HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

Paperiteollisuuden tulevaisuus / Metsäteollisuus irtisanoutui yleisistä työehtosopimuksista

<< < (44/44)

Kallan:

--- Lainaus käyttäjältä: Titus - 30.03.2022, 18:00:55 ---
--- Lainaus käyttäjältä: J.M - 30.03.2022, 17:14:03 ---Vaan jotain erikoista tuntuu UPMn yrityskulttuurissa olevan, koska on niin paljon riitoja ihan lehtiotsikoissa asti.

--- Lainaus päättyy ---

Jotain erikoista tuntuu paperiliitossa olevan koska on niin paljon riitoja ihan lehtiotsikoissa asti.

 ;D

--- Lainaus päättyy ---

Taitaa koko paperiala olla yksi iso absurdi erikoisuus yrityskulttuureineen ja liittoineen.

Toki shamppanjasosialisti Marinia, vielä kun hänellä on noin vuosi valtakautta jäljellä, ei SDP:n shamppanjaosaston edustajana kiinnosta duunarien hyvinvointi.*

*Joskus kyllä ihmettelen, miksi Marin liittyi edes SDP:hen jos duunareitten asiat eivät kiinnosta.

sutki:

--- Lainaus käyttäjältä: Pentecost - 01.06.2022, 12:36:51 ---
--- Lainaus ---Työntekijät eivät suostu työnantajan vaatimuksiin vuosityöajan lisäämisestä. Se olisi ehtona 12-tuntisiin vuoroihin palaamiseksi.
--- Lainaus päättyy ---

En nyt ole koskaan moisissa vuorotöissä ollut, mutta aikalailla vaikuttaa entisen systeemin antaneen melkoisesti vapaa-aikaa työntekijöille jakson päätyttyä kun odotti 6 päivän loma.

Veikkaan, että ilman liittoja halukkaita tulijoita olisi kumpaankin systeemiin tekijöiksi. Palkka ja muut edut lienevät kohdillaan?

--- Lainaus päättyy ---

Luultavasti kumpaankin systeemiin olisi tulijoita, mutta noissa 8h vuoroissa mitä luultavimmin työntekijöitä lähtisi firmasta tiuhempaan tahtiin ja aina kun uutta työntekijää ajetaan sisään niin se kuormittaa vanhaa henkilöstöä -> työn kuormittavuus lisääntyy ja samalla sairaslomapäivät.

Nuorena on helpompaa tehdä vuorotyötä, kun palautuminen on nopeampaa. Vanhemmiten palautuminen hidastuu ja tuo 8h malli on kynttilän polttamista molemmista päistä.
Yövuorojen jälkeen pitäisi nukkua riittävästi ja saada sisäinen kello muutettua aamuvuoroja varten. Käytännössä tuo tarkoittaa ettei ns. omaa elämää ei ole ja samalla oma eliniänodote alenee.
Palkka ja edut voivat olla kohdallaan, mutta mitä niillä tekee jos et pysty nauttimaan elämästä joka koskettaa muitakin kuin itseä.

Ettei mene täysin ohi aiheen niin uskon "paperiteollisuudessa" olevan tulevaisuutta Suomessa. Tuotteet muuttuvat, mutta kyllä puusta aina jotakin valmistetaan. Vaikka sitten pettua ja kahvinkorviketta.


Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta