UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Suomalaisten asiantuntijoiden/viranomaisten idioottimaisuudet Koronasta  (Luettu 14023 kertaa)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Jeps,

Kootaan tänne suomalaisten
1) asiantuntijoiden ja viranomaisten idioottimaisia kommentteja koronaviruksesta, ja
2) hallituksen arvostelua, joka on lähinnä vaiennut kahdella kielellä, sekä
3) idioottimaisia kommentteja tyyliin "tapetaan vanhukset".

Tätä koostetta on hyvä katsella sitten vuoden päästä, kun etsitään syyllisiä.

Tänne ei tarvitse lisätä niitä järkeviä kommentteja, joissa todetaan mitä pitäisi, tai olisi pitänyt tehdä.

EDIT 1:
Nyt kun näitä tapauksia alkaa ilmetä siellä sun täällä, on tärkeää muistaa, mitä Suomen näistä asioista päättävät tahot ovat viime viikkoina linjanneet:
(i) suoraan epidemia-alueilta lennetään Suomeen,
(ii) tulijoita ei testata,
(iii) tulijoilta ei mitata edes kuumetta,
(iv) tulijoita ei käsketä/kehoteta/suositella kotikaranteeniin, vaan annetaan heidän jatkaa normaali elämänmenoaan töissä, kouluissa ja kaupoissa.

Tällaista on vakavan kulkutautiuhan hoito vihervasemmistolaisessa absurdistaniassa vuonna 2020.

EDIT 2:
Mitä hemmettiä on menossa Suomessa:
* Koronavirukseen sairastuneiden lasten perheenjäsenet asuvat samassa taloudessa sairastuneen kanssa ja liikkuvat vapaasti kaupungillä, metrossa, ratikassa, työpäikoilla ja kouluissa sekä osallistuvat yleisötilaisuuksiin.

* Sairastuneen oppilaan koulua ei laitettu kiinni tai karanteeniin, vaan pistettiin vain pari luokkaa kiinni. Koulua ei desinfioitu tai odotettu, että viruksen elinaika menee umpeen.

* Terveydenhuollon asiantuntijat antavat lausuntoja, joiden mukaan tarttumista ei voi tapahtua pinnoista eikä muutenkaan ole syytä huoleen. Todettiin, että sairastuneen kanssa samassa taloudessa asuvilla perheenjäsenillä ei ole riskiä saada tartuntaa.

* Poliitikot papukaijanomaisesti toteavat, että Suomi on hyvin valmistautunut epidemiaan, mutta eivät kerro miten. Kukaan ei usko, että mitään olisi oikeasti tehty varautumisen suhteen.

* Hesarin Tuomas Peltomäki heittää "läppää" siitä, että Koronaviruksen tulo on oikeastaan ihan hyvä asia, koska voidaan samalla tappaa vanhusväestö kuormittamasta kansantaloutta.

Se, mitä Suomessa tehdään asian suhteen on 180 [astetta?] erilaista, kuin vaikka Kiinassa, Koreassa, Japanissa, Italiassa tai Saksassa.

Mitä v****a tämä tarkoittaa?
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 12:04:18 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Teloitetaan vanhukset.

EDIT:
Mitä hemmettiä on menossa Suomessa:
--
* Hesarin Tuomas Peltomäki heittää "läppää" siitä, että Koronaviruksen tulo on oikeastaan ihan hyvä asia, koska voidaan samalla tappaa vanhusväestö kuormittamasta kansantaloutta.

--
Mitä v****a tämä tarkoittaa?

Sitä hemmettiä se tarkoittaa, että kansanvaihtajien on nyt vaikea salata riemuaan savujen alkaessa nousta krematorioiden piipusta.

Se on siis vain yhtä tyypillinen kuin epäinhimillinen viesti ko. toimittajalta ja hänen kaltaisiltaan valtamedian eliittiin kuuluvilta, jotka työkseen halveksivat tavallisia kansalaisia.

On kuitenkin aivan totta, että heitä ei voi kutsua fasisteiksi. Fasistit olivat heihin verrattuna kuin Pelastusarmeija. Sen sijaan heitä voi mielenlaadultaan verrata ainoastaan kansanmurhia suunnitelleisiin Hitlerin ajan natseihin, jotka keksivät myös tämän "epäkelpojen kansalaisten" tuhoamisohjelman, jolla Tuomas Peltomäki nyt hekumoi.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2020, 21:16:18 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 221
 • Liked: 2472
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Jeps,

Kootaan tänne suomalaisten
1) asiantuntijoiden ja viranomaisten idioottimaisia kommentteja koronaviruksesta

Ks.
Koronavirukseen sairastunut käy Viikin normaali­koulua ja pelaa HJK:n juniori­joukkueessa, altistuneita noin 130 – tämä tilanteesta tiedetään

Lainaus
Tällä hetkellä altistuneiden määräksi arvioidaan 130. Altistuneet ovat lapsen lähikontakteja. Lapsi on käynyt Viikin normaalikoulua ja osallistunut HJK:n 07 Sinisten jalkapalloharjoituksiin, kun hänellä on ollut lieviä oireita.

Altistuneisiin kuuluu Viikin normaalikoulun kuudensien ja yhden neljännen luokan oppilaita ja opettajia, yhteensä noin sata ihmistä sekä kolmisenkymmentä jalkapalloharjoituksiin osallistunutta.

”Altistuneiden nimet ovat pääosin terveydenhuollon tiedossa ja heihin kaikkiin tullaan olemaan yhteydessä”, Husin ylilääkäri Asko Järvinen sanoi.

Lainaus
Karanteeniin asetetuista luokista kaksi kuudetta luokkaa sekä 4 B on sijoitettu saman soluaulan ympärille. Kolmas kuudes luokka on toisaalla, mutta sekin on karanteenissa, koska sairastuneen oppilaan luokalla oli heidän kanssaan yhteinen ruotsin tunti.

Muut kuin koulun kuudensien luokkien ja 4 B -luokan oppilaat eivät ole Husin Järvisen mukaan altistumisen vaarassa.

Karanteenissa olevien perheenjäsenet saavat liikkua vapaasti. Järvisen mukaan oireettomat ihmiset eivät tartuta.

Siis: Husin ylilääkäri sanoo, että oireettomat koronaviruksen kantajat eivät voi tartuttaa virusta eteenpäin.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 347
 • Liked: 10624
5 päivää sitten oli tällainen
Lainaus
Täysistunto Torstai 27.2.2020
Pääministerin ilmoitus Suomen varautumisesta koronaviruksen mahdolliseen leviämiseen
Lainaus
16.03 Pääministeri Sanna Marin (esittelypuheenvuoro)

Hallituksen saaman tiedon mukaan koronavirustapauksia tulee olemaan myös Suomessa.

Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan. Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 prosenttia aikuisista ja 10 prosenttia lapsista. Koronavirusinfektiotapauksia on varmistettu selvästi vähemmän. Epidemian keskusalueella Hubeissakin vain noin 0,1 prosenttia, eli yksi tuhannesta, on sairastunut koronavirukseen.

Vältämme ylimitoitettuja toimia, joista olisi yhteiskunnalle enemmän haittaa kuin hyötyä. Hallitus toimii tässäkin kysymyksessä vastuullisesti.
Lainaus
16.42 Mirka Soinikoski virh (vastauspuheenvuoro)

Kausi-influenssaan kuolee Suomessa satoja ihmisiä joka vuosi. Koronavirukseen suhtautuminen on siis hyvä suhteuttaa siihen. Vielä ehtii ottamaan rokotteen kausi-influenssaa vastaan.
Lainaus
16.52 Pääministeri Sanna Marin

Kiinan keskeisellä epidemia-alueella sairastuneita väestöstä on todella noin yksi tuhannesta, siis 0,1 prosenttia väestöstä on sairastunut koronavirukseen, ja näistä henkilöistä noin 80 prosentilla tauti on hyvin lievä eli oireet ovat lieviä ja kotihoidossa pystytään hoitamaan. Mikäli tilanne Suomessa olisi samankaltainen, niin puhutaan joistakin tuhansista koronavirussairastapauksista eli ei mitenkään mittavasta määrästä, kun kausi-influenssaan sairastuu satojatuhansia ihmisiä. Todennäköisyys sille, että täällä myös niitä vakavimpia tilanteita olisi, on vähäinen.
Lainaus
16.58 Petteri Orpo kok (vastauspuheenvuoro)

Kiitos myöskin suomalaisille viranomaisille, joilta on saatu tänään informaatiota koko eduskunnalle. Kyllä se antaa varmuuden siitä, että Suomessa on ammattitaitoiset viranomaiset.
Lainaus
17.04 Hanna-Leena Mattila kesk

Myös itse olin sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenenä aamupäivällä kuulemassa THL:n ja STM:n asiantuntijoita ja tulin vakuuttuneeksi siitä, että asia on todellakin viranomaisten hallinnassa. (vastauspuheenvuoro)
Lainaus
17.10 Outi Alanko-Kahiluoto virh (vastauspuheenvuoro)

Tietoperustaisen päätöksenteon vahvistaminen on kirjattu hallitusohjelmaan, ja minusta hallituksen terävä, perusteltu päätöksenteko tässä koronatilanteessa on malliesimerkki siitä, miten toimitaan tutkijoiden ja asiantuntijoiden esittämän tiedon pohjalta
Tietämättömyys on voimaa (1984)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Lainaus
Hallitusta vaadittiin reagoimaan koronaviruksen leviämiseen – nyt ministeri Kiuru vastaa kansanedustajien kritiikkiin

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006390666.html?utm_medium=social&utm_content=ios.is.fi&utm_source=t.co&utm_campaign=tweet-share

Julkaistu: 31.1.2020

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) vastasi Oulussa kansanedustajien kritiikkiin hallituksen vaitonaisuudesta koronaviruksen torjumisessa.

Suomi torjuu koronavirusta Maailman terveysjärjestön (WHO) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamien ohjeiden mukaisesti. Asia ei ole poliittinen, korosti perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru Oulussa perjantaina.

– Viruksen leviämisen estämiseksi on tehty paljon jo ennen ensimmäistäkään tautitapausta. Ja kun ensimmäinen tautitapaus on Suomessa nyt löydetty ja havaittu, se todistaa että varautumisjärjestelmämme toimii. Mitään aihetta paniikkiin ei ole, Kiuru painotti Ilta-Sanomille.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä syytti viime viikolla Suomen terveysviranomaisia hidastelusta Kiinasta liikkeelle lähteneen koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä.

Myös Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen koronaviruksesta ja Suomen valmiuksista sen leviämisen suhteen.
...
Kiuru ei ymmärrä kansanedustajien kritiikkiä. Hän totesi useaan kertaan, ettei tilanne vaadi hallituksen reagointia. Asia ei ole hänen mielestään poliittinen ja siihen on suhtauduttava rauhallisesti eikä paniikkia saa lietsoa.
...
Asiantuntijoiden näkökulmasta viruksen leviämisriski on pieni, siihen pitää uskoa, Kiuru sanoi.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Lainaus
Perussuomalaisten Arja Juvonen vaatii hallitukselta reagointia koronavirus-härdelliin: ”Seisoo tumput suorina”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006388288.html

Julkaistu: 29.1.2020

Kansanedustaja Arja Juvonen (ps) kysyy, miten hallitus on varautunut siihen, että Kiinassa varsin poikkeuksellisia toimia aiheuttanut koronavirus rantautuisi myös Suomeen. Kansa kaipaa tietoa ja hallitus seisoo tumput suorina, Juvonen sanoo tiedotteessaan.
...
Juvonen vaatii hallitukselta akuuttia reagointia akuuttiin tilanteeseen sekä julkista tiedottamista, jotta myös kansalaiset saisivat vastauksia.

– Moni tavallinen kansalainen on huolissaan, kun on saanut lukea jo useamman viikon ajan erittäin huolestuttavia uutisia tartuntojen ja kuolonuhrien määrän kasvusta sekä taudin leviämisestä ympäri maailmaa. Heitä kiinnostaa tietää, onko Suomi varautunut tilanteeseen, jossa tauti alkaa levitä Suomessa. Tiedon puute voi jo itsessään lietsoa paniikkia, Juvonen kirjoittaa tiedotteessa.
...
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) sanoi Demokraatille viikko sitten, että koronavirustilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti ja THL:ssä on perustettu tilanneryhmä seuraamaan Kiinan tilannetta.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Sosiaali-ja Terveysministeriön asiantuntija Hyvinvointi- ja palveluosaston johtaja Tuija Kumpulainen kertoo ministeriön näkemyksiä karanteenista YLE:n uutisessa.
https://yle.fi/uutiset/3-11237229
...
Lainaus käyttäjältä: YLE ja Hyvinvointi- ja palveluosaston johtaja Tuija Kumpulainen
1. Mitä karanteeniin joutuminen käytännössä tarkoittaa?

– Karanteenin kohdalla puhutaan terveistä ihmisistä, jotka ovat olleet mahdollisesti kontaktissa sairaan henkilön kanssa ja siitä syystä he ovat itse riskissä sairastua. Karanteeni ei ole sama asia kuin eristys, johon tautiin sairastuneet ihmiset pannaan.
Karanteenin tarkoituksena on katkaista tartuntaketju ja siksi altistunut ihminen ei saisi olla laajalti tekemisissä muiden kanssa.

Sinällään on hyvä, että ihmisiin luotetaan, mutta karanteenin tarkoitus on se ettei olla laisinkaan tekemisissä muiden kanssa.
Taustalta paistaa toivotaan toivotaan asenne, joka ihmisten kohdalla on vielä hyväksyttävää mutta ei enää niiden asioiden kohdalla joita pitäisi hoitaa kunnolla.
Näin karanteenia ei hoideta kunnolla.

Lainaus käyttäjältä: YLE ja Hyvinvointi- ja palveluosaston johtaja Tuija Kumpulainen
2. Miten karanteenia valvotaan?

– Ei Suomi ole poliisivaltio, jossa seurattaisiin karanteenissa olevia ihmisiä puhelinpaikannuksella tai jäljityspannalla. Suomessa me luotamme ihmisiin. Kun henkilölle on annettu karanteenimääräys, niin uskomme, että hän pysyy kotonaan.

Ihan oikein, mutta koitetaan nyt ymmärtää se, että karanteenin tarkoitus on olla tapaamatta muita ihmisiä laisinkaan.

Lainaus käyttäjältä: YLE ja Hyvinvointi- ja palveluosaston johtaja Tuija Kumpulainen
3. Miten karanteeni vaikuttaa samassa taloudessa asuvien elämään?

– Ei se vaikuta. Samassa taloudessa asuva voi käydä normaalisti töissä ja elää omaa elämäänsä. Karanteeniin joutuneen kanssa asuvat henkilöt eivät ole itse altistuneita. Altistumiseen vaaditaan suora kontakti sairastuneen henkilön kanssa. Jos karanteenissa oleva altistunut henkilö sairastuu, niin silloin muista perheenjäsenistä tulee altistuneita, ja he joutuvat karanteeniin.

Karanteenisäädöstö siis mahdollistaa vain altistuneiden ihmisten laittamisen karanteeniin, ei heidän perheenjäsenten ja muiden omaisten. Tarkoitus ei ole hajottaa perheitä. Eli sitä Wolt-kuskia ei kannata kutsua sisälle, mutta isä saa tulla kotiin.

 :facepalm:

Juuri kun luulee, että siellä jossain jossa jotain päätetään ollaan alettu edes hivenen järkiintymään niin matto kiskaistaan jalkojen alta.

Porukka siellä STM:ssä ei nähtävästi ole hiukkaakaan perehtynyt tähän virukseen.
Jos karanteenissa olevasta altistuneesta tulee sairastunut, niin sairauden oireet ilmenevät myöhemmin kuin edelleen tartuttaminen, ja näin nämä kaikki samassa taloudessa asuvat muuttuvat altistuneiksi jotka sairastuvat omaan tahtiinsa ja alkavat levittämään virusta vielä edelleen.
Mikäli oireet ovat riittävän myöhässä tai riittävän lievät, koko ajatus karanteenista on täysin hävinnyt.

Lainaus käyttäjältä: YLE ja Hyvinvointi- ja palveluosaston johtaja Tuija Kumpulainen
4. Kuinka kauan karanteeni kestää?

– Tällä hetkellä se on kaksi viikkoa. Se pohjautuu taudin itämisaikaan, joka on kahdesta 12:een päivään. Jos henkilö ei ole kahden viikon aikana sairastunut, niin silloin karanteeni päättyy.

Tuohon en sano mitään sillä kertomukset pidemmästä itämisajasta ovat yksittäisiä eikä niitä olla edes varmennettu.
Käytännössä on havaittu, että itämisaika on keskimäärin noin 2-7 päivää, muistaakseni.

Lainaus käyttäjältä: YLE ja Hyvinvointi- ja palveluosaston johtaja Tuija Kumpulainen
5. Kuinka pitkään ihmisiä asetetaan karanteeniin?

– Tällä hetkellä taudin leviämistä rajoitetaan karanteenien avulla, jotta epidemia ei tule yhtenä isona vuorena, vaan sairastumiset tapahtuvat pidemmällä aikavälillä. Meillä on edelleen päällä influenssaa ja pienillä lapsilla on RS-virusta. Ajatus on, että jos koronavirus siirtyy vähän pidemmälle, niin nämä olisivat pois kuormittamasta järjestelmää.

Tämä on hyvin järkevää, sillä virusepidemia laittaa terveydenhoitojärjestelmän koville korkean vakavan sairastumisen määrän vuoksi, ja vähempikin kapasiteetti riittää paremmin jaettuna pitkälle ajalle.

Lainaus käyttäjältä: YLE ja Hyvinvointi- ja palveluosaston johtaja Tuija Kumpulainen
Oma kysymyksensä ovat vanhusten hoivapaikat, joissa karanteenit voivat tulle myöhemminkin kyseeseen. Mutta yleisellä tasolla jossain kohtaa tämä ei ole enää tarpeellista.

Valitettavasti tätä kohtaa ei selvennetty paremmin, sillä olisin halunnut tietää missä vaiheessa epidemia aiotaan päästää hoivakotien riemuksi, vai aiotaanko ?

Lainaus käyttäjältä: YLE ja Hyvinvointi- ja palveluosaston johtaja Tuija Kumpulainen
Jos me laitamme paljon ihmisiä karanteeniin, me halvaannutamme yhteiskunnan toiminnan. Esimerkiksi jos meillä päätyisi syystä tai toisesta paljon terveydenhuollon työntekijöitä karanteeniin, niin silloin he olisivat poissa hoitamasta potilaita. Vaikka he olisivat terveitä. Kyllä siinä tulee raja jossain vaiheessa vastaan.

Tämä yhteiskunnan halvaantuminen on sellainen kysymys jota yleisesti ei näytetä ymmärrettävän.
Mikäli epidemia lähtee käyntiin meillä on kaksi vaihtoehtoa, joko yhteiskunta halvaannutetaan hallitusti karanteeneilla, tai sitten virus halvaannuttaa yhteiskunnan omalla tavallaan.
Pidän tuota hallittua menetelmää toivottavampana.

Kiinassa yhteiskunnan halvaannuttaminen nähtiin kannattavaksi vielä siinä vaiheessa kun virus oli jo omalta osaltaan halvaannuttanut merkittävän osan yhteiskunnasta.
Meillä tietenkin tehdään niin kuin parhaaksi nähdään, tai toivotaan toivotaan.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2020, 18:40:44 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
No niin, nyt Suomessakin on kääräisty hihat ja ryhdytty koviin toimenpiteisiin.
https://yle.fi/uutiset/3-11237224
Lainaus käyttäjältä: YLE
Koronaviruksen testaaminen laajenee kaikkiin sairaanhoitopiireihin. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi asiasta Vaasassa sairaalan laajan päivystyksen juhlassa maanantaina.

–Tämä on ollut ministeriön toive, johon on pyritty vastaamaan, kertoo johtava asiantuntija Carita Savolainen-Kopra Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Jos oletetaan ettei kyseessä ole poliittinen nuoleskelu, niin tuo kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen olevan melkoista kuraa, sillä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pitäisi neuvoa ministeriötä eikä päinvastoin.
Tulevaisuudessa pitääkin pohtia, laajennetaanko ministerötä ja lakkautetaanko Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tarpeettomana.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Suomalaisten paluu hiihtolomaviikoilta Keski-Euroopasta on lisännyt herättänyt ihmisissä huolta. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ylilääkäri Elina Kärnä kertoo. että yhteydenottoja tulee paljon, mutta näytteitä on otettu vasta muutamia. Tarkkaa määrää ei sairaanhoitopiiristä julkisteta.

Tuossa tummennetussa osassa tulee esille se huolestumiseen oikeuttava asia, että näytteiden ottamisessa pihtaillaan vaikka muita menetelmiä sairastumisen lisäksi viruksen havainnoimiseen ei ole.
Tietojen piilottaminen tälläisessä asiassa tarkoittaa sitä, että jotain on täysin pielessä, tai jossain on munattu perusteellisesti eikä tästä syystä julkisuutta haluta tai kehdata pyytää.
Viranomaisten kyvyttömyys koitetaan salata ja olen odottanut milloin ensimmäistä kertaa terveydenhoitoviranomaisten parissa käytetään ilmaisua, "tutkinnallisista syistä emme voi kommentoida asiaa".

Kun muualla maailmassa jo tehdään, Suomessa vasta irroitellaan hampaita kampaviinereistä.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Tulipa taas luottavainen olo suomalaiseen, julkiseen terveydenhoitojärjestelmään. Yksityiskohdat jätetään mainitsematta 'yleisistä syistä'. Kuulin luotettavasta lähteestä.

Potilas palannut Etelä-Euroopan suuresta ja yleisestä lomakohteesta viime viikon lopulla. Tänään soittanut keskussairaalaan, koska 39 asteen kuume, hengenahdistusta ja yskää.

-> Keskussairaala ohjaa soittamaan työterveyteen  :facepalm:
->Työterveydestä ohjataan menemään yksityiselle, pienelle terveysalan palveluntarjoajalle  :facepalm:

Onneksi potilas on sen verran fiksu, että soittaa sinne palveluntarjoajalle ensin eikä purjehdi sinne odotusaulaan köhimään. Palveluntarjoajan lääkäri tarinan kuultuaan soittaa välittömästi keskussairaalaan.

Keskussairaalasta vastataan, että ei ole syytä epäillä koronaa, koska potilas ei ole tullut Kiinasta eikä Italiasta.

 :facepalm: :facepalm: :facepalm:
...
Onneksi palveluntarjoajan lääkäri oli kartalla, ja keskussairaalaan soitettuaan ei epäröinyt vaan soitti potilaalle välittömästi ja antoi selkeän käskyn: "Kaksi viikkoa saikkua. Pysy kotona."

On tämä käsittämätöntä. Jos ja kun korona tästä repeää ja varmasti tulee myös kuolonuhreja, THL ja STM ei saa päästä tästä kuin koira veräjästä. Tätä epidemiaa ei olisi juurikaan huonommin enää voitu hoitaa. Päitä on pakko pudota sieltä virastosta, joka vastaa ohjeistuksesta ja ennakoinnista.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
En voi paljastaa tietolähdettäni. Testauskapasiteetti ei enää riitä (en uskalla paljastaa tarkkoja lukuja), minkä vuoksi edes kaikkia oireisia altistuneita tai epidemia-alueelta tulleita ei voida tutkia. Testauskriteereinä ei riitä altistus + flunssaoireet, vaan pitää olla kuumetta. Testaamattomuudesta ei siis voi syyttää yksittäistä hoitajaa tai lääkäriä, vaan Suomen julkinen terveydenhuolto oli jo valmiiksi niin tiukoilla, että mitään ylimääräistä ei pystytä hoitamaan.
...Suomen tapauslukemat nousevat hitaammin kuin monen muun maan, koska vain vakavat tapaukset testataan.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Testauskapasiteetti ei enää riitä ...

Juuri tätä luokkaa pelkäsinkin tämän maan resurssien olevan. ... Ilmastopaneeliin ja al...holileiriltä väen hakemiseen riittää kyllä rajatta mielenkiintoa ja budjettia.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Testauskapasiteetti ei enää riitä ...
...Suomen hallituksen ratkaisu on antaa viruksen levitä ja testata mahdollisimman vähän. Se kaunistaa numeroita, ja laittaa osan koronakuolemista kausiflunssan piikkiin. Samalla se pitää ihmiset töissä ja talouden rattaat pyörimässä, veronkeruu ei yskähtele. Lisäksi se niittää vanhoja ja sairaita tehokkaasti, eli osaltaan ratkaisee eläkepomminkin ongelmia. Niin, ja onhan terminaalihoito usein kirotun kallista.

Nyt mummot ja papat saavat kuolla koteihinsa, kun vuodepaikat ovat epidemian puhjetessa jo täynnä sellaisia, joilla on vielä ennustettavaa veronmaksukykyä. Saadaan vielä perinnötkin verolle pantua nopeutetulla aikataululla!
... asian piilottelu on anteeksiantamatonta. Ihmisillä ei ole mahdollisuutta varautua itse, koska virallinen narratiivi on seitsemän tapausta, lapset ei tartuta, ei tartu oireettomana, kaikkien taustat tiedetään ja kausiflunssa on vaarallisempi.

Vaan milloinpa se olisi kommunistia oman kansan hyvinvointi kiinnostanut.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Testauskapasiteetti ei enää riitä ...

Kuulostaa melkein uskomattomalta, mutta tietysti sopisi tämän muun venkoilun jatkoksi.
...
Jos kyse on siitä, että laboratoriokalustoa ja henkilöstöä on (esim. THL:n ulkopuolella), mutta sitä ei kuitenkaan saada käyttöön, niin tällöin kyse on eeppisen huonosta kriisijohtamisesta. Tässä on kuitenkin ollut 1,5 kuukautta aikaa ajaa testauskapasiteettia ylös Wuhanin lock downien jälkeen.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2020, 19:18:51 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
...Mitä tulee testikitteihin, niin niiden suorituskyvyssä on uutisoinnin perusteella parantamisen varaa. Sen vuoksi: minkä helvetin takia kukaan ei ole alkanut testaamaan ja korjaamaan ongelmaa? Taas oli aikaa, mutta ei käynyt mielessäkään, vai? Singapore, joka on Suomen kokoinen väestöltään, pystyi jo tekemään omansa. Mitä luusereita siellä THL:ssä ja STM:ssä oikein on? Ministerien idiotismin nyt ymmärrän, mutta että virkasuhteessa olevatkin ovat täysin epäpäteviä?

Ja nyt jumalauta, reservin osittainen aktivointi välittömästi kriisinhallintatehtäviin! Ja kyllä, pistin viestiä kansanedustajille tästä. Lääkintämiehiä, työttömiä väistötiloja järjestämään, sekä sotilaspoliiseja järjestyksenpitoon. Kohta niitä kaikkia tarvitaan, ja tämän lisäksi armeijan varustukseen kuuluu jokaiselle kaasunaamari, joka pienentää henkilökohtaista riskiä. Tämä kaikki olisi ollut ja on vieläkin tehtävissä, mutta kun ei.

Tämä edesvastuuttomuus ja piittamattomuus omiin virkatehtäviin voi sitten mennä virkarikoksen nimikkeellä, kun juttua ruvetaan käymään lävitse pölyn laskeuduttua. Mikäli menee poikkeustilaan, niin Suomessa on silloin voimassa kuolemantuomio. Ihan näin muistuttaakseni, että oman henkilökohtaisen edun ajaminen muiden kustannuksella kriisiaikana voi johtaa myös henkilökohtaisiin seuraamuksiin.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Salainen tietolähde istuu tuossa kahden metrin päässä sohvalla. Bioanalyytikko.

Kysyppä siltä tietolähteeltäsi onko Suomessa yhtään suuremmanluokan munausta jätetty tekemättä ?

Tähän mennessä:
-Viruksen vaarallisuutta vähätelty, verrattu kausiflunssaan joka on huonompi tarttumaan, aiheuttaa vähemmän vakavia sairastumisia, ja on 10 kertaa vähemmän tappava
-Viruksen tarttuvuutta vähätelty ja otettu vertailukohdaksi sairastuneiden määrä, jota ei tiedetä, ja koko väestönmäärä Kiinassa, eikä huomioitu rankkoja eristämistoimia
-Annettu paikkaansapitämätöntä tietoa viruksesta, oireeton tartuttaminen josta ei varoiteta, lasten tartuttamattomuus joka ei pidä paikkaansa, yms.
-Järjestetty itsensä purkavia karanteeneja, joissa suorassa kosketuksessa eristettyyn lähiomaisia joita vuorostaan ei eristetä millään tavalla
-Ei järjestetä matkustusrajoituksia riittävän aikaisin eikä riittävän laajalti eikä riittävän selkeästi ohjeistaen, siis riittävällä vakavuudella
-Ei tiedoteta kansalaisille viimeisimpiä oikeita tietoja viruksesta ja sen tarttumisen estämisestä[/quote]
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Mitä vielä puuttuu epidemian auttamisesta ?

Finnair lentää edelleen Pohjois-Italiaan koko viikon.

Lainaus
Finnair peruu lentonsa Milanoon 9.3.–7.4. Pohjois-Italiassa leviävän koronaviruksen takia.

Tämän viikon keskiviikosta sunnuntaihin yhtiö lentää Milanoon kerran päivässä kotiuttaakseen asiakkaitaan.
----
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006426882.html
« Viimeksi muokattu: 03.03.2020, 21:37:57 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10556
Salainen tietolähde istuu tuossa kahden metrin päässä sohvalla. Bioanalyytikko.

Kysyppä siltä tietolähteeltäsi onko Suomessa yhtään suuremmanluokan munausta jätetty tekemättä ?

Tähän mennessä:
-Viruksen vaarallisuutta vähätelty, verrattu kausiflunssaan joka on huonompi tarttumaan, aiheuttaa vähemmän vakavia sairastumisia, ja on 10 kertaa vähemmän tappava
-Viruksen tarttuvuutta vähätelty ja otettu vertailukohdaksi sairastuneiden määrä, jota ei tiedetä, ja koko väestönmäärä Kiinassa, eikä huomioitu rankkoja eristämistoimia
-Annettu paikkaansapitämätöntä tietoa viruksesta, oireeton tartuttaminen josta ei varoiteta, lasten tartuttamattomuus joka ei pidä paikkaansa, yms.
-Järjestetty itsensä purkavia karanteeneja, joissa suorassa kosketuksessa eristettyyn lähiomaisia joita vuorostaan ei eristetä millään tavalla
-Ei järjestetä matkustusrajoituksia riittävän aikaisin eikä riittävän laajalti eikä riittävän selkeästi ohjeistaen, siis riittävällä vakavuudella
-Ei tiedoteta kansalaisille viimeisimpiä oikeita tietoja viruksesta ja sen tarttumisen estämisestä
[/quote]

Mieleen tulee, ettei netissä leviäviä poskettomia juttuja taudin vakavuudesta kuitenkaan ole otettu todesta, vaikka mahdotontahan se olisi jos pitää saada noin hieno ansioluettelo.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 138
 • Liked: 25652
Mielestäni top kolmoseen kiilaa väite, että lapset eivät levitä virusta. ( Samaan aikaan koululuokkia laitetaan karanteeniin, koska 12v eli lapsi on saattanut tartuttaa koulukaverinsa ja opettajat.)

Mustassa neekeriafrikassakaan ei moinen idioottimainen valhe menisi läpi?

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10556
Jeps,

Kootaan tänne suomalaisten
1) asiantuntijoiden ja viranomaisten idioottimaisia kommentteja koronaviruksesta, ja
2) hallituksen arvostelua, joka on lähinnä vaiennut kahdella kielellä, sekä
3) idioottimaisia kommentteja tyyliin "tapetaan vanhukset".

Tätä "rikosrekisteriä" on hyvä katsella sitten vuoden päästä, kun etsitään syyllisiä.

Tässä noudatetaan varmaan samaa kaavaa kuin Tshernobylin poksahtamisen tapauksessa, jossa päädyttiin sellaiseen johtopäätökseen, että Säteilyturvakeskuksessa oltiin ajateltu ulkopolitiikkaa ja päätetty jättää tiedottaminen väliin liian hankalana asiana. Ministerit kyllä puhuivat vähän sellaista, että asiaa oltiin funtsittu hallituksessakin, mutta pääministeriä ja presidenttiä ei kuitenkaan tohdittu syyllistää.

Mulle ei ole selviinnyt, että miten paljon Koivistolle kerrottiin, mutta Sorsa ainakin tiesi. Luultavasti äkillinen muutos tiedotuksessa johtui siitä, että Koivostokin sai viimein tietää asiasta, koska sitä on vaikea muuten selittää. Eiväthän ne idänsuhteet kuitenkaan muuttuneet parissa päivässä miksikään.

Jos saman kaavan mukaan edetään, niin THL pääsee kantamaan vastuuta kun selviää, että tää tappaa enemmän vanhuksia kuin tavallinen influenssa, jotta päähallituspuolueena oleva vanhusten puolue voisi selittää kannatuskäyrien muutokset pahalla populismilla. Sehän oli Tshernobylinkin jälkeen niin iso ongelma, että Soinikin valitsi uralleen suunnan tekemällä siitä gradun.

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 778
 • Liked: 868
 • Impivaarana 56 maata ja päälle 200 kaupunkia
Kysymys: Saataisko me (Hommalaiset) aikaiseksi joku napakka pahvi, missä olisi kerrottu esim. tartuntariskistä saada tartunta pinnoilta, oireettomien tartuttavuudesta, kuumemittausten vaikutuksesta rajalla jne.? Siis sellainen dokkari missä jokainen kohdan osalta olisi viittaus vertaisarvioituun raporttiin tai että olisi olemassa ainakin kaksi ei vielä vertaisarvioitua tukimusta, jotka ovat tulleet samaan tulokseen.

Jos saadaan kyhättyä, niin sitä voisi laittaa etusivulle / promota Twitterissä.

Tarkoitus ei olisi tarjota mitään ”vaihtoehtoista faktaa”, vaan tutkimuksiin pohjautuva tietoa, johon jokainen voisi ottaa kantaa ja verrata meidän puhuvien päiden antamien lausuntoihin.
Adele Kottarainen: Pirun raskasta tää jatkuva vahtiminen ja oikeassa oleminen.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 347
 • Liked: 10624
WHO:n nettisivuilla ei tosiaan ole mitään tuollaista. Ovat kuin mitään sen kummempaa ei olisi tapahtumassa. Tosin eipä noita päivitetä kovinkaan taajaan. Ainakaan loogiseen paikkaan.
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/travel-advice

Viimeinen päivitys 29.2.
Lainaus
WHO continues to advise against the application of travel or trade restrictions to countries experiencing COVID-19 outbreaks.

In general, evidence shows that restricting the movement of people and goods during public health emergencies is ineffective in most situations and may divert resources from other interventions. Furthermore, restrictions may interrupt needed aid and technical support, may disrupt businesses, and may have negative social and economic effects on the affected countries.
Pettämätön logiikka tuolle on että
Lainaus
Several countries that denied entry of travellers or who have suspended the flights to and from China or other affected countries, are now reporting cases of COVID-19.
Tietämättömyys on voimaa (1984)

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 850
 • Liked: 3402
 • to the maximam!
Taitaa WHO:ta ja YK:ta kiinnostaa suojella vain parempia ihmisiä Afrikassa. Eihän näillä pellekerhoilla ole enää mitään tekemistä hyödyllisyyden kanssa toisin kuin joskus menneisyydessä.
O tempora, o mores!

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Viranomaiset, THL, ja YLE jatkavat edelleen valitsemallaan linjalla, katsellaanpa sitä linjaa vähän.
https://yle.fi/uutiset/3-11244581

Lainaus käyttäjältä: YLE
Mitä uudesta koronaviruksesta tiedetään nyt? Asiantuntija vastaa

Tuollaisen otsikon jälkeen kansalainen odottaa saavansa oikeaa tietoa eikä sumutusta ja mielipiteitä, ja tulee pettymään.
Lääketieteellisen munkkilatinan lisäksi uutisessa on jälleen väärää tietoa.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Miten nopea virus on leviämään verrattuna kausi-influenssaan?

– Uuden viruksen leviämistehokkuutta ei vielä tunneta tarkasti [1]. Nykyisen tiedon valossa vaikuttaa siltä, että uusi koronavirus leviää hitaammin kuin kausi-influenssa [2] johtuen muun muassa pidemmästä itämisajasta.

[1] Leviämistehokkuutta tarkkaillaan jatkuvasti ja siitä on melko selkeä kuva jota ilmaistaan R0 luvulla.
Tuo luku vaihtelee epidemian kestäessä ja lopullinen R0 saadaan vasta kun epidemia on ohi, joten vasta silloin se tunnetaan tarkasti, sitä ennen se tunnetaan sen hetkisesti ja vahvasti suuntaa antavasti.
Semanttista kikkailua.

[2] Katso seuraava lainaus.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Uuden koronaviruksen uusiutumis- tai leviämisluku eli R0-luku on vähän päälle kaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi sairastunut tartuttaa keskimäärin runsaat kaksi muuta, onko leviämiskyky säilynyt ennallaan vai muuttunut?

– Leviämisluku on tämän hetkisen tiedon valossa säilynyt ennallaan.

R0 luku on laskennallinen lukema joka ilmoittaa missä ajassa epidemia kaksinkertaistuu.
Mitä suurempi luku sen lyhyemmässä ajassa epidemian kaksinkertaistuminen tapahtuu.

Kausiflunssan R0 = 1,4
Koronaviruksen R0 = 2,6

Koronavirus siis leviää lähes kaksi kertaa nopeammin kuin kausiflunssa, ja ilman minkäänlaisia eristämisiä se olisi jo nyt ohittanut tavanomaisten kausiflunssien tartuntojen määrän.
Karanteeneihin ei ole ryhdytty pelkästään huvin vuoksi, vaan viruksen vaarallisuuden vuoksi.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Mitä tiedetään tarttuvuudesta tällä hetkellä, leviääkö tauti oireettomien tartunnansaajien välityksellä vai ei?

– Tämän hetkisen näkemyksen mukaan sairastunut henkilö on tartuttava vasta oireiden alkaessa. Tietoa tästä tarvitaan kuitenkin lisää.

Semanttista kiemurtelua vaarallisessa asiassa.
Maailmalla on liian paljon kokemusperäisiä näkemyksiä tartuttamisesta ennen oireita, tai tartuttamisesta ilman oireita, joten vastakkaisen näkemyksen levittäminen totuuden kaltaisena on täysin vastuutonta.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Mitä mielestäsi on olennaista nyt tällä hetkellä liittyen uuteen koronavirukseen?

–Tällä hetkellä on tärkeää pysyä rauhallisena, lukea viranomaisten tiedotteita (THL), pestä käsiä ja opetella tunnistamaan oikea tieto huhujen ja väärän tiedon kohinasta.

Epidemian edistämisen monopoli halutaan säilyttää, ihmetyttää vain tuo kylmyys jolla se tehdään.

EDIT:
R0 luku on laskennallinen lukema joka ilmoittaa missä ajassa epidemia kaksinkertaistuu.
Mitä suurempi luku sen lyhyemmässä ajassa epidemian kaksinkertaistuminen tapahtuu.

Pitää hieman nysvätä taas pilkkua. R0 tarkoittaa sitä, kuinka monta uutta tartuntaa yksi sairastunut aiheuttaa keskimäärin.
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 13:39:37 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Toivon mukaan sairaaloita on jo alettu valmistelemaan ja mahdollisia karanteenitiloja kartotettu. Osa reserviä olisi edelleen syytä aktivoida.
[...]
Tärkeää olisi tuoda esille missä sairastunut on ollut ja mihin aikaan.
[...]
Kaipaisin myös tilastoja sairaalahoitoon hakeutuneiden osalta, mikä on ollut ikäjakauma?
[...]
Henkilökohtaisesti olen vihainen Kiinalle, WHO:lle, EU:lle, Euroopan terveydenhuollon katto-organisaatiolle, Suomen hallitukselle ja THL:lle. Tuntuu jotenkin käsittämättömältä, että ketju pettää joka ikisen kohdalla. Kiina valehteli lähtökohtaisesti, ja WHO raportoi nämä totena. EU:n pölvästit uskovat kaiken mitä sanotaan (eivätkä katso Singaporea tai Taiwania kuinka siellä teollisuus "sakkasi"), ja sieltä ongelma valuu kansalliselle tasolle. Koska EU on pyhä ja sitä ei voi kyseenalaistaa, sisärajoja ei saa kiinni, ja huonon tiedottamisen vuoksi kriisialueista ihmisiä ei edes varoiteta matkustamisesta ennen kuin he ovat jo palaamassa sieltä. Edes selkeiden epidemia-alueiden kansalaisia ei automaattisesti pistetä karanteeniin, eikä karanteenien rikkomisesta pauku tuntuvia sakkoja! Iranilaisia päätyy kansainvälisen lentokentän ulkopuolelle ilman karanteeniä, että mitähän helvettiä THL? No ny tauti on sitten täällä.

Tilanne on tosin länsimaissa kaikissa pitkälti sama, niin pitkälle kun olen sitä pystynyt varmistamaan. Terveydenhuollon hallinta on pettänyt ihan täysin samalla tavalla jokaikisessä länsimaassa, mukaanlukien Itä-Euroopan maat. Ja tätä minun on hyvin vaikea uskoa. Vaikeaa on kyllä välttyä vaikutelmalta, että tämä ei ole tarkoituksellista. Ja jos minä ajattelen näin, keskivertoporukka siirtynee tälle linjalle noin kuukausi epidemian alkamisen jälkeen kun vanhuksia ja heikompia alkaa kuolla.  Ja jos hallituksessa kuvitellaan että kulttuurinrikastajat tältä säästyvät, niin he ovat siinäkin väärässä. Keskiverto läpsyttelijällä on enemmän tauteja kuin kantasuomalaisella, ja he ovat myös riskiryhmää. Arvatkaapa mitä täällä ajatellaan silloin kun mummot ja papat kuolevat siksi, että kulttuurinrikastajille löytyy sairaalasta hoitopaikkoja? Ja voin vakuuttaa seksuaalivähemmistöillekin, että sielläkin luvassa on kylmää kyytiä ennaltaennustettavan lääkkeiden puutteen vuoksi. Siinäpä vasurit selittävät asiaa äänestäjäryhmilleen, joiden etua heidän piti ajaa.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Lainaus
Miten todennäköistä on että virus muuntuu?
[...]
–Virus on sama kaikkialla. Tämän hetkisen tiedon perusteella SARS-CoV-2 vaikuttaa muuntuvan hitaasti, kuten muutkin koronavirukset.

https://yle.fi/uutiset/3-11244581

Tuossa siis linkin artikkelissa uhkaavien infektiotautien tutkija, apulaisprofessori Helsingin yliopistosta vastasi siihen, mitä uudesta koronaviruksesta tähän mennessä on 7.3.2020 klo 06 selvillä.

Olihan tuolla asiaakin, mutta olen hiukan hämmentynyt. Eikö se ollutkaan niin, että viruksesta oli L- ja S-tyypit? Vai onko suomalainen tulkinta se, että täällä leviää tämänhetkisen tiedon mukaan pääsääntöisesti Italiasta tullut (ja paljon vaarallisempi) L-tyyppi, ja tuota toista ei edes huomioida? Vai eikö tieto L- ja S-tyypistä ole vielä saavuttanut Suomea?

Vai onko tämä samaa sarjaa sen kanssa, että "altistunut ei tartuta", joka on mielestäni jo semanttista saivartelua kohtalaisen vakavalla asialla.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Jos virus tarttuisi vasta oireiden ilmettyä, miksi koululuokkien karanteenit, yritysten ja muiden instanssien karanteenit, matkaajien karanteenit, ohjeet kättelyn välttämisestä, jne.?

Ja niille, jotka haluavat edelleen uskoa Thl:n p*skapuheeseen taudin vaarattomuudesta, miettikää mitä Kiina, tuo talouskasvun kaiken edelle laittava maa teki leviämisen jarruttamiseksi. Miettikää sitä, että Kiinassa on edelleen tällä hetkellä sähkönkulutus 50% normaalista. Miettikää sitä, että tautiin on maailmalla menehtynyt lääkäreitä, hoitajia ja hallinnon edustajia - suojavarusteista ja hyvään hoitoon pääsystä huolimatta.

Suurin osa toipuu taudista. Mutta huolettoman 'normiflunssa / ei kosketa minua' -asenteen seuraus saattaa olla kansanterveydellinen ja -taloudellinen kriisi, jonka päättävät tahomme ennakoivilla ja riittävän jämerillä toimenpiteillä olisivat pystyneet estämään. Vähättelyn ja viivyttelyn hintalappu yhteiskunnalle on hyvin mahdollusesti kymmeniä/satoja kertoja suurempi kuin mikä olisi tällaisten toimien hintalappu; puhumattakaan inhimillisistä menetyksistä ja surusta.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Tuli vastaan tällainen 4 päivää vanha Lindkedin-päivitys MedKit Finland -nimisen firman toimarilta. Aika karua tekstiä millä tasolla valmius on hengityssuojien suhteen.

Lainaus
Minna Åman-Toivio
CEO and Founder MedKit Finland.
4d · Edited

Kuudetta viikkoa täysipäiväisesti kun olemme myyneet ja ostaneet hengitysmaskeja globaalisti, niin en ole jaksanut kommentoida asiaa lainkaan ennen tätä.  Suomessa asia ei tosiaankaan ole hallinnassa. Käsienpesu ja hihaan aivastelu kun ei riitä kun Korona on jo nyt ja jatkossa muiden virusten tavoin myös Suomessa ja laajasti. Ja se, että meillä on kaikki hallinnassa ei pidä paikkansa, ne kaksikin Pirkka-maitolitraa ovat kaatuneet, koska suojavälineistä on ollut globaalipula jo viikkoja.

Tarjosimme tuotteita Suomeen jo viikkoja sitten, ei kiinnostanut, mutta nyt aletaan pikkuhiljaa ’haistella’ saatavuutta (suora lainaus). Jos julkissektorin päivystys pyytää etsimään maskeja kun eivät mistään saa, tai julkissektorin iso erikoissairaanhoidon yksikkö aikoo selvitä kymmenillä maskeilla, tai ei ymmärretä mikä ero on venttiilillä ja venttiilittömillä maskeilla niin hyvänen aika. Opimme varmaan tämän episodin aikana miten pestä käsiä, mutta toivottavasti ennen seuraavaa, mikä ero on paperisella suusuojalla ja ffp3-tasoisella venttiilimaskilla.

Pitäkää ihmiset järki päässä ja itsestänne huolta. Edelleen olemme hyvissä käsissä, mutta se kaksi litraa Pirkka-maitoa ei riitä ja se kaatui jo. #maskikauppaa #medkit

https://www.linkedin.com/posts/minnaamantoivio_maskikauppaa-medkit-activity-6640709336882569216-Jjxo
https://www.medkit.fi/

Tuo on vain niin uskomattoman surullista ja masentavaa luettavaa. Voiko noin kyvyttömiä ja tyhmiä ihmisiä edes olla olemassa, kuin mitä meillä on hallinnossamme? Varautuminen on ollut itsestäänselvä asia isolle osalle kansasta, kaupoista on hamstrattu kaikki ffp3-tason maskit jo ajat sitten, ja mitä tekee julkisen sektorin hallintopuoli? Syö kampaviinereitä. Perustaa ilmastorahaston. Käy YK:ssa puhumassa naisista ja ilmastosta. Haistelee, tarttisko tehdä jotain, joskus. Kevväämmällä.

Onhan se joo ilmoja pidellyt, tärkeäähän siitä on puhua. Jonain päivänä täällä on ehkä lämpimämpää, jossain maassa ehkä jopa sen verran kuumaa että ihmiset siirtyvät viileämpään paikkaan, ihan niin kuin ihminen on tähänkin asti siirtynyt opportunistisesti sinne missä on mukavampi olla (tai vähintäänkin kattavampi kattoonräkimisturva).

Jännästi menee ristiin se, mitkä asiat ovat tärkeitä eri ihmisryhmille.

Sille kuorossa määkivälle lammaslaumalle jolle mikään ei ole ilmastoa tärkeämpää, koronavirus on lähinnä non-issue joka ei koske Suomen kaltaista lintukotoa, koska me osataan pestä käsiä.

Meille joiden mielestä Suomen varautuminen ja reagoiminen koronavirukseen on häpeällisen heikkotasoista, ilmasto ei ole prioriteettilistalla kovinkaan korkealla.
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 16:14:04 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Ohisalon neropatti haluaa tuoda järjestelmää rasittamaan vielä vaateliaita asiakkaita Kreikan leireiltä. Ruotsissa jo pelkkä iranilaispopulaatio kasvattaa tartuntamääriä yli täällä havaitun. Siihen on syynsä miksi pandemia-aikaan rajat pidetään kiinni ja huolehditaan vain omista.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Niin muuten, tuolla Israelissa jossa julistetaan toimenpideohjelmia vuosisadan pahimman epidemian kontrolloimiseksi on absoluuttisesti suunnilleen yhtä paljon ja suhteellisesti vähemmän tunnistettuja koronavirustapauksia kuin Suomessa. Suomessa kai hallitus keskittyy kovempaan itsekehuun ja terveydenhuollon byrokraatit kampaviineritehtaiden ylösajoon (Hesarin kuvassa joutuivat syömään Reissumies-voileipiä, tilanne on siis kokoustamisen suhteen äärirajoilla)...
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 267
 • Liked: 43437
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Nythän kokonaisluvuksi ilmoitetaan edelleen 23 (YLE, Iltasanomat). Siitä puuttuvat nuo Pirkanmaan 3 uusinta. Meillä tipahdettiin laskuista, kun samana päivänä ilmoitettiin 4+3.

Tiedotustilaisuudessa TAYS:in osastonylilääkäri Syrjänen tiesi, että erityisiä desinfiointitoimia ei koulussa tai yliopistossa tarvita, koska virukset eivät elä pinnoilla.

Viitaten aiemmin esittämääni CDC:n tutkimukseen ko. viruksen selviämisestä +20 °C kuivassa huoneilmassa, jättäisin itse kyllä Tampereen Hervannan kampuksen väliin hetken aikaa.

Kiinnittikö kukaan muu huomiota tähän, että näistä Pirkanmaan asioista on kokoustettu STM:n ja THL:n kanssa? Tämä on melko vahva indikaatio siihen, ettei mitään toimintasuunnitelmaa ihan oikeasti ole olemassakaan, jos joka asiasta kokoustetaan. Nyt vielä Puumalaiseen ja Saneen mahtuu kampaviinereitä, mutta miten sitten, kun samana päivänä on vaikka 5 sairaanhoitopiiriä ja 40 tartuntaa? "Keskitetty ohjaus" on siis ihan muutaman tyypin harkinnan varassa, eikä näiden sairastuttua sitten ole enää ketään, keneltä kysyä lupaa karanteeneihin ja koulujen sulkemisiin. Karanteenithan pitäisi päättää tartuntatautilain mukaan sh-piiritasolla, mutta silti näistä kokoustetaan joka keissin kohdalla erikseen.

Tilanne ei näytä kovin hyvältä.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Tagit: koronavirus