Kirjoittaja Aihe: Päivi Räsänen: Lainaus Raamatusta ja tutkinta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan  (Luettu 140492 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 633
 • Liked: 47391
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Julkisesti esillä oleva, maksutta luettava keskustelupalsta, jonne 99% kirjoittajista on tervetulleita ja muutamia sieltä on bannattu on kyllä melko harmaata vyöhykettä.

Jos keskustelupalsta poistaa kirjoittajia ideologisista syistä, olisi kuluttajasuojan mukaista julkaista lista joko bannatuista kirjoittajista tai syistä, miksi ihmisiä on bannattu blogitekstin avainsisältöineen. Näin ihminen voisi päättää, lukeeko ko. palstalta mitään.

Nythän on räsäsen facebookin ja muutaman muun ihmisen oman blogin varassa ymmärtää, että kun astut uuden suomen maailmaan, tiedät astuvasi punavihreään heinäpeltoon. Me tiedämme, mutta suuri yleisö ei tiedä.

Jos kyse ei ole sensuurista tai sananvapauden rajoittamisesta, niin ainakin harhaanjohtamisesta sillä, että kuka tahansa voi liittyä uuden suomen blogistaniaan ja alkaa ilmaista itseään.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 966
 • Liked: 18799
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
^ tuossa on kaiken avain.

Ongelma ei ole se, että on kiihkeästi toisistaan poikkeavia mielipiteitä. Eikä se että joku vihaa sinun mielipiteitäsi.

Mutta on saatanallista kyynisyyttä olla olevinaan keskustelun ja mielipidevapauden puolesta kun samalla kierosti ja salaa sensuroit täysillä yksiä ja et sensuroi toisia.

Oma paikallislehteni pyytää että "ole hyvä ja kerro mielipiteesi. Älä riko näitä ja näitä sääntöjä". Ja sitten kun kertoo mielipiteitään eikä riko eri sääntöjä, niin 90% mielipiteistä sensuroidaan.

Suomi on muuttunut raivohullulla päättäväisyydellä Neuvostoliitoksi. Kaikki on vapaata, korruptiota ei ole ja Suomi on maailman onnellisin maa.

« Viimeksi muokattu: 21.06.2022, 20:09:30 kirjoittanut Jorma M. »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 100
 • Liked: 106757
Lainaus
Älä tule paha kohu, tule hyvä kohu

Kohut leimataan usein halpamaiseksi panetteluksi, mutta niistä parhaat ovat demokratian kannalta tärkeitä, kirjoittaa Satu Vasantola kolumnissaan.

[...]

VARMAN tietämisen vimma on yksi kohujen pelottavimmista puolista.
...
Kun Päivi Räsänen sai syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, useimmista somekommenteista pystyi päättelemään kirjoittajan konservatiivisuuden asteen ja suhteen uskontoon. Konservatiivikristityt julistivat sanan- ja uskonnonvapauden menetetyiksi, ihmisoikeuksien puolustajat korostivat seksuaalivähemmistöjen oikeutta syrjimättömyyteen. Harva jaksoi muistuttaa, että kyse oli kolmen tärkeän perusoikeuden – yhdenvertaisuuden, sananvapauden ja uskonnonvapauden – kolarista.
Helsingin Sanomat 23.6.2022

Jos Päivi Räsäsen oikeusjuttu oli perusoikeuksien kolari, niin siinä kolarissa valtakunnansyyttäjä työnsi homot Räsäsen auton alle ja syytti sitten Räsästä murhayrityksestä.

Tapausta yritti vääntää perusoikeuksien konfliktiksi nimenomaan syyttäjä, joka painoarvoa saadakseen väitti oikeudessa Räsäsen sanoneen ja kirjoittaneen asioita, joita hän ei ollut sanonut tai kirjoittanut. Kyse oli yksiselitteisesti hyökkäyksestä Räsästä ja sanan- ja uskonnonvapautta vastaan ja vieläpä länsimaissa ennennäkemättömästä hyökkäyksestä. Yhdenvertaisuuteen vetoaminen oli vain syyttäjän keppihevonen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 941
 • Liked: 12960
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Tapausta yritti vääntää perusoikeuksien konfliktiksi nimenomaan syyttäjä, joka painoarvoa saadakseen väitti oikeudessa Räsäsen sanoneen ja kirjoittaneen asioita, joita hän ei ollut sanonut tai kirjoittanut. Kyse oli yksiselitteisesti hyökkäyksestä Räsästä ja sanan- ja uskonnonvapautta vastaan ja vieläpä länsimaissa ennennäkemättömästä hyökkäyksestä. Yhdenvertaisuuteen vetoaminen oli vain syyttäjän keppihevonen.

Juurikin noin.

Tällaisissa kolumneissa sylettää aina niiden täydellinen kaksinaismoralismi. Juuri perinteinen media nostattaa nämä kohut. Ei kukaan somekirjoittelija. Silti näitä syytetään aina somekohuiksi, eikä viitsitä katsoa peiliin ollenkaan, koska siellä näkyisi se kohun todellinen aiheuttaja. Esimerkiksi Ilmarisen jutusta ei tietäisi juuri kukaan, ellei joku toimittaja olisi poiminut sitä somesta lehteen.

Itse olen viimeisen +20-vuoden aikana oppinut, jokaisen lehtijutun todenperäisyyden voi tarkistaa somesta. Aikaisemmin jopa Hesarin jutuista totuus löytyi suoraan jutun kommenteista.
qui non est mecum adversum me est

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 966
 • Liked: 18799
 • tökerö, tyhmä ja köyhä

"Kohut" ovat usein lähtöisin omien parista.

Ennen vanhaan K-linjan kepulaiset kaivoivat esiin kepulaisten väitettyä neuvostovastaisuutta. Soinilaiset halla-aholaisten ihmisvihaa jne. Nykyisin Ev lut Kirkko organisoi Räsäsen ajojahtia, Kokoomus Rydmanin vastaista jne.

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 209
 • Liked: 3499
 • 17 v.
^ ^^ ^^^

Kolme peräkkäistä erittäin hyvää kommenttia. Olisko tää uus ennätys?  ;D
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 100
 • Liked: 106757
Lainaus
Ohjaaja Kirsi Marie Liimataisen mielestä Suomi ottaa takapakkia vähemmistöjen kohtelussa: "Ihmiset ovat mykkyrässä seksuaalisuutensa suhteen"

Se oli katsojille romanttista romanttisempi hetki. Moni itki.

Kohteelleen ele oli kuitenkin hämmentävä, jopa kiusallinen.

Helsinkiläisen Koko-teatterin Kotiinpaluu-näytelmän ensi-ilta oli juuri päättynyt. Kun työryhmä tuli kumartamaan, valkokankaalla alkoi pyöriä video. Siinä ohjaaja-käsikirjoittaja Kirsi Marie Liimataiselle esitettiin suuri kysymys: tuletko vaimokseni?

[...]

Hän on koko 54-vuotiaan elämänsä räpistellyt irti keskiluokkaisuuden puristuksesta.

Avioliitto on tähän asti kuulunut hänen mielestään siihen maailmaan, jossa hankitaan talo, kesämökki, Volvo, pari lasta ja koira.

– En ollut naimisiinmenevää tyyppiä, mutta kyllä tässä nyt kihloissa ollaan. Allergia instituutioita kohtaan nousee nuoruudesta. Sellainen pikkuporvarillinen perusrakenne ei ole koskaan kiinnostanut itseäni, se ei ole ollut itselleni tae yhtään mistään.

Liimatainen on koko elämänsä ajan kyseenalaistanut normeja. Sitä vaihdetta ei saa kovin helposti pois päältä silloinkaan, kun elämän suuri rakkaus haluaa sitoutua.

– Kun tapasin Jennyn, hän ei ollut koskaan ollut naisen kanssa. Neljä vuotta pokasin häntä määrätietoisesti. Lopulta hän muutti asuntooni Berliinissä, kun olin Nicaraguassa kuvausmatkalla. Sen jälkeen ei ole tarvinnut huojua mihinkään suuntaan.

Avioliittolupauksesta huolimatta Liimatainen aikoo pysyä omana itsenään; tyttönä, joka vuosia sitten järjesti maanalaisia bileitä seksuaalivähemmistöille, valtasi taloja, meni nälkälakkoon ja tuli kaapista, vaikka kaapissa kehotettiin uran takia pysymään.

[...]

Liimatainen opiskeli elokuvaohjaajaksi Saksassa Potsdamin elokuvakorkeakoulussa vuosituhannen taitteessa. Hänen lopputyönsä oli vuonna 2006 julkaistu pitkä elokuva Sonja. Se oli joillekin katsojille liikaa. Elokuva kertoi tytöstä, joka kiinnostuu samansukupuolisesta ystävästään.

Patavanhoillisuus alkoi laajemminkin nostaa päätään Euroopassa juuri niihin aikoihin, Liimatainen muistelee.

– Näen tietyn alkupisteen tälle Unkarin Orbánin valtaannousussa. Sikäläiset ystäväni epäilivät saako Pride-tapahtumaa edes järjestää enää. Samana vuonna minulle ilmoitettiin, ettei elokuvani sovikaan Tallinnan leffafestareiden kilpasarjaan.

[...]

Näkyvien politikkojen suusta putoilee nykyään Suomessa jatkuvasti lausuntoja, joissa kyseenalaistetaan vähemmistöjen ihmisoikeuksia, Liimatainen huomauttaa.

– Kristillisten Päivi Räsänen siteeraa Raamattua ja perussuomalaisten Laura Huhtasaari kehottaa kuulijoitaan nousemaan sateenkaariaatetta vastaan. Näen tässä suuren uhan: molemmilla on paljon seuraajia ja sanoista tekoihin on pieni askel.

Liimataisen mielestään on surullista, että valtamedia sen paremmin kuin muutkaan auktoriteetit eivät yksiselitteisesti tuomitse lausuntoja.
Yle 28.8.2022

Kiinnostaisi tietää, mihin Räsäsen ja Huhtasaaren "sanoista tekoihin" yllyttäviin lausuntoihin Liimatainen viittaa, mutta noin muuten Räsäsen usko ja ajattelu on tuomittu aika yksiselitteisesti sekä valtamediassa että nostamalla häntä vastaan kolme syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Sikäli Liimatainen on oikeilla jäljillä, että sen paremmin valtamedia kuin muutkaan auktoriteetit eivät ole kyenneet selittämään, mitä tuomittavaa saati rikollista oli esimerkiksi Räsäsen Raamattua siteeraavassa kirkkoa arvostelevassa tweetissä, josta yksi kiihottamissyytteistä nostettiin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 614
 • Liked: 33321
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Lainaus
Kirsi Marie Liimatainen
– Kristillisten Päivi Räsänen siteeraa Raamattua ja perussuomalaisten Laura Huhtasaari kehottaa kuulijoitaan nousemaan sateenkaariaatetta vastaan. Näen tässä suuren uhan: molemmilla on paljon seuraajia ja sanoista tekoihin on pieni askel.
Itselle tulee tuosta mieleen Venäjän erikoisoperaatio, Ukrainan denatsifikaatio. Vihjaus on voimakas, jos Räsäsen ja Huhtasaaren puheita ei saada hiljennettyä niin siirrytään sanoista tekoihin. Niitä tekoja ei edes arvuutella vaan annetaan mielikuva natsien tekojen kaltaiseen toimintaan, suoranaiseen väkivaltaan. On siten aivan välttämätönä tehdä Räsäsen ja Huhtasaaren denatsifikaatio.
Ihmettelen että sitä uhkaa ei nähdä koraanin siteeraamisessa saati sen opin seuraajien määrässä. Niitä taitaa olla jokunen enemmän kuin Räsäsen ja Huhtasaaren seuraajia ja on vielä ihan kongreettista näyttöä siitä kun sanoista on siirrytty tekoihin.
« Viimeksi muokattu: 28.08.2022, 11:32:59 kirjoittanut Lahti-Saloranta »
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 092
 • Liked: 2355
Lainaus
...- Kristillisten Päivi Räsänen siteeraa Raamattua ja perussuomalaisten Laura Huhtasaari kehottaa kuulijoitaan nousemaan sateenkaariaatetta vastaan. Näen tässä suuren uhan: molemmilla on paljon seuraajia ja sanoista tekoihin on pieni askel....
Sanoista tekoihin taitaa nykyisin tarkoittaa sitä, että kun jotkut sanovat sellaisia asioita, jotka eivät ole kaikkien mieleen.
Niin Mielensäpahoittajat tekevät välittömästi rikosilmoituksen...
« Viimeksi muokattu: 28.08.2022, 16:48:31 kirjoittanut Näkkileipä »
On vain kaksi tapaa tehdä hommia, järkevä ja yksinkertainen tapa tai Suomen hallituksen tapa.

Tagit: uskonnonvapaus vaino