UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)  (Luettu 5381 kertaa)

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 180
 • Liked: 439
Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« : 09.10.2019, 13:21:19 »
Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)

Kun asettaa rahankäyttöön vastakkaiset vaihtoehdot, arvomaailma/arvot, joita henkilö tai kansanliike edustavat vaikuttavat tehtyihin päätöksiin, kuka rahat saa.

285.000.000 euroa on erittäin paljon rahaa. Sillä ratkaistaisiin hoitajapula, josta Suomessa on keskusteltu jo vuosia.
PS:n Leena Meri esitti esimerkinomaisesti muutaman sektorin mistä hoitajapulan ratkaisuun saatavat rahat saisi. Kehitysapuun lisättävät 100.000.000 euroa, luonnonsuojeluohjelmiin 100.000.000 euroa ja 85.000.000 euroa tasa-arvo-ohjelmaan.
SDP:n Kimmo Kiljunen vauhkoontui, ettei Afrikalle lisättävää sataa miljoonaa, ettei erilaisiin tasa- ja suojeluohjelmiin satsattavia satoja miljoonia saa, ei per..le saa käyttää hoitajapulan ratkaisuun.

Arvot todellakin eroavat. Näitä arvoeroja kannattaa tuoda esille joka paikassa missä arvoista keskustellaan.
PS (Fin), väestö           5.500.000
SDP (Afr), väestö    1.200.000.000

Katso videopätkä (2min.) 8.10.2019 eduskunnan täysistunnosta.
https://www.youtube.com/watch?v=KeGBwSxjJCc

(Laitoin uuden ketjun, kun en erityisesti arvoihin liittyvää ketjua löytänyt. Mode voi siirtää, jos tarve.)
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

Julleht

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 496
 • Liked: 879
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #1 : 09.10.2019, 13:55:16 »
^Oheisen eduskuntakeskustelun pätkän litterointi jos ei jaksa tai kykene videota kattelemaan:

Lainaus
14.49 Leena Meri ps (vastauspuheenvuoro):
Kiitos, arvoisa puhemies! Varmasti moni pienituloinen ottaisi tosiaan sen 2 500 euroa mielellään vastaan, edustaja Myllykoski, [Paavo Arhinmäen välihuuto] joka ei teille merkitse mitään ja josta mielellänne ette haluaisi puhua.

Mutta täällä on kysytty sen perään, että mitä vaihtoehtoja voisi olla, ja perussuomalaiset ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että muun muassa tuolla menopuolella kehitysapuun lisätään 100 miljoonaa, luonnonsuojeluohjelmiin 100 miljoonaa — tarvitaanko sinne niin paljon? — ja sitten on 85 miljoonaa jonkintyyppiseen tasa arvo-ohjelmaan. Laskujeni mukaan se tekee 285 miljoonaa. Jos sitä ei laitettaisi, niin siinähän olisi jo ylikin sen hoitajamitoituksen verran rahaa.

Samaan aikaan te otatte tavalliselta autoilijalta, sieltä maaseudun asukkaalta, miinus 250 miljoonaa polttoaineveron korotuksina. Nämä ovat arvovalintoja. Te mieluummin syydätte muualle rahaa kuin suomalaisiin, vaikka täällä puheissa muuta teette. Ja en luota nykyiseen hallitukseen, koska viime hallituskauden jälkeen SDP:n ja vasemmiston johdolla tuli 100 000 uutta työtöntä [Puhemies koputtaa] ja myitte muun muassa Carunan.
[neljä puheenvuoroa tässä välissä]
Lainaus
14.54 Kimmo Kiljunen sd (vastauspuheenvuoro):
Arvoisa puhemies! Edustaja Meri toi esille niitä asioita, joista voitaisiin leikata. Hän viittasi kehitysyhteistyöhön, 100 miljoonaa voitaisiin ottaa poistaa — tai hän viittasi, että siihen on pantu — luonnonsuojeluun on pantu 100 miljoona lisää, ja se on liikaa, ja johonkin kummalliseen tasa-arvo-ohjelmaan on 85 miljoonaa. [Leena Meri: Se on teidän ohjelmanne!] Minusta oli erinomaista, että avasitte oman arvopohjanne. [Välihuutoja] Sen takia me istumme salin eri laidoilla: [Leena Meren välihuuto] Luonnonsuojeluun te ette halua rahoja, te ette halua globaalin köyhyyden ongelmia ratkaista, jolla autettaisiin myöskin sitä, että ihmiset tulisivat toimeen siellä omissa maissaan eikä tarvitsisi tulla tänne tekemään töitä, vaan töitä voitaisiin tehdä omissa maissaan. Ja tasa-arvo: suomalaisen yhteiskunnan perusankkuri on se, että me olemme yhteisvastuullisessa tasa-arvoisessa yhteiskunnassa. [Anneli Kiljunen: Hyvä Kimmo!] Siihen kannattaa satsata. Meillä arvopohjat ovat erilaisia, ja me katsomme budjettia nimenomaan eri kulmasta.
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_46+2019+5.aspx#14.49Meri
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 079
 • Liked: 18594
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #2 : 09.10.2019, 14:04:51 »
Olen aivan varma näitä juttuja lukiessani, että valtaosa kansanedustajista ei kykene hahmottamaan suuria lukuja.

Niitten käsityskyky menee varmaankin kymmenissä tuhansissa, sen jälkeen kaikki luvut on vaan samansuuruisia.

Mitä ne ei tietenkään ole.

On järkyttävää, että tuollaiset saa johtaa tätä maata.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 043
 • Liked: 3764
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #3 : 09.10.2019, 14:24:08 »
^ Kallistun ylläolevan ajatukseen ettei iso osa edustajista ymmärrä isoja lukuja. Vasemmalla laidalla on hyvin tunneohjattuja toimijoita, joille fiilis on tärkeämpi kuin  rahallinen hinta, tai mikään inhimillinen hinta. Sädekehän vuoksi mikään moraaliton teko omaa kansaa kohtaan ei tunnu missään, omasta kansasta tulee vaan negat fiilikset. Muitten maitten kansoista kivat fiilikset. Miksi näin?, sitä ei fiilistelijä mieti, taustalla varmaan mediamoguli nauraa ja sukii samalla suippoa partaa...
Ooh lalaa...

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 624
 • Liked: 35875
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #4 : 09.10.2019, 14:28:10 »
SDP sosialisoi rahat suomalaisilta, luukuttaa ne gebardilakeille, ja kutsuu toimintaansa globaalin köyhyysongelman ratkaisuksi.

---

Ja sitten mä en herännytkään ja päästänyt kissaa ulos, koska olin jo hereillä olohuoneessa, jonka oli valloittanut mielenvikainen elefantti.
« Viimeksi muokattu: 09.10.2019, 15:03:50 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

Poliittinen korrektius on fasismia, joka teeskentelee hyvää käytöstä.
- George Carlin

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 781
 • Liked: 18807
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #5 : 09.10.2019, 14:44:02 »
Olen aivan varma näitä juttuja lukiessani, että valtaosa kansanedustajista ei kykene hahmottamaan suuria lukuja.

Niitten käsityskyky menee varmaankin kymmenissä tuhansissa, sen jälkeen kaikki luvut on vaan samansuuruisia.

Mitä ne ei tietenkään ole.

On järkyttävää, että tuollaiset saa johtaa tätä maata.

Jos suuruusluokkien käsityskyky unohdetaan (=emme tietenkään voi sitäkään unohtaa), verotuksen perimmäinen idea  on näiden kimmokiljuvien parissa unohdettu sekin. Ajanpuutteen vuoksi turvaudun wikiin.

Lainaus

Vero-oikeudellisesti verolla tarkoitetaan yksityisen (verovelvollisen) julkiselle vallalle (veronsaajalle) maksamaa julkisyhteisön yksipuolisesti määräämää pakollista ja lakimääräistä rahasuoritusta, johon julkisen vallan eli veronsaajan puolelta ei liity välitöntä vastasuoritusta.[1] Vero on siis eräänlaista vastikkeetonta pakkoperintää, josta päättää nykyisin yleensä demokratia. Veronsaaja ei suorita maksajalle siitä välitöntä vastiketta, vaan veroilla rahoitetaan julkisyhteisöjen toimintaa niiden hoitaessa keskeisiä palveluita yhteiskunnassa.


Lukekaa tarkasti! Katsokaa boldattu, kiitos.  On pakko maksaa. Mutta rahoitetaaanko julkisyhteisöjen toimintaa Suomessa vai Afrikassa?  Onko Afrikka keskeinen yhteiskunnan palvelu? Jos ei, miksi kimmokiljuvaiset haluavat käyttää pakko-otettuja rahoja nimenomaan Afrikkaan?
Ystävälläni oli miellyttävät ja älykkäät kasvot. Hyvyyttä saattoi joskus löytää keskellä helvettiä.
Charles Bukowski: Naisia (Women).

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 019
 • Liked: 14206
 • Never surrender
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #6 : 09.10.2019, 14:45:09 »
Kimmu Kiljuselta (sd.) vaikuttaa unohtuvan kokonaan sellainen seikka, että suomalaisten rahaa on kaadettu Afrikkaan vuosikymmenien ajan; kehitysapuresurssien kumulatiivinen kokonaisarvo liikkunee miljardeissa euroissa.

Onko sillä ollut jotakin vaikutusta? Onko niillä summilla ja toimenpiteillä, mitä pieni kansakunta on tuolle suurelle mantereelle syytänyt, ollut olematonta tai hyvin vähäistä merkittävämpää vaikutusta afrikkalaisten toimeentuloon heidän omissa maissaan? Onko syntynyt toimivia yhteiskuntia, joissa on työtä ja elantoa?

Ei ole. Kaikilla mittareilla mitattuna kehitysaputoiminnan panos-tuotossuhde Afrikkaan vaikuttaa olleen suorastaan surkea - muun maailman vuosikymmeniä jatkuneista ponnisteluista huolimatta. Ja sen lisäksi että Afrikkaan edelleen Kiljutaan lisää rahaa, nämä samat poliitikot ulisevat siitä, että Euroopalla on velvollisuus alkaa systemaattisesti vastaanottaa ja jakaa afrikkalaisia elintasosiirtolaisia. Suomen valtiontalouden tilanteessa tämä kaikki tarkoittaa velkarahalla operoimista, eli tulevien sukupolvien suomalaisten hyvinvointikuormasta syömistä afrikkalaisten hyväksi.

Kuinka sokea, naiivi ja lyhytnäköinen voi demaripoliitikon maailmankuva olla.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 30 957
 • Liked: 24864
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen‡
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #7 : 09.10.2019, 14:49:36 »
Arvopohjallisilta puuttuu kaikkinainen suhteellisuudentaju. En voi ymmärtää minkälaiset riemuidiootit ovat he, ketkä äänestävät näitä arvopohjallisia vuodesta toiseen. Olen kyllä tavannut yksityisen yrittäjän kuka edesauttoi oman yrityksensä alasajossa toimimalla SDP:ssä ylisosialistisen arvopohjan hyväksi. Eikä tämä entinen yrittäjä päässyt edes valtuustoon eikä saanut palkintovirkaa. Se vain, että miksi he toimivat näin on täysi mysteeri. He eivät auta omia kansalaisiaan eivätkä soisi muidenkaan auttavan.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 577
 • Liked: 7018
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #8 : 09.10.2019, 14:55:12 »
Jos "arvoihin" kuuluisi Afrikan auttaminen, siis ihan oikeasti, niin rajalliset resurssit yritettäisiin sijoittaa mahdollisimman tehokkaasti. Otettaisiin selvää, mitä rahalla on saatu, ja onko sijoitukselle saatu järkevää tuottoa. Tätä ei kuitenkaan aluta tehdä, koskaan. Surullinen esimerkki, ei Afrikasta mutta kuitenkin, on Afganistanin naisvankila. Tarkoitus oli parantaa naisvankien asemaa. Vanginvartijat kuitenkin tekivät vankilasta bordellin, ja vangeista raiskattavia seksiorjia. Olisi ollut kaikkien kannalta parempi, jos emme olisi antanneet vankilaa kehitysapuna. Afrikasta varmasti löytyy vastaavia projekteja, mutta kukaan ei halua puuttua asioihin. "Afrikan auttaminen" on oikeasti jotakin ihan muuta.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 725
 • Liked: 5761
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #9 : 09.10.2019, 15:21:44 »
Maailmanparantamiseen suunnatut lisämiljoonat olisi parempi käyttää ryyppäämiseen ja niillä saataisiin jokaista suomalaista kohden pari koppaa kaljaa, mikä tarkoittaisi puhtaaksi alkoholiksi muutettuna kulutuksen nostamista aivan uusiin sfääreihin. Lisäpanostus ryyppäämiseen sitten maksaisi itsensä takaisin lisääntyneenä onnellisuutena ja kuolleisuutena.
"Onko paavi kristitty?" "Ei."

Augustus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 365
 • Liked: 651
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #10 : 09.10.2019, 15:48:24 »
Useat ihmiset ovat vieläkin ehdollistettu niille Afrikan nälänhätä tms. keräyksille, jossa kuvissa on nälkiintyneitä lapsia, lapsia joiden iholla on kärpäsiä ym. Näitä kuvia on nähty jo 60-luvulta alkaen , 70-luvulla, 80-luvulla etc. Afrikka symboloi monelle sitä kolmannen maailman kurjuutta ja nälkää ja moni politiikkokin on kasvanut siihen ajatukseen kiinni. Jos jo lapsena on nähnyt näitä nälkiintyneitä afrikkalaisia kuvista ja TV:stä, lienee sitä moni nykypolitiikkokin vaistomaisesti painaa KYLLÄ-nappia äänestettäessä uusista kehitysapumäärärahoista.

Kun ex. presidentti Tarja Halonen oli vähän alle kolmikymppinen vuonna 1970, oli afrikalaisia 363 miljoonaa, nykyään väkiluku on 1 300 miljoonaa ja ennuste vuodelle 2025 (VAIN viiden vuoden päästä!) on 1500 miljoonaa.  Nämä lukemat ovat kuin tuomiopäivän pasuunasta, siis ihan muutamassa vuodessa maailmassa tulee olemaan 200 miljoonaa uutta afrikkalaista, siinä ei paljon mitkään taakajakovastuumekanismit paljon auta, mutta edelleen Suomen ja muiden maiden kehitysapupolitiikka on ihan 70-lukulaiseen Afrikka-ajatteluun perustuvaa (esim. TarjaHalonen&Co)

Suomen (ja muiden länsimaiden) on ihan turhaa rahoittaa tuollaista väestökasvua millään tavoin.

edit: kirj.virhe korjattu
« Viimeksi muokattu: 09.10.2019, 15:52:33 kirjoittanut Augustus »

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 725
 • Liked: 5761
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #11 : 09.10.2019, 16:06:55 »
Lapsena koulussa opettajan pakottamana nälkäpäiväkeräykseen annettu markka on tuottanut tulosta. Pahasti nälkiintynyt Ubuntu sai ostettua sillä ammuksia rynnäkkökivääriinsä ja ryöstettyään avustuskuljetuksen koko kylä sai syötävää. Herkulliset avustustyöntekijät täyttivät kylän nälkäiset vatsat viikoiksi ja lääkkeet myytiin paikalliselle militialle, mikä takasi hyvän aseman heimohierarkiassa. Nyt Ubuntulla on kymmenen lasta, sata lastenlasta ja pian tuhat lastenlastenlasta.
"Onko paavi kristitty?" "Ei."

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 30 957
 • Liked: 24864
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen‡
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #12 : 09.10.2019, 16:07:21 »
Suurin osahan noista kehitys(kehittymättömyys)apurahoista menee huijareiden tileille melkoisen suoraan. Niin menevät myös hyvän(pahan)tekeväisyysjärjestöjen avustukset. Ei Haitillakaan ole saatu rahoilla mitään aikaiseksi. Afrikan ruoka-avustuksetkin päätyivät jossain vaiheessa rosvojen käsiin, missä ne pilaantuivat. Ja aivan turhaa tulla kertomaan, että rahojen käyttöä kontrolloidaan. Kissan viikset niitä kontrolloidaan.

Pygmien radioaseman kehitysapu. Sallikaa mun nauraa.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 895
 • Liked: 2344
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #13 : 09.10.2019, 16:14:36 »
"..te ette halua globaalin köyhyyden ongelmia ratkaista, jolla autettaisiin myöskin sitä, että ihmiset tulisivat toimeen siellä omissa maissaan eikä tarvitsisi tulla tänne tekemään töitä, vaan töitä voitaisiin tehdä omissa maissaan.." - Kimmo Kiljunen.

Heh...huh..hehhehhe. Pitää siivota näppis ja yrittää naurultaan saada happea. Niin töitähän nuo vilpertit tänne ovatkin tulleet tekemään, mutta kun eivät tahdo osata mitään. Ainoa kunnon osaamispotentiaali tuntuu olevan kaikki rikollinen toiminta, joka tuodaan muuttomaasta tullessaan. Tuntuu, että länsimaiset joutuvat tekemään kaikki työt myös tulla Afrikan maalla, jos aikomus on jotain saada aikaan.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 903
 • Liked: 11070
 • The Escape Velocity
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #14 : 09.10.2019, 16:56:46 »
Lainaus
"..te ette halua globaalin köyhyyden ongelmia ratkaista, jolla autettaisiin myöskin sitä, että ihmiset tulisivat toimeen siellä omissa maissaan eikä tarvitsisi tulla tänne tekemään töitä, vaan töitä voitaisiin tehdä omissa maissaan.." - Kimmo Kiljunen.

Kimmon mukaan Afrikassa ei voi tehdä töitä, vaikka siellä ovat kokonaiset yhteiskunnat rakentamatta. Eihän Afrikassa mitään muuta olekaan kuin työtä. Maksajakin on olemassa: afrikkalaiset itse. Niin kaikki muutkin maat on rakennettu, omalla työllä. Nyt viiden miljoonan suomalaisenko sitten pitäisi elättää 1,3 miljardia afrikkalaista?

Kimmo, olet sekaisin.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 174
 • Liked: 33177
 • Roiskaisuja & paskeita
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #15 : 09.10.2019, 17:05:29 »
Lainaus
"..te ette halua globaalin köyhyyden ongelmia ratkaista, jolla autettaisiin myöskin sitä, että ihmiset tulisivat toimeen siellä omissa maissaan eikä tarvitsisi tulla tänne tekemään töitä, vaan töitä voitaisiin tehdä omissa maissaan.." - Kimmo Kiljunen.

Mielestäni Kiljukaula vihjaa tuossa ikävän rasistisesti, että maahanmuuttavat neekerit eivät olisikaan valtava rikkaus ja voimavara sekä mitä arvokkainta työvoimaa. Tulemmeko siis sittenkin toimeen ilman heitä?   ???

Hermit

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 628
 • Liked: 1162
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #16 : 09.10.2019, 17:07:28 »
Useat ihmiset ovat vieläkin ehdollistettu niille Afrikan nälänhätä tms. keräyksille, jossa kuvissa on nälkiintyneitä lapsia, lapsia joiden iholla on kärpäsiä ym.

Eikös kohta ole taas nenäpäivä ja sama vyörytys jatkuu. Jos et osallistu, komppaa ja symppaa, olet huono ihminen.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 728
 • Liked: 20098
 • Ego sum Spartacus
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #17 : 09.10.2019, 17:07:49 »
Kimmo Kiljunen kuten useimmat SDP politrukit ja kannattajat on typerys.

Lainaus
Minä ottaisin tämän periaatteellisemman linjauksen. Meillä on Euroopassa tällä hetkellä 8 miljoonaa laitonta siirtolaista. Kahdeksan miljoonaa ihmistä elää normaalin sosiaaliturvan, työlainsäädännön ulkopuolella lainsuojattomina näissä yhteiskunnissa. Kun tätä sadan vuoden päästä katsotaan, niin sitä ihmetellään tätä nykyistä tilannetta maailmassa, vähän niinkuin orjakauppaa mietitään: kuinka on mahdollista, että linnut lentävät rajojen ylitse, mutta ihmiset tulevat lainsuojattomiksi ylittäessään rajan? Ja tämä on kysymys, jonka esitän jokaiselle. Katsoitteko äsken tuota inserttiä, sitä poikaa? Katsoitteko sitä silmiin, sitä maahanmuuttajapoikaa? Mikä sieltä loisti sieltä silmistä? Sama ihmisen sielu kuin jokaisessa meissä. Tämä on ihmisarvokysymys.

https://www.youtube.com/watch?v=SGroYg-bNeI&feature=youtu.be&t=121

Lainaus
”Isi tuli” hihkaisi musta pikkupoika astuessani Rautkallion päiväkodin ovesta sisään. Lapsen innostuneet silmät ottivat satunnaisvieraan vastaan. Olin tekemässä kiertokäyntiä Koivukylän päiväkoteihin, Mikkolan kouluun ja Korson terveysasemalle. Halusin tutustua maahanmuuttoon.

Vantaalla ulkomaalaistaustaisia on jo yli kymmenen prosenttia väestöstä. Se on ennätys alallaan. Itäisissä kaupunginosissa luku lähestyy kahtakymmentä. Rautkallion päiväkodissa maahanmuuttajalapsia on yli puolet kaikista. 

Muutos on pysyvä. Suomi on kovaa vauhtia tulossa monikulttuuriseksi. Lapset, jotka voivat käydä etnisesti monikerroksista päiväkotia ja koulua saavat poikkeuksellisen upean kasvuympäristön. He kasvavat suvaitsevaisuuteen. Ihmisen erilaisuus opitaan ymmärtämään voimavaraksi. Heille maailma aukeaa haasteena, ei pelottavana.

Lähiökoulun korkea taso häkellyttää. Mikkolan yhtenäiskoulussa on luokkatasot esikoulusta yläasteelle. Erityisluokat on integroitu osaksi muuta kokonaisuutta. Maahanmuuttajalasten suuri määrä tekee koulusta kansainvälisen.
x

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kiljunen/52295-isi-tuli/

Alla on katsomista Kimmo Kiljuselle ja muille SDP typeryksille.

Addio Africa
https://www.youtube.com/watch?v=BoWCUHAMjs0

The Cannibal Warlords of Liberia
https://www.youtube.com/watch?v=ZRuSS0iiFyo

Couronnement de Bokassa 1er
https://www.ina.fr/video/CAB77019037

Central African Republic: The way of the warlord
https://www.youtube.com/watch?v=3Y3u3bqx28A


Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 515
 • Liked: 21560
 • Vastuullinen media koulutuksessa
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #18 : 09.10.2019, 17:13:14 »
Kyllä tuo Kiljunen on tavan tyhmä mies arvopohjineen. Meri olisi pannut rahaa hoitajamitoituksen lisäämiseen, Kiljunen panisi ne rahat kehitysapuun ja ilmastonsuojeluun tai tarkemmin siitä saarnaavien hillotolppiin. Uskoisin että aika moni hoitolaitoksissa paskasissa vaipoissa makaava vanhus on Meren kannalla. Tuo Kiljusen avautuminen afrikkalaisten työllistämisestä kehitysavulla on jo niin paksua että luulisi demareitakin hävettävän.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 043
 • Liked: 3764
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #19 : 09.10.2019, 17:17:15 »
Vertaan Afrikan auttamista siihen jos älykäs avaruuskansa saapuisi maapallolle ja vaikka suoraan Kuopion torille. Hetken tutkailtuaan toteaisivat millainen kehitysmaa tämä maapallo on. No siitä hyväntahtoisia kun ovat niin päättävät auttaa kehitystä nousuun ja rakentavat puijontornin viereen lentävien lautasten laskeutumisalustan muutamassa välähdyksessä. Sitten häviävät ylivalonnopeudella omalle planeetalle zap. Vuoden kuluttua saapuvat takaisin kohtaamaan huippu edistyneet savolaiset. Paikalta löytyykin toimintaa. Jonne polttaa bemarilla kumia, trukkilavat palaa kasassa, Nico spreijaa tageja sivummalla, calle ja jege vetää kaljaa ja hurraa jonnen renkaiden sutimiselle.

No tarinan opetus on ettei oikea apu ikinä pidä olla auttaja lähtöistä.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 067
 • Liked: 23038
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #20 : 09.10.2019, 17:29:38 »
No tarinan opetus on ettei oikea apu ikinä pidä olla auttaja lähtöistä.

Ja lainaakin on helppo saada. Sillä voi itse auttaa itseään. Järkevät investoinnit poikivat lisää varallisuutta. Näinhän Kiinassakin, joten miksei myös Afrikassa? Nykyisellään ns. avusta lihoo vain kehitysapubisnes, sekä täällä, että siellä.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 444
 • Liked: 8913
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #21 : 09.10.2019, 17:59:56 »
Kimmo Kiljusella varmaankin on demariystäviä kehitysapubyrokratiassa. Kimmo Kiljunen haluaa lisätä rahavirtaa näiden kaveriensa taskuun.

Jos Kiljunen oikeasti haluaisi Afrikan edistyvän, vaatisi hän kehitysavun muuttamista sijoituksiksi tuottaviin afrikkalaisiin teollisuushankkeisiin. Kiina tekee niin. Afrikan talous on kehittynyt erittäin hyvin vuodesta 2000 lähtien.

Nälkäpäiväkeräys ynnä muut ovat huijausta. Missään maapallolla ei ole ollut nälänhätää vuoden 2000 jälkeen. Osalla väestöä on yksipuolinen ravinto ja puolet maapallon väestöstä syö liikaa. Keräyksen nimi olisi syytä muuttaa Älkää syökö liikaa tai yksipuolisesti -päiväksi.

Vilhelm Junnila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 122
 • Liked: 414
 • On kotiinpaluun aika.
  • Vilhelm Junnila
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #22 : 09.10.2019, 18:04:40 »
Afrikan tähti - puheeni oheisessa linkissä.

https://www.facebook.com/watch/?v=520022768832910 :flowerhat:

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 624
 • Liked: 35875
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #23 : 09.10.2019, 18:13:11 »
Afrikan tähti - puheeni oheisessa linkissä.

https://www.facebook.com/watch/?v=520022768832910 :flowerhat:

Puhe on tekstitetty. Hyvä ! Sisältö=9;5
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

Poliittinen korrektius on fasismia, joka teeskentelee hyvää käytöstä.
- George Carlin

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 136
 • Liked: 4957
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #24 : 09.10.2019, 18:18:37 »
Kimmo Kiljusella varmaankin on demariystäviä kehitysapubyrokratiassa. Kimmo Kiljunen haluaa lisätä rahavirtaa näiden kaveriensa taskuun.

Jos Kiljunen oikeasti haluaisi Afrikan edistyvän, vaatisi hän kehitysavun muuttamista sijoituksiksi tuottaviin afrikkalaisiin teollisuushankkeisiin. Kiina tekee niin. Afrikan talous on kehittynyt erittäin hyvin vuodesta 2000 lähtien.

Nälkäpäiväkeräys ynnä muut ovat huijausta. Missään maapallolla ei ole ollut nälänhätää vuoden 2000 jälkeen. Osalla väestöä on yksipuolinen ravinto ja puolet maapallon väestöstä syö liikaa. Keräyksen nimi olisi syytä muuttaa Älkää syökö liikaa tai yksipuolisesti -päiväksi.

Ajattelin itsekin tätä. Hallituksen tavoite kehitysavun lisäyksessä ei ole ainoastaan rahan siirto Afrikkaan, vaan myös suojatyöpaikkojen luominen järjestöissä työskenteleville kavereille. 

Simo_Toini

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 101
 • Liked: 202
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #25 : 09.10.2019, 18:33:51 »

Lainaus
Minä ottaisin tämän periaatteellisemman linjauksen. Meillä on Euroopassa tällä hetkellä 8 miljoonaa laitonta siirtolaista. Kahdeksan miljoonaa ihmistä elää normaalin sosiaaliturvan, työlainsäädännön ulkopuolella lainsuojattomina näissä yhteiskunnissa. Kun tätä sadan vuoden päästä katsotaan, niin sitä ihmetellään tätä nykyistä tilannetta maailmassa, vähän niinkuin orjakauppaa mietitään: kuinka on mahdollista, että linnut lentävät rajojen ylitse, mutta ihmiset tulevat lainsuojattomiksi ylittäessään rajan? Ja tämä on kysymys, jonka esitän jokaiselle. Katsoitteko äsken tuota inserttiä, sitä poikaa? Katsoitteko sitä silmiin, sitä maahanmuuttajapoikaa? Mikä sieltä loisti sieltä silmistä? Sama ihmisen sielu kuin jokaisessa meissä. Tämä on ihmisarvokysymys.


Minä ottaisin tämän vielä periaatteellisemman linjauksen. Meillä on tällä hetkellä Afrikassa 800 miljoonaa eurooppalaista.
Me ollaan afrikkalaisia kaikki, kun oikein silmiin katsotaan. Kahdeksan sataa miljoonaa ihmistä elää normaalin sosiaaliturvan, työlainsäädännön ulkopuolella lainsuojattomina näissä yhteiskunnissa. Tarvitsemme Suomeen laivalasteittain lisää Postin loistavasilmäisiä toimitusjohtajia.

Linnut, jo lentäkää pohjoiseen, mun teitä ikävä on, ja sydäntä paleltaa. Linnut, tehkää pesä sydämeen, ja sulattakaa tämä routainen maa.

Kun laittaa ihmisen lentokoneeseen, syyllistyy rikokseen ihmisyyttä vastaan. Tämän kertoi 100 vuoden päässä sijaitseva laskukoneeni kristallinkirkkaasti säkenöiden.
« Viimeksi muokattu: 09.10.2019, 18:56:13 kirjoittanut Simo_Toini »

Random Walker

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 35
 • Liked: 128
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #26 : 09.10.2019, 18:55:15 »
"14.54 Kimmo Kiljunen sd (vastauspuheenvuoro):
Arvoisa puhemies! Edustaja Meri toi esille niitä asioita, joista voitaisiin leikata. Hän viittasi kehitysyhteistyöhön, 100 miljoonaa voitaisiin ottaa poistaa — tai hän viittasi, että siihen on pantu — luonnonsuojeluun on pantu 100 miljoona lisää, ja se on liikaa, ja johonkin kummalliseen tasa-arvo-ohjelmaan on 85 miljoonaa. [Leena Meri: Se on teidän ohjelmanne!] Minusta oli erinomaista, että avasitte oman arvopohjanne. [Välihuutoja] Sen takia me istumme salin eri laidoilla: [Leena Meren välihuuto] Luonnonsuojeluun te ette halua rahoja, te ette halua globaalin köyhyyden ongelmia ratkaista, jolla autettaisiin myöskin sitä, että ihmiset tulisivat toimeen siellä omissa maissaan eikä tarvitsisi tulla tänne tekemään töitä, vaan töitä voitaisiin tehdä omissa maissaan. Ja tasa-arvo: suomalaisen yhteiskunnan perusankkuri on se, että me olemme yhteisvastuullisessa tasa-arvoisessa yhteiskunnassa. [Anneli Kiljunen: Hyvä Kimmo!] Siihen kannattaa satsata. Meillä arvopohjat ovat erilaisia, ja me katsomme budjettia nimenomaan eri kulmasta." Lihavointi RW

Jos Kimmo ratkaisee globaalin köyhyyden ongelman, niin saa mun puolesta pitää tuon 100 miljoonaa euroa.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 515
 • Liked: 21560
 • Vastuullinen media koulutuksessa
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #27 : 09.10.2019, 18:55:58 »
Kiljunen taisi maalata demarit nurkkaan. En alkuunkaan usko että demarien äänestäjät on erityisen innostuneita tuosta kiljusen arvopohjasta. Moni varmaan ajattelee kuin persut, oma maa ja sen hyvinvointi ensin ja jor jaettavaa jää niin jaetaan se sitten. Vielä kun se kehitysapu on itse asiassa turmiollista Afrikalle. Afrikan väestö kasvaa räjäähdysmäisesti eikä siitä Kiljuset ole huolissaan vaikka se tuhoaa Afrikan ja aiheuttaa valtaisat ondelmat muualla siirtolaisuuden muodossa.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Random Walker

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 35
 • Liked: 128
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #28 : 09.10.2019, 18:58:07 »
Useat ihmiset ovat vieläkin ehdollistettu niille Afrikan nälänhätä tms. keräyksille, jossa kuvissa on nälkiintyneitä lapsia, lapsia joiden iholla on kärpäsiä ym. Näitä kuvia on nähty jo 60-luvulta alkaen , 70-luvulla, 80-luvulla etc. Afrikka symboloi monelle sitä kolmannen maailman kurjuutta ja nälkää ja moni politiikkokin on kasvanut siihen ajatukseen kiinni. Jos jo lapsena on nähnyt näitä nälkiintyneitä afrikkalaisia kuvista ja TV:stä, lienee sitä moni nykypolitiikkokin vaistomaisesti painaa KYLLÄ-nappia äänestettäessä uusista kehitysapumäärärahoista.

Kun ex. presidentti Tarja Halonen oli vähän alle kolmikymppinen vuonna 1970, oli afrikalaisia 363 miljoonaa, nykyään väkiluku on 1 300 miljoonaa ja ennuste vuodelle 2025 (VAIN viiden vuoden päästä!) on 1500 miljoonaa.  Nämä lukemat ovat kuin tuomiopäivän pasuunasta, siis ihan muutamassa vuodessa maailmassa tulee olemaan 200 miljoonaa uutta afrikkalaista, siinä ei paljon mitkään taakajakovastuumekanismit paljon auta, mutta edelleen Suomen ja muiden maiden kehitysapupolitiikka on ihan 70-lukulaiseen Afrikka-ajatteluun perustuvaa (esim. TarjaHalonen&Co)

Suomen (ja muiden länsimaiden) on ihan turhaa rahoittaa tuollaista väestökasvua millään tavoin.

edit: kirj.virhe korjattu

Kun lukee tuon yllä olevan ja vertaa sitä Suomen väestönkasvuun, niin sitä alkaa väkisin miettimään, mikä valtio on menestynyt ja missä vanhemmat kokevat turvalliseksi hankkia ja kasvattaa lapsia.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 515
 • Liked: 21560
 • Vastuullinen media koulutuksessa
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #29 : 09.10.2019, 19:20:26 »
Tuota Augustuksen postausta lukiessa saa kuvan siitä millainen taakanjako meitä odottaa. Viidessä vuodessa afrikkalaisia syntyy noin puolen EU valtioiden asukasmäärän verran kun afrikkalaisten kuolleisuus huomioidaan. Viidessäkymmenessä vuodessa afrikkalainen väestö on suunnilleen nelinkertaistunu. Tällä vauhdilla viidenkymmenen vuoden päästä afrikkalaisia on yli 5 miljardia.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Pahani Julmu

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 11
 • Liked: 12
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #30 : 09.10.2019, 20:08:45 »
Kimmu Kiljuselta (sd.) vaikuttaa unohtuvan kokonaan sellainen seikka, että suomalaisten rahaa on kaadettu Afrikkaan vuosikymmenien ajan; kehitysapuresurssien kumulatiivinen kokonaisarvo liikkunee miljardeissa euroissa.

Arvioin tuosta toiseksi ylimmästä kaaviosta kehitysavun olleen n. 14 miljardia euroa vuosina 1989-2018


https://um.fi/suomen-kehitysyhteistyon-maararahat

edit:
Kehno arviointi, tuolta tilastoistahan ne tarkat summat löytyivät. Oikea summa on 19,8 miljardia euroa.

https://um.fi/documents/35732/0/Tilastoliite+2018%2C+osa1+%282%29.pdf/c3b00367-bf4e-5090-67c5-127864ff9486?t=1555066149851
« Viimeksi muokattu: 09.10.2019, 20:21:30 kirjoittanut Pahani Julmu »

Sikanez

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 265
 • Liked: 209
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #31 : 09.10.2019, 20:20:54 »
Maailmanparantamiseen suunnatut lisämiljoonat olisi parempi käyttää ryyppäämiseen ja niillä saataisiin jokaista suomalaista kohden pari koppaa kaljaa, mikä tarkoittaisi puhtaaksi alkoholiksi muutettuna kulutuksen nostamista aivan uusiin sfääreihin. Lisäpanostus ryyppäämiseen sitten maksaisi itsensä takaisin lisääntyneenä onnellisuutena ja kuolleisuutena.
Saataisiin vielä 15% rahoista takaisin tölkkipantteina.
"Ei ole olemassa syyttömiä ihmisiä. On vain huonosti kuulusteltuja." - Josef Stalin

Ajattara

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 286
 • Liked: 1113
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #32 : 09.10.2019, 21:11:27 »
Lainaus
"..te ette halua globaalin köyhyyden ongelmia ratkaista, jolla autettaisiin myöskin sitä, että ihmiset tulisivat toimeen siellä omissa maissaan eikä tarvitsisi tulla tänne tekemään töitä, vaan töitä voitaisiin tehdä omissa maissaan.." - Kimmo Kiljunen.

Mielestäni Kiljukaula vihjaa tuossa ikävän rasistisesti, että maahanmuuttavat neekerit eivät olisikaan valtava rikkaus ja voimavara sekä mitä arvokkainta työvoimaa. Tulemmeko siis sittenkin toimeen ilman heitä?   ???
Hupsis, miten se nyt noin pääsi lipsahtamaan  :roll:   Edes demarien mielestä me emme  tosiasiassa tarvitse afrikkalaista työvoimaa, mutta afrikkalaiset tarvitsevat töitä.

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 180
 • Liked: 439
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #33 : 09.10.2019, 21:38:24 »
Kimmu Kiljuselta (sd.) vaikuttaa unohtuvan kokonaan sellainen seikka, että suomalaisten rahaa on kaadettu Afrikkaan vuosikymmenien ajan; kehitysapuresurssien kumulatiivinen kokonaisarvo liikkunee miljardeissa euroissa.

Arvioin tuosta toiseksi ylimmästä kaaviosta kehitysavun olleen n. 14 miljardia euroa vuosina 1989-2018


https://um.fi/suomen-kehitysyhteistyon-maararahat

edit:
Kehno arviointi, tuolta tilastoistahan ne tarkat summat löytyivät. Oikea summa on 19,8 miljardia euroa.

https://um.fi/documents/35732/0/Tilastoliite+2018%2C+osa1+%282%29.pdf/c3b00367-bf4e-5090-67c5-127864ff9486?t=1555066149851

Voisiko tuon 19.800.000.000 euron faktan näyttää per vuosi maksettuna kehitysmaksuna?
Kyse on niin järkyttävän suuresta rahamäärästä, että se on saatava kansalaisille ymmärrettävään muotoon.

Näin nopeasti laskettuna se on noin 680.000.000/vuosi. siis hetkonen.. 680 miljoonaa euroa per joka satanan vuosi, alkaen 1989. Huh huh..
Onko näin?
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 030
 • Liked: 17621
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #34 : 09.10.2019, 22:06:24 »
***
Näin nopeasti laskettuna se on noin 680.000.000/vuosi. siis hetkonen.. 680 miljoonaa euroa per joka satanan vuosi, alkaen 1989. Huh huh..
Onko näin?

Eikä tule muuten taikaseinästä tai ehtymättömästä kaivosta, vaan nettoveronmaksajilta.

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 895
 • Liked: 2344
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #35 : 09.10.2019, 22:26:37 »
20 000 000 000 kankkulan kaivoon. Tuo määrä oikein sijoitettuna olisi helposti viisinkertainen. Mitä sillä on saatu? Helvetisti afrikkalaisia ja muutama upporikas gepardihattu. Rahamäärän voisi suhteuttaa siihen, että hyvin sijoitettuna sillä kuittaisi Suomen koko valtionvelan eli lähes 20000€ per suomalainen.
 Well done vitun idiootit Arkadianmäellä. Tuolla rahalla on kylvetty enemmän tuskaa ja alistusta sekä inhimillistä kärsimystä kuin millään Suomen sodilla. Vasemmiston prinsessat voisivat lopettaa satuihin uskomisen ja tähän joukkoon lasketaan myös ne munattomat miehet AKA rauhanpuolustajat, jotka antaisivat sukulaisensa leiritykseen saadakseen Lada 1200s:n. On se jumalauta, kun pörssiyhtiössä hallituksen jäsen voidaa asettaa hyvin helposti korvaus- tai juridiseen vastuuseen teoistaan, mutta maan hallituksessa saa tehdä mitä vain.

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 784
 • Liked: 2914
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #36 : 09.10.2019, 22:27:52 »
Kehno arviointi, tuolta tilastoistahan ne tarkat summat löytyivät. Oikea summa on 19,8 miljardia euroa.

https://um.fi/documents/35732/0/Tilastoliite+2018%2C+osa1+%282%29.pdf/c3b00367-bf4e-5090-67c5-127864ff9486?t=1555066149851

Tarkalleen ottaen vanhemmat summat pitäisi vielä muuttaa rahanarvokertoimella nykyrahaksi, 10 vuotta sitten hassattu 100 miljoonaa on nykyrahassa reilusti yli 100 miljoonaa. Summa on noin 23 miljardia vuoden 2016 rahassa:

https://hommaforum.org/index.php/topic,33462.msg2822210.html#msg2822210
Oulu is not safe - start deportations.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 974
 • Liked: 9035
 • köyhää suomalaista paskasakkia
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #37 : 10.10.2019, 00:58:02 »
Kehno arviointi, tuolta tilastoistahan ne tarkat summat löytyivät. Oikea summa on 19,8 miljardia euroa.

https://um.fi/documents/35732/0/Tilastoliite+2018%2C+osa1+%282%29.pdf/c3b00367-bf4e-5090-67c5-127864ff9486?t=1555066149851

Tarkalleen ottaen vanhemmat summat pitäisi vielä muuttaa rahanarvokertoimella nykyrahaksi, 10 vuotta sitten hassattu 100 miljoonaa on nykyrahassa reilusti yli 100 miljoonaa. Summa on noin 23 miljardia vuoden 2016 rahassa:

https://hommaforum.org/index.php/topic,33462.msg2822210.html#msg2822210

Tätä säätöä voi kuitenkin puolustaa sillä että 23 miljardilla on saatu paljon kivaa aikaan. Rahallisia ja ammatillisia etuuksia, työpaikkoja viherstalinistisegmentille ja seksuaalipreferenssikavereille. Ehkä ihan kulutustavaroita, matkoja, seksiseuraa jne.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 557
 • Liked: 611
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #38 : 10.10.2019, 01:49:43 »
Sosialisti Rinne haluaa jakaa lisää miljardeja suoraan muille maille, kotimaiset hallintokulut hillotolppineen vielä erikseen päälle.
Surusilmäiset väestöräjähdyksen tuottamat lapsilaumat ovat niin hellyttäviä propagandakuvissa. Pistää punalipun heiluttaja Rinne vaimonsa kartanolla houkutellutta Sipilää vielä markalla paremmaksi. Valepukkeja molemmat kyllä ovat. Hoitajamitoitus toteutetaan irtisanomalla yt-neuvotteluissa hoitajia. Muihin töihin ja ulkomaille karanneita hoitajia ei helposti saada palaamaan nälkäpalkalle. Hallitus toteaakin sitten uuden  mitoituksen olevan mahdotonta hoitajien puutteessa. Vai onko tarkoitus kouluttaa laittomia siirtolaisia hoitajiksi?
« Viimeksi muokattu: 10.10.2019, 04:08:18 kirjoittanut Radio »

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 180
 • Liked: 439
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #39 : 10.10.2019, 16:36:39 »
Kiitos Skeptikko linkistä "Ulkoministeriön virkamies: 20 vuoden kehitysyhteistyöhankkeet menneet täysin hukkaan"

Joko SDP.ssä ollaan tyhmiä, välinpitämättömiä tai näitä molempia. Suomalaisia he eivät ainakaan puolusta.

Skeptikon linkistä:
"Äärimmäinen köyhyys on jopa lisääntynyt niissä Saharan etelänpuoleisissa Afrikan maissa jotka ovat olleet kehitysyhteistyön kohteena.
– Pääsyy siinä on se, että todellista yhteistä sitoutumista äärimmäisen köyhyyden poistamiseen ja vähentämiseen ei ole olemassa, Kääriäinen sanoo.
Hänen mukaansa yksi kehitysyhteistyöhön liittyvä myytti on se, että kehitysavulla voidaan vaikuttaa kohdemaan demokratian, hyvän hallinnon ja ihmisoikeuksien vahvistamiseen.
– Käytännössä pyrkimykset länsimaisten demokratiakäytäntöjen luomiseksi köyhiin kehitysmaihin ovat tuottaneet päinvastaisen tuloksen"

SDP jakaa 700 miljoonaa euroa joka taavetin vuosi tuonne ja saa aikaan lisää köyhyyttä ja väestöräjähdyksen.
Linnaan moiset varkaat ja isänmaan petturit kuuluisivat. Linna=vankila ;)

Linkki uudestaan.
https://yle.fi/uutiset/3-7749065
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 180
 • Liked: 439
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 748
 • Liked: 5155
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #41 : 13.10.2019, 08:46:42 »
Suomi ottaa velkaa ja veronmaksajien selkänahasta yrittää pelastaa afrikan tai no oikeastaan koko maailman jos tähän vetää ilmastohörhöilyn vielä mukaan.

Katsotaanpa mitä Kiina puuhastelee. Siellä on tosin talouskasvu hiipumassa (esim. myytiin vain vaivaiset 1,8 miljoonaa autoa viime kuussa..) mutta tässä vähän perspektiiviä. Erilaista kehitysapua... kuin vastikkeettoman rahan jakaminen.

Juttu sisältää yhden hyvin animoidun grafiikan joka kannattaa katsoa.

Do Africa’s emerging nations know the secret of China’s economic miracle?

Sino-African two-way trade hit US$204 billion in 2018, but is it economics or politics that is driving development on the giant continent?

- The absolute authority of China’s Communist Party has long been a lure for some African rulers but observers say they are now more interested in Beijing’s billions

https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/3032551/do-africas-emerging-nations-know-secret-chinas-economic

After two decades of rapid growth in two-way trade – to US$204 billion in 2018 – China is now Africa’s largest trading partner, according to figures from Beijing. The pair have also become increasingly linked through Beijing’s ambitious trade and infrastructure development plan known as the Belt and Road Initiative, which has led to the construction of numerous China-funded projects, like motorways, power dams and railways, across the African continent.

David Shinn, an American diplomat and adjunct professor of International Affairs at George Washington University’s Elliott School of International Affairs, said that party-to-party relations between African nations and China began in the 1950s and 1960s.
Beijing has also nurtured relations with the African National Congress, which has ruled South Africa since 1990, though Shin said he found that link “somewhat surprising” given that the African country “is relatively democratic and following a different economic model to the one in China”.

Built between 1970 and 1975 with the help of a US$500 million interest-free loan from Beijing and 25,000 Chinese workers, the line runs 1,870km (1,160 miles) from the Tanzanian port of Dar es Salaam to the town of Kapiri Mposhi at the heart of Zambia’s copper mining region.
The long-standing relationship between China and Tanzania was highlighted last month when Chinese President Xi Jinping awarded a Friendship Medal – the highest honour Beijing can bestow on a foreigner – to the African nation’s former prime minister Dr Salim Ahmed Salim.

Shinn said that since its creation China’s Communist Party had established relations with 81 ruling and opposition political parties in Africa. African rulers were attracted by what they saw as the strength of the party’s top down model of government, he said.

Shinn said that although the Chinese Communist Party had been active in Africa – as it “represents the apex of power in China” – it was much more difficult to “identify African countries that have been influenced by Chinese ideology”.
What was evident was the huge investment Beijing had made across the continent through its belt and road plan, he said.
Rupiya said that while the relationship between China and Africa had sparked concerns about Beijing’s growing influence on the world stage it had also led to many countries and trading blocs re-evaluating their ties to the continent and how they can benefit from the economic opportunities it provides.
“Many nations, including India, Russia, Australia, Brazil and the European Union, now have ‘Africa policies’,” he said.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 180
 • Liked: 439
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #42 : 18.10.2019, 10:37:47 »
Seuraavat asiat tähän ketjuun vertailun ja arvojen/kulttuurin muutoksen vuoksi.

2015
Neljä vuotta sitten HÄTÄKOKOUS Kempeleen raiskauksen johdosta. Järjesti päämininisteri kun ulkomaalainen raiskasi 14-vuotiaan.
https://yle.fi/uutiset/3-8478553

2019
Kaikki on hiljaa. Pääministeri ei sano mitään nyt eikä tule koskaan sanomaankaan vaikka ulkomaalainen raiskasi 85-vuotiaan.
https://yle.fi/uutiset/3-11022603

Neljässä vuodessa Suomi on muuttunut ja ulkomaalaisten tekemät raiskaukset ovat laajentuneet 14 - 85 vuotiaden lisäksi alle kymmenen vuotiaisiin.


Ja KAIKKI on hiljaa.....

On arvot muuttuneet lyhyessä ajassa.
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 394
 • Liked: 2507
Vs: Arvot eroavat, PS (Suomi) – SDP (Afrikka)
« Vastaus #43 : 18.10.2019, 12:37:22 »

Kempeleen raiskattu kuului Sipilän kotikuntaan ja joidenkin tietojen mukaan jopa lähipiiriin ja siksi pääministerin piti järjestää tuo hätäkokukseksi kutsuttu näytelmä, että kehtaisi näyttää naamansa edelleen kotikonnuillaan. Ei ajat mihinkään ole muuttuneet. Jotain tapahtuu vasta sitten, kun tuollainen tapaus sattuu päättäjän omassa lähipiirissä.

Tagit: