Kirjoittaja Aihe: Sanna Marinin hallitus 2019–  (Luettu 1390148 kertaa)

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 830
 • Liked: 839
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8910 : 23.12.2021, 11:27:31 »
Ehkä tässä maassa kun perintöverot nousevat, ja arvotonta omaisuutta verotetaan, syntyy uusi liikehdintä, jossa omaisuus testamentataan pahimmalle vihamiehelle.
Toisin kuin yleisestä keskustelusta voisi päätellä, perintöä ei ole pakko ottaa vastaan. Siispä tuossa tilanteessa vihamies joko nauttii testamentin myötä saadusta helposta omaisuudesta tai luopuu siitä eikä täten maksa perintöveroa.

Harmikseni tietääkseni kukaan ei pidä minua vihamiehenä, sillä helppo omaisuus kelpaisi minulle.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 986
 • Liked: 22717
 • Blues for Allah
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8911 : 23.12.2021, 14:58:41 »
Marinin sosialistihallitukselta ei tullut penniäkään Hurstille, mutta onneksi edes kapitalistit auttavat köyhiä! >:(

https://www.itavayla.fi/uutiset/hurstinapu-ry-sai-50-000-euron-arvoisen-lahjoituksen--asialla-jo-10-vuotta-tokmanni-ja-unilever-finland-6.2.58298.cb9dcb443c

"Avustustyöstään tuttu Hurstinapu ry on saanut jälleen 50 000 euron arvoisen tuotelahjoituksen Tokmannilta sekä elintarvike- ja päivittäistavaratuotteistaan tutulta Unilever Finlandilta.

Kerran vuodessa vuodesta 2011 järjestettyjen kampanjoiden myötä osapuolet ovat lahjoittaneet erilaisia hygieniatuotteita, elintarvikkeita ja monia muita arjessa tarvittavia tuotteita Hurstinapu ry:lle peräti 520 000 euron arvosta.

– On jälleen erittäin hienoa voida tukea Hurstien perheen johtamaa hyväntekeväisyystyötä 50 000 euron arvoisella tuotelahjoituksella. Hurstinapu ry:n toiminnanjohtaja Sini Hursti, hänen isänsä Heikki ja muut yhdistyksen toiminnassa mukana olevat tekevät äärimmäisen merkittävää työtä vähävaraisten ihmisten auttamiseksi meillä täällä Suomessa, Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen kertoo.

– Suuri kiitos kaikkien näiden vuosien aikana kerrytetyistä lahjoituspoteista kuuluu ennen kaikkea asiakkaillemme, jotka ovat osaltaan auttaneet meitä tekemään lahjoitukset mahdollisiksi. Myös henkilöstömme ansaitsee huomionosoituksen onnistuneiden hyväntekeväisyyskampanjoiden eteen tekemästään hienosta työstä, hän lisää.

– Olemme iloisia pitkään jatkuneesta yhteistyöstä Tokmannin ja Hurstinapu ry:n kanssa ja kiitollisia mahdollisuudesta olla mukana tukemassa tärkeää työtä, Unilever Finlandin toimitusjohtaja Jonas Idström kertoo.

Tokmanni-tavaratalot toimivat itäisellä Uudellamaalla Porvoon Tarmolassa sekä Loviisan Vanhakylässä ja Kuningattarenportissa.

Syksyn kampanja kasvatti lahjoituspottia

Myös Hurstinapu ry:ssä iloitaan viimeisimmästä lahjoituksesta ja pitkäaikaisesta yhteistyöstä.

– Yhteistyö Tokmannin ja Unilever Finlandin kanssa on toiminnallemme erittäin tärkeää. Lämmin kiitos saamastamme tuesta, Heikki Hursti kertoo.

Hurstinapu ry:lle tänä vuonna luovutetun 50 000 arvoisen tuotelahjoituksen taustalla on Tokmannin ja Unilever Finlandin 4.10.–7.11. järjestämä kampanja, jossa jokainen Tokmannilta kampanja-aikana ostettu Pepsodentin, Rexonan, Doven, Omon, Comfortin, Domestosin ja Knorrin tuote kasvatti lahjoituspottia.

Hurstinapu ry on suomalainen avustusjärjestö, joka aloitti toimintansa 1960-luvulla. Järjestön perusti sosiaalineuvos Veikko Hursti. Yhdistys toimii yhteistyössä useiden maamme paikkakuntien ruuanjakeluyhdistysten kanssa"
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Impi Syvärivi

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 504
 • Liked: 978
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8912 : 27.12.2021, 06:52:46 »
Valtioneuvoston kanslia rikkoo julkisuuslakia (taas). Tällä kertaa salataan Marinin saamat Veikkaus-viestit. Valtakunnansyyttäjä nostanee syytteen any day now. (Heh.)

Lainaus
https://yle.fi/uutiset/3-12246808
Valtioneuvoston kanslia (VNK) ei luovuta pääministeri Sanna Marinin (sd.) Veikkaus-kohun aikaan saamia viestejä, joissa esimerkiksi kulttuurivaikuttajat yrittivät vaikuttaa hallituksen suunnittelemiin leikkauksiin. Kun Marinin johtama VNK ei luovuta Marinin saamia viestejä ja hänen mahdollisia vastauksiaan niihin, julkisuudessa ei voida esimerkiksi arvioida, millaisia vaikuttamisyrityksiä pääministeriin kohdistui ennen hänen tekemäänsä päätöstä leikkausten perumisesta.
--
Voutilaisen mukaan hallituksen arkistosta ei ole laissa säädetty, joten sellaista ei voi viranomaisen eli valtioneuvoston kanslian päätöksellä perustaa. Hallitus ei ole arkistolaissa määritelty arkistonmuodostaja toisin kuin valtioneuvoston kanslia antaa ymmärtää. Valtioneuvosto ministeriöineen on arkistonmuodostaja.

– Niiden toiminnassa syntyneet asiakirjat, kuten arkistoitavat sähköpostiviestit, kuuluvat tähän yhteiseen arkistoon, johon sovelletaan julkisuuslakia, Voutilainen sanoo.

- -

Lisäksi VNK:n vastauksesta ei ilmene, minkä säännöksen perusteella viestit on salattu.

– Vastauksessa pitäisi yksilöidä säännös, ei vain todeta salassapitoa. Tai sitten pitäisi ilmoittaa, etteivät viestit kuulu julkisuuslain piiriin eikä vedota salassapitoon, Voutilainen sanoo.
"Ihmiset ovat toisiaan kohtaan hyvänsuopia, sävyisiä ja hitaita vihaan, mutta jos heitä kauan ärsytetään, korvaavat he koston ankaruudella sen viipymisen." -Olaus Magnus, Pohjoisten kansojen historia.

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 689
 • Liked: 9037
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8913 : 27.12.2021, 11:36:19 »
Olisi kiva saada tilastotietoa että hallituskohtaisesti kuinka paljon mikäkin hallitus on salannut tietoa ja millä perustein. Tällä hetkellä vaikuttaa vain siltä että hänen armonsa keisarinna Marin I tuntuu laittavan asioitaan lukkojen taakse arvostelujen ulottumattomiin vain koska voi. Sillä vain tuntuu olevan päinvastainen vaikutus koska se nostaa arvostelun aallon. Eikä nyt voi tietää jos joku kaverin kaveri on sanonut että nyt tekee tiukkaa joten voisitko perua koska massit loppuu.
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 357
 • Liked: 6618
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8914 : 29.12.2021, 22:45:14 »
Jokos tämä Hymyn juttu Kiurusta on ollut täällä?

Netti ei unohda versio

Lainaus
Neljän vuoden tauolla hallitushommista olleen porilaisen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun puoliso Simo Rahikainen omaa pimeän puolen.
Hän on nimittäin black- ja death-metal -yhtye Atakhaman kitaristi, joka tuntee liikanimen Slayer (suomeksi surmaaja). Oikeammin Rahikainen on raha-alan miehiä. Hän toimii markkinointi- ja kehitysjohtajana sijoituspalveluyhtiö Indexissä.

-Huomasimme heti että meillä on paljon yhteistä kemiaa, Kiuru on todennut julkisuudessa.

666 esiintyy myös Kiurun tuloissa:

Kiuru tienaa vuodessa 108 666 euroa.

Hei huomenta Suomi, hyvin pyyhkii.  Puolitoista vuotta sitten tästä puhuminen oli salaliittoteoriaa.

Oletteko muuten bonganneet muita erikoisuuksia Marinin hallituksesta? Olen jo pariin otteeseen sanonut, että tehkää kuvahakuja, vilkaiskaas vaikkapa opetusministeri Anderssonia...  :D

haermae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 696
 • Liked: 1245
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8915 : 08.01.2022, 11:53:48 »
Iltalehti pääkirjoittaa tyttöhallituksen business as usualista. Kiukutellaan, toimitaan selän takana, klikkiydytään, vedetään mattoa alta, kuten naisvaltaisilla työpaikoilla yleensäkin.

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/22ebe6e8-16bb-4760-96f8-300c889c9c8d
Lainaus
Pääkirjoitus: Hallituksen koronanyrkistä on pystyssä vain yksi sormi
...
ministerit riitelivät Säätytalolla siitä, pitäisikö kunnille suositella koululaisten siirtämistä etäopintoihin.
...
etäkouluun siirtymistä ehdotti nyrkin johtajaksi nostettu peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) – ilmeisesti keskustelematta asiasta ensin opetusministeri Li Anderssonin (vas) tai edes pääministeri Sanna Marinin (sd) kanssa.

Ennen etäkoulupuheita Kiuru oli jo yllättänyt esittämällä virka-apupyynnön puolustusvoimille, joilta kaivattaisiin 5 500 ihmistä pariksi kuukaudeksi koronatalkoisiin. Mediatietojen mukaan Kiurun suunnitelmissa on myös ravintoloiden täyssulku.

...Kiuru järjesti nyrkin kokouksen alla tiedotustilaisuuden, jossa peloteltiin koronan pitkäkestoisilla oireilla eli niin sanotulla long covidilla....lastentautien erikoislääkäri, professori Terhi Tapiainen ilmoitti heti Kiurun tiedotustilaisuuden jälkeen, ettei tutkimuksista saatu näyttö puolusta etäkouluun siirtymistä.


Vähemmän yllättäen Sanna ei osallistu ikäviin hommiin, on muuta menoa. Paljon kivempaahan se varmasti onkin poseerata voguessa ja EU-kavereiden kanssa tulevaa hillotolppaa varmistelemassa. Voisi antaa loputkin hommansa muiden hoidettavaksi ja alkaa kykyjään paremmin vastaaviin hommiin, kokopäiväiseksi bile-pissikseksi. Asioiden hoidon lopputulema ei voisi huonontua.

Koronanyrkki... missäs minä olenkaan tuon aiemmin kuullut... kuka siitä puhui aiemmin... ettei vain olisi ollut joku setämies.

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/22ebe6e8-16bb-4760-96f8-300c889c9c8d

Lainaus
Pääministeri Marin on pitkälti vetäytynyt koronajulkisuudesta sen jälkeen, kun hän jäi kiinni baari-illanvietosta korona-altistuksen jälkeen. Hallituksen koronanyrkin vetovastuukin annettiin Kiurulle, ja tiettävästi Marin aikoo vastedes jättää nyrkin kokouksia jopa kokonaan väliin.

Demareiden mukaan kyse on Marinin työtaakan keventämisestä ja siitä, että pääministerivetoinen malli oli muutenkin epänormaali. Kun Marin torjuu koronaväsymystä vetäytymällä syrjään, Kiuru ottaa yhä röyhkeämmin roolia. Pääministeri astuu varmasti taas esiin siinä vaiheessa, kun yhteiskuntaa viimein päästään avaamaan.


Tytöillä oli joulun alla hoksottimet nopealla. Eihän siinä mennytkään kuin pari vuotta kun ilmiselvä ratkaisu saatiin aikaiseksi. Se koronanyrkki. Vesitettynä versiona tietenkin; tyttöjen kesken sekoillaan kuten ennenkin. Koko työryhmä on pelkkää huonelihaa, mutta eipähän pääse kukaan sanomaan, että vihdoin viimein asiasta päättämään päässeet setämiehet hoitivat homman.

Onko esim. ympäristö- ja ilmastoministerin näkökulma aivan välttämätön käsiteltäessä tartuntatauti-epidemian hoitoa? Mitä lisäarvoa Emma Kari tuo kokoukseen, sellaista mitä joku alan asiantuntija ei toisi?

Muissa yhteyksissä on myös ollut puhetta, että johtoon pitäisi saada tasaisesti molempia sukupuolia. Hallitus näyttää esimerkkiä periaatteesta: 9 naispuolista (miinus Sanna joka ei osallistu) ja 2 miespuolista. Ei ihan tule se usein esilläpidetty 40 % kiintiö täyteen. [toim.huom: mulle aivan sama mitä jalkovälistä löytyy, mutta jos tunkee itsensä kriittiseen työryhmään, pitäisi olla jotain annettavaakin sille. Sen oman kampaviinerin mussuttamista ja epäolennaisuuksien mölöttämistä ei lasketa osallistumiseksi.]


https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ba7ffd0a-f1de-4af3-a0f6-bdf6b47dba92

Lainaus
Vasemmistoliitto vastustaa etäopetusta – Marinin työtaakkaa vähennetty, ei johda uutta koronaryhmää

Koronanyrkki kokoontuu
...
Hallitus päätti uuden ryhmän muodostamisesta joulukuun lopussa.[/b]

Irti pääministerivetoisuudesta

SDP:n hallituskumppanit ovat ihmetelleet, miksi työryhmää johtaa Kiuru, eikä pääministeri Sanna Marin (sd).

SDP:n hallituslähteistä kerrotaan, että roolitukselle on loogiset perusteet. Pääministeri Marinin työtaakkaa on haluttu vähentää pandemian pitkittyessä.
...
Kiurun johtaman koronaryhmän jäsenet ovat sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (kesk), valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk), kuntaministeri Sirpa Paatero (sd), työministeri Tuula Haatainen (sd), elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk), opetusministeri Li Andersson, tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r), sisäministeri Krista Mikkonen (vihr), ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari (vihr) ja pääministeri Sanna Marin.[/b]


Nuori nainen voi olla ihan yhtä hyvä kuin keski-ikäinen mieskin, väitettiin. Sanna ja muut tytöt parhaansa mukaan yrittävät toisin todistaa.


haermae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 696
 • Liked: 1245
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8916 : 08.01.2022, 12:14:36 »
Raimo Ilaskivi on tympääntynyt hallituksen tapaan hoitaa korona-asiaa.

Lainauksen viimeisen lihavoinnin soisin jokaisen äänestäjän lukevan ajatuksen kanssa pariinkin kertaan.


https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/raimoilaskivi/kenraali-tarvitaan-ei-varusmiehia/
Lainaus
Kenraali tarvitaan – ei varusmiehiä

Hallituksen rivit sekaisin – otsikko tai kommentti, joka esiintyy julkisuudessa yhä useammin. Oppilaat takaisin luokkahuoneisiin vaiko etäopetusta? Lyhennetäänkö karanteeniaikoja vaiko ei? Kuinka purkaa rokotusta odottavien jonot?  Maskipakko vaiko vain osittain? Ministeri Kiuru eri mieltä kuin joku toinen .  Tunnista tuntiin, päivästä päivään, viikosta viikkoon. Välillä tallataan naapurirootelinkin alueelle kun omalta reviiriltä ei asiayhteyttä löydy.
...
 jää katsojan ja kuulijan tehtäväksi; päättää, mihin lausuntoon suhtautua  vakavimmin.
...
Poissa julkisesta keskustelusta ja päätöksenteosta on  koronataistelun komentaja, pääministeri. Hän esiintyy yhä harvemmin – paitsi nyt ulkomaisessa mediassa valokuvineen ja vaikkapa miljardööri Elon Muskin kanssa kilpailevine lausuntoineen. Sitten  hän jopa jakaa kansaa kahtia puhuessaan pilkallisesti boomereista
...
Koronataistelulle kaivattaisiin siis pätevä ja osaava, kokenut ja nimenomaan johtamiseen koulutettu johto. Tarvittaisiin kenraali varusmiesten sijaan. Osaavaa lääkärikuntaa, pätevää eri alojen hoitajaa meillä on, mutta sotkijoina esiintyy sitten sekä ministerijoukko että kanslioista esiin pulpahtavat ja keskenään riitelevät virkahenkilöt. Jääköön heidän tehtäväkseen tiedon antaminen kenraalille ja tälle esikuntineen edellytykseksi  koronasodan johtaminen. Ei siitä muutoin selvitä – kun ei alkuvaiheessa pääministerille kelvannut edes Tasavallan Presidentin avuksi ehdottama koronanyrkkikään.
...
puolustusvoimien korkeimmasta johdosta kyllä löytyy kenraali, joka pystyy ottamaan vastuun ja johtamaan... Haaste päätöksestä  on ennen muuta pääministerille, jonka kokemattomuudesta ja niin tiedon kuin taidonkin puutteesta kansakunta nyt on kärsimässä. Ja oppia kansalaisillekin, äänestäjinä: kokemuksen ja koulutuksen palauttamisessa arvoonsa luottamushenkilöitä vaaleissa valittaessa. Sillä sitä sitten vaikeina aikoina niittää, mitä vaaliuurnilla on kylvänyt.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 781
 • Liked: 14300
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8917 : 08.01.2022, 12:30:35 »
Pääministeri Marin Ylellä: Korona­viruksen leviämisen estäminen on käytännössä mahdotonta
Hallituksen koronaministeriryhmä päätti perjantaina uusista rajoituksista ja suosituksista pahenevan epidemian hillitsemiseksi. Etäkoulua ei suositeltu.

Lainaus
10:44 | Päivitetty 12:01
PÄÄMINISTERI Sanna Marin (sd) arvioi, että koronavirus on nyt niin laajalle levinnyt, että sen pysäyttäminen olisi ”hankalaa, ellei jopa mahdotonta”.

”Emme pysty täysin estämään sen leviämistä, ellemme laittaisi kaikkia yhteiskunnan toimintoja kiinni. Se on käytännössä mahdotonta, meidän täytyy kuitenkin pystyä yhteiskuntaa ylläpitämään”, hän sanoi Ylen haastattelussa lauantaina. Syynä on, että koronaviruksen omikronmuunnos tarttuu paljon aiempaa herkemmin.

MARINILTA kysyttiin haastattelussa, onko hallitus lähellä valmiuslain käyttöönottoa epidemian hillinnässä. Pääministerin mukaan siihenkin pitää olla kyky jos tarve vaatii, mutta tartuntojen leviämisen estämiseen valmiuslaissa ei juuri ole työkaluja.

Koronapandemian alussa valmiuslaki jouduttiin ottamaan käyttöön. Sittemmin normaaliolojen lakeja on muutettu niin, että niitä voidaan käyttää epidemian hillinnässä.

Marinin mukaan valmiuslaille voisi olla nyt käyttöä lähinnä terveydenhuollon kantokyvyn varmistamisessa, koska se mahdollistaa henkilöstön määräämisen töihin.

”Tähän me emme tietenkään halua joutua”, hän sanoi.

”Pyrimme siihen, että emme joudu valmiuslakia ottamaan käyttöön.”


eli valmiuslaki on jo tulilla, get over it... tämä porukka repii koronasta kaiken irti, ettei tarvitse luopua vallasta

 :facepalm:
Don't give me that do goody good bullshit

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 782
 • Liked: 5884
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8918 : 08.01.2022, 13:39:54 »
"pääministerille, jonka kokemattomuudesta ja niin tiedon kuin taidonkin puutteesta kansakunta nyt on kärsimässä".
"äänestäjinä: kokemuksen ja koulutuksen palauttamisessa arvoonsa luottamushenkilöitä vaaleissa valittaessa. Sillä sitä sitten vaikeina aikoina niittää, mitä vaaliuurnilla on kylvänyt".

Ja taas kerran täytyy muistuttaa että Sannaa ei ole kukaan äänestänyt pääministeriksi. Hän on ihan sattumalta (Rinteen sekoilujen takia) tuossa virassa.

Mutta niin se on kansanedustajienkin kanssa: idiootteja kun äänestetään asiantuntijoiden sijasta, niin idiootteja saadaan.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 781
 • Liked: 14300
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8919 : 08.01.2022, 13:56:20 »
OAJ:n puheen­johtaja: Kaikkien oppilaiden testaaminen vähintään kahdesti viikossa on valtava urakka
Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo, että koululaisten testaaminen viikoittain tulee olemaan valtava urakka.

Lainaus
STT
13:50
Hallituksen ministerien koronaryhmä kertoi eilen suosittelevansa, että perus- ja toisen asteen oppilaat testattaisiin kotona kahdesti viikossa kevätlukukauden alettua. Tarpeen vaatiessa testausta voidaan lisätä kolmesta viiteen kertaan viikossa.

Luukkaisen mukaan on epäselvää, miten huolehditaan siitä, että kaikki oppilaat varmasti testattaisiin kotona. Pelkästään perusopetuksen piirissä on Suomessa yli puoli miljoonaa lasta, Luukkainen toteaa.

do the math...  :facepalm: :facepalm:

Don't give me that do goody good bullshit

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 649
 • Liked: 5258
 • Sus siunatkoon
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8920 : 08.01.2022, 15:00:47 »
Mutta niin se on kansanedustajienkin kanssa: idiootteja kun äänestetään asiantuntijoiden sijasta, niin idiootteja saadaan.

...niin saadaan idiotismia. Tässä asia on paremmin tiivistetty kuin Ilaskivi edellä.

Äänestämishommassa on käytännön ongelmana se ettei ehdokkaat kerro etukäteen olevansa idiootteja ja aikovansa syyllistyä idiotismiin tultuaan valituksi (tietenkään). Minäkin olen äänestänyt Kokoomusta sekä kokoomuksia vaikuttaviin asemiin (joku ääneni saanut jäänyt rannallekin), kerran Vihreääkin (tuli tunnetuksi nusuilustaan), äänestänyt Kyllä EY/EU kansanäänestyksessä, ollut ehdollisesti myönteinen EU:lle ja eurolle, suhtautunut välinpitämättömästi löperöön maahanmuuttopolitiikkaan... Joten Kyllä, olen osasyyllinen idiotismiin.

Nuoruudessani minut on opetettu lukemaan lehtiä ja kirjoja sekä "seuraamaan aikaani" mm. lehtiä lukemalla, jotta olisin "sivistynyt". Näin yritin sivistää itseäni pitkälle 00-luvulle, kunnes kriittisyyteni laukaistiin maata kiertävälle radalle ja tympääntyminen manipuloivaan valtamediaan saavutti syttymispisteen. Näistä johtuen olen joutunut hakemaan vaihtoehtoja valtamedialle ja käyttämään huomattavan paljon vaivaa ja aikaani "aikani seuraamiseen". Kirjoitan jopa Hommaforumille, kun välillä idiotismi nyppii - eikä vain välillä vaan liian usein. En usko olevani ainoa kokemukseni kanssa. Tämä vain taustoittaakseni, mistä idioottien valinta johtuu.  Enemmistö suomalaisista äänestäjistä on vielä niitä muita, jotka eivät joko 1) tunnusta mitään idiotismia edes olevan olemassa tai 2) EVVK, mutta äänestävät silti "vähiten huonoa sekä tuttua ja turvallista". Kolmas enemmistöön kuuluva joukko on ne, jotka jättävät äänestämättä "koska idiotismi", mutta näin toimien syyllistyvät itse idiotismiin.

Varmaan näistä pitäisi keskustella.  ??? ;)

***

Ilaskiven vertaus kenraalista koronatoimien johtajaksi on sikäli onnistunut, että kenraali on nimenomaan koulutettu ja pätevöitynyt suurten joukkojen johtajana - tai ainakin näin pitäisi voida luottaa kenraali-nimikkeeseen. Mutta ammatti-, arvo-, tehtävä- ym. nimikkeet ovat mielestäni saatu osin inflatoitua Suomessa. Onhan näitä Google-lääkäreitä jäänyt kiinni, nyt on pääministerinä 34-vuotias bile-pissis ja yhden hallituspuolueen puheenjohtajana on 25-vuotias yleispissis.

Sori nuoret! Kyllä minä ymmärrän, että nuoruuteen kuuluu vauhtisokeus. Ja osin tämä on jälleen vanhempien ja kokeneempien syytä, mitäs sallimme nuoruuden hypetyksen ja ilman kunnollista elämänkokemusta olevien nuorten nostamisen jalustalle. Jalustalle nostamisesta ja hypetyksestä voi mennä elämässä kokeneempienkin pää sekaisin...

Äääh! Siis piti sanoa tuosta Ilaskiven kenraalin vaatimuksesta, että käsittääkseni korona-epidemian hallinta on nimenomaan joukkojen hallintaa. Nyt kenraalin johdettavana ei ole sotajoukot vaan toisiaan tartuttavat ja vapauksiensa perään haikailevat kansanjoukot. Tai ei ne kansanjoukotkaan ole suoraan kenraalin johdettavana vaan kenraalin johdettavana on suoraan se teoreettinen asiantuntijoista koostuva koronanyrkki. Koronanyrkin tulisi kyetä kenraalin johdolla kansan johtamiseen virus-epidemian oloissa.

Mutta kuten jo vihjasin, vauhtisokeus omaan pätevyyteen sokaisi nämä meidän nuoret sankarittaret ja sankarit. He olisivat itse päässeet niin paljon vähemmällä, kun olisivat luovuttaneet korona-epidemian päätöksenteon koronanyrkille, mitä setämies ehdotti jo epidemian alkumetreillä. Mutta kun on kaikkivoiva niin minkäs teet - teet kaiken...
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 541
 • Liked: 4478
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8921 : 08.01.2022, 15:24:55 »
OAJ:n puheen­johtaja: Kaikkien oppilaiden testaaminen vähintään kahdesti viikossa on valtava urakka
Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo, että koululaisten testaaminen viikoittain tulee olemaan valtava urakka.

Lainaus
STT
13:50
Hallituksen ministerien koronaryhmä kertoi eilen suosittelevansa, että perus- ja toisen asteen oppilaat testattaisiin kotona kahdesti viikossa kevätlukukauden alettua. Tarpeen vaatiessa testausta voidaan lisätä kolmesta viiteen kertaan viikossa.

Luukkaisen mukaan on epäselvää, miten huolehditaan siitä, että kaikki oppilaat varmasti testattaisiin kotona. Pelkästään perusopetuksen piirissä on Suomessa yli puoli miljoonaa lasta, Luukkainen toteaa.

do the math...  :facepalm: :facepalm:

Just mouhosin tästä tuolla Parantolassa. Onko maan hallitus ihan oikeasti noin pihalla? Eikö ne osaa edes peruskoulumatematiikkaa? Pienet lapsetkin osaa laskea, mitä tarkoittaa kaksi tai viisi testiä viikossa yli puolelle miljoonalle lapselle. Päälle vielä toisen asteen opiskelijat. Vittu pää räjähtää tämän idiotismin kanssa.

EDIT: Eli toinen aste ja henkilökunta päälle, niin miljoona!

Lainaus käyttäjältä:  YLE  8.1.2022
OAJ:n puheenjohtaja: Kaikkien oppilaiden koronatestaaminen viikoittain on valtava urakka – "Valtiovallan tehtävä huolehtia"
...

– Tähän kun lisätään toinen aste ja vielä henkilökunta päälle, puhutaan lähes miljoonasta ihmisestä, jotka pitäisi testata vähintään kahdesti viikossa.
...
https://yle.fi/uutiset/3-12262989
« Viimeksi muokattu: 08.01.2022, 15:47:55 kirjoittanut L. Brander »
Let's Go Brandon

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 172
 • Liked: 3159
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8922 : 08.01.2022, 16:18:24 »
Pääministeri Marin Ylellä: Korona­viruksen leviämisen estäminen on käytännössä mahdotonta
Hallituksen koronaministeriryhmä päätti perjantaina uusista rajoituksista ja suosituksista pahenevan epidemian hillitsemiseksi. Etäkoulua ei suositeltu.

eli valmiuslaki on jo tulilla, get over it... tämä porukka repii koronasta kaiken irti, ettei tarvitse luopua vallasta

 :facepalm:

Tavallaan ymmärrän Marinia ja kumppaneita; jos on jäätävät asuntolainat alla, niin mielellään sitä pitänee kiinni asemastaan viimeiseen asti ja toivoo, että pääsee pyöröovi-ilmiön kautta sitten jatkamaan parempipalkkaiseen pestiin yksityiselle sektorille. Näiden veloista oli joskus juttua Hommalla. En tiedä, olisivatko sitten yhtä innostuneita pitämään asemastansa kiinni, jos velkoja ei olisi niin paljoa otettuna.
« Viimeksi muokattu: 09.01.2022, 10:30:59 kirjoittanut Kallan »
Jos pääministeri on kelvoton bilettäjä, älkää ainoastaan toivoko hänen eroansa vaan toivokaa että seuraaja olisi häntä fiksumpi; sillä onhan olemassa todennäköisyys sille, että hänen seuraajansa voi olla kahta kertaa surkeampi.

haermae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 696
 • Liked: 1245
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8923 : 08.01.2022, 19:01:54 »
Tavallaan ymmärrän Marinia ja kumppaneita; jos on jäätävät asuntolainat alla, niin mielellään sitä pitänee kiinni asemastaan viimeiseen asti ja toivoo, että pääsee pyöröovi-ilmiön kautta sitten jatkamaan parempipalkkaiseen pestiin yksityiselle sektorille. Näiden veloista oli joskus juttua Hommalla. En tiedä, olisivatko sitten yhtä innostuneita pitämään asemastansa kiinni, jos velkoja ei olisi niin paljoa otettuna.

Sanna tosiaan otti mitä, 700 k€, asuntolainaa PM:n pestin alkupuolella. Vaikka laittaisi koko nettopalkkansa kk-lyhennyksiin, pestin päättyessä on vielä parisataatuhatta euroa maksettavaa. Ei ihme että perheen ruoka- ja juomakuluissakin piti yrittää säästää.

Siinäpä on lyhentelemistä kun koittaa arki siviiliammatissa Tampereen Sokoksen vaateosastolla. Joutuu ehkä kk-erää vähän säätämään. Oliko vielä niin että miehen tulot ovat vähäiset, eikä sieltä apuja löydy. No, varmasti sen verran hieno kämppä että maksuvaikeuksien tullen löytyy ottaja, kunhan vaan laittaa hinnan kohdalleen.

Asiantuntija-hommia Sannalle ei yksityissektorilta löydy, mutta kuka ottaisi bile-Sannan kovapalkkaisiin johtotehtäviinkään?

Mikä firma haluaisi, että neuvottelussa pöydän toisella puolella kalapuikko-setämies-boomerit virnuilevat heidän uudelle ei-kovinkaan-uskottavalle rekrylleen? Tiedä vaikka varaisivat pirusillaan vielä Corona-oluttakin pöytään palaverijuomaksi. Mikä firma uskaltaisi antaa Sannalle mitään vastuuta, hänen näyttönsä tuntien? Saikulla aina kun töissä pitäisi tehdä jotain muutakin kuin poseerata, tai kun mokaa, tai kun työnteko ei muuten vaan huvita. Korona-altistuneena edes etäyhteys A-studioon ei onnistunut, vaikkei ollut millään lailla kipeänä.

Perinteisesti politiikan raakkeja on otettu yhteiskuntasuhteista vastaavan johtajan tittelille, mutta siihenkin pitäisi omata hyödyllisiä verkostoja. Eihän keulakuvasta muuten mitään hyötyä ole. Sannan verkosto näyttää koostuvan bile-Ilmarista ja some-maailman myöhäisteini-ikäisistä pintaliitäjistä. Se, että on pari kertaa päässyt valokuvaan kättelemässä EU-johtajia ei tarkoita vielä mitään.

Kyllä Sannan vihreä oksa on julkisella puolella. Mutta suojatyöpaikoistakin on kilpailua, ei niitä kaikille riitä. Kukahan demarivaikuttaja haluaisi leimautua Sannan tukijaksi suojatyöpaikka-kisassa?

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 029
 • Liked: 30693
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8924 : 08.01.2022, 19:40:24 »
Just mouhosin tästä tuolla Parantolassa. Onko maan hallitus ihan oikeasti noin pihalla? Eikö ne osaa edes peruskoulumatematiikkaa? Pienet lapsetkin osaa laskea, mitä tarkoittaa kaksi tai viisi testiä viikossa yli puolelle miljoonalle lapselle. Päälle vielä toisen asteen opiskelijat. Vittu pää räjähtää tämän idiotismin kanssa.

EDIT: Eli toinen aste ja henkilökunta päälle, niin miljoona!
Tuohon testaamiseen tarvitaan ilmeisesti joku testi ja joku sitten taasen myy niitä testejä. Joku on tainnut lobata tytöille tuon idean testaamisesta kun ne testit maksaa valde. Tosi hyvä pisnes niille testien myyjille.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Pyhä Olavi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 708
 • Liked: 858
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8925 : 08.01.2022, 19:51:08 »
Hmmm. Eikös Eduskunnassa ollut Persujen idea, että testataan hoitohenkilökuntaa päivittäin rokotuksen sijaan, onkohan joku pisnesmies käynyt Persujen ryhmässä Sannan porukan jälkeen ?

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 335
 • Liked: 3399
 • Mankuva rasitin.
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8926 : 08.01.2022, 20:48:52 »
Just mouhosin tästä tuolla Parantolassa. Onko maan hallitus ihan oikeasti noin pihalla? Eikö ne osaa edes peruskoulumatematiikkaa? Pienet lapsetkin osaa laskea, mitä tarkoittaa kaksi tai viisi testiä viikossa yli puolelle miljoonalle lapselle. Päälle vielä toisen asteen opiskelijat. Vittu pää räjähtää tämän idiotismin kanssa.

EDIT: Eli toinen aste ja henkilökunta päälle, niin miljoona!

Mut hei, onneksi kiellettiin muovipillit niin maski- ja testijäte ei haittaa  :P

Voisihan ne olla kokonaan sellupohjaisia mutta kuluttajien turvallisuudentunteen vuoksi eivät ole. Pitää olla muovikehys ympärillä että yksinkertainen pahviin imeytetty reagenssiaine näyttää tieteellis-teknisemmältä, ja maskeihin lasikuitua koska se on tunnetusti terveellistä keuhkoille.

Kiurulla on eksistentiaalinen paniikki päällä. Viimeinen ja ainoa tilaisuus saada geenit kiertoon, ja koska hän on asemassa jossa voi käyttää valtaa pakottaakseen muut lisäämään hänen turvallisuudentunnettaan, niin tekee geriatrisen emon raivolla kaikkensa että oma lapsi saa mahdollisuuden vaikka muitten perheitten elämä ja elinkeinot pilataan.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 029
 • Liked: 30693
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8927 : 08.01.2022, 22:34:59 »
Nyt kun puuhastellaan sen koronapassin käyttöönottoa niin mihin unohtui se uljas aate vapaasta liikkuvuudesta. Se oikean passin heilauttaminen rajalla oli niin kauhea vaiva ja liikkuvuuden hidaste että siitä oli päästävä eroon. Nyt sitten pitäisi sitä koronapassia heilutella jopa baariin mennessä.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 024
 • Liked: 2200
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8928 : 08.01.2022, 22:55:10 »
Se koskee vain meitä kantasuomalaisia, jos et vielä ole ymmärtänyt.

haermae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 696
 • Liked: 1245
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8929 : 08.01.2022, 23:54:33 »
Hmmm. Eikös Eduskunnassa ollut Persujen idea, että testataan hoitohenkilökuntaa päivittäin rokotuksen sijaan, onkohan joku pisnesmies käynyt Persujen ryhmässä Sannan porukan jälkeen ?

Sikäli kun puhumme samasta asiasta, niin Persujen ja Krisujen idea oli toistuvat testit vaihtoehtona PAKKO-rokotuksille, eli vähän eri asia.

Itsekin kannatin toisessa ketjussa. Höystettynä FFP2/3-suojaimella kaikille, koska rokotettu hoitaja levittää koronaa siinä missä rokottamatonkin.

Kohderyhmänä rokottamattomien hoitajien määrä on aivan eri dekadilla kuin kaikkien Suomen koululaisten (ja opiskelijoiden?) määrä, joten vaadittava työmäärä olisi ollut paljon pienempi. No samapa tuo, pakko-rokotuksiinhan siinä päädyttiin. Rokotettuihin hoitajiin ei oltu kohdistamassa mitään toimenpiteitä tuossa yhteydessä.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 585
 • Liked: 43503
 • It's gotta be PS
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8930 : 09.01.2022, 00:09:49 »
Perinteisesti politiikan raakkeja on otettu yhteiskuntasuhteista vastaavan johtajan tittelille, mutta siihenkin pitäisi omata hyödyllisiä verkostoja. Eihän keulakuvasta muuten mitään hyötyä ole. Sannan verkosto näyttää koostuvan bile-Ilmarista ja some-maailman myöhäisteini-ikäisistä pintaliitäjistä. Se, että on pari kertaa päässyt valokuvaan kättelemässä EU-johtajia ei tarkoita vielä mitään.

Kyllä Sannan vihreä oksa on julkisella puolella. Mutta suojatyöpaikoistakin on kilpailua, ei niitä kaikille riitä. Kukahan demarivaikuttaja haluaisi leimautua Sannan tukijaksi suojatyöpaikka-kisassa?

Juuri näistä syistä Sanna I osti tulevien sukupolvien velaksi itselleen höpökomissaarin viran unionista. Mitäs se nyt maksoikaan, 4-5 miljardia netto? Ja korot päälle.

Kehui vielä sopimusta hyväksi, mitä se tietenkin hänen kannaltaan olikin.
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 689
 • Liked: 9037
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8931 : 12.01.2022, 21:20:51 »
Harakka kantaa vastuun ja syyttää edellistä hallitusta. Jossa oli persut mukana jotka nyt ovat kaikkien mukaan eri puolue kuin silloin koska Halla-aho pääsi vallankahvaan mutta jotka ovat kuitenkin sopivasti niitä samoja aina välillä.
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 781
 • Liked: 14300
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8932 : 13.01.2022, 10:57:59 »
eli valmiuslaki on jo tulilla, get over it... tämä porukka repii koronasta kaiken irti, ettei tarvitse luopua vallasta

 :facepalm:

Lainaus
Helsingin Sanomat uutisoi keskiviikkona illalla ensimmäisenä, että maan hallitus valmistelee poikkeusolojen toteamista ja valmiuslain käyttöönottoa. Uutisessa siteerattiin ”useita toisistaan riippumattomia lähteitä”.

https://www.verkkouutiset.fi/hsn-paatoimittaja-hallituksen-viestinta-raskasta-taktista-politikointia/

HS:n lähteet: Hallitus valmistelee poikkeusolojen toteamista ja valmiuslain käyttöönottoa
Valmiuslain käyttöönoton tarkoituksena olisi tarvittaessa terveydenhuollon toiminnan turvaaminen, ei uusien rajoitusten asettaminen. Hallitus ei ole tehnyt asiasta päätöksiä.

Lainaus
HALLITUS valmistelee poikkeusolojen toteamista ja valmiuslain käyttöönottoa, kertovat useat toisistaan riippumattomat lähteet Helsingin Sanomille. Hallitus voi todeta poikkeusolot yhdessä tasavallan presidentin kanssa, jonka jälkeen se voi eduskunnan suostumuksella ottaa käyttöön valmiuslaissa säädettyjä toimivaltuuksia.

Päätöksiä poikkeusolojen toteamisesta ja valmiuslain käyttöönotosta ei ole tehty. Hallituksen koronaministerityöryhmä käsittelee asiaa mahdollisesti tämän viikon lopulla tai ensi viikolla.

Valmiuslain käyttöönoton tarkoituksena olisi alkuvaiheessa sosiaali- ja terveydenhuollon toiminnan turvaaminen eikä uusien rajoitusten käyttöönotto. Koronavirustartuntojen takia työvoimasta on paikoittain pulaa paitsi terveydenhuollossa myös vanhustenhoidossa. Hallitus voi joutua turvautumaan valmiuslakiin, jos sosiaali- ja terveydenhuollon kuormitus kasvaa edelleen.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008536123.htmlmut silti niinq joudutaa niit rajotuksiiki tekee / heippaterkuin sanna

ps ja sitä paitsi odotellaan taas niinq viikko ku kuitenkin tärkee asia
Don't give me that do goody good bullshit

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 253
 • Liked: 34916
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8933 : 13.01.2022, 19:34:35 »
Lainaus

Nyt tehdään uutta ”raivoa herättävää” veroa – nämä suomalaiset joutuvat maksajiksi

13.1.202216:58päivitetty 13.1.202216:58 VEROTUS

Valtiovarainministeriössä on aloitettu valmistelemaan kovaa arvostelua nostanutta ja ministeriön itsensä tyrmäämää maastapoistumisveroa.

Valtiovarainministeriössä on aloitettu valmistelemaan kovaa arvostelua saanutta veroa, joka kutsutaan ministeriön säädösvalmistelussa maastapoistumisveroksi. Vero tunnetaan myös nimillä arvonnousuvero ja exit-vero.

Lue koko juttu
Kirjaudu sisään, lue enemmän


https://www.talouselama.fi/uutiset/nyt-tehdaan-uutta-raivoa-herattavaa-veroa-nama-suomalaiset-joutuvat-maksajiksi/0f2142c9-8c58-4919-a013-c0784d0a8f25

Lainaus
X

24.12.2014 | 15:51

SDP:n varapuheenjohtaja, Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin on poistanut veropakolaisuutta ja veronkiertoa koskevan tviittinsä.

Sanna Marin tviittasi tiistai-iltana ehdotuksen, jonka mukaan:

”Mitä jos veropakolaisuudesta/veronkierrosta seuraisi kansalaisuuden menetys tai muu vastaava rangaistus.”

X

https://www.verkkouutiset.fi/sdpn-marin-poisti-veropakolaisuus-tviittinsa-ehdotti-kansalaisuuden-menetysta-29905/#2a2ed954

Lainaus

Valtakunnanpakovero (saks. Reichsfluchtsteuer) oli pääomanliikkeiden sääntelylaki, jonka Weimarin tasavalta sääti estääkseen pääomapaon. Valtakunnanpresidentti Paul von Hindenburg antoi tästä asetuksen 8.12.1931. Vero perittiin, jos yksilön varat ylittivät 200 000 RM tai vuositulot ylittivät 20 000 RM. Vero oli 25 %. Tuolloin 200 000 RM vastasi 47 600 dollaria (vastaa 766,000 dollaria vuonna 2017).

Kolmannen Valtakunnan aikana pakoveron tarkoitus ei enää ollut niinkään estää rikkaiden kansalaisten muuttoa. Pikemminkin juutalaisten lähtö oli toivottua ja sallittua — jopa Puolan valtauksen jälkeen — kunnes Heinrich Himmler kielsi juutalaisten maastamuuton 23. lokakuuta 1941. Siihen asti veroilla pakkolunastettiin[1] osa maasta ajettujen juutalaisten omaisuudesta.


https://fi.wikipedia.org/wiki/Valtakunnanpakovero

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 029
 • Liked: 30693
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8934 : 13.01.2022, 21:47:19 »
Lainaus

Nyt tehdään uutta ”raivoa herättävää” veroa – nämä suomalaiset joutuvat maksajiksi

13.1.202216:58päivitetty 13.1.202216:58 VEROTUS

Valtiovarainministeriössä on aloitettu valmistelemaan kovaa arvostelua nostanutta ja ministeriön itsensä tyrmäämää maastapoistumisveroa.

Valtiovarainministeriössä on aloitettu valmistelemaan kovaa arvostelua saanutta veroa, joka kutsutaan ministeriön säädösvalmistelussa maastapoistumisveroksi. Vero tunnetaan myös nimillä arvonnousuvero ja exit-vero.
Jotenkin tuli mieleen se EUn myötä tullut vapaa liikkuvuus.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 420
 • Liked: 7081
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8935 : 14.01.2022, 22:30:37 »

Puhuivat paskaa perjantain Alfa-TV:n Parkkosessa. Kepun ex. puoluesihteeri Timo Laaninen ja SDP:n pikkupomo Dimitri Qvintus totesivat, että pääministerin homma on siinä mielessä ikävä, kun hän ei voi siirtää esilletulevaa ongelmaa enään muualle.

Paskat! Kuinka monta ongelmaa onkaan siirretty veronmaksajan kontolle.
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 948
 • Liked: 1145
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8936 : 15.01.2022, 09:46:46 »
Marinin valtioneuvosto - Erinomaista vaalityötä Perussuomalaisille
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 555
 • Liked: 3270
 • Maanantaikappale
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8937 : 15.01.2022, 10:05:28 »

Puhuivat paskaa perjantain Alfa-TV:n Parkkosessa. Kepun ex. puoluesihteeri Timo Laaninen ja SDP:n pikkupomo Dimitri Qvintus totesivat, että pääministerin homma on siinä mielessä ikävä, kun hän ei voi siirtää esilletulevaa ongelmaa enään muualle.

Paskat! Kuinka monta ongelmaa onkaan siirretty veronmaksajan kontolle.
Hieman off topic, mutta ko ohjelma on muutenkin normaali valtamediatasoinen laadultaan. Ei kannata tuhlata aikaansa järkevän dialogin löytämiseen Parkkosen ja kumppaneiden jorinoista.
"With all our faces dour, waiting for the judgment hour"

"Fight makes might; might makes right; fight for might; fight! fight! fight!"

"Wake up, please wake up... everybody's dead"

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 781
 • Liked: 14300
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8938 : 18.01.2022, 11:31:37 »
Marin: Hallitus pohtii koronan poistamista yleisvaarallisten tartuntatautien listalta

Lainaus
Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan nykyisiä koronarajoituksia jatketaan todennäköisesti tammikuun jälkeen. Pohdinnassa on myös se, tulisiko korona poistaa yleisvaarallisten tartuntatautien listalta.

Hallitus neuvottelee parhaillaan Säätytalolla koronatilanteesta pääministeri Marinin johdolla.

Marin sanoi saapuessaan Säätytalolle, että hallitus neuvottelee sekä koronan hybridistrategian että testaus- ja jäljitysstrategian päivittämisestä.

Keskeinen kysymys on Marinin mukaan se, miten koronaan jatkossa suhtaudutaan.

– Meidän pitää pohtia, ovatko aikaisemmat strategian lainalaisuudet enää voimassa vai onko meidän syytä muuttaa kokonaisuudessaan suhtautumista.

Pohdinnassa on Marinin mukaan myös se, tulisiko korona poistaa yleisvaarallisten tartuntatautien listalta.

– Varmasti keskusteluun nousee myös se, missä vaiheessa olisi sellainen aika – tai tuleeko sellainen aika nopeastikin – että korona poistettaisiin yleisvaarallisten tartuntatautien listalta. Tämä on tietysti terveysviranomaisten arvioima asia, mutta kaikki nämä asiat ovat keskustelussa.

Rajoitukset jatkumassa tammikuun jälkeen
Marinin mukaan on todennäköistä, että nykyisiä koronarajoituksia jatketaan tammikuun jälkeen.

Samalla Marin kuitenkin totesi, että nykyiset rajoitukset eivät ole yhtä tehokkaita omikronmuunnosta vastaan.

– Meidän on todennäköisesti jatkettava nykyisiä rajoituksia vielä tammikuun lopusta mutta kuinka pitkään, siitä keskustelumme. Näemme, että rajoitukset eivät ole yhtä vaikuttavia omikronmuunnoksia vastaan. Emme halua turhaan ylläpitää rajoituksia ja vaikeuttaa ihmisten elämää ja yritysten toimintaa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/marin-hallitus-pohtii-koronan-poistamista-yleisvaaralllisten-tartuntatautien-listalta/8334796


siinäpä se sitten tuli, kädet on nostettu pystyyn ja hyvin vähän hyvää on saatu aikaiseksi tässä kahden vuoden aikana.

Eroa jo.

Don't give me that do goody good bullshit

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 024
 • Liked: 2200
Vs: Sanna Marinin hallitus 2019–
« Vastaus #8939 : 18.01.2022, 12:23:39 »
Kristallipalloni kertoo, että koronarajoitukset jatkuvat maaliskuun loppuun. Saadaan suomalaisten talvilomat pilattua ja matkailu- ja ravintola-alaa tapettua lisää, asiakkaiden puutteessa.

Ramadan Suomessa alkaa tänä vuona 3.4. Silloin ei enää ole koronarajoituksia, ja kuukauden kestävän ramadanin aikana voi vapaasti liikkua, tavata, käydä ravintolassa jne.

Sitten taas toukokuun alussa, kun ramadan loppuu, tulee taas yllättävä käänne, kun koronatartunnat taas voimakkaasti lisääntyvät, ja rajoituksiin pitää taas mennä. Saadaan pilattua koulujen päättäjäiset, yo-juhlat ym. Koko kesän ovat rajoitukset voimassa, varsinkaan juhannusta ei saa juhlia, eikä kesäfestareita nyt ainakaan järjestää.

Katsotaan muutaman kuukauden kuluttua, kuinka asiat sitten oikeasti menivät.

Tagit: