Kirjoittaja Aihe: 2020-03-03 Sannikka: Turvapaikkajärjestelmä on surkea. Miten pitäisi auttaa?  (Luettu 2615 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 683
 • Liked: 94569
Lainaus
Marja Sannikka: Turvapaikkajärjestelmä on surkea

Ongelmia on niin autettavien kuin auttajien näkökulmasta, pohtii Marja Sannikka videoblogissaan.

Sadat tuhannet ihmiset ovat tehneet matkan, jonka tavoitteena on hakea ja saada turvapaikka Euroopasta. Isolle osalle tulijoista matka on kallis, vaarallinen ja turha.

Viime vuonna noin 1 300 turvaa hakevaa kuoli mereen.

Suuri osa Eurooppaan vuonna 2015 tulleista ei ole saanut turvapaikkaa. He ovat joko lähteneet, käännytetty tai elävät maan alla.

Parhaillaan tilanne kärjistyy Turkin ja Kreikan rajalla, jossa tuhannet pyrkivät rajan yli Eurooppaan.

Iso kysymys on: mitä Euroopan tulee tehdä? Mitä Suomen tulee tehdä? YK:n pakolaisjärjestön mukaan maailmassa on tällä hetkellä noin 70 miljoonaa kodeistaan paennutta.

Käyn videolla läpi turvapaikkajärjestelmän ongelmakohtia.

Katso video ja kerro oma näkemyksesi: Mikä olisi paras tapa auttaa eniten turvaa tarvitsevia niin, että siitä koituisi mahdollisimman vähän haittoja turvaa hakeville ja turvaa antaville? Olen mukana keskustelussa klo 21 saakka.

Marja Sannikka

Kirjoittaja on politiikasta ja yhteiskunnasta kiinnostunut toimittaja, jonka mielestä totuus joskus sattuu, mutta sitä päin täytyy silti katsoa.

Marja Sannikka käsittelee turvapaikkajärjestelmää TV1:llä ja Yle Areenassa perjantaina klo 20. Vieraana on muun muassa sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.).
Yle 3.3.2020

Lainaus käyttäjältä: Marja Sannikan videoblogi
Turvapaikkaprosessissa tehdään myös virheitä. Karmiva esimerkki on irakilaismiehen kuolema pian paluun jälkeen.

Ylen tietojen mukaan Suomessa kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut irakilaismies on tapettu Bagdadissa.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tuomitsi Suomen ihmisoikeussopimuksen rikkomisesta.

EIT tai kukaan muukaan ei ole täsmentänyt, mikä virhe kyseisessä turvapaikkaprosessissa tehtiin tai miten se olisi voitu välttää, etenkin kun kuoleman ei ole osoitettu liittyneen turvapaikkaprosessiin kuin sen kautta, että mies tapettiin Irakissa.

Mies palasi Irakiin vapaaehtoisesti kielteisen päätöksen jälkeen ja asettui kotikulmilleen Bagdadiin. Suomi on lisäksi myöntänyt irakilaisille oleskelulupia lähes Euroopan suurimmalla prosentilla, selvästi suuremmalla kuin esimerkiksi Ruotsi ja Tanska, joten kyse ei ollut esimerkiksi Suomen muita tiukemmista linjauksista.

Lainaus käyttäjältä: Marja Sannikan videoblogi
Kuinka monia heistä [70 miljoonaa kodeistaan paennutta] Suomen tulisi auttaa? Ja mikä olisi paras tapa auttaa eniten turvaa tarvitsevia ja vielä niin, että siitä koituisi mahdollisimman vähän haittoja turvaa hakeville itelleen ja turvaa antaville?

Ope, ope! Mä tiedän tän!

Lyhyesti sanottuna paras tapa auttaa on sulkea Eurooppa pakolaisilta. Ulkorajoilta turvapaikkaa hakevat ohjataan turvallisille alueille Euroopan ulkopuolella maissa, jotka tekevät yhteistyötä. Alkuvaiheessa palautukset tehdään esimerkiksi länsimaiden jo nyt rahoittamille YK:n leireille mutta myöhemmin esimerkiksi lähtömaihin ja niiden lähelle perustettuhin lastenkoteihin ja keskuksiin. Valtiot suostutellaan yhteistyöhön kepillä (kehitysyhteistyön lopettaminen, viisumien myöntämisen rajoittaminen jne.) ja porkkanalla (raha).

Auttaminen on näin noin sata kertaa kustannustehokkaampaa, turvapaikkaa ei haeta pelkän eurooppalaisen elintason perässä, jolloin auttaminen kohdistuu oikein, ja turvapaikkajärjestelmän ylläpidon ja ihmisten Euroopassa auttamisen järjettömän suuret kustannukset säästetään, jolloin osa niistä voidaan osoittaa (sata kertaa tehokkaampaan) auttamiseen Euroopan ulkopuolella. Eurooppaan kohdistuvan kehitysmaamaahanmuuton yhteiskunnallisista haittavaikutuksista puhumattakaan. Win, win ja vielä kerran win.

Ei siinä oikeastaan sen kummempaa, paitsi että ne, jotka hyötyvät nykyisestä maahanmuuttoteollisuuden miljardibisneksestä, jäisivät nuolemaan näppejään.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2020, 18:26:30 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 893
 • Liked: 1835
Lainaus käyttäjältä: Marja Sannikan videoblogi
Turvapaikkaprosessissa tehdään myös virheitä. Karmiva esimerkki on irakilaismiehen kuolema pian paluun jälkeen.
Marja Sannikka, minä voin kertoa vieläkin karmivampia esimerkkejä, jotka johtuvat absoluuttisen vääristä turvapaikan hakijohiin kohdistuvista myönteisistä päätöksistä. Kuten turvapaikanhakijoiden tekemät lasten raiskaukset. Ne ovat aitoja ja todistettuja seurauksia, Suomen äärimmäisen naivistisen turvapaikkapolitiikan aiheuttamista karmivista virheistä.
On vain kaksi tapaa tehdä hommia, järkevä ja yksinkertainen tapa tai Suomen hallituksen tapa.

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 970
 • Liked: 10261
Lainaus käyttäjältä: Marja Sannikan videoblogi
Turvapaikkaprosessissa tehdään myös virheitä. Karmiva esimerkki on irakilaismiehen kuolema pian paluun jälkeen.

Ihan vaan kertauksena EIT:n päätöksestä:
Lainaus
The Court notes at the outset that it does not see any reason to doubt that the applicant’s father was killed in Iraq. Although the original death certificate was not submitted to the Finnish authorities or courts who thus were not in a position to verify its authenticity and origin, the Court finds that the submitted photocopies and translations of the death certificate together with the photocopies and translations of the police report provide sufficient proof of the matter.
http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-198465

Prikaatikenraali evp. Mauri Koskela 1.3.2020:
Lainaus
Lähi-idässä virallisen dokumentin saanti väärillä tiedoilla onnistuu edelleen valitettavan helposti pelkällä lahjonnalla.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8765f497-60c8-4e55-bdf7-916fd971e31c

Ja tuo kaveri siis oli entinen poliisi / turvallisuusviranomainen…

Edit. Korjattu linkki. Aiheen hommakeskustelu: https://hommaforum.org/index.php?topic=129530.0
« Viimeksi muokattu: 03.03.2020, 16:19:22 kirjoittanut zupi »
"The Left is not necessarily aiming at totalitarianism. But their know-it-all mindset leads repeatedly and pervasively in that direction" - Thomas Sowell, 2015

"They were not rigging the election; they were fortifying it" - Time, 2021

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 113
 • Liked: 57699
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Olikos tuo kaveri se Saddamin kiduttaja/kuulustelija, vai joku muu?
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“En tiedä, kuka tämän tukipaketin neuvotteli, mutta minun palveluksessa hän ei enää olisi.”
—  Björn "Nalle" Wahlroos elpymispaketista

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 729
 • Liked: 4383
Yleisesti ottaen,

Tunnen ihan oikeasti surua ja murhetta niiden naisten ja lasten puolesta, jotka ovat jääneet vangeiksi tahtoen tai tahtomattaan.

Minä uskon yleiseen ihmisoikeuteen.

Mutta kun paiskotaan homoseksuaaleja katoilta alas, silvotaan tyttölapsia sekä poikalapsia ihan ilman mitään erityistä syytä, niin mitä ihmettä? Pätee myös Israelin kansaan, mitä ihmettä?

Jos nämä käytöstavat sattuvat kulminoitumaan merkittävästi uskontojen mukaan, niin mitä ihmettä?

Tervetuloa tähän maailmaan jossa ei tarvita sen sen enempää höyrypäänatseja kuin höyryöpääanarkomarkoja.

Laittakaa ne asiat kuntoon omassa maassanne! Nouskaa seisomaan kuten se sälli Taivaallisen rauhan aukiolla. Toimikaa, älkää paetko. Se on teidän maanne!

V@ttu mitä touhua.
Kannatan tasa-arvoa. Sama palkka, samat vastuut ja velvollisuudet yksilön itselleen omaksumasta tai kokemasta sukupuolesta tahi muista ominaisuuksista riippumatta.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 683
 • Liked: 94569
Lainaus
Marja Sannikka: Maahanmuuttokeskustelumme on luokatonta

Joko halventavaa ja yleistävää syyttelyä tai tosiasioista vaikenemista. Miksi ihmeessä maahanmuutosta on niin vaikea keskustella asiallisesti, pohtii Marja Sannikka videoblogissaan


Järkevä keskustelu maahanmuutosta on Suomessa täysin mahdotonta. Se on joko täynnä vihaa, solvauksia ja yleistyksiä, tai sitten se on hiljaisuutta ja ongelmista vaikenemista.

Keskustelun tasoa pitäisi ehdottomasti nostaa, koska keskusteltavaa on. Maahanmuutto muuttaa vastaanottavaa yhteiskuntaa monin tavoin ja näistä muutoksista pitää voida puhua, jotta mahdollisiin ongelmiin osataan etsiä ratkaisuja.

Katso videolta lisää maahanmuuttokeskustelun tasosta ja myös tilasto siitä, kuinka paljon vieraskielisten määrän Suomessa arvioidaan kasvavan.

[...]

Lisää aiheesta Marja Sannikka -ohjelmassa Yle Areenassa perjantaina 8.10.2021 klo 18 ja TV1:llä klo 20.
Yle 5.1.2021

Maahanmuuttokeskustelu on toimittajan mukaan mahdotonta, koska vastakkain on hänen mukaansa kaksi osapuolta, jotka eivät pysty keskusteluun. Toinen ei löydä esimerkiksi turvapaikanhakijoista mitään hyvää, ja toinen ei vain suostu keskustelemaan maahanmuutosta ja sen ongelmista kuin korkeintaan kierrellen. Keskustella kuitenkin pitäisi, koska maahanmuuton ongelmat (videolla Sannikan listalla maahanmuuttajien kielitaito, segregaatio, naisten asema ja rikollisuus) pitäisi ratkaista.

Eihän se näin mene.

Järkevää maahanmuuttokeskustelua ei estä se, että perussuomalainen Vetelin kunnanvaltuutettu Jarno Vähäkainu nimesi sikansa Husuksi ja Suldaaniksi (videon esimerkki). Miksi ja miten estäisi?

Sen sijaan se tekee keskustelun mahdottomaksi, että Suomen koko Euroopan liberaaleimmasta turvapaikkapolitiikasta vastaavat päättäjät eivät yksinkertaisesti suostu rehelliseen dialogiin aiheesta tai kiertelevät loputtomasti sanomisissaan (videolla sisäministeri Ohisalon kiemurtelua ketjun otsikon ohjelmassa).

Sannikan luoma asetelma on keinotekoinen ja hölmö, ja lisäksi hän unohtaa olennaisen tekijän – valtamedian ja toimittajat. Heillä on ollut valta ohjata keskustelua ja muun muassa vaieta täydellisesti EU:n komission esittämän maahanmuuttosopimuksen todellisesta sisällöstä ja sen vaikutuksista jäsenmaille. Eikä vain vaieta vaan esittää sopimus valheellisesti rajavalvonnan ja maahanmuuttopolitiikan tiukennuksena ja Suomen etuna. Keskustele siinä sitten itseksesi ja muista välttää kirosanoja.

Jos Sannikka kaipaa Suomeen järkevää maahanmuuttokeskustelua, se löytyy täältä, ei Twitteristä tai valtamediasta. On sitten itse kunkin oma asia, löytääkö tai haluaako tänne vai ei.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pallopääkissa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 236
 • Liked: 533
Turvapaikkajärjestelmä pitää lakkauttaa kun sitä käytetään siirtolaisuuden välineenä. Jos joku pakenee, hänet pitää ohjata oman kotimaansa turvallisiin osiin, ja jos se ei onnistu, sitten lähimpään turvalliseen maahan, eli yleensä naapurimaahan.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 729
 • Liked: 4383
Mitäköhän Sannikka on itse tehnyt rakentavan keskustelun eteen?

Se ei vain yksinkertaisesti toimi niin, että avataan rajat ja otetaan kaikki, ihan jokainen vastaan, kansalaisuus viikossa ja suku tuodaan perässä kuukauden jälkeen valtion kustannuksella.

Tiedän, tuo on kärjistettyä, mutta jos keskustelun toinen puoli itkee tyyliin sitä että "kyllä meidän pitää sitä ja tätä, koska orjalaivojen terva", niin vedetään sitten samaa poterolinjaa. Realismia on se, että tänne pöngenneet ovat kulkeneet turvallisten maiden halki. Rikollisuuden yhteys maahantulijoiden välillä on selvä.

Ei näitä ongelmia ratkaista itkemällä takarivistä. Ongelmien ratkaisu löytyy ihan tulokkaista. Tässä ollaan nyt yritetty ymmärtää 500 vuotta hieman miedompaa porukkaa. Romanit eivät paisko, ainakaan tietäkseni, homoseksuaaleja katoilta. Silti tämänkään porukan kohdalla ei olla onnistuttu kotouttamaan.

Sannikko itkee sen perään, että saataisiin tänne romanit ver. 2.0.

Ei hyvää päivää. Nostettaisiinko kissa pöydälle ja katsottaisiin tilannetta oikeasti. Missä ollaan nyt, ja mikä tulee olemaan tulevaisuus. Ruotsi on mallimaa.
Kannatan tasa-arvoa. Sama palkka, samat vastuut ja velvollisuudet yksilön itselleen omaksumasta tai kokemasta sukupuolesta tahi muista ominaisuuksista riippumatta.

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 936
 • Liked: 18334
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Nykyinen turvapaikka-järjestelmä pitäisi heittää roskikseen. Siitä on tullut afrikkalaisten ja Lähi-idän helppoheikkien väylä sosiaaliturvalla kustannetun elämän ääreen. Tilanne on täysin absurdi ja tottakai demografian muutosta kiimaisesti ajava vihervasemmisto taputtaa innoissaan käsiään.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Tagit: