Kirjoittaja Aihe: Päivi Räsänen: Lainaus Raamatusta ja tutkinta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan  (Luettu 179177 kertaa)

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 254
 • Liked: 24330
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."


On mielenkiintoista havaita että Kone Oy ja Hesari ja Hesarin mielipidekirjoittajat symppaavat avoimesti satanismia 6-0 verrattuna Päivi Räsäseen ja Raamattuun.

Tosin tämähän on ollut tiedossa tai vähintäänkin arvattavissa jo aiemmin, mutta HS 26.7 virallistaa asian.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 994
 • Liked: 50288


On mielenkiintoista havaita että Kone Oy ja Hesari ja Hesarin mielipidekirjoittajat symppaavat avoimesti satanismia 6-0 verrattuna Päivi Räsäseen ja Raamattuun.

Tosin tämähän on ollut tiedossa tai vähintäänkin arvattavissa jo aiemmin, mutta HS 26.7 virallistaa asian.

Pellesatanismia, eli empaattista satanismia = viherpunasuvakkikommunismia. Miksei Hesari siis symppaisi? Samaa agendaahan Hesarikin edustaa.

Toki joku täti-ihminen jossain voi vähän järkyttyä, kun ihan saatananpalvojista on väitetysti kyse, mutta noiden agenda eli pride ja haittamaahanmuutto on arkipäivän satanismia, eipä tuossa mitään uutta kellekään ole.
Tämä saatanantemppelijuttu haukotuttaa jopa enemmän kuin jatkuva rasismiulina, ja lapsellisuuden huippu on tuo summa 6,66 euroa. Typerää.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 345
 • Liked: 7329
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Päivi on mainittu ulkomaillakin.

Finnish Politician Could Face Jail Time After Sharing Bible Verse
https://youtu.be/7fT7huuowIw
Lainaus
A Finnish politician on trial for sharing her biblical views on sexuality is heading back to court later this month as her four-year legal battle stretches on. Dr. Päivi Räsänen, the embattled member of Finland’s parliament, told CBN's Faithwire a hearing in a prosecutor's appeal after she was cleared of hate speech charges last year is scheduled for Aug. 31. She said she's prepared to defend herself in any and all necessary courts of law.

"It was four years ago in June 2019 when I posted a Twitter post and also to Facebook, and it was about the Pride event that was going on, and the main church, the Evangelical Lutheran Church, decided to support it officially," Räsänen said. "And it was a shock to me, and as a member of that church ... I asked the leadership of my church ... how is it possible that you are supporting something, as a matter of pride, what the Bible calls shame and sin."

Her simple social media post, which included Scripture from the Book of Romans, soon landed her in legal hot water, as a citizen made a criminal complaint. Then other past comments from Räsänen came under scrutiny. Another complaint was reportedly filed over a radio program she was on and another over an old pamphlet she wrote about same-sex relationships. Police interrogated Räsänen over her views and Finnish prosecutors decided to up the ante and file charges.

"I was first interrogated by the police altogether 13 hours," Räsänen said. "And I have to say that the situation was really absurd, because just some years ago I was a minister of interior in charge of police." Räsänen was accused of "inciting against sexual minorities," a charge which could carry two years in jail or a fine. Listen to her story.
Kissafani

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 182
 • Liked: 63518
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Olen tähän asti puolustanut Räsästä ja sananvapautta ja uskonnonvapautta.

Nyt kun Räsänenkin lankesi mustamaalaamaan persuja, niin en enää jaksa puolustaa Räsästä. Sen sijaan puolustan edelleen sanan- ja uskonnonvapautta.

Mitäkö tämä tarkoittaa? Räsänen saakoon ankarimman tuomion ja vasta korkeimpien oikeusasteiden ja EIT:n kautta nähtäköön onko kristinuskolla enää sijaa Euroopassa. Jos Räsäsen tapaus nyt jää tuomitsematta, uusia räsäyksiä tulee kerta toisensa jälkeen ja vasta kun EIT tai YK tai Soros ja Black Rock sanovat, että Raamattua saa siteerata somessa, niin sitten ... Vai sanovatko sittenkään?

Niin mikään ei muutu kuitenkaan. Moskeijoissa saa julistaa jihadia ja toivoa shariaa, mutta Raamatusta pitää vaieta.

Jotkut profetiat jo taitavat tuota ennustaa. Lienee olla turha sitä pyrkiä estämään. Se tullee joka tapauksessa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 048
 • Liked: 131843
Käräjäoikeuden tuomion jälkeen lehdet täyttyivät toimittajien ja asiantuntijoiden kommenteista, joiden mukaan vapauttava tuomio oli odotettu, joten sananvapaus ei ollut oikeasti vaarassa, mutta nyt hovioikeuden käsittelyn lähestyessä sananvapauden puolustajat loistavat poissaolollaan. Sen sijaan Räsästä vastaan hyökätään tälläkin kertaa sitä kautta, ketkä puolustavat häntä.

Lainaus
Päivi Räsänen puolustaa kirjoituksiaan, joita puidaan taas oikeudessa – ”Kysymys on lähimmäisen­rakkaudesta”

SYYLLISTYIKÖ kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) kiihottamiseen kansanryhmää vastaan kirjoituksillaan ja puheillaan homoseksuaalisuudesta?

Helsingin käräjäoikeus vapautti viime vuoden maaliskuussa Räsäsen kaikista syytteistä, mutta syyttäjät vaativat hänelle edelleen rangaistusta Helsingin hovioikeudessa. Asiaa käsitellään hovioikeudessa torstaina.

Päivi Räsänen luonnehtii hovioikeuden tulevaa ratkaisua historialliseksi sananvapauden ja uskonnonvapauden näkökulmasta.

”Tämäntyyppistä ratkaisua ei ole aiemmin annettu tällä tasolla. Suhtaudun tulevaan oikeuskäsittelyyn luottavaisella mielellä, koska käräjäoikeuden päätös oli niin selkeä ja yksimielinen. Luotan siihen, että samat argumentit kestävät.”

Jos tuomioistuin katsoisi Räsäsen syyllistyneen rikoksiin, se merkitsisi hänen mielestään ”jonkinlaista kristittyjen vainoa” ja ”aikamoisia kirjarovioita”. Kansanedustajan mielestä oikeudenkäynnissä on kyse kristinuskon ydinkysymyksistä kuten ihmisyydestä ja synnistä.

[...]

Räsänen pitää pitkään kestänyttä oikeusprosessia jo itsessään sanan- ja uskonnonvapauden näkökulmasta huolestuttavana

”Tätä on veivattu jo neljä vuotta. Tällainen prosessi on omiaan rajoittamaan sanan- ja uskonnonvapautta ikään kuin varoitusmerkkinä.”

Hovioikeus käsittelee syytteitä oikeussalissa torstain lisäksi perjantaina. Sanan- ja uskonnonvapaus -yhdistys on ilmoittanut järjestävänsä ennen hovioikeuden molempia istuntopäiviä Räsäsen ja Pohjolan tukimielenosoituksen oikeustalon edessä.
Helsingin Sanomat 30.8.2023

Hesarin uutinen oikeudenkäynnin alla oli vielä varsin neutraali ja toteava kerraten sekä syyttäjän että Räsäsen kantoja.

Sen sijaan Höblän jutussa kommentaattoreiksi on valittu Räsäseen (ja perussuomalaisiin) kriittisesti suhtautuvat uskontotieteilijä Tuomas Äystö ja teologian professori Björn Vikström.

Lainaus
Klassisk tro eller hets mot folkgrupp? Finlands kändaste kristna person ställs inför rätta

Päivi Räsänen är i dag den mest kända kristna finländaren internationellt. Det står klart när hovrätten tar sig an fallet där riksdagsledamoten åtalas för hets mot folkgrupp. Alla är inte nöjda över hennes roll.
Hbl 30.8.2023  (maksumuuri)

Äystö nostaa esille Räsästä puolustaneen ADL:n ja ulkomaiset kristityt mediat, jotka Äystön mukaan ovat virheellisesti väittäneet, että Suomi olisi menossa kohti Raamatun siteeraamisen kieltämistä. Äystö ei sitten kai ole huomannut, että juuri siitähän yhdessä Räsäsen syytteistä oli kyse. Äystö selittää myös, että oikeudenkäynnissä on kyse rikoslaista ja kiihottamiskriteerien täyttymisestä ja vain yhtenä elementtinä sananvapaudesta ja uskonnonvapaudesta. Aika huima väite, kun Räsäsen syytteet ovat koko länsimaailmassa historiallisia sekä sananvapauden että uskonnonvapauden näkökulmasta. No, saahan keskitysleirejäkin kutsua historian yksityiskohdaksi.

Vikström tyrmää Räsäsen puolustuksen, että hänen näkemyksensä edustavat klassista kristillistä näkemystä avioliitosta ja seksuaalisuudesta. Vikströmin mukaan ihmisillä on velvollisuus "tulkita Raamattua kunnioittavalla tavalla", koska Raamattua on käytetty perusteluna kaikenlaiseen inkvisitiosta juutalaisten vainoihin. Miten lie professorin mielestä islamin puolella.

Sekä Äystö että Vikström kieltäytyvät ottamasta kantaa tuomioon, mutta he eivät myöskään sano mitään historiallisista syytteistä ja niiden ja mahdollisen langettavan tuomion merkityksestä Suomen kristityille, sananvapaudelle ja uskonnonvapaudelle, mikä kertookin olennaisen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 076
 • Liked: 39141
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Lainaus
.Vikström tyrmää Räsäsen puolustuksen, että hänen näkemyksensä edustavat klassista kristillistä näkemystä avioliitosta ja seksuaalisuudesta. Vikströmin mukaan ihmisillä on velvollisuus "tulkita Raamattua kunnioittavalla tavalla", koska Raamattua on käytetty perusteluna kaikenlaiseen inkvisitiosta juutalaisten vainoihin. Miten lie professorin mielestä islamin puolella..
Eihän siitä ole kauankaan kun homostelu oli kriminalisoitu. Minusta se että pitää homostelua syntinä ja häpeänä  edustaa melko hyvin klassillista kristillistä näkemystä avioliitosta ja seksuaalisuudesta. Kyllä sitä Raamattua pitää tutkia melko luovalla tavalla että synti ja häpeä muuttuisi ihanteeksi.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 048
 • Liked: 131843
Ylellä oikeudenkäynnin seuranta.

Yle: Syyttäjä tylyttää Räsästä hovioikeudessa: ”Kun tuomitaan teot, tuomitaan homoseksuaali ihmisenä” – Yle seuraa poikkeuksellista oikeudenkäyntiä 31.8.2023

Jos meno oli outoa ja tuomarin ihmettelemää jo käräjäoikeudessa, niin valtionsyyttäjä oli säästänyt sekoilua myös hovioikeuden istuntoon.

Kuin syytteet olivat älyttömiä erillään, niin nyt valtionsyyttäjä Mantila vetoaa siihen, mitä ne ovat kokonaisuutena. Mantila pitää raskauttavana sitä, että Räsänen on koulutukseltaan lääkäri, joka asiantuntijana "ei voi puhua mitä sattuu". Kun Räsänen on kehoittanut homoja pidättäytymään homoseksuaalisista teoista, se on heidän identiteettinsä murtamista, ja jo pelkkä tekojen tuomitseminen on halventavaa.

Aika kaukana ollaan mitenkään järjellisestä kiihotuslain tulkinnasta saati lainsäätäjän tarkoituksesta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

jalski

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 139
 • Liked: 982
Ylellä oikeudenkäynnin seuranta.

Yle: Syyttäjä tylyttää Räsästä hovioikeudessa: ”Kun tuomitaan teot, tuomitaan homoseksuaali ihmisenä” – Yle seuraa poikkeuksellista oikeudenkäyntiä 31.8.2023

Saman päivittyvän uutisen uudemmasta päivityksestä:

Lainaus
Päivi Räsäsen oikeusavustaja Matti Sankamo toteaa, että syyttäjä on tehnyt omia luonnehdintojaan Räsäsen kirjoittamasta pamfletista.

Syyttäjä toteaa että päämieheni [Räsänen] olisi puhunut pamfletissa homoseksuaalien yleisestä moraalittomuudesta. Sellaista kohtaa ei löydy tuosta pamfletista. Kyseessä on syyttäjän luonnehdinta, Matti Sankamo sanoo.

Sankamon mukaan syyttäjä ei ole pelkästään tehnyt luonnehdintaa, vaan syyttäjä ei ole puhunut totta syytteissään.

Jo käräjäoikeusvaiheessa Räsänen totesi, että syyttäjä oli laittanut hänen suuhunsa asioita, joita hän ei ollut sanonut.

Syyttäjä on myös esittänyt, että päämieheni on pamfletissa todennut, että homoseksuaalit eivät ole samanarvoisia kuin heteroseksuaalit. Mielestäni tässä ei enää puhuta luonnehdinnasta, vaan asioista, jotka eivät pidä paikkaansa, Sankamo sanoo.

Ei ole sanottu, että homoseksuaalit ovat vähempiarvoisia ihmisiä.

– Kristillisen ihmiskäsityksen mukaan jokainen on seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta tasa-arvoinen ja yhtä arvokas, sanoo Räsäsen oikeusavustaja.

Syyttäjän tulee puhua totta tuomioistuimessa, Räsäsen oikeusavustaja Sankamo toteaa.

Ja toisesta uudemmasta päivityksestä:
Lainaus
Puolustus kiittelee sitä, että oikeus kuuntelee iltapäivällä radio-ohjelman.

– Tämä on puolustukselle suuri onni, että ohjelma kuunnellaan. Jos tätä ei kuunneltaisi, se jäisi syyttäjän väitteiden varaan. Nyt pääsemme alkuperäisen lähteen ääreen.

Syytteessä on esitetty asiavirheitä [tästä ohjelmasta]. Vastaaja [Räsänen] on syyttäjän mukaan esittänyt ohjelmassa, että homoseksuaalit eivät olisi Jumalan luotuja, näin ei ole väitetty.

Ehkä kaikkein rankimpana on syyttäjän väite, että homoseksuaalit ovat muita alempiarvoisia. Näin ei ole todettu, oikeusavustaja Sankamo toteaa.


Kuvaa hyvin sitä, miten alas sananvapauden tila on Suomessa vajonnut. Ja toisaalta sitä, että tällainen syytteiden "innovoiminen" ja sanomisten vääristely ei koske pelkästään mediaa vaan samaa harrastetaan syyttäjälaitoksessakin. Tässä on jossain mielessä nähtävissä varsin samaa menoa kuin mitä mediasta on ollut luettavissa tässä kesän mittaan koskien perussuomalaisten vanhoja kirjoituksia. Räsäsen tapauksessa homma on tietysti sen verran vakavampi, että tällä kertaa varsin ilmeistä vallan väärinkäyttöä harrastaa oikeuslaitos eikä klikkijournalismimedia.
« Viimeksi muokattu: 31.08.2023, 12:56:36 kirjoittanut jalski »

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 581
 • Liked: 27631
Olisi jo aika alkaa saamaan noita syyttäjiä sinne syytettyjen penkille, sillä joku Räsänen vielä voi puolustautua mutta tavallinen rivi-tsuhna on kusessa noiden valehtelijoiden kynsissä.
Kansalaiset siis tarvitsevat parempaa oikeusturvaa oikeuslaitosta vastaan.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 076
 • Liked: 39141
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Ylellä oikeudenkäynnin seuranta.

Yle: Syyttäjä tylyttää Räsästä hovioikeudessa: ”Kun tuomitaan teot, tuomitaan homoseksuaali ihmisenä” – Yle seuraa poikkeuksellista oikeudenkäyntiä 31.8.2023

Jos meno oli outoa ja tuomarin ihmettelemää jo käräjäoikeudessa, niin valtionsyyttäjä oli säästänyt sekoilua myös hovioikeuden istuntoon.

Kuin syytteet olivat älyttömiä erillään, niin nyt valtionsyyttäjä Mantila vetoaa siihen, mitä ne ovat kokonaisuutena. Mantila pitää raskauttavana sitä, että Räsänen on koulutukseltaan lääkäri, joka asiantuntijana "ei voi puhua mitä sattuu". Kun Räsänen on kehoittanut homoja pidättäytymään homoseksuaalisista teoista, se on heidän identiteettinsä murtamista, ja jo pelkkä tekojen tuomitseminen on halventavaa.

Aika kaukana ollaan mitenkään järjellisestä kiihotuslain tulkinnasta saati lainsäätäjän tarkoituksesta.
Melko koominen juttu tuo niputtaminen kokonaisuudeksi. Se pamfletti kun taisi olla ikivanha kirjoitus ja tehty ennen kiihoituslakeja ja pridejutut ja Stillerin ohjelma paljon tuoreempia. Pitää olla melkolailla epätoivoinen että lähtee tuohon kokonaisuutena veivaamiseen. Päivin kirjoituksetha ovat enemmälti uskontoon liittyviä eikä sillä luulisi olevan mitään tekoa sille että hän on lääkäri. Enpä usko että kukaan lääläri pitää vaikkapa kuolleista heräämistä lääketieteellisesti mahdollisen varsinkin jos on roikkunut ristinpuulla, keihästetty kylkeen ja ollut kolme päivää haudassa. Moni lääkäri kuitenkin uskoo Raamatun kertomuksen Jeesuksen kuolemasta ja kuolleista heräämisestä.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 048
 • Liked: 131843
Päivin kirjoituksetha ovat enemmälti uskontoon liittyviä eikä sillä luulisi olevan mitään tekoa sille että hän on lääkäri. Enpä usko että kukaan lääläri pitää vaikkapa kuolleista heräämistä lääketieteellisesti mahdollisen varsinkin jos on roikkunut ristinpuulla, keihästetty kylkeen ja ollut kolme päivää haudassa. Moni lääkäri kuitenkin uskoo Raamatun kertomuksen Jeesuksen kuolemasta ja kuolleista heräämisestä.

Liittynee siihen, että syyttäjä valehteli jo käräjäoikeudessa, että Räsänen olisi muka väittänyt Stillerin radio-ohjelmassa homouden syyksi "geneettisen rappeuman", mistä Räsänen tietysti älähti. Syyttäjä ei siis ilmeisesti ole korjannut edes niitä valheiksi osoitettuja väitteitään, joista on jo jäänyt kiinni ja joista käräjäoikeus huomautti, vaan toivoo, että hovioikeudessa yhdytään syyttäjän näkemykseen, että rangaistukseen riittää Räsäsen vääränlaiseksi katsottu asenne.

Syyttäjän väitteet ovat ihan hulluja, oli Räsäsen uskosta ja puheista mitä mieltä tahansa, ja toimittajat vain katsovat vierestä, kuka voittaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

jalski

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 139
 • Liked: 982
Liittynee siihen, että syyttäjä valehteli jo käräjäoikeudessa, että Räsänen olisi muka väittänyt Stillerin radio-ohjelmassa homouden syyksi "geneettisen rappeuman", mistä Räsänen tietysti älähti. Syyttäjä ei siis ilmeisesti ole korjannut edes niitä valheiksi osoitettuja väitteitään, joista on jo jäänyt kiinni ja joista käräjäoikeus huomautti, vaan toivoo, että hovioikeudessa yhdytään syyttäjän näkemykseen, että rangaistukseen riittää Räsäsen vääränlaiseksi katsottu asenne.

Syyttäjän väitteet ovat ihan hulluja, oli Räsäsen uskosta ja puheista mitä mieltä tahansa, ja toimittajat vain katsovat vierestä, kuka voittaa.

Syyttäjälaitos on jossain mielessä voittanut jo tässä. Vaikka häviäisivät oikeudessa tämän kierroksen, niin tässä on saatu aikaan selkeä varoittava esimerkki kansalaisille: vääränlaiseksi katsotun asenteen johdosta voidaan laittaa kansalainen vuosiksi oikeuslaitoksen myllyyn. Syyttäjän kulut maksaa veronmaksaja ja syytetty joutuu kaivamaan lompsaansa ainakin siihen asti kunnes prosessi tulee päätökseen. Tarvittaessa ravistetaan hihasta syytteisiin riittävästi sisältöä, jota toistellaan sitten oikeusasteesta toiseen, vaikka jopa Ylen hutkiva journalismi löytää ongelmat syyttäjän argumenteissa.

Kuten jäsen ämpee yllä toteaa, tavallisella kansalaisella ei ole varaa näihin prosesseihin. Ja väitän, että ei välttämättä ollenkaan kaikilla julkisuuden henkilöilläkään.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 081
 • Liked: 91282
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
...

Aika mielenkiintoinen tapaus. Jos ilmeisin selitys olisi se todennäköisin, niin olisikohan ihan liian outoa epäillä, että syyttäjä on syystä tai toisesta kilpailevan uskonnon edustaja, tavalla tai toisella? 
— Monikulttuuri ei ole yhteiseloa, vaan kulttuurien sotaa.
— Maahanmuutto ei ole hopealuoti, vaan niskalaukaus.
— Hiilineutraalisuus ei ole vetotekijä, vaan hirttosilmukka.
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa

repsikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 300
 • Liked: 1973
Erikoinen tapaus näin maallikon mielestä.  Tunteeko suomen rikoslaki edes käsitettä synti ?
Ja eikö Halla-ahon jutusta tullut ennakotapaus, josssa todettiin, että logiikalla ja järkisyillä ei ole mitään tekemistä uskontojen selittämisessä?

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 187
 • Liked: 16265
^^Kuten jenkit sanoo "lawfare" on vasemmiston lempilajeja. Vrt. warfare.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 048
 • Liked: 131843
Tarvittaessa ravistetaan hihasta syytteisiin riittävästi sisältöä, jota toistellaan sitten oikeusasteesta toiseen, vaikka jopa Ylen hutkiva journalismi löytää ongelmat syyttäjän argumenteissa.

Kuten jäsen ämpee yllä toteaa, tavallisella kansalaisella ei ole varaa näihin prosesseihin. Ja väitän, että ei välttämättä ollenkaan kaikilla julkisuuden henkilöilläkään.

Vaikka mielestäni hallitsen aiheen ja siihen liittyvän juridiikan sitä reilut kymmenen vuotta seuranneena periaatteessa aika hyvin, olen huomannut kerta toisensa jälkeen, että olisin tipahtanut suoraan syyttäjän virittämiin alkeellisiin ansoihin, kun taas Räsäsen asiantunteva asianajaja on ymmärtänyt kiistää syyttäjän väitteet ja osannut osoittaa hänen tekemänsä virheet.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 076
 • Liked: 39141
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Päivin kirjoituksetha ovat enemmälti uskontoon liittyviä eikä sillä luulisi olevan mitään tekoa sille että hän on lääkäri. Enpä usko että kukaan lääläri pitää vaikkapa kuolleista heräämistä lääketieteellisesti mahdollisen varsinkin jos on roikkunut ristinpuulla, keihästetty kylkeen ja ollut kolme päivää haudassa. Moni lääkäri kuitenkin uskoo Raamatun kertomuksen Jeesuksen kuolemasta ja kuolleista heräämisestä.

Liittynee siihen, että syyttäjä valehteli jo käräjäoikeudessa, että Räsänen olisi muka väittänyt Stillerin radio-ohjelmassa homouden syyksi "geneettisen rappeuman", mistä Räsänen tietysti älähti. Syyttäjä ei siis ilmeisesti ole korjannut edes niitä valheiksi osoitettuja väitteitään, joista on jo jäänyt kiinni ja joista käräjäoikeus huomautti, vaan toivoo, että hovioikeudessa yhdytään syyttäjän näkemykseen, että rangaistukseen riittää Räsäsen vääränlaiseksi katsottu asenne.

Syyttäjän väitteet ovat ihan hulluja, oli Räsäsen uskosta ja puheista mitä mieltä tahansa, ja toimittajat vain katsovat vierestä, kuka voittaa.
Jos syyttäjä on vienyt hovioikeuteen nuo jo käräjäoikeudessa valheelliseksi todetut väitteet niin kyse ei ole huolimattomuudesta vaan rikoksesta, perättömästä lausumasta tuomioistuimessa. Rikos on vielä törkeä kun sen on tehnyt yleinen syyttäjä. Jos olisin istuva tuomari niin syyttäjä lentäisi ulos oikeussalista ja juttu keskeytyisi. Tokihan ottaisin yhteyttä syyttäjien esimieheen, valtakunnansyyttäjään ja kehoittaisin häntä ryhtymään tarpeellisiin toimenpiteisiin.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 764
 • Liked: 24818
^ Tuosta voi tehdä rikosilmoituksen kuka tahansa poliisille...
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 624
 • Liked: 4643
Luin tähän liittyen jostain juuri, että syyttäjän mukaan "Räsäsen kirjoitus on kokonaisuudessaan homovastainen"...Tuota onko siis syyttäjän mukaan rikos olla jotakin asiaa vastaan?
Sitäpaitsi Räsäsen näkökulmastahan hän on pelastamassa homoja kadotuksesta ja avittamassa taivaaseen eli ikuiseen elämään. Kun oikeasti uskoo näin, niin motiivihan on homojen pelastaminen eikä vastaisuus.
Mutta onko siis laitonta ettei tykkää jostain seksuaalisesta suuntauksesta. Koskeeko sitten yhtälailla heterovastaisuutta.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 076
 • Liked: 39141
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Lukaisin tuosta uutisseurannasta että syyttäjä on esittänyt todisteena Yhdysvaltalaisen tutkimuksen jonka mukaan homot ei syyttisty heteroita useammin lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Mitähän tekoa moisella tutkimuksella on tämän jutun kanssa varsinkin kun se tutkimus on niin tieteellinen ettei sen tekovuotta tiedetä. Syyttäjä taitaa olla täysi sekopää, liekkö tusissaan vai toimiiko noin kun ylempää on käsketty niin toimimaan. Vielä järjettömämpi on tuo piispan syyttäminen jutun julkaisusta, jutun joka on julkaistu 20v sitten jolloin koko lakia kiihoituksesta ei edes ollut. Käräjäoikeudessa kolme ammattituomaria on todennut ettei julkaisussa ollut mitään laitonta ja nyt syyttäjä syyttää siitä kun piispa ei ollut poistanut kirjoitusta. Jakomielinen homma maalikon kannalta kun pitäisi tietää mikä ikivanhoista kirjoituksista pitäisi poistaa yleisön saatavilta.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 048
 • Liked: 131843
Lukaisin tuosta uutisseurannasta että syyttäjä on esittänyt todisteena Yhdysvaltalaisen tutkimuksen jonka mukaan homot ei syyttisty heteroita useammin lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Mitähän tekoa moisella tutkimuksella on tämän jutun kanssa varsinkin kun se tutkimus on niin tieteellinen ettei sen tekovuotta tiedetä.

Tuo siis jollain mystisellä logiikalla se "uusi todiste", josta syyttäjä mainitsi ennen oikeudenkäyntiä. Ei mitään tekemistä Räsäsen tai hänen sanomistensa kanssa, joista hän on syytteessä.

Syyttäjä onkin seurannan mukaan katsonut rikokseksi myös sen, että Räsänen on puolustautunut syyttäjän omasta päästään keksimiä väitteitä vastaan laittamalla pamfletin luettavaksi, jotta ihmiset voivat itse katsoa, mitä hän on oikeasti siinä sanonut. Jos tämä ei ole Neuvostoliittoa niin mikä?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 764
 • Liked: 24818
Muutenkin juttu on kuin absurdistanista. Syyttäjä kaivaa jonkin tutkimuksen vuodelta 2020 "todisteeksi" vuonna 2004 netissä julkaistua ja kai huomattavasti sitä aikaisemmin kirjoitettua pamflettia "vastaan". Selittää, en tiedä tosissaanko, että vanhat kirjoitukset pitäisi "päivittää", siis vähän vuoden 1984-tyyliin kirjoitella historia vähän väliä uusiksi?

Ihan pimeä juttu. Onko tuo Mantila täysin pimeä? Vai onko se asialla kyynisesti, odottaen jotain palkintoa, siis nimitystä yms. tuosta paskanlapioinnista myöhemmin?  Jos kyse on ensimmäisestä, miten tuollainen henkilö voi olla virkakelpoinen?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 764
 • Liked: 24818
Liittynee siihen, että syyttäjä valehteli jo käräjäoikeudessa, että Räsänen olisi muka väittänyt Stillerin radio-ohjelmassa homouden syyksi "geneettisen rappeuman", mistä Räsänen tietysti älähti. Syyttäjä ei siis ilmeisesti ole korjannut edes niitä valheiksi osoitettuja väitteitään, joista on jo jäänyt kiinni ja joista käräjäoikeus huomautti, vaan toivoo, että hovioikeudessa yhdytään syyttäjän näkemykseen, että rangaistukseen riittää Räsäsen vääränlaiseksi katsottu asenne.

Syyttäjän väitteet ovat ihan hulluja, oli Räsäsen uskosta ja puheista mitä mieltä tahansa, ja toimittajat vain katsovat vierestä, kuka voittaa.

Syyttäjälaitos on jossain mielessä voittanut jo tässä. Vaikka häviäisivät oikeudessa tämän kierroksen, niin tässä on saatu aikaan selkeä varoittava esimerkki kansalaisille: vääränlaiseksi katsotun asenteen johdosta voidaan laittaa kansalainen vuosiksi oikeuslaitoksen myllyyn. Syyttäjän kulut maksaa veronmaksaja ja syytetty joutuu kaivamaan lompsaansa ainakin siihen asti kunnes prosessi tulee päätökseen. Tarvittaessa ravistetaan hihasta syytteisiin riittävästi sisältöä, jota toistellaan sitten oikeusasteesta toiseen, vaikka jopa Ylen hutkiva journalismi löytää ongelmat syyttäjän argumenteissa.

Kuten jäsen ämpee yllä toteaa, tavallisella kansalaisella ei ole varaa näihin prosesseihin. Ja väitän, että ei välttämättä ollenkaan kaikilla julkisuuden henkilöilläkään.

Suurin häviäjä tässä on Suomen oikeusjärjestys, josta tässä tehdään naurettavaa. Vaikeaa tästä on syyttäjätahon mitään "voittoa" kuvitella, kävi jutussa niin tai näin. Erityistä osaamista on syyttäjältä kyllä vaatinut tehdä jutusta niin naurettava, että edes lgbt tms. positiivinen lehdistö ja toimittajakunta ei  syyttäjän näkemyksistä innostu, koska ne ovat niin absurdilla tavalla irti koko jutusta, jossa ei ole oikeastaan juttua varsinaisten todisteiden valossa. Viimeinen virhe syyttäjältä oli haastaa YLE syytettyjen penkille, joka kallisti Ylen toimittelun vastakannalle?

Voi olla että Mantila ei ole sekaisin, vaan kyseessä on körttiläinen myyrä, joka tahallaan paskoo entisen valtakunnansyyttäjän nostaman jutun ja hankkii tempuillaan ennakkopäätöksen, joka sallii "homouden arvostelun" jatkossakin?

Jotain tuossa pitää olla, sillä sen verran hulluja "todisteita" ja näkemyksiä on esitellyt. Tuomareiden on vaikea niihin tarttua, koska tuomiolauselma on julkinen ja kiertää istuneiden tuomareiden nimien kera täältä ikuisuuteen, jos kallistuvat syyttäjän kannalle ja käyttävät tuomion "perusteluina" syyttäjän tarjoamia materiaaleja ja näkemyksiä, niin heille nauravat lähes kaikki. Jopa Räsäsen vastustajatkin. Puhumattakaan lakimieskunnasta.

Tulee mieleen ihan amerikkalainen termi "railroading", jossa homma johdatellaan usein täyteen umpikujaan tarkoituksella, osan sen "ajajien" toimesta. Olisiko tässä joku sellainen menossa? Joko Mantila on aatteiltaan täysin erimieltä ajamansa jutun kanssa tai pitää juttua ihan turhana, mutta se on hänelle nakitettu, joten pistää homman täysin lössiksi? Tai sitten hän todella on noin pihalla? Nyt on vaikea pähkinä käsillä.
« Viimeksi muokattu: 31.08.2023, 16:06:03 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 076
 • Liked: 39141
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Suurin häviäjä tässä on Suomen oikeusjärjestys, josta tässä tehdään naurettavaa. Vaikeaa tästä on syyttäjätahon mitään "voittoa" kuvitella, kävi jutussa niin tai näin. Erityistä osaamista on syyttäjältä kyllä vaatinut tehdä jutusta niin naurettava, että edes lgbt tms. positiivinen lehdistö ja toimittajakunta ei  syyttäjän näkemyksistä innostu, koska ne ovat niin absurdilla tavalla irti koko jutusta, jossa ei ole oikeastaan juttua varsinaisten todisteiden valossa. Viimeinen virhe syyttäjältä oli haastaa YLE syytettyjen penkille, joka kallisti Ylen toimittelun vastakannalle?

Voi olla että Mantila ei ole sekaisin, vaan kyseessä on körttiläinen myyrä, joka tahallaan paskoo entisen valtakunnansyyttäjän nostaman jutun ja hankkii tempuillaan ennakkopäätöksen, joka sallii "homouden arvostelun" jatkossakin?

Jotain tuossa pitää olla, sillä sen verran hulluja "todisteita" ja näkemyksiä on esitellyt. Tuomareiden on vaikea niihin tarttua, koska tuomiolauselma on julkinen ja kiertää istuneiden tuomareiden nimien kera täältä ikuisuuteen, jos kallistuvat syyttäjän kannalle ja käyttävät tuomion "perusteluina" syyttäjän tarjoamia materiaaleja ja näkemyksiä, niin heille nauravat lähes kaikki. Jopa Räsäsen vastustajatkin. Puhumattakaan lakimieskunnasta.

Tulee mieleen ihan amerikkalainen termi "railroading", jossa homma johdatellaan usein täyteen umpikujaan tarkoituksella, osan sen "ajajien" toimesta. Olisiko tässä joku sellainen menossa?
Jotain tuollaista tässä jutussa on pakko olla takana, ei syyttäjä voi olla noin typerä vaikka onhan sekin mahdollista jos on poliittisesti valveutunut. Minusta syytelyille pitäisi määrätä tuntuva korvaus aiheettomasta syytteestä maksettavaksi valtion varoista. Se tuntuva korvaus olisi satoja tuhansia..
Ilveily tuntuu jatkuvan kun syyttäjä ei halua että Stillerin ohjelma kuunneltaisiin vaan pitää omaa litterointiaan riittävänä.
« Viimeksi muokattu: 31.08.2023, 16:18:41 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 934
 • Liked: 16069
 • junior koodari
Mantila (syyttäjä) on niin "heikoilla jäillä", että melkein mikä tahansa käy todisteluksi Räsäsen syyllisyys olettamukseen.
Lainaus
Syyttäjä esittää todisteena Psykiatriyhdistyksen kannanoton, joka pitää eheytysterapioita haitallisena. Eheytys ei ole mielipideasia, yhdistys katsoo.

En ymmärrä todisteen merkitystä, Räsäsen asianajaja Matti Sankamo sanoo.

Räsäsen puolustus huomauttaa, että eheytyshoitojen kannattaminen ei ole Suomessa laitonta.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/89029e8d-dfc3-4b54-bd27-3855ae4648fb
En minäkään ymmärrä ylm. todisteen merkitystä...varmaan Mantila ymmärtää.
« Viimeksi muokattu: 31.08.2023, 16:55:10 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 182
 • Liked: 63518
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Esimerkki syyttäjän retoriikasta.

Lainaus
Syyttäjän mukaan tällaiset lausumat [homoseksuaalien kunnioittaminen] eivät kumoa arvolatausta, joka Räsäsen puheista välittyy.

– Puheet kumoutuvat, kun samaan aikaan kielletään homoseksuaaleilta normaaliin ihmisyyteen kuuluvat oikeudet. Heitä kielletään olemasta sellaisia kuin he ovat.

Missä asemassa Päivi räsänen on ollut kieltäessään homoilta oikeuden olla homoja?

Jumalan voi kieltää, oikeuksien olemassaolon voi omassa mielessään kieltää, mutta on täysi kielellinen aasinsilta mennä väittämään, että Päivi on konkreettisesti jollain tavalla kieltänyt homoja olemasta omia itsejään.

Vähän sama kuin jumalankieltäjä kieltäisi Jumalaa olemasta Jumala. Hän voinee tehdä näin mielessään, mutta hänen asemassaan tällaisella "kieltämisellä" ei ole mitään merkitystä. Minäkin voin kieltää mielessäni Pekka Haaviston presidenttiyden tai oikeuden siihen, mutta en voi kieltää Pekka Haavistoa olemasta presidentti, jos hänet on siihen tehtävään vaaleilla valittu.

Tuo syyttäjä on vainoharhainen agitaattori. Hän kohtelee puheissaan uskovaisia samoin kuin väittää Räsäsen kohtelevan homoja. Vaan tokko syyttäjä saa uskonrauhan rikkomisesta tai valheistaan syytteen.

-i-

MUOKS: Teemu Keskisarjan kolumni holokaustin kieltämisestä liittyy tähän. Olisiko syöjäsyyttäjätär Mantila kuitenkin kovasti etsinyt sanaa kiistää jonkun ihmisoikeudet?
Suomen kieli rapistuu. Kun syyttäjät ja lainsäätäjätkään eivät tunne suomalaisten sanojen merkityksiä, niin pitäisiköhän alkaa puhua vaikka kontinkieltä. Koivi-päntti koostää-kintti komojen-hontti kohmisoikeudet-intti. Voisi olla ainakin viihdyttävää katseltavaa ja sisältö yhtä höttöä.
« Viimeksi muokattu: 02.09.2023, 19:25:03 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 076
 • Liked: 39141
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Lainaus
Syyttäjän mukaan tällaiset lausumat [homoseksuaalien kunnioittaminen] eivät kumoa arvolatausta, joka Räsäsen puheista välittyy.

– Puheet kumoutuvat, kun samaan aikaan kielletään homoseksuaaleilta normaaliin ihmisyyteen kuuluvat oikeudet. Heitä kielletään olemasta sellaisia kuin he ovat.
Tuosta syyttäjän aivopierusta tuli mieleen ensimmäinen maailmansota ja punaisen paronin alasampuminen. Siinä kunnioitus vihollismaan lentäjää kohtaan kummasti kumosi sen arvolatauksen vihollismaata kohtaan. Kyllä homoa voi aidosti kunnioittaa ihmisenä vaikka katsoisikin karsaasti sitä homostelua. Itse kunnioitan ja arvostan Sebastian Tynkkystä vaikka en noteeraakkaan kovin korkealle hänen seksuaalista suuntautumistaan. Sillä kun ei ole kummoista tekemistä hänen työnsä kanssa eikä sen kanssa millainen ihminen hän on.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 625
 • Liked: 12092
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Muutenkin juttu on kuin absurdistanista. Syyttäjä kaivaa jonkin tutkimuksen vuodelta 2020 "todisteeksi" vuonna 2004 netissä julkaistua ja kai huomattavasti sitä aikaisemmin kirjoitettua pamflettia "vastaan". Selittää, en tiedä tosissaanko, että vanhat kirjoitukset pitäisi "päivittää", siis vähän vuoden 1984-tyyliin kirjoitella historia vähän väliä uusiksi?

Ihan pimeä juttu. Onko tuo Mantila täysin pimeä? Vai onko se asialla kyynisesti, odottaen jotain palkintoa, siis nimitystä yms. tuosta paskanlapioinnista myöhemmin?  Jos kyse on ensimmäisestä, miten tuollainen henkilö voi olla virkakelpoinen?
Näitä mantiloita on suomalian oikeudenpilkkalaitos täynnä. Ei tule menemään kauaa kun hommalaisia viedään tuomioille kiiiihoituksista eli virkamiehiä, ylipäätään suomaalaisten auktoriteetteja, Neekere1tä, vasemmistolaisia ja islameita arvostelevista kirjoituksista ja muista viesteistä.

Suomaalaisten enemmistölle siirtyminen eurokommunismiin tulisin islamilaisin maustein "passar bra" ylimystön kieltä käyttäen.

Viisas valmistautuu pelastamalla omaisuuttaan jonnekin mihin em. joukon mätä käsi ei yllä.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 624
 • Liked: 4643
No onhan nämä syyttäjätkin syyllistyneet vaikka mihin, tarvitaan vain syyttäjä, joka tulkitsee sopivan pykälän syytetyn vahingoksi!
Raija Toiviainenhan tämän laittoi alulle ja on ikäänkuin testamenttinsa omasta virkakaudesta. Anu Mantila sitten laitettiin tekemään likainen työ ja tottavieköön ei ole ollut mielikuvituksesta puutetta syytteissä ja niiden perustelujen keksimisessä. Tekisi mieli sanoa jotain, mutta on niin heikossa hapessa, että säällisyyssyistä toivotan Anulle hyvää jatkoa ja tsemppiä kamppailussaan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 048
 • Liked: 131843
MTV: "Kuinka pitkälle uskonnon ja sananvapauden varjolla voidaan mennä?" Syyttäjän kysymys tiivistää olennaisen Päivi Räsäsen oikeudenkäynnistä 31.8.2023

Rikostoimittaja Tiia Palménin otsikko tiivistää olennaisen valtamediajournalismin suhteesta sananvapauteen.

Päivi Räsäsen oikeudenkäynnissähän on ihan maailmanlaajuisesti olennaista se, kuinka pitkälle uskonnon ja sananvapauden rajoittamisessa voidaan muiden ihmisten loukkaamattomuuden varjolla mennä. Olisi historiallista tuomita kristitty länsimaassa rangaistukseen mielipiteestä, että homoseksuaalinen teko on kristinuskon mukaan synti.

Absurdius nousee vielä toiselle tasolle siitä, että samainen valtakunnansyyttäjän toimisto suojelee yhtä raivoisasti loukkaantumiselta toisen uskonnon harjoittajia, joiden uskonnon mukaan homoseksuaalinen teko oikeuttaa ihmisen tappamisen.

Lainaus käyttäjältä: MTV
– Tässä määritellään missä kulkevat sananvapauden rajat. Kuinka pitkälle uskonnon ja sananvapauden varjolla voidaan mennä ja kuinka loukkaavia ilmaisuja saadaan käyttää ennen kuin niistä tulee rangaistavia, valtionsyyttäjä Anu Mantila toteaa.

– Tässä on kysymys perusoikeuspunninnoista. Tässä punnitaan toisaalta sananvapautta ja toisaalta seksuaalivähemmistöjen syrjimättömyyttä, syyttäjä lisää.

Mantila esiintyy Demlan seminaarissa viikon päästä:

Lainaus
Oikeuspoliittinen seminaari 2023: Vihapuhe – Demokratia uhattuna

Vuoden 2023 Oikeuspoliittisen seminaarin otsikko on Vihapuhe – Demokratia uhattuna. Seminaari järjestetään lauantaina 9.9.2023 Lintulahdenkulman auditoriossa.

Yleistyvä vihapuhe ja maalittaminen tähtäävät erityisesti tiettyjen ihmisryhmien ja yhdenvertaisuutta edistävien projektien häiritsemiseen. Toiminnalla pyritään usein tiettyjen henkilöiden ja ihmisryhmien vaientamiseen yhteiskunnallisessa keskustelussa. Vihapuhe uhkaa demokratian ja perusoikeuksien toteutumista.

Seminaarissa kuulemme alustuksia eri alojen asiantuntijoilta vihapuheilmiön eri ulottuvuuksista. Ohjelmassa on paneelikeskusteluja, joissa aihetta tarkastellaan eri näkökulmista ja kuullaan asiantijalausuntoja siitä, milloin vihapuhe täyttää rikoksen tunnusmerkit ja minkälaiset lausunnot kansallisen ja ylikansallisen oikeuskäytännön mukaan eivät kuulu sananvapauden piiriin.
...
11.45-13.00 Vihapuheen oikeudelliset ulottuvuudet: teoria, laki ja käytäntö -paneeli (moderaattori Demlan puheenjohtaja Juho Aalto)
Väitöskirjatutkija Jasmin Hannonen
Valtionsyyttäjä Anu Mantila
Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman
Kansanedustaja Eva Biaudet
Demla

En tunne valtionsyyttäjä Anu Mantilan taustoja, mutta mitä ihmettä kuihtuneen 80-vuotiaan näköinen rollaattorimummo (kulki oikeudessa vaivalloisesti rollaattorilla) tekee tuossa tehtävässä? Eikö pitäisi olla jo eläkkeellä iän ja/tai terveydentilan perusteella?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset