Kirjoittaja Aihe: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti  (Luettu 6211 kertaa)

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 269
 • Liked: 1505
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« : 22.10.2019, 17:15:12 »
Virallinen brexit ketju on pyhitetty keskustelemaan asiasta Lontoon kannalta. Tässä ketjussa on tarkoitus keskustella asiasta Walesin, Pohjois-Irlannin ja Skotlannin kannalta

Skotlannin ja Walesin ensimmäiset ministerit lähettivät kirjeen, joka samalla avaa mitä mieltä ensimmäiset ministerit ovat



"Rakas Boris

Kirjoitamme Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentin 19. lokakuuta pidetyn menettelyn jälkeen. Kuten epäilemättä tiedät, Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen on haettava molemmilta lainsäätäjiltämme lainvoimaista luopumista koskevaan lakiesitykseen.

Tämä lakiesitys on tärkein säädös, jota Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentti, Skotlannin parlamentti ja Walesin kansalliskokous ovat koskaan tarkastelleet, ja sillä on kauaskantoiset vaikutukset koko Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja tulevaisuuden hyvinvointiin.

Molemmat hallituksemme uskovat, että EU: n kanssa neuvottelemasi sopimus vahingoittaa vielä enemmän Walesia, Skotlantia ja Yhdistynyttä kuningaskuntaa kuin edeltäjänne aikaisempi hyväksymätön sopimus.

Siksi haluamme todeta mahdollisimman selkeästi, että me ja lainsäätäjät tarvitsemme aikaa analysoidaksemme ja harkitaksemme lakiesitystä. Olemme samaa mieltä alahuoneen selvän enemmistön hyväksymän tarkistuksen taustalla olevan näkemyksen kanssa, jonka mukaan nykyinen ja 31. lokakuuta välinen aika tarjoaa riittämättömän mahdollisuuden suorittaa tämä välttämätön valvonta.

On ehdottoman tärkeää, että hallituksesi kunnioittaa hajauttamista, lainsäädäntöä koskevaa lupamenettelyä ja kaikkia suostumusta koskevia päätöksiä, joihin Skotlannin parlamentti ja kansalliskokous voivat päästä. Tässä yhteydessä huomaamme, että olet nyt pyrkinyt pidentämään 50 artiklan mukaista ajanjaksoa 2019-EU-lain (ns. 2) (ns. Bennin laki) vaatimusten mukaisesti. Kehotamme teitä nyt noudattamaan täysin ja vilpittömästi tätä lakia ja turvaamaan tällaisen jatkamisen EU: lta, jotta kaikki kolme lainsäätäjää voisivat suorittaa asianmukaiset perustuslailliset ja demokraattiset tehtävänsä.

Koska perustuslaillinen vastuumme antaa lainsäädäntöä koskeva suostumus, olemme kirjoittaneet myös Eurooppa-neuvoston puheenjohtajalle ja liitämme jäljennöksen tästä kirjeestä. Kopioimme tämän kirjeen alahuoneen puhemiehelle, lordi-puhemiehelle ja kaikkien alahuoneen parlamentaaristen puolueiden johtajille."

https://www.gov.scot/news/withdrawal-agreement-bill/

https://gov.wales/welsh-and-scottish-first-ministers-demand-time-to-scrutinise-brexit-deal



Skotlannin ensimmäinen ministeri piti puheen, jossa hän asettui voimakkaasti tukemaan itsenäisyyttä. Puheesta saa konekäännöksen avaamalla linkki google chrome selaimessa ja klikkaamalla hiiren kakkosella ruutua ja sitten valitsemalla valikosta käännä kielelle suomi.

"Yhdistynyttä kuningaskuntaa, joka tuntui monille vain viisi vuotta sitten mahdollista, ei enää ole."

"Boris Johnsonin suunnitelmasta on poistettu kaikki takeet ympäristöoikeuksien, elintarvikkeiden turvallisuuden, kuluttajien oikeuksien ja työntekijöiden oikeuksien suojelemisesta."

"Brexit on katastrofi.

Mutta se on oire syvemmälle ongelmalle.

Tämä ongelma on Westminsterin poliittinen liitto."

"Meidän tehtävämme on saavuttaa itsenäisyys."

https://www.snp.org/nicola-sturgeons-address-to-snp19/



Pohjois-Irlannin brexit kirjeessä on tietoa

http://www.niassembly.gov.uk/assembly-business/brexit-brief/brexit-brief-newsletters/issue-13--september-2019/


« Viimeksi muokattu: 23.10.2019, 23:51:55 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 269
 • Liked: 1505
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #1 : 01.02.2020, 16:19:54 »
Kopioin Scottish National Party 31.1.2020 julkaistun viestin omalla luvalla

"Tämä on tärkeä hetki Yhdistyneelle kuningaskunnalle ja Skotlannille.

Tänä iltana Yhdistynyt kuningaskunta poistuu Euroopan unionista.

Tämä on todellinen ja syvä surullinen hetki monille meistä ympäri Yhdistynyttä kuningaskuntaa.

Ja täällä Skotlannissa, ottaen huomioon, että se tapahtuu valtaosan enemmistön tahdosta, surua varjostaa viha.

Siinä olisi helppo asua.

Mitä meiltä viedään.

Mutta sitä ei halua tehdä tänään.

Sen sijaan haluan keskittyä jotain paljon tärkeämpää.

Toivoa.

Toivon Skotlannille erilaista ja parempaa tulevaisuutta.

Tulevaisuuden, jonka maamme tiellämme määräävät ne, jotka välittävät eniten Skotlannin eduista - me kaikki täällä asuvat.

Tulevaisuus, jossa meidän ei tarvitse valita suhteista Britannian saarten lähimpien ystävien kanssa ja suhteidemme kanssa Eurooppaan - vaan voimme sen sijaan rakentaa ja vaalia molempia.

Tulevaisuus, jossa oma parlamentti ja hallitus - joka on vastuussa Skotlannin kansalaisille - ovat vastuussa päätöksistämme ja kansainvälisistä kumppanuuksista, jotka muuttavat suuntamme ja kohtalomme.

Tulevaisuus, jossa olemme edelleen avoin ja vieraanvarainen paikka asua, opiskella ja työskennellä.

Ja arvostettu jäsen Euroopan kansakuntien perheessä.

Tänään illan jälkeen tulevaisuus on avoin meille vain itsenäisyydellä.

Tehtävämme on vakuuttaa suurin osa Skotlannin ihmisistä valitsemaan se.

Joten haluan keskittyä tänään työhön, joka meidän on tehtävä saadaksemme Skotlannin enemmistön vakuuttuneeksi siitä, että itsenäisyys on oikea valinta - ja miten turvaamme tämän tekemisessä oikeutemme valita se kansanäänestyksessä.

Tietenkin ihmisillä on erilaisia ​​näkemyksiä siitä, pitäisikö Skotlannin olla itsenäinen, mutta asia, jolla meillä on oikeus tehdä tämä valinta, on ylivoimainen.

Tänä iltana kello 23.00 Yhdistynyt kuningaskunta, jonka Skotlanti äänesti pysyäkseen vuonna 2014 - Yhdistynyt kuningaskunta EU: n sisällä - ei enää ole todellisuus.

Tilannetta, jota enemmistö äänesti, ei enää ole.

Vuoden 2014 olosuhteissa tapahtuu olennainen muutos.

EU: sta poistuminen on perustavanlaatuinen muutos Skotlannin perustuslakiin.

Seurauksilla on huomattavia vaikutuksia, vaikka niitä kaikkia ei tunnisteta välittömästi.

Tällä hetkellä Skotlannilla ei ole valtuuksia lieventää monia näistä seurauksista puhumattakaan niiden välttämisestä kokonaan.

Ja Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus ei ole osoittanut lainkaan kiinnostusta löytää tapoja sovittaa erilliset näkemyksemme ja etumme.

Ota mukaan muuttoliike.

Maanantaina julkaisin ehdotuksia, jotka antaisivat Skotlannille Brexitin jälkeisessä maailmassa ja nykyisten perustuslaillisten järjestelyjen puitteissa käsitellä erityisiä väestöhaasteitamme.

Näillä ehdotuksilla on huomattavaa tukea koko Skotlannin kansalaisilta ja liike-elämältä. Ja kuitenkin tuntikausia ilman minkäänlaista huomiota heidät irtisanottiin käsistä.

Harvemmat ihmiset, jotka voivat tulla Skotlantiin asumaan ja työskentelemään, uhkaavat työikäisen väestön vähenevän. Tämä tarkoittaa sitä, että vähemmän ihmisiä on käytettävissä tekemään töitä, jotka on tehtävä yksityisissä yrityksissämme ja julkisella sektorilla, mukaan lukien NHS. Ja se tarkoittaa, että vähemmän veroja maksavia ihmisiä tarvitaan meidän rahoittamaan näitä julkisia palveluja.

Se tarkoittaa taloutta, joka pysähtyy eikä kasva ja Skotlanti ei saavuta kaikkia potentiaaliamme.

Se on vain yksi tapa, jolla me jo tiedämme jo varmuudella, että Brexitin hulluus yhdessä Westminsterin kuuron korvan kanssa vahingoittaa Skotlannin vaurautta ja hyvinvointia.

Ja koska siitä tulee karkea tulevina kuukausina, se ei ole ainoa seuraus Brexitistä, joka on haitallista Skotlannille.

Missä määrin Brexit kehittyy tänä iltana, ei ole vielä varmaa.

Neuvottelut Yhdistyneen kuningaskunnan uuden suhteen ehdoista ja luonteesta EU: hun eivät ole vielä alkaneet. Ison-Britannian hallitus on luonut uusia kallion reunoja, ja tuhoisa No kaupan tulos siirtymävaiheen lopussa on edelleen mahdollista.

Toivon puolestaan, että tuleva suhde on läheinen, ja teen kaikkenani kannustaakseni sitä.

Mutta älä ole harha.

Kaikki tämän Toryn hallituksen merkit osoittavat, että yhteistyön ja läheisten suhteiden sijaan ne johtavat erimielisyyteen ja sääntelyn purkamiseen.

Mitä tämä tarkoittaa tulevaisuudessa työntekijöiden oikeuksien ja ympäristönsuojelun, talouden muodon ja yhteiskuntamme luonteen kannalta, on syvää.

Ja vaikka tämä ei kiinnosta Toryn hallitusta vain vähän, vaikutukset tuntuvat eniten niillä, joilla on jo vähiten - haavoittuvia ja köyhiä.

Joten tiedämme, että muutos on tulossa.

Mutta sen ei tarvitse olla muutos, jonka torilaiset haluavat pakottaa Skotlantiin.

Uusi itsenäisyyttä koskeva kansanäänestys antaa päätöksen Skotlannin parhaasta tiestä meidän omissa käsissämme.

Ja kansalaisilla ja Skotlannin parlamenteilla on valurautavaltuutus kansanäänestykseen.

SNP on voittanut kolme peräkkäistä parlamentin vaalaa sitoumuksestaan ​​antaa ihmisille valinnanvara.

Ja tällä viikolla Skotlannin parlamentti on tukenut tätä kantaa.

Se, että torilaiset yrittävät estää kansanäänestyksen, osoittaa vain heidän halveksunsa Skotlannin demokratiaan.

Ja - jonkin verran hedelmällistä heille -, se palvelee kuvaamaan, kuinka epätasa-arvoinen tämä oletettavasti tasa-arvoinen unioni on.

Meidän pitäisi myös muistaa tämä.

Pohjimmiltaan Tory-asema on merkki heikkoudesta eikä vahvuudesta.

Jos heillä olisi luottamus Westminster-liiton puolustamiseen, heillä ei olisi mitään ongelmaa Skotlannin kansalaisten valinnanvapauden kanssa.

Tappion pelko tekee heistä niin epätoivoisia kieltämään meiltä valinnan.

Ja meidän olisi saatava siitä suuri rohkaisu.

Se mitä meidän itsenäisyysliikkeessä ei pidä tehdä, antaa turhautumisen tunteen - joka on ymmärrettävää vaikkakin - viedä meidät umpikujaan tai heikentää tarkoitustunnetta.

Emme saa antaa torien kääntää positiivista, vakuuttavaa ja virkistävää keskustelua maamme parhaasta tulevaisuudesta kuiviksi ja katkeraksi argumentiksi prosessista ja menettelystä.

Meidän on pysyttävä kurssilla - vaikka se joskus tuntuu vaikealta.

Eikä se ole varovainen puhuminen. Se on realismi.

Minusta teeskennellä, että on oikotie tai älykäs vinkkejä, jotka taianomaisesti voittavat esteet, jotka voivat kohdata, voisi tehdä elämästäni lyhyellä aikavälillä helpompaa - mutta se tekisi pitkäaikaista karkeutta itsenäisyyden syylle, johon olen, kuten niin monet, omistautunut elämäni.

Minun tehtäväni on johtaa meitä uskottavalla tiellä, jolla voidaan saavuttaa itsenäisyys.

Ja sitä olen ehdottomasti päättänyt tehdä.

Itsenäisyyden saavuttamiseksi kansanäänestyksen on aina oltava laillinen ja laillinen, aina kun se tapahtuu - onko se tänä vuonna haluamani vai seuraavien Skotlannin vaalien jälkeen. Se on yksinkertainen tosiasia.

Sen on osoitettava, että enemmistö tukee itsenäisyyttä.

Ja sen laillisuuden on oltava kiistatonta. Muuten muut maat eivät tunnusta tulosta, vaikka se olisi onnistunut.

Ja paras tapa saavuttaa tämä, vaikka se ei välttämättä olekaan ihanteellista, on päästä sopimukseen vallan siirrosta Skotlannin parlamentille, aivan kuten teimme vuonna 2014.

On kuitenkin ehdotettu, että jos tällaista sopimusta ei olisi, Skotlannin parlamentin olisi laillista järjestää neuvoa-antava kansanäänestys - Skotlannin kansalaisten mielipiteen laatimiseksi, vaikka riippumattomuuden edistämiseksi vaaditaan edelleen sopimusta. tulokset.

Joten anna minun käsitellä sitä.

Kysymystä siitä, jättääkö Skotlannin laissa annettu erityinen perustuslaillinen varauma minkäänlaista riippumattomuutta koskevaa kansanäänestystä Skotlannin parlamentin toimivallan ulkopuolelle vai jätetäänkö sen sijaan avoin mahdollisuus sitovalle neuvoa-antavalle äänestykselle - ei ole koskaan tutkittu tuomioistuimessa.

Tämä tarkoittaa, että ei voida lopullisesti sanoa, että se ei olisi laillinen, mutta sitä ei voida myöskään kuvata olevan oikeudellisen epäilyksen ulkopuolella.

Jos ehdotus kansanäänestykseksi esitettäisiin, se riitautetaan tuomioistuimessa.

Jos tuomioistuin toteaa sen olevan laillinen, se ei ole ”villikissan kansanäänestys”, koska vastustajamme haluavat sen merkitä - se olisi Skotlannin parlamentin vallassa.

Jos Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus kieltää edelleen Skotlannin valinnan oikeuden, saatamme saavuttaa pisteen, jossa asia on testattava.

En sulje sitä.

Mutta minun on myös oltava rehellisiä. Lopputulos olisi epävarma. Ei olisi mitään takeita.

Se voisi viedä meitä eteenpäin - mutta yhtä hyvin se voisi asettaa meidät takaisin.

Joten mielestäni tässä vaiheessa on, että meidän pitäisi käyttää energioitamme eri tavalla.

Meidän on keskityttävä tiukasti itsenäisyyttä koskevan poliittisen tapauksen rakentamiseen ja voittamiseen.

Se on välttämätöntä kansanäänestyksen voittamiseksi.

Mutta se on myös miten voimme turvata sen.

Ja vaikka olemme edistyneet paljon - kuten eilinen mielipidekysely osoitti -, meillä on vielä työtä tekemistä.

Joten anna minun esitellä joitain vaiheista, joita ryhdymme toteuttamaan.

Ensinnäkin jatkan kaiken voitavani varmistaakseni kansanäänestyksen tänä vuonna.

Ja se on syystä.

Brexit on vienyt Skotlannin väärälle tielle. Ja mitä pidemmälle me menemme, sitä kauemmin se vie ja sitä vaikeampaa on palata oikealle. Tarvitsemme takaisin oikealle tielle niin pian kuin mahdollista.

Tätä varten olemme ilmoittaneet parlamentille tänä aamuna, että viime vuoden lopussa annetun kansanäänestyslain hyväksymisen ja tällä viikolla kansanäänestyksen puolesta toimittaman äänestyksen jälkeen pyydämme vaalilautakuntaa kokeilemaan uudelleen kysymystä - "pitäisi Skotlanti on itsenäinen maa? '

Tämä kysymys on yksinkertainen, ymmärrettävä ja tunnustettu hyvin koko maassa, mutta parlamentti teki selväksi haluavansa sen uudelleen testaamisen, ja se on seuraava käytännöllinen askel, joka meidän on tehtävä valtuudessamme valmistellaksesi kansanäänestystä.

Tulemme myös rakentamaan parlamentin tällä viikolla toimittamaan äänestykseen pyrkimällä laajentamaan Skotlannin valintaoikeuden kannatusjoukkoa.

Ensinnäkin kutsumme Skotlannin vaaleilla valitut edustajat - MSP: t, parlamentin jäsenet, viime vuonna valitut parlamentin jäsenet ja neuvoston johtajat - tulemaan yhdessä hyväksymään nykyaikaisen vaatimuksen Skotlannin oikeudesta uudessa perustuslaillisessa valmistelukunnassa.

Julistaa, että Skotlannin parlamentin on päätettävä, onko itsenäisyys valittava ja milloin, ja rakentaa tuki tälle periaatteelle Skotlannin kansalaisille.

SNP: ssä ja Skotlannin hallituksessa ryhdymme myös lisäämään työtä itsenäisyyttä koskevan aineellisen tapauksen rakentamiseksi.

Vahvistin syyskuussa, että Skotlannin hallitus aloittaa tarvittavat toimet varmistaakseen, että ihmisillä on tarvittavat tiedot voidakseen tehdä tietoisia valintoja maan tulevaisuudesta.

Lähikuukausina Skotlannin hallitus julkaisee työn tulokset.

”New Scotland” -sarjassa pyritään tarjoamaan tietoja ja vastauksia, joita ihmiset haluavat.

Ne antavat yksityiskohtia siitä, kuinka Skotlanti voi siirtyä kyllä-äänestä itsenäiseksi maaksi.

Ja he esittelevät ideoita ja vaihtoehtoja, joilla voimme käyttää itsenäisyysvoimia paremman tulevaisuuden rakentamiseen - kasvattaa vahvempaa ja kestävämpää taloutta, torjua köyhyyttä ja eriarvoisuutta, vastata paremmin ilmastohaasteeseen ja laajentaa mahdollisuuksia maamme ja jokainen täällä asuva henkilö.

SNP: n sosiaalisen oikeudenmukaisuuskomission työ on tärkeä osa tätä ja on edennyt hyvin, ja se on tekemisissä Skotlannin organisaatioiden kanssa.

Komissio julkaisee piakkoin ehdotukset laajemmasta keskustelusta SNP: ssä ja koko maassa siitä, kuinka voimme käyttää itsenäisyysvoimia tehdä Skotlannista oikeudenmukaisemman maan, jonka me kaikki haluamme olevan.

Ja vastaamme keväästä lähtien kansalaisten edustajakokouksen raporttiin ja keskustelemme sen näkemysten kanssa siitä, millaista Skotlantia ihmiset haluavat nähdä ja miten voimme saavuttaa sen.

Teemme kaiken tämän tunnustamalla, että SNP on vain yksi ääni ja että riippumattoman Skotlannin politiikka määräytyy demokraattisten vaalien tulosten perusteella.

Niiden vakuuttaminen, joita ei vielä ole vakuutettu, vaatii tietoa ja vastauksia, mutta sen ytimessä se vaatii keskustelua.

Avoin ja rehellinen keskustelu siitä, mitä maamme kansalaiset haluavat itseltään, perheilleen ja yhteisöilleen ja kuinka parhaiten saavuttaa se.

Se on jokaisen itsenäisyyttä edistävän aktivistin tehtävä ympäri maata.

Ja kuten osoitimme joulukuun vaaleissa - kun teemme työtä ja tarjoamme johtamista ja visiota, voimme ja voitamme.

Siksi puoluekampanjamme on valmis nousemaan ylös. Kaksinkertaistamme SNP-kampanjamenot tänä vuonna tukemaan uusia itsenäisyysmateriaaleja, paikallisia sanomalehti-ilmoituksia ja uutta kampanjaelokuvaa, joka on keskittynyt päättämättömiin äänestäjiin.

Ja kampanjoidessamme on elintärkeää kuunnella ja sitoutua kunnioittavasti.

Monet ihmiset, jotka äänestivät Ei vuonna 2014, ajattelevat nyt itsenäisyyttä eri tavalla Brexitin valossa.

Meidän on osoitettava, että ymmärrämme niiden ongelmien monimutkaisuuden, joissa he kohtaavat, ja että monien tunteiden sekavuus on monta.

Joten meidän on tehtävä tapauksemme intohimoisesti, mutta myös kärsivällisyydellä ja kunnioituksella.

Ja emme saa koskaan pysyä poliittisten vastustajien tasolla.

Boris Johnson on osoittanut, että tässä keskustelussa ei ole linjaa, jota hän ei ylittäisi.

Kyse ei ole pelkästään hänen erottamisestaan ​​Skotlannin vaalituloksista eikä hänen armostaan ​​Skotlannin parlamentin äänestyksissä.

Tällä viikolla hän kuvaili Skotlannin hallituksen vakavia, harkittuja ja laajalti kannattamia muuttoliikkeitä koskevia ehdotuksia "hajanaisiksi".

Torit eivät hallitse Skotlantia - ne kulkevat Skotlannissa.

Mutta kuten viisas nainen sanoi kerran - kun he menevät alhaiseksi, me menemme korkealle.

Joten keskitymme nyt käsillä olevaan työhön - ja otamme sydäntä siitä, että voitamme.

Ja me olemme.

SNP on ollut olemassa nyt yli 80 vuotta.

Minulla on erittäin etuoikeus johtaa sitä.

Ja jos on aikoja, jolloin se tuntuu kovalta, ajattelen kuinka kovemman sen on pitänyt olla puolueen perustajille, kun itsenäisyys ei ollut edes kaukainen piste horisontissa.

Jos he olisivat antaneet kärsimättömyyden tai turhautumisen, emme olisi täällä tänään.

Emme ole koskaan olleet vahvempia kuin nyt.

Olemme osa laajempaa, elinvoimaista Kyllä-liikettä.

Ja itsenäisyys ei ole koskaan ollut lähempänä.

Vahvuutemme tekee siitä todellisuuden.

Perusteidemme vahvuus.

Ykseemme vahvuus ja sitoutumisemme asiaan.

Arvojemme vahvuus.

Näkemyksemme vahvuus avoimesta, edistyksellisestä, ulospäin suuntautuvasta Skotlannista kaikille täällä asuville riippumatta siitä, mistä he ovat kotoisin.

Itsenäinen Skotlanti syntyy vakuuttamiskyvyn vahvuudesta.

Historia kertoo, että muutos tapahtuu usein nopeasti monien vuosien jälkeen, kun esteet näyttivät suurilta.

Tai kuten suuri Nelson Mandela sanoi - "Se näyttää aina mahdottomalta ennen kuin se on tehty".

Uskon, että Skotlannissa olemme sellaisen hetken kärjessä.

Niille meistä, jotka onnekkaita olemassa mukana tänään itsenäisyysliikkeessä, tiedämme, että perusta on tehty ja meillä on nyt käsillämme, ei vain kuvitella parempaa tulevaisuutta, vaan saavuttaa se.

Nyt on aika pysyä keskittyneenä ja päättäväinen. On aika rakentaa voimamme varmistaaksemme oikeuden valita ja voittaa Skotlannin itsenäisyys."

https://www.snp.org/nicola-sturgeons-statement-on-scotlands-future/
« Viimeksi muokattu: 01.02.2020, 16:28:17 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 604
 • Liked: 47310
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #2 : 01.02.2020, 19:48:10 »
YLE:n Brexit-studiossa viime yönä toimittaja hehkutti kuinka Skotlanti oli kovin yksimielinen Brexit-äänestyksessä. Suuri enemmistö skoteista halusi pysyä EU:ssa. Sitten joku mainitsi luvut. 60-40 tms. Että sellainen yksimielisyys.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 379
 • Liked: 7342
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #3 : 01.02.2020, 21:55:06 »
Onkos skoteilla muuta mainittavaa tulonlähdettä kuin Pohjanmeren öljyteollisuus?.

Rauno Murju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 742
 • Liked: 1463
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #4 : 02.02.2020, 00:23:53 »
Espanjassa piestiin EU:n hyväksynnällä itsenäistymistä haluavia katalooneja kuin vierasta sikaa mutta skottien itsenäistymispyrkimykset taas sopivat, koska silloin kolhoosista eronneen emämaa ei pääse äänestämään siitä eronneen kolhoosiin liittymistä vastaan.

Huhhuh.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 269
 • Liked: 1505
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #5 : 02.02.2020, 07:38:19 »
Lueskelin wikipediasta. Skotlannin talous on rakennemuutoksessa. Aiemmin Skotlannin talous painottui laivanrakennukseen ja hiilen louhintaan ja öljyn ja kaasun tuotantoon. Laivanrakennus ja hiilen louhinta ja Pohjanmeren öljyn ja kaasun tuotanto väheni. Pohjanmeren öljyn ja kaasun tuotannossa työskentelee 100 000 henkilöä, joka on 6 prosenttia työvoimasta. Skotlannissa on teknologia, elektroniikka, matkailu ja rahoituspalvelut merkittävä talouden sektori, jonka kasvun toivotaan korvaavan öljyn osuutta bruttokansantuotteen tuottamisessa. Skotlannin turistikohteita on tietenkin Loch Nessin hirviö, jonka otaksutaan olevan plesiosauria, siis jurakauden joutsenlisko. Korostan, että oletetut havainnot ovat melkoisen haastavissa olosuhteissa tehty.
« Viimeksi muokattu: 02.02.2020, 23:30:21 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 296
 • Liked: 3081
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #6 : 02.02.2020, 10:41:43 »
Tulipahan mieleen, että Skotlannin itsenäisyysmielisten voi olla hankala perustella, miksi EU:hun paluumahdollisuus olisi syy itsenäistyä ainakaan vapaan liikkuvuuden nimissä.  Jos Skotlanti itsenäistyy ja liittyy EU:hun, tulee EU:n ulkoraja Skotlannin ja Englannin rajalle. Se lienee kuitenkin skottien tärkein ja vilkkain raja, jolle ilmestyttävät tullimuurit ja rajatarkastukset yms. lienevät paljon suurempi kiusa kuin millään toisella rajalla.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 167
 • Liked: 10400
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #7 : 02.02.2020, 12:14:02 »
Skotit tekevät tietysti miten haluavat mutta minun mielestäni tuntuu jotenkin ristiriitaiselta ensin haluta itsenäisyyttä ja perään sitten liittymistä UKoon sijaan EUhun jossa Skotlanti on juhlapuheiden jälkeen vaikutusvallaltaan pelkkä Suomen kokoinen nolla, mamujen kaatopaikka ja maksumies  :o UKoossa Skotlanti on sentään jotain, voidaan lippua liehuttaa ym.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23823
 • Death to the Russian invaders!
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #8 : 02.02.2020, 14:00:53 »
Onkos skoteilla muuta mainittavaa tulonlähdettä kuin Pohjanmeren öljyteollisuus?.

Ainakin toinen nestemäisen polttoaineen teollisuus: viskiteollisuus  :D :D :D

https://www.scotch-whisky.org.uk/newsroom/scotch-whisky-economic-impact-report-2018/

Lainaus
The Scotch Whisky industry is strategically important to the economies of Scotland and the United Kingdom.--

The contribution of the Scotch Whisky industry to the UK economy has grown by 10% since 2016 to £5.5bn.

A new report by the Scotch Whisky Association, building on research carried out by the Centre for Economic and Business Research (CEBR), also reveals Scotland’s national drink generates two-thirds of all spirits Gross Value Added (GVA) in the UK. The industry has been buoyed in recent years by record exports, reaching £4.7bn in 2018, and several new distilleries beginning production and opening their doors to tourists.

This success comes despite the industry continuing to pay the fourth highest duty rates in the EU, and one of the highest of spirit producing nations globally. Recent freezes to UK duty have helped the industry to reinforce its vital importance to the UK economy.
--
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 269
 • Liked: 1505
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #9 : 02.02.2020, 22:41:53 »
Saaga saa jatkoa "tulemme takaisin"



Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneen kuningaskunnan peruuttamissopimus Euroopan unionista ja Euroopan atomienergiayhteisöstä (keskustelu)

Keskiviikko 29. tammikuuta 2020 - Bryssel



Jill Evans (Verts / ALE). - (EN) Arvoisa puhemies, otin istuin täällä parlamentissa Walesia edustaen yli kaksikymmentä vuotta sitten. Wales on hyötynyt valtavasti EU-jäsenyydestä. Meillä oli myös paljon osallistumista. Ponnisteluistani huolimatta kymri ei ole vielä täysin virallinen kieli. Käytän sitä nyt parlamentin viimeisessä puheessani.

(Muutama sana kymri kielellä)

Wales on eurooppalainen kansakunta. Uskon, että tulevaisuutemme on EU: n sisällä. Lähdemme nyt, mutta tiedämme tämän: sydämessämme olemme edelleen täällä: (muutama sana walesin kielellä). Ja palaamme takaisin (muutama sana walesin kielellä).

(Suosionosoitukset)



Martina Anderson (GUE / NGL). - (EN) Puheenjohtaja , perjantaina klo 11.00, tämä irlantilainen parlamentin jäsen potkaistaan ​​pois parlamentista vastoin Irlannin kansalaisten, jotka äänestivät jäävänsä ja haluavat pysyä EU: ssa, demokraattisia toiveita.

47 vuoden jäsenyyden jälkeen ja 50 vuoden taistelun jälkeen gerrymander-taistelua Derryn kaltaisissa paikoissa Britannian hallitus potkaisee jälleen äänioikeutemme - ottaa ne pois meiltä ja muuttaa jälleen kerran parlamentin perustuslaillista asemaa. Irlannin kansa ilman lupaamme. Äänestän tänään tämän Irlannin pöytäkirjan puolesta, koska Sinn Féin ei suostu Ison-Britannian raja-alueen kovettumiseen Irlannissa. Emme suostu mukautettuihin viesteihin. Emme suostu piikkilankaan. Ei ole epäilystäkään siitä, että peruuttamissopimuksessa oleva Irlannin pöytäkirja on ruma kompromissi, mutta se on parempi kuin kaatuminen - Brexit.

Jakaminen ja Brexit ovat kuitenkin rumia pakotteita, jotka ovat rasittaneet Irlantia vuosien ajan. Jakautumisen vuoksi Brexit riistää demokraattiset ja sosiaaliset oikeutemme. Mutta Brexitin vuoksi Irlannin yhtenäisyydestä on saatu aikaan dynaamista keskustelua. EU: n neuvosto antoi panoksensa Irlannin yhtenäisyyteen, kun 27 jäsenvaltiota sopi 29. huhtikuuta 2017, että jos Irlanti yhdistetään, koko Irlanti on EU: ssa.

Irlannin jakautuminen ei ole meille vain ongelma Irlannissa. 300 mailin raja, 320 rajanylityspaikka, on nyt myös ongelmasi. Kun Britannia saa takaisin imperiuminsa, osoittamatta sitä, että se ei välitä tasavertaisista kilpailuedellytyksistäsi, ja kun varjoisat matalan tason tuotteet, joilla on vähimmäissuojaus, ovat matkalla markkinoillesi, et enää kauan liity järkeviin ihmisiin tukemaan Irlannin yhtenäisyyttä. Ei ole epäilystäkään siitä, että tulee päivä, jolloin pohjoisesta peräisin olevat irlantilaiset parlamentin jäsenet tulevat takaisin Euroopan parlamenttiin. Merkitse sanani: tiocfaidh an lá syn.



Luisa Porritt (uusittava). - (EN) Arvoisa puhemies, äänestän tänään tätä sopimusta vastaan. Teen tämän miljoonien brittiläisten puolesta, jotka äänestivät pysyäkseen, mukaan lukien äänestäjät Lontoossa. Brexit on regressiivinen, holtiton, oikeistolainen projekti. Ainoat ihmiset, jotka juhlivat sitä Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolella, ovat niitä, jotka haluavat heikentää meitä kaikkia. Tämä päätös on haitallinen nuorille, Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuville eurooppalaisille kansalaisillemme ja heikoimmassa asemassa oleville. Viime päivien aikana olemme toivoneet nuoret britit tervetulleiksi tähän parlamenttiin. He eivät halua Brexitiä. He arvostavat yhteisiä pyrkimyksiä isolaationismin yli. Brexit on nyt väistämätön, mutta en usko sen olevan pysyvä. Nuoret britit johtavat jonain päivänä kampanjan, jotta voimme palata takaisin sitoutuneiksi jäseniksi, jotka ovat sijoittuneet yhteiseen eurooppalaiseen tulevaisuuteemme. Bientôt, chers amis .

(Suosionosoitukset)



Aileen McLeod (Verts / ALE). - (EN) Arvoisa puhemies, äänestän skotlantilaisena parlamentin jäsenenä vetäytymissopimusta, koska kotimaani enemmistö on valtuuttanut minut tekemään. Skotlannin kansalaiset ovat jatkuvasti äänestäneet Brexitiä vastaan, ja Skotlannin parlamentti on kieltäytynyt antamasta suostumustaan ​​tähän Brexit-kauppaan. Skotlannin tragedia on, että perjantaina Skotlanti viedään pois EU: sta kansalaistemme demokraattisia toiveita vastaan. Skotlanti on eurooppalainen kansakunta, ja odotan innolla itsenäisen Skotlannin liittymistä EU: hun - ja tulemme pian - positiiviseen rooliin ja edistämään Euroopan arvoja, kansainvälistä yhteisvastuuta ja yhteistyötä tasa-arvoisena kumppanina.

Olen ylpeä siitä, että olen ollut tämän Euroopan parlamentin kansalaisten jäsen, ja sanon teille, että Skotlannin hallitus jatkaa kaikkien niiden EU: n kansalaisten etujen suojaamista, jotka ovat päättäneet tehdä Skotlannista kodinsa ja ovat osallistuneet yhteiskuntamme niin monessa tärkeitä tapoja. Kun Skotlannin on jälleen aika liittyä EU : hun, toivon, että tämä parlamentti toivottaa meidät tervetulleeksi meihin samassa eurooppalaisen yhteisvastuun hengessä. Sillä välin toivon kovasti, että pidät valoa Skotlannille.

(Suosionosoitukset)

http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/CRE-9-2020-01-29-ITM-016_EN.html


« Viimeksi muokattu: 02.02.2020, 23:31:35 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 179
 • Liked: 7368
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #10 : 03.02.2020, 00:20:16 »
Tulipa mieleeni tästä Skotlanti-asiasta, että kaikki tieto, mitä minulla on aiheesta on ensin kansainvälisen ja sitten suomalaisen valtamedian suodattamaa. Enpä yllättyisi, vaikka tulevaisuudessa kun tämä Brexit-myllytys tasaantuu ja maailmanlopun povailut loppuvat, kaikkien yllätykseksi "oikeistopopulistit" voittaisivatkin jotkut vaalit. Skotilantilaiset eivät sittenkään olisi monikulttuuri- ja EU-kiimaisia kalifornialaisia kuten valtamedia heidät esittää. Itsenäistymishaluja on varmasti, mutta olen aika skeptinen sen suhteen, että perusskotlantilaiset haluavat itsenäistyä EU:hun liittymisen ja maahanmuuton lisäämisen takia  ;)

Kun peilaa tätä siihen, että kansainvälisen valtamedian mukaan suomalaiset äänestäjät ovat äärifeministisiä ilmastonmuutosfanaatikkoja, koska valtaan kammettiin ilman vaaleja tyttöviisikko.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 269
 • Liked: 1505
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #11 : 03.02.2020, 00:22:45 »
Jos Skotlanti eroaa Britannian unionista - Englanti ja Wales voisivat hekin alkaa itsenäisiksi, sitten Skotlanti ja Englanti ja Wales liittyisivät EU:hun saman aikaisesti. Jos Pohjois-Irlanti liittyy Irlantiin, liittyy se samalla Euroopan unioniin.

EU:ssa on 27 jäsenvaltiota, suuri jäsenmaiden lukumäärä tuo pelin paikkoja. Jäsenmaat muodostavat asiakohtaisia koalitioita sillä tavalla, että kun koalitio koordinoi niin valtaa on enemmän kuin yhdellä jäsenvaltiolla.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2020, 18:31:30 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 269
 • Liked: 1505
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #12 : 16.12.2020, 17:58:24 »
Scottish National Party is Scotland's largest political party and party of Government. Centre left and social democratic.

SNP piti etäyhteydellä kokoontumisen 28. - 30. marraskuuta 2020

https://www.snp.org/live/

Kokoontumisessa pidettiin tietenkin puheita, joista yhdestä ohessa ote

Lainaus
Yhdessä, ystävät, olemme lähempänä kuin koskaan tämän unelman - itsenäisen Skotlannin - toteuttamista.

https://www.snp.org/keith-browns-address-to-snp-2020-conference/

Sivun saa suomeksi ---> avaa sivu Google Chrome selaimessa ---> klikkaa sivua hiiren kakkosella ---> valitse käännä kielelle suomi

Brexit saagaan liittyy oleellisesti myös Skotlannin itsenäistyminen. Skotlannissa on parlamenttivaalit 6. toukokuuta 2021, jonka vaalivalttina SNP on luvannut parlamenttivaalit voitettuaan järjestää itsenäisyyskansanäänestyksen

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_elections_in_2021
« Viimeksi muokattu: 16.12.2020, 18:09:36 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 379
 • Liked: 7342
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #13 : 16.12.2020, 21:47:21 »
^Eiköhän ne sen verran odottele että Elisabet II on tuonelassa ja GB hajoaminen saadaan Charleksen syyksi. Vaikkei Kuningattarella / Kuninkaalla paljonkaan sanomista enää ole valtakunnan menoon.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 256
 • Liked: 12089
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #14 : 16.12.2020, 22:02:03 »
Olisi kyllä hyvin ristiriitainen tunne jos olisi skottinationalisti joka haluaisi oman kansan itsenäisyyttä irti Lontoon otteesta mutta puolue joka tuota eniten ajaa on vastenmielinen vasemmistolainen porukka joka avoimesti kannattaa oman maan täyttämistä ulkomaalaisilla ja saman tien kun itsenäisyys tapahtuisi olisivat sen luovuttamassa takaisin mutta eri herroille.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 627
 • Liked: 29193
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #15 : 16.12.2020, 23:25:57 »
Brexit saagaan liittyy oleellisesti myös Skotlannin itsenäistyminen.

Itsenäisyyshanke on noussut uudestaan pintaan Brexitin myötä, jonka puitteissa jotkut skottipoliitikot haluavat Skotlannin itsenäistyvän, jotta he voisivat liityä EU:iin. Eli Skotlannin pitäisi itsenäistyä Britanniasta, jotta se voisi luopua itsenäisyydestään EU:lle. Ilmeisesti kaikki skotit eivät ole ymmärtäneet, että heidän itsenäisyys vähenee eikä kasva EU:n myötä.

Lontoon alla Skotlannillahan on ollut verrattain suuri vapaus vaikka he olivat mukana EU:ssa koska Britannialla oli EU:ssakin erivapauksia. EU:n täysjäsenenä kaikki valta luovutetaan Brysseliin ja Skotlanti olisi vain nimellisesti itsenäinen, kuten Suomikin nyt.

Kannatan periaatteellisella tasolla Skotlannin itsenäisyyttä koska siihen on olemassa selvä perustelu. Mutta juuri nyt vaikutta järjettömältä edetä tässä hankkeessa koska se olisi suora tie EU-jäseneksi kaikkine rajoituksineen. Viisainta olisi odottaa muutama vuosi Brexit-jälkeisessä tilassa ja katsoa asia sen jälkeen uudestaan kun todetaan ettei maailmanloppu tullutkaan. Luulen, että EU ei olekaan niin houkutteleva jos Skotlanti olisi aidosti itsenäinen.

Suomenkin kannalta olisi parempi jos EU ei saa uusia jäsenmaita. Tämän kommunismin laajentaminen tekee sen purkamisesta aina vaan vaikeampaa. EU toki romahtaa jossain vaiheessa velkoihinsa, mutta mitä useampi on mukana, sen suuremmalla rytinällä kaadutaan.

Tästä syystä Skotlannin itsenäisyyshanke ei ole lainkaan hyvä juttu tällä hetkellä.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 800
 • Liked: 65541
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #16 : 16.12.2020, 23:28:22 »
Sivun saa suomeksi ---> avaa sivu Google Chrome selaimessa ---> klikkaa sivua hiiren kakkosella ---> valitse käännä kielelle suomi

Se on konekäännös, joka ei ole Suomen kieltä.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 948
 • Liked: 18726
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #17 : 17.12.2020, 00:01:37 »
Olisi kyllä hyvin ristiriitainen tunne jos olisi skottinationalisti joka haluaisi oman kansan itsenäisyyttä irti Lontoon otteesta mutta puolue joka tuota eniten ajaa on vastenmielinen vasemmistolainen porukka joka avoimesti kannattaa oman maan täyttämistä ulkomaalaisilla ja saman tien kun itsenäisyys tapahtuisi olisivat sen luovuttamassa takaisin mutta eri herroille.

Englantilaisissa on paljon niitä jotka vesi kielellä odottavat skottien eroa. Ja sen jälkeen mahdollisimman paljon kiusantekoa. Skotteihin suhtaudutaan kuten meillä moni Ahvenanmaahan. Aivan erityinen kuvotus on rouva Sturgeon, joka puolestaan ei peittele englantilaisten halveksuntaansa.

Näistä tunnoista saa tietoa isolevikkisten tabloidien kommenttiosioista. Brexitin kannattajat hylkivät usein myös Skotlantia, jonka katsotaan hyötyneen suuresti Briteistä mutta eivät tee muuta kuin ruikuttavat ja vittuilevat.
« Viimeksi muokattu: 17.12.2020, 01:46:06 kirjoittanut Jorma M. »

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 256
 • Liked: 12089
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #18 : 29.12.2020, 16:14:17 »
Skottinationalistit yrittävät selittää että skoteilla ei ole mitään tekemistä britti-imperiumin kanssa. Shotlanti oli samalla tavalla Englannin toimesta riistetty ja sorrettu kuin jotkin Afrikkalaiset siirtomaat.

Todellisuudessa skotit olivat erittäin merkittävässä asemassa imperiumin ylläpidossa.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 269
 • Liked: 8272
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #19 : 29.12.2020, 16:56:21 »
Skottinationalistit yrittävät selittää että skoteilla ei ole mitään tekemistä britti-imperiumin kanssa. Shotlanti oli samalla tavalla Englannin toimesta riistetty ja sorrettu kuin jotkin Afrikkalaiset siirtomaat.

Todellisuudessa skotit olivat erittäin merkittävässä asemassa imperiumin ylläpidossa.

... ja rahaliikenne (eli tukiaiset) kulkee vahvasti etelästä (Englannista) pohjoiseen päin. Siksi reilun viiden vuoden takainen kansanäänestys itsenäisyydestäkin päätyi tulokseen, että Skotlanti ei itsenäisty. Äänestysaktiivisuuskin oli matalalla tasolla.

Nyt toki on uusi tilanne, vaikka en usko, että Skotlanti vieläkään lähtisi yhtään mihinkään Englannin kainalosta, jos uusi kansanäänestys järjestettäisiin.
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 269
 • Liked: 1505
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #20 : 30.04.2021, 10:25:49 »
Skotlannissa pidetään parlamenttivaalit 6. toukokuuta 2021. Mikäli Scottish National Party voittaa parlamenttivaalit, he järjestävät kansanäänestyksen Skotlannin itsenäisyydestä

Lainaus
Mitkä ovat SNP-käytännöt vuoden 2021 Skotlannin vaaleissa

Lähetetty 20. huhtikuuta 2021

SNP on ainoa puolue, jolla on vakava suunnitelma vakavasta hallituksesta, jolla on rohkea ja edistyksellinen politiikka vahvemman elpymisen saavuttamiseksi.

Skotlannissa on 6. toukokuuta valittavana kaksi tulevaisuutta: Tory-leikkausten pitkäaikainen vahinko, Brexit ja vallankumous rikkoutuneen Westminster-järjestelmän nojalla tai parempi, oikeudenmukaisempi ja vihreämpi tulevaisuus itsenäisenä maana.

Näissä vaaleissa olemme julkaisseet kunnianhimoisimman, edistyksellisimmän ja yksityiskohtaisimman poliittisen foorumin hajauttamisen historiassa. Napsauta tätä ja lue koko manifestimme.

Tässä on joitain tärkeimmistä lupauksistamme:

1. Pidä pandemian jälkeinen itsenäisyyskansanäänestys saadaksesi Skotlannin tulevaisuuden tiukasti Skotlannin - ei Boris Johnsonin - käsiin.

[...]

https://www.snp.org/pledges2021/

Vuoden 2021 vaalit listattuna

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_elections_in_2021
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 269
 • Liked: 1505
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #21 : 09.05.2021, 00:13:40 »
Ranskankielisestä wikipediasta löytyi Skotlannin 6. toukokuuta 2021 pidettyjen parlamenttivaalien alustava tulos

Puolue                                                    Äänet %          Istuimet

Skotlannin kansallinen puolue (SNP)            40,34                64
Skotlannin konservatiivinen puolue (SCP)     23,49               31
Skotlannin työväenpuolue (SLP)                  17,91                22 
Skotlannin vihreä puolue (SGP)                     8,12                8
Skotlannin liberaalidemokraatit (SLD)            5,06                4
Albapuolue                                                  1,66                0
Kaikki yhtenäisyyden puolesta                       0,86                0
Perhepuolue                                                 0,59                0
Vapausliitto                                                  0,23                0
Uudista Yhdistynyt kuningaskunta                  0,21                0
Ison-Britannian itsenäisyyspuolue (UKIP)        0,14                0
Muut osapuolet                                             1,17                0
Itsenäinen                                                    0,23                0

https://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%89lections_l%C3%A9gislatives_%C3%A9cossaises_de_2021
« Viimeksi muokattu: 09.05.2021, 00:52:17 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 977
 • Liked: 38985
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #22 : 09.05.2021, 00:48:02 »
Skotit ovat naurettavia!
2014 ei usu riittänyt itsenäistymiseen ja nyt halutaan jälkeen yrittää, josko nyt uskaltaisivat ryhtyä itsenäiseksi.
Haluan nähdä sen äänestyksen!

Myöskään käsite ”itsenäisyys” ei ole skoteille selvä, he kuvittelevat EU:n merkitsevän itsenäisyyttä.
Itsenäisyys on skoteille sitä kun annetaan päätösvalta Brysseliin 😂
...  mitä hameväkeä 👎🏻

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 948
 • Liked: 18726
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #23 : 09.05.2021, 02:20:50 »

Skotlanti ansaitsee tarvittaessa itsenäisyyden ja EU-jäsenyyden. Samoin Pohjois-Irlanti. Ne voivat olla katolilaisia EU-alueita.

Näyttää siltä että 2. itsenäisyysäänestys tulee. EU ja USA suuntaavat massiivisen tukensa itsenäistymisille, luulen myös että Venäjä, Kiina ja islamilaiset maat. Myös Suomi, vaikka runkkarina katalaanien itsenäisyyttä vastustikin.

Toivon kuitenkin että Englanti tekee tarvittavat ja miehekkäät johtopäätökset. Eli heti kaikki kuningaskunnan toiminnot pois ko alueilta. Suurin osa englantilaisista ymmärtääkseni haluaa kostotoimia. Ja niin minäkin.

Kun räkäistään päin taulua, pitää tehdä kuin ryssä tai ählämi. Eli kostaa täysillä.

Suck this.  Lapin ja Ahvenanmaan itsenäistymisen uskossa. Ja vaikka Pohjanmaan. Pois vaan.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 269
 • Liked: 1505
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #24 : 23.09.2021, 18:58:36 »
Brexitin seurauksena Skotlanti valmistautuu äänestämään itsenäisyydestään toisen kerran, ja jos tällä kertaa Skotlanti itsenäistyy ja eroaa Yhdistyneistä Kuningaskunnista niin kuvittelisin, että se vaikuttaisi myös Yhdistyneiden Kuningaskuntien lipun komponentteihin

Yhdistyneiden Kuningaskuntien lippu on muodostettu Pohjois-Irlannin, Skotlannin ja Englannin liput yhdistämällä, josta tuli upea lippu Yhdistyneille Kuningaskunnille. Miltä Yhdistyneiden Kuningaskuntien lippu näyttäisi ilman Skotlantia. Liitteenä on pari kuvaa



Skotlannin ykkösministeri Nicola Sturgeon piti puheen Scottish National Party puoluekokouksessa syyskuussa 2021, josta yksi kiinnostava lause

Lainaus
Tämän valinnan aiomme tarjota skotlantilaisille laillisessa kansanäänestyksessä tämän parlamentin toimikauden aikana - jos Covid sallii - vuoden 2023 loppuun mennessä.

https://www.snp.org/nicola-sturgeons-address-to-snp21-conference/
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 269
 • Liked: 1505
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Brexit Wales Skotlanti Pohjois-Irlanti
« Vastaus #25 : 19.05.2022, 15:57:53 »
Britannian erottua Euroopan unionista Skotlanti käynnisti valmistelut toista itsenäisyyskansanäänestystä varten, joka pidettäisiin 2023. Nicola Sturgeon on ilmoittanut, että itsenäistyttyään Skotlanti aikoo hakea Euroopan unionin jäseneksi ja myös NATO:n jäseneksi, jotka tiedot ovat löydettävissä Skotlannin ykkösministerin Nicola Sturgeonin twitteriä selaamalla

Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Tagit: