Kirjoittaja Aihe: 2020-01-15 Jyväskylä aikoo yksityistää 30-40 % vesihuollostaan  (Luettu 12597 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 558
 • Liked: 58773
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Jyväskylässä ollaan yksityistämässä osittain kaupungin vesihuoltoa eli myymässä 30-40 % vähemmistöosuutta Alva-yhtiöt Oy:stä. Kyseessä on ensimmäinen suuri suomalainen kaupunki, joka on tekemässä tällaista ratkaisua.

Vaikka nyt vakuutellaan kovasti, että päätäntävalta pysyy Jyväskylällä, niin en usko hetkeäkään, että asia tulee olemaan oikeasti näin joskus vuosien päästä, kun on ns. pää saatu kerran auki.

Caruna-kaupoista ei näemmä ole opittu yhtään mitään. Vuosien myötä kuluttajahinnat tulevat taatusti nousemaan tasaisesti ja tämä on vain kiltisti nieltävä.

Tällaista kehitystä on mielestäni kaikkien kansallismielisten vastustettava! Maamme perusinfraa ei todellakaan tule myydä millekään sijoittajille, varsinkaan ulkomaisille.

Artikkelista on olemassa vielä toinenkin sivu, jota en tekijänoikeusseikkojen vuoksi viitsinyt laittaa näkyville. Siinä kuitenkin kerrotaan mm. siitä, että Euroopassa virta on kääntymässä päinvastaiseksi eli aiemmin yksityistettyä perusinfraa muutetaan jälleen julkisomisteiseksi.

Suomen pitää toki mennä perse edellä puuhun ja tehdä samat virheet kuin muutkin ennen kuin opitaan :facepalm:

https://twitter.com/HommaMedia/status/1217691199416471552


https://www.ksml.fi/kotimaa/Jyv%C3%A4skyl%C3%A4n-Alva-kaupasta-tulossa-Suomen-suurin-vesihuollon-yksityist%C3%A4minen-%E2%80%93-Yritystoiminta-tavoittelee-pohjimmiltaan-aina-voittoa/1496681 (15.1.2020)

Lainaus
Jyväskylän Alva-kaupasta tulossa Suomen suurin vesihuollon yksityistäminen – "Yritystoiminta tavoittelee pohjimmiltaan aina voittoa"

(maksumuuri)
« Viimeksi muokattu: 17.01.2020, 00:34:15 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 541
 • Liked: 6628
Näiveeettylän punavirheiden päättäjien vallassa oleva kaupunki tarvitsee rahaa, jotta kuntaveroa ei olisi tarpeen nostaa. Nostopaine on jopa noin 2 prosenttiyksikköä, se ei ole aivan vähän. Kuntavero halutaan pitää alhaisena mahdollisimman pitkään, jotta "vihreäpunaiseen utopiaan" riittäisi tulijoita, eikä korkea kuntavero pelästyttäisi ainakaan vielä ketään muuttoa suunnittelevaa. Paikkakunta haluaa väkiluvun kasvavan keinolla millä hyvänsä, jonain päivänä tämä voi käynnistää ns. Detroit-ilmiön, jos paikkakunnalla on liikaa huonosti työllistyneitä sekä yhteiskunnan osaksi päässeitä ihmisiä.

Lisäksi paikkakunnalla aiotaan rakentaa uusia julkisia kulttuurirakennuksia sekä museoita kymmenillä miljoonilla euroilla; näihin ja myös uuteen urheilukeskukseen tarvitaan rahaa. Hippos-hankkeen on suunniteltu toteutuvan yksityisellä rahalla, mutta kuka "valopää" voi uskoa laskelmia, joiden mukaan maksulliset kävijämäärät kasvaisivat hetkessä useita kymmeniä prosentteja. Tästä johtuen tulee käymään niin, että jonain päivänä tuo maksetaan joko heti verovaroista tai myöhemmän talouskriisin jälkeen. (Kukaan ei ole tainnut kirjoittaa Hommalle siitä, miten paikallisesti tuolla suunnitellaan jopa suurempaa panosta kulttuuriin kuin mitä Guggenheim olisi prosenteissa bkt:stä tullut olemaan Helsingille. Tätä varten omaisuutta aiotaan myydä.)

Tilastoja lukemalla voi nähdä, että kyseinen paikkakunta elää lähes täysin valtion tulonsiirtojen ja it-sektorin työpaikkojen varassa. Tällä hetkellä tuollekin paikkakunnalle rakennetaan ennätyksellisesti uusia asuntoja, vaikka työpaikkatarjonta on lähes samalla tasolla kuin Kainuun takakorvessa. Työttömyyden osalta kaupunki on Suomen huipulla.

Seuraavan laman myötä kyseinen kaupunki (tai itseään suuremmaksi kuvitteleva tuppukylä) on suurissa vaikeuksissa tuloverokertymänsä kanssa, erityisesti jos ainoana kasvualana oleva it-sektori menee alamäkeä. Talouselämä elää siellä nyt suurelta osin vain ylikuumentuneen rakennussektorin ja it-firmojen varassa, jos/kun nämä rahavirrat joskus ehtyvät, ovat ongelmat suuret ja kriisikunnan asema todennäköisesti välitön.

Kaupungin johto on myös kertonut haluavansa tietoisesti jopa "hieman hallitsematonta kasvua", jotta paikkakunta ei taantuisi. Siellä eletään nyt riskillä. Asuntojen markkina-arvot voivat romahtaa, aikuisten oikeasti tuolta paikkakunnalta voi löytää putkirempatun kaksion lähiöstä hintaan noin 10 k€ + yhtiölainat rempan hinnan osalta. (Kuulostaako paremminkin Kainuun hintatasolta?)

Huimausaineet näkyvät ydinkeskustassa jopa pahemmin kuin Lahdessa tai Helsingin Sörnäisissä.

Kyseinen paikkakunta poikkeaa monelta osin muista vastaavan kokoluokan kaupungeista, eivätkä kaikki poikkeamat ole myönteisiä.

Muistakaa myös se, että juuri tuossa kaupungissa on punaista kommunismia enemmän kuin monessa muussa paikassa yhteensä. Jos jyväskyläläiset olisivat saaneet aikoinaan päättää, niin Suomi olisi siirtynyt kohti kommunismia. (Näin äänestyksen perusteella, viittaus on puhtaasti vaalimatemaattinen.)

Kuntaliitoksessa Jyväskylään on liittynyt Suomen punaisin kunta ja yliopisto on Suomen punaisin. Tampere on oikeasti kakkonen, vaikka julkisesti Näiveettylän yliopisto ei ole tätä mainetta halunnut itselleen väkisin hankkia. Hommallakin on ollut kirjoituksia,joissa on ihmetelty, miten vielä ainakin 1990-luvulla ylioppilaat lauloivat punaisia taistelulauluja täysin tosissaan vailla pienintäkään ironiaa.

Lähemmäs kommunismia ei pääse Suomessa missään muualla kuin asumalla Jyväskylässä, sillä ihmisten kokema henkinen ja taloudellinen köyhyys tekee kommunistien sanomasta houkuttelevaa.

Paikkakunnan asukkaista hyvin suuri osa on myös opiskelijoita, missään muualla ei ole Suomessa niin paljon asukasmäärästä prosentuaalisesti opiskelijoita. Opiskelijoita, joille kaikille ei riitä millään työpaikkoja opiskelun oheen. Ikäluokkien pienentymistä ei ole paljoa pohdittu, sillä jonain päivänä tämä vaikuttaa väistämättä korkeakoulujen aloituspaikkoihin. Leikataanko aloituspaikkoja Näiveettylän punaisesta yliopistosta vai jostain muualta? Kun opetusteollisuus jossain vaiheessa ainakin hieman hiljenee, niin miten tämä vaikuttaa talouteen?

Työpaikat ovat suurimmalta osin julkisella sektorilla, yksityisiä firmoja ja niissä olevia työpaikkoja on vähän.

"Jyväskylään ei haluta pieniä tai keskisuuria yrityksiä, sillä suuret yhtiöt ovat helpompia sosialisoida." Näin oli kaupungin korkeassa tasossa ollut päättäjä sanonut ääneen 1980-luvun aikana, jolloin Neuvostoliiton ongelmat olivat jo täysin näkyvissä jokaiselle selväjärkiselle ihmiselle.

Älkää unohtako myöskään sitä, miltä paikkakunnalta Terijoen hallituksen pääministeriksi nimetty Stalinin toveri oli kotoisin.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 558
 • Liked: 58773
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tässä Keskisuomalaisen viime lokakuussa julkaistu juttu aiheesta.

https://www.ksml.fi/kotimaa/Alvan-myynti-ei-nostaisi-kaupunginjohtajan-mukaan-s%C3%A4hk%C3%B6n-ja-veden-hintaa-Jyv%C3%A4skyl%C3%A4ss%C3%A4-%E2%80%93-asiantuntija-suhtautuu-kriittisesti-Ostaja-etsii-yleens%C3%A4-vastinetta-rahoilleen/1459337 (30.10.2019)

Lainaus
Alvan myynti ei nostaisi kaupunginjohtajan mukaan sähkön ja veden hintaa Jyväskylässä – asiantuntija suhtautuu kriittisesti: "Ostaja etsii yleensä vastinetta rahoilleen"

Kuntatalouteen perehtynyt liikkeenjohdon neuvonantaja Bo-Erik Ekström löytää Jyväskylän kaupungin energiayhtiön Alvan myyntiin sekä positiivisen että negatiivisen tulokulman. Jyväskylä tiedotti maanantaina tekevänsä loppuvuoden aikana selvityksen Alvan vähemmistöosuuden myynnistä.

Useita kaupunkien tilinpäätös- ja kaupunkikonsernianalyyseja tehnyt Ekström pitää myyntiä mahdollisuutena lisätä energiayhtiön arvoa, kannattavuutta ja osaamista. Ekström puhuu "partnershipistä" – kumppanuudesta, jossa ostaja voisi olla esimerkiksi joku teollinen toimija.

– Omistaja etsii partnershipiä, joka tuo toimintaan osaamista ja muskeleita. On positiivinen ajatus antaa viipale pois, jotta kokonaisuuden arvo kasvaa, Ekström pohtii.

(...)

ALVA TOIMII SÄHKÖN, veden ja kaukolämmön verkonhaltijana omalla alueellaan. Kaupunginjohtaja Timo Koivisto ehti rauhoitella, että kaupungin pääomistajuuden ansiosta ihmisten ei tarvitse olla huolissaan mahdollisesta hintojen noususta. Tähän voi suhtautua myös kriittisesti: esimerkiksi sähkön siirto ei ole markkinaehtoista toimintaa.

– Jos ostaja maksaa paljon, niin yleensä se etsii vastinetta rahoilleen, Ekström muistuttaa.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 558
 • Liked: 58773
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tässä olisi esim. persuilla ollut monta päivää aikaa laittaa kunnon tykittelytiedotetta tulille ja vetää pisteet kotiin tämän vesihuollon yksityistämispelleilyn vastustamisesta.

Eipä sitten näköjään kiinnostanut. Tällä kertaa keskustan Mikko Kärnä valitettavasti näytti ehtineen apajille ensin, ja puhuu täyttä asiaa kansallismielisestä näkökulmasta (vaikkei herra itse kansallismielinen olekaan).

Pahoittelen ja korjaan lausuntoani, jos esim. joku PS-kansanedustaja on ottanut tähän kantaa, sillä itse en ole sellaista huomannut eikä mm. Suomen Uutisissa ole ollut aiheesta mitään juttua.

(Ja minun hommani ei ole sitten pitää ketään valtakunnanpoliitikkoja informoituina, että siitä on turha valittaa. On tämän tiedon jakamisessa vähän helvetisti muutenkin tekemistä.)

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b466faa4-4fe7-4f1a-b67d-942601c195d6 (19.1.2020)

Lainaus
Kansanedustaja vaatii suomalaisen vesihuollon yksityistämisen estämistä: ”Järjenvastaista ja vaarallista”

Keskustan Mikko Kärnä pelkää suomalaisen veden päätyvän ulkomaiseen omistukseen.

Jyväskylä on ensimmäisenä suurempana suomalaiskaupunkina valmistelemassa vesihuoltonsa osittaista yksityistämistä.

(...)

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vastustaa jyrkästi Jyväskylän suunnitelmia.

– Se on järjenvastainen ja vaarallinen. Vesimonopolia ei koskaan kannata myydä, sillä se johtaa väistämättä kustannusten kasvuun ja päätösvallan valumiseen pois kuntien käsistä, Kärnä sanoo.

”Vesi turvallisuuspolitiikkaa”

Kärnä muistuttaa, että muualla Euroopassa - esimerkiksi Saksassa ja Ranskassa - jo kertaalleen yksityistettyä vesihuoltoa on palautettu julkiseen omistukseen.

– Vesihuolto on jouduttu ottamaan takaisin kaupunkien vastuulle, koska asiakasmaksut ovat nousseet pilviin ja huoltovarmuus heikentynyt.

(...)

– Suomen vesivarat täytyy pitää kansallisissa käsissä. Ilmastonmuutoksen vuoksi Suomen vesivaroihin kohdistuu tulevaisuudessa äärimmäisen suurta mielenkiintoa.

(...)
« Viimeksi muokattu: 19.01.2020, 14:05:04 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Tuulenhenki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 558
 • Liked: 5653
 • The Phosphorescent
Lainaus
Kärnä muistuttaa, että muualla Euroopassa - esimerkiksi Saksassa ja Ranskassa - jo kertaalleen yksityistettyä vesihuoltoa on palautettu julkiseen omistukseen.
(...)
– Suomen vesivarat täytyy pitää kansallisissa käsissä. Ilmastonmuutoksen vuoksi Suomen vesivaroihin kohdistuu tulevaisuudessa äärimmäisen suurta mielenkiintoa.
Rakas Mikko, tästähän nimenomaan ON kysymys. Kun vesi yksityistetään, se on niin ihanan helppo kaupata ulkomaisille toimijoille, vähän samaan tapaan kuin Afrikan mineraalivarannot. Suomalaiset eivät tietenkään saa vesistään pennin jeniä. Ihan niin kuin ne afrikkalaisetkaan kullastaan ja koboltistaan.
Don't despair
Show no fear
Life your life without regrets

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 110
 • Liked: 25474
 • Paalutetaan sananvapaus!
Vesihuollon yksityistäminen on johtanut suorastaan levottomuuksiin eräissä maissa. Ja kaikissa yksityistäminen on toteutettu samoilla lupauksilla, eli että hinnat eivät missään nimessä nouse. Mutta totta kai ne nousevat, sillä miksi jokin yksityinen osakeyhtiö muuten ottaisi vesihuollon vastuulleen? Bisnestähän se on, eikä mitään hyväntekeväisyyttä.

Juuri tällaisissa asioissa kansallismielisen puolueen tulisi olla hereillä.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 351
 • Liked: 32742
Todella lyhytnäköistä politiikkaa. Tarkoitus on todellakin vain saada lisää rahaa mällättäväksi ja se aiotaan tehdä laittamalla lypsävä lehmä lihoiksi. Kyllä kommunistikin ymmärtää, että sen jälkeen kun vesi on myyty ja siitä saatu kertakorvaus kulutettu, luvassa on entistä kurjempaa. Jokainen vesilitra maksaa sen jälkeen myös kunnalle ja veronkorotus- tai muu infran myyntipaine on entistä suurempi. Pakkasella housuun kuseminen lämmittää hetken, mutta kohta tilanne on entistä huonompi.

Erityisen vastenmieliseksi tämän tekee se, että punavihreän hulluuden kustannukset yritetään peittää kertaluontoisella voitolla. Kansalaisten pitäisi tuntea punavihreän pösilöpolitiikan kustannukset nahoissaan eli veroissaan ja lompakossaan ymmärtääkseen, mitä viherkommunismi on. Ei seuraava hallitus (Jyväskylän kunnan- tai Suomen eduskunnan) ainakaan paremmassa kunnossa olevaa taloutta saa perinnöksi. Päinvastoin, kaikesta päätellen kämppä on kuin pitkäaikaistyöttömien päihteiden väärinkäyttäjien kotibileiden jäljiltä. Kananaivot vähän juhlivat ja ottivat kaverinsakin mukaan.
Kansanäänestyksen järjestäminen EU elpymispaketista

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Freedom is never more than one generation away from extinction. - Reagan

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 992
 • Liked: 1090
Tässä olisi esim. persuilla ollut monta päivää aikaa laittaa kunnon tykittelytiedotetta tulille ja vetää pisteet kotiin tämän vesihuollon yksityistämispelleilyn vastustamisesta.

Eipä sitten näköjään kiinnostanut. Tällä kertaa keskustan Mikko Kärnä valitettavasti näytti ehtineen apajille ensin, ja puhuu täyttä asiaa kansallismielisestä näkökulmasta (vaikkei herra itse kansallismielinen olekaan).

Pahoittelen ja korjaan lausuntoani, jos esim. joku PS-kansanedustaja on ottanut tähän kantaa, sillä itse en ole sellaista huomannut eikä mm. Suomen Uutisissa ole ollut aiheesta mitään juttua.

(Ja minun hommani ei ole sitten pitää ketään valtakunnanpoliitikkoja informoituina, että siitä on turha valittaa. On tämän tiedon jakamisessa vähän helvetisti muutenkin tekemistä.)

Tämän ketjun aloitusviesti on näemmä 17.1. kohta puolenyön jälkeen ja Hommaforumin twitter-viesti aiheesta jo 15:n päivän iltana. Ehkä tosiaan kannattaisi seurata Hommaa aktiivisemmin siellä politiikan ylemmillä tasoilla. Täällä tehdään mediaseurantaa ihan ilmaiseksi perussuomalaisten hyväksi.
« Viimeksi muokattu: 19.01.2020, 14:57:38 kirjoittanut HMV »
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 371
 • Liked: 50893
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Vesihuollon yksityistäminen on niin huono idea, että se kuulostaa suorastaan afrikkalaiselta innovaatiolta. Pikavoitoilla ei pitkälle pötkitä- ja seuraukset tulevat kuntalaisille kalliiksi.

Koskakohan tämä omiin housuihin paskominen oikein loppuu.

– "Omistaja etsii partnershipiä, joka tuo toimintaan osaamista ja muskeleita. On positiivinen ajatus antaa viipale pois, jotta kokonaisuuden arvo kasvaa, Ekström pohtii."...Sallikaa mun nauraa!

Ps. Kerrankin Kärnä räksyttää asiasta. Hyvä että edes joku räksyttää.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 992
 • Liked: 1090
Viime kunnallisvaaleissa vihreät menestyivät hyvin Jyväskylässä, jopa niin hyvin että vihreät on suurin puolue nimenomaan Jyväskylässä, ainoana Suomen kunnista.

Linkki Hesariin, juttu vain tilaajille:
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005163881.html
Lainaus
Vihreät otti hurjan vaalivoiton Jyväskylässä – puolue nousi kaupungin suurimmaksi puolueeksi ensimmäistä kertaa
Vihreät sai Jyväskylän valtuustoon peräti neljätoista paikkaa, kun vielä edellisvaaleissa paikkoja irtosi vain seitsemän.
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 213
 • Liked: 4404
Yksityistäminen ei ole ikinä huono asia, jos se tehdään oikein. Toisaalta ei ole mitään järkeä yksityistää kunnallista laitosta, mikäli se on tappiollinen. Tappiollisen toiminnan yksityistäminen yleensä johtaa siihen, että hyödykkeen kustannukset nousevat. Monopoliasemassa olevaa infraa yksityistää vain idiootti, sillä se on ostajalle lupa painaa rahaa.
 Monet yksityiset yritykset toimivat huomattavasti tehokkaammin, ovat asiakasystävällisempiä ja henkilökunta on tyytyväisempää sekä paremmin palkattuja kuin julkisella sektorilla, mutta tämä on toimialakohtaista. Nykyisin valtiolla ja kunnilla on valtavasti toimineita, jotka eivät kuulu mielestäni julkisen sektorin tehtäväksi, mutta ne ovat kivaa puuhastelua.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 558
 • Liked: 58773
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tässä Pauli Vahteralta erinomainen kirjoitus vuodelta 2010 aiheeseen liittyen.

Hieman perspektiiviä siihen, että kannattaako tällainen lyhytnäköinen housuun kuseminen pakkasella pienten talousvaikeuksien sattuessa kohdalle. No juu, ei tosiaan.

Puhdas vesi on kaikin puolin helvetin arvokas hyödyke eikä sen tule joutua minkään yksityisen firman tai varsinkaan vieraan vallan hallintaan.

https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2010/09/15/jattakaa-meille-edes-vesi/ (15.9.2010)

Lainaus
Jättäkää meille edes vesi

Isämme ja isoisämme taistelivat itsenäisen Suomen puolesta viiden vuoden ajan hirmuisissa olosuhteissa. Sen jälkeen he yhdessä äitiemme kanssa rakensivat meille raunioista isänmaan, jossa oli yhteiset sähköt, maantiet, puhelinverkot, posti kaiken muun välttämättömän lisäksi. Ja kaikkialla oli puhdasta vettä.

Nykyiset päättäjämme ovat lahjoittaneet isiemme ja äitiemme raadannan pala palalta ulkomaille. Pilkkahinnalla on ulkomaille myyty telelaitos Sonerana sen jälkeen kun oli ensin tyhjästä ilmasta lahjoitettu 4 miljardia euroa saksalaisille, puolet Imatran Voimasta meni kansainvälisille pelureille, Kemiran lannoitteet norjalaisille, pakollinen autokatsastus englantilaisille ja espanjalaisille, digiverkon saivat ranskalaiset. Suomalaiset pankit KOP, SYP ja parhaat osat säästöpankeista lahjoitettiin ruotsalaisten silloiselle roskapankille Nordealle. Postipankki myytiin verotta Tanskaan. Lounais-Suomen Säästöpankin ja muiden pankkien aiheuttamat lamavelat ja sen myötä vuosien kärsimykset myytiin ale-hintaan norjalaisille sijoittajille. Devalvaatiovoitot menivät ulkomaille. Kunnallisia vuokrataloja myydään ulkomaisille sijoittajille. Poliisitalot on jo myyty. Valtio on vuosia antanut telakkatukea, jolla lemmenlaivojen ostajat saavat laivansa halvemmalla. Laivojen voitot on annettu norjalaisille ja korealaisille. Suomen kaivokset ja siellä olevat mineraalit myytiin pikkurahalla venäläisille ja norjalaisille. Pekka Perä maksoi euron valtionyhtiö Outokummulle Talvivaaran kaivosoikeuksista ja nyt sielläkin on paljon ulkomaista omistusta. (lisäys).

(...)

Ei riitä, että lahjoitamme kansallisvarallisuuttamme ulkomaalaisille. Ei, sen jälkeen kaikki voitot siirretään ulkomaille. Ulkomaiset kasvottomat miljardöörit korottavat sähkön hintaa, apulannan hintaa, autokatsastuksen hintaa, digiverkkomaksun hintaa vähitellen 2- ja 3-kertaiseksi. Maksamme yhä enemmän meille välttämättömistä asioista ja voitot siirtyvät ulkomaille. Fortumille maksamastamme sähkön hinnasta menee ulkomaille jo suurempi osa kuin jää Suomeen arvonlisäverona. Fortumin yksityistäminen on aiheuttanut valtiolle yli 10 miljardin euron tappion ja tappio kasvaa joka vuosi. Se ei kuitenkaan ole suurin hassaus.

(...)

Vesilahjoitusten vaara

Seuraava iso asia lahjoitettavaksi on vesi. Eduskunta lyö rintoihinsa siitä, että pohjavedet on turvattu suomalaiseen omistukseen. Mutta jos vesilaitokset myydään, menee siinä samalla pohjavedetkin. Kohta varmaan rakennetaan vesiputki Päijänteestä suoraan Saudi-Arabiaan. Asiaa on jo harjoiteltu pullojen kanssa Helsingissä. Siinähän olisi lobbaustyötä entisille pääministereille.

Kahdenkymmenen vuoden päästä maksamme jokaisesta juomastamme vesitilkasta puolet amerikkalaisille ja kiinalaisille lemmenlaivoissa makaileville eläkeläisille. Silloin Evian pullon saa kaupasta halvemmalla kuin vettä kraanasta. Konsultit jo kiillottavat powerpoint-kalvojaan, joilla kuntiemme päättäjät huijataan vesilaitosten myyjiksi. Kunnat ovat helppo saalis, koska kuntien rahat ovat loppu ja vesilaitoksiin pitäisi tehdä rahaa vaativia perusparannuksia. Jos kaupat ei tule tehdyksi heti, pieni tutustumismatka Niagaran putouksille kummasti kostuttaa päättäjiemme kynät.

Veden lahjoittaminen kuulostaa painajaiselta, joka ei voi olla totta. Totta se on Tallinnassa ja Iso-Britanniassa. Selvityksiä ovat vuosien mittaan tehneet monet kunnat, mutta toistaiseksi vesilaitoksia ei ole myyty yksityisille. Mutta kuntien velat jatkuvat kasvamistaan, eikä työllisyyden paranemisesta ole juurikaan toivoa. Kenen kamreerin kantti pettää ensimmäisenä. Tälle kunnalle tullaan rakentamaan kunniataulu: ”Ensimmäinen vesilaitoksensa myynyt kunta”. Tulevat sukupolvet tulevat kusemaan kunniataulun juurelle. Vettä sekin.

No menköön vesi sitten. Tällä vuosisadalla suomalaiset jäävät vähemmistöksi omassa maassaan. Emme kai sitten tarvitse enää omaa vettäkään. Siniset on järvet, sinisyyttä heijastaen, valkoiset on hanget, valkoiset on pilvet nuo lampaat taivaansinisen. Isänmaa, jonka vesi on lahjoitettu ulkomaalaisille, ei ole enää Suomi.

Ovatko päättäjämme tyhmiä, vai eivätkö he osaa laskea? Eikö sähkölaitosten myynnistä tehty laskelmia? Eivätkö he tajua, että bisnesmiehet eivät koskaan tule tekemään huonoja kauppoja. Liikemies ei ole joulupukki. He tulevat tänne voittaakseen. Bisnesmiehen taulukkolaskentaohjelmassa on vuosirivejä pitempään kuin kamreerin kalvossa. Ja bisnesmiehellä on hinnankorotuskertoimena piin kokonainen 3, kun kamreeri käyttää piin desimaaleja.

Kunnan kamreeri laskee laskukoneellaan, että miljoona puuttuu talousarviosta. Jalkapallohalli pitäisi saada, ensi kesän balettiliput ostaa, tarvitaan uusi kulttuurikeskus, jääpallokenttään uudet jäähdytysputket, toripaviljonkikin tarvitaan. Ja paikalle tulee peter pan taikapusseineen: saat nämä kun annat veden. Tämähän on tapahtunut jo kerran ennen – kun paikalliset sähköyhtiöt kaupattiin. Uni toteutuu toisen kerran. Juuri nyt tarvitaan unilukkareita vahtimaan kuntapäättäjiä.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

pingviini

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 461
 • Liked: 246
Tässä olisi esim. persuilla ollut monta päivää aikaa laittaa kunnon tykittelytiedotetta tulille ja vetää pisteet kotiin tämän vesihuollon yksityistämispelleilyn vastustamisesta.

Eikös täälläkin kovin parjattu Teemu Torssonen yrittänyt heittää kapuloita tämän hankkeen rattaisiin, kovin yksin vain asiassa jäi

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 351
 • Liked: 32742
Monopoliasemassa olevaa infraa yksityistää vain idiootti, sillä se on ostajalle lupa painaa rahaa.

Juuri näin.

Monopoliasemassa olevan välttämättömyyshyödykkeen (kuten sähköverkko, vesi, tie- ja rataverkko, valtion sisäinen turvallisuus eli poliisi ja ulkoinen turvallisuus eli armeija) yksityistäminen on niin navakkaa idioottimaisuutta, että sellaista vakavissaan esittävä pitäisi ottaa telkien taakse vaarallisena itselleen ja ympäristölleen.

Nuo palvelut pitää olla valtion omistuksessa ja sitä kautta poliittisen vaikuttamismekanismin piirissä. Esimerkiksi sähkön hintaa ei voi loputtomasti nostaa, jos valtio-ohjauksesta vastaa ministeri. Se puolue ottaa käkättimeen seuraavissa vaaleissa muuten isosti. Jos sähköverkko sen sijaan on yksityistetty, ei äänestämällä voi vaikuttaa. Voi vain levitellä käsiä ja voivotella.

Valtion pitää myös tuottaa ainakin osittain muita peruspalveluita kuten terveydenhoito ja koulutus, samasta syystä. Valtion omistuksessa sähkönjakelun, veden ja turvallisuuspalvelut omistaa lopulta Suomen kansa. Se on paljon parempi asia kuin se, että ne omistaa kasvoton suurpääoma, jota ei kiinnosta pätkän vertaa jos Pihtiputaan mummo paleltuu mökkiinsä tai vesilitra maksaa enemmän kuin bensiinilitra. Sijoittajaa kiinnostaa vain tuotto, keinolla millä hyvänsä.
« Viimeksi muokattu: 19.01.2020, 16:12:22 kirjoittanut Hohtava Mamma »
Kansanäänestyksen järjestäminen EU elpymispaketista

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Freedom is never more than one generation away from extinction. - Reagan

Heikki Luoto

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 337
 • Liked: 2954
Kalle Isokallio kertoi 10 vuotta sitten Talouselämälle kirjastaan Vesimeloni:
https://www.talouselama.fi/uutiset/eiko-kukaan-tassa-maassa-osaa-laskea/93d98a6b-a510-3c54-b2c5-9273952249f0
Lainaus
Uusimmassa veijariromaanissa Vesimeloni päähenkilö yrittää saada kuvitteellisen Lommolan kunnan yksityistämään vesilaitoksensa ja myymään sen hänelle.

Miksi valitsit teemaksi kuntien palveluiden yksityistämisen, Kalle Isokallio?

"Veijarikirjat ovat Suomessa vaikeita tehdä. Pitäisi ehtiä kirjoittaa valmiiksi se, minkä on kuvitellut olevan täysin älytöntä - ennen kuin joku hölmö ehtii todella tehdä sen. En nytkään onnistunut. Kankaanpään kunta on jo yksityistämässä vesilaitostaan."

Kirjassasi Lommolan kunnanisät paljastuvat aika fiksuiksi myydessään vesilaitosta..."Se on se huumoriosuus. Todellisuudessa en ole missään nähnyt niin suuren rahamassan kohtaavan niin suurta tyhmyyttä kuin kunnallispolitiikassa. Yritän varoittaa julkissektoria yksityistämästä toimintojaan. Ei ole mitään annettua syytä, miksi kunnan toiminto ei voisi olla yhtä tehokas kuin yksityinen toiminto."
Sananvapauden vastaiselle Facebookille korvaava vaihtoehto: MeWe
mewe.com/i/heikkiluoto

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 010
 • Liked: 45577
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Puhdas vesi on kaikin puolin helvetin arvokas hyödyke eikä sen tule joutua minkään yksityisen firman tai varsinkaan vieraan vallan hallintaan.

Vesi on maailman tärkein hyödyke. Viikko juomatta > noutaja tulee.

https://www.livescience.com/32320-how-long-can-a-person-survive-without-water.html
Lainaus
How Long Can a Person Survive Without Water?
There's no reliable predictor of how fast dehydration would kill a person. Many survival blogs suggest that an average person can survive for somewhere from two days to a week without liquids, but that's a rough estimate at best.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“BLM:n perustajat myöntävät avoimesti olevansa marxilaisia ideologeja ja kertovat haluavansa päästä eroon ydinperheestä, heteronormatiivisuudesta, poliisista, vankiloista ja kapitalismista. ”
– Gatestone -instituutin tutkija Soeren Kern

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10560
Yksityistäminen ei ole ikinä huono asia, jos se tehdään oikein. Toisaalta ei ole mitään järkeä yksityistää kunnallista laitosta, mikäli se on tappiollinen. Tappiollisen toiminnan yksityistäminen yleensä johtaa siihen, että hyödykkeen kustannukset nousevat. Monopoliasemassa olevaa infraa yksityistää vain idiootti, sillä se on ostajalle lupa painaa rahaa.

Tuollainen firma nimen omaan kannattaa yksityistää, koska valtuustopaikat ovat vaarassa jos se yritetään panna kuntoon. Kun yksityinen firma tekee sen, niin voidaan itkeä kapitalistien kovista arvoista.

Terveydenhuoltoakin on yksityistetty sillä periaatteella, että kun se on jo säästetty pilalle, niin kannattaa etsiä joku hölmö psykopaatti, joka näkee vain tilaisuuden tienata miljoonia. Sitä voi sitten syyttää siitä, että hoito on vähän huonompaa kuin ennen, mutta ilman yksityistämistä joku geelipäiden lottoporukka olisi esitellyt jumalaista jumalaista talousosaamistaan etsimällä lisää säästöjä väkisin, niin että oikeastaan koko yksityistämisellä ei ollut mitään todellista merkitystä. Saatiin vain se ilkeä riistokapitalisti, jonka syytä kaikki on, ja sen takia sen annetaan puuhata kaikessa rauhassa omiaan siihen saakka, että se saa nimensä iltapulujen lööppeihin ja valtuusto voi alkaa kauhistella.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 234
 • Liked: 19115
Näiveeettylän punavirheiden päättäjien vallassa oleva kaupunki tarvitsee rahaa, jotta kuntaveroa ei olisi tarpeen nostaa. Nostopaine on jopa noin 2 prosenttiyksikköä, se ei ole aivan vähän.

Näivettyneillä punavirheillä aivoilla ei nähtävästi käsitetä, että ongelman ratkaisukeinona omaisuuden myynti ei ole jokavuotinen tapahtuma jota voi toistaa loputtomiin.
Väistämättä tulee eteen tilanne, että nostopaineille pitää antaa periksi, jolloin asukkaat maksavat sen 2% enemmän + ne yksityisen repimät voitot vesimaksuissa, tai sitten pitää oppia elämään niillä rahoilla jota kohtuudella voidaan saada ja karsia menoja.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 688
 • Liked: 27609
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
En ole vielä lukenut aiheesta. Silti voin kertoa, että ensin

1) yksityistetään vesihuolto,
2) kulutusmittarit vaihdetaan etäseurattaviin 5G -mittareihin,
3) kustannukset eli vedensiirtomaksu kaadetaan tavallisten kuluttajien niskaan,
4) optiot tulevat osakkeenomistajille jatkuvassa nosteessa,
5) optiot maksatetaan suoraan köyhtyvältä kuluttajalta kasvavilla maksuilla.
6) Ja tarvinneeko sanoakaan, että ainoa maksaja on veronmaksaja. Tulonsiirroilla eläviä tämä ei koske millään muotoa.

Kyse on samasta idéstä kuin ex ministeri A Bernerillä tiestön yksityistämisestä.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 688
 • Liked: 27609
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Turhaapa tuo maalittaminen on. Kuntavaalit on jo ovella 18.04.2021.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 305
 • Liked: 8965
Oma kaivo tai lähde pihapiirissä alkaa olla kultaakin kalliimpaa. Ehkä myös oma ranta peseytymiseen, pyykkäämiseen jne. toimiin. Omavaraistalous on määränpää, jos turvallisuuteen ja välttämättömään elämiseen tarvittava yksityistetään. Toisvaraistalous on määränpää, jos kaikki sosialisoidaan valtion omistukseen. Viisautta on ymmärtää, kuten yllä moni on todennut, mikä on ensisijaista eli pidettävä valtion eli kansan omistuksessa ja mikä on hupihommaa, jonka ylläpidon markkinat määräävät omien sääntöjensä mukaan.

Vesi, voiko elintärkeämpää olla.

Lainaus
Sinun maasi vetes

1. Laps' Suomen, älä vaihda pois
maatas vettäs ihanaa!
- -
Heikki Klemetti. F. Pacius. Z. Topelius. O barn av Hellas. Laulu satunäytelmästä Kypron prinsessa. Suom. Paavo Cajander, 1901.

Lainauksen lähde, kursivointi minun.
Kauan tunsin velvollisuudekseni kirjoittaa tänne mutten enää. Aika aikaansa kutakin.

Ei caicki Culda
cuin kijldä
Eikä hopia
cuin hohta.

Henrik Florinus: Wanhain Suomalaisten Tawaliset ja Suloiset SANANLASCUT. Turku. 1702.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 969
 • Liked: 9510
Eikös Jyväskylän valtuuston persut ole käytännössä piilouuvatteja? Näin muistelen eräästä toisesta kaupunkiin liittyvästä ketjusta.

Toisin sanoen ei toivoa että he nostaisivat äläkän.

K.L.O

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 539
 • Liked: 4342
...
Ps. Kerrankin Kärnä räksyttää asiasta. Hyvä että edes joku räksyttää.


Hyvä todellakin, että joku räksyttää. Ollaan todella vaarallisilla vesillä!

Jokaisen isänmaan etua ajattelevan on syytä seurata lyhytnäköisten poliitikkojen toimia tarkasti, sillä jo vuosia sitten tehtiin ensimmäisiä tunnusteluja pohjavesialueiden ostamisesta ranskalaiselle Veolialle.
Kohta on valtion kassa niin miinuksella, että veden myyminen saattaa houkuttaa vaalikauden yli selviämiseksi.

Yhtiön historiaa ja toimintatapoja löytyy netistä runsaasti.
Tästä pääsee alkuun:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Veolia

Tunnelirotta

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 16
 • Liked: 53
On helvetinmoinen ihme ja kumma jos ei ala Perussuomalaisten puolelta kuulua tähän asiaan kommentteja. Taaskin päästettiin tuo kärnä ensimmäisenä mölisemään.
« Viimeksi muokattu: 19.01.2020, 20:05:36 kirjoittanut Tunnelirotta »

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 992
 • Liked: 1090
Tässä ja muissa vastaavissa tapauksissa on Perussuomalaisilla tilaisuus nostaa profiilia jossain muussakin kuin maahanmuuttoasiassa.
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 648
 • Liked: 4315
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Jos julkisesta monopolista tehdään yksityinen monopoli niin ei ole epäilystäkään että hinnat nousisivat. Pöhlö hanke jota persujen tulisi vastustaa.
Jos kunnilla rahapulaa, niin pitäisi toimia kuten Puumala
https://yle.fi/uutiset/3-11070733
Lainaus
Omat nurkat siivottiin tehokkaasti

Puumalassa tehtiin railakkaasti ratkaisuja. Kunta luopui kaikista ylimääräisistä kiinteistöistä, lakkautti kyläkoulut, lakkautti oman lukion ja osti sotepalvelut Mikkelistä.

– Jopa kunnanjohtajan talo myytiin, kun edellinen kunnanjohtaja eläköityi. Laitettiin Matias asumaan pienempään taloon, Pasanen muistelee.

Vuoden 2013 aloitti uusi valtuusto. Siitä vuodesta lähtien Puumalan tilinpäätös on ollut plussalla joka vuosi. Nyt sukan varressa on ylijäämää lähes kokonaisen vuoden verotulojen verran. Kunnan talous on olosuhteisiin nähden ja naapurikaupunkeihin verrattuna erinomainen.

– On mietitty tarkkaan, mihin eurot laitetaan. Taisi mennä lähes neljä vuotta ennen kuin pääsin pitämään ensimmäistä työhaastattelua eli ei palkattu uusia poislähteneidenkään tilalle, Matias Hilden kuvailee.

Puumalan talous on Hildenin mielestä kokonaisuus, joka ei ole sellaisenaan kopioitavissa muualle.

– Meillä on pitkäjänteinen ja sitoutunut henkilökunta, joka on nähnyt huonommat ajat. Päättäjillä on realistinen ja rauhallinen suhtautuminen asioihin. Tosi valistuneita päättäjiä, kunnanjohtaja kehuu.
Ennen pyrittiin tekemään, nyt tehdään
« Viimeksi muokattu: 19.01.2020, 21:44:29 kirjoittanut Hämeenlinnan Oraakkeli »

vainukoira

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 938
 • Liked: 705
 • Totuus ei pelkää tutkintaa.
Tässä ja muissa vastaavissa tapauksissa on Perussuomalaisilla tilaisuus nostaa profiilia jossain muussakin kuin maahanmuuttoasiassa.

On se vaan kumma että Perussuomalaiset eivät osaa hyödyntää näitä tilaisuuksia. Monta vuotta on ollut aikaa harjoitella. Nyt pelisilmää, joukkue on saatava kentälle pelaamaan.
Kansanmurha väestönsiirroilla, ampumalla tai rodunsekoituksella on kansanmurha. Ja joka sen tekee, on kansanmurhaaja.

Totuutta vastaan voidaan käydä vain valheilla, jotka ovat alttiita vääräksi todistamiselle. Näin ollen vain totuus on laitonta vihapuhetta.

Ennen poliisi tutki ihmisten tekemisiä, nykyään sanomisia.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 523
 • Liked: 14766
 • Kuka jos en minä
Tässä ja muissa vastaavissa tapauksissa on Perussuomalaisilla tilaisuus nostaa profiilia jossain muussakin kuin maahanmuuttoasiassa.

On se vaan kumma että Perussuomalaiset eivät osaa hyödyntää näitä tilaisuuksia. Monta vuotta on ollut aikaa harjoitella. Nyt pelisilmää, joukkue on saatava kentälle pelaamaan.

Oletko chekkaillut paikallisten psn toimijoiden ulostuloja? Ongelma on siinä että media puffaa nobodykärniä varsin paljon mieluummin kuin asiaa puhuvia psn edustajia. Psllä ei asiaa puhuessaankaan ole kuin some, kun taas silakkamedia puffaa näitä kärniä estottomasti.
Hedelmistään puu tunnetaan.

vainukoira

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 938
 • Liked: 705
 • Totuus ei pelkää tutkintaa.
Perussuomalaisilla on Suomen uutiset, mutta ainakaan siellä ei ollut aiheesta mitään.
Kansanmurha väestönsiirroilla, ampumalla tai rodunsekoituksella on kansanmurha. Ja joka sen tekee, on kansanmurhaaja.

Totuutta vastaan voidaan käydä vain valheilla, jotka ovat alttiita vääräksi todistamiselle. Näin ollen vain totuus on laitonta vihapuhetta.

Ennen poliisi tutki ihmisten tekemisiä, nykyään sanomisia.

IL79

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 10
 • Liked: 10
Perussuomalaisilla on Suomen uutiset, mutta ainakaan siellä ei ollut aiheesta mitään.
Josko ovat saamapuolella? Jyväskylässä on perinnettä noista koplauksista, paljon ennen virheitten valtaantuloa niistä sai kuulla. Uusista en ole kuullutkaan koska ikää liiaksi eikä suhteita.

Tagit: