Kirjoittaja Aihe: 2020-02-27 Vasemmistoliiton Misha Dellinger: Mielestäni meidän tulee tappaa fasistit  (Luettu 58957 kertaa)

Viljami

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 935
 • Liked: 6485
Olisi se kyllä makeaa olla persujen kansanedustaja nyt. En malttaisi olla jossain puheenvuorossa olla mainitsematta, että "koska nyt se todellinen vihan ja vihapuheen pääkeskittymä on löytynyt, en voi olla muistelematta erään keskustan kansanedustajan tokaisua keskustan hallituksessa olosta, että "olemme juuri oikeassa paikassa". Täten siis voimme todeta, että keskusta jakaa samat arvot vasemmistoliiton, Li Anderssonin ja Misha Dellingerin kanssa. Meillä täällä persuissa on, luojan kiitos, erilainen arvopohja."
For thirty years, Germans lectured Ukrainians about fascism. When fascism actually arrived, Germans funded it, and Ukrainians died fighting it - Timothy. D. Snyder

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 055
 • Liked: 131914
Yle: Li Andersson: "Tämä asia ei jää tähän" – Vasemmistoliiton toiminnanjohtajan perustama Twitter-tili kehotti tappamaan fasistit ja ilmastonmuutoksen kieltäjät 27.2.2020
Demokraatti: Nyt puhuu Li Andersson: ”Tämä asia ei jää tähän” 28.2.2020

Ja kuinkas kävi? Asia jäi heti, kun Dellinger ilmoitti eroavansa paikaltaan. Kun Dellinger kiisti tehneensä mitään, Andersson, Vasemmistoliitto ja valtamedia hyväksyivät selityksen.

Joissain lehdissä nostettiin vielä esille, että Li Andersson ei voinut olla tietämätön kaikesta, kun oli käynyt tilin kanssa keskustelua Dellingeriin viitaten, mutta tämäkin jäi siihen, kun Andersson kiisti, että oli tiennyt mitään.

Sen sijaan vasemmistolehdissä kirjoitettiin pikapikaa useampiakin juttuja, joissa tapaus nostettiin malliesimerkiksi vastuullisuudesta ja nopeasta asioiden käsittelystä.

Kansan Uutiset: Vasemmistoliiton sauna kärysi, mutta ei palanut 28.2.2020
Ny Tid: Vf reagerade snabbt på våldsretorik – verksamhetsledare avgår 28.2.2020
Kansan Uutiset: Vihaviesteistä tuli äkkilähtö 6.3.2020 (maksumuuri)

Lainaus käyttäjältä: Rane Aunimo, Demokraatti
Yle julkaisi juttunsa torstaina kello 18.23. Dellingerin eroilmoitus perjantaina tuli vähän ennen puoltapäivää. Jutun ilmestymisestä eroon ehti siis kulua alle 18 tuntia. Siitä voi moni muukin puolue ja möhlinyt vaikuttaja ottaa mallia, kuinka vakaviin virheisiin tulee suhtautua.
Demokraatti: Tapaus-Dellinger: Harjaaminen vei vasemmistoliitolta alle 18 tuntia – siitä mallia muillekin 28.2.2020
 
Vasemmistoliitto suhtautui tapaukseen ei harjaamalla vaan tuomitsemalla "väkivallan ja väkivallalla uhkailun". Dellingeriä ei erotettu mistään, ei syytetty virheistä eikä edes moitittu vaan kehuttiin erotiedotteessa. Valtamediasta (Ilta-Sanomat kai ainoa poikkeus) ei koskaan selvinnyt, että murhakehotukset kohdistuivat muun muassa Jussi Halla-ahoon, Laura Huhtasaareen ja Jari Ehrnroothiin "fasisteina", eikä puolueen nettisivuilta edes sitä, että kyse oli murhakehotuksista.

Tapaus oli kyllä julkisuuden osalta pääosin purkissa Ylen uutisesta Dellingerin eroilmoitukseen 18 tunnissa, mutta tapahtumat alkoivat jo useita päiviä ennen Ylen uutista. Vasemmistoliiton edustajat yksinkertaisesti kieltäytyivät vastaamasta useiden tiedotusvälineiden yhteydenottopyyntöihin, kunnes Ylen jutun jälkeen ryhtyivät kieltämään, että Dellinger olisi tehnyt mitään väärää. Tapaus kuihtui julkisuudessa Dellingerin eroon, koska valtamediat hyväksyivät vastaväitteittä kaiken, mitä Dellinger ja Andersson sanoivat.

Juu, totta kai oikeistolaisiin nimeltä kohdistuvien vihaviestien takana oli kaksi anonyymiksi jäävää Vasemmistoliittoon millään lailla liittymätöntä radikaalia, joille Dellinger oli luovuttanut taakseen katsomatta tilinsä tunnukset vuosia sitten.

Juu, tietenkään turkulaiselle Anderssonille ei ollut vuosien varrella valjennut, että vaikka turkulaisen puoluekoneiston Dellingerillä on ollut välillä villejä väkivaltafantasioita, ne saattavat liittyä myös hänen Twitter-tilinsä samantyylisiin purkauksiin.

Lainaus
Pääkirjoitus, Vihapuheella flirttailu kostautui, ja se on oikein

[...]

Dellingerin tapaus on hyvä esimerkki myös siitä, ettei yhteisiä asioita voi hoitaa samanaikaisesti omilla kasvoillaan julkisuudessa ja anonyymisti verkossa räyhäten. Totuus tulee aina jossain vaiheessa ilmi.
Hämeen Sanomat 29.2.2020

Dellingerin tapaus on hyvä esimerkki siitä, että ammattilaisten kohuihin tarjoama ohje, että myönnä heti kaikki avoimesti, ettei kohu pitkity, on joskus huonoin neuvo. Kohu ei välttämättä pitkity, eikä totuus tapauksesta tule ilmi, kunhan välit valtamediaan ovat kunnossa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 973
 • Liked: 13235
 • Puhekin on teko
Pitäisi vaatia Raija Toiviaisen kannaottoa asiaan. Tappouhkaukset näkyy olevan toimittajillekin ok, kunhan ne tehdään sopivan aatteen nimissä.

rätkä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 477
 • Liked: 1282
Olisi kiva tietäöä miten Misha nyt rahoittaa aanarkisminsa. Oma ero duuneista johtanee karensiin kuitenkin. Maksaako puolue kuitenkin kovat erorahat, löytyikö jo läheltä sopiva hillotolppa vai pitääkö lähteä tekemään jotain työtä?

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 150
 • Liked: 6998
 • Sus siunatkoon
Pitäisi vaatia Raija Toiviaisen kannaottoa asiaan. Tappouhkaukset näkyy olevan toimittajillekin ok, kunhan ne tehdään sopivan aatteen nimissä.

Kantelun tai useamman tekemisellä asia ilmeisesti hoituu. Kanteluilla on myös virkistetty Päivi Räsäseen kohdistuvaa syyteharkintaa ja tutkimista.
"Kokoomusvihassa ei ole mitään huvittavaa. Kolmannen polven kokoomuslaisena totesin 2000- luvun alussa, ettei Kokoomusta enää voi äänestää, eikä naurattanut minua yhtään silloin eikä edelleenkään." -- Emo

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 893
 • Liked: 1881
Olisi kiva tietäöä miten Misha nyt rahoittaa aanarkisminsa. Oma ero duuneista johtanee karensiin kuitenkin. Maksaako puolue kuitenkin kovat erorahat, löytyikö jo läheltä sopiva hillotolppa vai pitääkö lähteä tekemään jotain työtä?

Eiköhän se ole johonkin ammattiliittoon tai sopivaan yhdistykseen palkattu ja voi jatkaa muuta toimintaansa kaikessa rauhassa.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 565
 • Liked: 15478
 • Mostly peaceful
Eri reilu meininki Antilla:

Kyseessä on ilmeisesti sama toveri Rautiainen joka muutama päivä sitten oli Uuden Suomen Puheenvuorossa oli pahoillaan siitä, että perussuomalaisten pahoinpitely ei ole hyväksyttävää.

Ilmeisesti. Tuomittu väkivaltarikollinen. Todennäköisesti soma-Lin silmäterä...


Lainaus
Antti Rautiainen
Törkeää menoa Tampereen poliisilta ja syyttäjältä - huutelu & ärsyttäminen on heidän mukaan "väkivaltaisen mellakan johtamista". Tuskin menisi läpi edes Venäjällä.

Rangaistusvaatimus on kuitenkin vain ehdollista ja sakkoa. Ilmeisesti tämä on "suomalainen mellakka", josta sitten sellainen rangaistus ettei selvästikään edes syyttäjä usko että tämä olisi "mellakka" missään muualla maailmassa.

Seuraavaksi Suomessa: mellakkasyytteet kaikille, jotka osoittavat negatiivisia tai positiivisia tunteita julkisella paikalla ja liian näkyvästi tai äänekkäästi.

Muistaakseni jonkinlainen äärivasemmiston mielenosoitusspesialisti, joka toimitteli Venäjältä pois potkimisen aikoihin (toimi väkivaltaisessa anarkistiryhmässä) Kansan Uutisissa.

Valtamedia valkopesee TAAS väkivaltaisten anarkistien toimintaa!
https://mvlehti.net/2018/07/16/valtamedia-valkopesee-taas-vakivaltaisten-anarkistien-toimintaa/
Lainaus
Vanhamedian mukaan Helsingin poliisi otti kiinni ”kadunvaltausta suunnitelleen joukon” Kiasman edessä Helsingissä. Tämän joukon tarkoitus oli mitä ilmeisemmin estää presidenttien autosaattueiden sujuva kulkeminen.

Meidän rehellinen vanhamediamme ei kuitenkaan sanallakaan kerro, että kadunvaltauksen takana oli anarkistinen A-ryhmä – itseään ”antifasisteiksi” kutsuvat henkilöt.
.....................................
Aikaisemmin päivällä, juuri ennen mielenosoituksen alkua, kyseisestä anarkistiryhmästä käytiin kuvaajan päälle.

Tilanne on nähtävissä Junes Lokan striimiltä kohdasta 35:30 eteenpäin.
(linkki Juneksen videoon artikkelissa)

Anarkisti Antti Rautiainen raivostuu yleisellä paikalla kuvaamisesta
https://www.youtube.com/watch?v=TZW6753NXzw
Lainaus
Anarkisti Antti Rautiainen raivostuu yleisellä paikalla kuvaamisesta ja hyökkää kimppuun.
Tapahtumalla oli lukuisia silminnäkijöitä ja hänestä on tehty rikosilmoitus.

Väkivallakko videolla on tunnistettu Antti Rautiaiseksi. Ymmärtääkseni Soy Boyna twitterissä.
anttirautiainen.livejournal.com/profile

Lainaus
yhdistysrekisteristä löytyy Suomen anarkistiliikkeen tuki ry. Sen hallituksen jäseninä on A-ryhmän Antti Rautiainen ja muita anarkisteja.
https://www.aviisi.fi/2016/11/kokouksia-lukupiireja-vallankumous-mita-anarkistit-oikeasti-tekevat/

Tunnusti tekonsa fb:ssä, mutta kutsui sitä tönimiseksi:
Lainaus
Salopuro Petri Kalevi rupesiko harmittaa??

Antti Rautiainen Säkö tossa juokset pakoon?

Salopuro Petri Kalevi en..miksi olet väkivaltainen??

Antti Rautiainen Miksi retard hunter tönii erimielisiä?

Katja Nummenranta  Kukahan tossa tönii ja ketä :D

Antti Rautiainen  retard hunter on tunnettu tönijä. Jos sä tönit, niin sua tönitään.
https://www.facebook.com/antti.i.rautiainen

Jos sä tönit, niin sua tönitään.

Antin mielestä väkivalta ratkaisee ongelmia:

Lainaus
Suomessa Antti Rautiainen on puolestaan esittänyt, että anarkistit eivät
niinkään vastusta väkivaltaa sinänsä vaan nimenomaan valtion väkivaltamonopolia.
Jyväskylän kirjastopuukotusta kommentoivassa blogikirjoituksessa
Rautiainen muun muassa kirjoittaa seuraavasti:
Lainaus
Väkivallan määrä on siis aivan toissijainen kysymys, olennainen kysymys
on väkivallan oikeutus. On huono asia, jos väkivallan käyttöön
ajaudutaan, mutta on aivan yhtä huono asia jos väkivaltaa ei käytä
tarpeeksi silloin kun se on oikeutettua. Usein unohdetaan (tarkoituksenmukaisesti?),
että myös virkahenkilöiden käyttämä väkivalta on
väkivaltaa. Jos väkivalta kuitenkin ymmärretään johdonmukaisesti,
on yhteiskunnassamme oikeastaan poliittinen konsensus siitä että
kansallissosialisteja vastaan on käytettävä väkivaltaa – erimielisyyksiä
on lähinnä siitä, kuuluuko tämä väkivallan käyttö yksinomaan virkavallalle,
vai myös yksityishenkilöille. (Rautiainen 2013a.)
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/232092/ANARKIST.pdf

Kiakkovierasjuhlat onnistuivat yli odotusteni
http://anttirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155821-kiakkovierasjuhlat-onnistuivat-yli-odotusteni
Lainaus
Itse olen järki-ihminen, ja jos materian tuhoaminen ja väkivalta ovat joskus tarpeen, haluan niiden olevan konkreettista enkä symbolista. En myöskään halua lähteä tappeluun jota en voi voittaa myös konkreettisesti.

On anarchism and violence
https://avtonom.org/en/pages/anarchism-and-violence
Lainaus
Some claim, that anarchism opposes violence, as for anarchists means and ends meet. But only second statement is correct, wherease first is not. This because in anarchism violence is not only means, but in a certain sense a goal in itself.
..............
 in anarchy everyone has a potential possibility to give a sentence and to punish. And that, by definition, is violence. Thus anarchism is for violence.

Antti Rautiainen
https://avtonom.org/en/people/antti-rautiainen

Sanoista tekoihin...

...varmasti lämmin ja kostea anarkistipesä kiitti illalla...

Muistaakseni tuosta Helsingin miekkarissa tehdystä pahoinpitelystä tipahti Antille tuomio.
Lainaus käyttäjältä: Joutselkä
minun mielestäni suomalaisia ovat kaikki Suomen kansalaiset asuinpaikasta ja äidinkielestä riippumatta.

Pullervo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 301
 • Liked: 23916
 • antikomintern
Vasemmistoliiton läntisen alueen entistä (viha)toiminnanjohtajaa, nykyistä "puolueisiin sitoutumatonta politiikan, yhteiskunnan, järjestöjen ja organisaatioiden asiantuntija" Misha Dellingeriä koskeva esitutkinta epäillystä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on saatu kesällä päätökseen ja juttu on siirretty syyttäjälle syyteharkintaan.

https://www.suomenuutiset.fi/vasemmistoliiton-ex-toiminnanjohtajan-juttu-eteni-syyteharkintaan-perusti-twitter-tilin-jolta-lahetettiin-tappouhkauksia/ (25.9.2020)
Lainaus
Vasemmistoliiton ex-toiminnanjohtajan juttu eteni syyteharkintaan – perusti Twitter-tilin, jolta lähetettiin tappouhkauksia

Poliisi sai kesällä valmiiksi esitutkinnan vasemmistoliiton entiseen toiminnanjohtajaan Misha Dellingeriin liittyvässä jutussa, jossa rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Lounais-Suomen poliisi tiedotti helmikuussa aloittaneensa esitutkinnan Misha Dellingerin perustamasta Twitter-tilistä. Rikosnimikkeenä oli tuolloin kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Poliisi vahvistaa nyt Suomen Uutisille, että tutkinta saatiin päätökseen kesällä ja että juttu on siirtynyt syyteharkintaan.

Raakoja murhakehotuksia ja natsittelua

Suomen Uutiset kertoi 27. helmikuuta, että Dellingerin perustamalta Twitter-tililtä on lähetetty raakoja murhakehotuksia – sekä erikseen nimetty vihan kohteita. Viesteissä esimerkiksi kehotetaan tappamaan fasistit ja ilmastonmuutoksen kieltäjät.

[...]

Dellinger irtisanoutui helmikuussa tehtävästään vasemmistoliiton toiminnanjohtajana ja vetäytyi julkisuudesta. Viime aikoina Dellinger on jälleen aktivoitunut Twitterissä, jossa hän esiintyy omalla nimellään.

Dellinger kertoo nykyään olevansa ”puolueisiin sitoutumaton politiikan, yhteiskunnan, järjestöjen ja organisaatioiden asiantuntija.”

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 055
 • Liked: 131914
Vasemmistoliiton läntisen alueen entistä (viha)toiminnanjohtajaa, nykyistä "puolueisiin sitoutumatonta politiikan, yhteiskunnan, järjestöjen ja organisaatioiden asiantuntija" Misha Dellingeriä koskeva esitutkinta epäillystä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on saatu kesällä päätökseen ja juttu on siirretty syyttäjälle syyteharkintaan.

https://www.suomenuutiset.fi/vasemmistoliiton-ex-toiminnanjohtajan-juttu-eteni-syyteharkintaan-perusti-twitter-tilin-jolta-lahetettiin-tappouhkauksia/ (25.9.2020)

Twitterissä Dellinger naureskelee Suomen Uutisten jutun kohdille, joissa Dellinger uhoaa nimimerkin takaa, että hänellä on oikeus tappaa fasistit, koska fasistien tappaminen on vain itsepuolustusta, ja että Jussi Halla-aho on fasisti.

No, tämähän ei onneksi enää mitenkään kuulu Li Anderssonille, koska Dellinger on sivujensa mukaan "puolueisiin sitoutumaton".
« Viimeksi muokattu: 26.09.2020, 13:26:10 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ajattara

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 879
 • Liked: 4274
 • Strange Death of Europe
Odotan malttamattomana valtamedian lukuisia pääkirjoituksia, kolumneja yms. vasemmiston liepeillä pyörivästä väkivaltaisesta ääriaineksesta ja ilmiön vaarallisuudesta koko yhteiskunnalle, demokratialle ja oikeusvaltiolle. .  :silakka:

War is Peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.

uuninpankko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 634
 • Liked: 1979
Odotan malttamattomana valtamedian lukuisia pääkirjoituksia, kolumneja yms. vasemmiston liepeillä pyörivästä väkivaltaisesta ääriaineksesta ja ilmiön vaarallisuudesta koko yhteiskunnalle, demokratialle ja oikeusvaltiolle. .  :silakka:

Nämähän menee nopeasti.

Mitähän kuuluu al-Taeen tutkinnalle?

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 311
 • Liked: 23835
 • Death to the Russian invaders!
Kun Suomen Vastarintaliike on kielletty Korkeimman oikeuden päätöksellä, odotan myös että Vasemmistoliittokin kiellettäisiin. Vasemmistoliitto on kerännyt riveihinsä väkivaltaisia ja rikollisia ääriaineksia, joten se on "toiminut olennaisesti vastoin lakia" vähintään samassa määrin kuin Suomen Vastarintaliike.

Lisäksi Vasemmistoliiton juuret ovat vuonna 1918 Neuvostovenäjällä perustetussa Suomen Kommunistisessa Puolueessa, jonka suora työnjatkaja se on, sillä se perustettiin sen pohjalle 1990 SKP:n lopettasessa samalla poliittisen toimintansa (nykyinen SKP on eri juttu). Jo alusta lähtien SKP/Vasemmistoliitto oli rikollinen ja murhanhimoinen organisaatio sen jäsenten tappaessa jopa toisiaan sekä vähittäin että tukuttain (esim. Kuusisen klubin murhat). Lisäksi se osallistui, sillä sehän toimi juuri Neuvostovenäjällä ja Neuvostiliitossa aktiivisesti perustamisestaan lähtien aina viime sotine loppuun saakka, Leninin ja Stalinin ajan puhdistuksiin ja murhiin Neuvostoliitossa yleisemminkin. Lisäksi SKP harjoitti Suomessa vakoilua ja sabotaasia sekä ennen sotia, että sen jälkeen - ja teki, tietenkin, myös murhia ainakin ennen sotia ja niiden aikana.

Lisäksi kommunistien veriteot ylittävät määrässään minkä tahansa muun poliittisen aatesuunnan veriteot huomattavasti, ja Euroopan neuvosto on tuominnut päätöslauselmassaan kommunismin rikokset 25.1.2006, jolloin se vaati kommunistipuolueen perillisiä tutkimaan menneisyyttään kriittisesti ja tunnustamaan ja tuomitsemaan kommunistihallintojen rikokset. Vasemmistoliitto ei ole tehnyt näin, joten se on myös vähintään "hyvien tapojen vastainen". Ja sen verran kuin sananvapautta voi käyttää väärin, niin juuri SKP/Vasemmistoliitto on käyttänyt sitä väärin kansankiihottamiseen, laittomuuksiin ja väkivaltaan yllyttämällä.

PS
Oikeasti en halua, että Vasemmistoliitto kiellettäisiin, sillä kannatan sananvapautta ja demokratiaa. Silläkin uhalla, että sen siipien suojissa kasvaa tällaisia äärijärjestöjä. Itse asiassa haluaisin, että Suomen Vastarintaliikekin saisi toimia vapaasti, vaikka sekin on mielestäni varsin mieletön ja vastenmielinen. Halusin tällä vain esittää, että kun kerran Suomen Vastarintaliike on, vastoin länsimaisia vapauksia ja ilman todellisia oikeudellisian perusteita, kielletty, niin samoin - mutta paljon painavemmin - perustein voitaisiin kieltää Vasemmistoliitto.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 934
 • Liked: 19367
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Paperi-TS tänään:

Lainaus
Rauman kaupunkikehitysjohtajan valintaa valmisteleva toimikunta päätti keskiviikkona kutsua haastatteluun seitsemän henkilöä.

Myöskään Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajan pestistä Twitter-kohun seurauksena eronnut turkulainen Misha Dellinger ei tullut kutsutuksi haastatteluun. Dellingerin sittemmin suljetulla tilillä julkaistiin viestejä, joissa muun muassa kehotetaan tappamaan fasistit ja ilmastonmuutoksen kieltäjät.

Misha ei tullut kutsutuksi. Outoa! ;D
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 952
 • Liked: 43545
 • Ego sum Spartacus
Voihan  :silakka:

Invalid Tweet IDhttps://twitter.com/MiskaDellinger/status/1347969086488256516
Lainaus
Tehdään nyt selväksi: Trump on maanpetturi, jonka ainoa ja oikea paikka on vankilassa tai pahempaa. Sama pätee hänen lähipiiriinsä.

Pitäisi myös olla tyhmemmällekin selvää, että sama looginen päätepiste on suomalaisilla liikkeillä, jotka jakavat Trumpin arvot ja tavoitteet.

Lisätty lainaus ja linkki twiittiin.

Kauko-Aatos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 816
 • Liked: 4029
Miettikääpä sitä ulinan ja ulvomisen määrää, jos ihan minkä muun tahansa puolueen kuin äärikommunistisen Vasemmistoliiton vitosketjun nobody vasen pakki huutelisi julki tällaisia väkivalta- ja murhafantasioita. Veikkaanpa että eräskin valtakunnansyyttelijä heräisi koomastaan.
Eipä silti, näkeehän tästäkin finninaamasta ettei hänestä henkilökohtaisesti ole näitä haaveitaan toteuttamaan, mutta ajatuskin on teko, vai miten se nyt meni.
"Keskustan hallintovaliokuntaryhmän kanta al-Holin leirillä oleviin suomalaisiin on selkeä. Emme hyväksy massapalautuksia, myös lasten osalta tilanne harkittava tarkkaan. Vapaaehtoisesti kalifaattiin lähteneet ovat itse kohtalonsa valinneet. Jääkööt sinne". King in the North. Defender of Lapland, Mikko Kärnä (kesk.)

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 219
 • Liked: 15604
 • Manner-Suomen Tasavalta
^^Misha on muuten suunnilleen niin valkoihoinen kuin olla voi, mutta twitter-profiilikuvaa on hämärretty niin että hän vaikuttaa mustalta? ??? Ja poseerauskin viestii ikään kuin uhmaa, niin kuin mustilla aktivisteilla joskus on tapana.

Isommasta kuvasta näkee että hän ei ole musta, mutta kuinka moni viitsii viestivirrassa klikata henkilön twitteriin ja siitä profiilikuvaan?
« Viimeksi muokattu: 12.01.2021, 21:01:54 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 009
 • Liked: 23415
 • Persuhtava keskustelija
Misha on koulukiusattu heikko rääpäle, joka on kommunismin löytämisen myötä voimaantunut ja huomannut että heikompikin uskaltaa somessa uhota.

Ei jatkoon, ei edes omat taida pitää tyypistä. Eikä ihme.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 625
 • Liked: 12095
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Tällä hetkellä virkomassa ja poliiseina on täysin saman aatteen taposia jotka juuri ja juuri malttavat olla puheissaan uunittamatta perussuomalaisia ja muita kansallismielisiä, mishan aika on vähän myöhemmin.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 952
 • Liked: 43545
 • Ego sum Spartacus
 :facepalm: x 10 000

Invalid Tweet ID
https://twitter.com/MiskaDellinger/status/1348976927835627521

Lainaus

Misha Dellinger
@MiskaDellinger
·
28min
Juuri näin. Sanoilla on vaikutusta myös oikeassa elämässä.
Lainaa twiittiä
Anu Vehviläinen
@AnuVehvilainen
 · 1t
Kansanedustaja on joutunut väkivaltaisen käyttäytymisen kohteeksi. Teko on tuomittava. Edustajien fyysinen koskemattomuus on tärkeä osa uskottavaa demokratiaa. Me suomalaiset emme voi koskaan hyväksyä sitä, että edustajamme joutuvat väkivallan kohteeksi. #eduskunta #demokratiaBellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 439
 • Liked: 5969
Tämä Mishan yllyttäminen voitaneen laskea ihan samanlaiseksi kiihottamiseksi kuin Trumpin twiitit. On aika uskomatonta, että ikäänkuin ihmisiltä poistetaan oma vastuu ja "houkuttelijaa" syyllistetään. Ennen vanhaan tavattiin lapsille sanoa, että hyppäätkö sinä kaivoon, jos kaveri niin käskee, kun yritti selittää jotain typeryyttä sillä, että kaveri pyysi tekemään.
 On tietysti täydellisesti toinen asia, jos joutuu kiristyksen tai pakon alla tekemään jotain, mutta tässä on kyse ihan tahdonalaisista asioista ja itse en voi oikein nähdä länsimaisen vapauskäsitteen omaksuvana syypääksi sitä, joka vihjaa tekemään jotain. Mielestäni Trumpilla on korkeintaan moraalinen vastuu siitä mitä on kirjoitellut twitteriin, mutta ihan yhtälailla useat amerikkalaiset ovat kiihottaneet toisiaan kaduille protestoimaan vaalituloksia ja taas toisaalta BLM ja "I can't breath"-liikkeet ovat oma kiihottumisen lukunsa.
 Eli mielestäni Misha voi fantasioida vaikka minkälaisesta leirityksestä, kirjoittaa siitä somessa ja tästä joku anarko-marko-konklaavi saa päähänsä alkaa pistää pystyyn Gulagia, niin siitä vaan kokeilemaan. Linnaan ei jouda vieno kirjoittelija vaan yli-imbesillit kiihottuneet. Jokaisella on vastuu omista toimistaan ja vastuu voi oikeastaan olla silloin jaettua, kun kehottajalla on jonkinasteinen direktio-oikeus teon suorittajaan. Laittomistakin asioista voi joskus olla käytännössä mahdoton kieltäytyä (esim. sotarikokset & liivijengien hierarkia & rikollisjengit jne).

Aimo Räkä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 374
 • Liked: 2124
 • pitäisi nähdä rikkautena
  • Rocker
Dellinger vihaa fasisteja ja fasistit taas no keitäs ne nyt ovatkaan...

https://www.historyda.org/post/will-the-real-fascism-please-stand-up

... niin niitä vasemmistolaisia. En minäkään vihaa vasemman laidan kulkijoita niin paljon kuin Dellingerin Misha.

Mutta Trumpista sen verran että hän ei ole fasisti.
Tämä maa on suomalaisten.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 952
 • Liked: 43545
 • Ego sum Spartacus

https://twitter.com/Esasalminen3/status/1354356198422753280

Invalid Tweet ID
https://twitter.com/moonshin3mik3/status/1354386598943731718


https://twitter.com/PasiVirtala/status/1354400232122048517


https://twitter.com/laku24428442/status/1354351039189819393


https://twitter.com/toolit4yall/status/1354364312631074816

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 261
 • Liked: 24358
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."

Se voi olla että muisti pätkii, myönnän. Vastuumedia puhuu silti mielestäni aina "töhrimisestä" kun kohteena vas ja vihr.

Mutta kun on antifa, blm yms niin silloin ne on "graffitien maalaamista".

Ero se on pienikin ero.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 055
 • Liked: 131914
Lainaus
Valtakunnansyyttäjän mukaan rikosta ei tapahtunut: Vasemmistoliiton toiminnanjohtajan perustamalla Twitter-tilillä julkaistiin tappouhkauksia

Vasemmistoliiton läntisen alueen eli Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen entistä toiminnanjohtajaa epäiltiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan Twitterissä julkaistujen viestien perusteella. Valtakunnansyyttäjän mukaan rikosta ei tapahtunut.

[...]

Valtakunnansyyttäjän päätös on tehty ei rikosta -perusteella.

– Valtakunnansyyttäjä on päätöksessään katsonut, että kyseiset viestit ovat kohdistuneet yhteiskunnallisten ja poliittisten mielipiteiden perusteella määrittyviin ihmisryhmiin eikä niistä ole tunnistettavissa sellaista vakaumusta, jonka perusteella määrittyvät ihmisryhmät saavat kiihottamisrikoksessa tarkoitettua suojaa heihin kohdistuvalta uhkaavalta viestinnältä, kertoo syyttäjälaitos tiedotteessaan.

Valtakunnansyyttäjä katsoo lisäksi, että viesteissä ilmastonmuutoksen kieltäjiksi, fasisteiksi tai natseiksi kuvattujen ihmisten ryhmittymät eivät myöskään ole riittävän pysyviä tai tarkkarajaisia muodostaakseen kiihottamisrikoksessa tarkoitettua kansanryhmää.
Yle 29.9.2021

Ihmisryhmien ja nimeltä mainittujen ihmisten murhaamiseen yllyttäminen heidän yhteiskunnallisten ja poliittisten mielipiteidensä vuoksi ei näköjään ole laitonta kiihottamista, mutta terroristien tulotason kertomatta jättäminen on.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 292
 • Liked: 26945
Valtakunnansyyttäjä katsoo lisäksi, että viesteissä ilmastonmuutoksen kieltäjiksi, fasisteiksi tai natseiksi kuvattujen ihmisten ryhmittymät eivät myöskään ole riittävän pysyviä tai tarkkarajaisia muodostaakseen kiihottamisrikoksessa tarkoitettua kansanryhmää.

Merkillepantavaa on, että samalla Twitter-tililllä on mm. eräs YLEn sivuilla kolumneja julkaiseva henkilö nimetty fasistiksi. Eikö tässä olisi aineksia edes laittomaan uhkaukseen?

Mielenkiintoisesti Junes Lokka on ilmeisesti joutunut nyt syytteeseen ehdotettuaan kuolemanpartioiden palkkaamiseen groomingilmiön ratkaisemiseen. Onko groomaajat sitten riittävän pysyvä ja tarkkarajainen kansanryhmä?:

Junes Lokka taas syytteessä: ehdotti ”kuolemanpartioita”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/484cff38-d511-433c-98bd-6b5a7f40a67f

Lainaus
Syyttäjä vaatii Junes Lokalle vähintään kahden kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.
...
Lokka jätti Oulun valtuustolle sekä kirjallisessa että suullisessa muodossa esityksen, jossa hän esitti Turvallinen Oulu -hankkeen hylkäämistä ja sitä, että rahoilla edistetään kunnasta muuttoa ja palkataan ”kuolemanpartioita”. Syytteen mukaan Lokka viittasi esityksellään siinä mainitun grooming-ilmiön ratkaisemiseen laittomin keinoin.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 415
 • Liked: 7939
Onko kyllä oikeasti mielenkiintoinen oikeuskäsitys meirän syyttäjä-Raijalla.
Raija kokee asioiden olevan tämmöttis ja se on sit laki se. :)
Nih.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4169
Lainaus
Valtakunnansyyttäjän mukaan rikosta ei tapahtunut: Vasemmistoliiton toiminnanjohtajan perustamalla Twitter-tilillä julkaistiin tappouhkauksia

Vasemmistoliiton läntisen alueen eli Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen entistä toiminnanjohtajaa epäiltiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan Twitterissä julkaistujen viestien perusteella. Valtakunnansyyttäjän mukaan rikosta ei tapahtunut.

[...]

Valtakunnansyyttäjän päätös on tehty ei rikosta -perusteella.

– Valtakunnansyyttäjä on päätöksessään katsonut, että kyseiset viestit ovat kohdistuneet yhteiskunnallisten ja poliittisten mielipiteiden perusteella määrittyviin ihmisryhmiin eikä niistä ole tunnistettavissa sellaista vakaumusta, jonka perusteella määrittyvät ihmisryhmät saavat kiihottamisrikoksessa tarkoitettua suojaa heihin kohdistuvalta uhkaavalta viestinnältä, kertoo syyttäjälaitos tiedotteessaan.

Valtakunnansyyttäjä katsoo lisäksi, että viesteissä ilmastonmuutoksen kieltäjiksi, fasisteiksi tai natseiksi kuvattujen ihmisten ryhmittymät eivät myöskään ole riittävän pysyviä tai tarkkarajaisia muodostaakseen kiihottamisrikoksessa tarkoitettua kansanryhmää.
Yle 29.9.2021

Ihmisryhmien ja nimeltä mainittujen ihmisten murhaamiseen yllyttäminen heidän yhteiskunnallisten ja poliittisten mielipiteidensä vuoksi ei näköjään ole laitonta kiihottamista, mutta terroristien tulotason kertomatta jättäminen on.
Eli sosialisteihin ja kommareihin voi kohdistaa vastaavaa kielenkäyttöä aivan yhtä lailla.

Meidän pitänee tappaa sosialistit? Tai ehdottaa sellaista.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 007
 • Liked: 50325
Onko kyllä oikeasti mielenkiintoinen oikeuskäsitys meirän syyttäjä-Raijalla.
Raija kokee asioiden olevan tämmöttis ja se on sit laki se. :)
Nih.

Ilmeisesti sitten on myös ok sanoa tahtovansa tappaa suvakit ja ilmastomuutoshysteerikot, koska ei se liene sen pysyvämpi ihmisryhmä ole kuin fasistitkaan (joiksi usein nimitetään esim. meitä persuja).

Groomingrikolliset ovat tietty enemmän ihmisryhmä: he ovat matumiehiä ja usein myös muhamettilaisia. Raija Toiviainen tajusi heti kenestä puhutaan, vaikkei Junes Lokka täsmentänyt groomingporukoita tarkemmin.


Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 415
 • Liked: 7939
Lainaus käyttäjältä: Kekkeruusi
Eli sosialisteihin ja kommareihin voi kohdistaa vastaavaa kielenkäyttöä aivan yhtä lailla.

Meidän pitänee tappaa sosialistit? Tai ehdottaa sellaista.

Lainaus käyttäjältä: Emo
Ilmeisesti sitten on myös ok sanoa tahtovansa tappaa suvakit ja ilmastomuutoshysteerikot, koska ei se liene sen pysyvämpi ihmisryhmä ole kuin fasistitkaan (joiksi usein nimitetään esim. meitä persuja).

Groomingrikolliset ovat tietty enemmän ihmisryhmä: he ovat matumiehiä ja usein myös muhamettilaisia. Raija Toiviainen tajusi heti kenestä puhutaan, vaikkei Junes Lokka täsmentänyt groomingporukoita tarkemmin.

Eijei. Syyttäjä-Raija on ilmoittanut, että hän testailee näitä rajoja. Tällä hetkellä Raijan rajojen veto näyttää siltä, että "väärässäolevilla" on erittäin olematon toiminnan- ja sanavapauden liikkumatila, kun taas "oikeassaolevilla" on käytännössä täysin vapaa kenttä tehdä ihan mitä huvittaa. Raija kokeilee juttuja, se on hänen mielestä valtakunnansyyttäjän homma. Oikeuskandeilta tämmöistä voi jopa odottaa, kun se syvällisempi perehtyminen vakiintuneisiin käytäntöihin on jäänyt todistettavasti pänttäämättä.

Edit.
Syyttäjä-Raijan rajojen vedossa, se kuka on väärässä ja joutuu Raijan määrittelemään paitsioon (=menettää kaikki oikeudet puhua ja toimia) ja se, kuka on oikeassa ja saa tehdä ihan mitä huvittaa, perustuu Raijan omaan subjektiiviseen kokemukseen oikeasta ja väärästä. Tämä vaihtelee sitten vaikka verensokeritasojen mukaan, että millä fiiliksellä Raija jakaa oikeutta. Kuukautiskierron mielialavaihtelut tuskin tuossa iässä enää vaikuttaa Raijan subjektiiviseen oikeuskäsitykseen, mutta sinänsä jännittävää, että tämä mielialojen vaihtelu, valtakunnansyyttäjän subjektiivinen asioiden kokeminen, tulisi määritellä lakiasäätävällä tasolla lakikansien väliin. Lakitekstissä tulisi huomioida, että jatkossa tämä virka voi olla myös hedelmällisessä iässä olevalla naisella, jolloin tämän kuukautiskierto määrittelee hänen kulloisenkin mielialan subjektiivisen oikeuskäsityksen mukaisessa oikeuden jakamisessa.
« Viimeksi muokattu: 29.09.2021, 15:03:06 kirjoittanut Risto A. »
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 007
 • Liked: 50325
^ Jep, mutta voi tässä muutkin haluta testailla rajoja, sitäpaitsi mitä rajoja meillä edes vielä olemassa on?
YHTEISESSÄ MAAILMASSA!
RAJATTOMASSA MAAILMASSA!

Neekeri. Oho, tuo oli paha. No mitä muuta voi kaltaiseltani natsilta odottaa.