Kirjoittaja Aihe: 2020-01-02 Yhdysvallat surmannut ilmaiskulla Quds-komentaja Qassem Suleimanin  (Luettu 61173 kertaa)

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 767
 • Liked: 4978
 • Harvinainen valkoinen leijona
Aivan erinomainen suuntaus tämä, että joukkojen johtajat ja komentajat tapetaan, eikä massamaisesti kurmooteta koko joukkoa. Nyt päätöksen tekijä joutuu oikeasti vastuuseen päätöksestään.

Asia vertautuu ydinsotaan. Samana päivänä, kun sota tuotiin poliitikkojen kotipihalle (ydinsota) eikä se ollut jotain kaukaista sapelinkalistelua kaukaasiassa, loppuivat sodat ydinasevaltojen kesken. Kun sodan aloittamisesta päättänyt henkilö on se, joka ensimmäisenä kuolee, nousee kynnys aloittaa sota melko lailla.

Erinomaisen hyvin se toimii armeijoissa ja yhteiskunnissa, jotka ovat autoritäärisiä ja johtajakeskeisiä...

Arvioin valitun ajankohdan + toimintatavan yhdeksi syyksi sen, että P-Korea on alkanut vähän uhitella lahjoilla ja tehnyt paluuta hyökkäysuhaksi. Ilmeisesti sen kanssa (ja Kiinan) ei vaan haluta sotaan, mutta jotenkin on voima osoitettava. Aiemmin, juuri ennen P-Korea neuvotteluja, Iran sai näyttää miten pahalle käy mm. syytteinä sopimusrikkomuksista ja kauppasaartoa yms.

Tiedossa on että kenraalin tilalle tulee uusi, mutta kohdevalintaan on syy (toki tyypeissä itsessään) myös näytös. Nyt halutaan osoittaa riittävän selvästi, ettei Suurikaan Johtaja ole suojassa, jos teko on riittävän paha esim. aloittaa sodan tai edes salaa hyökkäilee ihan vähän. Ellei tällainen yhtään jopa yksinvaltiasta P-Koreassakin mietitytä, niin täytyy olla melko hullu.

Ei tämä pelkästään syy iskuihin ole, mutta lienee vaikuttimena siihen, miksi juuri nyt ja miksi juuri arvoasteikossa korkeita pomoja kohteina.

Tätä voisi lähiaikoina seurata vaikka tieto pelote-dronen alasampumisesta P-Korean alueella tai yritys palata pikaisesti neuvottelupöytään.

Red_Blue

 • Vieras
Tilanteen kiristymisestä kertovat myös seuraavat pikku-uutiset:
- Pentagon vahvistanut 3500 amerikkalaissotilaan vahvistukset, tulevat 82. maahanlaskudivisioonasta.
- Yhdysvaltain armeija siirtää panssarivaunuja Kuwaitista Irakiin.
- USA:n johtama Irakin Daesh-vastainen liittouma keskeyttää Irakilaisjoukkojen koulutuksen toistaiseksi (ilmeisesti joukkojensa omasuojan valmiustason kohottamiseen)
- USA ja Kanada kehottaneet kaikkia kansalaisiaan poistumaan Irakista.
- Yhdysvaltain merivoimat keskeyttää merijalkaväkeä tukevan lentotukialuksen USS Bataanin (Wasp-luokan maihinnousualus) harjoituksen Espanjan rannikolla ja siirtää sen välimerelle. Nimitz-luokan lentotukialus USS Harry S. Truman on Arabianmerellä Omanin edustalla.

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 767
 • Liked: 4978
 • Harvinainen valkoinen leijona
Erittäin loogista ja innovatiivista tappaa se, joka käskee asiat sen sijaan, että listii pelkkiä sotamiehiä. Näkisin, että näin pitäisi toimia jatkossakin. Nostaa merkittävästi kenraalien kynnystä tehdä sotilaallisia aloitteita.
Uusia ilmaiskuja iranilaisia tai iranimielisiä vastaan on tapahtunut tänä yönä ainakin Irakissa ja Jemenissä, vielä vahvistamattomien huhujen mukaan myös Syyriassa.
...

Viimepäivinä on siivottu muitakin nurkkia:
30.12.2019 kolme droneiskua Somaliassa al-Shabab terroristeihin
Lainaus
AFRICOM airstrikes take out four
Army Maj. Gen. William Gayler, AFRICOM’s director of operations, said in a recent news release. “They have attacked and killed African partners, allies and fellow Americans. They are a global menace and their sights are set on exporting violence
 demonstrate a commitment to ensuring that violent extremist organizations do not dismantle the progress Africa, the U.S. and international partners have made to bring security to the region.
Removing even one terrorist is a preventative measure and insurance that particular nefarious fighter will no longer do harm to innocent people who are working toward a better future,”

As a result...it’s in the best interest of the U.S...to continue to exert pressure on these violent extremist organizations.
Eli tuossa kerrotaan iskujen motiivista näin:
"näiden tavoite on viedä väkivaltaa(terrori-iskuja) ulkomaille. Poistamalla terroristin ennaltaehkäisevästi, se taistelija ei enää tule vahingoittamaan viattomia"

Tulevista USAn suunnitelmista kerrotaan tuossa lopussa, että nyt parhaalta vaihtoehdolta näyttää että USA tulee vain lisäämään (tällaista) painetta väkivaltaisia äärijärjestöjä kohtaan.

-----
USAssa demokraatit nyt kovasti valittaen kyselee, että miksi ihmeessä Trump tai sotilasjohto ei infonnut demokraatteja iskuista etukäteen. Yleensä on infottu.
- Toisaalta demokraatit Ilha Omar ja Tlaib ovat järkyttyneen pöyristyneitä tästä, että kuinka Pressa/USA saattaakaan surmata maailman johtavan islamilaisen terroristin
Lainaus
Ilhan Omar

@IlhanMN
We are outraged the president would assassinate a foreign official...and has zero plan to deal with the consequences.
Rashida Tlaib

@RashidaTlaib
We cannot stay silent as this lawless President recklessly moves...we must reclaim our responsibility & say no to war with Iran.
- Lisäksi myöhemmin demokraattiedustaja Omar vannoo, että pysäyttää Trumpin estää USAta tekemästä uusia toimia(distraction) Irania vastaan.

Olipa harmi, että jostain syystä Trump & sotilasjohto "unohti" paljastaa iskujen suunnitelmat demokraateille. Ja nyt jotkut demokraattiedustajat näyttää olevan semisti paniikissa ja tuli kiire yrittää nopeuttaa yritystä saada Trumppi pois pressanpaikalta. Ehkä nämä muutamat ääridemokraatit olisivat nähneet mieluummin iskuja siviilejä vastaan vaikka joka päivä Eurooppaa myöden, kuin että sen sijaan vastaisku osui nyt niin leppoisan kilttejä islamistiterroristi-johtajien kohdalle.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 407
 • Liked: 7991
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Lainaus
.[...] Kauhun tasapainon mukaisesti tilanteen olisi pitänyt jähmettyä siihen, mutta uudenvuodenaattona mielenosoittajat tunkeutuivat Bagdadissa Yhdysvaltain suurlähetystön alueelle. Tämä ylitti Yhdysvaltain hallinnon sietokynnyksen ja repi auki 40 vuotta vanhoja Iran-haavoja.

[...]

Yhdeksän vuotta sitten presidentti Bashar al-Assad komensi armeijansa ampumaan mielenosoittajia ja leimasi demokratiaa vaatineet opiskelijat terroristeiksi. Syyriassa puhkesi avoin kapina diktatuuria vastaan.

Länsimaat ilmaisivat tukensa al-Assadin vastaiselle oppositiolle, mutta eivät olleet valmiita aseistamaan sitä. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama piirsi kemiallisten aseiden käytön punaiseksi viivaksi, jonka ylittäminen johtaisi voimatoimiin al-Assadia vastaan.

Elokuussa 2013 al-Assad iski myrkkykaasulla Damaskoksen esikaupunkialueelle. Arviolta 1 400 siviiliä kuoli. Henkensä menetti yli neljäsataa lasta. Maailma odotti Obaman lunastavan sanansa.

Lontoossa parlamentti ei antanut pääministeri David Cameronille lupaa viedä Britanniaa al-Assadin vastaiseen liittoumaan. Tiukka äänestys päättyi hallituksen tappioon luvuin 272–285.

Obama perääntyi, sillä hän ei halunnut viedä Yhdysvaltoja Lähi-idässä uuteen täysimittaiseen sotaan. Elokuun viimeisinä päivinä vuonna 2013 Valkoisessa talossa tehtiin ratkaisu, joka on määrittänyt sen jälkeistä maailmanhistoriaa kenties enemmän kuin mikään toinen päätös.

[...]

Yhdysvaltain hallinnossa kannatettiin jo Obaman aikana Iranin ja al-Assadin sotilaallisen vaikutusvallan rajoittamista.

Suleimanin kuoleman jälkeen tuntuu erikoiselta oikeastaan se, että Yhdysvallat ei puuttunut aiemmin vallankumouskaartin johtajan operaatioihin Irakissa, Syyriassa ja Persianlahdella.

Iranin ja Yhdysvaltain välille saattaa syttyä sota, mutta todennäköisempää on, että iranilaiset joutuvat hillitsemään kostonhaluaan. Maan sotilasjohto tietää, että Iranin voima ei riitä uhmaamaan amerikkalaisia.

Carter ja Obama on molemmat palkittu Nobelin rauhanpalkinnolla.

Trumpia odottaa rauhanpalkintojen asemesta virkarikossyyte.

Suleimanin tappamisen Trump yrittänee kääntää vaalivaltikseen. Siihen kohtaan demokraatit eivät iske kaikella voimallaan, koska pohjimmiltaan he tietävät, että myös demokraattipresidentillä olisi Iran-politiikassaan vain huonoja ja vielä huonompia vaihtoehtoja

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2769eb4e-86c6-44f0-a8cd-53af4fe87692

Lauri Nurmen analyysi, joka virkistävästi poikkeaa Iltalehden "Trumpilla on pieni se hihi hih."-linjasta; luonnollisesti kun Trumpin politiikka miellyttää Iltalehden taustatahoja.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2020, 08:15:38 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

td

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 388
 • Liked: 1531
 • Hiljainen enemmistö. Emme kadu tehokkaasti.
Lauri voisi hieman lukea historiaa. Carter avasi padon ja tuli hylkiöksi (rikollisuus/raiskaukset/huumekauppa), imuroi kaikkien lähimaiden vankilat tyhjiksi. mm. Kuuba tyhjensi ja lähetti kaikki vangit USA:an. Tämä roskajoukko rantautui Floridaan (pääosin Miamiin) josta alkoi ennen kuulumaton rikollinnen toiminta USA:n maaperällä. Luulenpa että tämä on tiedossa Trumpilla (suomalaiset saarikosket, nurmet tästä tuskin kertovat VAIKKA tietäisivät).

Lainaus käyttäjältä: Lauri Nurmi
Kun demokraattipresidentti Obama ei pysäyttänyt Suleimania, sen päätti tehdä republikaani Trump välttääkseen Jimmy Carterin kohtalon, kirjoittaa Lauri Nurmi.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2020, 09:13:07 kirjoittanut td »
Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa. -Adolf Erik Ehrnrooth #kivapuhe 1939-

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 265
 • Liked: 2362
Demokraattien suutahdus tästä iskusta kuvaa koko länsimaalaisen kulttuurin tapaa ajatella radikaali-islamista kokonaisuudessaan. Jos muslimit tappavat länkkäreitä, meidän ei pidä vastata siihen mitenkään, koska sitten he suuttuvat ja tappavat meitä lisää.

Koulukiusaamiseen suhtaudutaan aika pitkälti samalla tavalla. Uhrit väistävät sitä mukaa kun kiusaaja kiusaa. Samalla yritetään ymmärtää kiusaajaa. Minkä hän sille voi, hänellä on ongelma. Olemme epäonnistuneet. Väistäkää, antakaa tiedä. Älkää provosoiko.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 407
 • Liked: 7991
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Lainaus
[...]Puheessaan Trump ylisti Yhdysvaltain armeijaa ”virheettömästä iskusta, joka lopetti tuhansien ja taas tuhansien ihmisten murhaamisesta ja satuttamisesta vastuussa olevan terroristisen johtajan elämän”. Trump lisäsi myös, että Iranin vallankumouskaartin Quds-joukkojen komentaja Qassem Suleiman oli vastuussa ainakin satojen amerikkalaisten kuolemista ja haavoittumisista.

– Suleimanin verinen riehuminen on nyt tullut lopullisesti päätökseensä, Trump sanoi ja lisäsi Suleimanin suunnitelleen amerikkalaisia vastaan iskuja, joista yksi olisi ollut ”erittäin suuri hyökkäys”.

Asiasta kertoo Washington Post.

[...]

O’Brienin mukaan Trump on avoin neuvotteluille Iranin kanssa. Trump on tarjonnut mahdollisuutta puhua ”milloin tahansa” Iranin kanssa, mutta ”nämä pyrkimykset on hylätty”, O’Brian sanoi CNN:n mukaan.

[...]

TELEVISIOKAMEROIDEN edessä iskua kommentoinut Trump vakuutti perjantaina ennen kirkossa pitämäänsä puhetta, ettei Yhdysvallat pyri Iranin hallinnon vaihtamiseen. Trump näytti yrittävän lieventää jännitteitä vakuuttamalla, ettei halua sotaa Iranin kanssa. Sen sijaan viimeöinen isku tehtiin hänen mukaansa sodan välttämiseksi.

[....]

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006362854.html
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 211
 • Liked: 4375
Lainaus
Ultimately though, there will be no large scale war because the US does not have the money for it. It is crippled by debt.

Jos tuo olisi totta niin ei sitä rahaa ole kenellekään muullakaan alkaa sotimaan yhtään missään. Kuten esim. Venäjällä ei ole rahaa sotia Ukrainassa päivääkään, ja Krimikin on itse asiassa taas menetetty rahapulan vuoksi.

Mitä tulee siihen what next kysymykseen niin Iranin kansa on saatava sotimaan itselleen uusi valoisampi tulevaisuus ilman homepartoja ruoskimassa naisia ja hirttelemässä ihmisiä lyhtypylväisiin, ja jalkapallokentillä. Sitten kun homeparrat pärisevät meressä kalanruokana asiat muuttuvat.
Sotahan on kuin lupa painaa rahaa. Raha ja vaikutusvalta ovat ainoita syitä minkä vuoksi soditaan. Joskus uskonto saattaa verhona olla päällä, mutta kyllä raha on lopulta ainoa syy.


Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 034
 • Liked: 6382
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
S. Saarikosken tweetissä on uutisjuttu ja kysymys että sotako tästä tulee?

Itse ketjussa on kommentteja puolesta ja vastaan jenkkien toimintaa. Näkyvin kommentti vastaan on se että väkivalta vaan lisää väkivaltaa. No näin varmasti on koska tuolla suunnalla ihmiset uhoavat vielä hävitessäänkin ja etsivät vielä keinoa kusta vastapuolen muroihin. Jos ei sitten muuta niin ainakin sylkäistään silmään. Toki uhoaminen on ihan kansainvälinen tapa, mutta pääsääntöisesti vain todetaan että jos ei lopu niin saa jatkua. Tuolla suunnalla tapetaan taas kaikki vääräuskoiset kun vähänkin tapahtuu jotain.
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

Vöyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 954
 • Liked: 731
  • Botanist on Alp
Ei tule ikävä tätä veristä kenraalia, mutta toisaalta tuskinpa iskusta on mitään hyötyä USA:lle. Iran ei muuta politiikkaansa ja USA itse katkoi orastavan neuvottelusuhteen. Ylipäänsä USA tuhlaa valtavasti resurssejaan Lähi-Idässä - luulisi että roistovaltio Saudi-Arabia pysyisi vähemmälläkin pystyssä naapurimaineen. Antaa Irakin, Iranin ja Syyrian mennä, ei kulu kuin rahaa ja ihmishenkiä.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 125
 • Liked: 10909
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Hieman taustoitusta Vallille ja muille:
Mike Pompeon johtamat Sotahaukat, (joihin kuuluu myös Saudi Arabia ja Isis) ovat puuhanneet Soleimanin murhaa jo pitkään ja ihan julkisesti.

Tarvittiin vaalit ja impeachment että Trump saatiin sotahaukkojen liekaan. Sotahaukat vie ja presidentti vikisee. Ja näköjään nyt Trumptarditkin hurraavat sotahaukkoja.

Isku oli juuri niin laiton, kuin ihmisten murhaaminen yleensä onkin. Kun Iran kostaa, niin toivotaan että iskevät USAn korkeinpaan johtoon, siviilien sijaan. Tosin usa iskee useimmiten siviilejä vastaan joten kai sekin sitten oli oikeutettua jos tolle linjalle lähdetään.


Kerrotko kuinka paljon Iranilla ja Usalla on yhteistä rajaa ja miten Iran maana uhkaa Yhdysvaltoja? Miten tämä murha oli”itsepuolustusta” eikä hyökkäystä?

Jos Sale määrää ilmavoimat tappamaan amerikkalaisen kenraalin Kanadassa niin ajattelitko etteivät kostaisi Suomelle?

Kerrotko myös missä kohtaa USAn presidentti sai oikeuden tilata murhia? Eikö enää ollakaan syyttömiä kunnes syylliseksi todetaan? Voitaisiinko siis Trump pistää viralta ennaltaehkäisevänä toimena ilman oikeudenkäyntiä? Jos ei, niin miksei?

Edit: Oheen lisätty alueen kartta joka kertoo aika paljon.

Kun tarkastelee sitä että heppu teilattiin Irakissa, niin Irakin sota on auktorisoitu jo 2002, https://www.congress.gov/bill/107th-congress/house-joint-resolution/114/text
Lainaus
H.J.Res.114 - Authorization for Use of Military Force Against Iraq Resolution of 2002

Se on voimassa vieläkin. Barack Obama perusteli samalla lailla, ISIS joukkoja vastaan tehtyjä iskuja Irakissa. Soleimani oli Obaman aikana listattu tunnetuksi terroristiksi, ollen sitä vieläkin.

Eli rautalangasta, lainsäädäntö sotilaallisen voiman käytöstä on olemassa, sotatilanteessa jossa voimaa käytetään terroristia vastaan, harvemmin järjestetään erikseen oikeudenkäyntiä.

Nyt voimme sitten katsella onko Iran paperitiikeri, vaiko ei. Kun Iranin Supreme Leader Khomenei, sanoi ettei Yhdysvallat voi mitään ja kas komentaja levisi pitkin Baghdadin lentokenttää, niin ilmeisesti Yhdysvallat voikin jotain.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 963
 • Liked: 13151
 • Puhekin on teko
Trump möhläsi. Eihän tässä ole mitään uutta ja ihmeellistä. Kyse ei ole tietenkään yhdestä Trumpista, vaan sotaa Iranin kanssa on pyritty luomaan pidemmän aikaa. Tarkoitus on ollut tuhota kaikki Israelin viholliset tai ainakin heikentää niitä niin paljon, että mitään todellista vastusta ei ole.

Trumpin virkakausi lähenee loppuaan ja uutta valintaa on tuskin odotettavissa. Trump painostettiin tekemään isku nyt, koska yleinen ilmapiiri sotaa Irania vastaan on heikko. Trumpin seuraaja joutuu reagoimaan mahdollisiin kostoiskuihin.

Syyrian kohdalla vaikutti olevan yllättävän suuri into ja halu tuhota Syyrian virallinen hallinto, vaikka kukaan ei nähnyt tilalle mitään muuta kuin epävakaan terroristihallinnon. Iranin kohdalla moni näkee "alkaa riittää".

Toisaalta niin kauan kuin Israelilla on suurin valta Yhdysvaltoihin ja juutalaiset rahoittaa kummankin puolen poliitikot, niin ei ole loppua Lähi-Idän sodille.

Yksi ongelma on vaan siinäkin, jos islamin juurtuminen länsimaihin sallitaan niin länsimaat mm. Suomi pääsee osaksi näistä pippaloista. Viime vuosina on nähty selviä ennusmerkkejä tähän suuntaan. Ehkä se on laajempi tavoite.

Perttu Ahonen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 524
 • Liked: 3546
 • Difficile est satiram non scribere.
Melkoisella varmuudella sanoisin, että verenvuodatus USA:n ja Iranin välillä ei tule vähenemään, enkä noin yleensä ottaen pidä sotaa ja epävakautta muutoinkaan minään toivottavana asiantilana.

Kyse on nähdäkseni ensisijassa siitä, että Iranin vaikutusvalta on alkanut alueella kasvaa ja se ei sovi osapuolelle USA&CO.

Miten Iran näkee USA:n sotatoimet: 

Lainaus
Iranin YK-lähettiläs Majid Takht Ravanchi sanoo, että Yhdysvallat käytännössä aloitti sodan Iranin kanssa, kun se tappoi eilen iranilaisen kenraalin Qassem Suleimanin ohjusiskussa.

Ravanchi sanoo CNN:n haastattelussa(siirryt toiseen palveluun), että Iranin vastaus Yhdysvaltain sotilastoimiin on omien sotilastoimien aloittaminen.

Ravanchin mukaan Yhdysvallat aloitti nyt uuden vaiheen maiden välisissä jännitteissä, jotka alkoivat talouspakotteiden muodossa vuonna 2018.

– Tämä on uusi kappale, joka on verrattavissa sodan aloittamiseen Irania vastaan, Ravanchi sanoo.

Hän toistaa myös Iranin johtajien kannan, että Yhdysvaltoja odottaa ankara kostotoimenpide.

Ravanchi kertoi perjantaina YK:n pääsihteerille Antonio Guterresille osoittamassaan viestissä, että Iran varaa kansainvälisten lakien mukaisesti oikeuden ryhtyä tarpeellisiin toimiin puolustautuakseen ulkoista uhkaa vastaan.

Hän lisää, että Suleimanin tappaminen on millä tahansa mittapuulla valtioterrorismia sekä teko, joka rikkoo kansainvälisten lakien perusperiaatteita – varsinkin YK:n peruskirjaa.

https://yle.fi/uutiset/3-11144653

Onko tämä jotenkin hyvä asia, että Lähi-Idässä tilanne alkaa taas kiristymään ja kenties johtaa suurempaankin rähinään?

Sota ja sen mukanaan tuomat onnettomuudet ja talouden heilahtelut eivät ole mikään leikinasia.  Jos tuolla syntyy suurempi rähinä, niin siinä kuolee paljon ihmisiä ja öljytalous menee kriisiin sen myötä.


nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 963
 • Liked: 13151
 • Puhekin on teko
Lainaus
Carter ja Obama on molemmat palkittu Nobelin rauhanpalkinnolla.


Obama ei saanut Nobelin rauhanpalkintoa yhtikäs mistään ansioista, vaan ainoastaan koska sattui olemaan USAn ensimmäinen demokraattitaustainen musta pressa.

newspeak

 • Vieras
Pitänee jäädä odottamaan seuraavaa blogia:

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 963
 • Liked: 13151
 • Puhekin on teko
Iranin vastaiskuja on syytä pelätä paitsi Irakissa, Saudi Arabiassa, Jemenissä, Lebanonissa, Syyriassa, Israelissa, myös mahdollisesti jopa terrori-iskuina Yhdysvaltain maaperällä.

Terroristi-iskut on melkeimpä ainoa keino vastata tälläisiin raukkamaisiin iskuihin. Ongelma on vaan siinä, että usein nuo iskut kohdistuvat täysin syyttömiin tahoihin.

Valtaosa nykyisistä muslimiterroristeista on vaikuttanut olevan sunni-taustaisia  mm. Isis, al-Qaida, mutta shiioillakin on omat ryhmänsä mm. Hizbollah ja shiiamilitiat. Iran on shiiavaltio.

Toisaalta tälläiset iskut voivat yhdistää muslimien aikaisempaa länsivastaisuutta. Varsinkin kun länsimaihin on tietoisesti tuotu terrorismiin taipuvaisia islamisteja.

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 087
 • Liked: 3146
Otetaanpas tämä Khamenein pari päivää ennen iskua antama lausunto talteen.

Veikkaan että tämän suuntaisia lausuntoja ei ole enää tulossa.

Lainaus
IRAN'S AYATOLLAH KHAMENEI TAUNTS DONALD TRUMP OVER IRAQ EMBASSY VIOLENCE: 'YOU CAN'T DO ANYTHING'

Iran's Supreme Leader Ayatollah Khamenei taunted President Donald Trump after the U.S. leader's warning that Tehran will be held "fully responsible for lives lost" after the storming of the American embassy in Iraq.

https://www.newsweek.com/trump-iran-iraq-khamenei-protests-embassy-1479960

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 233
 • Liked: 19105
Terroristi-iskut on melkeimpä ainoa keino vastata tälläisiin raukkamaisiin iskuihin.

Tälläiset raukkamaiset iskut ovat melkeimpä ainoa keino vastata vielä raukkamaisempiin terrori-iskuihin.
Yhdysvallat on pelkästään siirtynyt sille pelikentälle jossa terroristit pelaavat, eikä pitäisi olla mikään yllätys, että Yhdysvalloissakin osataan pelin säännöt.
Maakuntasarjaan on nyt saapunut mestaruussarjan joukkue.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 339
 • Liked: 32668
Demokraattien suutahdus tästä iskusta kuvaa koko länsimaalaisen kulttuurin tapaa ajatella radikaali-islamista kokonaisuudessaan. Jos muslimit tappavat länkkäreitä, meidän ei pidä vastata siihen mitenkään, koska sitten he suuttuvat ja tappavat meitä lisää.

Koulukiusaamiseen suhtaudutaan aika pitkälti samalla tavalla. Uhrit väistävät sitä mukaa kun kiusaaja kiusaa. Samalla yritetään ymmärtää kiusaajaa. Minkä hän sille voi, hänellä on ongelma. Olemme epäonnistuneet. Väistäkää, antakaa tiedä. Älkää provosoiko.

Länsimaisessa koulukiusaamisessa ja islamistisessa terrorismissa on se ero, että länsimaalainen koulukiusaaja elää ja kasvaa länsimaisten arvojen ympäröimänä ja hänellä on hyvä mahdollisuus 'kotoutua' eli oppia pois lapsellisesta kiusaamistavastaan. Eli niin sanotusti 'kasvaa' ja saada järkeä päähän. Länsimaiseen kulttuuriin kuuluu myös lupa nähdä omassa toiminnassaan virheitä ja oppia niistä. Toki koulukiusaamiseenkin pitää puuttua.

Islamistisessa kunniakulttuurissa asia on toisin. Siellä oppimista ei tapahdu, koska omia virheitä ei suostuta näkemään. Se olisi heikkouden merkki, joka taas on vihoviimeinen asia siinä kulttuurissa. Mohammed eli täydellisesti ja hänen jalanjälkiään tulee jokaisen hartaan islamistiterroristin kulkea. Siksi islamistisen terrorismin ymmärtäminen on paha virhe. Se on lammasmaista muualle katselua ja se johtaa vain islamistisen terrorismin kasvuun ja lopulta länsimaisen kulttuurin häviämiseen. Islamistiselle terrorismille ei pidä antaa milliäkään siimaa.


Lainaus
Elokuussa 2013 al-Assad iski myrkkykaasulla Damaskoksen esikaupunkialueelle. Arviolta 1 400 siviiliä kuoli. Henkensä menetti yli neljäsataa lasta. Maailma odotti Obaman lunastavan sanansa.

Barack Obama teki pahan virheen 2013 uhatessaan Syyrian kemiallisten aseiden käytön johtavan sotatoimiin mutta jättämällä sen lunastamatta. Päättämättömyys ja pehmeys on varmasti pantu merkille myös Kremlissä. Sitä emme koskaan saa tietää paljonko se vaikutti Krimin anneksointiin keväällä 2014, mutta sillä on varmasti ollut osansa myös siinä päätöksenteossa.

Si vis pacem, para bellum.
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Freedom is never more than one generation away from extinction. - Reagan

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 767
 • Liked: 4978
 • Harvinainen valkoinen leijona
Ei tule ikävä tätä veristä kenraalia, mutta toisaalta tuskinpa iskusta on mitään hyötyä USA:lle...

Ilmeisesti ei ainakaan samassa mitassa kuin Euroopalle:
https://www.google.com/amp/s/amp.cnn.com/cnn/middleeast/live-news/baghdad-airport-strike-live-intl-hnk/index.html
Lainaus
Pompeo says the US airstrike "saved lives in Europe"
...
Speaking on "The Sean Hannity Show," he also said the strike had potentially saved European lives -- and America's European allies didn’t seem to understand...

Jotkut tekee päätöksiä Eurooppalaistenkin puolesta - säästääkö Suleimanin vai siviilejä Euroopassa... onkohan ollut helppo päätös?

Toiset ottaa ennemmin haukut ja säästää siviilejä, kun jotkut toiset uhraisi siviilejä Euroopassa vain ettei Iran suutu ja sodanriski kasva.

Leiki hetki että olisit itse rauhaa rakastava Trump: Olisitko itse päättänyt toisin, säästänyt Suleimanin miellyttääksesi Iranin johtoa  :flowerhat: ja antanut vapaasti suunnitella ja toteuttaa rajuja ja tappavia terrori-iskuja EUssa siviilejä vastaan...?... vai lopulta itsekin Suleimanin kohdalta kääntänyt peukalosi alas.  >:(

stefani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 875
 • Liked: 826
 • sosiaalilaskeutuja
Mulla on jo vaikeuksia ymmärtää, miksi yhden osapuolen pommit ovat terrorismia, ja toisen osapuolen eivät. Eikö se ole nyt niin, että Trump on terroristi, joka terrorisoi Lähi-Itää?

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 339
 • Liked: 32668
Mulla on jo vaikeuksia ymmärtää, miksi yhden osapuolen pommit ovat terrorismia, ja toisen osapuolen eivät. Eikö se ole nyt niin, että Trump on terroristi, joka terrorisoi Lähi-Itää?

Sotilaiden tappamista sodassa ei yleisesti sisällytetä terrorismin määritelmään.
The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Freedom is never more than one generation away from extinction. - Reagan

ocean

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 124
 • Liked: 45
Mulla on jo vaikeuksia ymmärtää, miksi yhden osapuolen pommit ovat terrorismia, ja toisen osapuolen eivät. Eikö se ole nyt niin, että Trump on terroristi, joka terrorisoi Lähi-Itää?

Mikä siinä on vaikeaa?

Terroism: the unlawful use of violence and intimidation, especially against civilians, in the pursuit of political aims.

Vai onko mielestäsi sotilas johtaja joka on komentanut sotilaallisia iskuja siviilejä sekä sotilaallisia kohteita vastaan siviili?

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 034
 • Liked: 6382
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Lainaus
Sotilas on asevoimiin tai muuten järjestäytyneeseen joukkoon kuuluva aseistettu ja univormua kantava henkilö, laillinen taistelija. Sotilaat käyvät sotaa ja käyttävät sotakalustoa. Sotilas voi olla myös yksityisen tahon palkkaama tai sotilas joka myy palveluitaan vieraan maan sotalaitokselle, jolloin häntä kutsutaan palkkasotilaaksi. Ammattisotilaaksi kutsutaan sotilasta, joka toimii sotilaan ammatissa päätoimisena työnään.

Lainaus
Terrorismi (ransk. terrorisme, latinankielisestä sanasta terrere, ’aiheuttaa kauhua, pelotella’) on yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon. Koska sanaa käytetään yleensä kuvaamaan ei-valtiollisten tahojen toimintaa, niin sanottu valtioterrorismi rajataan usein sen ulkopuolelle. Suomen kielessä on jossain määrin vakiintunut jako terrorismi- ja terrorikäsitteiden välille siten, että terrorismilla yleensä tarkoitetaan yksittäisten henkilöiden tai epävirallisten lain ulkopuolella toimivien järjestöjen toimintaa, kun taas terrorilla joko kansalaissodan osapuolten, tai julkisten viranomaisten tai viranomaisten tukemien järjestöjen taikka hallitusten toimintaa.
...
Terrorismin määritteleminen on yksittäistapauksissa vaikeaa. Joukkomurhaa saatetaan nimittää tiedotusvälineissä terrorismiksi. Keijo Korhonen on esittänyt sanan terrorismi korvaamista sanoilla henkirikos ja valtioton väkivaltajärjestö. :facepalm: :facepalm:

Lainaus
Sota on järjestäytyneiden yhteisöjen välinen aseellinen konflikti. Sodan vastakohta on rauha, jota pidetään sodan poissaolona (ns. negatiivinen rauha) tai mahdollisesti sotaan johtavien rakenteellisten tekijöiden puuttumisena (ns. positiivinen rauha). Sodankäynti on sodan toteuttamista käytännössä. Nykyisin sitä säätelevät sekä kansainväliset sopimukset (ks. Geneven sopimukset) että kansainvälinen humanitaarinen tapaoikeus. Sodan etiikkaa käsittelee moraalifilosofian osa-alue (ks. sodan etiikka).

Lainaus
Laiton taistelija on sotatoimiin osallistuva henkilö, joka ei täytä laillisen taistelijan määritelmää. Määritelmään kuuluu asepuku tai näkyvä tunnus ja avoin aseen kantaminen joukossa, jolla on vastuullinen johtaja. Geneven sopimus ei määrittele laitonta taistelijaa, eikä laitonta taistelijaa ole myöskään määritelty missään muussa kansainvälisessä sopimuksessa. Laiton taistelija loukkaa kansainvälistä humanitaarista oikeutta, joka velvoittaa sotilaat erottautumaan siivileistä. Geneven sopimusten mukaan sotavankeja on vain kansainvälisissä konflikteissa, joissa molemmat sodan osapuolet ovat valtiollinen armeija. Tämän vuoksi laittomat taistelijat eivät voi saada sotavangin asemaa. Laittomasti sotatoimiin osallistuvat henkilöt voidaan pidättää ja asettaa syytteeseen kansallisen lain määräysten mukaisesti. ICRC:n lainopillinen neuvonantaja Knut Dörman on katsonut, että vaikka laittomat taistelijat eivät saa sotavangin asemaa, suojaa Geneven neljäs sopimus ainakin tietyissä tilanteissa myös laittomia taistelijoita ja sen nojalla laittomia taistelijoita tulee ainakin kohdella vankeudessa inhimillisesti.

Lähteenä wikipedia.
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 939
 • Liked: 7394
Yle Areenassa dokumentti tästä Suleimanista
https://areena.yle.fi/1-50095150
JH-a: On vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti.

Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 963
 • Liked: 13151
 • Puhekin on teko
Terroristi-iskut on melkeimpä ainoa keino vastata tälläisiin raukkamaisiin iskuihin.

Tälläiset raukkamaiset iskut ovat melkeimpä ainoa keino vastata vielä raukkamaisempiin terrori-iskuihin.
Yhdysvallat on pelkästään siirtynyt sille pelikentälle jossa terroristit pelaavat, eikä pitäisi olla mikään yllätys, että Yhdysvalloissakin osataan pelin säännöt.
Maakuntasarjaan on nyt saapunut mestaruussarjan joukkue.

Oliko Yhdysvallat ja Iran sodassa toistensa kanssa ennen iskua? Voiko valtion johtajia käydä listimässä mielensä mukaan ilman erikoisempaa syytä?

Puman

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 5
 • Liked: 26
En oikein osaa päättää omaa mielipidettäni tästä Suleimanista.

Toisaalta hän kiistatta taisteli Syyriassa EU:N ja USA:n (siis Obaman ja demokraattien) tukemaa isisiä vastaan yhdessä Assadin ja Venäjän kanssa. 

Toisaalta hesari häntä nyt kovasti ylistää. Ihan suorana näyttää kuvaa hautajaisista ja itkee kuinka väärin tällainen hyvä terroristi oli nirhata.  Se mikä hesarille on hyvä jätkä on tietty mulle aina vihollinen.


ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 233
 • Liked: 19105

Oliko Yhdysvallat ja Iran sodassa toistensa kanssa ennen iskua? Voiko valtion johtajia käydä listimässä mielensä mukaan ilman erikoisempaa syytä?

Oliko tuo isku todellakin ensimmäinen, vai vastaus jostakin ??
On väärin kuvitella, että pelkästään sodan välttämiseksi on otettava iskuja vastaan loputtomasti.

Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

repsikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 035
 • Liked: 1412
Terroristi-iskut on melkeimpä ainoa keino vastata tälläisiin raukkamaisiin iskuihin.

Tälläiset raukkamaiset iskut ovat melkeimpä ainoa keino vastata vielä raukkamaisempiin terrori-iskuihin.
Yhdysvallat on pelkästään siirtynyt sille pelikentälle jossa terroristit pelaavat, eikä pitäisi olla mikään yllätys, että Yhdysvalloissakin osataan pelin säännöt.
Maakuntasarjaan on nyt saapunut mestaruussarjan joukkue.

Oliko Yhdysvallat ja Iran sodassa toistensa kanssa ennen iskua? Voiko valtion johtajia käydä listimässä mielensä mukaan ilman erikoisempaa syytä?
Jos on riittävän iso maa ja rajusti sotapotentiaalia takana, niin  ilmeisesti voi.
Esimerkkinä v.-86  USA:n ilma-isku Libyaan, josta Gaddafi selvisi täpärästi ilmeisesti hiukan vanhentuneen tiedustelutiedon vuoksi.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_ilmaisku_Libyaan

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 530
 • Liked: 6503
Demokraattien suutahdus tästä iskusta kuvaa koko länsimaalaisen kulttuurin tapaa ajatella radikaali-islamista kokonaisuudessaan. Jos muslimit tappavat länkkäreitä, meidän ei pidä vastata siihen mitenkään, koska sitten he suuttuvat ja tappavat meitä lisää.

Koulukiusaamiseen suhtaudutaan aika pitkälti samalla tavalla. Uhrit väistävät sitä mukaa kun kiusaaja kiusaa. Samalla yritetään ymmärtää kiusaajaa. Minkä hän sille voi, hänellä on ongelma. Olemme epäonnistuneet. Väistäkää, antakaa tiedä. Älkää provosoiko.

Olen viime vuosina ihmetellyt sitä, miksi suuretkin Länsi-Euroopan valtiot käyttävät miljardeja dollareita armeijoidensa ylläpitoon ja asejärjestelmien hankintoihin, kun kuitenkin näyttää siltä, ettei niitä uskalleta käyttää mihinkään tosipaikankaan tullessa. Aina sitten kuitenkin joudutaan turvautumaan USA:n apuun, vaikka rauhallisempana aikana haukutaan sekä Yhdysvallat että sen presidentit.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2020, 13:46:22 kirjoittanut ismolento »

Tagit: