UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2020-01-13 Yle: SOCO – "rodullistettujen" opiskelijoiden uusi painostusryhmä  (Luettu 6332 kertaa)

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 257
 • Liked: 23520
 • antikomintern
Yliopistoilla "rodullistettuja" ja "näkyvään vähemmistöön" kuuluvia yliopisto-opiskelijoita riepottelevat muiden muassa "mikroaggressiot", "normatiivinen valkoisuus", "vähemmistöstressi" (tämä olikin uusi), "valkoinen eurosentrismi", "toiseuttaminen" sekä "kasautuneet rasismin ja syrjinnän kokemukset". Ja tietysti se iänikuinen rotusorto ("rasismi") tai sitten tarjottu ilmainen yliopisto-opetus ei tällaisenaan vain kelpaa värikkäille vähemmistöille, vaan yliopistoista tulisi tehdä vieläkin nykyistäkin suurempia puuhamaita kaiken maailman hörhöjen mellastaa ja harjoitella vallankumousta. Eurooppa on liian kauan ollut valkoinen maanosa, jossa tiedettä ovat tehneet valkoiset eurooppalaiset, yleensä historiassa vieläpä miehet. Tasapuolisuuden vuoksi näiden valkoisten setämiesten tutkimukset pitää heittää roskikseen ja tiedettä täytyy päästää Suomessakin tekemään afrikkalaiset naiset ja kaiken tieteellisen toiminnan lähtökohdaksi tulee ottaa joko koraani tai sitten intersektionaalinen feminismi.

Niinpä taas on perustettu yksi ulkomailta nimeään myötä kopioitu painostusryhmä, Students of colour ry, SOCO, jota "rodullistetut" ja näitä keppihevosenaan käyttävät punaviherfeministiset yliopistojen ääriryhmät voivat käyttää yliopistovallankumouksessaan hyväkseen: tehdä kiellettyjen sanojen listoja, vaatia muutoksia opetuksen sisältöön ja tapoihin, ja lopulta ulkomaisen malllin mukaan vaatia potkuja "väärin" ajatteleville ja opettaville proffille ja muulle opetushenkilökunnalle, jotka uusintavat rasistisia rakenteita, eivätkä tee agendatiedettä ja opeta poliittisesti korrektisti opiskelijakuntaa ja -yhdistyksiä miellyttäen ja mielistellen. Opiskelijoiden punakaartit ja kulttuurivallankumous nyt!

Jo nyt Helsingin yliopisto kertoo alkavansa tutkia näitä lepsuja rasismiväitteitä, jotka Ylen jutussakin on merkitty vain kertojiensa näkökulmiksi. Jos odottaa kaikkialla olevan rasismia, niin yllätys, yllätys, alkaa sitä sitten kaikkialta löytääkin. Jos ohikulkiessaan katsoo POC-opiskelijaa liian pitkään, liian lyhyen aikaa tai ei katso ollenkaan, ovat nämä "mikroaggressiot" tietysti todisteita rotusorrosta, jolta yliopisto ei ole onnistunut opiskelijaa suojelemaan, koska koko instituutio on rotusyrjinnän läpikyllästämä. Pahinta mahdollista syrjintää olisi tietysti rotupositiivisen erityiskohtelun puute.

Yle löysi oikein sopivia asiantuntijoita kommentoimaan asiaa. Dosentti Anna Rastas on tutkinut erityisesti rasismia ja monikulttuurisuus-kysymyksiä sekä toiminut erilaisissa lastensuojelu- ja ihmisoikeusjärjestöjen antirasistisissa verkostoissa ja lisäksi meitä valistaa kasautuneisiin rasismin ja syrjinnän kokemuksiin erikoistunut pitkä, koripalloileva lyhytterapeutti Michaela Moua, ylitarkastaja yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistosta.

No mitä kaivataan ihan käytännössä? Sitsilaulut on kiellettävä, on perustettava uusia ilmiantokanavia ja sitten tämä "Haluaisin nähdä lisää muutakin kuin valkoista henkilökuntaa, positiivista syrjintää ja kriittistä analyysia yliopiston epistemologiasta ja ontologiasta. Intersektionaalinen feminismi kaiken toiminnan lähtökohdaksi."

Opiskelijasilakat ja pellemaailma...

https://yle.fi/uutiset/3-11142191
Lainaus
"Luennoilla kuulee rasistista kieltä" – Joukko opiskelijoita kyllästyi yliopiston syrjivään kulttuuriin ja perusti opiskelijajärjestö Students Of Colourin (13.1.2020)

Syrjinnän kohtaamisen pelko saattaa vaikuttaa jopa opintoalan valintaan.

Aracelis Correa järkyttyi, kun aloitti sosiaalitieteiden opinnot kaksi vuotta sitten Helsingin yliopistossa.

Hän kertoo yliopiston läpivalkoisuuden hypänneen nopeasti silmille.

– Luennoilla kuuli rasistista kieltä, ja silloin tällöin sattui jotain oikeasti aika järkyttävää minun näkökulmastani.

– –

Nyt ideasta on kasvanut uunituore opiskelijajärjestö Students Of Colour (SOCO). Correa kertoo järjestön olevan tarkoitettu etniseen tai näkyvään vähemmistöön kuuluville opiskelijoille.

Viittaan tässä kontekstissa näkyvään rodullistettuun vähemmistöön. Eli siihen, että poikkeaa ulkonäöllään vallitsevasta normista, vaikkapa ruskealla iholla tai kiharilla hiuksilla. Etninen taas viittaa eri kulttuuriin.

Järjestölle oli tilausta

SOCOn tavoitteena on Correan mukaan toiminta, jonka järjestön aktiivit kokevat voimauttavaksi, merkitykselliseksi ja mielekkääksi. Se voi olla vaikka kokemusten jakamista vertaiskeskusteluissa tai kerhotyyppisiä tapahtumia. Yksi tavoite on myös vaikuttaa ja näkyä ulospäin, esimerkiksi paneelikeskustelujen, luentojen tai työpajojen muodossa.

– Ykkösprioriteettinä on kuitenkin se, että me tehdään sitä, mikä tuntuu aidosti meistä hyvältä. Välillä se voi olla myös sitä kannanottamista ja keskustelun herättelyä, Correa korostaa.

Helsingin yliopisto aikoo selvittää tarkasti rasismiväitteet. Yliopiston vararehtorin mukaan Helsingin yliopistossa on rasismille ehdoton nollatoleranssi.

– –

Oli vain ajan kysymys, milloin jotakin SOCO ry:n kaltaista perustetaan Suomeen. Näin näkee rasismiin erikoistunut Tampereen yliopiston akatemiatutkija ja dosentti Anna Rastas.

Monissa Euroopan maissa on näkynyt samankaltaista aktivismia ja järjestäytymistä. Akateemisen maailman normatiivista valkoisuutta on nyt alettu kyseenalaistaa meilläkin, Rastas kertoo.

Hän toteaa, että sillä on valtava merkitys, kenen näkökulmat opetuksessa näkyvät ja kenen jäävät jatkuvasti huomiotta. Hänen mukaansa monista yliopistojen kursseista on vaikea tunnistaa muita kuin eurosentrisiä, valkoisten – ja yleensä miesten – näkökulmia.

– –

Harkitsemattomia sanoja ja olettamuksia

Juttua varten tehtiin rodullistettuun tai etniseen vähemmistöön asettuville korkeakouluopiskelijoille suunnattu anonyymi kysely.

– –

Juttuun on nostettu vastauksia, joiden kaltaisia oli paljon.

Esimerkiksi luennolla opettaja on puhunut afrikkalaisista n-sanalla, eikä kukaan tilanteessa reagoinut asiaan. Rasismia sosiaalisena konstruktiona ei kokemukseni mukaan sen kummemmin kyseenalaisteta tai analysoida.

Omalle valkoisuudelle ja siitä johtuville rakenne- ja näkökulmaeroille ei oikein osata olla kriittisiä. Puhun valkoisuudesta normina, en ihonvärinä.

Luennoitsijat eivät ole puuttuneet muiden opiskelijoiden rasistisisiin kommentteihin, jolloin minun on joko puolustauduttava yksin tai oltava hiljaa ja jäätävä epätietoiseksi siitä, ovatko kaikki luennoitsijaa myöten samaa mieltä.

Puheessa tehdään oletuksia siitä, että suomalaiset ovat valkoisia.


Ongelma ei välttämättä asenteissa

Anna Rastaan kokemuksen mukaan yleisesti vallitseva asenne on, että yliopistolaitoksen tulisi olla tasa-arvoinen kaikille.

– Professorin tai tutkijan asema ei kuitenkaan anna vielä pohjaa ymmärtää rasismia. Opettajien tulisi pohtia, millaisin tiedoin ja millaisten kokemusten kautta he asioita tarkastelevat. Tuleeko uusintaneeksi rasistisia rakenteita sanavalinnoilla tai esimerkiksi suosimalla vain tietynlaisia oppimateriaaleja?

– –

Rasismin vaikutus hyvinvointiin

Kasautuneisiin rasismin ja syrjinnän kokemuksiin erikoistunut lyhytterapeutti Michaela Moua toteaa, että SOCO:n kaltaiset vertaisryhmät voivat antaa paljon tukea opiskelijoille.

– Ne antavat mahdollisuuden ympäristöön, jossa kenellekään ei tarvitse selittää olemassaoloaan.

Mouan mukaan rasismin kokemukset voivat vaikuttaa mielenterveyteen ja hyvinvointiin suuresti. Hän kertoo monien rodullistettujen kohtaavan jatkuvasti tiedostamattomia ennakkoluuloja.

– Ne konkretisoituvat usein mikroaggressioina, eli tekoina ja sanoina, joilla ihminen tahattomasti toiseutetaan muista. Ne ovat esimerkiksi jo lapsuudessa alkavia olettamuksia ihmisen kyvyistä, ominaisuuksista tai mielenkiinnonkohteista ulkonäön perusteella, ja sama jatkuu läpi elämän.

Kokemukset aiheuttavat usein oireita, joita kuvataan vähemmistöstressiksi. Pitkittynyt ja krooninen stressitila taas voi heikentää fyysistä ja henkistä terveyttä, ja heijastua myös kognitiiviseen suorituskykyyn ja opintomenestykseen.

– –

Jokainen voi puuttua

– –

Vastauksissa toivottiin myös mahdollisuutta matalan kynnyksen anonyymiin raportointiin ja paremman tuen järjestämistä yliopiston ja ainejärjestöjen taholta. Myös esimerkiksi opiskelijakulttuuriin kiinteästi liittyvien sitsilaulujen syrjivä kieli mainittiin toistuvasti.

Mielestäni kynnys tehdä valituksia on nyt melko korkea[...]

Haluaisin nähdä lisää muutakin kuin valkoista henkilökuntaa, positiivista syrjintää ja kriittistä analyysia yliopiston epistemologiasta ja ontologiasta. Intersektionaalinen feminismi kaiken toiminnan lähtökohdaksi. Inkluusio ei voi olla pelkkää strategista sananhelinää.

– –

Lainaus
Näin kysely tehtiin

Juttua varten tehtiin etniseen ja/tai näkyvään rodullistettuun vähemmistöön asettuville korkeakouluopiskelijoille suunnattu anonyymi kysely.

Toimittaja lähetti kyselyn eri korkeakoulujen opiskelijoille sähköpostilistojen ja opiskelijajärjestöjen kautta.

Kyselyä levitettiin myös sosiaalisessa mediassa .

Vastaaja on saanut itse määritellä, asettuuko etniseen tai rodullistettuun vähemmistöön.

Kyselyyn vastattiin 233 kertaa.

Students of Colour ry (SOCO) on etniseen ja näkyvään vähemmistöön kuuluville korkeakouluopiskelijoille tarkoitettu järjestö.
SOCO:n facebook-sivu: https://www.facebook.com/studentsofcolourhelsinki/

e:typotusta, stilisointia ja lisätty puuttunut linkki
e2: lisätty loppuun tieto kyselyn tekotavasta
« Viimeksi muokattu: 13.01.2020, 19:13:08 kirjoittanut Pullervo »

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 373
 • Liked: 50903
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
^ Tämänkaltaiset ponnistukset ovat kuin pahimmasta painajaisesta, joista toivoisi heräävän mahdollisimman nopeasti.

Sanoisin, että vastaavanlaiset ponnistukset ovat esimerkkejä siitä, kuinka tilaa pyritään ottamaan haltuun. Nykyään pyrkimykset ovat toinen toistaan mielenvikaisemmalta kuulostavia, mutta ne ovat monessa kohdin jo totta.

Jos minulta kysytään- ja vaikka ei kysyttäisikään, nykyinen suuntaus ja pyrky on niin, sanoisinko "sairasta", että menee pitkälti jo yli hilseen, vaikka kuinka yrittäisi pureskella ja selitellä itselleen kaiken olevan vain ohi kiitävää hulluutta.

Nämä mikroagressioista kärsivät rodullistetut väninöineen- ja heitä tukevat hörhöjoukot, ovat omiaan edistämään Suomen henkistä mädätystä. Ensimmäisinä mätänevät asioista päättävät tahot, joka johtaa kansalaisten öksyrefleksiin, näiden lilliputtien huutoitkujen säestyksellä läpirunnottuihin säädöksiin, jotka ovat arkikielellä suoraan sanottuna peräreiän tuolta puolen.

Rodullistetut- ja muut kummajaiset ovat dystopian arkkitehtejä. Ne pyrkivät rakentamaan läpipaskaa Suomea, sellaista, jossa kukaan suomalaisen sydänveren omaava ihminen ei haluaisi elää edes pahimmassa painajaisessa.

#Suomi takaisin
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 874
 • Liked: 29435
Students of Colour ry (SOCO) on etniseen ja näkyvään vähemmistöön kuuluville korkeakouluopiskelijoille tarkoitettu järjestö.
SOCO:n facebook-sivu: https://www.facebook.com/studentsofcolourhelsinki/

Näenkö oikein, että kuvan globaalin neekerienemmistön edustajalla on sonnin (vai kannibaalin?) nenärengas valahtanut sieraimista jo ikeniin? Jos joku katsoo kummasti, niin johtunee juuri tästä? Multa ainakin leuka loksahtaisi alas, jos tuollaisen ilmestyksen näkisi.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 174
 • Liked: 17416
 • Ajattelen positiivisesti - en ole neggatiivinen
Aracelis Correa:

Lainaus
Viittaan tässä kontekstissa näkyvään rodullistettuun vähemmistöön. Eli siihen, että poikkeaa ulkonäöllään vallitsevasta normista, vaikkapa ruskealla iholla tai kiharilla hiuksilla.

Aracelis Correaa varmaan lohduttaa ja ilahduttaa suuresti se tosiasia, että jo nyt monet Helsingin päiväkotiryhmät tai jopa koululuokat koostuvat enimmäkseen muista kuin niistä iljettävistä, valkoisista suomalaisista. Vallitseva normi yhä useammin on juuri se musta kikkarapää ja yhä useammin pellavapää suomalainen huomaakin kuuluvansa siihen rodullistettuun vähemmistöön. Rientäänkö Aracelis Correa silloin puolustamaan suomalaisia?
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 304
 • Liked: 16107
Lainaus
Haluaisin nähdä lisää muutakin kuin valkoista henkilökuntaa,

Taas kerran ihme fiksaatio ihonväristä. Suomessa on enimmäkseen valkoista henkilökuntaa. Jos ei pidä valkoisesta henkilökunnasta, ei kannata tulla Suomeen. Maailmassa on yllin kyllin paikkoja, joissa saa palvelua tummalta henkilökunnalta. Ei kun menoksi! >:(

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20101
Pohjois-Amerikan kampuksilla on mellakoitukin noissa ja muissa SJW-tarkoituksissa, häiritty luentoja y.m.

Googlatkaapa huviksenne kulttihahmo Smuggly Puff.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 974
 • Liked: 7227
 • junior koodari
Aracelis Correa:

Lainaus
Viittaan tässä kontekstissa näkyvään rodullistettuun vähemmistöön. Eli siihen, että poikkeaa ulkonäöllään vallitsevasta normista, vaikkapa ruskealla iholla tai kiharilla hiuksilla.

Aracelis Correaa varmaan lohduttaa ja ilahduttaa suuresti se tosiasia, että jo nyt monet Helsingin päiväkotiryhmät tai jopa koululuokat koostuvat enimmäkseen muista kuin niistä iljettävistä, valkoisista suomalaisista. Vallitseva normi yhä useammin on juuri se musta kikkarapää ja yhä useammin pellavapää suomalainen huomaakin kuuluvansa siihen rodullistettuun vähemmistöön. Rientäänkö Aracelis Correa silloin puolustamaan suomalaisia?

Rodullistettu vähemmistö?,,tuota pitää ns. maiskutella rodullistettu, olenko minä rodullistettu? minulla ei ole kiharia hiuksia eikä ruskeaa ihoa.

Correaalle voisi esittää kysymyksen; Enkö voi kuulua mihinkään olematta rodullistettu.

Ei per.. ja se ..tana esim koirista puhutaan tietyillä rotuun liittyvillä määritelmillä, tämä Correa ilmeisesti haluaa päteä ja tuoda uusia ihmisiin liittyviä määritelmiä yliopistoihin.
« Viimeksi muokattu: 13.01.2020, 19:36:34 kirjoittanut simppali »

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 241
 • Liked: 28849
^ Eräillä yllättävän mainstream-kysymyspalstoilla amerikkalaiset kyselevät toistuvasti kysymyksiä tyyliin "ovatko italialaiset valkoisia", "ovatko suomalaiset valkoisia", "ovatko puolalaiset valkoisia", jne, you get the idea. Amerikkalaisessa ihonvärifiksatoituneessa ajattelussa asia ei ole ollut näiden kysymysten vastausten suhteen aina suinkaan itsestäänselvyys - tai siis on löydetty argumentaatioketjuja joiden ansiosta esim. suomalaisia on voitu maahanmuuttajina ylenkatsoa.

Lienee kuitenkin turha kuvitella että tällaisten pohdintojen ja arvotusten kohteena aikoinaan oleminen olisi peruste sille että suomalaiset kuuluisivat suojattuun listaan näiden "värillisten" silmissä. Nyt tämä sama porukka pohtii kuumeisesti että mitkä ryhmät ovat "people of color", riittävän korkeasyntyisiä... ei kun siis sorrettuja jotta heillä on ihmisarvoa. Eivätkä tippaakaan mieti että olisiko tuollainen maaninen syntyperän pohtiminen (ja sen projisoiminen johonkin keinotekoiseen kaksijakoon) mistä tahansa katsantokannasta pikemminkin ongelma kuin jotain joka muuttuu ratkaisuksi kaikkiin ongelmiin kunhan sitä pyöräyttää pöydällä 180 astetta.
« Viimeksi muokattu: 13.01.2020, 19:43:56 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 743
 • Liked: 7493
 • Kumartakaa uusia herrojanne
Sith-keisari Palpatinen äänellä: "Good... Good..."

POCit, ruskeat raidat ja rodullistetut sahaavat omaa oksaansa. Institutionaalistettu rasismiulina vain vituttaa valtaväestöä, ja oikeauskoiset hörhöt puolestaan joutuvat luovimaan yhä tiheämmällä miinakentällä ja vahtimaan toistensa puhdasoppisuutta. Ei kovin kauaa kiinnosta enää ketään muutaman poikkeavan ongelmat.

POC menee homojen ja transujen mukana suoraan killfileen, ignoreen, poistoon. Liika on liikaa. Uliskaa. Kukaan ei välitä.

Paitsi Ylilaudalla on varmasti hauskaa. Ddossin paikka, anyone 🐟 ?
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 373
 • Liked: 50903
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Lainaus
Haluaisin nähdä lisää muutakin kuin valkoista henkilökuntaa,

Suomi on nykyisällään täyteen ahdettu positiivista syrjintää- ja muuta törkyä, jolla pyritään ankeuttamaan natiivi-suomalaisten elämää kaiken maailman itkuilla.

Tällaiset lausumat kertovat yhteenkuulumattomuuden kipuilusta, sekä vallanhalusta oman viiteryhmän eduksi. Huomioitavaa on myös se, että nämä rodullistetut ovat valmiita parantantamaan omia edellytyksiään valkoisten suomalaisten kustannuksella, vaikka se tarkoittaisi valkoisten suomalaisten syrjäyttämistä epäoikeudenmukaisin keinoin (positiivinen syrjintä) tieltään.

Mikäli asetelma käännettäisiin nurin, puhuttaisiin rotusorrosta. Nyt puhutaan rodullistettujen kokemasta epäoikeudenmukaisesta kohtelusta, vaikka mitään näyttöjä tällaisesta ei ole.

Sanoin jo aiemmin, että pigmentti yrittää vallata tilaa luomalla uutta normaalia. Pitkällä aikavälillä se tekeekin sen varmasti, mikäli sen annetaan vapaasti muokata yhteiskuntamme normeja. Siinä pelissä valkoinen natiivi ei yllä edes tasapeliin, kun maa paskotaan alta. Katsokaa ympärillenne ja todetkaa, mitä on tapahtunut eurooppalaisille maille, joissa rodullistetut ovat päässeet valtaamaan alaa.

Suomalainen Suomi ei kaipaa ensimäistäkään ihonväristä inisevää rodullistettua maaperälleen.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Herranro47

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 34
 • Liked: 152
Näitä porukoita ei pidä missään nimessä aliarvioida, niin älyvapaalta kuin nämä heitin horinat kuulostavatkin.
Yhdysvaltojen ja monen Euroopan maan yliopistojen humaanit tiedekunnat on jo vallattu näiden toimesta ja ne käytännössä sanelevat, mitä saa opettaa, kuka saa luennoida, mitä mielipiteitä saa esittää etc etc.
Akateeminen vapaus on siellä käytännössä jo mennyt pöntöstä alas; surullisinta tässä on katsoa millaisella kiimalla yle:n toimittaja toivottaa samat toimintamallit tervetulleiksi myös Suomeen.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 974
 • Liked: 7227
 • junior koodari
Samasta aiheesta uusin yle:n uutinen..

https://yle.fi/uutiset/3-11155544

"Sen sijaan on tullut ilmi yksittäisiä tapauksia, joissa opiskelijat ovat joutuneet rasistisen huutelun kohteeksi esimerkiksi kaupungilla liikkuessaan. Itä-Suomen yliopistolla on kampukset Joensuussa ja Kuopiossa.

– Tämä huolestuttaa meitä, koska se on nostanut viime aikoina päätään. Olemme keskustelleet Joensuun kaupungin kanssa toimista, joilla tätä voidaan ehkäistä, Meriläinen toteaa.

Hän kertoo yliopiston järjestäneen rasistisen huutelun kohteeksi joutuneille opiskelijoille mahdollisuuden keskusteluapuun, jotta opiskelijat eivät jää kokemustensa kanssa yksin.

Minua on kutsuttu kaikilla mahdollisilla nimillä, mitä mielikuvitus ,piri ja muut höyryt mieleen tuo.

Huutelua ei tarvitse hyväksyä, mutta taas yle tekee, sen ylelaisen itkunsekaisen, nöyrtykää ihmiset  jutun, tästä paskasta maksetaan kollektiivisesti  610 miljoonaa yleverona.

Tämä on paras.."Tapauksia ei ole tiedossa, mutta niitä voi silti olla"...sama  jos poliisi soitetaan etukäteen, epäiltyä rikosta ei ole viellä tapahtunut, mutta voi tapahtua vaikkapa kahden vuoden kuluttua.
« Viimeksi muokattu: 13.01.2020, 23:39:51 kirjoittanut simppali »

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 884
 • Liked: 2930
 • nuivaantunut
Näitä porukoita ei pidä missään nimessä aliarvioida, niin älyvapaalta kuin nämä heitin horinat kuulostavatkin.
Yhdysvaltojen ja monen Euroopan maan yliopistojen humaanit tiedekunnat on jo vallattu näiden toimesta ja ne käytännössä sanelevat, mitä saa opettaa, kuka saa luennoida, mitä mielipiteitä saa esittää etc etc.
Akateeminen vapaus on siellä käytännössä jo mennyt pöntöstä alas; surullisinta tässä on katsoa millaisella kiimalla yle:n toimittaja toivottaa samat toimintamallit tervetulleiksi myös Suomeen.
Normaali reaktio tuohon ilmiöön on, valitettavasti, se, että yliopisto, joka tuohon sortuu, menettää merkityksensä. Jos sortuneita yliopistoja on paljon, yliopistot ylipäätänsä menettävät merkityksensä. Jos yliopistoille ei tapahdu korjausliikettä sisä- tai ulkopuolelta, jäjellä on vain nimi, tyhjä kuori, jonka sisällön kaikki tietävät hötöksi

Sen jälkeen on kaksi vaihtoehtoa. Joko syntyy tilalle jonkinlaisia uusia opistoja, jossa opetetaan yhteiskunnalle keskeisiä asioita tai ei synny. Jälkimmäinen tarkoittaisi vajoamista pimeään keskiaikaan, koska ylisuviston opeilla ei tehdä mitään hyödyllistä maailmassa.

Suvaitsevaisto kuin evoluution hylkäämä loinen, joka syö isäntänsä kykenemättä selviämään maailmassa ilman suojaa. Eläinmaailmassakin isännänsyöjät kuoriutuvat raadosta kuin kotelosta, mutta suvaitsevaispistiäinen kuolee isännän mukana.

Toki mahdollisuutena on, että osaaminen käydään opiskelemassa muualla, kuten Aasiassa.
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 169
 • Liked: 24087
 • Sortumatta souda, vaik' ois vastatuulta
Näitä porukoita ei pidä missään nimessä aliarvioida, niin älyvapaalta kuin nämä heitin horinat kuulostavatkin.
Yhdysvaltojen ja monen Euroopan maan yliopistojen humaanit tiedekunnat on jo vallattu näiden toimesta ja ne käytännössä sanelevat, mitä saa opettaa, kuka saa luennoida, mitä mielipiteitä saa esittää etc etc.
Akateeminen vapaus on siellä käytännössä jo mennyt pöntöstä alas
; surullisinta tässä on katsoa millaisella kiimalla yle:n toimittaja toivottaa samat toimintamallit tervetulleiksi myös Suomeen.

On syntynyt vaikutelma, että tämä sama porukka kiihkoilee länsimaissa kaikista päättömimmin myös globaalin ilmastonmuutoksen tiimoilta.

Millähän osaamisella, innovaatioilla ja ratkaisuilla nämä nuoret aikuiset ajattelevat maapallon ilmaston lämpenimiseen vaikuttaa, kun fokus on kanssaihmisten mahdollisten mikroaggressioiden ja sitsilaulujen sanojen kyttäämisessä ja vähemmistöstressin potemisessa?

Vai onko se niin, että nämä vaativat ja muut tekevät?
« Viimeksi muokattu: 13.01.2020, 21:38:08 kirjoittanut Vellamo »
Kansanäänestyksen järjestäminen EU:n elpymispaketista: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7224

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 241
 • Liked: 28849
^ Teoriapohjaisella sosialismilla tietenkin. Ajatus aatteen pönkittämisestä tahtoo tosin olla lähempänä stalinismia kuin sosialidemokratiaa, mutta aatteen (ja uhristatuksen) puhtauden nimissähän se jälleen kerran on anteeksi annettava.

Pohjimmiltaan kyse on kerta toisen jälkeen ryhmistä yksilöitä jotka eivät vain yksinkertaisesti tunnu tulevan toimeen sen kanssa että yhteiskunnassa on muita yksilöitä ja ajatuksia jotka eivät kumarru palvelijoiksi pyynnöstä. Kuka tahansa täysjärkinen tajuaa ettei sellaisen aatemaailman intohimojen toimeenpaneminen tule maailmaa ainakaan paremmaksi korjaamaan.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 795
 • Liked: 7544
 • "Iran-vastainen" rauhanpuolustaja
Yliopistoilla voi henkilökunta syrjiä aivan ketä tahansa, mutta tuommoisten ulkoapuolelta tuotujen lahkojen ansiosta, se uhriasema varataan vain tiettyjen porukoiden etuoikeudeksi. Joo, Saatana saapuu Moskovaan yliopistomaailmaan taas.
Only
Truth
Matters

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20101
Näitä porukoita ei pidä missään nimessä aliarvioida, niin älyvapaalta kuin nämä heitin horinat kuulostavatkin.
Yhdysvaltojen ja monen Euroopan maan yliopistojen humaanit tiedekunnat on jo vallattu näiden toimesta ja ne käytännössä sanelevat, mitä saa opettaa, kuka saa luennoida, mitä mielipiteitä saa esittää etc etc.
Akateeminen vapaus on siellä käytännössä jo mennyt pöntöstä alas; surullisinta tässä on katsoa millaisella kiimalla yle:n toimittaja toivottaa samat toimintamallit tervetulleiksi myös Suomeen.

Siihen maailman aikaan kun itse menin yliopistoon, menin sinne oppiakseni pääaineeni ja muutaman muun tieteenalan perusteita. Siinä oli sen verran tekemistä, että en huomannut mikroaggressiota, eikä nigerialainen kaverinikaan asiasta maininnut, vaikka oli melko mustaksi rodullistettu hän. Mielipiteitä ja keskustelua pidettiin arvossa, joskin oppineisuushierarkia piti tajuta.

Nyt on näköjään toisin - opiskelijanplantut eivät tajua, miten etuoikeutettuja ovat, kun yo:ssa saavat opiskella, ja käsitystä siitä, että professori saattaisi kertoa ja näyttää tieteenalansa parasta. Nämä nulikat menevät neuvomaan ja vittuilemaan professorille ja koko yhteisölle. Anteeksi ei koko yhteisölle - onhan siellä jo näitä samanhenkisiä humahenkisiä heitä yllyttämässä.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 820
 • Liked: 27836
 • Easter Worshipper
Teekkarihymni. Alkuperäinen:

:,: Yö kuin sielu neekerin on pimiä
Takajoukko nukkuu vain, nukkuu vain
Tarhapöllön ääni kimiä
Kuuluu pappilasta päin, kuuluu päin
Ja taas ja siis ja yks kaks kolme neljä viis... ;.;

Nykyisin lauletaan:
Yö kuin sielu teekkarin...

...tanan opportunistit.


-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 537
 • Liked: 6518
Näitä porukoita ei pidä missään nimessä aliarvioida, niin älyvapaalta kuin nämä heitin horinat kuulostavatkin.
Yhdysvaltojen ja monen Euroopan maan yliopistojen humaanit tiedekunnat on jo vallattu näiden toimesta ja ne käytännössä sanelevat, mitä saa opettaa, kuka saa luennoida, mitä mielipiteitä saa esittää etc etc.
Akateeminen vapaus on siellä käytännössä jo mennyt pöntöstä alas; surullisinta tässä on katsoa millaisella kiimalla yle:n toimittaja toivottaa samat toimintamallit tervetulleiksi myös Suomeen.

Sikäli kun nämä socot ja muut rotukiihkoilijat onnistuvat valtaamaan ja mädättämään amerikkalaiset ja eurooppalaiset yliopistot, lopputulema on näiden yliopistojen aika nopeakin muuttuminen tieteellisesti merkityksettömiksi laitoksiksi, joissa keskitytään vain rasismi- ja rodullistamisteorioiden opiskeluun ja feminismi- ja naistutkimukseen. Jos sitten joku haluaa opiskella jotain todellista, faktaperäistä tiedettä kuten matematiikkaa, lääketiedettä tai luonnontieteitä, hänen on tulevaisuudessa ilmeisesti haettava oppinsa jostain Aasian yliopistosta.
« Viimeksi muokattu: 13.01.2020, 22:57:50 kirjoittanut ismolento »

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20101
Jordan Peterson arvosteli melko tiukasti kotimaansa yliopistojen "humanities" -tutkimusta. Joidenkin nais- tai queer-laitosten tieteellisiksi julkaisuiksi hyväksyttyjä tekeleitä ei ollut lainatuu kertaakaan. Missään. Milloinkaan.

Ihmetteli, että miten lahjakkaiden nuorten vanhemmat suostuivat hinnakkailla lukukausimaksuilla rahoittamaan moista sirkusta.

Tännekin se tuli näköjään ja Rastasverkosto on tukemassa ahdistuneita.

Surullista.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 950
 • Liked: 78727
Ainakin kolme Ylen toimittajaa tehnyt tänään kolme eri juttua yliopistorasismista.

Myös televisiossa: "Vähemmistöön kuuluvat joutuvat kokemaan rasismia jopa yliopistolla. Tummaihoisia opiskelijoita puhutellaan jatkuvasti englanniksi, vaikka he olisivat täysin suomenkielisiä."

Muut rasismiesimerkit olivat yhtä naurettavia. Turkkilaisen isän tytär Merve Chaglayan (taustaltaan vihreiden eduskuntavaaliehdokas ja HC-antirasisti) oli "kokenut rasismia", kun toiset opiskelijat olivat opintojen alussa tutustuttaessa tiedustelleet, eikö muslimeilla ja turkkilaisilla ole yleisempää, että naiset jäävät kotiin eivätkä lähde opiskelemaan.

Toimittaja Elina Niemisen mukaan tämä todistaa, että "rasismi on syvällä rakenteissa", minkä tutkija Anna Rastas vahvisti sillä, että yliopistoissa on "läntinen, eurosentrinen maailma, joka koetaan rasistisena tänä päivänä".

Toimittajan mukaan "peruskouluissa ja lukioissa opiskelijat ovat tottuneet erilaisuuteen, mutta korkeakoulu on edelleen hyvin valkoinen". Merve Chaglayan haluaa yliopistoon "rakenteellisia muutoksia" ja "enemmän monikulttuurisia ihmisiä päätöksentekoon".

Kyllä se oikea rasismi on tässä näiden rasismista valittavien valkoisuuden ja länsimaisuuden kammoajien puolella.

Lainaus
Olen ollut tämän viikon Brysselissä, työskentelemässä antirasistisessa työryhmässä jossa olemme mm. pohtineet miten voimme estää rasistiset vaikutuskeinot tulevissa vaaleissa. Työryhmän järjestää ARDI (European Parliament Anti-Racism and Diversity Intergroup) ja ENAR (European Network Against Racism).

Jos jotain, niin huomasimme kuinka edes Euroopan Parlamentin tasolla ei ole aina selvää, mitä rasismi oikeasti tarkoittaa. Pääsimme juttelemaan muutaman europarlamentaarikon kanssa, joista yksi sanoi hyvin selkeästi että heidän puolueensa ei ole rasistinen sillä he kannattavat hallittua maahanmuuttoa, minkä lisäksi heidän puolueensa on hyvin inklusiivinen koska he toivottavat tervetulleeksi Eurooppaan kaikki muut paitsi huivia käyttävät musliminaiset. Ilmeisesti inklusiivisuus on määritelty jossain vaiheessa uudestaan ja se on mennyt minulta kokonaan ohi.

Meillä on vielä paljon tehtävää ja siksi vaadimmekin rasismia rikoslakiin. Jokaisella meistä tulee olla oikeus elää yhdenvertaisena tässä maailmassa.

-Merve Caglayan
Vihreät: Puhutaan rasismista 21.3.2019

e: linkki
« Viimeksi muokattu: 14.01.2020, 11:24:22 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 537
 • Liked: 6518
Yliopistoilla voi henkilökunta syrjiä aivan ketä tahansa, mutta tuommoisten ulkoapuolelta tuotujen lahkojen ansiosta, se uhriasema varataan vain tiettyjen porukoiden etuoikeudeksi. Joo, Saatana saapuu Moskovaan yliopistomaailmaan taas.

Tätä samaa vouhotusta nähtiin yliopistoissa jo 1970-luvulla, kun taistolais-stalinistit ja muut marxilais-leninistiset porukat yrittivät vallata yliopistot ja osittain onnistuivatkin savustamaan joitain vääräoppisia kapitalistisen tien kulkijaprofessoreita ulos viroistaan. Tuontitavaraahan nämä kapinanpoikaset olivat silloinkin Saksasta, Ranskasta ja USA:sta.

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 241
 • Liked: 3015
Teekkarihymni. Alkuperäinen:

:,: Yö kuin sielu neekerin on pimiä
Takajoukko nukkuu vain, nukkuu vain
Tarhapöllön ääni kimiä
Kuuluu pappilasta päin, kuuluu päin
Ja taas ja siis ja yks kaks kolme neljä viis... ;.;

Nykyisin lauletaan:
Yö kuin sielu teekkarin...

...tanan opportunistit.
-i-

Silloin kun minä olin teekkari, kyllä se laulettiin vielä ihan n-sana reippaasti venyttäen.

Veikkaan, että se lauletaan yhä. Nettiin on vain laitettu rotuhyveellistetty versio, jottei humanistipill*t vauhkoonnu.

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 305
 • Liked: 8965
Yliopisto, tiedekunta tai osasto/laitos, joka muuttaa opetustaan loukkaantumisherkkiä opiskelijoita miellyttääkseen, alkaa sensuroida opettajien luentoja puhumattakaan, jos jokin ennalta valittu ideologia, kuten intersektionaalinen feminismi, määrää opetuksen sisällön, on käynyt portista, jonka jälkeen "saa kaiken toivon heittää".

Kun opiskelin raamatuntutkimusta, oli joillain fukseilla, eli ensimmäisen vuosikurssin yliopisto-opiskelijoilla, tapana aina kyseenalaistaa peruskurssin massaluennolla opettavan professorin tieteellinen, jopa uskonnollinen (!), pätevyys. Ala-arvoisin heitto, jonka parisataa fuksia minun lisäkseni sai kuulla kohdistettuna eräälle Vanhan testamentin professorille, oli mielestäni: "Oletteko ateisti?" Nykyään kai kysyttäisiin: "Oletteko rasisti?"

Kärsivällisyyteni ei riitä, toisin kuin ko. VT:n proffalla vastaamaan: "Valitettavasti joudun tuottamaan pettymyksen. Ei, en ole sellainen." En tiedä, miten välttäisin toivottamasta kysyjää helvettiin sinne, missä pippuri kasvaa, jos kyseistä massaluentoa opettaisin Yliopiston ja opiskelijoiden onneksi fukseja opettavat yleensä lempeät eksegeettisedät. Niin oli ainakin parikymmentä vuotta sitten.
Kauan tunsin velvollisuudekseni kirjoittaa tänne mutten enää. Aika aikaansa kutakin.

Ei caicki Culda
cuin kijldä
Eikä hopia
cuin hohta.

Henrik Florinus: Wanhain Suomalaisten Tawaliset ja Suloiset SANANLASCUT. Turku. 1702.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 169
 • Liked: 24087
 • Sortumatta souda, vaik' ois vastatuulta
Hieman kompleksiselta ja ennakoimattomalta tämä seco soco-liikkeen ideologia ja viesti kyllä vaikuttaa. Perinteisesti pottunokille on opetettu, että kansainvälisyyteen kuuluu, että opiskellaan ja rohkeasti käytetään kieliä - nyt se onkin rasistista ja sortavaa. Monikulttuurisuuteen liittyen on puolestaan painotettu ymmärtämään ja suvaitsemaan sitä, kuinka joissakin kulttuureissa naisen rooli on kodinhoidon ja perheen parissa - nyt, auta armias, jos sen erehtyy lipsauttamaan väärässä tilanteessa ääneen, onkin mikroaggressiivinen paskiainen, joka näiden kaahojen mielestä pitäisi lisäksi ilmiantaa työnantajalleen.

Tulee mieleen pms-oireista kärsivä nainen, joka tiedustelee puolisoltaan 'Kulta, näytänkö tässä mekossa mielestäsi lihavalta?'. Vastaa miesparka mitä tahansa, seurauksena on itkuraivari.
Kansanäänestyksen järjestäminen EU:n elpymispaketista: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7224

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 697
 • Liked: 12504
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Sith-keisari Palpatinen äänellä: "Good... Good..."

POCit, ruskeat raidat ja rodullistetut sahaavat omaa oksaansa. Institutionaalistettu rasismiulina vain vituttaa valtaväestöä, ja oikeauskoiset hörhöt puolestaan joutuvat luovimaan yhä tiheämmällä miinakentällä ja vahtimaan toistensa puhdasoppisuutta. Ei kovin kauaa kiinnosta enää ketään muutaman poikkeavan ongelmat.

POC menee homojen ja transujen mukana suoraan killfileen, ignoreen, poistoon. Liika on liikaa. Uliskaa. Kukaan ei välitä.

Paitsi Ylilaudalla on varmasti hauskaa. Ddossin paikka, anyone 🐟 ?

Pari muuta paikkaa kuin Yliksellä, niin myös Ylellä ja Hesarissa ollaan tyytyväisiä. Saadaan paljon lisää sopivia jutunaiheita, kun lehtiä ja minuutteja on pakko täyttää jollakin. Siis sertifioidusti rasismia vastustavalla sisällöllä. Nk uutishankinnassa on ilon päivät kun ei tartte  miettiä uusia jutun aiheita.

Lisäys: Huomaatteko? Vuoden 2020 alkupalavereissa on päätetty Ylessä (vrt mm Uosukaisen-Seppäsen persu-juttu), että nyt kertakaikkiaan tehdään ns. silakat. Että noustaan rasismia ja populismia vastaan. Yle-verolle käyttöä.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2020, 01:02:45 kirjoittanut Jorma M. »
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 974
 • Liked: 7227
 • junior koodari
Kai nämä ylen toimittajan sensitiivisyyteen ihon värin ja kulttuurien kohtaamisesta yliopistossa ovat pelkkää työnantajan, eli ylen vaatimaa tiedostamista  ja urasta oikein tiedostavana toimittajana se jutun juuri.

Muinoin olin oikkiksessa vaikka oikeustiede on tietyllä tavalla metatiede eli lain säätäjät muokkaavat tiedettä jatkuvasti  stabiilisuus on eri kuin esim. matematiikassa, niin en ole ikinä kuullut että missään tiedekunnassa olisi suhtauduttu keneenkään opiskelijoiden tai luennoitsijan toimesta rasistisesti.

""enemmän monikulttuurisia ihmisiä päätöksentekoon". Vaadittava arvo on monikulttuurisuus, muulla ei ole enään väliä.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2020, 01:08:13 kirjoittanut simppali »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 950
 • Liked: 78727
Lisäys: Huomaatteko? Vuoden 2020 alkupalavereissa on päätetty Ylessä (vrt mm Uosukaisen-Seppäsen persu-juttu), että nyt kertakaikkiaan tehdään ns. silakat. Että noustaan rasismia ja populismia vastaan. Yle-verolle käyttöä.

Siltä tuntuu, kun tosiaan kolmelta toimittajalta kolme juttua tästä aiheesta, ja sekä siinä Uosukaisen-Seppäsen PS-jutussa että maanantain Soini-jutussa Perussuomalaisia luonnehdittiin "maahanmuuttovastaisiksi", mitä en muista muuten kuulleeni Yleltä vaalien jälkeen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 820
 • Liked: 27836
 • Easter Worshipper
Teekkarihymni. Alkuperäinen:

:,: Yö kuin sielu neekerin on pimiä...

Silloin kun minä olin teekkari, kyllä se laulettiin vielä ihan n-sana reippaasti venyttäen.

Veikkaan, että se lauletaan yhä. Nettiin on vain laitettu rotuhyveellistetty versio, jottei humanistipill*t vauhkoonnu.

Jälkikasvu on kertonut, että kukaan ei enää laula neekerin. Ei kuulemma ole enää nykyaikaa - edes läpällä ja kännissä. Ainakaan "julkisissa"(lue kiltojen tai kerhojen avoimet saunaillat, pikkujoulut ym) bileissä tai sitseissä.

Niin se maailma muuttuu.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 800
 • Liked: 1623
Eipä ihme että eilen oli myös uutinen, että nuorten eläkeläisten määrä lisääntyy. Ei ihme. Kun joka paikassa näkee jotain mikroaggressioita ja vääränvärisiä(ts.valkoisia) ihmisiä, ei ihme että maailma menee nurinniskoin ja työssäkäynnistä ei tule mitään. 

Tagit: