Kirjoittaja Aihe: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019  (Luettu 5727 kertaa)

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 8807
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« : 09.09.2019, 08:32:53 »
Totalitarismin renesanssi kukoistaa Itävallassakin: Itävallan konservatiivinen puolue ÖVP haluaa vielä juuri ennen vaaleja kieltää Identitäärit. Niukasti ennen vaaleja (29. syyskuuta) halutaan vielä äänestäjien mielessä saada aikaan mielikuva yhteennivoutumasta Hitler – FPÖ – Identitäärit ja samalla haetaan oikeutusta kieltäytymiselle tulevasta hallitusyhteistyöstä FPÖ:n kanssa.

Mitenkäs ne Identitäärit nyt olikaan rikkoneet lakia? Hmmmm…. Löytyykö yhtään rikosta paitsi se, että ovat kehdanneet kokoontua osoittamaan julkisesti mieltä avoimia rajoja vastaan? Kyseinen oikeus mielipiteen julkiseen esittämiseen kuuluu ainoastaan vasemmiston piireille kuten Antifalle. Media ja hallitsevat tahot manipuloivat luomunahkasaappaan korot kopisten sinnikkäästi ihmisten mieliä käsitteellä „korrekti maailmankuva“.

Entäs Antifan kieltäminen? Sitä ei ole vielä kukaan „oikeamielinen“ tainnut ehdottaa. Hmmm…. Rikosrekisteri on jo melkoisen pitkä…

Niin… Miltäs nämä vaaralliset yhteiskuntarauhaa uhkaavat identitäärit näyttääkään? Löytyi kuvakin mokomista väkivaltaisista riehujista niiden mielenosoituksessa oikeusministeriön edessä Wienissä (alla). Minusta siinä seisoo rauhallisesti muutamia hyvin tavallisen näköisiä miespuolisia kansalaisia ja luultavasti loppujoukkokin seisoo paikoillaan uskaltamatta edes rapsuttaa nenäänsä, joka voitaisiin tulkita ties miksi väkivaltaiseksi reaktioksi. Artikkelissa pohdittiin muuten tekopyhästi sitä, saako poliisi kuulua Identitäärien järjestöön?

https://diepresse.com/home/innenpolitik/5683340/Darf-ein-Polizist-bei-Identitaeren-sein-Ja-er-darf
« Viimeksi muokattu: 09.09.2019, 08:34:42 kirjoittanut Alabama »
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Beef Supreme

 • Vieras
Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #1 : 09.09.2019, 10:07:00 »
Kyllä keisarien haudoissa pyöritän vinhasti kun vaalit lähestyvät. Koottuja havaintoja kuluneelta viikolta:

-Wienissä FPÖ:n ja myös ÖVP:n mainoksia sotketaan, joskus jopa fysiikan lakeja uhmaten. Edes monen metrin korkeudelle sijoitetut mainokset eivät ole rauhassa, joten kyllä vasemmisto jotain saa aikaan kunhan asia on tarpeeksi tärkeä...
-Natsi on yleinen nimitys kaikille jotka ovat eri mieltä. Identitäärit ovat suuri saatana, FPÖ toisiksi suurin saatana, Kurz ehkä saatana itse, riippuen tulevasta hallituspohjasta.
-Kahlenbergillä piti muistaa soihtukulkueella 1683 torjuntavoittoa islamista. Vasemmisto on kuitenkin estänyt paikalle pääsyn, joten "natsit" (identitäärit) marssivat keskustassa. En mennyt katsomaan koska inhoan ajatustakin vasemmistoräyhääjien näkemisestä ja kuulemisesta.
-Ajelin sen sijaan Tsekin rajalle, ja ihmettelin ääneen kuinka "natsien" mainoksia sotketaan vain Wienissä. Maaseudulla Kurz ja Kickl saavat olla rauhassa, mainoksia on PALJON, eikä sossuämmä-puheenjohtaja Pamelan hyvesignaloivaa naamaa näy missään.
-1683-marssille osallistujat on natsileimattu. FPÖ:n veteraanipoliitikotar Ursula Stenzel osallistui muina naisina marssille ja piti puheen. Koko kenttä omaa puoluetta myöten hyökkäsi kimppuun ja eroa vaaditaan. Ursula nauraa ja väittää ihan pokkana ettei "tiennyt" identitäärien olevan yhtenä järjestäjistä.
-natseja, natseja kaikkialla.


https://www.epaper-oesterreich.at/issue.act?mutationShortcut=CITYW&issueDate=20190909&issueId=645378

Lainaus
Provokation. Die FPÖ-Politikerin trat -wie berichtet - Samstagabend beim Marsch in der Wiener Innenstadt auf. Organisator des Umzugs war Philip Huemer, zweiter Mann der Identitären in Österreich. Mit einer Fackel in der Hand marschierte sie neben völkischen Jungmännern mit, hielt sogar eine Rede. Die Reaktion aller Parteien -außer der FPÖ: blankes Entsetzen. ÖVP, SPÖ, Neos, Liste Jetzt und Grüne forderten geschlossen den Ausschluss Stenzels aus der FPÖ: "Der Auftritt ist inakzeptabel", so ÖVP-Generalsekretär Nehammer: "Wir erwarten ihren Rücktritt." SPÖ-Chefin Rendi-Wagner forderte: "Es ist Zeit für ihren Rücktritt." Peter Pilz konstatierte: "Norbert Hofer hat die Kontrolle über die FPÖ verloren."

Erst im April hatte Hofer in einem News-Interview gesagt: "Es ist für mich unvorstellbar, dass jemand, der bei uns aktiv ist, sagt, 'Ich spende etwas oder ich gehe zu einer Veranstaltung oder Demo der Identitären'." Nun aber zieht die FPÖ keine Konsequenzen. Stenzel eine Nähe zu den Identitären zu unterstellen, "wäre absurd", so FPÖ-Generalsekretär Vilimsky. (wek)

Uutisia voi silmäillä oe24-roskalehdestä, linkki vie sen näköislehteen, josta seuraava kuvapari vertailtavaksenne.

FPÖ-mummon kävelyretki pahojen natsien kanssa on koko sivun arvoinen skandaali. Muutaman sivun päässä on kuitenkin juttupari joiden perusteella maassa olisi muutakin huolenaihetta: haitilainen kävi raiskaamassa pari kuusikymppistä naista tunkeutumalla lukitsemattomiin asuntoihin aivan keskustassa; seitsemän jihadistiturkkilaista oikeuteen - päätekijä 47-vuotias vihasaarnaaja linziläisessä uskonyhteisössä.

Sama vasemmistopaskaa suoltava lehti tuomitsee ratkaisun vaikka itse raportoi ongelmasta. Klovnimaailma.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 8807
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #2 : 09.09.2019, 10:30:30 »

-1683-marssille osallistujat on natsileimattu. FPÖ:n veteraanipoliitikotar Ursula Stenzel osallistui muina naisina marssille ja piti puheen. Koko kenttä omaa puoluetta myöten hyökkäsi kimppuun ja eroa vaaditaan. Ursula nauraa ja väittää ihan pokkana ettei "tiennyt" identitäärien olevan yhtenä järjestäjistä.
-natseja, natseja kaikkialla.

Ikävää, että Ursula Stenzelin esiintyminen on jotenkin niin kylmää ja ylimieliseltä vaikuttavaa. Stenzel oli vuoden 2015 syyskuulle asti konservatiivipuolueen ÖVP:n jäsen, toimi myös Euroopan parlamentissa 2006 asti ja oli Wienin 1. kaupunginosan johtaja. "Euroopan kohtalonsyksynä 2015" entinen valtiontelkun uutistenlukija Stenzel kuitenkin erosi puolueesta ja liittyi FPÖ:hön. Muita vasemmistoa ärsyttäviä piirteitä Stenzelissä on varmaan lisäksi tämän juutalaistausta: äidin isä oli juutalainen lukkari ja isoisän isä rabbi. Stenzelin perhe oli siitä huolimatta katolilainen. Ja nyt vielä tämä Euroopan puolustamisen muistopäivän viettoon osallistuminen... ei kuitenkaan uskalla olla edes tietoinen identitäärien toimimisesta järjestäjinä... pelkureita kaikki tyyni... poliitikot ajattelevat lyhytnäköisesti vain omaa asemaansa kulloisenkin trendin vallitessa. Nyt tarvittaisiin rohkeita poliitikkoja, jotka eivät pelkää "natsileimaa". Ursula Stenzel ei näytä kuitenkaan olevan veistetty rohkean poliitikon puusta...

« Viimeksi muokattu: 09.09.2019, 10:41:48 kirjoittanut Alabama »
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Beef Supreme

 • Vieras
Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #3 : 09.09.2019, 10:47:46 »
"Rohkeus" merkitsisi poliitikolle poliitikkona olemisen loppua. Politiikka ei olekaan enää ratkaisu oikeastaan mihinkään. Joku eläköitynyt änkyrä voi näyttäytyä mutta kuten sanoit, kiistää kaiken, koska omakin "natsi"puolue FPÖ pelkää joukkomurhaajan hajun tarttumista. Identitäärit saivat Tarrantilta kuoleman suudelman, koko porukan kieltäminen on vain ajan kysymys, samoin koko identitääri-sana on jo taputeltu natsipinoon muiden rumien sanojen joukkoon.

Vaalit sinänsä eivät paljon expattia heilauta. Wien pysyy punaisena ja muslimit, balkanilaiset ja venäläiset saavat kohta pitää hyvänään. Saksaa ei juuri kuule kaduilla ja busseissa, maailma on kylässä ja valtasi koko kylän. Veikkaan että parinkymmenen vuoden päästä Wienin asema maailman parhaana asuinpaikkana on katkera muisto vain.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 8807
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #4 : 09.09.2019, 11:00:02 »
"Rohkeus" merkitsisi poliitikolle poliitikkona olemisen loppua. Politiikka ei olekaan enää ratkaisu oikeastaan mihinkään. Joku eläköitynyt änkyrä voi näyttäytyä mutta kuten sanoit, kiistää kaiken, koska omakin "natsi"puolue FPÖ pelkää joukkomurhaajan hajun tarttumista.

Lyhytnäköisesti ajateltuna se takuulla olisikin poliitikon tämänhetkisen uran loppu puolueessa. Eikö kuitenkaan ole olemassa ketään niin idealistista ja strategisesti ajattelevaa henkilöä, joka laskelmoisi tulevaisuutta silmällä pitäen ja vetäisi rohkeasti omaa linjaansa? Jonkin ajan kuluttua "pulpahtaisi" uudelleen pintaan ja nousisi kansan "pelastajana" valtaan -joko omassa tai uudessa ryhmittymässä- konservatiiviäänestäjien saatua lopultakin tarpeekseen pupupöksyistä, jotka eivät uskalla toimia ja tai puhua edes suoraan ja selvällä kielellä. Tällaisen henkilön puolesta menisin kadulle kantamaan kylttiä ja olisin siinä samalla vasemmiston/vihreiden/muslimien haukuttavaa ja syljeksittävänäkin. Ei haittaa yhtään, kotona on treenattu "pahana ihmisenä" oloa jo ihan tarpeeksi...
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Beef Supreme

 • Vieras
Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #5 : 09.09.2019, 11:10:09 »
Jörg Haider yritti, kunnes itsemurhattiin... Kättelyskandaali oli eurooppalaisen politiikan pohjanoteeraus, ja sellaisena pysyy.

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 544
 • Liked: 3201
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #6 : 09.09.2019, 12:48:42 »
Jos hieman pohjustusta.

Syksyn vaalit tosiaan juontuvat siitä kun hallituspuolue FPÖ:n (ID) silloinen pj Strache lankesi ns. honey trappiin ja maalaili visioita maan median haltuunotosta sekä vaalirahoituslain rikkomisesta. Hallituskumppani ÖVP (EPP) laittoi pillit pussiin ja ajoi vaalit syyskuulle, joten tässä ollaan. Hommalla aihetta puitiin täällä toukokuussa.

Jo tuolloin lievessä nousujohteessa (ks. liite) ollut keskustaoikeiston ÖVP ponkaisi reilummin ylöspäin kannatuksessa, joskin tasaantui aiemmalle nousujohteiselle uralle. Näin kävi myös Vihreän puolueen pompulle. Sekä laitaoikeiston FPÖ että keskustavasemmiston SPÖ sitä vastoin kokivat reilumman sorttisen pudotuksen skandaalin myötä, mutta nämäkin töyssyt tasaantuneet.


Tuore mittaus parin päivän takaa vastaa olennaisilta osin liitteessä näkyvää keskiarvoa. Verrattuna siis viime vaaleihin vaikuttaisi nousijoita olevan ÖVP (EPP), keskustaliberaali Neos (RE) sekä Vihreät (G/EFA), hienoisia laskijoita SPÖ (S&D) sekä FPÖ (ID).
The road to wisdom? Well, it's plain
And simple to express:
Err
and err
and err again,
but less
and less
and less.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 8807
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #7 : 09.09.2019, 14:10:05 »
"Liberaalit" Neot on kummallinen ja sekava poppoo. Näiden johtaja Irmgard Griss ilmoitti 2016 syvästi uskonnollisten muslimien kuuluvan Itävaltaan ja että naiset voivat kulkea liinoissaan ja sai kommentillaan FPÖ:n ärähtämään. Grissin mukaan liinojen kieltäminen vain lisäisi vetoa ääriliikkeisiin. Nyt Neot on niiden joukossa, jotka puoltavat lapsiin kohdistuvaa päänpeittämiskieltoa. Tosin he esittivät oman "uskontoneutraalin" kantansa ja halusivat kiellon koskevat KAIKKIA uskontoja. Opportunistiset Neot yrittää palvella kahta Herraa samanaikaisesti.
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 722
 • Liked: 111940
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #8 : 10.09.2019, 17:50:23 »
Totalitarismin renesanssi kukoistaa Itävallassakin: Itävallan konservatiivinen puolue ÖVP haluaa vielä juuri ennen vaaleja kieltää Identitäärit. Niukasti ennen vaaleja (29. syyskuuta) halutaan vielä äänestäjien mielessä saada aikaan mielikuva yhteennivoutumasta Hitler – FPÖ – Identitäärit ja samalla haetaan oikeutusta kieltäytymiselle tulevasta hallitusyhteistyöstä FPÖ:n kanssa.

Mitenkäs ne Identitäärit nyt olikaan rikkoneet lakia? Hmmmm…

Itävallan identitäärien kieltämistä yritettiin jo aiemmin. Oikeudenkäyntikin saatiin polkaistua pystyyn, mutta ongelmaksi tuli, että järjestön kieltäminen vaatii Itävallassa perusteeksi, että järjestö on rikkonut lakia. Kun näin ei ollut tapahtunut, niin nyt ÖVP haluaa muuttaa lakia niin, että järjestöjen kieltäminen onnistuu vastaisuudessa pelkällä ekstremistiseksi julistamisella eli käytännössä poliittisella päätöksellä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 8807
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #9 : 11.09.2019, 08:18:48 »
Nuoresta ÖVP:n ex-kansleri Kurzista on muotoutunut toiveita herättäneen aktiivisen maahanmuuttokriittisen kauden jälkeen pilkulleen ja täplälleen samanlainen valtapoliitikko kuin koko muukin poliittinen lauma. Valta, valtaan pääsy, vallassa pysyminen, uudelleen valtaan nouseminen on ne asiat, joille uhrataan kaikki poliittinen sisältö -jopa kaikkein elintärkeimmätkin asiat.

Kurz nousi valtaan erityisesti rohkean maansa puolustajan maineellaan, mutta maan puolustus vakavien uhkien edessä ja demokratian säilyttäminen unohtuikin nuorelta kunnianhimoiselta ja lahjakkaalta politiikolta jossakin vaiheessa: Kurz alkoi mielistellä EU:n maahanmuuttopolitiikkaa ja vesitää omaa tiukkaa linjaansa.

Kurzin strategisesti lyhytnäköinen ajattelu houkutteli itsevarman nuoren miehen hamuamaan konservatiivisia äänestäjiä, jotka vuosien varrella olevat tulleet ajetuksi FPÖ:n leiriin. FPÖ:stä piti päästä eroon ja typerän Strachen langetessa Ibiza-ansaan, tuli Kurzille mainio tilaisuus päästä kilpailijapuolueesta eroon ja kaataa koko hallitus. Ainoaksi koalitiokumppaniksi jäi tämän jälkeen heikossa kunnossa oleva sossupuolue. Kurz halusi lisätä meriittilistalleen vielä “ääriaineksen kieltämisen” ja saada tällä tekosyyn sossujen kanssa yhteistyön telemiseen. “Ääriainekset” kun ovat poliittisesti “korrektin” poliitikon mielestä ainoastaan äärimmäisellä oikealla laidalla, siellä missä kilpailija FPÖ:nkin halutaan potentiaalisten ääniestäjien silmissä olevan. Niinpä Kurz halusikin täräyttää kahta kärpästä yhdellä iskulla halutessaan kieltää Identitäärit + asettaessaan kiellon näyttävästi hallitusehdoksi. Todellinen häiritsevä pörrääjä kuitenkin on FPÖ, joka ei suostuisi kieltämään Identitäärejä ja lätkän huitaisu kohdistuikin pääasiassa samoista teemoista kilpailevaan puolueeseen, kansallismieliseen FPÖ:hön.

Ja miksi kieltää Identitäärit? Kuten Roope jo edellä mainitsikin, puolueella ei ole tutkitusti ja todistetusti yhteyksiä mafiaan eikä sitä voida syyttää terrorismistakaan. Kourallinen Identitäärejä ei ole minkäänlainen vaara valtiolle. Yritetäänkö näitä syyttää Itävallan valtion kieltämisestä? Entä siinä tapauksessa pikkuruinen joukko hassuja monarkianostalgikkoja? Nekin pitää kieltää. Ääriainesten kieltäminen? Sieltä löytyisi runsas määrä vasemmistolaisia „aktivisteja“, mutta kun ne eivät ole mitenkään yhdistettävissä FPÖ:hön. Entä olisiko vasemmistolaisen ääriaineksen kieltämisen tapauksessa uusi koalitio sossujen kanssa? Jos syyttömät Identitäärit kielletään vain sillä perusteella, että ne kuuluvat poliittiseen oikeistoon, niin mitenkäs sen demokratian kanssa siinä tapauksessa onkaan?
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 356
 • Liked: 5101
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #10 : 11.09.2019, 09:23:05 »
Totalitarismin renesanssi kukoistaa Itävallassakin: Itävallan konservatiivinen puolue ÖVP haluaa vielä juuri ennen vaaleja kieltää Identitäärit. Niukasti ennen vaaleja (29. syyskuuta) halutaan vielä äänestäjien mielessä saada aikaan mielikuva yhteennivoutumasta Hitler – FPÖ – Identitäärit ja samalla haetaan oikeutusta kieltäytymiselle tulevasta hallitusyhteistyöstä FPÖ:n kanssa.

Mitenkäs ne Identitäärit nyt olikaan rikkoneet lakia? Hmmmm…

Itävallan identitäärien kieltämistä yritettiin jo aiemmin. Oikeudenkäyntikin saatiin polkaistua pystyyn, mutta ongelmaksi tuli, että järjestön kieltäminen vaatii Itävallassa perusteeksi, että järjestö on rikkonut lakia. Kun näin ei ollut tapahtunut, niin nyt ÖVP haluaa muuttaa lakia niin, että järjestöjen kieltäminen onnistuu vastaisuudessa pelkällä ekstremistiseksi julistamisella eli käytännössä poliittisella päätöksellä.

Miettiiköhän nämä ikinä mihin tälläinen johtaa. Tälläiset järjestön poliittisella päätöksellä lakkauttavat lait avaavat pandoranlippaan, vaikka nämä hyveysuskossaan vahvat ajattelevat sulkevansa tuon pandoranlippaan ja sujauttavansa sinne kaiken itselleen epämieluisen.

Herää muutama ajatus. A. kielletty järjestö ei lopeta toimintaa, mitäs sitten tehdään? kielletään siihen liittyvät ihmisetkö? mitä sitten tehdään kongreettisesti? leireillekkö uudelleen oppimaan että monikulttuurisuus on ihanaa? tai sitten ei tehdä mitään. B. onko vastapuolella mietitty jos valtaan nousee toisen aatesuunnan porukka, laki on jo valmiina ja kielletään kaikki vihervasemmiston kerhot?
Ooh lalaa...

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 356
 • Liked: 5101
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #11 : 11.09.2019, 09:31:11 »
+ järjestöt, kerhot, Seurat, jne. jotka eivät ole valtion tukien nautintaoikeuksien piirissä on vaikea kiristää lopettamaan/ muuttamaan toimintaansa vihervasemmistolaiseksi.
Ooh lalaa...

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 356
 • Liked: 5101
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #12 : 11.09.2019, 10:36:18 »
Kerhot ja järjestöt, jne. ovat aina seuraus jostakin. Tälläinen kieltoajattelu kumpuaa lapsellisesta tavasta havainnoida maailmaa, eli ajatellaan itselle kielteisenä näyttäytyvän kerhon olevan itse syy asioihin ja syy poistuu poistamalla kerho. Todellisuudessa järjestöt syntyvät jostakin syystä, eli löytyy joku porukka joka haluaa yhdistyä ja edistää asioita yhdessä.

Syy voi olla halu metsästää, tai virkata lapasia, tai nostalgialarpata menneitä yhteiskuntajärjestyksiä(natsit, kommunistit, rooman valtakunta,...), tai vaikka hakea kadotettua miehistä yhteenkuuluvuutta hakeutumalla jokun "aatteeen" suojiin, jonka varjolla pääsee joukolla tappelemaan pahiksia vastaan (antifa), tai pelätessään välittämistä ja kaivatessa voimakasta yhteenkuuluvuutta hakeutuu mediassa vihattuun seuraan, jossa saa tyydytystä ollessaan vihattu yhdessä muutaman muun kanssa+ pääsee kokemaan miehistä yhteenkuuluvuutta + nautintoa vallantunteesta, jos joku pelkää maihareita ja hakaristejä (uusnatsi, skinhead,...). Joillakin järjestöillä (yle, hs) on sitten tarve leimata omaa kukkahattumaailmaan kriittisesti suhtautuvat äänet kuulumaan johonkin vihattuun markinaalikerhoon.

Mutta kielloilla ei ratkaista syytä eri asioille. Järkevä hallinto tutkii näitä syitä ja miettii mistä kansalaisten ajatukset syntyy ja miten niihin voi vastata. Pitkälle edennyt epäsuhta politiikan ja reaalimaailman välillä aiheuttaa kiihtyvän norsunluutorniefektin, jossa eliitti ja johtajat vieraantuvat enemmän normaalista maailmasta ja alkavat nähdä syitä mielivaltaisesti. Esim. norsunluutornista kiikaroimalla kansalaisten ongelma voi olla vaikka polttopuidenhakkamisesta aiheutuvat rakot käsissä. Eliitti kieltää kirveet ja kansa paleltuu. Sama tapahtuu monikulttuurisessa ideologiassa, jossa ongelma on aina kotouttamisen epäonnistuminen ja kansalaisten rasismi. Ratkaisu on lisää rahaa kotouttamiseen ja lisää mokupropagandaa kansalle... kyllä se siitä...
Ooh lalaa...

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 8807
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #13 : 11.09.2019, 10:53:13 »
Kerhot ja järjestöt, jne. ovat aina seuraus jostakin. Tälläinen kieltoajattelu kumpuaa lapsellisesta tavasta havainnoida maailmaa, eli ajatellaan itselle kielteisenä näyttäytyvän kerhon olevan itse syy asioihin ja syy poistuu poistamalla kerho. Todellisuudessa järjestöt syntyvät jostakin syystä, eli löytyy joku porukka joka haluaa yhdistyä ja edistää asioita yhdessä.

Syy voi olla halu metsästää, tai virkata lapasia, tai nostalgialarpata menneitä yhteiskuntajärjestyksiä(natsit, kommunistit, rooman valtakunta,...), tai vaikka hakea kadotettua miehistä yhteenkuuluvuutta hakeutumalla jokun "aatteeen" suojiin, jonka varjolla pääsee joukolla tappelemaan pahiksia vastaan (antifa), tai pelätessään välittämistä ja kaivatessa voimakasta yhteenkuuluvuutta hakeutuu mediassa vihattuun seuraan, jossa saa tyydytystä ollessaan vihattu yhdessä muutaman muun kanssa+ pääsee kokemaan miehistä yhteenkuuluvuutta + nautintoa vallantunteesta, jos joku pelkää maihareita ja hakaristejä (uusnatsi, skinhead,...). Joillakin järjestöillä (yle, hs) on sitten tarve leimata omaa kukkahattumaailmaan kriittisesti suhtautuvat äänet kuulumaan johonkin vihattuun markinaalikerhoon.

Mutta kielloilla ei ratkaista syytä eri asioille. Järkevä hallinto tutkii näitä syitä ja miettii mistä kansalaisten ajatukset syntyy ja miten niihin voi vastata. Pitkälle edennyt epäsuhta politiikan ja reaalimaailman välillä aiheuttaa kiihtyvän norsunluutorniefektin, jossa eliitti ja johtajat vieraantuvat enemmän normaalista maailmasta ja alkavat nähdä syitä mielivaltaisesti. Esim. norsunluutornista kiikaroimalla kansalaisten ongelma voi olla vaikka polttopuidenhakkamisesta aiheutuvat rakot käsissä. Eliitti kieltää kirveet ja kansa paleltuu. Sama tapahtuu monikulttuurisessa ideologiassa, jossa ongelma on aina kotouttamisen epäonnistuminen ja kansalaisten rasismi. Ratkaisu on lisää rahaa kotouttamiseen ja lisää mokupropagandaa kansalle... kyllä se siitä...

Hyvää pohdintaa Sakarilta.  :)

Tässä Kurzin Identitäärien kieltämistouhussa ei kuitenkaan ongelmana ole itse ryhmä, vaan se on puhdasta poliittista taktikointia ja pelkkä tekosyy aivan muille tavoitteille. Vain pari viikkoa ennen vaaleja tempaistaan hihasta identitäärikielto. Ryhmittymä, joka median ja vihervasemmistolaisen manipuloinnin vaikutuksesta mielletään vaaralliseksi natsi-ideologiajärjestöksi. Järjestöjen kieltokeskustelu on kuitenkin tarkoitettu pelkästään oikeutukseksi kieltäytyä hallitusyhteistyöstä kansallismielisten kanssa ja samalla muistuttaa siamilaisista kolmosista Natsit - Identitäärit - FPÖ, millä yritetään lisäksi heikentää FPÖ:n kannatusta. Kansaa valmistellaan tällä henkisesti kohtaamaan -jälleen kerran- konservatiivien ja sosialistien koalitio. Sosialistien ja ÖVP:n koalitio halutaan näin myydä äänestäjille ainoana vaihtoehtona.
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 356
 • Liked: 5101
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #14 : 11.09.2019, 11:21:00 »
^Jep, tuo poliittinen taktikointi on varmaankin kantava voima tämän identiaarien kieltämisen suunnittelun taustalla. On kumminkin pahimman laatuista flirttailua totalitäärisiin suuntiin ja mitä se kertoo vasemmiston/sosialismin luonteesta jos heitä kosiskellaan tälläisillä avauksilla. Itsestä tuntuisi erittäin kiusalliselta jos tarjottaisiin vaikka työpaikkaa ja työhaastattelussa minua kannustettaisiin tulemaan töihin sillä etteivät välitä jos työntekijät mukiloi vaimoaan.
Ooh lalaa...

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 8807
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #15 : 11.09.2019, 11:56:29 »
Vilkaistaanpas, mitä mieltä Identitäärit ovat kiellosta. Näin järjestön kotisivulla kerrotaan:


Lainaus
Die ÖVP plant im Zuge eines „Maßnahmenpaketes gegen Extremismus“ Gesetze zur Bekämpfung der Identitären Bewegung sowie den politischen Islam zu erlassen. Diese sollen es erlauben, Vereine der IB aufzulösen, selbst wenn keine strafrechtlichen Verurteilungen vorliegen. In völlig absurder Weise wird damit der brutale islamistische Terror mit seinen unzähligen Opfern mit friedlichem patriotischen Protest gegen unkontrollierte Masseneinwanderung gleichgesetzt. Die IBÖ wurde im Grazer Monsterprozess 2018 letztinstanzlich freigesprochen – dennoch wird sie ohne jede Grundlage weiterhin als extremistisch diffamiert. Vom grassierenden Linksextremismus und Linksterrorismus schweigt die ÖVP jedoch geflissentlich.

Ein durchschaubares Spiel: Nur um Wähler für die kommende Nationalratswahl zu gewinnen, ist die ÖVP bereit Patrioten das Grundrecht auf Vereinsbildung wegzunehmen. Das Vereinsrecht ist genau wie das Versammlungsrecht ein demokratischer Grundpfeiler. Wenn dieses Recht in Österreich unbescholtenen Vertretern bestimmter politischer Ansichten verwehrt wird, gleitet unser Land damit noch weiter in den Bereich des Totalitären ab. Das System des linken tiefen Staates dahinter: Linksradikale und kommunistische „Experten“ erstellen politisch gefärbte Gutachten, welche als Grundlage verwendet werden, um Patrioten Stück für Stück ihrer Grundrechte zu berauben.

Die angeblich neuen Maßnahmen gegen den Islamismus hingegen wurden bereits unter der türkis-blauen Regierung ausgearbeitet. Es ist davon auszugehen, dass sie im Falle einer anderen Koalition als türkis-blau sofort wieder beiseite gelegt werden. Falls diese Gesetzesänderungen tatsächlich durchgehen, wird von den Maßnahmen nur ein noch weiter beschädigter Rechtsstaat und eine härtere Verfolgung von Patrioten in Österreich übrig sein. Islamismus und Linksterrorismus wird sich dann hingegen dank der ÖVP weiterhin ausbreiten können.

https://www.identitaere-bewegung.at/oevp-will-ib-vereine-aufloesen/ÖVP suunnittelee „Ääriliikkeiden vastustamisen toimintapaketissa“ lakeja identitääriliikkeen ja poliittisen islamin vastaisessa taistelussa. Lain pitäisi sallia IB-liikkeen hajottaminen, vaikka sitä ei ole koskaan rikosoikeudellisesti tuomittu. Täysin absurdilla tavalla rinnastetaan brutaali islamistinen terrori lukemattomine uhreineen rauhalliseen ja isänmaalliseen protestiin, joka vastustaa hallitsematonta massamaahanmuttoa. IBÖ vapautettiin Grazin jättioikeusistunnossa 2018 syytteistä – siitä huolimatta järjestöä halvennetaan ja herjataan edelleen ääriliikkeeksi. Joka puolelella riehuvasta vasemmistolaisesta ääritoiminnasta ja terrorista ÖVP kuitenkin vaikenee tarkoituksellisesti.

Läpinäkyvä peli: vain voittaakseen tulevat parlamenttivaalit, on ÖVP poistamassa  isänmaallisilta oikeuden järjestön perustamiseen. Yhdistyksiä koskevat oikeudet kuten myös kokoontumisoikeus ovat demokratian peruspilareita. Jos tämä oikeus poistetaan nuhteettomilta tietyn poliittisen näkökannan edustajilta, liukuu valtio entistäkin enemmän totalitarismin suuntaan. Vasemmistolaisen valtion systeemi onkin: vasemmistoradikaalit ja kommunistiset „asiantuntijat“ esittävät poliittisväritteisiä lausuntoja, joiden perusteella isänmaallisilta viedään pala palalta heidän perusoikeutensa.

Nämä muka uudet islamismin vastaiset toimenpiteet valmisteltiin jo ÖVP-FPÖ hallituksen taholta. Oletettavissa kuitenkin on, että toisenlaisen koalition tultua valtaan, ne poistetaan välittömästi. Mikäli nämä lakimuutokset tosiaankin toteutetaan, jää jäljelle vahingoittunut oikeusvaltio ja isänmaallisten edellistä ankarampi vaino Itävallassa. Islamismi ja vasemmistoterrori voi levitä -kiitos tästä ÖVP:lle- edelleen.
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 356
 • Liked: 5101
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #16 : 11.09.2019, 13:04:20 »
Puola oli heittämässä poliittiset toimijat, eli vanhat kommarit ulos oikeusjärjestelmästään, niin jo nousi poru EU:n norsunluutornista miten oikeusvaltioperiaate on mennyttä... Nyt Itävalta suunnittelee rikoksiin syyllistymättömän järjestön kieltämistä on EU:ssa korviahuumaava hiljaisuus.

Tuo islamistien rinnastus identiaareihin on loistava esimerkki kompromissiajattelusta. Eli aina olisi pyrittävä kompromisseihin, tai haettava joku tilanne jossa ns. molemmat häviää, tai voittaa. Mikä toimii usein yhteiskuntia vastaan, sillä on olemassa myös ehdottomia asioita, joista ei voi tinkiä, esim. haittamaahanmuutto. Haittamaahanmuuton kompromississä on käännetty tilanne siihen otetaanko miljoona afrikasta.... ei oteta.... no tehdään kompromissi otetaan vaan 500 000 --> no lopputulos on lopulta aivansama.
Ooh lalaa...

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 8807
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #17 : 13.09.2019, 08:15:30 »
Konservatiivipuolue ÖVP haluaa kieltää Identitäärien symbolin, joka on kreikkalainen lambda-kirjain. Lambda symbolisoi Thermopylaen taistelua: suuri ja mahtava Neuv voittamattomana pidetty Persian suurvalta hyökkäsi Kreikkaan. Kreikkalaiset kuitenkin voittivat taistelun ja persialaisten eteneminen estettiin. Euroopan puolustaminen toiskulttuuristen valtausaikeilta ei tunnu olevan millään tavoin enää Euroopan konservatiivipuolueiden tavoite, vaan oman maanosan ja sen kulttuurin puolustaminen on jotenkin hävettävä asia, jota vastaan pitää taistella. Isänmaallisuudesta ja puolustustahdosta on tullut näille kirosanoja ja "lambda" on ilmeisesti näiden rumien sanojen yksi kirjain...

https://diepresse.com/home/innenpolitik/5688940/OeVP-will-die-Symbole-der-Identitaeren-verbieten
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Beef Supreme

 • Vieras
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #18 : 13.09.2019, 16:49:12 »
Täytyy kyllä myöntää että kiima Identitäärien kieltämiseksi on omituisen kova. Minulta ainakin on mennyt tyystin ohi kaikki identitäärien tekemät kansanmurhat, eikä heihin itseensäkään ole kovia iskuja suunnattu. Sellner näyttää voivan kuljeskella kaupungilla ihan rentoutuneesti, mitä nyt matkustuskieltoja ja kotietsintöjä ja kokoontumisissa kiljuvia vassareita joskus sattuu kohdalle. Näin rauhalliseksi maaksi on ihmeellistä että yksi ajattelutapa halutaan kieltää symboleineen nimineen päivineen.

Siksi tässäkin on vähän jo tutuksi tulleen astian hajua aistittavissa. Täällä huipusuosittu Andreas Gabalier, volk-rocker ja kansansuosikki, umpappaa-popin kuningas joka esiintyy nahkahousuissa ja soittaa haitaria, on saanut niskaansa ei vähempää kuin Jew York Timesin. Koska natsi, tietysti.

https://www.nytimes.com/2019/09/10/arts/andreas-gabalier.html

Lainaus
VIENNA — On a recent Saturday, the Austrian singer Andreas Gabalier interrupted his concert at a stadium here to give a short speech about the importance of tradition.

Gabalier, 34, who plays a blend of Alpine folk and country rock, is by far the most popular homegrown musical performer in Austria. He had just finished playing his piano ballad “Steirerland,” a paean to his home region in the southeast of the country, in front of a screen showing jagged mountain peaks.

His songs, he explained, celebrated the customs of the “incredible, down-to-earth” people of Austria.
“I am happy that there are still so many normal-thinking people who enjoy these kinds of traditions,” Gabalier said, himself dressed in lederhosen and a sleeveless T-shirt. Together, he explained, they formed “a movement.”

Katja Breg, a 35-year-old drugstore employee in the audience, said that Gabalier represented the Austrian zeitgeist. “Before, you couldn’t say you were proud of being Austrian,” she said, because of the country’s Nazi past. “He represents the values of the people,” she added.

Ja niin pois päin. Ei ihme että globalistia vituttaa, eihän tällainen sovi. On 2019.

Lainaus
Critics say Gabalier’s songs are vehicles for nationalist-populist messages. The singer said his intentions were being misrepresented by people “who believe anything to do with tradition is undesirable.”

Kannattaa lukea muutenkin mitä oikeamielisyyden opritshnikit saavat väännettyä ihan mistä vain, että natsileima tarttuisi. Gabalier laulaa miesten ystävyydestä joka on kuin "rautainen risti vuoren huipulla." Viitaten vuorenhuipuille pystytettyihin rautaisiin risteihin. Globalistille tämä on tietysti natsia koska Rautaristi (jota natsit eivät edes keksineet). Kuvassa Gabalierin hassu poseeraus levyn kannessa, joka imitoi "exit"-kylttiä. Mielipuoli globalisti näkee siinä hakaristin...

En perusta vuorihumpasta, mutta nahkahousut ja ruutupaidan laitan kyllä päälle jos siltä tuntuu. Ihan vain siksi että näin kaupungilla tarran jolla vastustettiin kansallispukuja ("Trachten Raus!")

Kyllä, NE ovat sodassa meitä ja kaikkea perinteistä vastaan. Jos Sellnerin pumppu lopetetaan, mitään hyvää ei seuraa. Eikä vastarinta lopu.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 229
 • Liked: 49441
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #19 : 13.09.2019, 18:23:47 »
Konservatiivipuolue ÖVP haluaa kieltää Identitäärien symbolin, joka on kreikkalainen lambda-kirjain.

OT: Hommalla on tunnuksena kolme lambdaa. ˆˆˆ

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Pahani Julmu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 89
 • Liked: 238
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #20 : 13.09.2019, 20:26:38 »
Lambda symbolisoi Thermopylaen taistelua: suuri ja mahtava Neuv voittamattomana pidetty Persian suurvalta hyökkäsi Kreikkaan. Kreikkalaiset kuitenkin voittivat taistelun ja persialaisten eteneminen estettiin.

https://diepresse.com/home/innenpolitik/5688940/OeVP-will-die-Symbole-der-Identitaeren-verbieten

OT, mutta persialaiset voittivat Thermopylaen taistelun, spartalaisten aiheuttamien kovien tappioiden jälkeen tosin. Sota päättyi kyllä seuraavana vuonna kreikkalaisten voittoon, mutta siinä välissä Ateenakin ehdittiin polttaa.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 722
 • Liked: 111940
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #21 : 18.10.2019, 12:02:46 »
Aamulehti, lukijalta: Yannick Lahti: Eurooppalainen populistinen äärioikeisto on normalisoitunut osaksi valtavirtaa 6.10.2019

Lainaus käyttäjältä: Yannick Lahti
Itävallan viimesunnuntaisissa vaaleissa nähtiin edellisten hallituspuolueiden ÖVP:n voitto sekä sen kumppanin FPÖ:n tappio. Äärioikeistolaisen FPÖ:n kannatuksen tippumisesta on yleisesti vedetty kaksi varsin virheellistä johtopäätöstä. Ensinnäkin, yhdet yksittäiset kansalliset vaalit eivät kerro uudesta trendistä. Olisi myös lyhytnäköistä olettaa, että sen enempää itävaltalaiset kuin muutkaan äärioikeistolaiset puolueet Euroopassa olisivat nyt tulleet lopullisesti tiensä päähän. Jos 16,2 prosenttia äänestää äärioikeistolaista populistista puoluetta sen silti hävitessä, voimme ennemmin tulkita, että niiden läsnäolo on normalisoitumassa ja muuttumassa valtavirraksi.

Kun kirjoittaa suurelle yleisölle asiantuntija-auktoriteettina esiintyen, olisi paikallaan ihan ensiksi määritellä, mitä tarkoittaa julkisuudessa hyvinkin löysästi ja pejoratiivisesti käytetyillä määreillä "äärioikeisto" ja "äärioikeistolainen". Ääri-sanan käyttö yhdistetään muun muassa väkivaltaan ja vallankumouksellisuuteen, eikä esimerkiksi FPÖ:n ajama politiikka liity sellaiseen, kun taas monilla vasemmistopuolueilla on tyypillisesti vallankumouksellisia ideoita vaikkapa rajojen avaamisesta tai laittomasta ja jopa väkivaltaisesta poliittisesta vaikuttamisesta, eikä niitä silti yleensä mainita ääripuolueiksi.

Lainaus käyttäjältä: Yannick Lahti
Ääriliikkeisiin erikoistunut professori Cas Mudde, näkeekin, että todistamme tällä hetkellä toisen maailmansodan jälkeisen ajan neljättä äärioikeistolaista aaltoa. Erona tuon kolmannen ja nyt neljännen aallon välillä voidaan katsoa olevan se, että puolueet ja liikkeet ovat suurempia ja heterogeenisempiä, mutta tärkeimpänä erottavana tekijänä Mudde näkee, että siinä missä näiden puolueiden kannattajilleen tarjoama poliittinen sisältö on pysynyt kutakuinkin samana, on heidän olemuksensa itse puoluekentässä muuttunut.

Muutama vuosikymmen takaperin näiden äärioikeistolaisten liikkeiden voitiin katsoa olevan valtavirtaa vastustava radikaali poliittinen vaihtoehto, kun taas nykyään nämä liikkeet ovat enemmän tai vähemmän asemoituneet paikoilleen nimenomaan osaksi eurooppalaisten puolueiden valtavirtaa.

Vaikka populistisen äärioikeiston läsnäolo politiikassa on ilmiönä aina ensisijaisesti kansallinen, on kuitenkin nähtävissä sekä Euroopassa että USA:ssa, että äärioikeistolainen ajattelu, retoriikka ja täten vaihtoehto politiikassa on tulossa osaksi valtavirtaa. Tämä näkyy jo pelkästään siinä, kuinka paljon identiteettipolitiikka on tullut osaksi peliä.

Kyse äärioikeiston normalisoitumisessa osana poliittista kenttää ei ole siitä, että populistiset oikeistopuolueet olisivat höllentäneet politiikkaansa, vaan päinvastoin perinteiset puolueet ovat omaksuneet enemmän äärioikeiston retoriikkaa.

Liekö Sorosilta saadut rahat, jotka noin sumentavat Cas Mudden ajattelua, sillä Lahden lainaama analyysi ryskyy metsään.

Kun tarkastellaan ihan konkreettisia poliittisia linjauksia ja muutoksia reagoinnissa yhteiskunnallisen tilanteen muutoksiin, nimenomaan maltilliset oikeistopuolueet ovat muuttuneet, ei ns. äärioikeisto. Reagointi vuoden 2015 pakolaiskriisiin olisi ollut aivan erilaista parikymmentä vuotta aiemmin, mutta nyt monet merkittävät eurooppalaiset oikeistopäättäjät pyrkivätkin käytännössä edistämään kriisiä ja estämään laittomaan vaellukseen puuttumisen.

Uutta on oikeistopuolueiden tekojen ja sanojen yhä kasvava ristiriita, kun haittamaahanmuuttoon kieltäydytään puuttumasta tai sitä suunnitellaan jopa upotettavaksi peruuttamattomasti EU-rakenteisiin, mutta samalla suurelle yleisölle puhutaan hämäävästi "hallinnasta" ja "tiukemmasta rajavalvonnasta".

Lainaus käyttäjältä: Yannick Lahti
Mikäli ajattelemme vaikkapa eurooppalaisia, jotka aikoinaan olisivat negatiivisessa mielessä maalittaneet omien maidensa vähemmistöjä määritellen heidät, turkkilaisiksi, marokkolaisiksi tai pakistanilaisiksi – on nykyään yleistä, että näihin vähemmistöihin viitataan ainoastaan muslimeina. Äärioikeiston retoriikkaan kuuluukin oleellisesti se, että koko uskonto islam edustajineen supistetaan poliittisen islamismin käsitteeseen. Tässä retoriikassa ei tänä päivänä enää näe suuria eroja eurooppalaisten maltillisten oikeistopuolueiden sekä populististen äärioikeistopuolueiden välillä.

Tutkija ei ole tainnut juuri seurata viime vuosikymmenten tapahtumia.

Vielä 90-luvulla eurooppalaiset muslimit (joita sitä paitsi oli lukumääräisesti paljon vähemmän, vrt. pääkaupunkiseudun väestökehitys), eivät yleisesti tulleet esiin nimenomaan muslimeina vaan lähinnä kansallisuutensa edustajina. Osittain tämä johtui virallisesta valheesta, että kehitysmaamaahanmuuttajat jättäisivät takapajuiset kulttuurinsa rajalle ja integroituisivat muutamassa vuodessa kelpo länsimaalaisiksi.

Sitten tuli 9/11 ja paljon muuta silmiä avaavaa, joka pakotti hylkäämään eksotisoidun käsityksen islamista harmittomana teehuonefilosofiana ja vain hieman toisenlaisena versiona kristinuskosta.

Islamia ei ole tarve supistaa poliittiseen islamismiin, mutta islamismi on erottamaton osa islamia, merkittävin sitä luonnehtiva ja muista uskonnoista erottava tekijä ja tärkeimpiä seikkoja, joita pitää ottaa huomioon nykyisenlaisen massamaahanmuuton seurauksia arvioitaessa. Kuinka usein maltilliset oikeistopuolueet sanovat tämän ääneen?

Lainaus käyttäjältä: Yannick Lahti
Ongelman ytimenä ei välttämättä olekaan juuri se, että populistiset äärioikeistopuolueet ovat olemassa, vaan se, että niiden ajama äärioikeistolainen politiikka on normalisoitumassa. Tästä normalisoitumisesta viestii myös Itävallan FPÖ:n 16.2% kannatuksen mahdollistanut vaalitappio.

Kirjoittaja on väitöskirjatutkija ja tohtorikoulutettava Bolognan yliopistossa.

Kun demareiden eurovaaliehdokas kirjoittaa suurelle yleisölle asiantuntija-auktoriteettina esiintyen, olisi paikallaan määritellä, mitä tarkoittaa ongelmallisella politiikalla. Kaikesta päätellen rajojen avaamisen vastustamista.

Edit:
Mainittakoon vielä sekin tutkijalta huomaamatta jäänyt poliittisen islamin kehityskulku, että nykyiset eurooppalaiset muslimit ovat tutkimusten mukaan uskonnollisempia kuin esimerkiksi 70-luvun eurooppalaiset muslimit. Islam on heille tärkeämpää ja he keskimäärin nojaavat entistä konservatiivisempiin käsityksiin islamin harjoittamisessa. Eli samalla kun muslimien määrä on moninkertaistunut, muslimiyhteisöjen valtavirta on kallistunut kohti islamistista fundamentalismia.

Saman kehityksen näkee myös Suomessa (1900-luvun tataareista vuoden 2017 islamistiseen terrori-iskuun), jos vain viitsii katsoa.

e2: linkki kuntoon
« Viimeksi muokattu: 18.10.2019, 17:15:37 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 047
 • Liked: 13382
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #22 : 18.10.2019, 12:39:19 »
Sitäkin voisi joku tutkija analysoida miten suuri muutos on tapahtunut 1980-luvusta. Silloin Suomenkin eduskunnassa oli puolueita, jotka olivat avoimen vallankumouksellista ja todettiin avoimesti, että kyllähän vallankumouksen tullessa joitakin pitää tappaa. Siihen suhtauduttiin aika kylmänä rauhallisesti. Nyt, kun eduskunnissa ei juurikaan sellaisia puolueita ole, niin ollaan paikoin hyvinkin hysteerisiä erilaisissa tutkijakammioissa.

Eli miten esimerkiksi vasemmistoliitosta ja vihreistä on tullut nykyistä tilaa ylläpitäviä (pikku)porvaripuolueita olisi erittäin hyvä tutkimuksen aihe.
qui non est mecum adversum me est

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 498
 • Liked: 4458
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #23 : 24.07.2022, 03:22:28 »
FPÖ on nyt alkanut toipua Ibiza-skandaalista, osoittaen että se voi pärjätä ilman Stracheakin (tämä on sille tärkeä psykologinen kynnys, niin kuin persuille oli sen näyttäminen että pärjätään ilman Soiniakin). Strache osoitti millainen itsekäs sooloilija hän oli yrittämällä aloittaa oman puolueensa, joka sitten lopahti pois.

Ja ilman korona-vuosien lannistavaa vaikutusta FPÖ olisi ehkä voinut toipua vielä nopeammin; tuo MFG on koronahörhöjen puolue, ikään kuin itävaltalainen VKK/Vapauden Liitto, joka on syönyt ääniä ennen kaikkea FPÖ:ltä.

Samaan aikaan Sebastian Kurzin menettänyt kokkari-ÖVP on pahassa syöksykierteessä, eikä sillä ole enää varaa olla niin polleaa poikaa - pian sen on uudestaan suostuttava yhteistyöhön FPÖ:n kanssa tai muututtava poliittisesti impotentiksi:


https://www.euractiv.com/section/energy-environment/news/austria-looks-at-capping-electricity-bills/

Lainaus
Austria’s conservative-green government continues to trail the opposition in opinion polls, partly attributed to the energy price crisis. Opposition far-right populists, FPÖ and social democrat SPÖ continue to channel the issue into public support.

Econ101

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 694
 • Liked: 1880
 • Jalkapallomies, kenties
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #24 : 24.07.2022, 15:33:36 »
^ÖVPn taannoisessa suosiossa oli rutkasti Kurzin tuomaa nostetta, mutta että puolue on taantunut 20 pinnan tienoille, yli 10 %-yksikköä demareiden taakse, on kyllä kovemman luokan yllätys ainakin allekirjoittaneelle.
 
Kurzin vetäytyminen politiikasta oli vähän outo. Olihan siinä se rikostutkinta mutta silti. Mielestäni se ei riitä selittämään koko kuviota. Tiedetäänköhän tästä, Kurzin vaikuttimista päätökselleen, ihan kaikkea?

Sekin mielenkiintoinen sivuhuomio Kurzista, että kaverihan profiloitui tiukan maahanmuuttopolitiikan mieheksi. Nyt kun seuraillut herran twitteriä, niin siellä jo toivotellaan "Eid Mubarak" ramadanin jälkeen rauhanuskonnon väelle.
"It is not what you say, it is what you do that reveals what you want."

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 498
 • Liked: 4458
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #25 : 29.09.2022, 16:51:15 »
Lisää merkkejä siitä että FPÖ on toipumassa Ibiza-skandaalista (ja sitä pian seuranneesta koronaepidemiasta joka sekin oli omiaan vetämään oikeistopopulistien kannatuksen alamaihin - yhteensä noin kolmen vuoden lama puolueelle):

https://en.wikipedia.org/wiki/2022_Tyrolean_state_election

https://jungefreiheit.de/politik/ausland/2022/fpoe-feiert-wahlsieg-in-tirol/

Lainaus
Auch in Österreich Rechtspartei erfolgreich
 
FPÖ feiert Wahlsieg in Tirol

26. September 2022

INNSBRUCK. Die FPÖ hat bei der Landtagswahl in Tirol einen großen Erfolg verbuchen können. Mit 18,8 Prozent überholte sie die SPÖ, die nur 17,4 Prozent erreichte. Auf Platz 1 bleibt die ÖVP, die aber 9,5 Punkte verlor und in ihrer Hochburg lediglich noch auf 34,7 Prozent kommt. Die FPÖ um Spitzenkandidat Markus Abwerzger verbesserte ihr Ergebnis von 2018 um 3,3 Punkte.

FPÖ-Regierungsbeteiligung unwahrscheinlich.

Ein enttäuschender Wahlabend war es für die Grünen, die nicht nur von 10,7 auf 9,2 Prozent abstürzten, sondern auch die „Liste Fritz“ an sich vorbei auf Rang vier ziehen lassen mussten. Damit hat das schwarz-grüne Bündnis keine Mehrheit mehr. Wahrscheinlich ist, dass die ÖVP nun mit der SPÖ paktiert, obwohl eine Koalition mit der FPÖ sogar über noch mehr Sitze im Tiroler Landtag verfügen würden.

Die Wahlbeteiligung stieg um fünf Punkte auf 65 Prozent. (fh)
« Viimeksi muokattu: 29.09.2022, 16:57:21 kirjoittanut viisitoista »

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 498
 • Liked: 4458
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #26 : 03.10.2022, 17:24:39 »
ÖVP:llä ei ole enää varaa haistatella siirtolaisuudesta huolestuneille äänestäjilleen:
viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 498
 • Liked: 4458
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #27 : 14.10.2022, 16:09:57 »
FPÖ nousee reippaasti, samalla kun koronahörhöjen protestipuolue MFG kuihtuu pois; ensi sija on nyt iskuetäisyydellä:


viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 498
 • Liked: 4458
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #28 : 25.10.2022, 21:58:56 »
Ja nyt FPÖ on vain kahden prosentin päässä ykkössijasta:

https://www.oe24.at/oesterreich/politik/fpoe-nur-noch-knapp-hinter-spoe/533731765

Lainaus
Die SPÖ liegt mit 27 % weiterhin auf Platz eins. Freuen dürften sich die Roten wohl trotzdem nicht allzu sehr: Sie verbüßen nicht nur ein kleines Minus (–1) zur Vorwoche, auch liegt die FPÖ schon in Schlagweite: Mit 25 % liegen sie aktuell nur noch zwei Prozentpunkte hinter Platz eins.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 498
 • Liked: 4458
Vs: Itävallan parlamenttivaalit 29.9.2019
« Vastaus #29 : 28.10.2022, 16:36:51 »
Voilà!


Tagit: