kaikki olleet heidän tekemiään, ja miltei kaikki sellaiset pahoinpitelyt, joissa on käytetty hengenvaarallista asetta, ovat juuri näitten samaisten suomalaisten tilillä.

Eipä montaakaan sanaa tuohon sata vuotta vanhaan uutiseen tarvitsi vaihtaa niin vihapuheoikeudenkäynti olisi varma.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 160
 • Liked: 39458
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #70 : 20.10.2020, 16:30:04 »
Se että kirjoittaja on Keskisarja kavaltaa jutun Keijotukseksi. Jos kirjoittaja olisi joku muu, vaikka Oula niin juttu olisi vakavalla mielellä kirjoitettu.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 915
 • Liked: 93995
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #71 : 20.10.2020, 17:15:53 »
Tässä ketjussa käsitellään Keskisarjaa enemmänkin:
2019-09-08 HS: Kansalliskiivailija (Historioitsija Teemu Keskisarja)

Linkki kohtaan:
Mitä haluaisit kysyä historioitsija Teemu Keskisarjalta? Kansallismielisen Hommaforumin jäsenten kootut kysymykset 9.3.2020

https://hommaforum.org/index.php/topic,129238.msg3163389.html#msg3163389

Huomaatte viimeistään vastauksista hommalaisten kysymyksiin, notta mistä Keskisarjan viimeisimmässä kirjoituksessa on kyse.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 915
 • Liked: 93995
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #72 : 20.10.2020, 17:19:56 »
@Impi Waara
@hulaq

Ehdotan, että Keskisarjalle luodaan oma ketju. Siis: vaihdetaan ketjun:

2019-09-08 HS: Kansalliskiivailija (Historioitsija Teemu Keskisarja)

nimeksi tämä:

Historioitsija Teemu Keskisarja

Ja tämän ketjun voisi liittää sen jatkoksi.  :)
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23838
 • Death to the Russian invaders!
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #73 : 20.10.2020, 19:49:37 »
Lainaus käyttäjältä: Teemu Keskisarja
Jos ruotsalaisten kansankoti raunioituu rasismiin, he tarvitsevat vuorostaan turvapaikkoja.

Toivottavasti historiatietoiset suomalaiset silloin nyökkäävät: Ruotsin asia on meidän.

Jaa jaa...

Minkähän väristä rasismia pakenevia tuossa mahdetaan tarkoittaa? Jos nyt mitään yleensä tarkoitetaan.

Ja minkä värisiä rasisteja pakenevia tarkoitetaan? Rasismilla kun on yleensä väri, jos nyt ei ole juutalaisista kysymys, jolloin rasismin nimi olisi antisemitismi.

Eli olisiko pakenijan, jonka asia "olisi meidän", nimi Göran vai Muhammad? Kansankodin asukkaita kun molemmat ovat.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 260
 • Liked: 2756
 • beep/bop/boop
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #74 : 20.10.2020, 19:55:49 »
Göran. Mutta eivät ruotsalaiset täältä hae turvapaikkoja. Itänaapurin mongolimetsistä. Suuntaavat katseensa suureen ja uljaaseen Amerikkaan osan levittäytyessä Espanjan ja Thaimaan rannikoille, sekä loppujen linjoille Norja, Tanska, Saksa, Sveitsi ja Itävalta. Suomi voisi maksaa Ruotsille velkansa ja ottaa Norrlandin haltuunsa, ei olisi rasittamassa Svea- ja Götanmaalaisia. Toki Halland, Skåne ja Blekinge pitää antaa tanskalaisille perustellen se historiallisena oikeutuksena. Ensiksi toki vähän tyhjentää mm. Malmön lähiöitä Tukholman keskustaan.
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Kokoliha

 • Vieras
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #75 : 20.10.2020, 20:49:10 »
;D Munsalan soutujoukkue mainittu. Teemu on selvästi saanut konsulttiapua Keijolta. Hyvä niin.

Perin hämmästyttävää on myös näinkin ammottava aukko kirjoittajan historiatiedoissa  ;D
Lainaus
Maailmansota kasasi Ruotsille omia taloushuolia kuten kaivosteollisuuden seisokin.

Itse muistelen hämärästi, että päin vastoin Ruåtsi tienasi melkoisesti WWII aikana myyden natsi-Saksalle nimen omaan sen kipeästi tarvitsemaa rautamalmia jatkuvana virtana  - saaden maksuksi mm. kymmeniä tonneja kultaa, jota oli osin ryöstetty Saksan juutalaisilta (jopa hampaista suussa).

Saa nähdä, oikaiseeko esim. eräs sotahistorioitsija Tampereelta moiset virheet Keskisarjan kirjoituksissa - tehden itsensä samalla pelleksi

Bwana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 250
 • Liked: 3594
 • Ihmis-perse natsi.
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #76 : 20.10.2020, 21:01:21 »
Keskisarjan kirjat lukeneena: Kyllähän tuo 100% parodiaa on. Voisi jopa käyttää veelläkin alkavaa sanaa mutta se olisi alatyyliä.
Nkosi sikelel' Afrika.

BarkAtTheMoon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 802
 • Liked: 3605
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #77 : 20.10.2020, 21:18:02 »
Teemu on tällä hetkellä Suomen ainoita vakavasti otettavia historoitsijoita jotka eivät ainakaan ole näyttäneet pelkäävän ja pitkään seuranneena sanoisi että oivalla huumorilla tässä mentiin. Jos ei niin taidan muuttaa Viroon ;D

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 711
 • Liked: 10469
 • Kuka vei meidän munat?
Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #78 : 20.10.2020, 22:07:54 »
Keskisarjahan parantaa kuin sika juoksua. Nämä alkaa olla kohta hyviä. Silloin kun joka puolella ja kaikilla laidoilla revitään ihokkaita niin ollaan oikeasti oikeilla jäljillä.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 915
 • Liked: 93995
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #79 : 02.12.2020, 09:36:27 »
Teemu Keskisarjan kolumni:
Natsit ja kommarit käsi kädessä marssille itsenäisyyspäivänä

Äärioikeisto ja -vasemmisto ovat niin yhtäläisiä, että niiden pitäisi marssia sovussa Suomen itsenäisyyspäiväriennoissa, kirjoittaa Ilta-Sanomien kolumnisti Teemu Keskisarja.
...
Kuten tunnettua, kansallissosialismi ja kommunismi olivat totalitaarisina ideologioina sisarukset ja elokuun 1939 hyökkäämättömyyssopimuksessa aviopari. Miksi natsien ja kommareiden muka pitäisi 2020-luvun Suomessa mitellä keskenään edes herjoina ja olkiukkoina? Vastakkainasettelu päättyköön. Minulla on unelma. Itsenäisyyspäivän kulkueessa uuskommunistitytöt ja uusnatsipojat, anarkistisiskot, Odin-veikot ja säyseät muunsukupuoliset kiakkovieraat marssivat käsi kädessä.

Loput linkistä.

IS-lukijan Juutas kommentti:
Lainaus
Jostakin syystä Suomessa kommareita pidetään hyviksiä ja natseja pahiksina. Vaikka molemmat ovat pahiksia. Vääristely on jatkunut vuosikymmeniä. Siitä on tullut suomalainen totuus. Yrittivätpä demarit ujuttaa 70-luvulla sosialistista aivopesua jopa suomalaiseen kouluopetukseen Pirkkalalan koulukokeilulla salaa pienten lasten vanhemmilta ja eduskunnalta. Nykyisin muuten on ilmassa hälyttävän selvästi 70-ilmapiiriä.
« Viimeksi muokattu: 02.12.2020, 09:44:26 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Pellonpekko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 720
 • Liked: 824
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #80 : 02.12.2020, 20:31:41 »
Rasmuslaisista noin 98% tuntui kovasti pahoittaneen mielensä tuosta viimeisimmästä kirjoituksesta.....    tulipahan nekin kommentit luettua. Näkevät ainakin natseja joka puolella ja kommareita taas ei ole missään.

Hiilivety

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 528
 • Liked: 2654
 • Forever Yours
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #81 : 02.12.2020, 20:37:33 »
Rasmuslaisista noin 98% tuntui kovasti pahoittaneen mielensä tuosta viimeisimmästä kirjoituksesta.....    tulipahan nekin kommentit luettua. Näkevät ainakin natseja joka puolella ja kommareita taas ei ole missään.

Onko siis niin, että natsit kyllä marssisivat kommareiden kanssa käsi kädessä, mutta kommarit eivät natsien kanssa? Kummat ne olivatkaan suvaitsevaisia?
”...voimme jatkaa eteenpäin merkittävistä yhteisistä saavutuksista huolimatta.” ~ Brandis

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 915
 • Liked: 93995
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #82 : 02.12.2020, 22:00:43 »
Rasmuslaisista noin 98% tuntui kovasti pahoittaneen mielensä tuosta viimeisimmästä kirjoituksesta.....    tulipahan nekin kommentit luettua. Näkevät ainakin natseja joka puolella ja kommareita taas ei ole missään.

Onko siis niin, että natsit kyllä marssisivat kommareiden kanssa käsi kädessä, mutta kommarit eivät natsien kanssa? Kummat ne olivatkaan suvaitsevaisia?

Tässä videoni viime vuoden marssista. Melkein kaikki "natsit" ovat miehiä, ja melkein kaikki "kommarit" naisia. Että sikäli tuo käsi kädessä toisi molemmille osapuolille hyvän sinkkudeittitilaisuuden! Ehdotan pikadeittailua, 2 minuuttia yhden kanssa ja sitten vaihto.  :D

https://youtu.be/2cMr76mv7z8 (1:14)
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 940
 • Liked: 25563
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #83 : 02.12.2020, 22:03:05 »
Rasmuslaisista noin 98% tuntui kovasti pahoittaneen mielensä tuosta viimeisimmästä kirjoituksesta.....    tulipahan nekin kommentit luettua. Näkevät ainakin natseja joka puolella ja kommareita taas ei ole missään.

Onko siis niin, että natsit kyllä marssisivat kommareiden kanssa käsi kädessä, mutta kommarit eivät natsien kanssa? Kummat ne olivatkaan suvaitsevaisia?

Tässä videoni viime vuoden marssista. Melkein kaikki "natsit" ovat miehiä, ja melkein kaikki "kommarit" naisia. Että sikäli tuo käsi kädessä toisi molemmille osapuolille hyvän sinkkudeittitilaisuuden! Ehdotan pikadeittailua, 2 minuuttia yhden kanssa ja sitten vaihto.  :D

https://youtu.be/2cMr76mv7z8 (1:14)

Tuleeko sitten lapsista todellisia kansallissosialisteja? :o
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 780
 • Liked: 5417
 • Radiomiina
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #84 : 03.12.2020, 02:59:36 »
Komukat ovat väijyssä ja soluttautuneet puolueisiimme. Hallinto ja koko opetustoimi yliopistoista lastentarhoihin on värvätty oikean aatteen kannattajiksi.Tosin usein tietämättään. Media suoltaa propagandaa posket punoittaen.
Lapsista ja lapsenmielisistä tehdään kansandemokratiaan kunnon sosialisteja. Odottavat sitten lopullista autuutta, eli kommunismin punavihreää versiota. Marx ja Engels tulevat sitten maan päälle siunailemaan uskossaan lujia eläviä ja kuolleita vapaustaistelijoita.
Vittu, mitä paskaa, sanoo  gunslinger, hurraaisänmaallinen militaristi, varareservin upseerismies ja miinanpolkija eli Radion humaani päätoimittaja.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 915
 • Liked: 93995
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #85 : 03.12.2020, 12:22:50 »
Komukat ovat väijyssä ja soluttautuneet puolueisiimme. Hallinto ja koko opetustoimi yliopistoista lastentarhoihin on värvätty oikean aatteen kannattajiksi.Tosin usein tietämättään. Media suoltaa propagandaa posket punoittaen.
Lapsista ja lapsenmielisistä tehdään kansandemokratiaan kunnon sosialisteja. Odottavat sitten lopullista autuutta, eli kommunismin punavihreää versiota. Marx ja Engels tulevat sitten maan päälle siunailemaan uskossaan lujia eläviä ja kuolleita vapaustaistelijoita.

Tuskinpa tulisivat siunaamaan nykymeininkiä, vaan kiroamaan sitä. Marx ja Engels pitäisivät nykykomukoita, siis anarkisteja, aidosta työnteoista vieraantuneena ryysyproletariaattina, joista ei ole työntekoon eikä vallankumoukseen. He pitäisivät näitä utopistisia lelukommareita pummeina, joiden tärkein kontribuutio yhteiskunnalle on aidon työväenluokan tuottamien hyödykkeiden uudelleenjakaminen.

Ne, jotka eivät vuosikausiin ole voineet saada itselleen työtä, tulevat vähitellen patajuopoiksi ... (työnteoista vieraantunut kerros). Tätä kapitalistisen yhteiskunnan kehittämää kerrosta nimitetään ryysyproletariaatiksi.
...
Ryysyläisproletaarinen sosialismi (anarkismi) (s.81)
Anarkistit moittivat kommunisteja siitä, että kommunismi muka säilyttää valtiovallan tulevassakin yhteiskunnassa. Tämä ei, kuten olemme nähneet, ole totta. Todellinen  ero  on  siinä,  että  anarkistit  kiinnittävät  verrattomasti  suuremman huomion jakeluun kuin tuotannon järjestämiseen; ja järjestettyä tuotantoa eivät  kuvittele  jättitäismäiseksi  toverilliseksi  taloudeksi,  vaan  joukoksi pikkuisia,  »vapaita»,  itsenäisesti itseään johtavia kommuuneja ...tuotantovoimia [ei] voida kehittää edes siihen määrään saakka, jonka ne kapitalismin vallitessa saavuttivat. Tämä siitä syystä, että anarkismi pirstoo tuotantoa eikä tee sitä kiinteämmäksi. Ei ihme, että anarkistit käytännössä  lipuvat  usein  kulutustarpeitten  jakamiseen ja  kapinoivat suurtuotannon järjestämistä vastaan.  He edustavat etupäässä,  ei työväenluokan,  vaan niin sanotun ryysyköyhälistön etuja ja pyrkimyksiä,  joka elää kurjasti kapitalismin vallitessa,  mutta joka ei kykene  mihinkään itsenäiseen luovaan työhön.

@Veikko
« Viimeksi muokattu: 03.12.2020, 12:40:55 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!


Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 915
 • Liked: 93995
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #87 : 29.06.2021, 10:39:19 »
Liitteenä pdf, jossa linkit Keskisarjan IS-kolumneihin, 41 kpl.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 915
 • Liked: 93995
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #88 : 29.09.2021, 18:51:22 »
Nyt on kovaa settiä!

Teemu Keskisarja: Some on roskaväelle | Jakso 293 | Heikelä & Koskelo 23 minuuttia
https://www.youtube.com/watch?v=oqbbUvMZlsM
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 915
 • Liked: 93995
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Historioitsija Teemu Keskisarja (yhdistetty)
« Vastaus #89 : 07.02.2022, 10:24:43 »
Aarre: Historioitsija Teemu Keskisarjan mielestä ihmiset olivat ennen älykkäämpiä: ”Me emme tarvitse älyä mihinkään, kun kaikki tieto on internetissä ja kaikki arvot tarjoillaan valmiina”

30.01.2021

Keskisarja ei edellytä, että kaikkien pitäisi kiinnostua historiasta, mutta hän ajattelee, että se opettaa muun muassa kärsimysten suhteellisuutta.
...
Hän siteeraa Mika Waltaria: ihminen ei muutu, vaikka hänen vaatteensa muuttuvat ja myös hänen kielensä sanat muuttuvat.

”Itse kuitenkin lisäisin, että sata tai kolmesataa tai viisisataa vuotta sitten ihmiset olivat älykkäämpiä kuin me nykyiset. Me emme tarvitse älyä mihinkään, kun kaikki tieto on internetissä ja kaikki arvot tarjoillaan valmiina. Mutta menneisyyden ihminen joutui joka päivä sinnittelemään hengissä oman ällinsä varassa.”
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Tagit: