UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2019-10-22 Kokoomuksen Orpo haukkui perussuomalaisten rajat kiinni -politiikan  (Luettu 14698 kertaa)

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 086
 • Liked: 5921

Orpon ulostulo on vastaavaa, kuin itävaltalainen korpraali olisi sanonut, että jutkuissa on talenttia, mikä ohjaa meidät ennennäkemättömään vaurauteen.
”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 1312
Uskokaa nyt jo.

Ei kehitysmaalaiset tänne integroidu ikinä.

Ne tulee aina olemaan elätettäviä ja niitten tekemien rikosten määrä tulee vaan kasvamaan.

Ja no-go-zonet tulee olemaan arkea juuri näistä syistä.
Minä olen jo pidempään pistänyt merkille, että vaikka kotouttamisesta puhutaan paljon, mutta käytännössä tehdään sellaisia ideologisia päätöksiä, jotka vain estävät kotouttamisen.
Jos virheistä viisastuu, niin minun pitäisi olla maailman viisain ihminen...

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 366
 • Liked: 4452
 • Sus siunatkoon
Jos Halla-aho olisi vähänkään sosiaalisempi tyyppi, niin Atte Kaleva voisi olla houkuteltavissa vaihtamaan puoluetta. Juuri Kalevan tapaisia järkiehdokkaita persut kaipais kipeästi lisää.  Sen jälkeen voisi tulla perässä jokunen muukin fiksu kokoomuslainen.   

Minä jo epäilen, onko Kokoomusta äänestävissä, Kokoomus-poliitikoissa ja Kokoomuksesta vielä jotain järkevää toivovissa enää ketään fiksua. Jo hitaammallekin on käynyt selväksi, että Kokoomukselle on tehty Vihreät. Kommunistit ovat vallanneet puolueen. Moni kuvittelee edellen Vihreistä jotain ympäristöliikettä, kuten moni kuvittelee Kokoomuksesta vielä jotain kansallis- ja isänmaallisuutta. Molempien aatesanastossa on vain sana kommunismi korvattu sanalla kansainvälisyys. Ja homma menee täydestä. Onko fiksua?
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 584
 • Liked: 2839
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Perussuomalaiset on ainoa isänmaallinen puolue Suomessa. Tässä pieni historiapläjäys, josta se ilmenee. Riittävästi ei korosteta, että maanpetturuus eli kansallisomaisuuden myynti ja kulttuurimme tuhoaminen yms. kansan kyykytys ovat globalisaatiouskovien puolueiden agenda.

Lainaus
Perussuomalaiset: ”Edustamme oikeassa laidassa yksin kansallismielisyyttä, kun taas loppusali edustaa globalismia ja EU-liittovaltiomielisyyttä”
https://www.perussuomalaiset.fi/ajankohtaista/perussuomalaiset-edustamme-oikeassa-laidassa-yksin-kansallismielisyytta-kun-taas-loppusali-edustaa-globalismia-ja-eu-liittovaltiomielisyytta/
No shit Sherlock!

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 242
 • Liked: 3679
HS: Ben Zyskowicz aikoo lopettaa uransa – taustalla masennus ja päivittäinen päänsärky
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/facbb3ab-ee24-4a8f-b491-7348c86a9ff5
Lainaus
Zyskowicz on suomalaisille tuttu politiikan iloisena viiksekkäänä veikkosena televisiosta ja kahvila Strindbergin terassilta. Taustalla on kuitenkin diagnosoitu migreeni, armoton päänsärky. Zyskowicz kertoo Helsingin Sanomille, että nyt hän on kärsinyt myös masennuksesta.
– Vihoviimeistä päätöstä en ole tehnyt, mutta näillä näkymin olen lopettamassa tähän kauteen, yli 40 vuotta politiikassa toiminut Zyskowicz sanoo.
Zyskowicz sanoo, että hänellä riitti virtaa nuorena ja terveenä. Nyt hän ei koe olevansa enää oikein kumpaakaan. Hän on aina kieltäytynyt muun muassa ministeripesteistä migreeniinsä vedoten. Masennusdiagnoosi tuntui aluksi oudolta.
– Mutta kun päätä särkee joka helvetin päivä, se ei ole voinut olla vaikuttamatta mielialaan...
Loput artikkelista.

Joo, saa nähdä uskaltaako eläkeläinen Zyskowicz sanoa enemmän Kokoomus-politiikasta kuin luimistelevana kansanedustajana. Hänhän on esittänyt mukakriittisiä puheenvuoroja monista asioista (mamuasiat, talous, kulttuurimarxismi...) ja sitten lampaan tavoin äänestänyt, kuten kokkarilampaan pitääkin. Jos jää eläkkeelle, kaksilla rattailla ei enää tarvitse ratsastaa...

Lisätty jutun otsikko linkin yhteyteen.
« Viimeksi muokattu: 25.12.2020, 05:29:58 kirjoittanut Skeptikko »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 694
 • Liked: 85454
Orpon ja Mykkäsen toistama viestihän on viime viikot ollut juuri se, että Kokoomuksella on jo Perussuomalaisia uskottavampi maahanmuutto-ohjelma, joka perustuu ns. eurooppalaiseen ratkaisuun. Toisin sanoen Suomi ei saa tehdä mitään maahanmuuton vaikeuttamiseksi, vaan sen sijaan maahanmuuttopolitiikan päätösvalta pitää luovuttaa Suomelta ja kaikista jäsenmailta mahdollisimman pian EU:lle, joka hoitaa homman kuten aina. Problem solved.

Lainaus käyttäjältä: Ylen tv-uutiset 21.11.2019
Petteri Orpo
"On se selvää, että meillä [EPP] täytyy olla ihmisiä puhuttaviin aiheisiin selkeät vastaukset: ilmastopolitiikkaan, maahanmuuttopolitiikkaan, ja tähän jälkimmäiseen se, että me huolehditaan siitä, että 2015 ei koskaan Euroopassa toistu. Se hoidetaan eurooppalaisilla ratkaisuilla: tiukalla rajavalvonnalla, tehokkaalla turvapaikkatutkinnalla ja palautuksilla niille, jotka ei turvaa tarvitse. Eli tämä on myös asia, johon meillä on olemassa selkeät ratkaisut."

EPP:n ns. ratkaisut ovat karmeita (pakolliset turvapaikanhakijakiintiöt EU-maille, humanitaaristen viisumien jakaminen Eurooppaan pääsemiseksi (!), turvapaikanhakukeskukset EU:n ulkopuolelle, laillisten väylien lisääminen, pelastusalusten palauttaminen Välimerelle jne.) ja olisivat tehneet vuoden 2015 kriisistä moninkertaisesti pahemman Euroopalle ja eurooppalaisille.

Orpon "tiukka rajavalvonta" ei tarkoita, että EU-alueelle päästettävät seulottaisiin rajalla tiukasti tai muutenkaan, kuten Orpo hyvin tietää ihmisten sen ymmärtävän, vaan että kaikki tulijat rekisteröidään ja jaetaan jäsenmaihin.
...
EPP:n uuden maahanmuutto-ohjelman lukemisen jälkeen ei voi kuin ihmetellä, miksi he vihaavat eurooppalaisia niin paljon.

Kokoomuksen visio paremmasta turvapaikkapolitiikasta 19.2.2019

Petteri Orpo on päässyt valmistelemaan EPP:n uudet maahanmuuttolinjaukset. Uudesta ohjelmasta on karsittu aiemman pahimmat ylilyönnit kuten humanitaariset viisumit, mutta muuten se on komission CEAS-suunnitelman pönkittäjänä entisellään.

Kokoomus: EPP hyväksyi Petteri Orpon valmisteleman linjapaperin EU:n maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikasta 8.12.2020

Lainaus
Euroopan kansanpuolue (EPP) hyväksyi uuden maahanmuutto- ja turvapaikkapoliittisen linjapaperin. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on vastannut linjapaperin valmistelusta. Orpo on yksi Euroopan kansanpuolueen kymmenestä varapuheenjohtajasta.

“Maahanmuutto on kansainvälinen ilmiö ja mikään maa ei voi yksin löytää siihen ratkaisua. Jotta ihmisten vapaa liikkuvuus EU:ssa voidaan varmistaa, meidän on huolehdittava siitä, että EU:lla on yhteinen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka. Se edellyttää kovia ulkorajoja, tehokasta rajamenettelyä ja sujuvaa palautuspolitiikkaa sekä onnistunutta kotouttamista”, Orpo sanoo. 

EU:n yhteinen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka ei estä vapaan liikkuvuuden vaarantavaa vaeltamista Euroopassa, mutta se kyllä estää jäsenmaita järkeistämästä liian löysää politiikkaansa tarpeen vaatiessa kuten vuonna 2015. Turha luulo, että EU:n yhteinen politiikka kiristettäisiin kansainvälisten sopimusten minimitasolle, eikä se ole myöskään EPP:n vaatimuslistalla.

"Kovat ulkorajat" ja "tehokas rajamenettely" ovat pelkkää hämäystä, jonka tarkoitus on peittää se, että EPP tukee komission nykyistä löysempää rajapolitiikkaa ihmisoikeuksien nimissä.

Lainaus
Maaliskuussa 2020 syntyi tilanne, jolloin Turkista työnnettiin suuri määrä ihmisiä kohti Kreikan rajaa. Kreikka keskeytti kuukaudeksi turvapaikkahakemusten käsittelyn. EU-komissio ja suurin osa EU:n jäsenmaista antoivat tukensa Kreikalle, mutta Suomen hallituksen tuki Kreikalle jäi laimeaksi. EPP:n linjapaperissa on kirjaus siitä, että kriisitilanteissa on perusteltua kansallisen turvallisuuden nimissä panna rajat hetkellisesti kiinni.

“Olen todella tyytyväinen siihen, että EPP näin avoimesti tukee Kreikan toimia. Suomen raja on myös EU:n ulkoraja. Suomella ei ole kaikissa kuviteltavissa olevissa tilanteissa mahdollisuutta käsitellä suurta määrää yhtäaikaisia maahantulijoita ilman, että kansallinen turvallisuus vaarantuu. Siksi kokoomus on esittänyt, että valmiuslainsäädäntöön on lisättävä mahdollisuus rajoittaa turvapaikanhakua määräaikaisesti kansallisen turvallisuuden vaarantumisen perusteella”, Orpo toteaa.

Jännä juttu, että Orpo katsoo tarpeelliseksi valehdella tällaisessa asiassa.

Komissio ei antanut asiassa tukeaan Kreikalle vaan edellytti, että Kreikka tarjoaa kansainvälisten sopimusten mukaisesti mahdollisuuden turvapaikan hakemiseen ja linjasi, että komissio ei tule antamaan lupaa hakemuksien vastaanoton keskeyttämiseen, kuten Kreikka teki. Maahanmuuttokomissaarin lausunto tarkoitti käytännössä Kreikan toimien tuomitsemista laittomina, mutta toisin kuin Puolan ja Unkarin tapauksessa, komission uhmaamista katsotaan Kreikan tapauksessa sormien läpi.

Lainaus
EPP tukee komission esittämää uutta rajamenettelyä sekä uutta vastuunjakomekanismia. Tehokas ja oikeudenmukainen rajamenettely on niin vastaanottavien maiden kuin turvanpaikanhakijoiden intressissä. Tavoitteenamme on estää väärinkäyttöä sekä auttaa hädänalaisia”, Orpo toteaa.

Esitetty rajamenettely ja vastuunjakomekanismi eivät tietenkään ole vastaanottavien maiden intressissä. Älytön väite.

Jos tavoite on estää väärinkäyttöä ja auttaa hädänalaisia, niin komission suunnitelma toimii juuri päinvastoin. Se houkuttelee Eurooppaan järjestelmän väärinkäyttäjiä (mm. pohjoisafrikkalaisia) ja ohjaa lakisääteisesti yhä enemmän rahaa ja resursseja turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttäjistä huolehtimiseen.

Lainaus
Kokoomus kunnioittaa ja edistää perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista maailmanlaajuisesti. Jokaisella on oikeus hakea ja saada kansainvälistä suojelua kohdatessaan vainoa alkuperänsä, uskontonsa, kansallisuutensa, yhteiskunnallisen ryhmänsä tai poliittisten mielipiteidensä johdosta.

“Nykyinen turvapaikkajärjestelmä on kuitenkin altis erilaisille väärinkäytöksille ja lieveilmiöille. Meidän on oltava oikeudenmukaisia niille, jotka tarvitsevat suojelua ja ankaria niille, jotka käyttävät tilannetta ja heikompiaan hyväksi tai väärinkäyttävät Euroopan maiden turvapaikkapolitiikkaa”, Orpo alleviivaa.

Komission ja EPP:n suunnitelmiin ei sisälly mainittua ankaruutta mutta sitäkin enemmän uusia mahdollisuuksia järjestelmän väärinkäyttöön.

Lainaus
Linkki linjapaperiin: https://www.epp.eu/papers/a-window-of-opportunity-the-new-eu-pact-on-migration-and-asylum#
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 856
 • Liked: 1504
HS: Ben Zyskowicz aikoo lopettaa uransa – taustalla masennus ja päivittäinen päänsärky
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/facbb3ab-ee24-4a8f-b491-7348c86a9ff5
Lainaus
Zyskowicz on suomalaisille tuttu politiikan iloisena viiksekkäänä veikkosena televisiosta ja kahvila Strindbergin terassilta. Taustalla on kuitenkin diagnosoitu migreeni, armoton päänsärky. Zyskowicz kertoo Helsingin Sanomille, että nyt hän on kärsinyt myös masennuksesta.
– Vihoviimeistä päätöstä en ole tehnyt, mutta näillä näkymin olen lopettamassa tähän kauteen, yli 40 vuotta politiikassa toiminut Zyskowicz sanoo.
Zyskowicz sanoo, että hänellä riitti virtaa nuorena ja terveenä. Nyt hän ei koe olevansa enää oikein kumpaakaan. Hän on aina kieltäytynyt muun muassa ministeripesteistä migreeniinsä vedoten. Masennusdiagnoosi tuntui aluksi oudolta.
– Mutta kun päätä särkee joka helvetin päivä, se ei ole voinut olla vaikuttamatta mielialaan...
Loput artikkelista.

Joo, saa nähdä uskaltaako eläkeläinen Zyskowicz sanoa enemmän Kokoomus-politiikasta kuin luimistelevana kansanedustajana. Hänhän on esittänyt mukakriittisiä puheenvuoroja monista asioista (mamuasiat, talous, kulttuurimarxismi...) ja sitten lampaan tavoin äänestänyt, kuten kokkarilampaan pitääkin. Jos jää eläkkeelle, kaksilla rattailla ei enää tarvitse ratsastaa...

Lisätty jutun otsikko linkin yhteyteen.

Kokkarien kannatus saattaa sukeltaa entistä enemmän kun ei ole enää Benkkua ovelasti kalastamassa "tolkun ihmisten" ääniä - heidän täytyy kohta ihan oikeasti tehdä valinta sinivihreyden ja kansallisten etujen välillä.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 389
 • Liked: 8944
Kokkarien kannatus saattaa sukeltaa entistä enemmän kun ei ole enää Benkkua ovelasti kalastamassa "tolkun ihmisten" ääniä - heidän täytyy kohta ihan oikeasti tehdä valinta sinivihreyden ja kansallisten etujen välillä.

Onhan siellä jo Rydman, joka on joskus jopa äänestänyt vastahankaan Kokoomuksen poliittisesti korrektia konsensusta.  Hän lienee jatkossa puolueen ykkösnuivamagneetti.  Zyssen ekologista lokeroa täyttämässä on myös Atte Kaleva samasta vaalipiiristä.  Eiköhän eduskuntapaikka avaudu hänelle Zyssen eläköitymisen jälkeen. 

Sivuraiteellahan sekä Rydman että Kaleva tietenkin ovat, mutta antavathan he (teko)syyn nuivalle äänestää Kokoomusta.   

Tagit: