Kirjoittaja Aihe: Vankilat islamistien radikalisoitumis- ja värväyspaikkoina  (Luettu 1616 kertaa)

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 159
 • Liked: 22805
 • antikomintern
Esimerkki on Saksasta, mutta Euroopassa ei liene juurikaan maita, joissa vankilat eivät toimisi islamistien käännytys-, värväys- ja radikalisointipaikkoina. Suomessakin nämä kootaan samoihin vankiloihin ja niissä samoille osastoille. Tarvitaan siis yksi manipulatiivinen "imaami" eli vihasaarnaaja, joka saa tavalliset katu- ja väkivaltarikolliset "parantamaan tapansa" ja tekemään terrori-iskun vapauduttuaan. Islamistijengit myös hallitsevat joissain maissa vankiloita, sekä toisia vankeja että jopa henkilökuntaa, pelkällä määrällään ja lisäksi väkivallalla ja uhkauksilla.

Tähän voi kerätä vastaavia uutisia eri maista. Jos on jo olemassa parempi ketju, niin yhdistetään.

Suomen osalta on sitten erikseen (ja erillään voisi ehkä pitääkin) tämä uutisketju 2014-10-18 Ulkomaalaisten määrä vankiloissa kasvaa (yhdistetty).

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006232298.html (maksumuuri)
Lainaus
Saksa yrittää estää muslimi­vankien radikalisoitumista monin rajoituksin: Vankilan rukoushetki on saksaksi, jotta kaikki tietävät, mitä sanotaan (9.9.2019)

Syyriasta palaa vakavasti traumatisoituneita Isisin vieras­taistelijoita ja heidän perheenjäseniään, varoittaa radikalisoitumisen tutkija.

Düsseldorfin vankila on uusi ja valoisa, mutta se ei tee siitä erityisen viihtyisää.

Täällä tärkeintä on turvallisuus. Käytävästä toiseen ei pääse ennen kuin edellinen ovi takana on lukossa. Kirjastossakin vapautta on vain rajatusti. Sitä, mitä vanki lukee, valvotaan.

Kirjaston peräseinällä on hyllyllinen Koraaneja.

Periaate turvallisuudesta koskee myös uskontoa. Vangeilla on uskonnonvapaus, mutta sitä rajoitetaan, mitä uskonnollisia tekstejä tai Koraanin versioita saa lukea, Mustafa Doymuș kertoo.

Rajat sille, miten muslimi voi harjoittaa uskontoaan vankilassa, määrittelevät vankilassa työskentelevät islamintutkijat. Doymuș on heistä yksi.

(...)

Vankilat ja islam ovat Saksassa herkkä aihe. Muslimivankien määrä kasvaa, ja vankilassa he ovat erityisryhmä.

Vankila saattaa radikalisoida, ja muslimivangit muodostavat vankilan näkökulmasta riskin. Yksi esimerkki vankilassa radikalisoitumisesta on terrori-isku ranskalaisen satiirilehden Charlie Hebdon toimitukseen Pariisissa vuonna 2015. Sen tekijät verkostoituivat toisiinsa vankilassa, sanoo Nordrhein-Westfalenin oikeusministeri Peter Biesenbach.

(...)

Radikaalien muslimivankien määrän ennakoidaan kasvavan, Biesenbach sanoo. ”Tämän osavaltion vankiloissa on tällä hetkellä 32 radikaalia islamistia.”

Heidät pidetään erillään paitsi toisistaan myös muista muslimeista. Toisaalta vankila on aina hyvin erityinen paikka oloiltaan ja siksi riskialtis paikka radikalisoitumiselle, Biesenbach sanoo.

”Vangin eristäminen voi jo sinällään radikalisoida. Siksi koulutamme sekä henkilökuntaa että vankeja. Vangeille täytyy tarjota apua irtaantua radikaaleista verkostoista.”

(...)

Düsseldorfin vankilassa on nyt noin 800 vankia 64 eri maasta. Varsinaisista vangeista ulkomaalaisia on 55 prosenttia, tutkintavankeudessa olevista 75 prosenttia.

Nordrhein-Westfalenissa noin joka viides vanki on muslimi, Doymuș sanoo.

(...)

Juuri nyt huomio kaikkialla Euroopassa on Syyriasta ja Irakista palaavissa Isisin vierastaistelijoissa ja siinä, miten vierastaistelijoiden kotimaiden tulisi toimia Isis-taistelijoiden puolisoiden ja lasten kanssa.

Saksan kansalaisia on lähtenyt Syyriaan noin tuhat, ja Saksaan on palannut noin 300 vierastaistelijaa. Syyriassa ja Irakissa on vangittuna eri arvioiden mukaan noin 60–70 saksalaista Isis-taistelijaa.

Itä-Syyriassa al-Holin leirillä on noin 110 saksalaista lasta ja ainakin 90 aikuista naista. Tähän asti Saksa on monen muun maan tavoin auttanut hyvin pidättyväisesti perheenjäsenien paluuta kotimaahan. Oikeus kuitenkin velvoitti Saksan hakemaan al-Holin leiriltä neljä orpolasta.

Samaan aikaan Saksa on muuttanut lakia niin, että vierastaistelijoiksi lähtevät menettävät Saksan kansalaisuuden, jos heillä on myös jonkin muun maan kansalaisuus. Laki ei kuitenkaan toimi takautuvasti.

(...)

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 725
 • Liked: 5296
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Lainaus
Muslimivankien määrä kasvaa, ja vankilassa he ovat erityisryhmä.
Lainaus
muslimivangit muodostavat vankilan näkökulmasta riskin
Lainaus
Radikaalien muslimivankien määrän ennakoidaan kasvavan
Lainaus
joka viides vanki on muslimi

Ja ratkaisu? Ei ainakaan rajoiteta maahantuloa vaan sen sijaan halataan maailmaa, sanotaan että mikään ei liity mihinkään ja kaikki muu on rasismia. Loogisesti ajatellen tuolla kaavalla pitäisi laittaa rajatarkastukset takaisin ja ihan oikeasti antaa monoa sellaisille jotka tulet toisesta EU maasta/ turvallisesta maasta. Muutenkin toisesta EU maasta tulleet voisi hylätä suoraan ilman valituslupaa koska on jo turvallisessa maassa mutta turva ei kelvannut.
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 023
 • Liked: 3071
Huomaako kukaan pientä ristiriitaa uskonnoissa? Yleensä, kun paatunut rikollinen herää kristinuskon sanansaattajaksi, niin hän alkaa kiertämään kouluja tai hoivaamaan vanhuksia tai auttamaan nuorisorikollisia kaidalle tielle. Jos taas rikollinen kääntyy muslimiksi, hän alkaa miettiä ainoastaan väkivaltaisia toimenpiteitä.
 Ei vankiloissa ole aiemmin ollut mitään ongelmaa kirkon piiriin siirtyneiden vankien toiminnassa. Tämä kuvastaa mielestäni hyvin fundamentalistisesti uskontojen eroja. Kristinuskossa "äärihihhulit" eivät todellakaan saa arvostusta ja erityisesti vähänkään aggressiiviset toimet tuomitaan hyvin laajasti. Islamissa terroriteot ovat huomattavasti vähemmän tuomittuja ja yllättävän iso osa muslimeista ymmärtää iskuja.
 Tuomioita jaetaan vihapuheista ja väärinajattelusta, mutta islam on jätetty täysin tämän ulkopuolelle, jopa suojelukseen. Naivia sinisilmäisyyttä nimittää islamia vain uskonnoksi, koska kyse on poliittisesta ja väkivaltaisesta aatteesta.

Tagit: