HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

Paperiteollisuuden tulevaisuus / Metsäteollisuus irtisanoutui yleisistä työehtosopimuksista

<< < (42/44) > >>

Titus:
Koneet lähtee ja hallit jää. Niitä voi sitten ex-paperiäijät käydä lakaisemassa te-toimiston kurssituksen ja lakaisukortin suorittamisen jälkeen.

Tämä on seurausta poliittisista valinnoista, ei jonkun wahlroosin ahneudesta.

ikuturso:

--- Lainaus käyttäjältä: Titus - 30.03.2022, 07:46:30 ---Koneet lähtee ja hallit jää. Niitä voi sitten ex-paperiäijät käydä lakaisemassa te-toimiston kurssituksen ja lakaisukortin suorittamisen jälkeen.

Tämä on seurausta poliittisista valinnoista, ei jonkun wahlroosin ahneudesta.

--- Lainaus päättyy ---

Kun Nalle tulee naamallaan telkkariin ja toteaa, että lakkoilu on aiheuttanut yhtiölle neljännesmiljardin tappiot, niin totta mooses hallituksen puheenjohtaja miettii, miten pääsisi tuollaisesta tuotantoriskistä eroon. Jos lain mukaan lakkolaista ei saa työtaistelun vuoksi irtisanoa, niin lopetetaan sitten tehdas.

Hetken päästä Suomessa ei ole enää yhtään työnantajaa, jota sitoisi paperiliiton kanssa tehdyt sopimukset. Kun ei ole niitä paperitehtaita. Tapa se on tuokin päästä irti sopimuksista.

-i-

Paawo:

--- Lainaus käyttäjältä: J.M - 30.03.2022, 05:55:01 ---Björn Wahlroos jatkaa UPMn hallituksen puheenjohtajana vielä yhden kauden. Työntekijälle lisää keppiä ja lakolle ei näy loppua...

--- Lainaus päättyy ---

Se on työntekijän kannalta aivan se ja sama kuka hallituksen kokouksissa istuu pöydän päässä. Toki jos täysi tampio nuijaa pitelee niin muutaman vuoden päästä täytyy työntekijän käynnistää uuden työpaikan haku.
Hallituksen pj ei yhtään operatiivista päätöstä yksin tai yhtiön hallituksen puolesta tee, ei edes valtion firmoissa.

J.M:
Tokihan minä sen tiedän, ettei kukaan yksittäinen ihminen paljosta päätä, edes hallituksen pj. Vaan jotain erikoista tuntuu UPMn yrityskulttuurissa olevan, koska on niin paljon riitoja ihan lehtiotsikoissa asti.

Kirjoittelin aiemmin tähän samaiseen ketjuun, että jos Suomessa on jokin duunariryhmä, joka voisi tinkiä saavutetuista eduistaan ilman elämänlaadun merkittävää laskua, ne olisivat juurikin paperityöntekijät. Voi olla, etteivät he hahmota (tai haluavat kieltää vallitsevan todellisuuden), että tietyn paperin kysyntä laskee koko ajan ja työpaikat ovat korkeiden työvoimakustannusten Suomessa muutenkin jättiyhtiön liipaisimella, joten voisi olla tässä tilanteessa järkevää luopua jostain saavutetusta edusta, jotta työ säilyisi. Tämäkin sitten varmasti kolkuttelee työntekijäosapuolen mielissä, että jos nyt antaa periksi, niin missä joutuu antamaan seuraavaksi periksi, tai säilyykö ylipäänsä työpaikka kuitenkaan, vaikka antaisi eduistaan periksi.

Parivaljakkoa Björn ja Pesosen Jussi kuitenkin takuulla kiinnostaa eniten mahdollisimman suuri viivan alle jäävä summa, eikä se, että työntekijä tulee palkallaan toimeen suurten elinkustannusten maassa, jossa kustannukset muuten ovat alkuvuonna raketoineet monilta osin.

ikuturso:

--- Lainaus käyttäjältä: J.M - 30.03.2022, 17:14:03 ---... paperityöntekijät. Voi olla, etteivät he hahmota (tai haluavat kieltää vallitsevan todellisuuden), että tietyn paperin kysyntä laskee koko ajan ja työpaikat ovat korkeiden työvoimakustannusten Suomessa muutenkin jättiyhtiön liipaisimella, joten voisi olla tässä tilanteessa järkevää luopua jostain saavutetusta edusta, jotta työ säilyisi.

--- Lainaus päättyy ---

Kuten jossain sanoin. Ukrainan kriisin aikaansaamat venäjäpakotteet toivat esiin karun totuuden. Paperikoneita on ajettu alas mm. "sanomalehtien digitalisoinnin" ja "laskevan paperin kysynnän" vuoksi.

Kun venäjäpakotteet iskivät päälle, lehtitalot varottivat, että lehdet voivat olla ohuempia, koska paperista tulikin yllättäen pulaa.

Kyse ei ole ollut kysynnän vähenemisestä vaan markkinan siirtymisestä edullisemman paperin tuottajien taskuun.

-i-

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta