HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

Paperiteollisuuden tulevaisuus / Metsäteollisuus irtisanoutui yleisistä työehtosopimuksista

<< < (41/44) > >>

Titus:
JHL on menossa lakkoon muutaman viikon päästä. Jännä nähdä miten koko Suomi lamautuu tämän kaiken menossa olevan korona/ukraina-homman ollessa käynnissä.

Nämä lakot ei todellakaan taida sataa työntekijöiden laariin  :silakka:

Andy_81:

--- Lainaus käyttäjältä: Golimar - 24.03.2022, 13:31:23 ---Täyttä Pahkasikaa, Teollisuusliitto tekee jäsenilleen umpisurkeita sopimuksia ja nyt tukee Paperiliittoa joka on vuosikymmenet tehnyt parhaat sopimukset duunarialoilla.


--- Lainaus ---X

Metsäyhtiö UPM:n ja Paperiliiton välinen työtaistelu uhkaa kärjistyä entisestään.

Teollisuuden työntekijöitä edustava Teollisuusliitto ilmoitti torstaina, että se ottaa vastattavakseen yhteensä 2,2 miljoonaa euroa Paperiliiton jäsenilleen maksamia lakkokorvauksia.

Näin Paperiliitolla on ainakin varaa jatkaa lakkoa hieman. Julkisuudessa on ollut paljon esillä se, miten metsäyhtiö UPM ja Paperiliitto selviävät taloudellisesti pitkittyneestä lakosta.

Analyytikot ovat arvioineet, että lakko maksaa yhtiölle 2–3 miljoonaa euroa päivässä. Paperiliitolla kuluu puolestaan 200 000 euroa päivässä, ja se on pyytänyt jäseniltään 50 euron vapaaehtoista lakkotukea.

Lakko on kestänyt nyt ennätykselliset 84 päivää.

– UPM:n johdon on luovuttava työehtojen heikennyksistä ja työnantajan määräysvallan kasvattamisesta. Paperiliiton vaatimuksen ovat täysin linjassa sen kanssa, mitä toimialan muut yritykset ovat jo kuukausia sitten sopineet, Teollisuusliitto kirjoittaa tiedotteessaan.

X

--- Lainaus päättyy ---

https://yle.fi/uutiset/3-12374085

--- Lainaus päättyy ---

Taidan huomenna antaa luottamushenkilölle kitkerää palautetta.
V*tuttanut koko 2% korotus. Jo syksyllä oli ilmassa elkeitä että inflaatio lähtee laukalle, puhumattakaan venäjän touhuista mistä tulee lisää boostia hintaralliin.

En kuuluisi päivääkään liittoon, jos työpaikalla ei olisi yhteisön painetta siihen. 

JoKaGO:

--- Lainaus käyttäjältä: Titus - 24.03.2022, 18:31:32 ---JHL on menossa lakkoon muutaman viikon päästä. Jännä nähdä miten koko Suomi lamautuu tämän kaiken menossa olevan korona/ukraina-homman ollessa käynnissä.

Nämä lakot ei todellakaan taida sataa työntekijöiden laariin  :silakka:

--- Lainaus päättyy ---

Kyllähän tuo JHL:n lakko on pahinta mahdollista veneen keikuttamista tässä hetkessä. Mitään tukilakkoa ei ole JHL koskaan valmis tekemään rahoittajiensa, vaikkapa paperikoneen hoitajien palkkojen tai muiden teollisuusliittojen työntekijöiden vaatimusten tueksi.
No, teollisuus liputtaa entistä kiihtyvämmin ulos, kiitos JHL:n työntekijöiden poskettomien palkkavaatimusten ja siitä johtuvien veronkorotusten.

Se hyvä puoli JHL:n touhussa on, että mitä kovemmin ne huutavat lisää, sitä nopeammin Suomen konkka toteutuu. Ei koske meitä piakkoin eläköityviä Välimeren maihin muuttavia  ;D

Golimar:

--- Lainaus ---X

Stora Enso kertoo käynnistäneensä prosessin neljän paperitehtaansa mahdollisesta myynnistä.

X

Myyntisuunnitelmat koskevat Stora Enson Anjalan paperitehdasta Suomessa, Hylten ja Nymöllan laitoksia Ruotsissa sekä Maxaun tehdasta Saksassa. Tehtaat ovat paperin ja sellun tuotantolaitoksia. Stora Enson Langerbruggen tehdas Belgiassa säilyy edelleen konsernin omistuksessa.

X

--- Lainaus päättyy ---

https://yle.fi/uutiset/3-12380434

J.M:
Björn Wahlroos jatkaa UPMn hallituksen puheenjohtajana vielä yhden kauden. Työntekijälle lisää keppiä ja lakolle ei näy loppua...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta