UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: SK: PS-kansanedustajat salasivat osakkuutensa Kiinaan kytköksissä olevassa yhtiössä  (Luettu 19503 kertaa)

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10560
Lainaus
Perussuomalaisten kansanedustajat salasivat osakkuutensa Kiinan valtioon kytkeytyvässä teknologiayhtiössä

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko selittää ainoastaan auttaneensa kaveriaan perustamaan yrityksen.

Perussuomalaisten kansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko on esiintynyt julkisuudessa aktiivisesti suomalais-kiinalaisen yritysyhteistyön edistäjänä.

Niikolla on tiedettyä syvempi sidos yritykseen, jonka toimintaa Suomessa hän on poliitikon roolissa edistänyt.

Joulukuussa 2017 Kiinan valtion rahoittama Realmax Group -teknologiakonserni kertoi investoivansa miljoona euroa toimipisteeseensä Vantaalla. Suomen Kuvalehden selvityksen mukaan kyseisen suomalaisyhtiön Realmax Oy:n perustajaosakkaita olivat vantaalainen Niikko ja hänen oululainen kansanedustajakollegansa Ville Vähämäki (ps). Niikon mukaan osakkuus kesti vain kuukausia. 

Yrityksen pääosakas oli aiemmin muun muassa Nokian palveluksessa työskennellyt ja sittemmin Kiinan teknologia- ja tiedevaihdon hankkeissa toiminut kiinalaismies.

Luottamuksellisia ulko- ja turvallisuuspolitiikan asioita käsittelevän valiokunnan puheenjohtajan aktiivisuus Kiina-yhteistyössä herättää kysymyksiä.

Niikko ja Vähämäki eivät ole julkistaneet osakkuuttaan Kiinan valtion sijoitusyhtiöön kytkeytyvässä yrityksessä.

Niikon Suomen Kuvalehdelle antamat selitykset päätymisestään kiinalaismiehen liikekumppaniksi ovat ristiriitaisia. Vähämäki ei vastannut haastattelupyyntöön.

 

 

Viime vaalikaudella Niikko teki Kiinan-matkoja kiinalaisten laskuun, isännöi kiinalaisdelegaatioiden tilaisuuksia eduskunnassa – ja perusti Realmax-yhtiön kiinalaismiehen ja Vähämäen kanssa.

Kesäkuussa 2017 eduskunnassa järjestettiin vienninedistämistilaisuus, joka käsitteli lisätyn todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden teknologiaa. Tapahtumaa eduskunnassa isännöivät Niikko ja ulkomaankauppaministeri Kai Mykkänen (kok).

Vieraina oli suomalaisyhtiöiden ja kiinalaisen Realmax-konsernin edustajia. Tilaisuuteen osallistui myös Vantaan kaupunki. Vain hieman aiemmin Kiinan valtion sijoitusyhtiö SDIC oli tehnyt Realmaxiin kymmenien miljoonien eurojen sijoituksen.

Kiinalainen Realmax ilmoittaa olevansa Kiinan johtava lisätyn todellisuuden teknologiayritys. Se kertoo myyvänsä muun muassa virtuaalilaseja teollisuuden ja hoiva-alan tarpeisiin. Näitä laseja on Suomessa hankittu kirurgien ja metsäkoneenkuljettajien koulutukseen.

Yli tuhannen miljardin euron sijoituksia hallinnoiva Kiinan valtion SDIC puolestaan sijoittaa ympäri maailmaa esimerkiksi energia- ja teknologia-aloille.

 

Myöhemmin vuonna 2017 eduskunnan Kiina-ystävyysryhmän varapuheenjohtajana toiminut Mika Niikko perusti eduskuntaan vienninedistämisfoorumin.

Joulukuussa 2017 eduskunnassa järjestettiin Kiina-päivä, jota Niikko isännöi. Tilaisuuteen osallistui myös sijoitusyhtiö SDIC:n älykkäät teknologiat -yksikön johtaja ja Realmax Groupin kiinalaisjohtoa.

Tilaisuuden jälkeen Niikko vei kiinalaisdelegaation edustajia savusaunaan Vantaalle.

Muutama päivä tämän jälkeen viestintätoimisto Miltton kutsui toimittajia Hotelli Presidenttiin Helsinkiin. Siellä Realmax Groupin toimitusjohtaja Jackie Yu ja Kiinan valtion sijoitusyhtiön SDIC:n älykkään teknologian yksikön toimitusjohtaja Liu Yannan kertoivat toimittajille, että Realmax tekee miljoonainvestoinnin tuotekehitykseen Vantaalle.

”Kuluneen vuoden aikana Suomessa toimintansa aloittanut RealMax, jonka pääkonttori sijaitsee Shanghaissa, on yksi maailman johtavista yrityksistä lisätyn todellisuuden (AR) toimialalla”, yritys totesi tiedotteessaan.

Erikoiseksi Suomen toimipisteen synnyn tekee se, että yhtiötä ei perustettu kiinalaisen konsernin omistamaksi tytäryhtiöksi, vaan yksityishenkilöiden omistukseen.

Perustajaosakkaat olivat Suomessa teknologia-alalla työskennellyt Kiinan kansalainen Hang Si sekä kansanedustajat Mika Niikko ja Ville Vähämäki.

Yritys oli perustettu 27. kesäkuuta 2017. Kansanedustajat merkitsivät yhtiön osakkeista molemmat 20 prosenttia. Kumpikin maksoi osuuksistaan 500 euroa. Loput 60 prosenttia yhtiön osakkeista merkitsi 1 500 eurolla Hang Si.

    Niikko sai vaalilainaa kiinalaismieheltä.

Niikon yhteys kiinalaismieheen oli saanut alkunsa ainakin jo ennen kevään 2015 eduskuntavaaleja. Niikon mukaan kontakti syntyi yhteisen suomalaisen tuttavan kautta.

Maaliskuussa 2019 Ylen MOT-ohjelma kertoi, että Niikko oli salannut tukijansa nimen vaalirahoitusilmoitukselta muuttamalla saadun tuen jälkikäteen vaalilainaksi.

Lainan antajan nimeä ei lain mukaan tarvitse julkistaa, kun taas yli 1 500 euron tuen antajan nimi täytyy.

Arkistoidusta alkuperäisestä vaalirahoitusilmoituksesta näkyy, että sittemmin lainaksi muutetun 4 977 euron vaalituen oli Niikolle antanut nimenomaan Hang Si.

Linkedin-palvelun mukaan hän työskenteli tuen antamisen aikaan Kiinan tiede- ja teknologiayhdistyksen palveluksessa johtavana ulkomaiden neuvonantajana. Yhdistyksen johdossa on Kiinaa hallitsevan kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsen.

Kun kansanedustajat ja Hang Si perustivat Realmax-yrityksen vuonna 2017, Hang Si alkoi työskennellä sen toimitusjohtajana. Keväällä 2019 Niikko kuitenkin väitti MOT-ohjelmalle, ettei tiedä, kuka Realmax Oy:n toimitusjohtaja on.

”No mä en sitä tiedä, ketä silloin on ollut tai on nyt”, Niikko totesi tuolloin.

Niikko ei kertonut ohjelmassa, että todellisuudessa hän oli ollut itse perustamassa kyseistä Realmaxia vaalirahoittajakaverinsa ja kansanedustajakollegansa kanssa.

 

Niikko ja kansanedustaja Ville Vähämäki ovat ottaneet vastaan kestitystä Hang Sin taustayhteisöltä. Juuri ennen yhteisen Realmax-yrityksen perustamista vuonna 2017 miehet kävivät matkalla Kiinassa.

Eduskunnan lahjarekisterin mukaan vienninedistämismatkan maksoi kiinalaisyritysten järjestö, jonka yhteistyökuvioita Hang Si oli Suomessa ollut järjestelemässä.

Lahjarekisterin mukaan keväällä 2018 kansanedustajat Niikko ja Vähämäki matkustivat autoalan tapahtumaan Kiinan Sanyaan. Matkan maksoi valtiotaustainen Kiinan autonvalmistajien yhdistys.

Samassa yhteydessä järjestettiin kuitenkin myös kiinalaisen Realmax-konsernin tapahtuma, jossa julkistettiin konsernin yhteistyösopimus yhdysvaltalaisen Realwear-yhtiön kanssa. Realmax oli tehnyt siihen merkittävän sijoituksen.

Asia selviää yhtiön blogista, jossa Niikko, Vähämäki ja Hang Si on listattu tilaisuuden VIP-vieraslistan kärkinimen joukkoon.

Samalla listalla ovat muun muassa entinen NBA-koripalloilija Jerome Williams ja Enron-skandaalista tutuksi tullut liikemies Frank Savage.

Tämän matkan Niikko ilmoitti lahjarekisteriin puoli vuotta matkan jälkeen ja Vähämäki vasta Seura-lehden kysyttyä asiasta.

Lue myös loput. Sisältää mm. Niikon haastattelun.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/perussuomalaisten-kansanedustajat-salasivat-osakkuutensa-kiinan-valtioon-kytkeytyvassa-teknologiayhtiossa/?shared=1110276-9837dc9d-500

eponyymi

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 27
 • Liked: 43
Pahaltahan tuo näyttää ja poliitikon pitää tietysti aina ymmärtää, että asiat ovat niin, miltä ne näyttävät. Toiseksi jos mitään piiloteltavaa ei ole, niin miksi piilottaa yhteys ja omistus.

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 213
 • Liked: 4407
Selittely on pahasta. Tällaiset poliitikot joutavat pois puolueesta, koska joko ymmärtämättömyyttään tai ahneuttaan ovat lähteneet tekemään ikävältä näyttäviä yrityskiemuroita. Arvostelukyky pettänyt ja selittelyt vain pahentavat asiaa. Kaikki mokaa, mutta kiinni jäätyään on kovan jätkän merkki myöntää tehneensä typeryyksiä. Voi tulla myöntämisen jälkeen kenkää puolueesta tai jopa sanktioita, jos on tullut jotain laitonta työstettyä, mutta yleensä pääsee paljon vähemmällä kuin selittelemällä ummet ja lammet, ellei osaa kiertää aihetta kuten Pekka Haavisto.

LyijyS

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 534
 • Liked: 218
Osa persuista ovat olleet nyt sen verran kauan jo vallan eliitissä, että näitä taloudellisia kähmintä ja keplottelu-uutisia alkaa tulla ja tulee varmasti jatkossakin. Ollaan opittu ns. maan tavoille. Itseasiassa luulen, että persuissa on edustajina paljonkin sellaista väkeä, jotka täyttävät ”seteliselkärankaisen” määritelmän.

1NiitäKelanPoikia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 516
 • Liked: 314
 • Taleban-ateisti
Tämmöinen toiminta on syvästi perussuomalaista äänestäjää halveksuva. Juuri tällaisen (muissa puolueissa tapahtuvan) suhmuroinnin vuoksi perussuomalaiset on se rehellinen vaihtoehto korruptiolle.

Ei mitään armoa herroille Niikko ja Vähämäki, mikäli ovat edes aikoneet käyttää hyväksi valta-asemaansa. Jos on tullut pupu pöksyyn ja vetäydytty, ei muuta asiaa.

Tämmöinen toiminta pitää kitkeä nopeasti ja armottomasti pois puolueesta.
Markus Mattlar, Keskisuomalaisen pääkirjoitus 27.2.2018
...todenmukaisempi kuva maailmasta saattaa syntyä, jos erilaisia näkökulmia esitellään avoimesti ja kattavasti eikä niitä häivytetä objektiivisuuden verhon taakse.

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 408
 • Liked: 623
Poliitikoilla, puolueesta riippumatta, on paha tapa selitellä tekosiaan. Silloin lipsahdetaan muunnellun totuuden puolella.
Helppo veikata, että alkaa punavihreä rummutus tästä.
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 492
 • Liked: 3175
Ei mitään laitonta, mutta PS:n pitää vaatia edustajiltaan korkeampaa moraalia kuin muilta, että ovat uskottava vaihtoehto. Vähämäki ilmeisesti toiminut ohjeistuksen mukaan, mutta näyttää siltä, että Niikko on yrittänyt kieroilla. Antaisin huomautuksen tai varoituksen Niikolle jo ihan esimerkkinä muille puolueille. Varmasti melko suuri osa äänestäjistä samaa mieltä.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 013
 • Liked: 45586
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Ei mitään laitonta, mutta PS:n pitää vaatia edustajiltaan korkeampaa moraalia kuin muilta, että ovat uskottava vaihtoehto.

Mikäli juttu pitää paikkansa, niin iso jeps. Varsinkin kun äijät tietävät, että PS on monikertaisen jättiläissuurennuslasin lasin alla joka suuntaan, kuten tämäkin tapaus osoittaa.

Saatanan tunarit ja amatöörit!
« Viimeksi muokattu: 16.01.2020, 16:33:00 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“BLM:n perustajat myöntävät avoimesti olevansa marxilaisia ideologeja ja kertovat haluavansa päästä eroon ydinperheestä, heteronormatiivisuudesta, poliisista, vankiloista ja kapitalismista. ”
– Gatestone -instituutin tutkija Soeren Kern

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 935
 • Liked: 1701
Jatkojuttu Vanhasen ja Halla-ahon kommenteilla:

Lainaus
Puhemies Vanhanen: Edustajan varottava kiitollisuudenvelkaa – Halla-aho vaitelias Niikon Kiina-kytköksistä, epäilee mediaa
Perussuomalaiset kansanedustajat Niikko ja Ville Vähämäki salasivat osakkuutensa Kiinan valtioon kytkeytyvässä teknologiayhtiössä.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk) korostaa, että kansanedustajien on varottava joutumasta kiitollisuudenvelkaan toimissaan.

Hän ei halunnut arvioida, käsitteleekö eduskunnan puhemiesneuvosto ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Mika Niikon (ps) yhteyksiä Kiinaan ja kiinalaisyritykseen.

Suomen Kuvalehti kertoi 16. tammikuuta, että perussuomalaiset kansanedustajat Niikko ja Ville Vähämäki ovat salanneet osakkuutensa Kiinan valtioon kytkeytyvässä teknologiayhtiössä. Miehet olivat perustamassa yhtiötä kiinalaismiehen kanssa. Aktiivisesti suomalais-kiinalaista yritysyhteistyötä edistänyt Niikko on myös saanut kiinalaismieheltä vaalirahaa.

[...]

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo suhtautuvansa epäileväisesti Suomen Kuvalehden tietoihin puolueensa kansanedustajien yhtiökumppanuudesta kiinalaismiehen kanssa.

”En voi lähtökohtaisesti luottaa siihen, mitä te kirjoitatte hänestä [Niikosta]. Minun täytyy nyt odottaa. Niikko käsittääkseni kirjoittaa asiasta vastineen, niin katsotaan sitten, mitä siinä on oikeasti tapahtunut.”

Jutussamme Niikko pääsee kommentoimaan asiaa hyvin paljon.

”Niikko koki käymämme keskustelun perusteella, että hänen sanomisiaan oli leikkailtu ja liimailtu aika villisti. Oleellisia asioita oli jätetty pois. Ehkä tämä on tällaista agendajournalismia.”

Eli Niikko kommentoi asiaa vielä vastineella, minkä jälkeen te pohditte ja kommentoitte asiaa?

”Niin. Eihän tätä kannata nyt kommentoida, jos ei tiedä yhtään mitä on tapahtunut.”

Niikko on saanut tarkastaa sitaattinsa Suomen Kuvalehden julkaisemasta jutusta. Haastattelu on nauhoitettu ja lainaukset vastaavat keskustelun sisältöä.

SK ei tavoittanut eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Ville Taviota kommentoimaan asiaa.
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/puhemies-vanhanen-edustajan-varottava-kiitollisuudenvelkaa-halla-aho-vaitelias-niikon-kiina-kytkoksista-epailee-mediaa/?shared=1110385-da09e9c4-999
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 776
 • Liked: 2863
Tällaiset vastoinkäymiset ovat myös mahdollisuus osoittaa puolueen "kurinpidollinen" linja, jota sitten johdonmukaisesti noudattamalla vältetään turhat epäselvyydet. PS:n yksi valttikortti (monista) on tällä hetkellä puolueen selkeä linja politiikan sisällöissä ja tavoitteissa. Selkeys kurinpidossa on myös eduksi. Jos moraalisen rikkeen todetaan tutkinnan jälkeen olevan selkeä, tykkäävätkö äänestäjät siitä että edustajan kanssa käydään vain keskustelu (kuten erään äänestäjiä harhauttaneen rauhandemarin tapauksessa)? En usko. 

Kovassa kurssissa oleva puolue houkuttelee lobbareita jos jonkinlaisia, ja voidaan tosiaan olettaa etteivät kaikki edustajat ole voitelulle tai muulle omien intressien tavoittelulle immuuneja. Tapauksia tulee siis ennemmin tai myöhemmin lisää, minkä vuoksi on myös tärkeää olla selkeä linja kaikkiin vastaaviin tapauksiin.
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

Hiiden hirvi

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 35
 • Liked: 122
Haisee kyllä pahasti tämä keissi....kiinalaisen teknologiayhtion Suomen toimipiste, jota ei omista ko. yhtio vaan yksi Suomessa asuva kiinalainen plus kaksi suomalaista kansanedustajaa ???

Niikko sanoo että omistus kesti 'vain kuukausia', mitä sitten tapahtui ? Myytiin osakkuus hyvällä voitolla kenties ?

Ilmaisia lounaita ei tunnetusti ole olemassa, mutta ei varsinkaan kiinalaisten kanssa. Kiina pyrkii systemaattisesti lisäämään vaikutusvaltaansa maailmalla 'investoinneilla' joiden toinen puoli on aina paikallisten vaikuttajien osallisuus ja, kuinka ollakaan, velkaantuminen tai kompromettoituminen prosessin kuluessa. Tuollaiseen lähteminen ja maksettujen etuuksien vastaanottaminen saa kohteen pysyvästi koukkuun. Maksun aika tulee väistämättä. Tyynen Valtameren alueella kiinalaiset ovat ottaneet pieniä mutta sijainniltaan strategisesti tärkeitä saarivaltioita kontrolliinsa tällä konseptilla.

EU-maa Suomen Eduskunnan ulkoasiain valiokunnan puheenjohtaja taskussa....siitä kannattaa jo maksaakin jotain.


Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 294
 • Liked: 3853
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Vienninedistämistä tehty savusaunassa old school meiningillä.  ;D

On tämä nyt positiivisempaa kuin se Vantaan lopullinen somalisointi verorahoista.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 062
 • Liked: 5295
Vanhasen saarna tästä aiheesta kuulostaa lähinnä pukilta kaalimaan vartijana, kun omissa riveissä seisoo Sipilä. Vaalirahan ottaminen yritykseltä tai ihmiseltä, joka ei ole Suomessa tai suomalainen, on poliittiselta toimijalta hieman kyseenalaista, vaikkakaan ei laitonta. Isompi juttu tuossa voipii olla matkustelut Kiinan suuntaan, ja niihin mahdollisesti liittyvät kompromatit. Olen kylläkin tiennyt Vähämäen tekevän osakesijoittamista, mutta enpä olisi arvannut, että hän johonkin tällaiseen kuvioon olisi lähtenyt mukaan.

Eihän tuo piilottelu vaalirahoittajista kauhean hyvältä vaikuta. Tällä kertaa täytynee kiittää mediaa siitä, että löysivät tämän - tällä kertaa haiskahtaa aiheelliselta jutun aiheelta. Istuvien kansanedustajan perustama yritys on tietysti kysymyksiä herättävä, sillä miten he voisivat täysistuntokaudella osallistua yrityksen toimintaan? Tosin tästä ei ole vielä kaikkia selvillä; esimerkiksi kuinka pitkään Niikolla ja Vähämäellä on ollut omistuksia firmasta?

Ei varmaan kannata pidätellä hengitystä siitä, että muiden puolueiden edustajien sijoitussalkkuja tai lahjamatkoja alettaisiin kyselemään samalla tarkkuudella?

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 911
 • Liked: 26622
 • Kiihottavat vieraslajit
Katsoin uteliaisuuttani tuon RealMaxin taloustiedot. Viime vuonna ja vuonna2018 liikevaihto oli noin 200.000 euroa. Viime vuonna tulos yli 400.000 miinuksella, vuonna 2018 voittoa noin 40.000 euroa. Mistähän tässä jutussa on kysymys ja miksi ylipäätään kyseinen firma on perustettu kun nakkikioki  pesee sen kannattavuudessa. Ei kiinan valtio tänne nakkaria perusta.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 537
 • Liked: 6518
Vienninedistämistä tehty savusaunassa old school meiningillä.  ;D

On tämä nyt positiivisempaa kuin se Vantaan lopullinen somalisointi verorahoista.

Taitaa olla jälleen yksi punavihermedian kirjoituspöydän laatikossa pidetyistä jutuista, jotka päästetään tarpeen tullen julkisuuteen. Nyt tuo tarve on sumuttaa Kontulan julkisuustemppu matkustaa Israeliin ja yrittää rikkoa Israelin ja Gazan välinen raja ja maan lakia.

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 062
 • Liked: 5295
Katsoin uteliaisuuttani tuon RealMaxin taloustiedot. Viime vuonna ja vuonna2018 liikevaihto oli noin 200.000 euroa. Viime vuonna tulos yli 400.000 miinuksella, vuonna 2018 voittoa noin 40.000 euroa. Mistähän tässä jutussa on kysymys ja miksi ylipäätään kyseinen firma on perustettu kun nakkikioki  pesee sen kannattavuudessa. Ei kiinan valtio tänne nakkaria perusta.

Ni-in. Satun tietämään jotain bisnesalasta, enkä ole ennen tätä päivää kuullutkaan tuosta firmasta täällä Suomessa. Sen pitäisi vielä olla maailman johtavia AR-laitteiden toimittajia. Epäilen kylläkin, että toimittaja on tässä sekoittanut AR- ja VR-systeemit toisiinsa.

Firman toiminta noinkin tappiollisena toki herättää lisäkysymyksiä myös. Eipä tämä kauhean hyvältä ainakaan näin median uutisoimien tietojen osalta vaikuta. Odotetaan sitten mitä Niikko ja Vähämäki vastaavat.

Taitaa olla jälleen yksi punavihermedian kirjoituspöydän laatikossa pidetyistä jutuista, jotka päästetään tarpeen tullen julkisuuteen. Nyt tuo tarve on sumuttaa Kontulan julkisuustemppu matkustaa Israeliin ja yrittää rikkoa Israelin ja Gazan välinen raja ja maan lakia.

Miksi media olisi ollut tästä hiljaa eduskuntavaalien alla? Jutusta näkyy, että ovat seurailleet tätä jo 2017.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 458
 • Liked: 7710
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Muutaman tonnin "sioitukset" ja hommaa piti peitellä..  :facepalm:
Eikä mieleen tullut että käry käy varmasti.. :facepalm:

PS poliittisten vastustajien annattaisi heittää muutama kymppitonni johonkin perustamaansa Putin's paid traitors foundatioiniin ja jakaa sieltä parin tonnin vaaliavustuksia hys hys ohjeistuksella. Sitten vedetään sokkia irti sopivassa järjestyksessä ennen vaaleja. Kunnon PERSUEDUSTAJAT ovat kyyllä tarttuneet täkyyn  :facepalm:
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 367
 • Liked: 11467
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Haisee kyllä pahasti tämä keissi....kiinalaisen teknologiayhtion Suomen toimipiste, jota ei omista ko. yhtio vaan yksi Suomessa asuva kiinalainen plus kaksi suomalaista kansanedustajaa ???

Niikko sanoo että omistus kesti 'vain kuukausia', mitä sitten tapahtui ? Myytiin osakkuus hyvällä voitolla kenties ?

...

Jutun mukaan Niikko maksoi 20%:n osuudesta 500e ja luovutti osakkeet sitten muutamaa kuukautta myöhemmin samasta summasta.
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

andrus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 699
 • Liked: 1264
Tätä Kiina-kytköstä käsiteltiin mediassa jo ennen viime vaaleja ja lisäksi oli Vähämäellä se sauna-case. Ei vaikutusta herrojen vaalitulokseen. Heittämällä läpi. Eivätkä omaa edes mamukriittisen poliitikon leimaa. Lojaalisuus Halla-ahoa kohtaan riittää ja äänestäjä kiittää. Molemmissa selvästi pelimiehen vikaa.
"SDP aina tehny sillai, et se pistää käden jätkän taskuun ja syö sen laskuun" - Teuvo H.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 405
 • Liked: 4809
 • Mersupersu
Mulle ei oikein selviä, että mikä oli se "rikos", mistä Niikkoa ja herroja syytetään? Isojen sijoitusten saaminen Suomeen? Jonkun mitättömän "omistuksen" piilottelu, kun kyseessä on todennäköisesti yhdenlainen konsulttiapu firman perustamisessa?

Nuo osakkeethan palautettiin eli myytiin kiinalaisille, kun firma oli saatu käyntiin. Hämärästi muistelen olevan huomattavasti monimutkaisempaa ja hitaampaa aloittaa firma EUn ulkopuolisten yrittäjien nimiin 100% osuudella. Veikkaan, että kyse on ollut jostain byrokratian nopeuttamisesta.

Firma teki 2019 parinsadantonnin liikevaihdolla tuplaten tappiota. Ilmeisesti sitten ovat vasta pääsemässä vauhtiin?

Myrsky vesilasissa ja persujen mustamaalaamisyritys.
Li Andersson:
Turkin eduskunta poistamassa syytesuojan opposition kansanedustajilta. Turkin ihmisoikeustilanne huononee, mutta Suomi jatkaa yhteistyötä..
4:07 PM · May 20, 2016

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 304
 • Liked: 16107
Lainaus
Kansanedustajien on eduskunnan työjärjestyksen perusteella annettava eduskunnalle selvitys sidonnaisuuksistaan. Virolaisen mukaan ilmoitusvelvollisuus koskee niitä edustajantoimeen kuulumattomia tehtäviä, elinkeinotoimintaa, omistuksia yrityksissä sekä muuta merkittävää varallisuutta, joilla voi olla merkitystä arvioitaessa hänen toimintaansa edustajana.

SK:n mukaan Niikko vetoaa ohjeeseen, jonka mukaan vain yli 20 prosentin omistus yhtiössä täytyy ilmoittaa sidonnaisuutena. Hänen omistuksensa oli 20 prosenttia ja omistus kesti Niikon mukaan vain kuukausia.
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/undefined/22d461a9-4786-4326-9419-ecac8cee387e

Pitääköhän tuo 20 % raja paikkansa? En löytänyt tietoa, mutta myönnän että vähän kiireessä ja huolimattomasti etsin.

Jos pitää, niin silloinhan sidonnaisuusasioissa ei mitään muodollista virhettä ole tapahtunut eikä muusta kuin osakkuudesta ole kai kritiikkiä esitettykään.

Sinänsä "salaaminen" on aika harhaanjohtava sana tässä yhteydessä, kun Niikon ja Vähämäen omistusosuus näkyy edelleen Asiakastiedossa kaiken kansan nähtävänä. Fiksua olisi yritykseltä päivittää muuttuneet omistajatietonsa, mutta pakollista se on vain niistä omistajista jotka omistavat yli 25%.

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 649
 • Liked: 1308
Lainaus
Kansanedustajien on eduskunnan työjärjestyksen perusteella annettava eduskunnalle selvitys sidonnaisuuksistaan. Virolaisen mukaan ilmoitusvelvollisuus koskee niitä edustajantoimeen kuulumattomia tehtäviä, elinkeinotoimintaa, omistuksia yrityksissä sekä muuta merkittävää varallisuutta, joilla voi olla merkitystä arvioitaessa hänen toimintaansa edustajana.

SK:n mukaan Niikko vetoaa ohjeeseen, jonka mukaan vain yli 20 prosentin omistus yhtiössä täytyy ilmoittaa sidonnaisuutena. Hänen omistuksensa oli 20 prosenttia ja omistus kesti Niikon mukaan vain kuukausia.
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/undefined/22d461a9-4786-4326-9419-ecac8cee387e

Pitääköhän tuo 20 % raja paikkansa? En löytänyt tietoa, mutta myönnän että vähän kiireessä ja huolimattomasti etsin.

Jos pitää, niin silloinhan sidonnaisuusasioissa ei mitään muodollista virhettä ole tapahtunut eikä muusta kuin osakkuudesta ole kai kritiikkiä esitettykään.

Sinänsä "salaaminen" on aika harhaanjohtava sana tässä yhteydessä, kun Niikon ja Vähämäen omistusosuus näkyy edelleen Asiakastiedossa kaiken kansan nähtävänä. Fiksua olisi yritykseltä päivittää muuttuneet omistajatietonsa, mutta pakollista se on vain niistä omistajista jotka omistavat yli 25%.

Tässä on siis kysee viidensadaneuron salaliittokaustista.  Aika keinotekoisesti rakennettu juttu.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 819
 • Liked: 27836
 • Easter Worshipper
Haiskahtaa yrittäjyydeltä.

Kiinalainen kaveri antaa lainaa vaaleihin. Sama kaveri edustaa jotain kiinalaisputiikkia Suomessa ja yritys on helpompi perustaa, kun siinä on suomalaisia mukana. Kun saadaan putiikki pystyyn, niin myydään sitten emoyhtiölle omat osuudet.

Jos tossa olisikin tehty miljoonavoitto, niin sitten olisi vähän outoa, mutta kun näyttää, että on vain luotu kauppasuhteita ja autettu perustamaan yritys, niin asiasta ei ole puhuttu sen enempää kun ei ole suoraan kysytty juuri oikeaa asiaa. Ja jos olisikin puhuttu, media olisi saanut bisneksen näyttämään täysin eri asialta kuin mitä siinä on tehty. Nyt toki salailu/hiljaisuus on pahentanut asiaa.

Jussilta ihan oikea kommentti, jos haluaa kuulla ensin Niikon version ennen kuin kommentoi asiaa. Jotkuthan menevät siihen halpaan, että tuomitsevat omansa suoraan median ronkkimisten pohjalta, ja sitten kun kaikki ei olekaan sitä miltä se ensin näyttää, vahinko on jo tapahtunut.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 911
 • Liked: 26622
 • Kiihottavat vieraslajit
Kyllä tosi erikoinen juttu. Firman osakepääoma 2.500 euroa josta Niikon ja Vähämäen osuudet 500 euroa. Selvä pöytälaatikkofirma sillä ei tuolla rahalla minkäänlaista toimintaa aloiteta ja miksi sitten Niikko luopui osuudestaan. Mihin heitä ylipäätään tarvittiin ja miksi koko firma perustettiin kun takana iso yritys. Minusta on kovin liioiteltua kuvitell että Niikko tai Vähämäki pystyisivät ede lobbaamaan kaasuputkimiehen tavoin
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 649
 • Liked: 1308
Kyllä tosi erikoinen juttu. Firman osakepääoma 2.500 euroa josta Niikon ja Vähämäen osuudet 500 euroa. Selvä pöytälaatikkofirma sillä ei tuolla rahalla minkäänlaista toimintaa aloiteta ja miksi sitten Niikko luopui osuudestaan. Mihin heitä ylipäätään tarvittiin ja miksi koko firma perustettiin kun takana iso yritys. Minusta on kovin liioiteltua kuvitell että Niikko tai Vähämäki pystyisivät ede lobbaamaan kaasuputkimiehen tavoin

Suomen Kuvalehti on keksinyt salaliittoteorian. Ei kiinalainen suuryritys perusta Suomeen osakeyhtiötä miniinipääomalla.
Tämä pitkään Suomessa asunut kiinalainen on ilmeisesti yrittänyt luoda jonkinlaisen lavastuksen, jonka avulla on yrittänyt kerätä rahaa suomalaisilta. Kiinalaiset ovat hyviä vedättämään suomalaisia näissä asioissa.

Teemasta kannattaa lukea Eero Paloheimon "Kiinalainen juttu".  Siinä hän kertoo kuinka joutui useasti kiinalaisten vedätyksen uhriksi.

Lainaus
KIRJA-ARVIO | Tekniikan tohtori ja entinen vihreä kansanedustaja Eero Paloheimo aloitti vuonna 2005 hankkeen, jonka hän koki välttämättömäksi koko planeetan pelastamiseksi. Hän halusi kehittää Kiinassa sellaisen ekokaupungin mallin tai prototyypin, jota myöhemmin kopioitaisiin kaikkialla maailmassa. Uudessa kirjassaan Kiinalainen juttu (Kiuas Kustannus) Paloheimo dokumentoi hankaluuksia, joihin suomalaiset suunnittelijat törmäsivät kiinalaisen byrokratian ja liike-elämän kanssa. Kirjan arvioi Suomen Uutisille tiedetoimittaja Marko Hamilo

https://www.suomenuutiset.fi/kirja-arvio-eero-paloheimon-uutuuskirja-kiinalainen-juttu/

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 721
 • Liked: 18181
 • White Lives Matter
Rikkeenä vähäinen mutta mitätön. Muutoin näyttäisi olevan vain kauppasuhteiden hoitoa varsin vaatimattomalla tasolla, jossa ei ole mitään rikollista tai tuomittavaa - jos ei pelkää "keltaista vaaraa".

Haukotuttaa tuollainen poliittisen kohun yritys.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

ismolento

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 537
 • Liked: 6518
Mulle ei oikein selviä, että mikä oli se "rikos", mistä Niikkoa ja herroja syytetään? Isojen sijoitusten saaminen Suomeen? Jonkun mitättömän "omistuksen" piilottelu, kun kyseessä on todennäköisesti yhdenlainen konsulttiapu firman perustamisessa?

Nuo osakkeethan palautettiin eli myytiin kiinalaisille, kun firma oli saatu käyntiin. Hämärästi muistelen olevan huomattavasti monimutkaisempaa ja hitaampaa aloittaa firma EUn ulkopuolisten yrittäjien nimiin 100% osuudella. Veikkaan, että kyse on ollut jostain byrokratian nopeuttamisesta.

Firma teki 2019 parinsadantonnin liikevaihdolla tuplaten tappiota. Ilmeisesti sitten ovat vasta pääsemässä vauhtiin?

Myrsky vesilasissa ja persujen mustamaalaamisyritys.

Ei siinä mitään rikosta olekaan. Muuten juttua puitaisiin jo oikeudessa. Kyse on vain punavihreän mediablokin yhteiskampanjasta persuja vastaan. Voimat on päätetty yhdistää hyvissä ajoin ennen ek-vaaleja, koska PS:n kasvava suosio gallupeissa alkaa käydä jo vasemmistoblokin hermoille. Kaikki keinot on päätetty käyttää.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 819
 • Liked: 27836
 • Easter Worshipper
Kyllä tosi erikoinen juttu. Firman osakepääoma 2.500 euroa josta Niikon ja Vähämäen osuudet 500 euroa. Selvä pöytälaatikkofirma sillä ei tuolla rahalla minkäänlaista toimintaa aloiteta ja miksi sitten Niikko luopui osuudestaan. Mihin heitä ylipäätään tarvittiin ja miksi koko firma perustettiin kun takana iso yritys. Minusta on kovin liioiteltua kuvitell että Niikko tai Vähämäki pystyisivät ede lobbaamaan kaasuputkimiehen tavoin

Jos kiinalaisnarikka tarvitsi suomalaisen Y-tunnuksen? Moni asia on helpompaa, jos on Y-tunnus, ja on arvonlisävero- ja ennakkoperintärekisterissä. Tilojen osto/vuokraus, luotolliset tilit, henkilökunnan palkkaus jne.

Kyllä minäkin olen perustanut teknologiapainotteisen OY:n minimipääomalla. Sääli vaan, että yrittäjäkollegan kanssa meni sukset ristiin. Kyllä siitä firmasta olisi voinut kasvattaa kunnon työllistäjän. Saatiin aikaiseksi myös Suomessa kokonaan valmistettu ulkomaanvientituote, jota pari vuotta tuupattiin Tanskaan.

Osakepääoma on vain osa rahoituksesta. Meillekin tuli eräältä säätiöltä melkein sata kiloeuroa tuotekehitysrahaa. Siihen päälle toinen mokoma Finnveralta velkaa ja puhutaan jo ihan muusta kuin 2500 eurosta.

Osakepääomaa ei ole mitään mieltä alussa laittaa minimiä enempää. Jos hilloa on liikaa, sen voi vapaan oman pääoman kautta sijoittaa vaikka raaka-ainevarastoon, koneisiin ym. Yritystä myydessä kuitenkin ratkaisee yrityksen laskennallinen arvo eikä osakepääoma. Osakepääoma on vain numero.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 911
 • Liked: 26622
 • Kiihottavat vieraslajit
Suomen kuvalehtihän ei tainnut käsitellä tuota firmaa oikeastaan millään tavalla, ei tuomut esiin muuta moitittavaa kuin kiinalaisomistuksen. Niikkoa ja Vähämäkeä moititaan hun jättivä kertomatta että heillä oli lyhyen aikaa 500 euron sijoitus kiinalaisen hallinnoimassa yrityksessä. Olisi kyllä hauska tietää miksi tästä kohu nousi, 500 euron sijoituksesta.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 062
 • Liked: 5295
Jos kiinalaisnarikka tarvitsi suomalaisen Y-tunnuksen? Moni asia on helpompaa, jos on Y-tunnus, ja on arvonlisävero- ja ennakkoperintärekisterissä. Tilojen osto/vuokraus, luotolliset tilit, henkilökunnan palkkaus jne.
-i-

Jep, mutta miksi perustamista hoiti nimenomaan kansanedustajat, eivätkä siihen kokopäiväisesti pystyvät ihmiset, jotka voisivat osallistua yrityksen toimintaan muutenkin?  Eihän edustajien osallistumista tietenkään laki kiellä, mutta kyllä tuosta herää myös kysymyksiä. Miksi emofirma ei lähtenyt tekemään tytäryhtiötä kuten normaalisti toimittaisiin, vaan tämä tapahtui yksityisten henkilöiden kautta?

Vähämäki ja Niikko eivät ole ainakaan tässä vaiheessa ole tehneet mitään lainvastaista, eikä tuo firman omistusosuus ole minusta ongelma. Minusta isoin juttu tässä kuviossa on Kuvalehden jutun tämä kohta:
Lainaus
Maaliskuussa 2019 Ylen MOT-ohjelma kertoi, että Niikko oli salannut tukijansa nimen vaalirahoitusilmoitukselta muuttamalla saadun tuen jälkikäteen vaalilainaksi.

Lainan antajan nimeä ei lain mukaan tarvitse julkistaa, kun taas yli 1 500 euron tuen antajan nimi täytyy.

Arkistoidusta alkuperäisestä vaalirahoitusilmoituksesta näkyy, että sittemmin lainaksi muutetun 4 977 euron vaalituen oli Niikolle antanut nimenomaan Hang Si.

Haluaisin kuulla Niikolta, mistä tässä on kyse.

Se hyvä puoli tässä kyllä on, että nyt ollaan edes yritetty houkutella varoja tänne päin, eikä puskea niitä ulos päin Kiinaan kuten 90-luvun lopulla oli meininki.

Tagit: