Kirjoittaja Aihe: Koronaviruksen vaikutukset talouteen, yhteiskuntaan ja koko maailmaan  (Luettu 27059 kertaa)

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 503
 • Liked: 14090
Trump uhkaa lopettaa WHO:n rahoittamisen ( https://www.breitbart.com/politics/2020/04/07/donald-trump-announces-hold-on-world-health-organization-funding/# )

Lainaus
President Donald Trump announced Tuesday at the White House that he would put a hold on funding to the World Health Organization amid the coronavirus crisis.
“They were wrong about a lot of things,” Trump said.
...

“We want to look into the World Health Organization because they really called it wrong,” Trump said. “They missed the call, they could have called it months earlier, they would have known, they should have known, and they probably did know.”
...
Trump said the WHO frequently sided with China despite heavy criticism for their lack of transparency about the virus.
“They seem to be very China-centric,” he said. “That’s a nice way of saying it, but they seem to be very China-centric, and they seem to err always on the side of China.”

Hieman taustaa tälle jutulle.

WHO:n pääjohtaja on Tedros Adhanom Ghebreyesus ja on kotoisin Etiopiasta ( https://en.wikipedia.org/wiki/Tedros_Adhanom ). Kuten jutussa todetaan Ghebreyesus on useasti ottanut Kiinan kannan WHO:n lausunnoissa.

On olemassa vahva epäilys, että Kiinan vaikutusvalta WHO:ssa johtuu siitä, että Etiopia ottaa vastaan miljardien edestä avustusta Kiinasta ( https://en.wikipedia.org/wiki/China%E2%80%93Ethiopia_relations ).
Etiopian BKT on vain noin 80 miljardia euroa eli 550 eur / capita. Kiinan miljardien sijoitukset Etiopiaan ovat siis merkittävä osa taloutta, jota Etiopialla ei ole varaa vaarantaa.

Tästä syystä Etiopia ottaa Kiinan puolen erinäisissä järjestöissä kuten WHO ja YK, jossa Kiina on erityisesti pyrkinyt estämään Taiwanin jäsenyyden ja tunnustamisen.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 199
 • Liked: 2325
Trump uhkaa lopettaa WHO:n rahoittamisen ( https://www.breitbart.com/politics/2020/04/07/donald-trump-announces-hold-on-world-health-organization-funding/# )


https://www.nytimes.com/2020/04/07/us/politics/coronavirus-trump-who.html

Lainaus
After saying flatly that the United States had decided to “put a hold” on the organization’s money, the president later denied that he had made those remarks and appeared to back down.

“I’m not saying that I’m going to do it. But we’re going to look at it,” he said. When a reporter noted that he had indeed said the funding would end, Mr. Trump insisted, wrongly: “No, I didn’t. I said we’re going to look at it.”

Trump siis uhkasi, mutta veti sanansa takaisin. Sama näytelmä on nähty muutaman kerran aiemminkin . 

Don Nachos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 800
 • Liked: 731

Valtio puuhastelee edelleen puuttuvien suojavälineiden kanssa. Nyt olisi aika olla itsekäs ja iskeä 3D-tulostus päälle sekä määritellä riittävä (Ei CE-taso) vaan riittävä ja helposti tuotettava koronasuoja joka pakolliseksi kaikille. Toisen osuuden hallituksesta pitäisi samantien tehdä omavaraisuussuunnitelma ruoan suhteen, ostaa nyt varastot täyteen ja käynnistää oma ruokatuotanti. Jos ilmastonmuutos ja huono työvoiman saatavuus kurittavat tämän satokauden ollaan aivan uudessa tilanteessa valtioiden epävakauden kanssa. Jokainen omillaan ja sodanuhka koko ajan päällä. Valtioiden johdon on syytä herätä tähän skenaarioon, kuten miljardöörienkin.
Jos keksit miten hengityssuojain voidaan 3D printata niin saat varmasti Nobelin palkinnon. Muovinen visiiri on vain roiskesuoja eikä auta yhtään ilmassa leijuvaa virusta vastaan.

”Riittävä taso” on 95% suojaus ja sen valmistaminen ei ole helppoa. Löytyykö koko Euroopasta yhtä firmaa joka niitä voi tehdä? Tarvittavat komponentit taitaa olla kiven alla.

Eiköhän ruokavaraston täyttö ole käynnissä jokaisessa maassa. Se ei vaan ole asia mitä yksikään valtio sanoisi ääneen. Suomen ongelma on sama kuin muidenkin tarvikkeiden kanssa: Meiltä uupuu vipuvarsi mikä saisi myyjän myymään juuri meille eikä jollekin muulle.

Jenkeissä oli jo yksi kristitty pastori pidätetty kun ei suostu sulkemaan kirkkoaan. Veikkaan että 2vko pääsiäisestä tulee melkoinen piikki tartuntoihin kun eräs ryhmä ei aio pysyä poissa pääsiöismenoista. Jumala suojelee!

Millanen on vaikutus globaaliin talouteen jos virus lanaa jokaisen ”riskiryhmään” kuuluvan pois? Jos katsoo USAn eräitä poliittisia tapahtumia niin jokainen kuva on täynnä riskiryhmäläisiä. Siinä ryhmässä jälki voi olla pahaa. Se on jo nyt afro-amerikkalaisten keskuudessa missä on myös paljon riskiryhmää.

Vaikka virus iskee kaikkiin yhteiskuntaluokkiin, niin tilastollisesti alemmissa luokissa on valtavan paljon enemmän riskiryhmäläisiä, kuin ylemmissä tuloluokissa.
"Religion was invented when the first con man met the first fool."
- Mark Twain

Kultti on uskonto jolla on vähän seuraajia. Uskonto on kultti jolla on paljon seuraajia.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 953
 • Liked: 7354
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
...korona on globaali sote-ratkaisu. Se siivoaa väestöstä järjestelmää rasittavat vanhat, heikot ja sairaat yksilöt ja kuten on jo nähty se tekee sen huikean tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokissa ja kaikissa yhteiskunnissa.

Ei sitä voi vielä sanoa, paljon riippuu siitä millaista sairaanhoitoa (ja lääkitystä)  on nuoremmille tarjolla. Reilun neljän kuukauden perusteella en ryhtyisi julistamaan mitään varmaa siitä, että tottelevainen tappajavirus vapauttaa ihmiset huollettavien taakasta ja katoaa sitten ikuisiksi ajoiksi takaisin lepakoihin ja muurahaiskäpyihin häiritsemästä nuorempien, terveempinä, vahvempien ja kauneimpien bilettämistä. Eivät monet muutkaan virukset, bakteerit ja alkueläimet niin ole tehneet, vaan ne on kukistettu lähes lopullisesti vasta kun parantuneen hygienian ja ravitsemuksen ohella on kehitetty rokotteet ja lääkkeet.
« Viimeksi muokattu: 08.04.2020, 23:01:22 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 126
 • Liked: 6019
...korona on globaali sote-ratkaisu. Se siivoaa väestöstä järjestelmää rasittavat vanhat, heikot ja sairaat yksilöt ja kuten on jo nähty se tekee sen huikean tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokissa ja kaikissa yhteiskunnissa.

Ei sitä voi vielä sanoa, paljon tippuu siitä millaista sairaanhoitoa (ja lääkitystä)  on nuoremmille tarjolla. Reilun neljän kuukauden perusteella en ryhtyisi julistamaan mitään varmaa siitä, että tottelevainen tappajavirus vapauttaa ihmiset huollettavien taakasta ja katoaa sitten ikuisiksi ajoiksi takaisin lepakoihin ja muurahaiskäpyihin häiritsemästä nuorempien, terveempinä, vahvempien ja kauneimpien bilettämistä. Eivät monet muutkaan virukset, bakteerit ja alkueläimetkään niin ole tehneet, vaan ne on kukistettu lähes lopullisesti vasta kun parantuneen hygienian ja ravitsemuksen ohella on saatu rokotteen ja lääkkeet.

Seuraava virus muhii jo jossakin elukassa ja hyppää ennemmin tai myöhemmin ihmiseen. Odotettavissa on takuuvarmasti uusia pandemioita. Ja suurella todennäköisyydellä huomattavasti vaarallisempia kuin Covid-19.

Kysymys onkin nyt pitkälti siitä, mitä niiden kanssa tehdään? Ajetaanko joka kerta talous täydellisesti alas ja heikennetään samalla mm. lääketieteellistä tutkimusta ja sairaanhoitoa. Siinä ei kärsi ainoastaan monien vihaamat kapitalistiset yritykset vaan vahinko ulottuu paljon syvemmälle yhteiskunnan ytimeen. Montako kertaa yhteiskunta kestää perusteellista alasajoa? Kerta kerralta heikentyneenä.

Miten hyvin toimii muuten Venezuelan sairaanhoito? Sosialistisessa paratiisissa en välttämättä haluaisi sairastaa yhtään mitään tautia, en koronaa enkä muutakaan. En edes ilmastoparatiisissa, jossa perusoppeihin kuuluu talouden alasajaminen ja "uuden maailman" luominen. Venezuelassakaan ei ihanneyhteiskunta ole vieläkään puhjennut kukoistukseen ja vihreiden ihmiskokeilulla on sama kohtalo. Montako uhria saadaan "ylimenokaudella" ennen kuin ihanuus saadaan valtaan? Nyt on suuri vaara, että sekä vihreät että vasemmistolaiset tahot käyttävät koronatoimia väärin, jatkavat niitä vain vähän eri nimellä matkalla omiin päämääriinsä. Lietsotaan pelkoa ja tehdään ihmiset näin kuuliaisiksi. Nythän tästä on saatu hyvä esimerkki. Katsotaan miten jatkossa...
1) "Haluat hukuttaa naiset ja lapset Välimereen!"
2) "Ihmiskunnan loppu lähestyy ilmastonlämpenemisen takia ja haluat kieltää sen!"
3) "Haluat talouden takia tappaa vanhukset ja jatkaa itsekästä juhlintaasi!"

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 126
 • Liked: 6019
Hampurilainen oikeuslääketieteen patologi Klaus Püschel sanoo koronasta aiheutuvan pelon olevan liioiteltua. Hänen tiiminsä, joka suor
Suomessa muuten oli kuolleiden keski-ikä 84v ainakin pari päivää sitten. Koronako heidät ihan todella tappoi vai voisiko olla sellainen detalji kuin korkea ikä?

Itävallassa älähdettiin, kun kävi ilmi, että koronakuolleiden tilastoissa oli kaikki kuolleet, joista oli löydetty koronavirus, vaikka korona itsessään olisi ollut oireeton ja kuolemansyynä aivan muu sairaus, usein krooninen sellainen. Kuolleiden keski-ikä 80. Siinä iässä ehtii olla jo monenlaista vaivaa...

Siteeraan itteäni jostakin aiemmasta viestistä:

Lainaus
1. Itävallan tilastoihin ei oltu otettu ainoastaan selvästi koronaan kuolleita henkilöitä, vaan myös ne, jotka ovat mahdollisesti kuolleet muista syistä, mutta joista löytyi MYÖS Coronavirus.

2. Kuolleiden keski-ikä on 80 vuotta. Tämä vastaa melko tarkasti kuoliniän keskiarvoa miehillä myös muissa kuin koronaan kuolleiden tapauksessa.

1) "Haluat hukuttaa naiset ja lapset Välimereen!"
2) "Ihmiskunnan loppu lähestyy ilmastonlämpenemisen takia ja haluat kieltää sen!"
3) "Haluat talouden takia tappaa vanhukset ja jatkaa itsekästä juhlintaasi!"

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 954
 • Liked: 42618
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Tulen ehdotukseeni - joka näkyy lopussa korostettu - kiertotien kautta.

Perinteinen taloustieteen ajatus on sellainen, että sotaa seuraa nousukausi. Tämä näyttäisi pitävän paikkansa.  Olen kuitenkin sitä mieltä, että korrelaatio ei tarkoita kausaalisuutta. Nousukausi johtuu mielestäni siitä, että kansainväliset pankit lainasivat valtioille jälleenrakennusrahaa, siis yhteiskunnallista voiteluainetta.

Mutta millä ehdoilla?

Jos lähdetään siitä, että sota tarkoittaa omalle yhteiskunnalle tarpeettomien tarvikkeiden - kuten pommien - valmistamista, ja niiden exporteeramista ilmaiseksi vieraaseen valtioon, ja vieras valtio tekee saman meidän valtiolle - siis valmistaa itselle tarpeettomia hyödykkeitä, ja antaa ilmaiseksi meille, niin eihän koko touhussa ole sotaa käyvien valtioiden kannalta mitään järkeä. Oma infrastruktuuri siinä vaan tuhoutuu, kaiken muun älyttömyyden lisäksi.

Sota ei saa aikaan nousutta, mielestäni, vaan pankkien myöntämät lainat. Ja mitä otettu laina tarkoittaa? Se tarkoittaa samaa kuin mitä jo Vanhassa Testamentissa esitettiin:

"Rikas hallitsee köyhiä, ja velallinen joutuu velkojan orjaksi."

Mitä pahemmin velalliseksi tulossa oleva on kusessa, sitä pahemmat ehdot tuleva velkoja voi asettaa. Kyseessä ei välttämättä korkoprosentti, vaan erilaiset keinot ohjata yhteiskuntaa asettamalla omat miehet (tai omien miesten lailla käyttäytyvät) tärkeiden organisaatioiden johtoon. Näin pankkiirien kiristysote kansallisvaltioiden palleista ja kultturista kiristyy.

Olemme jo nähneet, että monien johtavien organisaatioiden johtavat eivät palvele Suomen etua.
---
Jos tämä vaihtoehtoinen historianäkemykseni pitää paikkanssa, niin Suomi joutuu entistä syvempää suohon tämän uuden velkataakan vuoksi. Siinä vaiheessa myydään sitten loputkin Suomen omistukset kuten maailman tärkein hyödyke, puhdas juomavesi.

Siksi olisi tärkeämpää, joka puolella, vetää vyötä kireämmälle, kuin ottaa tolkuttomasti uutta velkaa, joka tulee seuraavien sukupolvien maksettavaksi, mikäli Suomi ei sitä ennen mene suoritustilaan, jossa omaisuus pakkolunastetaan pilkkahintaan.


"Rikas hallitsee köyhiä, ja velallinen joutuu velkojan orjaksi."
- Sananlasku 22:7

Tuo siis ei ole kristittyjen, vaan juutalaisten viisaus.
---
Lopuksi ensimmäinen postaukseni Hommaan reilun 10 vuoden takaa:

... Kun maat ovat konkurssissa mamutuksen ja mokutuksen seurauksena, pankkiirit luukuttavat konkurssipesästä kamaa, joka ei muuten tulisi markkinoille, kuten maan luonnonvarat ja monopolit. Näin ne ovat jo tehneet[5] kolmannen maailman kanssa. Pankkiireilla on siis motivaatio lännen mamumokuttamiseen.  Ja myöskin mahdollisuus, sillä velkoja voi asettaa velalliselle ehtoja lainan myöntämiselle

[5] Confessions of an Economic Hit Man  http://en.wikipedia.org/wiki/Economic_Hitman_(EHM)

« Viimeksi muokattu: 08.04.2020, 14:11:49 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 126
 • Liked: 6019
Tai kuten Kalle Iso-Kallio kuvaili asian radiossa muutama viikko sitten: korona on globaali sote-ratkaisu. Se siivoaa väestöstä järjestelmää rasittavat vanhat, heikot ja sairaat yksilöt ja kuten on jo nähty se tekee sen huikean tasapuolisesti kaikissa yhteiskuntaluokissa ja kaikissa yhteiskunnissa.


Jos nyt ihan totta puhutaan, niin kaikkein paskin ja julmin asia ihmiselle, -tai oikesti koko luomakunnalle- on luonto. Ja sen lait ja menettely ylipäänsä. Se ei tunne sääliä eikä sillä ole minkäänlaista arvopohjaa. Se menee vihellellen menojaan ja haistattaa meillä pitkät...
1) "Haluat hukuttaa naiset ja lapset Välimereen!"
2) "Ihmiskunnan loppu lähestyy ilmastonlämpenemisen takia ja haluat kieltää sen!"
3) "Haluat talouden takia tappaa vanhukset ja jatkaa itsekästä juhlintaasi!"

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 954
 • Liked: 42618
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Mielestäni ilmaista rahaa ei pitäisi yrityksille jakaa. Valtio voi sen lunastaa osuuden yrityksen osakekannasta, mikäli yritys ei maksa lainaa takaisin sovitussa ajassa. Tämä vähentäisi kaikenlaista keplottelua.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 990
 • Liked: 15797
IS:n tiedot: Hallituksessa kova riita EU:n koronatuki­paketista ja Suomen vastuista – Tuppurainen ja Ohisalo jyrättiin
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006470042.html

Lainaus
Hallitus ajautui IS:n tietojen mukaan viime viikonvaihteessa riitelemään Suomen suhtautumisessa euro- eli koronabondeihin ja EU:n koronakriisipakettiin. EU- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) ja sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) olisivat halunneet lisätä Suomen vastuita, mutta heidän näkemyksiensä yli käveltiin.
...
Jos linjasta on erimielisyyttä euromaiden kesken, on siitä syntynyt lihava riita myös Suomessa.

Aihe on poliittisesti erittäin herkkä ja kohtalokas.

IS:N TIETOJEN mukaan hallitus kävi Suomen tukilinjasta ja erityisesti koronabondeista kovan keskustelun, jota voi luonnehtia myös riitelyksi, vielä viime viikonloppuna.

Koronabondeillta eli eurobondeilla tarkoitetaan euromaiden yhteisiä velkakirjoja.
...
ERITYISESTI sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) ja EU-ministeri Tytti Tuppurainen (sd) olisivat olleet valmiita Suomen taakanjaon ja vastuiden lisäämiseen.

Tämä ei muille käynyt, esimerkiksi keskustalle ja valtiovarainministeri Katri Kulmunille (kesk).

IS:n tietojen mukaan kokouksessa käytettiin kovaa kieltä.

Lopulta Kulmunin linja voitti.
...
Myös valiokunnat tukivat keskustan ajamaa linjaa.

Vielä perustuslakivaliokunnassakin vihreiden varajäsen Iris Suomela suhtautui eurobondeihin positiivisesti.

VALIOKUNTALÄHTEIDEN mukaan Suomen budjettivallan itsenäisyyden nimissä Suomi ei voi taipua lisävastuisiin, vaan se vaatisi perustuslain muutokset. Samaa mieltä ovat olleet myös virkamiehet.

Koronabondien yhteydessä on puhuttu jopa tuhannen miljardin euron potista. Nyt EU:n rahaministeri kiistelevät noin 500 miljardin euron tukipaketista.

Suomen kokoisen maan budjetti, tai budjetit, ei yksinkertaisesti enää kestäisi sitä jos vastuut realisoituisivat.

Vihreät olisivat poikenneet muiden linjasta, samoin Tuppurainen

EU-taakanjaon pelättiin nousevan Suomen osalta kohtuuttoman suureksi.
...
Keskustassa pelättiin ehkä sitäkin, jos linja rahanjakolinja menisi läpi, niin perussuomalaiset saisivat siitä aseen keskustaa vastaan, ja Paavo Väyrynen liittyisi huutokuoroon.

Vihreille taaskaan tuntunut tuottavan ongelmia riskeerata Suomen talous ja osallistua taas jonkinlaiseen taakanjakoon.
« Viimeksi muokattu: 09.04.2020, 16:23:05 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 954
 • Liked: 42618
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun kuulen hyviä uutisia - tai siis huonojen uutisten perumista - tältä hallitukselta. Valtiovarainministeri pitää suomalaisten puolta! Outoa!  :D
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 748
 • Liked: 21077
IMF ja WTO 8. ja 9.4.:

Lainaus
9.4. klo 15:37 IMF:n johtaja: Pahin lama uhkana sitten 1930-luvun

Maailma on koronaviruksen vuoksi matkalla syvimpään taantumaan sitten 1930-luvun laman, varoittaa Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n toimitusjohtaja Kristalina Georgieva.

Parhaassakin tapauksessa IMF olettaa, että maailmassa nähdään vain osittaista toipumista ensi vuoden aikana, jos koronaviruksen aiheuttama pandemia hiipuu myöhemmin tänä vuonna.

Georgieva kehottaa maita panostamaan lisää yritysten ja kotitalouksien selviytymiseen kriisin keskellä. Eilen "elinaikamme pahinta lamaa" ennusti maailman kauppajärjestö WTO.
----
https://yle.fi/uutiset/3-11212596

Suomen vihreä sisäministeri 8.4.:

Lainaus
Maria Ohisalo: Suomen tulee olla hiilineutraali vuonna 2035
----
– Ilmastokriisi ja Suomen monimuotoisuuden heikkeneminen eivät pysähdy koronan vuoksi. Siksi on tärkeää, että hallitus pitää kiinni hallitusohjelman mukaisesta hiilineutraaliustavoitteestaan. Hallituksen ilmastotavoitteet pysyvät ennallaan ja Suomen tulee olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä, Maria Ohisalo sanoi tänään keskiviikkona hallituksen kehysriihen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Ohisalon mukaan hallitus pitää kiinni aiemmin sovitusta aikataulusta ja sopii kestävän verotuksen tiekartan toimeenpanosta elokuun budjettiriihen yhteydessä.

– Samassa yhteydessä tehdään konkreettiset päätökset energiaverouudistuksen ensimmäisestä vaiheesta aiemmin linjatulla tavalla, Ohisalo sanoi.
----
https://www.verkkouutiset.fi/maria-ohisalo-suomen-tulee-olla-hiilineutraali-vuonna-2035/#72a59757

Ohisalo ei ole näköjään vielä sisäistänyt, että kohta saattaa olla kovin vähän tuotannollista toimintaa mitä energiaverottaa. Sen vähäisenkin hän haluaa näköjään tappaa ideologisella vouhotuksellaan; Suomen bruttokansantuotteen hän ilmeisesti kuvittelee muodostuvan toisillemme hiilineutraaleja kebabbeja ja parturipalveluita tarjoamalla.
« Viimeksi muokattu: 09.04.2020, 20:23:42 kirjoittanut Vellamo »
Remember to look up at the stars and not down at your feet. Try to make sense of what you see and wonder about what makes the universe exist. Be curious. And however difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at. It matters that you don't just give up. - Stephen Hawking

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 699
 • Liked: 2051
 • Aavikolla roskiksessa
Ohisalo ei ole näköjään vielä sisäistänyt, että kohta saattaa olla kovin vähän taloudellista aktiviteettia mitä energiaverottaa. Sen vähäisenkin hän haluaa näköjään tappaa ideologisella vouhotuksellaan; Suomen bruttokansantuotteen hän ilmeisesti kuvittelee muodostuvan toisillemme hiilineutraaleja kebabbeja ja parturipalveluita myymällä.

Noinhan se juuri on. Ei Vihreät ole koskaan ollut millään muodoin logiikkaan nojaava kansanliike. Hörhöille suunnattua tunnekuohuntaa.

Ei se Vihreiden johtoon iske yhtään vaikka puolet suomalaisista olisi työttöminä. Samalla tavalla palkka juoksee, ja ilmaisia lounaita tarjoillaan. Kunhan sen verran pysyy pakka kasassa, ettei tule vallankumousta, niin yksi hailee heille.
« Viimeksi muokattu: 09.04.2020, 17:24:26 kirjoittanut ApuaHommmaan »

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 126
 • Liked: 6019
Lainaus
[...] Dazu passt die Meldung, dass der Polizeipräfekt bei einem Briefing die Polizeibehörden angewiesen hat, dass die Durchsetzung der Ausgangsverbote und Geschäftsschließungen, zum Beispiel der Shisa-Bars, in den „Quartiers sensibles“ – den Migrantenvorstädten – keine Priorität hat. Man fürchtet Aufstände. In den Migrantenvierteln leben etwa 10 Prozent der Pariser Bevölkerung. Die Polizei traut sich nur in Zugstärke dorthin. Macron sprach davon, dass „die verlorenen Territorien der Republik zurückerobert werden müssten“. Geschehen ist bisher nichts Konkretes.

Wahrscheinlich will die Regierung das Zusammenleben neu aushandeln. Ein paar Beispiele von der Durchsetzung der Corona-Beschränkungen in den Banlieues: Am 24. März wurde eine Polizistin in der Cité de la Roseraie in Beauvais durch einen Steinwurf schwer am Kopf verletzt; in Sarcelles wurde auf eine Polizeicrew, die Kontrollen durchführte, mitten am Tag einen Schuss abgegeben, bevor sie mit Tränengasgranaten zurückschoss; ein Polizist wurde in Clichy-sous-Bois gebissen. In einem offenen Brief wird von Deputierten der Einsatz des Militärs gefordert.

Am 24.04. beginnt der Ramadan. Dann wird’s lustig. Oder meint jemand, dass sich die Ramadaner das Ramadanen von Anne Hidalgo regulieren lassen. Es wird wohl so kommen: Ich braver steuerzahlender Citoyen werde mit selbstgebastelter Pflichtmaske um acht Uhr morgens, von der Polizei eskortiert, in kleinen Kreisen um meinen Block hecheln.

Am selben Abend wird das Auflösen der allabendlichen vielköpfigen Fastenbrech-Partys in den „Quartiers sensibles“ keine Priorität haben. Vive la République! Vive la France!  Liberté! Fraternité! Égalité?


https://www.achgut.com/artikel/pariser_buergermeisterin_dreht_komplett_durch


Pariisi on täysin lamaannutettu. Ei itse koronan vaan Pariisin pormestarin koronatoimenpiteiden takia.

Hölkkäämiseen, joka oli aiemmin sallittua 8:00 ja 20:00 välisenä aikana, tarvitaan kulkulupa ja reitti ei saa ylittää kotiovelta mitattua 1 km sädettä. Poliisi kontrolloi GPS:n avulla kulkureitin pituutta ja käännyttää „lainrikkojat“ takaisin. Nyt on toimenpiteitä Pariisin -ilmeisesti höyrähtäneen- pormestarinnan, Anne Hidalgon, taholta kiristetty: hölkätä saa enää klo 10:00-19:00. Kävelijöiden ja hölkkääjien välille on tehty ero: kävellä saa, mutta ei hölkätä. Ilmeisesti hölkkääjät erotetaan kävelijöistä asusteiden perusteella, sallitusta askelten lukumäärästä kun ei ole tiedotettu.

Kun kantiksia kontrolloidaan äärettömän tiukasti, jopa näiden askelten lukumäärää kulkiessa, eivät samat säännöt päde enää maahanmuuttajien asuttamiin kaupunginosiin, joissa elää 10% Pariisin asukkaista. Macron halusi valloittaa alueet takaisin tasavallalle, mutta mitään ein ole kuitenkaan tapahtunut asian hyväksi. Poliiseja onkin kehoitettu jättämään [kaikki] rajoitustoimenpiteet maahanmuuttajien alueilla väkivaltaisuuksien takia. 24.3 poliisin kontrolloidessa määräysten noudattamista (Cité de la Roseraie, Beauvais), heitettiin naispoliisia kivellä päähän ja tämä loukkaantui vakavasti. Sarcellesissa ammuttiin kontrolloivaa poliisiryhmää, poliisit heitti kyynelkraasukranaatin hyökkäjien suuntaan. Erästä poliisia purtiin (Clichy-sous-Bois). Poliisit vaativat avoimessa kirjeessä armeijalta apua.


24.04.2020 alkaa Ramadan ja silloin nähdään, miten lystiksi tilanne muuttuu. Vai kuvitteleeko joku, että Ramadanin viettäjät antavat pormestari Anne Hidalgon kontrolloida itseään. Asiassa käy mitä luultavammin seuraavanlaisesti: poliisien vahtiminen keskittyy korttelinsa ympäri läähättäviin hölkkääjiin itsetehdyissä maskeissaan (kaupoissa vaadittavia maskeja ei ole ostettavana). Samanaikaisesti suuret joukot juhlivat paaston päättymistä „Quartiers sensibles“-aluilla.


Vive la République! Vive la France! Liberté! Fraternité! Egalité?
« Viimeksi muokattu: 10.04.2020, 15:00:38 kirjoittanut Alabama »
1) "Haluat hukuttaa naiset ja lapset Välimereen!"
2) "Ihmiskunnan loppu lähestyy ilmastonlämpenemisen takia ja haluat kieltää sen!"
3) "Haluat talouden takia tappaa vanhukset ja jatkaa itsekästä juhlintaasi!"

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 126
 • Liked: 6019
Lainaus
Hier der praktische Reisetipp aus dem Achse-Service-Ressort. Nehmen wir an, Sie sind Schweizer und haben es satt, Ihrer deutschen Angebeteten durch einen aufgedoppelten Metallzaun Luftküsschen zuzuwerfen. Gehen Sie in diesem Fall wie folgt vor:

1. Stecken Sie Ihren Schweizer Pass dorthin, wo die Sonne niemals scheint. Ihr iPhone können Sie sichtbar bei sich tragen.

2. Stellen Sie sich bei der nächstgelegenen Grenzstation den deutschen Ordnungskräften mit der internationalen Grußformel „Asyl!“ vor. Um der Konversation eine persönliche Note zu verleihen, rufen Sie zusätzlich „Syria!“ (fakultativ). 

3. Eventuelle Nachfragen deutscher Offizieller beantworten Sie erschöpfend aus dem Fundus Ihres neuen Wortschatzes („Asyl!“ und „Syria!“).

4. Sobald Sie deutschen Boden betreten haben, husten Sie bei Bedarf, um die Abwicklung zu beschleunigen.

5. Falls Sie noch Zeit totschlagen müssen, bis der Bus kommt oder Ihre Freundin Sie abholt, füllen Sie zum Spaß den Asyl-Erfassungsbogen aus. Bei „Name“ tragen Sie „Michael Jackson“, „Obama Bin Laden“ oder „Abu Ghraib“ ein. Als Geburtsdatum geben Sie den 1. Januar eines beliebigen Jahres zwischen 2003 und 2020 an. (Keine Sorge, Identitätstäuschung ist in Deutschland weiterhin nicht strafbar.)

Nach erfolgreichem Tête-à-Tête ziehen Sie zur Rückreise Ihren Schweizer Reisepass wieder aus der Unterhose. Das Zauberwort „Asyl“ funktioniert nur in Richtung Deutschland. Bei der Schweiz handelt es sich um ein normales Land.

https://www.achgut.com/artikel/reisefreiheit_asyl_schlaegt_corona


Vinkkejä korona-aikojen matkusteluun:

Oletetaan, että matkustaja on sveitsiläinen ja kerpiintynyt siihen, että joutuu antamaan rakastetulleen vain tuplatun metalliaidan läpi lentosuukkoja. Vastaavassa tapauksessa pitää toimia seuraavanlaisesti:

1. Tunkekaa Sveitsin passinne takataskuun. Kännykän voitte jättää näkyville.

2. Lähimmällä raja-asemalla esitelkää itsenne saksalaisille viranomaisille käyttämällä kansainvälistä „Asyl“-tervehdystä. Voitte halutessanne tehdä keskustelustanne henkilökohtaisemman huutamalla lisäksi „Syria“.

3. Mahdollisiin viranomaisen lisäkysymyksiin voitte vastata toistamalla oppimaanne uutta sanastoa („Asyl!“ ja „Syria“).

4. Välittömästi Saksan rajan yli päästyänne, yskikää tarpeen vaatiessa. Se vauhdittaa tapauksenne käsittelyä.

5. Jos teidän pitää vielä pitkään odotella bussia tai sitä, että ystävänne hakee teidät rajalta, niin voitte ajankuluksenne täyttää asyl-raporttilomakkeen. Kohtaan „nimi“ voitte kirjoittaa „Michael Jackson“, „Obama bin Laden“ tai vaikkapa "Abu Ghraib. Syntymäajaksenne merkitkää 1. tammikuuta ihan miltä tahansa vuodelta 2003 ja 2020 välillä (Lain rikkomista on tässä turha pelätä: Henkilöllisyyden väärä ilmoittaminen ei ole edelleenkään rangaistava teko Saksassa).


Kun palaatte tuloksekkaan kullan kanssa kuhertelun jälkeen takaisin Sveitsiin, vetäkää Sveitsin passi housujen takataskusta. Taikasana „Asyl“ toimii vain Saksaan päin matkustettaessa. Sveitsin kohdalla on kysymyksessä normaali valtio.« Viimeksi muokattu: 12.04.2020, 09:32:12 kirjoittanut Alabama »
1) "Haluat hukuttaa naiset ja lapset Välimereen!"
2) "Ihmiskunnan loppu lähestyy ilmastonlämpenemisen takia ja haluat kieltää sen!"
3) "Haluat talouden takia tappaa vanhukset ja jatkaa itsekästä juhlintaasi!"

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 814
 • Liked: 1548
En nyt tähän hätään muista oliko juuri täällä ounasteltu vaikutuksia Euroopan unioniin, mutta Italiassa efekti on suhteellisen massiivinen:


Kun vuodenvaihteessa eron kannattajia oli alle kolmannes, nyt sama luku on fifty-fifty. Poikkeuksellisen iso loikka, saa nähdä värähtääkö mittari muuallakin vai onko lähinnä kaltoinkohdellun Italian efekti.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

F1nka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 79
 • Liked: 127
Talouskeskustelun ongelmana mielestäni tällä hetkellä on varsin pulunsilmäinen suhtautuminen. Joko aloitetaan leikkaukset juustohöylällä joka paikasta tai avataan velkahanat. Mahdollisesti kumpaakin. Esimerkkinä erikoistoimittaja Jan Hurrin juttu Kommentti: Tämä kriisi voi johtaa samoihin virheisiin kuin 1990- ja 2010-luvuilla :

Lainaus

Nyt koronakriisin alkamisesta on kulunut vasta muutama viikko, kun puheet ja varoitukset leikkauslistoista ovat jo alkaneet.

Toki pääministeri Sanna Marin (sd) ja valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) ovat yhdessä ja erikseen korostaneet, että nyt ei ole leikkausten aika vaan ensin keskitytään kriisin torjumiseen ja että kansakunnan edun puolustamiseksi saakin kertyä valtion piikkiin miljardimäärin uutta velkaa.

Leikkauslistat ovat silti jo nousseet esiin, ja toppuuttelusta huolimatta onkin jo käynyt selväksi, että valtion velkamäärän kanssa samaa tahtia kasvaa poliittinen paine ryhtyä riuskoihin tasapainotoimiin alijäämien ja velkamäärän supistamiseksi.

Samalla kasvaa riski, että vyönkiristykset alkavat taas ennen kuin maan talous ehtii toipua kyllin vahvaksi kestämään niitä....
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006470351.html

Jan Hurri ei näytä edes kykenevän näkemään sellaista mahdollisuutta, että yhdessä kohtaa budjetissa pienennettäisiin lukua samalla kasvattaen toisessa kohtaa lukua. Vaikkapa "kehitysyhteistyön" suoran budjettituen jakamisen jäädyttäminen ja samalla lisämäärärahan varaamisen ensi syksylle koulunkäyntiavustajiin.

Mikähän tässä on niin vaikeaa?
Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 237
 • Liked: 3004
Ruotsin pitää saada taloutensa nopeasti kuntoon,...

Ruotsi on niin vientivetoinen talous, että se käytännössä ihan se ja sama kuinka nopeasti Ruotsi sisäisesti tämän koronakriisin sairastaa läpi.

Ruotsi on ihan muiden armoilla tässä asiassa. Ruotsin talous elpyy vasta sitten kun muillakin elpyy. Ei nyt mikään vuosi 1946 ole, jolloin muilla on teollisuus paskana tai suunnattu asetuotantoon ja resurssit menee jälleenrakentamiseen. Ruotsin teollisuus ainoana valmiina tuottamaan tavaraa muille? Ei, tilanne ei ole tuo.

Ei muiden maiden teollinen potentiaali tästä viruksesta kärsi.
Tämä on enemmänkin kuluttajien ja kulutuksen lamaantuminen.
Maailmanlaajuinen lama on siten myös Ruotsin lama.

Ruotsi voi myös pitää rajansa avoinna. Ei se auta kun kaikkialla muualla onkin sitten kiinni.

Kaikki yo. pätee myös Suomeen, koska molemmat pohjoiset pikkumaat ovat globalismista syvästi riippuvia kansantalouksia. Globalismin täydellinen loppuminen tarkoittaisi täällä 1800-luvun nälkävuosiin paluuta.

Maailma varmasti muuttuu, siitä olen itsekin varma. En vain vielä uskalla oikein sanoa mitä kaikkea tässä tulee. Kun ei tässä ole oikein ehtinyt analysoimaan. Juurisyyn luonnekkin näyttää muuttuvan vähän matkan varrella.

Samaan asentoon maailma ei palaa, mutta pitäisin ihmeenä, jos globaali kauppa aivan kokonaan loppuisi. Suomen kannalta se on myös täysi katastrofi, koska olemme maa, joka on aina suuresti hyötynyt globalismista. Välillä se on ollut vaikkapa vain Venäjän valtion tarpeiden täyttämistä (=maailman suurin maa), mikä on työllistänyt 3 miljoonaisen kansan siihen aikaan vaatimattoman teollisen potentiaalin hyvin. Nykyään globalismi oli aina maaliskuuhun 2020 tuon näköistä, jatkossa se sitten on varmaankin jonkintoisen näköistä ja hyvä niin. Toivottavasti ei ihan täysin katoa, koska Suomelle se on huonoin vaihtoehto.
« Viimeksi muokattu: 12.04.2020, 17:13:28 kirjoittanut Ajatolloh »

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 887
 • Liked: 9043
 • A pox on both your houses.
Rahm Emanuel tapasi sanoa, ettei ison kriisin saa antaa mennä hukkaan.

Jos fundeerataan koronaa siltä kannalta, niin ainakin Herr Wolff on miettinyt:

#Corona: The Collapse of the System (Ernst Wolff)
https://www.youtube.com/watch?v=8LYjOEib9iI
Lainaus
The #Coronavirus is dominating the media with wall-to-wall coverage. Normal life has come to a grinding halt in a way that is unprecedented in modern life. But at this moment in time, it is crucial to ask ourselves - why? Is the Coronavirus [pandemic] potentially also a mechanism for the controlled demolition of the already battered world finance system?

A conversation with Ernst Wolff (Finance Expert, Journalist, & Author)
and Alex Quint.
NOVUS ORDO HOMMARUM
crispr'ing coronas - crime of a century

Lainaus käyttäjältä: Doktor Josef Mengele
Kuvittelin olevani todellinen Original Nazi, mutta sitten kuulin ruotsalaisista hoitomenetelmistä vanhuksille.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 586
 • Liked: 75347
Lainaus
Lisääntyvätkö levottomuudet, vaarantuuko demokratia, miten käy EU:n? Koronavirus muuttaa maailmaa ainakin 8 tavalla

Anna Karismo

Isot kriisit ovat aina muuttaneet maailmaa. New Yorkin terrori-iskujen jälkeen korostuivat turvallisuuskysymykset ja terrorismin vastainen sota. Pankkien pelastaminen finanssikriisissä nostatti vihaa eliittejä kohtaan ja synnytti kansallismielisiä populistisia liikkeitä.

[...]

Kysyimme neljältä poliitiikan ja tulevaisuuden tutkijalta arvioita siitä, miten maailma muuttuu koronakriisin seurauksena.

Kriisin taloudelliset vaikutukset tuntuvat pitkään, mutta sen poliittiset vaikutukset voivat olla vieläkin pitkäkestoisempia, arvioi Helsingin yliopiston politiikan tutkija Hanna Wass.

[...]

Jos edellisen kriisin eli finanssikriisin virheistä ei oteta opiksi, edessä voi olla yhteiskunnallisia levottomuuksia. Tuolloin railo globalisaation voittajien ja häviäjien välillä syveni.

– Keskiluokkakin koki joutuneensa maksumieheksi finanssikriisin jälkeen ja näki, että politiikkaa tehtiin rikkaiden ehdoilla ja näiden tarpeisiin, Wass sanoo.

Huoli oman työpaikan säilymisestä ja omasta pärjäämisestä oli otollinen kaikupohja oikeistopopulismille jo ennen koronakriisiä.

[...]

Demokraattisissa järjestelmissä elävät kansalaiset saattavat koronakriisin seurauksena viehättyä nykyistä suljetummista järjestelmistä.

– Tästä oli merkkejä jo ennen koronakriisiä, ja se voi nyt vain vahvistua. Todennäköisempää kuitenkin lienee, että kun nyt eletään kuukausitolkulla oikeistopopulistista "rajat kiinni" -päiväunta, se ei vaikutakaan enää järin houkuttelevalta tulevaisuuskuvalta, Wass sanoo.

[...]

Olennaisinta on se, miten koronaviruksen aiheuttamista poikkeustoimista luovutaan, Brysselissä European Policy Centerissä työskentelevä saksalaistutkija Sophie Pornschlegel arvioi. Edes kriisin kesto ei välttämättä ole yhtä merkityksellinen yhteiskunnallisen elämän kannalta, vaikka se pahentaakin talouskierrettä.

Kriisi lisää hänen mielestään kansalaisten välistä epätasa-arvoa: yleensä kriiseistä kärsivät köyhät eniten. Tällä kertaa uusia jakolinjoja luo esimerkiksi etätyö.

– Hyvin toimeentulevat ihmiset ovat saaneet tehdä etätöitä, kun taas teollisuuden ja kaupan työntekijät eivät voi sitä tehdä. Tällä on suuri sosiaalinen vaikutus, Pornschlegel ennakoi.

Ihmiset elävät toistaiseksi vielä eristäytyneinä toisistaan, joten etätyön lisääntymisen vaikutukset nähdään vasta tulevaisuudessa.

Myös työttömyys ja ihmisten köyhtyminen voivat johtaa levottomuuksiin ja mielenosoituksiin sitten, kun liikkuminen on taas vapaata.

Rasismi on jo nyt lisääntynyt maailmassa etenkin kiinalaisia kohtaan. YK on vedonnut jäsenmaihinsa, jotta nämä pyrkisivät estämään syrjintää nyt kaikin tavoin.

Maailman pakolaisleirit ovat poikkeustilan päättyessä todennäköisesti erittäin huonossa kunnossa. Yhdysvalloissa on huomattu, että kriisin seurauksista kärsivät pahiten mustat. Mustia myös kuolee koronavirukseen suhteessa enemmän kuin valkoihoisia.

[...]

Unkarissa hallitus teki käytännössä vallankaappauksen, mutta myös esimerkiksi Itävallassa kansalaisia valvotaan Pornschlegelin mielestä poikkeuksellisen tiukasti. Belgiassa on seurattu droonitunnistuksen avulla kansalaisten ulkona liikkumista.

[...]

Brysseliläisen EU-tutkimusyhtiö Bruegelin varajohtaja Maria Demertzis pitää selvänä, että jatkossa länsimaalaiset joutuvat luopumaan osasta yksityisyyttään.

[...]

Maailmanjärjestys voi mennä uuteen uskoon myös kansainvälisessä yhteistyössä. Kriisin aikana rajat on suljettu, mutta protektionismi lisääntyi jo ennen poikkeusoloja.

Esimerkiksi Euroopan unionin olemassaoloa kyseenalaistetaan tulevaisuudessa enemmän, Etelä-Euroopassa sitä on kritisoitu jo vuoden 2015 maahanmuuttokriisistä asti.
Yle 11.4.2020
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Olipakerranelämä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 71
 • Liked: 97
Nyt olisi korkea aika tehdä päätös Suomen valtiovallankin taholta,
että kaikki kiinassa valmistetut tuontisäilykkeet olisi poistettava
suomalaisten elintarvikekauppojen myyntihyllyistä.

Syövätköhän kiinalaiset itse noita vientituotteitaan ja varsinkin niitä
koko maailmaa tappavia kuoleman enkeleitään, joita lepakoiksi kutsutaan?

Jos eivät ole syöneet, nyt voisivat alkaa herkuttelemaan niillä ja näyttämään
maailmalle, kuinka säilyä hengissä  :facepalm:

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 586
 • Liked: 75347
400 yliopistotutkijan mukaan Suomella ja muutamalla muulla maalla on ihan liikaa rahaa ja luottokelpoisuutta, joten ei kun eurot Etelä-Eurooppaan ja Afrikkaan, koska "solidaarisuus". Myös rajojen sulkemisesta paheksutaan.

Lainaus
COVID-19-kriisi – eurooppalaisen projektin käännekohta

EuroMemo-ryhmän lausunto, 2. huhtikuuta 2020

COVID-19-kriisi aiheuttaa suuria kärsimyksiä ihmisille kaikkialla Euroopassa. Se on kriittinen
solidaarisuustesti
niin Euroopan unionille kuin myös koko maailmalle. Vastaukset vuoden 2008
maailmanlaajuiseen rahoitus- ja talouskriisiin olivat monin tavoin riittämättömiä ja ongelmallisia.
Uusi
epäonnistuminen tehokkaan ja yhteistyöpohjaisen vastauksen löytämisessä voisi edelleen pahentaa
sosiaalisia ja poliittisia jännitteitä jäsenvaltioiden välillä. Jos niin käy, Euroopan yhdentymishankkeen
taantuminen – ellei jopa suoranainen romahdus – on väistämättä edessä
.

COVID-19-epidemia on ainakin väliaikaisesti onnistunut poistamaan EU:n talouspolitiikan suuren fetissin –
leikkaus- ja säästökuuripolitiikan. Uusliberaalit ja konservatiiviset politiikkaeliitit ovat joutuneet
kohtaamaan massatyöttömyyden ja ennennäkemättömän määrän yritysten konkursseja taloudellisen
toiminnan pysähtymisen seurauksena. Tässä tilanteessa on nopeasti otettu käyttöön suuria julkisia
tukiohjelmia, joiden kokonaiskoko on vähintään 10 prosenttia EU:n BKT:stä. Euroopan komissio keskeytti
finanssipoliittisen sopimuksen lainakriteerien noudattamisesta ja tosiasiassa hyllytti EU:n tiukat
valtiontukisäännöt. Hetken empimisen jälkeen EKP päätti jatkaa luototuksen lisäämisen politiikkaa.

Viime vuosikymmenen keskeinen taloudellinen dogma, joka enemmän kuin mikään muu kantaa vastuuta
EU:n nykyisistä poliittisista ja taloudellisista ongelmista, on nopeasti heitetty syrjään, kun tavoitteena on
yrittää pelastaa kapitalistinen järjestelmä jopa sen olemassaoloa koskevalta kriisiltä
. Tämä ei kuitenkaan
välttämättä merkitsee paradigma-muutosta, kuten vuosien 2008–2009 talouskriisi on osoittanut.

Kriisi on joka tapauksessa paljastanut armottomasti kolmen vuosikymmenen yksityistämisen ja julkisen
sektorin alirahoituksen traagiset seuraukset – etenkin terveyspalvelujen kohdalla. Viruksen aiheuttaman
taakan kantavat kansanterveysjärjestelmät, joita vaivaa henkilökuntapula ja alimitoitettu rahoitus. Tämä
kriisi osoittaa vahvan julkisen sektorin elintärkeän merkityksen ja panee pisteen uusliberalistiselle sadulle
minimivaltiosta
. Ei ole sattumaa, että COVID-19-kriisi paljastaa julkisen rahoituksen alasajon kauhistuttavat
seuraukset
juuri sellaisissa maissa kuin Italia, Espanja ja Kreikka, sillä juuri ne ovat kärsineet eniten viime
vuosikymmenen taloudellisesta polarisaatiosta ja leikkauspolitiikasta.

Tätä taustaa vasten Saksan, Alankomaiden, Itävallan ja joidenkin muiden EU:n jäsenten kuten Suomen
osoittama solidaarisuuden puute
pandemiasta kärsiville maille on traagista. Lääkinnällisten laitteiden
vientikiellot, rajojen sulkeminen ja mikä tärkeintä, itsepäinen kieltäytyminen ottaa edes väliaikaisia
koronajoukkovelkakirjoja käyttöön – puhumattakaan yhteisvelasta laajemmassa ja pysyvämmässä mielessä –
aiheuttavat valtavaa vahinkoa EU:n poliittiselle yhteenkuuluvuudelle.
Se, että Italian pääministeri Giuseppe
Conten kaltaiset valtiojohtajat nyt korostavat Kiinasta, Venäjältä ja muualta tulevaa tukea, kertoo laajalle
levinneestä turhautumisesta EU:n poliittiseen tilanteeseen.

Konservatiiviset ja kansallismieliset voimat käyttävät kriisiä hyväkseen estääkseen kaikki ratkaisut EU:n
rajoille ja Kreikan saarille juuttuneiden pakolaisten vavahduttavaan humanitaariseen tilanteeseen.
Lisäksi
EU sivuuttaa kehkeytymässä olevan humanitaarisen ja taloudellisen kriisin globaalissa etelässä ja erityisesti
Afrikan mantereella
, vaikka on helppo ennakoida sen synnyttävän uuden muuttovirran kohti Eurooppaa.

COVID-19-kriisiä ei siis tulla muistamaan pelkästään humanitaarisena katastrofina, johon liittyy tuhansien
ihmishenkien turhia menetyksiä, vaan todennäköisesti myös Euroopan yhdentymishankkeen
katkeamispisteenä
. Kriisi aiheuttaa suuria sosiaalisia kustannuksia korkean työttömyysasteen, lisääntyneen
köyhyyden ja kasvavan eriarvoisuuden myötä. Kun otetaan huomioon toimivallan jakautuminen unionin ja
jäsenvaltioiden kesken, on vääjäämätöntä, että kansallisilla hallituksilla on keskeinen rooli epidemian
kriittisen vaiheen aikana. Kuitenkin heti kun epidemian pahin vaihe tasoittuu, niin rajoitteet puuttua kriisin
sosiaalisiin ja taloudellisiin seurauksiin tulevat olemaan kaikille ilmeisiä.

Talousyhdentymisen korkea aste edellyttää koordinoitua ja yhteistyöhön perustuvaa
jälleenrakennusohjelmaa EU-tasolla
. Tämän ohjelman täytyy tehdä ratkaiseva pesäero EU:ta kolme
vuosikymmentä hallinneeseen uusliberalistiseen suuntaukseen
. Sen on muutettava Euroopan talous kohti
sellaista tuotanto- ja kulutusmallia, joka on aidosti sosiaalisesti osallistava ja ympäristöystävällinen
. Tätä
varten komission ajama vihreä diili täytyy muuttaa sopimukseksi vihreästä uusjaosta (”Green New Deal”).

Sosiaalinen ulottuvuus on asetettava etusijalle, kun suunnitellaan massatyöttömyyden, köyhyyden ja
eriarvoisuuden torjumista. Uusliberaalin dogman julkisille palveluille aiheuttamat vahingot on korjattava;
julkisia palveluita pitää kehittää ja laajentaa.
Ympäristöulottuvuuden on muutettava energia-, kuljetus- ja
elintarvikejärjestelmäämme ja pienennettävä päättäväisesti ekologista jalanjälkeämme ja hiilipäästöjä.
Demokraattisen ulottuvuuden on saatava kansalaiset mukaan päättämään investointiprioriteeteista,
etenkin alueellisella ja paikallisella tasolla.

Kansalliset hallitukset eivät voi yksin rahoittaa aloitteita nykyisen kriisin voittamiseksi tai kestävän
tulevaisuuden rakentamiseksi. On otettava käyttöön yhteiset toimenpiteet, mukaan lukien yhteisten
joukkovelkakirjalainojen liikkeellelasku ja mittava EU-budjetti
, joita monet EU-maat ovat jo kannattaneet.
COVID-19-kriisi on osoittanut, että rahoituksellisia välineitä massiivisen yleiseurooppalaisen sosioekologisen
muutoksen toteuttamiseksi on olemassa, jos niiden mobilisoimiseksi vain on olemassa poliittista
tahtoa
. Samoin kansainväliset aloitteet koskien velkahelpotuksia ja kehitysapua on suunniteltava ja
toteutettava nopeasti.

Kutsumme edistyksellisiä poliittisia voimia yhdistymään tämän asialistan pohjalta ja ajamaan perusteellisia
ja syvällisiä poliittisia muutoksia Euroopassa ja maailmalla.

The European Economists for an Alternative Economic Policy in Europe (EuroMemo-ryhmä) on
eurooppalaisten taloustieteilijöiden verkosto, joka on sitoutunut edistämään täystyöllisyyttä ymmärrettynä
hyvän työn käsitteen kautta, sosiaalista oikeudenmukaisuutta poistamalla köyhyyden ja sosiaalista
syrjäytymisen, ekologista kestävyyttä ja kansainvälistä yhteisvastuuta.

Euromemo-ryhmän ohjausryhmän jäsenet ovat: Marija Bartl (Amsterdam), Marcella Corsi (Rooma), Judith
Dellheim (Berliini), Wlodzimierz Dymarski (Poznan), Marica Frangakis (Ateena), John Grahl (Lontoo), Peter
Herrmann (Rooma), Laura Horn (Roskilde), Maria Karamessini (Ateena), Jeremy Leaman (Loughborough),
Mahmood Messkoub (Haag), Heikki Patomäki (Helsinki), Ronan O'Brien (Brysseli), Werner Raza (Wien),
Magnus Ryner (Lontoo), Angela Wigger (Nijmegen)

Lausunnon ovat hyväksyneet 400 tutkijaa ja tutkijaa ympäri Eurooppaa, mukaan lukien:

...
European Economists for an Alternative Economic Policy in Europe 2.4.2020

Luen rivien välistä, että sellainen ei käy Heikki Patomäelle, että kansalaisilta Saksassa, Alankomaissa, Itävallassa ja Suomessa kysyttäisiin, lähetetäänkö heidän rahansa ulkomaille.

Lainaus käyttäjältä: EuroMemo-ryhmä
Lisäksi EU sivuuttaa kehkeytymässä olevan humanitaarisen ja taloudellisen kriisin globaalissa etelässä ja erityisesti
Afrikan mantereella, vaikka on helppo ennakoida sen synnyttävän uuden muuttovirran kohti Eurooppaa.

"Muuttovirrat" riippuvat lähes täysin EU:n raja- ja maahanmuuttopolitiikasta, eivät Afrikan kriiseistä. Eurooppaan laittomasti tunkevat afrikkalaiset eivät ylipäätään ole humanitaaristen tai taloudellisten kriisien varsinaisia uhreja vaan verrattain hyväosaisia, joille on tarjolla paljon muitakin vaihtoehtoja kuin kallis tuhansien kilometrien ihmissalakuljetusmatka Eurooppaan. Köyhimmillä ei ole sellaisia vaihtoehtoja.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 748
 • Liked: 21077
Lainaus
Kansain­välinen valuutta­rahasto ennustaa pahinta taantumaa 1930-luvun suuren laman jälkeen – Suomi voi selvitä paremmin kuin muut Pohjoismaat

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) korostaa, että tänä vuonna sekä kehittyneet että kehittyvät kansantaloudet ovat samanaikaisesti taantumassa ensi kerran liki 80 vuoteen.
----
Maantieteellisesti koronaviruspandemian taloudelliset vaikutukset ovat pahimmat euroalueella, jossa IMF ennustaa talouden supistuvan tänä vuonna 7,5 prosenttia. Euroalueen suurimmista kansantalouksista pandemia ruhjoo eniten Italian taloutta, jonka IMF arvioi supistuvan 9,1 prosenttia tänä vuonna. Italia on euroalueen kolmanneksi suurin kansantalous.

Suomessa sen sijaan taloudelliset vahingot olisivat tänä vuonna pienemmät kuin euroalueella keskimäärin. IMF arvioi, että Suomen talous supistuisi tänä vuonna 6,0 prosenttia.

Jos ennuste toteutuu, Suomen bruttokansantuote supistuisi vähemmän kuin yhdessäkään muussa Pohjoismaassa. Ruotsin bruttokansantuotteen IMF arvioi supistuvan tänä vuonna 6,8 prosenttia, Tanskan 6,5 prosenttia, Norjan 6,3 prosenttia ja Islannin 7,2 prosenttia.

Pääekonomisti Gopinathin kehotukset valtioille eri puolilla maailmaa ovat selviä.

”Valtioiden pitäisi jatkaa terveydenhuoltojärjestelmän runsasta rahoittamista, tehdä laajamittaisesti testauksia ja pidättäytyä lääketieteellisten tarvikkeiden kaupan rajoittamisesta. Maailmanlaajuisilla toimilla on varmistettava, että kun uusia hoitomenetelmiä ja rokotteita on kehitetty, rikkaat ja köyhät valtiot voivat ottaa ne käyttöönsä.”

Hän myös korostaa, että poliittisten päättäjien olisi jo syytä laatia suunnitelmia, millaisiin toimiin ryhdytään pandemian jälkeen. Keskeistä on vahvistaa kysyntää, kannustaa yrityksiä palkkamaan työntekijöitä ja korjaamaan taseitaan.

”Eri valtioiden välillä koordinoitu finanssipoliittinen elvytys niissä valtioissa, joilla on siihen on finanssipoliittista liikkumavaraa, vahvistaisi sen hyötyä kaikille valtioille. Lainojen lyhennysten lykkäämistä ja velkajärjestelyjä voidaan tarvita vielä talouden elpymisvaiheessa.”

Finanssipolitiikka tarkoittaa julkisen talouden tulojen ja menojen säätelyä kokonaiskysyntään vaikuttamiseksi. Finanssipolitiikan keventämisessä julkisen talouden menoja lisätään ja verotusta yleensä kevennetään, jotta kokonaiskysyntä kasvaisi ja talouskasvu vauhdittuisi.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006474289.html
« Viimeksi muokattu: 14.04.2020, 21:55:32 kirjoittanut Vellamo »
Remember to look up at the stars and not down at your feet. Try to make sense of what you see and wonder about what makes the universe exist. Be curious. And however difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at. It matters that you don't just give up. - Stephen Hawking

Nuivake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 626
 • Liked: 10636
 • Arvo Pohja
Kovalla tohinalla joka tuutista tulee uutisointia, miten Koronasta johtuvia rajoituksia, karanteeneja ja muuta normaalista poikkeavaa aletaan kohtapuoliin purkamaan ympäri maailmaa. Seitsemän uutisissa maikkarilta näytettiin oikein kartalta, milloin missäkin maassa alkaa purkaminen.

Jotenkin en usko että viruksen leviäminen rauhoittuu, kun rajoitukset ja karanteenit vähenevät.
Saatan olla maalta ja vähän tyhmä mutta tämä ei nyt oikein ole mielestäni realistisella pohjalla.

On toki täysin ymmärrettävää, miten yhteiskunta ei voi olla loputtomiin lukossa. Olen itse yksinyrittäjä ja tiedän helvetin hyvin, miten tämä on vaikuttanut yritykseni talouteen. Kusessa ollaan. Taloudellisesta näkökulmasta näin ei voi jatkua.

Koska viruksen tarttuvuuden vähentymistä ei ole tapahtunut ainakaan todistettavasti muutoin kuin rajoitusten avulla, voidaan loogisesti olettaa tartuntojen kasvavan kun rajoituksia vähennetään.

Onko tartuntojen lisääntyminen sitten oikeasti huono asia? Kuolleisuus% on kyllä tiedettävästi ja osittain oletettavasti aika matala mutta suurin ongelma onkin sitten sairastaminen. Viimeaikaisten tietojen perusteella oletetaan viruksen levinneen huomattavasti laajemmalle, kuin tilastot antavat ymmärtää. Oireettomat levittäjät ovat ehkä suurin kysymysmerkki tartuntojen määrässä. Suurin este tälle on testaaminen ja lisätestaaminen. Voidaan siis vain arvailla.

Itse sairastaminen onkin sitten mielenkiintoinen ongelma. Osa saa taudin ja menee ohi oireettomana tai vähäisillä oireilla. No big deal. Sitten on niitä jotka sairastavat viikkoja ja kertovat jälkikäteen miten "ei voi suositella kenellekään" ja "luulin kuolevani". Tätä varmasti harvempi haluaa. Sitten on edellisten jälkeen niitä, joilla keuhkojen hapensiirtokyky tipahtaa keuhkokuumeen takia. Tarvitaan sairaalahoitoa, lääkitystä ja lisähappea. Näistä osa joutuu hengityskoneeseen joista käsitykseni mukaan jopa puolet eivät koskaan toivu eli kuolevat. Monesti ikäihmisiä, joilla jokin taustalla oleva sairaus mutta maailmalta on myös huolestuttavasti esimerkkejä "perusterveistä" ja nuorista ihmisistä.

Jos tämä ei ole huolestuttavaa ja pelottavaa niin tämä sitten on:
HUOM! Näistä on vasta merkkejä ja hataria (ei mainstream) uutisointeja
Jo taudin sairastaneet ovat yhtäkkiä uudestaan positiivisia ja oireettomia mutta levittävät tehokkaasti virusta edelleen. Väitetään johtuvan testaamisen virheistä mutta jälleen tilastollisesti tapaukset lähteneet nousuun joissakin kaakkoisaasian maissa. Tämä ei tiedä hyvää rokoterintamalle?

Sairauden jälkeen on myös todettu keuhkovaurioita, jotka pahan keuhkokuumeen jälkeen eivät ole yllätys mutta monesti keuhkokuume on vain toispuoleinen, tässä taudissa yleensä molemmat keuhkojen puoliskot tulehtuvat, erittäin huono asia.

Sitten on raportoitu munuaisvaurioita, maksavaurioita, hermoston häiriöitä, sydänongelmia ja jopa aivoissa tapahtuvia muutoksia ja vaurioita.

Kyseessä on kuitenkin uusi virus ja uusi tauti. Yllä mainittujen ongelmien lisäksi todennäköisesti on luvassa vielä paljon muuta, jos ei fyysisesti niin ihan varmasti myös psyykkisesti. Kuinka monta ihmistä tämä sitten koskettaa? Tällä hetkellä kaikenlaisten rajoitusten ym. takia käytännössä kaikki maailmassa mutta kuinka moni tulee taudin sairastamaan? Jo Tammikuussa London Imperial Collegen Professori Neil Ferguson arvioi jopa 70% maailman ihmisistä saavan virustartunnan. Numeroina tarkoittaisi n. 5000-6000 miljoonaa ihmistä.

Koska maailmantalouden pitää toimia, täytyy siis rajoituksia poistaa ja laittaa taas asiat rullaamaan. Maailma on nyt ollut noin kuukauden rajoituksien vallassa ja tuloksia on syntynyt. Pahin tuntuu taittuneen. Olemme kuitenkin paradoksissa. Koska tilanne on hieman rauhoittunut, voidaan rajoituksia vähentää. Se tosin vain tulee lisäämään tartuntojen määrää ja pahentaa tilannetta. Kokeillaan siis "laumasuojaa" ja annetaan tartuntojen taas levitä. Tehdäänkö sitten taas rajoituksia ja otetaan karanteeneja käyttöön? Kuinka kauan ja missä laajuudessa? Samalla inhimillinen kärsimys vain laajenee ja syvenee.

Mitä siis voimme tehdä? Koska tartuntojen laajuutta ei oikeasti tiedetä, voimme vain reagoida sairastuneiden ilmenemiseen. Olemme kokeilleet yhteiskunnan lukitusta jopa globaalisti ja se ei näytä olevan ratkaisu, koska yhteiskunnan pitää toimia. Jos isossa mittakaavassa ei toimi, joudumme pienentämään rajoitteiden yksikkökokoa. Onko kaupunki tai kaupunginosa tarpeeksi pieni? Kylä tai katu?
Niitäkin tullaan kokeilemaan mutta yksilöön se pysähtyy.

Virus näyttää leviämisen suhteen niin ärhäkältä ja hankalalta, että sen rajaaminen millään tasolla tulee loppujen lopuksi olemaan mahdotonta. Jos rokotetta ei onnistuta tuottamaan, tulee tämä käymään läpi koko ihmiskunnan. Jopa yksilötasolla tartuntaa voi vältellä varmasti melko pitkään mutta tosimaailmassa lopulta mikrometrin kokoinen vihollinen löytää tiensä meistä ihan jokaiseen.

Sitten totaalista foliohattuilua, mutuilua ja pelkkää omaa näkemystä:
Virus käy läpi tosiaan meidät ihan kaikki, nämä meidän vastatoimet tulevat olemaan vain hidaste mutta ei minkäänlainen ratkaisu. Sairastuneiden määrä vaihtelee maittain ja aluettain rajusti mutta jatkuu vääjäämättä kuukaudesta ja jopa vuodesta toiseen. Rokote valmistuu mahdollisesti niin myöhässä, ettei siitä ole hyötyä, tartunnat ovat globaalisti ihan liian pitkällä. Kuolleisuusprosentti ei tule olemaan suhteessa mikään tolkuton mutta edellä mainitut muut komplikaatiot tulevat olemaan mittavia.

Talous ottaa osumaa ihan tolkuttomasti ja kaikki muuttuu. Kaikenlaiset kokoontumiset isoista urheilutapahtumista konsertteihin ja pienemmästä päästä elokuvateattereista ravintoloihin saakka eivät tule olemaan lainkaan mahdollisia kuin vasta pandemian loputtua. Nämä eivät vain käytännöss onnistu, koska tartunta tulee olemaan liian suuri riski.

Joka ikinen maa tulee muuttumaan. Joka ikinen kansa, perhe ja yksilö tulevat muuttumaan. Pitkään jatkuva sairastumisten aalto käy kuin laineet pitkin maita, kaupunkeja ja kyliä. Toiset hitaammin, toiset nopeammin. Sairastuneita on joka paikassa, aina ja kaikkialla. Vastatoimista riippuen nähtäneen erilaisia tuloksia, hyviä ja huonoja. Ne eivät kuitenkaan poista viruksen leviämistä, se tulee vain jatkumaan.

Maailmasta tulee todellakin erilainen paikka. Globaali talouskupla on jo nyt käytännössä puhjennut. EU on jo nyt käytännössä kaatunut. Kansallisvaltiot ja rajat ovat palanneet. Tulevatko mahdolliset resurssisodat tuhoamaan meidät ihan kokonaan?
Nyt on aika katsoa historiaa taaksepäin. Koska historia toistaa itseään. Historiasta löytyvät vastaukset siihen, mitä on luvassa.

Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 126
 • Liked: 6019
Mielenkiintoinen artikkeli liittyen koronaan. Tässä verrataan Ruotsia jyrkkien koronatoimenpiteiden Saksaan.

Lainaus
In Europa konnten an Ostern nur die Schweden zur Messe oder zu einer größeren Trauerfeier gehen. Dort sind die Nachtclubs voll, die Geschäfte geöffnet, und die Kinder gehen zur Schule. Obwohl es keinen Lockdown gibt, ist die Zahl der registrierten neuen Corona-Infektionen auch in Schweden rückläufig. Wie ist das zu erklären?

Werfen wir zunächst einen Blick auf Deutschland. Die gemeldeten Neufälle, die den Infektionen verzögert folgen, sind schon seit drei Wochen rückläufig. Die Zahl der Todesfälle wiederum hat ein Plateau erreicht und sinkt nun auch.

Laut Fachliteratur vergehen zwischen Infektion und Tod durchschnittlich 23 Tage, und dieser Umstand ist sehr wichtig. Er bedeutet nämlich, dass die nicht direkt beobachtbaren Neuinfektionen ihren Höhepunkt viel früher erreicht haben als die Sterbefälle. Weil die geglättete Kurve der Sterbefälle ihr Maximum am 7. April annahm, wurde das Maximum der Neuinfektionen schon Mitte März erreicht – und damit vor dem Lockdown, der am 23. März beschlossen wurde und am Tag darauf in Kraft trat.

https://www.welt.de/wirtschaft/article207258427/Schweden-als-Vorbild-Finanzwissenschaftler-gegen-Corona-Lockdown.html

Ruotsissa elellään normaalisti: klubit ovat täynnä, kaupat auki ja lapset koulussa. Vaikka lockdownia ei Ruotsissa tehty, ovat Corona-tartunnat laskussa. Myös Coronakuolemat vähenevät (ks. Kuvan käyrä: keltainen on Lockdown-Saksa ja sininen Ruotsi).

Alan kirjallisuuden mukaan tartunnan ja kuoleman välillä on keskimäärin 23 vrk. Siitä syystä johtuen kuolemien huippu tapahtuu huomattavasti myöhemmin kuin tartuntojen. Koska kuolemien huippu osuu 7. huhtikuuta, ovat tartunnat tapahtuneet jo maaliskuun puolivälissä - jo ennen lockdownia, joka pantiin voimaan päivä sen jälkeen.

Tämä osoittaa, että uusien tartuntojen ja kuolemantapausten väheneminen ei liity lockdowniin, vaan jokaisen epidemian luonnolliseen kulkuun ja tietysti tavanomaisiin torjuntatoimenpiteisiin kuten hygienia, testaukset ja karanteenit.

Tosin Ruotsilla on korkeampi „tapauskohtainen“ kuolemien määrä, mutta Ruotsin sairaalat eivät suinkaan ole ylikuormitettuja. Ruotsissa on seuraavan viruskauden alussa enemmän immuuneja ihmisiä kuin Saksassa. Kaiken kaikkiaan vaikuttaa Ruotsin politiikka rationaalisemmalta ja rauhallisemmalta.

Robert Koch Instituutti (Saksan hallituksen sairauksien valvontayksikkö) on tehnyt valtavan virheen ennustuksissaan ja siihen perustuvassa strategiassaan. Maan talouden alasajamiseen (lockdown) ei vähimmässäkään määrää liity tähänastiset kuolintapaukset, koska lockdownin vaikutus koronakuolemiin on nähtävissä vasta huhtikuun puolivälistä alkaen.


1) "Haluat hukuttaa naiset ja lapset Välimereen!"
2) "Ihmiskunnan loppu lähestyy ilmastonlämpenemisen takia ja haluat kieltää sen!"
3) "Haluat talouden takia tappaa vanhukset ja jatkaa itsekästä juhlintaasi!"

repsikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 033
 • Liked: 1411
Mielenkiintoinen artikkeli liittyen koronaan. Tässä verrataan Ruotsia jyrkkien koronatoimenpiteiden Saksaan.

https://www.welt.de/wirtschaft/article207258427/Schweden-als-Vorbild-Finanzwissenschaftler-gegen-Corona-Lockdown.html

Ruotsissa elellään normaalisti: klubit ovat täynnä, kaupat auki ja lapset koulussa. Vaikka lockdownia ei Ruotsissa tehty, ovat Corona-tartunnat laskussa. Myös Coronakuolemat vähenevät (ks. Kuvan käyrä: keltainen on Lockdown-Saksa ja sininen Ruotsi).


Tämä osoittaa, että uusien tartuntojen ja kuolemantapausten väheneminen ei liity lockdowniin, vaan jokaisen epidemian luonnolliseen kulkuun ja tietysti tavanomaisiin torjuntatoimenpiteisiin kuten hygienia, testaukset ja karanteenit.
[/quote]
Mielipide se on tuokin. Vapaassa maailmassa toki saa tehdä itsensä naurunalaiseksi kuten tuon artikkelin kirjoittaja Homburg, joka lienee tavallinen toimittaja.
  Mikä on se epidemian luonnollinen kulku ? Eikö se olekaan ns . laumaimmuniteetin saavuttaminen, joka lopulta sammuttaa epidemian. Saksassa ei olla vielä lähelläkään tuota pistettä.
  Kirjoittajan mielestä tapausten väheneminen ei johdu lockdownista, vaan tavanomaisista  torjuntatoimenpiteistä, kuten karanteenista.
 Eikö lockdown ole nimenomaan  yksi tavanomainen keino muiden joukossa vähentää ihmisten fyysistä läheisyyttä, eräänlainen karanteenin muoto ?


l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 953
 • Liked: 7354
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Mielenkiintoinen artikkeli liittyen koronaan. Tässä verrataan Ruotsia jyrkkien koronatoimenpiteiden Saksaan.

https://www.welt.de/wirtschaft/article207258427/Schweden-als-Vorbild-Finanzwissenschaftler-gegen-Corona-Lockdown.html

Kokonaiskuolleisuus, silloin kun se saadaan selville, on ainoa todellinen mittari. Se lasketaanko testaamattomat koronaoireiset koronakuolemiksi- ja sairastumisiksi vai joksikin muuksi vaihtelee maittain ja politikkaa muutetaan lennosta. Juuri äsken New Yorkin osavaltio päätti laskea 3000 tuhatta aiemmin koronaksi testaamatonta ja määrittelemätöntä kuolemantapausta koronaksi. Ruotsin koronatilastoja päivitetään viikkojen ajalta jälkikäteen joka päivä, toisin kuin muualla, joten vielä ei voi tehdä arviota heidän politiikkansa menestyksestä. "Olisi se kuollut kumminkin" ei ole myöskään kuolinsyy, joka kumoaisi virusinfektion vaikutuksen.
« Viimeksi muokattu: 15.04.2020, 15:48:28 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 870
 • Liked: 1429
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006475335.html

[
Lainaus
Ministerit perustelivat päätöstä kolmella seikalla.
1. Lakia on noudatettava

Hallitus nojasi päätöksessään oikeudelliseen arvioonsa ja velvollisuuteen toimia, kuten perustuslakivaliokunta on edellyttänyt.

Perustuslakivaliokunta on mietinnössään korostanut, että liikkumisrajoitus on kumottava, jos epidemiatilanteen muuttuu niin, ettei valmiuslain pykälän 118 mukaiselle liikkumisrajoitukselle ole enää oikeudellisia perusteita.

Pääministerin mukaan hallitus kuuli oikeudellisen arvionsa pohjaksi myös oikeusministeriön kansliapäällikköä, oikeuskansleria ja valtioneuvoston kanslian alivaltiosihteeriä.

– Tämän pohjalta olemme tulleet siihen arvioon, että hallituksella ei ole muita vaihtoehtoja kuin purkaa tämä rajoitustoimenpide välittömästi, Marin sanoi.

– Valmiuslain mukaan rajoitustoimen pitää olla välttämätön ja oikeasuhtainen. Kun nämä edellytykset eivät enää täyty ja se on tullut hallituksen tietoon, hallituksella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin purkaa rajoitustoimenpide.

Sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Uudenmaan eristystä voidaan edelleen pitää sinänsä tarpeellisena ja toimivana keinona, muttei kuitenkaan välttämättömänä.

– Sen takia oikeudellinen tilanne on sellainen, että katsoimme hallituksessa, että meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin purkaa Uudenmaan rajoittaminen, oikeusministeri Henriksson sanoi.

– Tämä ei ole mielipidekysymys vaan oikeudellinen fakta.

Henriksson korosti, että oikeusvaltiossa on aina pidettävä kiinni oikeusvaltioperiaatteesta.

– Varsinkin poikkeusoloissa hallituksella on aivan erityinen vastuu. Hallituksen on oltava äärimmäisen huolellinen. Valtaa ei saa väärinkäyttää, vaan sitä tulee käyttää vastuulla.

Uskomatonta jaskan pauhantaa jallitukselta. Etteikö ole mielipidekysymys vaan OIKUDELLINEN FAKTA. Laki on niinkuin se luetaan. Tulkinta on aina jonkun joukon tekemä vaikka äänestämällä puristettu mielipide, joka eri oikeusasteissakin tahtoo muuttua. Miten muuten jotenkuten toiminut Uudenmaan eristäminen oli välttämätöntä, muttei ole muka enää. Hyvin epävarmat tilastot kertovat taudin levittämisen onnistuneen, muttei ilmeisesti riittävästi. Lomailevat varusmihet ja länsirajan yli hiippailevat ovat toki tehneet osansa.
Kukaan muu selvänäkijöistä ei sentään ole tulkinnut hallituksen ja THL:n yms. tavoin tilanteen todellisuudessa helpottaneen. Ovatko palkanneet Gretan näkemään koronapilviä, kun kerran näkee hiilidioksidinkin? Tyyntä myrskyn edellä ja heittään airot laidan yli  Onko nyt saatava Ruotsi kiinni tässä maaottelussa?
Niin ja poliisien pitää päästä vapaalle ja cruisailemaan sekä tutkailemaan kotihälytyksiä.
Ave Caesar! Morituri te salutant (Hail Caesar! We Who Are about to Die Salute You)

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 503
 • Liked: 14090
Trump uhkaa lopettaa WHO:n rahoittamisen ( https://www.breitbart.com/politics/2020/04/07/donald-trump-announces-hold-on-world-health-organization-funding/# )


https://www.nytimes.com/2020/04/07/us/politics/coronavirus-trump-who.html

Lainaus
After saying flatly that the United States had decided to “put a hold” on the organization’s money, the president later denied that he had made those remarks and appeared to back down.

“I’m not saying that I’m going to do it. But we’re going to look at it,” he said. When a reporter noted that he had indeed said the funding would end, Mr. Trump insisted, wrongly: “No, I didn’t. I said we’re going to look at it.”

Trump siis uhkasi, mutta veti sanansa takaisin. Sama näytelmä on nähty muutaman kerran aiemminkin .


Uhkaus on nyt toteutumassa: https://www.breitbart.com/politics/2020/04/14/donald-trump-berates-politically-correct-who-orders-hold-on-funding/

Lainaus
President Donald Trump ordered a hold on funds sent to the World Health Organization Tuesday, demanding that they answer for their failures to properly warn the world about the coronavirus.

The president criticized the WHO for criticizing his travel ban on China during the early days of the coronavirus pandemic. “The WHO’s attack on travel restrictions put political correctness above life-saving measures,” Trump said.

Trump announced his decision at a press conference in the Rose Garden on Tuesday. “We spend $500 million a year,” Trump said, noting that China only spent $30-$40 million.
He noted that the WHO played a role in “mismanaging and covering up” the spread of the coronavirus around the world. “The WHO pushed China’s misinformation about the virus, saying it was not communicable and there was no need for travel bans,” he said.

Oma kantani tähän on, että Trumpin päätös vetää rahoitus pois ei ensisijaisesti koske WHO:n toimia koronan suhteen. WHO:n myöhästelemisenhän voisi pistää inhimillisten virheiden piikkiin ja sen myötä voisi katsoa alkuvuoden sekoilun läpi sormien. Kyse lienee pikemmin siitä, että WHO on käytännössä kokonaan Kiinan kontrollissa ja sen myötä se ei enää ole uskottava toimija terveysasioissa.

Tässä on twiitti koskien Bruce Aylwardia:
https://twitter.com/HKWORLDCITY/status/1243865641448169474

Bruce Aylward ( https://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Aylward ) on eräs WHO:n vetäjä ns. WHO-China Joint Mission on COVID-19 hankkeessa.

Twiitissä on video, jossa toimittaja kysyy voisiko Taiwan liittyä WHO:n. Aylward teeskentelee ensin ettei hän kuule toimittajan kysymystä. Seuraavaksi hän yrittää väistää sen ja lopulta pistää linjan kiinni.

Video osoittaa kaikella selvyydellä, että Kiinalla on peukalo WHO:n päällä ja ohjeistaa WHO:n johtoa suoraan erinäisissä asioissa kuen Taiwan-kysymyksessä. Kiinan mielestä Taiwan kuuluu Kiinalle ja sen puitteissa Kiina on pyrkinyt estämään Taiwanin liittymistä mm. YK:iin, WHO:iin ja muihin kansainvälisiin järjestöihin.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 119
 • Liked: 8548
 • Punavihreäkriittinen
Lainaus
.   Elbow to elbow:' North America meat plant workers fall ill, walk off jobs   

In Colorado, nearly a third of the workers at a JBS USA beef plant stayed home amid safety concerns for the last two weeks as a 30-year employee of the facility died following complications from the virus.

And since an Olymel pork plant in Quebec shut on March 29, the number of workers who tested positive for the coronavirus quintupled to more than 50, according to their union. The facility and at least 10 others in North America have temporarily closed or reduced production in about the last two weeks because of the pandemic, disrupting food supply chains that have struggled to keep pace with surging demand at grocery stores.

According to more than a dozen interviews with U.S and Canadian plant workers, union leaders and industry analysts, a lack of protective equipment and the nature of "elbow to elbow" work required to debone chickens, chop beef and slice hams are highlighting risks for employees and limiting output as some forego the low-paying work. Companies that added protections, such as enhanced cleaning or spacing out workers, say the moves are further slowing meat production.

Smithfield Foods, the world's biggest pork processor, on Sunday said it is indefinitely shutting a pork plant that accounts for about 4% to 5% of U.S. production. It warned that plant shutdowns are pushing the United States "perilously close to the edge" in meat supplies for grocers.

https://www.google.fi/amp/s/amp.independent.ie/business/farming/news/world-news/elbow-to-elbow-north-america-meat-plant-workers-fall-ill-walk-off-jobs-39129294.html
Mika Salminen: 19.03.2020
"Emme totta puhuen ymmärrä WHO:n linjausta testaamisessa.
SUOMEN strategia tähtää epidemian pysäyttämisen sijaan sen hidastamiseen ja taudin jo sairastanut väestö alkaa toimia suojana mahdollisen uuden aallon iskiessä.

Tagit: