UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Viherkommunismi tulee - oletko valmis?  (Luettu 8293 kertaa)

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 475
 • Liked: 4135
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Viherkommunismi tulee - oletko valmis?
« Vastaus #60 : 01.10.2019, 23:01:55 »
Ylen kirjoitus tänään:
https://yle.fi/uutiset/3-10951733

Lainaus
Janne Saarikiven kolumni: Kulutusboikottien sijaan ilmastokysymyksen voi ratkaista vanhaa työväenliikettä muistuttava kansainvälinen liike

Jos antiikin ajan ihmiset tulisivat katsomaan kykyjämme, he pitäisivät meitä jumalina, mutta emme edelleenkään kykene muuttamaan maailmaa muuten kuin yhdessä, kirjoittaa Janne Saarikivi. Tämän kolumnin voi myös kuunnella.
ilmastonmuutos1.10.2019 klo 06.45
Janne Saarikivi
Petteri Sopanen / Yle
 
Jaa artikkeli Facebookissa
1498
Jaa artikkeli Twitterissä
Kolumni

Kolumneja kirjoittaa laaja joukko Ylen ulkopuolisia tekijöitä.

> Kaikki kolumnit löydät täältä
> Ykkösaamussa kuullut kolumnit Areenassa ja podcasteina

Oletteko lukeneet antiikin taruja jumalista? He ovat kuin ihmiset, kateellisia, mustasukkaisia, kostonhimoisia ja pikkumaisia, mutta heillä on ihmeellisiä voimia. He osaavat lentää jyminällä ilmojen halki, tietää mitä kaukana tapahtuu sinne matkustamatta tai vaikuttaa tulevaisuuteen.

Sanalla sanoen, he ovat hieman kuin nykyajan ihmiset. Jos antiikin ajan ihmiset tulisivat katsomaan kykyjämme ja mahdollisuuksiamme, he pitäisivät meitä jumalina.

Jokainen meistä, vähälahjaisinkin, voi halutessaan tietää, miten maapallon toisella puolella hallitsee mies nimeltä Trump ja sademetsä palaa juuri tällä hetkellä. Hän voi myös lentää ilmojen halki, ja tietää, miten hänen toimensa vaikuttavat tulevaisuuteen.

Siten me tunnemme myös jumalten ahdistusta.

    Voin tosiaankin matkustaa ilmojen halki ja matkustan myös, mutta en pohtimatta otsa kurtussa ilmastoraportteja, Brasilian metsäpaloja ja kaikkia muita katastrofeja, joiden veistämiin ruumisarkkuihin lentolippuni ovat lisää nauloja.

Esimerkiksi minä, lihan(kin) syöjä, en voi syödä lihaa ajattelematta tehosikaloita, ilmastokriisiä ja hiilidioksidipäästöjä. Voin tosiaankin matkustaa ilmojen halki ja matkustan myös, mutta en pohtimatta otsa kurtussa ilmastoraportteja, Brasilian metsäpaloja ja kaikkia muita katastrofeja, joiden veistämiin ruumisarkkuihin lentolippuni ovat lisää nauloja.

Totuuden tunteminen on velvollisuus. Meillä kaikilla on oikeus saada yllin kyllin rauhaamme häiritsevää informaatiota. Näitä asioita tulee toitottaa meille herkeämättä, eikä meille tule sallia unohdusta. Tarvitsemme yhden sijasta satatuhatta Greta Thunbergia, miljoonan.

    Monet meistä käyttäytyvät kuin maailman tulevaisuus olisi omien valintojemme varassa. Vaihdamme lihapullat kvinoaan, kierrätämme pakkausmuovit, jätämme lentäen tehdyn lomamatkan välistä.

Mutta rullatkaapa kirjoitus alas ja lukekaa kommenttiosaston kommentit, Jokainen punafasisti on nyt ryöminyt ulos kolostaan kun CCCP:n sijasta löytynyt uusi palvonnankohde. Monet sanovat suoraan että kapitalistien vika koko ilmastonmuutos.
Tämä punafasistien ilmastokommunismi tulee olemaan seuraavien vaalien tärkein teema. Tässä tarjotaan persuille suurimman puolueen mahdollisuutta.
« Viimeksi muokattu: 02.10.2019, 00:02:06 kirjoittanut Hämeenlinnan Oraakkeli »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 233
 • Liked: 57183
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Viherkommunismi tulee - oletko valmis?
« Vastaus #61 : 01.10.2019, 23:35:01 »
@Hämeenlinnan Oraakkeli

Kyllähän sinä teet lainauksen niin kuin muutkin. Ei siinä ole mistään omasta valinnasta kysymys.

Koko juttua ei pidä lainata, vaan laitat siihen lainaukseen oleelliset kohdat linkkaamastasi uutisesta.

Pointtina on 1) foorumin käyttäjäystävällisyys eli ei tarvitse kahlata pitkää juttua läpi etsiäkseen jotain oleellista jutusta ja se näkyy suoraan viestissä 2) uutisilla on tapana kadota tai mennä maksumuurin taakse jolloin pelkästä linkistä ei ole myöhemmin mitään hyötyä.

Nyt sinulle on annettu ohjeistus, toimi sen mukaisesti. Nyt ja tästä lähin aina. Tästä on jo aiemminkin huomautettu sinulle eli ei mitään vinkumista, vaan laita se lainaus näkyviin nyt. Ennen seuraavaa viestiäsi foorumille.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 550
 • Liked: 6513
Vs: Viherkommunismi tulee - oletko valmis?
« Vastaus #62 : 02.10.2019, 09:07:52 »
Mikähän into noilla punikeilla on liittää tuohon nimeensä aina sana demokratia? Valtion nimissä heillä on aina mukana "Kansa" esim. Korean demokraattinen kansantasavalta.

Kuitenkin on kaksi asiaa joiden päälle kommunisti ensimmäiseksi aina kusee --> demokratia ja kansa.

Lainaus
SKDL:n nimen takana olivat tiettävästi SKP-johdon voimapari Hertta Kuusinen ja Yrjö Leino.[6] Erkki Tuomioja on maininnut myös Andrei Ždanovin nimen.[7] Rekisteröinnin yhteydessä oikeusministeri Ernst von Born yritti jarruttaa prosessia väittäen puolueen nimen johtavan kansalaisia harhaan.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suomen_Kansan_Demokraattinen_Liitto

Et ole ainoa jota tämä kusetus on vaivannut.
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 373
 • Liked: 4691
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: Viherkommunismi tulee - oletko valmis?
« Vastaus #63 : 08.10.2019, 12:52:19 »
Anna Kontula (vas) aloitti samalla vauhdilla näemmä jo siivouslistojen laadinnan ihmisistä, jotka ovat uuden punavihreän maailman tiellä. Ensimmäiseksi Kontulan listalle pääsi politiikan toimittaja Timo Haapala. Haapala oli kommentoinut Suomen Kuvalehden haastattelussa (27.9.2019, maksumuurin takana) mm. stalinismia ja todennut, ettei ala palvomaan Greta Thunbergia. Nämä Haapalan mielipiteet olivat ilmeisesti liian hapokkaita kansanedustaja Kontulalle, joka oli todennut artikkelia kirjoittaneelle toimittaja Vappu Kaarenojalle seuraavasti:

Suomessa ovat toimittajat olleet hyvin tiukasti suojattuja kritiikiltä muiden toimittajien taholta. Toisten lehtien toimittajien (oman lehden toimittajista puhumattakaan) kirjoituksille ei tehdä faktantarkastusta, ei yleensäkään kritisoida tavalla kollegoiden tekemisiä.

Mutta nyt kun Anna Kontula on maalittanut Timo Haapalan, hän on ns. vapaata riistaa. Hesarin Nyt-sivusto, joka viime vuosina on ollut ns. hyvien ihmisten ykkösareena ja journalismin irvikuva, aloittaa:

Lainaus
Timo Haapala oppi viikonloppuna, miten Wikipedia toimii – Soitimme

Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittajan twiitti aiheutti hämmennystä seuraajien parissa sunnuntaina. Soitimme selvittääksemme, oliko kyseessä vitsi vai vilpitön tiedustelu.
-----
Haapala yritti twiitillään ilmeisesti osoittaa huolensa tietosanakirjassa olevien tietojen luotettavuudesta.

Selvisi, että suurin osa seuraajista tiesi jo, miten internetissä toimiva maailmanlaajuinen avoin tietosanakirja toimii.

Koska Wikipedian käyttöperiaate opitaan nykyisin viimeistään alakoulun ensimmäistä eläinesitelmää väsätessä, herätti Haapalan twiitti hämmästystä tämän seuraajakunnassa.
-----
HS (nyt.fi): Timo Haapala oppi viikonloppuna, miten Wikipedia toimii – Soitimme

U-käännös

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 107
 • Liked: 591
Vs: Viherkommunismi tulee - oletko valmis?
« Vastaus #64 : 08.10.2019, 22:45:55 »
Olisikohan Nyt-julkaisun punavihreät toimittajat ottaneet lisäkierroksia oheisesta Timo Haapalan twiitistä, jonka Haapala julkaisi jouduttuaan Anna Kontulan (vas) siivouslistalle? Haapala sanoi Twitterissä, että Kontulan toiminnan voisi raportoida sananvapautta valvoville järjestöille. Lisäksi Haapala mainitsi, etteivät Perussuomalaiset ole koskaan yrittäneet savustaa häntä pois työelämästä vaikka hän on arvostellut puoluetta aina Jussi Halla-ahoa myöten.

Voi tuollainen PS-myönteinen kommentti tuottaa melkoisesti hammasten kiristystä Sanoma-konsernissa...


Tagit: