Kirjoittaja Aihe: Sanna Marinin hallitus 2019–  (Luettu 344840 kertaa)

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 768
 • Liked: 4943
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2010 : 23.05.2020, 13:03:34 »
Jo ennenkuin Rinteen hallitusneuvotteluissa oli kirjoitettu fläppitaululle yhtään “aihiota”, niin meillä oli velkataakka, jonka koronmaksu otti joka vuosi budjetin tulojen päältä pari prossaa, eli miljardin verran pois.

Vertailun vuoksi tämän vuoden budjetissa oikeusministeriö pärjää 0.95 miljardilla ja sisäministeriö 1.5 miljardilla ja asumistukea valtio kustantaa noin 1.5 miljardilla.

Tilanteen tervehdyttämiseen olisi tarvittu Sailasta ja Viinastakin riuskempia voimia, ja Juha voi näin ollen edelleen sorvailla rauhassa yksin autotallissaan.

No  Antin johdolla ryhdyttiin ideoimaan “aihioita” nykyihmisen kokeman ahdistuksen poistamiseksi. Ja saatiinhan lopputuloksena rahanmenoa lisättyä ihan mukavasti: koulutusputken pidennys (eli vähemmän nettoveronmaksajia), valtakunta ensimmäisenä maailmassa hiilineutraaliksi maksoi mitä maksoi, asunnottomuuden poisto (meillä kun asuinneliö on kalleimpia maailmassa ja standardit edellyttävät asuinväljyyttä ja tiettyä tasoa, kohta ehkä jo sivistyneen kulttuurin edellyttämät kaksi erillistä sisäänkäyntiäkin), köyhyyden poisto (ilman että määriteltiin taso, milloin kansalainen ei enään ole köyhä) sekä pakolliset humanitaarisyyteen ja eriarvoisuuteen liittyvät hössötykset.

Pakollista perintöä budjetissa olivat Brexitin lisälasku ja avoimen piikin omaava sote (jonka lisäkustannuksista suomalaiselle yhteiskunnalle kukaan talousoppinut ei ole uskaltanut sanoa kasvojen menettämisen pelossa halaistua sanaa)

Kuka haluaisi vapaaehtoisesti ryhtyä veturiksi vetämään tuollaista taloustaakkaa?

Ja nyt sitten vielä kotimaan Korona-avustukset, joiden suuruuteen hallitus voi vaikuttaa lisättyinä ulkoa tulevilta ”offers that you can't refuse (Kummisetä)”.

Löytyykö tähän koko pottiin vapaaehtoista vetäjää (kouvolalaista Jartsaa ei kelpuuteta listalle)?
Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

Venne

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 873
 • Liked: 3208
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2011 : 23.05.2020, 13:06:19 »
Jaaha, Sannasta leivottiin salailutrillerin sankari. Sitten odotetaan kauanko ne keskenään säätää mikä kaikki onkin salassapidettävää.

Julkisuusperiaate perustuu perustuslakiin. Ei siihen että Sanna ohjeistaa valtiosihteerin. Noilla ei pysy alkeellisinkaan lainsäädäntö hyppysissä.

Eurobondit etenevät näiden sumutusten taustalla ettei kukaan huomaisi mitään kun ne vaan tapahtuivat. Jos bondeihin mennään, kannattaisi ottaa velkaa niin paljon kuin sielu sietää ja rakentaa Suomen infra kuntoon. Samalla euron rinnalle käyttöön oma valuutta. Ja kun euro alkaa näyttää siltä että korttitalo on valmis kaatumaan, oma valuutta käyttöön ja lainojen maksu omilla markoilla mihin verrattuna eurot on jotain Zimbabwe rahoja.
« Viimeksi muokattu: 23.05.2020, 14:32:57 kirjoittanut Venne »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 575
 • Liked: 75229
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2012 : 23.05.2020, 13:10:18 »
Mikä tahansa puolue ymmärtää, että laskunmaksu alkaa syksyllä. PS:stä saa helpon hallituskumppanin tässä suhteessa, eikä sillä ole kamalan pitkälle meneviä sisäpoliittisia tavoitteita, joita ei joka tapauksessa joutuisi muutenkin tekemään. PS:llä ei ole mitään vihreää uutta diiliä taka-ajatuksena, vaan lähinnä leikata valtionhallinnon rönsyjä, sekä kasa muita pienempiä parannuksia. Uskon että kaikki puolueet osaavat laskea PS:n kahden päätavoitteen tarpeellisuuden perään kun rahat alkavat loppumaan.

Isommassa kuviossa PS on mahdoton kumppani, kun EU on tarkoitus tänä vuonna hyppäyttää koronakriisin varjolla kohti liittovaltiota (jäsenmaiden pakollinen "taakanjako" taloudessa ja maahanmuutossa). Samoin myös kokoomuksen tukema hallituksen ilmastopolitiikkahuijaus varallisuuden uusjakoineen tulisi väistämättä kynnyskysymykseksi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 089
 • Liked: 3788
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2013 : 23.05.2020, 13:33:55 »
Tässä on sellainen mielenkiintoinen tilanne, että mikäli tulee eurokriisi syksyllä, ja tilanne vaatii valuutasta irtaantumista, PS olisi silloin sangen hyvä partneri hallitukseen kenelle tahansa. Ihan siksi, että PS:stä pääsisi sillä tavalla parhaiten eroon: se pääsee toteuttamaan kaksi asiaa, mitä se haluaa tehdä. Eli EU:sta irtautuminen (tai no ainakin eurosta), sekä maahanmuuttohölmöilyn pysäyttäminen. Jos Niinistö ja etenkin Kokoomus alkaa puhumaan eurosta irtautumisesta, epäilen sen olevan Suomen "ison" rahan kanta.

Mikä tahansa puolue ymmärtää, että laskunmaksu alkaa syksyllä. PS:stä saa helpon hallituskumppanin tässä suhteessa, eikä sillä ole kamalan pitkälle meneviä sisäpoliittisia tavoitteita, joita ei joka tapauksessa joutuisi muutenkin tekemään. PS:llä ei ole mitään vihreää uutta diiliä taka-ajatuksena, vaan lähinnä leikata valtionhallinnon rönsyjä, sekä kasa muita pienempiä parannuksia. Uskon että kaikki puolueet osaavat laskea PS:n kahden päätavoitteen tarpeellisuuden perään kun rahat alkavat loppumaan.

Hallis on pelannut tämän minusta aika hyvin. Uskon että linjana on ollut, että pää tulee vetävän käteen. Se alkaa todenteolla määrätä politiikan tekemistä; Kulmunin ja Marinin huonot välit johtunevat juurikin tästä, piti olla rahaa hassata kaikenlaiseen, mutta nytpäs ei olekaan. Siitä huolimatta lainanoton osalta en nykyistä hallitusta syytä, mutta tukien kohdentamisen osalta kylläkin.

Näin siis inhorealistisen rationaalisesti ajateltuna siis. En tiedä voiko tätä tapahtua ideologisista syistä, mutta jos tätä viileän logiikan kautta analysoi, niin tuo kannattaisi ottaa. PS saa lävitse suurimmat tavoitteensa, ja sen jälkeen kannattajat siirtyvät muiden puolueiden taakse.

Ainut ongelma on se, että muut puolueet, erityisesti vihervasemmisto, ei suhtaudu kovankaan paikan edessä asioihin rationaalisesti. Heille ideologia menee kaiken realismin edelle. Marinin ja Kulmunin huonot välit astuvat tässä tapauksessa kuvaan ratkaisevana elementtinä.

Keskusta on todennäköisesti seuraavankin hallituksen kuninkaantekijä. Koska Marin polttaa siltoja kepuun minkä kerkeää, on mahdotonta nähdä demarit ja keskusta samassa hallituksessa 2023 vaalien jälkeen. Todennäköisesti viimeistään muutama kuukausi ennen vaaleja alkaa demarien ja kepun kitka kipinöidä siihen malliin, että mediassa julistetaan vaalitaisto alkaneeksi. Nämä puolueet tulevat olemaan toistensa kurkussa kiinni koko vaalitaiston ja sinetöivät kohtalon, jossa he eivät samassa hallitusaitiossa istu.

Koska Marin on tulenpunaisella politiikallaan ja julkisilla kannanotoillaan jo käytännössä lyönyt ovet säppiin yhteistyölle kokoomuksen ja perussuomalaisten kanssa ja kepulla tulee jossain vaiheessa mitta täyteen, on Marin jo nykyiselläkin paikkajaolla laskien tuominnut demarit oppositioon ensi vaalikaudeksi. Jossain vaiheessa kansalle valkenee, ettei Marin sitä koronahommaa niin hyvin hoitanutkaan kuin mitä kuviteltiin, jolloin kannatus laskee nykyisestä. Näihin syihin pohjautuen demarit tullee olemaan korkeintaan kolmanneksi suurin puolue 2023 vaalien jälkeen. Mahdollisesti jopa kepu menee ohi.

KOK+PS+KESK+KD on sellainen pohja, että sillä saadaan demarien kannatuksen syöksymisen myötä kasaan todennäköisesti jytkyaikojen jälkeisen historian toimivin ja vankin hallitus. Ja kuten sanoit hieman eri sanankääntein, PS:n olemassaolon oikeutus lakkaa kun se on saanut suurimmat tavoitteensa läpi. Eurosta irtautuminen ja humamamutuksen lopettaminen johtavat samaan kohtaloon kuin Tanskassa kansanpuolueella kävi: kutistuminen olemattomiin ja lopulta näivettyminen pois. Itse olen ainakin täysin sinut tämän skenaarion kanssa. Uusia puolueita saadaan kyllä kasaan sitten jos tilanne vaatii, että jonkun täytyy päästä Arkadianmäelle puremaan status quoa nilkasta.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 265
 • Liked: 24379
 • Rinteen vaalibussi
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2014 : 23.05.2020, 15:55:46 »
Näihin syihin pohjautuen demarit tullee olemaan korkeintaan kolmanneksi suurin puolue 2023 vaalien jälkeen. Mahdollisesti jopa kepu menee ohi.
Olen asiasta samaa mieltä. Itsellä on sellainen tunne että seuraavissa vaaleissa demarit saa historiansa huonoimman tuloksen jos Marin on johdossa eikä ennenaikaisia vaaleja tule. Marin taitaa olla punaisempi  kuin Tuomioja ja kusipäisempi kuin Lipponen. Markkinoitiinhan Lippostakin joskus suurena valtiomiehenä mutta presidentin vaaleissa nöyrytettiin perusteellisesti vaikka demareilla oli takana 30v presidentin pestiä.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 178
 • Liked: 3802
 • Sus siunatkoon
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2015 : 23.05.2020, 21:08:36 »
Parissa aiemmassa viestissä esitetty näkemys, että PS muuttuisi tarpeettomaksi, kun se saisi läpi kaksi päätavoitetaan, Suomen euroeron ja maahanmuuton järkevöittämisen. Olen vahvasti eri mieltä. PS ei muutu tarpeettomaksi. Vaikka korona nyt antoikin pienen takaiskun globalisaatiolle, globalisaatio ei häviä kuin taikaiskusta. PS:ää tarvitaan vielä pitkään siihen, miten kansakuntana selviämme globalisaatiossa ja suurvaltojen (Saksa, Ranska, Venäjä, Yhdysvallat, Kiina) vaikutuksessa. Toiseksi kotimaan politiikassa on paljon työtä jäljellä. Näköpiirissä ei ole sellaista tulevaisuutta, jossa mm. itse palaisin takaisin Kokoomuksen äänestäjäksi.
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 014
 • Liked: 25086
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2016 : 23.05.2020, 21:24:33 »
^ Myöskään en ole harkinnut palaavani Kokoomuksen äänestäjäksi, päivällä asiaa juuri ajattelin kun Kokoomus nyt jotain vähän sinnepäin on koronan tiimoilta esittänyt, ettei ihan pelkkää huuhaata niinkuin viime vuosina.
Ei sittenkään ole lähelläkään Kokoomuksen äänestäminen.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 505
 • Liked: 5683
 • junior koodari
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2017 : 23.05.2020, 22:26:26 »
Kokoomus edustaa lipevää, integraatiota nuolevaa "spanieli politiikkaa", kokoomukselle puolueena on tärkeintä kumartaa jonkin mytologisen yhteisen euroopan puolesta, kaikki paska mitä Brysselistä saneluna tulee on kokkareille ihan hyvää eurooppa politiikkaa.

En ikinä anna ääntäni kokoomukselle, nihilistien puolue jotka soittelevat vähintään kolmea tai neljää  viulua.

- Ben ja Häkkänen , ovat olevinaan kriittisiä turvapaikanhakijoita kohtaan.
- Orpo ja Mykkänen haluavat lisää maahanmuuttajia.
- Häkämies (EK), eli kokoomus honottaja, haluaa lisää ulkomaista työvoimaa joiden tarjonnan varjolla voi tinkiä palkoista, erotuksen maksavat veronmaksajat sosiaalitukina.. tukien ,joiden nousua kokoomukselaiset ihmettelevät-
- Sarja Sanni Grahn-Laasosia?? täysin tapettiin katoavia tyyppejä jotka pääsevät korkeintaan usarin puheenvuoropalstalle inisemään jostain ilmastonmuutoksesta tai upposukeltajien sukkarahastosta.
« Viimeksi muokattu: 23.05.2020, 22:32:34 kirjoittanut simppali »

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 853
 • Liked: 5794
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2018 : 23.05.2020, 22:45:54 »
KOK+PS+KESK+KD on sellainen pohja, että sillä saadaan demarien kannatuksen syöksymisen myötä kasaan todennäköisesti jytkyaikojen jälkeisen historian toimivin ja vankin hallitus.

Tuo kokoonpano ei ainakaan vähentäisi työperäistä maahanmuuttoa, sillä kyselytutkimuksen mukaan vihreät, kokoomuslaiset ja keskustalaiset kannattavat kaikkein eniten työperäistä maahanmuuttoa ja sen lisäämistä. Noiden puolueiden kannattajien selkeä enemmistö kannattaa työperäistä maahanmuuttoa, näin ei ole kuitenkaan vasemmistoliittolaisten tai solisalirattien äänestäjien enemmistön osalta.

Kotimaisen duunarin kannalta tuo hallituskokoonpano tarkoittaisi vain työehtojen ja palkkatason polkemista. Miksi PS menisi hallitukseen takaamaan sen, että työllään ei voi työläinen tulla säällisesti toimeen? "On kaunis ajatus, että palkalla voisi elää." Tuollaisen politiikan takuumieheksi PS voi silti mennä, jos pakolaiskiintiö pienenee ja niin sanottuun sosiaaliperusteiseen maahanmuuttoon tehdään jotain kosmeettisia rajoituksia.

Työehtosopimuksien yleissitovuudesta tulee lähivuosikymmeninä iso vääntö, vaikka en tiedä kuinka paljon yleissitovuus lopulta voi estää työvoiman palkkaamista?

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 387
 • Liked: 4727
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2019 : 25.05.2020, 13:48:08 »
Keskustan taholta on useamman kerran korona-aikana todettu, että hallitusohjelmaa pitää tarkistaa, vihreät ja vasemmistoliitto ovat sitten heti aina tyrmänneet tällaiset haihattelut. Nyt itse pääministerikin uskaltaa jo vihjata samasta asiasta:

Lainaus
Sanna Marin: Hallitusohjelmaa käydään läpi koronan vuoksi – Niinistöltä vahva kannanotto velanoton vaaroista
-----
Ylen lähetyksessä keskustelijoilta tiedusteltiin, mitä säästökohteita tai veronkorotuksia he voisivat ajatella koronakriisin vuoksi. Marin sanoi olleensa varovainen yksittäisten kohteiden nimeämisessä.

Katsomme hyvin perusteellisesti hallitusohjelmaa ja sitä muuttunutta toimintaympäristöä, jossa me väistämättä nyt olemme. Emme ole halunneet tähän tilanteeseen, mutta tietysti siihen pitää myös sopeutua.

Ylen teettämässä mielipidekyselyssä uusien hävittäjien hankinta mainittiin suosituimmaksi säästökohteeksi, joita väistämättä joudutaan koronakriisin vuoksi etsimään. Marin kommentoi asiaa keskustelussa muistuttamalla, että puolustushankinnat ovat osa varautumista.

– Nyt emme ole tilanteessa jossa vaikkapa hävittäjiä tarvitsisimme. Toivottavasti sellaista tilannetta ei tule, mutta on mahdollista että sellainenkin aika tulee. Meidän pitää pysyä varautumaan myös näiden aikojen osalta.
-----
Koko juttu:
IS: Sanna Marin: Hallitusohjelmaa käydään läpi koronan vuoksi – Niinistöltä vahva kannanotto velanoton vaaroista

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 485
 • Liked: 1369
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2020 : 25.05.2020, 20:21:14 »
Isommassa kuviossa PS on mahdoton kumppani, kun EU on tarkoitus tänä vuonna hyppäyttää koronakriisin varjolla kohti liittovaltiota (jäsenmaiden pakollinen "taakanjako" taloudessa ja maahanmuutossa). Samoin myös kokoomuksen tukema hallituksen ilmastopolitiikkahuijaus varallisuuden uusjakoineen tulisi väistämättä kynnyskysymykseksi.
Tosiaan. Näyttäisi siltä, että EU heitetään ihan isolla vaihteella kohti liittovaltiota tämän koronakriisin varjolla.

Hauskaa tässä kuviossa on se, että meidän markkinaliberaalein puolue (siis oikeasti pro-business -puolue, jonka mielestä kaverikapitalismi aina voittaa markkinat rahojen jaossa) kokoomus on ylivertaisesti innokkain EU-integraation edistäjä. Persut ovat ymmärrettävästi vastaan, mutta aika jänniä ovat joidenkin vasemmistopoliitikkojen ulostulot olleet. Aivan kuin Euro-onnela ei olisikaan se lopullinen tavoite.

Sinänsä minusta olisi ihan kiva käydä se liittovaltiokeskustelu kunnolla läpi. Voisin kuvitella kannattavani liittovaltiota, jonka virallinen kieli olisi latina ja jossa jokaisen työpaikan seinällä pitäisi olla Julius Caesarin kuva.

Mutta pitäisi olla rehellinen siinä mitä tavoittelee.

hoksa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 97
 • Liked: 264
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2021 : 25.05.2020, 21:21:18 »
Mitä noita Kultaranta-keskusteluja Yle:ltä katsoi niin Niinistön, Marinin ja Vanhasen keskustelussa Niinistön kehonkieli ei kyllä minusta kielinyt mistään suuresta kunnioituksesta Marinia kohtaan.

Herättiköhän Marin Orpolle kiukuttelullaan jotain tuntemuksia presidentissä. Niinistöhän on kokoomuksesta ja Orpon puoluetoveri.
"Mitä me tehdään työpaikoilla, jos meillä ei oo planeettaa, millä elää" - Mariyam Abdulkarim

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 485
 • Liked: 1369
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2022 : 25.05.2020, 22:54:13 »
Mitä noita Kultaranta-keskusteluja Yle:ltä katsoi niin Niinistön, Marinin ja Vanhasen keskustelussa Niinistön kehonkieli ei kyllä minusta kielinyt mistään suuresta kunnioituksesta Marinia kohtaan.
Kyllä se aina vanhempaa miestä korpeaa jos nuorempi nainen antaa rukkaset. Marinhan teki moisen tempun jokin aika sitten presidentin ehdottaman "koronanyrkin" tapauksessa. Kyllä moinen vanhempaa poliitikkoa kyrsii aika kauan.

Minun täytyy myöntää, että olen aika vaikuttunut Sanna Marinin kyvystä hoitaa julkisuutta. Marin on aivan täydellinen populistipoliitikko, joka kykenee selittämään mustan valkoiseksi ja valkoisen mustaksi ilman, että tarvitsee edes vetää henkeä välillä. Tämä on siis kehu.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 317
 • Liked: 7180
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2023 : 26.05.2020, 07:58:28 »
Kokoomus edustaa lipevää, integraatiota nuolevaa "spanieli politiikkaa", kokoomukselle puolueena on tärkeintä kumartaa jonkin mytologisen yhteisen euroopan puolesta, kaikki paska mitä Brysselistä saneluna tulee on kokkareille ihan hyvää eurooppa politiikkaa.

Nähtiinhän tämä taas näiden uusimpien €uro-takuutusten kohdalla: "oppositiopuolue" kokoomus ajoi ne läpi aivan täysillä samariinien kanssa, media pitää kilpimölyä kotimaan lentokentistä..
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 830
 • Liked: 35756
 • Finlands sak är vår
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2024 : 26.05.2020, 12:23:46 »
Takuvatkutusvarat voidaan samointein katsoa menetetyksi, jos siihen mennään. Melkein hävittäjähankinnan kokoinen kupru, täysin ilman mitään hyötyä. Ai niin hillotolpat juu..   >:(

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 117
 • Liked: 8539
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2025 : 26.05.2020, 19:07:23 »
Aiemmin Marin kertoi näin:

Lainaus
.Pääministeri Marin kertoo Aamulehdelle korona-ajan stressin aiheuttaneen fyysisiä oireita – närästystä ja sitkeä elohiiri silmässä   
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006514957.html

Myöhemmin tällä viikolla:
Lainaus
Eilen maanantaina kerrottiin, että Marin jää alkuviikon ajaksi sairauslomalla vilustumisen vuoksi.

Valtioneuvoston kanslian mukaan Marinilla oli ollut loppuviikosta yskää ja ääni painuksissa, ja koronatesti oli tehty heti tämän jälkeen.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006519212.html

Miten näin lähes kesäkuussa kolmekymppinen voi saada flunssan ja saikuttaa sen takia.

Ellei.
A. Marinilla on testeistä huolimatta korona
B. Marin on burnoutissa.
Mika Salminen: 19.03.2020
"Emme totta puhuen ymmärrä WHO:n linjausta testaamisessa.
SUOMEN strategia tähtää epidemian pysäyttämisen sijaan sen hidastamiseen ja taudin jo sairastanut väestö alkaa toimia suojana mahdollisen uuden aallon iskiessä.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 983
 • Liked: 15761
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2026 : 26.05.2020, 19:45:11 »
Miten näin lähes kesäkuussa kolmekymppinen voi saada flunssan ja saikuttaa sen takia.

Vaikka flunssat ovat kesän lähestyessä ja kesällä harvinaisempia, kyllä niitä hieman silti esiintyy. Ja voimakas stressi voi heikentää elimistön puolustuskykyä erilaisia tauteja vastaan. Stressin vaikutuksesta immuunijärjestelmän toimintaan on tutkimuksiakin ja moni on itsekin huomannutkin, että voimakkaassa tressitilanteessa (esimerkiksi läheisen kuolema tai hyvin vaikea elämäntilanne) voi alkaa vaikka erilaisia enemmän tai vähemmän mystisiä sairauksia tai vanhojen vaivojen aktivoitumista jossain muodoissa, kuten vaikkapa vyöruusu.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 485
 • Liked: 1369
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2027 : 26.05.2020, 21:27:46 »
Olisi hämmästyttävää jos stressi ei iskisi jotenkin. Historiassa johtajat ovat reagoineet tilanteeseen valitettavan usein piristeiden liikakäytöllä. Taisihan herra Churchill olla aika tukevassa jurrissa koko toisen maailmansodan.

Marin on minusta ollut yllättävän hyvä pääministeri tässä kriisissä. Nuori nainen, joka puhuu vakuuttavalla äänellä ja omaa hillittömiä populistipoliitikon tunnusmerkkejä. Tämä ei tarkoita sitä, että olisin samaa mieltä hänen kanssaan muista jutuista, mutta tämä kriisi on minusta tullut hoidettua hyvin.

Oma suosikkini on se, että kun hallitus sanoi "rajat ovat kiinni", niin sekä suomalaiset että ulkomaalaiset uskoivat. Todellista rajat sulkevaa lakipykälää ei koskaan aktivoitu. Toisin sanoen rajojen sulkeminen oli pelkkä retorinen temppu. Marin veti sen niin hyvin, että minäkin uskoin siihen.

Luoja miten mainio julkisuustemppu. Ainoa mikä minua tässä stressaa on se, että en tiedä kuka tempun suunnitteli. Aivan käsittämätön suoritus. Olen todella kateellinen hänelle, joka keksi miten tämä "rajat ovat kiinni" hoidetaan. Käytännössä rajat sulkeutuivat ilman tarvittavia lakimuutoksia.

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 857
 • Liked: 7010
 • Kuka ullattui? Mina en.
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2028 : 26.05.2020, 21:54:10 »


Miten näin lähes kesäkuussa kolmekymppinen voi saada flunssan ja saikuttaa sen takia.

Ellei.
B. Marin on burnoutissa.

Kumpikaan ei mikään ihme.
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 265
 • Liked: 24379
 • Rinteen vaalibussi
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2029 : 26.05.2020, 21:55:21 »
Takuvatkutusvarat voidaan samointein katsoa menetetyksi, jos siihen mennään. Melkein hävittäjähankinnan kokoinen kupru, täysin ilman mitään hyötyä. Ai niin hillotolpat juu..   >:(
Olen vahvasti eri mieltä. Pyytävä Jutan konsultiksi niin me tienataan noilla takuilla rahat hävittäjäkannan uusimiseen.
Oikeasti aivan älyvapaa homma ottaa omalle kontolle toisten velkoja. Siihen ei ole muuta järkevää syytä kuin nuo hillotolpat.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 651
 • Liked: 2299
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2030 : 26.05.2020, 22:09:35 »
Marin ja hallitus ylipäätään kieltämättä onnistuu uskottelemaan yleisölleen yhtä, samalla kun tehdään toista. On luultu että rajat ovat kiinni, että suojavarustetilanne olisi hyvä silloin kun se on puutteellinen, moni luulee että tässa ollaan tukahduttamassa tautia vaikka näin ei ole jne. Myös kepu sai uskoteltua monelle että vastustaa Finnairin lentojen lopettamista maakuntiin, oikea karva paljastui vasta äänestettäessä asiasta. Savuverhohallitus, sanoisin. Mutta kuinka kauan moiset vedätykset menevät läpi, varsinkin jos oppositio kerää ne ihmeteltäväksi nettikompilaatioon?

Viimeisimmät uskottelut liittyvät häämöttävään velkakatastrofiin ja Euroopan pankeille kierrätettäviin tukirahoihin (jos eurobondeja ei saatu läpi niin Sakemannit vasalleineen keksivät kyllä uuden termin vedatystä varten). Saamme lukea Marinin suoltaneen oppositiotyylistä retoriikkaa, ettei avointa shekkiä saa antaa jne. Kuulostaa hyvältä, mutta savuverho kun hälvenee niin Suomipoika lienee velkalieassa ja ne rahathan karhutaan meiltä mitä ei Italiasta ym. saada. Samalla kun superduper-velkapommi uhkaa ja sitä yritetään saada läpi vetoamalla mm. hyvään tahtoon, livautettiin pari miljardia toki tukivastuitamme ylöspäin. Kuka tätäkään savuverhon takaa edes huomasi?

Halla-ahon ja Matti Virenin kaltaiset miehet hoitaisivat talouskiemurat kansakunnan eduksi, nyt odotetaan lähinnä sitä tuleeko federalistien mädätyksen vuoksi sieltä pienempi vai isompi pommi vahingoittamaan muutenkin lamaantuvaa koronatalouttamme.
« Viimeksi muokattu: 26.05.2020, 22:11:50 kirjoittanut Leostoa »
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 686
 • Liked: 4741
 • Tulisipa jo kesä
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2031 : 26.05.2020, 22:18:07 »
Olisi hämmästyttävää jos stressi ei iskisi jotenkin. Historiassa johtajat ovat reagoineet tilanteeseen valitettavan usein piristeiden liikakäytöllä. Taisihan herra Churchill olla aika tukevassa jurrissa koko toisen maailmansodan.

Marin on minusta ollut yllättävän hyvä pääministeri tässä kriisissä. Nuori nainen, joka puhuu vakuuttavalla äänellä ja omaa hillittömiä populistipoliitikon tunnusmerkkejä. Tämä ei tarkoita sitä, että olisin samaa mieltä hänen kanssaan muista jutuista, mutta tämä kriisi on minusta tullut hoidettua hyvin.

Oma suosikkini on se, että kun hallitus sanoi "rajat ovat kiinni", niin sekä suomalaiset että ulkomaalaiset uskoivat. Todellista rajat sulkevaa lakipykälää ei koskaan aktivoitu. Toisin sanoen rajojen sulkeminen oli pelkkä retorinen temppu. Marin veti sen niin hyvin, että minäkin uskoin siihen.

Luoja miten mainio julkisuustemppu. Ainoa mikä minua tässä stressaa on se, että en tiedä kuka tempun suunnitteli. Aivan käsittämätön suoritus. Olen todella kateellinen hänelle, joka keksi miten tämä "rajat ovat kiinni" hoidetaan. Käytännössä rajat sulkeutuivat ilman tarvittavia lakimuutoksia.

Tuota... Eikös tuollaisesta pitäisi olla äärimmäisen huolissaan? Media toitottaa Keisarin uusia vaatteita ja kaikki uskovat siihen, paitsi nuuskanhimoiset lappalaiset, jotka huomasivat yllättäen, että mikään ei estäisi heitä käymästä Haparandassa, kuha lupaa olla pari viikkoa karanteenissa kotiin tultuaan. Silloinhan tuo Marinin "loistava bluffi" vasta paljastui!

Parahin tyhmyri, tuo ei ole millään lailla Marinin ansioksi laskettava, vaan jälleen yksi pykälä kohti Pohjois-Koreaa siirtyminen Marinin ja suomalaisen median yhteistyöllä.

Minua tuollainen toiminta sylettää!
Auringonvalo tappaa virukset

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 117
 • Liked: 8539
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2032 : 26.05.2020, 22:39:08 »
Suomen kansa on suoriutunut 5/5 kriisistä.

Hallitus 2/5 = ok joitakin hyviä rajoituksia tehtiin jne ja tauti on hidastunut. Mutta vieläkään ei ole edes suositeltu kasvomaskeja porukalle, toisin kuin lähes kaikissa muissa maissa. Lisäksi on vähätelty tai flirttailtu laumasuojan kanssa tammikuusta asti mikä on anteeksiantamatonta.

Media 5/5 = sekä mainstream media, että kapinalliset mediat on tehnyt yleisesti hyvää työtä korona-epidemian kanssa, ehkä hieman yllättäen.

Terveysviranomaiset THL ja STM = 1/5. Luotto mennyt, pysyvästi..
Mika Salminen: 19.03.2020
"Emme totta puhuen ymmärrä WHO:n linjausta testaamisessa.
SUOMEN strategia tähtää epidemian pysäyttämisen sijaan sen hidastamiseen ja taudin jo sairastanut väestö alkaa toimia suojana mahdollisen uuden aallon iskiessä.

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 256
 • Liked: 4378
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2033 : 26.05.2020, 22:55:12 »
Tuo THL:n luotonmenetys ei aiheuttanut kuitenkaan kovinkaan suurta tappiota jos vertaa länsinaapuriin. Siellä on mennyt kylmäksi 4 000 ihmistä. Ja jos vertaa naapurimaihin niin voidaan sanoa että ihan turhaan. Siinä on Tengelelle selittelemistä, ei ihme että saa tappouhkauksia.

En tiedä voiko tuota hommaa pahemmin enää ryssiä ja kaiken lisäksi jäädä siitä noin ilmiselvästi kiinni.

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 485
 • Liked: 1369
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2034 : 26.05.2020, 23:00:21 »
Tuota... Eikös tuollaisesta pitäisi olla äärimmäisen huolissaan? Media toitottaa Keisarin uusia vaatteita ja kaikki uskovat siihen, paitsi nuuskanhimoiset lappalaiset, jotka huomasivat yllättäen, että mikään ei estäisi heitä käymästä Haparandassa, kuha lupaa olla pari viikkoa karanteenissa kotiin tultuaan. Silloinhan tuo Marinin "loistava bluffi" vasta paljastui!

Parahin tyhmyri, tuo ei ole millään lailla Marinin ansioksi laskettava, vaan jälleen yksi pykälä kohti Pohjois-Koreaa siirtyminen Marinin ja suomalaisen median yhteistyöllä.

Minua tuollainen toiminta sylettää!
Minun täytyy myöntää, että olen ammatillisesta näkökulmasta sitä mieltä, että tuo temppu oli aivan loistava. Jos tietäisin kuka sen suunnitteli, niin pakko olisi lupautua tarjoamaan kaljat tai shampanjat moisesta. Aivan hillittömän hieno suoritus.

Ja kyllä, minusta tuo oli aivan mieletön hallituksen onnistuminen. Tempun moraalisesta tai lakiteknisestä puolesta voi olla ihan mitä mieltä haluaa, mutta temppu toteutti tarkoituksensa. Vähän kuin aikoinaan mäkihypyn V-tyyli, se näytti paskalta ja oli muutenkin inhottavaa, mutta sillä hypättiin tuntuvasti pitemmälle kuin perinteisellä.

Ammattilaisena tuosta on aivan pakko antaa hallitukselle täysi tunnustus.

Ai niin, tuosta THL:n toiminnasta. Muistelen, että THL:n organisaatioon on kuulunut joskus muinoin osa, joka on pohtinut juurikin näitä pandemiakysymyksiä ja vastaavia. Kun sitten persut pääsivät hallitukseen, niin moinen toiminta leikattiin tarpeettomana pois. Jälki näkyy nyt.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 686
 • Liked: 4741
 • Tulisipa jo kesä
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2035 : 26.05.2020, 23:04:42 »
Ai niin, tuosta THL:n toiminnasta. Muistelen, että THL:n organisaatioon on kuulunut joskus muinoin osa, joka on pohtinut juurikin näitä pandemiakysymyksiä ja vastaavia. Kun sitten persut pääsivät hallitukseen, niin moinen toiminta leikattiin tarpeettomana pois. Jälki näkyy nyt.

Lähde boldaamalleni?
Auringonvalo tappaa virukset

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 857
 • Liked: 7010
 • Kuka ullattui? Mina en.
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2036 : 27.05.2020, 00:09:48 »
Ai niin, tuosta THL:n toiminnasta. Muistelen, että THL:n organisaatioon on kuulunut joskus muinoin osa, joka on pohtinut juurikin näitä pandemiakysymyksiä ja vastaavia. Kun sitten persut pääsivät hallitukseen, niin moinen toiminta leikattiin tarpeettomana pois. Jälki näkyy nyt.

Lähde boldaamalleni?


Perskeko-1:n aikana leikattua, sote-ministerit Mäntylä PS ja Mattila PS/Sin:

 
No nyt sitten lopulta lisätään testausta. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Perse edellä tässä on yleensäkin puuhun yritetty kiivetä, mutta se selittynee huonolla johdolla ja kovasti puutteellisella kriisivalmiudella.

On onnetonta, että THL:n leikkaukset kohdistuivat mitä ilmeisimmin firman kyvykkäisiin työntekijöihin. Jäljelle jäi tuo Salminen ja joukko muita pölvästejä.

Lainaus

Korona yllätti Suomen pahaan aikaan – asiantuntijoiden mukaan säästöt ja leikkaukset riisuivat THL:n aseista

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006458389.html
IS:n haastattelemien asiantuntijoiden mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta on lähtenyt huippuosaajia, joista olisi hyötyä nyt koronakriisin hoidossa.
IS:n saaman laajan tiedon perusteella päätyy väistämättä selkeään, yllättävään ja karuun johtopäätökseen: THL:stä puuttuu tätä nykyä asiantuntemusta – erityisesti sellaista profiiliosaamista, josta olisi ollut suuresti apua esimerkiksi koronaviruksen kaltaisen uuden taudin torjumisessa.

Lähteet painottavat, että THL:ssä löytyy edelleen merkittävääkin osaamista, mutta ei riittävästi. THL:n johdossa ei nähdä olevan enää tarpeeksi lääkäriasiantuntijoita eikä virustutkijoita.
IS:n hallituslähteiden mukaan hallitus on viime viikkoina kuunnellut asiantuntijoita myös THL:n ja STM:n ulkopuolelta, mutta ”päätöksiä tehtäessä keskeisessä roolissa ovat olleet THL:n ohjeistukset”.
Yleisesti korostetaan, että metsä katosi puilta jo muutama vuosi sitten. Tuolloin ”THL:ää riisuttiin aseista”.


Ovi kävi THL:ssä tiuhaan vuosina 2013–2016. Ensin 2013–2014 työsuhde päättyi noin 200 henkilöllä, sitten 2016 irtisanotuksi joutui noin 220 työntekijää. Vuosiksi 2017–2018 THL:n rahoitus supistui lähes kymmenellä miljoonalla eurolla, ja kulukuuri vei työpaikan mm. monilta asiantuntijalääkäreiltä ja yli kymmeneltä kokeneelta tutkimusryhmän johtajalta.

THL:n tuolloinen pääjohtaja Juhani Eskola kertoi harmitellen medialle, että epidemioiden seurantaan tarkoitettuja laboratorioita on pakko ajaa alas. Jo aiemmin hän oli linjannut, että ”leikkauksilla on vaikutuksia laitoksen tutkija- ja asiantuntijatoiminnan kykyyn vastata niille asetettuihin odotuksiin”.


Professoritasolla puolestaan arveltiin julkisesti, että ”THL ei ole enää samalla tavalla valmis uusien virusepidemioiden tuloon”.

– THL:stä lähti tuolloin valitettavan paljon esimerkiksi pitkäjänteistä tutkimusosaamista, jollaisesta olisi ollut nyt koronaviruksen hoitamisessa hyötyä, virologian professori Olli Vapalahti sanoo.

– Taloudellisten syiden takia THL:ssä ajettiin alas perinteistä tieteelliseen ajatteluun pohjautuvaa paradigmaa. Huippuasiantuntijoita joutui lähtemään, muistuttaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen.
– Poliittinen profilointikin on vaikuttanut tilanteeseen. On tehty erilaista sote-järjestelmäuudistusta ja hiukan unohdettu nämä perusasiat. Nämä laatikot eivät auta potilaitten hoitamisessa, Lehtonen kirjoitti jo aiemmin omilla somekanavillaan.


– Painopiste on ollut jossain aivan muussa kuin sairaanhoidossa.


Nykyisen ison hallituspuolueen kokenut vaikuttaja seurasi läheltä THL:n irtisanomiskierroksia. Hänen mielestään ne menivät ”pahasti överiksi”.


– THL:ää riisuttiin aseista. Väkisinkin syntyy ajatus, että nyt tämä näkyy jossain määrin koronavirusepidemiataistelussa. THL:ssä on useammassa yhteydessä epäonnistuttu asian todellisuuden ymmärtämisessä, hän linjaa.....naps...

Ja hallitus lainkin mukaan joutuu olemaan THL:n asiantuntemuksen varassa:

Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 857
 • Liked: 7010
 • Kuka ullattui? Mina en.
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2037 : 27.05.2020, 00:25:28 »
Ja Sanna Marin huulipunakavereineen sitten luottaa tuollaisen laitoksen tietoon  :facepalm:  Miten meni, noin niin kuin omasta mielestä?

Mihin muuhun luottaisi? Laki:

Lainaus
Valtakunnallinen torjuntatyö

Tartuntatautien torjunnan yleinen suunnittelu, ohjaus ja valvonta kuuluvat sosiaali- ja terveysministeriölle. Ministeriö vastaa valtakunnallisesta terveydenhuollon häiriötilanteisiin tai niiden uhkaan varautumisesta ja näiden tilanteiden johtamisesta.

Tartuntatautien torjunnan kansallisena asiantuntijalaitoksena toimii Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, joka tukee asiantuntemuksellaan sosiaali- ja terveysministeriötä ja aluehallintovirastoja, ylläpitää tartuntatautien torjuntaa palvelevia valtakunnallisia epidemiologisia seurantajärjestelmiä sekä ohjaa ja tukee tartuntatautien torjuntatyötä kunnissa, sairaanhoitopiirien kuntayhtymissä ja sosiaalihuollon ja terveydenhuollon toimintayksiköissä. Laitos tutkii tartuntatauteja, seuraa ja selvittää tartuntatautien ilmaantumista ja esiintymistä, kehittää niiden diagnostiikkaa, seurantaa ja torjuntaa sekä tiedottaa niistä ja antaa väestölle ohjeita tartunnan välttämiseksi ja leviämisen ehkäisemiseksi. Laitos huolehtii osaltaan rokotehuollosta, rokotteiden vaikutusten seuraamisesta sekä rokotteiden ja rokotusten haittavaikutusten selvittämisestä. Laitos toimii Euroopan unionin tartuntatautien epidemiologisesta seurannasta ja tartuntatautien ilmoittamisesta vastaavana toimivaltaisena viranomaisena.
https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2016/20161227#Pidp446647184
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 857
 • Liked: 7010
 • Kuka ullattui? Mina en.
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2038 : 27.05.2020, 00:31:46 »
No punavihreät ainakin laittavat teitä kuntoon:

Lainaus
Maanteitä päällystetään tänä vuonna noin 4000 km – leudon talven takia teissä on paljon reikiä
https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/maanteita-paallystetaan-tana-vuonna-noin-4000-km-leudon-talven-takia-teissa-on-paljon-reikia/c1288e51-55d6-4d97-9f85-600d09df51ff
"Viime vuonna maanteitä päällystettiin noin 1700 kilometrin matkalta. Määrä oli historiallisen alhainen. Tänä vuonna päällystämme rutkasti enemmän. Tämän hetken arvioiden mukaan voimme päällystää noin 4000 kilometriä", kertoo kunnossapito-osaston johtaja Magnus Nygård Väylästä tiedotteessa.
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 686
 • Liked: 4741
 • Tulisipa jo kesä
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #2039 : 27.05.2020, 00:32:04 »
Mihin muuhun luottaisi?

Niin  :facepalm:

"Meistä on niiiin kivaa laittaa 8 miljardia EU:n pottiin kun ei me itte osata mitään, tosin parilla miljoonalla olisi saatu suomalaisia asiantuntijoita palkatuksi takaisin hommiin ja pelastamaan Suomen ajoissa, mutta sitten olisi vaarantunut laumaimmuniteetti, GSK:n hyvät, ja EU-virat eli hillotolpat".
Auringonvalo tappaa virukset

Tagit: