Kirjoittaja Aihe: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)  (Luettu 9626 kertaa)

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 314
 • Liked: 1075
Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« : 09.10.2019, 13:21:19 »
Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)

Kun asettaa rahankäyttöön vastakkaiset vaihtoehdot, arvomaailma/arvot, joita henkilö tai kansanliike edustavat vaikuttavat tehtyihin päätöksiin, kuka rahat saa.

285.000.000 euroa on erittäin paljon rahaa. Sillä ratkaistaisiin hoitajapula, josta Suomessa on keskusteltu jo vuosia.
PS:n Leena Meri esitti esimerkinomaisesti muutaman sektorin mistä hoitajapulan ratkaisuun saatavat rahat saisi. Kehitysapuun lisättävät 100.000.000 euroa, luonnonsuojeluohjelmiin 100.000.000 euroa ja 85.000.000 euroa tasa-arvo-ohjelmaan.
SDP:n Kimmo Kiljunen vauhkoontui, ettei Afrikalle lisättävää sataa miljoonaa, ettei erilaisiin tasa- ja suojeluohjelmiin satsattavia satoja miljoonia saa, ei per..le saa käyttää hoitajapulan ratkaisuun.

Arvot todellakin eroavat. Näitä arvoeroja kannattaa tuoda esille joka paikassa missä arvoista keskustellaan.
PS (Fin), väestö           5.500.000
SDP (Afr), väestö    1.200.000.000

Katso videopätkä (2min.) 8.10.2019 eduskunnan täysistunnosta.
https://www.youtube.com/watch?v=KeGBwSxjJCc

(Laitoin uuden ketjun, kun en erityisesti arvoihin liittyvää ketjua löytänyt. Mode voi siirtää, jos tarve.)
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

"Jos maa ei tule toimeen ilman vierasmaalaisia työntekijöitä, maa on epäonnistunut."

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 866
 • Liked: 1600
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #1 : 09.10.2019, 13:55:16 »
^Oheisen eduskuntakeskustelun pätkän litterointi jos ei jaksa tai kykene videota kattelemaan:

Lainaus
14.49 Leena Meri ps (vastauspuheenvuoro):
Kiitos, arvoisa puhemies! Varmasti moni pienituloinen ottaisi tosiaan sen 2 500 euroa mielellään vastaan, edustaja Myllykoski, [Paavo Arhinmäen välihuuto] joka ei teille merkitse mitään ja josta mielellänne ette haluaisi puhua.

Mutta täällä on kysytty sen perään, että mitä vaihtoehtoja voisi olla, ja perussuomalaiset ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että muun muassa tuolla menopuolella kehitysapuun lisätään 100 miljoonaa, luonnonsuojeluohjelmiin 100 miljoonaa — tarvitaanko sinne niin paljon? — ja sitten on 85 miljoonaa jonkintyyppiseen tasa arvo-ohjelmaan. Laskujeni mukaan se tekee 285 miljoonaa. Jos sitä ei laitettaisi, niin siinähän olisi jo ylikin sen hoitajamitoituksen verran rahaa.

Samaan aikaan te otatte tavalliselta autoilijalta, sieltä maaseudun asukkaalta, miinus 250 miljoonaa polttoaineveron korotuksina. Nämä ovat arvovalintoja. Te mieluummin syydätte muualle rahaa kuin suomalaisiin, vaikka täällä puheissa muuta teette. Ja en luota nykyiseen hallitukseen, koska viime hallituskauden jälkeen SDP:n ja vasemmiston johdolla tuli 100 000 uutta työtöntä [Puhemies koputtaa] ja myitte muun muassa Carunan.
[neljä puheenvuoroa tässä välissä]
Lainaus
14.54 Kimmo Kiljunen sd (vastauspuheenvuoro):
Arvoisa puhemies! Edustaja Meri toi esille niitä asioita, joista voitaisiin leikata. Hän viittasi kehitysyhteistyöhön, 100 miljoonaa voitaisiin ottaa poistaa — tai hän viittasi, että siihen on pantu — luonnonsuojeluun on pantu 100 miljoona lisää, ja se on liikaa, ja johonkin kummalliseen tasa-arvo-ohjelmaan on 85 miljoonaa. [Leena Meri: Se on teidän ohjelmanne!] Minusta oli erinomaista, että avasitte oman arvopohjanne. [Välihuutoja] Sen takia me istumme salin eri laidoilla: [Leena Meren välihuuto] Luonnonsuojeluun te ette halua rahoja, te ette halua globaalin köyhyyden ongelmia ratkaista, jolla autettaisiin myöskin sitä, että ihmiset tulisivat toimeen siellä omissa maissaan eikä tarvitsisi tulla tänne tekemään töitä, vaan töitä voitaisiin tehdä omissa maissaan. Ja tasa-arvo: suomalaisen yhteiskunnan perusankkuri on se, että me olemme yhteisvastuullisessa tasa-arvoisessa yhteiskunnassa. [Anneli Kiljunen: Hyvä Kimmo!] Siihen kannattaa satsata. Meillä arvopohjat ovat erilaisia, ja me katsomme budjettia nimenomaan eri kulmasta.
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_46+2019+5.aspx#14.49Meri
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 359
 • Liked: 19995
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #2 : 09.10.2019, 14:04:51 »
Olen aivan varma näitä juttuja lukiessani, että valtaosa kansanedustajista ei kykene hahmottamaan suuria lukuja.

Niitten käsityskyky menee varmaankin kymmenissä tuhansissa, sen jälkeen kaikki luvut on vaan samansuuruisia.

Mitä ne ei tietenkään ole.

On järkyttävää, että tuollaiset saa johtaa tätä maata.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 198
 • Liked: 4470
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #3 : 09.10.2019, 14:24:08 »
^ Kallistun ylläolevan ajatukseen ettei iso osa edustajista ymmärrä isoja lukuja. Vasemmalla laidalla on hyvin tunneohjattuja toimijoita, joille fiilis on tärkeämpi kuin  rahallinen hinta, tai mikään inhimillinen hinta. Sädekehän vuoksi mikään moraaliton teko omaa kansaa kohtaan ei tunnu missään, omasta kansasta tulee vaan negat fiilikset. Muitten maitten kansoista kivat fiilikset. Miksi näin?, sitä ei fiilistelijä mieti, taustalla varmaan mediamoguli nauraa ja sukii samalla suippoa partaa...
Ooh lalaa...

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 566
 • Liked: 44362
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #4 : 09.10.2019, 14:28:10 »
SDP sosialisoi rahat suomalaisilta, luukuttaa ne gebardilakeille, ja kutsuu toimintaansa globaalin köyhyysongelman ratkaisuksi.

---

Ja sitten mä en herännytkään ja päästänyt kissaa ulos, koska olin jo hereillä olohuoneessa, jonka oli valloittanut mielenvikainen elefantti.
« Viimeksi muokattu: 09.10.2019, 15:03:50 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“...lamassa on kysymys siitä, että tyhmien ja varautumattomien rahat siirretään viisaille ja varautuneille.”
— Murkula

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20096
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #5 : 09.10.2019, 14:44:02 »
Olen aivan varma näitä juttuja lukiessani, että valtaosa kansanedustajista ei kykene hahmottamaan suuria lukuja.

Niitten käsityskyky menee varmaankin kymmenissä tuhansissa, sen jälkeen kaikki luvut on vaan samansuuruisia.

Mitä ne ei tietenkään ole.

On järkyttävää, että tuollaiset saa johtaa tätä maata.

Jos suuruusluokkien käsityskyky unohdetaan (=emme tietenkään voi sitäkään unohtaa), verotuksen perimmäinen idea  on näiden kimmokiljuvien parissa unohdettu sekin. Ajanpuutteen vuoksi turvaudun wikiin.

Lainaus

Vero-oikeudellisesti verolla tarkoitetaan yksityisen (verovelvollisen) julkiselle vallalle (veronsaajalle) maksamaa julkisyhteisön yksipuolisesti määräämää pakollista ja lakimääräistä rahasuoritusta, johon julkisen vallan eli veronsaajan puolelta ei liity välitöntä vastasuoritusta.[1] Vero on siis eräänlaista vastikkeetonta pakkoperintää, josta päättää nykyisin yleensä demokratia. Veronsaaja ei suorita maksajalle siitä välitöntä vastiketta, vaan veroilla rahoitetaan julkisyhteisöjen toimintaa niiden hoitaessa keskeisiä palveluita yhteiskunnassa.


Lukekaa tarkasti! Katsokaa boldattu, kiitos.  On pakko maksaa. Mutta rahoitetaaanko julkisyhteisöjen toimintaa Suomessa vai Afrikassa?  Onko Afrikka keskeinen yhteiskunnan palvelu? Jos ei, miksi kimmokiljuvaiset haluavat käyttää pakko-otettuja rahoja nimenomaan Afrikkaan?
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 967
 • Liked: 22448
 • Nuiva koppelo
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #6 : 09.10.2019, 14:45:09 »
Kimmu Kiljuselta (sd.) vaikuttaa unohtuvan kokonaan sellainen seikka, että suomalaisten rahaa on kaadettu Afrikkaan vuosikymmenien ajan; kehitysapuresurssien kumulatiivinen kokonaisarvo liikkunee miljardeissa euroissa.

Onko sillä ollut jotakin vaikutusta? Onko niillä summilla ja toimenpiteillä, mitä pieni kansakunta on tuolle suurelle mantereelle syytänyt, ollut olematonta tai hyvin vähäistä merkittävämpää vaikutusta afrikkalaisten toimeentuloon heidän omissa maissaan? Onko syntynyt toimivia yhteiskuntia, joissa on työtä ja elantoa?

Ei ole. Kaikilla mittareilla mitattuna kehitysaputoiminnan panos-tuotossuhde Afrikkaan vaikuttaa olleen suorastaan surkea - muun maailman vuosikymmeniä jatkuneista ponnisteluista huolimatta. Ja sen lisäksi että Afrikkaan edelleen Kiljutaan lisää rahaa, nämä samat poliitikot ulisevat siitä, että Euroopalla on velvollisuus alkaa systemaattisesti vastaanottaa ja jakaa afrikkalaisia elintasosiirtolaisia. Suomen valtiontalouden tilanteessa tämä kaikki tarkoittaa velkarahalla operoimista, eli tulevien sukupolvien suomalaisten hyvinvointikuormasta syömistä afrikkalaisten hyväksi.

Kuinka sokea, naiivi ja lyhytnäköinen voi demaripoliitikon maailmankuva olla.
Remember to look up at the stars and not down at your feet. Try to make sense of what you see and wonder about what makes the universe exist. Be curious. And however difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at. It matters that you don't just give up. - Stephen Hawking

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 355
 • Liked: 27021
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #7 : 09.10.2019, 14:49:36 »
Arvopohjallisilta puuttuu kaikkinainen suhteellisuudentaju. En voi ymmärtää minkälaiset riemuidiootit ovat he, ketkä äänestävät näitä arvopohjallisia vuodesta toiseen. Olen kyllä tavannut yksityisen yrittäjän kuka edesauttoi oman yrityksensä alasajossa toimimalla SDP:ssä ylisosialistisen arvopohjan hyväksi. Eikä tämä entinen yrittäjä päässyt edes valtuustoon eikä saanut palkintovirkaa. Se vain, että miksi he toimivat näin on täysi mysteeri. He eivät auta omia kansalaisiaan eivätkä soisi muidenkaan auttavan.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 139
 • Liked: 8249
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #8 : 09.10.2019, 14:55:12 »
Jos "arvoihin" kuuluisi Afrikan auttaminen, siis ihan oikeasti, niin rajalliset resurssit yritettäisiin sijoittaa mahdollisimman tehokkaasti. Otettaisiin selvää, mitä rahalla on saatu, ja onko sijoitukselle saatu järkevää tuottoa. Tätä ei kuitenkaan aluta tehdä, koskaan. Surullinen esimerkki, ei Afrikasta mutta kuitenkin, on Afganistanin naisvankila. Tarkoitus oli parantaa naisvankien asemaa. Vanginvartijat kuitenkin tekivät vankilasta bordellin, ja vangeista raiskattavia seksiorjia. Olisi ollut kaikkien kannalta parempi, jos emme olisi antanneet vankilaa kehitysapuna. Afrikasta varmasti löytyy vastaavia projekteja, mutta kukaan ei halua puuttua asioihin. "Afrikan auttaminen" on oikeasti jotakin ihan muuta.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

newspeak

 • Vieras
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #9 : 09.10.2019, 15:21:44 »
Maailmanparantamiseen suunnatut lisämiljoonat olisi parempi käyttää ryyppäämiseen ja niillä saataisiin jokaista suomalaista kohden pari koppaa kaljaa, mikä tarkoittaisi puhtaaksi alkoholiksi muutettuna kulutuksen nostamista aivan uusiin sfääreihin. Lisäpanostus ryyppäämiseen sitten maksaisi itsensä takaisin lisääntyneenä onnellisuutena ja kuolleisuutena.

Augustus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 395
 • Liked: 768
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #10 : 09.10.2019, 15:48:24 »
Useat ihmiset ovat vieläkin ehdollistettu niille Afrikan nälänhätä tms. keräyksille, jossa kuvissa on nälkiintyneitä lapsia, lapsia joiden iholla on kärpäsiä ym. Näitä kuvia on nähty jo 60-luvulta alkaen , 70-luvulla, 80-luvulla etc. Afrikka symboloi monelle sitä kolmannen maailman kurjuutta ja nälkää ja moni politiikkokin on kasvanut siihen ajatukseen kiinni. Jos jo lapsena on nähnyt näitä nälkiintyneitä afrikkalaisia kuvista ja TV:stä, lienee sitä moni nykypolitiikkokin vaistomaisesti painaa KYLLÄ-nappia äänestettäessä uusista kehitysapumäärärahoista.

Kun ex. presidentti Tarja Halonen oli vähän alle kolmikymppinen vuonna 1970, oli afrikalaisia 363 miljoonaa, nykyään väkiluku on 1 300 miljoonaa ja ennuste vuodelle 2025 (VAIN viiden vuoden päästä!) on 1500 miljoonaa.  Nämä lukemat ovat kuin tuomiopäivän pasuunasta, siis ihan muutamassa vuodessa maailmassa tulee olemaan 200 miljoonaa uutta afrikkalaista, siinä ei paljon mitkään taakajakovastuumekanismit paljon auta, mutta edelleen Suomen ja muiden maiden kehitysapupolitiikka on ihan 70-lukulaiseen Afrikka-ajatteluun perustuvaa (esim. TarjaHalonen&Co)

Suomen (ja muiden länsimaiden) on ihan turhaa rahoittaa tuollaista väestökasvua millään tavoin.

edit: kirj.virhe korjattu
« Viimeksi muokattu: 09.10.2019, 15:52:33 kirjoittanut Augustus »

newspeak

 • Vieras
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #11 : 09.10.2019, 16:06:55 »
Lapsena koulussa opettajan pakottamana nälkäpäiväkeräykseen annettu markka on tuottanut tulosta. Pahasti nälkiintynyt Ubuntu sai ostettua sillä ammuksia rynnäkkökivääriinsä ja ryöstettyään avustuskuljetuksen koko kylä sai syötävää. Herkulliset avustustyöntekijät täyttivät kylän nälkäiset vatsat viikoiksi ja lääkkeet myytiin paikalliselle militialle, mikä takasi hyvän aseman heimohierarkiassa. Nyt Ubuntulla on kymmenen lasta, sata lastenlasta ja pian tuhat lastenlastenlasta.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 355
 • Liked: 27021
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #12 : 09.10.2019, 16:07:21 »
Suurin osahan noista kehitys(kehittymättömyys)apurahoista menee huijareiden tileille melkoisen suoraan. Niin menevät myös hyvän(pahan)tekeväisyysjärjestöjen avustukset. Ei Haitillakaan ole saatu rahoilla mitään aikaiseksi. Afrikan ruoka-avustuksetkin päätyivät jossain vaiheessa rosvojen käsiin, missä ne pilaantuivat. Ja aivan turhaa tulla kertomaan, että rahojen käyttöä kontrolloidaan. Kissan viikset niitä kontrolloidaan.

Pygmien radioaseman kehitysapu. Sallikaa mun nauraa.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 160
 • Liked: 4045
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #13 : 09.10.2019, 16:14:36 »
"..te ette halua globaalin köyhyyden ongelmia ratkaista, jolla autettaisiin myöskin sitä, että ihmiset tulisivat toimeen siellä omissa maissaan eikä tarvitsisi tulla tänne tekemään töitä, vaan töitä voitaisiin tehdä omissa maissaan.." - Kimmo Kiljunen.

Heh...huh..hehhehhe. Pitää siivota näppis ja yrittää naurultaan saada happea. Niin töitähän nuo vilpertit tänne ovatkin tulleet tekemään, mutta kun eivät tahdo osata mitään. Ainoa kunnon osaamispotentiaali tuntuu olevan kaikki rikollinen toiminta, joka tuodaan muuttomaasta tullessaan. Tuntuu, että länsimaiset joutuvat tekemään kaikki työt myös tulla Afrikan maalla, jos aikomus on jotain saada aikaan.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 943
 • Liked: 16818
 • Limited Ideas and Goals Create Limited Lives
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #14 : 09.10.2019, 16:56:46 »
Lainaus
"..te ette halua globaalin köyhyyden ongelmia ratkaista, jolla autettaisiin myöskin sitä, että ihmiset tulisivat toimeen siellä omissa maissaan eikä tarvitsisi tulla tänne tekemään töitä, vaan töitä voitaisiin tehdä omissa maissaan.." - Kimmo Kiljunen.

Kimmon mukaan Afrikassa ei voi tehdä töitä, vaikka siellä ovat kokonaiset yhteiskunnat rakentamatta. Eihän Afrikassa mitään muuta olekaan kuin työtä. Maksajakin on olemassa: afrikkalaiset itse. Niin kaikki muutkin maat on rakennettu, omalla työllä. Nyt viiden miljoonan suomalaisenko sitten pitäisi elättää 1,3 miljardia afrikkalaista?

Kimmo, olet sekaisin.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 926
 • Liked: 36187
 • Hymyile tänään! Huomenna on kaikki huonommin.
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #15 : 09.10.2019, 17:05:29 »
Lainaus
"..te ette halua globaalin köyhyyden ongelmia ratkaista, jolla autettaisiin myöskin sitä, että ihmiset tulisivat toimeen siellä omissa maissaan eikä tarvitsisi tulla tänne tekemään töitä, vaan töitä voitaisiin tehdä omissa maissaan.." - Kimmo Kiljunen.

Mielestäni Kiljukaula vihjaa tuossa ikävän rasistisesti, että maahanmuuttavat neekerit eivät olisikaan valtava rikkaus ja voimavara sekä mitä arvokkainta työvoimaa. Tulemmeko siis sittenkin toimeen ilman heitä?   ???
Iltapäivälehdillä voisi olla valmis lööppipohja, jossa lukee: "Persu mokasi jälleen". Siihen alapuolelle sitten vain vaihdettaisiin nimi ja paikkakunta.  - Jussi Halla-aho

Hermit

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 658
 • Liked: 1258
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #16 : 09.10.2019, 17:07:28 »
Useat ihmiset ovat vieläkin ehdollistettu niille Afrikan nälänhätä tms. keräyksille, jossa kuvissa on nälkiintyneitä lapsia, lapsia joiden iholla on kärpäsiä ym.

Eikös kohta ole taas nenäpäivä ja sama vyörytys jatkuu. Jos et osallistu, komppaa ja symppaa, olet huono ihminen.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 320
 • Liked: 23551
 • Ego sum Spartacus
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #17 : 09.10.2019, 17:07:49 »
Kimmo Kiljunen kuten useimmat SDP politrukit ja kannattajat on typerys.

Lainaus
Minä ottaisin tämän periaatteellisemman linjauksen. Meillä on Euroopassa tällä hetkellä 8 miljoonaa laitonta siirtolaista. Kahdeksan miljoonaa ihmistä elää normaalin sosiaaliturvan, työlainsäädännön ulkopuolella lainsuojattomina näissä yhteiskunnissa. Kun tätä sadan vuoden päästä katsotaan, niin sitä ihmetellään tätä nykyistä tilannetta maailmassa, vähän niinkuin orjakauppaa mietitään: kuinka on mahdollista, että linnut lentävät rajojen ylitse, mutta ihmiset tulevat lainsuojattomiksi ylittäessään rajan? Ja tämä on kysymys, jonka esitän jokaiselle. Katsoitteko äsken tuota inserttiä, sitä poikaa? Katsoitteko sitä silmiin, sitä maahanmuuttajapoikaa? Mikä sieltä loisti sieltä silmistä? Sama ihmisen sielu kuin jokaisessa meissä. Tämä on ihmisarvokysymys.

https://www.youtube.com/watch?v=SGroYg-bNeI&feature=youtu.be&t=121

Lainaus
”Isi tuli” hihkaisi musta pikkupoika astuessani Rautkallion päiväkodin ovesta sisään. Lapsen innostuneet silmät ottivat satunnaisvieraan vastaan. Olin tekemässä kiertokäyntiä Koivukylän päiväkoteihin, Mikkolan kouluun ja Korson terveysasemalle. Halusin tutustua maahanmuuttoon.

Vantaalla ulkomaalaistaustaisia on jo yli kymmenen prosenttia väestöstä. Se on ennätys alallaan. Itäisissä kaupunginosissa luku lähestyy kahtakymmentä. Rautkallion päiväkodissa maahanmuuttajalapsia on yli puolet kaikista. 

Muutos on pysyvä. Suomi on kovaa vauhtia tulossa monikulttuuriseksi. Lapset, jotka voivat käydä etnisesti monikerroksista päiväkotia ja koulua saavat poikkeuksellisen upean kasvuympäristön. He kasvavat suvaitsevaisuuteen. Ihmisen erilaisuus opitaan ymmärtämään voimavaraksi. Heille maailma aukeaa haasteena, ei pelottavana.

Lähiökoulun korkea taso häkellyttää. Mikkolan yhtenäiskoulussa on luokkatasot esikoulusta yläasteelle. Erityisluokat on integroitu osaksi muuta kokonaisuutta. Maahanmuuttajalasten suuri määrä tekee koulusta kansainvälisen.
x

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kiljunen/52295-isi-tuli/

Alla on katsomista Kimmo Kiljuselle ja muille SDP typeryksille.

Addio Africa
https://www.youtube.com/watch?v=BoWCUHAMjs0

The Cannibal Warlords of Liberia
https://www.youtube.com/watch?v=ZRuSS0iiFyo

Couronnement de Bokassa 1er
https://www.ina.fr/video/CAB77019037

Central African Republic: The way of the warlord
https://www.youtube.com/watch?v=3Y3u3bqx28A


Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 685
 • Liked: 25877
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #18 : 09.10.2019, 17:13:14 »
Kyllä tuo Kiljunen on tavan tyhmä mies arvopohjineen. Meri olisi pannut rahaa hoitajamitoituksen lisäämiseen, Kiljunen panisi ne rahat kehitysapuun ja ilmastonsuojeluun tai tarkemmin siitä saarnaavien hillotolppiin. Uskoisin että aika moni hoitolaitoksissa paskasissa vaipoissa makaava vanhus on Meren kannalla. Tuo Kiljusen avautuminen afrikkalaisten työllistämisestä kehitysavulla on jo niin paksua että luulisi demareitakin hävettävän.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 198
 • Liked: 4470
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #19 : 09.10.2019, 17:17:15 »
Vertaan Afrikan auttamista siihen jos älykäs avaruuskansa saapuisi maapallolle ja vaikka suoraan Kuopion torille. Hetken tutkailtuaan toteaisivat millainen kehitysmaa tämä maapallo on. No siitä hyväntahtoisia kun ovat niin päättävät auttaa kehitystä nousuun ja rakentavat puijontornin viereen lentävien lautasten laskeutumisalustan muutamassa välähdyksessä. Sitten häviävät ylivalonnopeudella omalle planeetalle zap. Vuoden kuluttua saapuvat takaisin kohtaamaan huippu edistyneet savolaiset. Paikalta löytyykin toimintaa. Jonne polttaa bemarilla kumia, trukkilavat palaa kasassa, Nico spreijaa tageja sivummalla, calle ja jege vetää kaljaa ja hurraa jonnen renkaiden sutimiselle.

No tarinan opetus on ettei oikea apu ikinä pidä olla auttaja lähtöistä.
Ooh lalaa...

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 763
 • Liked: 28672
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #20 : 09.10.2019, 17:29:38 »
No tarinan opetus on ettei oikea apu ikinä pidä olla auttaja lähtöistä.

Ja lainaakin on helppo saada. Sillä voi itse auttaa itseään. Järkevät investoinnit poikivat lisää varallisuutta. Näinhän Kiinassakin, joten miksei myös Afrikassa? Nykyisellään ns. avusta lihoo vain kehitysapubisnes, sekä täällä, että siellä.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 693
 • Liked: 9677
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #21 : 09.10.2019, 17:59:56 »
Kimmo Kiljusella varmaankin on demariystäviä kehitysapubyrokratiassa. Kimmo Kiljunen haluaa lisätä rahavirtaa näiden kaveriensa taskuun.

Jos Kiljunen oikeasti haluaisi Afrikan edistyvän, vaatisi hän kehitysavun muuttamista sijoituksiksi tuottaviin afrikkalaisiin teollisuushankkeisiin. Kiina tekee niin. Afrikan talous on kehittynyt erittäin hyvin vuodesta 2000 lähtien.

Nälkäpäiväkeräys ynnä muut ovat huijausta. Missään maapallolla ei ole ollut nälänhätää vuoden 2000 jälkeen. Osalla väestöä on yksipuolinen ravinto ja puolet maapallon väestöstä syö liikaa. Keräyksen nimi olisi syytä muuttaa Älkää syökö liikaa tai yksipuolisesti -päiväksi.

Vilhelm Junnila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 125
 • Liked: 427
 • On kotiinpaluun aika.
  • Vilhelm Junnila
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #22 : 09.10.2019, 18:04:40 »
Afrikan tähti - puheeni oheisessa linkissä.

https://www.facebook.com/watch/?v=520022768832910 :flowerhat:

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 566
 • Liked: 44362
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #23 : 09.10.2019, 18:13:11 »
Afrikan tähti - puheeni oheisessa linkissä.

https://www.facebook.com/watch/?v=520022768832910 :flowerhat:

Puhe on tekstitetty. Hyvä ! Sisältö=9;5
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“...lamassa on kysymys siitä, että tyhmien ja varautumattomien rahat siirretään viisaille ja varautuneille.”
— Murkula

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 712
 • Liked: 7554
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #24 : 09.10.2019, 18:18:37 »
Kimmo Kiljusella varmaankin on demariystäviä kehitysapubyrokratiassa. Kimmo Kiljunen haluaa lisätä rahavirtaa näiden kaveriensa taskuun.

Jos Kiljunen oikeasti haluaisi Afrikan edistyvän, vaatisi hän kehitysavun muuttamista sijoituksiksi tuottaviin afrikkalaisiin teollisuushankkeisiin. Kiina tekee niin. Afrikan talous on kehittynyt erittäin hyvin vuodesta 2000 lähtien.

Nälkäpäiväkeräys ynnä muut ovat huijausta. Missään maapallolla ei ole ollut nälänhätää vuoden 2000 jälkeen. Osalla väestöä on yksipuolinen ravinto ja puolet maapallon väestöstä syö liikaa. Keräyksen nimi olisi syytä muuttaa Älkää syökö liikaa tai yksipuolisesti -päiväksi.

Ajattelin itsekin tätä. Hallituksen tavoite kehitysavun lisäyksessä ei ole ainoastaan rahan siirto Afrikkaan, vaan myös suojatyöpaikkojen luominen järjestöissä työskenteleville kavereille. 

Simo_Toini

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 270
 • Liked: 702
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #25 : 09.10.2019, 18:33:51 »

Lainaus
Minä ottaisin tämän periaatteellisemman linjauksen. Meillä on Euroopassa tällä hetkellä 8 miljoonaa laitonta siirtolaista. Kahdeksan miljoonaa ihmistä elää normaalin sosiaaliturvan, työlainsäädännön ulkopuolella lainsuojattomina näissä yhteiskunnissa. Kun tätä sadan vuoden päästä katsotaan, niin sitä ihmetellään tätä nykyistä tilannetta maailmassa, vähän niinkuin orjakauppaa mietitään: kuinka on mahdollista, että linnut lentävät rajojen ylitse, mutta ihmiset tulevat lainsuojattomiksi ylittäessään rajan? Ja tämä on kysymys, jonka esitän jokaiselle. Katsoitteko äsken tuota inserttiä, sitä poikaa? Katsoitteko sitä silmiin, sitä maahanmuuttajapoikaa? Mikä sieltä loisti sieltä silmistä? Sama ihmisen sielu kuin jokaisessa meissä. Tämä on ihmisarvokysymys.


Minä ottaisin tämän vielä periaatteellisemman linjauksen. Meillä on tällä hetkellä Afrikassa 800 miljoonaa eurooppalaista.
Me ollaan afrikkalaisia kaikki, kun oikein silmiin katsotaan. Kahdeksan sataa miljoonaa ihmistä elää normaalin sosiaaliturvan, työlainsäädännön ulkopuolella lainsuojattomina näissä yhteiskunnissa. Tarvitsemme Suomeen laivalasteittain lisää Postin loistavasilmäisiä toimitusjohtajia.

Linnut, jo lentäkää pohjoiseen, mun teitä ikävä on, ja sydäntä paleltaa. Linnut, tehkää pesä sydämeen, ja sulattakaa tämä routainen maa.

Kun laittaa ihmisen lentokoneeseen, syyllistyy rikokseen ihmisyyttä vastaan. Tämän kertoi 100 vuoden päässä sijaitseva laskukoneeni kristallinkirkkaasti säkenöiden.
« Viimeksi muokattu: 09.10.2019, 18:56:13 kirjoittanut Simo_Toini »

Random Walker

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 69
 • Liked: 358
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #26 : 09.10.2019, 18:55:15 »
"14.54 Kimmo Kiljunen sd (vastauspuheenvuoro):
Arvoisa puhemies! Edustaja Meri toi esille niitä asioita, joista voitaisiin leikata. Hän viittasi kehitysyhteistyöhön, 100 miljoonaa voitaisiin ottaa poistaa — tai hän viittasi, että siihen on pantu — luonnonsuojeluun on pantu 100 miljoona lisää, ja se on liikaa, ja johonkin kummalliseen tasa-arvo-ohjelmaan on 85 miljoonaa. [Leena Meri: Se on teidän ohjelmanne!] Minusta oli erinomaista, että avasitte oman arvopohjanne. [Välihuutoja] Sen takia me istumme salin eri laidoilla: [Leena Meren välihuuto] Luonnonsuojeluun te ette halua rahoja, te ette halua globaalin köyhyyden ongelmia ratkaista, jolla autettaisiin myöskin sitä, että ihmiset tulisivat toimeen siellä omissa maissaan eikä tarvitsisi tulla tänne tekemään töitä, vaan töitä voitaisiin tehdä omissa maissaan. Ja tasa-arvo: suomalaisen yhteiskunnan perusankkuri on se, että me olemme yhteisvastuullisessa tasa-arvoisessa yhteiskunnassa. [Anneli Kiljunen: Hyvä Kimmo!] Siihen kannattaa satsata. Meillä arvopohjat ovat erilaisia, ja me katsomme budjettia nimenomaan eri kulmasta." Lihavointi RW

Jos Kimmo ratkaisee globaalin köyhyyden ongelman, niin saa mun puolesta pitää tuon 100 miljoonaa euroa.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 685
 • Liked: 25877
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #27 : 09.10.2019, 18:55:58 »
Kiljunen taisi maalata demarit nurkkaan. En alkuunkaan usko että demarien äänestäjät on erityisen innostuneita tuosta kiljusen arvopohjasta. Moni varmaan ajattelee kuin persut, oma maa ja sen hyvinvointi ensin ja jor jaettavaa jää niin jaetaan se sitten. Vielä kun se kehitysapu on itse asiassa turmiollista Afrikalle. Afrikan väestö kasvaa räjäähdysmäisesti eikä siitä Kiljuset ole huolissaan vaikka se tuhoaa Afrikan ja aiheuttaa valtaisat ondelmat muualla siirtolaisuuden muodossa.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Random Walker

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 69
 • Liked: 358
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #28 : 09.10.2019, 18:58:07 »
Useat ihmiset ovat vieläkin ehdollistettu niille Afrikan nälänhätä tms. keräyksille, jossa kuvissa on nälkiintyneitä lapsia, lapsia joiden iholla on kärpäsiä ym. Näitä kuvia on nähty jo 60-luvulta alkaen , 70-luvulla, 80-luvulla etc. Afrikka symboloi monelle sitä kolmannen maailman kurjuutta ja nälkää ja moni politiikkokin on kasvanut siihen ajatukseen kiinni. Jos jo lapsena on nähnyt näitä nälkiintyneitä afrikkalaisia kuvista ja TV:stä, lienee sitä moni nykypolitiikkokin vaistomaisesti painaa KYLLÄ-nappia äänestettäessä uusista kehitysapumäärärahoista.

Kun ex. presidentti Tarja Halonen oli vähän alle kolmikymppinen vuonna 1970, oli afrikalaisia 363 miljoonaa, nykyään väkiluku on 1 300 miljoonaa ja ennuste vuodelle 2025 (VAIN viiden vuoden päästä!) on 1500 miljoonaa.  Nämä lukemat ovat kuin tuomiopäivän pasuunasta, siis ihan muutamassa vuodessa maailmassa tulee olemaan 200 miljoonaa uutta afrikkalaista, siinä ei paljon mitkään taakajakovastuumekanismit paljon auta, mutta edelleen Suomen ja muiden maiden kehitysapupolitiikka on ihan 70-lukulaiseen Afrikka-ajatteluun perustuvaa (esim. TarjaHalonen&Co)

Suomen (ja muiden länsimaiden) on ihan turhaa rahoittaa tuollaista väestökasvua millään tavoin.

edit: kirj.virhe korjattu

Kun lukee tuon yllä olevan ja vertaa sitä Suomen väestönkasvuun, niin sitä alkaa väkisin miettimään, mikä valtio on menestynyt ja missä vanhemmat kokevat turvalliseksi hankkia ja kasvattaa lapsia.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 685
 • Liked: 25877
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #29 : 09.10.2019, 19:20:26 »
Tuota Augustuksen postausta lukiessa saa kuvan siitä millainen taakanjako meitä odottaa. Viidessä vuodessa afrikkalaisia syntyy noin puolen EU valtioiden asukasmäärän verran kun afrikkalaisten kuolleisuus huomioidaan. Viidessäkymmenessä vuodessa afrikkalainen väestö on suunnilleen nelinkertaistunu. Tällä vauhdilla viidenkymmenen vuoden päästä afrikkalaisia on yli 5 miljardia.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Tagit: