UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2020-01-12 Yle: Temppu ja miten se tehdään – perussuomalaisten taitava somen käyttö  (Luettu 8528 kertaa)

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10563
Ja YLE asiantuntijana ULLATUS!

EMILIA  PALONEN!

Homman persujen medianäkyvyys johtuu puoluetuesta sanoo hän.

-i-

Mun mielestä Persujen media näkyvyys täsmää aika hyvin kannatuksen kanssa. Samoin on luontevaa otaksua, että kannatus näkyy myös nettikeskusteluissa siten, että persuja on usein enemmän kuin muita.

Noista tuollaisista asiantuntijoista mulla ei ole mitään sanottavaa, koska se menisi niiden horinoissa maalittamisen piiriin. Parempi olla kuin niitä ei olisikaan.

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 940
 • Liked: 2562
 • ääärinuiva
Emilia Palonen: "kyllä meillä vassareilla on parempi someprosentti" Vassarin omakehu haisee  :silakka: :lle, ja vähättellyä persujen aktiviteetista. Eipä mitään uutta Ylenannosta taaskaan.
Missä ******i siellä ongelma.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 230
 • Liked: 32193
^ Some-ekshibitionismia lienee paljon helpompi harjoittaa nimellä jos ei ole pelkoa että Paloset kavereineen hyökkäävät kimppuun pyrkien esim. savustamaan ulos töistä siksi että ilmaisee mielipiteensä vapaasti ja näkyvästi. (Jos nyt ylipäänsä on kiinnostunut huutelemaan nimellään politiikkaa ympäri maailmankylää.)
« Viimeksi muokattu: 13.01.2020, 22:02:15 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 674
 • Liked: 18440
Nyt tulee Hommalle julkisuutta ihan reilusti A-studiossa. Annettiin kuva jonkinmoisesta illuminatista joka pyörittää asioita kulisseista.  ;D

Timo Soinin paluu julkisuuteen | A-studio (ma 13.1.2020)
https://areena.yle.fi/1-50330967?autoplay=true

Lainaus
Politiikassa kuohuu. Mitä siitä ajattelee julkisuuteen palaava Timo Soini? Miten poliittisen viestin saa perille? Keskustelemassa internetyrittäjä, "Hupparihörhö" Sami Kuusela ja demokratiatutkija Emilia Palonen.

Tässä vähän tekstimuotoon purettua melko tarkkaa lainausta Hommaforumia ja perussuomalaisia koskevasta osuudesta:

Lainaus
Halla-aho nousi Hommaforumin tuella kansallisen politiikan näyttämölle lähesmiltei nollabudjetilla. Sittemmin foorumi on ollut  monelle kansallismieliselle ponnahduslauta politiikkaan.

Homma ei ole kuitenkaan perussuomalaisten oma työkalu. pikemminkin se ohjailee puoluetta jossain määrin, arvioi tutkijatohtori Niko Pyrhönen. Hommaforumilla kannanmuodostus ja ihmisten rekrytointi siirtyyy sitten suoraan perussuomalaiseen puolueeseen päin.
-Niko Pyrhönen: "Eli perussuomalaisten johtohahmot ovat hommaforumin merkittäviä vaikuttajia ainakin olleet."

Kun nettiin syntyi muita sosiaalisia medioita, perusuomalaisten kannattajat verkottuivat myös niihin.

-Riikka Prkkalainen (keskustan puoluesihteeri): "Sosiaalisen median kanavissa he ovat muita edellä ja rakentaneet sitä varmasti myös pitkään. he käyttävät sosiaalista mediaa nähdäkseni hyvin paljon enemmän kuin muut puolueet."
...
Rönnholmin mukaan perussuomalaisten etumatka somessa johtuu myös kannattajakunnasta.
Antton Rönnholm (SDP:n puoluesihteeri): "Siellä on aidosti paljon ihmisiä, jotka haluavat jakaa näitä sisältöjä."
...
"Viime vuosikymmenellä maahanmuuttokriittiset aktiivit alkoivat tehdä itse sisältöjä verkkoon. Nettiin ilmestyi kansallismielinen vastamedia, MV-lehti. Se tehtaili valeuutisia.

Niko Pyrhönen osallistui hiljattain tutkimukseen joka selvitteli missä määrin kansanedustajat käyttävät samaa kieltä kuin MV-lehti.
-Niko Pyrhönen: "Perussuomalaisen puolueen kansanedustajat käyttävät näitä vastamedian puhetapoja enemmän kuin kaikkien muiden puolueiden kansanedustajat yhteensä."
Toissavuonna käräoikeus tuomitsi MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin ehdottomaan vankeuteen.
...
Maahanmuuttokriittiset piirit närkästyivät tuomiosta. Nuo samat tahot pitävät valtavirran tiedotusvälineitä valheellisina eliitin äänitorvina.
-Niko Pyrhönen: "Perussuomalaisia edustaa sellaiset viestikanavat jotka eivät edusta ketään muuta nimenomaan johtuen tästä avoimesta mediavastaisuudesta. Oikea Media, Kansalainen.fi, MV-lehti joka nyt tietysti ei ole viime aikoina ollut niin aktiivinen. He julkistavat erityisesti suhteessa mediaan juuri samanlaista viestiä kuin mitä perussuomalaisetkin haluavat kertoa.
...
Matias Turkkila kuvaa perussuomalaisten ja Oikean Median suhdetta näin:
-Matias Turkkila: "Siinä tota ei ole olemassa mitään ikään kuin puoluekytköstä."
-toimittaja: "Rahoittaako puolue?"
-Matias Turkkila: "Ei. Eikä varmaan voisikaan."

Perussuomalaiset toimii tehokkaasti sirpaloituneessa mediakentässä, jossa kuka tahansa voi jakaa aineistoa verkossa. Puolue hyötyy kohuista. Jopa järjestön kellokkaita koskevista kielteisistä hälyistä.
-Niko Pyrhönen: "Perussuomalaisia yhdistää tämä ajatus siitä, että media on joka tapauksessa heitä vastaan. Niinpä kun mediassa poimitaan joitain yksittäisiä perussuomalaispoliitikkoja, niin se on ennemminkin osoitus median ajojahdista heitä vastaan ja korkeintaan toissijaisesti herää kysymys, että ovatko  nämä poliitikot ehkä oikeasti tehneet jotain moitittavaa."
...
Perussuomalaisten kannattajat jakavat somessa usein materiaalia, jossa puolueen vastustajia asetetaan hyvin kielteiseen valoon. On kuitenkin mahdotonta sanoa ovatko kyseiset päivitykset puolueen jäsenten laatimia, koska tuollaiset viestit laitetaan yleensä liikkeelle anonyymeiltä tai väärillä nimillä perustetuilta sometileiltä. 

Jutussa näytetään myös mm. perussuomalaisten vaalivideota. Jutussa nostetaan Sebastian Tynkkynen esiin erityisen aktiivisena sosiaalisen median käyttäjänä. Tynkkynen kertoo pääkanavakseen Facebookin jossa sanoo tavoittavansa kuukausittain yleisöä 800000-1,1 miljoonaa (onko tämä eri viestien yhteenlasketut näytöt, eri uniikit henkilöt vai mitä?). Timo Soini ilmeisesti oli kehunut, että perussuomalaiset ovat erityisen tehokkaita sosiaalisessa mediassa.

Jutun lopussa on studiokeskustelu, jossa ääneen pääsevät Emilia Palonen ja Sami Kuusela:

Lainaus
-Emilia Palonen: "...kyllä siitä tietenkin voi hyvinkin kiittää, että siellä on otettu haltuun erilaisia alustoja ja luotu uusia juttuja jne, mutta onhan heillä ollut siihen varaakin viime vuosina, koska puoluetukia on ollut riittävästi ja sitten on voinut panostaa tämmöiseen kampanjointiin somessa."
-haastattelija: "Mutta eikö perussuomalaisten some- ja nettiaktiivisuus ole itse asiassa jo ihan sieltä alkuajoilta lähtöisin?"
-Emilia Palonen: "On siis se lähtee sieltä alkuajoilta, mutta tietenkin se mitä me nähdään tällä hetkellä, niin kuin tässä insertissäkin kerrottiin, että missä määrin ne ovat perussuomalaisten jäseniä ja missä määrin ne ovat masinoimia, emme me voi sitä tietää..."
...
-haastattelija: "No Sami Kuusela, sä oot ihan työsi puolesta auttanut puolueita myös some-strategioidensa kanssa ja menestymään siellä somessa ja olet ihan dataakin siitä kerännyt, että ketkä siellä ovat niin aktiivisia. Ilmeisesti et ihan mukisematta niele sitä, että perussuomalaiset olisivat jotenkin täysin ylivertaisia."
-Sami Kuusela: "Joo ei, mä just tänään katsoin, että Underhood-niminen tällainen suomalainen somepalvelu, jossa me en ole enää aktiivisesti mukana, mutta olin perustamassa sitä... ...perussuomalaiset johtaa, mutta mutta ne johtaa yhdellä kymmenyksellä..."
-haasttelija: "Mä itse asiassa just äsken tajusin, että Laura Huhtasaari oli kansanedustajana, mutta jos Laura Huhtasaari pudotetaan pois, niin siellä oli vain Sebastian Tynkkynen top kymmenessä... Siellä oli keskustan Mikko Kärnä, tää keskustan kunnon populisti, sitten Li Anderson, Sanna Marinia ja muita ns. "järkipoliitikkoja" jos voisi sanoa niin... Ja sitten toinen, että tällaista rivisotilasöyhötysmassaa on vaikeampi mitata."
...
-Sami Kuusela: "...huomasi, kun A-studio twiittasi tästä, että tämä on aiheena tänään, että niin sieltä tuli tällainen vähän silakalta tuoksuva niin kuin toisen - en sano nyt ääripää, koska ei ole heidän mielestä kuin yksi ääripää - että tätä aihetta ei saisi käsitellä. Ja siinä haukuttiin tosi vahvasti jo ennen kuin koko ohjelma oli tehty."
-haastattelija: "Mikä oli perustelu haukuille?"
-Sami Kuusela: "No, että puhuttiin persuista!"
-Emilia Palonen: "Ja että he olisivat hyviä."
-Sami Kuusela: "Niin, että he olisivat hyviä. Niin, persut eivät voi olla hyviä missään..."

Sami Kuusela mainitsee myös, että Halla-ahon mittaaminen voi olla vaikeaa, sillä hänellä ei ole Facebookissa erillistä poliitikkoprofiilia, mutta että seuraajia Halla-ahollakin on paljon. Ohjelman lopuksi Sami Kuusela pitää vielä puheenvuoron somen puolesta:

Lainaus
-haastattelija: "Mitä näille perinteisille puoleilla olisi opittavaa perussuomalaisten some-stragiasta?"
-Sami Kuusela: "Mä oon sillälailla some-optimisti niinku henkeen ja vereen, mä oon hirveän innoissani yhä huolimatta kaikenlaisista ikävistä jutuista mitä tässä on käynyt. Mä olen hirveän innoissani siitä, että poliitikoilla, puolueilla ja kaikilla on suora kanava äänestäjiin, kansalaisiin. Ja nyt jos sitä yritetään jollain tavallalailla rajoittaa, niin sitä vastaan haluan kyllä taistella ihan kauheasti.Siinä on isot mahdollisuudet... Mutta kyllä mä näen, että maltillisuus on sieltä tulossa ja keskustelu, toisin kuin perinteiset mediat usein helposti some-vastaisuudessaan väittävät.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2020, 00:32:32 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10563
^ Kepulainen nyt ainakaan ei pysty myöntämään, että Persujen salainen ase on Kepu, joka on menettämässä rakkaat maakuntansa sille keskittymällä vääriin asioihin. Korruptiota pitää olla paljon, vaikka ex-kannattajat eivät siitä pidäkään, ja aluepolitiikan tilalla pitää olla joku vähä-älyinen suunnitelma, jossa kaapataan muilta ääniä muuttumalla ihan toisenlaiseksi ja sitten päästään muodostamaan lisää byroktariaa ja siirtämään virastoja hevon vittuun, jotta kepulaisien kökkötraktoreiden hillotolpat eivät varmasti lopu kesken.

Ihan yks vitun hailee mitä maakuntien vaalikarjalle kuuluu, koska sillä on velvollisuus äänestää Kepua ja Persujen kannatuksen nousu on selvää kapinointia. Ei ole Kepun vika, ettei sen äänestämistä olla säädetty laissa pakolliseksi, vaan tilanne on kokonaan Persujen syytä.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 454
 • Liked: 8903
 • junior koodari
Pyrhönen laittoi oudon.."

Homma ei ole kuitenkaan perussuomalaisten oma työkalu. pikemminkin se ohjailee puoluetta jossain määrin, arvioi tutkijatohtori Niko Pyrhönen. Hommaforumilla kannanmuodostus ja ihmisten rekrytointi siirtyyy sitten suoraan perussuomalaiseen puolueeseen päin.

Niko Pyrhönen: "Eli perussuomalaisten johtohahmot ovat hommaforumin merkittäviä vaikuttajia ainakin olleet."

Kuka tämän foorumin kirjoittajista tunnustaa olevansa johtohahmo ps:ssä?..minä en ole..mikä on johtohahmo?..Matias Turkkila, Halla-aho , Teuvo Hakkarainen ....Viher Pyrhönen... kai tämän palstan vaikuttajat ovat moderaattorit, jotka jo ennalta ehkäisevät minun henkilöön menevän mahdollisen kirjoituksen tutkija-proffasta.

Pysy siellä silakkalaatikossa Niko.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 972
 • Liked: 13211
 • Puhekin on teko
Somella on oma osuutensa suosion nousussa, mutta suurempi merkitys on olla vaihtoehto muille puolueille.

Kaikki puolueet ovat profiloituneet ajamaan lähes samoja asioita ja vastustamaan perussuomalaisia.

Ainoastaan kokoomus ja vasemmistoliitto ovat pyrkineet säilyttämään vanhat kiistansa, mutta muuten kaikki puolueet keskusta, vihreät, demarit, kokoomus ja vasemmistoliitto ovat profiloituneet soijanakki-puolueiksi.  Keskusta uskaltaa ilmoittaa härkäpavunkin kelpaavan kotimaisena vaihtoehtona. Vihreille autoilu aiheuttaa järkytystä, mutta soija voidaan käydä hakemassa vaikka itse paikan päältä lentokoneella. Perussuomalaiset vannovat ainoana puolueena oikean lihan nimeen.

Tuo oli keksitty esimerkki, mutta hyvin kuvaava. Sama idea on näkynyt ilmastonmuutos- ja maahanmuuttokeskustelussa.

Demarit ja keskusta voisivat ottaa aatteellisen eron ja tolkun äänen hulluimpiin villityksiin, mutta siltä ei ole touhu näyttänyt, vaan ollaan täysillä mukana.

Keskustalle kannattajien mielipide on niin kauan tärkeä, kun sillä pääsee kunnallisvaltuustoon, mutta valtakunnan politiikassa kuunnellaan enemmän kaveria kuin äänestäjää.

Perussuomalaiset on tuonut vaihtoehdon politiikkaan, kun muut puolueet eivät halua sitä vaihtoehtoa tarjota.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 077
 • Liked: 18416
YLE:n jutussa nostetaan esiin se, että persut olisivat ylivoimaisia SOMEn hyödyntäjiä ja sen takia suosittuja.

Minusta tällaiset pinnalliset analyysit ovat leimallisia juuri vasemmistolle, joka harvemmin osaa tai ymmärrä miettiä asioita hieman syvällisemmin ja sen takia hukkaavat ilmiöiden pohjasyyt kokonaan. Tämä "persut lumoaa SOMEssa" on samaa tasoa kun "rikollisuus johtuu köyhyydestä".

Persujen menestys ei pohjaudu johonkin ylivoimaiseen SOME-osaamisen, jonka turvin taiotaan massat jollain tempuilla heidän taakseen. Selitys on paljon yksinkertaisempi. Persujen viesti - ainakin ymmärretään, ellei sitä sanota julki - on, että pitää laittaa jäitä hattuun. Eli vihervasemmiston peräänkuuluttamille radikaaleille yhteiskuntamuutoksille pitää vetää jarrua ja vallankumousten sijaan politiikka pitää edetä evolutiivisesti ja ennen kaikkia harkiten. Tämä manifestoituu eräänlaisena arjen konservatiivisuutena, jossa protestoidaan bensiiniveron korotusta jne.

Persujen varovaisempi linja on suosittu koska se koskettaa kansan syviä rivejä, jolla aina on oma panos mukana vallankumouksissa. Vihervasemmiston vallankumoukset erinäisten yhteiskuntakokeilujen puitteissa, altistaa tavallisen kansalaisen suurille henkilökohtaisille riskeille monella tasolla: taloudellisesti, kulttuurisesti, turvallisesti jne. Ei pitäisi olla vaikea ymmärtää, että vallankumousten myyminen äänestäjille tilanteissa missä he ovat potentiaalisesti suurin häviäjä, ei ole menestyksekäs strategia. Tällaisten ideoiden taakse ei koskaan saada suuria massoja niin kauan kun ihmisten arjen elämä toimii normaalisti ja yhteiskuntamuutokset nähdään puhtaasti ideologisina projekteina ilman erityistä tarvetta.

Ainoana vastavoimana vallankumouksille, persujen kannatus tulee nousemaan ihan riippumatta SOME-osaamisesta.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 674
 • Liked: 18440
Persujen menestys ei pohjaudu johonkin ylivoimaiseen SOME-osaamisen, jonka turvin taiotaan massat jollain tempuilla heidän taakseen. Selitys on paljon yksinkertaisempi. Persujen viesti - ainakin ymmärretään, ellei sitä sanota julki - on, että pitää laittaa jäitä hattuun. Eli vihervasemmiston peräänkuuluttamille radikaaleille yhteiskuntamuutoksille pitää vetää jarrua ja vallankumousten sijaan politiikka pitää edetä evolutiivisesti ja ennen kaikkia harkiten. Tämä manifestoituu eräänlaisena arjen konservatiivisuutena, jossa protestoidaan bensiiniveron korotusta jne.

Osittain ole samaa mieltä. Kuitenkin nimenomaan perussuomalaisten kohdalla väittäisin sosiaalisen median ja muiden valtavirran median ulkopuolusten tiedonvälityskanavien korostuvan sen takia, että valtavirran media suhtautuu perussuomalaisiin niin vihamielisesti ja sensuroivasti. Sosiaalinen media ja muut valtavirran median ulkopuoliset viestintäkeinot mahdollistavat tiedon jakamista puolueesta ja sen tavoitteista äänioikeutetuille. Ja ei siitä varmaan haittaakaan ole, että perussuomalaiset ja maahanmuuttokriittiset piirit luultavasti käyttävät nettiä ketterämmin ja ovat aatteeltaankin energisempiä kuin jonkun keskustan ja demarien vanhuusvuosia lähestyvä ja näivettyvä väki.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 454
 • Liked: 8903
 • junior koodari
...."ja ovat aatteeltaankin energisempiä kuin jonkun keskustan ja demarien vanhuusvuosia lähestyvä ja näivettyvä väki".

Molemmilla edm. puolueilla on johtajina dynaamiset nuoret naiset, joten luulisi että kaikki maatalousyrittäjät ja ne harvat Suomalaiset telakkatyöläiset kirmaisivat yhtenä kymenä äänestämään kepua ja demareita.

Ei puoluejohtajan sukupuolella ole mitään väliä,,mies/nainen mutta syksyllä 2020 nykyinen hallitus latelee semmoiset lukemat koskien autoilua, että ei keila nouse.

Latelun jälkeen perussuomalaisten ei enään tarvitse tehdä taitavia temppuja, vaan Marinin hallitus tekee sen tempun itse ja toivottavasti eroaa.

illmaninati

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 260
 • Liked: 137
Ei minua olisi voinut voittaa puolelleen mikään tai minkään puolueen some-strategia. Tämä ihan ystävällisenä vinkkinä muidenkin toimijoiden kampaviinerin makuisiin tulevaisuuspalavereihin.

Olen yksi hiljaisista, joka vaan ihmetteli 2000-luvun taittessa Helsingin muuttumista ja ristiriitaa mediassa kirjoitetun (HS tuli tilattuna) vs. itse koetun todellisuuden välillä. Siihen aikaan eräs Jussi Halla-aho oli kuin keitaan olisi tavannut erämaassa - eli joku kerrankin kirjoitti semmoisella kynällä, minkä omatkin kokemukset käytännön elämästä voivat vahvistaa.
Sananmuunnosvapauden edistämiseksi:
Pentti ulos Tonista!

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 627
 • Liked: 4440
Minä taas olen ihan rehellisesti niin korruptoitunut yksilö, että minut voi lahjoa.

Rupean vaikka vassariksi, jos annatte 72000 euroa vuodessa lapaan tästä eläkkeelle asti ilman muita vastavelvotteita kuin että rupean vassaroimaan.

Oikeastaan hauskaahan se vois olla juoda votkaa niiden risupartojen kanssa, unelmoida vallankumouksesta ja samalla kokeilla kädellä vähän kuumien vassu-gimuleiden pöheikköä, että onko se trimmauksen tarpeessa.

Koska vallankumouksen suunnittelu on ankaraa työtä, niin teen sen tietysti jossain missä on perinteitä oikean inspiraation saamiseksi. (Lue: jossain missä on lämmintä ja tämä paskarännän tulo epätodennäköistä)

Vaikka Mehhikossa margarita-lasi vasurissa ja kuuma senjorita oikeassa.

Kerätkää silakat  :silakka: kolehti ja ostaa yksi rasisti puolellenne  8)
« Viimeksi muokattu: 14.01.2020, 00:10:24 kirjoittanut Ajatolloh »
l'uomo normale: "Sitten kun Suomi on EU:n ainoa ja viimeinen jäsenmaa, suomalaiset saavat EU:n elimistä paljon hienoja virkoja."

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 691
 • Liked: 50226
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Aika karusti todettu tuo "Soini oli raadonsyöjä".

Mutta pitää kyllä paikkansa! Soininvaara nimittäin freudilaisesti lipsautti, että vanhoista puolueista oli tullut mätäneviä raatoja, joiden kannatusta PS Soinin johdolla söi.
---
Yksi asia mitä Hommasta ei oikein mielestäni tarpeeksi ymmärretä on se, että monimuotoinen parviäly tuottaa ideoita, jotka leviävät myös valtamediaan, joka Hommaa seuraa. Täältä saa hyviä juttuideoita ilmaiseksi. Näin Homman "sisäinen kulttuuri" - tai miksi sitä kutsuisi - leviää vähitellen valtamediaan, ja sitä kautta koko kansaan. Täältä vanhojen puolueiden mediat saavat mm. ideoita toistensa esittämiseen huonossa valossa.

Ja sitten tämä: Muistatteko millaisen huomion ja kohun valtamediassa sai jäsenten @dothefake , @Punaniska ja @IDA alkuperäisidea siitä, että Soinin vaihtaminen puoluekokouksessa 2017 olisi mahdollisuuksien rajoissa?

Siitä "vallankaappauksesta" valtamedia puhuu yhä edelleen, viimeksi Soinin kirjanjulkaisutilaisuuden jälkeen.

EDIT: Hippo oli ensin samalla asialla.
Lainaus
Tutkija Niko Pyrhönen[:] ... Hommaforumilla tapahtuva kannanmuodostus ja ihmisten rekrytointi siirtyvät puolueeseen

Tämä on täysin totta ja äärimmäisen hieno asia. Tuntuu jopa välillä, että täällä kirjoiteltu siirtyy suoraan PS:n suuhun eduskunnassa ja perinteisissä tiedotusvälineissä. Mikä oikeasti voisi olla parempaa demokratiaa?
« Viimeksi muokattu: 16.01.2020, 00:41:09 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.  Kas siinä pulma.”
— Jäsen Valtakunnanpärkhele

“Järjestelmän tavoitteena on epänormaaliuden normalisointi ja normaaliuden epänormalisointi.”
— Jäsen Marcus Porcius Cato

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 146
 • Liked: 19764
 • White Lives Matter
Aika karusti todettu tuo "Soini oli raadonsyöjä".

Mutta pitää kyllä paikkansa! Soininvaara nimittäin freudilaisesti lipsautti, että vanhoista puolueista oli tullut mätäneviä raatoja, joiden kannatusta PS Soinin johdolla söi.

Ilman vihjauksia politiikkaan: raadonsyöjät pitävät paikat puhtaana ja pistävät jätteet kiertoon. Raadonsyöjät ovat kestävän elinympäristön - ja kehityksen - ehdoton edellytys ja elinehto.

Eläköön raadonsyöjät!
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 691
 • Liked: 50226
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vastapuolet eivät ikinä hiffaa, että persujen viesti leviää koska ihmiset ihan itse tahtovat sitä levittää. Jengi uskoo asiaan, jengi tekee. Koska ne eivät pysty myöntämään että jollain porukalla olisi näin vaikka meillä ei ole, ne keksivät kaikkea kummallista.

Ja esimerkiksi Homma toimii täysin vapaaehtoisten ihmisten varassa, kun taas nämä punavihreät kollegat toimivat Veikkauksen yms. avustusten varassa.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.  Kas siinä pulma.”
— Jäsen Valtakunnanpärkhele

“Järjestelmän tavoitteena on epänormaaliuden normalisointi ja normaaliuden epänormalisointi.”
— Jäsen Marcus Porcius Cato

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10563
Aika karusti todettu tuo "Soini oli raadonsyöjä".

Mutta pitää kyllä paikkansa! Soininvaara nimittäin freudilaisesti lipsautti, että vanhoista puolueista oli tullut mätäneviä raatoja, joiden kannatusta PS Soinin johdolla söi.

Soininvaaran tapauksessa Soinia ei edes tarvittu syömään raatoa, koska se on besserwisseri. Jos muut ovat jotain mieltä, niin Soininvaaran on pakko yrittää keksiä parempi mielipide, ja demokratiassa tää meinaa marginalisoitumista, koska kannatus tulee sellaisilta besserwissereiltä, jotka eivät osaa keksiä itse tarpeeksi erilaisia mielipiteitä.

Soini on paljon fiksumpi, koska se pystyy tajuamaan edes sen verran, että kun iso osa kansasta valittaa autoverosta, niin politiikkaan kannattaa lähteä kaatamaan sitä autoveroa. Soininvaaran tyylillä päätyy lopulta urputtamaan omiaan omassa blogissaan. koska ketään ei enää kiinnosta kuunnella.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10563
Osittain ole samaa mieltä. Kuitenkin nimenomaan perussuomalaisten kohdalla väittäisin sosiaalisen median ja muiden valtavirran median ulkopuolusten tiedonvälityskanavien korostuvan sen takia, että valtavirran media suhtautuu perussuomalaisiin niin vihamielisesti ja sensuroivasti. Sosiaalinen media ja muut valtavirran median ulkopuoliset viestintäkeinot mahdollistavat tiedon jakamista puolueesta ja sen tavoitteista äänioikeutetuille. Ja ei siitä varmaan haittaakaan ole, että perussuomalaiset ja maahanmuuttokriittiset piirit luultavasti käyttävät nettiä ketterämmin ja ovat aatteeltaankin energisempiä kuin jonkun keskustan ja demarien vanhuusvuosia lähestyvä ja näivettyvä väki.

Mä en usko, että netillä on paljonkaan merkitystä, koska kansa osasi äänestää väärin jo ennen sitäkin. Niin kauan kuin  mä muistan, poliittisessa keskustelussa on ollut se sivujuonne, jossa yritetään päättää muiden äänestämisistä kehumalla jotain ja haukkumalla jotain muuta. Koskaan se ei ole toiminut ja siksi siihen liittyy rutiiniksi muodostunut jupina siitä, että kansa on niin tyhmä, ettei osaa olla manipuloitavana. Pitää vaikka kehittää sen medialukutaitoa sellaiseksi, että sitä olisi helpompi kusta silmään.

Älä lue väärän puolueen lehteä, sillä ainoastaan meidän puolueemme lehti kertoo objektiivisen totuuden, ja naapurit voisivat oikeastaan vähän painostaa sitä häirikköä, jonka postilaatikosta kuitenkin löytyy väärän puolueen lehti.

Ei tää ole muuta kuin sitä samaa vanhaa paskaa, jonka takia Ateenassa kehitettiin aikoinaan sellainen äänestyskäytäntö, että oli mahdollista äänestää muiden tietämättä sitä, mitä itse halusi.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 24 300
 • Liked: 61886
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vastapuolet eivät ikinä hiffaa, että persujen viesti leviää koska ihmiset ihan itse tahtovat sitä levittää. Jengi uskoo asiaan, jengi tekee. Koska ne eivät pysty myöntämään että jollain porukalla olisi näin vaikka meillä ei ole, ne keksivät kaikkea kummallista.

Ja esimerkiksi Homma toimii täysin vapaaehtoisten ihmisten varassa, kun taas nämä punavihreät kollegat toimivat Veikkauksen yms. avustusten varassa.

Tätä lienee joidenkin asiaa analysoivien tai siitä muuten vain mouhottavien vaikea käsittää.

Ettäkö joku vaikkapa käyttäisi aikaansa reippaasti päivittäin siihen, että kansallismielisyys leviää ja että siitä voidaan keskustella teemaan vihkiytyneella palstalla asiallisesti? Ja siihen, että lisäksi levittää samaa juttua Twitterissä? Eikä muka tule puolueelta tai Putinilta rahoitusta? Ei sentin senttiä? Blasphemy!

Jos joku toimittaja tai tutkija tätä lukee, niin minä tai joku muu ylläpidosta tulee varmasti mielellään kertomaan anonyymisti vaikka tuopin äärelle tästä mystisestä taustavaikuttajasta nimeltään Hommaforum. Tai sitten voitte rekisteröityä tänne ja tulla mukaan keskusteluihin :)

Jaa miksikö anonyymisti? Siihen ei liity muuta salakähmäisyyttä kuin se, että erinäiset meitä vastustavat tahot yrittävät innokkaasti vaikeuttaa kansallismielisten elämää mm. töiden suhteen "maalituksillaan".

Ei tässä sen kummempaa taustalla ole. Aatteen puolesta vapaaehtoishommia.
« Viimeksi muokattu: 16.01.2020, 03:58:42 kirjoittanut Alaric »
Sinimusta liike - uusi kansallismielinen puolueprojekti!

Puolueohjelma on julkaistu ja kannattajakorttikeräys on kohta alkamassa.

https://sinimustaliike.fi/

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 414
 • Liked: 8286
Jos joku toimittaja tai tutkija tätä lukee, niin minä tai joku muu ylläpidosta tulee varmasti mielellään kertomaan anonyymisti vaikka tuopin äärelle tästä mystisestä taustavaikuttajasta nimeltään Hommaforum. Tai sitten voitte rekisteröityä tänne ja tulla mukaan keskusteluihin :)

Jaa miksikö anonyymisti? Siihen ei liity muuta salakähmäisyyttä kuin se, että erinäiset meitä vastustavat tahot yrittävät innokkaasti vaikeuttaa kansallismielisten elämää mm. töiden suhteen "maalituksillaan".

Ei tässä sen kummempaa taustalla ole. Aatteen puolesta vapaaehtoishommia.
Tällainen haastattelu olisi todellakin hieno jos silakkamedian edustajat uskaltavat haasteeseen tarttua. Pelkäävät varmaan antaa "tilaa" rasisteille lehtien sivuilla. Tai ainakin juttu pitää sitten työstää niin että rotutohtorointi, rasismi, natsit ym. siitä tulevat ilmi. Ehkä paras olis tehdä tuo vain täällä palstalla niin että kyseinen ketju olisi lukittu vain silakkamedian ja homman moderaation kysymys/vastaus tarkoitukseen. Edes anonyymisti noita ei kannata tavata sillä kuvat ym. tulisivat varmaan julki...

Luulen että nuo eivät tuohon uskalla tarttua, saati tulla keskustelemaan koska heidän agenda on aika heikolla pohjalla...
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10563
Mun mielestä Hommaa koskevia käsityksiä ei kannata oikoa, koska vanhainkodissa voi sitten päteä kertoilemalla, kuinka muutama hompanssi pystyi päättämään keskenään puolueiden kannatusluvuista. Demokratia oli superinfosotureiden käsissä kuin sulaa vahaa.

Suomessa ei ole moni muukaan ansainnut mainettaan oikeasti, niin että reilu pelihän tää on kun ei itse tarvii valehdella vaan riittää kun toistaa muiden keksimiä valeita.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 563
 • Liked: 20414
Aika karusti todettu tuo "Soini oli raadonsyöjä".

Jos olisikin todettu vain noin, mutta jo ala-otsikossa oli tekstinä: "Jo Soini oli raadonsyöjä, joka tiesi mihin iskeä.", ja heti tämän tekstin alla valokuva Jussi Halla-ahosta puhumassa puhelimeen.
https://yle.fi/uutiset/3-11151591

Mielestäni siinä tekstissä sovitetaan Soinin raadonsyöjän loimea kaikkien hänen seuraajiensa harteille, tai ainakin yritystä tuohon tuntuisi kovasti olevan.
Tuo on mielestäni aika karua.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 691
 • Liked: 50226
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Lievä ohipolkua.

...rutiiniksi muodostunut jupina siitä, että kansa on niin tyhmä, ettei osaa olla manipuloitavana. Pitää vaikka kehittää sen medialukutaitoa sellaiseksi, että sitä olisi helpompi kusta silmään.

Älä lue väärän puolueen lehteä, sillä ainoastaan meidän puolueemme lehti kertoo objektiivisen totuuden, ja naapurit voisivat oikeastaan vähän painostaa sitä häirikköä, jonka postilaatikosta kuitenkin löytyy väärän puolueen lehti.

Ei tää ole muuta kuin sitä samaa vanhaa paskaa, jonka takia Ateenassa kehitettiin aikoinaan sellainen äänestyskäytäntö, että oli mahdollista äänestää muiden tietämättä sitä, mitä itse halusi.

Ruotsihan pyrkii eroon salaisesta äänestyksestä erivärisillä äänestyslipuilla eri puolueille. Jotenkin tuntuu siltä, että suomalaiset eivät ole valmiita luopumaan "ikimuistoisesta" nautintaoikeudestaan salaiseen äänestykseen.

Tämä ei siis varsinaisesti liity ketjun otsikkoon, joten ...
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.  Kas siinä pulma.”
— Jäsen Valtakunnanpärkhele

“Järjestelmän tavoitteena on epänormaaliuden normalisointi ja normaaliuden epänormalisointi.”
— Jäsen Marcus Porcius Cato

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 691
 • Liked: 50226
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Aika karusti todettu tuo "Soini oli raadonsyöjä".

Melko mielenkiintoinen luonnehdinta Soininvaaralta. Itse hän edustaa parasiittipuoluetta, jonka tavoite on imeä suomalaisten veri viimeiseen pisaraan.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.  Kas siinä pulma.”
— Jäsen Valtakunnanpärkhele

“Järjestelmän tavoitteena on epänormaaliuden normalisointi ja normaaliuden epänormalisointi.”
— Jäsen Marcus Porcius Cato

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 427
 • Liked: 7223

Ei tää ole muuta kuin sitä samaa vanhaa paskaa, jonka takia Ateenassa kehitettiin aikoinaan sellainen äänestyskäytäntö, että oli mahdollista äänestää muiden tietämättä sitä, mitä itse halusi.

Ateenassa oli myös äänestyskäytäntö nimeltään ostrakismos, jossa voitiin äänestyslappusen virkaa toimittavaan saviruukunpalaseen kirjoittaa sen henkilön nimi, jonka uskottiin olevan liian vaikutusvaltainen ja edelleen uhka valtiolle. Äänestysperusteet olivat yleensä mielivaltaisia. Eniten ääniä saanut karkotettiin maasta kymmeneksi vuodeksi. Tämä voisikin olla se asia, jota pc-tahot tarkoittavat, kun puhuvat demokratiasta.  ;) Tavoitteena epämieluisten poliitikkojen karkotus poliittiselta kartalta. Suomessa maanpakoon joutuisi välittömästi Jussi Halla-Aho, kun moraalieliittiä tukevat ja sen valtaan saattaneet äänestäjät keskittäisivät äänensä päävihollisensa eliminointiin.
« Viimeksi muokattu: 16.01.2020, 09:46:03 kirjoittanut Alabama »
Kuka hyötyy?

Rasvari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 247
 • Liked: 594
 • Entinen keskustelija, nykyinen Venäjän trolli.
Olen yksi hiljaisista, joka vaan ihmetteli 2000-luvun taittessa Helsingin muuttumista ja ristiriitaa mediassa kirjoitetun (HS tuli tilattuna) vs. itse koetun todellisuuden välillä. Siihen aikaan eräs Jussi Halla-aho oli kuin keitaan olisi tavannut erämaassa - eli joku kerrankin kirjoitti semmoisella kynällä, minkä omatkin kokemukset käytännön elämästä voivat vahvistaa.

Tuohon aikaan se minullakin tapahtui. Täystyöllistettynä monelta suunnalta en paljoa politiikasta ollut kiinnostunut. Omat havainnot ja median maalailua saivat tosin jo kauan aiemmin spontaaneja naurukohtauksia aikaan joita oli aiemmin tullut Pahkista tai Madia lukiessa.

Enkä ollut ainoa, omassa viiteryhmässäni, usein jopa melko yllättävintä suunnilta, tuli spontaaneja kommentteja miten Halla-aho on lisännyt uuden jutun Scriptaan joka pisti miettimään. Täytyy mainita ettei Halla-aho ollut ainoa joka jo silloin kiinnitti huomiota asioiden räikeään epäsuhtaan.

Nyt Hommaa on takana jo reilu vuosikymmen, jälkikäteen on helppo todeta miten ilmiselvää seurausta PS:n nuivan siiven nousu on kun muistelee miten laaja tarttumapinta Scriptaan jutuilla oli. Paljon vielä Hommaa jäljellä, toivottavasti PS:n sanoma tislautuu vieläkin väkevämmäksi, polttopiste pienenee eikä välitetä juoksennella kommentoimasta kaiken maailman Jessikoiden liverryksiä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 697
 • Liked: 85488
Toinen toimittajista eli Timo Seppänen jatkaa aiempaa sivuten vihreiden ja perussuomalaisten maalaamista uhkakuvista:

Lainaus
Analyysi: Vahvat uhkakuvat ovat nostaneet perussuomalaiset ja vihreät poliittisen keskustelun keskiöön

[...]

Perussuomalaisten ja vihreiden menestys johtuu paljolti siitä, että ne ovat nostaneet esiin kansalaisten arvioitaviksi vastaansanomattoman tehokkaat uhkakuvat tulevaisuudesta.

Vihreiden visiossa ihmiskuntaa uhkaa ekokatastrofi. Perussuomalaisten näyssä Suomea uhkaavat köyhistä etelän kehitysmaista Eurooppaan suuntautuvat kansainvaellukset.

Vihreät onkin luonut itsestään mielikuvaa puolueena, joka työskentelee vahvimmin ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Maahanmuuton vastaisella politiikallaan perussuomalaiset ovat puolestaan rakentaneet itselleen mainetta suomalaisen elämäntavan puolustajana.

Asian voi myös ilmaista kääntäen: vihreät ja perussuomalaiset ovat osanneet reagoida tiettyihin kansalaisten huoliin – ympäristöongelmiin ja maahanmuuttoon – huomattavasti aikaisemmin kuin niin sanotut vanhat puolueet.

Ulkoinen uhka on poliittinen työkalu vailla vertaa

Perussuomalaisten ja vihreiden esiinnostamat uhkakuvat ovat monella tapaa erinomaisia politiikan työkaluja.

Nuo uhat kohdistuvat Suomeen pääosin ulkoapäin. Niistä puhuvan ei tarvitse välttämättä jakaa suomalaisia syyllisiin ja syyttömiin.

Skenaariot kansainvaelluksista ja ekokatastrofista koskettavat kansalaisia syvästi, koska niissä on kyse ihmisen olemassaolon edellytyksistä ja turvallisuudesta.

Tällaiset poliittiset teemat herättävät niidenkin ihmisten huomion, joita päivänpolitiikka ei kiinnosta lainkaan.

[...]

Jotta uhkakuvilla olisi merkittävää vaikutusta kansalaisten tunteisiin ja mielipiteisiin, niitä pitää toistaa alinomaa.

Tällöin ne vahvistavat samalla mielikuvaa puolueen päämääristä, arvoista ja identiteetistä.

Juuri näin perussuomalaiset tekevät puhuessaan maahanmuutosta ja sen seurauksista, samoin vihreät kertoessaan ilmastonmuutoksesta ja sen torjunnasta.

Perussuomalaisten ja vihreiden maalaamissa uhkakuvissa kiteytyy tarkasti noiden puolueiden politiikan ydinasia eli fokus.

[...]

Vihreiden ja perussuomalaisten poliittiset kärkiteemat, ilmastonmuutos ja maahanmuutto, kytketään tätä nykyä aina myös esimerkiksi taloudesta, tulonjaosta ja työllisyydestä käytävään keskusteluun.

Näissä yhteyksissä ilmastonmuutos ja maahanmuutto saatetaan nähdä sekä uhkina että mahdollisuuksina. Tapahtui niin tai näin, näistä teemoista keskustelu hyödyttää vihreitä ja perussuomalaisia.

Siitä pitäen, kun ilmastonmuutos ja maahanmuutto nousivat keskeisiksi teemoiksi poliittisessa keskustelussa, perussuomalaiset ja vihreät ovat näyttäytyneet poliittisen kentän vastapooleina.
Yle 16.1.2020

Lainaus käyttäjältä: Timo Seppänen, Yle
Vihreiden visiossa ihmiskuntaa uhkaa ekokatastrofi. Perussuomalaisten näyssä Suomea uhkaavat köyhistä etelän kehitysmaista Eurooppaan suuntautuvat kansainvaellukset.

Tyypillinen tapaus, että kun toimittaja on kehittänyt mieleisensä sapluunan narratiiville, ei faktoilla ole niin väliä.

Tulevilla Suomeen suuntautuvilla kansainvaelluksillahan pelottelevat nykyään nimenomaan vihreät ja muut tiukkaa ilmastopolitiikkaa vaativat. Perussuomalaisten mukaan jo nykyinen maahanmuutto on tuhoisaa, eikä PS:n linjauksissa maalailla maailmanlopunvisioita, kuten vihreät tekevät.

Siinä missä perussuomalaisten varoituksille Suomen ja Euroopan löysän maahanmuuttopolitiikan seurauksista naureskellaan avoimesti, ilmastohörhöjen visiot sadoista miljoonista ilmastopakolaisista ovat vakiokamaa valtamediassa. Niillä voi perustella toimittajien kyseenalaistamatta mitä moninaisimpia poliittisia pyrkimyksiä (Suomen ja EU:n tiukemmat päästövähennykset, kehitysavun lisääminen, siirtolaisten pakollinen EU-taakanjako, viisumien jakaminen afrikkalaisille jne.), paitsi ei maahanmuuttopolitiikan kiristämistä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 576
 • Liked: 6605
Aika karusti todettu tuo "Soini oli raadonsyöjä".

Jos olisikin todettu vain noin, mutta jo ala-otsikossa oli tekstinä: "Jo Soini oli raadonsyöjä, joka tiesi mihin iskeä.", ja heti tämän tekstin alla valokuva Jussi Halla-ahosta puhumassa puhelimeen.
https://yle.fi/uutiset/3-11151591

Mielestäni siinä tekstissä sovitetaan Soinin raadonsyöjän loimea kaikkien hänen seuraajiensa harteille, tai ainakin yritystä tuohon tuntuisi kovasti olevan.
Tuo on mielestäni aika karua.

Monet ovat valtavalemedian keinot manipuloida tekstiä ja kuvaa. Hyvin on kommariopit tiedostuslaitoksilla menneet perille.

Tagit: