UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: SK: PS-kansanedustajat salasivat osakkuutensa Kiinaan kytköksissä olevassa yhtiössä  (Luettu 19505 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 822
 • Liked: 27842
 • Easter Worshipper
Ainakin Niikon tukijan linkedin-profiili ja surmatun naisen lesken maahantulovuosi ja työnantajat täsmäävät.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 811
 • Liked: 5070
 • Kiiltomato loistaa
Puolustusvaliokunnan PJ

Mistä sinä tuon nappasit? Ei ollut Niikko tuossa asemassa, kun sai vaalirahaa lainaksi kaveriltaan.

En tiedä, minua vituttaa nämä valheet. Siis jos joku veikkaa hevosta eli antaa vaalirahaa jollekin eduskuntavaalikampanjaan, niin eihän se anna millekään "puolustusvaliokunnan puheenjohtajalle", vaan jollekin eduskuntaehdokkaalle, joka saattaa jäädä jopa rannalle.
Auringonvalo tappoi virukset?

td

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 388
 • Liked: 1531
 • Hiljainen enemmistö. Emme kadu tehokkaasti.
Kiinassa sentään rahaa piisaa. Kaikki vaan tänne Suomen kassaan. Jokaista senttiä tarvitaan jotta tulemme selviytymään hengissä hallituksemme suunnitelmista.

Puolustusvaliokunnan PJ ottaa vaalirahaa Kiinan valtiolta.
Ja sitten valehtelee siitä sekä siitä ettei muka tietäisi kuka on hänen oman yrityksensä TJ.

Ok. Perusmenoa.

Jos asialla olisi joku hallituspuolueen jäsen, niin PS puuhaisi jo välikysymystä.

Edit: Minimi pitäisi olla ettei Niikolla ole enää mitään pääsyä mihinkään mikä liittyy suomen puolustamiseen.
Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa. -Adolf Erik Ehrnrooth #kivapuhe 1939-

Kova luu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 343
 • Liked: 928
Kansanedustajilta ei ole kiellettyä yritystoiminta, eikä ole kiellettyä ottaa osakkaaksi yritykseen jonkun tietyn maan kansalaisia. Kunhan ei poliittista toimintaa sekoita yritystoimintaan.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 972
 • Liked: 9515
Tätä tämä tulee olemaan jatkoddakin. Persujen jokaikinen takahikiän kunnanvaltuutettukin on suurennuslasin alla ja persuille tullaan virittämään ansoja jotka saavat heidät näyttämään joko epärehellisiltä tai hölmöiltä.

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 939
 • Liked: 1701
Ketju tyrehtyi mutta uutiset aiheesta ja jatkokehitys ei.

Lainaus käyttäjältä: SK
Kansanedustaja Niikolta paljastuu lisää vaiettuja yritysyhteyksiä: puhui sähkötupakan puolesta, suunnitteli itse maahantuontia
Niikko pyysi poistamaan yritysyhteytensä eduskunnan tiedoista kesken täysistunnon, jossa hän puhui sähkötupakan sääntelyn kiristämistä vastaan.

Kansanedustaja Mika Niikolta (ps) paljastuu lisää kysymyksiä herättäviä yritysyhteyksiä. Niikko näyttää ajaneen yrityksensä asiaa kansanedustajana sekä rahoittaneen vaalikampanjaansa itseään lähellä olevan yhtiön ja yhdistyksen kautta rahalla, jonka alkuperä ei selviä julkisista asiakirjoista. Niikko ei suostunut kommentoimaan toimintaansa tätä juttua varten.

Suomen Kuvalehti uutisoi 16. tammikuuta Niikon ja hänen kansanedustajakollegansa Ville Vähämäen (ps) yhteisestä yrityksestä Niikkoa vaaleissa rahoittaneen kiinalaismiehen kanssa. Niikko on matkustanut yhtiöön liittyviin tilaisuuksiin Kiinaan kiinalaisten kustannuksella sekä isännöinyt eduskunnassa yhtiöön liittyviä tilaisuuksia. Uutisoinnin jälkeen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Niikko vakuutti valiokunnan jäsenille, puolueensa puheenjohtajalle Jussi Halla-aholle sekä julkisuudessa, ettei hän ole sekoittanut liiketoimiaan luottamustehtäväänsä kansanedustajana.

”Minulla ei ole missään vaiheessa ollut kaksoisroolia, jossa olisin edistänyt kansanedustajan työssäni omistamieni yritysten etua. Julkisissa ilmoituksissani en ole salannut mitään”, Niikko kertoi tiedotteessaan.

Sekä Niikko että Halla-aho ovat vedonneet eduskunnan sidonnaisuusilmoituksen ohjeeseen, jonka mukaan vain yli 20 prosentin omistusosuudet pitää kertoa ilmoituksessa. Niikko ja Vähämäki merkitsivät yhtiöstä molemmat tasan 20 prosenttia. ”Olen ilmoittanut kaikki taloudelliset sidonnaisuuteni ohjeiden mukaisesti eduskunnalle”, Niikko vakuutti viimeksi lauantaina 18. tammikuuta blogissaan.

Todellisuudessa Niikko on kansanedustajana omistanut osake-enemmistön ainakin kahdesta yhtiöstä, mutta jättänyt omistuksensa ilmoittamatta useimpina vuosina. Marraskuussa 2013 hän perusti poikansa kanssa Finnsolid Export Oy:n. Niikko oli tuolloin ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Niikko merkitsi yhtiön osakkeista 94 prosenttia ja hänen poikansa kaksi prosenttia. Mukana oli myös kaksi muuta pienosakasta. Eduskunnalle Niikko ilmoitti osakkuutensa yhtiössä vasta kesäkuussa 2015. Yhtiölle rekisteröitiin myös aputoiminimi ”Suomen lääkekannabis” ja sen toimialaksi merkittiin lääkkeiden maahantuonti. Aputoiminimen tarkempi käyttötarkoitus ei käy ilmi kaupparekisterin asiakirjoista. Sen sijaan niistä selviää yhtiön toinen liikeidea.

Lokakuussa 2015 yhtiön hallitus valtuutti pääosakkaansa Mika Niikon neuvottelemaan valtion erityisrahoitusyhtiöltä Finnveralta enintään 100 000 euron rahoitusta sähkötupakkatuotteiden maahantuontia varten. Samaan aikaan Suomessa valmisteltiin tupakkalain kokonaisuudistusta. Kun lakiesitystä käsiteltiin seuraavana keväänä, Niikko hyökkäsi sekä blogissaan että eduskuntapuheenvuoroissaan sähkötupakan sääntelyn kiristämisaikeita vastaan.

[...]

Niikko ei maininnut julkisesti mitään yhtiönsä maahantuontisuunnitelmista. Sen sijaan hän poistatti maininnan koko yrityksestä sidonnaisuusilmoitukseltaan kesken kyseisen täysistunnon.

”En ole Finnsolid Export oyn kanssa tekemisissä, osakkuuden tai muun suhteen. Se tulisi poistaa…”, Niikko pyysi puheenvuorojensa välissä eduskunnan keskuskansliaan lähettämässään sähköpostissa. Parikymmentä minuuttia sähköpostin lähettämisen jälkeen Niikko piti seuraavan puolustuspuheensa. Kaikkiaan hän käytti sähkötupakan puolustamiseen yhdeksän puheenvuoroa – kolmasosan kaikista puheenvuoroista, joita koko tupakkalain kokonaisuudistuksen lähetekeskustelussa pidettiin.

Päivän päätteeksi Niikko julkaisi blogikirjoituksensa otsikolla ”Tupakkalain uudistus uhkaa sähkötupakkaa eikä suojele lasta”. Kesken lakipaketin valiokuntakäsittelyn Niikko kutsui kansanedustajia sähkötupakkaa koskevaan seminaariin eduskunnan Kansalaisinfoon.

[...]
 
Niikolla on toinenkin yritys, Eurosolid Oy, joka on tukenut Niikkoa myös vaaleissa. Viime vaalikauden sidonnaisuusilmoituksessaan Niikko on kertonut olevansa sen hallituksen puheenjohtaja. Sen sijaan hän ei ole ilmoittanut, että on myös yrityksen pääomistaja 80 prosentin osuudella. Eurosolid Oy:n omistus on ollut olemassa ainakin vielä vuonna 2018.

Vuoden 2014–2015 toimintakertomuksessaan yhtiö ilmoitti tulojensa tulevan rakennustoiminnasta. Eurosolid teki muutamien kymmenientuhansien eurojen liikevaihtoa ja oli reilusti tappiollinen. Sittemmin toiminta kääntyi papereiden perusteella voitolliseksi ja yhtiö pystyi lyhentämään pääomistajansa Niikon sille antamaa lainaa. Lisäksi Eurosolid tuki Niikkoa kevään 2019 vaaleissa yli 4500 eurolla. Rahan alkuperä ei selviä tilinpäätöksestä. Kansanedustajaehdokkaan ei myöskään tarvitse rahoitusilmoituksessaan eritellä, mistä yrityksen antama raha on peräisin, vaikka kyse olisi henkilön omasta yrityksestä.

[...]

Vuoden 2019 eduskuntavaalien rahoitusilmoitukseen on puolestaan merkitty Niikon lähipiirin hallitseman yhdistyksen kautta tullut summa, jonka alkuperä ei selviä ilmoitukselta. Asiakirjan mukaan Sanoista tekoihin ry tuki Niikkoa reilulla 3 800 eurolla. Lain mukaan rahoituksen lähteet pitää eritellä, mikäli kyse on yksinomaan ehdokkaan tukemista varten perustetusta yhteisöstä. Näin ei ole toimittu Sanoista tekoihin ry:n tuen osalta, vaikka yhdistyksestä saatavilla oleva tieto viittaa siihen, että kyseessä on Niikon henkilökohtainen tukiyhdistys. Yhdistyksen osoite on Niikon vaalipäällikön osoite, sen puheenjohtaja on Niikon vaimo ja rahastonhoitaja Niikon silloinen eduskunta-avustaja. Kesällä 2018 perustettu yhdistys onnistui keräämään rahaa jostain, koska se pystyi antamaan Niikolle vaalitukea.

[...]

SK kysyi yhdistyksestä ja tilaisuudesta jo 15. tammikuuta, kun Niikkoa haastateltiin aiempaa uutista varten.

Tuolloin Niikko sanoi, että Sanoista tekoihin ry:n ei edes pitänyt olla tilaisuuden taustalla. Niikon mukaan tilaisuuden järjestäjä olisi ollut hänen vaalitukiyhdistyksensä.

Eikö Sanoista tekoihin ry sitten ole vaalitukiyhdistys?

”Ei ole.”

Mikä yhdistys se on?

”No on se kyllä käytännössä vaalitukiyhdistys siinä mielessä, mutta se on niin kuin poliittisen vaalityön yhdistys.”

[...]

Koska Niikko ei suostunut vastaamaan uusiin kysymyksiin, epäselväksi jää, mistä yhdistyksessä on ollut kysymys ja miksi siltä saadun tuen alkuperää ei ole eritelty. Kansanedustaja Ville Vähämäki (ps) ei ole vastannut Suomen Kuvalehden haastattelupyyntöön tai kommentoinut yhteistä yritystään Mika Niikon ja kiinalaismiehen kanssa.

Juttua korjattu kello 19.06: Mika Niikko merkitsi Finnsolid Exportin osakkeista 94 prosenttia, ei 96.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/kansanedustaja-niikolta-paljastuu-lisaa-vaiettuja-yritysyhteyksia-puhui-sahkotupakan-puolesta-suunnitteli-itse-maahantuontia/?shared=1110483-f45c928a-999

Myös IS tarttui aiheeseen:

Lainaus käyttäjältä: IS
Näin tarmokkaasti Mika Niikko vastusti sähkötupakan myynnin kiristämistä eduskunnassa – kaavaili samalla itse maahantuontia
Suomen Kuvalehti paljasti, että Mika Niikko suunnitteli firmansa kanssa 2016 sähkötupakan maahantuontia. IS kävi samalta ajalta läpi hänen eduskunnan puheenvuoronsa, joissa hän vastusti sähkötupakan myynnin hankaloittamista.

Kansanedustaja Mika Niikko (ps) puolusti ärhäkkäästi sähkötupakkaa eduskunnassa ja oli samaan aikaan aikeissa alkaa tuoda sähkötupakkaa Suomeen. Asiasta kertoi Suomen Kuvalehti (SK). Tapahtumat ajoittuivat vuoteen 2016.

SK siis paljasti, että Niikko itse suunnitteli 2016 sähkötupakan maahantuontia – ja puhui innokkaasti eduskunnassa sitä vastaan, että sähkötupakan myynti hankaloituisi. SK oli selvittänyt Niikon Finnsolid Export -firman taustoja, josta Niikko omisti 94 prosenttia.

SK:n mukaan kaupparekisterin asiakirjoista selvisi, mikä oli Finnsolidin aputoiminimen, Suomen lääkekannabiksen, liikeidea lääkkeiden maahantuonnista. SK paljasti, että kansanedustaja Mika Niikko oli 2016 suunnitellut sähkötupakkatuotteiden maahantuontia, ja puhui samaan aikaan eduskunnassa sen puolesta, että hallitus ei vaikeuttaisi uudessa tupakkalaissa sähkötupakan myyntiä.

Yhtiö aikoi tuoda Suomeen sähkötupakkatuotteita. Niikko oli SK:n mukaan saanut yhtiön hallitukselta valtuudet neuvotella Finnveralta 100 000 euron rahoitusta sähkötupakkatuotteiden maahantuonnille.

IS lähetti Niikolle soittopyynnön tiistaina ennen puoltapäivää. Niikko lupasi vastata parin tunnin kuluttua, kun on saanut paperit kaivettua, faktat tarkistettua ja vastineensa valmiiksi.

IS kysyi muutamaan kertaan asiaa uudelleen iltapäivän ja illan aikana, ja Niikko kertoi palaavansa kohta asiaan, ja olevansa Maapuolustuskurssin isäntänä eduskunnassa.

Kello 21 aikaan Niikon avustaja ilmoitti, ettei tämä anna haastattelua asiasta.


Sipilän hallitus oli talvella 2016 valmistellut tupakkalain uudistuksen, jonka tarkoituksena oli vähentää tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttöä.

[...]

Niikon perussuomalaiset oli tuolloin mukana hallituksessa, mutta Niikko puhui antaumuksella lakiesitystä vastaan. Niikko ei lakia halunnut romuttaa, vain lain kaavailut sähkötupakkatuotteiden myynnin vaikeuttamisesta.

Niikko piti asiansa puolesta peräti kahdeksan painokasta puheenvuoroa, kaikkiaan tupakkalaista käytettiin 30 puheenvuoroa. Juuri kukaan muu ei sähkötupakan puolesta puhunut kuin Niikko. Niikko aloitti keskustelun tupakkalaista ja avauspuheenvuoro kesti 12 minuuttia.

– Sähkötupakoitsijoita arvioidaan olevan Suomessa jo 100 000. Joidenkin arvioiden mukaan 95 prosenttia sähkösavukkeiden käyttäjistä on entisiä tai vielä nykyisiä tupakoitsijoita. Sähkösavukkeet eivät siis näytä olevan portti tupakointiin vaan päinvastoin. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa ovat päässeet irti tupakka- ja nikotiiniriippuvuudesta sähkötupakan avulla. Kysyin ruohonjuuritason asiantuntijoilta helsinkiläisestä sähkötupakkaa myyvästä liikkeestä Stadin Höyrystä, Niikko totesi eduskunnassa maaliskuun 1. päivä vuonna 2016.

Niikon orastavista sähkötupakkabisneksistä ei ole tiennyt kukaan ennen SK:n uutista. Jutun tehnyt SK:n toimittaja twiittasi juttunsa ilmestymisen jälkeen, että Niikon mainitseman sähkötupakkafirman pyörittäjä oli pienosakas Niikon Finnsolidissa.

SK kertoi, että Niikko oli ensimmäisen puheenvuoronsa jälkeen poistunut salista. Niikko oli tämän jälkeen lähettänyt eduskunnan keskuskansliaan sähköpostin, jossa hän pyysi poistamaan sidonnaisuusilmoituksestaan Finnsolidin, koska hän ei enää ole tekemisissä firman kanssa eikä ole osakas. Niikko piti ensimmäisen puheenvuoronsa kello 18.43, toisen puheenvuoronsa 19.20.

[...]

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006380305.html

Valta korruptoi, sanon ma.
« Viimeksi muokattu: 22.01.2020, 13:40:42 kirjoittanut Julleht »
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 514
 • Liked: 19293
 • Blues for Allah
Nää on lillukanvarsia verrattuna Sipilään. Hänellä oli paskalaitostehdas, jonka myi, hirvittävällä voitolla, ennen kuin paskalakia "alettiin edes" suunnittelemaan. Kukaan hallituksessa ei tietysti arvannut, eikä varsinkaan myyjä ja ostaja, että tällainen laki olisi tuloillaan.
Sitten oli sen päälle yrityskauppoja arveluttavalla rahoituksella, mutta ne on jo jossain Hommalla ylöskirjattunakin...
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 651
 • Liked: 1311
Suomen Kuvalehti yrittää vatkata kohua.

Jos lukee Niikon kirjan "Pysäyttämätön", niin selviää Niikon olleen mukana yritys- sekä avustusjärjestötoiminnassa alkaen vuosituhannen vaihteesta.

Luultavasti kirjan myyntituloja on käytetty vaalityöhön.

Si Hangin tausta Nokiassa on mainittu kirjassa, mutta media on hiljaa.

Hangin kontakti Niikkoon on  Esko Koikkalainen eli kiinalainen Hang lienee myös helluntalainen.

Lainaus
Unimuna valloittaa maailman lentokenttiä
Esko Koikkalainen esittelee Unimunan ensimmäistä omin käsin tehtyä prototyyppiä. Tästä alkoi pitkä tie menestyneeksi designtuotteeks
Pari viime vuotta ovat olleet mänttäläiselle Esko Koikkalaiselle todella kiireistä aikaa. Sinänsä isompikaan vauhti ei haittaa miestä, joka on tottunut tekemään lujasti töitä ja toiminut yrittäjänä nuoresta saakka.

https://www.ristinvoitto.fi/ristin_voitto/uutiset/unimuna_valloittaa_maailman_lentokenttia/?numero=7/2016&osasto=Muistolle

Ketju tyrehtyi mutta uutiset aiheesta ja jatkokehitys ei.

Lainaus käyttäjältä: SK
Kansanedustaja Niikolta paljastuu lisää vaiettuja yritysyhteyksiä: puhui sähkötupakan puolesta, suunnitteli itse maahantuontia
Niikko pyysi poistamaan yritysyhteytensä eduskunnan tiedoista kesken täysistunnon, jossa hän puhui sähkötupakan sääntelyn kiristämistä vastaan.

Kansanedustaja Mika Niikolta (ps) paljastuu lisää kysymyksiä herättäviä yritysyhteyksiä.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/kansanedustaja-niikolta-paljastuu-lisaa-vaiettuja-yritysyhteyksia-puhui-sahkotupakan-puolesta-suunnitteli-itse-maahantuontia/?shared=1110483-f45c928a-999

Myös IS tarttui aiheeseen:

Lainaus käyttäjältä: IS
Näin tarmokkaasti Mika Niikko vastusti sähkötupakan myynnin kiristämistä eduskunnassa – kaavaili samalla itse maahantuontia
Suomen Kuvalehti paljasti, että Mika Niikko suunnitteli firmansa kanssa 2016 sähkötupakan maahantuontia. IS kävi samalta ajalta läpi hänen eduskunnan puheenvuoronsa, joissa hän vastusti sähkötupakan myynnin hankaloittamista.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006380305.html

Valta korruptoi, sanon ma.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10560
Tätä tämä tulee olemaan jatkoddakin. Persujen jokaikinen takahikiän kunnanvaltuutettukin on suurennuslasin alla ja persuille tullaan virittämään ansoja jotka saavat heidät näyttämään joko epärehellisiltä tai hölmöiltä.

Näitä torilta löydettyjä hienoja miehiä kannattaakin tarkastella suurennuslasin kanssa, koska Soinin valtakaudella hillotolppailussa ei ollut mitään pahaa.

http://media.bonnierbooks.fi/sample-pages/9789510402580_lukun.pdf

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 651
 • Liked: 1311
Tätä tämä tulee olemaan jatkoddakin. Persujen jokaikinen takahikiän kunnanvaltuutettukin on suurennuslasin alla ja persuille tullaan virittämään ansoja jotka saavat heidät näyttämään joko epärehellisiltä tai hölmöiltä.

Näitä torilta löydettyjä hienoja miehiä kannattaakin tarkastella suurennuslasin kanssa, koska Soinin valtakaudella hillotolppailussa ei ollut mitään pahaa.

http://media.bonnierbooks.fi/sample-pages/9789510402580_lukun.pdf

Niikko kuuluu Korson Helluntaiseurakuntaan. Korson maalaismarkkinat ovat melkein naapurissa.

Niikon vaalipäällikkö Timo Valtonen halusi mennä katsomaan Timo Soinia livenä ja valittamaan kuinka niukasti Vantaan kaupunki tukee heidän tekemäänsä vapaaehtoista sosiaalityötä.

Helluntalaiset ovat hyvin organisoituja, joten Niikon läpimeno oli suhteellisen varmaa. Pastori antaa äänestyskehoituksen ja seurakunta äänestää oman ehdokkaan valtuustoon. Kun Niikon mahdollinen ehdokkuus Persuissa selvisi Kristillisille, niin Niikkoa yritettiin saada Krisujen ehdokkaaksi. Niikko valitsi Persut.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10560
^ Tuo helluntailaisien sosiaalityö on sitä yksinäisien ihmisien pyydystämistä, jolla ne saavat kuuliaisen seurakunnan, joten Soini varmaan tiesi mitä oli tekemässä.

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 651
 • Liked: 1311
^ Tuo helluntailaisien sosiaalityö on sitä yksinäisien ihmisien pyydystämistä, jolla ne saavat kuuliaisen seurakunnan, joten Soini varmaan tiesi mitä oli tekemässä.

Kannattaa lukea kirja. Kirja on yllättävän hyvä elämänkertateos.
Jätin aikanaan ottamatta kirjan kirjaston uutuushyllystä, koska kuvittelin kirjan olevan kevyt vaalikirja.
Kun tietää SK:n toimittajien Liskin sekä Vuorikosken vatkaavan tyhjästä kohuja, niin kirja tuli haettua kirjastosta pari päivää sitten. Kirja voittaa kevyesti toisen korsolaisen, Eero Heinäluoman vaalikirjan. Heikki Saari -Eero Heinäluoma. Tasavallan vahva mies, 2013.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10560
^ Helluntailaiset eivät kuitenkaan ole rekisteröityneet uskonnolliseksi yhdyskunnaksi vaan niiden seurakunnat ovat aatteellisia yhdistyksiä.

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 241
 • Liked: 3015
Ompa kamalaa, Niikolla on ollut jotain pieniä pisnessuunnitelmia (joita ei toteuttanutkaan). Niiden puolesta hän on sitten pitänyt oppositiokansanedustajan puheenvuoron eli yhtä tyhjän kanssa.

Muiden poliitikkojen ja puoluiden on turha ainakaan sormella osoittaa koska muistamme tämän:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kehittyvien_maakuntien_Suomi

Monien muiden ketkautusten ja kotiinpäinvetämisten ohella.

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 064
 • Liked: 5318
Niikko on toiminut tässä yhteydessä kyllä paremmin kuin osasin kuvitella. Yleensä nämä kärähdykset ovat johtaneet joihinkin isompiin paljastuksiin, mutta Niikon osalta mitään ei ainakaan tähän mennessä ole vielä löytynyt, ja tuskin löytyykään, kun esille tuodut asiat ovat tällaisia.

Vaalilahjoitus on muutettu vaalilainaksi, ja maksettu takaisin - yllättäen media ei sanonut siitä yhtään mitään. Hangin nimen "piilottelu" voi sekin olla toimittajan omaa päättelyä, joka ei siis välttämättä pidä paikkaansa. Vähemmän yllättäen artikkelissa ei lue sitäkään, että tämä olisi toimittajan oma päätelmä. Olen ihmetellyt suomalaisen journalismin heikkoa tasoa sekä toimittajien selkeää epäpätevyyttä aihealueillaan, mutta se onnistui jälleen yllättämään heikkoudellaan.

Jussin linja oli oikea: totesi medialle ihan päin naamaa, että minäpä en usko kaikkea mitä te sanotte tapahtuneen, ja kysyn asiaa henkilöiltä itseltään. Häntä ei ole sen jälkeen asialla grillattu, joten lieneeköhän suurin osa päätoimittajista oivaltanut sillä välin, ettei tästä saa mitään isompaa? Sinänsä en kuitenkaan näe pahana, että toimittajat hakevat näitä juttuja kansanedustajilta - Sipilän yhteydet taisivat paljastua jostain vastaavasta tapauksesta.

Tämä kausti taisi olla tässä.

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 512
 • Liked: 174
 • Persulla on näin pitkä...

Tämä kausti taisi olla tässä.

Niikolle taitaa tulla kenkää valiokunta-pj:n pestistä:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/orpo-niikko-ei-voi-jatkaa-ulkoasiainvaliokunnan-puheenjohtajana-jos-vaitteet-epailyttavista-yhteyksista-pitavat-paikkaansa/7699256?mtv_ref=twb_uutiset_uusimmat#gs.tl83rs

Lainaus
– Haluan, että tästä saadaan puheenjohtaja Niikolta kunnollinen selvitys valiokunnassa. Voidaan käydä asia läpi ja sen jälkeen arvioida pitävätkö nämä, sinänsä vakavat väitteet, paikkaansa.

Orpon mukaan Niikko ei voi jatkaa valiokunnan puheenjohtajana, jos väitteet pitävät paikkansa.

– Se ei ole silloin mahdollista, kommentoi Orpo.

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 241
 • Liked: 3015
Ettei ollut cuckoomuksen masinoima kausti tämä koko homma?

nimierkki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 839
 • Liked: 425
Onko yleinen konsensus siis nyt se, että Niikon toiminta on ollut ihan ok ja tämä on tyhjästä nostettua poliittisten vastustajien kaustinlietsontaa?

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 886
 • Liked: 3586
 • to the maximam!
Ei kuulu Niikko oikeaan puolueeseen (SDP, Vihreät), joten ei tule myöskään "vapaudut vankilasta" -korttia..

Oikeudenmukaisuus my a¤¤
O tempora, o mores!

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 178
 • Liked: 37154
 • Hymyile tänään! Huomenna on kaikki huonommin.
Noh, kansa kyllä tunnistaa tuon asiattoman vainoamisen, ja laariin sataa taas.

Onkohan Haavisto-kaustissa vielä jotain taputtelematta, kun huomio halutaan toisaalle?   ???
« Viimeksi muokattu: 23.01.2020, 21:00:17 kirjoittanut Uuno Nuivanen »
Iltapäivälehdillä voisi olla valmis lööppipohja, jossa lukee: "Persu mokasi jälleen". Siihen alapuolelle sitten vain vaihdettaisiin nimi ja paikkakunta.  - Jussi Halla-aho

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 914
 • Liked: 26630
 • Kiihottavat vieraslajit
Tämä taitaa kuulua samaan sarjaan saunakaustin ja Hakkaraisen matkalaskukaustin kanssa. Orpo itse antoi muijansa lähetellä viestejä Janitskinille omalta koneeltaan ministerinä ollessaan.
Ei noissa Nikon vaalirahoissa ole mitään kummallista kuten ei noissa bisneksissäkään, jos olisi niin ulina olisi valtaisa. Häkkänenhän taisi olla lakimies joten hän voisi alkaa käymään puheenjohtajakisaa tuomalla esiin ettei Niikon toimissa ole mitään lainvastaista eikä suurempaa laiminlyöntiä tapahtunut.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 952
 • Liked: 78735
Onko yleinen konsensus siis nyt se, että Niikon toiminta on ollut ihan ok ja tämä on tyhjästä nostettua poliittisten vastustajien kaustinlietsontaa?

Vaikea sanoa, kun on jäänyt epäselväksi, mistä Niikkoa oikein syytetään. Kaiken huippu oli Orpon jyrähtäminen (vrt. "Greta jyrähti") eilen Maikkarilla:

Lainaus
Orpo: Niikko ei voi jatkaa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana, jos väitteet epäilyttävistä yhteyksistä pitävät paikkaansa

Kokoomuksen puheenjohtajan ja ulkoasiainvaliokunnan jäsenen Petteri Orpon mukaan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko on ollut yhteydessä valiokunnan jäseniin. Kokoomus vaatii kuitenkin vielä lisäselvityksiä Niikolta.

Nämä asiat, jotka ovat nousseet esille vaativat tarkan selvittämisen, Petteri Orpo sanoo MTV Uutisille.

Orpon mukaan asia käydään läpi heti ulkoasiainvaliokunnan ensimmäisessä kokouksessa istuntotauon jälkeen helmikuun alussa.

– Haluan, että tästä saadaan puheenjohtaja Niikolta kunnollinen selvitys valiokunnassa. Voidaan käydä asia läpi ja sen jälkeen arvioida pitävätkö nämä, sinänsä vakavat väitteet, paikkaansa.

Orpon mukaan Niikko ei voi jatkaa valiokunnan puheenjohtajana, jos väitteet pitävät paikkansa.

– Se ei ole silloin mahdollista, kommentoi Orpo.
MTV 22.1.2020

Mitkä väitteet?

Tv-uutisissa Orpo jatkoi vielä, että "Se, että ulkoasiainvaliokunnan Suomen parlamentissa olisi jotenkin vaikutuksille altis, vieraalta vallalta, joka tiedetään vielä olevan hyvin aktiivinen vaikuttamistoiminnassaan, niin se ei ole silloin mahdollista." Sen verran tuosta saa selvää, että Orpo vihjaa Niikon toimivan ulkoasiainvaliokunnassa vieraan vallan agenttina.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

pugisti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 103
 • Liked: 169
Onko yleinen konsensus siis nyt se, että Niikon toiminta on ollut ihan ok ja tämä on tyhjästä nostettua poliittisten vastustajien kaustinlietsontaa?
Ok ja ok, siinä ja tässä, mutta esille tulleet tiedot kertovat myrskystä vesilasissa.
Jos asteikolla 1-10, 10 ollessa pahin, niin uskallan väittää luokkaa 2/3. Mitään oikeita raha hyötyjä ei ole tullut ilmi, kiinalaisia kestitty kuten monia muitaki vieraita kestitään, tuki kiinalaiselt joka ollu kauan täällä ja Nokialla töissä, että suht kevyet eväät erottamiseen paikalta.
Kyllä kun lukee juttuja, niin ainaki miljoona euroa saanut tukea, vakoilee Kiinalle yms
Suomen politiikassa niin aivan pientä puuhastelua.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 999
 • Liked: 10299
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Orpo profiloi kokoomusta tiukasti The Puolueeseen mikä on kokoomuksen kannatuksen kannalta huono asia. Näin mitätön asia kuin tapaus Niikko ei äänestäjiä hetkauta mihinkään suuntaan, mutta profilointi puree kyllä. Sama on Juha Mäenpää -tapauksen kanssa. Ei tule kannatuslisää kokoomukselle siinäkään jos lähtevät Toiviaisen kelkkaan.  Kykypuolue on ihan hukassa persujen kanssa.
« Viimeksi muokattu: 24.01.2020, 01:53:46 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 914
 • Liked: 26630
 • Kiihottavat vieraslajit
Orpo profiloi kokoomusta tiukasti the Puolueeseen mikä on kokoomuksen kannatuksen kannalta huono asia. Näin mitätön asia kuin tapaus Niikko ei äänestäjiä hetkauta mihinkään suuntaan, mutta profilointi puree kyllä. Sama on Jari Mäenpää -tapauksen kanssa. Ei tule kannatuslisää kokoomumukselle siinäkään jos lähtevät Toiviaisen kelkkaan.  Kykypuolue on ihan hukassa persujen kanssa.
Ihmettelen suuresti tuota Orpon ulostuloa. Varmaa on että motiivina eii ole aito huoli Niikon riippumattomuudesta. Toisaalta tuo Orpon öyhötys ei vähääkään vähennä persujen kannatusta ja tuskin lisää kokoomuksen kannatusta. Miksi Orpo tekee mointa jää kyllä itselle arvotukseksi.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 697
 • Liked: 12504
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Tämä taitaa kuulua samaan sarjaan saunakaustin ja Hakkaraisen matkalaskukaustin kanssa. Orpo itse antoi muijansa lähetellä viestejä Janitskinille omalta koneeltaan ministerinä ollessaan.
Ei noissa Nikon vaalirahoissa ole mitään kummallista kuten ei noissa bisneksissäkään, jos olisi niin ulina olisi valtaisa. Häkkänenhän taisi olla lakimies joten hän voisi alkaa käymään puheenjohtajakisaa tuomalla esiin ettei Niikon toimissa ole mitään lainvastaista eikä suurempaa laiminlyöntiä tapahtunut.

Orpo oli sisäministerinä sopimassa ennen 2015 kansainvaellusta logistiikkaan ja varastointiin liittyvää valmistelua. Kun kymmenien tuhansien himokkaiden ottamisesta Suomeen oli sovittu niin Ruotsin kautta tullut erä majoitettiin Kokoomuksen sidos- ja taustaryhmien vuokraamiin ja organisoimiin kerrostaloihin, halleihin ja leireihin. Jurisdiikkaa hoiteli mm lakiasiaintsto, missä Orpon vaimo oli hyvissä asemissa kynä kädessä kesällä 2015. Myöhemmin vaimo ylennettiin osakkaaksi. Varmemmaksi vakuudeksi Orpo leimasi "turvapaikanhakijain motiivien epäilyn rasismiksi".

Orpoa kiinnostaa nytkin persujen Niikko, ei sisäministeri Ohisalon pimitys kansliapäällikköasiassa.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

nimierkki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 839
 • Liked: 425
Onko yleinen konsensus siis nyt se, että Niikon toiminta on ollut ihan ok ja tämä on tyhjästä nostettua poliittisten vastustajien kaustinlietsontaa?

Vaikea sanoa, kun on jäänyt epäselväksi, mistä Niikkoa oikein syytetään.

Kiina-hässäkän vakavuuteen en osaa ottaa kantaa. Tämä sähkötupakkahomma ei sekään näytä rikolliselta: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006380305.html ja https://yle.fi/uutiset/3-11170502 Sen sijaan se näyttää ihan sellaiselta toiminnalta, jota on tottunut näkemään joltain peruskepulaiselta. Pidetään puhemaratoneja oman lähipiirin taloudellisten intressien puolesta, selvästi vielä tiedostaen asian ongelmallisuus kun tuollaisia maileja lähetellään kesken istunnon. Tämä on sellaista toimintaa jota en toivoisi persujen, enkä kenenkään muunkaan, harrastavan.
« Viimeksi muokattu: 25.01.2020, 19:10:14 kirjoittanut nimierkki »

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 512
 • Liked: 174
 • Persulla on näin pitkä...
Plot thickens... Persuja rahoittaneen hepun taustaorganisaatio on toiminut vakoilijoiden peitejärjestönä.

Lainaus
Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n tutkinta on kytkenyt kiinalaisen Jiangsun tiede- ja teknologiajärjestön merkittävään vakoilutapaukseen. Syyttäjän mukaan kiinalaismies esiintyi järjestön edustajana värvätessään teollisuusvakoojia.

Kyseessä on sama järjestö, jonka hankkeissa perussuomalaisten kansanedustajien Mika Niikon ja Ville Vähämäen entinen yhtiökumppani Hang Si on toiminut. Hang Si toi järjestön tuella suomalaisyrityksiä Kiinaan.

Järjestö maksoi Niikon ja Vähämäen Kiinan-matkan keväällä 2017. Matkan jälkeen miehet perustivat Kiinan valtion rahoittamaan teknologiakonserniin kytkeytyvän yrityksen Suomeen.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/kiinalaisvakooja-kaytti-tiedejarjestoa-kulissinaan-sama-jarjesto-maksoi-perussuomalaisten-kansanedustajien-matkat/?shared=1112193-557b0190-4

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 651
 • Liked: 1311
Plot thickens... Persuja rahoittaneen hepun taustaorganisaatio on toiminut vakoilijoiden peitejärjestönä.

Lainaus
Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n tutkinta on kytkenyt kiinalaisen Jiangsun tiede- ja teknologiajärjestön merkittävään vakoilutapaukseen. Syyttäjän mukaan kiinalaismies esiintyi järjestön edustajana värvätessään teollisuusvakoojia.

Kyseessä on sama järjestö, jonka hankkeissa perussuomalaisten kansanedustajien Mika Niikon ja Ville Vähämäen entinen yhtiökumppani Hang Si on toiminut. Hang Si toi järjestön tuella suomalaisyrityksiä Kiinaan.

Järjestö maksoi Niikon ja Vähämäen Kiinan-matkan keväällä 2017. Matkan jälkeen miehet perustivat Kiinan valtion rahoittamaan teknologiakonserniin kytkeytyvän yrityksen Suomeen.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/kiinalaisvakooja-kaytti-tiedejarjestoa-kulissinaan-sama-jarjesto-maksoi-perussuomalaisten-kansanedustajien-matkat/?shared=1112193-557b0190-4

SK jatkaa FakeNewsinä.

Tässä ensin kerrotaan vakoilutapauksessa, jossa Kiina yritti saada tietoja GE Aviation lentokonemoottoreista eli kyse oli teollisuusvakoilusta. Näin saadaan lukija keinotekoisesti yhdistämään kaksi asiaa, joilla ei ole yhteyttä.

Ei Niikolla tai Vähämäellä ole tietoja tälläisestä teknologiasta.

Muutenkin SK tekee taas kerran kääntöpotkuhypyn. On saanut olla aikamoinen ennustaja, jos on persujen hajomisen jälkeen keksinyt Niikosta tulevan 2019 UaVeen puheenjohtaja.   

Heppu Dille

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 279
 • Liked: 719
Plot thickens... Persuja rahoittaneen hepun taustaorganisaatio on toiminut vakoilijoiden peitejärjestönä.

Jo SK:n ensimmäinen juttu aiheesta oli onneton kyhäelmä, ja nyt SK joutuu turvautumaan guilt by association -argumentaatiovirheeseen. Perus Vuorikoski-journalismia, mutta näyttää uppoavan joihinkin.

Tagit: