Kirjoittaja Aihe: 2020-01-02 Yhdysvallat surmannut ilmaiskulla Quds-komentaja Qassem Suleimanin  (Luettu 69600 kertaa)

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 742
 • Liked: 8647
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
^ Parempaa strategista ajattelua Trump minusta tällä toiminnalla osoittaa kuin joku teennäinen, mukadiplomaattinen, mukamoraalinen, dialogiin panostava (kun todellisuudessa raaka voima tai pelko siitä on se mikä todellisuudessa hallitsee), yleisön ihailun takia sovittelevaa esittävä rauhankyyhkyvaltionpäämies, joka muistaa olla aina ah, niin staattinen ja ennalta arvioitavissa.
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 422
 • Liked: 11720
Sitten valtaan nousi Mohammed Mossadeq, joka päätti kansallistaa kaikki öljy-yhtiöt, eli sosialisoida ulkomaisten yhtiöiden varat ja omaisuuden.

Kyse ei ollut "öljytulojen käyttämisestä kansan olojen parantamiseen", vaan länsimaisen yksityisomaisuuden sosialisoiminen. Toki vasemmistolainen näkee tällaisen hyveenä.

Toki kansallimielinen pitää hyvänä, että a) maassa olisi kansa tahtoa vastaava johto ja b) ulkomaalaiselle miehittäjälle näytettäisiin ovea, ja jos heille pahempaa ei tapahdu, kuin että joutuvat jättämään kiinteän omaisuuden jälkeensä, ei sitä suurena vääryytenä tulisi pitää?
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 630
 • Liked: 13876

Suomen vastuullisessa mediassa kaikki mitä Trump sanoo johtaa hänet outoon valoon koska niin halutaan ja yritetään.

Lainaus
Mike Pompeon mukaan iranilaiskomentajan tappaminen olikin osa ”suurempaa strategiaa” – Trumpin perustelut joutuvat erikoiseen valoon

Yhdysvalloissa on pohdittu, minkä takia iranilaiskomentaja päätettiin surmata vuodenvaihteen jälkeen.

Vuodenvaihteen jälkeen tapetun iranilaiskomentajan kuolema oli osa laajempaa strategiaa estää Yhdysvaltojen kilpailijoita ja vihollisia haastamasta amerikkalaisia, Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeo antoi ymmärtää puheessaan Stanfordin yliopiston Hoover-instituutissa The Guardianin mukaan.

Kommentti on herättänyt lisää kysymyksiä komentajan kuolemaan johtaneen ilmaiskun todellisesta syystä. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump antoi toissa viikolla luvan surmata Iranin vallankumouskaartin Quds-joukkojen komentaja Qassem Suleimani. Suleimani tapettiin ilmaiskussa 3. tammikuuta.

Trump perusteli tuolloin iskua sillä, että Suleimani juoni hyökkäyksiä amerikkalaisia vastaan. Trumpin mukaan uhka oli ”huomattava ja välitön”.

Pompeon puhe, joka on julkaistu ulkoministeriön sivuilla, oli otsikoitu: ”Pelottelun palauttaminen: iranilainen esimerkki”.

Pompeo kertoi Suleimanin olleen vastuussa jopa 600 amerikkalaisen kuolemasta. Ulkoministerin mukaan Suleimania pahempi terroristi oli vain 9/11-iskujen takana ollut al-Qaidan Osama bin Laden.

– Voin vakuuttaa, että maailma on turvallisempi sen seurauksena, ettei hän enää muodosta todellista uhkaa. Mutta haluan avata tätä siinä kontekstissa, jota olemme yrittäneet luoda. Tässä on kyse suuremmasta strategiasta.

– Presidentti Trump ja me, jotka olemme hänen kansallisen turvallisuuden tiimissään palautamme pelotteet, todelliset pelotteet, Iranin islamilaista tasavaltaa vastaan. Strategisin termein pelottelussa on siitä, että toinen osapuoli taivutellaan uskomaan, että tietystä käytöksestä saatu hyöty häviää siitä aiheutuville kustannuksille.


Presidentti Trump on tarkentanut, että Suleimani suunnitteli iskua neljän suurlähetystöön.
– Voin paljastaa, että uskon kohteena olleen neljä suurlähetystöämme.
– Todennäköisesti kyse oli lähetystöstämme Bagdadissa.

Politicon mukaan Trump on kuitenkin myöntänyt, että myös muut asiat painoivat vaakakupissa.

– Teimme sen, koska he aikoivat räjäyttää suurlähetystömme. Teimme sen myös muista syistä, jotka ovat itsestäänselviä. Joku kuoli, yksi armeijan henkilökunnastamme kuoli. Ihmisiä loukkaantui vain viikkoa aiemmin, Trump sanoi viitaten ilmeisesti Iranin tukemien puolisotilaallisten joukkojen Irakissa tekemään iskuun, jossa kuoli amerikkalainen tulkki, ja Yhdysvaltojen Bagdadin-suurlähetystön valtausyritykseen.

Trump puolusti Suleimanin surmaa Twitterissä sanoen, että Suleimanin suunnitteleman iskun uhka oli välitön.

– Sillä ei ole oikeastaan väliä, koska hänellä oli kauhea menneisyys.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006372258.html


 :silakka:  :silakka:  :silakka:  :silakka: mutqu se trump twiittas et nii ja sit se niinq sanoo, et näi  :silakka:  :silakka:  :silakka:  :silakka:
Don't give me that do goody good bullshit

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 693
 • Liked: 11380
 • What day is today?

Flightradar24:n mukaan koneen kurssissa ei ollut mitään poikkeavaa. Surkeat välineet Iranilla varmaan sitten käytössä.

Tutkaoperaattorin ruudulla näkymä on voinut olla jotain muuta, todellisuudesta poikkeavaa:

https://en.wikipedia.org/wiki/Suter_(computer_program)
Lainaus
Suter is a military computer program developed by BAE Systems that attacks computer networks and communications systems belonging to an enemy. Development of the program has been managed by Big Safari, a secret unit of the United States Air Force. It is specialised to interfere with the computers of integrated air defence systems.[1][dead link] Suter was integrated into US unmanned aircraft by L-3 Communications.[2]

Three generations of Suter have been developed. Suter 1 allows its operators to monitor what enemy radar operators can see. Suter 2 lets them take control of the enemy's networks and direct their sensors. Suter 3, tested in summer 2006, enables the invasion of links to time-critical targets such as battlefield ballistic missile launchers or mobile surface-to-air missile launchers.

The program has been tested with aircraft such as the EC-130, RC-135, and F-16CJ.[1] It has been used in Iraq and Afghanistan since 2006.[3][4]

U.S. Air Force officials have speculated that a technology similar to Suter was used by the Israeli Air Force to thwart Syrian radars and sneak into their airspace undetected in Operation Orchard on September 6, 2007. The evasion of air defence radar was otherwise unlikely because the F-15s and F-16s used by the IAF were not equipped with stealth technology.[2][3]

Sekään ei varmaan auttanut, että Putler jakoi koodit iipoille:

Invalid Tweet ID
Edit. Lisätty EW -pdf.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2020, 18:26:33 kirjoittanut Lasse »
NOVUS ORDO HOMMARUM

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 801
 • Liked: 3334
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Laitetaan nyt tähän ketjuun kun tavallaan liippaa läheltä (  8) ) :
Terroristin auto silvottiin miekkaohjuksella

Lainaus
Salamyhkäisen täsmäaseen käyttö vaikuttaa lisääntyvän.
Yhdysvallat on iskenyt jälleen niin kutsutulla miekkaohjuksella. Asiasta tässä kertovan War Zonen mukaan iskussa sai surmansa Taliban-järjestön pakistanilainen rahoittaja. Sosiaalisessa mediassa kiertävien kuvien (alla) perusteella ohjus silpoi ajoneuvon katon kuljettajan kohdalta. Kyseessä oli tiettävästi ensimmäinen kerta kun asetta käytettiin Afganistanissa.

On tuo tarkkuus kyllä häkellyttävä. Liikkuvaan autoon osuma niin, että ohjus osuu liki suoraan päähän kuljettajaa. Veikkaan, että tuota miekkaohjusta ei kauaa käytetä, koska seuraava kehitysaskel on pistooliohjus, eli joku muutaman kilon painoinen miniohjus, joka ampuu yhden panssaria lävistävän luodin lähietäisyydeltä suoraan terroristin päähän. Siinä sitä sitten on ihmettelemistä, kun auton ja teron kupolissa on siisti sentin halkaisijaltaan oleva reikä, eikä oikein mistään pysty päättelemään, että mitään väkivaltaista olisi edes tapahtunut.

Pistooliohjuksella taklataan nimittäin se seuraava tiedostavaisten valitus: Miekkaohjus silpoo terroristien perheiden autot käyttökelvottomiksi ja se on aivan kamala vääryys kaikkia hyviä ihmisiä kohtaan!  :flowerhat:  Sitten riittää, että joku vain siivoaa kuskin penkin ja laittaa jesaria pikku palan katolle, niin matka jatkuu.

Oma veikkaus vastatoimista on seuraava: Lähi-idässä ja Keski-aasiassa alkaa varmaankin yleistymään parin metrin korkuiset heinä- ja vaatepaalit autojen katoilla, seassa vahvaa teräskettinkiä.  :) Googlatkaa "lada transporting hay".

Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 630
 • Liked: 13876
^
Luulen, että tämän miekkaohjuksen tarkkuus johtuu hitaasta lentonopeudesta vs läpäisevä/räjähtävä taistelukärki. Sitä kokeiltiin aiemmin ja on nyt parin vuoden tauon jälkeen otettu käyttöön.
Tällainen täsmätoiminta lähettää teroillekkin selvemmän viestin kuin joku epämääräinen johonkin maahan (ja lähinnä sen kansalaisiin) kohdistuva pakotepaketti.

Mielenkiintoista on jatkoa ajatellen pohtia mihin maihin tämän käyttö on rajattu. Voidaanko esim NATO-maan sisällä käyttää uhkaavaan kohteeseen (tai USAssa).

(ja milloin Venäjä esittelee käyttämällä oman versionsa.)
Don't give me that do goody good bullshit

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 341
 • Liked: 6912
^
Luulen, että tämän miekkaohjuksen tarkkuus johtuu hitaasta lentonopeudesta vs läpäisevä/räjähtävä taistelukärki. Sitä kokeiltiin aiemmin ja on nyt parin vuoden tauon jälkeen otettu käyttöön.

Kyseisen ohjuksen rakettiosahan on 1974 panssarintorjuntaohjukseksi kehitetty AGM-114 Helvetintuli (Hellfire).

Puikko lentää noin 500 m/s, ei nyt ihan luodin nopeudella muttei tuota oikein hitaaksikaan viitsi luonnehtia. Ääntä nopemmin kuitenkin.
Eikka Keravalta: "Kehitysmaaperäisen maahanmuuton väistämättä aiheuttamat 'lieveilmiöt' ovat aina 'huolestuttava ilmiö', mutta itse ongelman aiheuttaja, kehitysmaaperäinen maahanmuutto on sen sijaan välttämättömyys ja hyväksi maallemme."

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 156
 • Liked: 3586
 • Metamorfinen ja nuivaantunut
Kyseisen ohjuksen rakettiosahan on 1974 panssarintorjuntaohjukseksi kehitetty AGM-114 Helvetintuli (Hellfire).

Puikko lentää noin 500 m/s, ei nyt ihan luodin nopeudella muttei tuota oikein hitaaksikaan viitsi luonnehtia. Ääntä nopemmin kuitenkin.
Kettinki ja heinäpaali ei taida lopputulosta oleellisesti muuttaa, jälki tosin saattaa muistuttaa sapelin sijaan siimaleikkuria.
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 936
 • Liked: 21782
Iranin vallankumouskaarti on aloittanut tehokkaasti toimiensa kohentamisen.
Ohjusiskun kuvannut ja videota levittänyt iranilainen on pidätetty

Aivan tyypillistä toimintaa nykypoliitikoilta tai diktaattoreilta, viestinviejä on syyllinen viestin huonouteen.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Uutistoimisto Reutersin mukaan lentokoneeseen tehdyn ohjusiskun kuvannut iranilainen on pidätetty. Iranin vallankumouskaarti on ottanut hänet hoteisiinsa, kertoo iranilainen Fars-uutistoimisto.

Tehtyä ei saa tekemättömäksi, mutta jatkossa vastaavien virheiden esilletuomisen vaarallisuuteen saadaan esimerkkejä.
Vallankumouskaartilla on nähtävästi poliisin oikeudet pidättää, ja oletettavasti tuomio-istuimen oikeudet tuomita.

En yhtään ihmettelisi vaikka kävisi ilmi, että vallankumouskaartilla on vielä vankilatkin johon he voivat sijoittaa pidättämänsä ja tuomitsemansa ihmiset.
Sitäkään en ihmettele jos käy ilmi, että vallankumouskaarti esittää päätettäväksi lakeja joita he ovat vailla.
Kelpo diktaattorista toimintaa jälleen, ja tämähän ei helpolla lopu sillä vallankumouskaartin koossa pitävä liima on uskonto, ja se on kertaluokkia voimakkaampi liima kuin mikään muu ideologia.

Mitkään mielenosoitukset eivät tule muuttamaan Iranin poliittista järjestelmää jos ihmiset eivät ole valmiita käymään uskontonsa väärinkäyttäjiä vastaan, ja niin pitkään kuin väärinkäyttäjät ovat samaisen uskonnon johtajia on rima vastustukselle asetettu erittäin korkealle.
Shaahi kaikessa rikollisuudessaan, tai rikollisuuden suosijana, oli pyhäkoulupoika verrattuna verenhimoisiin mullaheihin.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Paine Iranin viranomaisia kohtaan kasvoi sen jälkeen kun julkisuuteen tuli videomateriaalia, joka näytti todistavan ohjusiskun. Iranilaisen kuvaama ja verkkoon laittama video levisi nopeasti ympäri maailman.

Ketään ei pidätettäisi mikäli itse tapahtunut olisi merkittävin asia, mutta kun tapahtuneen esille tuominen on se kaikkein pahin asia niin jossain on runsaasti asioista pielessä.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

stefani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 145
 • Liked: 1115
 • sosiaalilaskeutuja
Tuo on kyllä mielenkiintoista, että Iranissa ohjusonnettomuus aiheuttaa mielenosoituksia. Onnettomuuksia sattuu muuallakin, mutta yleensä niistä ei seuraa mielenosoituksia, joten tuosta voisi yrittää päätellä jotain. Kun yritän ymmärtää iranilaisten näkökulmaa tähän, niin tässä on ehkä taustalla sellaista, että iranilaisilla on jatkuva tunne siitä, että hallitsijoiden toiminta on kaaottista ja vaarallista, ja kun ohjusonnettomuus tapahtui, iranilaisten reaktio oli sitten jotain sen suuntaista, että "tämä oli vain ajan kysymys", ja "me tiedettiin, että jotain tällaista vielä tapahtuu". Ehkä siellä tapahtuu pienempiäkin vahinkoja, joiden takia ihmisten hermot ovat kireällä, mutta niistä ei vain tule mitään länsimaiden mediaan asti?


Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 525
 • Liked: 10718
^Ohjus-"onnettomuus" my ass kuten jenkki sanoisi. Sen ohjuksen ampui ylijännittynyt it-henkilöstö noin 4h sen jälkeen kun Iran oli pistänyt matkaan ballistisia ohjuksia US-tukikohtaa vastaan.
Se on ollut ilmatorjunta-ukoille jännä yö kun odotellaan maksimivalmiudessa että mitähän kamaa se jenkki pistää takaisinpäin.

Iranin kollegoilla ei nyt mennyt ihan putkeen toiminta, etenkin kun jenkit eivät pistäneetkään mitään ns. vastapalloon.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2020, 21:54:40 kirjoittanut Tunkki »

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 341
 • Liked: 6912
Boeinghan valmistaa sekä lentokoneita että ohjuksia.

IT-patterin (nyt jo teloitettu) komentaja kysyi tutkaoperaattorilta: "Näkyykö siellä amerikkalaisia objekteja?"

Operaattori: "Kyllä täällä on yksi Boeing Teheranin esikaupunkien yllä"

Komentaja: "BUK-yksikkö: Tulta!"
Eikka Keravalta: "Kehitysmaaperäisen maahanmuuton väistämättä aiheuttamat 'lieveilmiöt' ovat aina 'huolestuttava ilmiö', mutta itse ongelman aiheuttaja, kehitysmaaperäinen maahanmuutto on sen sijaan välttämättömyys ja hyväksi maallemme."

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 525
 • Liked: 10718
Ei ollut BUK vaan Tor-M1. Eri eläin, silti 15kg tstkärki kun BUK:lla se on 70kg.

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 409
 • Liked: 10455
Kaksi ohjusta osui koneeseen. Ohessa NY Timesin haltuun saama video.
Lainaus
New Video Shows Two Iranian Missiles Hit Ukrainian Plane
Security camera footage verified by The New York Times shows that two missiles fired 30 seconds apart took down Flight 752, killing all aboard.
https://www.nytimes.com/2020/01/14/world/iran-plane-crash-video.html

edit: ja aiheseen liittyvä random tweetti
https://twitter.com/malachybrowne/status/1217160635672399872?s=20
« Viimeksi muokattu: 14.01.2020, 22:46:19 kirjoittanut valtakunnanpärkhele »
JH-a: On vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti.

Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 343
 • Liked: 1469
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Kaksi ohjusta osui koneeseen. Ohessa NY Timesin haltuun saama video.
Lainaus
New Video Shows Two Iranian Missiles Hit Ukrainian Plane
Security camera footage verified by The New York Times shows that two missiles fired 30 seconds apart took down Flight 752, killing all aboard.
https://www.nytimes.com/2020/01/14/world/iran-plane-crash-video.html

Samalla sivulla hieman alempana on erinomaisen selkeästi laadittu NYTin 4 min koontivideo asioiden kulusta (yhdistäen mm. Bellingcatin yms tiedot). En jostain syystä osaa laittaa videon linkkiä tähän ehkä NYTin estojen vuoksi, mutta se löytyy siis tuosta jäsen @valtakunnanpärkhele linkkaaman NYT-sivulta.
Pääministerin paikalta eduskunnan täysistunnossa valehtelun vuoksi eroamaan joutunut sdp:n pj Antti Rinne MTV:n haastattelussa 6.12.2019:”Puhtaalla valehtelulla näköjään saattaa pärjätä myös politiikassa.”

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 651
 • Liked: 37813
 • Easter Worshipper
Kaksi ohjusta osui koneeseen. Ohessa NY Timesin haltuun saama video.
Lainaus
New Video Shows Two Iranian Missiles Hit Ukrainian Plane
Security camera footage verified by The New York Times shows that two missiles fired 30 seconds apart took down Flight 752, killing all aboard.
https://www.nytimes.com/2020/01/14/world/iran-plane-crash-video.html

Samalla sivulla hieman alempana on erinomaisen selkeästi laadittu NYTin 4 min koontivideo asioiden kulusta (yhdistäen mm. Bellingcatin yms tiedot). En jostain syystä osaa laittaa videon linkkiä tähän ehkä NYTin estojen vuoksi, mutta se löytyy siis tuosta jäsen @valtakunnanpärkhele linkkaaman NYT-sivulta.

Niin, jos en ihan väärin ymmärtänyt, kun tuon toisen videon selostus alkoi kuulua taustalta, niin tuo toinen video on tehty ennen tätä uutta videota. Siinä puhutaan, että transponderi sammui "jostain syystä" 30 sekuntia ennen iskua ja se, mistä ohjukset tulivat on arvailujen varassa (merkitty useita mahdollisia sotilastukikohtia). Viimeinen video ilmeisesti vielä paljastaa paremmin aiempien kanssa haarukoituna, mistä tarkalleen ottaen ohjukset lähtivät. Samoin viimeinen video kertoo syyn miksi transponderi sammui - eli sen ensimmäisen iskun.

-i-

MUOKS: Kurkistin Bellingcatin sivulle. Siellä joku on tekemässä google-earth animaatiota tapahtuneesta ja uuden videon perusteella haarukoimassa tarkkaa ohjusten laukaisupaikkaa. Tosin tämä paikka lienee USA:lla jo tiedossa, koska alkuperäisessä Irania syyttävässä aineistossa mainittiin satelliitti, joka oli detektoinut kaksi ohjuksen laukaisua.
« Viimeksi muokattu: 15.01.2020, 08:39:56 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 689
 • Liked: 10909
Onhan sitä liikkeellä salaliittoteoriaa että koneessa olisi ollut jotain Iranin järjestelmän arvostelijoita joten kone ammuttiin alas "vahingossa".

Vaikea uskoa sillä siviilikoneen alasampuminen on niin massiivinen propagandakatastrofi että moista ei yksikään hallinto kontolleen halua. Näytät maailman silmissä joko kylmäverisenä murhaajana tai toheloivana idioottina.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 422
 • Liked: 11720
Iranin vallankumouskaarti on aloittanut tehokkaasti toimiensa kohentamisen.
Ohjusiskun kuvannut ja videota levittänyt iranilainen on pidätetty

Aivan tyypillistä toimintaa nykypoliitikoilta tai diktaattoreilta, viestinviejä on syyllinen viestin huonouteen.

Vanhaa vitsiä mukaillen, ehkä rikos oli sen sotialassalaisuuden paljastaminen, että kenraali Aziz Thecombatfighter toimii Teheranin ilmapuolustuksen komentajana.

Viestin välimiehenä toiminut länsimainen toimittaja tosin sanoo, että väärä mies on otettu lukkojen taakse. Voi tietysti vain yrittää auttaa lähdettään.

Tuo on kyllä mielenkiintoista, että Iranissa ohjusonnettomuus aiheuttaa mielenosoituksia. Onnettomuuksia sattuu muuallakin, mutta yleensä niistä ei seuraa mielenosoituksia, joten tuosta voisi yrittää päätellä jotain.

Mielenosoituksiahan oli ollut aiemminkin, nyt tuli lisäsytykettä. Myöskääm tuolla ei ole käytössä monia muita keinoja, millä osoittaa tyytymättömyytensä. Yksitääin se on hyödytöntä ja johtaa vain vaikeuksiin. Suurissa joukoissa on edes mahdollisesti jotain turvaa.


"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 523
 • Liked: 4944
 • Sus siunatkoon
Miksi juuri tämä kone sattui kohteeksi, koska lentokenttä oli aktiivinen ja muita koneita oli kentältä noussut jo aiemmin. Valvottu yö, USA:n vastaiskun odotus ja hermoilu kuulostavat inhimillisiltä ja näin helposti hyväksyttäviltä syiltä.

Jos toinen ohjus laukaistiin kokonaan toisesta paikasta, miten toisen ohjuslavetin operaattori näki tilanteen? Näkikö tutkaruudulla kohteen ja ohjuksen, kohde ei sammunut, joten tuliko operaattorille hätä laukaista toinen ohjus varmistamaan kohteen tuho?

Mikä oli Iranin sodanjohdon ja lentokentän välinen tietojen vaihto? Miksi lentokenttää ei suljettu, jos kerran Teheranin ilmatorjunta oli valmiudessa ja on oletettu USA:n tekevän vastaiskun.

Wikipediasta kadonneen Malesian Airlinesin MH390 lennon Malesian ilmavoimien tutkahavainnoinnista.

Lainaus
Air force experts raised questions and the Malaysian opposition leveled criticisms about the state of Malaysia's air force and radar capabilities. Many criticised the failure of the Royal Malaysian Air Force to identify and respond to an unidentified aircraft (later determined to be Flight 370) flying through Malaysian airspace.[319][320][321][322] The Malaysian military became aware of the unidentified aircraft only after reviewing radar recordings several hours after the flight's disappearance.[321] The failure to recognise and react to the unidentified aircraft was a security breach, and was also a missed opportunity to intercept Flight 370 and prevent the time-consuming and expensive search operation.
https://en.wikipedia.org/wiki/Malaysia_Airlines_Flight_370#Malaysia

Tilanteet ovat olleet erilaiset ja päinvastaiset (MH370 lensi Malesian ilmatilan läpi tunnistamattomana). Teheranissa tilanne oli jännitteinen ja Malesiassa EVVK "business as usual".
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 651
 • Liked: 37813
 • Easter Worshipper
Jos toinen ohjus laukaistiin kokonaan toisesta paikasta, miten toisen ohjuslavetin operaattori näki tilanteen? Näkikö tutkaruudulla kohteen ja ohjuksen, kohde ei sammunut, joten tuliko operaattorille hätä laukaista toinen ohjus varmistamaan kohteen tuho?

Kyllä tuon viimeisimmän valvontakameravideon mukaan ihan samasta kohtaa nuo ohjukset/raketit lähtevät.

Ensimmäinen ei pudottanut kohdetta, joten laukaistiin toinen.

Ja vaikka olisikin laukaistu eri kohdista/laveteilta, Tor-lavetit voivat olla kaikki yhden ohjauskeskuksen alla. Laukaisu voidaan tehdä keskitetysti.

Kaksi ohjusta 23 tai 30 sekunnin välein (riippuen informaatiolähteestä) ei siksi ole mielestäni mikään mysteeri. Se lähinnä osoittaa, että kyseessä ei ollut vahingossa lähetetty ohjus, vaan kohteen tuhoaminen oli tarkoituksellista. Se, oliko kohteen valinnassa tapahtunut vahinko onkin sitten toinen juttu. Mutta mikään: "shit, nojasin laukaisunappiin" ei ole vahingon luonne, vaan: "ampukaa, ... kohde ei pudonnut, ampukaa ... kohde tuhottu, well done.... Shit se olikin matkustajakone" on todennäköisempi "vahinko".

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 651
 • Liked: 37813
 • Easter Worshipper
Maikkarin kymmenen uutisissa oli iranista kuvaa.

Ajatollah Ali Khamenei puhui kansalle. Amerikka tappoi suurimman terrorismin vastaisen sodan taistelijan, Marttyyri Suleimanin.

Kansa huusi kuolemaa Amerikalle.

Nyrkkiin puristettu koukussa oleva oikea käsi korkealla ilmassa näytti kovasti vasemmistoliiton ja Li Anderssonin käyttämältä käsimerkiltä.

Hassua.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

BarkAtTheMoon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 459
 • Liked: 2665
Ehkä vain minä,  mutta hieman väsynyt oli Alin purkaus, osoitettu omille...Koko episodi näyttää järjestetyltä. Ihan kuin jenkit ovat antaneet pelimerkit ja Iran pelaa niillä mukamas uhmakkaana koska seuraava vaihtoehto on toinen

hoksa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 195
 • Liked: 403
Kuuntelin YLE:n ke 15.1. Ykkösaamua. Juttelivat Iranin tilanteesta.

En ollut tiennyt, miten suureksi tuo viha hallintoa kohtaan on läpi koko maan kasvanut. Protestit ovat todella kovia. Alan Salehzadehin mukaan tilanne muistuttaa vallankumousta. Esim. iranilainen naisolympiamitalisti on sanonut muuttavansa pois maasta. Uutistenlukija on pyytänyt julkisesti anteeksi 13 vuoden valehteluaan kansalle ja toimittajia on eronnut kansallisesta yleisradiosta. Yliopistojen kampuksilla mielenosoitukset ovat historiallisia. Jne...  Käytännössä jokainen kansainvälinen media kertoo näistä. Kyllä täällä Suomessa hiljaista on. Yhdysvallat kuulemma aiheutti koneen alasampumisen...

On tässä huomannut, että mitä enemmän seuraa kansainvälistä mediaa sen vähemmän tekee mieli seurata suomalaista.
« Viimeksi muokattu: 18.01.2020, 13:34:50 kirjoittanut hoksa »
"Mitä me tehdään työpaikoilla, jos meillä ei oo planeettaa, millä elää" - Mariyam Abdulkarim

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 742
 • Liked: 8647
 • Hygieniadiktatuurista ilmastodiktatuuriin
Kuuntelin YLE:n ke 15.1. Ykkösaamua. Juttelivat Iranin tilanteesta.

En ollut tiennyt, miten suureksi tuo viha hallintoa kohtaan on läpi koko maan kasvanut. Protestit ovat todella kovia. Alan Salehzadehin mukaan tilanne muistuttaa vallankumousta. Esim. iranilainen naisolympiamitalisti on sanonut muuttavansa pois maasta. Uutistenlukija on pyytänyt julkisesti anteeksi 13 vuoden valehteluaan kansalle ja toimittajia on eronnut kansallisesta yleisradiosta. Yliopistojen kampuksilla mielenosoitukset ovat historiallisia. Jne...  Käytännössä jokainen kansainvälinen media kertoo näistä. Kyllä täällä Suomessa hiljaista on. Yhdysvallat kuulemma aiheutti koneen alasampumisen...

On tässä huomannut, että mitä enemmän seuraa kansainvälistä mediaa sen vähemmän tekee mieli seurata suomalaista.

Ehkä tilanne on ihan parin viime päivän aikana kärjistynyt, mutta itse näin muutama päivä sitten joidenkin iranilaisten postaamia salakuljetettuja videonpätkiä twitterissä. Mistään massoista niissä ei ollut kysymys, ei yhdessäkään. Ehkä sata opiskelijaa, jotka olivat ilmiselvästi epävarmoja ja pelokkaita. Nyrkki nousi veltosti ylös ja sitä heilutettiin, mutta touhussa ei ollut kunnon potkua; varsinkin jos näitä vertaa Iranin vallankumouksen aggressiiviseen massojen joukkopsykoosiin, jossa oli mukana paljon väkeä, joista mielenosoittelu oli selvästikin hauskaa ja jännittävää vaihtelua arkipäivään. Kun huomattiin, että liikehdintä on riittävän laajamittaista ja se luultavasti pääsee päämääräänsä, niin oman edun tavoittelijat liittyivät mukaan ja mullaheja kannattavien mielenosoittajien määrä paisui valtavan suureksi. Pahoin pelkään, että tätä opportunistien mukaantulon kriittistä pistettä ei ole vielä saavutettu. Mullaheja pelätään enemmän kuin aikoinaan shaahia. Mielenosoittajat eivät myöskään ole alaluokkaisen massan edustajia. Iranissa on pieni keskiluokka, valtavan suuri alaluokka ja kohtalaisen suuri joukko varakkaita. Jos alaluokka kannattaa edelleen mullaheja ja uskonnollista poliisia, niin tuskin tästä mitään suurta räjähdystä syntyy. Enemmistö haluaa elää hissun kissun rauhallista elämäänsä eikä halua itselleen mitään ylimääräisiä ongelmia, varsinkin kun protestoidessa on helposti hengen lähtö edessä.
^ johtuu ilmastonmuutoksesta.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 630
 • Liked: 13876
On tässä huomannut, että mitä enemmän seuraa kansainvälistä mediaa sen vähemmän tekee mieli seurata suomalaista.

Ehkä Suomen VT-mediassa on lopulta valjennut, että nykyiset Iranin vallassaolijat ovat suistumassa vallasta ja olemme ottaneet tänne kymmeniä tuhansia ns ensimmäisiä rottia uppoavasta laivasta. Suurella osaa tulijoistahan oli sotilas- ja poliisitaustaa vallassaolijoiden käsikassarana (ja on tietenkin edelleen).

polpo huom: En siis vertaa tulijoita rottiin, vaan vertauskuvallisesti.
Don't give me that do goody good bullshit

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 227
 • Liked: 6729
 • Harvinainen valkoinen leijona
...On tässä huomannut, että mitä enemmän seuraa kansainvälistä mediaa sen vähemmän tekee mieli seurata suomalaista.
... Mullaheja pelätään enemmän kuin aikoinaan shaahia. Mielenosoittajat eivät myöskään ole alaluokkaisen massan edustajia...Jos alaluokka kannattaa edelleen mullaheja ja uskonnollista poliisia, niin tuskin tästä mitään suurta räjähdystä syntyy. Enemmistö haluaa elää hissun kissun rauhallista elämäänsä eikä halua itselleen mitään ylimääräisiä ongelmia, varsinkin kun protestoidessa on helposti hengen lähtö edessä.

En mistään muualta, kuin Trumpilta (puheessaan) kuulin tästä, niin tiesin etsiä:
Iranin johto laittoi kävelytien pintaan USAn (joissain myös Israelin) lipun ylikäveltäväksi. Juutuubissa näkyy kuinka ihmiset jonottavat päästäkseen kierätään lipun reunoja pitkin ohi:
https://www.youtube.com/watch?v=aNJLG8jCq1Q
https://www.youtube.com/watch?v=OBWmJq33GOg
Osa kävelee yli eikä ihmiset heille suutu, mutta suurin osa ei halua kävellä ja näyttää sen.
Yhden lentokoneessa kuolleen äiti itkee hautausmaalla, kun ei pääse poikansa haudalle, sillä viranomaiset ovat rakentaneet korkean rautaputkiaidan haudan ympärille:
Lyhyesti tviitin videolta:
Pro-hallitus nainen: ...Olisit nyt hiljaa.
Itkevä äiti: En minä teille huuda. Vaan niille idiooteille, jotka ampui lentokoneen alas ja tappoi ihmiset siellä...Veljeni kuoli 30v sitten tämän maan puolesta ja olen ollut ylpeä hänestä. Mutta tämä hallinto on verenimijöitä. Älä ota kädestäni kiinni.
Pro-hallitus nainen: me teemme mitä vain haluat.
Äiti: Antakaa meidän olla rauhassa. Vain sitä me halutaan. Antakaa meidän olla.


Muutos näyttää kyllä isolta. Kun hallinto menettää kansallismielisten tuen (vaikka tuo äiti joka on nyt kääntänyt peukalonsa alas) niin se taitaa olla menoa sitten. Kuka sitä hallintoa enää puolustaa silloin, kuolisi hallinnon puolesta - noiden verenimijöiden?
Eikä ne uskalla tuhota vastustajiakaan, kun Trump sanoi ettei ne saa - että tilannetta seurataan nyt tarkasti ja ettei mielenosoittajien tappamista enää tulla hyväksymään (jää Iranin hallinnollekin avoimeksi mitä se tarkoittaa).

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 341
 • Liked: 6912
En mistään muualta, kuin Trumpilta (puheessaan) kuulin tästä, niin tiesin etsiä:
Iranin johto laittoi kävelytien pintaan USAn (joissain myös Israelin) lipun ylikäveltäväksi. Juutuubissa näkyy kuinka ihmiset jonottavat päästäkseen kierätään lipun reunoja pitkin ohi:
https://www.youtube.com/watch?v=aNJLG8jCq1Q
https://www.youtube.com/watch?v=OBWmJq33GOg

Osa kävelee yli eikä ihmiset heille suutu, mutta suurin osa ei halua kävellä ja näyttää sen.

Kiitos löydöstä ja sen jakamisesta. Silmiä avaava video.

Kyllä ihmiset muuten suuttuvat lipun päälle tallaajille. Eivät käy kimppuun,mutta rupeavat huutamaan "häpeällistä" tai jotain sen tyylistä joidenkin lähteiden mukaan. Toisen videon mukaan tallaajat olisivat hallituksen agentteja.

Liput ovat todella suuria ja niiden tallaamisen välttäminen vaikeaa. Ihmiset tekevät sen silti. Välttävät viimeiseen asti tallaamasta lippuja. Voimakas signaali.

Iranin hallituksen kannattaa tehdä vieläkin isompia lippuja,joita ei voi laidoilta kiertää.
Eikka Keravalta: "Kehitysmaaperäisen maahanmuuton väistämättä aiheuttamat 'lieveilmiöt' ovat aina 'huolestuttava ilmiö', mutta itse ongelman aiheuttaja, kehitysmaaperäinen maahanmuutto on sen sijaan välttämättömyys ja hyväksi maallemme."

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 689
 • Liked: 10909
Jos alasammutussa koneessa olisi ollut kanadalaisia ja ruotsalaisia niin tällaista protestiaaltoa ei olisi tullut.

Sen sijaan kun koneessa oli "kanadalaisia" ja "ruotsalaisia" jotka olivat useiden Iranissa asuvien sukulaisia ja ystäviä niin ihmiset ovat raivoissaan toheloivalle hallinnolleen.

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 409
 • Liked: 10455
Jos alasammutussa koneessa olisi ollut kanadalaisia ja ruotsalaisia niin tällaista protestiaaltoa ei olisi tullut.

Sen sijaan kun koneessa oli "kanadalaisia" ja "ruotsalaisia" jotka olivat useiden Iranissa asuvien sukulaisia ja ystäviä niin ihmiset ovat raivoissaan toheloivalle hallinnolleen.

Lisäksi nämä koneessa olleet eivät olleet ehkä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta mitään läpsyttelijöitä, vaan ihan pätevää porukkaa töissäkäyviä itsensä elättäviä, iso joukko yliopisto-opiskelijoita, taisi joukossa olla pari Iran taustaista professoria Albertan yliopistosta.

Perus iranilaiset ovat ihan tolkun porukkaa(lähi-idän standardeilla ainakin), sieltä läpsyttelevät afgaanit on sitten eri juttu, ja on suorastaan loukkaus verrata heitä kamelipaskanuotoilla kökkiviin psykoottiisiin sunni-arabeihin, mitä lähi-itä on täynnä.
« Viimeksi muokattu: 18.01.2020, 21:29:45 kirjoittanut valtakunnanpärkhele »
JH-a: On vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti.

Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

stefani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 145
 • Liked: 1115
 • sosiaalilaskeutuja
Iranilaiset kokeilevat periaatteen vuoksi, olisiko kansainvälinen laki sama kaikille:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1265b73c-730b-4782-847a-db2ad00cd3af "Iran määräsi Donald Trumpin pidätettäväksi" (29.6.2020)

Lainaus
Iranilla on perusteet pyytää Donald Trumpia vastaamaan murhasyytteisiin.

Lainaus
Teheranilainen syyttäjä Ali Alqasimehr tiputti maanantaina keskisuuren uutispommin iranilaisen uutistoimisto ISNA:n mukaan.

Lainaus
Nyt Alqasimehr haluaa kaikkiaan yli 30 ”murhaan ja terrorismiin” mahdollisesti syyllistynyttä henkilöä oikeuden eteen. Toistaiseksi syyttäjä ei ole nimennyt heistä muita kuin iskun hyväksyneen presidentti Donald Trumpin.

Pidätysmääräys siirtyy seuraavaksi Interpolin pöydälle, eikä se todennäköisesti hetkeen etene mihinkään. Iran on luvannut hakevansa oikeutta Soleimanin murhaajille myös Trumpin presidenttikauden jälkeen.

Tagit: