Kirjoittaja Aihe: Koronaviruksen vaikutukset talouteen, yhteiskuntaan ja koko maailmaan  (Luettu 33395 kertaa)

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 298
 • Liked: 25039
 • Nuiva koppelo
Lainaus
"Pandemiapelosta" pitää päästä eroon, sanovat ekonomistit Ylen kyselyssä – Suomen viennin vaikeimmat ajat voivat olla edessä syksyllä

24 talouden asiantuntijaa vastasi Ylen kyselyyn koronataloudesta. Työttömyys uhkaa pahentua, jos kansalaisten koronapelkoja ei saada hälvenemään.
----

Lähes yksimielisiä ekonomistit ovat siitä, että jos pandemia iskee Suomeen uudestaan, laajoja yhteiskunnan sulkutoimia pitää välttää kaikin tavoin. Sen sijaan tautia tulee pyrkiä eristämään alueittain ja täsmätoimin.

Moni mainitsee kaikkein olennaisimpana asiana taloudelle, että kansalaisten luottamus pitää saada palaamaan.

– Tärkein välitön asia on ylläpitää luottamusta siihen, että epidemia pidetään kurissa,
Helsingin yliopiston työelämäprofessori Vesa Vihriälä sanoo.

– Olemme jääneet odottavaan välitilaan, mikä painaa kuluttajien luottamusta sekä yritysten investointiaikeita, Metsäteollisuuden pääekonomisti Maarit Lindström muotoilee.

Tällainen pandemiapelon aika on myrkkyä talouskasvulle. Ihmiset pitäisi saada kuluttamaan lieventämällä pelkoja kanssakäymisestä. Näin muun muassa turvataan työpaikkoja.

– Ei pidä jäädä odottamaan, että tautiryppäitä nousee, vaan niitä pitää etsiä, Helsingin yliopiston makrotaloustieteen professori Antti Ripatti huomauttaa.

Pandemiapelko on saanut kansalaiset säästämään selvästi enemmän kuin ennen.
----

– Kansainvälinen kauppa laskenee yli kymmenen prosenttia, ja tämä vaikuttaa Suomen kaltaiseen avoimeen talouteen hyvin negatiivisesti, Keskuskauppakamarin pääekonomisti Mauri Kotamäki toteaa.

Kuntarahoituksen pääekonomisti Timo Vesala pelkää, että teollisuudessa nähdään vielä koronapandemian "peräaalto".

– Se tulee meille viiveellä ja näkyy jo uusien tilauksien aika voimakkaana laskuna.
----

Euroopan ajautuminen pitkään investointitaantumaan on EK:n pääekonomistin Penna Urrilan mielestä riski vientiriippuvaiselle Suomelle.

– EU:ssa suunniteltava elpymisrahasto voi olla Suomen ja suomalaisyritysten intressissä, kunhan monet avoimet yksityiskohdat saadaan ratkaistuiksi tyydyttävästi, Urrila kirjoittaa.
----

Yrittäjä-ekonomisti Roger Wessmanin huolena on, että yritykset lykkäävät suuria investointipäätöksiä ja esimerkiksi rakentaminen vähenee.

– Siksi julkisia investointihankkeita on järkevää aikaistaa ja toteuttaa sitä mukaa kuin yksityinen rakennustoiminta supistuu, Wessman sanoo.
----

Muutaman vastaajan mielestä arvonlisäveroa kannattaisi laskea.

– Jos kuluttajien luottamus ei palaudu, myönnetään määräaikainen alv-alennus ja ilmoitetaan, missä vaiheessa se uudelleen nousee. Alennus voisi olla esimerkiksi loppuvuodeksi tai ensi kevääseen saakka, Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju ehdottaa.

Veroja ei ainakaan missään tapauksessa pidä nostaa, Turun yliopiston taloustieteen professori Matti Viren korostaa.

– Ainoa selviytymiskeino on kilpailukykyinen vienti. Kustannustasoa pitää alentaa, ja olennainen osa siinä prosessissa on verotuksen keventäminen, Viren sanoo.

----

https://yle.fi/uutiset/3-11444316

Otsikko yllä on hieman erikoisesti muotoiltu. Ongelma kun ei tässä(-kään) asiassa ole "pelko" sinänsä, vaan asia joka sitä aiheuttaa (virus silloin kun sitä ei testata, jäljitetä ja eristetä tehokkaasti ja uskottavasti).

Kansainvälinen pandemiatilanne lupaa valitettavasti kylmää kyytiä Suomen taloudelle, vaikka täällä epidemia pystyttäisiin pitämään hallinnassa ja rauhallisena. Voisiko esim. kotoperäisen ilmastohössötyksen haudata nyt kokonaan ja keskittyä siihen, että pyörät pysyvät edes jotenkin pyörimässä?
« Viimeksi muokattu: 12.07.2020, 21:32:56 kirjoittanut Vellamo »
Pese käsiä, pidä välimatkaa, älä kälätä, käytä maskia, pysy kotona.

www.endcoronavirus.org
www.epidemia.fi
www.eroonkoronasta.fi

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 589
 • Liked: 6678
Kansainvälinen pandemiatilanne lupaa valitettavasti kylmää kyytiä Suomen taloudelle, vaikka täällä epidemia pystyttäisiin pitämään hallinnassa ja rauhallisena. Voisiko esim. kotoperäisen ilmastohössötyksen haudata nyt kokonaan ja keskittyä siihen, että pyörät pysyvät edes jotenkin pyörimässä?

Taitavat vain hallituspuolueet olla leikisti tai ihan oikeasti sellaisessa uskossa, että juurikin vain ja ainoastaan ilmastohumpalla saadaan talouden rattaat taas pyörimään.

Käsityksenä kun heillä taitaa olla se, että ilmastoinvestoinnit sysäävät talouden kasvuun. (Kun joku kertoisi heille selkokielellä, että tuottamattomia investointeja tehtiin erityisesti neuvostojärjestelmässä, joka lopulta romahti kansantalouden pettämisen vuoksi.)

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 298
 • Liked: 25039
 • Nuiva koppelo
Lainaus
Kauneusalan yrittäjä Marika avasi Kojamolta saamansa viestin – ei pystynyt enää jatkamaan juna­matkaansa: ”Koko maailma romahti”

Kauneusalan yrittäjä Marika Tarvus pettyi Kojamon toimintaan. Tarvuksen koko ura on vaakalaudalla, ellei hän kahden kuukauden kuluessa maksa Kojamolle korona-ajalta kertyneitä yli 10 000 euron vuokrarästejä.

Heinäkuun toisella viikolla Marika Tarvus oli palaamassa kotiin Kauhavalla vietetyn viikonlopun jälkeen. Hänen oli tarkoitus nousta junasta seuraavalla asemalla, mutta ennen sitä hän päätti nopeasti lukea sähköpostinsa. Tarvus odotti vastausta Kojamon palvelupäälliköltä, jonka kanssa hän oli kuluneella viikolla neuvotellut liiketilansa vuokranmaksun kohtuullistamisesta.

Hän avasi sähköpostin ja katsoi, oliko Kojamon palvelupäälliköltä tullut viestiä. Oli tullut.

– Vuokranalennuspyyntösi on käsitelty ja vuokrien maksuista ei tulla myöntämään vapautusta. Tältä osin päätös on valitettavasti lopullinen, viestissä luki.

----

Tarvus pyörittää kauneushoitolaa Espoon Leppävaarassa. Hän avasi paikan viime vuoden lopulla, ja aina maaliskuulle asti bisnes luisti hyvin. Sitten Suomeen iski koronavirusepidemia, joka sammutti hetkeksi koko yhteiskunnan.

Kauneudenhoitoalan koronakriisi lamaannutti täysin.
Espanjasta palannut työntekijä joutui karanteeniin. Sen jälkeen asiakkaat alkoivat perua aikojaan. Oltuaan kaksi viikkoa tyhjän panttina Tarvus ei voinut muuta kuin sulkea kauneushoitolan tilapäisesti.

Kassavirran tyrehtyminen johti siihen, ettei Tarvus kyennyt enää maksamaan liiketilan vuokraa.

Tilaa hänelle vuokrasi Kojamo. Kevään aikana Tarvus yritti sopia Kojamon kanssa, miten hän voisi kuitata vuokrarästit. Hänelle luvattiin joustoa maksuaikaan, mutta vuokrien perimistä Kojamo ei ollut suostunut keskeyttämään.
----

Valtaosa Kojamon liiketoiminnasta on vuokra-asuntomarkkinoilla. Toimitiloista perittävien vuokrien osuus yhtiön liikevaihdosta ei siis ole kovinkaan suuri.
----

Jos toimitilojen vuokraaminen on kohtalaisen pieni osa Kojamon liiketoimintaa, eikö yhtiö voisi joustaa hieman enemmän tällaisissa tapauksissa, joissa koronakriisi on heikentänyt yrittäjän maksuvalmiutta?

– Liiketoiminnastamme valtaosa on vuokra-asuntomarkkinoilla, mutta meillä on erilaisia kivijalkaliiketiloja, joissa toimii esimerkiksi ravintoloita, kauneushoitoloita, kampaajia ja muita hyvinvointipalveluja tarjoavia yrityksiä, ja toki korona on vaikuttanut juuri näihin toimijoihin, [Kojamon kehitysjohtaja Laura] Koiranen vastaa.
----

Jos toimitilojen vuokraaminen on kohtalaisen pieni osa Kojamon liiketoimintaa, eikö yhtiö voisi joustaa hieman enemmän tällaisissa tapauksissa, joissa koronakriisi on heikentänyt yrittäjän maksuvalmiutta?

– Taaskaan en pysty ottamaan yksittäiseen tapaukseen kantaa. Lähtökohtaisesti Kojamon yleinen linjaus on, että korotonta lisämaksuaikaa tarjotaan vuoden loppuun asti. Sen voin vakuuttaa, että käymme tilanteet läpi hyvin tapauskohtaisesti ja katsotaan, että se ratkaisu olisi molemmille järkevä ja hyvä ratkaisu.

Tänä aikana, kun talous on yhä selvitystilassa koronakriisin jäljiltä, kivijalkaliikkeisiin voi olla hankala löytää uusia yrittäjiä vuokralaisiksi. Yrittäjä ihmetteleekin, mitä Kojamo siitä hyötyy, jos hän luopuu liiketilasta ja se jää pidemmäksi aikaa tyhjilleen. Tuottaahan liiketila yhtä lailla tappiota, jos sitä ei saada vuokrattua heti eteenpäin.

– En tunne tätä yksittäistä tapausta, mutta luotan kollegoihini sen verran, että he ovat siinä kohtaa, kun ovat näistä asioista ja ehdoista neuvotelleet, katsoneet sitä kokonaistilannetta. Todennäköisimmin tämä tapa on koettu molemmin puolisesti kaikkein varmimmaksi ja parhaimmaksi ratkaisuksi, Koiranen sanoo.
----

Nyt hän joutuu luopumaan vastentahtoisesti liiketilasta. Vuokra-asunnosta hän luopuu vapaaehtoisesti.

– Olen viihtynyt asunnossani, mutta aion muuttaa siitä pikimmiten pois. Olen pettynyt Kojamon ahneuteen, Tarvus sanoo.

Tarvus toivoo löytävänsä jostakin toisaalta uuden liiketilan reilummilla ehdoilla. Jos sellaista ei löydy, hän ja neljä muuta kauneushoitolan työntekijää jäävät työttömiksi.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006574097.html

Uskomatonta libalaabaa nuo Kojamon kehitysjohtajan selittelyt.

Tämän pörssiin listatun yrityksen pääomistajina on useita ammattiliittoja. Suurin osa Kojamon liiketoiminnan tuotoista tulee tosiaan riskittömästi veronmaksajien pussista (pk-seudun ylisuurista vuokrista maksettavat asumistuet), ja pienyrittäjiä Kojamo Oyj kohtelee kriisiaikana silti näin.

Ei se kapitalismi näköjään niin huono homma ay-liikkeelle olekaan, kun rahat virtaavat vakaasti omiin taskuihin. Ja tähän Sanna Marin (sd.) kenties toteaisi, että "Tämä on sellaista parempaa yhteiskuntavastuullista liiketoimintaa ja sosiaalidemokratiaa".
« Viimeksi muokattu: 18.07.2020, 11:57:40 kirjoittanut Vellamo »
Pese käsiä, pidä välimatkaa, älä kälätä, käytä maskia, pysy kotona.

www.endcoronavirus.org
www.epidemia.fi
www.eroonkoronasta.fi

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 667
 • Liked: 8159
Lainaus
Tänä aikana, kun talous on yhä selvitystilassa koronakriisin jäljiltä, kivijalkaliikkeisiin voi olla hankala löytää uusia yrittäjiä vuokralaisiksi. Yrittäjä ihmetteleekin, mitä Kojamo siitä hyötyy, jos hän luopuu liiketilasta ja se jää pidemmäksi aikaa tyhjilleen. Tuottaahan liiketila yhtä lailla tappiota, jos sitä ei saada vuokrattua heti eteenpäin.

Yrittäjän on tietenkin vaikea ymmärtää, mitä järkeä tällaisessa on vuokranantajankaan kannalta.  Kiinteistön omistajan kannattaa kuitenkin usein pitää tilaa mieluummin tyhjänä kuin vuokrata se laskennallista vuokrahintaa alemalla vuokratasolla.  Alempi vuokrataso johtaa tilan (ja kiinteistön) kirjanpidollisen arvon laskuun.  Tämän jälkeen vaikutukset alkavat näkyä kiinteistösijoitusyhtiön osakkeiden arvon alenemisena.  Tällä taas on toimivan johdon kannalta hyvin epätoivottavia vaikutuksia.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 773
 • Liked: 1527
No ihan paria sorttia nyt pistelin:

parvekeviljelijä ostaa kaupan normihernepussin, liottaa sen, ja tuottaa herneenversoja, jotka saadaan tuottamaan uudestaan ja uudestaan läpi kesän, kunhan ei vaan päästä versoa tuottamaan palkoja. Eli herneenversoja koko kesä. Ja muitakin mahdollisuuksia on, mutta ketju ei varsinaisesti liity niihin.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 568
 • Liked: 8204
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Yrittäjän on tietenkin vaikea ymmärtää, mitä järkeä tällaisessa on vuokranantajankaan kannalta.  Kiinteistön omistajan kannattaa kuitenkin usein pitää tilaa mieluummin tyhjänä kuin vuokrata se laskennallista vuokrahintaa alemalla vuokratasolla.  Alempi vuokrataso johtaa tilan (ja kiinteistön) kirjanpidollisen arvon laskuun.  Tämän jälkeen vaikutukset alkavat näkyä kiinteistösijoitusyhtiön osakkeiden arvon alenemisena.  Tällä taas on toimivan johdon kannalta hyvin epätoivottavia vaikutuksia.

Toisaalta luulisi olevan turvallisempaa vuokranantajallekin, että tilat eivät ole pitkään tyhjillään, vaan niitä vuokraisivat paremman puutteessa vaikka mitkä pilipaliputiikit, joilta ei voi suurta maksukykyä odottaa. Ainakin Helsingin kaupungilla on tällainen linja vuokrataloissaan, joihin on rakennettu paljon liiketilaa, jolle ei mitenkään voi olla riittävää kysyntää.
« Viimeksi muokattu: 18.07.2020, 19:24:51 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 583
 • Liked: 9589
 • Punavihreäkriittinen
Yrittäjän on tietenkin vaikea ymmärtää, mitä järkeä tällaisessa on vuokranantajankaan kannalta.  Kiinteistön omistajan kannattaa kuitenkin usein pitää tilaa mieluummin tyhjänä kuin vuokrata se laskennallista vuokrahintaa alemalla vuokratasolla.  Alempi vuokrataso johtaa tilan (ja kiinteistön) kirjanpidollisen arvon laskuun.  Tämän jälkeen vaikutukset alkavat näkyä kiinteistösijoitusyhtiön osakkeiden arvon alenemisena.  Tällä taas on toimivan johdon kannalta hyvin epätoivottavia vaikutuksia.

Toisaalta luulisi olevan turvallisempaa vuokranantajallekin, että tilat eivät ole pitkään tyhjillään, vaan niitä vuokraisivat paremman puutteessa vaikka mitkä pilipaliputiikit, jolta ei voi suurta maksukykyä odottaa. Ainakin Helsingin kaupungilla on tällainen linja, vuokrataloissaan joihin on rakennettu paljon liiketilaa, jolle ei mitenkään voi olla riittävää kysyntää.
Kouvolan alueella on kymmeniä tyhjiä liiketiloja ihan keskustassakin, suurin osa ollut niistä tyhjillään varmaan yli 5v.
Kyllähän sinnekin nyt joku muuttaisi yrityksensä kanssa jos hintoja laskisi, mutta mieluummin kait nämä j"""""""t pitää niitä tyhjillään.
« Viimeksi muokattu: 18.07.2020, 15:14:51 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 323
 • Liked: 10021
^^
Jos esim ym kauneushuoltaja pysyy nippanappa pystyssä nykyvuokralla, niin mieltä vuokranantajan on antaa esim loppuvuosi vuokrasta velaksi ? Ymmärrän, että tämä tuntuu karulta, mutta ei ole vuokranantajan tehtävä luotottaa yrittäjää. Jos yrittäjä kokee, että haluaa ottaa riskiä, niin hakee pankista tai jostain lainaa ja maksa vuokran sillä. Mikään ei tällä hetkellä takaa sitä, että esim ym yrittäjän taloustilanne muuttuu yhtään miksikään vaikka toimintaa tekohengitetäänkin loppuvuoden ajan.


edit typoja
« Viimeksi muokattu: 18.07.2020, 22:05:51 kirjoittanut Titus »
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 915
 • Liked: 24761
 • Ego sum Spartacus

Lainaus
X

As the economic fallout from the coronavirus pandemic continues, almost one-third of U.S. households, 32%, have not made their full housing payments for July yet, according to a survey by Apartment List, an online rental platform.

About 19% of Americans made no housing payment at all during the first week of the month, and 13% paid only a portion of their rent or mortgage.

That’s the fourth month in a row that a “historically high” number of households were unable to pay their housing bill on time and in full, up from 30% in June and 31% in May. Renters, low-income and younger households were most likely to miss their payments, Apartment List found.

X

https://www.cnbc.com/2020/07/08/32-percent-of-us-households-missed-their-july-housing-payments.html

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 589
 • Liked: 6678
^Muistetaanpa mitä tapahtui asuntomarkkinoilla 2008, tuolloinkin oli asuntovelallisia, jotka eivät kyenneet maksamaan...

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 583
 • Liked: 9589
 • Punavihreäkriittinen
Lainaus
.  How the eviction crisis across the U.S. will look

The impending eviction crisis will hurt some states more than others.
African-American and Hispanic tenants are especially at risk of losing their homes.

An unprecedented eviction crisis will soon hit the U.S.

On Friday, the federal moratorium on evictions in properties with federally backed mortgages and for tenants who receive government-assisted housing expired. The Urban Institute estimated that provision covered nearly 30% of the country's rental units.

White House economic adviser Larry Kudlow said on Sunday that he would extend that moratorium, but these tenants are now unprotected from eviction. At the same time, some 25 million Americans will stop receiving the $600 weekly federal unemployment checks by July 31.

And most of the statewide eviction moratoriums are winding down.

By one estimate, some 40 million Americans could be evicted during the public health crisis.

In 2016, there were 2.3 million evictions, Pollock said. "There could be that many evictions in August," he said.

Massive unemployment has left more than 40% of renter households at risk of eviction, according to a new analysis by global advisory firm Stout Risius Ross.

Some states will be harder hit than others, Stout found.

For example, nearly 60% of renters in West Virginia are at risk of eviction, compared to 22% in Vermont.

People of color are especially vulnerable. While almost half of White tenants say they're highly confident they can continue to pay their rent, just 26% of African-American tenants could say the same.


Around half of Hispanic tenants said they have little to no confidence they'll be able to stay in their homes.
 
https://www.cnbc.com/amp/2020/07/27/how-the-eviction-crisis-will-impact-each-state.html?__twitter_impression=true
Lol, ei ihme, että kommareitten protestit kasvattaa suosiota.

Kieltämättä kiintoisa tilanne.
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 075
 • Liked: 28651
 • Easter Worshipper
MTV3 Uutisissa:

EUROPOL epäilee, että leijonanosa EU korona-avustuksista päätyy järjestäytyneen rikollisuuden haltuun.

Golimar linkkasi koronan vaikutukset ja poteminen -ketjuun epäilyn, että mafia ei jää katsomaan sivusta kun rahaa virtaa.

Nyt voisi kysyä Sanna Marinilta ja vaikkapa liittovaltiokiilusilmäfanaatikko Elina Lepomäeltä ja Cai Göran Alexander Stubbilta, miten meni niin kuin omasta mielestä??

Stubbikin kitisi, että on nurkkapatriotismia miettiä mitä tästä itse hyödytään, kun tuetaan MAFIAAEU:ta.

Kyllä tämä EU on hieno rauhanprojekti. Ilolla maksan polttoaineveroa, kun hörhöt lahjoittavat sen Italian mafialle.

FIXIT!

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 568
 • Liked: 8204
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Lainaus
UPM:n kahta paperitehdasta Jämsässä, Stora Enson Kemin Veitsiluodon tehdasta ja ehkä myös Stora Enson Anjalan tehdasta Kouvolassa uhkaa sulkeminen, kirjoittaa perjantaina ilmestynyt Talouselämä laajassa paperiteollisuutta käsittelevässä artikkelissaan.

TE:n mukaan vaarassa ovat erityisesti ”logistisella takamatkalla” sijaitsevat paperitehtaat, joissa on paljon vanhoja koneita ja joihin pitäisi investoida.

[...]

TE:n jutun mukaan graafisten papereiden kysyntä on jo pitkään heikentynyt viiden prosentin vuosivauhtia, mutta korona sai markkinat syöksymään.

– Keskieurooppalaiset ostavat sanomalehden matkalla töihin tai opiskelemaan, Etätöissä he ovat siirtyneet digimediaan, eivätkä kaikki enää palaa painetun sanomalehden lukijoiksi. Myös tulostaminen on vähentynyt, sekään tuskin palautuu ennalleen, kun työpaikoilla ja kouluissa on opittu dokumenttien sähköiseen jakamiseen, TE kirjoittaa.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 583
 • Liked: 9589
 • Punavihreäkriittinen
Lainaus
Soros sees 'revolutionary moment' in pandemic: 'The range of possibilities is much greater'

Billionaire liberal activist George Soros told an Italian newspaper that he sees the coronavirus epidemic as a “revolutionary” opportunity.

In an interview with La Repubblica, the Hungarian-born Mr. Soros also denounced President Trump as a “transitory phenomenon” but expressed hope that the COVID-19 crisis has opened up politics in a radical direction.

“I would describe it as a revolutionary moment when the range of possibilities is much greater than in normal times,” he said. “What is inconceivable in normal times becomes not only possible but actually happens. People are disoriented and scared.”
https://m.washingtontimes.com/news/2020/aug/12/george-soros-sees-revolutionary-moment-coronavirus/?fbclid=IwAR2TjBEo-GgPS0_A2MXN6BsSkHIKgXjNf9X8J-XuA3BMSQ0Hq_o7Xxhyc3s

Juu tällä menolla fasistit ja kommunistit taistelee vallasta joka maan kaduilla, just like in good old times. Soros ja hänen heimonsa luonnollisesti rahoittaen kumpiakin osapuolia.
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 583
 • Liked: 9589
 • Punavihreäkriittinen
Lainaus
Though the Dow Jones and S&P 500 remained virtually flat in the week through Friday, the fortunes of 10 billionaires grew by an astonishing $53.4 billion over the same period, which saw a symbolic milestone on Tuesday: The S&P 500 reached an all-time high, marking a complete reversal of losses after the stock market crash in March.

The week’s biggest gainer is Tesla founder and CEO Elon Musk, who reclaimed the title of the world’s fifth-richest person on Monday after an analyst upgrade citing bullishness in Chinese electric vehicle demand sent shares soaring. In just the past week Tesla stock has surged more than 24%, driving up Musk’s net worth by $15 billion. He ended Friday with a fortune of $91.7 billion, an all-time high for Musk. His Palo Alto, California-based company became the world’s most valuable carmaker earlier this summer and even surpassed Walmart in market cap on Friday.

Mortgage tycoon Dan Gilbert is the week’s largest gainer percentage-wise. Just two weeks after a monster public market debut that fueled a six-fold increase in Gilbert’s net worth, shares of Rocket Companies—parent of the nation’s largest home mortgage lender, Quicken Loans—continued their upward tear, climbing 37% this week and adding $13 billion to Gilbert’s fortune, including $4 billion on Friday alone. The Detroit resident, who founded Rocket Companies (then called Rock Financial) in 1985, is now worth $53.5 billion; he ended Friday as the world’s 20th richest person, surpassing Mexican telecom magnate Carlos Slim Helú, who was the richest person on the planet for several years until being officially overtaken by Bill Gates in 2013.

All of the week’s 10 biggest gainers owe their fortunes to booming tech stocks–most of which are S&P 500 components. Jeff Bezos and his ex-wife, MacKenzie Scott, for example, were the third- and seventh-biggest gainers, up $7.6 billion and $2.6 billion, respectively. Though Amazon stock leveled off by Friday, shares ended the week up 4% and even hit a new all-time high on Tuesday. The shares are up more than 70% in 2020, and Bezos’ fortune is now an eye-popping $196.3 billion.
https://www.forbes.com/sites/jonathanponciano/2020/08/22/richest-billionaire-gainers-musk-bezos-gilbert/?utm_source=TWITTER&utm_medium=social&utm_content=3616674395&utm_campaign=sprinklrForbesMainTwitter#6e8ee2ec7f6f

Niih noh tavallaan ymmärrän miksi BLM-kommunismi nostaa suosiotaan usa:ssa. Eipä siinä. Jenkeissä ei voi saada edes ammattitutkintoa ilman järjetöntä velkaa. Ja sitten nyt lockdownien takia monet ei pysty tekemään työtä, mutta velkojat ei anna armoa.
« Viimeksi muokattu: 24.08.2020, 14:59:28 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 823
 • Liked: 5403
Lainaus
Orpo huolissaan: Koronakriisi vahvistaa vaivihkaa nationalismia

(...)

– Koronakriisi vahvistaa nationalismia. Olen huolestuneena seurannut keskustelua, jossa ulkomailla matkustelusta ja Suomeen muualta tulevista ihmisistä tulee kuin vaivihkaa itsessään huolestuttava, jopa paha, asia. Tämä on vaarallinen kehitys, Orpo sanoi kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Helsingissä pitämässään puheessa

– Kansainvälisyys on Suomelle valtavan tärkeä asia.

(...)

– Me tarvitsemme koronakriisissäkin vuorovaikutusta muun maailman kanssa. Suomi tarvitsee jatkossakin vahvaa kansainvälistä yhteistyötä taatakseen turvallisuutensa, Orpo painotti.

(...)

– Meidän on päästävä eroon ajattelusta, jossa on vain kaksi vaihtoehtoa: rajat kiinni tai rajat auki. Tarvitsemme lisää vaihtoehtoja näiden kahden mallin väliin, jotta emme näivetä yhteiskuntaamme ja talouttamme täysin, Orpo sanoi. 
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/orpo-huolissaan-koronakriisi-vahvistaa-vaivihkaa-nationalismia/7907652
« Viimeksi muokattu: 26.08.2020, 11:45:48 kirjoittanut Riukulehto »
Koronan torjuntatoimet "tappavat" enemmän ihmisiä kuin itse virus.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 075
 • Liked: 28651
 • Easter Worshipper
Lainaus
Orpo huolissaan: Koronakriisi vahvistaa vaivihkaa nationalismia
– Meidän on päästävä eroon ajattelusta, jossa on vain kaksi vaihtoehtoa: rajat kiinni tai rajat auki. Tarvitsemme lisää vaihtoehtoja näiden kahden mallin väliin, jotta emme näivetä yhteiskuntaamme ja talouttamme täysin, Orpo sanoi. 
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/orpo-huolissaan-koronakriisi-vahvistaa-vaivihkaa-nationalismia/7907652

Orpo voisi katsoa perussuomalaisten suuntaan. En ole koskaan ymmärtänyt rajat kiinni tai auki vastakkainasettelua. Perussuomalaiset ovat vaatineet rajatarkastuksia ja rajakontrollia eikä mitään umpiota. Rajalta pitää saada tarvittaessa käännyttää, pitää saada no vaikka koronatestata ja pakottaa karanteeniin. Se ei tarkoita rajoja kiinni. Se tarkoittaa rajakontrollia.

Mutta kun persu sanoo a-studiossa, että meidän tulisi kontrolloida rajoja, niin kokkari ja punavihreä sanoo, ettei me voida laittaa rajoja kiinni. Mikä tässä on niin halvatun vaikeaa? Orpo voisi vaikka kysyä itseltään, miksi hän ei itse kykene näkemään muuta kuin nuo kaksi vaihtoehtoa.

-i-
« Viimeksi muokattu: 26.08.2020, 11:57:02 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 817
 • Liked: 2220
 • Aavikolla roskiksessa
Koronaa käytetään tekosyynä, kun kuorissa omaisuutensa piilottava kansanosa lobbaa itselleen sen varjolla mojovat bonukset.

Todellinen talous romahtaa siltä osin, kuin se ei jo ole romahtanut. Keskuspankit ja tukipaketit pitävät mafian ja mafiasuvut pinnalla.

Osiris

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 270
 • Liked: 1140
Lainaus
Orpo huolissaan: Koronakriisi vahvistaa vaivihkaa nationalismia

(...)

– Koronakriisi vahvistaa nationalismia. Olen huolestuneena seurannut keskustelua, jossa ulkomailla matkustelusta ja Suomeen muualta tulevista ihmisistä tulee kuin vaivihkaa itsessään huolestuttava, jopa paha, asia. Tämä on vaarallinen kehitys, Orpo sanoi. 
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/orpo-huolissaan-koronakriisi-vahvistaa-vaivihkaa-nationalismia/7907652

Niinno, matkustelu nyt vaan pandemia aikana on itsekkäintä ja aivottominta touhua, mitä löytyy.

Ja koska tällä huolestumisella ei meidän täysissä järjissään olevien, puolueettomien kansalaisten mielestä ole mitään tekemistä koronan kanssa, niin pitäänee Kokoomuksenkin puolueväelle avata tätä asiaa:

On hienoa, että 30v humanitaarisen maahanmuuttokokeilun jälkeen Orpo on huolissaan jo edes keskustelusta. Ehkä seuraavan 30v jälkeen aletaan olla huolissaan niistä aidoista syistä, jotka sitä Orpoa kovasti huolestuttavaa keskustelua aiheuttavat.

Tahdon myös huomauttaa, että kansalaisten keskustelu muualta tulevista pohjautuu itsesuojeluvaistoon, sillä lähes jokaisella elävällä olennolla ensisijainen tehtävä on pysyä hengissä, ja mielellään raiskaamattomana ja terveenä. Tilastojen, sekä punavihreän propagandan (joita ennen muinnoin uutisiksi kutsuttiin) läpäisemät otsikot vaan nyt sattuvat kertomaan, että tiettyjä muualta tulleita kannattaa varoa, jos nuo kolme edellä mainitsemaani asiaa tahtoo pitää kunnossa.

Seuraavat pari vuotta ovat Kokoomuksen vedenjakajavuosia. Teillä on kaikki mahdollisuus muistaa nyt puolueenne juuret, vaalia niitä ja tehdä sen mukaista politiikkaa. Nationalismi kyllä vahvistuu, enkä ihan täysin varauksetta pidä sitä tiettyjen lieveilmiöiden takia pelkästään hyvänä asiana, mutta koska se tapahtuu joka tapauksessa, niin sitä luulisi opportunistienkin tajuavan, mitkä tuulet täällä muutamassa vuodessa puhaltelevat.
Jalkojemme alla on Pyhä Maa

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 583
 • Liked: 9589
 • Punavihreäkriittinen
Lainaus
The civil unrest our computer is forecasting is global and not limited to the United States. In case you have not noticed, there are major protests against the lockdowns in Europe. The term “civil unrest” does not mean exclusively violence. I have explained it all depends upon the police and military. In 1991, Yeltsin stood on the tanks in Moscow and the civil unrest led to a bloodless revolution.

They were also toppling statutes in London under the Black Lives Matter movement. They were toppling statutes in London and the mayor said some statues should be removed. Here is a picture of the protest in London in June 2020. That is NOT the civil unrest that the computer is projecting. The actions of this group have been usurped for political purposes but this is NOT the major civil unrest which is brewing against the lockdowns and the loss of all freedoms, which is global and is by no means limited to Europe or the United States.They have been trying to organize protests this coming weekend in Europe in Italy, Germany, Austria, and France for starters. This racial unrest is intended to influence the election. This is not something that will lead to revolution. It only further divides the nations and distracts the people from their real agenda — the Great Reset. The civil unrest we see may indeed lead to the break up of Eurozone, but you must have missed the posts that also warn that the United States will break up as well.


We are witnessing the first stage of this process that ends in 2032. First, there is a migration out of the cities because of taxes and the lack of security. As this further develops, the second phase is the break up of national states. Everything reverts back to its origin like the split in Germany north v south and we will see the same in the United States. The cycle of civilization is we all come together to create great empires because this BENEFITS all concerned. However, then governments always become draconian which then sets in motion their own demise. The more they lose power, the more drastic they become. This leads to people leaving and the ultimate collapse of that empire.

This is what we are going through and the financial capital of the world will migrate to China. So I hardly see how I am so patriotic that I put Europe down and America up. I do not think you have read enough of the posts on here to grasp the trend.

--
 They are using this virus to remove all our freedoms and as an excuse to prevent protests. This is a very clever way of applying tyranny. You will find that they are already laying the plans to extend this for another year because this is all about destroying the world economy to enable their Great Reset
https://www.armstrongeconomics.com/world-news/civil-unrest/what-kind-of-civil-unrest-are-we-looking-at/
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 092
 • Liked: 80047
Orpo huolissaan: Koronakriisi vahvistaa vaivihkaa nationalismia
...
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/orpo-huolissaan-koronakriisi-vahvistaa-vaivihkaa-nationalismia/7907652

Petteri Orpo: “Eurooppalaisuus on idea rauhasta sotien jälkeen” 26.8.2020

Lainaus käyttäjältä: Petteri Orpo
Opposition merkitys on demokratiassa olennainen. Oppositio vahtii hallituksen toimintaa ja tarjoaa äänestäjille vaihtoehdon. Ilman oppositiota säädettyjen lakien epäkohdista ja virheistä ei muistuta kukaan, eikä painetta korjaamiseen ole. Demokratian kyseenalaistaminen alkaa opposition vaikutusvallan kaventamisella – joko lainsäädännöllä, väkivallalla tai sen uhalla.

Koronakriisi on tarjonnut monelle johtajalle mahdollisuuden kaventaa opposition vaikutusvaltaa. Näin on tapahtunut myös EU:ssa. Unkarin ja Puolan esimerkit ovat hälyttävimmät. On kriittistä, että EU:n jäsenvaltiot vaalivat EU:n perusarvoja.

EU:n päämiesten ja -naisten on pidettävä huoli, ettei EU:n rahoja enää jaeta niille jäsenille, joita yhteisten arvojen vaaliminen ei kiinnosta. Minulle oli pettymys, että tätä koskeva kirjaus vesittyi osana EU:n budjettineuvotteluita. Jatkoneuvotteluissa ministerineuvoston ja Euroopan parlamentin on näytettävä, ettemme EU:ssa salli yhteisten arvojen polkemista.

Miten Unkarissa ja Puolassa on ihan konkreettisesti kavennettu opposition vaikutusvaltaa koronakriisin varjolla? Esimerkiksi Puolassa nimenomaan oppositio esti perustuslain vastaisesti presidentinvaalien järjestämisen säädetyssä ajassa vetoamalla epämääräisesti koronakriisiin. Postiäänestys oli muka Puolassa liian suuri terveysriski, kun taas Yhdysvalloissa ilmeisesti ei.

Lainaus käyttäjältä: Petteri Orpo
Berliinin muurin murtuminen 30 vuotta sitten oli valtava voitto vapaalle Euroopalle. Kuulin siitä itse ensimmäisen kerran nuorena varusmiehenä metsäleirillä. Mieleni teki hylätä leiri ja rynnätä samantien Berliiniin juhlistamaan muurin murtumista. Muisto uutisen kuulemisesta on vieläkin erittäin voimakas.

Eurooppalaisuus on idea rauhasta sotien jälkeen. Eurooppalaisuus on demokratian voitto Itä-Euroopan kommunismista ja Etelä-Euroopan diktatuureista. Eurooppalaisuus on Suomelle valinta kuulua läntiseen arvoyhteisöön. Eurooppalaisuus on vapautta.

Missäs monet silloiset kommunismin kannattajat ja myötäjuoksijat ovat nyt? Johtopaikoilla ympäri Eurooppaa ajamassa EU:sta liittovaltiota.

Lainaus käyttäjältä: Petteri Orpo
Meidän on päästävä eroon ajattelusta, jossa on vain kaksi vaihtoehtoa: rajat kiinni tai rajat auki. Tarvitsemme lisää vaihtoehtoja näiden kahden mallin väliin, jotta emme näivetä yhteiskuntaamme ja talouttamme täysin.

Vain Orpon itsensä tarvitsee päästä eroon tuollaisesta typerästä ajattelusta, sillä muut ovat tietoisia muistakin vaihtoehdoista.

Lainaus käyttäjältä: Petteri Orpo
Koronakriisi vahvistaa vaivihkaa nationalismia. Olen huolestuneena seurannut keskustelua, jossa ulkomailla matkustelusta ja Suomeen muualta tulevista ihmisistä tulee kuin vaivihkaa itsessään huolestuttava, jopa paha, asia. Tämä on vaarallinen kehitys. Kansainvälisyys on Suomelle valtavan tärkeä asia.

Suomen ulkopolitiikan keskeinen tavoite itsenäisyydestä lähtien on ollut varmistaa, ettemme jäisi yksin. 100 vuotta on tehty työtä tämän saavuttamiseksi. Suomen hyvinvointi on rakennettu myymällä osaamistamme maailmalle ja saamalla ulkomaisia investointeja ja osaajia Suomeen.

Asiat voi ottaa ihan vain asioina, eikä koronariskejä ole syytä vähätellä ainakaan nationalismin vastustamisen vuoksi.

Keitä muuten ovat ne Suomeen saadut "ulkomaiset osaajat", jotka ovat Orpon mielestä rakentaneet Suomen hyvinvoinnin kantasuomalaisten sijasta ja miten se on tapahtunut?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 583
 • Liked: 9589
 • Punavihreäkriittinen
Länsimaitten puolinaiset toimet tuhoaa sekä terveyden, että talouden. Meanwhile Kiinan hysteeriset toimet toimii sekä taloudellisessa, että terveydellisessä mielessä.

Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 961
 • Liked: 30101
Korona on synnyttänyt uuden sodan EU:ssa. Tällä kertaa Macron vs. EU-parlamentti, joka ei aio lähteä Brysselistä kokoontumaan Strasbourgiin koronan takia. Siksipä Macronin mielestä EU on "perseestä". Taputtakaamme hänelle käsiä totuuden ytimeen osuvan lausunnon johdosta.

Lainaus
Emmanuel Macron: EU is ‘screwed’ if Parliament doesn’t meet in Strasbourg

President says he’s fighting ‘tooth and nail’ to get MEPs back to French city.


Politico 29.9.2020

VILNIUS — The EU is "screwed" if the European Parliament no longer meets in Strasbourg, French President Emmanuel Macron said Tuesday.

Macron's remarks, on a visit to Lithuania, reflect growing French anger over decisions by the Parliament to meet in Brussels rather than travel to Strasbourg for plenary sessions, due to restrictions and concerns linked to the coronavirus.

"Right now I am fighting tooth and nail for the idea that the European Parliament should meet in Strasbourg because if we accept that the European Parliament only meets in Brussels, we are screwed — because in 10 years everything will be in Brussels and people will only speak among themselves in Brussels," Macron said in a debate with students at the University of Vilnius.

"But Europe does not represent this idea, the idea is for everyone to respect each other, for one to go toward the other," he said.

Macron increased the pressure on the Parliament last week by writing personally to the legislature's president, David Sassoli, to demand a swift return to "institutional normality." The Elysée palace made that letter public on Monday, further upping the ante.
(...)

EU-parlamentin pj. Sassoli liennyttelee lupaamalla parlamentin palaavan pikaisesti takaisin Strasbourgiin kunhan koronatilanne sen sallii. Belgian viranomaiset ovat julistaneen sen "punaiseksi alueeksi" koronan takia. Sassoli puolusteli, että sakin siirtäminen Brysselistä Strasbourgiin tarkoittaa huomattavan ihmismäärän kuljettamista korkean riskin alueelta toiselle sellaiselle, joka lisäisi meppien ja henkilökunnan, sekä myös kyseisten alueiden väestöjen tartuntavaaraa.

---

Hmm ... jos Macronin mukaan parlamenttisakin Brysselissä pysyminen lisää vaaraa, että keskustelevat keskenään vain Brysselissä, niin eikös näiden kuskaaminen Strasbourgiin tarkoita sitten sitä, että silloin vaarana on, että he keskustelevat sitten keskenään vain Brysselissä ja Strasbourgissa, ja kaikki muut jäävät ilman ja huutolaispojiksi?
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 583
 • Liked: 9589
 • Punavihreäkriittinen
Lainaus
. Yes, We Are Headed for Violent Civil War

----

 Way back in November of 2017 (my, how long ago that seems . . . ) a mere 8% of both Democrats and Republicans held that it is legitimate to use violence to advance their political goals. Actually, there’s nothing “mere” about it. It ought to surprise us that such a sizeable percentage of both parties could hold such a radical view. Also surprising is Republicans running neck and neck with Democrats. Contrary to how they are perceived by Leftists, conservatives are slow to embrace the idea of violence, or any sort of punitive measures against their opponents. Their Achilles heel, in fact, is commitment to “fair play.”

We must remember that when these numbers were compiled it had been a year since the 2016 election. A year of unhinged rhetoric by the Left, and repeated calls for Trump to be assassinated. Madonna spoke about her fantasies of blowing up the White House, and “comedian” Kathy Griffin held up an effigy of Trump’s severed head. Of course, those were the unserious, tongue-in-cheek threats. Countless other people made similar threats, quite openly, and seemed to be pretty serious about it. To my knowledge, none of them was charged with a crime.

As Trump Derangement Syndrome continued to spread, it was actually a healthy sign that more Republicans began to entertain the idea of using violence as a political tool. Leftists presented themselves as having no boundaries. There was no low to which they would not stoop, no trick too dirty. They were threatening to attack and kill not only the President, but his supporters, and, in fact, the entire white race. They made it quite clear that they could not be reasoned with. Faced with an enemy like this, violence was bound to become more attractive, or at least more justifiable, in the eyes of even the most mild-mannered Republican voter.

Almost a year later, in October 2018, the percentage of Democrats condoning violence had jumped to 13. It had become obvious to them, at this point, that the results of the 2016 election were not going to be reversed, though many still held out the hope that Robert Mueller would uncover some dirt that would prove Trump’s undoing. True to form, conservatives lagged behind (see what nice people we are?), with a mere 11% condoning violence. Still, the number had risen. At least part of this has to be attributed to the Kavanaugh hearings (of September-October), which were a wakeup call for many Republicans, including Lindsay Graham, who seems to have sort of lost his innocence as a result. The hearings proved once and for all, if any more proof had been needed, that liberals have no principles whatever, and that attempts to play fair with them will only backfire. One can’t really blame Republicans for that 11%. Please pass the ammo.

But we hadn’t seen anything yet. That was before COVID and BLM. By June of the current year, these percentages had doubled, and Dems and Republicans were now equally in favor of breaking heads: 30% of both groups now condoned violence to advance political goals. Let us pause to consider this number once more: 30%. Let us also pause to consider that this poll was conducted at the beginning of June, when the George Floyd riots had just gotten going.By December 2019, things had gotten genuinely scary. The trend had continued. And how. This was the month that the House approved articles of impeachment against Trump. Earlier in the year, in April, the Mueller report was made public, revealing that we had been subjected to two solid years of hysteria about “Russia collusion” for absolutely no reason whatever. The libs were frustrated, to put it mildly. 16% of them now condoned violence. Republicans were behind the curve again, but not by much, with 15% of them thinking the same way.

By September 1st, the percentage of liberals condoning violence had risen by just three points. Still, at 33% this constitutes one third of all Dems. The more interesting result came from the Republicans, however. The percentage in question had risen to 36%, and for the first time Republicans rated as more violence-approving than Dems. If you will read the fine print, you will find that the September poll’s margin of error is 2.0 percentage points. Thus, the three percentage points separating Republicans from Democrats are statistically significant; conservatives are now demonstrably more in favor of violence than liberals.

------


If Biden does win, and if the Democrats manage to gain complete control of Congress, we can look forward to an assault on the first and second amendment rights of Americans, in the form of hate speech legislation and gun control. Further, Biden and Harris have signaled that they will pack the Supreme Court – simply by repeatedly refusing to answer the question of whether they will. Democrats are also likely to grant statehood to the District of Columbia (thus increasing their numbers in Congress), amnesty millions of illegals and put them on a fast track to citizenship, and abolish the Electoral College.In August, Joe Biden asked “Does anyone believe there will be less violence in America if Donald Trump is reelected?” This was widely interpreted by conservatives as a threat. The truth is that the violence will continue regardless of who wins the election. Trump’s reelection will guarantee further violence by the Left. But since Democrats have encouraged the violence and done nothing to contain it, there is every reason to believe that it will continue if Biden wins. Indeed, the “hands off” attitude the establishment has taken to Left-wing violence makes it almost inevitable that the violence will escalate, meaning that it will become more deadly. The Far Left has been emboldened.

This is, quite simply, a recipe for civil war – of some kind or other. It is certainly a recipe for the further fragmentation of the country. 62% of white men voted for Trump in 2016, and none of them wants what I have just indicated the Democrats have to offer. The elimination of the Electoral College, if it happens, could be the country’s tipping point toward dissolution. It would mean that millions of Americans in the heartland of the country (most of them white) would be politically disenfranchised. The situation in the US is already volatile; the disenfranchisement of large numbers of citizens would make it much worse. This is particularly true given that those citizens are the backbone of the country: their decency, hard work, and tax money keep it afloat. It is unlikely that those people would readily accept living at the mercy of a combination of urban elites and non-white freeloaders.

Of course, the same situation would be created if demographic projections are borne out, and whites become a minority by 2044, regardless of what happens to the Electoral College. And the re-election of the hapless Trump would not even slow this process. Given demographics, our long-term prospect is a Democratic takeover. So that even if Democrats lose in 2020 – even if they lose big – everything I projected above about what the Democrats will do when they take power is still going to happen, it just may take a little longer.

My own prediction for what will happen to the US is that it will eventually split up along racial and political lines. Already, there is hardly any “union” to assess the state of. Further, all signs now indicate that this is not going to be a peaceful process. The Left began the violence, and they have now succeeded in pushing a whopping 36% of conservatives to approve of answering violence with violence

-------

 
https://www.unz.com/article/yes-we-are-headed-for-violent-civil-war/
« Viimeksi muokattu: 11.10.2020, 19:15:44 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 298
 • Liked: 25039
 • Nuiva koppelo
Markus Sovala, valtiovarainministeriön talouspolitiikan koordinaattori:
Pese käsiä, pidä välimatkaa, älä kälätä, käytä maskia, pysy kotona.

www.endcoronavirus.org
www.epidemia.fi
www.eroonkoronasta.fi

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 623
 • Liked: 14798
^.... mutta oletteko kuulleet vihervassarihallitukselta ensimmäistäkään leikkausehdotusta budjetin KULUpuolelle?? Vaikkapa kehitysapuun, pakolaiskiintiöön, tai edes EU:lle syydettäviin maksuihin?

Niinpä niin. Nousussahan nekin kaikki ovat, kuten myös "pectus3" ketjusta löytyvien matu-leikittely-läpsyttely-projektien kustannukset. Satojen miljoonien edestä pelkästään niitäkin.

Edit: niin, ja koronaa on ihan turha käyttää tekosyynä noiden em. kulujen leikkaamattomuuteen. Ne kun eivät liity koronaan yhtään mitenkään. Kunhan vaan perkeleet haluavat polttaa nettoveronmaksajien rahoja turhuuden nuotiolla.
« Viimeksi muokattu: 24.10.2020, 14:41:43 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 583
 • Liked: 9589
 • Punavihreäkriittinen
Invalid Tweet ID
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 583
 • Liked: 9589
 • Punavihreäkriittinen
Lainaus
You’ll own nothing” — And “you’ll be happy about it.”

“The U.S. won’t be the world’s leading superpower”

“You won’t die waiting for an organ donor” — They will be made by 3D printers

“You’ll eat much less meat” — Meat will be “an occasional treat, not a staple, for the good of the environment and our health.”

“A billion people will be displaced by climate change” – Soros’ Open Borders

“Polluters will have to pay to emit carbon dioxide” – “There will be a global price on carbon. This will help make fossil fuels history”

“You could be preparing to go to Mars” — Scientists “will have worked out how to keep you healthy in space.”

“Western values will have been tested to the breaking point.” – “Checks and balances that underpin our democracies must not be forgotten

This is the agenda that has been set in motion by this fake COVID-19 Pandemic which was instigated by these people and the lockdowns were intended to crush the economy, set it in the direction of nationalizing all industry, and wipe out small business. They are developing passports that will require vaccines in order to travel. They are deliberately trying to reduce international travel to reduce pollution and to prevent mass uprisings against their new Communist Agenda. Yes, they are moving from socialism where you still own something to communism where the government owns everything. It is no coincidence that Pikkety is behind this in league with Klaus Schwab. Communism began in France. They sold the idea to Karl Marx which was first a socialist.

This is what is at st6ake in this election. This is not about liking or disliking Trump. They want people to vote on such a superficial basis that he is obnoxious, insults people, and is one of the hated rich

This is the real danger we face – World Economic Forum and its vision for a new Communist Green World Order. The press will NOT do their job. For if they did, they would expose the fact that the World Economic Forum sold all its investments just before the crash. Klaus Schwab is the new Karl Marx. This is the greatest organized conspiracy in human history and the press is welcoming it with open arms. You will own nothing in 10 years, but you will also have no rights. – Papers Please!.
https://www.armstrongeconomics.com/world-news/conspiracy/klaus-schwab-says-you-will-own-nothing-in-10-years/
Kukaan ei siis tule omistamaan mitään ja miljardi nööperiä tullaan siirtämään länsimaihin. Kiintoisa visio vuodelle 2030, en ole vielä tosin ihan vakuuttunut siitä, kuinka se lisää onnellisuuttani.
« Viimeksi muokattu: 26.10.2020, 23:58:26 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 583
 • Liked: 9589
 • Punavihreäkriittinen
Lainaus
.   Opioid deaths are spiking in places across the U.S. as states remain locked down during the ongoing battle against the coronavirus, state and county health officials reported this month.

While national data isn’t available for most of 2020, several individual states are reporting an increase in opioid overdose deaths amid the coronavirus pandemic.

Health officials and experts have cited increased isolation and job loss due to statewide shutdowns as possible factors for the surge in drug-related deaths.

“The pandemic has really increased risk factors for substance abuse disorder,” Rebecca Shultz, director of community health at the Onondaga County Health Department, told Syracuse.com.

Opioid deaths in Onondaga County, N.Y., jumped to 86 in the first six months of 2020, according to the county health department. This number was nearly double the reported 44 fatalities in the first half of 2019, the outlet reported, citing the county medical examiner’s office.

Oregon saw a 70% increase in opioid overdose deaths in April and May 2020 compared to the same time last year, the Oregon Health Authority said.

While the department called the rise an “alarming spike,” it also said it was “premature to say how much of the spike in overdose deaths is attributable to the COVID-19 pandemic.”

“However, the realization that we will be dealing with COVID-19 for some time, and other stressors related to jobs, school, and social isolation, may increase feelings of anxiety and depression, and that can lead to a harmful level of alcohol or other drug use,” said Tom Jeanne, deputy state health officer and deputy state epidemiologist.   
https://www.foxnews.com/us/us-opioid-deaths-rising-coronavirus-lockdowns
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 568
 • Liked: 9700
^Paikallislehti kertoo, että epidemia pahentaa opioidikriisiä. Fox omalla tavallaan luotettavaan tyylinsä kääntää sen niin, että lockdownit tappavat ihmisiä.
Kolmantena tulkintana sitten, jos katsoo sitä terveysviranomaisen webbsivula olevaa graafia, ja ottaa vapauden tulkita, että ehkä vuonna 2016 oli vaikka paikallinen "markkinahäiriö", joka nosti kuolleisuutta (en väitä mitään todistavani, totean vain että se on yksi datapiste pois trendikäyrältä) niin muiden vuosien osalta kuolleiden määrä menee 2012 < 2013 < 2014 <2015 <2017 < 2018 < 2019, niin vaikka epidemia ei olisi ollutkaan avuksi, en minä tiedä tarvitaanko sitä edes selittämään että 2019 < 2020.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Tagit: