Kirjoittaja Aihe: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan  (Luettu 158281 kertaa)

Ajattara

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 488
 • Liked: 2225
 • ikäluokkansa palomies
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1110 : 22.01.2020, 13:48:44 »
[...]
En tiedä, näyttääkö FB minulle ryhmän kaikki keskustelut (en ole jäsen), mutta löysin ryhmästä muutamia mielestäni asiallisia ja ansiokkaitakin keskustelunavauksia. Valitettavasti ne näyttävät jääneen suhteellisen vähälle huomiolle, mikä ei sinänsä ole yllätys FB:ssä vaan pikemmin sääntö. FB on teknisesti melko huono alusta syvälliseen, laajaan ja monipolviseen keskusteluun. Muutoin keskustelut olivat FB:lle tyypillisesti sellaista yleistä kohinaa sekalaisista aihepiireistä jotka liittyvät vain löyhästi liikkeen edustamiin ideoihin.

Liikkeelle, joka ei ole oman määritelmänsä mukaan luonteeltaan poliittinen, keskusteluista löytyy kuitenkin varsin paljon poliittista sisältöä, josta on havaittavissa - paremman sanan puutteessa - vihervasemmistolainen tendenssi. Onkin kieltämättä ironista, että jotkin liikkeessä olevat keskustelijat syyttävät perussuomalaisia ja äärioikeistolaisia disinformaation ja salaliittoteorioiden levittämisestä ollen samalla vakuuttuneita siitä että kotimaa on fasisteja ja natseja täynnä.
[...]

Tämä on kyllä aika kattava yhteenveto. FB ei ole ollenkaan hyvä alusta syvemmälle keskustelulle eikä varsinkaan noin isolle porukalle. Käytännössä ylimpänä pysyvät ne aloitukset, jotka aiheuttavat eniten riitelyä, jankkaamista, syyttelyä ja trollijahtia (tai vastavuoroisesti komppaamista ja kauhistelua siitä, miten kauheita ja pahoja ne persut on) ja monet hyvät aloitukset painuvat nopeasti jonnekin kauas pois näkyviltä.

Disinformaation vastustaminen on kaunis ajatus, mutta käytännössä disinformaatio, joka saa  persut (ja yleensäkin koko "vastapuolen") näyttämään mahdollisimman pahalta, on täysin sallittua. Jos joku hiukankin yrittää korjata tietoja, hän saa kimppuunsa jopa kymmeniä silakoita, jotka syyttelevät  trolliksi, valeprofiiliksi ja *gasp* jopa persuksi ja vaativat lisää todisteita ja lähteitä - eikä mikään tosiasiassa riitä lähteeksi, ei valtamedian uutiset eikä edes oikeuden tuomiot.

 :silakka:

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 760
 • Liked: 1496
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1111 : 22.01.2020, 16:20:07 »
Onkin kieltämättä ironista, että jotkin liikkeessä olevat keskustelijat syyttävät perussuomalaisia ja äärioikeistolaisia disinformaation ja salaliittoteorioiden levittämisestä ollen samalla vakuuttuneita siitä että kotimaa on fasisteja ja natseja täynnä.

Tavallaan pelottavaa miten kovasti jotkut näkee joka paikassa persuja ja natseja, kuten että kaikki on niiden vika. Jos kerran faktoihin pitäisi keskustelun pohjautua, pitäisi varmaan silloin myös ymmärtää miten vähän niitä oikeita äärioikeistolaisia on, eikä voi olla persutkaan niin pahoja.

faktankylväjä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 132
 • Liked: 68
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1112 : 22.01.2020, 23:30:07 »
Ymmärtääkseni silakoiden tavoitteet ovat:

1. Kansallismielisten demonisointi pois julkisesta keskustelusta.
2. Johannes Kosken glorifiointi eduskuntaan.

EDIT: jonkinasteista sekoilua poistojen ja säilyttämisten kanssa.

Eivät Silakat halua demonisoida kansallismielisiä pois julkisesta keskustelusta, vaan ainoastaan poistaa asiattomaan sävyyn kirjoitetut tekstit julkisesta keskustelusta. Kansallismielinen saa olla kunhan on sitä kauniisti.

Jälkimmäinen väittämä tuntuu absurdiudessaan suorastaan kafkamaiselta. Näkeehän sen sokea Reettakin täällä hommafoorumillakin, että Johannes Koski jakaa voimakkaasti mielipiteitä eikä suinkaan ole mikään glorifioitu hahmo. Sauli Niinistö on paljon glorifoidumpi henkilö Suomessa - tosin hänellä ei taida olla enää intressejä pyrkimään eduskuntaan. Jokainen saa äänestää ketä haluaa ja Johannes Kosken äänestämistäkään ei kai keneltäkään ole kielletty, jos hän ehdokkaaksi asettuu. Epäilen kuitenkin suuresti asettuuko.
What's So Funny 'Bout Peace, Love and Understanding?

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 790
 • Liked: 1332
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1113 : 23.01.2020, 01:02:29 »
Moitit @faktankylväjä että täällä Hommassa on hommalaisillä vähän huonot "adjektiivit".

Mitäs sanot näistä silakkaliikkeen "adjektiiveistä", mitä sieltä olen bongannut eri kommentoijilta päivien saatossa:

"syrjäkylien juopot, sisäsiittoiset, peräkamaripojat, koulujakäymättömät jne"

Noita sitten haukutaan sumeilematta rasisteiksi ja natseiksi. Puoluekantakin tiedetään, vaikka Suomessa on vaalisalaisuus. Persujahan  ne on tottakai.

Onko tuo sitä parempaa keskustelukulttuuria?

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 313
 • Liked: 11147
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1114 : 23.01.2020, 02:35:27 »
Ohhops...Hommalla mobilisoidaan.  :facepalm:
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 588
 • Liked: 21202
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1115 : 23.01.2020, 07:53:56 »
^ Suhteellisuudentajun ja itsekritiikin puute: kymmenen pistettä!

Täydellinen kyvyttömyys asettaa itseään minnekään muualle kuin hyvä-paha-akselilla pyhimykseksi ja kaikkia eri mieltä olevia Suureksi Saatanaksi ei oikein heijastele niitä pintapuolisesti jaloja arvoja joilla Silakkaliike promoaa itseään (mutta joiden realiteetit pettää jo se terminologia jolla julistuksissa puhutaan asiasta - joka on suoraan totalitäärisen vasemmiston käsialaa, ei minkään vapaata yhteiskunnallista keskustelua tukevan liikkeen ajattelua).

EDIT: Jotenkin muuten vaikuttaa siltä että kirjoittajalta meni aika tehokkaasti ohi ajatus siitä että silakkaliikkeen agendan puolesta voisi kampanjoida liian raivokkaasti. Sen sijaan että se olisi mahdollista, ongelma on vain se että joku tekee niin ei-rehellisin mielin. Tuo ei lupaa kovinkaan hyvää itsensäkorjaavuuden suhteen, joka on perinteisestikin ollut näissä vasemmistolaistiedostavaisissa liikkeissä tasolla jolla tyypillisesti ydinporukkakin on jonkin ajan melkein toistensa kurkuissa kiinni, kilvoitellessaan siitä kuka on voimallisimmin oikealla asialla. Aiemmista rasistinatsi-nimittelyrajoituksistakin tuli väkisin mieleen ajatus siitä että luonnollisestikaan siinä nimittelyssä ei ole mitään sisäistä vikaa ja se on aina täysin faktuaalista koska aate tukee sitä, ainoastaan vähemmän uskoontulleiden keskuudessa esiintyvä imagohaitta on syy jonka takia kirjoittelua pitäisi suitsia ja vältellä eri mieltä olevien kutsumista hitlereiksi tai mengeleiksi...
« Viimeksi muokattu: 23.01.2020, 08:18:01 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 623
 • Liked: 8443
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1116 : 23.01.2020, 08:00:16 »
Moitit @faktankylväjä että täällä Hommassa on hommalaisillä vähän huonot "adjektiivit".

Mitäs sanot näistä silakkaliikkeen "adjektiiveistä", mitä sieltä olen bongannut eri kommentoijilta päivien saatossa:

"syrjäkylien juopot, sisäsiittoiset, peräkamaripojat, koulujakäymättömät jne"

Tuo ei ole pelkästään fisumovementin tyyli, vaan nykyään vasemmiston, globalistien ja lipilaarien tyyli yleisesti. Tuo on mielenkiintoista ja ansaitsisi minusta syvempää analyysiä julkisuudessa, että miksi omaan työväenluokkaan saa nykyään liittää kaikki mahdolliset negatiiviset adjektiivit mitä mieli keksii, mutta maahanmuuttajiin ei mitään. Työväenluokka siis tässä jälleen synonyymina joko pelkän ammattikoulun käyneille tai pelkän peruskoulun käyneille ihmisille, koska se on kompakti termi. Jos nyt puhutaan vaikka sisäsiittoisuudesta ja kouluttamattomuudesta, niin maahanmuuttajiinhan nuo sopivat ensisijaisesti paljon tarkemmin, mutta heitä globalistit eivät koskaan noilla termeillä kuvaa.

Tässä on semmoinen jännä kuvio että oma työväenluokka saa kantaakseen ikään kuin menestymättömyyden häpeän sosiaalisessa hierarkiassa yksinään, samaan aikaan koetaan että maahanmuuttajilta olisi menestystä kohtuutonta vaatia. He näyttäytyvät ikään kuin rousseaulaisina jaloina villeinä, tabula rasoina, vapaana menestymättömyyden häpeästä kuolemaansa saakka, kun samaan aikaan oma alaluokka nähdään turmeltuneena ja epäonnistuneena menneiden vuosisatojen tyyliin. Lienee hyvin ymmärrettävää että oma työväenluokka kokee tällaisen asenteen hyvin epäreiluksi, sosiaalisen sopimuksen irtisanomiseksi heihin. Feministit puhuvat ylistämällä alistamisesta. Kuvaa mielestäni nykyään globalistien asennetta maahanmuuttajiin suhteessa omaan työväenluokkaan.

Globalistien asenne omaa työväenluokkaa kohtaan muistuttaa 1800-luvun porvariston ja alaluokan suhdetta paljon, mutta sillä erolla ettei 1800-luvulla maahanmuuttajia glorifioitu, vaan he saivat saman suhtautumisen, jos eivät vielä tylympää. Kekkosen aikaan tuollaista kieltä olisi kutsuttu luokkavihaksi, mutta nykyään globalistit eivät enää käytä sitäkään termiä mikä paradoksaalisesti on jälleen tehnyt luokkavihasta sosiaalisesti hyväksyttyä kun on ikään kuin sovittu ettei sitä kutsuta enää siksi miltä se näyttää. Kun termiä ei enää käytetä, niin moderni globalisti voi vapaasti kuulostaa 1800-luvun yläluokalta hänen modernin vaikutelmansa kuitenkaan häiriytymättä.
HS 30.11.1993
Ulkomaalaispoliittinen ohjelma pian hallitukselle: 10000 ulkomaalaisen kiintiö tervehdyttäisi suomalaisten geenejä. Pakolais ja siirtolaisasiain neuvottelukunta uskoo pakolaisten vahvistavan sisäsiittoisia suomalaisgeenejä. Neuvottelukunta pitää 10000 ulkomaalaisen vuosikiintiötä suositeltavana.

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 760
 • Liked: 1496
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1117 : 23.01.2020, 08:17:27 »
Moitit @faktankylväjä että täällä Hommassa on hommalaisillä vähän huonot "adjektiivit".

Mitäs sanot näistä silakkaliikkeen "adjektiiveistä", mitä sieltä olen bongannut eri kommentoijilta päivien saatossa:

"syrjäkylien juopot, sisäsiittoiset, peräkamaripojat, koulujakäymättömät jne"

Noita sitten haukutaan sumeilematta rasisteiksi ja natseiksi. Puoluekantakin tiedetään, vaikka Suomessa on vaalisalaisuus. Persujahan  ne on tottakai.

Onko tuo sitä parempaa keskustelukulttuuria?

Tavallaan huomaa, että  :silakka: elää omassa parvessaan ja suurin osa vielä kaupunkialueella. Maalla monesti on nämä "adjektiivit" äänestää heidän hyviksiään, demareita, vasureita ja myös kepua. On kuitenkin monen vanhemman demarin kanssa oltua töissä ja myös on sukulaisiakin, niin heidän puheistaan löytyy aika paljon persua.
Vähän vaan  :silakka: unohtuu, että kyllä se suurin osa heidänkin vanhemmista oli syrjäkyliltä ja osa aika varmasti kouluja käymättömiä, kun ei vaan kaikilla ollut mahdollista käydä kuin peruskoulu ja pakko oli mennä töihin. Ei ollut sosiaaliturvaa samalla lailla, eikä kouluihin niin vaan päästy kuluttamaan aikaa ja vaihtelemaan koulutuksia kun joku ei tuntunutkaan omalta alalta.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 588
 • Liked: 21202
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1118 : 23.01.2020, 08:19:08 »
^ Parasta pitää se "adjektiivi" lainausmerkeissä koska adjektiivejahan nuo sanat tai fraasit eivät tarkkaan ottaen ole. :)
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 362
 • Liked: 21284
 • Easter Worshipper
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1119 : 23.01.2020, 09:08:34 »
Miten faktapohjainen ryhmä voi ampua itseään pahemmin jalkaan, kun pyytää ihmisiltä esimerkkejä valeuutisista, jonka jälkeen ylläpito kieltää kaikenlaisen linkkaamisen näihin uutisiin. (eivät ole kuulleetkaan kuvakaappauksista). Voisiko joku laittaa tuohon ketjuun "pics or it didn't happen" ja joutua banniin, kun ei usko vilpittömästi kaikkien silakoiden puhuvan totta?

Joka tapauksessa nyt jo valeuutisten joukossa on Kike Elomaan (jonka puoluetta ei saa mainita) pohdinta siitä, että fukushiman ydinvoimalat oli rakennettu mannerlaattojen päälle, kun oli tarkoittanut laattojen liittymäkohdille. No kohu oli valmis ja lipsahduksen väärinymmärtäjät täyttivät netin. Tämä vuodelta 2011, eli melko pitkävihaista persuvihaa tuolla...

Summa summarum:
Menin Silakkafoorumille, joka on faktapohjaista tiedotusta ja vihapuheen vastakohta ja mitä näin:
1) Ketjun, jossa pyydettiin listaamaan uutisia, mutta kiellettiin linkkaaminen lähteisiin
2) Ketjun, jossa etsittiin valeuutista ja sinne tarjottiin mm. todellista uutista (persu) kansanedustajan somelipsahduksesta.
3) Ketjun, jossa valeuutiseksi listattiin myös nimeltä mainiten Mika Niikon sähkötupakkakohu.
4) Ketjun, jossa joku satunnaisen hörhön blogitekstikin on "uutinen" (joku kirjoitti jossain)
5) Ketjun, jossa mainittiin useita persuja nimeltä panettelevaan ja halveksivaan sävyyn.
6) Ketjun, jossa oli satakunta viestiä, eli ei voi väittää, ettei se ole silakkaparven valtavirtaa


Valeuutinen ei ole uutinen persusta, jonka väitetään valehtelevan. Valeuutinen ei ole uutinen persusta, joka on unohtanut blogistaan yhden sanan ja jolle koko media on nauranut. Nyt ketju on täynnä "muistelisin, että joku joskus uutisoi jossain mediassa isiksen sytyttäneen Australian metsäpalot".

Ensimmäinen ketju, jonka avasin panettelee, halveksii, valehtelee ja lähdeviitteet kielletään. Minusta tuo näyttää valhepropagandaan perustuvalta viharyhmältä. Sori silakat.

-i-
« Viimeksi muokattu: 23.01.2020, 09:13:33 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 588
 • Liked: 21202
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1120 : 23.01.2020, 09:33:27 »
^ Huomatkaa: linkkejä ei saa laittaa, mutta tämän lisäksi ylläpidon mukaan pitää "kertoa omin sanoin", joka kuulostaa vahvasti siltä että jopa sitaattioikeuden käyttöä dissataan. Epäilemättä asiat on helpompi selittää itsensä kannalta parhain ja inhokkinsa kannalta pahimmin päin jos lainaukset ovat epäsuoria ja lähteiden tarkastaminen tarpeettoman hankalaa, mutta faktapohjaisuuden kannalta tuo on kyllä melko älytön vaatimus - toisaalta ei lainkaan yllättävä käytännössä dogmaattisen totuuden torvena toimivan liikkeen johdolta.
« Viimeksi muokattu: 23.01.2020, 10:02:32 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

IL79

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 10
 • Liked: 10
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1121 : 23.01.2020, 10:01:32 »
Ohhops...Hommalla mobilisoidaan.  :facepalm:
Syytä kyllä olisi. Homma syntyi aikana jolloin oli aiheellistakin varoitella, ne vallassaolijat eivät kuitenkaan uskoneet tai tahtoneet jostain syystä uskoa vaan toteuttivat ja toteuttavat kansanmurhafantasioitaan ja vastassa ei ole ketään edelleenkään.  :silakka: Samainen tiukka kontrolli joka toimi hyvin aiemmin ei ehkä enää ole paras vaihtoehto suomalaisten kannalta.
Lukuisten muiden alkuperäiskansojen kohtalo on parhaillaan suomalaisiakin kohtaamassa, aikansa kylmä keli suojeli, ennen nykyisiä nopeita liikenneyhteyksiä, mutta se aika meni.

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 790
 • Liked: 1332
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1122 : 23.01.2020, 19:11:17 »
^ Parasta pitää se "adjektiivi" lainausmerkeissä koska adjektiivejahan nuo sanat tai fraasit eivät tarkkaan ottaen ole. :)

Kyllä, mutta sanavalintahan ei ollut minun vaan faktankylväjä käytti alunperin sanaa adjektiivi, moittien hommalaisten adjektiivejä.

No minä olin sattumoisin keräillyt silakkaliikkeessä käytettyä vokabulääriä talteen, kutsuttankoon sitäkin "adjektiiviksi", jotta aasinsilta säilyy. Kun sitä ollaan silakkaliikkeessä näemmä omasta mielestään kovinkin puhtoisia ja jaloja...niin todelliset puheet ja käytetty kieli ei minusta oikein mätsää sen julistuksen kanssa mitä esim. faktankylväjä on täällä liikkeestä esittänyt.

Minusta teot eli oli todelliset puheet ja sanat ratkaisevat silloin kuin on ristiriita juhlapuheilla luodun vision ja käytännön välillä. Silakkaliike on varsin hapan.

Ajattara

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 488
 • Liked: 2225
 • ikäluokkansa palomies
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1123 : 23.01.2020, 19:54:15 »
Moitit @faktankylväjä että täällä Hommassa on hommalaisillä vähän huonot "adjektiivit".

Mitäs sanot näistä silakkaliikkeen "adjektiiveistä", mitä sieltä olen bongannut eri kommentoijilta päivien saatossa:

"syrjäkylien juopot, sisäsiittoiset, peräkamaripojat, koulujakäymättömät jne"

Noita sitten haukutaan sumeilematta rasisteiksi ja natseiksi. Puoluekantakin tiedetään, vaikka Suomessa on vaalisalaisuus. Persujahan  ne on tottakai.

Onko tuo sitä parempaa keskustelukulttuuria?

Henk.koht. suosikkini on yhä se rasisteilla ei ole ihmisoikeuksia, koska rasistit eivät ole ihmisiä. Toisaalta, onhan vihervassariksi kutsuminen myös tosi kurjaa.

illmaninati

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 259
 • Liked: 137
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1124 : 23.01.2020, 20:22:27 »
Ensimmäisen viikon jälkeen en ole koko ryhmästä kuullut mistään somesta - siis muualta kuin täältä, kun joskus lueskelen satunnaisesti tätä ketjua sivun tai pari. Voi kyllä johtua siitä, etten ole Twitterissä.

Tulee vaan välillä mieleen, että kannattaako hommalaistenkaan ko. mestaan enää kauheasti kiinnittää huomiota tai ainakaan nostatella esiin vastakkainasetteluja.
Sananmuunnosvapauden edistämiseksi:
Pentti ulos Tonista!

faktankylväjä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 132
 • Liked: 68
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1125 : 23.01.2020, 23:09:26 »
Moitit @faktankylväjä että täällä Hommassa on hommalaisillä vähän huonot "adjektiivit".

Mitäs sanot näistä silakkaliikkeen "adjektiiveistä", mitä sieltä olen bongannut eri kommentoijilta päivien saatossa:

"syrjäkylien juopot, sisäsiittoiset, peräkamaripojat, koulujakäymättömät jne"

Noita sitten haukutaan sumeilematta rasisteiksi ja natseiksi. Puoluekantakin tiedetään, vaikka Suomessa on vaalisalaisuus. Persujahan  ne on tottakai.

Onko tuo sitä parempaa keskustelukulttuuria?

Ei, tuo ei ole parempaa keskustelukulttuuria. Minun mielestäni tuollaisten termien käyttö meillä Silakka-ryhmässä on aivan perseestä enkä kannata sitä millään muotoa. Valitettavasti tällaisia termejä kuitenkin pääsee mukaan, kun kyseessä on iso ihmisjoukko jossa on jäsenmäärään nähden minimaalinen määrä moderaattoreita.
What's So Funny 'Bout Peace, Love and Understanding?

faktankylväjä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 132
 • Liked: 68
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1126 : 23.01.2020, 23:15:33 »
^ Parasta pitää se "adjektiivi" lainausmerkeissä koska adjektiivejahan nuo sanat tai fraasit eivät tarkkaan ottaen ole. :)

Kyllä, mutta sanavalintahan ei ollut minun vaan faktankylväjä käytti alunperin sanaa adjektiivi, moittien hommalaisten adjektiivejä.

No minä olin sattumoisin keräillyt silakkaliikkeessä käytettyä vokabulääriä talteen, kutsuttankoon sitäkin "adjektiiviksi", jotta aasinsilta säilyy. Kun sitä ollaan silakkaliikkeessä näemmä omasta mielestään kovinkin puhtoisia ja jaloja...niin todelliset puheet ja käytetty kieli ei minusta oikein mätsää sen julistuksen kanssa mitä esim. faktankylväjä on täällä liikkeestä esittänyt.

Minusta teot eli oli todelliset puheet ja sanat ratkaisevat silloin kuin on ristiriita juhlapuheilla luodun vision ja käytännön välillä. Silakkaliike on varsin hapan.

Jos nyt saivarrellaan, niin minuun sana adjektiivi tarttui jonkun muun keskustelijan monta sivua sitten tässä ketjussa käyttämästä lauseesta "En voi olla ylpeä käyttämistämme adjektiiveistä" tjsp.

Tietysti on niin, että tuo Silakkaliikkeen Facebook-sivuhan on lähinnä Silakoiden keskinäistä keskustelua. En ole nähnyt että eri puolilla nettiä olevissa maahanmuuttoa käsittelevissä keskusteluissa Silakat olisivat käyttäneet mitään vulgaaria kieltä. Onhan se silti vähän outoa, jos ryhmän sisällä kuitenkin noin räikeästi jotkut rikkoo periaatteita. Isoon ihmisjoukkoon mahtuu kaikenlaista ja yli 99,9 % Silakkaryhmäläisistä ei ole käyttänyt teistä yhtäkään asiatonta termiä siellä Silakkaliikkeen omallakaan sivulla.

Sinänsä on muuten yllättävän vaikeaa säilyttää sellainen asiallinen kieli, kun puhutaan asiasta, joka herkästi menee tunteisiin. Kyllä minäkin olen miettinyt välillä, että pitäisiköhän erota Silakkaliikkeestä ihan siksi, että sitten saisi puhua ihanan rumasti ilman, että kellään on siitä nokankoputtamista. Se olisi vähän niinkuin sellainen nyrkkeilyhanskojen heittäminen käsistä.
What's So Funny 'Bout Peace, Love and Understanding?

Ajattara

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 488
 • Liked: 2225
 • ikäluokkansa palomies
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1127 : 23.01.2020, 23:35:54 »


Jos nyt saivarrellaan, niin minuun sana adjektiivi tarttui jonkun muun keskustelijan monta sivua sitten tässä ketjussa käyttämästä lauseesta "En voi olla ylpeä käyttämistämme adjektiiveistä" tjsp.

Tietysti on niin, että tuo Silakkaliikkeen Facebook-sivuhan on lähinnä Silakoiden keskinäistä keskustelua. En ole nähnyt että eri puolilla nettiä olevissa maahanmuuttoa käsittelevissä keskusteluissa Silakat olisivat käyttäneet mitään vulgaaria kieltä. Onhan se silti vähän outoa, jos ryhmän sisällä kuitenkin noin räikeästi jotkut rikkoo periaatteita. Isoon ihmisjoukkoon mahtuu kaikenlaista ja yli 99,9 % Silakkaryhmäläisistä ei ole käyttänyt teistä yhtäkään asiatonta termiä siellä Silakkaliikkeen omallakaan sivulla.

Sinänsä on muuten yllättävän vaikeaa säilyttää sellainen asiallinen kieli, kun puhutaan asiasta, joka herkästi menee tunteisiin. Kyllä minäkin olen miettinyt välillä, että pitäisiköhän erota Silakkaliikkeestä ihan siksi, että sitten saisi puhua ihanan rumasti ilman, että kellään on siitä nokankoputtamista. Se olisi vähän niinkuin sellainen nyrkkeilyhanskojen heittäminen käsistä.

Eihän siellä ole aktiivikeskustelijoita kuin  pari sataa ja kuitenkin  asiattomia termejä  käyttäviä on aika  paljon.

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 790
 • Liked: 1332
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1128 : 23.01.2020, 23:36:53 »
Tietysti on niin, että tuo Silakkaliikkeen Facebook-sivuhan on lähinnä Silakoiden keskinäistä keskustelua. En ole nähnyt että eri puolilla nettiä olevissa maahanmuuttoa käsittelevissä keskusteluissa Silakat olisivat käyttäneet mitään vulgaaria kieltä. Onhan se silti vähän outoa, jos ryhmän sisällä kuitenkin noin räikeästi jotkut rikkoo periaatteita. Isoon ihmisjoukkoon mahtuu kaikenlaista ja yli 99,9 % Silakkaryhmäläisistä ei ole käyttänyt teistä yhtäkään asiatonta termiä siellä Silakkaliikkeen omallakaan sivulla.

Silakkaryhmän muuten yliagressiivinen ja kontrolloiva moderointi ei tuohon asiattomien termien käyttöön puutu, joten se lienee agendan mukaista eikä vain jonkun 0.01% marginaaliryhmän juttu. Ehkei se sinun juttusi ole, mutta on selvää, että se on silakkajohdon mielestä ns. hyväpuhetta. Siksi siihen ei puututa nyrkkeilyhanskoin toisin kuin kaikkeen muuhun, minkä kokevat ei-kivaksi. Sieltä katoaa hyvin herkästi keskustelijoita ja kokonaisia keskusteluketjuja. Syynä ei ole keskustelun parantaminen vaan sensuuri (täälläkin katoaa, mutta yleensä järkiperustein - ja modeilta saattaa kestää jopa kysyä syytä - Silakkaryhmässä ei kannnata mennä kyselemään - perusteluja ei tule mutta monoa perseeseen saattaa tulla)

Sinänsä on muuten yllättävän vaikeaa säilyttää sellainen asiallinen kieli, kun puhutaan asiasta, joka herkästi menee tunteisiin. Kyllä minäkin olen miettinyt välillä, että pitäisiköhän erota Silakkaliikkeestä ihan siksi, että sitten saisi puhua ihanan rumasti ilman, että kellään on siitä nokankoputtamista. Se olisi vähän niinkuin sellainen nyrkkeilyhanskojen heittäminen käsistä.

Saat kenkää siitä ryhmästä alle 15 minuutissa kun kerrot käyneesi Hommafoorumilla. Samoin tuskin kestää paljon mitään kommentoida ainakaan sellaista, mikä ei miellytä silakkaparven johtajia. Fudut tulee.

Eihän siellä ole aktiivikeskustelijoita kuin  pari sataa ja kuitenkin  asiattomia termejä  käyttäviä on aika  paljon.

Juuri noin. Eikä moderointi puutu tuohon asiattomaan kielenkäyttöön, joten sillä on silakkajohdon siunaus. Turha jeesustella ja hurskastella selvää asiaa, minkä voi omin silmin todeta kun vähän aikaa ryhmää seuraa.
« Viimeksi muokattu: 23.01.2020, 23:39:06 kirjoittanut Ajatolloh »

faktankylväjä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 132
 • Liked: 68
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1129 : 23.01.2020, 23:40:27 »
Tietysti on niin, että tuo Silakkaliikkeen Facebook-sivuhan on lähinnä Silakoiden keskinäistä keskustelua. En ole nähnyt että eri puolilla nettiä olevissa maahanmuuttoa käsittelevissä keskusteluissa Silakat olisivat käyttäneet mitään vulgaaria kieltä. Onhan se silti vähän outoa, jos ryhmän sisällä kuitenkin noin räikeästi jotkut rikkoo periaatteita. Isoon ihmisjoukkoon mahtuu kaikenlaista ja yli 99,9 % Silakkaryhmäläisistä ei ole käyttänyt teistä yhtäkään asiatonta termiä siellä Silakkaliikkeen omallakaan sivulla.

Silakkaryhmän muuten yliagressiivinen ja kontrolloiva moderointi ei tuohon asiattomien termien käyttöön puutu, joten se lienee agendan mukaista eikä vain jonkun 0.01% marginaaliryhmän juttu. Ehkei se sinun juttusi ole, mutta on selvää, että se on silakkajohdon mielestä ns. hyväpuhetta. Siksi siihen ei puututa nyrkkeilyhanskoin toisin kuin kaikkeen muuhun, minkä kokevat ei-kivaksi. Sieltä katoaa hyvin herkästi keskustelijoita ja kokonaisia keskusteluketjuja. Syynä ei ole keskustelun parantaminen vaan sensuuri (täälläkin katoaa, mutta yleensä järkiperustein - ja modeilta saattaa kestää jopa kysyä syytä - Silakkaryhmässä ei kannnata mennä kyselemään - perusteluja ei tule mutta monoa perseeseen saattaa tulla)

Sinänsä on muuten yllättävän vaikeaa säilyttää sellainen asiallinen kieli, kun puhutaan asiasta, joka herkästi menee tunteisiin. Kyllä minäkin olen miettinyt välillä, että pitäisiköhän erota Silakkaliikkeestä ihan siksi, että sitten saisi puhua ihanan rumasti ilman, että kellään on siitä nokankoputtamista. Se olisi vähän niinkuin sellainen nyrkkeilyhanskojen heittäminen käsistä.

Saat kenkää siitä ryhmästä alle 15 minuutissa kun kerrot käyneesi Hommafoorumilla. Samoin tuskin kestää paljon mitään kommentoida ainakaan sellaista, mikä ei miellytä silakkaparven johtajia. Fudut tulee.

Eihän siellä ole aktiivikeskustelijoita kuin  pari sataa ja kuitenkin  asiattomia termejä  käyttäviä on aika  paljon.

Juuri noin. Eikä moderointi puutu tuohon asiattomaan kielenkäyttöön, joten sillä on silakkajohdon siunaus. Turha jeesustella ja hurskastella selvää asiaa, minkä voi omin silmin todeta kun vähän aikaa ryhmää seuraa.

Myönnän tosiaan, että ihmettelen vähän tuota Silakkaliikkeen moderointikulttuuria itsekin. Minusta noihin ilmaisuihin pitäisi ryhmän periaatteiden nimissä puuttua. Sen sijaan sitä en usko, että tulisi kenkää jos kertoisin käyneeni Hommafoorumilla. Siellähän nimittäin on joku viesti jossa joku kertoo täällä käyneensä (tosin ilmeisesti vain lukemassa), eikä häntä ole sieltä heitetty pois.
What's So Funny 'Bout Peace, Love and Understanding?

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 790
 • Liked: 1332
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1130 : 23.01.2020, 23:44:43 »
Myönnän tosiaan, että ihmettelen vähän tuota Silakkaliikkeen moderointikulttuuria itsekin. Minusta noihin ilmaisuihin pitäisi ryhmän periaatteiden nimissä puuttua. Sen sijaan sitä en usko, että tulisi kenkää jos kertoisin käyneeni Hommafoorumilla. Siellähän nimittäin on joku viesti jossa joku kertoo täällä käyneensä (tosin ilmeisesti vain lukemassa), eikä häntä ole sieltä heitetty pois.

Se oli varmaan joku luottovassari, joka on osoittanut lipun väriä jo aiemmin riittävästi jottei epäillä persunatsifasistiksi tai "trolliksi" (joka on ilmeisesti kulakin korvaava yleisnimitys kansanvihollisesta noille). Ei ne semmoista kengi ulos herkästi. Sut kengitään, jos et ole porukoille tunnettu entuudestaan aatteesi luotettavuudesta. 

Melkoisen spedeilyn kera sekin vierailu piti kertoa eli jotain kumihanskat kädessä mukamas ja muuta p*skaa. Se kommenttikin mitä hän siellä suu vaahdossa lainasi, oli enempi huumorimielellä heitettyä. Varmasti tajusi sen pikku huumoriksi, mutta kun ei raukka muuta keppihevosta täältä löytänyt, niin lähti sitten sen kanssa kuin pikkulapsi tikkarin löydettyään kertomaan kuinka oli mukamas todisteita jostain mobilisoinnista löytänyt. Säälittävää mekastusta.

Mikäs viikonpäivä 1.2. on? Jos keskellä viikkoa, niin saatan mä tulla nauramaan sitä "mielenosoitusta". Varmaan eräänlainen säälittävä floppi sekin ja jää historian aikakirjoihin.
« Viimeksi muokattu: 23.01.2020, 23:46:44 kirjoittanut Ajatolloh »

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 790
 • Liked: 1332
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1131 : 23.01.2020, 23:53:17 »
Vielä yksi asia, mutta sitten jätän tämän aiheen ainakin joksikin aikaa.

Juolahtipa tuossa vain mieleeni.

Täällä ollaankin aikaisemmin jo pohdittu ja jopa joitain heikkoja viitteitä ("todisteita") siitä esitetty, että tämä oli pidempään suunniteltu juttu tämä silakkaliike eikä mikään täysin spontaani juttu.

Yksi asia mikä puhuu tuon teorian puolesta on ajoitus. Joulunaika on tyypillisesti "uutiskuivaa" aikaa. Silloin vasemmiston luottotoimittajat saavat helpommin puskettua toimituksen ja päätoimittajien juttufiltteristä läpi tämmöistä agendajournalismia kun ei ole niin paljon oikeita uutisia julkaistavana!

Silakkaliike jää herkästi kakkoseksi heti kun oikeita uutisia ilmaantuu. Siksi ajankohta oli se mikä oli. Panu Huuhtasen hölmöilyt olivat vain tekosyy liikkeen startille. Jos Huuhtanen ei olisi hölmöillyt, oltaisiin etsitty joku toinen tekosyy provosoitua. Tarvittaessa oltaisiin käyty vaikka provosoimassa Halla-Ahoa, Junes Lokkaa tai jotakuta muuta näiden kestoinhokkia sanomaan jotain takaisin - josta oltaisiin sitten triggeröidytty maksimaalisesti.

Halla-ahoa tosin on aika vaikea saada provosoitumaan. Lokkakin on aika flegmaattinen kyssärin postaaja :-)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 22 621
 • Liked: 53840
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1132 : 24.01.2020, 17:53:11 »
Laitettiin tänään Homman Twitter-tilille pitkästä aikaa jotain kevyesti :silakka:-aiheista ja eikös sitten Johannes Koski (silakkaliikkeen luoja), joka ilmeisen aktiivisesti tiliämme kurkkii, ollut myöhemmin postannut kuvakaappauksen kera kommenttia.

Korostetaan nyt tässä vielä, että twiitissä oli kyse sardiiniliikkeestä ja tuo lopun silakkaliike-kysymys oli lähinnä vain vitsi, koska koko silakkaliikekin on pelkkä vitsi. Tuhlaisiko George-setä rahojaan tuollaiseen hönöilyyn? Epäilen.

Moikka vaan, Johannes! Kun varmaan tätäkin luet, niin tervetuloa Hommalle keskustelemaan reilusti.

https://twitter.com/HommaMedia/status/1220606408510648320


https://twitter.com/johanneskoski/status/1220725727357743105


http://www.ilgiornale.it/news/mondo/soros-tifa-sardine-destinate-vincere-1816064.html (23.1.2020)

Konekäännös:

Lainaus
Soros cheers for Sardines: "Destined to win"

Sardines collect acclaim in establihsment. This time the endorsement comes from tycoon George Soros

Liberal financier George Soros , founder of the Open Society Foundations , supports the Sardine movement.

The latter, according to the 89-year-old magnate, are destined to triumph against the nationalism of the Northern League leader Matteo Salvini. " In Italy - said Soros in the usual dinner on the sidelines of the World Economic Forum in Davos , as reported by the Agi agency - sardines are more than sharks and are destined to win". The elderly financier, promoter of the "open society", came to this conclusion when he learned " of this spontaneous movement of young people who turned against Matteo Salvini " defined by George Soros " a potential Italian dictator ". This, he added, "it leads me to conclude that young people today may have found a way to deal with the nationalist dictatorship ".

Perhaps the tycoon, who owes his fortune to a long series of reckless financial speculations carried out all over the world, who has always been very attentive to Italian politics and to what is happening in our country, escapes the fact that Sardines were born when Matteo Salvini was already in the opposition, however after the League leader himself dropped the "yellow-green" government last August in controversy with the Five Star Movement. Curious behavior for a " potential dictator ". But anyway.

(...)
« Viimeksi muokattu: 24.01.2020, 17:56:25 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 700
 • Liked: 15810
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1133 : 24.01.2020, 18:25:55 »

Täällä ollaankin aikaisemmin jo pohdittu ja jopa joitain heikkoja viitteitä ("todisteita") siitä esitetty, että tämä oli pidempään suunniteltu juttu tämä silakkaliike eikä mikään täysin spontaani juttu.

Yhtä spontaani kuin taannoinen alpakkatapahtuma, tämä vain oli suunniteltu pidemmän ajan kiusaksi eikä vain yhtä päivää varten.
Tuki tulee samalta suunnalta kuin ennenkin, eli ei mitään uutta tältäkään rintamalta.

Hetki kun odotellaan niin jäljellä on taas suunnilleen se sama porukka joka vastaavaa on ennenkin puuhastellut.
Jos foorumiamme ehtisivät ennen sitä lisää mainostamaan niin niiltä tulisi jotain hyvääkin tehtyä.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 305
 • Liked: 24822
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1134 : 24.01.2020, 18:51:58 »
Talouselämä-lehtikin (24.1.2020) on nyt näemmä liittynyt mukaan silakkaliikkeeseen. Samoilla teemoilla ratsastavat: Perussuomalaiset pahoja ja vielä maalittavat viattomia. Taas mennään alpakalla niin lujaa kuin pääsee, vaikka pakoputki hehkuu jo tulipunaisena.

Lainaus
Lastensuojeluilmoitukset ja tutkijoiden kimppuun hyökkääminen ovat vaarallinen tie – Vihan lietsonnassa perussuomalaisilla poliitikoilla on iso rooli

Perussuomalaisten kansanedustajien ja johdon rooli sosiaalisen median vihapuheessa ja maalittamisessa on merkittävä. Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari käyttäytyvät esimerkiksi Twitterissä tavalla, joka maalittaa vastapuolta ja lietsoo vihaa.

Vain harvinaisen raukkamainen nilviäinen vetää mukaan lapset poliittiseen taisteluun.

Rasismia vastustavan Silakkaliikkeen jäsen Johannes Koski kertoi Twitterissä, että liikkeen vastustajat kehottavat tekemään hänen perheestään lastensuojeluilmoituksia nimettömänä.

Tästä inspiroituneena kaupunginvaltuutettu Junes Lokka (asyl) yllytti videollaan tekemään lastensuojeluilmoituksia myös toisesta Silakkaliikkeen näkyvästä jäsenestä, joka on vasemmistoliiton puoluevaltuutettu. Lokka tunnetaan maahanmuuttovastaisena tubettajana, joka on saanut tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kyse on pelottelusta ja yrityksestä vaientaa. Tekaistut lastensuojeluilmoitukset ovat paitsi kiusaamista, myös muutoinkin ylikuormitettujen lastensuojeluviranomaisten työn häiritsemistä.

Ylikomisario Jari Taponen muistutti Twitterissä, että ”sekä tällainen teko että siihen kehottaminen ovat rikoksia, joista voidaan tuomita vankeutta”.

Kansanedustajien poliittinen hyökkäys tutkijan henkilöä kohtaan on sopimatonta. Se on myös vaarallinen tie.”

Seura-lehti nosti äskettäin esiin sen, miten uudet trollitilit piinaavat Suomi-twitteriä. Suomenkielisissä twitter-keskusteluissa on aktivoitunut talven 2019–2020 aikana joukko anonyymejä tilejä, jotka esimerkiksi ruokkivat räyhäämistä, solvaavat, levittävät valeuutisia ja kommentoivat avoimen rasistisesti.

Taustalla on tietoturvayhtiö F-Securen tutkijan Andrew Patelin analyysi, jonka hän teki Silakkaliikettä vastaan hyökänneistä profiileista. Mukana oli uusnatsien symboliikkaa, liikkeen leimaamista sekä erilaisten valetilien tehtailua. Myös monet tutkijat, poliitikot ja toimittajat ovat joutuneet tällaisten häirikkötilien kohteeksi.

Perussuomalaiset levittävät raiskausvideoita

Marginaalisten pienpuolueiden edustajat ja anonyymit nettiöyhöt eivät ole pahin ongelma, heidän vaikutusvaltansa on pieni. Ilmiön merkitystä lisää perussuomalaisten kansanedustajien ja puolueen johdon rooli sosiaalisen median vihapuheessa ja niin sanotussa maalittamisessa, jonkun kimppuun yllyttämisessä.

Esimerkiksi perussuomalaisten entinen kansanedustaja Reijo Tossavainen on hyökännyt twiitissään Johannes Koskea vastaan – ja europarlamentaarikko Laura Huhtasaari antoi sivusta tukea tykkäämällä postauksesta.

Tällä viikolla Tossavainen jakoi myös Twitterissä raiskauksen näyttävää rajua videota, jota Huhtasaari kommentoi: "Eurooppa antaa itsensä tulla raiskatuksi ja maksaa vielä siitä. Esimerkiksi Ruotsin raiskaustilastot ovat karmivaa luettavaa."

Huhtasaaren Twitter-profiili on muutenkin erikoinen. Hän on lisännyt profiilikuvaukseensa muun muassa aihetunnuksen #ItsOKtobewhite eli "on ok olla valkoinen". Slogania ovat levittäneet myös Yhdysvalloissa äärioikeistolaiset ryhmät ja valkoisen ylivallan kannattajat.
(...)

Lihavoinnit mun.

Koko pläjäys linkin takana.

Ajattara

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 488
 • Liked: 2225
 • ikäluokkansa palomies
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1135 : 24.01.2020, 18:58:42 »

Myönnän tosiaan, että ihmettelen vähän tuota Silakkaliikkeen moderointikulttuuria itsekin. Minusta noihin ilmaisuihin pitäisi ryhmän periaatteiden nimissä puuttua. Sen sijaan sitä en usko, että tulisi kenkää jos kertoisin käyneeni Hommafoorumilla. Siellähän nimittäin on joku viesti jossa joku kertoo täällä käyneensä (tosin ilmeisesti vain lukemassa), eikä häntä ole sieltä heitetty pois.

Ehkä kannattaisi muistutella niistä säännöistä ja periaatteista välillä sielläkin, eikä vain täällä.  :)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 362
 • Liked: 21284
 • Easter Worshipper
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1136 : 24.01.2020, 19:48:25 »
Talouselämä-lehtikin (24.1.2020) on nyt näemmä liittynyt mukaan silakkaliikkeeseen. Samoilla teemoilla ratsastavat: Perussuomalaiset pahoja ja vielä maalittavat viattomia. Taas mennään alpakalla niin lujaa kuin pääsee, vaikka pakoputki hehkuu jo tulipunaisena.

Lainaus
Lastensuojeluilmoitukset ja tutkijoiden kimppuun hyökkääminen ovat vaarallinen tie – Vihan lietsonnassa perussuomalaisilla poliitikoilla on iso rooli

Perussuomalaisten kansanedustajien ja johdon rooli sosiaalisen median vihapuheessa ja maalittamisessa on merkittävä. Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari käyttäytyvät esimerkiksi Twitterissä tavalla, joka maalittaa vastapuolta ja lietsoo vihaa.

Vain harvinaisen raukkamainen nilviäinen vetää mukaan lapset poliittiseen taisteluun.

Rasismia vastustavan Silakkaliikkeen jäsen Johannes Koski kertoi Twitterissä, että liikkeen vastustajat kehottavat tekemään hänen perheestään lastensuojeluilmoituksia nimettömänä.

Tästä inspiroituneena kaupunginvaltuutettu Junes Lokka (asyl) yllytti videollaan tekemään lastensuojeluilmoituksia
(...)

Lihavoinnit mun.

Koko pläjäys linkin takana.

Eli siis lasten kimppuun hyökkääminen on perseestä. Jussi halla-aho ja Laura Huhtasaari ovat nilviäisiä ja persuja. Persut hyökkäävät lasten kimppuun ja  AHAA! Junes Lokka (ASYL) on siellä ainoa mainittu, joka huutelee lastensuojeluilmoitusten perään.

Totuusmedia vauhdissa. Voin jo nyt sanoa, että koska Junes on jonkun persun fb-kaveri, tuo teksti on totta ja JSN antaa vapauttavan päätöksen kultakäädyin jos tuostakin valittaa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 313
 • Liked: 11147
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1137 : 24.01.2020, 20:00:53 »
Silakkalaatikossa alkaa mielialat olla mollivoittoisia kun moderointiadressistakin näyttää tulleen pannukakku:

Lainaus käyttäjältä: Surullinen Silakka
Kyllähän se niin on että adressin tiimoilla homma lässähti kuin pannukakku: anti-pr:ää Silakoille. Odotin jotain ihan muuta. No, näillä mennään. Jotenkin kuitenkin energiatasoni putosi Silakoiden tiimoilla. Mut ei se niin vakavaa ole, kertoopahan vain omaa tarinaansa porukan yleisestä aktiivisuustasosta. Ketään syyttämättä tai syyllistämättä. Jep

https://www.facebook.com/groups/Silakkaliike/permalink/628547377908376/


Hauska nähdä mitkä ovat mielialat sen jälkeen kun tuo "FishMob" on saatu finaaliin. Se saattaa ihan hivenen latistaa joidenkin silakointi-intoa, kun kaiken kohkaamisen ja suurten odotusten jälkeen kansalaistorilla pönöttääkin ainoastaan parisataa batiikkinoitaa ja sotanorsua itse askarteltujen silakkakylttien kera, vahvistettuna muutamalla kaulahuiviin ja baskeriin sonnustautuneella, poninhäntäisellä tofulta dunkkaavalla beta-uroksella.

Ja tämä koko häpeällinen lässähdys tietysti tyrkätään eetteriin ja painettuun mediaan paikalle kutsuttujen punavihreiden toimittajakavereiden avustuksella.  ;D

edith: Linkki  ja kuvakaappaus

« Viimeksi muokattu: 24.01.2020, 20:28:28 kirjoittanut anatall »
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

faktankylväjä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 132
 • Liked: 68
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1138 : 24.01.2020, 20:16:14 »

Myönnän tosiaan, että ihmettelen vähän tuota Silakkaliikkeen moderointikulttuuria itsekin. Minusta noihin ilmaisuihin pitäisi ryhmän periaatteiden nimissä puuttua. Sen sijaan sitä en usko, että tulisi kenkää jos kertoisin käyneeni Hommafoorumilla. Siellähän nimittäin on joku viesti jossa joku kertoo täällä käyneensä (tosin ilmeisesti vain lukemassa), eikä häntä ole sieltä heitetty pois.

Ehkä kannattaisi muistutella niistä säännöistä ja periaatteista välillä sielläkin, eikä vain täällä.  :)

Eihän nuo sääntöpoikkeamat ole minua häirinneet, vaan muita hommafoorumilaisia. Olen vain kertonut kantani moderointiin kun sitä on minulta kysytty.
What's So Funny 'Bout Peace, Love and Understanding?

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 809
 • Liked: 9253
Vs: Silakkaliike "rasismia ja populismia" vastaan
« Vastaus #1139 : 24.01.2020, 20:17:34 »
Vaikka sitä ihminen olisi 110% varma aatteestaan (ja vaikka kaikki ympärillä ajattelisivat lähes samoin) se on siltikin vain aate, mielipide. Ja jos vähänkään on perehtynyt ihmisten historiaan, ei edes pitäisi olla mahdollista ajatella ihan hirveän totalitäärisesti, koska hyvin moni valta-aate on jälkiviisaasti todettukin syväksi hulluudeksi. Eli pieni ymmärrys toisten aatteita kohtaan on yleissivistystä.

Silakkajohtajat eivät ole tutustuneet ihmisten historiaan tai eivät ole sitä sisäistäneet, koska totalitarismi haisee poronkusemien päähän. Homma taas, no, taas otettiin yksi "vastustaja" jotakuinkin avosylin vastaan. Ei inhoten, vaan innostuen.

Tuntuu hyvältä olla Hyvien Puolella.  :)
Metsän poika tahdon olla, 
sankar jylhän kuusiston, 
Tapiolan vainiolla 
karhun kanssa painii lyön, 
ja mailma Unholaan jääköön.

Tagit: