Kirjoittaja Aihe: 2019-11-18 Saksa: Vihreiden puoluekokous - Omakotitalot syövät liikaa resursseja  (Luettu 4788 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 111
 • Liked: 40269
Vihreät ovat pitäneet Saksassa puoluekokousta. Ilmastokäänteen lisäksi haluavat tehdä nyt asumiskäänteen. Die Weltin juttu.

Lainaus
Saksa Puoluekokouspäätöslauselmat

Vihreissä naiset päättävät keskustellaanko asioista

Vihreät äänestivät Bielefeldissä pidetyssä puoluekokouksessa keskustelukulttuuristaan. Lopputulos: Miehillä tulee olemaan jatkossa vähemmän sanottavaa. Myös omakotitalojen rakentamista on vaikeutettava, koska ne vievät liikaa tilaa ja resursseja.


Die Welt 18.11.2019 juttu saksaksi

Kukaan ei aio kieltää omakotitaloja. Niitä ei ole kuitenkaan syytä rakentaa enää lisää - tämä ilmeni Bielefeldissä pidetyn Vihreiden puoluekokouksen vähemmälle huomiolle jääneen päätöksen ilmapiiristä.

Ennen kaikkea keskeiset teemat saivat huomiota osakseen tuhannen aloitteen ja muutosesityksen joukossa. Näihin kuuluu vaatimus asettaa CO2-tonnin hinnaksi 60 euroa vuodesta 2020 lähtien - Saksan liittohallitus aikoo korottaa sen hinnan 10 euroon per tonni vuodesta 2021 lähtien.

Asumista koskevassa keskustelussa torjuttiin eräiden kokousedustajien vaatimukset pakkolunastusta koskevista lisäkeinoista, kuitenkin poikkeustapauksissa näiden tulee olla "pureva piiska" (Robert Habeck). Vihreät kannattavat sosiaali-ekologista markkinataloutta, mutta he haluavat, että sitä säädellään tiukasti; mm. minimipalkkoja korottamalla, määrittämällä minimipalkkioita itsenäisille yrittäjille ja laajentamalla työntekijöiden vaikutusvaltaa yrityksissä.

Lauantaina hyväksytystä "rakentamiskäännettä" ("Bauwende") koskevasta esityksestä ei ole vielä juurikaan kerrottu. Siinä esitetään kaksi rakentamista koskevaa esimerkkiä: "Omakotitalon rakentamiseen tarvitaan keskimäärin noin 200 tonnia soraa ja hiekkaa. Kilometriin moottoritietä näitä menee noin 30.000 tonnia."

Tekstissä varoitetaan: "Meillä ei ole enää varaa tähän! ... Omakotitalot vaativat erittäin paljon resursseja, sillä kerrostaloihin verrattuna niissä on ulkopinnan osuus suhteessa hyvin suuri, lisäksi ne kuluttavat erittäin paljon rakennusmaata ja infrastruktuuria. Yhä uudet omakotitaloalueet vihreillä niityillä lisäävät maankäyttöä ja tämä on johtanut monin paikoin samaan aikaan tyhjeneviin ja autioituviin kaupunkien keskustoihin."

Omakotitalojen kieltämistä ei vaadita. On kuitenkin peruttava "maankäyttöön liittyvät etuoikeudet, kuten löysäkätisemmät rakennusoikeudet reuna-alueilla". Rakennustarvikkeet tulevat kallistumaan CO2-hinnoittelun kautta.

Osavaltioiden rakennusmääräysten halutaan noudattavan "resurssiensuojelua ja -tehokkuutta". Maaperän suojelua koskevassa laissa on rakentamattomalle maalle annettava suojeltu asema "vahvistamalla vuoteen 2035 mennessä toteutuva nettomääräisesti nollaan vähenevän maankäyttö". Samalla vaaditaan myös "maaperää säästävää asumista koskevaa ohjelmaa".

Yhteenveto: Jos nämä puoluekokouspäätökset toteutuvat, niin talon rakentaminen vihreille niityille tulee olemaan vaikeaa. Sen sijaan tultaisiin luomaan - erityisesti kaupunkien keskustoja koskevia - kannustimia jo olemassa olevien talojen ekologisten periaatteiden mukaista kunnostamista ja restaurointia varten. Kerrostalojen rakentaminen todennäköisesti kohtaisi vähemmän vastustusta, koska niiden rakentaminen vaatii vähemmän maaperää ja rakennustarvikkeita. Sota mummonmökkejä vastaa ja rauha asuntosiilojen kanssa. Tai vähemmän sotaisasti: Vihreille maalaismökit eivät ole vihreitä.

Naispuoliset edustajat on korvattava vain naispuolisilla edustajilla

Vihreiden "naisten statusta" koskeva päätös omaa vain puolueen sisäistä merkitystä - se kuvastaa kuitenkin heidän feministisiä näkemyksiään. Heillä on kokousten keskusteluissa miesten ja naisten pitänyt aina saada vuorotellen puheenvuoro. Tilanteissa (näitä sattuu usein), joissa on jäljellä enää vain miespuheenvuoroja on kokouksen äänestettävä siitä, onko aihetta jatkaa vielä keskustelua - tavallisesti se sallitaan.

Nyt tehdyn muutoksen johdosta miehet eivät pääse enää jatkossa päättämään naisia kiinnostamattoman keskustelun jatkamisesta: "Jos naisten puheenvuoroja ei enää ole, niin sitten on kysyttävä kokoukseen osallistuvilta naisilta onko aihetta jatkaa keskustelua."

Lisäksi päätettiin, että naisia, joita on oltava 50% edustajista, voi edustaa jatkossa vain naispuolinen korvaava edustaja. Eräs vihreä huomautti, että pienemmillä paikkakunnilla ja paikallisjärjestöissä ei ole usein riittävästi naisia ehdokkaiksi ja siten vaarana on, että jatkossa edustajapaikat jäävät miehittämättä. Muutos hyväksyttiin tästä huolimatta.

Vihreiden osalta ei ole yllättävää, että esitys, jossa lymysi feminististä terminologiaa, sutaistiin läpi joko edustajien vakaumuksen tai vaaran aavistuksen johdosta. Tämä on kuitenkin mainitsemisen arvoista, koska tuollainen päätös merkitsee selkeää poliittisen ja taloudellisen järjestelmämme torjuntaa. Lisäksi päätös tehtiin vielä puoluekokouksessa, jota voi tervehtiä ilolla sen hyväksyttyä jo edellä mainitun sosiaali-ekologista markkinataloutta koskevan periaatteen.

Erään edustajan "ilmasto-oikeudenmukaisuutta ja feminismiä" koskevassa aloitteessa valiteltiin, että Saksassa "pääosin miehet tekevät ilmastonsuojelupolitiikkaa toisille miehille", vaikka "yhteiskunnalliset sukupuoliroolit, sekä Genderpaygap" johtavat siihen, että miesten hiilijalanjälki on isompi kuin naisilla.

Edelleen: "Myöskään vallassa olevien päätösstruktuurien miehittäminen useammalla naisella ei tule saamaan aikaan minkäänlaista muutosta jos päätösstruktuurit pysyvät edelleen patriarkaalisina valtarakenteina, epädemokraattisina ja läpinäkymättöminä, sekä edustavat talousjärjestelmää joka perustuu ihmisten riistoon, eikä kunnioita planetaarisia rajoja".

Epädemokraattista! Riistoa! Tähän mennessä "keskusta", jota Robert Habeckin ja Annalena Baerbockin vasemmistovihreät ovat halunneet edustaa on harvoin ruoskinut omia rakenteitaan tällaisin sanoin.
 
Lihavoinnit mun.

Tuolla menolla tulemme majailemaan maakuopissa nopeammin kuin aavistammekaan.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 19.11.2019, 19:35:12 kirjoittanut akez »
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Ville Hämäläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 574
 • Liked: 1051
 • Perussuomalainen Vaasasta
Jos feminismi ja vihreys kietoutuu yhteen niin ei hyvä heilu. Kaikki ei halua asua 15m2 kerrostaloluukussa vaikka se olisi kuinka ekologista. Itsemme kurjistaminen on turhaa ennenkuin sottapyttymaat alkaa siistiytyä. Onneksi kyse oli saksasta, mutta hulluus leviää nopeasti suomen vihreisiin joilla ei ole mitään agendaa ollut vuosikausiin.
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 763
 • Liked: 9236
Lainaus
Vihreille maalaismökit eivät ole vihreitä.

Tota ei kannata kertoa Linkolalle. Vois tulla eriävä mielipide.

Lainaus
Luonnonperintösäätiölle perinnemaisematila Kauhajoelta, säätiön perustaja on Pentti Linkola
joku pohjalaislehti

Eukot janoaa valtaa ihan tosissaan siellä jo. Kertovat jo etukäteen, ettei miehillä ole sanottavaa. Tämä lienee jälleen sitä tasa-arvoa.
Siihen neuvostomallin kommunalkaan ne haluaa meidät jälleen. Kolme perhettä yhteen asuntoon, neljä neliötä per ihminen.
On se kaheli puolue, sekin.

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 508
 • Liked: 3536
Idea olisi ihan hyvä, jos tuo olisi valinnainen. Siihen tyyliin, että saa jotain viheralennusta. jos asuu luontoa ajatellen. Vaikkapa siihen malliin,  että viherhihhulit muuttavat itse vaikka keskelle metsää, ilman sähköä ja muita luontoa saastuttavia asioita...


l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 338
 • Liked: 13001
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Lainaus
.... Myös omakotitalojen rakentamista on vaikeutettava, koska ne vievät liikaa tilaa ja resursseja....
 
Lihavoinnit mun.

Tuolla menolla tulemme majailemaan maakuopissa nopeammin kuin aavistammekaan.

EDIT typo

Fiksu idea vihreiltä. Myös neuvostovallan loppuvuosina siellä oli maatalouskriisin takia rakentaminen maatalousmaalle kielletty. Tulevan elintarvikepulan aikana mekin lännessä tarvitsemme kaiken mahdollisen viljelysmaan.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 111
 • Liked: 40269
Täällä 20 kuvaa Vihreästä Unelmasta:

Siinä on ulkopintaa hyvin vähän per asunto (vrt. omakotitalo). Tuon kolhoosin kun kaivaa vielä maan alle, niin sitten päästään vieläkin parempaan ekologiseen lopputulokseen. Ei tarvita edes erillisiä pommisuojia pahan päivän varalle. Kaikki menee vaan tarpeen vaatiessa kylään Möttösille eka kerrokseen.
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 846
 • Liked: 16660
Vihreät ovat pitäneet Saksassa puoluekokousta. Ilmastokäänteen lisäksi haluavat tehdä nyt asumiskäänteen. Die Weltin juttu.

...........

Tuolla menolla tulemme majailemaan maakuopissa nopeammin kuin aavistammekaan.

Tuota minäkin aina hoen kaikille, mutta eihän se oikeasti edes pidä paikkaansa: eivät Virheät ikipäivänä sallisi äiti Maata satutettavan kuoppien kaivamisella! Eikä valmiissa, luonnon muovaamissa kuopissa asuminenkaan tulisi kysymykseen: aina niissä kuopissa joku rusakko tai päästäinen majailee, eihän sellaiselta nyt voi kotia varastaa..

e:typo
« Viimeksi muokattu: 19.11.2019, 20:57:59 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 111
 • Liked: 40269
Aloitusjutussa käytetään termiä "keskusta", johon vasemmistovihreät haluavat asemoitua. Sama termi ilmenee seuraavan jutun otsikossakin. Poimin siitä asuntojen pakkolunastuksia koskevan kohdan.

Uusi keskusta

Blick nach Links 28.5.2019 juttu saksaksi

Ns. Interventionistinen vasemmisto (Interventionistische Linke, IL) on luonut koko Saksan kattavan verkoston vajaan 15 viime vuoden aikana. IL kertoo olevansa "saksankielisen alueen ei-dogmaattisten ja emansipatooristen vasemmistoradikaalien ryhmien ja yksityishenkilöiden yhteenliittymä". Saksan perustuslakisuojavirasto kuvaan heitä kuitenkin toisin: He ovat "nykyisin mobilisointikyvyltään vahvin vasemmistoekstremistinen struktuuri ja sillä on välittäjäfunktio (saranafunktio) vasemmistoekstremististen ja ei-ekstremististen piirien välillä".
(…)

... IL on onnistunut mm. Berliinissä saavuttamaan kahdessa vuodessa tehokkaan agenda määrittämiskyvyn, eli tuomaan omat vaatimuksensa diskurssiin. IL kirjoittaa sivuillaan:

"Interventionistisen vasemmiston nimissä olemme vuodesta 2017 lähtien puhuneet radikaalista esityksestä: Yksityisten asuntomarkkinoiden lakkauttamisesta. Olemme puhuneet asiasta ja esityksestämme aikavälillä marraskuu 2017 ja tammikuu 2018 erilaisten liikkeiden, liittolaisyhdistysten ja paikallispoliitikkojen kanssa - näitä keskusteluja voi kuunnella tässä. On olemassa myös esityksestämme kertovia esitteitä. Niissä puhutaan paljon Berliinistä, mutta näitä ajatuksia voi soveltaa myös muissa kaupungeissa: Joukko uudistuksia, jotka vaiheittain ja vähitellen tulevat siirtämään asuintilat pois yksityisiltä yhteiskunnan haltuun ja demokratisoivat ne." (Lähde: "Interventionistischen Linke": Das rote Berlin nettisivusto)

Pian tämän jälkeen berliiniläisen Rouzbeh Taherin toimesta syntyi "Kansanaloite saksalaisten asuntojen pakkolunastamiseksi", joka nosti uudelleen poliitikkojen agendalle vaatimuksia, jotka ovat IL:ää vanhempia. Taheri ei ole mikään ennalta tuntematon porvarillisesta keskustasta lähtöisin olevan henkilö, jollaisena lehdet häntä usein kuvaavat. Hän on jo vuosia ajanut pakkolunastamista ja vuonna 2016 hän otti osaa Sosialismi-päiviin. Tämän tilaisuuden järjestää Sosialistinen vaihtoehto (Sozialistische Alternative), joka on Leo Trotskin ja Rosa Luxemburgin perinteitä seuraava kommunistinen puolue.

Tällä hetkellä lukuisat vasemmistotahot panostavat kaikki voimansa saadakseen Berliiniin kansanäänestyksen ja vaikuttaakseen ihmisiin jo ennalta. Asuntoyhtiöt, joilla on yli 3.000 asuntoa tulee pakkolunastaa ja niiden omaisuus tulee siirtää "yhteiseen omistukseen", kirjoittaa Sosialistinen vaihtoehto. Jo vuonna 2017 IL vaati strategiapaperissaan "Berliini - strategia sosialistiselle kaupungille", että "yksityiset asuntomarkkinat on syrjäytettävä" ja asunnot on lopulta "vakiinnutettava julkiseksi omaisuudeksi". Nämä ovat vakiintuneita vaatimuksia, jotka ovat levinneet jopa sosiaalidemokraattien riveihin asti - ja lähtökohtana tässä on avantgardistinen vasemmistoradikaali ryhmittymä.
(…)

Saksa: Katse vasempaan päin - AfD perusti sivuston vasemmistoekstremismille

Tämä on hanke, johon viitataan aloitusjutussa: "Asumista koskevassa keskustelussa torjuttiin eräiden kokousedustajien vaatimukset pakkolunastusta koskevista lisäkeinoista, kuitenkin poikkeustapauksissa näiden tulee olla "pureva piiska" (Robert Habeck)".
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 510
 • Liked: 12189
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Lainaus
Lisäksi päätettiin, että naisia, joita on oltava 50% edustajista, voi edustaa jatkossa vain naispuolinen korvaava edustaja.

Hetkinen! Mitenkäs muunsukupuoliset edustajat?
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 056
 • Liked: 2881
 • Pernau
Lainaus
Yksityisten asuntomarkkinoiden lakkauttamisesta....


 Joukko uudistuksia, jotka vaiheittain ja vähitellen tulevat siirtämään asuintilat pois yksityisiltä yhteiskunnan haltuun ja demokratisoivat ne
Haiskahtaa taas "kansandemokratian" aatteelta.

Lainaus
Vihreät äänestivät Bielefeldissä pidetyssä puoluekokouksessa keskustelukulttuuristaan. Lopputulos: Miehillä tulee olemaan jatkossa vähemmän sanottavaa. Myös omakotitalojen rakentamista on vaikeutettava, koska ne vievät liikaa tilaa ja resursseja.

Nyt tehdyn muutoksen johdosta miehet eivät pääse enää jatkossa päättämään naisia kiinnostamattoman keskustelun jatkamisesta: "Jos naisten puheenvuoroja ei enää ole, niin sitten on kysyttävä kokoukseen osallistuvilta naisilta onko aihetta jatkaa keskustelua."

Vihreillä alkaa kanssa tämä demokratiakäsitys muuttua kansandemokratian suuntaan. Ilmankos noitapiirit alkaa virheillä. Vihreistä alkaa tulla femakkojen puolue.


Tässä alkaa tulla sen verran uhkaavia viestejä tavalliselle asunnon omistajille ja yhteiskunnalle, punavihreiltä kuplassa eläviltä vainoajilta. Punavihreät ovat todellinen uhka kansallisvaltiota ylläpitäville kansalaisille.
Internationaalin Kommunismin versio 2.0:n uhka vapaalle maailmalle alkaa hahmottua.
« Viimeksi muokattu: 19.11.2019, 21:54:58 kirjoittanut Totuus EPT »
Missä ******i siellä ongelma.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 111
 • Liked: 40269
Myös Yle on tehnyt juttua (18.11.2019) Saksan vihreiden puoluekokouksesta. Ylen toimittaja on tehnyt aiheesta pinnallisen Vihreiden puffijutun. Syntyy mielenkiintoinen kontrasti verratessa Die Weltin aloitusjuttuun, joka luonnehtii Vihreiden nykyistä johtokaksikkoa Habeckia ja Baerbockia vasemmistovihreiksi, jotka yrittävät tekeytyä (poliittiseksi) "keskustaksi". Yle-toimittaja ei tällaista havaitse. Hän havaitsee vain Habeckilta puuttuvan kravatin.

Lainaus
Suositusta kirjailijasta tuli vihreiden poliitikko ja nyt hän on nosteessa Saksan johtoon – Onko tässä Angela Merkelin seuraaja?

Vihreiden Robert Habeck on noussut kansleriarvailujen kärkeen Saksassa. Onko Saksa valmis liittokansleriin, joka ei käytä solmiota?


BIELEFELD Juoksiko tuosta ohi Saksan seuraava liittokansleri?

Saksan vihreiden puoluekokous lähestyy loppua Bielefeldin kaupungissa, ja puoluejohtajalla Robert Habeckilla on kiire. Hän kirjaimellisesti juoksee puoluekokousäänestysten ja televisiohaastattelujen välillä.

Koko Saksan katseet ovat nyt Robert Habeckissa, kirjailijassa ja nykyisessä ammattipoliitikossa. Hän saattaa olla ehdolla Saksan seuraavaksi liittokansleriksi, kun Angela Merkel luopuu vallasta vuoden 2021 liittopäivävaaleissa.

Mutta oikeastaan tästä ei vielä saisi puhua.
(...)

Ilmastokeskustelu on nostanut vihreitä ympäri Eurooppaa. Saksassa vihreiden vetoapuna on ollut myös suosittu johtajakaksikko, 50-vuotias Habeck ja tandempari 38-vuotias Annelena Baerbock.
(...)

Hänen [Habeck] mukaansa vihreitä ei nosta vain Euroopan pääaiheeksi noussut ilmastonmuutos. Myös muista vihreiden vakioaiheista, kuten kestävästä ruoantuotannosta, tasa-arvosta ja päivähoidosta on tulossa valtavirtaa.
(...)

Saksalaisille Habeck ei ole se vihreä, joka haluaa viedä makkarat lautasilta tai pakottaa vaihtamaan dieselmersut sähköautoihin. ...
(...)

Habeckin viesti on: vihreiden johdolla Saksa ajattelisi nykyistä enemmän koko Euroopan etua pelkkien Saksan intressien sijaan. Myös ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.
(...)
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 215
 • Liked: 15590
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus
Lisäksi päätettiin, että naisia, joita on oltava 50% edustajista, voi edustaa jatkossa vain naispuolinen korvaava edustaja.

Hetkinen! Mitenkäs muunsukupuoliset edustajat?

Niille on varattu se toinen 50% paikoista.


Isossa-Britanniassa muuten rakennettiin 60-luvulla noita tower block-asuinkerrostaloja, ja olen kuullut analyysiä että kun otetaan huomioon pakolliset "varjostusetäisyydet" niin maankäyttö, neliömetriä per asukas, on samaa luokkaa kuin tavallisissa maan pinnalle rakennetuissa rivitaloissa. Lisäksi asumisviihtyvyys on rivitaloissa yleensä parempi, ja rivariyksikköjä on helpompi remontoida, ja vaikka rakentaa kokonaan uusiksi. Eli uusi asumismuoto on huonompi kuin vanha, myös ympäristönsuojelumittareilla mitattuna.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 010
 • Liked: 18837
 • Kuka jos en minä
Tähän kohtaan olisin linkannut Karpon 50/60-luvun vuokrakasarmijakson jossa ihmeteltiin kuinka monta duunaria mahtuu pieneen kaksioon. Silloin ymmärrettiin millaista sairasta käytöstä kehittää liian ahtaalle ihmiseläinten asuttaminen. Vaan vihreillä on ainoastaan muiden lajien häkkieläimille minimihäkkimitoitus. Eurooppalaisten ihmisten kohdalla ei jalkojensa sijaa näytä riittävän. Edes mainitsematta eläinten ja vankien oikeudesta ulkoiluun joita vanhuksille ei riitä.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 111
 • Liked: 40269
Saksan vihreät ovat pitäneet Berliinissä puoluekokousta. Nyt annihilaation kohteena autot ja automessut. Vihreillä vauhti vaikuttaa sen kuin kiihtyvän.

Lainaus
Ei autoja ja automessuja

Berliinin vihreät: Parkkipaikkoja enää vain mehiläisille!

Berliinin vihreät haluavat enemmän ilmastosuojelua pääkaupunkiin. Se tarkoittaa: Vähemmän autoja! Vihreät päättivät lauantain puoluekokouksessaan tätä koskevista suunnitelmista.


Bild 8.12.2019 juttu saksaksi

Puoluekokousedustajat päättivät tehdä keskustasta nolla-päästö-vyöhykkeen vuoteen 2030 mennessä. Vihernuoriso on jopa vaatinut kaikkia autoja koskevaa kieltoa vuodesta 2030 lähtien - se koskisi myös sähköautoja! Enemmistö kuitenkin torjui tämän (vielä).

Vihreät työstävät kuitenkin jo unelmaansa kaupungista ilman henkilöautoja.

Mitten kaupunginosan vihreä aluepormestari Stephan von Dassel (52) haluaa sallia Friedrichstraßella vuonna 2020 kesäkuusta lokakuuhun vain jalankulun ja pyöräilyn (asiasta kertoi ensimmäisenä Berliner Morgenpost). Tätä on jo kokeiltu kahden päivän ajan.

Tällä viikolla liikennesenaattori Regine Günther (56, vihreät) lakkautti Karl-Marx-Alleen parkkikaistat. Samalla tyrmättiin useita vuosia jatkunut kansalaisaktivismi.

Günther puolustautui sanomalla: "Meidän ei pidä pelätä epämiellyttävien päätösten tekemistä". Puoluejohtaja Werner Graf (39, vihreät): "Emme halua parkkipaikkoja autoille, me haluamme parkkipaikkoja mehiläisille.

Asukkaat ja Mitten asuntoviraston Ephraim Gothe (sosialidemokraatti) vastustavat Güntherin päätöstä. Sosialidemokraattien ryhmäjohtaja Raed Saleh (42) osallistui vieraana vihreiden puoluekokoukseen ja hän ilmoitti Bild-lehdelle vastustavansa Güntherin aikeita: "Kansalaisaktivismia itse harjoittavien tahojen tulisi kunnioittaa sitä täysimääräisesti".

Vihreiden ja sosialidemokraattien välillä on myös kiistaa IAA (Internationale Automobil-Ausstellung) automessuista. Michael Müller (54, sosialidemokraatit) haluaa tuoda näyttelyn Berliiniin ja hänellä on tähän taloussenaattori Ramona Popin (42, vihreät) ja vihreiden osavaltion liittovaltuuston tuki.

Nyt vihreät päättivät, että ei mitään automessuja Berliiniin, ei edes puhdasmoottorisille. Pop sai kuonokopan. Senaattori totesi Bildille: "Niukka tulos. Tästä on vielä keskusteltava."

Lihavoinnit mun.

Wikipedia kertoo IAA automessuista seuraavasti: "Näyttelyn pinta-ala on noin 22 hehtaaria ja kävijöitä näyttelyssä on noin miljoona".

On mielenkiintoista funtsia mihin tuo vihreiden touhotus oikein tulee johtamaan? En jaksa uskoa, että suurinta osaa ihmisistä kiinnostaa omien elinolosuhteiden heikentäminen ja vielä tilanteessa, jossa sen globaali merkitys on mitätön.

Toinen mielenkiintoinen seikka on se, että vihreät on vasemmiston lisäksi satsannut vahvasti maahantulijoiden etujen ajamiseen saadakseen nämä äänestämään itseään. Miten käy nyt, kun kehitysmaalainen ajatteli lähtevänsä Saksaan vuolemaan kultaa ja vihreät tarjoavatkin hänelle mersun sijaan mehiläispönttöä? Seurauksen voivat olla mielenkiintoisia, sillä paikoitellen lähes puolet vihreiden äänistä saattaa tulla matuilta (mm. Hampurissa islamisteilta).
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 924
 • Liked: 6899
 • Generating Hatespeech since 2011
Pitäisköhän tehdä Helsingistäkin autoton kaupunki. Kauppojen hyllyt on parissa päivässä niin tyhjät että kuljetusautoja tullaan rukoilemaan takaisin ennen seuraavaa perjantaita. Kun lähikapakan hanasta ei tule kuin ilmaa, alkaa panimorekatkin kelpaamaan. Ja niin edespäin.

Ei tarvis varmaan edes viikkoa olla kielto päällä kun sisäänajoteille oltais jo heittelemässä ruusun terälehtiä tervetuliaisiksi.
En pidä PS:n laiskuudesta YLE ja raja-asioissa tällä hetkellä. EU-, Eduskunta- ja Kuntavaaleissa on turha odottaa mun ääntä.

Mutta Hallis on puolueen toilailuista huolimatta ollut uskollinen asialle. Siksi ääni on 5!

petebe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 015
 • Liked: 975
 • MultiCulti Scumbag
Pitäisköhän tehdä Helsingistäkin autoton kaupunki. Kauppojen hyllyt on parissa päivässä niin tyhjät että kuljetusautoja tullaan rukoilemaan takaisin ennen seuraavaa perjantaita. Kun lähikapakan hanasta ei tule kuin ilmaa, alkaa panimorekatkin kelpaamaan. Ja niin edespäin.

Ei tarvis varmaan edes viikkoa olla kielto päällä kun sisäänajoteille oltais jo heittelemässä ruusun terälehtiä tervetuliaisiksi.

Itseasiassa kaikkien kuljetusliikkeiden ja pientenkin kuljetusyritysten pitäisi vaikkapa lisätä kuljetuslaskuun nolla hinnan perään aina kun joutuvat liikkumaan Kehä III sisäpuolella. Kun kerran vihreät haluavat liikenteen vähenevän, niin kyllä siitä pakotetusta liikenteestä varmasti sitten kannattaa maksaakin näille tahoille kenet siihen on pakotettu.
"Suomellahan on erittäin hyvä maine Afrikassa, meillä ei oo minkäännäköstä historiallista taakkaa…oikeestaan päinvastoin"  -Alexander Stubb-

Puoluekanta määrittää mielipiteen oikeellisuuden sekä syyttämis- että tuomitsemiskynnyksen. -oma-