Kirjoittaja Aihe: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo  (Luettu 124715 kertaa)

Kaaoskeisari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 370
 • Liked: 708
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #30 : 01.02.2020, 19:02:30 »
Persut ovat epämieluisa hallituskumppani suurelle osalle kokkareita eikä tämä miksikään tule muuttumaan.

Voittava strategia onkin siis saada niin suuri kannatus että vaihtoehtoiset hallituspohjat ovat vieläkin epämieluisampia.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 221
 • Liked: 69822
 • Optimistinen skeptikko
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #31 : 01.02.2020, 19:05:35 »
Kokoomus on Suomen EU-myönteisin puolue, joka on todella syvällä puolustamassa lisääntyvää EU-integraatiota ja liittovaltioprojektia. Puolue ajaa voimakkaasti "työperäisen maahanmuuton" vapauttamista, joka tarkoittaa käytännössä halpatyövoiman roudaamista Suomeen ja suomalaisen työntekijän elämän vaikeuttamista (palkkojen polkeminen ja kilpailu samoista työpaikoista).
---
Kokoomuksen taustavoimat tarvitsevat niitä ulkomaalaisia siivoojia ja kokkeja ym. tekemään duunia nälkäpalkalla, joten tämän ajamiseen tuskin on tulossa kovin suurta muutosta.

Minun on vähän vaikeaa tajuta, että tällaiset marginaaliryhmät määräisivät Kokoomuksen politiikkaa. Siinä typistetty töpöhäntä heiluttaisi tanskandoggia.

Epäilen, että enemmänkin kyse on tekosyystä roudata Suomeen haittapopulaatiota ihan mistä vaan, nyt kun Ruotsin varastot ovat ehtyneet.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen ... menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“In this revolution we will have to awaken the devil in the people."
— Marx

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 269
 • Liked: 49609
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #32 : 01.02.2020, 19:11:12 »
Juho Romakkaniemi on eri mieltä:


Asiakirjaväärentäjän arvopohjalla en puhuisi mitään.

Romakkaniemi varmaan kaveeraa mieluummin vasemmistolaisten ja vihreiden kanssa. Tällä logiikalla vihreästi ajatteleva kokoomuslainen tulisi toivottaa tervemenneeksi vihreisiin ja suuryhtiöitä kritisoiva kokoomuslainen saisi lähtöpassit vasemmistoliittoon.

Alle 20% kannatuksella, romakka hyvä, ei muodosteta yksin hallitusta vaan siihen tarvitaan liittolainen. Jos on munaa sulkea ovi kokonaan Suomen tällä hetkellä suurimmalta puolueelta, niin tervemenoa ikioppositioon.

Itse asiassa Romakkaniemi olisi erinomainen puheenjohtaja kokoomukselle. Kataisen rikoskumppanina pöytäkirjaväärentäjänä sopisi kokoomuslaiseen arvopohjaan kuin nenä päähän.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 269
 • Liked: 49609
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #33 : 01.02.2020, 19:11:58 »
Persut ovat epämieluisa hallituskumppani suurelle osalle kokkareita eikä tämä miksikään tule muuttumaan.

Voittava strategia onkin siis saada niin suuri kannatus että vaihtoehtoiset hallituspohjat ovat vieläkin epämieluisampia.

Tai sitten muodostaa hallitus Kokoomuksen kanssa ja katsoa kun arvopohjallistuttamattomat kokkariedustajat loikkivat vihreisiin, sinisiin ja punaisiin.

-i-

MUOKS: kuka sanoo nopeimmin repliikin:
Emme voi arvopohjallistuttamattomuudellistettuudettammekaan muodostaa hallitusta perussuomalaisten kanssa.
« Viimeksi muokattu: 01.02.2020, 19:15:23 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10570
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #34 : 01.02.2020, 19:29:43 »
Persut ovat epämieluisa hallituskumppani suurelle osalle kokkareita eikä tämä miksikään tule muuttumaan.

Kokoomukselle tärkeintä on tää pelailu, jonka takia ne ovat aina vähän myöhässä. Nykyinen tilanne johtuu siitä, että takki kääntyi liian joutuisasti, jotta Katainen pääsi pääministeriksi, ja naamioituminen saatiin valmiiksi Stubbin avulla niin myöhään, että kansa halusi jo oikeistohallitusta. Sitten piti heivata Stubb kiireesti mäkeen ja kaivaa tilalle Orpo, jolta mene vielä aikaa ennen kuin alkaa vaikuttaa siltä, että Kokoomus saattoi sittenkin olla täysillä mukana Sipilän hallituksessa.

Korkea kannatus johtuu lähinnä siitä, että Kepu kosiskelee onnessaan kaupunkilaisia ja on sen takia menettämässä otteen entisistä vahdoista alueistaan. Voi silläkin päästä hallituksen muodostamaan, mutta se on taas joku vasemmistopainotteinen sixpäkkiviritelmä, koska oikeisto ei ole enää sitä mitä se oli vuonna 2015. Täytyy panna imago kokonaan uusiksi ja kansaa se alkaa jo selvästi kyllästyttää, koska sitä on harrastettu liian paljon muissakin puolueissa.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 800
 • Liked: 67622
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #35 : 01.02.2020, 19:45:58 »
Kokoomusvaikuttajat tuntuvat olevan halukkaita yhteistyöhön PS:n kanssa, mutta noista kommenteista paistaa läpi sellainen asenne, että halutaan kokoomuspolitiikkaa tekevä hallitus kokoomuslaisella pääministerillä ja PS on tervetullut jos se suostuu nöyrtymään.

Työperäisen maahanmuuton lisääminen (eli samojen kehitysmaalaisten roudaaminen Suomeen kuin tähänkin asti, mutta eri nimikkeellä + muut halpatyöntekijät) tuntuu olevan kokkareilla sydäntä lähellä. Ihmettelen suuresti, mikäli PS kansallismielisenä puolueena suostuu tuollaiseen. Varsinkin, kun PS on tuoreen Taloustutkimuksen tekemän gallupin aineiston mukaan työntekijäväestön keskuudessa jo selvästi suurin puolue 41 % kannatuksella.

"EU-myönteisyys, oikeusvaltion puolustaminen, kansainvälisen yhteistyön edistäminen ja työperäisen maahanmuuton lisääminen nousevat esille asioina, joista suuri osa kokoomusvaikuttajista ei olisi valmis joustamaan."

Pitkä juttu, loput linkistä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/30b1eeae-2ef8-4c00-8278-b94f2a5c9271 (1.2.2020)

Lainaus
IL-kysely: 82 prosenttia kokoomusvaikuttajista valmis hallitukseen perussuomalaisten kanssa - Suomeen rakentumassa vahva oikeistorintama

Isot mannerlaatat ovat liikkeessä suomalaisessa politiikassa.

Kokoomuksen vaikuttajat ovat valmiita hallitusyhteistyöhön Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaisen puolueen kanssa.

Asia selviää Iltalehden yhteiskuntatoimituksen tekemästä laajasta kyselystä, jossa kokoomusvaikuttajille esitettiin seuraava kysymys: ”Voiko kokoomus mielestänne olla Suomen seuraavassa hallituksessa yhdessä perussuomalaisten kanssa?”

IL-kyselyyn osallistui tiistain ja perjantain välillä 748 kokoomusvaikuttajaa.

Kokoomuslaisista 82,4 prosenttia on valmis samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa. Tällä hetkellä molemmat puolueet ovat oppositiossa.

Ajatuksen torjuu 17,6 prosenttia kokoomuksen vaikuttajista.

Kyselyn vastaajiksi valittiin kansanedustajat, puoluevaltuuston ja puoluehallituksen jäsenet, piirihallitusten jäsenet ja eri piirien paikallisyhdistysten johtohenkilöt. Näistä ryhmistä muodostuu kokoomuksen selkäranka.

(...)

– Vauhtia ja vaarallisia ylikierroksia on luvassa perussuomalaisten kanssa, mutta yhteistyölle on luonnikkaampi pohja kuin esim. vassareiden tai soijalatten (vihreät) kanssa, eräs kokoomusvaikuttaja kirjoittaa.

Osa kokoomusvaikuttajista aloittaisi hallitusyhteistyön pohjustamisen jo oppositiossa.

– Lähtisin jo rakentamaan yhteistyötä seuraavaksi oikeistohallitukseksi kuuden puolueen kesken. Hallituksen muodostaisivat KOK, PS, KD, KESK, LIIKE NYT ja RKP. Tämä hallituskokoonpano pystyisi aidosti edistämään Suomen kansainvälistä kilpailukykyä huomioiden myös alueelliset painotukset. Syventäisin kokoomuksen ja perussuomalaisten yhteistyötä entisestään, esittää vaasalainen Tommi Mäki, Pohjanmaan piirihallituksen jäsen.

Suhtautuminen Halla-ahoon ja perussuomalaisiin on muuttunut kokoomusvaikuttajien keskuudessa.

(...)

– Kokoomus, PS, KD ja Keskusta ovat ainoa realistinen vaihtoehto nykyiselle vihervasemmistolaiselle hallitukselle ja sen politiikalle. Kenttäväki (;D) erityisesti maakunnissa on monissa kysymyksissä samoilla linjoilla PS:n kanssa, erityisesti turvapaikanhakijoihin liittyvissä kysymyksissä ja osittain myös kritiikissä EU:ta kohtaan. Suurin ongelma ja este yhteistyölle PS:n kanssa on puolueeseen liitetyt etnonationalistiset piirteet, joihin puheenjohtaja Halla-Aho ilmeisesti yrittää nyt puuttua. PS on edellä mainitut ongelmat korjatessaan mieluisampi kumppani kuin SDP, vasemmisto tai vihreät, kokoomusvaikuttaja kirjoittaa.

(...)

Kokoomuslainen pääministeri ehtona

Useat kokoomusvaikuttajat pitävät yhteistyön ehtona sitä, että hallituksen pääministeri olisi kokoomuslainen. Heidän arvionsa mukaan perussuomalaisen pääministerin kelkkaan lähteminen vahingoittaisi kokoomusta.

– Samassa hallituksessa voidaan olla, jos kokoomus on selkeästi suurempi ja hallituksen kokonaispolitiikka siten leimallisesti kokoomuslaisempaa kuin perussuomalaista. Joitain kompromisseja voi tehdä, mutta perussuomalaisten asenteet kansainväliseen yhteistyöhön, ihmisoikeuksiin ja ilmastonmuutokseen estävät mukanaolon heidän johtamassaan hallituksessa, arvioi Rauman kokoomuksen puheenjohtaja Otso Huuska.

EU-myönteisyys, oikeusvaltion puolustaminen, kansainvälisen yhteistyön edistäminen ja työperäisen maahanmuuton lisääminen nousevat esille asioina, joista suuri osa kokoomusvaikuttajista ei olisi valmis joustamaan.

– Perussuomalaiset eivät voi johtaa Suomen EU-politiikkaa, joten sellainen hallitus, jonka pääministeri on Halla-aho, tuskin olisi mahdollinen. Tämä on yksinkertaisesti mahdotonta Eurooppa-puolue kokoomukselle. Jos kokoomus olisi pääministeripuolue ja perussuomalaiset sitoutuisivat tukemaan oikeusvaltiota, ihmisoikeuksia ja irtautuisivat selvästi rasismista, yhteistyö voisi olla mahdollista, eräs kokoomusvaikuttaja asettaa tiukat ehdot.

Sanallisissa vastauksissa toistuu ääri-liite, jonka monet kokoomuslaiset liittävät perussuomalaisten olemukseen.

– Tietyn ehdoin tämä on mahdollista. Kokoomuksen pitäisi varmistaa, että äärioikeistolaiset ulostulot perussuomalaisissa pidetään kurissa. Hallitusohjelman pitää olla sellainen, että siinä riittävästi otetaan huomioon ihmisoikeus- ja oikeusvaltiokysymykset. Yleisradion asemaan ei pidä koskea. Lisäksi ulkopoliittisen linjan pitää olla hyväksyttävä eli minkäänlaisia myönnytyksiä Venäjän suuntaan ei pidä hyväksyä, kokoomusvastaaja näkee.

(...)
« Viimeksi muokattu: 01.02.2020, 19:51:11 kirjoittanut Alaric »
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 577
 • Liked: 28901
 • Polonia restituta
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #36 : 01.02.2020, 19:48:55 »
On aika vaikea nähdä persuja samassa hallituksessa kokkareiden kanssa, jos ehtona on, että PS:n tulee taipua kaikissa sille tärkeissä asioissa.

Sitähän kokeiltiin jo kerran, ja seurauksena oli sininen katastrofi.
There is freedom of speech, but freedom after speech, that I cannot guarantee.
- Idi Amin, diktaattori

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10570
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #37 : 01.02.2020, 19:55:45 »
^ Tuohan on vain Sipilän hallituksen aikaista politiikkaa, joten Kokoomuksen voi jättää huoletta oppositioon, koska muut puolueet eivät ole yhtä nirsoja.

Kokoomusta voi kosiskella vaikka ehdottamalla, että jos se on oikein kiltisti, niin se pääsee jonossa vihreiden ohi. Ei se tietenkään opi siitä omaa paikkaansa maailmassa, mutta luimisteleepahan vähän aikaa.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 800
 • Liked: 67622
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #38 : 01.02.2020, 20:34:01 »
Hetki sitten julkaistiin työttömyyteen ja työperäiseen maahanmuuttoon yms. liittyen kysely, josta löytyy myös eräs tähän ketjuun vahvasti liittyvä yksityiskohta.

Kyselyssä esitettiin seuraava väite:

"Suomi tarvitsee lisää ulkomaalaisia työntekijöitä paikkaamaan työikäisen väestön vähentymistä ja syntyvyyden alentumista."

Kokoomuksen ja vihreiden kannattajat olivat 70 %:sesti tämän väitteen kannalla, kun taas 76 % perussuomalaisten kannattajista vastusti sitä.

Tässä on kenties merkittävin ristiriita näiden kahden puolueen välillä. Toiset haluavat roudata maahan mm. "työikäisen väestön vähentymisen" ja "syntyvyyden" varjolla ties mitä ulkomaalaisporukkaa ja toiset taas vastustavat tätä.

Jutussa on paljon muutakin, mutta otan tuolta lainaukseen nyt lähinnä tämän mainitsemani kohdan (boldattu).

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8f0ccb7c-0b8a-412d-867b-ddf404597e32 (25.1.2020)

Lainaus
Kysely: Työn perässä muuttaminen ei innosta - tätä mieltä suomalaiset ovat työttömyyden syistä

Suomessa eletään erikoisia aikoja. Melko hyvästä ja pitkästä talouskasvusta huolimatta työttömien joukko jämähtänyt paikalleen suhteellisen korkealle tasolle.

Suomessa oli Tilastokeskuksen mukaan joulukuussa 182 000 työtöntä. Työttömyysaste oli 6,7. Vastaavat luvut joulukuussa 2018 ovat tismalleen samat. Luvut ovat kausitasoitettuja trendilukuja.

Vaikka työllisten määrä hieman kasvoi viime vuoden aikana ja työllisyysaste nousi joulukuussa jo 73 prosentin ennätyslukemaan, niin tuhannen taalan kysymys kuuluu edelleen, miksi työttömien joukko ei Suomessa pienene?

Tuore kysely tarjoaa selityksiä

Haluttomuus muuttaa työn perässä muualle (80 %), työpaikkojen niukkuus asuinpaikkakunnalla (71 %), kouluttautuminen väärille aloille (61 %), työnantajien haluttomuus palkata työttömiä (55 %) ja erilaiset kannustinloukut (54 %) nousivat kärkeen, kun suomalaisilta kysyttiin näkemyksiä työllistymisen esteistä.

Kannustinloukku tarkoittaa sitä, että tuet ovat niin hyviä, että ei työtä kannata ottaa vastaan.

Kunnallisalan kehittämissäätiön Kantar TNS:llä teettämässä kyselyssä vastaajille esitettiin 10 kohdan lista työllistymistä estävistä tekijöistä (ks. faktalaatikko jäljempänä) ja kysyttiin, missä määrin ne estävät työllistymistä maassamme. Samoin esitettiin joukko työttömyyteen liittyviä väittämiä.

(...)

Työperäinen maahanmuutto jakaa kansan kahtia

Väite, jonka mukaan ”Suomi tarvitsee lisää ulkomaalaisia työntekijöitä paikkaamaan työikäisen väestön vähentymistä ja syntyvyyden alentumista” herättää kansalaisissa jonkin verran enemmän myönteisiä (50%) kuin kielteisiä (40%) reaktioita.

Puoluekannan mukaan vierastyövoiman perään kuuluttavat etenkin kokoomuksen (70 %) ja vihreiden (70 %) kannattajat.

Perussuomalaisten tukijat ovat täysin päivävastaista mieltä. Perussuomalaisten tukijoista kolme neljästä (76 %) tyrmää ehdotuksen työperäisen maahanmuuton vauhdittamisesta.


– Yllättävää on se, että vanhemmat vastaajat suhtautuvat nuorempia suopeammin ulkomailta tulevaan työvoimaan. Olisin odottanut päinvastaista tulosta. Ehkä ikääntyneillä vastaajilla on konkreettisempi huoli siitä, löytyykö hoivapalveluihin käytännössä riittävä määrä käsipareja vai ei. Ylivoimaisesti eniten ulkomaalaisen työvoiman tarpeeseen uskottiin yli 60-vuotiaiden ryhmässä, Appelqvis sanoo.

Toinen maahanmuuttoa sivuava väittämä jakaa myös kansan kahtia. Kaksi viidestä (42 %) hyväksyy väitteen ”tänne on turha houkutella ulkomaalaisia työntekijöitä, kun työpaikat eivät tulevaisuudessa riitä edes suomalaisille itselleen”. Populistissävyisen lausuman torjuu lähes puolet (48 %) väestöstä.
« Viimeksi muokattu: 01.02.2020, 20:37:37 kirjoittanut Alaric »
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

KJ

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 637
 • Liked: 3717
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #39 : 01.02.2020, 20:47:05 »
Persut ovat epämieluisa hallituskumppani suurelle osalle kokkareita eikä tämä miksikään tule muuttumaan.

Voittava strategia onkin siis saada niin suuri kannatus että vaihtoehtoiset hallituspohjat ovat vieläkin epämieluisampia.

Vaikea uskoa, että Suomen kohtalo olisi olla vihervasemmiston johtama maa, varsinkin kun Suomi ei ainakaan äänestyskäyttäytymisen mukaan edes ole kovin vasemalla.

Jos jotain arvaisin, niin arvaisin, että jossain vaiheessa kepu ja kokoomus huomaavat, että PS:n dissaaminen johtaa vasemmistolaiseen Suomeen.
What would Gösta Sundqvist do?

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 229
 • Liked: 11001
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #40 : 01.02.2020, 20:47:35 »
Kokoomus on Suomen EU-myönteisin puolue, joka on todella syvällä puolustamassa lisääntyvää EU-integraatiota ja liittovaltioprojektia. Puolue ajaa voimakkaasti "työperäisen maahanmuuton" vapauttamista, joka tarkoittaa käytännössä halpatyövoiman roudaamista Suomeen ja suomalaisen työntekijän elämän vaikeuttamista (palkkojen polkeminen ja kilpailu samoista työpaikoista).
---
Kokoomuksen taustavoimat tarvitsevat niitä ulkomaalaisia siivoojia ja kokkeja ym. tekemään duunia nälkäpalkalla, joten tämän ajamiseen tuskin on tulossa kovin suurta muutosta.

Minun on vähän vaikeaa tajuta, että tällaiset marginaaliryhmät määräisivät Kokoomuksen politiikkaa. Siinä typistetty töpöhäntä heiluttaisi tanskandoggia.

Epäilen, että enemmänkin kyse on tekosyystä roudata Suomeen haittapopulaatiota ihan mistä vaan, nyt kun Ruotsin varastot ovat ehtyneet.
Kysymys lienee myös ja ehkä vain rakentamisesta. Työperäisyyden verukkeella väestöä lisätään. Väestön lisäys vaatii asuntoja. Veronmaksajat nämä asunnot rakennuttaa, ja päättäjät jotka tätä politiikkaa suosivat saavat palkintonsa tavalla tai toisella.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 811
 • Liked: 60842
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #41 : 01.02.2020, 21:19:59 »
Kokoomus on kaikista puolueista luihuin. Jokainen, joka on ollut hallitusyhteistyössä kokoomuksen kanssa viimevuosikymmenten aikana, on ottanut siipeensä. Kepu on ottanut siipeensä kahdesti, vaikka on ollut itse pääministeripuolue- ja jonka olisi luullut heiluttavan tahtipuikkoa. Sanonta "pettää aina" sopii mainitun Kepun lisäksi erityisesti juuri Kokoomukselle. Kookoomus pettää äänestäjiensä lisäksi myös hallituksessa toimivat yhteistyökumppaninsa.

Kokoomuksella on verissä se, että heidän tulee päästä sanomaan viimeinen sana.

On yksi olemassa oleva puolue, joka on osittanut kulloistenkin tuulien saattelemana silkkaa venymisen taidetta suuntaan jos toiseen. He tuntuvat venyvän hinnalla millä hyvänsä. Kepu on venymisen epävirallinen pohjoismaiden mestari. Tästä syystä sanoisinkin, että luonnollisin hallituskumppani Persuille olisikin Kokoomuksen sijaan Kepu. Kokoomus ei veny eikä jousta. Sen tahtotila on viedä ja vikisyttää vietävää. Hallitusyhteistyö Kokoomuksen kanssa on Persuille kuolemaksi, tai ainakin se aiheuttaisi helvetillisen niveltulehduksen.

Ja toisekseen, mikäs helvetin pakko sinne hallitukseen on edes hinkua, jos odotettavissa on ainaoastaan toinen toistaan surkeampien saavutusten sarja.
 
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 229
 • Liked: 11001
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #42 : 01.02.2020, 21:27:26 »
Lainaus
Yleisradion asemaan ei pidä koskea.
sanoo eräs kokoomusvaikuttaja hallitusehdoissaan. Kylläpä on kokoomuksen identiteetti muuttunut. Ennen se (YLE) oli vasemmistopropagandan äänitorvi josta Harri Holkerikin hermostui. https://areena.yle.fi/1-3014029 No niinhän se nytkin on, vieläpä (hullu)vasemmiston äänitorvi, jota nyt ei saisi kokoomusvaikuttajan mielestä sorkkia. Kummalliseksi on mennyt kokoomuksen intohimot.

Punavihreä suuryrityksille lämmin ihmisoikeusarvopohjapuolue. Saas nähdä löytyykö kannatusta. Ehkä kokoomukselle tekisi hyvää nähdä oma pienuus vielä muutamien vaalien ajan.
« Viimeksi muokattu: 01.02.2020, 21:37:40 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 846
 • Liked: 16657
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #43 : 01.02.2020, 21:39:55 »
Kokoomusvaikuttajat tuntuvat olevan halukkaita yhteistyöhön PS:n kanssa, mutta noista kommenteista paistaa läpi sellainen asenne, että halutaan kokoomuspolitiikkaa tekevä hallitus kokoomuslaisella pääministerillä ja PS on tervetullut jos se suostuu nöyrtymään.

Ja sehän on täsmälleen näin. Kokoomus ei ole valmis tekemään YHTÄÄN MITÄÄN myönnytyksiä umpisosialistisesta, EU-lipomis-, pro-mamutus politiikastaan, joka ei ei häpeä Vasemmistoliiton tai Vihreiden ohjelmille mitenkään. Ja v1ttu pääministerin paikkakin pitäisi saada. :facepalm:

Persujen sen sijaan pitäisi joustaa aivan kaikissa merkittävistä periaatteistaan. Kokoomushuijarit vaativat siis muilta sitä rähmällään olemista, johon eivät itse suostu. V1ttu minkälaisia ylimielisiä mulkkuja! Kuka saatana tuollaisten kanssa edes haluaisi yrittää "yhteistyötä"?

Kokoomuksen käsitys "yhteistyöstä" on sama, kuin kehitysmaalaisten käsitys rakastelusta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c9033899-8802-4638-ac9f-dfcd8cc53666

Lainaus
Orpon mukaan kokoomus ei kuitenkaan lähde peesaamaan perussuomalaisia, eikä mitään muutakaan puoluetta.

– Me emme peesaa persuja, emmekä vilkuile vihreitä. Sellainen puolue, joka on rähmällään jonkun toisen suuntaan, ei pärjää.

(MP huom: ei teidän tarvitse vilkuilla Vihreitä, te OLETTE Vihreitä)

Ja...

Lainaus
EU-myönteisyys, oikeusvaltion puolustaminen, kansainvälisen yhteistyön edistäminen ja työperäisen maahanmuuton lisääminen nousevat esille asioina, joista suuri osa kokoomusvaikuttajista ei olisi valmis joustamaan.

– Perussuomalaiset eivät voi johtaa Suomen EU-politiikkaa, joten sellainen hallitus, jonka pääministeri on Halla-aho, tuskin olisi mahdollinen. Tämä on yksinkertaisesti mahdotonta Eurooppa-puolue kokoomukselle. Jos kokoomus olisi pääministeripuolue ja perussuomalaiset sitoutuisivat tukemaan oikeusvaltiota, ihmisoikeuksia ja irtautuisivat selvästi rasismista, yhteistyö voisi olla mahdollista, eräs kokoomusvaikuttaja asettaa tiukat ehdot.

Sanallisissa vastauksissa toistuu ääri-liite, jonka monet kokoomuslaiset liittävät perussuomalaisten olemukseen.

– Tietyn ehdoin tämä on mahdollista. Kokoomuksen pitäisi varmistaa, että äärioikeistolaiset ulostulot perussuomalaisissa pidetään kurissa. Hallitusohjelman pitää olla sellainen, että siinä riittävästi otetaan huomioon ihmisoikeus- ja oikeusvaltiokysymykset. Yleisradion asemaan ei pidä koskea.

Boldasin tuolta olennaisimmat kohdat. Palstan päivystävät Kokoomus-fanit voisivat nyt selittää tyhmille, että miten nuo boldatut kohdat Kokoomuksen ohjelmassa eroavat esim Vassareiden ja Vihreiden vastaavista? Kaikkihan tietävät, miten esim. "ihmisoikeudet" ja on Kokoomuskielellä sama kuin kehitysmaalaisten oikeus rajattomaan maahanmuuttoon (vai oletteko nähneet Persujen ehdottamassa jossain "ihmisoikeuksien" kieltämistä?) ja "oikeusvaltio" on sama kuin "kielletään mamutuksen arvostelu vihapuhelaeilla". Yleisradiokin pitää säilyttää ennallaan propagandatorvena, velkarahalla luonnollisesti. Ja EUn lutkuttamisen pitää jatkua as is. Niin joo ja "työperäistä" maahanmuuttoakin pitää saada.

e:typo
« Viimeksi muokattu: 01.02.2020, 22:12:01 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 934
 • Liked: 3306
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #44 : 01.02.2020, 21:40:46 »
Perussuomalaisen puolueen ongelma on se, että saman katon alle on kerääntynyt joukko ihmisiä, jotka kaikki kuvaavat itseään sanalla kansallismielinen. Kansallismielisyys tarkoittaa kuitenkin eri ihmisille eri asioita. Tämä käy hyvin ilmi pelkästään tätä ketjua lukemalla. Puoluejohdon mielestä se mieluisin, läheisin ja ideologisin yhteistyökumppani olisi kaikesta huolimatta kokoomus, mutta johtoporras välttelee antamasta suoraan tällaista mielikuvaa. Tältä se minun mielestäni näyttää, kun ulkopuolisena seuraan puolueen tekemisiä ja sanomisia.

Ulkopuolisen silmin katsottuna puolue pyrkii myös keräämään mahdollisimman suurta kannatuspotentiaalia, jolla se saisi vaaleissa ykkössijan. Jos puolue on saanut kannattajia kaikista suurista puolueista sekä nukkuvista, jokaisella puoluetta kannattavalla on oma mielikuva siitä, että perussuomalaiset ajaa juuri minun asiaani. Jos kannatusta on tullut ja tulee sekä oikealta että vasemmalta, miten puolue on ajatellut ratkaista linjaerot, kun kaikkia ei voi miellyttää.

Puolue ei voi olla uskottava EU- ja eurokritiikissään, jos se lähtee kokoomuksen kelkkaan. Sivumennen sanottuna se ei kyllä ole sitä muutenkaan. Ja entä maahanmuutto? Kokoomus halunnee lisää maahanmuuttoa jatkossakin, haluaako perussuomalaiset? Elina Lepomäen Twitterissä on oikein kiinnitettynä tviitti ja video, jossa hän hinkuaa Suomeen uusia suomalaisia. Hinkuaako perussuomalaiset?

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8021
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #45 : 01.02.2020, 21:53:53 »
Suuri linjaerimielisyys vasemmistovihreiden ja kokoomuksen välillä lienee seuraava:

-mokutus sosiaaliturvalla vs. mokutusta ilman sosiaaliturvaa

Jos työmarkkinapolitiikasta ja sosiaaliturvasta löytyy sopu, niin kokoomuslaiset ja punavihreät mahtuvat samaan hallitukseen.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 657
 • Liked: 18031
 • Kuka jos en minä
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #46 : 01.02.2020, 21:57:55 »
Suuri linjaerimielisyys vasemmistovihreiden ja kokoomuksen välillä lienee seuraava:

-mokutus sosiaaliturvalla vs. mokutusta ilman sosiaaliturvaa

Jos työmarkkinapolitiikasta ja sosiaaliturvasta löytyy sopu, niin kokoomuslaiset ja punavihreät mahtuvat samaan hallitukseen.

Siis mikä linjaerimielisyys? Kuvitteleeko joku vielä että kokoomus olisi pk-yrittäjien puolella? Kyllä ne pääomapiirit ovat se joka siellä päättää, ne jotka omistavat tuhansia asuntoja joissa sossuelätit ovat puhdasta voittoa. Jos siellä on vielä joku työllään elävä, niin elä nyt helvetissä lastesi jalkaan ampujia äänestä. Mene vaikka persuihin tai pistä oma oppositioliike pystyyn jos hjallis ei kelpaa, mutta älä nyt suotta kuvittele että fantsualexit olisivat millään tavoin sinun puolellasi.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 611
 • Liked: 3354
 • Maanantaikappale
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #47 : 01.02.2020, 22:04:21 »
Mikä tää Kokoomus / Sekoomuksen 'pääministerivaatimus' oikein on? Jonkinlainen ajattelematon primitiivinen reaktio galluptuloksiin pohjautuen? Kuka halvattu tuollaisiin edes uskoo?
Soldier on
Weather the storm

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 771
 • Liked: 3944
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #48 : 01.02.2020, 22:07:18 »
Kokoomuksen kanssa kumpikaan ei voisi koskea kummemmin Eu-politiikkaan yms. Mitä voisi esim. tehdä:
1. Kiristää merkittävästi rikoslainsäädäntöä (väkivalta-, seksuaali- ja omaisuusrikokset
2. Lisätä oikeutta hätävarjeluun, kun suojelee itseään tai omaisuuttaan.
3. Tiukentaa selvästi kriteereitä kansalaisuuden saamiseksi.
4. Laittaa voimaan automaattiset karkotukset rikollisille ja toimeentulotuella eläville muukalaisille.
5. Poistaa kaksoiskansalaisuus rikoksiin syyllistyneiltä.
6. Tehostaa (hyvitykseksi 4.ja5.) työperäisten oleskelulupien käsittelyprosessia.
7. Leikata julkisia menoja (YLE, hallinnoista, järjestöjen tuista, ministeriöistä...)
8. Leikata rutkasti kehitysapua ja jonkin verran pakolaiskiintiötä.
9. Poistaa sananvapauden osalta uskonrauhanrikkomis- ja kiihottamispykälät (muuttaa yllytykseksi joukkotuhontaan tms.)
10. Poistaa autoilua yms koskevaa verotusta.

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 846
 • Liked: 16657
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #49 : 01.02.2020, 22:08:28 »
Suuri linjaerimielisyys vasemmistovihreiden ja kokoomuksen välillä lienee seuraava:

-mokutus sosiaaliturvalla vs. mokutusta ilman sosiaaliturvaa

Jos työmarkkinapolitiikasta ja sosiaaliturvasta löytyy sopu, niin kokoomuslaiset ja punavihreät mahtuvat samaan hallitukseen.

Vihr-vas: mokutusta sosiaaliturvalla = työtön mamu elelee perheineen KELAn tuilla, eli veronmaksajien rahoilla

Kokoomus: mokutusta ilman sosiaaliturvaa (mukamas) = mamu työllistetään hetkeksi johonkin palkkatuettuun työhön, josta saatu palkka on joka tapauksessa niin pieni, että elantoa jatketaan KELAn tuilla (+ mamun mukanaan tuoma perhe, joka elää 100%:sti sosiaaliturvalla). Summa summarum: mamu perheineen elää veronmaksajien rahoilla ja muutama kokoomuslainen "yrittäjä" (huomaa lainausmerkit) saa valden maksamaa työvoimaa firmaansa hetkeksi.

I fail to see the difference... näin niinkuin veronmaksajan näkökulmasta..
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 771
 • Liked: 8021
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #50 : 01.02.2020, 22:12:45 »
^Tuota juuri tarkoitin, selitit asian hyvin. Tätä kautta tarkasteltuna ei ole mitenkään mahdotonta, että kokoomus ja virhevasemmisto ovat yhdessä hallituksessa.

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 373
 • Liked: 5498
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #51 : 01.02.2020, 22:18:27 »
Kokoomuksen kanssa kumpikaan ei voisi koskea kummemmin Eu-politiikkaan yms. Mitä voisi esim. tehdä:
1. Kiristää merkittävästi rikoslainsäädäntöä (väkivalta-, seksuaali- ja omaisuusrikokset
2. Lisätä oikeutta hätävarjeluun, kun suojelee itseään tai omaisuuttaan.
3. Tiukentaa selvästi kriteereitä kansalaisuuden saamiseksi.
4. Laittaa voimaan automaattiset karkotukset rikollisille ja toimeentulotuella eläville muukalaisille.
5. Poistaa kaksoiskansalaisuus rikoksiin syyllistyneiltä.
6. Tehostaa (hyvitykseksi 4.ja5.) työperäisten oleskelulupien käsittelyprosessia.
7. Leikata julkisia menoja (YLE, hallinnoista, järjestöjen tuista, ministeriöistä...)
8. Leikata rutkasti kehitysapua ja jonkin verran pakolaiskiintiötä.
9. Poistaa sananvapauden osalta uskonrauhanrikkomis- ja kiihottamispykälät (muuttaa yllytykseksi joukkotuhontaan tms.)
10. Poistaa autoilua yms koskevaa verotusta.

Juuri näin ja näillä toimilla aikaansaatuja säästöjä voitaisiin käyttää Suomen sekopäisen tuloverotuksen ja autoilun verotuksen merkittävään alentamiseen, mikä puolestaan parantaisi kansalaisten surkeaa ostovoimaa. Molempien puolueiden kannattajille erittäin tärkeä asia.
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 313
 • Liked: 5057
 • Missä neon vaihtuu puuhun
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #52 : 01.02.2020, 22:33:29 »
Laadin karrikoidun taulukon poliittisesta tilanteesta.


Puolue HMM EU SosTu  Ilm
Kok     X  X!   -    greta/bizniz
RKP     X  X  ruots  greta
ViVa    X  X    X    greta
Kesk    X  X X(maak) greta/puu
KD      Jeesus/greta pelastaa
PS      - var. kansa minimi

selite:
HMM = humanit./halpatyö mamu
Sostu = sosiaaliturva/ym julkinen kiva
Ilm = asenne ilmastonmuutokseen
X = joo
- = ei
ruots = ruotsinkielisille
var. = varauksin
maak = kavereille himmeli


Hankalaa tulee PS:lla, taitaa tarvita sen 101 paikkaa. Sellainen vinkki, että nyt on saumaa EU-kritiikille maksuosuuksien kasvamisen vastustuksessa, vaikka selvähän se on muutenkin.
« Viimeksi muokattu: 01.02.2020, 22:49:04 kirjoittanut Lyyti »
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 393
 • Liked: 7807
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #53 : 01.02.2020, 22:53:54 »
Tässä nyt jää herrasmiehiltä kokonaan huomiotta se, mitä sanoin aikaisemmin. Eli, nykyisen kokoomusjohdon kanssa ei ole yhteistyöedellytyksiä. Pallo on kokoomuksen kenttäväellä, joiden homma on tiirailla ehdokkaitaan sillä silmällä, että ne ovat PS myönteisiä. Kirsi Pihat ja muut, joille ajatus PS yhteistyöstä on ällöä, saa joko kannatusta siellä kentällä tai sitten nämä menee vaihtoon.

Niin tai näin, jos Suomeen halutaan rationaalista politiikkaa, siitä huolimatta että kukaan ei siihen usko, silti, tämä on ainoa tie. Kokoomuksen kenttäväki tämän päättää. Muissa skenaarioissa tulee näitä vammahallituksia, joilla ei ole kansan mandaattia, ja jotka tekee mitä lystää piittaamatta juuri mistään seurauksista, kun ei se heidän kannatukseen vaikuta, kun eihän sitä ole alunalkaenkaan siihen rooliin..

premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Rauno Murju

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 751
 • Liked: 1500
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #54 : 01.02.2020, 22:58:03 »
Kokoomus on puolueista kaikkein talousliberaalein(myydään yhteinen omaisuus halvalla ulkomaille), liittovaltiomyönteisin ja kansallisvaltiovastaisin.

Petturi Orpon linjapuheessa ilmoitettiin suoraan että koti, uskonto tai isänmaa eivät ole nykyisen kokoomuksen arvoja.

Kokoomus puukottaa selkään heti kun mahdollista.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10570
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #55 : 01.02.2020, 23:47:28 »
Puolue ei voi olla uskottava EU- ja eurokritiikissään, jos se lähtee kokoomuksen kelkkaan. Sivumennen sanottuna se ei kyllä ole sitä muutenkaan. Ja entä maahanmuutto? Kokoomus halunnee lisää maahanmuuttoa jatkossakin, haluaako perussuomalaiset? Elina Lepomäen Twitterissä on oikein kiinnitettynä tviitti ja video, jossa hän hinkuaa Suomeen uusia suomalaisia. Hinkuaako perussuomalaiset?

Jos puolue ei ole valmis menemään samaan hallitukseen eri mieltä olevien puolueiden kanssa, niin se ei mene hallitukseen ollenkaan. Nykyisellään tarvittaisiin Jeesus tekemään ihmeitä jos päämäärä olisi edes se, etteivät hallituspuolueet vihaa toisiaan.

Kova luu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 434
 • Liked: 1209
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #56 : 01.02.2020, 23:56:57 »
Perussuomalaisen puolueen ongelma on se, että saman katon alle on kerääntynyt joukko ihmisiä, jotka kaikki kuvaavat itseään sanalla kansallismielinen. Kansallismielisyys tarkoittaa kuitenkin eri ihmisille eri asioita. Tämä käy hyvin ilmi pelkästään tätä ketjua lukemalla. Puoluejohdon mielestä se mieluisin, läheisin ja ideologisin yhteistyökumppani olisi kaikesta huolimatta kokoomus, mutta johtoporras välttelee antamasta suoraan tällaista mielikuvaa. Tältä se minun mielestäni näyttää, kun ulkopuolisena seuraan puolueen tekemisiä ja sanomisia.

Ulkopuolisen silmin katsottuna puolue pyrkii myös keräämään mahdollisimman suurta kannatuspotentiaalia, jolla se saisi vaaleissa ykkössijan. Jos puolue on saanut kannattajia kaikista suurista puolueista sekä nukkuvista, jokaisella puoluetta kannattavalla on oma mielikuva siitä, että perussuomalaiset ajaa juuri minun asiaani. Jos kannatusta on tullut ja tulee sekä oikealta että vasemmalta, miten puolue on ajatellut ratkaista linjaerot, kun kaikkia ei voi miellyttää.

Puolue ei voi olla uskottava EU- ja eurokritiikissään, jos se lähtee kokoomuksen kelkkaan. Sivumennen sanottuna se ei kyllä ole sitä muutenkaan. Ja entä maahanmuutto? Kokoomus halunnee lisää maahanmuuttoa jatkossakin, haluaako perussuomalaiset? Elina Lepomäen Twitterissä on oikein kiinnitettynä tviitti ja video, jossa hän hinkuaa Suomeen uusia suomalaisia. Hinkuaako perussuomalaiset?

Mietis tilannetta Itävallassa, olisiko sama sovellettavissa Suomeen? Enkä nyt tarkoita vihreitä vaan kokoomusta. Pitääkö olla joka asiasta samaa mieltä hallituksessa. Voisiko kumpikin hoitaa itseään lähinnä olevat asiat ja samalla antaa periksi toisissa asioissa? Pakko on sopeutua kompromisseihin, jos ylipäätänsä halutaan hallitukseen. Vai onko parempi olla oppositiossa niin kauan, että jotkut muut puolueet ajan mittaan lähentyy mielipiteiltään persuja?  Juuri tuo, että persuissa on arvoiltaan laidasta laitaan olevia kannattajia, tulee jatkossa olemaan iso ongelma, persuissa kun on sekä demareihin että kokoomukseen pettyneitä, miten  nämä saadaan toimimaan sulavassa yhteistyössä?

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 229
 • Liked: 11001
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #57 : 02.02.2020, 00:35:58 »
Kokoomus tekee virheen kun se kurmuuttaa työttömiä ja näyttää halun kurmuuttaa työttömiä jatkossakin. Nimittäin, jokainen nyt työssä oleva on potentiaalinen työtön tulevaisuudessa ja ihmiset ajattelevat elämää myös eteenpäin. Kokoomuksessa luullaan että nykyiset työssä olevat ovat voimiensa tunnossa ja haluavat liittyä kokoomuksen työttömiä potkivaan jengiin ja nostaa arvoaan, ja olla ns. parempaa väkeä. Ei se niin ole. Ihmiset tuntevat epävarmuuden ja pelkäävät joutua kokoomuksen politiikan kohteeksi. Yhteistyö persujen kanssa olisi helpompaa kun kokoomuksessa tunnistettaisiin se tosiasia että työttömiä potkimalla ei Suomi nouse, eikä kokoomuksen kannatus. Potentiaalisia työttömiä on liikaa. Ihmiset hakevat ennen kaikkea turvallisuutta.
« Viimeksi muokattu: 02.02.2020, 00:45:45 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 393
 • Liked: 7807
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #58 : 02.02.2020, 12:37:03 »
Juuri tuo, että persuissa on arvoiltaan laidasta laitaan olevia kannattajia, tulee jatkossa olemaan iso ongelma, persuissa kun on sekä demareihin että kokoomukseen pettyneitä, miten  nämä saadaan toimimaan sulavassa yhteistyössä?

Helppo homma.
Pitää vain ymmärtää, että hyvinvointi huonompiosaisille ja työpaikat työttömille tulee yrittäjien kautta.
Nämä ei ole vastakkain, toisinkuin väitetään.
Sille on syynsä miksi nämä on asetettu vastakkain keinotekoisesti, mutta ei siitä tässä sen enempää (laaja homma ja menisi ketju sivuraiteelle).
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 357
 • Liked: 6621
Vs: PS:n ja kokoomuksen yhteiselo
« Vastaus #59 : 02.02.2020, 14:13:47 »
Joo, nyky-Kokoomuksen kanssa en kyllä oikein näe mahdollisuuksia. Toisaalta, eipä heidän yhteydenottoihin tarvitse vielä reagoidakaan, elleivät jo ounastele seuraavia eduskuntavaaleja.

PS:n ei tarvitse reagoida Kokoomuksen kommentteihin mitenkään, eikä Kokoomusta todellakaan aleta nuoleskelemaan. Antaa Kokoomuksen hikoilla vielä vähän aikaa lisää, ja katsella galluppien kehittymistä. Jos Keskusta sakkaa, Kokoomus joutuu toimimaan vihervasurien kanssa, ja lopputuloksena on Six-pack MK2. Sitä ei haluta Kokoomuksessa, sillä se oli myös heille jokseenkin noloa, ja eivät saaneet ajettua juttujaan lävitse silloin niin kuin piti. Samalla pelataan aikaa EU:n osalta, ja katsotaan mihin suuntaan se menee. Jossakin vaiheessa kun alkaa nimittäin käydä esiin, että EU:sta ei todennäkäisesti tule enää yhtään mitään. Jos Unkaria aletaan rangaista, tai Brittien talous kääntyy nousuun, siinä alkaa olemaan EU:n johdolla melkoisia ongelmia selitellä toimiaan.

Siinä vaiheessa, kun EU:hun itsessään alkaa liittyä merkittäviä riskejä, Kokoomuksen on pakko pistää koko politiinen linjansa uusiksi. Siksi PS:n kannattaa jatkaa nykyisellä linjalla eteenpäin. Mitään ei tarvitse muuttaa. Voitaisiin piruuttaan tieten kysyä, että olisiko Kokoomus valmis ei-sitovan kansanäänestyksen järjestämiseen jatkosta EU:ssa, mikäli haluaa hallitukseen PS:n kanssa.

Tässä on sitten vielä se, että SDP:llä että Kepulla olisi voitettavaa, mikäli lähtisivät PS:n kanssa hallitukseen. Vaatisi puolueiden linjan muuttamista, mutta jostain syystä näen kannatuksen tippumisen vuoksi tämän olevan siellä suunnalla ajankohtaisempaa kuin Kokoomuksessa. SDP:lle tieten vaikeampaa, koska siellä on syvempi mokuintegraatioaste.

Tagit: kokoomus