Kirjoittaja Aihe: 2020-01-15 Jyväskylä aikoo yksityistää 30-40 % vesihuollostaan  (Luettu 12586 kertaa)

U-käännös

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 107
 • Liked: 591
Ilmeisestikin juuri tämän keissin myötävaikuttamana on tänään perjantaina käynnistetty kansalaisaloite, jossa vaaditaan vesihuollon yksityistämisen estämisen kirjaamista lakiin.

Näyttää menevän todella vauhdikkaasti, tänään on tosiaan ensimmäinen päivä ja allekirjoituksia on muutamassa tunnissa kertynyt 12 000. Havainnointini mukaan tää on sellanen keissi joka aika tehokkaasti yhdistää väkeä yli puolue- ja blokkirajojen.
...
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5966

Hyvä juttu, että Vasemmistoliiton aktiivit heräsivät Jyväskylän vesihuollon yksityistämiseen omalla kansalaisaloitteellaan. (Aloitteen vastuuhenkilöiden puoluetaustat selviävät yksinkertaisilla Google-hauilla.) Painetta luonnollisen monopolin myynnin estämiseen tulee nyt sekä hallituksen sisältä että oppositiosta käsin (mm. Ville Tavion (ps) kirjallinen kysymys 30.1.2020). Ehkäpä julkisesti omistettujen vesilaitosten yksityistäminen saadaan vielä estettyä.

Allekirjoitin aloitteen, vaikka olen useissa muissa asioissa Vasemmistoliiton väen kanssa eri mieltä.

[Edit: sanajärjestys]
« Viimeksi muokattu: 31.01.2020, 21:36:32 kirjoittanut U-käännös »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 553
 • Liked: 58722
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vuorokauden vaihtuessa tätä hienoa vesihuollon yksityistämistä vastustavaa kansalaisaloitetta on kannattanut jo lähes 42000 ihmistä 8)

Eli 1.2. taitaapi tulla 50000 täyteen.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5966 (pidempi lainaus sisällöstä Julleht:n viestissä)

Lainaus
Kansalaisaloitteen otsikko

Vesi on meidän - kansalaisaloite vesihuollon yksityistämisen estämiseksi

Aloitteen päiväys

31.1.2020

Aloitteen muoto

Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä

Aloitteen sisältö

Esitämme, että tämän kansalaisaloitteen pohjalta käynnistetään valmistelu sellaisen lainsäädännön luomiseksi, jolla estetään julkisomisteisten vesihuoltotoimintojen myyminen kaupallisille yksityisille toimijoille. Nykyinen omistus pidetään julkisen sektorin hallussa.

(...)

Useat mediatoimijat ovat uutisoineet kansalaisaloitteesta:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vesihuollon-yksityistamista-vastustava-vesi-on-meidan-kansalaisaloite-kerasi-ensimmaisena-paivanaan-yli-38-000-allekirjoitusta/7710408 (31.1.2020)

Lainaus
Vesihuollon yksityistämistä vastustava Vesi on meidän -kansalaisaloite keräsi ensimmäisenä päivänään yli 38 000 allekirjoitusta

Vesihuollon yksityistämistä vastustava Vesi on meidän -kansalaisaloite on kerännyt 22 ensimmäisen tunnin aikana yli 38 000 allekirjoitusta. Asiasta kertovat aloitteen laatijat tiedotteessa.

Kansalaisaloitteen pääseminen eduskunnan käsittelyyn edellyttää 50 000 allekirjoittajaa.

Kansalaisaloitteen vastuuhenkilöt Joona Mielonen, Vesa Plath, Olli Kohonen, Heidi Hietalahti ja Jouni Jussinniemi uskovat, että allekirjoitusen suuri määrä osoittaa sen, että suomalaiset haluavat vahvasti pitää vesihuollon julkisten toimijoiden hallussa jatkossakin.

– Vesihuolto on luonnollinen monopoli, jota ei tule altistaa voitontavoittelulle. Vesi ei ole kauppatavaraa, he muistuttavat.

(...)
« Viimeksi muokattu: 01.02.2020, 00:02:46 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 933
 • Liked: 4169
 • Je suis Charlie
Tuollaisen vesihuollon tai vaikka sähkönjakelun myyminen ulkomaille on vähän kuin hosuun kuseminen pakkasella.

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 991
 • Liked: 1088
YLE:
Lainaus
Kansalaisaloite vesihuollon yksityistämisen estämiseksi etenee eduskuntaan – aloite keräsi tarvittavat nimet kahdessa päivässä

Kyseessä on kolmanneksi nopeimmin tarvittavan tuen sivustolla kerännyt kansalaisaloite.

Kansalaisaloite vesihuollon yksityistämisen estämiseksi on kerännyt 50 000 allekirjoitusta. Aloite saavutti eduskuntakäsittelyyn oikeuttavan rajan nopeasti, sillä se ylitti rajapyykin toisena päivänään.

Aloite esittää, että julkisomisteisten vesihuoltotoimintojen myyminen kaupallisille yksityisille toimijoille estetään lailla ja että nykyinen omistus pidetään julkisen sektorin hallussa.

– Vesihuolto on luonnollinen monopoli, jota ei tule altistaa voitontavoittelulle, aloitteen vastuuhenkilöt sanovat tiedotteessa.

Luonnollisella monopolilla tarkoitetaan tilannetta, jossa kilpailuasetelman syntyminen ei ole mahdollista tai taloudellisesti järkevää.

Aloitetta perustellaan esimerkiksi sähkönsiirtohintojen nousulla sen jälkeen kun Fortumin sähköverkkotoiminta myytiin pääosin ulkomaisten sijoittajien omistamalle Caruna-yhtiöille.

Lisäksi aloitetekstissä tukeudutaan ulkomaisiin esimerkkeihin. Vesihuollon yksityistäminen nosti veden hintaa Britanniassa jakeluongelmien lisääntymisestä huolimatta, aloitteessa kirjoitetaan. Lisäksi aloitteen mukaan Euroopan suurista kaupungeista Pariisi ja Berliini ovat palauttaneet yksityistetyn huollon uudelleen omistukseensa.

Keskustelu vesihuollon yksityistämisestä Suomessa alkoi tammikuun lopulla sen jälkeen kun Jyväskylän kaupungin uutisoitiin selvittävän vähemmistöosuuden myymistä kaupungin vesi- ja sähkönjakeluyhtiö Alvasta.

Kansalaisaloite.fi-sivuston mukaan eduskuntaan on aiemmin toimitettu 36 kansalaisaloitetta. Kyseisistä aloitteista vain kaksi keräsi palvelussa riittävän tukijamäärän taakseen vesihuoltoaloitetta nopeammin. Sukupuolineutraalia avioliittoa ja dieselautojen käyttövoimaveron poistamista koskevat aloitteet ylittivät 50 000 allekirjoittaneen rajapyykin jo ensimmäisenä päivänään.
...
Loput tuolla:
https://yle.fi/uutiset/3-11187839
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 553
 • Liked: 58722
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Hieno homma, että aloite sai tarvittavat nimet kasaan näin nopeasti. Nyt mennään jo yli 60 tuhannessa :)

Nyt kun isoilta eduskuntapuolueilta on kuultu vesihuollon yksityistämistä vastustavia lausuntoja, niin tämän etenemisessä valiokuntatasolta suureen saliin ei pitäisi olla mitään esteitä... vai mahtaisiko joillain olla silti pelkkä pisteiden keruu mielessä ja aloite yritetään silti torpata varjoissa?

Viimeisimpänä Kulmuni: https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/577761/0ff2ce6644 (1.2.2020)

Lainaus
Kulmuni vesihuollon yksi­tyis­tä­mi­sestä: Jos jotain yhteiskunnan pitää omistaa, niin energiaan ja veteen liittyvät verkot

Kes­kus­tan pu­heen­joh­ta­jan, val­ti­o­va­rain­mi­nis­te­ri Kat­ri Kul­mu­nin mu­kaan ener­gi­aan ja ve­teen liit­ty­vien ver­kos­to­jen säi­lyt­tä­mi­nen yh­teis­kun­nan omis­tuk­ses­sa on en­si­si­jai­sen tär­ke­ää.

(...)

Kul­mu­ni kir­joit­taa, et­tä var­si­nin täy­si yk­si­tyi­nen omis­ta­juus ja mää­räys­val­ta so­pi­vat huo­nos­ti luon­nol­li­siin mo­no­po­lei­hin.

– Jos jo­ta­kin yh­teis­kun­nan pi­täi­si omis­taa, niin ener­gi­aan ja ve­teen liit­ty­vät ver­kot. Aloi­te ker­too myös sii­tä, et­tä pi­däm­me puh­das­ta vet­tä kan­sal­li­so­mai­suu­te­nam­me. Mei­dän ve­si­huol­to ja puh­taat poh­ja­ve­det ovat meil­le yl­pey­den ai­he.

(...)

– Näis­sä eten­kin ul­ko­maa­lais­ten si­joit­ta­jien omis­ta­juus ja pa­him­mil­laan mää­räys­val­ta joh­taa ti­lan­tee­seen, jos­sa yh­ti­ön en­si­si­jai­nen int­res­si voi ol­la toi­mi­van ja edul­li­sen säh­kön- tai ve­den­ja­ke­lun tur­vaa­mi­sen si­jaan si­joi­tuk­sel­le saa­ta­vat tuo­tot, hän sum­maa.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 537
 • Liked: 6625
^Silti tilanne lienee edelleen se, että aivan kaikki Jyväääskylän tai siis Näiveeettylän valtuustoryhmät T. Torssosen ryhmää lukuun ottamatta kannattavat vesi-sähkölaitoksen myymisen selvittämistä.

Yksikään poliittinen puolue ei ymmärtääkseni vastusta Jyväskylässä myynnin selvittämistä, eikä kukaan ole vielä ilmoittanut vastustavansa myyntiäkään. Mahdolliset vastustajat sanovat, että he muodostavat kantansa vasta selvityksen valmistumisen jälkeen, mutta nyt selvitetään ja selvitystyölle on annettava rauha, eikä asian selvittämistä saa vastustaa. Yksikään jyväskyläläinen vasemmistoliittolainen ei ole sanonut vastustavansa myymisen selvittämistä, ei yksikään. Nämä nimiä keräävät vasemmistoliittolaiset ovat myös tehneet selväksi sen, että he toimivat yksityishenkilöinä eivätkä jyväskyläläisinä kuntapoliitikkoina.

Myös siis vasemmistoliittolaiset, perussuomalaiset, uuvatit ja aivan kaikki muut kuin Torssonen kannattavat paikallisesti myymisen selvittämistä, kenenkään ei pidä unohtaa tätä paikallista näkökulmaa. Koska paikkakuntaa kutsutaan myös Näiveeettyläksi, niin se kertoo mihin rahaa tarvitaan. Puskaradion mukaan lähiaikoina tulee julkisuuteen uusi ja todella suuri "gugge", eli erittäin-erittäin suuri kulttuurihanke, johon vesi-sähkölaitoksen myyntirahat tarvitaan. Kokoomuskin tämän varmasti hyväksyy, koska eduskunnassa ja paikallispolitiikassa vaikuttava entinen maalivahti saa samalla varmistettua rahat myös Suomen hienoimpaan uuteen jäähalliin ja todella mahtipontiseen liikuntakeskukseen, jonka taustalaskelmien mukaan valmistumisen jälkeen paikkakuntalaisten urheiluharrastaminen kasvaa käyntimäärillä laskettuna muistaakseni noin 60 %. (Jos noin ei käy, niin tulopuoli alkaa "kusta". Oma veikkaukseni on, että millään paikkakunnalla uudet hallit eivät lisää määriä noin paljon, varsinkin kun tietyt lajit ovat jo nyt ilmoittaneet, että he eivät suostu maksamaan uuden hallin kustannuksia ja rakentavat omiaan. Jyväskylässä on myös ihan oikeasti entinen Tuurin kyläkaupan kaupparakennus suurena ja laajennettuna yksityisenä ja kaupallisena urheilukeskuksena. Urheilutiloja tuolla paikkakunnalla lienee jo nyt asukasta kohti eniten koko Suomessa?)

Jyväskylän väkiluku kasvaa, mutta paikkakunnalle muutetaan työttömäksi tai opiskelijaksi. Vain hyvin harva paikkakunnalle muuttava tulee töihin, ero pääkaupunkiseutuun ja muihin oikeasti kasvaviin kaupunkiseutuihin on suuri. Lähiympäristön kaupungeista voisi miettiä sitä, miksi "kierot savolaiset" eli mikkeliläiset tai kuopiolaiset eivät ole päättäneet matkia jyväskyläläisten strategiaa - kaupungin kasvattamista työttömien haalimisella. Kuopiohan jopa ehkä pikemminkin haluaa rajoittaa kasvua, mutta Jyväskylässä on tavoitteena asukasluvun kasvattaminen lähes keinolla millä tahansa. Kaupunki ei saa asukkaita niin paljoa kuin se haluaa, joten ihmettelen sitä, miksi pakolaisia ja maahanmuuttajia on Jyväskylässä lopulta niinkin vähän.

Mitä mieltä hommalaiset ovat siitä, jos jollain keskisuurella suomalaisella paikkakunnalla päätettäisiin rakentaa kerralla aivan aikuisten oikeasti aivan kaikki kulttuuri- ja liikuntarakennukset uusiksi? Tuntuisiko suuruudenhullulta? Tätä taustaa vasten kannattaa miettiä sitä, miksi vesi-sähkölaitos haluttaisiin myydä, eivätkä edes vasemmistoliittolaiset valtuutetut vastusta paikallisesti myynnin selvittämistä. Myynnistä saatavat rahat on jo nimittäin kulutettu ainakin paperilla, tiedä edes riittävätkö kaikkeen suunniteltuun?

Jyväskylän kuntaveroprosentin pitäisi myös olla jo tällä hetkellä tasapainon kannalta 22 %, johon se tulee joskus nousemaan, vaikka vesi-sähkölaitoksen myyntitulot tätä muutamalla vuodella viivästyttäisivätkin.

Kuinka moni kaupunki ostaa liikuntavälineitä asukasta kohti vain yhteen suunniteltuun liikuntakeskukseen joka vuosi 7 eurolla per asukas? Jyväskylässä on jo tehty tuollainenkin päätös, miljoona euroa joka vuosi, ajasta ikuisuuteen - uuteen urheilukeskukseen korvamerkittynä vain laitoksen omien urheiluvälineiden hankintaan. Tämän lisäksi välineitä hankintaa toki myös kouluhin ja muihin urheilukeskuksiin, rahaa on - ja lisää tulee, kunhan vesisähkölaitos saadaan myytyä. (Miettikää hetki, miljoona euroa vuodessa vain yhden suunnitellun liikuntakeskuksen välineisiin - ja joka ikinen vuosi ikuisuuteen saakka. Haiskahtaa kommunismilta, DDR:ltä. Ja tämä oli vain yksi pieni esimerkki, muita vastaavia rahavirtoja on vaikka kuinka ja paljon.)

Tämän kevään aikana tulee myös julkisuuteen todella suuri Jyväskylän "gugge", joka nielee rahaa kuin Moolokin kita - kunhan poliitikot sen hyväksyvät.

Suomen Ateena saattaa joskus muistuttaa kreikkalaista esikuvaansa, kunhan vuosia kuluu. On niitä suuria palatseja rakennettu ennenkin rapistumaan, Kreikan tiellä tuo paikkakunta taitaa olla.

Saa nähdä alkavatko jyväskyläläiset poliitikot kapinoimaan valtakunnan tasolla, jos eduskunnan enemmistö aikoo kieltää vesilaitoksien myynnin. Aika moni eduskunnassa vaikuttava jyväskyläläinen poliitikko kun taitaa kannattaa syvällä sydämessään vesisähkölaitoksen myymistä.

Jyväskylän sosiaalimenot ovat myös suuret, koska paikkakunnalla voidaan huonosti. Uusi sairaala tulee maksamaan paljon budjettia kasvattavina lukuina, koska x, y ja z, eivät pitäneet paikkaansa paperilla suunnitelmissa nyt vähitellen toteutuvan todellisuuden kanssa. Vesisähkölaitoksen myynti auttaa myös tässä, ainakin vuoden tai kaksi.

Jyväskylässä vasemmisto on myös ennenkin hyväksynyt julkisen omaisuuden myyntiä - SILLÄ SOSIALISMIIN SIIRRYTTÄESSÄ NE OTETAAN ILMAISEKSI TAKAISIN YHTEISKUNNAN OMISTUKSEEN. Näin on lausuttu Torssoselle tutussa valtuustosalissa Torssosen eliniän aikana, tämän lausunnon aikana Neuvostoliiton ongelmat jo selkeästi näkyviä. Samat ihmiset ja jopa suvut ovat edelleen paikallispolitiikassa mukana, joten onko auringon alla mitään uutta? Moni vesisähkölaitoksen myynnin hyväksyvä vasemmistovihreä kun elänee siinä oletuksessa, että se sosialisoidaan joka tapauksessa jossain vaiheessa takaisin yhteiskunnan omaisuudeksi korvauksetta.

Eräs vierailuluennoitsija oli käynyt Jyväskylässä luennoimassa korkeakouluopiskeijoille. Kun hän palasi retkeltään, niin hän kertoi, ettei Helsingissä tai missään muualla ole yhdessäkään opetustilassa niin hienoja äänentoistolaitteita kuin jyväskyläläisessä tavallisessa tilassa. Rahaa oli seinien äänentoistossa hänen arvionsa mukaan useita kymmeniä tuhansia euroja, ja kyse oli vain yhdestä luokasta, ei edes juhlasalista. Ja ei, kyseinen tila ei ole musiikin opiskelijoiden käytössä, eikä sitä ole koskaan heidän käyttöönsä tarkoitettu. Kyseessä on aivan tavallinen yhdessä tasossa oleva noin 40-50 hengen opetustila. Nämä äänentoistolaitteet on tarkoitettu vain puheen välittämiseen, musiikkia ei tuon alan opetuksessa käytetä. (Kaikki oli hienointa ja kalleinta mahdollista. Hän sanoi, että musiikin ammattilaisena häntä harmitti suuresti, kun jossain oikeasti musiikkia tehdään paljon huonommilla välineillä ja näiden kalliiden välineiden ominaisuudet menevät hyödyntämättöminä aivan hukkaan.)

Jyväskylässä osataan julkisten varojen holtittomaksikin luonnehdittava kuluttaminen ja poliittiset lehmäkaupat. Vesisähkölaitoksen myyntiaie on ymmärrettävä paikkakunnan poliittista ja sosiaalista kulttuuria vasten. Jyväskylä on paikkakuntana erilainen kuin muut.

Teemu Torssonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 525
 • Liked: 1052
  • teemutorssonen.com
Lainaus
Haluatko pitää Jyväskylän vesihuollon jyväskyläläisillä ja varmistaa laadukkaan ja kohtuuhintaisen veden? Nyt sinulla on mahdollisuus olla mukana varmistamassa Jyväskylän kaupungin linjauksen kautta, ettei vesihuoltoa yksityistetä.

Osallistu sinäkin allekirjoittamalla kotikaupunkimme kuntalaisaloitteeseen, joka tähtää kunnallisen kansanäänestyksen järjestämiseen Jyväskylässä siitä, että vesihuolto säilyy jyväskyläläisten hallinnassa, eikä tule koskaan menemään monikansallisten yritysten hallintaan.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2582740305308361&id=100007172497167

Kunnalliseen kansanäänestykseen tähtäävä aloite: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/13123

Lainaus
Aloitteen sisältö

Jyväskylän kaupungin omistaman energiayhtiö Alva-yhtiöt Oy:n 30-40% vähemmistöosuuden myymiseen liittyvän selvitysprosessin käynnistäminen on nostanut pinnalle laajemmankin keskustelun koskien vesihuollon yksityistämistä. Jyväskyläläiset ovat nostaneet voimakkaasti esille huolen vesihuollon asemasta kotikaupungissaan nyt ja tulevaisuudessa.

Vaikka tällä hetkellä käytävä keskustelu koskien energiayhtiön vähemmistöosuuden myymistä ei suoraan ole vesihuollon yksityistämistä, on tulevaisuutta silmällä pitäen tärkeää, että Jyväskylän kaupunki tämän hetkisenä Alva-yhtiöiden 100% osakkeenomistajana linjaa selvästi suhtautumisensa vesihuollon yksityistämiseen.

Selkein mahdollinen linjaus on tehdä periaatepäätös siitä, ettei Jyväskylän kaupunki tule yksityistämään vesihuoltoaan.

Tällainen periaatepäätösmäinen linjaus on hyvä laittaa alulle kunnallisen kansanäänestyksen kautta, jotta Jyväskylän kaupunginvaltuustolla on olemassa selkeä näyttö jyväskyläläisten tahtotilasta liittyen vesihuollon yksityistämiseen. Kunnallisen kansanäänestyksen tulosta kaupunginvaltuusto voi käyttää päätöksentekonsa tukena.

(...)

Nyt vain nimiä paljon, niin saadaan jyväskyläläisten tahtotila vesihuollon yksityistämisen suhteen päättäjien tietoon!
« Viimeksi muokattu: 04.02.2020, 23:38:02 kirjoittanut Alaric »

Teemu Torssonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 525
 • Liked: 1052
  • teemutorssonen.com
Vähän päälle vuorokaudessa 279 jyväskyläläistä on allekirjoittanut kuntalaisaloitteen kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä Jyväskylässä liittyen siihen, ettei vesihuoltoa yksityistetä. Tahti on ihan hyvä, mutta vielä tarvitaan lisää nimiä!

Tulethan sinäkin mukaan puolustamaan vesihuollon pysymistä jyväskyläläisten hallussa allekirjoittamalla ja jakamalla asiasta tietoa. Kiitos!(linkki aloitteeseen yllä olevassa vastauspostauksessa).

Lainaus
Aloitteen mukaan Jyväskylässä pitäisi järjestää kunnallinen kansanäänestys vesihuollon yksityistämisestä. Torssonen toivoo myös kaupunginvaltuustolta linjausta, jossa todettaisiin, ettei Jyväskylä yksityistä vesihuoltoaan.

Vesihuollon yksityistäminen on noussut viime aikoina valtakunnalliseksi puheenaiheeksi, sillä Jyväskylän kaupunki selvittää parhaillaan energia- ja vesiyhtiö Alvan vähemmistöosuuden myyntiä.


– Energiayhtiön vähemmistöosuuden myymiseen liittyvän selvitysprosessin käynnistäminen ei suoraan ole vesihuollon yksityistämistä, tosin mielestäni selvitystyötä ei olisi koskaan pitänyt edes aloittaakaan. Tästä huolimatta yleisempi keskustelu, kuntalaisaloite kansanäänestyksestä ja kaupunginvaltuuston linjaus, ettei vesihuoltoa yksityistetä, on tarpeellinen ja olennainen, koska näin voidaan vahvasti tukea vesihuollon säilyminen jyväskyläläisten omistuksessa nyt ja tulevaisuudessa. Jyväskyläläisten vesi kuuluu jyväskyläläisille, Torssonen sanoo.
https://www.ksml.fi/kotimaa/Teemu-Torssonen-haluaa-Jyv%C3%A4skyl%C3%A4%C3%A4n-kansan%C3%A4%C3%A4nestyksen-vesihuollon-yksityist%C3%A4misest%C3%A4-%E2%80%93%E2%80%89pisti-pystyyn-kuntalaisaloitteen/1507275?fbclid=IwAR15xWgSnIon_yV7Abc5_cktq2Yqm2DSgMKcgNAwNEudLZ8KADDcVfAN_P4

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 553
 • Liked: 58722
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
@Teemu Torssonen, tuo kuntalaisaloite on erittäin hieno juttu!

Laitoin siitä tänään myös mainoksen Twitteriin :) Tämä vesihuollon yksityistäminen on asia, jota kaikkien kansallismielisten on syytä vastustaa.

https://twitter.com/HommaMedia/status/1225093223632252928


---

"Vesi on meidän" -kansalaisaloitteeseen on kertynyt jo yli 82 000 nimeä :-*

Vaikka tarvittavat 50 000 nimeä onkin saatu täyteen, on hyvä käydä silti laittamassa tuonne edelleen kannatusilmoituksia, niin tulee aloitteelle vähän lisää selkänojaa.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5966

Lainaus
Kansalaisaloitteen otsikko

Vesi on meidän - kansalaisaloite vesihuollon yksityistämisen estämiseksi

Aloitteen päiväys

31.1.2020

Aloitteen muoto

Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä

Aloitteen sisältö

Esitämme, että tämän kansalaisaloitteen pohjalta käynnistetään valmistelu sellaisen lainsäädännön luomiseksi, jolla estetään julkisomisteisten vesihuoltotoimintojen myyminen kaupallisille yksityisille toimijoille. Nykyinen omistus pidetään julkisen sektorin hallussa.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Teemu Torssonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 525
 • Liked: 1052
  • teemutorssonen.com
Lainaus
@Teemu Torssonen, tuo kuntalaisaloite on erittäin hieno juttu!

Laitoin siitä tänään myös mainoksen Twitteriin :) Tämä vesihuollon yksityistäminen on asia, jota kaikkien kansallismielisten on syytä vastustaa.

Kiitos palautteesta @Alaric ja hyvä myös että tviittailit!

Tänään olikin pääkirjastolla kaupungin järjestämä tilaisuus aiheesta. Porukkaa tuli paikalle niin paljon, ettei kaikki mahtuneet sisälle tilaisuudelle varattuun tilaan.
Lainaus
Lipuuko Jyväskylän vesihuolto yksityiseen omistukseen? Päättäjät vastasivat kansalaisten huoliin – katso tallenne kuumasta keskustelusta

Jyväskylän kaupunki järjesti torstai-iltana avoimen tilaisuuden, jossa kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja joukko muita päättäjiä keskustelivat kaupunkilaisten kanssa sekä vastasivat kysymyksiin vireillä olevasta Alva-yhtöiden vähemmistöosuuden myyntiselvityksestä. Tilaisuus järjestettiin kaupunginkirjastolla Uno-salissa kello 17–19.

...
https://www.ksml.fi/kotimaa/Lipuuko-Jyv%C3%A4skyl%C3%A4n-vesihuolto-yksityiseen-omistukseen-P%C3%A4%C3%A4tt%C3%A4j%C3%A4t-vastasivat-kansalaisten-huoliin-%E2%80%93-katso-tallenne-kuumasta-keskustelusta/1507902#comments

Keskustelu kävi jokseenkin lämpimänä välillä ja kaupunginjohtaja joutui vähän jo toppuuttelemaan välillä. Pientä välihuutelua tuli myös kaupunginjohtajan puheenvuoron aikana, jossa hän vastasi esittämiini kysymyksiin liittyen selvitysprosessiin ja Alvan vähemmistöosuuden myymiseen. Kysymykseni tilaisuuden livestream -tallenteessa: https://youtu.be/jocYiuHNtdY?t=1595
« Viimeksi muokattu: 07.02.2020, 00:20:49 kirjoittanut Alaric »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 553
 • Liked: 58722
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tallinna on varoittava esimerkki vesihuollon yksityistämisestä.

Mitään ulkopuolista tahoa ei määrätty valvomaan tai sääntelemään veden hintaa -> hinta moninkertaistui. Kaikki tuotot valuivat osinkoina omistajille ja aiemmatkin voitot puhdistettiin yhtiöstä tällä tavoin. Sopimuksesta tehtiin lisäksi helvetin pitkä (2001 -> 2021).

Maailmalla on tästä niin paljon huonoja kokemuksia, että mikäli joku vielä Suomessa tätä ajaa, ko. henkilöllä on hyvin todennäköisesti silkka kieroilu ja omaneduntavoittelu mielessään. Kannattaa muistaa se, kun myöhemmin näette vesihuollon yksityistämistä puolustavia puheenvuoroja.

ps. Muistakaapa Jyväskylän asukkaat tuo Teemun aloittama aiheeseen liittyvä kuntalaisaloite!

pps. Ja kaikkien kannattaa toki edelleen käydä laittamassa nimensä kansalaisaloitteeseen, vaikka se onkin jo eduskuntaan etenemässä. Saadaan lisää selkänojaa tälle.

https://yle.fi/uutiset/3-11199294 (8.2.2020)

Lainaus
Kun Tallinna yksityisti vesihuoltonsa, melkein kaikki meni pieleen – "Älkää tehkö Suomessa näitä virheitä", sanoo kilpailuviraston johtaja

Yksityistämisen jälkeen veden hinta Tallinnassa moninkertaistui. Ongelmien korjaaminen vei lähes 20 vuotta.

Syksyllä 2000 Tallinnan kaupunginvaltuusto päätti myydä suurimman osan Tallinna Vesi -nimisen vesilaitoksensa osakkeista kansainväliselle suuryritykselle, International Water UU:lle.

(...)

Neuvostovuosien jäljiltä surkeassa kunnossa ollut Tallinnan putkiverkosto oli saneerattu yhteistyössä Suomen ja Ruotsin kanssa, ja kunnostettu vesilaitos oli houkutteleva investointi kansainvälisille yrityksille.

Yksityistämisen seurauksia ei kuitenkaan osattu ajatella tarpeeksi pitkälle.

– Tallinnan vesihuollon yksityistämisessä meni pieleen lähes kaikki mahdollinen. Virheiden korjaaminen on vienyt melkein kaksikymmentä vuotta, kertoo Viron kilpailuviraston johtaja Märt Ots Ylelle.

Kun Jyväskylän kaupunki ilmoitti viime viikolla aikovansa myydä noin 30 prosenttia vesihuollostaan yksityiselle sektorille, Suomessa alkoi kiivas keskustelu veden yksityistämisestä.

Yksityistämistä vastustava Vesi on meidän -kansalaisaloite on kerännyt vähän yli viikossa jo lähes 84 000 allekirjoitusta ja etenee eduskuntaan.

Märt Ots ei ota kantaa siihen, onko Jyväskylän järkevää yksityistää vesihuoltonsa vai ei, mutta hän lähettää terveisiä Suomeen:

– Ottakaa oppia siitä, mitä Tallinnassa tapahtui älkääkä tehkö samoja virheitä.

(...)

Märt Otsin mukaan suurin virhe oli se, että kaupunki solmi vesilaitoksen uusien omistajien kanssa pitkän, peräti kahdenkymmenen vuoden sopimuksen, joka päättyy vasta vuonna 2021.

Sopimuksessa uusien omistajien myös annettiin määritellä veden hinta.

– Mitään ulkopuolista tahoa ei määrätty valvomaan eikä sääntelemään veden hintaa. Tämä oli toinen kardinaalivirhe, Ots sanoo.

Kun uudet omistajat astuivat Tallinnan vesilaitoksen johtoon vuonna 2001, veden hinta moninkertaistui.

Lisäksi yhtiö irtisanoi reilun kolmasosan vesilaitoksen työntekijöistä. Koko aiempi johto sai potkut ja tilalle astuivat uudet brittiläiset johtajat.

Tallinna oli päättänyt yksityistää vesipalvelunsa siinä toivossa, että uudet omistajat toisivat pääomia kunnalle. Toive osoittautui turhaksi. Lähes kaikki tuotto maksettiin osinkoina yrityksen omistajille.

Heti ensimmäisenä vuonna omistajat nostivat lähes kahdeksankertaiset osingot yhtiön voittoon nähden. Tällä tavoin yhtiö puhdistettiin monien edellisvuosien tuloksesta.

(...)
« Viimeksi muokattu: 09.02.2020, 22:26:57 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 517
 • Liked: 14744
 • Kuka jos en minä
Kannatettu. Samalla tusinaa muutakin. Kannattaa tosiaan muuteman kerran vuodessa käydä läpi mitä on tarjolla, ja kannattaa niitä mitkä kokee fiksusti yhteiskuntaa eteenpäinvieviksi.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Tuulenhenki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 558
 • Liked: 5652
 • The Phosphorescent
Anteeksi kyynisyyteni, mutta minulla on semmoinen tunne ja kokemus, että kansalaisaloitteilla pyyhitään persettä, jos niiden asia ei sovi agendaan. Kyllä se Jyväskylän vesihuolto vielä myydään. Tämä yksityistämisasia haudataan nyt vähin äänin, kun asiasta nousi näin kova kohu, ja tehdään sitten salassa joskus lähitulevaisuudessa. Kun isotherrat ovat kerran päässeet rahan makuun, niitä ei pysäytä mikään.  :(
Don't despair
Show no fear
Life your life without regrets

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 553
 • Liked: 58722
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Anteeksi kyynisyyteni, mutta minulla on semmoinen tunne ja kokemus, että kansalaisaloitteilla pyyhitään persettä, jos niiden asia ei sovi agendaan. Kyllä se Jyväskylän vesihuolto vielä myydään. Tämä yksityistämisasia haudataan nyt vähin äänin, kun asiasta nousi näin kova kohu, ja tehdään sitten salassa joskus lähitulevaisuudessa. Kun isotherrat ovat kerran päässeet rahan makuun, niitä ei pysäytä mikään.  :(

Tästä ei sinänsä ole mitään epäilystä, koska yksityistämisen vastustaminen ei sovi globalistiagendaan. Eduskunnassa kokoomus ja muut liskot puheistaan huolimatta todennäköisesti suorastaan hinkuvat päästä myymään vesihuoltoamme, jotta saavat isoilta pojilta taputuksen päälaelle ja kenties itsekin joitain roposia.

Ei silti pidä vaipua apatiaan! Meillä ei demokraattisen järjestelmän puitteissa ole juuri muita keinoja tämän vastustamiseen kuin kansalais- ja kuntalaisaloitteet, äänestämiemme valtuutettujen ja kansanedustajien informointi ja painostaminen, mielenosoitukset sekä MEKKALAN pitäminen aiheesta netissä ja kasvotusten ihmisten kanssa.

Nytkin aihe on jo noussut julkiseen keskusteluun näkyvästi ja useat asiantuntijat ovat ottaneet negatiivisen kannan yksityistämiseen. Nostetaan aihetta jatkuvasti esille, tarkkaillaan mitä päättäjät tekevät ja kaadetaan armotta paskaa kierojen yksityistäjien niskaan.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 999
 • Liked: 10298
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Kunnan/kuntien/valtion talous ajetaan niin totaalisen kuralle kunnes kunnanisät kysyvät kuntalaisilta, -laitetaanko sairaala kiinni vai myydäänkö vesilaitos? Ensin velkaannutetaan, sitten ostetaan. Velkaa annetaan hövelisti siihen asti kunnes niistä veloista ei enää mitenkään voi selvitä siten että nykyisenlainen normaali elämä olisi enää mahdollista. Mamutus ja ilmastonmuutostoimenpiteet takaavat sen että se hetki kun velkaa ei enää saa on lähempänä kuin moni uskookaan. Onneksi apuun tulee se sama ystävällinen pankkiiri joka on aiemminkin antanut lainaa elämiseen. Hän ostaa meiltä ne vesilaitokset plus mineraalit itse määritelemällään hinnalla. Näin tämä on suunniteltu.
« Viimeksi muokattu: 10.02.2020, 10:55:12 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 745
 • Liked: 6045
 • Minä olen kaapumies!
Luin asiasta tässä ketjussa ensimmäistä kertaa, vaikka asun jyväskylässä. Kävin allekirjoittamassa.

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 933
 • Liked: 4169
 • Je suis Charlie
Luin asiasta tässä ketjussa ensimmäistä kertaa, vaikka asun jyväskylässä. Kävin allekirjoittamassa.
Allekirjoititko kansalaisaloitteen vai kuntalaisaloitteen vai kummatkin? Minä ja kaltaiseni epä-jyväskyläläiset emme voi allekirjoittaa sitä kuntalaisaloitetta.

Murkula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 978
 • Liked: 1399
 • Blackpilled
Anteeksi kyynisyyteni, mutta minulla on semmoinen tunne ja kokemus, että kansalaisaloitteilla pyyhitään persettä, jos niiden asia ei sovi agendaan. Kyllä se Jyväskylän vesihuolto vielä myydään. Tämä yksityistämisasia haudataan nyt vähin äänin, kun asiasta nousi näin kova kohu, ja tehdään sitten salassa joskus lähitulevaisuudessa. Kun isotherrat ovat kerran päässeet rahan makuun, niitä ei pysäytä mikään.  :(
Näissä aloitteissa on välillä vähän ajateltu myös tuota medianpuolen läpimenoa. On paljon vaikeampaa syöttää mediassa kuvaa jostain yleisestä hyväksynnästä ilmastoveropolitiikalle, kun ilmiselvästi satatuhatta henkeä vastusti diesel-veroa, vaikka aloitteella ei oikeita mahdollisuuksia koskaan ollutkaan.

Sama pätee tämän yksityistämisen vastustamiseen. Pienikin vastaava julkisuus suuresta vastustuksesta, sekä paljon hikisemmät on tunnelmat päätäjillä ja paljon on enemmän siirtymää oppositioon, kun asian päällä ei voida vain pitää kantta.
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Yhteiskuntamme tuhoava epidemia ei ole Korona, vaan krooninen uutis- ja ilmoitusriippuvuus, sekä näiden liikakäytöstä johtuvat aivovauriot.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 745
 • Liked: 6045
 • Minä olen kaapumies!
Luin asiasta tässä ketjussa ensimmäistä kertaa, vaikka asun jyväskylässä. Kävin allekirjoittamassa.
Allekirjoititko kansalaisaloitteen vai kuntalaisaloitteen vai kummatkin? Minä ja kaltaiseni epä-jyväskyläläiset emme voi allekirjoittaa sitä kuntalaisaloitetta.

Kiitokset vinkistä, kävin allekirjoittamassa kuntalaisaloitteenkin.

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 866
 • Liked: 7032
 • Kuka ullattui? Mina en.
Lainaus
Jyväskylän kaupunki keskeyttää Alva-yhtiöt Oy:n vähemmistöomistusosuuden myyntiselvityksen
https://www.jyvaskyla.fi/uutinen/2020-02-10_jyvaskylan-kaupunki-keskeyttaa-alva-yhtiot-oyn-vahemmistoomistusosuuden
Jyväskylän kaupunginhallitus päätti keskeyttää 16.12.2019/242 käynnistämänsä selvitystyön Alva-yhtiöt Oy:n vähemmistöomistusosuuden myymisestä. Kaupunginhallitus otti asian pöydältä käsiteltäväksi kokouksessaan 10.2.2020.
Jyväskylän kaupunginhallitus käynnisti 16.12.2019/242 Alva-yhtiöt Oy:n vähemmistöosuuden myynnin selvityksen. Tavoitteeksi yritysjärjestelylle asetettiin pitkäaikaisen ja ammattimaisen vähemmistöomistajakumppanin mukaantulo yhtiöön, pääomien kierrätys kaupungin elinvoiman ja investointikyvyn parantamiseksi sekä energia- ja vesitoimialan murroksen tunnistaminen ja siihen liittyvien riskien hajauttaminen. Yritysjärjestelylle asetettiin reunaehtoja, joista keskeisin oli kaupungin enemmistöomistuksen säilyttäminen omistajaohjauksen, kohtuullisen hinnoittelun, toimintaedellytysten ja ilmastotavoitteiden toteuttamisen varmistamiseksi.                     

Valmistelun aikana on käynyt ilmeiseksi, ettei mahdollisella vähemmistöosuuden myyntiesityksellä ole edellytyksiä menestyä Jyväskylän kaupungin päätöksenteossa. Asiasta on keskusteltu selvityksen tekemiseen sitoutuneiden valtuustoryhmien puheenjohtajien kanssa ja todettu yhdessä, että myyntiselvitystä ei ole tarkoituksenmukaista jatkaa. Selvityksen jatkaminen sitoisi merkittävästi Jyväskylän kaupungin ja Alva-yhtiöt Oy:n resursseja, eikä myyntiselvityksen jatkovalmistelusta ole enää saatavissa prosessin etenemisen tai päätöksenteon kannalta tarvittavaa lisäinformaatiota. Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisen avoimen tarjouskilpailun käynnistäminen helmikuussa sitoisi myös vähemmistöosakkuudesta kiinnostuneiden ostajatahojen aikaa ja resursseja. naps..

Nyt vaan tarkkana missä muualla yritetään samaa koijausta. Etenkin Ähtärissä pitäkää silmät auki.

Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

J. Lannan haamu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 175
 • Liked: 7674
Jyhyn (Jyväskyläläisten hyväksi) muutosesitys 16.12. 2019: Ennen päätöstä Teemu Torssonen esitti, että ”Riskit ja epävarmuudet huomioon ottaen Alva-yhtiöt Oy:n vähemmistöosuuden myynnin valmistelua ei jatketa, vaan rakenteellisena vaihtoehtona yhtiön toimintaa jatketaan nykyrakenteella. Näin kaupunki säästää myös resurssit, jotka muodostuvat suorasti ja epäsuorasti vähemmistöosuuden myynnin valmistelun jatkamisesta”.

Jyväskylän kaupunginhallituksen tiedote tänään 10.2. 2020: "Selvityksen jatkaminen sitoisi merkittävästi Jyväskylän kaupungin resursseja, eikä myyntiselvityksen jatkovalmistelusta ole enää saatavissa prosessin etenemisen tai päätöksenteon kannalta tarvittavaa lisäinformaatiota."

Siellä on ihan rauhassa annettu kampaviinereiden laskeutua ennen kun muutkin persut ovat asiaan reagoineet. Keskisuomalaisen kommenteissa myös hyvää settiä:

"No joo. Siellä Jarmo Nahkamäki nyt yrittää ottaa asiasta kunniaa itselleen ja Persujen uudelle yhdistykselle. Todellisuudessahan taistelun tätä älyttömyyttä vastaan aloitti jo viime joulukuussa Teemu Torssonen ja Jyhy. Eipä silloin tullut tukea Perussuomalaisten valtuutetuilta. Ja nyt sitten yritetään ottaa häpeämättömästi saavutus omiin nimiinsä. Semmoistahan se on näillä hillotolppamiehillä."

https://www.ksml.fi/kotimaa/Jyv%C3%A4skyl%C3%A4n-kaupunki-keskeytt%C3%A4%C3%A4-Alva-yhti%C3%B6t-Oyn-v%C3%A4hemmist%C3%B6osuuden-myyntiselvityksen/1509940#comments

Lainaus
Jyväskylän kaupunki keskeyttää Alva-yhtiöt Oy:n vähemmistöosuuden myyntiselvityksen

(artikkelissa maksumuuri, kommenttiosio luettavissa silti)

...
« Viimeksi muokattu: 10.02.2020, 19:09:45 kirjoittanut Alaric »
Yksilö - Kulttuuri - Luonto/ The Knower - The Known - The Unknown.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 553
 • Liked: 58722
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
^ Kieltämättä vähän nauratti, kun esimerkiksi näki persujen pistäneen Jyväskylässä käyntiin kuntalaisaloitteen (aloittajana mainittu Nahkamäki) täysin samasta aiheesta kuin Torssonen, mutta muutamaa päivää myöhemmin ;D

Aiemmin noita ei tuntunut koko aihe pahemmin kiinnostavan (katellaan sitten selvityksen jälkeen jne.), mutta kun tuo Vesi on meidän -kansalaisaloite ja koko yksityistäminen ylipäätään saivat valtamediassa runsaasti negatiivista huomiota, tultiin sitten haaskalle.

No, hyvä silti, että tuo perseily pysäytettiin ainakin toistaiseksi 8)

Eiköhän tuota silti yritetä myöhemmin uudelleen, joten hereillä siellä Jyväskylässä ja muuallakin! Laittakaa tällaisille hankkeille stoppi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 359
 • Liked: 50837
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Tämä oli hieno erävoitto- josta toivottavasti ottavat muutkin kunnat oppia tulevaisuudessa. Kaikki ei ole takoitettu myytäväksi, varsinkaan ylikansallisille toimijoille, joidenka ainoa päämäärä on tahkota rahaa, vaikka se tarkoittaisi ihmisten elämisen kurittamista elämän perusedellytyksiä vivuttamalla.

Persut näyttäytyivät tässä keississä lähinnä säälittäviltä, koettaessaan kahmia ansaitsematonta tunnustusta toisten tekemästä työstä.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 401
 • Liked: 5119
Vesioikeuksien myyminen ulkomaisille tahoile on kyllä sen luokan spedeilyä että sitä on vaikea käsittää. Väkisin tulee mieleen erään entisen kansanedustajan sanat, "kuinka halpa tämä maa on teille?"

Hienoa että hanke torpattiin, uskomatonta että joku yritti myydä.

Teemu Torssonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 525
 • Liked: 1052
  • teemutorssonen.com
Mielestäni Toimi Kankaanniemi ja muut Jyväskylän ps:n valtuustoryhmän jäsenet olisivat voineet ihan perussuomalaisen rehdisti sanoa niin kuin asiat ovat toisten valtuustoryhmien suhteen ja sen suhteen ketkä olivat mitäkin mieltä selvityksistä, Alvan osan myynnistä ja vesihuollosta.

Nyt pitää lähteä kansanedustajasta lähtien Twitterissä, Keskisuomalaisessa jne. haukkumaan tai "piilottelemaan" samaa mieltä Alva-asiassa ollutta valtuustoryhmää...

Kankaanniemi nimittää Jyväskyläläisten hyväksi-valtuustoryhmää "Joksikin loikkariksi":
Lainaus
#Persut eivät myy Jyväskylän vettä. Ainoana valtuustoryhmänä (jonkun loikkarin lisäksi) olemme asian selkeästi julki sanoneet. #Vihreät, Sdp ja Kokoomus johtavat #Jyväskylä'ä. Mitä tekevät, aika näyttää.

Erotettu ei voi olla loikkari...pitäisi Kankaanniemen tämä tietää. Mielestäni turhaa riidan haastamista, vai mikä piilottelu lieneekään tuossa takana.

https://twitter.com/ToimiKankaanni1/status/1226419215827116032Twiittiupotus lisätty. Aina myös se itse twiitti mukaan viestiin, niin muiden ei tarvitse etsiä sitä.
« Viimeksi muokattu: 10.02.2020, 21:41:10 kirjoittanut Alaric »

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 866
 • Liked: 7032
 • Kuka ullattui? Mina en.
Vesioikeuksien myyminen ulkomaisille tahoile on kyllä sen luokan spedeilyä että sitä on vaikea käsittää. Väkisin tulee mieleen erään entisen kansanedustajan sanat, "kuinka halpa tämä maa on teille?"

Hienoa että hanke torpattiin, uskomatonta että joku yritti myydä.


Ei hätää ulkomaalaisista, nimittäin on tapahtunut oiva veto, mitä oikein Häkämieskin kiittelee. Veljet suhmuroivat serkuilleen infraa ja kirjaavat sen sitten HX-vastakauppoihin kun myyvät sijoittajille. Ja ei kun kansa juhlimaan ulkomaisia investointeja....

Lainaus
Elin­kei­no­mi­nis­teri Lintilä polkaisee käyntiin kotimaisen omistajuuden ohjelman, jota ryhtyy johtamaan Juha Sipilä – "Oiva veto"
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/elinkeinoministeri-lintila-polkaisee-kayntiin-kotimaisen-omistajuuden-ohjelman-jota-ryhtyy-johtamaan-juha-sipila--34oiva-veto34-6.3.579416.c17585ba69?fbclid=IwAR11_L-Lj3dRLvNYlYZIhl6HI7e0kJqkLbioiahfHnD7B6-R4bgzQsxMUps
Elin­kei­no­mi­nis­te­ri Mika Lin­ti­lä (kesk.) ker­too käyn­nis­tä­vän­sä lä­hi­päi­vi­nä ko­ti­mai­sen omis­ta­juu­den oh­jel­man, jota ryh­tyy joh­ta­maan ex-pää­mi­nis­te­ri, kan­sa­ne­dus­ta­ja Juha Si­pi­lä (kesk.).

– Löy­sin tätä oh­jel­maa joh­ta­maan ai­van oi­ke­an hen­ki­lön. Kii­tos Juha. Nyt on ai­ka kat­soa eteen­päin ja to­sis­saan, Lin­ti­lä kir­joit­taa Twit­te­ris­sä.

Elin­kei­no­e­lä­män kes­kus­liit­to EK:n toi­mi­tus­joh­ta­ja Jyri Hä­kä­mies kiit­te­lee myös Si­pi­län va­lin­taa.

– Juha Si­pi­lä ve­tä­mään omis­ta­juu­soh­jel­maa on oi­va veto – omis­ta­jat pää­tök­sil­lään in­ves­toi­vat ja työl­lis­tä­vät. Ar­vos­tus ja teot sen mu­kaan – olem­me mu­ka­na työs­sä, Hä­kä­mies kir­joit­taa tvii­tis­sään....naps
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 963
 • Liked: 13151
 • Puhekin on teko
Vesioikeuksien myyminen ulkomaisille tahoile on kyllä sen luokan spedeilyä että sitä on vaikea käsittää. Väkisin tulee mieleen erään entisen kansanedustajan sanat, "kuinka halpa tämä maa on teille?"

Hienoa että hanke torpattiin, uskomatonta että joku yritti myydä.

On tämä aika röyhkeä idea. Lyhytaikaisesti on mietitty voittoja ja säästöjä, mutta onko mietitty mitä seurauksia hankkeella voi olla.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 999
 • Liked: 10298
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Jo tällainen nimenmuutos vesi ja kaukolämpötoiminnoista Alva -yhtiöiksi on asia joka laittaa hälytyskellot soimaan. Että nyt on suhmurointia ja kusetusta tiedossa. Juu eihän tässä mitään perusinfraa olla myymässä, ei vettä, ei lämpöä, vaan ainoastaan alvaa...
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 866
 • Liked: 7032
 • Kuka ullattui? Mina en.
Lisään vielä tuohon edelliseen viestiini, että tuskinpa näistä suunnitelmista on luovuttu, piireissä:
Lainaus
Avainvirkamies ehdotti: Tieverkot myymällä Suomi voi maksaa uudet hävittäjät - Valtio suunnittelee jälleen tieomistuksen uudelleenjärjestelyä
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201802162200751557?fbclid=IwAR1oLKvuUgrbHiTm5xSaP9JdFB5LTvoadN61XZPjDBnVd6vetXvsGFPW1dk
Suomen tieverkon arvo on 20 miljardia, hävittäjät maksavat puolet siitä.
Voisiko Suomi maksaa ilmavoimien hävittäjäkaupat myymällä puolet tieverkoistaan sijoittajille?

(HX-rahoituksesta oma ketjukin https://hommaforum.org/index.php/topic,124958.msg2833380.html#msg2833380 )
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 933
 • Liked: 4169
 • Je suis Charlie
^ Mihinkähän niitä hävittäjiä tarvitaan, jos infra myydään? Silloin n. 80 vuotta sitten aseita käytettiin infran suojeluun.

Tagit: