Kirjoittaja Aihe: 2019-09-26 Yle: Tp-hakijan itsemurha, mielenilmaus vaatii keskustelua tilanteesta  (Luettu 5732 kertaa)

Marcus Porcius Cato

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 124
 • Liked: 906
Vihreät nuoret ei paljon aikaillut vaan ryhtyi jo samana päivänä lypsämään traagisesta itsemurhasta propagandahyötyä. Itsemurhalla on kuulemma jotain hämäräksi jäävää tekemistä turvapaikkajärjestelmän rikkinäisyyden kanssa. Ehkä onkin, mutta vastakkaisessa mielessä kuin vihreät antavat ymmärtää.

Huh, eikö kukaan ole kertonut vihreille, että tragedioiden käyttö politiikan tekemisen välineenä ja haudoilla tanssiminen ovat jyrkästi tuomittavia.
Olen muuten sitä mieltä, että kulttuurimarxismi on tuhottava.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 343
 • Liked: 4524
 • Mersupersu
Ihan vaan huomautan tähän, että 3 kuukauden maassaoleskelun jälkeen turvapaikanhakijalla on oikeus mennä töihin.

Tämä oikeus puuttuu esimerkiksi suomalaisten oleskelulupaa odottavilta puolisoilta, jos eivät ole EUn sisältä kotoisin.

Eli tämäkin ihminen olisi voinut tehdä jotain muuta kuin istuskella odottamassa päätöstä. En lukenut artikkelia, joten en tiedä mitä teki eikä oikeasti kiinnostakaan. Suomalaisia nuoria ajautuu itsemurhiin joka vuosi eikä kukaan lähipiiriä lukuunottamatta itke heidän peräänsä.
Li Andersson:
Turkin eduskunta poistamassa syytesuojan opposition kansanedustajilta. Turkin ihmisoikeustilanne huononee, mutta Suomi jatkaa yhteistyötä..
4:07 PM · May 20, 2016

newspeak

 • Vieras
Lainaus käyttäjältä: Sameli Sivonen, Vihreät nuoret
Pakkopalautukset vaarallisiin maihin, kuten Afganistaniin on lopetettava viipymättä. Ketään ei saa palauttaa hengenvaaraan. Ihmisoikeudet on asetettava etusijalle turvapaikkapolitiikassa ja edellisen hallituksen aiheuttamat heikennykset turvapaikkajärjestelmään on korjattava viipymättä. Yksikään ihminen ei ole laiton, vaan jokaisella meistä on jakamaton ihmisarvo ja oikeus yhdenvertaiseen kohteluun,” vaatii Vihreiden nuorten puheenjohtaja Sameli Sivonen.

Millä objektiivisilla kriteereillä koko Afganistan on kaikille afganistanilaisille niin vaarallinen, ettei sinne saa palauttaa ketään? Tähän kysymykseen palautusten lopettamista vaativat eivät osaa vastata. Satunnaiset pommi-iskut eivät ole tällainen kriteeri, koska niiden kohteeksi joutuminen on edelleen epätodennäköistä.

Suomen palautuslinjaukset ovat vähintäänkin linjassa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen linjausten kanssa, ja lisäksi Suomi myöntää afganistanilaisille oleskelulupia helpommin kuin muut EU-maat.

Mielenkiintoiseen ja usein sivuutettuun seikkaan otat tuossa kantaa. Tätä sivuttiin myös tuossa Ylen artikkelissa:

Lainaus
Muutama Uudessakaarlepyyssä asuvista afgaani-turvapaikanhakijoista on kasvanut Iranissa. He kuuluvat hazara-vähemmistöön ja ovat olleet syrjittyjä jo kotimaassaan sekä Iranissa.

Palautuslento Kabuliin on jotain, mitä he eivät kykene edes ajattelemaan.

– Se on sietämätön ajatus, Åsa Forsbacka sanoo.
https://yle.fi/uutiset/3-10990740

Afganistan on etnisesti hyvin jakautunut valtio, eikä ainutkaan etninen ryhmä ole enemmistössä. Etniset ryhmät jakautuvat Afganistanissa myös maantieteellisesti eri alueille. Varsinaisia afganistanilaisia ei ole olemassakaan, jollei tällä tarkoiteta kyseisen valtion kansalaisia. Afgaaneja käytetään kuitenkin yleisesti synonyyminä etenkin maan eteläosassa asuville pastuille, jotka muodostavat noin 40 % väestöstä. Huomattavasti suurempi määrä pastuja elää kuitenkin Pakistanissa. Pastut muodostavat kuitenkin suurimman etnisen ryhmän Afganistanissa. Toiseksi suurin ryhmä ovat tadzikit Afganistanin koillisosassa ja he asuttavat tämän lisäksi Tadzikistania, jossa he ovat enemmistö.

Ylen mainitsemat hazarat muodostavat Afganistanin kolmanneksi suurimman etnisen ryhmän, joka asuu Afganistanin keskiosassa. Heitä on väestöstä noin 10 % ja määrällisesti noin 3 miljoonaa sekä globaalisti 8 miljoonaa. Vertailun vuoksi pelkästään Afganistanissa asuu kolme kertaa sen verran hazaroita kuin maailmassa on virolaisia. Yle mainitsee hazaroita koskien myös Iranin, jossa heitä asuu puoli miljoonaa ilmeisesti pakolaisina, mikä on omiaan synnyttämään etnisiä konflikteja. Iranin mainitseminen erikseen on erikoista - ehkäpä tällä vedotaan mielikuvaan Iranista roistovaltiona turvapaikanhakijoiden lähtömaan lisäksi.

Joka tapauksessa etnisistä vähemmistöistä ei Afganistanin kaltaisten etnis-maantieteellisesti jakautuneiden maiden kohdalla pitäisi puhua, sillä etnisistä ryhmistä puhuminen on kuvaavampaa. Palautuslentojen osalta lienee humaania pohtia myös palautusten toteuttamista, jotta palautettavat päätyvät oikeaan tai jokseenkin oikeaan osoitteeseen. Palautuslento Kabuliin ei pelkästään kerro vielä paljoakaan (kolmen suurimman etnisen ryhmän alueet sijaitsevat kuitenkin sen lähipiirissä). Rinnasteisesti Irakin kurdeja ei tiettävästi palauteta Baghdadiin vaan Erbiliin, joka sijaitsee Irakin Kurdistanissa.

hamppari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 870
 • Liked: 2484
 • Olisipa alkuräjähdys ollut suutari
Niin, sääli kun tämäkin rahasampo kuoli neljän maassaolovuoden jälkeen. Kuten kaikki muistamme vastuullisen median uutisoinnin (minkä on pakko olla totta. Onhan niillä kaikki faktantarkastajatkin).

Lainaus
Eurooppaan tulleiden pakolaisten vastaanottamiseen ja kotouttamiseen käytetyt rahat palautuvat yhteiskunnalle lähes kaksinkertaisina viidessä vuodessa, kertoo tuore tutkimusraportti.

https://yle.fi/uutiset/3-8890819

Jos olisi vielä vuoden elänyt, niin kuusinumeroinen luku olisi kilahtanut valtion kirstuun.

Mutta eihän sota yhtä miestä kaipaa. 0.7 ja kaikki muutkin vassarien lupaukset voidaan toteuttaa ensi vuona. 2015 saapui 30 000 rikkautta, ja heidän elätyksensä on maksanut neljän vuoden aikana 6 miljardia. Ensi vuonna saamme siis takaisin 12 miljardia. Vai puhuiko yle muka paskaa? Ei kai.

"Onhan näitä sairauksia ja epidemioita, joista koronavirus ei todellakaan ole niitä pahimpia ja hurjimpia.
Kovin pieni tussahdus tästä tulee joka tapauksessa talouteen.
Näitä tulee ja menee koko ajan." -Pekka Seppänen, 11.2.2020 YLE-Jälkipörssi

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 087
 • Liked: 8128
 • Manner-Suomen Tasavalta
Kukaan ihminen ei ole laiton. Läsnäolo jossakin paikassa taas voi olla. Vai onko minullakin oikeus mennä esimerkiksi uimahallin naisten pukuhuoneeseen?

(Tuli muuten mieleeni, jos joskus ajaudun tilanteeseen, jossa joku alkaa paasaamaan että kukaan ihminen ei voi olla laiton, ja läsnäolijat eivät tunne minua niin että mainehaitta ei haittaa ja kukaan ei tiedä että puhun omiani, niin alan kyllä selittämään että "just niin, minutkin heitettiin ulos naisten saunasta..."  :))
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 985
 • Liked: 1650
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Jos jotain nyt pitäisi syyttää tämän ei-pakolaisen maahamme Ruotsin valtion ystävällisellä kyydillä (todennäköisesti) vaeltaneen siirtolaiseksi pyrkivän henkilön itsemurhasta, niin syyttäisin Suomen politiikkojen ja ahneiden lakimiesten rakentamasta "löysässä hirressä" roikkumisen mahdollistavasta valituskierteestä. Kyllähän asiaan olisi pitänyt ilmiselvänä pikaisesti ilmoittaa, ettei käy tämä siirtolaisuus. Asia olisi ollut sillä selvä, mutta ei. Valituskierteestä ansaitseva joukko antoi aina uutta toivoa kierros kierrokselta. Vähemmästäkin pyörii sandaalit jaloissa moisessa henkisessä kidutuksessa. Matubusiness on kylmäverinen murhaaja. MOT.
Ave Caesar! Morituri te salutant (Hail Caesar! We Who Are about to Die Salute You)

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 087
 • Liked: 8128
 • Manner-Suomen Tasavalta
Matubusiness on kylmäverinen murhaaja.

Tämä on surullisen totta ja osuvasti sanottu. Jos mies olisi karkotettu ekan hylsyn jälkeen, vokkifirma olisi menettänyt nyt kertyneet ylimääräiset majoitusrahansa.

Sanon saman kuin joskus aikaisemminkin: onneksi majoituskeskus sai nyt verirahansa, muuten tämä olisi ollut täysin turha tragedia. :(
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

newspeak

 • Vieras
Matubusiness on kylmäverinen murhaaja.

Tämä on surullisen totta ja osuvasti sanottu. Jos mies olisi karkotettu ekan hylsyn jälkeen, vokkifirma olisi menettänyt nyt kertyneet ylimääräiset majoitusrahansa.

Sanon saman kuin joskus aikaisemminkin: onneksi majoituskeskus sai nyt verirahansa, muuten tämä olisi ollut täysin turha tragedia. :(

Mokutus tosiaankin maksaa. Epäilen, että pitkät odotusajat johtuvat ainakin kahdesta seuraavasta syystä:

1) Uusien byrokraattien palkkaaminen maksaa. Toimiva järjestelmä siis kuluttaisi julkisia varoja merkittävästi, mikä ärsyttää kansaa. Ne paljon puhutut maahanmuuton kustannukset nousisivat jälleen esiin.

2) Osaavaa henkilökuntaa ei ole tarjolla. Tämä tarkoittaa sitä, ettei edes valtava velanotto takaa prosessin toimivuutta, sillä realistista kykyä järjestelmän ylläpitoon ei ole.

Epäonnistunutta viritelmää sitten pidetään yllä verbaalisilla kuperkeikoilla. Aiheutetaan itse ongelma ja ollaan ratkaisevinaan sillä jotain. Tämä on äärimmäisen hämärää, mutta valitettavan yleistä. Esimerkiksi roomalaiskatolilaiset yrittävät jumalaistaa Neitsyt Mariaa mitä erikoisimmin keinoin. Marian olisi heidän mukaansa täytynyt myöskin syntyä neitseellisesti, jotta Jeesus olisi synnitön, mikä on täysin järjetöntä, mutta silti tämän kyseenalaistaminen saa katolilaiset apologit repimään paitansa.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 285
 • Liked: 16962
 • White Lives Matter
Vihreät nuoret ei paljon aikaillut vaan ryhtyi jo samana päivänä lypsämään traagisesta itsemurhasta propagandahyötyä. Itsemurhalla on kuulemma jotain hämäräksi jäävää tekemistä turvapaikkajärjestelmän rikkinäisyyden kanssa. --

Vihreidenhän pitäisi olla tyytyväisiä. "Itsemurha on ekoteko" luki yhdessäkin kyltissä aivan hiljattain.

Vai onko tuokin asia rodullistettu?
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 985
 • Liked: 1650
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
v 2015 mutavyörystä jää meitä työllistämään noin puolet, vastoin niitä kuuluisia kansainvälisiä sopimuksia. Nyt yksi 4 vuotta notkunut sai vihdoin hylsyn. Ei huomannut kääntyä kristityksi homoksi ja ilmoittaa siitä kotikylään.
Ekoteolla tässä yhteydessä tarkoitetaan tietenkin suorittavaksi tahoksi valkoista roskaväkeä (white trash). Kultamunat ovat erityisen suojelun tarpeessa tulleet tänne meille kuoriutumaan. Tai ainakin 4 vuoden lomalle täysihoidolla.
Ave Caesar! Morituri te salutant (Hail Caesar! We Who Are about to Die Salute You)

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 670
 • Liked: 5019
Lainaus
Spotlight : Nathanaelin tarina - passiton pakolainen

Nuori turvapaikanhakija riisti hengen itseltään Uudessakaarlepyyssä. Hänen ystävänsä kyseenalaistavat suomalaisen turvapaikanhakumenettelyn. Miten päättäjät ja viranomaiset vastaavat kritiikkiin? Toimittaja: Kjell Lindroos.

Katsottavissa areenassa -> https://arenan.yle.fi/1-4587431 Linkistä saa ohjelmaan suomenkielisen tekstityksen.

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/11/24/nathanael-fran-afghanistan-gav-upp-och-tog-sitt-liv-efter-fyra-ar-i-finland-ett

"Olemme eläneet jo pitkään peitellyssä totalitarismissa, missä ylin valta ja media ovat liitossa keskenään. Media on jättänyt asemansa vallan vastapainona ja muuttunut osaksi valtajärjestelmää tavoitteena luoda illuusioita totuuden kertomisen sijaan." Antti Heikkilä 25.5.2020