UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2020-01-08 HS: Levykauppa Äx purki työntekijän työsuhteen arvomaailmasyistä  (Luettu 19975 kertaa)

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 911
 • Liked: 26622
 • Kiihottavat vieraslajit
Nyt kyseessä on levykaupan työntekijä joten se kuinka hän viettää vapaa-aikaansa ei kuuli työnantavalle vähääkään ja se arvopohjakin koskee vain sitä kuinka hän käyttäytyy työtehtävissään. Tokihan se arvopohja voi tulla kysymykseen esim. poliisien, pappien, upseerien, tuomareiden jne. kohdalla koskemaan myös vapaa-aikaa. Nyt työnantajalla ei ollut mitään moitittavaa työntekijän työstä vaan ainoastaan siitä mitä hän teki vapaa-aikanaan eikä siinäkään ollut mitään rikollista, kunhan soitteli bändissä.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 170
 • Liked: 4302
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Levykauppa Äxin henkilöstö ja johto kun toimii musiikkialalla, ovat he varmasti tietoisia siitä, että millaista musiikkia black metal luonteeltaan on. Varsinkin kun levykaupoista levyjä ei enää nykyaikana juuri muut osta kuin metallia kuuntelevat.

Koko genren perusidea on uskontojen, erityisesti kristinuskon, vastustaminen. Heidän kappaleissaan on ihan normaalia pilkata, rienata ja häpäistä valtauskontoja sekä laulaa niiden hävittämisestä maan päältä. Nekin bändit, jotka eivät lähde tuolle tielle, laulavat synkistä asioista kuten saatanasta, misantropiasta, sodasta, kuolemasta ja kärsimyksestä. Lisäksi genre on perustavanlaatuisesti aina ollut nykymaailmaa ja sen myötä sen synnyttämiä ilmiöitä vastaan, jonka vuoksi ammentavat voimaa esim. luonnosta. Luonto on ikuista ja pysyvää.

Tätä taustaa vasten kun katsoo, tämä sopimuksen purkaminen on täysin järjetön. Puhumattakaan siitä ilmiselvästä asiasta, että työntekijän vapaa-ajalla tekemät asiat eivät kuulu työnantajalle millään muotoa. Jos hän on tehnyt työnsä ilman moitteita eikä ole tuonut omaa ajatteluaan esille, ei hyvä työnantaja taivu tällaiseen painostukseen. Äx osoitti, ettei se ole hyvä työnantaja.

Tällaisten mielipideperusteisten irtisanomisten tie on vaarallinen. Tapausta juhlivien äärivasemmistolaisten kannattaisi muistaa, että lauta voi ponkaista joskus toiseen suuntaan. Silloin osat vaihtuvat ja heitä sattuu leukaan vuorostaan.
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 800
 • Liked: 1623

Mutta että liikkeenharjoittajatkin tanssivat heidän pillinsä mukaan, se on luonnollisesti huolestuttavaa ja kertoo koko yhteiskunnan läpäisevästä hysteriasta. Myös Kiinan kulttuurivallankumouksen vuosina fanaattinen maolaisnuoriso sai mahdollisuuden syrjäyttää "väärinajattelijoita" työpaikoiltaan.


Eiköhän liikkeenharjoittajat hiukan pelkää myös varisverkoston antifasistista toimintaa, eli pistävät jatkuvasti ikkunat paskaksi liikkeestä, yhden kun saa vaihdettua niin seuraava tohjoksi. Kuka sellaiseen liikkeeseen menee? Samoin nettisivut voidaan kaupata tai kaataa, loppuu netin kautta bisnes aika nopeasti. Nuo yhdistettynä, konkurssi.

Tietenkin vielä nykyinen mielipideilmasto, mikä tahansa islamia kritisoiva on aivan kauhiaa. Vaikkei niin saisi olla. Kaikkia uskontoja pitää saada kritisoida ja pilkata.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 237
 • Liked: 8479
 • Manner-Suomen Tasavalta
Silakoissakin joku älysi, että tämä tapaus ei ehkä ole ihan yksiselitteinen.

Tomille sen sijaan on selvää, että homon, muslimin ja vasemmistolaisen saa jättää palkkaamatta sillä perusteella, että tämä on homo, muslimi tai vasemmistolainen, jos työnantaja on konservatiivisesti ajatteleva harras kristitty.

Lainaus
Antti
Mä en ole ihan varauksettoman innostunut siitä, että työnantajalla olisi noin paljon valtaa sanella työntekijöiden yksityiselämää.

Lainaus
Tomi
Antti
Olennainen asia on arvojen kohtaamattomuus. Aika usein työntekijä jättää yrityksen kun hänen oma arvomaailmansa ei hyväksy yrityksen arvoja. Tämä toimii myös toisinpäin, eikä siihen ole olemassa mitään lakia tai kieltoa. Yritys saa valita työntekijänsä ja arvot ovat yksi rekrytointikriteeri. Joku sanoi täällä jo aikaisemmin osuvasti, että arvoja ei voi kytkeä pois päältä töihin tullessaan. Arvot näkyvät ihmisen tavassa toimia, käyttäytyä ja kohdella kollegoita ja asiakkaita.

https://www.facebook.com/groups/Silakkaliike/permalink/616102492486198/

Kehittelen Tomin ajatusta vielä vähän pidemmälle:

Kapitalistinen yritys voi irtisanoa sosialismia kannattavat työntekijänsä

Julkinen sektori voi irtisanoa anarkismia kannattavat työntekijänsä

Näillä kahdella asialla yhteensä olisi se vaikutus että minkäännäköisestä anarkososialismista haaveilevat ihmiset olisivat koko ikänsä työttöminä. Toisaalta olisiko se nyt niin paha, perustuloahan tänne onkin haaveiltu. Mutta voisi silti tulla yllätyksenä, että olet nyt pysyvästi työttömänä, ajatusrikollinen.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 174
 • Liked: 17416
 • Ajattelen positiivisesti - en ole neggatiivinen
Joku silakka:

Lainaus
Yritys saa valita työntekijänsä ja arvot ovat yksi rekrytointikriteeri. Joku sanoi täällä jo aikaisemmin osuvasti, että arvoja ei voi kytkeä pois päältä töihin tullessaan. Arvot näkyvät ihmisen tavassa toimia, käyttäytyä ja kohdella kollegoita ja asiakkaita.

Ei pidä paikkaansa.

Vai onko joku työnantaja voinut rangaistuksetta kertoa muslimityönhakijalle, ettei tätä voida valita hänen arvojensa takia esimerkiksi siksi, että yritys kannattaa tasa-arvoa ja demokratiaa, mutta hakija ei..
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 241
 • Liked: 3015
Hyysäri on tarttunut aiheeseen juridisen pohdiskelun tulokulmalla.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006367674.html

Vapaa-ajan toiminta, rikollinenkaan sellainen, on vain harvoin pätevä syy irtisanomiseen, sanovat HS:n haastattelemat asiantuntijat. Vapaa-ajan toiminnan vaikutus työsuhteeseen nousi keskusteluun, kun Levykauppa Äx purki uusnatsitapahtumissa esiintyneessä bändissä soittavan työntekijänsä työsuhteen.

Vaikka työntekijä tekisi vapaa-ajallaan rikoksen, se ei Mannosen mukaan välttämättä riitä irtisanomisperusteeksi. Kyse on kuitenkin aina tapauskohtaisesta harkinnasta.

Samaa sanoi työoikeiden emeritusprofessori Seppo Koskinen keskiviikkona HS:lle. Koskisen mukaan syrjivään, rasistiseen ja esimerkiksi kansanryhmää vastaan kiihottavaan toimintaan osallistuminen täyttäisi irtisanomisperusteet.
(Kommentti: natsin saa irtisanoa arvojen perusteella? Sitähän proffa taitaa meinata?)

PAM:in Mannosen mukaan työnantaja ei myöskään voi velvoittaa, että työntekijä käyttäytyisi vapaa-ajallaan tietyllä tavalla tai noudattaisi työnantajan valitsemaa arvomaailmaa. Työnantajan direktio- eli työnjohto-oikeus koskee vain työn suorittamista eikä se ulotu vapaa-ajalle.

”Jos se, miten henkilö ajattelee tai mitkä ovat hänen arvonsa, ei näyttäydy työajalla vaan vapaa-ajalla, kynnys irtisanomiseen on aika korkea, etenkin jos kysymys on suorittavasta työstä.”

Tällöin työnantajalle saattaa myös syntyä paine reagoida tilanteeseen, kuten tapahtui esimerkiksi Pori Jazzin toimitusjohtaja Aki Ruotsalan potkujen yhteydessä vuonna 2018. Pori Jazzin hallitus katsoi, että Ruotsalan homoseksuaalisuudesta antamat kommentit olivat festivaalin arvojen vastaisia
. (Nyt Hyysärin toimittaja sekoilee pahan kerran: toimitusjohtaja ei tyypillisesti ole työsuhteessa, joten häntä ei työsopimuslain pykälät ja suojat koske. TJ:ksi lähteävän kannattaa opetella tekemään erityinen toimitusjohtajasopimus, jossa sovitaan irtisanomismenettelyt yms)

Korpisaaren mukaan monesti tällaisissa tapauksissa, kuten myös Levykauppa Äxän työsuhteen purun taustalla, vaikuttaa julkisuuden sattumanvaraisuus. Jos työntekijän toiminnasta syntyy kohu, irtisanominen tai työsuhteen purku saattavat olla lähempänä, sillä työnantajan julkisuuskuvalle voi syntyä haittoja. (Kommentti: eli varisverkoston ja silakkaparven kehittämällä älämölöllä voidaan savustaa joku henkilö työttömäksi yms? Nyt kuulostaa erityisen epäreilulta.)

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 237
 • Liked: 8479
 • Manner-Suomen Tasavalta
^^No siitä vaan testaamaan, ilmoitus vapaasta työpaikasta ja loppuun teksti "Huom! Emme palkkaa musliminaisia jotka pukeutuvat hijabiin työajalla" ja katsotaan mitä tulee. :P

Tämä "Tomi" varmaankin muuten olisi työnantajan puolella tässä huiviasiassa, koska arvot eivät kohtaa? :D
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 241
 • Liked: 28848
Lainaus käyttäjältä: HS
Tällöin työnantajalle saattaa myös syntyä paine reagoida tilanteeseen, kuten tapahtui esimerkiksi Pori Jazzin toimitusjohtaja Aki Ruotsalan potkujen yhteydessä vuonna 2018. Pori Jazzin hallitus katsoi, että Ruotsalan homoseksuaalisuudesta antamat kommentit olivat festivaalin arvojen vastaisia[/i]. (Nyt Hyysärin toimittaja sekoilee pahan kerran: toimitusjohtaja ei tyypillisesti ole työsuhteessa, joten häntä ei työsopimuslain pykälät ja suojat koske. TJ:ksi lähteävän kannattaa opetella tekemään erityinen toimitusjohtajasopimus, jossa sovitaan irtisanomismenettelyt yms)

Väkisinkin herää epäilys siitä että Hesarinkaan toimittaja ei voi olla niin tyhmä että rinnastaisi toimitusjohtajan ja rivityöntekijän sopimusteknisen aseman toisiinsa muutoin kuin kertoakseen että sopimukset ovat aivan erilaisia, kuten on myös lain suoja mielipiteiden suhteen sopimusten purkuun liittyen. Epäilen että toimittaja on tahallaan unohtanut asian joka oli selkeästi esillä Ruotsalan tapauksessa.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 148
 • Liked: 1716
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Kysymys sananvapauden ja työnantajan vapauden välillä onkin välillä varsin mielenkiintoinen.

Entä jos kristillisen kirjakaupan työntekijä tykittää somessa sieg-haileja ja tekee homopornoleffoja?

Perussuomalaisten toimiston sihteeri kirjoittelee Li Andersonia ylistäviä blogeja vihreään lankaan?

Lapsesi luokanopettaja ylistää islamia ja vaatii homojen kivittämistä instagramissa?

Missä menee raja siihen milloin toiminta on yksityistä ja koska se on myös työnantajan arvomaailman asia- että se kassaneiti joka julkisesti liehuttaa Isisin lippua ei olekkaan enää vain 100% yksityishenkilö kun sen jälkeen on olevinaan suht objektiivinen kaikkia asiakkaita kohtaan.

Tossa on variksilla ja kaikilla muillakin ihan pikkuisen pohdittavaa myös työnantajan näkökulmasta
« Viimeksi muokattu: 09.01.2020, 21:01:38 kirjoittanut Alaric »
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 963
 • Liked: 13153
 • Puhekin on teko
Käyttäjä @foobar muistutti Turku Saatanalle tapahtumasta toisessa ketjussa ja tilanne siinä oli osittain samanlainen eli Varisverkosto julkaisee ensin jutun ja myöhemmin valtamedian toimittajat nostavat kohun. Siinä varoitettiin etukäteen, että parempi reagoida nopeasti tai muuten käy köpelösti. Lisäinfoa aiheesta löytyy Li Anderssonin ketjusta, johon pääsee alemmasta kommentista.

Iltasanomilta juttu Turku Saatanalle 7 -festareiden tilan perumisesta, juttu joka herättää toissavuoden valossa enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia - mutta vain jos toissavuodesta on tietoinen. Iltasanomien toimittaja tekee kaikkensa pitääkseen lukijan tietämättömänä toissavuoden ongelmista, miksiköhän?


Toisessa ketjussa on taustoitettu, että keitä kuuluu Varisverkoston ja mikä on sen tausta.

Lainaus
Kuten eilen kirjoitimme, viikonlopun musiikkitapahtuman takana on äärivasemmistolainen Varisverkosto, joka on nimeään myöten ammentanut innoituksensa ruotsalaiselta isoveljeltään, Revolutionära Frontenilta (RF).

RF:n koko toiminta perustui vuosien ajan käytännössä pelkkään rikollisuuteen, joka kohdistui yleensä äärivasemmiston vihaamiin yrittäjiin ja poliittisiin aktiiveihin. Usein impulsiivisen väkivallan uhreiksi joutuivat kuitenkin käytännössä sivulliset kansalaiset, sillä suurilta osin maahanmuuttajista koostunut RF hyökkäsi toistuvasti vahingossa esimerkiksi ”natseina” pitämiensä ihmisten naapureiden kimppuun. Lopulta tämä johti järjestön lakkauttamiseen.

Suomalainen äärivasemmisto ei ole kuitenkaan viisastunut lainkaan RF:n toilailun opetuksista. Nyt vastaavaa väkivallan ja uhkailun toimintaformaattia ollaan tuomassa tänne, ja agitaattoreiden kohderyhmä on konserttikiertueen mainonnan perusteella alaikäiset ihmiset. Mikäli olet huolestunut Varisverkoston järjestämästä kiertueesta, voit ottaa yhteyttä Tanssisali Lutakkoa isännöivään Jelmu Ry:hyn ja kysyä heidän kantaansa asiaan.
...
4.2. otettu kuvakaappaus osoittaa, että sisäpiiriin kuuluivat muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin läheiset ystävät Mikael Brunila ja Dan Koivulaakso sekä vasemmiston puoluelehden Kansan Uutisten toimittaja Emilia Kukkala:
...
https://hommaforum.org/index.php?topic=115554.0
« Viimeksi muokattu: 10.01.2020, 07:46:49 kirjoittanut nollatoleranssi »

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 963
 • Liked: 13153
 • Puhekin on teko
Kysymys sananvapauden ja työnantajan vapauden välillä onkin välillä varsin mielenkiintoinen.

Entä jos kristillisen kirjakaupan työntekijä tykittää somessa sieg-haileja ja tekee homopornoleffoja?

Perussuomalaisten toimiston sihteeri kirjoittelee Li Andersonia ylistäviä blogeja vihreään lankaan?

Lapsesi luokanopettaja ylistää islamia ja vaatii homojen kivittämistä instagramissa?

On nuo vertaukset varsin kaukaa haettua.

Kyseessä oli rivityöntekijä levyfirmassa ja toimi aktiivisesti bändissä. Mitään ongelmia ei ollut niin kauan, kunnes aiheelle haluttiin antaa maksimaalinen julkisuus. Ensin uutisoi Varisverkosto ja myöhemmin toimittajat soittavat perään jonkun epämääräisen sivuston paljastusten takia. Sitten vaaditaan irtisanoutumaan tyypistä. Tätä on todellinen maalittamisen.

Täysin samaan aikaan helsinkiläinen muslimitaustainen kunnallisvaltuutettu kertoo somessa tuntevansa ISISin terroristeja. Anter Yasa (joka tuli tunnetuksi SDP-taustaisen lelusalakuljettajan paljastamisesta, rikostutkinta on nyt hovissa) paljasti samoin tietoa Suldaanin yhteyksistä terroristien värväämisestä tunnettuun moskeijaan.

Tätä voi kutsua whataboutismiksi, mutta selvästi puoluetaustalla on väliä, että uutisoidaanko mitään vai ei. Tuossa jälkimmäisessä tapauksessa puhutaan yhteyksistä äärimmäisen väkivaltaisiin terroristeihin, levykaupan työntekijän kohdalla puhutaan väärässä bändissä soittamisesta.

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 779
 • Liked: 2385
Tässä esimerkki arvojen kohtaamattomuudesta - ja kuinkas kävikään:

https://hommaforum.org/index.php/topic,91581.0.html

Lainaus
Syyttäjä Jaakko Tapala vaatii kahdelle esimiehelle sakkoja työsyrjinnästä. Hän katsoo, että potkujen syy liittyi työntekijän uskontoon ja uskonnolliseen huiviin. 

Syytetyt kiistävät, että potkut liittyisivät huivin uskonnollisuuteen. Heidän mukaansa pelkät kasvot paljastava huivi ei sovi liikkeen brändiin.

Syyttäjän mielestä tämä ei ole hyväksyttävä syy kiellolle.
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 265
 • Liked: 2362
Kyllähän tämä tapaus todistaa kansalaisten räikeän eriarvoisuuden lain edessä vaikka kuinka olisi päästy minkälaisiin sopimuksiin tahansa.

Ongelmat eivät ratkea silläkään, että me emme pane vastaan tarpeeksi kun meitä kohtaan käyttäydytään eriarvoisesti. Ehkä se samanlainen tukiverkosto puuttuu toisin kuin vihreillä, että voi alkaa kattilan paukuttamiseen ja huutoitkuun kun joku on väärin kohdellut.

Asianomaisen olisi ehdottomasti pitänyt valjastaa tästä keissistä ihmisoikeuskysymys ja suurempi haloo jos kanttia olisi ollut. En kyllä syytä ettei ollut.

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 241
 • Liked: 3015
Lainaus käyttäjältä: HS
Tällöin työnantajalle saattaa myös syntyä paine reagoida tilanteeseen, kuten tapahtui esimerkiksi Pori Jazzin toimitusjohtaja Aki Ruotsalan potkujen yhteydessä vuonna 2018. Pori Jazzin hallitus katsoi, että Ruotsalan homoseksuaalisuudesta antamat kommentit olivat festivaalin arvojen vastaisia[/i]. (Nyt Hyysärin toimittaja sekoilee pahan kerran: toimitusjohtaja ei tyypillisesti ole työsuhteessa, joten häntä ei työsopimuslain pykälät ja suojat koske. TJ:ksi lähteävän kannattaa opetella tekemään erityinen toimitusjohtajasopimus, jossa sovitaan irtisanomismenettelyt yms)

Väkisinkin herää epäilys siitä että Hesarinkaan toimittaja ei voi olla niin tyhmä että rinnastaisi toimitusjohtajan ja rivityöntekijän sopimusteknisen aseman toisiinsa muutoin kuin kertoakseen että sopimukset ovat aivan erilaisia, kuten on myös lain suoja mielipiteiden suhteen sopimusten purkuun liittyen. Epäilen että toimittaja on tahallaan unohtanut asian joka oli selkeästi esillä Ruotsalan tapauksessa.

Ei taida olla tahallaan unohtamista. Kyllä tämä nyt Hyysärin toimittelijan tyhmyydeksi kääntyy, koska kyseinen toimittaja näkyy lukevan Hommaa. On varmaankin nähnyt minun kommenttini (joka näkyy tuossa yllä foobarin lainaamana). Sen jälkeen kyseinen toimittaja on käynyt täydentämässä lehtiartikkelia vielä ylimääräisellä kappaleella loppuun, jossa todetaankin nyt, ettei toimitusjohtaja rinnastu työntekijään.

Kyllähän tuo nyt selvältä ammattitaidottomuudelta näyttää. Jos toimittaja olisi ollut oikeasti käryllä näistä asioista, ei hän olisi ottanut tuohon lehtiartikkeliinsa noita  toimarivertauksiaan laisinkaan. Koska ne eivät sinne kuulu.

Toimitusjohtajan irtisanomissuoja on nimittäin käytännössä nolla. Hänet saa irtisanoa vaikka liki millä syyllä tahansa ja irtisanomis aika on se mitä kestää sanoa "saat potkut!". Harkimon narisevalla äänellä tietysti.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 202
 • Liked: 3179
 • Puolinuiva
Kysymys sananvapauden ja työnantajan vapauden välillä onkin välillä varsin mielenkiintoinen.

Entä jos kristillisen kirjakaupan työntekijä tykittää somessa sieg-haileja ja tekee homopornoleffoja?

Perussuomalaisten toimiston sihteeri kirjoittelee Li Andersonia ylistäviä blogeja vihreään lankaan?

Lapsesi luokanopettaja ylistää islamia ja vaatii homojen kivittämistä instagramissa?

Missä menee raja siihen milloin toiminta on yksityistä ja koska se on myös työnantajan arvomaailman asia- että se kassaneiti joka julkisesti liehuttaa Isisin lippua ei olekkaan enää vain 100% yksityishenkilö kun sen jälkeen on olevinaan suht objektiivinen kaikkia asiakkaita kohtaan.

Tossa on variksilla ja kaikilla muillakin ihan pikkuisen pohdittavaa myös työnantajan näkökulmasta

Noinhan se on. Rivityöntekijän uusnatsisympatioilla ei olisi ollut väliä niin kauan kun asiasta ei tiedetty tai tiedettiin vain työpaikan sisällä, mutta heti kun punavihreä valtamedia sai tästä vihiä peli oli menetetty. Työnantajalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hankkiutua tyypistä eroon sillä imagohaitta olisi ollut liian suuri. Itse olisin kyllä työnantajana hankkiutunut eroon tästä jantterista tavalla tai toisella ilman julkisuuttakin, sillä minun firmani rahoilla ei natsilarppausta rahoiteta.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Hippo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 348
 • Liked: 630
 • Bailando conmigo
Itse olisin kyllä työnantajana hankkiutunut eroon tästä jantterista tavalla tai toisella ilman julkisuuttakin, sillä minun firmani rahoilla ei natsilarppausta rahoiteta.

Käsittääkseni työnantajan työsuorituksesta maksama palkka on työntekijän omaa rahaa eikä enää siinä vaiheessa firman rahaa. Hankkiutuisitko hänestä eroon siinäkin tapauksessa, että hänen työpanoksensa selvästi tuottaisi lisäarvoa yritykselle?
"Every normal person wants to own and shoot a Luger and a Broomhandle Mauser"- JH-a

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 265
 • Liked: 2362
Tässä tullaan siihen, että kohta työnantajalle täytyy antaa ne somekanavien salasanat, joilla työnantaja voi tarkistaa, että toivottu match syntyy. Jos sinulla ei ole someprofiilia, jossa arvosi tulevat esille niin pysy työkkärissä niin pitkään, että ymmärrät sellaiset rakentaa.

Omassa duunissani olen kohdannut työkavereina ex-vankeja, aatteen miehiä joka lähtöön. Ala on tietysti sellainen, että työnantajalle merkkaa enemmän mitä tapahtuu 7.00-15.30 välisenä aikana.

Jos tätä tavaksi otetaan niin menee iso nippu työsopimuksia uusiksi. Siellä tulee allekirjoituttaa työnantajan arvot ja työsuhteen purun uhalla pyrkiä myös työajan ulkopuolella elämään niitä kunnioittaen.

Menee kyllä hieman yksilönvapauksien rajoittamiseksi. Meillä on edelleen lainsäädäntö olemassa kaikelle rikolliselle toiminnalle. Pitääkö siihen työelämää sotkea mukaan?

Ps. Myös työkkärin työosoituksen kohdalla pitää sitten voida kieltäytyä ottamasta työtä vastaan, koska ei hyväksy työnantajan arvoja, kun se katsoo himassa lepakkopokea. Kai tämä sekoilu toimii molempiin suuntiin?

« Viimeksi muokattu: 11.01.2020, 17:11:14 kirjoittanut Kapseli »

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 237
 • Liked: 8479
 • Manner-Suomen Tasavalta
Itse olisin kyllä työnantajana hankkiutunut eroon tästä jantterista tavalla tai toisella ilman julkisuuttakin, sillä minun firmani rahoilla ei natsilarppausta rahoiteta.

Tämä tilanne on vähän monimutkaisempi, sillä erään tiedon mukaan Levykauppa Äx myy ihan oikeaa kainalontuuletusmusiikkiakin. Itse en tunne genreä, niin en pysty etsimään kaupan valikoimasta alan levyjä, mutta joku tiesi jo kertoa että sellaistakin löytyy.

Voisin tosin kuvitella että tämän tapauksen jälkeen ei kukaan NSBM-fani osta tuolta mitään, kuluttajaboikottina, eli voi olla että se osa varastosta on kohta alelaarissa. (Nyt tarkkana!)
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 202
 • Liked: 3179
 • Puolinuiva
Itse olisin kyllä työnantajana hankkiutunut eroon tästä jantterista tavalla tai toisella ilman julkisuuttakin, sillä minun firmani rahoilla ei natsilarppausta rahoiteta.

Käsittääkseni työnantajan työsuorituksesta maksama palkka on työntekijän omaa rahaa eikä enää siinä vaiheessa firman rahaa. Hankkiutuisitko hänestä eroon siinäkin tapauksessa, että hänen työpanoksensa selvästi tuottaisi lisäarvoa yritykselle?

No jos jätkä olisi täysin korvaamaton niin sitten en tietenkään hankkiutuisi, vaikka söisi pikkulapsia vapaa-ajallaan. Rivijantterista hankkituisin kyllä eroon.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

käpyQaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 973
 • Liked: 9648
 • trumpilainen, patriootti
....
Itse olisin kyllä työnantajana hankkiutunut eroon tästä jantterista tavalla tai toisella ilman julkisuuttakin, sillä minun firmani rahoilla ei natsilarppausta rahoiteta.

Kyseinen jantteri ei siis ollut natsilarppaaja, vaan islamia vastustava muusikko. Bändi, jossa jantteri soittaa, ei ole natsibändi.

Ihan vaan, jos oli mennyt ohi tämmöinen pikku seikka.
Metsän poika tahdon olla, 
sankar jylhän kuusiston, 
Tapiolan vainiolla 
karhun kanssa painii lyön, 
ja mailma Unholaan jääköön.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 373
 • Liked: 50901
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
....
Itse olisin kyllä työnantajana hankkiutunut eroon tästä jantterista tavalla tai toisella ilman julkisuuttakin, sillä minun firmani rahoilla ei natsilarppausta rahoiteta.

Minä olisin työnantajana taputtanut olalle- ja antanut palkanlisän siitä, että musiikkinsa avulla vastustaa islamisaatiota- ja tekee sitä välittämättä kaikenmaailman punafasististien väninöistä huolimatta.

Erityispisteet vielä siitä, että osoitti selkärankaa vastoin omaa etuaan, eikä nöyrtynyt mihinkään julkisiin itkudraamoihin säälittävän pomonsa naurettavien "vaatimusten" edessä. (Historiikin tuntien, en hetkeäkään epäillyt edes harkitsevan pomon "vaatimuksiin" suostumista.)

Ja kuten käppis mainitsi, sulta on taas mennyt puurot ja vellit sekaisin. Maltilliselta puolelta kaikki tuntuu näyttävän natseilta. Mut kai sen on pakko olla natsi, jos punafasistiverkosto niin sanoo.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 422
 • Liked: 8004
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Kivijalkakaupoissa on myyty viime aikoina lähinä enää joittenkin erikoisryhmien harrastamaa musiikkia. Äksän nettimyymälässä on tarjolla myös Kari Tapiota ja muuta valtavirtaisempaa, mitä perussuvakkikin ostaisi ja moni suvaitsevainen on julistanut aikovansa tehdä nyt tukiostoksia Levykauppa Äxässä. Tuskinpa kovin moni heistä oikeasti ryhtyy sanoista tekoihin, mutta Äks saa olemassaolonsa tietoisuuteen sen porukan parissa joka osaa tilata kamaa netistä, muttei välttämättä viitsi hankkia itselleen Spotifyitä ja vastaavia. Saattaa olla että Äks oli muutenkin supistamassa toimintaansa fyysisten myymälöitten puolella ja pääsivät nyt pätemään.

Kun pari päivää sitten käsittelivät YLEn aamulähetyksessä Silakkaliikettä ja siinä ohessa myös Levykauppa Äx-tapausta, vieraana olleet Maryam Abdulkarim ja joku toinen suvakkinainen pitivät työntekijän oikeusturvan kannalta täysin riittävänä, että työntantaja oli tarjonnut työntekijälle mahdollisuutta irtisanoutua pahoista aatteistaan.
« Viimeksi muokattu: 11.01.2020, 23:55:44 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 800
 • Liked: 1623
Noinhan se on. Rivityöntekijän uusnatsisympatioilla ei olisi ollut väliä niin kauan kun asiasta ei tiedetty tai tiedettiin vain työpaikan sisällä, mutta heti kun punavihreä valtamedia sai tästä vihiä peli oli menetetty. Työnantajalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hankkiutua tyypistä eroon sillä imagohaitta olisi ollut liian suuri. Itse olisin kyllä työnantajana hankkiutunut eroon tästä jantterista tavalla tai toisella ilman julkisuuttakin, sillä minun firmani rahoilla ei natsilarppausta rahoiteta.

Väittäisin että kyllä ihan toimitusjohtaja on tiennyt tasan tarkalleen minkälaista laulantaa työntekijä harjoittaa. Että ihan tietoisesti on natsilarppaajan sinne palkannut tai hyväksynyt palkkaamisen, sen takia että mies varmaan kykenee myymään black metal yms.levyjä kaupassa käyville ihmisille.

Ja ne hommalaiset, jotka on feisbookissa, kannattaa käydä lukemassa äxän sivuilta tuota ketjua jossa työntekijän irtisanomisesta kerrotaan. Kyllä siellä moni sateenkaarinaama vihapuhuu siihen malliin, että jos samanlaisia viestejä saisi vaikka kansanetustaja suomela, samat ihmiset pöyristyisi.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 791
 • Liked: 2200
 • Aavikolla roskiksessa
Ps. Myös työkkärin työosoituksen kohdalla pitää sitten voida kieltäytyä ottamasta työtä vastaan, koska ei hyväksy työnantajan arvoja, kun se katsoo himassa lepakkopokea. Kai tämä sekoilu toimii molempiin suuntiin?

Eihän se noin mene. Jos työkkäri tarjoaa työtä tulevaisuudessa vaikkapa homofirmaan, niin se on sitten peppu kipeänä, kun pitää elää sitä elämää päivät ja yöt mitä työnantaja käskee. Muuten irtisanominen ja karenssi.
« Viimeksi muokattu: 12.01.2020, 01:12:26 kirjoittanut ApuaHommmaan »

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 037
 • Liked: 6396
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Radio rockilla oli viikolla yksi aamu tästä tapauksesta.

Ohjelmaan oli soitettu asiasta mutta soittaja ei halunnut lähetykseen. Soittaja oli ilmoittanut että yritys myy kaikenlaista musiikkia, myös kristinuskoa halventavaa sekä kainalontuuletuskamaa.
Juontajien mielipide oli se että hehän vain myyvät sitä musiikkia eivätkä tee sitä.  :facepalm:
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 791
 • Liked: 2200
 • Aavikolla roskiksessa
Kyllä tämä nyt Hyysärin toimittelijan tyhmyydeksi kääntyy, koska kyseinen toimittaja näkyy lukevan Hommaa. On varmaankin nähnyt minun kommenttini (joka näkyy tuossa yllä foobarin lainaamana). Sen jälkeen kyseinen toimittaja on käynyt täydentämässä lehtiartikkelia vielä ylimääräisellä kappaleella loppuun, jossa todetaankin nyt, ettei toimitusjohtaja rinnastu työntekijään.

Sanomalla on agenda tuhota suomalaiset työmarkkinat.

Sitä palvelee juurikin tuo hupsista nyt myöhemmin, kun pääosa jo on lukenut jutun täydennämme sitä, kun ihmiset huomaa tahallisen harhaanjohtamisemme.

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 241
 • Liked: 3015
Kyllä tämä nyt Hyysärin toimittelijan tyhmyydeksi kääntyy, koska kyseinen toimittaja näkyy lukevan Hommaa. On varmaankin nähnyt minun kommenttini (joka näkyy tuossa yllä foobarin lainaamana). Sen jälkeen kyseinen toimittaja on käynyt täydentämässä lehtiartikkelia vielä ylimääräisellä kappaleella loppuun, jossa todetaankin nyt, ettei toimitusjohtaja rinnastu työntekijään.

Sanomalla on agenda tuhota suomalaiset työmarkkinat.

Sitä palvelee juurikin tuo hupsista nyt myöhemmin, kun pääosa jo on lukenut jutun täydennämme sitä, kun ihmiset huomaa tahallisen harhaanjohtamisemme.

Voi olla toki noinkin, mutta koska minulla on vapaus valita, millä selitän Hyysärin toimittajan toimintaa, niin tottakait valitsen tyhmyyden ja osaamattomuuden.

Sinun skenaariosi edellyttäisi toimittajalta älykkyyttä ja oveluutta. Toki heillä voi olla sitä, mutta koska minä pääsen tulkinnassa valitsemaan attribuutit, niin leimaan tietysti tyhmäksi ja osaamattomaksi.

Jatkossa Hyysärin toimittaja voi välttää leimakirveeni kirjoittamalla fiksummin juttuja eli jättämällä tuollaiset perseuunoilut pois.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 241
 • Liked: 28848
Tässä tullaan siihen, että kohta työnantajalle täytyy antaa ne somekanavien salasanat, joilla työnantaja voi tarkistaa, että toivottu match syntyy. Jos sinulla ei ole someprofiilia, jossa arvosi tulevat esille niin pysy työkkärissä niin pitkään, että ymmärrät sellaiset rakentaa.

Paradoksaalista tässä on että työnhaussa ainakin palkkaamisesta päätöksen tekevän pitää huolehtia parhaansa mukaan siitä ettei työtehtäviin liittymätöntä elämää ole urkittu ennen palkkauspäätöstä (tai pikemminkin palkkaamattajättämispäätöstä), mutta hyvispiireissä on erityisen hyve sekä tonkia tällaisia että tuoda ne valtakunnanmedioita myöten julki jos ne ovat ristiriidassa hyvisaatteen kanssa.

Perinteisenä vasemmiston toimintalogiikkana tässä on jälleen kerran se että jos olet vaikkapa kansanmurhiin agitoinut sirpin ja vasaran kalistelija ei se tieto saa välittyä työnantajalle ainakaan ennen kuin sinusta eroon hankkiutuminen käy kalliiksi, mutta jos olet aatteen kriitikko, sillä voidaan kyllä painostaa ulkoa käsin erottamaan kuka tahansa firmasta. Minkäänlaista mielipiteiden tai voimasuhteiden tasapuolisuutta ei tunneta, onhan kyse kuitenkin vasemmistoaatteesta. Lakien ja käytänteiden ainoa hyväksyttävä tarkoitus on pelata peli radikaalivasemmiston eduksi. Ja jotkut vielä hyväksyvät tämän lainsäätämisen yhteydessä!
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 241
 • Liked: 28848
Voi olla toki noinkin, mutta koska minulla on vapaus valita, millä selitän Hyysärin toimittajan toimintaa, niin tottakait valitsen tyhmyyden ja osaamattomuuden.

En ole oikein varma pitäisikö Hesarin toimittajien idiootteina pitämistä pitää optimismina vai ei. Positiivista siinä vaihtoehdossa on toki se että inkompetentit ääliöt harvemmin ottavat kokonaista valtiota tiukkaan määräysotteeseensa. Hesarin toimittajat toki fantasioivat siitä jatkuvasti, mutta lopulta vaikuttaisi siltä että he eivät sentään ole niitä suoria vallankäyttäjiä.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 237
 • Liked: 8479
 • Manner-Suomen Tasavalta
Kun pari päivää sitten käsittelivät YLEn aamulähetyksessä Silakkaliikettä ja siinä ohessa myös Levykauppa Äx-tapausta, vieraana olleet Maryam Abdulkarim ja joku toinen suvakkinainen pitivät työntekijän oikeusturvan kannalta täysin riittävänä, että työntantaja oli tarjonnut työntekijälle mahdollisuutta irtisanoutua pahoista aatteistaan.

Siis kun tämän työntekijän olisi pitänyt "irtisanoutua" toiminnasta niin mitä se olisi tarkoittanut käytännössä? Pyytää anteeksi ja ei enää soita kyseistä musiikkia? Eli työnantaja sanelisi millaisia harrastuksia työntekijällä voi olla vapaa-ajallaan? Ja nyt siis vasemmistoaktiivit ovat niitä jotka ovat (uudelleen)rakentamassa tällaista yhteiskuntaa? Muistan lukeneeni että joskus yli sata vuotta sitten Suomessakin oli teollisuuspaikkakuntia joissa Tehdas rakensi talot ja kirkon, ja jos ei työntekijä käynyt sunnuntaisin kirkossa niin sitä katsottiin pahalla, ja jopa potkut saattoi tulla.

Radio rockilla oli viikolla yksi aamu tästä tapauksesta.

Ohjelmaan oli soitettu asiasta mutta soittaja ei halunnut lähetykseen. Soittaja oli ilmoittanut että yritys myy kaikenlaista musiikkia, myös kristinuskoa halventavaa sekä kainalontuuletuskamaa.
Juontajien mielipide oli se että hehän vain myyvät sitä musiikkia eivätkä tee sitä. 

Tällä logiikalla jos vain tulostan netistä tarrapaperille jonkun toisen taiteilemia natsikuvia, ja myyn niitä natseille julkisiin tiloihin liimattavaksi, mutta en itse liimaile, niin se on okei. Minä vain myyn, mutta en luo, enkä liimaa.
« Viimeksi muokattu: 12.01.2020, 15:27:17 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Tagit: