Kirjoittaja Aihe: Koronaviruksen vaikutukset talouteen, yhteiskuntaan ja koko maailmaan  (Luettu 32693 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 945
 • Liked: 29972
Italialaislehdessä julkaistu kirjoitus pohdiskelee koronaviruksen yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Lainaus
III maailmansota 2020-?

Diego Martone

Il Giornale 27.3.2020 juttu italiaksi

Vaikka se mitä maailmassa on nyt tapahtumassa ei sovi sodan määritelmiin, niin sanakirjat, tietosanakirjat ja historiankirjat saattavat joutua määrittelemään uudelleen tämän termin merkityksen. Meneillään olevassa konfliktissa ei ole kyse ihmisten ja poliittis-taloudellisten intressien vastakkainasettelusta, joka johtaa taisteluun ja jättää molemmilta puolilta taistelutantereelle ruumiita, kunnes toinen voittaa. Nyt olemme linjojen läpi näkymättömästi liikkuvan vihollisen hyökkäyksen kohteena. Seuraukset tosin näemme paljain silmin. Puolustaudumme jo jotenkin, mutta on eräitä aspekteja, jotka viittaavat siihen, että meneillään on kaikkein mittavin tähänastinen maailmanlaajuinen konflikti:

- Virus on levinnyt kaikkialle maapallolla ja on vain ajan kysymys milloin se saapuu eräille tähän asti säästyneille alueille. 
- Ainoa tällä hetkellä toimiva ratkaisu on minimoida mahdollisimman paljon ihmisten välistä kanssakäymistä, kunnes keksitään tehokas rokote, vaikka rajoituksilla on yhteiskunnallisia ja psykologisia seurauksia.
- Talouden ja tuotantotoiminnan hyytyminen on täysin samankaltaista kuin aiemmissa maailmanlaajuisissa konflikteissa. Arvioiden mukaan vain 1/4-osaa virusta edeltäneestä taloudesta toimii enää Italiassa tällä hetkellä.

Edellistä kuvausta vahvistavat eräät Mario Draghin kirjeen kohdat (EKP:n ex-pääjohtaja ja ensimmäisenä ehdolla kansallisen pelastuksen hallintoon) ja etenkin eräs niistä:

"Ennalta arvaamattomien olosuhteiden takia on ajattelutavan ja asennoitumisen muuttaminen kriisin johdosta yhtä välttämätöntä, kuin mitä se olisi sodan aikana. Kohtaamamme shokki ei ole syklinen. Tulojen menetys ei ole kenenkään siitä kärsivän syytä. Epäröinnin hinta voi olla peruuttamaton. Eurooppalaisten kärsimykset 1920-luvulla ovat jo riittävän varoittava kertomus."

Edellinen argumentointi kuvaa maailmansodan uutta syntytapaa, mutta pahoin pelkään, että se ei kata kaikkea. Se mikä vaikuttaa nyt olevan vain yksi mahdollinen seuraus saattaa myöhemmin muodostua pääasiaksi. III maailmansota olisi tuhoisa ja jättäisi viruksen uhrit varjoon, ja se laukaisisi omien intressien ajamisen muiden kustannuksella. Toisin sanoen syntyisi oikeita ja todellisia sotia (tästä on saatu jo eräitä näyttöjä): Osapuolina taloudet, valtiot, valuutat, julkinen vs. yksityinen, yritykset, tuotantosektorit, perheet ja henkilöt. Nykyään äänekkäästi vaaditusta solidaarisuudesta voisi tulla harvinaista hyödykettä, kun tähän asti itsestään selvinä pidettyihin omiin "oikeuksiinsa" takertuneelle ihmiskunnalle tultaisiin esittämään näistä "velvoitteina" koituva lasku, ilman väistömahdollisuutta. Taloudellisen tasapainon palauttaminen tulee kestämään kauan ja se tulee olemaan tuskallista (vielä ei tiedetä milloin III maailmansota päättyy), ja planeettamme tulee näyttämään toisenlaiselta. Moni on ennustanut luonnonvarojen hyväksikäytön johtavan pakosta mukautumiseen ja evoluutioon, mutta kävikin niin, että pandemia on nyt avaamassa Pandoran lipasta.

Lopetan kirjoitukseni optimistiseen sävyyn: Ihmiskunta on kokenut ja selviytynyt lyhyen historiansa aikana maapallolla paljon mutkikkaammista tilanteista ja paljon huonommilla välineillä kuin mitä meillä on nyt. Siksi on nytkin mahdollista "voittaa" sota, etenkin jos kykenemme toimimaan yhdessä, emmekä käytä hyväksi muiden vaikeuksia saadaksemme henkilökohtaista etua. III maailmansodan jälkeistä maailmaa varten on luotava aivan uusi mentaliteetti.

---

Diego Martone, psykologian tohtori (PhD), joka on tehnyt markkinatutkimuksia eri sektoreilla tavoitteenaan havaita oikeat signaalit massamedian pauhusta.

Lihavoinnit mun.

Martonen näkökulma on mielenkiintoinen, vaikka tuosta tilanteen dramaattisuudesta nyt sitten tiedä. Sinänsä juttu on ihan hyvä muistutus siitä, että anarkia odottaa vain muutaman saamattoman aterian päässä. Venäjällä kommunistisen vallankumouksen myllerrys lähti liikkeelle kunnolla vasta sitten kun Pietarin kaupoissa ei ollut enää näkynyt ruokaa muutamaan päivään. Kun oma vatsa alkaa kurista, niin viimeinenkin havahtuu.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 945
 • Liked: 29972
Edellä viitattiin jo Mario Draghiin. Tässä hänen kirjoituksensa Financial Times lehdestä.

Lainaus
Koronavirus
               
Draghi: Edessämme on sota koronavirusta vastaan ja meidän on suoritettava liikekannallepano sen mukaisesti
      
Suuremmista julkisen veloista tulee talouden piirre ja sen rinnalla nousevat yksityisten velkojen mitätöinnit


Financial Times 25.3.2020 linkki juttuun

Koronaviruspandemia on mahdollisesti raamatulliset mittasuhteet saava inhimillinen tragedia. Monet pelkäävät nyt henkensä puolesta tai surevat rakkaitaan. Hallitusten toimet terveydenhoitojärjestelmien ylikuormittumisen estämiseksi ovat urheita ja välttämättömiä. Niitä on tuettava.

Nämä toimet aiheuttavat kuitenkin valtavia väistämättömiä taloudellisia kustannuksia. Kun moni menettää henkensä, niin huomattavasti useammalla edessä on toimeentulon menettäminen. Taloudelliset uutiset pahenevat päivä päivältä. Yritykset menettävät tulojaan kaikkialla taloudessa. Monet niistä ovat jo supistamassa toimintaansa ja lomauttamassa työntekijöitä. Syvä taantuma on väistämätön.

Haasteemme on se, kuinka toimia riittävän voimakkaasti ja nopeasti estääksemme taantumaa muuttumasta pitkäaikaiseksi pula-ajaksi, jota pahentaisivat lukuisat pysyvää vahinkoa aiheuttavat konkurssit. Jo nyt on selvää, että ratkaisuun on liityttävä julkisen velan huomattava kasvattaminen. Yksityissektorilla syntyvät tulon menetykset - ja kaikki tämän aukon kattamiseen otetut lainat - on lopulta imeytettävä täysin tai osittain hallitusten julkisiin taseisiin. Paljon korkeammista julkisen velan tasoista tulee talouksiemme pysyvä piirre ja sen rinnalla tulevat olemaan yksityisten velkojen mitätöinnit.
(...)

Lihavoinnit mun.

Muutama kohta loppuartikkelista:

- Valtion tehtävä on suojella taseellaan kansalaisia ja yrityksiä shokeilta, joista nämä eivät ole vastuussa. Valtiot ovat tehneet aina näin hätätilanteissa. I maailmansodan aikana Italia ja Saksa rahoittivat 6-15% sotakuluista veroilla. Kaikkialla sota murensi veropohjaa. Nyt sen teke pandemia.
- Prioriteettina on järjestää perustulo työpaikkansa menettäneille. Etenkin on suojattava ihmisten työpaikkoja. Muuten kriisin jälkeen vallitsee pysyvästi alhaisempi kapasiteetti ja työllisyystaso. Tuotantokapasiteetin ja työllisyyden suojaamiseksi vakavan kriisin aikana tarvitaan välitöntä rahallista tukea.
- Euroopan maiden on mobilisoitava kaikki rahoitusjärjestelmänsä (pankit, joukkovelkakirjat), sillä muuten ei tavoiteta heti erilaisten rahoitus- ja teollissuusrakenteiden kaikkia sopukoita. Pankkeja on kaikkialla ja ne voivat luoda välittömästi rahaa nostamalla luottorajoja tai antamalla luottoa.
- Pankkien tulee lainata välittömästi rahaa yrityksille nollakustannuksin työpaikkojen pelastamiseksi. Tarvittavan pääoman järjestää valtio takaamalla kaikki lisämenot. Konkurssitappiot menevät valtion piikkiin.
- Julkisten velkojen määrän on kasvettava. Sen vaihtoehto - pysyvä tuotantokapasiteetin tuhoutuminen ja siitä johtuva veropohjan mureneminen - vahingoittaisi taloutta paljon pahemmin ja vaikuttaisi lopulta valtion lainoihin. Huomioiden nykyisen ja mahdollisesti tulevan korkotason ei tällainen julkisen velan lisäys lisää sen hoitokustannuksia.
- Julkisen taseiden käytön nopeuden on vastattava talouden pysähtymisestä johtuvaa yksityisten taseiden heikkenemisnopeutta. Pankit on mobilisoitava ja eurooppalaisten on tuettava toisiaan ilmeisen yhteisen asian vuoksi.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 28.03.2020, 16:22:32 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 678
 • Liked: 15659
Tämä ketju on aiheeltaan paljon relevantimpi kun jonninjoutavat päivitykset päivittäisistä tartunnoista, mitä toisessa koronaketjussa pyöritetään.

On täysin selvä, että uusi aikakausi on alkamassa. Kuten toisessa ketjussa jo kirjoitin, etenkin globalismin aate on kärsimässä jättimäisen arvovalta- ja uskottavuustappion.

Koko koronasotku on oikeastaan globalismin syytä:

- Avoimet rajat levittävät taudit ympäri maailman hetkessä. Sen lisäksi, että ihmiset lentävät toisista mantereista lähes vapaasti, EU:n sisäinen, täysin vapaa liikkuminen levittää ongelmat EU: sisällä vaikka ulkorajat suljettaisiin.

- Tuotannon ulkoistaminen on johtanut riippuvuussuhteisiin, jotka ovat hyvin haitallisia niin taloudelle kun terveydellekin. Esimerkiksi merkittävä osa länsimaiden lääkkeistä tuotetaan Kiinassa tai perustuvat Kiinassa tuotettuihin raaka-aineisiin. Sama koskee erinäisiä muita tuotteita kuten erinäiset terveydenhuollon laitteistot ja tarvikkeet. Juuri nyt Kiina kauppaa törkyhintaan esim. kasvonaamareita lännen terveyshuollolle.

Koska EU on osa globalistista projektia, myös EU:n mielekkyys asettuu kyseenalaiseksi. Sen lisäksi että EU ei kyennyt vastaamaan koronakriisiin millään relevantilla tavalla, se jopa levitti ongelman avoimilla rajoilla ja hidastelullaan, jonka puitteissa paikalliset hallinnot jäivät odottelemaan "yhteistä kannanottoa" EU:lta.

EU:n tuleva ongelma on jättimäiset lisävelkaantuminen, jota korona tulee aiheuttamaan. Tällä hetkellä ollaan rakentamassa syvää taantumaa, josta ei ole ulospääsyä ilman tuhansien miljardien rahainjektiota EKP:n puolesta. EKP tulee siis pian painamaan lisää rahaa markkinoille kasvattaen jäsenmaiden velkataakkaa entisestään. Etenkin Italian talous on jo nyt kärsinyt valtavasti, joten Italian poistuminen eurosta on väistämätöntä ellei EU dumppaa satoja kymmeniä tai satoja miljardeja lisää rahaa Italiaan.

Koronan jälkiaallossa globalismin lieveilmiöt tullaan korjaamaan. Tuotantoa aletaan siirtää kotimaihin ja riippuvuussuhteita puretaan. Lainsäädännössä kriittiset toiminnot saavat korkeamman prioriteetin ja esim. lääketeollisuuden tuotantoketju voidaan laeilla pakottaa takaisin länsimaihin.

Ehkä suurin muutos tapahtuu Kiinassa. Toisin kun nyt uskotellaan, Kiinan koronakriisi ei ole lainkaan hallinnassa. Kiinassa mellakoidaan ( https://www.breitbart.com/national-security/2020/03/27/massive-protest-breaks-out-in-chinas-hubei-province-ground-zero-for-the-coronavirus/ ) koronan jälkimainingeissa ja talouden heikkenemisen myötä, edessä voi olla koko kiinalaisen kommunismin kaatuminen. Etenkin jos Kiina menettää kansainvälistä kauppaa globalismin purkamisen yhteydessä, Kiinan asema nousevana supervaltana on ohi.
« Viimeksi muokattu: 28.03.2020, 16:29:37 kirjoittanut Totti »
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 819
 • Liked: 7629
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Kyllä viruksella jotain muutoksiin tähtäävää vaikutusta tulee kieltämättä olemaan, esimerkiksi vapaan liikkuvuuden rajoittaminen ja viranomaisten toimivallan testaaminen olivat jo merkkejä siitä. Varsinkin Suomen ja Ruotsin tilanteiden vertaileminen on erityisen mielenkiintoinen prosessi - tapahtuuko virhearvion tehneessä maassa jonkinlainen poliittinen muutos? Se joka toimi koronaviruksen kohdalla järkevimmin, saanee äänensä kuuluviin jatkossakin helpommin.

Mutta tuskin Putin sentään pääsee rajatolppia siirtelemään, vaikka monot olisi jo valmiina jalassa sitä tarkoitusta varten.
Only
Truth
Matters

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 945
 • Liked: 29972
Saksan sanotaan ryhtyneen käännyttämään turvapaikanhakijatkin jo rajalta. Sisäministeriön tiedottaja kuitenkin tyrmää väitteet. Ei ole kuulemma mitään virallista säädöstä. Saman kuuman perunan kanssa poliitikot painivat täälläkin.

Lainaus
Koronakriisi

Seehofer laajentaa maahantulokiellot koskemaan myös turvapaikanhakijoita


Junge Freiheit 27.3.2020 juttu saksaksi

Saksan sisäministeri Horst Seehofer (CDU) on laajentanut koronaviruksen johdosta Saksan rajoilla vallitsevat maahantulorajoitukset koskemaan myös turvapaikanhakijoita. Siksi turvapaikanhakijat joutuvat jatkossa varautumaan siihen, että heidät käännytetään takaisin Saksan rajoilta, kirjoittaa Focus-lehti viitaten hallituspiireihin.

Kuten on jo aiemmin kerrottu, niin maahantulokiellot eivät ole tähän asti koskeneet turvapaikanhakijoita. Sen johdosta esimerkiksi ranskalaiset ja italialaiset, jotka eivät pysyvästi asu tai käy työssä Saksassa, käännytetään rajalta takaisin. Tämä ei koskenut EU:n ulkopuolelta tulevia siirtolaisia silloin kun he hakivat turvapaikkaa. Sisäministeriö vahvisti tämän JF:lle viime viikolla.

Turvallisuussyistä kaikille äskettäin tulleille turvapaikanhakijoille on tehty Covid-19 testi ja heidät on majoitettu erilleen 14 päivän ajaksi. Ainoastaan negatiivisen tuloksen saaneet on ohjattu yhteismajoitukseen.
(...)

Referaattia:

- Myös Saksan maahanmuuttovirasto (BAMF) on reagoinut. Kontaktien välttämisen takia turvapaikkahakemuksia voidaan tehdä enää vain kirjallisesti ja vasta sen jälkeen, kun henkilö on rekisteröity jonkin osavaltion vastaanottokeskukseen. Siellä kirjoitetaan tulotodistus, josta on lähetettävä kopio maahanmuuttovirastoon allekirjoitetun turvapaikkahakemuksen kanssa.
- Kun nämä dokumentit on saatu, niin sen jälkeen virasto antaa oleskeluluvan ja kirjallisen ohjeen turvapaikkamenettelystä.
- Koronapandemia ei kuitenkaan vaikuta turvapaikanhakijoiden jakamiseen osavaltioihin. Myös Mecklenburg-Vorpommern joutuu edelleen ottamaan turvapaikanhakijoita, vaikka se ei päästä osavaltioon enää ketään joka ei asu siellä vakituisesti. Tulokielto koskee myös loma-asunnon omistajia.
- Saksan sisäministeriön tiedottaja Steve Alter tyrmäsi kuitenkin perjantaina lehdistötilaisuudessa Focus-lehden tiedon: "Ei ole olemassa säädöstä, kuten on väitetty, että turvapaikanhakijat yleisesti käännytettäisiin rajalta". Alter totesi myös, että maahantulorajoitusten johdosta rajanylitysliikenne on jyrkästi laskenut. Tämän johdosta myös laiton maahantulo on merkittävästi vähentynyt.
- Alter: Lisäksi kaikille - EU-kansalainen tai kolmannen maan kansalainen - tehdään yksilöllinen tutkinta siltä osin kuin terveydelliset varotoimet sitä edellyttävät.

- Perjantaista lähtien myöskään Itävalta ei ole ottanut enää turvapaikkahakemuksia rajalla vastaan, kirjoittaa Kronen Zeitung. Toimenpide perustuu liittovaltion epidemialakiin. Koronaviruksen puhjettua Euroopassa on turvapaikkahakemusten määrä Itävallassa laskenut noin 2/3-osalla, ilmoitti sisäministeri Karl Nehammer (ÖVP) torstaina.

---

Näissä olosuhteissa poliitikot joutuvat väkisin kohtaamaan tähän asti maton alle lakaistut jutut. Kantaa joudutaan ottamaan ja päätöksiä tekemään. Jospa tämä ei jäänytkään ainutkertaiseksi tapaukseksi, entä jos virus mutatoituu? Entä jos se ilmaantuu uudelleen, kun sen jo luultiin kadonneen? Miten tällaiseen pitäisi jatkossa varautua, hehkuttamalla vapaata liikkuvuutta ja avoimia rajoja? Julistamalla, että Suomi ja Sipilän talo kuuluvat kaikille? Realiteetit voivat piankin pakottaa hyvinkin pysyviin asennemuutoksiin. Prioriteetit saattavat nyt mennä uuteen järjestykseen.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 28.03.2020, 22:10:51 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 945
 • Liked: 29972
Paavolla on asiaa.

Lainaus
Paavo Väyrynen: Koronan aiheuttama taantuma koettelee erityisesti yhteisvaluutta euroon kuuluvia maita

Paavo Väyrynen toteaa tiedotteessaan, että koronapandemian seurauksena on syntymässä maailmanlaajuinen syvä lama, joka koettelee erityisesti euroaluetta ja sen jäsenmaita.


Kansalainen 28.3.2020 linkki artikkeliin

Konkaripoliitikko uskoo, että kansantaloutemme supistuu tänä ja parina seuraavana vuonna yhteensä ainakin noin 20 prosentilla. Suomen kansantulo saattaisi siis supistua jopa 50 miljardilla eurolla. Osasyynä on yhteisvaluutta euro.

– Tähän saattaisimme päätyä varsinkin sen vuoksi, että Ruotsi pääsisi jälleen hyötymään itsenäisestä talouspolitiikastaan kilpailussa supistuvista maailmanmarkkinoista euro-Suomen kanssa.

Lisäksi uhkaavan syvän taantuman vuoksi valtiontalouteen on syntymässä usean kymmenen miljardin alijäämä, mikä saattaa kasvattaa valtion velan jopa yli 150 miljardiin euroon. Alijäämää uhkaavat kasvattaa myös euroalueen yhteisvastuut. Niiden maksamiseen tai jopa kasvattamiseen Suomella ei nykyoloissa olisi millään muotoa varaa, konkaripoliitikko huomauttaa.

Jos nämä luvut pitävät paikkansa, Suomen julkisen talouden velkasuhde saattaa nousta nykyisestä noin 60 prosentista jopa lähelle sataa. Kestävyysvaje repeäisi aivan uudelle tasolle, Väyrynen toteaa.
(…)

Samaa on tullut mietittyä. Kuten Draghi tuolla edellä jo esitti, niin syvä lama velkaannuttaa valtiota lisää. Väyrysen ennusteella aletaan olla jo liemessä. Pitkän nousukauden jälkeen ja lähes nollakorkojen vallitsessa sitä rahaa on riittänyt ja törsäämistä ovat edesauttaneet ruusuiset kuvitelmat talouden tulevasta tilasta. Sitten tuli seinä vastaan. Saas nähdä kuinka kauan rahaa riittää kaikenlaiseen turhuuteen ja Afrikkaan lähetettäväksi. Vastuunkantajien pitänee tehdä väistämättä joitakin radikaaleja valtiontalouteen liittyviä päätöksiä, tai hukka perii.

Mielenkiintoinen myös tuo EKP-kuvio. Nyt edellytettäisiin sille vielä lisää takuutusta kaiken muun päälle. Ruotsi taas välttää kaiken tämä, koska älysi pitää oman valuutan. Valtionvelkaakin heillä on vähemmän ja budjetti ylijäämäinen. Nyt nähtäneen poliittisen, mutta epärationaalisen, EU-valuutan kaikki ne huonot puolet. Saattaa liitokset alkaa jo natisemaan. Italian voi olla pakko siirtyä takaisin omaan valuuttaan. Ei taida muu heitä enää auttaa.
« Viimeksi muokattu: 28.03.2020, 20:31:52 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 785
 • Liked: 873
 • Impivaarana 56 maata ja päälle 200 kaupunkia
On täysin selvä, että uusi aikakausi on alkamassa. Kuten toisessa ketjussa jo kirjoitin, etenkin globalismin aate on kärsimässä jättimäisen arvovalta- ja uskottavuustappion.

Näin varmaan... mutta.

Oma veikkaukseni on että, viisi vuotta sen jälkeen kun WHO on ilmoittanut että koronavirus on selätetty, niin ollaan takaisin ”normaalissa”.

Ei ihminen opi näistä mitään…. Aasialaiseen kuoli jokunen miljoona, hongkongilaiseen kuoli miljoona. Kuka muistaa? Ja pandemioiden lisäksi meillä on ollut talouskupruja/-lamoja vaikkapa nyt tulppaanimania, 90-luvun talouslama, ja 2008 finanssikriisi.

Valistuneet ovat varuillaan, mutta suurin osa poppoosta unohtaa… Suomalaiset perheyhtiöt joidenka hallituksissa 90-luvun lamaa kokeneet patut, ovat koronaan(kin) kohtuullisen hyvin varautuneet. Muut ei ehkä niinkään.
Adele Kottarainen: Pirun raskasta tää jatkuva vahtiminen ja oikeassa oleminen.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 945
 • Liked: 29972
Uusi Suomi tänään:

Lainaus
Italia kypsyi täysin jahkailuun: EU-erosta puhutaan jo täysin avoimesti – ”Nyt määritellään Euroopan olemassaoloa”

Italian euro-tai EU-eroa väläytellään nyt jo hyvin korkealla tasolla maan johdossa.
 

Euroopan unionin johtajien jahkailu koronakriisiin liittyvissä elvytystoimissa on nostattanut rajun vastarinnan Italiassa. Italian euro-tai EU-eroa väläytellään nyt jo hyvin korkealla tasolla maan johdossa.

Italia vastustaa yhdessä muiden eteläisen Euroopan maiden kanssa jyrkästi Euroopan vakausmekanismin käyttöönottoa koronakriisin vuoksi. Myös moni asiantuntija katsoo, ettei EVM:llä ei ole virkaa sen jälkeen, kun EKP ilmoitti 750 miljardin euron koronaohjelmastaan. Pohjoisen Euroopan maat puolestaan suhtautuvat nihkeästi niin sanottuihin eurobondeihin eli yhteisvastuullisiin velkakirjoihin. Tästä syystä EU-maiden johtajat eivät viikolla päässeet sopuun elvytystoimista.

”Jos Euroopasta ei tule apua, me teemme tarvittavat toimet yksin”, pääministeri Giuseppe Conte totesi perjantaina.

Hän jatkoi ryöpytystä lauantaina toteamalla, että koko Euroopan unioni on vaarassa menettää merkityksensä, jos se ei pysty vastaamaan koronakriisiin.
(...)

Myös Italian presidentti Sergio Mattarella on puhunut jutun mukaan tiukkasanaisesti. Kun Matteo Salvinikin on mitä ilmeisimmin samoilla linjoilla, niin Euroopan kansojen vankilan hajoaminen saattaa alkaa tästä. Se olisi varsin noloa, kun kirppuakin pienempi otus hajotti ikuiseksi povatun suuren ja mahtavan.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 489
 • Liked: 20636
 • Persuhtava keskustelija
Italia on vahvasti nettosaaja EUssa, mihinköhän ne sitten menis jos eroavat nykyisesti unionista.

Tuskinpa niille kukaan muu rahaa tarjoaa.

Kerrassaan huvittava ajatus italialaisilta.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Chrattac

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 233
 • Liked: 968
 • Todesstoß
Saksassa liittovaltion valtiovarainministeri Peter Altmaier ilmoitti, että liittovaltion ja osavaltioiden hallitukset ovat päässeet yhteisymmärrykseen useamman miljardin dollarin arvoisen avustuspaketista pienille yrityksille sekä yksityisyrittäjille. Liittovaltion rahoitusta aletaan jakamaan maanantaina ilman byrokratiaa. Liittovaltio rahoittaa 50 miljardilla eurolla ohjelmaa muiden asioiden ohella, Bundestag on hyväksynyt budjettilisäyksen. Yritykset 5:n henkilöön asti saavat koronakriisin vuoksi 9000 euron kertamaksun kolmen kuukauden ajan. firmat, joilla hnekilöstöä on 10:n asti saavat 15'000 €. Tämä siis juuri ulostulleessa tiedotustilaisuudessa, tieto kahmittu FAZin liveseurannasta

Finanssiministeri Olaf Scholz puolestaan Bild am Sonntagissa kuulutti palkkojen nostamisen perään kriisin jälkeen. Lisäksi herra pitää melko kyynisenä, kun jotkut pyytelivät että talouteen kiinnitettäisiin enemmän huomiota kansanterveyden sijaan. Tämä Bildin liveseurannasta

Vähän eri meininki kuin Suomessa, jossa vatuloidaan kaiken kanssa, kun rahat on laitettu vuosien mittaan kaikkeen humpuukiin ja nyt kassan pohja näkyy kun niitä rahoja tarvittaisiin.
Sortuu valtakunta tomuun viimein joka ikinen
ja hallitsijain nimet vaipuu unohdukseen tuonelaan,
kaatuu järjestelmät, kuolee sanat suuret huulille
ja rauniolla yksinäinen tuulenhenkäys vaeltaa...

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 945
 • Liked: 29972
Il Giornalessa julkaistu juttu kertoo Suomessa olevan nationalistihallitus. Ihmeiden aika ei ole ohi.

Lainaus
Italian neljä vihollista

Insideover 29.3.2020 juttu italiaksi

Epätavalliset ajat edellyttävät valtiolta ja niiden ylikansallisilta rakenteilta poikkeuksellisia taloudellisia interventioita. Kaikki ovat tästä yhtä mieltä maailman nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa. Kaikki, paitsi neljä EU-valtiota. Nämä eivät halua kuulla puhuttavankaan koronajoukkovelkakirjoista, jotka olisi erityisesti tarkoitettu siihen, että yksittäisten maiden julkinen velka voitaisiin kuolettaa yhteisesti. Eilinen EU-neuvoston kokous oli paljastava tilaisuus.

Pandemia-aika edellyttää historiallisesti ennennäkemätöntä solidaarisuutta: Melkein kaikki Euroopan johtajat hokevat tätä mantran tavoin. Myös Emmanuel Macron, puhuttuaan tätä ennen jo vuosikausia rajattomasta Euroopasta, näyttää heränneen ideologisesta horroksesta. Saksa, Hollanti, Itävalta ja Suomi vastustavat kuitenkin edelleen eurojoukkovelkakirjojen käyttöönottoa. Niitä on kaavailtu ad hoc välineiksi puskuroimaan ja pehmentämään mahdollisia taloudellisia romahduksia. Sellaisia seuraa varmasti koronaviruksen leviämisen takia.

Italia voi joutua kärsimään vuosikausia ennennäkemättömän torjuvien asenteiden seurauksista. Taantuma lisäksi voi ilmetä myös muuta. Siksi useat tahot ja etenkin Salvini katsovat näiden neljän mainitun maan olevan Italian "vihollisia". EU:ssa on syntynyt sisäisen repeämä, joka pessimistisempien mukaan voi johtaa sen lopulliseen hajoamiseen. Se EU:sta ja sen kaikista edustus- ja toimeenpanoelimistä. Vastakkain voi, hieman yksinkertaistaen, sanoa olevan Italia, Ranska ja Espanja, sekä jo edellä mainitut neljä maata.

Niillä valtioilla, joilla on oma keskuspankki, on käytettävissä kunnon "bazooka". Voidaan viitata Donald Trumpin USA:han, mutta myös Xi Jinpingin Kiinaan ja Vladimir Putinin Venäjään. Tätä valtiollista "bazookaa" säädellään vajeen ja BKT:n välisen suhteen pohjalta. EU:hun kuuluvan maan taas pitäisi voida tukeutua Euroopan keskuspankkiin (EKP), joka on valmistellut eräitä toimenpiteitä, joiden Ranska, Italia ja Espanja katsovat kuitenkin olevan liian rajoittuneita ja osittaisia.

Mario Draghi selitti Financial Times -lehdessä miksi julkisten menojen ja velan kasvattaminen voidaan nyt ottaa pois vahingollisten ja haitallisten toimien listalta. EKP:n ex-pääjohtajan neuvo ei kuitenkaan riittänyt: Saksa, Hollanti, Itävalta ja Suomi eivät halua hievahtaa milliäkään. Koronajoukkovelkakirjat alkavat vähitellen saada Khimairan[1] piirteitä. 

Saksa on yhtenäinen: Angela Merkel on lopettanut "Eurooppa"-sanan käytön puheissaan ja lisäksi vaikuttaa siltä, että kaikki puolueet nationalisteja ja populisteja myöten näyttävät olevan samoilla linjoilla CDU/CSU:n kanssa. Saksan hallitus näyttää pitävän parempana keinona konkurssiin joutuneiden yritysten kansallistamista.

Entä muut EU-maat? Jokainen omillaan ja piru periköön muut. Tämä näyttää olevan "Eurooppa-veturin" ja muiden koronajoukkovelkakirjoja boikotoivien maiden pohjimmainen asenne. Boris Johnsonin "laumaimmuniteetti" taas ei koske meitä. Näyttää kuitenkin, että nuo strategiat voidaan yhdistää: Myös Saksan eristäytyminen tarkoittaa, että lopulta he ovat entistäkin vahvempia.

Entä voidaanko pandemia talouden osalta kukistaa käyttämättä eurooppalaista "bazookaa"? Jonkinlaiseen liioiteltuun nationalismiin käpertyvät Saksa, Itävalta, Suomi ja Hollanti katsovat, että vastaus on "kyllä". Monet ensimmäisistä federalisteista, mukaan lukien edistysoptimistien kanssa toimimaan tottuneet, ovat sitä mieltä, että eurooppalaisen solidaarisuuden suhteen ei voida enää jahkailla ja vitkastella.

---

1] Khimaira (m.kreik. Χίμαιρα, lat. Chimaera) oli kreikkalaisessa mytologiassa Lyykiassa riehunut tulta syöksevä taruhirviö, jolla oli leijonan pää, vuohen ruumis ja häntänä käärme tai skorpionin pyrstö. (wikipedia)

Lihavoinnit mun.

Suomen nationalistisen käpertymisen lisäksi mielenkiintoista on tuo Saksan aie kansallistaa konkurssiin meneviä yrityksiä. Osana poliittista valuuttaa heilläkään ei ole omaa keskuspankkia, johon nojata. Saksa on silti taloudellisesti vahva. Se pärjää, vaikka kaikki muut joutuisivat haukkaamaan kuraa. Samaa ei voi sanoa muista.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Muhmutti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 50
 • Liked: 61
Nyt olisi oiva aika nostaa alkoholiveroa vaikka reilustikin. Ulkomailta ei pääse hakemaan halpaa alkoholia ja sitä alkoholia kuitenkin ostetaan ja nautitaan huomattavia määriä, niin valtio saisi reilusti lisää verotuloja. Voitaisiin lanseerata jokin rajat kiinni -viina tai poikkeustila -viini tai muuta vastaavaa.  8) Kysyntä olisi varmasti erittäin suurta.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 945
 • Liked: 29972
Iltasanomissa on tänään Jan Hurrin EU:n koronavelkakirjoja koskeva kirjoitus, joka nostaa esiin erään varsin vähälle huomiolle jääneen - mutta merkittävän, ellei peräti ratkaisevan - seikan.

Lainaus
Kommentti: Euromaat kiistelevät koronavelkakirjoista – yhteinen piikki on kuitenkin jo auki

Euromaat kiistelevät, pitäisikö koronakriisin laskua jakaa yhteisillä koronavelkakirjoilla vai ei. Kinastelu on teatteria, sillä yhteinen piikki on jo auki, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri..


(...)
Yhteinen piikki on jo auki

Euromaiden keskinäistä kinastelua koronabondien kaltaisista talouden taakanjakokeinoista voi olla vaikea ottaa todesta, sillä yksi euroalueen yhteinen ja lisäksi erittäin pitkä piikki on jo auki ja käytössä.

Sen on avannut euroalueen keskuspankki EKP.

Eurosta vastaava keskuspankki ilmoitti runsas viikko sitten käyttävänsä tänä vuonna pitkälti yli tuhat miljardia euroa alueen valtioiden, pankkien ja yritysten liikkeeseen laskemien velkakirjojen tukiostoihin.

Epäilijöiden vaientamiseksi EKP on jo ilmoittanut tarvittaessa kasvattavansa valtioidenkin rahoitukseen ohjaamiaan tukisummia niin suuriksi kuin koronakriisin taltuttamiseksi – ja euron puolustamiseksi – on tarpeen.

Lisäksi EKP on ilmoittanut tarvittaessa muuttavansa itse itselleen asettamiaan velkakirjaostojen ehtoja niin, että se voi ohjata mammuttitukeaan estoitta juuri niihin euroalueen osiin, joiden se katsoo kipeimmin potevan rahapulaa.

Epäilemättä euroministeritkin tietävät, että EKP on kaikkien euromaiden kansallisten keskuspankkien omistama rahalaitos, joka toimii kaikkien eurovaltioiden yhteisellä vastuulla.

Mutta se jää arvailujen varaan, riittääkö tuo taustatieto sen oivaltamiseen, että EKP:n tarvittaessa rajaton rahoitustuki merkitsee euromaiden yhteisvastuullista piikkiä. Ja sitä, että tuo piikki on taivasta myöten auki.

Toki sekin on mahdollista, että talouspoliitikot ovat vallan hyvin perillä keskuspankkinsa toimista ja niihin sisältyvistä yhteisvastuunkin piirteistä.

Ehkä aihe on vain ollut liian kiusallinen ääneen puitavaksi, ja siksi on kenties ollut poliittisesti pienemmän vastuksen tie ryhtyä toisarvoiseen kinasteluun koronabondeista.

Lihavoinnit mun.

Torjutaan siis tiukasti yhteisvastuuta samaan aikaan kun yhteinen piikki on rajatta auki. Ruotsilla ja Tanskalla tätä ongelmaa ei ole, koska eivät ole mukana poliittisessa valuutassa nimeltään euro. Me sen sijaan tulemme takuuttamaan katkeraan loppuun asti.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 316
 • Liked: 4242
 • Sus siunatkoon
^Luin Hurrin jutun aamulla ja mielestäni siinä vedetään hieman kyseenalaisesti mutkia suoriksi. Minusta jutussa on kyse siitä, että EKP "painaa rahaa" pandemiakriisin johdosta. Ja kansallisvaltioille, pankeille ja yrityksille on viestitty, että vain häveliäisyys on pyynnön rajana.

Kovin helposti näytti päätös rahanpainamisesta syntyneen EKP:ltä. Mielestäni Saksa on erityisesti ollut tällaista rahanpainamista vastaan. Eikä Suomikaan ole siihen suhtautunut kovin myönteisesti, ainakaan julkisesti, mitä nyt eurokriisin laimentamiseen ja pankkien pönkittämiseen rahan painaminen olikin ok. Ehkä Saksan osalta avainsana on Deutsche Bank. Sitä ei päästetä kaatumaan.

Eurobondeilla mielestäni tarkoitettiin euromaiden yhteisiä velkakirjoja. Näitä EKP voisi ostaa tämän rahan painamisen seurauksena. Minulle on jäänyt epäselväksi, mikä olisi se taho, joka laskisi liikkeelle euromaiden yhteisiä velkakirjoja. Veikkaan EVM, EU-komissio ja erilaiset EU:n investointipankit (enemmän kuin yksi?) ja erilaiset "hei me ollaan taas niin hyvällä asialla" rahastot.

Sitten on tietysti hieman kiharaisempi juttu se, miten Suomi yhtenä on vastuussa EKP:n taseista. Tähän mielestäni Hurri vetoaa väitteessään, että EKP:n kautta olisi piikki auki ja EKP:n kautta ollaan takaamassa muiden ottamia velkoja.

Se että onko uuden rahan luominen pandemian sytyttämään talouskriisiin viisasta, on mielenkiintoinen seurattava. Näin ovat pankkivaltuutetut Chritine LaGarden johdolla viisaaksi nähneet eikä meillä ole asiassa muuta sanottavaa kuin todeta tapahtunut ja seurata sen vaikutuksia. Tietysti pandemian aiheuttama talouskriisi koskee koko maailmaa, joten rahan painamisen vaikutuksia on vielä vaikeampi arvuutella kuin oloissa ennen pandemiaa.
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 945
 • Liked: 29972
Eurobondeilla mielestäni tarkoitettiin euromaiden yhteisiä velkakirjoja. Näitä EKP voisi ostaa tämän rahan painamisen seurauksena. Minulle on jäänyt epäselväksi, mikä olisi se taho, joka laskisi liikkeelle euromaiden yhteisiä velkakirjoja. Veikkaan EVM, EU-komissio ja erilaiset EU:n investointipankit (enemmän kuin yksi?) ja erilaiset "hei me ollaan taas niin hyvällä asialla" rahastot.

Idea Eurobondeissa wikipedian mukaan.

Lainaus
Eurobonds or stability bonds were proposed government bonds to be issued in euros jointly by the European Union's 19 eurozone states. The idea was first raised by the Barroso European Commission in 2011 during the 2009–2012 European sovereign debt crisis. Eurobonds would be debt investments whereby an investor loans a certain amount of money, for a certain amount of time, with a certain interest rate, to the eurozone bloc altogether, which then forwards the money to individual governments.

Eurobonds have been suggested as a way to tackle the 2009–2012 European debt crisis as the indebted states could borrow new funds at better conditions as they are supported by the rating of the non-crisis states.

- Eurobondit (koronabondit) olisivat kaikkien 19 eurovyöhykkeen valtion yhdessä liikkeelle laskemia joukkovelkakirjoja. Yksityiset sijoittajat ostaisivat niitä tietyllä korolla ja maturiteetilla.
- Luonteeltaan Eurobond olisi eurovaltioiden koko kollektiivin rahoittamista, jonka sisällä saadut rahat siirrettäisi edelleen yksittäisille valtioille.
- Näin (pahasti) velkaantuneet maat saattaisivat lainata lisää rahaa paremmilla ehdoilla ja matalammilla koroilla, kun kolhoosissa ovat mukana myös vähemmän kriisiytyneet maat, jotka saavat lainaa paremmin ehdoin ja alhaisemmilla koroilla.

Käytännössä sillä on tuskin mitään eroa ostaako EKP tyhjästä nyhjäistyllä (itse painetulla) "propellirahalla" Italian velkakirjoja taivas rajana, joka johtaa Italian velkakirjojen koron alenemiseen, vai kerätäänkö sama raha Eurobondeilla sijoittajilta vapailta markkinoilta. (Italian velkakirjojen korko oli tässä uusimmassa rytäkässä jo kohoamassa Italian kannalta kestämättömiin lukemiin (jo pienikin korotus katkaisee tuon kamelin selän), mutta sitten EKP pelasti tilanteen ja painoi ostoillaan korot taas alas).

Molempiin tapoihin liittyy yhteistakuu ja moraalihasardi. Menettely on vain hieman erilainen kummassakin, mutta lopputulos viimekädessä aina sama: Joku joutuu ihan oikeasti takaamaan reaalivarallisuudella nämä touhut konkurssin sattuessa. Konkurssin tehnyt on tietenkin itse PA, joten se on sitten joku muu, kuka lie?

Kaiken lisäksi tuo touhu ja yhteisvastuu on vastoin kaikkia EU-lakeja ja -sopimuksia, but who cares ...
« Viimeksi muokattu: 31.03.2020, 15:38:47 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 547
 • Liked: 14818
 • Kuka jos en minä
Nyt olisi oiva aika nostaa alkoholiveroa vaikka reilustikin. Ulkomailta ei pääse hakemaan halpaa alkoholia ja sitä alkoholia kuitenkin ostetaan ja nautitaan huomattavia määriä, niin valtio saisi reilusti lisää verotuloja. Voitaisiin lanseerata jokin rajat kiinni -viina tai poikkeustila -viini tai muuta vastaavaa.  8) Kysyntä olisi varmasti erittäin suurta.

Miksi ihmeessä? Saahan sitä litkua tilattua suoraan postilaatikkoon jo nyttenkin. T. eräs joka ei ole suomen monopoliin käyttänyt senttiäkään vuosiin. Englanniksi löytyy varsin kattava valikoima eu-alueen postimyyntipuoteja.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Mikke70

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 368
 • Liked: 236
Nyt olisi oiva aika nostaa alkoholiveroa vaikka reilustikin. Ulkomailta ei pääse hakemaan halpaa alkoholia ja sitä alkoholia kuitenkin ostetaan ja nautitaan huomattavia määriä, niin valtio saisi reilusti lisää verotuloja. Voitaisiin lanseerata jokin rajat kiinni -viina tai poikkeustila -viini tai muuta vastaavaa.  8) Kysyntä olisi varmasti erittäin suurta.

Miksi ihmeessä? Saahan sitä litkua tilattua suoraan postilaatikkoon jo nyttenkin. T. eräs joka ei ole suomen monopoliin käyttänyt senttiäkään vuosiin. Englanniksi löytyy varsin kattava valikoima eu-alueen postimyyntipuoteja.

Sinällään postimyynti on itikan kusi valtameressä, mutta alkoholiveron nostossa ei tietysti ole mieltä, kun rajat avautuvat lähitulevaisuudessa.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 624
 • Liked: 59097
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Sarastuksessa julkaistiin erinomainen artikkeli näistä koronakriisin yhteiskunnallisista vaikutuksista, kannattaa lukea.

Tällaista settiä pitäisi perussuomalaistenkin alkaa kansallismieliseksi itseään kutsuvana puolueena pohtia ja jakaa kannanottoina kansalle. Valmistautua siihen, että maailma saattaa kriisin jälkeen olla kohta hyvin toisenlainen ja pyrkiä tekemään äänestäjistä myötämielisiä kansallisvaltioille, osittain suljetuille rajoille, omavaraisuudelle, globalismikriittisyydelle ym.

https://twitter.com/HommaMedia/status/1244874819382005762


https://sarastuslehti.com/2020/03/30/pandemia-yhteiskunnallisen-muutoksen-alkuna/ (30.3.2020)

Lainaus
Pandemia yhteiskunnallisen muutoksen alkuna

M.A. Meretvuo

Koronavirus on saanut monet miettimään minkälaisessa yhteiskunnassa haluamme lopulta elää. Viruksen nopea leviäminen mahdollistui globaalin lentomatkailun myötä, josta suurin osa on käytännöllisesti katsoen aivan turhaa. Samoin viruksen talousvaikutukset iskevät eritoten talouden globaaleiden rakenteiden kautta, kun kansainvälinen kauppa sakkaa, ympäri maailmaa hajautettu komponenttivalmistus vaikeutuu ja finanssimaailman shokkiaallot leviävät pörssistä toiseen. Mutta onko se tärkeämpää kuin omien läheisten ja lopulta koko kansan suojaaminen potentiaalisesti tappavan viruksen tartunnalta? Haluammeko Thaimaan matkaa tai halpatyövoimalla tuotettua krääsää todella enemmän kuin itsemme ja läheistemme hyvinvointia? Perustuuko ns. länsimainen elämäntapamme todellakin globaalin markkinatalouden ja sen edellytyksenä olevan liberaalin demokratian varaan, vai voisiko länsimainen elämäntapa olla jotakin muutakin kuin tuottamista ja kuluttamista, ostamista ja myymistä? Voisiko se olla muutakin kuin uusi kännykkä ja entistä isompi televisio, josta katsoa loputonta tosi-tv:n ja urheilukisojen virtaa?

(...)

1. Kansainvälisten järjestöjen kriisi. Kansainväliset järjestöt, mukaan lukien EU ja YK, ovat olleet täysin merkityksettömiä koronakriisin ratkaisemisessa. Sen sijaan pandemian hallitseminen sekä taloudellisen kriisin ehkäiseminen on ollut kokonaan kansallisvaltioiden toimenpiteiden varassa. Koronavirus on tuonut esille kansallisvaltioiden arvon ja osoittanut kansainvälisten järjestöjen kyvyttömyyden tositilanteen edessä.

2. Avointen rajojen kriisi. Joidenkin unelmakuva maailmasta ilman valtioiden rajoja on viimeistään nyt haudattu, kun rajat on suljettu puomeilla. Tämä saattaa tietää loppua koko Schengen-alueelle, sillä vapaa liikkuvuus liikuttaa myös mm. tartuntatauteja ja rikollisuutta maasta toiseen.

(...)

4. Globaalin markkinatalouden kriisi. Oliko sittenkään viisasta hajauttaa tuotanto ympäri maailmaa vain sen takia, että jonkin osan tuottaminen on jossain muualla hieman halvempaa? Tätä miettivät nyt monet yritykset. Samoin JIT-ajattelu (Just in Time, varastojen minimoiminen) on osoittautunut täysin kestämättömäksi, mikäli raaka-aineiden tai komponenttien saatavuudessa on pientäkään häiriötä. Huoltovarmuusajattelu saattaa jatkossa olla osa myös yritysten toimintaperiaatteita.

(...)

Uskon, että pahimmasta vaiheesta yli päästyämme voimme nähdä koronapandemian hyvänä puolena mahdollisuuden yhteiskunnalliseen muutokseen. Opimme huomaamaan, että pärjäämme ilman halpalentoyhtiöitä, että yritysten on parempi keskittää tuotantoa kotimaahan, vaikka se olisi hieman kalliimpaa, ja että työn arvon ja sen tuottaman jokapäiväisen leipämme ei tarvitse sittenkään olla pörssimeklareiden huutokaupan armoilla. Kaikki vuosikymmeniä hehkutettu globalisaatio ja rajoja avaava kansainvälisyys on nyt osoittanut yhteiskuntiemme haavoittuvat puolet.

Koronavirus voi auttaa meitä näkemään yhteiskunnallisen järjestelmämme systeemiset heikkoudet, sekä luoda hyvän maaperän radikaaleillekin uudistuksille. Pienemmässä mittakaavassa, yksilöiden ja perheiden tasolla se voi olla sysäys kohti traditionaalista elämäntapaa, jossa omavaraisuus, paikallisuus ja vaihtotalous ovat tavoiteltavia ihanteita. Voi myös olla, että tällaista muutosta ei suuressa mittakaavassa tapahdu, vaan ihmiset palaavat nopeasti vanhoihin tapoihinsa ja harrastuksiinsa. Rajat avataan rikollisille ja taudinkantajille, ja Aasian tehtaat syytävät taas markkinoille loputtomasti tavaroita, joita kukaan ei oikeasti tarvitse. Ihmiset huokaisevat helpotuksesta saadessaan nostaa jalat pöydälle urheilukisojen edessä, samalla kun vedet ja taivaat samenevat jälleen. Mutta siitä huolimatta olen varma, että todellisuuteen heränneitä on enemmän kuin tähän asti oli. Heitä voi olla sata, tai tuhat, tai kymmenentuhatta enemmän, mutta sekin on alku ja siemen.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 624
 • Liked: 59097
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tätä menoa moni lomautetuksi tai työttömäksi joutuva saattaa saada päivärahaa työttömyyskassoista joskus vuodenvaihteessa... ruuhka on melkoinen.

YTK ehdottaakin sellaista käytäntöä, jossa työnantaja jatkaisi osittaista palkanmaksua ja valtio korvaisi sen sitten työnantajalle. Toinen ehdotus on poikkeusajaksi erityinen lomautetun päiväraha.

Kovat ajat edessä...

https://yle.fi/uutiset/3-11285769 (1.4.2020)

Lainaus
Suomen suurin työttömyyskassa varoittaa: Edessä ennennäkemätön hakemusvyöry – Päivärahojen maksaminen voi viivästyä vuodenvaihteeseen

(...)

Jäsenkyselyn perusteella YTK odottaa saavansa lähiaikoina jopa 100 000 päivärahahakemusta.

Loimaan kassana tunnettu YTK käsittelee tyypillisesti vuodessa noin 40 000–50 000 ensimmäistä hakemusta.

– Nyt olemme siis kohtaamassa yhden kuukauden aikana kahden vuoden työt, kirjoittaa YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäki blogissaan.

YTK:n mukaan alkuvaiheessa ongelma ei ole rahojen riittävyys, vaan juuri hakemusten käsittelyn ruuhkautuminen.

YTK:n mukaan nykyjärjestelyin hakemusmäärä saadaan käsiteltyä ensi vuoden alkuun mennessä.

Laki määrää nykyisellään, että päätös etuudesta pitää antaa 30 päivässä.

(...)

YTK ehdottaa monessa muussa maassa käytössä olevaa järjestelmää, jossa työnantaja jatkaisi osittaista palkanmaksua ja valtio korvaisi tämän.

Toinen YTK:n ehdotus on ollut määrittää poikkeusajaksi erityinen lomautetun päiväraha, jonka perusteet voitaisiin hakea suoraan tulorekisteristä.

(...)
« Viimeksi muokattu: 01.04.2020, 11:25:44 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 310
 • Liked: 6838
Hieno on kirjoitus Sarastus-lehdessä ja balsamia suomalasikansallismieliselle sielulle: kansallisvaltioiden paluu, omavaraisuus, paikallinen tuotanto, ei avoimia rajoja jne. Hienoa myöskin, jos tämä toteutuisi, mutta tällaiseen unelmahöttöön ei meillä ole varaa eikä sellaiseen saa tuudittautua -haluaa sitä miten kovasti tahansa ja vaikka se antaisi miten paljon voimaa ja rohkeutta tahansa urhoollisten isänmaallisten viruspakoiluun ja itsekaranteeniin savipeltojen laitojen mökkeihin.

Vaarallisen lähellä ja mahdollisuuksien rajoissa on kuitenkin koko koronakriisin negatiiviset vaikutukset: totalitaristisiin toimenpiteisiin tottuminen, sananvapauden rajoittaminen entisestäänkin koronatoimenpidekritiikin muuttuessa ilmastokieltäytymiseen verrattavissa olevaksi jopa rangaistavaksi teoksi. Vihapuheeksi "hyviä" toimijoita kohtaan.

Fasistoidista hygieniasosialismista liuutaan valtion lisääntyneeseen kontrolliin myös muilla alueilla. Valtion puuttuminen ihmisten jokapäiväiseen elämään normalisoituu.

Firmojen toiminta muuttuu entistä riippuvaisemmaksi valtion tukemisesta, lopulta niiden muuttuessa täysin valtion kontrolloimaksi talouden osiksi. Yksilönvapauksien rajoittaminen koetaan oikeutettuina periaatteella no-onhan-se-jo -koettukin-eikä-maailmanloppu-tullutkaan, ilmastotavoitteisiin voidaan soveltaa samaa totuttua periaatetta ja jyrätä tavoitteet läpi samoilla toimenpiteillä.

Maahanmuuttoon voidaan soveltaa samoja toimintaperiaatteita: rajoituksia kansalle maahanmuuttajien eduksi ja maailman pelastamiseksi. Välivaiheessa annetaan näille lupa työskentelyyn maataloudessa, sitten poikkeuksellinen työlupa muuttuukin pysyväksi. Seuraavana askeleena saavat kaikki halukkaat tulla "töihin".

Koronatoimenpiteiden aloittama joukkomajoituksen muuttuminen muunmuotoiseksi asumiseksi (Saksassa ehdotetaan jo toimenpiteiden tyhjentäneiden hotellien muuttamista „pakolaisten“ käyttöön) jatkuukin, vaikka viruskriisi olisikin jo „ohi“. Joukkomajoitus on ihmisten mielissä muuttunut tällöin jo kestämättömäksi ajatukseksi, aletaan miettiä muita väljempiä vaihtoehtoja: pakkoasuttamista muiden kämppiin, asuntojen pakkolunastuksia ja muuta punavihreiden ideologiaan kuuluvaa juttua.

Liikkumisen rajoittaminen normalisoituu sekin, autolla kulkeminen on entistä suurempi pahe. Rajoituksia perustellaan etätyön positiivisuuden kautta.

Energian saanti vaikeutuu entisestään, Green Deal-sosialismi on muuttunut unelmasta todellisuudeksi. Kaikki tämä perustellaan ihan samalla unelmahötöllä kuin Sarastuksessa: mm. luonnon kunnioittamisella.


Aika näyttää, kuka onnistuu määrittelemään meidän tulevaisuutemme „positiiviset“ seuraukset. Pieni virus ihmiselle, mutta suuri askel ihmiskunnalle! Tai jotenkin näin… :-\

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 483
 • Liked: 7161
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Lainaus
YTK ehdottaa monessa muussa maassa käytössä olevaa järjestelmää, jossa työnantaja jatkaisi osittaista palkanmaksua ja valtio korvaisi tämän.

Toinen YTK:n ehdotus on ollut määrittää poikkeusajaksi erityinen lomautetun päiväraha, jonka perusteet voitaisiin hakea suoraan tulorekisteristä.

Jompikumpi näistä olisi erittäin kannatettavaa. Kaikilla ei ole realisoitavaa omaisuutta tai säästöjä erinäisistä syistä. Johan sitä joutuu kerjuulle jos rahaa tulee vasta loppuvuodesta, jos vielä on sattunut joskus luottotietonsa menettämään eikä saa lainaa.

Sellainenkin seikka tuli työkaverin kanssa jutellessa esille, että nyt kun tehdään näitä pikalomautuksia, jotta mahdollisimman monella olisi työpaikka mihin palata koronakriisin jälkeen, niin toivottavasti ammattiliittojen työttömyyskassat eivät ala mussuttamaan siitä, että lomautus ei ole mennyt "kaikkien taiteen sääntöjen mukaan", eli on lomautettu liian lyhyellä varoitusajalla tms.

Työntekijäpuoli on omien havaintojeni mukaan ollut erityisen suopeamielinen työnantajaosapuolta kohtaan tässä kriisitilanteessa, jossa monen työnantajan kassa kuivui hetkessä kasaan ja ovat olleet suostuvaisia poikkeuksellisen nopeisiin lomautustoimenpiteisiin. Toivottavasti pykälänikkarit ja pykälien vartijat eivät asetu poikkiteloin näin erikoisessa, kaikkia koettelevassa tilanteessa.

Nämä väliaikaiset helpotustoimenpiteet lomautuksiin tulivat nimittäin voimaan vasta tällä viikolla, ja viime viikolla alkoivat jo monilla työmailla poikkeustoimenpiteet.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. jäsen Veikko

"Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella". Maria Ohisalo

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 316
 • Liked: 4242
 • Sus siunatkoon
Korona-ketjusta...

Hallitus on kusettanut kansaa kertomalla, että hyvin on varauduttu ja Huoltovarmuuskeskuksen varastosta saadaan riittävästi suojavarusteita.
[...]
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/49dec1da-3e18-4682-a1d9-9a1a5121b819 (1.4.2020)

Lainaus
Suomi hankkii neljä lentokoneellista suojavarusteita Kiinasta 10-kertaisilla hinnoilla – ”puhutaan yhteensä kymmenistä miljoonista”

Etenkin Husin tarpeisiin nähden huoltovarmuusvarastosta vapautetut suojatarvikkeet ovat olleet riittämättömiä.
(...)
[...]

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote viikon takaa:

Lainaus käyttäjältä: STM
Suomessa varautuminen on hyvällä tasolla
Suomessa on varauduttu koronavirusepidemian varalta, ja koronapotilaiden tutkimukseen ja hoitoon tarvittavia suojaimia on hyvä määrä. Ne eivät ole loppumassa.

Joko ministeriöt ovat täysin kuutamolla oman alansa asioita tai he valehtelevat meille päin naamaa. En tiedä kumpi on pahempi asia, mutta kriisin jälkeen on pakko laittaa iso luuta heilumaan. Tämä on anteeksiantamatonta.

Korostus minulta. Ehkä tässä ketjussa on parempi pohtia tätä "kriisin jälkeen iso luuta heilumaan".

Näin pitäisi tapahtua, mutta mikä olisi se iso luuta? Ainoa minkä itse tiedän tai luulen, että sillä voisi olla vaikutusta, on äänestäjien massiivinen viisastuminen. Mitä äänestäjien viisastuminen sitten tarkoittaisi? PS:n äänestämisen pääministeripuolueeksi?

Politiikassa paluuta vanhaan ei pitäisi enää kriisin jälkeen tulla. Mikä tämän estäisi? Oma kristallipallo on hyvin sumuinen tämän tulevaisuuden suhteen aiheuttaen jopa epätoivoisuutta.

Kun asian nyt jotenkin yritän lyhyeksi puristaa, jotenkin äänestäjien pitäisi saada niskalenkki mielikuvilla johtamisesta. Oli johtaminen johtamista harhaan tai oikeaan tai tekee sitä poliitikot tai media. Politiikassa "niskalenkin" teki tutuksi eräs nimekäs suomalainen poliitikko viime vuosikymmenen alkuvuosina. Tuolloin mielikuvajohtaminen joutui syöksykierteeseen ja syöksykierre vie äänestäjät mukanaan. Pystyykö pandemia oikaisemaan syöksykierteen?

Tämä on enemmän sumeaa pohdintaa kuin kirkkaita välähdyksiä mielikuvista, mitä tulevaisuus voisi olla. Tulevaisuuden ennustaminen on..., mutta kuitenkin sanotaan, että tulevaisuus tehdään tänään. :-\
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 483
 • Liked: 7161
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Lainaus
Vakava varoitus: edessä voi olla ruokakriisi – korona sekoittaa maailman elintarvikeketjuja

Koronaepidemia aiheuttamat liikkumisrajoitukset iskevät pahimmin maatalouteen.

Koronakriisi voi iskeä pitkittyessään rajusti koko maailman elintarvikkeiden tuotantoketjuun. Poikkeustilanteen tuomat liikkumisrajoitukset vaikeuttavat monella tavalla varsinkin maataloutta.

Lisäksi monet maat ovat alkaneet rajoittaa tiettyjen elintarvikkeiden vientiä. Yhdessä elintarvikeketjun häiriöt voivat johtaa todelliseen ruokakriisiin.

YK:n Elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO) vaatii äskettäin pikaisia toimia ruoantuotannon turvaamiseksi. FAO:n mukaan häiriöt voivat alkaa näkymään jo huhti-toukokuun aikana.

– Meillä on edessä ruokakriisi, ellemme ryhdy pian toimenpiteisiin haavoittuvimpien sektoreiden suojelemiseksi, maailman elintarvikkeiden toimitusketjun turvaamiseksi ja koronaviruksen ruoantuotannolle aiheuttamien haittojen minimoimiseksi, FAO varoitti tiedotteessaan.

...

Tilannetta pahentaa entisestään se, että monet maat ovat alkaneet rajoittaa elintarvikkeiden vientiä. Koronan aiheuttamat vaikutukset yhdessä ruokaprotektionismin kanssa voivat olla mittavat.

Esimerkiksi maailman suurin viljantuottaja Venäjä on asettanut rajoituksia viljan viennille. Myös niin ikään suuriin viljanviejiin lukeutuva Ukraina on rajoittanut vientiä estääkseen hintojen nousun kotimaassa. Vietnam on puolestaan asettanut rajoituksia riisin viennille, mikä nosti maaliskuussa riisin hintaa.

FAO:n pääekonomisti Maximo Torero arvioi The Guardianille, että ruokaprotektionismi nopeuttaa merkittävästi koronaepidemian elintarviketuotannolle tuomien haittojen vaikutusta.

...

– Myös kuluttajat voivat vaikuttaa tilanteeseen. Ihmisten ei pidä hamstrata liikaa elintarvikkeita, vaan ostettava vain välttämätön.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006461004.html

TähänKÄÄN ei tarvitse olla kummoinen ennustaja, että näkee tulevan pulan ainakin johonkin elintarvikkeisiin.

Tuohon viimeiseen virkkeeseen sanoisin; ihmisten ei pidä jättää hamstraamatta elintarvikkeita nyt, kun niitä vielä saa.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. jäsen Veikko

"Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella". Maria Ohisalo

Nuivake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 624
 • Liked: 10672
 • Arvo Pohja
^
Voitteko uskoa, että The Valtio on varautunut tähänkin mahdollisuuteen etukäteen, käytännössä ihan yhtä varmasti, kuin pandemiaan ja sen seurauksena suojavarusteisiin?

Voitteko myös uskoa, että The Valtio on varautunut ajamaan kotimaisen maatalouden ja kotimaisen tuotannon tappiinsa tämän viljelykauden aikana?

Voitteko uskoa, että The Valtio ja The Hallitus hoitaa homman kotiin?

Vituttaa tämäkin jo valmiiksi.
Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 310
 • Liked: 6838
Aika jännä juttu tämä koronakriisi. Kaikki juontaa meidän kyvyttömyydestä kestää ajatusta sairaudesta ja kuolemasta. Meille on sietämätöntä se, että emme saa jotakin asiaa meidän hallintaan, ei vaikka kysymyksessä mitä luultavimmin on tartuntatauti, jossa kuolleisuus on mahdollisesti promilleluokkaa. Paniikin vallassa olevat pelokkaat ihmiset kuitenkin tukkivat sairaalat banaalien vilustumisoireiden takia.

Julkisuudessa ei kukaan henkilö uskalla tehdä muuta kuin ulista myötätuntoa uhreille, kauhistella teholla korisevia ja korkeintaan koventaa rajoituksia. Vaikka kukaan ei todellisuudessa tiedä rajoitusten lopputuloksesta. Ja vaikka liian nopeaa „tehohoitoa“, intubointia, jo epäillään keuhkojen lamaannuttajaksi. Teholla kuolee ihmisiä joka tapauksessa ennen ja jälkeen koronan. Joihinkin tauteihin vain ei saa kuolla, toisiin saa. Muut kuin koronatapaukset vain eivät ylitä uutiskynnystä. Tutkijat ja asiantuntijat riitelevät keskenään ja kaikki päättäjät tekevät päätöksiä kuin autoilijat sumussa: ajetaan sen mukaan mitä juuri ja juuri näkyy auton edessä, huristellaan ilman tietoa suunnasta ja ajoreitistä.

Tuhotaan mieluummin talous, joka on koko yhteiskunnan perusta, tuusannuuskaksi saatikka (ajankohtaisesti) tehtäisiin tai edes keskulteltaisiin epäsuosituista ratkaisuista. Ihmiskunnan oksettavat ominaisuudet opportunismi ja mielistely ovat kärjistyneet entisestään. Talous on myös se juttu, jonka varaan rakentuu myös koko sosiaali- ja terveyspuoli, sairaat makaavat sairaaloissa hyvässä hoidossa hyvin toimivan talouden ansiosta; ajatus, jonka pitäisi olla myös vasemmiston mieleen. Talous ei ole vain „kapitalistinen riistäjähirviö“, jonka nitistäminen on ihmiskunnan tavoite, vaan sille perustuu myös kaikki hyvinvointi, myös sairaiden hoito kuuluu näihin asioihin.

Pelottavinta koko keississä on pelon aiheuttama ajattelun lamaantuminen ja reagointi suoraan selkäytimestä: huudetaan suoraa kurkkua vapauksien rajoittamista. Toimenpiteet voivat kuitenkin olla myös jyrkän kontraproduktiivisia, kuten esim. Itävallan urheilministerin vaatimus siitä, että ihmiset eivät saisi enää kävellä luonnossa tai hölkätä vapaa-aikanaan. Toisin sanoen kaikki liikunta, joka ei liity suoraan elintarvikkeiden hankintaan olisi kielletty useiden kuukausien ajaksi. Entä toimenpiteiden vaikutukset ihmisten yleiselle terveydelle ja tautien vastustuskyvylle? D-vitamiinin saanti? Saman ministerin vanhoihin „perusvaatimuksiin“ kuuluu Wienin kaupungin keskustan saaminen pelkästään jalankulkijoiden haltuun. Joo, niiden samojen jalankulkijoiden, joilta nyt halutaan kävely ulkona kieltää.

Lopulta kaikki mahdollisesti viittaakin siihen, että laumaimmuniteetin saavuttaminen on ainoa realistinen keino, joka auttaa tartuntojen pysäyttämiseen. Mitäs sitten tehdään?  Ja uhrien määrä on mahdollisesti vakio, saavutettiin se sitten nopeammin tai vuoden, parin viiveellä. Vallanpitäjien toimien kritisoiminen ei  siinä vaiheessa ole mahdollisesti enää edes sallittua. Vallanpitäjät kun ovat huomanneet miten helposti kieltäminen sujuu; ihmiset eivät reagoi vastarinnalla, vaan myöntyvät kaikkeen kuin lampaat teuraalle. Itse asiassa ihmiset haluavat elää diktatuurin alla: on niin paljon iisimpää elää vapaana vastuusta ja antaa muiden ajatella puolestaan. Myös useat niistä, jotka vastustavat rajatonta maahanmuuttoa ja syyttävät suvakkeja totalitarismin kaipuusta, heittävät viruksen edessä omat periaatteensa roskakoppaan ja vaativat masokismin vallassa aina vain jyrkempiä kieltoja ja määräyksiä.

Pahimmassa tapauksessa saadaan lopulta (siis pidemmällä aikavälillä) yhtä suuri määrä kuolleita eristettäessä ihmiset kuukausien ajaksi korpimökin suljettuun kaappiin säilykepurkkien, vesikanisterien (kerran viikossa saa varastoja käydä täydentämässä, mutta vain 10 henkilön ryhmissä) ja potaskaämpärin kera kuin näiden eläessä täydessä vapaudessa. No hups! Talous vain tuhoutui siinä sivussa. Positiivista asiassa on ainoastaan se, että vasta silloin maa on muuttunut maahanmuuttajien keskuudessa niin epäsuosituksi ja kannattamattomaksi paikaksi paremmalle elämälle, että tunku hyvinvointiyhteiskuntaan lakkaa ihan itsestään. Sitten kun „hyvinvointi“ on saatu poistettua ihan kuin autot ja ihmiset vihreiden ihannekaupungin kaduilta. Eikä kukaan voinut kuvitellakaan, että näin tapahtuu!

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 100
 • Liked: 9746
 • Hunter didn't kill himself.

Voitteko myös uskoa, että The Valtio on varautunut ajamaan kotimaisen maatalouden ja kotimaisen tuotannon tappiinsa tämän viljelykauden aikana?


Perunaa, hernettä, härkäpapua, kaalia, lanttua ja naurista pitäisi laittaa maahan jemmaan niin maan perusteellisesti nyt kevväällä.

Siemenhamppu voisi toimia soijankorvikkeena rehuntuotannossa eläimille.

Jonkun pitäisi vain tehdä jotain. Ja pian.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 310
 • Liked: 6838
Coronakriisissä ollaan seuraamassa ihan samaa „arvopohja“-ideologiaa kuin 2015 pakolaiskriisissä. Jokainen ihmishenki on pelastettava - hinnalla millä hyvänsä, kaikki muu on „täysin sietämätöntä“ ja „kyynistä ihmiselämän halveksuntaa“, vaikka seurauksena on kansantalouden täydellinen alasajaminen satojen tuhansien menettäessä elinehtonsa ja sosiaalivaltion kaatuessa. Minusta tämänkaltainen hypermoraalinen hurskastelu on vastuutonta toimintaa – uskomatonta, että tämä sama asia toistuu vain viiden vuoden sisällä.

hankmo

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 47
 • Liked: 92

Voitteko myös uskoa, että The Valtio on varautunut ajamaan kotimaisen maatalouden ja kotimaisen tuotannon tappiinsa tämän viljelykauden aikana?


Perunaa, hernettä, härkäpapua, kaalia, lanttua ja naurista pitäisi laittaa maahan jemmaan niin maan perusteellisesti nyt kevväällä.

Siemenhamppu voisi toimia soijankorvikkeena rehuntuotannossa eläimille.

Jonkun pitäisi vain tehdä jotain. Ja pian.

Mitenhän se mahtaa tapahtua? Maataloutta on näivistetty neljännes vuosisata, sitä ei noin vaan potkaista yhtään mihinkään laukalle. Se on hyvin pitkäjänteistä hommaa. Tän kevään suunnitelmia ei enään muuteta enää mihinkään. Norskit omistaa lannoitteet, ja todennäköisesti niiden hinta raketoi. Toivoa voi vain hyviä ilmoja, jotka on olleet nekin viimevuosina kortilla.

MurtoLujuus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 182
 • Liked: 308
Coronakriisissä ollaan seuraamassa ihan samaa „arvopohja“-ideologiaa kuin 2015 pakolaiskriisissä. Jokainen ihmishenki on pelastettava - hinnalla millä hyvänsä, kaikki muu on „täysin sietämätöntä“ ja „kyynistä ihmiselämän halveksuntaa“, vaikka seurauksena on kansantalouden täydellinen alasajaminen satojen tuhansien menettäessä elinehtonsa ja sosiaalivaltion kaatuessa. Minusta tämänkaltainen hypermoraalinen hurskastelu on vastuutonta toimintaa – uskomatonta, että tämä sama asia toistuu vain viiden vuoden sisällä.
Varsinkin kun tämä tapahtuu valtiossa missä omaiset eivät juurikaan välitä vanhuksista vaan innolla sulkevat heidät laitoksiin. Nyt sitten patsastellaan ja hurskastellaan kilpaa kun ovat mummot ja papat vaarassa.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 812
 • Liked: 2220
 • Aavikolla roskiksessa
Coronakriisissä ollaan seuraamassa ihan samaa „arvopohja“-ideologiaa kuin 2015 pakolaiskriisissä. Jokainen ihmishenki on pelastettava - hinnalla millä hyvänsä, kaikki muu on „täysin sietämätöntä“ ja „kyynistä ihmiselämän halveksuntaa“, vaikka seurauksena on kansantalouden täydellinen alasajaminen satojen tuhansien menettäessä elinehtonsa ja sosiaalivaltion kaatuessa. Minusta tämänkaltainen hypermoraalinen hurskastelu on vastuutonta toimintaa – uskomatonta, että tämä sama asia toistuu vain viiden vuoden sisällä.

Käsittelemättömiä tunteita. Harvapa suomalainen on laittanut montaakaan ajatusta vaikkapa kuolemanpelkonsa miettimiseen. Sitten kun se on käsittelemätöntä sen avulla voi manipuloida.

Tagit: