Kirjoittaja Aihe: Sanna Marinin hallitus 2019–  (Luettu 1390319 kertaa)

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 134
 • Liked: 1748
 • Impivaarana 56 maata ja päälle 200 kaupunkia
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8790 : 23.11.2021, 17:00:08 »
Emeritus proffa ja dosentti vääntävät HVK:n toimitusjohtaja Louneman eroprosessiin liittyvistä asioista...
Lainaus
KOSKISEN mukaan Louneman sopimusta voi ilman muuta kutsua toimitusjohtajasopimukseksi.
– Olen ollut noin 4 000 työsopimuksen päättämisriidassa, joten ehkä osaan jotenkin ennakoida, mitä pyritään ja osataan näyttää, Koskinen sivalsi.

Hienosti viitataan hieman nurkkaan ajettuna senioriteettiin… jonka ainoa ongelma, että jos myöhemmin osoittautuu olevan väärässä, niin siinä on sitten tultu vedettyä myös oma auktoriteetti pöntöstä alas… Ja samalla laitetaan epäilyksen varjo niiden tehtyjen 4000 päättymisriitojen lopputulemiin.

Aukipurettuna:

Lainaus käyttäjältä: Matti Muukkonen
... vaan tämän palvelussuhdetyyppi on laissa nimenomaisesti säädetty olevan työsopimussuhde, viittaa tämä siihen, että palvelussuhteen päättämistä koskevassa sääntelyssä tulee soveltaa nimenomaan työsopimuslakia. Tämä on myös todettu Louneman 11.11.2019 päivätyssä työsopimuksessa ...

https://perustuslakiblogi.wordpress.com/2021/11/23/matti-muukkonen-hvkn-toimitusjohtajan-oikeudellisesta-asemasta/
Tsot, tsot! Se ei ole enää neekeri. ... Se on yön timo.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 690
 • Liked: 12722
 • junior koodari
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8791 : 23.11.2021, 22:43:51 »
Muukkonen lähti framille, hyvä Matti Muukkonen. Laitan oikean käteni virtuaaliseen lippaan.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3c84222c-7af5-4fa2-a3dc-e655b3c388de
Lainaus
Kantelijana Matti Muukkonen
Oikeuskanslerille kanteluja on tehty kaksi.

Toisessa kantelussa oikeuskansleria pyydetään selvittämään muun muassa, miksi hankinnat määrättiin HVK:lle, vaikka sen toimialaan asia ei kuulunut ja minkälaista ohjeistusta ministerit antoivat HVK:lle tilausmääräyksissään.

Toinen oikeuskanslerille tehty kantelu koskee Louneman irtisanoutumista.

Eduskunnan oikeusasiamiehelle tehdyistä kanteluista toisen on laatinut Itä-Suomen yliopiston julkisoikeuden yliopistonlehtori Matti Muukkonen. Muukkonen arvostelee kantelussaan Gustafssonin toimintaa.

Muukkonen arvioi Iltalehdelle aikaisemmin, että Louneman eroaminen ei ole yksiselitteinen asia.

Mitähän valtakunnan prinsessa Sanna Marin tekee, jos painostus Louneman eroamisessa HVK;n toimitusjohtajan paikalta näytetään toteen?,,ei auta muinoisen kepu pääministeri Jäätteenmäen selitys, nopeasti tulleesta faksista, jota ei ollut edes itse tilannut.
« Viimeksi muokattu: 23.11.2021, 22:53:39 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 010
 • Liked: 24692
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8792 : 24.11.2021, 00:44:23 »
Mikä siinä on, että Suomella on ollut niin helevetin huono rouvaonni.

Huono rouvaonni koskee kaikkia maita.

Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, naiset eivät sovi politiikan huipulle (harvemmin myöskään esim. liikemaailman huipulle). Menestyneet naiset ovatkin olleet varsin äijämäisiä ja usein jopa pelanneet kovempaa peliä kun mieskollegansa.

Kun tarkastellaan ihmisten luonteenpiirteitä, epäonnistujista menestyjiin, naisten kellokäyrä on paljon litteämpi kun miesten. Miehissä on paljon enemmän (kun naisissa) sekä epäonnistujia, että menestyjiä siinä missä naisissa on leveä rintama keskinkertaisuuksia ja vain vähän epäonnistujia ja menestyjiä.

Politiikassa ei menesty ylipään, jos on on myötäilevä ja passiivinen. Tämä karsii pois noin 90% ihmisistä politiikan huipulta. Kun sitten otetaan huomioon kellokäyrät, miehissä on yksinkertaisempi suurempi potentiaaline pooli menestyviä poliitikkoja.

Naisia kuitenkin silti politiikan huipulle, mutta useimmat pääsevät sinne koska heidät nostetaan esiin juuri naiseuden takia. "Naisten vuoro" on lännessä hyvin yleinen mantra, eli miehet väistävät ja päästävät naiset ohittamaan koska se nähdään "tasa-arvona". Lopputulos on, että puolueet nostavat eturiviin suuren määrän keskinkertaisia tai jopa heikkoja naisia, jotka sitten eivät pärjää lainkaan politiikan huippuviroissa vaan virkakoneisto joutuu toimimaan heidän kainalosauvoina.

Miehet eivät voi vetoa sukupuoleen päästäkseen eturiviin vaan he joutuvat jollain lailla taistelemaan paikastaan oli menetelmä sitten pätevyys, oveluus, verkosto tai muu politiikassa meritoiva ominaisuus. Käytännössä tämä johtaa siihen, että heikot karsiutuvat pois ja politiikan huipulla on miespoliitikkojen kovempi ydin.
Tämä ei tietenkään tarkoita, että kaikki miehet ovat hyviä politiikan huipulla, mutta potentiaali sille on suurempi.

Naisten ongelma on myös henkinen heikkous, jonka puitteissa heillä on miehiä enemmän mm. miellyttämisen tarvetta eivätkä kestä kritiikkiä. Miellyttämisen tarve johtaa pelokkaaseen politiikkaan, jossa hankalia päätöksiä ei uskalleta tehdä vaan pyritään ylläpitämään suhteet äänestäjiin myötäilemällä heitä. Heikko kritiikin kesto taas johtaa keskustelun lukkiutumiseen ja jääräpäisyyteen jopa selvien virheiden edessä.

Miellyttäminen näkyi konkreettisesti hyvin Marinin hallituksen sotkussa koksien kulttuurialan rahoitusta, jossa pääministeri taipui heti kritiikin alla ja jakeli rahaa valtion kirstusta sitä pyytäville.
Kritiikin heikko kesto on nähty siten, että kun naispoliitikkoja kritisoidaan, he alkavat usein haukkumaan vastapuolta esim. seksismistä eli heittäydytään uhriksi eikä oteta kritiikkiä vastaan.
Mies ei voisi koskaan uskottavasti käyttää seksismikorttia torjuakseen kritiikkiä.

Toinen yleismaailmallinen politiikkaa mädättävä trendi on molempia sukupuolia koskeva politiikan ammattimaistuminen. Suomen kaikki ns. suuret valtiomiehet ovat tulleet politiikan ulkopuolelta jonkun muun ammatin kautta. Eli ollaan hankittu elämänkokemusta kabinettien ulkopuolella ja nähty elämän realiteetteja. Nykyään lähes kaikki huippupoliitikot ovat nuorisopuleiden pikakasvattamia broilereita, jotka eivät koskaan ole nähneet elämää politiikan ulkopuolella ja nostettu aivan liian nuorina aivan liian suuriin tehtäviin.

Marinin hallitus on jonkinlainen kulminaatio tässä trendissä, missä koko käytännössä koko hallitus on nuoria poliittisia broilereita ilman minkäänlaista yhteiskunnallista näkemystä, elämänkokemusta tai -viisautta. En muista, että hallitusta olisi koskaan muodostettu näin vähällä pätevyydellä yhteiskunnallisen ymmärryksen osalta. Edes Sipilän hallitus ei ollut niin pihalla kaikesta kun Marinin hallitus on.
Sosialisti varastaa aina kaikki kansalaisten rahat. Sosialistinen politiikka käsitää lähinnä sitä missä ajassa rahat varastetaan.

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 199
 • Liked: 11746
 • The Grizzly King
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8793 : 24.11.2021, 22:40:03 »
https://www.suomenuutiset.fi/purra-vihrealle-sisaministerille-se-etta-ette-nae-massasiirtolaisuudesta-seuraavan-minkaanlaisia-ongelmia-kohdemaalle-luo-itsessaan-hybridivaikuttamisen-mahdollisuuden/

Lainaus
Eduskunnassa on parhaillaan menossa välikysymyskeskustelu, jossa hallitus vastaa opposition välikysymykseen. Perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt tekivät välikysymyksen Suomen varautumisesta siirtolaisvirtojen ohjaamiseen perustuvaan hybridivaikuttamiseen.

- -

Uusi vihreä sisäministeri Krista Mikkonen ensimmäisinä töinään väitti, että opposition välikysymys on haitallinen Suomen kansalliselle turvallisuudelle. Purra totesi, että väite on röyhkeä, mutta vihervasemmistolle tyypillinen.

– Kun mitään konkreettista ei ole tarjolla, hyökätään viestintuojaa vastaan. Arvoisa sisäministeri, teidän sinisilmäisyytenne, hyväuskoisuutenne ja kyvyttömyytenne erottaa erilaisia motiiveja toisistaan mahdollistaa tämän toiminnan. Se, että ette näe massasiirtolaisuudesta seuraavan minkäänlaisia ongelmia kohdemaalle, luo itsessään hybridivaikuttamisen mahdollisuuden.

- -

Business as usual. Hyvä sentään, että Riikka Purra sanoi suorat sanat. Vihreä sisäministeri on kuin pukki kaalimaan vartijana. Yksi kiilusilmä sivuun, toinen samanlainen tilalle.
“The greatest thrill is not to kill but to let live.”

James Oliver Curwood, The Grizzly King, 1916.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 077
 • Liked: 3925
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8794 : 24.11.2021, 23:29:54 »
Telakkalle siirtynyt sisäministerimme on sentään käynyt Maanpuolustuskurssin. Ei sitä kovasti mainosta, mutta siellä opetaan mm. kriisinhallintaa. Ja ehkä kerrotaan strategian ja taktiikan ero. Taktinen äitysloma voikin olla osa suurempaa strategista suunnitelmaa.
Sijainen on Mikkonen, biologi HuK. Ei ihan pärjää yhteiskuntatieteiden tohtorille. Nostan muutenkin hattua Itä-Helsingin kasvatille, sieltä minäkin ponnistin.
No shit Sherlock!

Bronx Zoo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 384
 • Liked: 1183
 • motherfather
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8795 : 25.11.2021, 00:43:52 »
Ohisalo on opetettu, ei oppinut.

Ärsyttävintä Ohisalossa on se kun hän muuntaa ääntään lastentarhan opettaja moodiin. Silloin alkaa luettelointi ja ajattelu loppuu kokonaan.
Trust me, I know what I'm doing

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 294
 • Liked: 4116
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8796 : 25.11.2021, 00:59:40 »
Mitä helvettiä tämä ääliö selittää:

Krista Kiuru Ylellä: Suomessa on vapaana enää seitsemän tehohoito­paikkaa
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) mukaan nyt on jo kiire toimia, jotta Suomen koronatilanne ei enää heikkenisi.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008429771.html

Kun tämä Kiinan virus ongelma alkoi, meille kerrottiin että koko maassa on noin 300 tehohoitopaikkaa sekä tarvittaessa sata lisää. Meillä ei ole mennyt varmaan missään kohtaa tehohoitopaikkojen tarve yli kaksinumeroisten lukujen. Joten, mitä v*ttua tämä sosialisti oikein valehtelee?  :facepalm:

Inca

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 172
 • Liked: 583
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8797 : 25.11.2021, 01:21:22 »
Mitä helvettiä tämä ääliö selittää:

Krista Kiuru Ylellä: Suomessa on vapaana enää seitsemän tehohoito­paikkaa
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) mukaan nyt on jo kiire toimia, jotta Suomen koronatilanne ei enää heikkenisi.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008429771.html

Kun tämä Kiinan virus ongelma alkoi, meille kerrottiin että koko maassa on noin 300 tehohoitopaikkaa sekä tarvittaessa sata lisää. Meillä ei ole mennyt varmaan missään kohtaa tehohoitopaikkojen tarve yli kaksinumeroisten lukujen. Joten, mitä v*ttua tämä sosialisti oikein valehtelee?  :facepalm:
Kyllä on säälittävää sinänsä että miten voi joka paikassa aina olla kamala propaganda siitä kuinka Suomessa on maailman paras, tasa-arvoisin, toimivin ja parhaiten ja ainutlaatuisimmin toimiva verorahoin rahoitettu täydellisen paras ja erinomaisin terveydenhuolto muutenkin maailman vauraimmassa ja parhaimmassa yhteiskunnassa. Totuus on se että Itävallassa ( joka pitäisi nimetä uudelleen länsivallaksi, sen verta länsimaisempi maa kyseessä toim huom. ) on yhdessä kaupungissa 489 tehohoitopaikkaa, yhdessä ainoassa kaupungissa. Jossa on suunnilleen HUS-alueen väkiluku.
Lähde: https://covid19-dashboard.ages.at/dashboard_Hosp.html?l=en

Samaan aikaan Suomessa: https://yle.fi/uutiset/3-11250263
HUS tehohoitopaikat: 82.

Kyllä on lottovoitto syntyä Suomeen, koska suomen lampaat herää ja lopettaa äänestämästä vihervassareita, demareita ja siirtyy yleisesti markkinatalousmaaksi jossa ei katsella tehotonta julkista terveydenhuoltoa ja DDR.n mallin mukaan kehitettyä terveyskeskusjärjestelmää.
Maamme tila tässäkin asiassa on sosialismin vika

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 690
 • Liked: 12722
 • junior koodari
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8798 : 25.11.2021, 01:55:18 »
Kysyin välillä jäkättävälta vaalealta unelmalta, että mitä nyt käy..seitsemän tehohoitopaikkaa jäljellä..alkoi luettelemaan hallituksen ministerejä, onhan niitä enempi kuin seitsemän,,siis hallitusneuvoston jäseniä.
Kieru lentelee omissa sfääreissä. Muikki käy lähes joka päivä töissä ja duunissa kahdessa sairaalassa, kiirettä pitää välillä,. Ei tehohoitopaikat ole mihinkään loppumassa, Kiuru ottaa taksin alle ja menee vaikka hyksiin laskemaan uudestaan koko Suomen tehohoitopaikkoja, eihän ne kaikki paikat sieltä löydy..mutta muutama punkka on kai vapaana,,Kiurulle yksi hyperventilaatiota varten..on kuulemma yleistä ylipainoisilla ihmisillä?

Lainaus
Krista Kiuru Ylellä: Suomessa on vapaana enää seitsemän tehohoito­paikkaa
mihinhän Kiuru laskelmansa perustaa..olisiko Kiurun aika lähdellä lentelemään kohti töitä joihin oma kapasiteetti riittää,, vaikkapa jonkun demaripiirijärjestön varasihteeriksi.

Vuonna 2020,,Suomessa on ollut 402 tehohoitopaikkaa..olisi luullut, että ministeri Kiuru omalla vaikutuksellaan pystyisi lähes tuplaamaan tehohoitopaikkojen määrän..eikä itkisi yle;lle hoitopaikkojen loppumisesta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_julkisen_terveydenhoidon_tehohoitopaikoista

Jotain totuuteen liittyvää tuli julki uutisen muodossa,,kun hieman kuvainnollisesti kävi potkasemassa verorahoin rahoitettua laitosta..
https://yle.fi/uutiset/3-12202351

Lainaus
Kiurun lausunto tehohoitopaikoista ei pidä paikkaansa
Kiuru varoittaa seurauksista, jos rajoituksista ei huolehdita. Toimia tarvitaan riittävästi, ja siten, että ihmisten välisiä lähikontakteja saataisiin vähennettyä jopa viidenneksellä.

– Me olemme siinä tilanteessa, että meillä on seitsemän tehohoitopaikkaa tässä valtakunnassa jäljellä. Sen jälkeen joudutaan erittäin poikkeuksellisiin toimiin ja pahimmillaan sen jälkeen hätäjarruun tai sen jälkeen jopa poikkeusolosuhteisiin, jos ei tilannetta saada haltuun.

Yle selvitti tehohoitopaikkojen määrän keväällä 2020. Tuolloin Suomessa oli noin 400 tehohoitopaikkaa. Normaalisti tehohoitopaikkoja on noin 300, eli paikkojen määrä oli koronapandemian alkuviikkoina noussut kolmanneksella. Keskiviikkona Suomessa oli tehohoidossa 42, joten ministeri Kiurun lausunto seitsemästä jäljellä olevasta tehohoitopaikasta ei pidä paikkaansa.

Lainaus
Juttua päivitetty 25.11. kello 0.53: Lisätty viimeinen kappale tehohoitopaikkojen määrästä ja viimeinen väliotsikko.

Kellon ajoista, milloin päivitys on tehty..en viitsi aloittaa jauhamista,,yle:lle, noin yleisesti,, simppalina ei Hommalle kirjoittele ihan demari/vassari/vihreät, pakasta vedetty kansalainen, voipi olla, että kaikenlaista tietoutta kaikenlaisesta on, ja mikä parasta, tietoutta on helppo hankkia lisää, jopa kaikenlaisesta toimittamisesta.
« Viimeksi muokattu: 25.11.2021, 02:54:53 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 077
 • Liked: 3925
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8799 : 25.11.2021, 02:55:21 »
Peruskoulumme on myös kopiotu kommunismin parhaalta toteuttajalta, siis DDR:n hirmuhallinolta. Jo koulussa kylvettiin sosialismin siemenet ja nyt korjaamme satoa.
Komentoja tuli Moskovasta ja kansa oli polvillaan politiikot etunenässä kuolaamassa.
Kansa pitää saada heräämään sosialismin unesta!
Oli kammottavaa katsoa eilen eduskunnan kyselytuntia, jossa välikysymys antoi aiheen syytellä perusuomalaisia.
Koko hybridikäsite on otettu politrukkien taikasanaksi. Se ei oikasti tarkoita muuta kuin joidenkin asioiden liittämistä toisiinsa. Hevonen ja Aasi naida rytyyttävät, tuloksena on hybridi eli muuli. Hybridi on tässäkin tapauksessa hedelmätön. Mulkerot ovat keksineet käyttää käsittämätöntä termiä hybridistrategia. Kuulostaa hienolta, muttei merkitse muuta kuin useamman kuin yhden keinon käyttämistä.
Sodankäynnissä käytetään yleensä aina useampia, kuin yhtä keinoa. Totaalisessa sodassa kaikkia.  Hybridisodankäynti on olevinaan uusi tapa sotia. Ei ole. On jo termejä, kuten kylmä sota, julistamaton sota jne.
Välikysymyksen halusi hallitus tulkita koskevan ulkoista turvallisuutta ja Venäjää. Kysymyksen tekijät eivät siitä olleetkaan kovin kiinnostuneita. Suomessa on kiitos sosialistisen hallintomme, unohdettu ja tahallisesti laiminlyöty sisäinen turvallisuus. Siihenhän tämmöinen julistamaton sota juuri perustuu. Sodankäynti on aina monimuotoista, so what.
Kun Venäjä toi Suomeen siirtolaisia kokeeksi, se taisi olla sitten sitä hybridisotaa?
Todellinen viime aikojen vihollisemme on Ruotsi. Kaikkia mahdollisia kansainvälisiä sopimuksia rikkoen toimittivat meille 32 000 "siirtolaista". Todella vihamielinen liike. Hybrisodankäynnistä hyvä esimerkki.
Tämän siirrtomaasodan kuitenkin aloitti Itä-Saksan ihme, Mu. Jälleen kaikkia kvsopoimuksia rikkoen päästi heinäsirkkalauman Eurooppaan. Sakut valitsivat jotain osaavat, Ruotsi siilasi ylijäämistä oman osansa ja jämät olivat sitä hybridisodankäyntiä Kiitti vaan vitusti, -kele.
No shit Sherlock!

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 609
 • Liked: 6967
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8800 : 25.11.2021, 06:30:27 »
Mitä helvettiä tämä ääliö selittää:

Krista Kiuru Ylellä: Suomessa on vapaana enää seitsemän tehohoito­paikkaa
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) mukaan nyt on jo kiire toimia, jotta Suomen koronatilanne ei enää heikkenisi.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008429771.html

Kun tämä Kiinan virus ongelma alkoi, meille kerrottiin että koko maassa on noin 300 tehohoitopaikkaa sekä tarvittaessa sata lisää. Meillä ei ole mennyt varmaan missään kohtaa tehohoitopaikkojen tarve yli kaksinumeroisten lukujen. Joten, mitä v*ttua tämä sosialisti oikein valehtelee?  :facepalm:

Ei kait missään vaiheessa ole väitetty Suomesta löytyvän 300 tehohoitopaikkaa koronapotilaille? Siitähän koko taistelussa on ollut koko ajan kyse, ettei ajauduta tilanteeseen jossa joudutaan priorisoimaan tehohoitopaikkoja. Taas ollaan hyvin lähellä sitä pistettä ja priorisointi joudutaan silloin tekemään rokotteesta kieltäytyneen ja tavanomaisemman tehohoitopotilaan välillä.

Heurekaa!  Rokotepakon sijaan kansalaisille voisi tulla mahdollisuus valita rokote tai tehohoitokielto korona-oireista. Se olisi reilu peli. Kenenkään ei olisi pakko ottaa myrkkypiikkiä tavallisen kausiflunssan kaltaisen taudin takia, eikä kukaan tehohoitoa tarvitseva jäisi ilman hoitoa rokotteesta kieltäytyneen takia. Win - win!

Tässä tuoreessa eikä vuosia vanhassa jutussa tehohoitopaikkojen ongelmaa on avattu vähän lisää.

Lainaus
Miksi koronapotilaat ajavat tehohoidon äärirajoille?

Viime päivinä on uutisoitu runsaasti tehohoitopaikkojen määrästä ja siitä, mikä määrä koronapotilaita uhkaisi tehohoidon kestävyyttä. Samalla julkisessa keskustelussa on ihmetelty, miten kymmenien tehohoitoon päätyvien koronapotilaiden määrä voi viedä tehohoidon äärirajoille.

Anestesiologian ja tehohoidon professori Matti Reinikainen Itä-Suomen yliopistosta ja Kuopion yliopistollisesta sairaalasta kertoo, että asiaan on monta syytä.

Suomessa on hänen mukaansa noin 300 tehohoitopaikkaa raskasta hengityslaitehoitoa ja muuta kovaa tehohoitoa vaativille potilaille. Suurin osa näistä paikoista on jatkuvasti käytössä eri syistä ja karkeasti sanottuna keskimäärin noin viidennes tästä määrästä on varalla erilaisia ruuhkapiikkejä varten. Tätä määrää koronatautiin vakavasti sairastuneet täyttävät.


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/miksi-koronapotilaat-ajavat-tehohoidon-aarirajoille-professori-missaan-ei-ole-vaihtopenkillista-tehohoitoa-tekevia-sairaanhoitajia-ja-laakareita/8268682#gs.hi7n68
« Viimeksi muokattu: 25.11.2021, 06:33:23 kirjoittanut Pakkanen »
Ainakin muutama politiikassa mukana oleva mädättäjä käyttää Hommaa sparraukseen ja käy täällä hiomassa argumentaatiotaan. Järkevintä olisi olla sparraamatta.

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 689
 • Liked: 9037
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8801 : 25.11.2021, 06:50:00 »
^Suomessa on about 400 tehohoitopaikkaa ylen jutun mukaan vuodelta 2020
Lainaus
Yle selvitti tehohoitopaikkojen määrän: Suomessa jo neljäsataa paikkaa, katso tilanne omalla alueellasi

Suomessa on nyt noin 400 tehohoitopaikkaa. Normaalisti tehohoitopaikkoja on noin 300, eli paikkojen määrä on noussut kolmanneksella.

Yle kysyi Suomen kaikilta 20 sairaanhoitopiiriltä ja Ahvenanmaalta tehohoitopaikkojen nykyistä määrää ja sitä, kuinka korkeaksi paikkamäärä voidaan tarvittaessa nostaa.

XXX

Puute on koulutetusta henkilökunnasta, ei tiloista tai laitteista
Koronaviruksen seurauksena terveydenhuollon tavoitteena on nostaa sekä tehohoitopaikkojen että tehostetun valvonnan paikkojen yhteislukumäärä tuhanteen. Suomessa on tavallisesti 300 tehohoitopaikan lisäksi noin 200 tehostetun valvonnan paikkaa.

Muutamassa sairaanhoitopiirissä määrä on jo nyt kaksinkertaistettu. Näin on toimittu ainakin Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiireissä.

– Voidaan sanoa, että nyt on hyvä tilanne, sanoo lääkintöneuvos Timo Keistinen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

– Mehän näemme samalla, että kun kiireetöntä leikkaustoimintaa on vähennetty, niin myöskään tehohoitopaikkoja ei tarvita niin paljon. Autoliikenne on vähentynyt ja vaikeita onnettomuuksia tulee vähemmän

XXX

Koronapotilaiden hoitokapasiteettiin lasketaan tehohoito ja tehostetun valvonnan hoito. Keistisen mukaan hoitojen ero on liukuva. Myös tehostetussa valvonnassa potilaalle voidaan tarjota “tehohoitoa”, joka koronaviruksen tapauksessa tarkoittaa hengityksen koneellista avustamista. Vakavimmissa tapauksissa tehohoito on kuitenkin välttämätöntä.

Yle ei kysynyt erikseen tehostetun valvonnan paikkojen määrää. Osa sairaanhoitopiireistä kuitenkin erotteli vastauksissaan tehohoitopaikat tehostetun valvonnan paikoista.

Esimerkiksi Etelä-Karjalassa on kuuden tehohoitopaikan lisäksi tällä hetkellä käytössä 15 tehovalvontapaikkaa. Kainuussa tehovalvontapaikkoja on 10, Kymenlaaksossa 5, Lapissa 8 ja Länsi-Pohjassa 3.
YLE
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

Kukko

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 898
 • Liked: 5928
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8802 : 25.11.2021, 06:56:14 »
^^
Lainaus
Suomessa on hänen mukaansa noin 300 tehohoitopaikkaa raskasta hengityslaitehoitoa ja muuta kovaa tehohoitoa vaativille potilaille. Suurin osa näistä paikoista on jatkuvasti käytössä eri syistä ja karkeasti sanottuna keskimäärin noin viidennes tästä määrästä on varalla erilaisia ruuhkapiikkejä varten. Tätä määrää koronatautiin vakavasti sairastuneet täyttävät.

Eli tämä "varalla" olevien tehohoitopaikkojen määrä saataisiin peräti kaksinkertaiseksi 60 lisäpaikalla joka maksaisi vuodessa 76 miljoonaa. Kaikenlaiseen puuhasteluun tuntuu kyllä rahaa löytyvän mutta ei tähän.

Lainaus
Yksi koronapotilaan tehohoitopäivä maksaa 3 500 euroa
https://ls24.fi/artikkelit/tehohoito-on-arvokasta
Sananvapautta ei nähdä Euroopan unionissa enää kansalaisten suojautumiskeinona hallintoa vastaan, vaan sen käyttäminen nähdään rikoksena, joka antaa viranomaisille aseet kansalaisten syyttämiseksi ”vihapuheesta” tai jostakin tekaistusta ”rasismista”.
 -J. Sakari Hankamäki

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 609
 • Liked: 6967
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8803 : 25.11.2021, 07:36:26 »
^Suomessa on about 400 tehohoitopaikkaa ylen jutun mukaan vuodelta 2020
Lainaus
Yle selvitti tehohoitopaikkojen määrän: Suomessa jo neljäsataa paikkaa, katso tilanne omalla alueellasi

Suomessa on nyt noin 400 tehohoitopaikkaa. Normaalisti tehohoitopaikkoja on noin 300, eli paikkojen määrä on noussut kolmanneksella.

Yle kysyi Suomen kaikilta 20 sairaanhoitopiiriltä ja Ahvenanmaalta tehohoitopaikkojen nykyistä määrää ja sitä, kuinka korkeaksi paikkamäärä voidaan tarvittaessa nostaa.

XXX

Puute on koulutetusta henkilökunnasta, ei tiloista tai laitteista
Koronaviruksen seurauksena terveydenhuollon tavoitteena on nostaa sekä tehohoitopaikkojen että tehostetun valvonnan paikkojen yhteislukumäärä tuhanteen. Suomessa on tavallisesti 300 tehohoitopaikan lisäksi noin 200 tehostetun valvonnan paikkaa.

Muutamassa sairaanhoitopiirissä määrä on jo nyt kaksinkertaistettu. Näin on toimittu ainakin Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiireissä.

– Voidaan sanoa, että nyt on hyvä tilanne, sanoo lääkintöneuvos Timo Keistinen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

– Mehän näemme samalla, että kun kiireetöntä leikkaustoimintaa on vähennetty, niin myöskään tehohoitopaikkoja ei tarvita niin paljon. Autoliikenne on vähentynyt ja vaikeita onnettomuuksia tulee vähemmän

XXX

Koronapotilaiden hoitokapasiteettiin lasketaan tehohoito ja tehostetun valvonnan hoito. Keistisen mukaan hoitojen ero on liukuva. Myös tehostetussa valvonnassa potilaalle voidaan tarjota “tehohoitoa”, joka koronaviruksen tapauksessa tarkoittaa hengityksen koneellista avustamista. Vakavimmissa tapauksissa tehohoito on kuitenkin välttämätöntä.

Yle ei kysynyt erikseen tehostetun valvonnan paikkojen määrää. Osa sairaanhoitopiireistä kuitenkin erotteli vastauksissaan tehohoitopaikat tehostetun valvonnan paikoista.

Esimerkiksi Etelä-Karjalassa on kuuden tehohoitopaikan lisäksi tällä hetkellä käytössä 15 tehovalvontapaikkaa. Kainuussa tehovalvontapaikkoja on 10, Kymenlaaksossa 5, Lapissa 8 ja Länsi-Pohjassa 3.
YLE

Jep, yli puolitoista vuotta vanha juttu ja jo tuolloin pandemian alkuvaiheessakin jo tiedettiin että paikkoja ja välineistöä löytyy, mutta ei henkilöstöä.

Jos nyt äärirajoilleen venytetyllä 300:lla paikallakin ollaan jo tilanteessa, että henkilöstöä joudutaan irroittamaan leikkurista, niin tuo kaluston mahdollistama 400 on vain teoriaa.

Eikä se edes liene mikään valtionsalaisuus, koska uutisoinnin vuoksi sen tietää ilman sisäpiiritietoakin, että 2020 jälkeen EA:ssa, leikkurissa ja teholla on käynyt melkoinen irtisanoutumisten aalto, joten tilanne ei suinkaan ole ainakaan parantunut.

Eli itsekkäillä päätöksillä mahdollisesti tehoa ylikuormittamalla vaikeuttaa muiden ihmisten leikkuriin tai tehohoitoon pääsyä.
Ainakin muutama politiikassa mukana oleva mädättäjä käyttää Hommaa sparraukseen ja käy täällä hiomassa argumentaatiotaan. Järkevintä olisi olla sparraamatta.

salla

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 222
 • Liked: 94
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8804 : 25.11.2021, 20:24:11 »
Ongelman juurisyy on liian pienet palkat ja ongelmaa yritetään ratkaista tuomalla vielä halvempaa työvoimaa kaukomailta. Tosin perheineen ja sukuineen päivineen, joten se siitä halpuudesta.

Palkat ovat juu pienet, mutta kuka maksaisi korkeampia palkkoja? Sadan euron korotus hoitsujen palkkaan maksaa vuositasolla puoli miljardia euroa veronmaksajille. Mistä leikattaisiin, nostettaisiinko veroja vai otetaanko vaan lisää velkaa?

Ja kun tämäkään korotus ei välttämättä riitä. Se ei välttämättä tuo juuri yhtään hoitsuja lisää töihin.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 690
 • Liked: 12722
 • junior koodari
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8805 : 25.11.2021, 21:03:41 »
Ongelman juurisyy on liian pienet palkat ja ongelmaa yritetään ratkaista tuomalla vielä halvempaa työvoimaa kaukomailta. Tosin perheineen ja sukuineen päivineen, joten se siitä halpuudesta.

Palkat ovat juu pienet, mutta kuka maksaisi korkeampia palkkoja? Sadan euron korotus hoitsujen palkkaan maksaa vuositasolla puoli miljardia euroa veronmaksajille. Mistä leikattaisiin, nostettaisiinko veroja vai otetaanko vaan lisää velkaa?

Ja kun tämäkään korotus ei välttämättä riitä. Se ei välttämättä tuo juuri yhtään hoitsuja lisää töihin.

Voisi menoleikkaukset aloittaa vaikka; kehitysavusta, eu:lle maksettavista "hienoa että saamme olla mukana" kerhoilusta josta viimeisimmästä tuli rapiat 4 miljardin miinusmerkkinen lappu, velkarahalla ostetaan jotain epämääräistä luottamuspääomaa.
Valtionhallinnossa on varmaan 300-500 miljoonaa euroa ilmaa kaikenlaisten puuhastelu toimikuntien ja virkojen osalta...jo puolikaskin edm. voisi hoitaa hoitajien palkkoihin ainakin jonkinlaisen korotuksen, Korotuksen riittävyydestä päättävät hoitoalalla työskentelevät.
« Viimeksi muokattu: 25.11.2021, 22:48:05 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Inca

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 172
 • Liked: 583
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8806 : 25.11.2021, 21:04:08 »
Jos tehohoitopaikkojen vähyys johtuu hoitajamääristä, niin pitää ratkaista hoitajaongelma. Varmasti haastava juttu ja vaatisi joltakulta kunnon  pureutumista yksinkertaistettujen heittojen ja arveluiden sijaan. Menihän siinä aikansa ja paljon työtä, että nappia painamalla tulee valkeus. Ihmiskunta kyllä pystyy ihmeellisiin asioihin, kun vain lopettaa kikkailun ja aloittaa ajattelun. Eiköhän meiltä jokaiselta löydy jokin syy, miksi meidän kohdallamme tehohoito voitaisiin evätä, jos sille linjalle lähdetään.
Sairaanhoitoalallakin on kuitenkin pääsykokeet, alalle voisi lisätä koulutuspaikkoja sillä nyt monelta jää haaveeksi alalle pääsy. Toinen on että onhan tuolla alalla mielettömiä etujakin. Työnsä saa täysin valita missä haluaa tehdä ja missä ei, senkun ilmoittaa että tulisin tänne. Työttömyys=0
Samalla voi rahan perässä mennä ihan mihin vaan maahan, vaikka saudi-Arabiaan jos haluaa, ei tarvitse olla ydinfysiikon tai huippu koodarin järki. Palkkaakin saa huomattavasti enemmin kuin useimmissa tavallisissa töissä. Niin ja ei tarvitse koskaan asioida työkkärin kanssa eikä pelätä yt neuvotteluita.
Muut ihmiset saa vielä huonompaa palkkaa, iso osa ei saa töitä ja monet tekee ilmaiseksi. Ei vaan hoitajat.
Ei sillä. Vapaa maa, itseä ei ihmisten hoitaminen kiinnosta, siksi en sitä tee

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 690
 • Liked: 12722
 • junior koodari
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8807 : 25.11.2021, 22:30:01 »
Kyllä vaan, mutta pääsykoekriteereista ei pidä tinkiä, toinen asia, mikä vaikuttaa on perehdyttäminen toimimiseen hoitajana, Voi kulua jopa vuosia, että henkilö on pätevä toimimaan kaikista kriittisimmissä tehtävissä (teho osasto), ja joissain akuuttia (traumakirurgia) hoitoa antavissa yksiköissä, tai leikkaussalihoitajana (anestesia).

Ei auta, vaikka hallitus tilaisi flippiineiltä 7000 hoitajaa, koko koronatouhu on ollut maamme hallituksen osalta ryntäilyä päädystä toiseen, tietty on, että tämän mittakaavan epidemiaan ei kukaan osannut varautua.
Ihmeelliset kiistat THL:n kanssa kolmannesta rokotteesta kuvaavat hyvin mielikuvaa siitä, kun nutturat pyörivät erilaisissa työryhmissä jotka laittavat raportteja toisilleen ja sopivat seuraavasta työryhmän kokouksesta.
« Viimeksi muokattu: 25.11.2021, 22:50:15 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 210
 • Liked: 11755
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8808 : 25.11.2021, 22:58:28 »
"Tehohoito­paikkojen määrä nostetaan tuhanteen" -Krista Kiuru 19.3.2020

"Hallituksen lupaamat tuhat tehohoitopaikkaa saadaan varmasti kasaan" -Suomen tehohoitoyhdistyksen puheenjohtaja 3.4.2020

"Sen jälkeen kun mennään yli 50 (korona)tehohoitopaikan, ajamme leikkaustoimintaa radikaalisti alas" -Kiuru 25.11.2021

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 690
 • Liked: 12722
 • junior koodari
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8809 : 25.11.2021, 23:45:02 »
Eurooppaministeri Tuppurainen on elävä esimerkki ministerin turhamaisuudesta ja oman itsensä korostamisesta, eiköhän joku läpyskä pyydettäessä tule tuotakin tyhjäpäätä haastattelemaan? Tuppurainen, ei ole sattumaa, että pukeuduin seuraavasti;;

Minulla on ylläni mustat verkkarit, musta t-paita ja näköjään mustat tennis-sukat, olenko ominut jotain mustalta kultuurilta, vai onko pukeutumiseni osoitus tuesta blm-yhteisölle?
Tänään on kaikenlaisten verkkarienPäivä, joka kannustaa pitämään verkkareita yllään..päätin just, että moista verkkariPäivää voi alkaa viettämään ihan omissa oloissa,joka päivä,,, siihen ei tarvita ministeri Tuppuraisen kaltaisen kahapään postaamaa liturgiaa jonkun järjestön hyväksynnästä.
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

haermae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 697
 • Liked: 1252
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8810 : 25.11.2021, 23:55:15 »
...alalle voisi lisätä koulutuspaikkoja sillä nyt monelta jää haaveeksi alalle pääsy. Toinen on että onhan tuolla alalla mielettömiä etujakin. Työnsä saa täysin valita missä haluaa tehdä ja missä ei, senkun ilmoittaa että tulisin tänne. Työttömyys=0...

Sattumalta kuulin alalla esimiehenä työskentelevältä, että nuoret lähihoitajat osaavat ottaa edut irti työstään.
Välillä urakoivat sata lasissa, ja sitten yksi päivä ilmoittavat että ens viikolle ei mulle tunteja, pidän vähän vapaata. Pari kolme kertaa vuodessa saattavat olla kuukauden pätkänkin pois töistä, kun ensin ovat urakoineet rahaa säästöön.

Sitten on sellaisia, jotka tekevät töitä vain sen verran että saavat juoksevat menot hoidettua ja vähän taskurahaa. Lomasijaisuuksia, kiireapuja, jne. Eivät kaipaile mammonaa eivätkä asuntolainaa.

Työnantajien on pakko joustaa ja pelata mukana, koska nuo eivät ole edes vakinaisessa kokopäivä-työsuhteessa, vaan tuntilaisia tmv. pätkäläisiä omasta halustaan. Ottajia on joka sormelle, jos yksi työnantaja alkaa rutisemaan.

Eläkettähän tuollaisella downshiftailulla ei paljoa kerry, mutta pitkässä kuusessa on eläke joka tapauksessa tämän päivän 20-30 vuotiaalla. Ja onpahan työn ja vapaa-ajan tasapainon hallinta on täysin omissa käsissä.

Ihan mukavia etuja heikomman palkan vastineeksi. Millä muulla alalla voi tuohon malliin vain ilmoittaa työnantajalle milloin haluaa olla töissä ja milloin vapaalla.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 497
 • Liked: 16468
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8811 : 26.11.2021, 00:51:05 »

^ työnantajan kannattaisi sitouttaa sairaanhoitajat töihin. Sellaista oli ennen. Tehtiin sopparit ja työvuorolistat ja that was it.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 341
 • Liked: 2027
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8812 : 26.11.2021, 01:04:41 »
...alalle voisi lisätä koulutuspaikkoja sillä nyt monelta jää haaveeksi alalle pääsy. Toinen on että onhan tuolla alalla mielettömiä etujakin. Työnsä saa täysin valita missä haluaa tehdä ja missä ei, senkun ilmoittaa että tulisin tänne. Työttömyys=0...

Sattumalta kuulin alalla esimiehenä työskentelevältä, että nuoret lähihoitajat osaavat ottaa edut irti työstään.
Välillä urakoivat sata lasissa, ja sitten yksi päivä ilmoittavat että ens viikolle ei mulle tunteja, pidän vähän vapaata. Pari kolme kertaa vuodessa saattavat olla kuukauden pätkänkin pois töistä, kun ensin ovat urakoineet rahaa säästöön.

Sitten on sellaisia, jotka tekevät töitä vain sen verran että saavat juoksevat menot hoidettua ja vähän taskurahaa. Lomasijaisuuksia, kiireapuja, jne. Eivät kaipaile mammonaa eivätkä asuntolainaa.

Työnantajien on pakko joustaa ja pelata mukana, koska nuo eivät ole edes vakinaisessa kokopäivä-työsuhteessa, vaan tuntilaisia tmv. pätkäläisiä omasta halustaan. Ottajia on joka sormelle, jos yksi työnantaja alkaa rutisemaan.

Eläkettähän tuollaisella downshiftailulla ei paljoa kerry, mutta pitkässä kuusessa on eläke joka tapauksessa tämän päivän 20-30 vuotiaalla. Ja onpahan työn ja vapaa-ajan tasapainon hallinta on täysin omissa käsissä.

Ihan mukavia etuja heikomman palkan vastineeksi. Millä muulla alalla voi tuohon malliin vain ilmoittaa työnantajalle milloin haluaa olla töissä ja milloin vapaalla.
Tämähän on tosiaan vain hyödyn irtiottamista nollatunti- ja vuokratyösopimuksista. Jos työnantaja ei halua sitoutua sinuun, niin miksi helkkarissa sun pitäisi sitoutua työnantajaan? Perinteinen 3-4 viikkoa lomaa kerran kesässä ja viikko helmikuussa on muutenkin kärsinyt aika kovan inflaation nuoremman väen keskuudessa, vaikka sitä ei aina rekry-portaassa oivalletakaan.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 341
 • Liked: 2027
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8813 : 26.11.2021, 01:06:44 »

Onni Rostila ei ilmeisesti ole eläissään avannut Instagramia, tai ylipäätään seurannut minkälaista kuvavirtaa ihan tavalliset ihmiset nettiin tuottaa?  :facepalm:

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 357
 • Liked: 6618
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8814 : 26.11.2021, 22:49:06 »
Niin no, jos en kerran saa hoitoa sairaalasta tauteihin joihin ei korona liity mitenkään, tarkoittaako se sitten sitä, että minun ei tarvitse maksaa verojakaan siitä? Jos tarkoittaa, niin ottaisin tuon diilin heti. Ja kun kerran ei saa tehohoitoa, niin tarkoittaisiko se myös sitä että minun ei tarvitsisi maksaa vanhuuseläkettäkään? Sekin nimittäin passaisi.

Oikeastaan, miksi tässä edes makselee veroja, sillä vastine on heikko, ja lähinnä mahdollistaa verovarojen pimittämisen yksityiselle puolelle. Samalla maan hallinto on äänestystuloksen irvikuva.

Olisihan se tieten muikeaa, jos Suomen sosialistisin hallitus miesmuistiin sattuisi kaatumaan yleislakkoon ;D Siihen tämä nimittäin taitaa mennä.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 494
 • Liked: 36636
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8815 : 27.11.2021, 06:18:02 »
Pääkirjoitus: Sanna Marinin hallitus saa nyt koronaopetusta raskaalla kädellä – irtopisteitä keräävällä politikoinnilla ei pandemiaa hoideta 

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008434988.html

Pääkirjoitus on pääosin paskaa - mitäpä muutakaan.

Lainaus
Koronapassin lepsu valmistelu kostautui: kaikki selvitykset olivat valmiina alkukesästä, mutta poliittinen tahto päätöksiin puuttui. Jos homma olisi hoidettu ajoissa, rokotetut voisivat nyt porhaltaa passilla töihin ja rientoihin, ja korona olisi leimallisesti rokottamattomien tauti.

Nyt ollaan myöhässä ja uusi variantti puskee päälle. 

VMP.

Mutta on siihen pieni osa asiaakin lorahtanut joukkoon.

Lainaus
  ROKOTEVASTAISUUS ja salaliittoteoriat valtaavat alaa, kaduilla mellakoidaan ja vihapostia lähetellään, poliitikot kiristävät ja löysäävät, ollaan veitsenterällä ja kohta taas eletäänkin täysillä, rajoituksia tehdään ja perutaan, toiveita valetaan ja ennustuksia jaellaan, iloa ja pettymystä.

Koko pandemian hoito näyttäytyy enemmän tai vähemmän sekavana touhuna, touhuna, jossa pitäviä ja oikeita tarttumapintoja ei helposti löydy.

Vain yksi osapuoli toimii selkeästi ja määrätietoisesti, mutta myös salakavalasti, omia viheliäisiä lakejaan noudattaen.

Virus. 

Viruksen ”lait” eivät tosin ole viheliäisiä, ne vaan ovat, eikä niitä luonnollisestikaan toimittajat ja myyjättäret ymmärrä.

Paidattomalle bileministerille ei pandemian alussa kelvannut presidentti Niinistön järkevä ehdotus (virus)asiantuntijoista koostuvan koronanyrkin perustamisesta hoitamaan pandemiatilannetta, vaan sometyrkky halusi imuroinnin ohessa hoitaa ITSE myös pienen nuhakuumeen 🤧🤒

Sitä saa mitä tilaa, eihän tämäkään eukko olisi vallan kahvassa ilman äänestäjiensä tukea, että älkääpä valittako ja punikkimedia eritoten voi kiitellä itseään Marin komppaamisesta.

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 199
 • Liked: 11746
 • The Grizzly King
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8816 : 27.11.2021, 15:26:52 »
Politikointia: kokkarien puoluelehti uutisoi virheiden nuorten uhkailusta:

LainausVihreät nuoret: Emme ole tyytyväisiä Sanna Marinin hallitukseen

Nuorisojärjestö väläyttää vihreiden lähtöä hallituksesta.

- -

– Vihreät on tällä hetkellä hallituksessa, ja minä en ole tyytyväinen siihen, kuinka meille tärkeät tavoitteet ovat edistyneet Marinin hallituksessa. Translain uudistusta yritetään lykätä, metsät halutaan hakata nurin ja karjalan kielen asemaa ei aidosti olla parantamassa, totesi puheenjohtaja Peppi Seppälä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton liittokokouksessa Oulussa.

Vihreiden nuorten mukaan hallituskumppanit eivät pidä kiinni sovituista asioista.

- -

Nuorisojärjestö väläyttää vihreiden lähtöä hallituksesta.

- - Jos Marinin hallitus epäonnistuu noudattamaan omaa hallitusohjelmaansa, ei vihreille jää juurikaan syitä jäädä hallitukseen.

Vihreissä nuorissa valmistaudutaan innokkaasti tammikuun aluevaaleihin. Nuorisojärjestöstä korostetaan, että aluevaalit ovat feministiset vaalit.

– Yksi paikka edistää feminististä politiikkaa on aluevaalit. Missään muissa vaaleissa ei keskitytä näin tiiviisti palveluihin. Vihreät hyvinvointialueet keskittyvät ennaltaehkäisyyn sekä siihen, että jokainen saa tarvitsemaan hoitoa tulotasosta, taustasta ja postinumerosta riippumatta. Tämä ei tällä hetkellä toteudu, sillä meillä on monia syrjiviä rakenteita myös sosiaali- ja terveyspalveluissa. Jos et saa edes terveydenhuoltoa, et elä hyvinvointivaltiossa, totesi puheenjohtaja Peppi Seppälä
Lihavointi minun.

Kepu uhkailee halllituksesta lähdöllä; virheät nuoret uhkailee hallituksesta lähdöllä. Poliittista teatteria, mutta toisaalta politiikka saa aikaan merkillisiä petikavereita kuten kepu ja virheät.

Paljon olen pohtinut, mitä syytä yhdelläkään miehellä on äänestää puoluetta, jonka ideologinen keskus on feminismi. Hyvin on propaganda onnistunut, kun kaksilahkeisia roikkuu yhä joukottain mukana.

Virheiden nuorten pj:n mainitsemat tavoitteet, translaki, metsätalouden alasajo ja karjalan kieli, kertonevat riittävän hyvin, miten irrallaan tuo nuoriso on tavallisen suomalaisen arkielämästä. Se näkyy myös emopuolueen toimissa.
“The greatest thrill is not to kill but to let live.”

James Oliver Curwood, The Grizzly King, 1916.

kartiokulmio

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 164
 • Liked: 192
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8817 : 27.11.2021, 16:04:46 »
Pääkirjoitus: Sanna Marinin hallitus saa nyt koronaopetusta raskaalla kädellä – irtopisteitä keräävällä politikoinnilla ei pandemiaa hoideta 

Paidattomalle bileministerille ei pandemian alussa kelvannut presidentti Niinistön järkevä ehdotus (virus)asiantuntijoista koostuvan koronanyrkin perustamisesta hoitamaan pandemiatilannetta, vaan sometyrkky halusi imuroinnin ohessa hoitaa ITSE myös pienen nuhakuumeen 🤧🤒

Sitä saa mitä tilaa, eihän tämäkään eukko olisi vallan kahvassa ilman äänestäjiensä tukea, että älkääpä valittako ja punikkimedia eritoten voi kiitellä itseään Marin komppaamisesta.
Ei tuosta tiedä keitä olisivat asiantuntijoiksi valinneet, mikäli thl:stä niin vielä kehnompi voisi olla tilanne. Samoin kuin opposition johtama olisi saattanut vielä kehnompi olla tilanne.
Mutta kaikki asiat olisi pitänyt olla selvillä pääministerillä, jos osaa lukea tai kuunnella niin viruksen voi välttää sellainen jolla valta on ja jättää maahan tuomattakin. Kassatytöt ja eläkeläiset tartuntoja nyt saaneet.
Ei taida itsenäisyyden aikana toista päättäjää olla joka yhtä monta suomalaista, eläkeläistä tai nuorempaa, olisi onnistunut hengiltä saamaan.

BarkAtTheMoon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 572
 • Liked: 2890
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8818 : 27.11.2021, 18:00:01 »

Onni Rostila ei ilmeisesti ole eläissään avannut Instagramia, tai ylipäätään seurannut minkälaista kuvavirtaa ihan tavalliset ihmiset nettiin tuottaa?  :facepalm:
Joku paha kieli twitterissä totesi, että tällä Tytillä on mennyt twitter ja tinder sekaisin ;D

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 967
 • Liked: 2115
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8819 : 27.11.2021, 18:02:16 »
Pääkirjoitus: Sanna Marinin hallitus saa nyt koronaopetusta raskaalla kädellä – irtopisteitä keräävällä politikoinnilla ei pandemiaa hoideta 

Paidattomalle bileministerille ei pandemian alussa kelvannut presidentti Niinistön järkevä ehdotus (virus)asiantuntijoista koostuvan koronanyrkin perustamisesta hoitamaan pandemiatilannetta, vaan sometyrkky halusi imuroinnin ohessa hoitaa ITSE myös pienen nuhakuumeen 🤧🤒

Sitä saa mitä tilaa, eihän tämäkään eukko olisi vallan kahvassa ilman äänestäjiensä tukea, että älkääpä valittako ja punikkimedia eritoten voi kiitellä itseään Marin komppaamisesta.
Ei tuosta tiedä keitä olisivat asiantuntijoiksi valinneet, mikäli thl:stä niin vielä kehnompi voisi olla tilanne. Samoin kuin opposition johtama olisi saattanut vielä kehnompi olla tilanne.
Mutta kaikki asiat olisi pitänyt olla selvillä pääministerillä, jos osaa lukea tai kuunnella niin viruksen voi välttää sellainen jolla valta on ja jättää maahan tuomattakin. Kassatytöt ja eläkeläiset tartuntoja nyt saaneet.
Ei taida itsenäisyyden aikana toista päättäjää olla joka yhtä monta suomalaista, eläkeläistä tai nuorempaa, olisi onnistunut hengiltä saamaan.

 Onneksi lopputulos koronasta tiedettiin jo vuosi sitten:

 "Suomi selvisi Koronasta vähällä",

 ja miljardit lähti Italiaan.

Tagit: