Kirjoittaja Aihe: 2019-12-19 Nuoret kokoomuslaiset: Hallitusyhteistyö PS:n kanssa olisi iso riski  (Luettu 10308 kertaa)

Taikakaulin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 706
 • Liked: 5146
  • Luonnonperintösäätiö ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita ja rauhoittaa ne pysyvästi.
Annillahan alkaa olla kelpo kokkari-cv ja vielä noin nuorena. Kyllä tästä vielä hyvä kykypuolueen keulahahmo saadaan.

Lainaus
Kokoomuspoliitikko oli pidätettynä kiristyksestä epäiltynä

[...]

Puntilan kujanjuoksu alkoi noin vuosi sitten, kun hänen yhtiönsä remonttityömaalla tehtiin työsuojelutarkastus. Ilmeni, että Anni Puntila oli purattanut todennäköisesti asbestipitoisia rakenteita ilman asianmukaisia varotoimia.

Tarkastuksen jälkeen Puntila ripusti remontoitavan hallin oveen kyltin “Pääsy kielletty virkamiehiltä ja muilta kommunisteilta”.


Useiden tarkastuskäyntien jälkeen Aluehallintovirasto teki työmaista rikosilmoituksen poliisille. Työsuojelurikoksen tutkinnassa poliisi sai tänä keväänä tietoa siitä, että purettua rakennusjätettä olisi hävitetty maahan kaivamalla. Asian julkitulo sai Puntilan pyytämään eroa luottamustehtävistään kunnanvaltuustossa ja muun muassa Hämeenlinnan vesiyhtiön hallituksen johdossa.


[...]

Taustalla oli kuitenkin vielä vakavampi rikosepäily. Huhtikuun lopussa Puntila oli pidätetty yhdessä yritystä omistavan lähisukulaisensa sekä erään renkolaismiehen kanssa. Pidätyksen syynä oli epäilty kiristys. Epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

...

Epäillyn kiristyksen uhrina oli irakilainen autopesulayrittäjä ja hänen työntekijänsä. Autopesula toimii Anni Puntilan johtaman kiinteistösijoitusyhtiön omistamissa tiloissa. Yhtiön omistavat puoliksi Puntilan lähisukulainen sekä tämän liikekumppani.

[...]

Kello 12 aikaan kiinteistöltä oli katkaistu sähköt. Pesulan työntekijän epäilyn mukaan tämä oli tehty valvontakameroiden pimentämiseksi.

Sähköjen katkettua toistakymmentä uhkaavaa miestä oli saapunut paikalle. Joukkoa johti sittemmin pidätetty renkolaismies. Hänellä oli ollut Anni Puntilan tulostama kuva yrittäjästä, jota miehet olivat kertoneet etsivänsä

Miehet kertoivat työntekijöille, että pesula on velkaa 10 000 euroa maksamattomista vuokrista. Velka pitäisi suorittaa heti ja samalla yrityksen tulisi poistua tiloista.

[...]

Anni Puntilan johtaman kiinteistösijoitusyhtiön toisen omistajan poliisille kertoman mukaan erimielisyydet autopesulayrittäjän ja tämän työntekijöiden kanssa olivat alkaneet autopaikkoja koskevasta riidasta.

Yhtiökumppanin mukaan pesulan pihassa oli ollut 23 ajoneuvoa, vaikka autopaikkoja oli sovittu vain kaksikymmentä. Anni Puntila oli luovuttanut kolme ylimääräistä ajoneuvoa romutettavaksi ilman, että niiden omistajat olisivat tienneet asiasta mitään.

Yksi ajoneuvoista oli hämeenlinnalaisen pojan mopoauto. Mopoauton omistaja teki asiasta rikosilmoituksen.

[...]

Vuonna 1991 syntynyt Anni Puntila nousi kaupunginvaltuustoon toisella yrityksellään vuoden 2017 vaaleissa. Hänelle annettiin merkittäviäkin luottamustehtäviä, kuten noin 20 miljoonan euron liikevaihdolla kaupungin toimivan vesiyhtiön hallituksen puheenjohtajuus.

Tätä ennen hän oli toiminut kansanedustaja Timo Heinosen (kok) avustajana, kokoomusnuorten hallituksessa, Hämeen kokoomusnuorten johdossa ja Hämeen kokoomuksen varapuheenjohtajana.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/65a04a15-c629-4e96-8e8c-0fcf70d9d2d4?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2i7C2zuaZRsSGV0AgduEKzP7N9zngPqty9Y4A0E53v71PMUEC0Y5ztLKU#Echobox=1601440525
Lahjoita suomalaisen kulttuurin säilymiseen - https://www.luonnonperintosaatio.fi

"Tarjoamme ainoana valtakunnallisena tahona suoran kanavan luonnonsuojeluun.
Kaikki lahjoitukset käytetään alueiden ostoon, suojeluprosessiin ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen."

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 258
 • Liked: 34922
 • Ego sum Spartacus
Lainaus

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu syyllistyi kerralla kahdeksaan rikokseen
Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut entisen Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Anni Fredriika Puntilan, 30, puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Puntila väärensi johtamiensa yhtiöiden osakkaan nimen kokousten pöytäkirjoihin.
Puntila päätti säästää asbestipurkukustannuksista ja määräsi pätemättömät työntekijät hommiin.
Puntilan johtama yritys kätki vaarallista rakennusjätettä maahan.
Tekoaikaan Anni Puntila oli kaupunginvaltuutettu ja kaupungin vesiyhtiön puheenjohtaja.

Tuomionsa käräjäoikeus luki väärennyksestä, kavalluksesta, kotirauhan rikkomisesta, kolmesta vahingonteosta, työturvallisuusrikoksesta ja ympäristön turmelemisesta.

Puntilan syyksi luetut kahdeksan rikosta tapahtuivat maaliskuun 2018 ja toukokuun 2020 välisenä aikana.

Tekoaikaan hän oli paitsi kaupunginvaltuutettu myös Hämeenlinnan kaupungin vesiyhtiön puheenjohtaja. Luottamustehtävistä kokoomusta edustanut Puntila erosi toukokuussa 2020, kun poliisi kaivoi hänen johtamansa kiinteistöyrityksen omistamalta tontilta purkujätettä, joka sisälsi muun muassa sekä asbestia että elohopeaa.

Asbestijätettä eli käytännössä purettuja kattolevyjä löytyi myös pakettiautosta, joka oli ajettu Rengon kuntaan erääseen latoon. Tuo lato kuuluu kaupunginvaltuutettu Matti Mikkolalle (kok).

Rikos on ympäristön turmeleminen.

Mikkola sai samassa oikeudenkäynnissä ympäristön turmelemisesta 25 päiväsakon rangaistuksen, joka hänen tuloillaan tarkoittaa 1 650 euron maksua valtiolle.

X

Purkutöissä oli viisi työntekijää. Kellään heistä ei ollut asbestipurkupätevyyttä. Työntekijöillä ei ollut asianmukaisia suojavälineitä eivätkä he puhdistautuneet asianmukaisesti.

Rikos on työturvallisuusrikos.

X

Kolmas Puntilan päärikos on väärennys. Hän väärensi viiden eri osakeyhtiön yhtiökokousten ja hallitusten kokousten pöytäkirjoja. Puntila toimi kyseisten yhtiöiden toimitusjohtajana, mutta ei ollut niiden osakas.

X

Kotirauhan rikkominen luettiin Puntilan syyksi, koska hän Puntila tunkeutui sukulaisensa liikekumppanin asuntoon viemään papereita. Puntila pääsi sisälle, sillä tiesi asunnon ovikoodin.

Vahingonteot luettiin Puntilan syyksi, koska hän toimitti romutukseen Barreli Kiinteistöt Oy:n tontilla olleet, mutta mahdollisesti vuokralaisen pysäköintiluvalla olleet, kaksi vanhaa henkilöautoa sekä mopoauton.

Mopoauto kuului lapsiperheelle. Sen isä teki Puntilasta rikosilmoituksen.

Kavallusrikos luettiin Puntilan syyksi syystä, että hän myi Barreli Kiinteistöt Oy:n omistaman trukin ja sai siitä tuhat euroa. Rahat Puntila otti itselleen. Yrityksen kirjanpitoon hän vei asian vasta, kun oli ollut jo poliisikuulusteluissa.

X

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/081f8289-6248-49df-afd9-216d3a4e370b

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 585
 • Liked: 43504
 • It's gotta be PS
^ Paha sai palkkansa.

Lainaus
Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut entisen Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Anni Fredriika Puntilan, 30, puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 593
 • Liked: 5892
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
^ Paha sai palkkansa.

Lainaus
Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut entisen Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Anni Fredriika Puntilan, 30, puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

eikös ne olleet jotain irakilaisia matuja, joita tämä kävi kovistelemassa?

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 255
 • Liked: 3838
 • Metamorfinen ja nuivaantunut
^ Paha sai palkkansa.

Lainaus
Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut entisen Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Anni Fredriika Puntilan, 30, puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.
Nyt oli tosiaan sen verran pitkä ja kirjava rivi tekoja ja toteutettuna erilaisissa vastuuasemissa, että olisi ehkä odottanut hieman erilaista tuomiota. Hoviin jos menee, niin todennäköisesti taas lyhenee tuostakin kun putoaa osa syytteistä pois.

Edit:
Lainaus
Anni Puntilan vankeusrangaistus voi olla ehdollista, sillä häntä ei ole aiemmin vankeuteen tuomittu. Viime kesäkuussa hänet kylläkin tuomittiin sakkoihin omankädenoikeudesta.

Toisen romutetun henkilöauton omistajalle Puntilan tulee käräjäoikeuden tuomiolla korvata sata euroa, toiselle omistajalle hän on jo maksanut 2 000 euroa. Samoin hänen tulee korvata mopoautoperheen äidille vakuutuksen omavastuuosuus, 200 euroa.

Työntekijöille ei rangaistusta
Väärennyksen ja kotirauhan rikkomisen kohteeksi joutuneelle viiden yhtiön osakkaalle Puntilan tulee korvata loukkauksesta 800 euroa.

Barreli Kiinteistöt Oy sai työturvallisuusrikoksesta 5 000 euron yhteisösakon. Yhtiö joutuu maksamaan valtiolle myös saamansa laskennallisen rikoshyödyn, 31 513 euroa.
Eli 3100€ korvauksia ja puoli vuotta ehdollista.

Aiemmin oli Puntila saanut tuomion luovasta yritystoiminnasta:
Lainaus
Velan perintä oli tapahtunut niin, että Puntila oli kutsunut yrittäjän neuvotteluun autopesulalle. Sovittuna aikana Puntila oli katkaissut kiinteistöltä sähköt.

Sähköjen katkettua renkolaismies oli saapunut paikalle yli kymmenmiehisen joukon kanssa etsimään pesulan omistajaa Puntilan antaman valokuvan kanssa. Yrittäjä ei kuitenkaan ollut saapunut neuvotteluun, jolloin miesjoukko oli poistunut noin kymmenen minuutin jälkeen, kyseltyään ensin yrittäjän perään pesulan työntekijöiltä.

Joukkoa johtanut renkolaismies oli oikeudessa todistaneen työntekijän mukaan halunnut 10 000 euroa rahaa, yrityksen poistuvat toimitiloista sekä omistajan miesjoukon mukaan.

Kiristyksen yrityksen tunnusmerkistö ei täyttynyt
Syyttäjä vaati Puntilalle ja renkolaismiehelle ensisijaisesti rangaistusta kiristyksen yrityksestä ja toissijaisesti ryöstön yrityksestä. Käräjäoikeuden mukaan jäi kuitenkin näyttämättä, että tilanteessa olisi ollut kyse uhkauksesta, joka täyttäisi kiristyksen yrityksen tunnusmerkistön.

Samoin käräjäoikeus katsoi jääneen näyttämättä, että tilanteessa olisi ollut käsillä välitön väkivallan uhka siten, että kyse olisi ollut ryöstön yrityksestä. Käräjäoikeus katsoi todistetuksi sen, että Puntila oli lähettänyt renkolaismiehen perimään riidanalaista vuokrasaatavaa.

Käräjäoikeuden mukaan jäi epäselväksi, oliko mitään vuokrarästejä olemassakaan. Koska kiristyksen tai ryöstön yrityksen tunnusmerkistön ei täyttyneen, tuomittiin Puntila ja renkolaismies omankädenoikeudesta 70 päiväsakkoon. Puntilan tuloilla maksettavaa kertyi 3 290 euroa ja renkolaismiehelle 560 euroa.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/53536036-e9b7-40c7-bb25-94c24fff1184 - 8.6.21 Iltalehti

« Viimeksi muokattu: 23.12.2021, 12:00:22 kirjoittanut n.n. »
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

Tagit: