HOMMAN KIRJASTO > Tilastot, tutkimukset, gallupit ja talousluvut

Rikollisuustilanne 2018

<< < (2/2)

Kemolitor:
Seksuaalirikoksia koskevassa osiossa todetaan sivulla 73:

--- Lainaus ---Tekijän kansalaisuus. Poliisin tietoon tulleissa raiskauksissa ulkomaan kansalainen oli epäiltynä 27 prosentissa selvitetyistä rikoksista vuonna 2018 (30 % vuonna 2017). Tuomioistuinratkaisuihin perustuvassa selvityksessä ei ollut suoraa tietoa tekijöiden kansallisuudesta. Nimien pohjalta selvityksessä arvioitiin, että noin joka neljäs (24 %) tekijöistä oli ulkomaalaistaustaisia.

--- Lainaus päättyy ---

Kummallista kyllä, esimerkiksi Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen (Optula) raportissa "Maahanmuuttajat rikosten uhreina ja tekijöinä" vuodelta 2014 oli pystytty hyvinkin tarkkaan maittain analysoimaan ulkomaalaistausten rikollisuutta.

Kyseisessä raportissa todetaan sivulla 32:

--- Lainaus ---Korkein rikollisuustaso oli Afrikassa ja Lähi-idässä syntyneillä miehillä, 17-kertainen syntyperäisiin suomalaisiin nähden.

--- Lainaus päättyy ---

Ketkäs olivat sitten kirjoittaneen Optulan raportin tuon osuuden:

--- Lainaus ---Martti Lehti, Mikko Aaltonen, Ville Hinkkanen ja Hannu Niemi

--- Lainaus päättyy ---

Tämän uuden, vuoden 2018 rikollisuutta käsittelevän raportin raiskausosion puolestaan olivat kirjoittaneet Monica Fagerlund ja Hannu Niemi. Sen sijaan, että "tutkija" Hannu Niemelle kelpaisi lähteeksi viiden vuoden takainen raportti, jota hän on itse ollut kirjoittamassa, kaivetaankin lähteeksi joku 20 vuotta, pahasti vanhentunut tutkimus.

Kai sitä näinkin voi tutkimusta tehdä. Jotenkin tulee nyt vain sellainen olo, että ensin päätetään, millaisia tuloksia halutaan ja sitten etsitään näihin tuloksiin sopivat lähteet.

Toni R Jyväskylästä:

--- Lainaus ---Tilastokeskus on hiljattain julkaissut ikä- ja sukupuolivakioituja tietoja rikoksista epäillyistä henkilöistä kansallisuuksittain vuosina 2017–2018. Tarkastelussa kukin epäilty oli laskettu vain kerran samasta rikoksesta ja mukana olivat vain vakituiseen väestöön kuuluvat henkilöt.
--- Lainaus päättyy ---

Ja näin saadaan tilastot näyttämään kauniimmilta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta