UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2020-01-02 Yhdysvallat surmannut ilmaiskulla Quds-komentaja Qassem Suleimanin  (Luettu 61429 kertaa)

Red_Blue

 • Vieras
Tällä hetkellä ilmaiskusta ovat raportoineet Irakin valtion TV ja Al-Jazeera.

Eräät Yhdysvaltain puolustushallinnon nimettömät lähteet ovat vahvistaneet toimittajille Twitterissä. Lisäksi on julkaistu kuva katkenneesta kädestä, jossa on Suleimanin useissa julkaistuissa kuvissa käyttämä sormus.

Kenraalimajuri Suleimani oli muodollisesti Iranin 4. korkein sotilasjohtaja Islamilaisen vallankumouskaartin komentajan kenraalimajuri Hossein Salamin, Iranin asevoimien pääesikunnan päällikön kenraalimajuri Mohammad Bagherin ja ylipäällikkö Ali Khamenein jälkeen.

Ulkomaan operaatioista vastanneena Quds-joukkojen komentajana Suleimani oli kuitenkin käytännössä Iranin vaikutusvaltaisin sotilasjohtaja heti ylipäällikön jälkeen. Hänen surmaamisensa on sotatoimena verrattavissa vaikka siihen, jos Venäjä tappaisi ohjusiskulla Suomesta ilmavoimien komentajan.

Iranin vastaiskuja on syytä pelätä paitsi Irakissa, Saudi Arabiassa, Jemenissä, Lebanonissa, Syyriassa, Israelissa, myös mahdollisesti jopa terrori-iskuina Yhdysvaltain maaperällä.
« Viimeksi muokattu: 03.01.2020, 12:58:43 kirjoittanut Red_Blue »

Red_Blue

 • Vieras
Öljyfutuurit ovat nousussa 2 dollaria, Fars (Iranin valtion uutistoimisto) on persiankielisissä uutisissa vahvistanut Suleimanin kuoleman. Reuters on saanut vahvistuksen nimettömältä Yhdysvaltain sotilaslähteeltä.

Muok: Reuters:
Lainaus
BAGHDAD (Reuters) - Iranian Major-General Qassem Soleimani, head of the elite Quds Force, and Iraqi militia commander Abu Mahdi al-Muhandis were killed late on Thursday in an air strike on their convoy in Baghdad airport, an Iraqi militia spokesman told Reuters.

“The American and Israeli enemy is responsible for killing the mujahideen Abu Mahdi al-Muhandis and Qassem Soleimani,” said Ahmed al-Assadi, a spokesman for Iraq’s Popular Mobilization Forces umbrella grouping of Iran-backed militias.

Ylekin on herännyt:
Lainaus
Irakissa Bagdadin kansainväliselle lentoasemalle on tehty ohjus-isku, jossa on kuollut ja loukkaantunut useita ihmisiä.

Yhdysvaltalainen viranomaislähde on kertonut uutistoimisto Reutersille, että Yhdysvallat teki iskun kahta Iraniin yhdistettävää kohdehenkilöä vastaan Bagdadissa. Nimettöminä pysyttelevät viranomaiset eivät toistaiseksi suostuneet antamaan enempää tietoja.

Irakilaisten Hashed al-Shaabi -militanttiryhmän mukaan iskussa kuoli viisi ryhmän jäsentä sekä kaksi ryhmän vieraana ollutta “tärkeää henkilöä”. Ryhmän tiedottajan mukaan iskun takana olisivat “yhdysvaltalaiset ja israelilaiset”.

Irakin valtionmedian tietojen mukaan Iranilainen Quds-erikoisjoukkojen komentaja kenraali Qasem Soleimani ja Iranin tukeman PMF-militanttiryhmän johtaja Abu Mahdi al-Muhandis olisivat kuolleet iskussa.

Trumpin 1. viserrys asiasta on vain kuva USA:n lipusta. Öljyfutuurit nousseet 3,5 %.
« Viimeksi muokattu: 03.01.2020, 06:05:42 kirjoittanut Red_Blue »

Red_Blue

 • Vieras
Yhdysvaltain puolustusministeriön lausunto:
Lainaus
At the direction of the President, the U.S. military has taken decisive defensive action to protect U.S. personnel abroad by killing Qasem Soleimani, the head of the Islamic Revolutionary Guard Corps-Quds Force, a U.S.-designated Foreign Terrorist Organization.

General Soleimani was actively developing plans to attack American diplomats and service members in Iraq and throughout the region. General Soleimani and his Quds Force were responsible for the deaths of hundreds of American and coalition service members and the wounding of thousands more. He had orchestrated attacks on coalition bases in Iraq over the last several months – including the attack on December 27th – culminating in the death and wounding of additional American and Iraqi personnel. General Soleimani also approved the attacks on the U.S. Embassy in Baghdad that took place this week. 

This strike was aimed at deterring future Iranian attack plans. The United States will continue to take all necessary action to protect our people and our interests wherever they are around the world.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 100
 • Liked: 9149
 • Oulu- Uleåborg
David Duke tviittasi asiasta, että kyseessä on sotatoimi ja käytännössä sodanjulistus Iranille. On kai siinä pointtinsa, vieraan valtion kenraalin tappaminen tarkoituksella voi laskea sotatoimeksi ko valtiota vastaan.

Mahtaisiko Donald provoilla ja yrittää saada Iranin iskemään takaisin? Kiinalainen viisaus sanoo näin: "tappelun aloittaja on se, joka lyö takaisin."
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Red_Blue

 • Vieras
David Duke tviittasi asiasta, että kyseessä on sotatoimi ja käytännössä sodanjulistus Iranille. On kai siinä pointtinsa, vieraan valtion kenraalin tappaminen tarkoituksella voi laskea sotatoimeksi ko valtiota vastaan.
Trump julisti Islamilaisen vallankumouskaartin ulkomaiseksi terroristiorganisaatioksi ainoana Yhdysvaltain tunnustaman valtion viranomaisena, jolla perusteella isku on Yhdysvaltain lain mukaan poliisitoimi eikä sotatoimi. Kansainvälinen laki ja sodan lait taas ovat siitä jänniä asioita, että YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat kuten Yhdysvallat voivat pyyhkiä niillä takamustaan. Ts. USA:lle on eri säännöt kuin Iranille.

Toisaalta, IRGC:n sotkeutumisesta terrorismiin joka puolella ympäri Lähi-itää on toki vahvaa näyttöä vuosikymmenten ajalta.

Pentagon on laskenut IRGC:n johtamissa terrori-iskuissa kuolleen 608 USA:n sotilasta. Ja USA:n mukaan Suleimani oli kaikista niistä vastuussa. Toisaalta, päätös nimen omaan surmata Suleimani hänen vangitsemisensa sijaan on tehty todennäköisesti panttivankitilanteiden välttämiseksi.

Irakista on tullut vahvistamattomia uutisia, että Yhdysvaltain merijalkaväki olisi pidättänyt jo 3 iranilaismielisten puolueiden ja sissiorganisaatioiden komentajaa yön aikana (Asaib Ahl al-Haqin johtaja Qais Khazali ja Badr-organisation pomo Hadi al-Amiri sekä PMU:n komentaja Falih Alfayyadh). Toisaalta, näitä tietoja on myös aktiivisesti kiistetty. USA ei ole vahvistanut niitä myöskään.

Red_Blue

 • Vieras
Iranin ensireaktio:

1) Khamenei uhkaa “kovalla kostolla” Yhdysvaltoja.
2) Iranin ylin kansallinen turvallisuusneuvosto kokoontuu hätäkokoukseen.
3) Suleimani ylennettiin kuolemansa jälkeen kenraaliluutnantiksi ja 3 päivän suruaika julistettu.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 380
 • Liked: 29419
Ollaanko tässä nyt rakentelemassa sellaista vaalisotaa, tai ainakin vaalikonfliktia?
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 129
 • Liked: 3266
Trump järjesti hieman pöhinää Lähi-itään. Iranilaiset varmasti miettivät varmasti nyt toisenkin kerran kannattaako Yhdysvaltain suurlähetystöön hyökkäillä. Tosin eipä siellä yleensä ole järki päätä hiveästi pakottanut.Lainaus
Iran's Top Military Commander, Qasem Suleimani, Assassinated In US Airstrike

The Pentagon has confirmed that Soleimani was killed at the direction of President Trump in what it termed a "defensive action".

https://www.zerohedge.com/geopolitical/rocket-attack-shuts-down-baghdad-airport-after-joint-us-iraqi-base-targeted

Kuvittelikohan iranilaiset että Trump on samanlainen lapanen kuin Obama?
« Viimeksi muokattu: 03.01.2020, 08:07:34 kirjoittanut Valli »

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 518
 • Liked: 178
 • Persulla on näin pitkä...
Trump järjesti hieman pöhinää Lähi-itään. Iranilaiset varmasti miettivät varmasti nyt toisenkin kerran kannattaako Yhdysvaltain suurlähetystöön hyökkäillä. Tosin eipä siellä yleensä ole järki päätä hiveästi pakottanut.


There's allways a tweet...  ;D :roll: :facepalm:


Hippo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 358
 • Liked: 644
 • Bailando conmigo
Tällä hetkellä ilmaiskusta ovat raportoineet Irakin valtion TV ja Al-Jazeera. Hänen surmaamisensa on sotatoimena verrattavissa vaikka siihen, jos Venäjä tappaisi ohjusiskulla Suomesta ilmavoimien komentajan.


Joo ehkä siinä tapauksessa, että Suomen ilmavoimien komentaja touhuilisi kolmannessa valtiossa jotain epämääräisiä. Millä asialla tuo ukkeli muuten oli Irakissa?
"Every normal person wants to own and shoot a Luger and a Broomhandle Mauser"- JH-a

newspeak

 • Vieras
David Duke tviittasi asiasta, että kyseessä on sotatoimi ja käytännössä sodanjulistus Iranille. On kai siinä pointtinsa, vieraan valtion kenraalin tappaminen tarkoituksella voi laskea sotatoimeksi ko valtiota vastaan.

Mahtaisiko Donald provoilla ja yrittää saada Iranin iskemään takaisin? Kiinalainen viisaus sanoo näin: "tappelun aloittaja on se, joka lyö takaisin."

David Duke? Tuo kaikkien muslimien paras kaveri taistossa pahoja sionisteja vastaan?

Kunnon KKK-mies palvoo tietenkin muslimien kanssa Muhammedin valkeita kainalokuoppia.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 215
 • Liked: 46135
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Edellinen presidentti, se ennenaikaisen rauhannobelin saaja, ehti ilmapommittaa 6 tai 7 valtiota. Siis sotia niitä vastaan. Olisin toivonut, että nykyisellä saldo olisi jäänyt ikuisesti nollaan.

Eli siis ei hyvä, tältä kannalta.

Jos yksi mies oli tarkoitus saada hengiltä, se olisi varmaan USAn resursseilla onnistunut hienovaraisemminkin. Spekuloin, että tämä oli viestintää. Paremmat Lähi-Idän asiantuntuntijat, jos yhtyvät spekulaatiooni, spekuloinevat mikä se viesti sitten oli, ja kenelle se oli suunnattu.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“BLM:n perustajat myöntävät avoimesti olevansa marxilaisia ideologeja ja kertovat haluavansa päästä eroon ydinperheestä, heteronormatiivisuudesta, poliisista, vankiloista ja kapitalismista. ”
– Gatestone -instituutin tutkija Soeren Kern

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 324
 • Liked: 16206
Qassim Suleimani oli ilmeisen vihattu henkilö osalle kansaa. Kuvissa muutama kommentti rhc:stä.

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 212
 • Liked: 4512
Tällä hetkellä ilmaiskusta ovat raportoineet Irakin valtion TV ja Al-Jazeera. Hänen surmaamisensa on sotatoimena verrattavissa vaikka siihen, jos Venäjä tappaisi ohjusiskulla Suomesta ilmavoimien komentajan.


Joo ehkä siinä tapauksessa, että Suomen ilmavoimien komentaja touhuilisi kolmannessa valtiossa jotain epämääräisiä. Millä asialla tuo ukkeli muuten oli Irakissa?
Irakinvaltion hyväksymän shiiamilitian kutsuvieraana. Hänet tuhottiin kansainvälisellä lentokentällä pommittamalla lentokoneista ohjuksilla.
Ooh lalaa...

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 129
 • Liked: 3266

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 297
 • Liked: 9964
rhc  ;D  ;D

naurattaa, että matut keskenään viskovat yläfemmoja, ja "confused monkey" kommentoi:

Lainaus
En keksi mitään hyvää tässä. Todennäköisesti alue ajautuu uuteen konfliktien kierteeseen.
Vähemmistöt tulevat olemaan suurimpia kärsijöitä. Moni alueen vahava valtio tulee käyttämään tilannetta hyväkseen.

Mielenkiintoinen pointti tuo, että jamppa tosiaan pääsi hengestään Irakissa mitä suoranaisesti ei ole uutisoinnissa painotettu, mutta mikä on ollut Irakin osuus.

Ettei olisi sellainen, "it's what it is"-tilanne ja Iranissa muodon vuoksi vähän partaa päristellään ja ensi viikolla kukaan ei edes muista minkä takia.

edit:
rauhantaatelilla on asiaa:
Lainaus
Yhdysvallat tappoi Iranin vallankumouskaartin Quds-joukkojen komentajan Qassem Suleimanin – Hussein al-Taee: ”Hän tulee olemaan juhlittu sankari”

DP:n kansanedustaja Hussein al-Taee kommentoi iskun ja Suleimanin merkitystä Twitter-tilillään perjantaina usean twiitin ketjussa.

”Iranille Sulaimanin kuolema oli suuri symbolinen tappio. Hän oli Iranin ulkopuolisen vaikutuksen johtohahmo. Lähi-idässä hän on jakanut mielipiteitä, toisille hän on sankari ja toisille paholainen. Jopa Iranin sisällä, Sulaimani ei ole kiistaton hahmo.”

al-Taeen mukaan Suleimanin kautta paloi rahaa valtavasti maan rajojen ulkopuolisiin konflikteihin.

”Sisäisesti pohdittiin, että voisiko varoja käyttää mieluummin Iranin sisäiseen kehittämiseen ja projekteihin. Ulkopoliittisesti Sulaimani oli Iranin hallinnolle tärkeä –kenties välttämätön paha.”

al-Taee sanoo, että Iran ei halua viedä vastaiskuaan kuumaksi sodaksi asti.

”Toki maailma on entistä arvaamattomampi nykyään. Oletetaan vastaiskua hallituksi, yksittäiseksi vastaeskalaatioksi, jolla pikaisesti viedään Trumpin ilo ja sisäpoliittinen propagandahyöty Sulaimanin kuolemasta.”
https://demokraatti.fi/yhdysvallat-tappoi-iranin-vallankumouskaartin-quds-joukkojen-komentajan-qassem-suleimanin-hussein-al-taee-han-tulee-olemaan-juhlittu-sankari/


Toimittaja olisi voinut tarkentaa, että oliko muonavahvuudesta poistunut sankari ja marttyyri taatelille.... todnäk


« Viimeksi muokattu: 03.01.2020, 11:10:54 kirjoittanut Titus »
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 930
 • Liked: 789
Se on juurikin näin:
#vaalisota


There's allways a tweet...  ;D :roll: :facepalm:


Hieman taustoitusta Vallille ja muille:
Mike Pompeon johtamat Sotahaukat, (joihin kuuluu myös Saudi Arabia ja Isis) ovat puuhanneet Soleimanin murhaa jo pitkään ja ihan julkisesti.

Tarvittiin vaalit ja impeachment että Trump saatiin sotahaukkojen liekaan. Sotahaukat vie ja presidentti vikisee. Ja näköjään nyt Trumptarditkin hurraavat sotahaukkoja.

Isku oli juuri niin laiton, kuin ihmisten murhaaminen yleensä onkin. Kun Iran kostaa, niin toivotaan että iskevät USAn korkeinpaan johtoon, siviilien sijaan. Tosin usa iskee useimmiten siviilejä vastaan joten kai sekin sitten oli oikeutettua jos tolle linjalle lähdetään.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 261
 • Liked: 19207
Erikoinen tapaus kun iranilainen militantti tapetaan naapurimaan pääkaupungin kansainvälisellä lentokentällä kolmannen osapuolen, Yhdysvaltain, toimesta.
https://yle.fi/uutiset/3-11142773

Lainaus käyttäjältä: YLE
Yhdysvallat kehottaa kansalaisiaan lähtemään Irakista – Iran sanoo kostavansa kenraalinsa kuoleman

(Uutisen otsikossa on sellainen kummallisuus, että Iran sanoo, ei vanno kuten tavallista.
Ehkä toimittelija on aikanaan lintsannut dramaturgian tunneilta.)
((Jahas, se vannominen olikin vasta siellä leipätekstissä.))

Kenraalin mukana lähti enemmänkin porukkaa.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Iskussa on kuollut ainakin kahdeksan ihmistä ja loukkaantunut useita.
...
Irakin mukaan iskussa kuoli lisäksi maassa toimivan ja Iranin tukeman Hashed al-Shaabin varajohtaja Abu Mahdi al-Muhandis.

Irak kuitenkaan ei sano kostavansa kansalaisensa tappamista.

Iskun päähenkilö, iranilainen kenraali Qassem Suleimani, on kylläkin omalla tavallaan eläessään ponnistellut ankarasti päästäkseen nykyiseen asemaansa kuolleena.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Hän on johtanut Iranin ulkopuolella toimivia Quds-erikoisjoukkoja yli 20 vuotta.

Quds-joukoilla on ollut merkittävä rooli monissa konflikteissa, joihin Iran on osallistunut. CNN:n haastatteleman turvallisuuspolitiikan asiantuntijan (siirryt toiseen palveluun) Peter Bergenin mukaan Suleimani on johtanut Iranin sotilasoperaatioita Libanonissa, Syyriassa, Irakissa ja Jemenissä.

Kun puhutaan kansainvälisillä kentillä toimivista asekauppiaista heistä käytetään varsin yleisesti nimikettä "kuolemankauppias", mutta nämä kuolemankauppiaat ovat todellisia pyhäkoulupoikia Suleimanin kaltaisiin ihmisiin verrattuina.
Suleimanin kaltaiset ihmiset ovat niitä jotka laittavat pyhäkoulupoikien myymät tavarat tuottamaan sitä kuolemaa.
Ilman Suleimanin kaltaisia ihmisiä maailma voisi olla huomattavasti parempi paikka jossa pyhäkoulupojilta lähtisi työpaikka alta varsin nopeasti.

Kun on huseerannut vieraissa maissa sotia yli 20-vuoden ajan, niin omalla tavallaan tuntuu oikeudenmukaiselta, että punaisten mattojen päällä kävelevä käskijä pääsee itse niittämään sitä mitä on kylvänyt koko tuona aikana.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 310
 • Liked: 6838

Mielenkiintoinen pointti tuo, että jamppa tosiaan pääsi hengestään Irakissa mitä suoranaisesti ei ole uutisoinnissa painotettu, mutta mikä on ollut Irakin osuus.


Epäilen, että negatiivisesti asennoiltuneilta kommentoijilta jää usein kiireessä Irakin ja Iranin ero huomaamatta, kun on niin kova kiire päästä haukkumaan Trumpia. Yksi vaivainen kirjain maan nimen lopussa. Mitäs me pienistä! Varmaan moni näistä luulee, että Trump on hyökännyt Iraniin ja Iranin vastaisku on oikeutettu itsepuolustuksen nimissä.  ;D

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10561
Ollaanko tässä nyt rakentelemassa sellaista vaalisotaa, tai ainakin vaalikonfliktia?

Ehkä tässä ylläpidetään terrorismin uhkaa, koska ISIS alkaa olla heikossa hapessa.

Lainaus
Iran remains "the world’s worst state sponsor of terrorism," funding international terrorist groups and engaging in "its own terrorist plotting" around the globe, particularly in Europe, a new report by the U.S. State Department says.

The Country Reports on Terrorism 2018, released on November 1, says Iran has spent nearly $1 billion dollars annually to "support terrorist groups that serve as its proxies and expand its malign influence across the globe."

It cited the Lebanese Shi'ite movement Hizballah and the Palestinian Islamist groups Hamas and Islamic Jihad.

"The Iranian threat is not confined to the Middle East -- it's truly global," Nathan Sales, the department’s coordinator for counterterrorism, told a news briefing in Washington.

The Country Reports on Terrorism has been issued annually since 2004 under a mandate that requires the State Department to provide Congress with regular updates on terrorism throughout the world.

The report comes at a time of heightened tensions between Tehran and Washington, after U.S. President Donald Trump in May 2018 pulled the United States out of the 2015 nuclear deal between Iran and world powers.

jatkuu

https://www.rferl.org/a/u-s-state-department-iran-remains-world-s-worst-state-sponsor-of-terrorism-/30248755.html

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 943
 • Liked: 29953
Tällä hetkellä ilmaiskusta ovat raportoineet Irakin valtion TV ja Al-Jazeera. Hänen surmaamisensa on sotatoimena verrattavissa vaikka siihen, jos Venäjä tappaisi ohjusiskulla Suomesta ilmavoimien komentajan.

Joo ehkä siinä tapauksessa, että Suomen ilmavoimien komentaja touhuilisi kolmannessa valtiossa jotain epämääräisiä. Millä asialla tuo ukkeli muuten oli Irakissa?
Irakinvaltion hyväksymän shiiamilitian kutsuvieraana. Hänet tuhottiin kansainvälisellä lentokentällä pommittamalla lentokoneista ohjuksilla.

Ei tainnut kaikki mennä tosiaan nyt niiden jakamattomien ihmisoikeuksienTM mukaisesti, kun pelkästään syyttäjän väitteiden perusteella ilman oikeudenkäyntiä teloitettiin toisen maan kansalainen kolmannessa suvereenissa maassa. Jopa Neuvostoliiton NKVD käytti korrektimpia metodeja. Se ei ampunut heti yöllä syyllistä tämän sänkyyn, vaan ehkä sitten myöhemmin vasta kuulustelun jälkeen, ellei syyllinen tehnyt itsemurhaa sen aikana (l. kuoli kidutukseen).

Sitä on tullut tosiaankin kummasteltua jo aiemmin, että mitään ulinaa ei ole syntynyt noista tapauksista, edes kiihkeimmissä ihmisoikeuspiireissä, vaikka tuota on tapahtunut maailmassa jatkuvasti. Sen sijaan ulina on valtava, jos jotakin terroristia yritetään karkottaa ulos Euroopasta. Miten tuollaista ristiriitaa pitäisi oikein tulkita? Olisiko kyse siitä, että nämä ihmisoikeuspiirit ovat juurikin itse teloittajan rahoittamia? Silloin toki älyäisivät pitää suunsa kiinni, ettei palli katoa alta, kun rahoitus loppuu.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Red_Blue

 • Vieras
Joo ehkä siinä tapauksessa, että Suomen ilmavoimien komentaja touhuilisi kolmannessa valtiossa jotain epämääräisiä. Millä asialla tuo ukkeli muuten oli Irakissa?
Korkea-arvoisin Irakissa suomalaisjoukkoja tarkastamassa käynyt suomalainen kenraali on ollut puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg ja tarkastusmatka kohdistui Erbiliin 26-28.11.2018. Mukana oli myös mm. maavoimien operaatiopäällikkö prikaatikenraali Rami Saari.

Venäjällä ei ole ollut tapana surmata muiden maiden kenraaleja ulkomaan operaatioissaan, mutta esim. Israel on tappanut Syyriassa useita Quds-upseereja, käsittääkseni majuri on ollut korkein sotilasarvo.

Suleimanin surmaaminen on ollut USA:n kosto Bagdadin suurlähetystöön tiistaina tehdystä hyökkäyksestä, jota on väitetty Suleimanin ja toisen surmatun eli al-Muhandiksen johtamaksi. Ja se hyökkäys taas oli kosto aiemmasta Yhdysvaltain pommituksesta Irakissa iranilaismielisen Kata’ib Hezbollahin taistelijoita vastaan, jossa kuoli 25 ja haavoittui 50, joka oli kosto aiemmasta Kata’ib Hezbollahin tekemäksi väitetystä rakettihyökkäyksestä USA:n tukikohtaan Kirkukissa Irakissa, jossa kuoli yksi vartija ja haavoittui 4 sotilasta, joka oli kosto... jne.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 705
 • Liked: 4350
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Trumpin kannattaisi siirtää nyt pari lentotukialusta tuonne ja ilmoittaa että USA on valmis vaikka täysimittaiseen sotaan Irania vastaan, jos tarve vaatii. Samalla miettiä myös uskonollisen johtajan likvidointia.

multa tulille

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 930
 • Liked: 1084
Mielenkiintoinen pointti tuo, että jamppa tosiaan pääsi hengestään Irakissa mitä suoranaisesti ei ole uutisoinnissa painotettu, mutta mikä on ollut Irakin osuus.
Epäilen, että negatiivisesti asennoiltuneilta kommentoijilta jää usein kiireessä Irakin ja Iranin ero huomaamatta, kun on niin kova kiire päästä haukkumaan Trumpia. Yksi vaivainen kirjain maan nimen lopussa. Mitäs me pienistä! Varmaan moni näistä luulee, että Trump on hyökännyt Iraniin ja Iranin vastaisku on oikeutettu itsepuolustuksen nimissä.  ;D

Kun tossa aamusellä puolinukuksissa kuuntelin noita YLE uutisia ja sitä yhtä kommentaattoria, jolla oli tippa linssissä tapahtuman vuoksi, niin ei niistä jutuista kyllä saanut selvä että  a) mitä oikeastaan oli tapahtunut b)missä oli tapahtunut c) kelle oli tapahtunut. Se tuli kyllä selväksi että se s**tanan Trumppion taas ollut pahanteossa. Selvästi tät YLE:n uutistytsyä muumitti niin, ettei saanut mitään järkevää puhetta aikaiseksi palkanmaksajilleen. Nyt sitten vasta kun päsin hommalle, asia valkeni kohdat ylla a, b ja c.

Mitä tekotapaan tulee, niin sehän on taktisesti ihan oikein tehty, ukon paikka on tiedusteltu, ilmavoimat oli valmiina ja kun tulillupa on saatu, nin kaveri sirtyi paratiisiin. Tuli vaan eittämättä mieleen nämä Iranin vallankumouskaartilaiset jotka vuoden piti USA:n Teheranin lähetystön väkeä vankeina ja vähän ennen kuin Reaganista tuli perisdentti ne päåästettiin vapaaksi. Miksi se  demarien saairaslomailija muuten kyynelehti sen tapetun terokenraalin kanssa ?

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 694
 • Liked: 9686
https://electionbettingodds.com
Trumpin re-elektion todennäköisyys nousi 0.5 %-yksikköä lukemaan 51 %. Asiantuntijat eivät siis pidä iranilaisjohtajan surmaamista merkittävänä asiana.

Käsittääkseni kyse oli kostosta, kun USA:n tukikohtaan iskettiin raketilla muutama viikko sitten. USA:lla on tapana kostaa, joten ainoa yllätys on se, että korkea-arvoinen iranilainen laiminlöi turvallisuutensa ja tuli maalitauluksi Bagdadiin.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 278
 • Liked: 16983
Ulkomaan operaatioista vastanneen Quds-joukkojen komentajana Suleimani oli kuitenkin käytännössä Iranin vaikutusvaltaisin sotilasjohtaja heti ylipäällikön jälkeen. Hänen surmaamisensa on sotatoimena verrattavissa vaikka siihen, jos Venäjä tappaisi ohjusiskulla Suomesta ilmavoimien komentajan.

Onneksi häntä ei tapettu selvästi aiemmin. Vaikka Suleimani oli varmasti ainakin länsimaiden suhteen monessa suhteessa inhokki, niin esimerkiksi ISISin vastaisessa taisteluissa hänellä on ilmeisesti ollut varsin merkittävä rooli. Kenties ilman häntä ISIS olisi edelleen vallassa laajoilla alueilla ja esimerkiksi Assadin suhteellisen sekulaari hallinto korvautunut ääri-islamilaisilla:

Qasem Soleimani - Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Qasem_Soleimani

Lainaus
Soleimani was widely credited with delivering the strategy that has helped President Bashar al-Assad turn the tide against rebel forces and recapture key cities and towns.[41] He was involved in the training of government-allied militias and the coordination of decisive military offensives.[26] The sighting of Iranian UAVs in Syria strongly suggested that his command, the Quds force, was involved in the civil war.[26]
...
Qasem Soleimani was in the Iraqi city of Amirli, to work with the Iraqi forces to push back militants from ISIL.[46][47] According to the Los Angeles Times, which reported that Amerli was the first town to successfully withstand an ISIS invasion, it was secured thanks to "an unusual partnership of Iraqi and Kurdish soldiers, Iranian-backed Shiite militias and U.S. warplanes". The US acted as a force multiplier for a number of Iranian-backed arm groups—at the same time that was present on the battlefield.[48][49]

A senior Iraqi official told the BBC that when the city of Mosul fell, the rapid reaction of Iran, rather than American bombing, was what prevented a more widespread collapse.[10] Qasem Soleimani also seemes to have been instrumental in planning the operation to relieve Amirli in Saladin Governorate, where ISIL had laid siege to an important city.[45] In fact the Quds force operatives under Soleimani's command seem to have been deeply involved with not only the Iraqi army and Shi'ite militias but also the Kurdish in the battle of Amirli,[50] not only providing liaisons for intelligence sharing but also the supply of arms and munitions in addition to "providing expertise".[51]
...
Hadi al-Amiri, the former Iraqi minister of transportation and the head of the Badr Organization [an official Iraqi political party whose military wing is one of the largest armed forces in the country] highlighted the pivotal role of General Qasem Soleimani in defending Iraq's Kurdistan Region against the ISIL terrorist group, maintaining that if it were not for Iran, Heidar al-Ebadi's government would have been a government-in-exile right now.[55] and he added there would be no Iraq if Gen. Soleimani hadn't helped us.[56]
...
In 2015 Soleimani started to gather support from various sources in order to combat the newly resurgent ISIL and rebel groups which were both successful in taking large swathes of territory away from Assad's forces. He was reportedly the main architect of the joint intervention involving Russia as a new partner with Assad and Hezbollah.[58][59][60]

According to Reuters, at a meeting in Moscow in July, Soleimani unfurled a map of Syria to explain to his Russian hosts how a series of defeats for President Bashar al-Assad could be turned into victory—with Russia's help. Qasem Soleimani's visit to Moscow was the first step in planning for a Russian military intervention that has reshaped the Syrian war and forged a new Iranian–Russian alliance in support of the Syrian (and Iraqi) governments. Iran's supreme leader, Ali Khamenei also sent a senior envoy to Moscow to meet President Vladimir Putin. "Putin reportedly told the envoy 'Okay we will intervene. Send Qassem Soleimani'. Gen. Soleimani went to explain the map of the theatre and coordinate the strategic escalation of military forces in Syria.[59]
...
Soleimani had a decisive impact on the theatre of operations and led to a strong advance in southern Aleppo with the government and allied forces re-capturing two military bases and dozens of towns and villages in a matter of weeks. There was also a series of major advances towards Kuweiris air-base to the north-east.[67] By mid-November, the Syrian army and its allies had gained ground in southern areas of Aleppo Governorate, capturing numerous rebel strongholds.
...
In January 2015, Hadi Al-Ameri the head of the Badr Organization in Iraq sayed about him: "If Qasem Soleimani were not present in Iraq, Haider al-Abadi would not be able to form his cabinet within Iraq".[107]
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 895
 • Liked: 3625
 • to the maximam!
Vahvin tekee aina mitä haluaa ja heikot voi vaan kitistä. Niin on ollut läpi historian ja niin tulee olemaan aina.

Kansainväliset- ja ihmisoikeussopimukset on vessapaperia jos on voimaa takana.
O tempora, o mores!

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 297
 • Liked: 9964
Onneksi häntä ei tapettu selvästi aiemmin. Vaikka Suleimani oli varmasti ainakin länsimaiden suhteen monessa suhteessa inhokki, niin esimerkiksi ISISin vastaisessa taisteluissa hänellä on ilmeisesti ollut varsin merkittävä rooli. Kenties ilman häntä ISIS olisi edelleen vallassa laajoilla alueilla ja esimerkiksi Assadin suhteellisen sekulaari hallinto korvautunut ääri-islamilaisilla:

Ehkä USAn nykyjohto halusi tuoda esille jotain esim Afghanistanista opittua jossa tuettiin neukkuja vastaan sotineita teroja mikä sitten myöhemmmin ns osui omaan nilkkaan.

Valtamediassa jännittävän yksipuolista uutisointia jolla Trumpista maalataan taas isointa pirua.
Yhtään pohdintaa en ole nähnyt, että entä jos tämä jamppa joukkioineen on ollut isomman rauhankuvan edessä ?
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 930
 • Liked: 789
Suleimani oli myös yksi syistä miksi ISIS lyötiin ja miksei ISIS ole saanut valtaansa takaisin. Sehän ei Saudeille käy joten Suleimanista oli pakko päästä eroon.

Eihän se mikään hyvis ollut, mutta esim ISISn lyömisessä paljon hyödyllisempi kuin vaikka USAn presidentti.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10561
Muistakaa, että on vuosi 2020.

Nyt ollaan jo niin kaukana tulevaisuudessa, että nappikallet sotivat keskenään terroristien avulla ihan kuin pikkupenikat pelikonsoleilla. Yhtään ei voi tietää, että pidetäänkö tätä Iranissa edes minään menetyksenä, koska tähän peliharrastukseen ei olla uskallettu puuttua kunnolla missään muuallakaan, mutta kosto tulee varmasti, koska raadon pelijoukkueen on helppo löytää terroristeja sitä varten.

Vielä on paljon jännää kokematta ennen pomotaisteluja, joten Trumpia tuskin yritetään tappaa, koska puntit saa tasan listimällä vaikka jonkun kenraalin, joka on mukana tässä jännässä peliharrastuksessa.

Tagit: