Kirjoittaja Aihe: Päivi Räsänen: Lainaus Raamatusta ja tutkinta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan  (Luettu 32961 kertaa)

newspeak

 • Vieras
Seuraavasta oli keskustelua jo aikaisemmin toisessa ketjussa, mutta maininta tähänkin ketjuun on varmaankin hyvästä.

Yle kertoi eläköityneen tuomari Teuri Brunilan uudesta kirjasta "Tuomari, joka halusi sovitella" haastattelun muodossa 28.11.2019 otsikolla "Sovittelutuomari Teuri Brunila: Kun markkinavalta ja vastakkainasettelu kasvavat, nationalistit kerryttävät äänipottiaan". Haastattelu sivusi lukuisia aiheita, joista yksi oli tämä Räsäsen tapaus:

Lainaus
Tähtäimessä myös uskonnot ja kapitalismi

Voimistuvan äärioikeiston nousu olisi Teuri Brunilan mukaan torpattava ajoissa. Mutta uhkana ovat myös jyrkät uskonnot.

– Meillä on kaksi kulttuuria, jotka eivät sovittele: uskonto ja kapitalismi, täräyttää Brunila.

Esimerkkinä uskontojen käytöstä keppihevosena Brunila pohtii tapausta, joka puhuttaa kiivaasti paraikaa: kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) vanha kirjoitus homoseksuaalisuudesta.

Valtakunnansyyttäjä on määrännyt esitutkinnan siitä, loukkaako kirjoitus vähemmistöjen oikeuksia ja onko tekstissä syyllistytty kiihoittamiseen kansanryhmää vastaan.

Räsänen ei ole itse suostunut poistamaan tekstiään sosiaalisesta mediasta.

Teuri Brunila sanoo, ettei vanhoja uskonnollisia tekstejä voi käyttää totuutena nykyajassa.

Ei Raamattu ole lakikirja, jota voidaan sellaisenaan käyttää. Vaikka joskus näin olisi ollutkin. Tässä tapauksessa nimenomaan Räsänen on se, joka ei sovittele.

Boldasin osiosta tietyt avainsanat, joita käsittelen seuraavaksi seikkaperäisemmin.

Jos Brunilalle pitäisi keksiä jokin sanoma, jota hän nähtävästi haluaa välittää kansalaisille, se on se, että riita-asiat olisi parempi sovitella oikeussalin ulkopuolella. Kristinuskon esiintuominen esimerkkiuskontona sovittelemattomuudesta on suorastaan absurdi, sillä kristinuskon perussanoma on, että Jumala tarjoaa ihmiskunnalle sovintoa. Tuomionpäivänä Jumala kuitenkin voittaa "oikeudenkäynnin" ja ihminen ei tuossa tilanteessa vain häviä vaan tuhoutuu täysin, joten sovinto on tärkeä. Mm. Jeesuksen opetuksissa sovinnon tärkeyttä tuodaan esille myös ja nuo opit on luonnollisesti kirjattu kristinuskon perusteokseen eli Raamattuun, länsimaisen kulttuurin kirjalliseen kivijalkaan.

Puhe keppihevosista onkin näistä lähtökohdista merkillinen. Jos jotakin niin Räsäsen persoonaa ja häneen yhdistettyjä mielikuvia käytetään keppihevosena kristinuskoa ja kristittyjä vastaan. Näin tekee myös Brunila, vaikka eläköityneen oikeusoppineen luulisi osaavan keksiä parempia esimerkkejä uskonnollissävytteisistä oikeusjutuista, kuten riita uskonnollisena tahona esiintyneiden ja perikunnan välillä vainajan perintörahoista. Brunila lähtee kuitenkin tuomaan kristinuskon vastaisia näkemyksiään esille Räsäsen tapauksen pohjalta.

"Vanhat uskonnolliset tekstit" eivät kelpaa hänelle totuudeksi. Tällä viitataan selkeästi Raamattuun. 15 vuotta vanhat uskonnolliset kirjoitukset sen sijaan kelpaavat näemmä perusteeksi esitutkinnalle, vaikka lakia on ehditty tuona aikana muuttamaan. Harhaanjohtavasti Yle kertoo puhuu rinnakkain somepäivityksistä, vaikka 15 vuotta sitten ei edes ollut Twitteriä ja Facebook oli vielä uusi sivusto sekin, joten tuoreempi riita sekoitetaan tietoisesti vanhemman kanssa. Raamattu on siis jotenkin muka vanhentunut, vaikka oikeastaan kirjoituksen korkea ikä ainoastaan kertoo sen tärkeydestä. Ei mitä tahansa kirjoituksia vaalita tuhansia vuosia ja siirretä sukupolvelta toiselle. Vanhat kirjoitukset ovat korvaamattoman arvokkaita kertoessaan nykypolville menneestä ajasta. Jotkut kirjoitukset siirtyvät sukupolvelta toiselle elävänä kulttuurina ja kuolleet kulttuurit hautautuvat ajan hiekkaan löytyäkseen ehkä joskus sattumalta uudestaan. Ei suotta Saarnajan kirjassa sanota: "Vaikka jostakin sanottaisiin: katso, tämä on uutta,. on sitäkin ollut jo muinoin."

Tai jospa osoittaisin, että nykyajan trendi-ilmiötkään eivät ole uusia vaan vanhoja. Jos Gandhia ei lasketa, ehkä merkittävin länsimaiden hindulaistaja on J. Robert Oppenheimer, joka ydinpommia koskevassa puheessaan siteeraa hindujen pyhää kirjoitusta Bhagavad Gitaa: "Now I am become Death, the destroyer of worlds." Tämä toteamus näyttäytyy kristillisessä maailmassa varoituksena ydintuhosta ja jumalaa leikkimistä vastaan. Jumalan leikkiminen onkin kuvaava toteamus, sillä Bhagavad Gitassa ihmisestä tulee hindujumala. Hindujen jumalkäsitteet ovat täysin erit kuin kristinuskossa ja suorastaan päinvastaiset. Voidaan perustellusti sanoa kirjoituksien perusteella, että hindujen niin kovasti "rakastaessaan Jumalaa" he todellisuudessa palvovat Saatanaa, jumalaansa. Oppenheimerin kuuluisa lausahdus kertoo siis ihmisen tulemisesta jumalaksi. Humanismi on tätä myös Aasiasta tulleine joogameditaatioineen. Onko yllätys, että hipit painottavat virheellisesti Bhagavad Gitan olevan Raamattua ajallisesti vanhempi eli jotenkin vaihteeksi parempi? Onko yllätys että harekrisnojen tai New Age-hihhuleiden kirjallisuudessa puhutaan ydinpommeista, kun Oppenheimerin puheet otetaan huomioon? Samaa vanhaa paskaa, sanoisin.

Brunila sanoo, ettei Raamattu ole lakikirja. Onko joku sitten muka väittänyt tuollaista? Tässäkin taas halvennetaan kristinuskoa, sillä oikeasti vähätellään Raamatun merkitystä. Raamatussa tosiaankin puhutaan kahdestakin laista eli Mooseksen laista ja Kristuksen laista. Nämä eivät kuitenkaan tee Raamatusta lakikirjaa. Sekään ei tee Raamatusta lakikirjaa, että sitä on sovellettu lainsäädäntöön. VT:stä voimme kuitenkin lukea, kuinka eräs kuningas saa tietoonsa Mooseksen lain ja kauhistuksekseen tajuaa valtakuntansa rikkovan omia lakejaan. Laittomuudesta johtaakin sitten valtakunnan tuho ja pakkosiirtolaisuus.

Länsimainen lainsäädäntö pohjaa tai on aikaisemmin pohjannut vahvasti Raamattuun. Tätä voisi pitää Raamatun kulttuurillisena vaikutuksena. Erilaisista tulkinnoista ja niiden oikeaoppisuudesta voidaan olla montaa mieltä historian eri vaiheilta, mutta vaikutus on silti ilmeinen. Lainsäätäjät ovat nykyään tietämättömämpiä länsimaisten kulttuurien kristillisestä pohjasta kuin ennen. Kristityt halutaan vaientaa kristinuskon vastaisten tahojen suunnalta ja samalla kristittyjen tuki on tärkeää, koska he ovat lähtökohtaisesti enemmistö länsimaissa. Monikulttuurin nimiin vannovassa yhteiskunnassa kristityt voivat käytännössä edistää kahdenlaisia kehityssuuntia: a) uskontoneutraalia kehitystä, jolloin eri uskontojen painoarvo yhteiskunnassa korostuu tai b) puhtaasti kristinuskon vastaista kehitystä, jossa kristityt joutuvat tekemään jatkuvia myönnytyksiä. Kolmas vaihtoehto herättää kauheata ulinaa.

Brunila sanoo, ettei Räsänen sovittele, eikä kristinusko ei sovittele. Kuinka kristinuskon vastustajat nauttivatkaan siitä, kun kristityt sovittelevat! Kuinka irvokas näky se onkaan, kun eräät poliittiset aktiivit hehkuttavat pienintäkin myötäilyä ja hehkuttavat pienintäkin voittoa! Ja kuinka nämä mediassa ovatkaan kauhuissaan, kun joku kristitty alkaakin puhua heidän päämääriään vastaan! Jossain vaiheessa aika sovinnollekin loppuu ja uhkaajan kanssa ei enää sovinto auta. Kristitty ei voi luopua syystään sovinnon tekemiselle ja olla kristitty tuolloin sovintoa tehdessään. Raja on vain vedettävä jonnekin jokaisessa uskomusjärjestelmässä.

Jokunen vuosi sitten ISIS piiritti pienen Kochon kaupungin, jonka asukkaat olivat jesideitä. Se riisui ensin kaupungin asukkaat aseistaan ja "rauhanneuvotteluissa" jesideillä oli kaksi vaihtoehtoa: islam tai kuolema. Jesidit eivät antaneet periksi, joten miksi kristittyjen pitäisi, kun eivät muutkaan siten toimi?

Räsäsen twiittiin liittyen on kerrottu julkisuuteen, että kirkon osallistuminen homokulkueeseen on saanut eräät "tekemään sovinnon jumalansa kanssa".

Tälle ihmisen tekemälle sovinnolle on ihan oma terminsä ja tarkka määritelmänsä lainsäädännössäkin: jumalanpilkka.

Eihän nimittäin ihminen otakaan vastaan Jumalan sovintoehdotusta, vaan ihminen kokee voivansa olevan pätevä tekemään oman toisenlaisen sovintoehdotuksen, jonka joku muu kuin Jumala hyväksyy.

Mutta jos minä vaikka perustan yhdistyksen, jonka tarkoitus on toimia vaikkapa Tolkien-seurana tai Star Wars-faniklubina, eihän tarkoitus ole puhua Harry Pottereista ja Spockin suippokorvista. Brunila unohti kliseistä satukirjojen erillisen maininnan, joten teen sen itse. Jeesus-kerhossa on tarkoitus keskittyä Jeesukseen eikä Vissnuun tai Shivaan tai Leninin kaljuun kupoliin tai lämpömittariin, vaikka niistäkin voi toki puhua. Vapaassa maassa ihmisillä saa olla myös omia sääntöjä ja päämääriä. Tähän Räsänen twiitillään viittasi, eikä hyvää twiittausta tulekaan poistaa.

E: poistettu ylimääräisiä särmiä kirjoituksesta ohjeistuksen mukaisesti.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2020, 06:37:27 kirjoittanut newspeak »

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 070
 • Liked: 7962
Ohi menevät Brunilan jutut. Eihän Päivi perusta näkemyksiään Mooseksen lakiin, siis ei hänen homoilunvastaisuutensa ole luonteeltaan juridista.

Homous on syntiä, eikä kristitylle synti ole pohjimmiltaan juridinen, vaan moraalinen ja teologinen asia.

Jotain kertoo myös Brunilan current year argumentointi. Miksi ajatuksen vanhuus tekisi siitä epävalidin?

Jos Paavalin avaama teologia ei ikänsä vuoksi sovi nykypäivään, saman pitäisi päteä aristoteliseen hyve-etiikkaan ja logiikkaan, roomalaiseen tasavalta-ihanteeseen ja lakiperinteeseen, ateenalaiseen demokratia-ihanteeseen, jne.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Tuomaan Kuoma

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 5
 • Liked: 11
Tuputtamatta uskoani kenellekkään, minun vinkkelistäni asia on niinkuin se sanotaan; Room 1 :22-32 ja eityisesti jakeet 26-27. Ei Jumalan sanan ohi pyllistele mikään valtionsyyttäjä tai liberaliteologi. Päivi Räsänen on kertonut Kristillisen ja luovuttamattoman totuuden kristin uskosta joten koko näytelmä esitutkintoineen, mahdollidine raashupailu vihervassari rääkymisineen on pelkkä farssi josta tosin Päivi Räsänen joutuu kärsimään. Tähänkö tässä nyt tullaan; kristinuskoa saa vetää vaikka likaviemärissä, mutta´rauhan uskonto´¨on tabu. Pohjoinen perinne lakkaa kun kansan usko on tapettu. Ja siihenhän tässä ollaan pyrkimässä :-\

newspeak

 • Vieras
Brunilan haastattelu näin erikseen mainiten on mielestäni muuten hyvä ja ajatuksia herättävä. Tuon "uskonto-osion" osalta on vaikea arvioida, mikä on lopulta oikeasti Brunilan sanomaa ja mikä toimittajan käsialaa.

Erinäisiin kultteihin ja uskontoihin liittyen olisi varmasti sellaisia asioita, jotka tulisi tuoda edes sinne sovittelun asteelle. Onhan nimittäin sellaistakin, että joissakin piireissä piilotellaan kaiken maailman pedofiilien rötöksiä ja kun uskonnolliset tahot alkavat päsmäröimään, enemmän siitä seuraa kaikille pahaa kuin hyvää. Se voisi olla sellainen asia, jossa sovittelemattomuus oikeuslaitoksen ja ulkopuolisten kuvakulmasta näyttäytyy hyvinkin kielteisessä valossa. Näistä onkin täällä lukuisia ketjuja.

Ja tähän Räsäs-asiaan liittyen on varmaan hyvä mainita sekin, että toimintansa puolesta Luther-säätiö kieltämättä täyttää ehdottomasti tietyt kultin määreet ja säätiön toiminnasta aikanaan nousikin melkoinen kohu.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 950
 • Liked: 78727
Kansan Uutisten yleisönosastosta:

Lainaus
Mielipide: Suomen sananvapauskäsitykset ovat uniikkissa sekasortotilassa

Sananvapauskaaos ei rajoitu Suomeen, mutta jos maan korkein laillisuusvalvoja eli oikeuskansleri lausuu lehdistölle, että ”myöhemmin lainvastaisiksi muuttuneista mielipiteistä ei saa syytettä, jos pyytää operaattorilta niiden poistamista” (Aamulehti 19.11.2019), silloin maan sananvapauskäsitykset ovat jo joutuneet uniikkiin sekasortotilaan.

Sananvapaus näet tarkoittaa, etteivät mielipiteet ole lainvastaisia. Mutta se mielipide, että mielipiteet olisivat jossain myöhemmässä vaiheessa voineet muuttua lainvastaisiksi, on täysin barokki.

Barokiksi ruvettiin kutsumaan erästä 1600- ja 1700-luvun ylikoristeellista ja kenties turhan mahtipontista tyylisuuntaa. Siihen aikaan Saksassa tai Italiassa ei juurikaan ollut mitään sananvapautta eikä myöskään Suomessa. Osaksi juuri sen tähden voi tässä tapauksessa puhua barokista. Sana juolahti mieleeni äsken lukemastani Ai Weiwein lauseesta: ”Ilman sananvapautta ainoastaan barbaarinen maailma, mutta ei moderni maailma, voi olla olemassa”. Tällä en tietenkään tarkoita, että barokki-aika olisi ollut barbaarinen, vaan sitä, että askel nykymaailmasta maailmaan ilman sananvapautta todella, kuten Ai Weiwei toteaa, johtaisi barbaariaan.

[...]

Mitä pitäisi sitten sanoa Suomen oikeuskanslerin ihmeellisestä lausunnosta? Keiden valta-asemia uhkaa Päivi Räsäsen taannoinen pamfletti ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”?

[...]

Itse olen – jotta tietäisin paremmin mistä puhun – lukenut tuon teoksen ja todennut sen olevan kiihotusasteeltaan varsin maltillinen ja kovin perinteellinen kannanotto homoseksuaalisuuteen. Räsänen perustaa ilmeisesti arvomaailmansa Raamatun vanhoihin opinkappaleisiin, mutta hän osoittaa myös lääkärinkoulutuksen saaneena ihmisenä modernia suvaitsevaisuutta kyseistä sukupuolivähemmistöä kohtaan. Rinnan Räsäsen pamfletin kanssa luin USA:n terveysviraston julkaiseman artikkelin homoseksuaalisuutta koskevista tieteellisistä teorioista ja keskusteluista. Päivi Räsäsen ja Sigmund Freudin näkemykset siitä miten ihmisyksilö kehittyy homoksi vaikuttavat minusta samankaltaisilta.

Sananvapauden nykytilaa Suomessa kuvaisin mieluummin kaaokseksi kuin kriisiksi. Sananvapaus on ehkä kerta kaikkiaan mennyt rikki ja hajonnut kappaleiksi. Siitä seurauksena on nykyinen sekasorto. Näin siitä huolimatta, että jotkut päätoimittajat sekä Tampereen yliopiston lehtori Riku Neuvonen (vrt. HS-analyysi 19.6.) väittävät, ettei suomalaisten sananvapaus koskaan ole ollut suurempi ja kauniimpi kuin tänään.

Kun Voltaire lausui kuolemattomat sanansa – ”Olen eri mieltä kanssanne, mutta puolustan kuolemaan asti oikeuttanne sanoa mielipiteenne” – hän esiintyi sananvapauden varhaisena esitaistelijana aikana, jolloin sananvapautta ei vielä ollut.

Nyt Suomen oikeuskansleri suosittelee kirjoittajille, että he poistavat entisiä kirjoituksiaan verkosta ollakseen varmoja niiden sisältämien mielipiteiden nykyisestä laillisuudesta. Mihin jäikään Voltaire? Miksei lehdistö käytä sananvapauttaan kritisoidakseen kovin sanoin oikeuskansleria siitä, ettei hän puolusta perustuslaissa säädettyä sananvapautta?

Niin, mistä sananvapauden kaaos johtuu? Johtuuko se internetistä? Kyllä, se johtuu osittain internetistä, joskin ristiriitaisella ja vaikeasti hahmotettavalla tavalla.

Internet on suuresti auttanut sananvapauden käyttäjiä paljastamaan vallan luutuneisuutta ja valtaapitävien väärinkäytöksiä ja siten heikentänyt heidän valta-asemiaan. Siksi vallanpitäjät ja joukkotiedotusvälineiden päätoimittajat kaikkialla edelleen pelkäävät ja vihaavat internetiä. Siksi Assangea kohdellaan niin brutaalisti ja sen tähden Snowden joutuu elämään maanpaossa. Ja siksi maissa, joissa sananvapaus on jo ennen internetiä ollut kovin rajallinen, kuten Kiinassa ja Venäjällä, hallitsijat tekevät parhaansa kuristaakseen sananvapautta verkossa.

Tuo valtaapitävien alkuperäinen ja alkukantainen internet-fobia kaikuu myös oikeuskanslerin edellä mainituissa lausunnoissa. Juuri se seikka, että Päivi Räsäsen kirjanen löytyy verkosta, tuntuu tekevän siitä erityisen vaarallisen ja potentiaalisesti lainvastaisen.

Toisaalta hallitsijamme ovat jo pitkälti voittaneet pelkonsa ja oppineet käyttämään internetiä omiin tarkoituksiinsa. Johtuuko oikeuskanslerin merkillinen horjahdus vähemmän internetin pelosta kuin tietyn, varsin yleiseksi kasvaneen mielipidesuunnan painostuksesta? Voinen jossain määrin tarkentaa kysymystä, jos muotoilen sen seuraavasti: Ovatko Pride-paraatin sadattuhannet äänekkäät ja sananvapauttaan käyttävät osallistujat onnistuneet horjahduttamaan korkeaa luottamushenkilöä, jonka tehtävänä on puolustaa myös niiden kansalaisten sananvapautta, jotka eivät innostu Pride-paraatista?

Ja mistä se sitten johtuu? Poliittisesta opportunismistako?


Mikael Böök
Valtiotieteen maisteri
Loviisa
Kansan Uutiset 6.1.2020
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

newspeak

 • Vieras
Lainaus
”Tämä asia on Jumalan kädessä”

Päivi Räsänen pitää todennäköisenä, että hänen kirjoituksistaan tehdyt tutkintapyynnöt etenevät syyttäjälle ja aina käräjäoikeuteen asti.

Kuluneesta syksystä muodostui kansanedustaja Päivi Räsäselle ennakoitua raskaampi. Eduskuntatyössä oli tavallista enemmän turbulenssia. Päivät venyivät pitkiksi erilaisten valiokuntien ja neuvostojen kokouksissa, ja vapaa-ajalla oli paljon hengellisiä puhetehtäviä.

Tämän päälle käynnistyi esitutkinta Räsäsen kesäkuisesta Twitter-päivityksestä. Häntä epäiltiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, sillä hän oli lainannut Roomalaiskirjeen kohtaa, jossa homoseksiä pidetään häpeällisten himojen toteuttamisena. Twiitillään Räsänen halusi ottaa kantaa kirkon päätökseen olla mukana sateenkaariväen Helsinki Pride -tapahtumassa.

Syyskuussa posti toi kotiin poliisin päätöksen ”esitutkinnan toimittamatta jättämisestä”. Kyseessä ei kuitenkaan ollut sama tapaus, vaan viisitoista vuotta sitten julkaistu Räsäsen pamfletti ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi – Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen”. Räsänen ei edes tiennyt, että pamfletista oli tehty tutkintapyyntö. Poliisin kymmensivuisessa perustelussa todetaan, että Räsäsen näkemykset eivät ”ole kiihottamisrikoksen edellyttämällä tavalla solvaavia tai panettelevia mielipiteitä, eivätkä ne loukkaa ihmisarvoa.”

– Ajattelin, että samat perustelut soveltuisivat twiittiinikin. Kävin sen osalta neljän tunnin kuulustelun poliisin kanssa. Kysymykset olivat aika ihmeellisiä, mutta ajattelin, että kyllä tästä selvitään, Räsänen sanoo.

Tunnelma synkkenee

Pian tuli kuitenkin valtakunnansyyttäjän päätös, että pamfletista käynnistetään sittenkin esitutkinta. Tunnelmat muuttuivat synkemmiksi.

– Kun sain käsiini valtakunnansyyttäjän paperin, tajusin, että molemmat tapaukset etenevät varmasti esitutkinnasta syyteharkintaan. Valtakunnansyyttäjän teksti oli niin kovaa.

Räsänen pitää erittäin todennäköisenä, että tapaus johtaa käräjille.

– Ja se on silloin pitkä prosessi. Jos voittaisin käräjäoikeudessa, pitäisin todennäköisenä, että syyttäjä veisi sen eteenpäin hovioikeuteen ja lopulta korkeimpaan oikeuteen. Jos taas häviäisin, veisin itse sen eteenpäin.


Räsänen ei pidä mahdollista sakkotuomiota katastrofina. Mutta jos hänet tästä lopulta tuomitaan, hänen pitäisi poistaa kyseiset tekstit internetistä, mitä hän ei halua tehdä.

Samalla logiikalla monen muunkin kristityn kirjoittajan tekstit pitäisi poistaa.

– Siitä seuraisi aikamoiset kirjaroviot. Samantapaista tekstiä on saatavilla vaikka kuinka paljon.
https://uusitie.com/tama-asia-on-jumalan-kadessa/ (8.1.2020)

Kun Pandoran lipas on nyt avattu, tuomio on kai saatava aikaiseksi vaikka väkisin. Jos siinäkään ei onnistuta, tapaus haudataan ja aiheeseen palataan ainaisesti epämääräisen vihjailun muodossa.

E: väärä vuosi
« Viimeksi muokattu: 11.01.2020, 08:37:01 kirjoittanut newspeak »

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 743
 • Liked: 7493
 • Kumartakaa uusia herrojanne
Neljän tunnin keskustelu? 10 sivun rabortti? Satukirjaan perustuvista mielipiteistä? Puheet poliisin resurssipulasta voidaan nauraa kumoon. Ja moniko oikea rikos tai muu asia seisoo jonossa kun tällaista juttua istutaan kaikissa asteissa?

Kai Päppä lääkärina tajusi nelituntisen session tarkoituksen? Väsytystä ja lypsämistä kunnes saadaan haluttu vastaus. Ihan kuin Räsäsellä olisi lapsia vankina jossain salaisessa kellarissa. Kyllä varman jo vartissa tulee selväksi mitä konstaapeli haluaa, ja sen jälkeen voi olla kommentoimatta. Vain rehelliset ihmiset jaksavat vakuuttaa viattomuuttaan ja samalla puhua köyttä kaulaansa. Itsehän haistattaisin happaman tyhmiä kyselevälle.

Haluaisin nähdä sen paskalakin naaman joka tällaiseen työhön ryhtyy. Varmaan nauttii työstään.
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 070
 • Liked: 7962
Olisivatpa kaikki suomalaiset naiset kuin Päivi Räsänen. Hän on monella tapaa ihanteellinen malli ja esikuva kauniimmalle sukupuolelle.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 911
 • Liked: 26622
 • Kiihottavat vieraslajit
Päivi voisi käräjillä tuoda esiin myös muiden uskontokuntien näkemykset homoseksuaalisuudesta ja nimetä todisteiksi homoutta käsittelevät kohdat pyhistä kirjoituksista.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

newspeak

 • Vieras
Keskustelun osalta tässä on kaksi asianhaaraa, jotka kannattaisi ehkä erottaa toisistaan eli twiitti ja sitten tuo pamfletti. Twiitti on lyhyt ja ytimekäs ja sen väärin ymmärtäminen edellyttää melkoisia älyllisiä kuperkeikkoa. Räsäsen pamfletti "Mieheksi ja naiseksi Hän heidät loi: homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen" on kuitenkin yli 20-sivuinen kirjoitus, jossa aihepiiriä käsitellään hyvinkin laaja-alaisesti ja seikkaperäisesti. Uskonnollisesta kontekstistaan huolimatta se on sisällöltään pääsääntöisesti jotain täysin muuta kuin pelkkää Raamatun jakeiden pohdiskelua. Suosittelen kaikkia lukemaan tuon kirjoituksen, jos aiheeseen haluaa ottaa kantaa. Tänne sitä ei varmaankaan ole järkevää laittaa näytille, mutta pamfletti löytyy googlesta ja sen sisällön syvällisempi arviointikin on todennäköisesti parempi tehdä omalla tahollaan.

Poliisin perustelu oli siis kymmensivuinen. Tämä tarkoittaa, että kahta pamfletin sivua kohden oli yksi sivu perustelua syyttömäksi toteamiselle. Se on samalla paljon ja vähän. Olisin kovinkin kiinnostunut kyseisestä dokumentista, sillä tällöin tulisi esille, mihin pamfletin kohtiin oli kiinnitetty huomiota. Samoin valtakunnansyyttäjän kirjoituksen sisältö kertoisi paljonkin siitä ajatusmaailmasta, joka tässä taustalla piilee. Otetaan lisäksi huomioon, että lähtökohtaisesti pamfletin sensuroiminen koskee koko kirjoitusta eikä vain osia siitä. On siis hyvinkin merkittävää, mitkä pamfletin osat eivät väitetysti aiheuttaneet närää. Pelkästään puhtaasti kristillisestä osiosta ei nimittäin ole kyse. Voisi jopa väittää, että todelliset syyt tälle ajojahdille eivät olekaan uskonnolliset, vaan ottaessaan kantaa julkiseen keskusteluun aihepiiriin liittyen vuosien varrelta eräät nimeltä mainitsemattomat tahot asettuvat kirjoituksessa hyvinkin kyseenalaiseen valoon. Omaa takapuoltaanko ja taustaryhmiään he tässä todellisuudessa suojelevatkin?

Kun pelkän neljän tunnin poliisikuulustelun "kysymykset olivat aika ihmeellisiä" twiittiä koskien, se kertoo jo paljonkin niistä lähtökohdista, joista vastapuoli on lähtenyt suomalaisten sananvapautta kaventamaan. Sikäli kuin tätä "uskontojen välistä dialogia" olen oppinut vuosien seuraamisen jälkeen ymmärtämään, todellinen asiantila ei yleensä ole keskustelun lähtökohta, vaan sitä pyritään jopa välttämään kaikin keinoin. Räsänen lienee käynyt poliisikuulustelussa käydyn keskustelun jo suunnilleen miljoona kertaa, joten olkinukkeilevassa viranomaisessa ja kuulustelun kestossa huomiota herättävintä taitaa olla se, että kyse on juuri viranomaisesta, jonka tulisi toimia kaikkien lakien puitteissa. Samaa voisi sanoa valtakunnansyyttäjän kirjoituksesta, jonka sisältö jäänee toistaiseksi arvailujen varaan. Kuitenkaan sen enempää poliisi kuin oikeusoppineetkaan eivät ole kaikkien alojen asiantuntijoita, vaan heidän tietämyksensä rajautuu hyvin kapealle alalle kuten meidän kaikkien. Silti juuri tässä vihapuheteatterissa he päätyvät ottamaan kantaa sellaisiin asioihin, joita he eivät ymmärrä ja esiintymään virheellisesti asiantuntijoina milloin mihinkin liittyen. Kun edes asiantuntijoihin ei välttämättä voi luottaa, hekö yllättäen tietäisivät kaikista kaiken. Tämä tekee koko vihapuheteatterista äärimmäisen tuhoista.

Tässä on selvästi kyse paljon muustakin kuin "vain" uskonnosta. Tai orwellilaisesta laintulkinnasta. Miten muuten netistä voi poistaa yhtään mitään, kun lähtökohtaisesti kaikki netissä on ikuista?

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 559
 • Liked: 58785
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Nyt tämän Räsäsen toisen keissin myötä on kutsuttu kuulusteltavaksi LHPK:n hiippakuntadekaani Juhana Pohjola, jota epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tämä liittyy siihen, että Räsäsen v. 2004 kirjoitus ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi” on asetettu yleisön saataville ja myös pidetty saatavilla.

Sairasta mielipidevainoa.

ps. Itselläni on tähän koko keissiin sellainen suhtautuminen, että vaikka en samaa mieltä olekaan, niin puolustan Räsäsen ja myöskin Pohjolan ym. sananvapautta ehdottomasti.

https://www.lhpk.fi/hiippakuntadekaani-poliisikuulusteluun/ (3.2.2020)

Lainaus
HIIPPAKUNTADEKAANI POLIISIKUULUSTELUUN

Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan hiippakuntadekaani, pastori, TT Juhana Pohjola on kutsuttu 11.2.2020 Helsingin poliisilaitokselle kuulusteltavaksi. Pohjolaa epäillään rikoksesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Tapaus liittyy valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen 31.10.2019 määräämään esitutkintaan Suomen Luther-säätiön julkaisusarjassa vuonna 2004 julkaistusta kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjoituksesta ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi ”- homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen.

Hiippakuntadekaani Pohjola on Suomen Luther-säätiön julkaisusarjan ja verkkosivujen päätoimittaja. Pohjolaan liittyvä rikosepäily koskee kirjoituksen yleisön saataville asettamista ja saatavilla pitämistä.

(...)
« Viimeksi muokattu: 04.02.2020, 00:27:12 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 665
 • Liked: 4233
Sairasta mielipidevainoa.

ps. Itselläni on tähän koko keissiin sellainen suhtautuminen, että vaikka en samaa mieltä olekaan, niin puolustan Räsäsen ja myöskin Pohjolan ym. sananvapautta ehdottomasti.

https://www.lhpk.fi/hiippakuntadekaani-poliisikuulusteluun/ (3.2.2020)

Lainaus
HIIPPAKUNTADEKAANI POLIISIKUULUSTELUUN

Tapaus liittyy valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen 31.10.2019 määräämään esitutkintaan Suomen Luther-säätiön julkaisusarjassa vuonna 2004 julkaistusta kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjoituksesta ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi ”- homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen.

(...)

Jep. Vaikka Räsäsen mielipiteet tuovat itselle monesti mieleen Rokan heiton "mäne sie tuonpäin, mie mänen tän. Myö ei taijeta oikein soppii yhtee", niin hänellä on oikeus mielipiteeseensä. Oli se sitten noukittu mistä satukirjasta tahansa. Se mikä tässä oikeasti vituttaa on se, että jos samat kommentit olisi heittänyt joku musu-imaami, niin suvakit juhlisivat tätä Hubbabubbaa suurena maltillisena islamin uudistajana.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 911
 • Liked: 26622
 • Kiihottavat vieraslajit
Puolustaakohan kirkko ja piispat seurakuntadekaania yhtä ponnekkaasti kuin pastori Toiviaista. Uskoisin että tämä viimeinen Toiviaisen tempaus saa ihmiset heräämään ja huomaamaan missä mennään.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Korpitutkija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 470
 • Liked: 100
Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on määrännyt Päivi Räsäsen jälleen tutkinnan kohteeksi.
Lainaus
...Poliisi on aiemmin päättänyt, ettei esitutkintaa aloiteta, koska asiassa ei ollut syytä epäillä rikosta.
Poliisin päätöksen jälkeen valtakunnansyyttäjä sai yhteydenoton, jossa asiaa pyydettiin arvioimaan uudelleen. ....
Uutinen: https://yle.fi/uutiset/3-11050903

Onko selvinnyt kuka otti yhteyttä valtakunnansyyttäjään ?
Edit: Siis Räsäsen kohdalla.
« Viimeksi muokattu: 04.02.2020, 12:12:15 kirjoittanut Korpitutkija »
..Sillä sen ihmisen, joka aina ja kaikessa tahtoo menetellä oikein, on pakko joutua häviöön niiden monien joukossa, jotka eivät tee samoin. ..
Machiavelli

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 911
 • Liked: 26622
 • Kiihottavat vieraslajit
Pohjolata kaiketi kovistellaan siitä että on julkaissut ja pitänyt yleisön saatavilla Räsäsen uskollollista mielipidekirjoitusta. Samaisen kirjoituksen on poliisi aiemmin tutkinut ja todennut ettei aiheuta toimenpiteitä. Dekaani on siten luottanut poliisiin eikä poistanut kirjoitusta. Miksi sitten häntä epäillään rikoksesta.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 447
 • Liked: 20446
 • Persuhtava keskustelija
Ennen vainottiin homoja, nykyään homot vainoavat kaikkia muita.

Ympäri käydään yhteen tullaan.

Nyt pitäs tehdä raivokkaasti ilmiantoja muslimeista, esimerkiksi siitä imaamista joka oli homoja kivittämässä kuoliaaksi. Siihen verrattuna räsäsläisten kommentit on melkoisen lieviä.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 083
 • Liked: 3506
Ollut tuhannen kertaa esillä, mutta toivottavasti Raija Toiviainen, Martin Scheinin tai Jari Taponen hoksaavat tarttua tähän.

https://youtu.be/6_MRG5amBWk?t=98

Saatan kyllä toivoa turhaankin  :o

Lisäys: Siellähän oli itse Simo heti äänessä, en muistanutkaan! Saap nähä saako uudessa firmassa enää puhua nuin nuivia  :flowerhat:
« Viimeksi muokattu: 04.02.2020, 11:03:58 kirjoittanut N. O. Hääppönen »
”Jos sukupuolitietoinen budjetointi erkaantuu sekä feministisistä kansalaisyhteiskunnan toimijoista että feministisestä tiedosta, se on vaarassa muodostua tekniseksi hyvän hallinnon käytännöksi, jonka suhde sukupuolittuneisiin yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin on ohut.”

– THL 23.3.2020

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 911
 • Liked: 26622
 • Kiihottavat vieraslajit
Nyt vasta oikein tajusin sen kuinka pitkälle yhteiskuntamme on mädätetty, oikeuslaitos tutkii vuosia vanhoja harmittomia kirjoituksi vaikka tutkimatta on tuhansia lasten seksuaalisia ahdisteluja, kirkko on mädätetty, poliisin johto on mädätetty, armeijan ylemmät upseerit on osin mädätetty jne. Väitän että mädätys on lähtöisin kokoomuksesta ja keskustasta, heillä olisi ollut mahdollisuus lopettaa se heti alkuunsa. Jos tämä on sitä kokoomuksen ja kepun arvopohjaa niin kovin on aatokset siellä muuttuneet.
« Viimeksi muokattu: 04.02.2020, 12:31:31 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Man in a Suit

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 214
 • Liked: 3387
 • Yskikööt hihoihinsa vaan!
Oliko tässä tosiaan kysymys vuonna 2004 julkaistusta kirjoituksesta ja syyte/tutkimus on "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan"?

Eikös kansanryhmän viagrapykälä tullut vasta vuosia myöhemmin?
Eli jos minä tänään sanon julkisesti (vaikkapa facebookin ryhmässä) että herramujee kun tuo valmistaja x:n vihreässä paketissa myytävän kahvin laatu on heikentynyt, ja rikoslakiin kirjataan vuonna 2030 että kahvilaatuja ei saa loukata, minua siis voidaan syyttää koska en ennalta osannut arvata että tämmöinen kirjoitus saattaisi joskus olla pahasta.

Ja syytetäänkö nyt arkkipiippaa siitä että on pitänyt vanhaa tekstiä esillä?

Silloinhan esim. kaikki Suomen kirjastot pitäisi pistää syytteeseen jos hyllystä löytyy "Tintti Afrikassa", "Tintti Neuvostojen maassa", jne... tai eräs Pekka ja Pätkä-elokuva. Tai raamattu.
Kaukaa aroilta kohoaa
Iivana Julman haamu.
Turman henki, se ennustaa:
verta on näkevä aamu.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 795
 • Liked: 7544
 • "Iran-vastainen" rauhanpuolustaja
Nyt vasta oikein tajusin sen kuinka pitkälle yhteiskuntamme on mädätetty, oikeuslaitos tutkii vuosia vanhoja harmittomia kirjoituksi vaikka tutkimatta on tuhansia lasten seksuaalisia ahdisteluja, kirkko on mädätetty, poliisin johto on mädätetty, armeijan ylemmät upseerit on osin mädätetty jne. Väitän että mädätys on lähtöisin kokoomuksesta ja keskustasta, heillä olisi ollut mahdollisuus lopettaa se heti alkuunsa. Jos tämä on sitä kokoomuksen ja kepun arvopohjaa niin kovin on aatokset siellä muuttuneet.

Tuossa oli Verkkouutisissa joku päivä sitten juttu Kai Mykkäsestä, jonka mukaan "radikaaalit on integroitu" mukaan päiväpolitiikkaan. Tosin siinä on käynyt niin päin, että radikaalit eivät ole tehneet mitään integroituakseen; ovat vaan hankkineet muut puolueet tukemaan omia kantojaan.
Only
Truth
Matters

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 911
 • Liked: 26622
 • Kiihottavat vieraslajit
Suomen uutiset voisi tehdä vaikka viikottaisen juttusarjan otsikolla Sotarikoksia Suomessa.
Kukin juttu kirjoitettaisiin kummemmin kehystämättä juuri kuten se tapahtui. Juttuina tietenkin nämä päättömät jutut ja rikosepäilyt. Siihen kun heittäisi vielä arviot mitä jutun käsittely maksoi..
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 649
 • Liked: 1308
Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on määrännyt Päivi Räsäsen jälleen tutkinnan kohteeksi.
Lainaus
...Poliisi on aiemmin päättänyt, ettei esitutkintaa aloiteta, koska asiassa ei ollut syytä epäillä rikosta.
Poliisin päätöksen jälkeen valtakunnansyyttäjä sai yhteydenoton, jossa asiaa pyydettiin arvioimaan uudelleen. ....
Uutinen: https://yle.fi/uutiset/3-11050903

Onko selvinnyt kuka otti yhteyttä valtakunnansyyttäjään ?
Edit: Siis Räsäsen kohdalla.

Luultavasti yhteydenotto on tullut tästä AA-toimistosta.  Toinen AA on ollut aktiivinen homoasioissa, toinen on hyvä ajamaan näitä "ihmisoikeusjuttuja". Yritin kysyä somessa, oletko asiamies, en saanut vastausta. MF vaikutti kovin iloiselta, että valtakunnansyyttäjä otti tapauksen uudelleen käsiteltäväksi.

http://www.fredman-mansson.fi/fi/

« Viimeksi muokattu: 04.02.2020, 14:16:00 kirjoittanut sattuma »

uuninpankko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 533
 • Liked: 1489
Mitähän kuuluu al-taeen tutkinnalle?

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 884
 • Liked: 2930
 • nuivaantunut
Oliko tässä tosiaan kysymys vuonna 2004 julkaistusta kirjoituksesta ja syyte/tutkimus on "kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan"?

Eikös kansanryhmän viagrapykälä tullut vasta vuosia myöhemmin?
Eli jos minä tänään sanon julkisesti (vaikkapa facebookin ryhmässä) että herramujee kun tuo valmistaja x:n vihreässä paketissa myytävän kahvin laatu on heikentynyt, ja rikoslakiin kirjataan vuonna 2030 että kahvilaatuja ei saa loukata, minua siis voidaan syyttää koska en ennalta osannut arvata että tämmöinen kirjoitus saattaisi joskus olla pahasta.

Ja syytetäänkö nyt arkkipiippaa siitä että on pitänyt vanhaa tekstiä esillä?

Silloinhan esim. kaikki Suomen kirjastot pitäisi pistää syytteeseen jos hyllystä löytyy "Tintti Afrikassa", "Tintti Neuvostojen maassa", jne... tai eräs Pekka ja Pätkä-elokuva. Tai raamattu.
Näin tässä on käynyt. Valtakunnansyyttäjä on rakentanut himmelin esillä pitämisen ympärille, koska luoti tappaa vain kerran, mutta syrjinnän arvet ovat ikuisia. Tai näin itse olen ymmärtänyt tilanteen.

Kaikkiaanhan kuvio on jäätävässä ristiriidassa mielipiteenvapauden ja uskonnonvapauden kanssa, mutta lisäksi se nauraa retroaktiivisen lain kieltämisen periaatteille tai lyhyesti oikeusvaltioperiaatteelle. Ja tämä kaikki valtakunnan ylimmän syyttäjäviranomaisen käsistä.

Tässä on naurettavaa vähättelyä esittää heittoja tyyliin 'toiset ovat lain edessä tasa-arvoisempia kuin toiset'; kun valtakunnansyyttäjä lähtee aivan tietoisesti kiertämään lakia ja lain henkeä, silloin ollaan todella syvällä suossa.


e. typoja x3
« Viimeksi muokattu: 04.02.2020, 16:01:42 kirjoittanut n.n. »
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 911
 • Liked: 26622
 • Kiihottavat vieraslajit
Luther säätiö on 23 syyskuuta saanut ilmoituksen poliisilta että tuo kirjoitus ei anna aihetta poliisin tutkimuksiin eli ei täytä minkään rikoksen tunnusmerkistöä. Tutkimattajättäminen on vielä perusteltu hyvin laajasti tutkinnajohtajan taholta. Nyt sitten herää kysymys kuinka maallikko voi arvioida onko jokin kirjoitus kiihottava vai ei kun asiaa työkseen tekevä ei sitä pysty sanomaan. Se kiihotus ei ainakaan voi olla tahallista. Kuinka oikeassa Halla-aho tuomiostaan oli kun totesi että se on vain muutaman henkilön mielipide.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 950
 • Liked: 78727
Nyt sitten herää kysymys kuinka maallikko voi arvioida onko jokin kirjoitus kiihottava vai ei kun asiaa työkseen tekevä ei sitä pysty sanomaan. Se kiihotus ei ainakaan voi olla tahallista. Kuinka oikeassa Halla-aho tuomiostaan oli kun totesi että se on vain muutaman henkilön mielipide.

Asiaa työkseen tutkivat kuten esimerkiksi se käräjäoikeuden tuomari, joka James Hirvisaaren tapauksessa antoi vapauttavan tuomion yksityiskohtaisesti ja varsin aukottomasti perustellen, mutta joka tuomio kumottiin hovioikeudessa pelkällä copy&paste-fraasikokoelmalla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 303
 • Liked: 4193
 • Sus siunatkoon
Lainaus
Tuomiolle Raamatun opettamisesta? Päivi Räsäsen tutkinta laajenee, seuraavaksi viedään kuulusteluihin pastori Pohjolaa

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen on epäiltynä kahdestakin kiihotusrikoksesta. Nyt esitutkintaa on laajennettu, ja myös Räsäsen vanhaa kirjoitusta netissä yleisön saatavilla pitäneen kirkkokunnan pastori joutuu poliisin kuulusteluun rikoksesta epäiltynä. Pohjimmiltaan jutussa on kyse siitä, onko uskonnollisilla yhteisöillä oikeus opettaa julkisesti sellaista, mitä pidetään ”poliittisesti epäkorrektina”. Toisin sanoen: päättääkö valtio siitä, mihin ihmisillä on oikeus uskoa.

Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta tiedottaa, että pastori Juhana Pohjola on kutsuttu Helsingin poliisilaitokselle 11.2.2020 kuulusteltavaksi epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Tapaus liittyy valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen 31.10.2019 määräämään esitutkintaan Suomen Luther-säätiön julkaisusarjassa vuonna 2004 julkaistusta kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjoituksesta ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”, jossa Räsänen pohdiskelee sitä, miten homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen. Hiippakuntadekaani Pohjola on Suomen Luther-säätiön julkaisusarjan ja verkkosivujen päätoimittaja. Häneen liittyvä rikosepäily koskee kirjoituksen yleisön saataville asettamista ja saatavilla pitämistä.

Poliisilta ensin syyttämättäjättämispäätös

Päivi Räsäsen kohdalla on meneillään kaksikin poliisitutkintaa, joista toinen koskee Raamatun jakeita sisältänyttä Twitter-päivitystä viime kesältä ja toinen tätä vuonna 2004 julkaistua pamflettia. Räsäsen pamflettia koskeva rikosilmoitus tehtiin elokuussa 2019. Syyskuussa poliisi teki yhdeksänsivuisen päätöksen, että esitutkintaa ei ole syytä käynnistää sanan- ja uskonvapauteen vedoten.
[...]

Valtakunnansyyttäjä oli kuitenkin poliisin kanssa eri mieltä, joten asia on nyt esitutkinnassa ja myös pastori Pohjola joutuu poliisin kuulusteltavaksi. Suomen Uutiset ei tavoittanut Pohjolaa kommentoimaan asiaa.
Suomen Uutiset, 7.2.2020

Juttu kokonaan linkistä, lainauksen korostukset minulta.

Ensimmäinen reaktioni oli: Oho! Aikamoiselta vainolta vaikuttaa valtakunnansyyttäjä Toiviaisen toiminta ja vainon tekee mahdolliseksi vain mielivaltaisemmaksi käyvä tulkinta laki kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Missä on se tolkku?
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 911
 • Liked: 26622
 • Kiihottavat vieraslajit
Tuo vanha juttu Päivi Räsäsen kohdalla on mielenkiintoinen sillä se kirjoitus an vuodelta 2004 eli  mahdollinen syyteoikeus on armotta vanhentunut. Toisekseen Päivi ei ole se taho joka on pitänyt sen esillä. Persujen kannattaisi julkisesti painostaa kepua ja kokoomusta sen kiihotuslain muuttamiseksi. Kepussa ja kokoomuksessa kun taitaa olla eniten ns tosiuskovaisia. Nämä Päiviin ja dekaniin kohdistetut syytökset saa varmasti niskakarvat pystyyn uskovaisissa piireissä.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 422
 • Liked: 8004
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Olen täysin samaa mieltä Hirvisaaren kanssa homoseksuaalisuudesta. Uskon että miesten homoseksuualisuus on pohjimmiltaan isäsuhteen puutteellisuudesta aiheutunut psyykkinen kehitysvamma seksuaalisuuden alueeella. Ei sen enempää siitä, mutta tulkaa hakemaan. Ip-osoitteeni saa tämän forumin ylläpidolta.

Mutta tästähän voi avautua vaikka mitkä uskonvainot. On paljon tiukkapipoisten kristillisten suuntausten edustajia, jotka ajattelevat homoseksuaalisuudesta samoin kuin Hirvisaari tai mitä minä nyt yllä kirjoitin. Koska heitä aletaan kärrätä gulagille? Täytynee minunkin valita puoleni ja ryhtyä hihhuliksi, kun tämä tällaiseksi on mennyt, vaikkei uskonasiat ole aiemmin paljon kiinnostaneetkaan.

Edit. Siis poliisi ei oikeasti aiokaan tutkia asiaa. Jos se on asianlaita niin hyvä.

Etsin yhtä vanhaa postaustani umpimähkään, edes tarkkaa vuotta tietämättä. En löytänyt, mutta tulipahan havaittua, että kaikenlaista täytettä olen ajan täytteeksi näpytellyt.

Kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisointi ulotettiin seksuaalivähemmistöihin lainmuutoksella vuonna 2011 ja jo seuraavana vuonna Hirvisaari oli syytteessä. Silloin ajatus viranomaistoimista kristittyjä vastaan tuntui oikeasti kaukaa haetuta minulle. Mutta nuo toverit ovat kaukokatseisia, sitkeitä ja oppivaisia. Pikkutekijöihin isketään ensin;  Räsänen oli tuolloin ministeri, joten hänet jätettiin rauhaan ja vasta nyt hänet on näköjään katsottu sen verran vaikutusvallattomaksi, että viranonomaiset voivat ryhtyä toimiin häntä vastaan. Mutta ei kukaan muuta näkemyksiään pikku sakon takia. Riittääkö yleisen mielipiteen homosioimiseen sakkojen jakelu julkisuuden saattelemana, vai onko joskus vapaudenmenetysten ja todellisen fyysisen väkivallan vuoro?
« Viimeksi muokattu: 25.02.2020, 23:08:27 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 303
 • Liked: 4193
 • Sus siunatkoon
Nosto tälle vaihtoehtomedian jutulle tähän Päivi Räsänen -tapaukseen liittyen. Juttu kuvaa hyvin, mitä meistä kerrotaan maailmalla ja miten meidän oma "vapaa media" taas jättää kertomatta.

Lainaus
CBN News Suomesta: Historiallisesti kristillinen kansakunta hylännyt uskon

PS-edustaja Turtiainen: "Nyt kaikki perinteisiä arvojamme arvostavat ja kunnioittavat kansalaiset puolustamaan kovaan ääneen Päivi Räsästä"
[...]

Näin perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen tykitti Facebookissa 21. helmikuuta ja otti kantaa Suomessa jatkuvasti käynnissä olevaan arvokeskusteluun.

Tekstinsä yhteyteen Turtiainen oli lisännyt
vaikutusvaltaisen ja satoja miljoonia ihmisiä tavoittavan amerikkalaisen kristillistä ohjelmaa välittävän tv-yhtiö CBN Newsin 18. helmikuuta julkaiseman neljä minuuttia kestävän paljonpuhuvan videon[...]

Tekstissään Ano Turtiainen totesi meidän elävän ajassa, jossa jokainen meistä joutuu valitsemaan puolensa.

"Ei olisi joitakin vuosia sitten tullut mieleenkään, että arvomme voisi olla tänään näin koetuksella. Enkä olisi silloin uskonut, että nämä kaksi naista nousisivat keulakuviksi arvoille, joista nyt joudumme toisen valitsemaan.["...]

Iltalehden politiikan toimittaja Mika Koskinen nosti Näkökulma -kirjoituksessaan 24. helmikuuta heti tikun nokkaan Ano Turtiaisen Facebook-julkaisun.

Ano Turtiainen oli Koskisen mukaan ollut "sotajalalla Facebookissa" ja hän piti perussuomalaiskansanedustajan kommentointia "kovana tekstinä".

Arvoisa politiikan toimittaja Suomessa jätti kuitenkin täysin kertomatta kaikille Iltalehden lukijoille, että Turtiaisen Facebook-päivitykseen liittyi oleellisesti CBN Newsin videoklippi.
Oikea Media, 28.2.2020

Koko juttu linkkeineen alkuperäislähteisiin linkistä.

Onneksi on vaihtoehtomedia ja mielestäni Turtiainen on oikeassa. Niin vaikeaa kuin onkin uskoa, olemme isojen valintojen edessä, joista valtamedia haluaa mieluummin vaieta.
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Tagit: