Kirjoittaja Aihe: Sanna Marinin hallitus 2019–  (Luettu 625840 kertaa)

Methodios

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 243
 • Liked: 1992
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4500 : 15.09.2020, 20:27:11 »
Luulis, että sannamarin esikuntineen on nyt tyytyväinen kun nesteellä ei mennä vain 6 tunnin työaikaan, vaan vedetään samalla kertaa nollaan asti tunnit.

Tuossa on valtava tehokkuusloikka, kun noin tehokkaasti homma hoidetaan, eikä tartte ihmisten kärvistellä töissä kun siellä kuitenkin on paha olla vaan.

Luulisi, että viherkommunistiakat ovat aivan pää märkänä (eikä se ole välttämättä vain se yläpää), kun saadaan oikein iso paha öljyjalostamo nurin. Niin paljon pahaa öljyä jää jalostamatta, joka vaan aiheuttaisi CO2 päästöjä ilmakehään. Toki joku muu tuonkin edestä jalostaa, mutta me täällä Euroopan kommunistisimmissa maassa kuiteskin vähemmän... eiks juu? Ja meillä on muuten soijalatet, nyhtökaurat ja kaupunkipyörät...!!!


Se vaan on niin, että ei tuo Suomen teollisuuden alasajo noille spaissareille ole mikään tappio, vaan ilmastoteko.

Airiston Helmi & Co hieroo käsiään yhteen, kun Suomi on entistä riippuvaisempi polttoaineiden merikuljetuksista. Joita kontrolloi se, joka kontrolloi Itämerta. Se ei ole Suomi, Ruotsi tai Viro, vaikka viisikko omassa erinomaisuuden tunteessaan varmaan kuvittelee päättävänsä siitäkin. Ja ovathan ne kenttään jäävät Hornetit ympäristöteko kun Jet A-1 on loppu.

Näille kommunistiakoille polttoaineiden saatavuuden loppuminen ei ole mikään ongelma. Ajetaan katos lahjuksina saaduilla sähköpyörillä tai verotuetuilla sähköautoilla... Marialla nyt on se ministeri-Mersu ja ostetaan Punavuoren Alepasta lähiruokaa. Eikös vaan ne maalla asuvat ja persuja äänestävät käppäukot ja se saastuttava teollisuus kaipaa niitä dieseleitä? Sen verran toki biodieseliä kiitos, että taksi kulkee ja voi koronan hellitettyä lentää Berliiniin tai Balille

Ja noi Hornettien säästyvät polttoaineeurot voi hyvin laittaa vaikka kehitysavun nostoon? Meillä on kuitenkin vastuu... oli ne tervaorjuudet ja kaikki
« Viimeksi muokattu: 15.09.2020, 20:30:41 kirjoittanut Methodios »

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 235
 • Liked: 9427
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4501 : 15.09.2020, 21:42:07 »
Huomenna ilmeisesti Samarin & Pissikset rytmiorkesteri kertoo budjettiriihen päätöksistä. Päivän poliittisesti mielenkiintoisin juttu lienee turpeen verotuksen ympärillä käyty vääntö. Saako Saarikko Ohisalon päänahan vai pettikö kepu taas ?

Uutiskuvissa Ohisalo näytti kamppailevan sisäisesti vaikka yritti pitää "stiff upper lip".  Veikkaan että tämä erä meni 6-0 Saarikolle,

Virheät sai epämääräisiä lupauksia että EU tuista ainakin 100 miljardia biljardia suunnataan greentechiin (joka luo 900.000 uutta työpaikkaa, vaikka kukaan ei tiedä mitvit se greentech oikein on) ja ilmastonmuutoksen torjuntaan muuttamalla tyhjennettyjä turvealueita kepuleille tukirahoitetuksi pelloksi  :roll:
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 445
 • Liked: 20438
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4502 : 15.09.2020, 23:01:49 »
toivottavasti tämä kammottava hallitus kaatuu.

Pelkään vaan että se tapahtuu liian myöhään.

Ehtivät saada valtavasti pahaa aikaiseksi, ennenkuin saadaan järkevämmät ihmiset ruoriin.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 159
 • Liked: 37060
 • Hymyile tänään! Huomenna on kaikki huonommin.
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4503 : 15.09.2020, 23:04:55 »
Ehtivät saada valtavasti pahaa aikaiseksi, ennenkuin saadaan järkevämmät ihmiset ruoriin.

Ja entäpä ellei saadakaan? Hölmöläiset tuntuvat pitävän kommunismista, turvapaikkaturismista, ilmastohörhöilystä ja uudesta Neuvostoliitosta.  :'(
Iltapäivälehdillä voisi olla valmis lööppipohja, jossa lukee: "Persu mokasi jälleen". Siihen alapuolelle sitten vain vaihdettaisiin nimi ja paikkakunta.  - Jussi Halla-aho

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 354
 • Liked: 50816
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4504 : 15.09.2020, 23:56:49 »
Ehtivät saada valtavasti pahaa aikaiseksi, ennenkuin saadaan järkevämmät ihmiset ruoriin.

Ja entäpä ellei saadakaan? Hölmöläiset tuntuvat pitävän kommunismista, turvapaikkaturismista, ilmastohörhöilystä ja uudesta Neuvostoliitosta.  :'(

Mä voin kertoa teille salaisuuden. Ei tulla saamaan. Jos tuolla "järkevimmillä ihmisillä" viitataan mahdollisesti persujen hallitusvastuuseen, niin kerron yhden jutun. Ne vaikutukset "järkevöitymiseen" tulevat olemaan niin kosmeettisia, että laitumen ammuutkin nauravat.

Vaikka toisin toivoisinkin, niin oikeat ratkaisut tulevat aivan muualta. Moneen kertaan jankatulta- Suomen rajojen ulkopuolelta. Siis sieltä Euroopan ytimistä, jonka jälkeen hölmölän kumartajat sitten seuraavat ohjeita kiltisti perässä. Kaikki muu on helvetillistä itsepetosta. Suomi tulee seuraamaan Euroopan päätöksentekoa hamaan tappiin. Niin hyvässä kuin pahassakin. Toivokaamme siis, että Eurooppa kokisi vihdoinkin heräämisen- jatkuvan itsensä kiduttamisen sijaan.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Echidna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 358
 • Liked: 3093
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4505 : 16.09.2020, 07:22:05 »
Lainaus käyttäjältä: Uusi Suomi 2020-09-15
Marin budjettiriihestä: Ratkaisuja saatu aikaan – ”Isoista kysymyksistä olemme löytäneet yhteisiä linjauksia”

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan hallituspuolueet ovat saaneet isoissa asioissa ratkaisuja aikaan.

Budjettiriihi alkoi maanantaina koko hallituksen voimin, mutta suurimman osan maanantaita neuvotteluja kävivät hallituspuolueiden puheenjohtajien viisikko ja valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) Tällä kokoonpanolla neuvotteluja on jatkettu myös tiistaina.

”Huomenillalla tulemme kokoontumaan koko hallituksen voimin tänne Säätytalolle käsittelemään budjetin kokonaisuuden ja kaikki nämä yksityiskohdat, joista olemme tänään löytäneet hallituspuolueiden välillä sovun. Isoissa asioissa on saatu ratkaisuja aikaiseksi”, Marin sanoi tiistaina illalla.

Marin mukaan käsittelyssä on ollut isoja asioita.

”Muun muassa kuntien taloudellinen tilanne, järjestöjen rahoitus, energiaverotukseen liittyvät kysymykset muutamia mainitakseni tästä isosta kokonaisuudesta”, Marin sanoi.

Marin ei ratkaisujen tarkempia yksityiskohtia avannut, vaan niistä kerrotaan keskiviikkona tarkemmin.

”Voin sanoa, että erittäin työntäyteinen päivä ja ratkaisuhakuinen päivä. Olen todella iloinen siitä, näistä isoista kysymyksistä olemme löytäneet yhteisiä linjauksia”, Marin sanoi.
...
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/marin-budjettiriihesta-ratkaisuja-saatu-aikaan-isoista-kysymyksista-olemme-loytaneet-yhteisia-linjauksia/d241c03c-d48a-415c-a278-1b650f891aa7

Voi sentään. Isoja asioita.
Jos tänään kerrotaan samanlaista diipadaapaa, niin toivottavasti joku antaa Marinille ohjausta. Esimerkiksi kolmas valtiomahtimme.
Jos tulosvastuullisen työelämän puolella raportoisi vastaavalla tavalla, niin todellakin tulisi ohjausta. Eikä sen jälkeen laskettaisi hikipisaroita ennen seuraavaa raportointitilaisuutta, jos aikoisi pitää työtehtävänsä.

Alijäämäksi arvioidaan noin 10,7 miljardia euroa. Siis vain reilu kymppi, melko pieni luku. Pieni asia?
Monikulttuuritukijärjestön kulttuurijaoston avustus 187800 euroa, iso luku. Iso asia.

Työllisyystoimista, Iltalehdessä
Lainaus käyttäjältä: Iltalehti 2020-09-15
...
Valtiovarainministeriön (VM) virkamiesraportissa elokuussa mallia kuvailtiin näin: ”Uusi valvonta- ja sanktiojärjestelmä perustuu työnhakijan omaraportointiin, tähän raportointiin pohjautuviin säännöllisiin haastatteluihin, sekä kohtuullisiin ja asteittain koveneviin sanktioihin”.
Uudelle työnhaun mallille hallitus laskee ”merkittävän” työllisyysvaikutuksen, Iltalehden tietojen mukaan puhutaan noin 10 000 työllisestä.

Ikääntyvien työntekijöiden eläkeputken leikkaamisen suhteen hallitus on ottamassa aikalisän. Hallitus aikoo siirtää asian työmarkkinajärjestöjen neuvoteltavaksi. Tässä ei sinänsä ole mitään uutta. Viimeksi, kun eläkeputken alarajaa nostettiin viime vuonna, se perustui työmarkkinajärjestöjen yksimieliseen esitykseen.

Ratkaisu hakeminen tässäkin asiassa pohjaa VM:n virkamiesten elokuiseen raporttiin. Siinä haettiin ikääntyvien työllistämiseksi ratkaisuja useiden ratkaisujen kautta. VM arvioi ”ikääntyneiden kokonaisuuden” toimenpiteille 30 000 työllisen vaikutuksen, kokonaisuudessa esitettiin eri toimia: työkyvyttömyyseläkkeitä koskevien erityissäännösten poistamista, osittaisesta varhennetusta vanhuuseläkkeestä luopumista, sekä niin sanotusta eläkeputkesta eli ansiosidonnaisen lisäpäivistä sekä muusta tähän kytkeytyvästä erillislainsäädännöstä luopumista.
...
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3812c3bb-48af-45a6-899b-d5d36e756f9a

Käytännössä jokaista vapaata oikeata työpaikkaa hakee useampi hakija, joista joku useimmiten valitaan. Usein on kymmeniä tai satakuntakin hakijaa. Kuinka työllisten määrää lisää se, että vielä useampi hakee samoja vapaita paikkoja?
En usko, että on olemassa 10000 oikeaa työpaikkaa, joihin sopivat henkilöt vain piruuttaan lymyilevät tuilla. Vielä vähemmän uskon että ikääntyneille on 30000 työpaikkaa, joihin loksahtelee eläkeputken suulta sopivat tekijät.

Jos noita esitetään "ratkaisuina" "isoihin asioihin" niin onpahan aikamoinen pannukakku. Todellakin toivoisi median täyttä tulitukea oppositiolle.

Missä muuten lymyilee työministeri? Onko meillä sellainen, Haatainen vai kuka se oli? Ai niin, viisikko ratkaisee...
« Viimeksi muokattu: 16.09.2020, 07:26:59 kirjoittanut Echidna »

pyrokatti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 236
 • Liked: 1061
 • Äärikansallismielinen oikeistopopulisti
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4506 : 16.09.2020, 08:36:10 »
Iltalehdessä on Jan Hurrin hyvä kirjoitus EU:n elvytyspakettiiin liittyvistä väittämistä. Olennainen kysymys on kuka kustantaa elvytyspaketin? Ja miksi sitä ei perustella todellisilla perusteilla? Paketin kertaluoteisuutta on paljon korostettu. Olen myös ihmetellyt että miten siihen voi luottaa, kun paketti itsessään perustuu sopimusten hyvin luovaan tulkintaan?

Kannattaa lukea koko kirjoitus.

Lainaus
Kommentti: Näin hyväuskoista vedetään höplästä – kuusi väärää väitettä EU:n elvytyspaketista

Suomea vedätetään EU:n elvytysrahastoon samanlaisella palturilla kuin Punahilkkaa suden suuhun, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.
[...]
Taloussanomat kokosi ja yhdisteli eduskunnan viimeviikkoisen keskustelun puheenvuoroista kuusi keskeistä väitettä – ja laati niiden paikoin päätöntä päättelyä haastavat vastaväitteet.

Tämän listauksen ei sinänsä ole tarkoitus vastustaa EU:ta tai edes koronaelvytyspakettia, vaan haastaa paketin perusteluita. Jos paketti on oikeasti hyvä ja Suomellekin eduksi, ehkä sitä voisi kuvailla ja markkinoida muunkinlaisin perustein kuin saduilla ja tarinoilla.

1) Ristiriitainen perusväittämä:

[...]
Jos EU:n velkaelvytyshanke olisi kaikkinensa oikeasti ja kiistatta Suomellekin edullinen, olisi sen kokoa ja kestoa pitänyt pyrkiä kasvattamaan eikä pienentämään. Erityisesti juuri Suomen olisi luullut vaativan suotuisan hankkeen kasvattamista, sillä omiakin velkojaan nolla- ja miinuskorolla rahoittavalle Suomelle "itse itsensä maksavan" velkarahaston luulisi olevan ilmaistakin edullisempi taivaan lahja.
[...]
2) Päätön väite viennistä:
[...]
Tuon Suomessa julki lausutun "tästä koituu suurta hyötyä meidän viennillemme" -tavoitteen kannalta on aivan sama, onko kyse kunkin maan omista vai EU:n yhteisistä elvytystoimista. Ainoa olennainen ero syntyy siitä, kuka elvytyksen missäkin maassa kustantaa.

3) Väärinkäsitys viennistä:
[...]
Saksan vaihtotaseen ylijäämään kiteytyy koko EU:n mittava riippuvuus ei suinkaan muiden EU-maiden vaan EU:n ulkopuolisen muun maailman kysynnästä. Eikä tuolle Saksan ylijäämälle löydy koko maapallolta yhtä luontevaa vastinetta kuin Yhdysvaltain vaihtotaseen hirmuinen alijäämä.

Kansainvälisen talouden pääoma- ja kauppavirroista seuraa, että jos Suomen ja muiden EU-maiden olisi oikeasti mielekästä ryhtyä elvyttämään tärkeimpiä vientimarkkinoitaan, pitäisi turhat mutkat vetää suoriksi ja laivata kaikki elvytyspaketit saman tien Yhdysvaltojen kulutuskysyntää piristämään.
[...]
4) Romahdusvaaralla uhkailu:
[...]
Vuotta kohti laskettu todennäköinen elvytysvaikutus jäänee prosentin hujakoille tai sitä pienemmäksi joka tapauksessa syntyvän bruttokansantuotteen arvosta, ja lisäksi suuri osa elvytysvaroista ohjautuu muihin maihin ja muille aloille kuin Suomen keskeisille vientimarkkinoille.

Sen sijaan Suomen viennille keskeinen kysyntä syntyy – ja elpyy – joka tapauksessa aikanaan Saksan ja maailman suurimpien talouksien, kuten Yhdysvaltain ja Kiinan, omien elvytystoimien vaikutuksesta.
[...]
5) Markkinarauhan väittämä:
[...]
Eurokin vahvistui, kun finanssimarkkinoiden kauan kärkkymä EU:n yhteinen velkapiikki – ja näkymä eurobondeihin – avautui ja samalla euron hajoamisen riski pieneni, kun EU ja vahvimmat maat käytännössä ilmaisivat vastaavansa kaikkien jäsenmaiden veloista.

Ei liene silkka sattuma, että Suomen valtion markkinakorot ovat paketin jäljiltä nyt hieman korkeampia kuin vaikkapa puoli vuotta sitten.
[...]
6) Velkojen omavastuuharha:
[...]
Tarve velkaisimpien maiden rahoitusaseman huojentamiseen ilmenee esimerkiksi EU:n komission elvytysehdotusta taustoittaneista asiakirjoista ja vaikkapa Suomen Pankin eduskunnalle esittämästä asiantuntijalausunnosta.

Niiden mukaan osa jäsenmaista kohtasi koronakriisin ennestään niin raskaissa veloissa, ettei koronaelvytykseen olisi omin voimin riittänyt rahkeita, ja että siksi nyt välttämättömiä elvytystoimia on tarpeen rahoittaa yhteisellä velalla.

Tästä juuri koko elvytyspaketissa on pohjimmiltaan kysymys – ei siitä, elvytetäänkö vai ei, vaan siitä, kuka sen kustantaa.

Ja mitä taas sopimusten pitämiseen tulee, ehkä sopimuksille ei kannata antaa kovin suurta painoa paketissa, joka keskeisiltä osin perustuu sopimusten kekseliääseen kiertämiseen.
"Valtio on huolestunut byrokratian voimakkaasta kasvusta. Tilannetta pohtimaan on asetettu komitea" - Ajan henki, Juice Leskinen Slam

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 007
 • Liked: 4130
 • Palkittu toimittaja Faktantarkistaja
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4507 : 16.09.2020, 08:41:03 »
Surkuhupaisaa touhua. Missä ovat nyt ne ämpärikarnevaalit ja kaikki se rummunpärinä joilla Sipilän aktiivimallia vastustettiin? :silakka:

Demarien ja Sanna Marinin johdolla lanseerataan nyt sama tiedostavimpia pöyristyttänyt aktiivimalli uudestaan, eikä koira perään hauku. Vassaritkin kaikessa hiljaisuudessa korjasivat vaateensa aiheeseen liittyen. Media, anyone?  :facepalm:

Mutta koska asialla on demarit niin viisikymmentämiljoonaa Euroa käytetään uuden virkaläskin luomiseen. :facepalm: Se tekee mummonmarkoissa kymppitonnin per tavoitetyöllstetty. Tosin muistelen että vielä joitakin aikoja sitten oli tarkoitus työllistää huomattavasti enemmän kuin uusi virallinen totuus eli 30 000 työtöntä. :facepalm:

Olettamani perusteella joka vuosi tästä eteenpäin on uusien virkakyöstien palkat eli se 50ME maksettava valtion budjetista, mistäs muualtakaan. Eiihän se ole kuin reilu parikymppiä per työssäkäyvä. :facepalm:

Tässä katkelmaa, boldaukset by Paawo.
Lainaus
Lisää rahaa työvoimapalveluihin
Hallitus on Ylen tietojen mukaan linjaamassa, että työvoimapalveluihin tulisi huomattava lisäys. Lisärahaa on tulossa yli 50 miljoonaa euroa virkailijoiden palkkaamiseen TE-toimistoihin.

Laskelmien mukaan satsaus maksaisi itsensä takaisin, kun työttömyysjaksot lyhenisivät. Keskeistä uudessa mallissa on, että tuki tulisi heti työttömyyden alkuun. Ensimmäiset kolme kuukautta virkailijat tapaisivat työtöntä joka toinen viikko, tosin osa tapaamista voisi olla esimerkiksi etänä.

Poliitikkojen läpikäymien tutkimusten mukaan työllistymistä nopeuttaa, jos työttömyyden alussa olisi tiivis palvelu. Jos ihmiset työllistyvät esimerkiksi viikkoa nopeammin, päästäisiin tuntuviin säästöihin työttömyysturvamenoissa.

Julkisuuteen ei kerrota millainen työllisyysvaikutuksia muutokselle on laskettu, mutta ilmeisesti sillä olisi merkittävä rooli työllisyyden parantamisessa, johon hallitus on sitoutunut.
https://yle.fi/uutiset/3-11545738

Sanattomaksi vetää saatana. :facepalm:
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Kriittinen, mutta myös objektiivinen julkinen sana on oleellinen osa demokratiaa. Jos se rappeutuu – kaupallisista tai poliittisista syistä yhdentekevää – niin demokratiakin saa ydinvian." - Kalevi Sorsa

"Ei n____ Turkuun, ei n____ minnekään."

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 464
 • Liked: 7108
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4508 : 16.09.2020, 09:15:15 »
^ Mietin eilen juuri tuota samaa asiaa kun kuuntelin "työllistämistä edistävien" päätöksien sisältöä, että tuohan on Aktiivimalli 2TM! Vasemmistohallituksen tekemänä! Jotain kosmeettisia muutoksia siihen taitaa tulla Sipilän malliin verrattuna, mutta käytännössä kyse on täysin samasta asiasta.

Turpeen verotusta kuulemma kaksinkertaistetaan, ja "energiaveroja nostetaan siten, että kaikkien energiamuotojen verotus nousee tasaisesti" tjsp., en muista sanatarkasti, kuulin radiosta. Miten meni, kepu?

Kyllä tuntuu entistä paremmalta lykkiä omasta metsästä itse kaadettua puuta tulipesään ja muistella, kuinka hallitus nostelee energiaveroa.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. jäsen Veikko

"Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella". Maria Ohisalo

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 235
 • Liked: 9427
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4509 : 16.09.2020, 09:34:24 »
Kyllä tuntuu entistä paremmalta lykkiä omasta metsästä itse kaadettua puuta tulipesään ja muistella, kuinka hallitus nostelee energiaveroa.

Omat puut on sentään verovapaita takassa, kaiken muun lämmityksen hinta sitten nouseekin yhteensä 100 miljoonaa jos uskomme Lintilää ja Ylen toimittelijaa. Tämä sisältää myös turpeen, jonka verotus nousee suhteessa saman verran kuin muunkin lämmityksen. Saarikko otti siis nyrkkeilytermein teknisen tyrmäyksen ottelussa Ohisaloa vastaan. Ei ihme että Marialla ylähuuli väpätti eilen.

Lainaus
Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan lämmityspolttoaineiden verotus nousee tasaisesti, myös kiistellyn turpeen verotus. Lintilän mukaan 100 miljoonan euron veronnostosta on sovittu hallitusohjelmassa, ja tähän on nyt tyytyminen.

Keskusta ja vihreät ovat kiistelleet veronkorotusten kohdentamisesta. Turvetta verotetaan nyt muita polttoaineita vähemmän.

https://yle.fi/uutiset/3-11545334

Vihreiden hallitustie alkaa näyttää kovin paljon samalta kuin persuilla viime kaudella. Oli hyviä kirjauksia hallitusohjelmassa ja tehtiin 80 kohdan toimenpideohjelma, joista sitten käytännössä paljon mitään ei toteutettu. Hallituksessa pitää olla että voi vaikuttaa ja siltäkö näyttää ?

"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Aimo Räkä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 792
 • Liked: 709
 • Rakin roulin män
  • Rocker
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4510 : 16.09.2020, 10:26:15 »
Uusi valvonta- ja sanktiojärjestelmä eli uusi aktiivimälli perustuu samaan paskaan kuin edellinenkin ja toimii apaut yhtä huonosti. Pidelkää sateenvarjoista kii kohta sataa sitä ihteään.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 916
 • Liked: 78422
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4511 : 16.09.2020, 11:23:53 »
Vihreiden hallitustie alkaa näyttää kovin paljon samalta kuin persuilla viime kaudella. Oli hyviä kirjauksia hallitusohjelmassa ja tehtiin 80 kohdan toimenpideohjelma, joista sitten käytännössä paljon mitään ei toteutettu. Hallituksessa pitää olla että voi vaikuttaa ja siltäkö näyttää ?

Vihreäthän vaativat enemmän kuin mitä hallitusohjelmaan on kirjattu, koska heidän harrastamansa symbolipolitiikka vaatii suuria eleitä. Lisäksi vihreät ovat junailleet ministereinä kaikenlaisia mieleisiään juttuja (turvapaikanhakijasiirrot, nimitykset, Al-Holin evakuointisuunnitelma jne.) ihan vain, koska heitä on huvittanut tehdä niin, eikä kukaan (lue: Keskusta) ole estänytkään.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 007
 • Liked: 4130
 • Palkittu toimittaja Faktantarkistaja
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4512 : 16.09.2020, 11:27:37 »
Huomioitavaa on myös se että noin seitsemän miljardin (eli seitsemän tuhannen miljoonan) Euron alijäämästä puhuttiin vielä noin kuukausi sitten.
Eilen läväytti lautakasa pöytään pikku päivityksen, eli alijäämä oli eilen illalla 10,7 miljardia. Eli johonkin on kuukaudessa kadonnut 3,7 tuhatta miljoonaa Euroa. Se on vajaa kaksituhatta Euroa per pelkansaaja. Eli jokaisen palkansaajan tilipussi kevenee tuolla summalla, velkarahan ollessa kyseessä ajoittuu usealle vuodelle mutta peritään korkoineen. Ja jos joku kuvittelee että ensi vuonna helpottaa niin keep on dreaming.

Tuo 3,7 miljardin Euron kasvu on prosentteina 52,9%. Erotuksen osalta puhutaan summasta joka vastaa vajaata puolta Koiviston konklaavin junailemasta pankkitukien maksattamisesta veronmaksajilla.

Sanna Marinin hallitus on täysin kyvytön johtamaan maata.
Holtition taloudenpito on tällä hetkellä Suomelle suurin suora ja epäsuora turvallisuusriski.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Kriittinen, mutta myös objektiivinen julkinen sana on oleellinen osa demokratiaa. Jos se rappeutuu – kaupallisista tai poliittisista syistä yhdentekevää – niin demokratiakin saa ydinvian." - Kalevi Sorsa

"Ei n____ Turkuun, ei n____ minnekään."

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 362
 • Liked: 11442
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4513 : 16.09.2020, 11:58:28 »
Kepu ottaa kyllä niin isoa, sekä rutikuivaa parrua hanuriinsa tuolla turpeen veron kaksinkertaistamisella, ettei mitään rajaa. No ei se mitään, Persuihin sieltä kannattajajoukosta siirtymää tulee.

Hauska seurata tuota uutisointia turpeen energiaveron nostosta, ainakin puolenkymmentä artikkelia olen lukenut jossa kerrotaan turpeen veron nousevan kolmesta eurosta n. kuuteen euroon per kilowattitunti, mm. Timo Haapalan blogi IS.ssa.

Sehän se vasta olisikin, keskikokoisen omakotitalon lämmityksessä se tietäisi n. 60 000-90 000e/vuosi pelkkää energiaveroa. Luultavasti kyse on kuitenkin megawattitunnista.
« Viimeksi muokattu: 16.09.2020, 12:00:25 kirjoittanut anatall »
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 445
 • Liked: 20438
 • Persuhtava keskustelija
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4514 : 16.09.2020, 12:11:46 »
Keskusta hajoaa vielä ennen ensi kevättä.

Nyt se alkaa olla varmaa, vain osa niitten kansanedustajista tulee taipumaan tuohon turpeen verottamiseen, siellä on jo muutama antanut varoituksen tulevasta jos tuolle tielle lähdetään, ja akkalaumahan lähtee, ei niillä mitään tolkkua ole kun puhutaan verojen kiristämisesta Suomalaisen työllisyyden kustannuksella, tai ilmastovouhotuksesta joka aiheuttaa mittavan työttömyyden tähän maahan.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 851
 • Liked: 29289
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4515 : 16.09.2020, 12:55:48 »
Huomioitavaa on myös se että noin seitsemän miljardin (eli seitsemän tuhannen miljoonan) Euron alijäämästä puhuttiin vielä noin kuukausi sitten.
Eilen läväytti lautakasa pöytään pikku päivityksen, eli alijäämä oli eilen illalla 10,7 miljardia. Eli johonkin on kuukaudessa kadonnut 3,7 tuhatta miljoonaa Euroa.

Asioiden ja lukujen suhteuttamiseksi ...

Talouselämä-lehden numerossa 31/2020 oli Jyrki Koulumiehen kirjaa "Itärakentajat - Työmailla Neuvostoliitossa" koskeva arvostelu. Lainaan siitä erästä kohtaa.

Lainaus
Viinaa, lakkoja ja kovaa työtä Neuvostoliitossa

(...)
"Suomen keihäänkärkenä tässä rakennusviestissä toimi Finn-Stroi, joka oli lähes kaikkien suurten suomalaisrakentajien yhteenliittymä. Finn-Stroin mukaan 16 vuoden aikana 1970-1980 -luvuilla Neuvostoliitossa rakennettiin suomalaisin voimin erilaisia projekteja 300 000 henkilötyövuoden edestä. Vuositasolla se tarkoittaisi lähes 19 000 henkilötyövuotta.

Koulumies laskee, että vuoden 2019 euroissa Finn-Stroin ja muiden suomalaisrakentajien projektivientisopimusten arvo saattoi nousta jopa yhdeksään miljardiin euroon ja 400 000 henkilötyövuoteen.
(...)

Nyt hallitus haaskasi hetkessä lähes 10 miljardia euroa yhteiskunnan varoja - eli enemmän kuin mitä on yli kaksi vuosikymmentä kestänyt 400 000 henkilötyövuotta vieneen rakennustyön arvo - nettomaksuina EU:n elvytyshuijausrahastoon, sekä EU:n 7-vuotissuunnitelmaan, eli budjettiin. Kehuvat samalla vielä neuvotelleensa meille loistavan sopimuksen.

Samaten on saatu äskettäin kuulla, että hallitus ottaa tänä vuonna velkaa 20 miljardia euroa. Minne ne rahat menevät? Virkatuolien pehmusteisiinko? Samaten yllä kerrotaan yllättäen hukatun jonnekin 3,7 miljardia.

Samaan aikaan rahaa riittää kehitysapuun ja sisäministeri suunnittelee 80.000 ulkomaalaisen maahantuontia (nämä kuulemma työperäisiä). Pahimmillaan näiden elinkaaren mittainen nettokustannus yhteiskunnalle on miljoona euroa per nuppi, eli yhteensä 80 miljardia. Puolittamalla tuo ja vielä puolittamalla sekin ollaan edelleen hirvittävissä kustannusluvuissa.

Alkaa näyttää yhä selvemmin siltä, että noilla hallituksessa koikkelehtivilla ei ole mitään tajua ja käsitystä siitä mitä ovat puuhailemassa. Poseerausta, ilmaisia pullia ja virka-auto - nämä kai nuo tuonne houkutteli.

No, eipä silti ... edellinenkin hallitus imuroi maahan 34.000 asyylihuijaria, josta laskuksi tuli 34 miljardia euroa, joten ei heilläkään ollut mitään käsitystä tai vastuuntuntoa.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 331
 • Liked: 32611
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4516 : 16.09.2020, 13:01:36 »
Suomen kilpailukyvyn puute maailmanmarkkinoilla johtuu liian korkeista tuotantokustannuksista, joihin kaikkein välittömimmin (ja heti hallituksen käytössä olevista keinoista) vaikuttaa korkea veroaste. Se taasen johtuu liian suurista valtion menoista suhteessa tuloihin, johon vaikuttaa olennaisesti julkisen sektorin koko, joka on Suomessa vain paisunut samalla kun yksityisen sektorin työpaikat (=tuottava työ) on vähentynyt oleellisesti.

Mikä on viherkommunistin lääke? Sama kuin perinteisenkin kommunistin. Korjataan kommunismin ongelmia lisäämällä kommunismia.

Hallitus korjaa ylisuureksi turvonneen julkisen sektorin ongelmia paisuttamalla julkista sektoria lisää.  :facepalm:

Jos se korjaisi ongelman samalla tavalla kuin vienti saadaan vetämään lahjoittamalla Italialle 3,4 miljardia, miksei palkata saman tien kaikkia Suomen työttömiä 20k€ kuukausipalkalla 'virkailijoiksi' ja lahjoiteta joka helvetin maalle, jonne Suomi jotain vie vaikka 340 miljardia jokaiselle? Täystyöllisyys, ostovoima tapissa vappuna ja voiton päivänä sekä vienti vetää kuin kiimainen koira hihnassa? Sannalle sata metriä korkea patsas Kauppatorille, katse kaukaisuuteen ja kiiluvat valoheittimet silmiin.
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Freedom is never more than one generation away from extinction. - Reagan

pyrokatti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 236
 • Liked: 1061
 • Äärikansallismielinen oikeistopopulisti
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4517 : 16.09.2020, 13:10:48 »
[...]
Alkaa näyttää yhä selvemmin siltä, että noilla hallituksessa koikkelehtivilla ei ole mitään tajua ja käsitystä siitä mitä ovat puuhailemassa. Poseerausta, ilmaisia pullia ja virka-auto - nämä kai nuo tuonne houkutteli.

No, eipä silti ... edellinenkin hallitus imuroi maahan 34.000 asyylihuijaria, josta laskuksi tuli 34 miljardia euroa, joten ei heilläkään ollut mitään käsitystä tai vastuuntuntoa.

Olettaisin että ainakin osa ministereistä tajuaa hyvin puuhastelunsa järjettömyyden. Ongelma on siinä, että heitä kannattaa riittävän paljon ihmisiä jotka eivät sitä ilmeisesti hahmota. Viimeisimmän kyselyn mukaan noin 55% kantansa kertoneista. Tuohon voi hyvin vielä lisätä kokoomuksen luvut. Jos kokoomus vaihdettaisiin hallitukseen keskustan tilalle, niin suurin ero taitaisi olla maakuntamallin vaihtuminen entistä tiukempaan liittovaltioon. Retoriikka voisi aavistuksen muuttua.

Hallituksen puuhastelijat toivovat ainoastaan että kupla ei puhkea heidän vahtivuorollaan.
"Valtio on huolestunut byrokratian voimakkaasta kasvusta. Tilannetta pohtimaan on asetettu komitea" - Ajan henki, Juice Leskinen Slam

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 618
 • Liked: 24221
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4518 : 16.09.2020, 13:14:01 »
Lainaus

Suomeen töihin haluavien jono kasvaa Migrin ovella, apulaisoikeuskansleri moittii venyneistä käsittelyajoista: "Nyt ei mene hyvin"
Pahimmillaan työperusteista oleskelulupaa on odotettu yli vuosi, kun hallituksen tavoite on kuukauden käsittelyaika.

Suomi tarvitsee työvoimaa, ja hallituksen tavoitteena on haalia sitä myös ulkomailta.

Tavoitteeseen pyritään muun muassa sujuvoittamalla Suomeen töihin pyrkivien oleskelulupaprosessia.

"Varmistetaan työperusteisten oleskelulupien nopea ja sujuva käsittely tavoitteena keskimäärin kuukauden käsittelyaika", julistaa Marinin hallitusohjelma(siirryt toiseen palveluun).

Toistaiseksi kuukauden tavoitteesta jäädään ja pahasti.

Tänä vuonna työperusteista oleskelulupaa koskevan hakemuksen käsittely on kestänyt keskimäärin 152 päivää 30 päivän sijaan.

Työperusteista oleskelulupaa koskevaan hakemukseen tarvitaan osapäätös kahdesta virastosta: työ- ja elinkeinotoimistolta (TE-toimisto) ja Maahanmuuttovirastolta (Migri).

Pullonkaula on jälkimmäisessä. Ensimmäistä työlupaa koskevien päätöksien tekeminen on kestänyt Migriltä vuosi vuodelta kauemmin.

Apulaisoikeuskansleri: "Täytyy tehdä jotain"
Suomen viranomaisten toiminnan lainmukaisuutta valvova apulaisoikeuskansleri on tänä vuonna huomauttanut Maahanmuuttovirastoa toistuvasti hakemusten käsittelyn määräaikojen ylittämisestä.

Huomautus tarkoittaa sitä, että apulaisoikeuskansleri katsoo Maahanmuuttoviraston rikkoneen lakia. Lain mukaan esimerkiksi työlupahakemus tulee ratkaista neljässä kuukaudessa.

– Migri on näitä saanut ihan aiheesta. Viesti on, että nyt ei mene hyvin, vaan täytyy tehdä jotain, sanoo apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen.

Esimerkiksi viime viikolla apulaisoikeuskansleri antoi Migrille huomautuksen tapauksessa(siirryt toiseen palveluun), jossa kantelijan hakemuksen käsittely oli kestänyt noin 15 kuukautta laissa säädetyn neljän kuukauden sijaan.

Tapauksessa kantelija oli hakenut Suomesta työperusteisen luvan lisäksi kansainvälistä suojelua. Viivästys syntyi siitä, että vireillä oleviin hakemuksiin annettiin ratkaisut yhtä aikaa. Kansainvälistä suojelua koskevien hakemuksien käsittely kestää keskimäärin paljon kauemmin kuin työlupien.

Puumalaisen mielestä esimerkki osoittaa, että käsittelyaikojen venyminen ei johdu vain henkilöstövajeesta, vaan myös siitä miten lupa-asioiden käsittely on Migrissä järjestetty.

– Luodaan päätösketjuja, jotka eivät perustu lakiin. Seurauksena asiat seisovat.

Migri: Jonojen kasvuun monia syitä
Käsittelyaikojen venymiseen on monta syytä, sanoo Migrin työntekijöiden oleskeluluvat -tulosalueen johtaja Tuuli Huhtilainen.

Oleellinen syy on Huhtilaisen mukaan se, että oleskelulupahakemusten määrä on voimakkaasti kasvanut viime vuosina.

– Samalla henkilöstöresurssit ovat pienentyneet. On arvattavissa, mitä yhtälö tarkoittaa.

X

https://yle.fi/uutiset/3-11545318

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 851
 • Liked: 29289
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4519 : 16.09.2020, 13:33:58 »
Huomautus tarkoittaa sitä, että apulaisoikeuskansleri katsoo Maahanmuuttoviraston rikkoneen lakia. Lain mukaan esimerkiksi työlupahakemus tulee ratkaista neljässä kuukaudessa.

– Migri on näitä saanut ihan aiheesta. Viesti on, että nyt ei mene hyvin, vaan täytyy tehdä jotain, sanoo apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen.

Kas ettei apulaisoikeuskansleri Puumalainen ole huomannut sellaista vieläkin merkittävämpää seikkaa kuin että voimassa oleva ulkomaalaislaki edellyttää seuraamaan turvapaikan saaneiden suojeluntarvetta ja jos se on poistunut, niin sitten annettu asyyli pitää peruuttaa ja rauettaa. Silti en ole kuullut vielä kertaakaan yhdestäkään tapauksesta, jossa olisi toimittu näin, vaikka jotkut ovat rehvastelleet jopa median palstoilla käyneensä lomailemassa kotimaassaan, josta väittävät paenneensa vainoa, tai sitten ovat lähettäneet lapsiaan sinne.

Jos apulaisoikeuskanslerilla olisi jotakin selkärankaa, niin hän ryhtyisi heti toimiin tämän epäkohdan ja aivan avoimen lakien rikkomisen suhteen.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Osiris

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 261
 • Liked: 1062
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4520 : 16.09.2020, 13:37:10 »


Suomeen töihin haluavien jono kasvaa Migrin ovella, apulaisoikeuskansleri moittii venyneistä käsittelyajoista: "Nyt ei mene hyvin"
.
.
.

Niin ei mene joo.

Tässä on tullut seurattua erästä ulkomaalaista tuttavaa, joka on länsimaalainen, korkeakoulutettu ja töitä tekevä sekä opiskeleva nuori henkilö. Ja kohta ilmeisesti potkitaan sitten pois maasta, koska maahammehan saa tunnetusti tulla vain paperinsa kadottaneet, ikänsä kusettavat 20-30 -vuotiaat sotilaskarkurit sekä afrikan 70-80 älykkyysosamäärällä varustetut avaruusinsinöörit. Ja aina parempi, jos sattuu raiskaamaan ja tappamaan maassa laittomasti ollessaan, niin johan päästään jonojen ohi, kun oleskelulupia jaetaan.

Hävetkää!
Jalkojemme alla on Pyhä Maa

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 331
 • Liked: 32611
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4521 : 16.09.2020, 13:37:46 »
Eilen läväytti lautakasa pöytään pikku päivityksen, eli alijäämä oli eilen illalla 10,7 miljardia. Eli johonkin on kuukaudessa kadonnut 3,7 tuhatta miljoonaa Euroa.

Ei näillä hallituksen puhuvilla päillä voi olla mitään käryä siitä, mitkä ovat mittasuhteet. Miljoona tai miljardi sinne tänne, nehän kuulostavatkin melkein samalta.

Jos työntekijällä jää kuukaudessa nettona käteen 2000 euroa, tekemällä yhtäjaksoisesti töitä 40 vuotta, hän tienaa 960 000 euroa. Eli koko työurallaan voi ansaita juuri ja juuri miljoonan. Tuo kuukaudessa kustu 3,7 mrd€ tarkoittaa 3700 samanlaisen työntekijän koko työuran ansiota. Kaipola suunnittelee irtisanovansa 450. Eli 3,7 mrd€ on noin 8 Kaipolan tehdasta 40 vuoden ajalta työntekijöiden palkkana.

Jos yritys tekee voittoa 3,7 miljoonaa vuodessa, tienatakseen 3,7 miljardia sen firman olisi pitänyt aloittaa keskiajalla.

Sata sadan euron seteliä on 1 cm paksu nippu. Miljoona satasina olisi metrin korkuinen. 3,7 miljardia uusina satasina olisi siis 3,7 kilometriä korkea torni. Tai jos ne pinottaisiin olympiastadionin korkuisiksi pinoiksi, niitä pinoja olisi 51 kappaletta. Miljoona olisi edelleen se metrin korkuinen, yksinkertainen pino.

Sata sadan euron seteliä painaa noin 100 grammaa. Miljoona euroa painaisi siis kymmenen kiloa, sen voisi kantaa repussa. Sen sijaan 3,7 miljardia painaa satasen seteleinä 37 tonnia, eli 37 000 kiloa. Täysperävaunurekan kantavuus on jopa 24 tonnia. Tarvittaisiin siis repun sijaan pari megatraileria sikäli kun ne 51 kpl olympiastadionin korkuista nippua sinne edes mahtuisivat.

Suurin piirtein saman verran Sanna Marin lahjoitti Italialaisille ettei heidän tarvitsisi maksaa veroja, toisin kuin suomalaisten. Ja kehtasi sanoa sitä hyväksi neuvottelutulokseksi.

e: mitä vaatisi polttaa 3,7 miljardia satasina kaminassa yhdessä kuukaudessa? 20 työpäivää, 8h työpäivä (Sori Sanna). 9600 minuuttia työntekoa. 3,7 mrd€ on 370 000 kpl kymmenen tuhannen euron nippuja satasia. Niitä pitäisi polttaa 38 nippua parittomilla minuuteilla ja 39 nippua parillisilla. Ilman kahvi- ja ruokataukoja tai perjantain pekkaslyhennyksiä, mikä olisi tietysti kommunistille mahdoton ajatus.
« Viimeksi muokattu: 16.09.2020, 14:05:37 kirjoittanut Hohtava Mamma »
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Freedom is never more than one generation away from extinction. - Reagan

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 766
 • Liked: 4975
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4522 : 16.09.2020, 13:40:36 »
Kas ettei apulaisoikeuskansleri Puumalainen ole huomannut sellaista vieläkin merkittävämpää seikkaa kuin että voimassa oleva ulkomaalaislaki edellyttää seuraamaan turvapaikan saaneiden suojeluntarvetta ja jos se on poistunut, niin sitten annettu asyyli pitää peruuttaa ja rauettaa. Silti en ole kuullut vielä kertaakaan yhdestäkään tapauksesta, jossa olisi toimittu näin, vaikka jotkut ovat rehvastelleet jopa median palstoilla käyneensä lomailemassa kotimaassaan, josta väittävät paenneensa vainoa, tai sitten ovat lähettäneet lapsiaan sinne.

Jos apulaisoikeuskanslerilla olisi jotakin selkärankaa, niin hän ryhtyisi heti toimiin tämän epäkohdan ja aivan avoimen lakien rikkomisen suhteen.

Arveletko, että selkärankansa lisäksi apulaisoikeuskansleri rikkoo siinä lakia myös, kun ei puutu tuohon? Eikä siis ilmeisesti ole ymmärtääkseni pitkästä lainnoudattamattomuuden ajasta huolimatta aiemminkaan esittänyt vaatimusta säädetyn lain noudattamisesta?

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 689
 • Liked: 3427
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4523 : 16.09.2020, 13:51:12 »


Suomeen töihin haluavien jono kasvaa Migrin ovella, apulaisoikeuskansleri moittii venyneistä käsittelyajoista: "Nyt ei mene hyvin"
.
.
.

Niin ei mene joo.

Tässä on tullut seurattua erästä ulkomaalaista tuttavaa, joka on länsimaalainen, korkeakoulutettu ja töitä tekevä sekä opiskeleva nuori henkilö. Ja kohta ilmeisesti potkitaan sitten pois maasta, koska maahammehan saa tunnetusti tulla vain paperinsa kadottaneet, ikänsä kusettavat 20-30 -vuotiaat sotilaskarkurit sekä afrikan 70-80 älykkyysosamäärällä varustetut avaruusinsinöörit. Ja aina parempi, jos sattuu raiskaamaan ja tappamaan maassa laittomasti ollessaan, niin johan päästään jonojen ohi, kun oleskelulupia jaetaan.

Hävetkää!

Jälleen kerran tässä olisi tutkivan journalismin paikka. Voisikohan Suomen perusta järjestää tutkimuksen, jossa kartoitettaisiin karkoitettujen taustoja?

Eli lähinnä kiinnostaisi tietää tilastoidaanko kaikki karkoitukset saman lukeman alle? Löytyykö työluvan raukeamisesta poistumiskäskyn saanut sveitsiläinen arkkitehti samasta lukemasta puskaraiskaajaläpsyttelijän kanssa?

Methodios

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 243
 • Liked: 1992
 • Pahoinvointiyhteiskunnan nettomaksaja
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4524 : 16.09.2020, 13:59:57 »
Jäsen Hohtava Mamma tiivistää tässä ketjussa tänään olennaisen. Eivät nämä maata johtavat kommariakat välitä lainkaan, eivätkä he edes kunnolla hahmota tuota valtion alijäämää. Fokus on siinä, että paljonko voi minnekkin rahaa jakaa ja saako omia poliittisia tavoitteita läpi. Vaikka Suomi velkaantuisi kuinka paljon, täysin sama heille. Hallitushan murjaisi vitsin, että talous olisi tasapainossa 2030...

Lautakasa ymmärtänee asian, muttei välitä. Hänelle jää ikävä rooli tehdä megalomaanisia alijäämäbudjetteja, mutta joku korvaus toki häntä odottaa. Saarikko ei halua tuolla käsiään liata.

Media on täysin hiljaa tästä täysin holtittomasta taloudenpidosta. Paljon enemmän huolettaa joku syysmyrsky kuin talouden täydellinen syöksy.

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 168
 • Liked: 4291
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4525 : 16.09.2020, 14:24:42 »
Suomen kilpailukyvyn puute maailmanmarkkinoilla johtuu liian korkeista tuotantokustannuksista, joihin kaikkein välittömimmin (ja heti hallituksen käytössä olevista keinoista) vaikuttaa korkea veroaste. Se taasen johtuu liian suurista valtion menoista suhteessa tuloihin, johon vaikuttaa olennaisesti julkisen sektorin koko, joka on Suomessa vain paisunut samalla kun yksityisen sektorin työpaikat (=tuottava työ) on vähentynyt oleellisesti.

Suomen suurin kilpailukyvyn riippakivi löytyy meidän tileiltä ja lompakoista: se on euro.

Tuomas Malisen johtama GNS Economics loi mallin, jonka pohjalta simuloitiin Suomen kansantalouden kehitystä jos olisimme jääneet markkaan. Lähtökohdat olivat hyvin realistiset: simulaatiossa otettiin huomioon toteutuneet tapahtumat maailmantaloudessa, eurossa olisi nykyiset maat mutta ei Suomea, Suomen Pankin korkopolitiikka olisi noudattanut EKP:n vastaavaa ja ulkoisen arvon yhteys Ruotsin kruunuun olisi pysynyt tiukkana kuten se on pitkin historiaa ollut. Lopputulos: Suomen vienti olisi 40 prosenttia korkeampi kuin tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Arvoltaan 134 miljardia euroa. Se näkyisi suoraan meidän verotasossa kun ei tarvitsisi äyriä pitää niin tiukalla jatkuvasti.

Suomen talous kaipaisi devalvaatiota kilpailukyvyn parantamiseksi, mutta eurossa se ei ole käytännössä mahdollista. Tällöin ainoaksi vaihtoehdoksi kilpailukyvyn parantamisessa jää sisäinen devalvaatio eli työehtojen heikentäminen. Juuri se, mitä elinkeinoelämä haluaa. Siinä missä devalvaatiossa kärsivät kaikki tasapuolisesti, sisäinen devalvaatio iskee vain ja ainoastaan työtä tekevään luokkaan. Pk-yritykset saavat siitä pientä lisähappea, mutta eniten hyötyvät oikeasti isot konsernit ja isokenkäiset. Tavallinen devalvaatio myös johtaisi varmasti voimakkaaseen kysyntäimuun ja sitä kautta talouskasvuun ja työllisyyteen, mutta sisäinen devalvaatio on vain ala- ja keskiluokan hidasta mutta varmaa hengiltä kuristamista.

Tältä osin nykyinen vasemmistohallitus ei eroa kokoomuksesta mitenkään. Ne ovat kaikki euron autuutta ja mahtavuutta tunnustavia fanaatikkoja, jolloin he eivät voi myöskään tehdä tarvittavia korjausliikkeitä.

Tämän vuoksi perussuomalaiset on ainut vaihtoehto. Markka on oljenkortemme. Jos pysymme eurossa ja tässä kaikessa rahanjakohulluudessa, ei meidän hyvinvoinnista ole jäljellä kymmenen vuoden päästä yhtään mitään.
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 331
 • Liked: 32611
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4526 : 16.09.2020, 14:32:54 »
Suomen suurin kilpailukyvyn riippakivi löytyy meidän tileiltä ja lompakoista: se on euro.

Se on täsmälleen näin.

Malinen avaa asian videoillaan hyvin maanläheisesti ja yksinkertaisesti. Jos paperi tai sellu on Ruotsissa prosentinkin halvempaa kuin Suomessa, kaupat syntyvät Ruotsin kanssa. Kruunu joustaa, euro ei. Kaiken lisäksi kelluva oma valuutta on vastasyklinen, eli tasoittaa markkinoiden heilahteluja.

Niin se meni Rautaruukkikin ruotsalaiselle SSAB:lle.
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Freedom is never more than one generation away from extinction. - Reagan

Echidna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 358
 • Liked: 3093
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4527 : 16.09.2020, 16:22:11 »
Miksi tiede- ja kulttuuriministeri, pienpuolueen puheenjohtaja, Annika Saarikko pitää pitkää puhetta hallituksen lähinnä työllisyysasioita sisältävässä tiedonannossa budjettiriihestä?

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 137
 • Liked: 23843
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4528 : 16.09.2020, 16:23:36 »
Lainaus
Kommentti: Keskusta joutuu nyt selittäjän paikalle – kynnyskysymys huuhtoutui roskakoriin ja ikävät päätökset siirretään tulevaisuuteen
----

Mielikuvaviestintä ei silti peitä alleen sitä tosiasiaa, että etenkin keskustalla riittää budjettiriihen jälkeen selitettävää.

Keskustan ensimmäinen kynnyskysymys hallitukseen menemiselle oli seuraava: ”Sitoudutaan 75 %:n työllisyysasteeseen ja siihen, että julkinen talous (ml. kuntatalous) on tasapainossa vuonna 2023”.


Jo nyt on tiedossa, että keskustan kynnyskysymys numero yksi huuhtoutuu poliittisen lähihistorian roskatynnyriin.

Työllisyysastetavoitteen ja julkisen talouden tasapainon sijasta valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk) puhuikin keskiviikkoaamuna Säätytalolla haaleasti kestävyystiekartasta ja velkaantumisasteen taittumisesta vuonna 2030.
----

Nyt velkatälliä perustellaan koronalla, ja ekonomistit ovatkin yleisesti ottaen hyväksyneet velkaantumisen kriisin varjolla: valtio ottaa iskua vastaan, jotta esimerkiksi kunnat saavat hoidettua lakisääteiset velvollisuutensa.

Koronakriisistä huolimatta budjettiriihen kokonaiskuva näyttää siltä, että ikäviä päätöksiä veronkiristyksistä, leikkauksista ja rakenteellisista uudistuksista lykätään sumuiseen tulevaisuuteen.

Jarrupoljinta jouduttaneen painamaan pohjaan viimeistään ensi syksyn budjettiriihessä, jolloin edessä on todennäköisesti jo päätöksiä talouden tasapainottamisesta.

Poliittisesti asetelma on vaikea erityisesti keskustalle, joka on markkinoinut ajatusta itsestään hallituksen ”järjen äänenä” ja velkarallin hillitsijänä – vasemmistopuolueille velka ei ole koskaan ollutkaan samanlainen peikko.
----

Keskustalähteistä perusteltiin IS:lle koronavelkaa yhteiskuntarauhalla. Työllisyystoimistakin on saatu keskustalaisten mukaan ”hyvä alku”, mikä kuulostaa melko laimealta viime vaalikauden Suomi kuntoon -puheiden jälkeen.
----

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006637596.html

Ei tähän maahan kyllä lisää veroja tarvita, vaan toimintaympäristö, jossa on mielekästä ja kannustavaa yrittää ja tehdä työtä.

Sanna Marinin hallitus vaikuttaa menettäneensä yhteyden reaalitodellisuuteen lopullisesti ja keskustapuolueella ei näköjään ole selkärankaa pelastaa Suomea edessä häämöttävästä velkavankeudesta ja vararikosta. Summat mistä nyt puhutaan ovat sellaisia, että vaikea kuvitella, millä tuotannollisella toiminnalla niitä maksetaan takaisin koskaan; etenkään jos eurosta valuuttana pidetään kiinni.

Köyhä, tuista ja toisten armeliaisuudesta riippuvainen menettää itsenäisyytensä, ja sitten loppuu myös maailmanparantaminen. Voi kun tytönhupakot tajuaisivat edes tämän.
Sortumatta souda vaik' ois vastatuulta

Kintermuna

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 30
 • Liked: 47
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #4529 : 16.09.2020, 16:23:47 »
Miksi Saarikko lätisi tiedotustilaisuudessa Vanhasen tontin asioita. Joko Matti komennettiin kammariin?

Ohisalo lätisee vuorotellen ruotsia ja suomea :facepalm:.

Sitten vielä puhuvapää SomaLin repeämis virnistelyt. Ilmeisesti pelaillut matopeliä kokopäivän ja nyt pitää lukea tympeitä juttuja.
« Viimeksi muokattu: 16.09.2020, 16:37:20 kirjoittanut Kintermuna »

Tagit: