UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Koronaviruksen vaikutukset talouteen, yhteiskuntaan ja koko maailmaan  (Luettu 38260 kertaa)

pugisti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 119
 • Liked: 217
En ole niin tarkasti seurannut, mutta mistä tulee puhe että jokainen päivä maksaa 1 miljardin Suomelle? Liittyykö tuohon summaa ely/bisnesfinlad tuet?

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 882
 • Liked: 2314
 • Aavikolla roskiksessa
En ole niin tarkasti seurannut, mutta mistä tulee puhe että jokainen päivä maksaa 1 miljardin Suomelle? Liittyykö tuohon summaa ely/bisnesfinlad tuet?

Jokainen viikko. Pikkuisen alakanttiin.

Pääasiassa tulee siitä, että niin suuri osa ihmisistä on pois työstä. Jää verotulot saamatta.

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 262
 • Liked: 7155
Jää verotulot saamatta.

Nehän voidaan kompendoida sosialisoimalla yrityksiä ja omaisuutta. Tulee mieleen jonkun demarin joskus kauan sitten heittämä kommentti (en muista kuka), että pieniä yrityksiä ei tueta tai suosita sen takia, koska isommat on helpompi sosialisoida kun vallankumous tulee. 90-luvun pilottihan kertoi jo sen, että Valde voi ottaa, jos niin haluaa. Täysin mistään laista piittaamatta. Ei seuraa mitään. Se on se ja sama jos yrittäjät vetää itsensä hirteen, säästyypä se vaiva sitten uudelta järjestelmältä.
« Viimeksi muokattu: 23.05.2020, 17:54:06 kirjoittanut Risto A. »
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 262
 • Liked: 7155

Tuotahan tällä palstalla ajetaan.

En nyt ihan tajunnut.

Se on se ja sama mitä täällä ajetaan. Talouden totaalimyrkytys tulee jokatapauksessa jo nyt.  Momentumit on sellaisia, että näistä ei enää selvitä, edes palaamalla markkaan.

Sanokaa mun sanoneen, tämä kuullaan vielä tämän vuoden aikana:
Sauli Niinistön alentuvalla ja määkivällä äänellä: "ainoa keino, jolla voimme nyt selviytyä on se, että Valtio nyt vähän sosialisoi yrityksiä, realisoi näiden omaisuuksia, siirtää pankeille ja potti siirretään EU:n politbyroon hallintaan, josta jaetaan sitten uuden nelivuotissuunnitelman mukaan kaikille välttämätön elanto..".

Sanna Marin komppaa "Uusi aika alkaa, ja se on sosialidemokraattinen. Euroopan uusi liittovaltio takaa kaikille tarpeidensa mukaan välttämättömän".

Lockdown on pysyvä, ulkonaliikkumista säännellään ikuisesti.
The Garrison State.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 262
 • Liked: 7155
Tavoitteet siis saavutetaan lähitulevaisuudessa. Kaikki saa jotain kivaa itselleen.

Kansakin saa himoitsemansa rajoitteet toimimiseensa. Isoveli on turvallinen.

Joo. Rajat menee kiinni, lentoliikenne ja liikkuminen ylipäänsä lakkaa (paitsi luvalla, jota anotaan tai jos on Puolueen jäsen niin maailma on rajaton). PS ja Vihreät saa kaiken mitä on aina halunneet. Kokoomuksen johto epäilemättä siirtyy sosialisoitavien ja yhteen säkkiin paiskattavien yrityksien johtoon. Demarit saa jakaa pullaa, jota on aina liian vähän. Suomalaiset saa tosiaan turvaa, pelkkää turvaa, niin että ei turpa rullalle taivu. Matut saa edelleen vapaan passin örveltämiseen, kuten ennenkin (mikään laki ei koske heitä). Taivas kaikille (paitsi mulle).

Premissin tasolla:
Koska virus on aina piilossa, se voi olla ja ei olla olemassa yhtäaikaisesti. Riippuen siitä, mitä etua sen olemassaolosta, tai olemattomuudesta, on kulloisellekin politiikalle tai Puolueen hankkeelle. Sydänkohtaus on covid -kuolema. Auto-onnettomuus on covid -tapaturma. Mitään muita sairauksia, tai niihin kuolleita, ei tänä keväänä ole ollutkaan. Kaikki muut flunssat ja influenssat, on loistaneet poissaolollaan. Oliko kuumetta? Se oli covid19. Ai se oli lievä sulla? Onni potkii. Ois voint olla tosi paha.

Tämä covid19 on kaikki hevonpaskaa, sori, mutta pakko sanoa ääneen. Hävettäisi jos en sanoisi. En ole uskonut tähän päivästä yksi lähtien. Taustalla on mahtavat geopoliittiset syyt. Lähinnä Kiinan tappio taloussodassa Trumpia vastaan. Mediat Suomessa ja lännessä yleisesti on kiinan operaattoreita. EU romahtamispisteessä, pakko saada "kriisi", jolla voi "pelastaa" paskalaitoksen.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 262
 • Liked: 7155
Miten tuo ravintoloiden aukioloaikojen rajoitus klo. 22.00 oikein on perusteltu?
Ei tunnu löytyvän selitystä mistään, vaan tämä raja asetetaan "muuten vain" periaatteella.
Päivi Räsänen mm. on toivonut, yhdessä muiden elämistä inhoavien ihmisten kanssa, tätä rajoitusta jo vuosikymmeniä. Silloin Päivi kertoi syyksi, että se tekee viranomaisten työstä helpompaa (eli kansalaiset on toissijaisia, viranomaisten etu ja mukavuus ensisijaista).

Englannissahan pubit on menneet kiinni samoihin aikoihin jo vuosikymmeniä. Ihmiset siellä vain aloittavat tinaamisen aikaisemmin, eli ovat siinä kunnossa siellä kymmenen aikoihin, kuin täällä ollaan kolmen aikoihin aamulla.

Toinen kysymys, että jos käyn vaikka Alkossa ja mietin siellä viiniä vartin verran ja joku suspekti koronatapaus on toljottanut vieressä saman verran niitä vinkkuja, tuleeko mulle soitto Taposen kollegalta, että nyt olet sitten jätkä lukittu? Mahdollistaa aikamoiset Stasihommat. Ja ei, en luota suomalaiseen poliisiin, niin pitkään, kuin poliisi on kantaaottava, ideologinen toimija, väkivallankäyttömonopolilla.

https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/salapoliisityo-koronalle-altistuneiden-loytamiseksi-jatkuu-kohtaamisia-seuraava-puhelinsovellus-otettiin-jo-koekayttoon-suomessa-1245454/
Lainaus
Salapoliisityö koronalle altistuneiden löytämiseksi jatkuu - Kohtaamisia seuraava puhelinsovellus otettiin jo koekäyttöön Suomessa
Vakavien tartuntatautien kantajia on jäljitetty ennen korona-aikaakin. Nyt avuksi ovat tulossa myös ihmisten kohtaamisia seuraavat älypuhelinsovellukset.

Jokainen koronadiagnoosin saanut saa myös puhelinsoiton koronasalapoliiseilta. Tarkoituksena on jäljittää tartuntaketju ja estää muita altistuneita välittämästä virusta eteenpäin.

(sori, ei voi laittaa pidempää lainausta, meni maksumuurin taakse)
« Viimeksi muokattu: 24.05.2020, 18:04:27 kirjoittanut Risto A. »
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 851
 • Liked: 6977
Miten tuo ravintoloiden aukioloaikojen rajoitus klo. 22.00 oikein on perusteltu?
Ei tunnu löytyvän selitystä mistään, vaan tämä raja asetetaan "muuten vain" periaatteella.

Hyvä kysymys, johon ei taida olla olemassa vastausta. Miksi vastuullinen media ei ole kysynyt päättäjiltä perusteluja tämän aikarajan taustalla?

Onko jotenkin ajateltu, että ravintolat suljetaan siinä vaiheessa, kun asiakkaat ovat vielä nousuhumalassa? Puistoryyppääminen on sitten nähtävästi parempi vaihtoehto ravintolatarjoilulle?

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 665
 • Liked: 27680
 • mRNA:ta odotellen
Lainaus
Etlan mukaan bkt laskee kahdeksan prosenttia tänä vuonna

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (Etla) talousennusteen mukaan Suomen bruttokansantuote supistuu tänä vuonna kahdeksan prosenttia.

Ensi vuonna Etla ennustaa bkt:n kasvan neljä prosenttia.


Koko teollisuuden arvonlisäyksen määrän arvioidaan supistuvan tänä vuonna noin yhdeksän prosenttia ja palvelualojen arvonlisäyksen liki seitsemän prosenttia. Yksityiset palvelut vähenevät noin kymmenen prosenttia. Sekä teollisuuden että palvelualojen tuotoksen arvioidaan supistuvan noin kahdeksan prosenttia tänä vuonna.

Etlan tämänhetkisen arvion mukaan koko teollisuuden arvonlisäys ja tuotos kasvavat ensi vuonna noin viisi prosenttia ja palvelualoilla kolme prosenttia.

Poikkeuksellisen lujaa koronakriisi iskee moniin Suomen palvelualoihin. Palvelualojen arvonlisäyksen määrä alenee tänä vuonna selvästi.

Eniten kärsii majoitus- ja ravitsemistoiminta, jonka arvonlisäys alenee ennusteen mukaan lähes 30 prosenttia tänä vuonna. Kuljetuksessa ja varastoinnissa arvonlisäys alenee noin 20 prosenttia. Molempia toimialoja koettelevat yleisen taloudellisen aktiviteetin ja ostovoiman vähenemisen lisäksi myös valtiovallan asettamat toimintarajoitukset.

Kaupan alalla ja yrityspalveluissa arvonlisäyksen väheneminen on pienempää, mutta silti liki kymmenen prosentin luokkaa. Etla arvioi, että ensi vuonna kaikki palvelutoimialat pääsevät kohtalaiseen kasvuun. Vuoden 2019 tuotantotason saavuttaminen vie kuitenkin useamman vuoden.
----

https://www.verkkouutiset.fi/etla-suomen-bkt-laskee-kahdeksan-prosenttia-tana-vuonna/
www.endcoronavirus.org
www.eroonkoronasta.fi

Sanna Marinin hallitus ja STM ovat epäonnistuneet koronan torjunnassa Suomen rajoilla, viruksen tukahduttamisessa ja rokotteiden hankinnassa. Epidemia maksaa suomalaisille menetettyjen ihmishenkien ja terveyksien lisäksi kymmeniä miljardeja euroja.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 753
 • Liked: 11719
Lainaus käyttäjältä: Eduskunta
Perustuslakivaliokunta on käsitellyt ravintoloiden avaamista
25.5.2020 14.08

Hallitus esittää asiasta säädettävän perustuslain 23 §:n mukaan tilapäisenä poikkeamisena perusoikeuksista.

---

Perustuslakivaliokunnan mielestä nyt ehdotettu pitkä voimassaoloaika ei ole perustuslain 23 §:n mukaista. (tarkoitettu olemaan voimassa 31.10.2020 saakka)

---

Valtioneuvosto antoi käsittelyssä olevan hallituksen esityksen 19.5.2020. Ehdotettu laki on tarkoitettu tulemaan voimaan jo 1.6.2020. Perustuslakivaliokunnan mielestä esityksen käsittelyaikataulu on perustuslain kannalta erittäin ongelmallinen.

edit:
Lainaus
Lausunto saatiin julkaistua yllättävän nopeasti

Perustuslakivaliokunta painottaa, että valtioneuvosto ei voi lainsäädäntömenettelyssä asettaa eduskunnan lainsäädäntövallan käyttöä ja perustuslain 74 §:n mukaista lakiehdotusten perustuslainmukaisuuden valvontaa jo tapahtuneiden tosiasioiden eteen (ks. myös PeVL 15/2018 vp, s. 60). Valtioneuvosto ei voi asettaa perustuslakivaliokunnalle määräaikoja perustuslain 74 §:n mukaisen tehtävän toteuttamiselle. Valiokunta kiinnittää valtioneuvoston vakavaa huomiota siihen, että valiokunnan perustuslain 74 §:ssä säädetyn tehtävän asianmukainen toteuttaminen vaarantuu, jos hallitusten esitysten eduskuntakäsittelylle ei varata riittävää ja kohtuullista aikaa.

VALIOKUNNAN PÄÄTÖSESITYS

Perustuslakivaliokunta esittää,

että lakiehdotusta ei voida säätää perustuslain 23 §:n nojalla ja

että lakiehdotus voidaan käsitellä tavallisen lain säätämisjärjestyksessä vain, jos valiokunnan lailla säätämisen vaatimuksesta tekemä huomautus otetaan asianmukaisesti huomioon.
« Viimeksi muokattu: 25.05.2020, 15:06:02 kirjoittanut qwerty »
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 370
 • Liked: 7105
Lisää ravintola-aiheesta:

Lainaus
WIEN. Die FPÖ hat rechtliche Konsequenzen für Österreichs Bundespräsident Alexander Van der Bellen wegen dessen Verstoßes gegen die Corona-Regeln gefordert. „Nach dem gravierenden Verstoß des Bundespräsidenten Van der Bellen gegen geltende Corona-Verordnungen muß nun die zuständige Behörde rasch aktiv werden“, forderte FPÖ-Generalsekretär Michael Schnedlitz am Montag. Das Staatsoberhaupt müsse genauso behandelt werden „wie jene 40.000 Bürger, welche angeblich gegen ebendiese Verordnungen verstoßen hätten“.

https://jungefreiheit.de/politik/ausland/2020/van-der-bellen-nachts-in-restaurant-erwischt-fpoe-fordert-konsequenzen/


Itävallan „Kaikkien-naisten-pitäisi-käyttää solidaarisuuden-merkiksi-huivia“- ja „Mikä-lie-tukimuuri-Jerusalemissa“-presidentti Van der Bellen jäi viime yönä kiinni koronamääräysten rikkomisesta. Mielivaltaisten koronasäännösten  kiusaamien itävaltalaisten (40.000 kansalaista on jo saanut rangaistuksia oletetuista sääntöjen rikkomuksista) vihreä valtionpäämies nähtiin yöllä istuskelemassa Wienissä erään italialaisravintolan terassilla vielä 20 minuuttia yli puoliyön (00:20). Ravintoloiden on suljettava 23:00. Määräysten rikkomisesta seuraa ravintoloitsijoillelle 30.000 € sakot. Jäätyään kiinni määräysten noudattamatta jättämisestä, Van der Bellen kertoi, että ei rupatellessaan ollut huomannut ajan kulumista ja on tarjoutunut maksamaan sakkosumman omasta pussistaan, mikäli ravintoloitsijalle langetetaan asiasta rangaistus.

Nuori FPÖ:n maakuntapoliitikko joutui median painostuksen takia luopumaan virastaan rikkoessaan määräyksiä. FPÖ vaatii tasapuolisuuden nimissä rangaistusta myös presidentille...
»Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te ...laiminlyötte sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeudenmukaisuuden, laupeuden ja uskollisuuden. Näitä teidän pitäisi noudattaa...Te sokeat oppaat! Hyttysen te siivilöitte, mutta nielaisette kamelin! Matt. 23,26

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 882
 • Liked: 2314
 • Aavikolla roskiksessa
Hyperinflaatio olisi oikein terve mädäntyneen kulttuurin korjaava ilmiö tässä hetkessä. Siinä ei keisarit ilman vaatteita pitkään keikistelisi.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 753
 • Liked: 11719
The National Bureau of Economic Research porukka on laskeskellut talousvaikutuksia. 

Lainaus
We study the role of global supply chains in the impact of the Covid-19 pandemic on GDP growth for 64 countries. We discipline the labor supply shock across sectors and countries using the fraction of work in the sector that can be done from home, interacted with the stringency with which countries imposed lockdown measures. Using the quantitative framework and methods developed in Huo, Levchenko and Pandalai-Nayar (2020), we show that the average real GDP downturn due to the Covid-19 shock is expected to be -31.5%, of which -10.7% (or one-third of the total) is due to transmission through global supply chains. However, “renationalization” of global supply chains does not in general make countries more resilient to pandemic-induced contractions in labor supply. The average GDP drop would have been -32.3% in a world without trade in inputs and final goods. This is because eliminating reliance on foreign inputs increases reliance on the domestic inputs, which are also subject to lockdowns. Whether renationalizing supply chains insulates a country from the pandemic depends on whether it plans to impose a more or less stringent lockdown than its trading partners. Finally, unilateral lifting of the lockdowns in the largest economies can contribute as much as 6-8% to GDP growth in some of their smaller trade partners.

pdf, 48 sivua
Vähiten iskua tuossa mallissa ottavat Taiwan ja tadaaaa Ruotsi. Molemmissa "vain" -21%, että eivät hekään aivan kuivin jaloin selviä. Eniten kärsii Vietnamin sosialistinen tasavalta, joka saa nauttia sosialismin iloista lisää -40 prosentilla.

Niin juu. Sellainen pikku lisäys että noihin lukuihin päästäkseen pitäisi olla 12kk lockdown. Eli jos vain 3kk niin luvut voi jakaa neljällä. -8% onkin jo vilahdellut joissain arvioissa. 
« Viimeksi muokattu: 26.05.2020, 10:04:40 kirjoittanut qwerty »
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 675
 • Liked: 3875
Tuli mieleen sellainen ajatus koronaviruksen talousvaikutuksista, että Suomihan hyötyy kansainvälisen matkustamisen romahtamisesta.

Suomalaiset ovat nimittäin Euroopan eniten matkustava kansa ja yksi Euroopan eniten ulkomailla matkustavista kansoista, mutta matkakohteena Suomi ei ole suosittu. Eli Suomeksi: Valtavasti reissaavat suomalaiset kantavat miljardeja euroja ulkomaille, mutta vain vähemmistö siitä palautuu Suomeen ulkomaalaisten turistien mukana. Lisäksi suurin osa Suomen turismista on kotimaista turismia, eli Suomen turismi kärsii vähemmän koronasta kuin muu EU keskimäärin.

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Tourism_statistics

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 665
 • Liked: 27680
 • mRNA:ta odotellen
Lainaus
Ekonomistin mukaan pahin on osaksi vasta edessä

Danske Bankin ekonomistin Jukka Appelqvistin mukaan tuoreissa kuluttajien luottamusmittareissa nähty nousu kertoo orastavasta optimismista epidemian laantumisen suhteen.

– Juuri nyt uusia tautitapauksia on jokseenkin vähän ja ihmiset ovat lähteneet enenevässä määrin liikkeelle ja odottavat jo innoissaan terassikauden alkamisesta ja talouden avautumista, hän arvioi tiedotteessa.
----
 
Kotitalouksien epävarmuudesta kertoo hänen mukaansa kuitenkin edelleen pelko työttömyyden kasvusta. 40 prosenttia vastaajista arvio työttömyyden uhan kasvaneen myös omalla kohdalla.

– Niin kauan kuin työttömyyden uhka arvioidaan korkeaksi, vaikuttaa se todennäköisesti kalliimpiin hankintoihin, kuten autoihin.
----

Yritystenkin tilannearviot pysyivät toukokuussa heikkoina. Elinkeinoelämän keskusliiton tuoreen kyselyn mukaan vähittäiskaupassa luottamus parani vaikka jäi selvästi alle pitkän ajan keskiarvon, mutta teollisuudessa tunnelmat synkkenivät hieman.

– Teollisuuden luottamuksen osalta ollaan silti edelleen melko kaukana finanssikriisin yhteydessä mitatusta tasosta. Teollisuuden tilauskanta ja kapasiteetin käyttöaste tulevat alas hitaampaa tahtia kuin palvelualoilla, joiden osalta sulkutoimenpiteet synnyttivät äkkipysähdyksen, Appelqvist huomauttaa.

Teollisuustoimialoilla suhdanne on hänen mukaansa edelleen synkentymisvaiheessa ja vientiteollisuus voi kamppailla heikon ulkoisen kysynnän kanssa vielä pitkään, kun samanaikaisesti eri talousalueilla alkanut talouskriisi synnyttää negatiivista kierrettä.

– Erityisesti investointihyödykkeisiin painottuvilla teollisuuden aloilla pahin on vasta edessä eikä kotimarkkinoiden asteittainen avaaminen auta, Appelqvist varoittaa.

Hän muistuttaa lisäksi, että teollisuuden käyttöasteen lasku ja epävarmuus tulevasta talouskehityksestä merkitsevät vain vähäisiä lisäinvestointeja teollisuudessa Suomessa ja keskeisillä vientimarkkinoilla.

https://www.verkkouutiset.fi/ekonomistin-mukaan-pahin-on-osaksi-vasta-edessa/#89273a0b

Kuluttajien luottamusindikaattori oli toukokuussa -9,0 kun se huhtikuussa oli -13,9 ja maaliskuussa -7,1. Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on -1,7. ( https://www.stat.fi/til/kbar/2020/05/kbar_2020_05_2020-05-27_tie_001_fi.html )

Teollisuusyritysten luottamusindikaattorin toukokuun saldoluku oli -26, mikä oli kolme pistettä vähemmän kuin huhtikuun
lukema. Pitkän aikavälin keskiarvo on +1. Rakennusalan luottamusindikaattorin saldoluku oli toukokuussa -24 eli neljä pistettä enemmän kuin edelliskuussa. Pitkän aikavälin keskiarvo on -6. Palvelualan luottamusindikaattorin saldoluku oli toukokuussa -46, mikä oli kaksi pistettä parempi lukema kuin huhtikuussa. Pitkän aikavälin keskiarvo on +13. Vähittäiskaupan luottamusindikaattori oli -13, kun edellisen kuun tarkentunut saldoluku oli -36. Luottamusindikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on -1. ( https://ek.fi/wp-content/uploads/Luottamusindikaattori202005.pdf ).
« Viimeksi muokattu: 27.05.2020, 11:08:45 kirjoittanut Vellamo »
www.endcoronavirus.org
www.eroonkoronasta.fi

Sanna Marinin hallitus ja STM ovat epäonnistuneet koronan torjunnassa Suomen rajoilla, viruksen tukahduttamisessa ja rokotteiden hankinnassa. Epidemia maksaa suomalaisille menetettyjen ihmishenkien ja terveyksien lisäksi kymmeniä miljardeja euroja.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 716
 • Liked: 30778
 • Easter Worshipper
A-Studiossa on juuri Yhdysvaltojen taloudesta.

USA lainaa yksityiseltä Federal Reserveltä, eli siis omalta keskuspankiltaan. Fed rahoittaa lainan painamalla rahaa. Eli siis laskee lisää dollareita markkinoille. Tämä tulee laskemaan dollarin kurssia ja vienti varmaan myös elpyy ja USA:ssa tulee riittämään töitä.

EU sen sijaan haalii sijoittajilta ja pankeilta järjettömän määrän euroja laskematta latiakaan lisää markkinoille. Euron arvo nousee dollariin verrattuna ja samoin veikkaan että myös puntaan ja Ruotsin kruunuun verrattuna. Suomen vientimarkkinoille tuotteista tulee aivan sairaan kalliita. Tyttölauma (anteeksi vähättelevä nimitys, siis tarkoitan nuorta ja dynaamista hallitustamme) rankaisee kansaa mm. energia- ja polttoaineveroin, koska maailman ensimmäisestä hiilineutraalista valtiosta ei saa tinkiä. Tämä kertautuu kaikki vientitavaran hintaan kuljetusten ja lämmityksen ja palkansaajien omien talojen lämmitysten ja työmatkojen lisäämien palkannostopaineiden kautta.

Mutta meistähän tulee globaali vihreä pannumyssyhieroja konsultti, jonka syliin lapataan euroja, dollareita, sillinkejä ja yuaneja vain jotta meidän dynaamiset startupit kävisivät maailmalla kertomassa vihreää epistolaa. Suomesta tulee supersankari, joka on risteymä Riku Rantalaa, Jari Sarasvuota ja Pekka Himasta. Jotta ei ihan äijälinjalle mentäisi, niin lisätään pari X-kromosomin "how dare you"-geeniä tiedättekylläkeneltä.

MUOKS: Nyt kun kuuntelin Ursula Von der Leyenin hehkutusta, niin kaikki ylläoleva tehdään toki digitaalisesti ja etänä. Finnairin lentokoneista tehdään terassiravintoloita teiden varteen a'la Hanssin Jukka.

-i-
« Viimeksi muokattu: 27.05.2020, 21:47:36 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 665
 • Liked: 27680
 • mRNA:ta odotellen
Lainaus
USA:ssa jo 40 miljoonaa työttömyyshakemusta
----
Yli 40 miljoonaa amerikkalaista on menettänyt työpaikkansa kymmenen viikon aikana, mikä on noin neljäsosa Yhdysvaltain työvoimasta.
----
https://www.verkkouutiset.fi/tyottomyyshakemusten-maara-nousi-40-miljoonaan-usassa/#89273a0b
www.endcoronavirus.org
www.eroonkoronasta.fi

Sanna Marinin hallitus ja STM ovat epäonnistuneet koronan torjunnassa Suomen rajoilla, viruksen tukahduttamisessa ja rokotteiden hankinnassa. Epidemia maksaa suomalaisille menetettyjen ihmishenkien ja terveyksien lisäksi kymmeniä miljardeja euroja.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 370
 • Liked: 7105
Lainaus
Krebs: Mehr Fälle wegen Corona-Shutdown

Vorsorge. Mediziner schlagen Alarm: Viele Österreicher hatten Corona-bedingt Untersuchungen verschoben. Nun gibt es erste negative Auswirkungen.
 
Es sind dramatische Worte, die Klemens Rappersberger, Präsident der Österreichischen Gesellschaft für Dermatologie und Venerologie (ÖGDV) im Gespräch mit der „Presse“ findet: „Selbst onkologische Melanom-Patienten mit Metastasen kommen nicht zur Kontrolle.“ Denn in Corona-Zeiten würden diese wichtige Kontrolltermine ignorieren – wegen widersprüchlicher Verordnungen und oft aus Angst, sich mit Corona im Spital zu infizieren.

Derselbe Effekt ist bei Haus- und Fachärzten zu verzeichnen – Patienten schieben Behandlungen und notwendige Untersuchungen zeitlich nach hinten oder brechen Behandlungen sogar ab. Die Angst vor einer Coronainfektion im Wartezimmer eines Arztes ist teilweise groß und führt zu Verunsicherungen.

https://www.diepresse.com/5819900/krebs-mehr-falle-wegen-corona-shutdown

Median ja somen koronauutisoinnin valtava liioittelu + koronatoimenpiteet tuottavat jo konkreettisia tuloksia.

Vapaasti käännettyjä pääkohtia edellä lainatusta artikkelista:


Syöpä: Corona-Shutdownin vaikutukset

Lääkärit varoittavat: Useat itävaltalaiset (voidaan rinnastaa myös suomalaisiin) eivät meine koronatartuntapelon vuoksi ennaltaehkäiseviin tarkastuksiin. Tällä on jo negatiivisia seurauksia:

Itävallan Dermatologian ja Venerologian (ÖGDV) yhteisön johtaja Klemens Rappersberger kommentoi: „Edes melanoomapotilaat, joilla on metastaaseja, eivät ilmaannu kontrollitarkastuksiin.“ Koronakaudella ei huomioida tärkeitä kontrollitapaamisia lääkärin kanssa – johtuen ristiriitaisista määräyksistä ja usein myös pelosta saada sairaalassa koronatartunta.

Pelkästään ihotautien osalta löydetään kuukausittain 2000 invasiivista ihosyöpätapausta. Kun syöpää ei havaita sen aikaisessa vaiheessa, voi sairaus edetä dramaattisin seurauksin. Erityisesti melanooma muodostaa hyvin aikaisessa vaiheessa metastaaseja. Tämänkaltaisissa sairauksissa on tärkeää löytää ne ajoissa. Itävallassa (8,45 milj. asukasta) kuolee ihosyöpään vuosittain 400 henkilöä.

Muissakin sairauksissa on tärkeää löytää ne hyvissä ajoin. Näihin sairauksiin kuuluu sydän-verisuonitaudit, yleiset syövän muodot kuten rintasyöpä, eturauhassyöpä ja paksusuolen syöpä, aineenvaihduntaan liittyvät sairaudet kuten diabetes mellitus, liikalihavuus, kuuloon, näköön ja hampaisiin liittyvät ongelmat sekä riippuvuusongelmat.


Rappersberger kertoo ihotautiosaston ensiapuun saapuvan normaalisti päivittäin 180 potilasta – nyt vain kymmenen potilasta.« Viimeksi muokattu: 29.05.2020, 09:18:33 kirjoittanut Alabama »
»Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te ...laiminlyötte sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeudenmukaisuuden, laupeuden ja uskollisuuden. Näitä teidän pitäisi noudattaa...Te sokeat oppaat! Hyttysen te siivilöitte, mutta nielaisette kamelin! Matt. 23,26

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 665
 • Liked: 27680
 • mRNA:ta odotellen
Ehdottomasti Suomessa pitäisi kampanjoida ja tiedottaa nykyistä laajemmin sen puolesta, että muut sairaudet ja vaivat pitää hoitaa, ei saa viivytellä koronapelon vuoksi. Jonkun verran tietoiskuja on näkynyt, mutta saisi olla enemmänkin.

Ja ne kansanmaskit käyttöön. Auttaisi niin monessa asiassa alkaen kuluttajabisnesten elpymisestä, jatkuen terveysasemalle hakeutumiseen.
www.endcoronavirus.org
www.eroonkoronasta.fi

Sanna Marinin hallitus ja STM ovat epäonnistuneet koronan torjunnassa Suomen rajoilla, viruksen tukahduttamisessa ja rokotteiden hankinnassa. Epidemia maksaa suomalaisille menetettyjen ihmishenkien ja terveyksien lisäksi kymmeniä miljardeja euroja.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 781
 • Liked: 9891
 • Punavihreäkriittinen
Kristallipalloni sanoo, että maskien käyttö vähenee entisestään kun hallitus ja STM torjuu niiden käytön samalla kun paikkoja avataan, johtaa se uuteen tautiaaltoon ja ennenpitkää uusiin rajoituksiin.

Samaan aikaan Suomen hallitus haluaa kuuliaisesti työntää miljardeja EU:lle tukipaketteihin. Nii ja leikkauksiakin pitäisi tehdä.

Tässä on resepti Suomen historian pahimpaan poliittiseen ja yhteuskunnalliseen paskamyrskyyn sitten sotien, joka realisoituu syksyyn mennessä. Voi olla, että hallitus kaatuu myös.

Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 781
 • Liked: 9891
 • Punavihreäkriittinen
Kiina : ehkä 5000-10 000 kuollutta, tiukat rajoitukset ja koko epidemia jo ohi pitkälti, toista aaltoa tuskin tulee koska Kiina pitänee tiukat rajoitukset päällä rokotukseen asti. Maa yhtenäisesti torjui viruksen ja yhteiskuntarauha on normaali.

USA : yli 100 000 kuollutta, tiukkoja rajoituksia jossain, olemattomia toisaalla jotka takaa sen, että virus jatkaa leviämistä. Suurin osa USA:n kaupungeista tulessa, toki nimellisesti eri syistä : mutta lets face it, koronan aiheuttama massatyöttömyys ja paikkojen sulkemiset tietenkin tosiasiassa oli suuri osasyy mellakoihin. Maa hyvin jakautunut, ja matkalla kohti jyrkännettä.

Eurooppa vähän maasta riippuen on jossain Kiinan ja USA:n välimaastossa.
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 967
 • Liked: 17753
Huomasin juuri erään uuden ilmiön, joka on syntynyt koronan jälkimainingeissa.

Moni on ollut koronan takia lomautettuna ja sen puitteissa saanut Kelalta tukia kun ei ole ollut liiton jäsen. Usea tuntemani henkilö on nyt kutsuttu takaisin hommiin, mutta päättäneet ryhtyä puolipäiväiseksi työntekijäksi täysipäiväisen sijaan.

Ilmeisesti koronan puitteissa lisääntynyt vapaa-aika on alkanut maistumaan ja nyt ollaan valmiita tinkimään työajasta ja hieman myös tulotasosta, jotta voitaisiin jatkaa samalla vapaa-aikalinjalla. Puolipäiväisenähän voi jo olla oikeutettu esim. vuokratukiin, yksihhuoltajalisiin ja muihin elämäntilanteesta riippuviin etuuksiin. Tulotaso ei siis välttämättä laske kovinkaan paljon vaikka siirtyisi puolipäiväiseksi.

Vaikuttaa siis siltä, että ihmiset ovat tottuneet vapaa-aikaan ja  alkaneet punnitsemaan vapaa-ajan ja tulojen välillä päätyen ratkaisuun, jossa vapaa-aika on arvokkaampi ja työntekoa vähennetään. Ymmärrän tämän reationaalisen järkeilyn, mutta se ei povaa hyvää kansantaloudelle jos työntekoa vähennetään vapaaehtoisesti ja aletaan elämään tuilla.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 745
 • Liked: 35823

Vaikuttaa siis siltä, että ihmiset ovat tottuneet vapaa-aikaan ja  alkaneet punnitsemaan vapaa-ajan ja tulojen välillä päätyen ratkaisuun, jossa vapaa-aika on arvokkaampi ja työntekoa vähennetään. Ymmärrän tämän reationaalisen järkeilyn, mutta se ei povaa hyvää kansantaloudelle jos työntekoa vähennetään vapaaehtoisesti ja aletaan elämään tuilla.

Juuri näin, mutta eipä siitä voi ihmisiä syyttää jos järjestelmässä on tuollainen mahdollisuus. Tämän hallituksen aikana turha toivo, että tukiin koskettaisiin ainakaan heikentävästi.
Tuomas Malinen haastaa pääministerin

Estolista: Ajatolloh

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 882
 • Liked: 2314
 • Aavikolla roskiksessa

Vaikuttaa siis siltä, että ihmiset ovat tottuneet vapaa-aikaan ja  alkaneet punnitsemaan vapaa-ajan ja tulojen välillä päätyen ratkaisuun, jossa vapaa-aika on arvokkaampi ja työntekoa vähennetään. Ymmärrän tämän reationaalisen järkeilyn, mutta se ei povaa hyvää kansantaloudelle jos työntekoa vähennetään vapaaehtoisesti ja aletaan elämään tuilla.

Juuri näin, mutta eipä siitä voi ihmisiä syyttää jos järjestelmässä on tuollainen mahdollisuus. Tämän hallituksen aikana turha toivo, että tukiin koskettaisiin ainakaan heikentävästi.

1) Virus johon kuolee lähnnä vanhukset. APUVA!!!! Paniikki ja koko maailma kerralla kiinni.
2) Setämiehet vallan kahvasessa meinaavat menettää erityisesti kuori- ja veroparatiisiijoituksistaan rahaa. APUVA!!! Kukaan ei olisi voinut laittaa Excel taulukkoon sijoituksen riskejä kuvaavaa saraketta. Nyt on aika meidän kaikkien kantaa vastuuta talkoilla.
3) Paskasakilla on vielä tukia. Heti kaikki pois! Ovat laiskoja, kun eivät leikkaa lettejään ja tule setämiesten busineksiin mukaan orjan asemaan. Kuka vaan ilman pääomia voisi laittaa Fazerit pystyyn, jos eivät olisi laiskoja.
« Viimeksi muokattu: 01.06.2020, 17:44:45 kirjoittanut ApuaHommmaan »

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 370
 • Liked: 7105
Lainaus
Von Social Distancing bis zu Ausgangssperren - die in Europa gesetzten Maßnahmen zur Eindämmung des Coronavirus waren teilweise drastisch, dürften aber ihre Wirkung nicht verfehlt haben, wie eine Analyse britischer Forscher nun zeigt. Demnach konnten alleine in elf europäischen Ländern (inklusive Österreich) durch den Lockdown etwa 3,1 Millionen Todesfälle vermieden werden.
[…]
Die Maßnahmen scheinen also funktioniert zu haben.

Hyviä uutisia! Schrödingerin kissa elää!  :)

Koronatoimenpiteet ovat brittitutkijoiden (Imperial College Lontoo) analyysin mukaan pelastaneet miljoonia, tarkemmin sanottuna 3,1 miljoonaa ihmishenkeä jo pelkästään 11 Euroopan maan alueella. Ei-kuolleiden lukumäärä osoittaa sen, että lockdown-toimenpiteet ovat osoittautuneet tehokkaiksi.

https://www.krone.at/2168891#comment-list
»Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te ...laiminlyötte sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeudenmukaisuuden, laupeuden ja uskollisuuden. Näitä teidän pitäisi noudattaa...Te sokeat oppaat! Hyttysen te siivilöitte, mutta nielaisette kamelin! Matt. 23,26

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 716
 • Liked: 30778
 • Easter Worshipper
EU-komission mukaan pirkanmaa ja länsi-suomi kärsivät eniten koronaviruksesta elinkeinorakenteen ja vientituotteidensa vuoksi. Maakuntajohtaja puhuu jostain tulevista tukirahoista, vaikka suomi on tukihimmeleissä nettomaksaja. @Matias Turkkila tästä pallo? Eniten kärsivä alue Euroopasta ja silti maksajan rooli. Miten on mahdollista?

Lainaus
Synkkä ennuste Pirkanmaankin alueelle: Koronakriisin vaikutuksista kärsitään huomattavan paljon ja pitkään: ”Kyse on erittäin suuresta osasta alueen elinvoimaa”
Euroopan komission toukokuussa julkaisema ennuste koronakriisin kärsijöistä näyttää synkältä Länsi-Suomen kannalta. Länsi-Suomen ennakoidaan olevan yksi Euroopan eniten ja pisimpään kärsivistä alueista.

Euroopan komissio julkaisi toukokuun lopussa selvityksen, jossa ennustetaan Länsi-Suomen kärsivän viruksen vaikutuksista vakavimmin ja pitkäkestoisimmin. Ennuste perustuu alueiden bruttokansantuotteeseen.

Pirkanmaan liiton maakuntajohtajan Esa Halmeen mukaan Pirkanmaalla ja muualla Länsi-Suomessa voidaan odottaa hidasta ja pitkää elpymistä, jollei Länsi-Suomen taloutta saada uudestaan käyntiin.

– Tämän NUTS2-alueen ulkomaan viennin arvo on 210 prosenttia Länsi-Suomen bruttokansantuotteesta, Halme sanoo.

Euroopan unioni tarkastelee alueita NUTS2-aluejaolla, minkä vuoksi Pirkanmaasta puhutaan osana suurempaa Länsi-Suomen aluetta. Länsi-Suomeen kuuluvat Pirkanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Satakunta ja Keski-Suomi.

Länsi-Suomen vienti Euroopan unioniin on 140 prosenttia ja Euroopan unionin ulkopuolelle 70 prosenttia bruttokansantuotteesta.

...
Halmeen mukaan Euroopan unionin elvytyspaketti on tämän vuoksi erittäin toivottu tässä osassa Suomea, ja hän toivookin elvytysrahaa kohdistettavaksi sellaisiin aloihin, jotka sitä tarvitsevat kipeimmin.

– Kyse on erittäin suuresta osasta alueen elinvoimaa, hän toteaa.

Aiemmat tukipaketit ovat Halmeen mukaan olleet kolhujen korjaamispaketteja. Tuleva 55 miljardin EU-tuki suunnataan lääkkeeksi koronaviruksen vaikutuksista toipumiseen.

– Rahaa pitää käyttää niin, että sen kerrannaisvaikutukset ovat suurimmat.
https://www.aamulehti.fi/a/c674a3ae-eaa4-47d1-92e7-2bf02590c7cc

Mistä johtuu kollektiivinen hulluus. Maksetaan EU:lle ja saadaan osia takaisin. Onhan EU:n hyvyyttä ylistetty senkin vuoksi, että kun maksamme EU:lle kaksi miljardia, niin se jalosti lahjoittaa meille siitä muutaman sata miljoonaa maataloustukia.

Ja mikä on tuo 55 miljardin tukipaketti, mistä maakuntajohtaja puhuu?

-i-
« Viimeksi muokattu: 01.07.2020, 11:02:45 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 457
 • Liked: 83508
Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen arvostelee ihan perustellusti löysää velkaantumista ja elvytyspuheita.

Mutta kun tulee Puttosen omien tulevaisuusinvestointien paikka, hän esittää sellaiseksi maahanmuuton lisäämiseen panostamista, ettei työvoima pienene.

Lainaus
Rahoituksen professorilta jyrkkä arvio velkaantumisesta: "Suomen velkaantuminen on riski, ei mielipidekysymys”

Suomen velkaantuminen on riski, eikä se ole mielipidekysymys, sanoo Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen.

– Se on päivänselvää. Jos velkaantumisaste nousee, kasvaa riski, ettemme pysty ottamaan vastaan korkojen nousua, hän sanoo.

[...]

Puttonen puolestaan totesi, että liiallinen velkaantuminen on epäisänmaallista. Hänen mukaansa siinä vaiheessa, kun velkaantuminen menee yli kriittisen pisteen Suomi menettää taloudellisen itsenäisyytensä. Näin kävi esimerkiksi Kreikalle maan velkariisin yhteydessä vuonna 2012. Siksi velkaantumisen rajojen kokeileminen ei ole hänestä järkevää.

[...]

Puttonen lisäsi, että pelastustoimien lisäksi pitäisi nyt miettiä, miten Suomen yritykset saadaan investoimaan ja kasvuun. Se on hänen mukaansa ainoa tapa saada koko maan talous kasvamaan.

– Suomessa on levinnyt ajatus, että valtio luo talouskasvua. Viime hallituksen aikana surullinen esimerkki oli valtion kehitysyhtiön perustaminen, hän sanoo.

Suomalaisten vahva luotto valtioon on Puttosen mielestä yhteiskunnallisesti hyvä asia, mutta se ei kuitenkaan tee valtiosta hyvää omistajaa yrityksille.

– Puhumattakaan siitä, että Suomen hallituksen osaamisalueisiin voisi kuulua sen ennustaminen, millä toimialalla on talouskasvua, hän sanoo.

[...]

Suomi ottaa joka tapauksessa tänä vuonan noin 20 miljardia euroa lisää velkaa. Puttosen mukaan kyseessä ei ole puhdas elvyttäminen.

– Se on enemmänkin shokin vastaanottamista. Estetään, että työttömyys ja konkurssit eivät nouse merkittävästi, Puttonen sanoo.

Hallitus on perustellut menojen lisäystä myös sillä, että rahat menevät tulevaisuusinvestointeihin. Puttosen mukaan sellaisia ei juuri ole nähty. Hän nostaa esimerkiksi tällaisesta toimesta maahanmuuttajiin investoimisen.

– Suomessa syntyvyys on romahtanut. Jos työvoima pienenee jatkossa myös, se on vaikea paikka yrityksille. Se vähentää Suomen houkuttelevuutta investointikohteena, hän sanoo.

Puttosen mukaan esimerkiksi Kanadassa väestön kutistumiseen on havahduttu jo aiemmin. Maalla on ohjelma, jolla houkutellaan eri aloille osaavaa työvoimaa ulkomailta. Ohjelmaan kuuluu myös kielikoulutusta ja perheiden integroimista yhteiskuntaan. Suomessa ei Puttosen mukaan vastaavia avauksia ole nähty.

– Se ei ole tulevaisuusinvestointia, että valtion rahaa käytetään tukitoimiin ja siihen, että ihmisten ei tarvitse muuttaa käyttäytymistään, hän sanoo.
MTV 30.6.2020

On maahanmuuton perusasioita, että "osaavaa työvoimaa" ei saada millään tunnetulla keinolla Suomeen niin paljon, että sillä paikattaisiin syntyvyyttä tai kestävyysvajetta. Sen sijaan haittamaahanmuuttoa on tulossa juuri niin paljon kuin otetaan, ja viime vuosinahan on otettu vuosikymmenien tarpeeseen.

Talouden kannalta nopein ja helpoin ratkaisu olisi minimoida haittamaahanmuutto, joka kuluttaa moninkertaisesti muun maahanmuuton hyödyt. Tarvitaan melkoinen ulkomaisten osaajien porukka jo pelkästään maksamaan verot Marinin hallituksen Kreikasta haalimien parinsadan "yksintulleen alaikäisen turvapaikanhakijan" elättämiseksi, kun yksi ryhmäkotipaikka maksaa noin 100 000 euroa vuodessa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 339
 • Liked: 4326
 • Sus siunatkoon
Mistä johtuu kollektiivinen hulluus. Maksetaan EU:lle ja saadaan osia takaisin. Onhan EU:n hyvyyttä ylistetty senkin vuoksi, että kun maksamme EU:lle kaksi miljardia, niin se jalosti lahjoittaa meille siitä muutaman sata miljoonaa maataloustukia.

Lisää kolektiivisen hulluuden ihmettelyä: Maataloustukien maksaminen on taasen kuullun perusteella maanviljelijöille h*vetin moisen byrakratian takana. Pidetään päiväkirjaa, mittaillaan viljelyaloja, pidetään tarkastuksia jne jne. Ulkopuoliselle on syntynyt vaikutelma, että viljeleminen on tehty mahdollisimman vaikeaksi ja viljelystä luopuminen houkuttelevaksi.

EU:lle maksettavasta vuotuisesta parista miljardista saadaan osa maataloustuista ja yksi osa on sitten erilaista hankerahoitusta. Hankerahoituksen eteen tehdään taas päämärkänä erilaista hankebyrokratian vaatimia töitä. Ensin jotta hankerahoitusta ylipäätään voidaan saada, väännetään hankesuunnitelmaa, -budjettia ja -hakemusta. Näiden pitää tietenkin soveltua johonkin EU:ssa laadittuun ohjelmaan. Sitten tehdään väli- ja loppuraporttia. Ja sivuhuomautuksena useasti "EU-raha" tarvitsee kylkeensä myös yksityistä rahoitusta. Eikä tässä vielä kaikki. Näitä EU-rahahakemuksia käsittelee useat, siis todella useat, hyvin palkatut suomalaiset eli he ovat omalla julkisrahoitteisella hillotolpalla pyörittämässä tätä EU-sirkusta.

Jos nyt aletaan hieman yleisemmin puhua matu-bisneksestä niin jokin vakiintuva nimitys tarvittaisiin myös tälle EU-byrokratian vaatimalle hillotolppien saaristolle, missä ei ole enää mitään järkeä ja tolkkua. Ehkä EU:n elevytyspaketissa Suomen onni on ettei meille ole tulossa elvytysrahaa kovin paljoa ja tämä tarkoittaisi ettei byrokratiaa ja hillotolppien saaristoa myöskään päästä kasvattamaan. Niiden kasvu kun yleensä tarkoittaa suurempia vuotuisia kuluja ja hirveää itkua, jos niistä saneerataan. Kuitenkin hillotolpille valitut nuoret ihmiset ottavat mm. asuntolainoja, kun pääsivät hillotolpalle. Tämän voi katsoa olevan inhimillistä ruohonjuuritason toimintaa, enkä haluaisi heitä arvostella. Tuskin moni heistä ymmärtää talouden isosta kuvasta, millainen savijalka EU tai heidän hillotolpat ovat isossa kuvassa. Tai vaikka ymmärtäisivät jaksavatko välittää.
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Venne

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 120
 • Liked: 4619
Tämä on jokseenkin kummallinen vaihe. EU byrokratialle on naureskeltu kymmeniä vuosia. Sitten kun ajattelee että tulee kriisi ja asiat järkeistyisi, niin byrokratiaan on edelleen varaa. Muusta leikataan.

Ja kun Suomen taloutta kohtaa historian pahin kriisi, luulee että valtio katsoisi leikkauskohteita vaikka kehitysavusta. Sen sijaan valtion budjettia kasvatetaan miljardeilla ja kerrotaan että hoitajiin tai soteen ei ole varaa. Mutta design museoon on ja siihen että korvauksilla elävät asutetaan Suomen kalleimmille asuinneliöille.

Ennen tästä maasta myydään pohjavedet ulkomaille kuin järkeistetään kehitysavun määrää.

Samalla saa lukea lehdestä pahoinpitelyistä ja raiskauksista, joissa on tyypillisesti alkuun monta ehdollista tuomiota. Ja uutiskynnys ylittyy vasta kun ehdoton rangaistus napsahtaa. Samaan aikaan päihdeongelmaisilla tienaavat vastaavat päihdehuollon palveluista (saavat enemmän rahaa kun ihmiset pysyvät ongelmissa). Ja veikkauksen pelituotosta hyötyvät istuvat päättämässä että joka maitokaupassa on oltava pelikone.

Missä vaiheessa maamme arvot menivät tämän kaltaiseksi että rikollisuutta katsotaan läpi sormien ja työhön ei kannusteta, vaan päinvastoin tuilla kannustetaan elämään, koska saa todennäköisemmin paremman asumisen tason.

Nämä ovat asioita joita on katsottu läpi sormien niin kauan että pelkään olevan myöhäistä enää tehdä mitään.

Edit. Typot
« Viimeksi muokattu: 08.07.2020, 06:15:34 kirjoittanut Venne »

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 118
 • Liked: 2275
NY Times kirjoittaa tänään Ruotsista varoittavana esimerkkinä muille maille. Koronaviruksen jyllätessä ja Ruotsin pitäessä ovet ja ikkunat auki on tullut sekä ruumiita, että lovea lompakkoon.

NY Times 2020-07-07: Sweden Has Become the World’s Cautionary Tale

Lainaus
This is what has happened: Not only have thousands more people died than in neighboring countries that imposed lockdowns, but Sweden’s economy has fared little better.

“They literally gained nothing,” said Jacob F. Kirkegaard, a senior fellow at the Peterson Institute for International Economics in Washington. “It’s a self-inflicted wound, and they have no economic gains.”

Lainaus
Sweden put stock in the sensibility of its people as it largely avoided imposing government prohibitions. The government allowed restaurants, gyms, shops, playgrounds and most schools to remain open. By contrast, Denmark and Norway opted for strict quarantines, banning large groups and locking down shops and restaurants.

More than three months later, the coronavirus is blamed for 5,420 deaths in Sweden, according to the World Health Organization. That might not sound especially horrendous compared with the more than 129,000 Americans who have died. But Sweden is a country of only 10 million people. Per million people, Sweden has suffered 40 percent more deaths than the United States, 12 times more than Norway, seven times more than Finland and six times more than Denmark.

Lainaus
The elevated death toll resulting from Sweden’s approach has been clear for many weeks. What is only now emerging is how Sweden, despite letting its economy run unimpeded, has still suffered business-destroying, prosperity-diminishing damage, and at nearly the same magnitude of its neighbors.

Lainaus
The coronavirus does not stop at national borders. Despite the government’s decision to allow the domestic economy to roll on, Swedish businesses are stuck with the same conditions that produced recession everywhere else. And Swedish people responded to the fear of the virus by limiting their shopping — not enough to prevent elevated deaths, but enough to produce a decline in business activity.

Lainaus
“The Swedish manufacturing sector shut down when everyone else shut down because of the supply chain situation,” he said. “This was entirely predictable.”

What remained in the government’s sphere of influence was how many people would die.

“There is just no questioning and no willingness from the Swedish government to really change tack, until it’s too late,” Mr. Kirkegaard said. “Which is astonishing, given that it’s been clear for quite some time that the economic gains that they claim to have gotten from this are just nonexistent.”
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 781
 • Liked: 9891
 • Punavihreäkriittinen
Lainaus
World Economy Preparing for Collapse

The world has changed dramatically in the course of this orchestrated and intended collapse of the global economy in order to launch this Great Reset. In the course of several months, we have watched a deliberate economic disaster under the pretense of this coronavirus pandemic. While the main objective of one group has been the create a New Green World Order, they relied upon Socialists who realize that their economic dreams are also collapsing. As a result, this combined force is out to change the world and the real agenda is the New Green Socialist Agenda. They have pretended that there has been this huge tragically large number of human lives being lost when more people die from car crashes. They have deliberately terrorized people to achieve their agenda.

They have embarrassed politicians and countries into implementing quarantines, social distancing, and have locked down the world population where NOTHING of such a magnitude has EVER taken place in 6,000 years of recorded history. These drastic practices to contain this exaggerated pandemic have unleashed a Sovereign Debt Crisis our computer has been forecasting but never in my personal imagination w3ould I have ever anticipated that this would be deliberate.

The cost of this Great Lockdown is virtually beyond comprehension. We are witnessing people hoarding cash around the world. The magnitude and speed of collapse in economic activity that has followed is unlike anything experienced in our lifetimes. Yet the real trend starting to unfold is the collapse in public confidence. We are now even beginning to see runs on banks to hoard cash in China as well. Our sources in China are reporting that the People’s Bank of China initiated a strategic plan in the Hebei province which requires retail and business clients to pre-report any large withdrawals or deposits. They will expand this program in October to other provinces.

On a global scale, lenders around the world, including China, are facing a surge in bad debt as a direct result of this Great Lockdown. The world economy is facing a tsunami of bad debt that is bringing about an economic recession/depression into 2022. Even in China, the economic outlook is one of the slowest economic growth in four decades. In China, the government regulators were forced to step in last month to prevent bank runs at two local lenders in Hebei and Shanxi. Last year, China bailed out and even took over several struggling banks. In China, much of the loans were on real estate which has been forced to contract as social-distancing impacted the freedom of movement.

Our warning of the pending Monetary Crisis Cycle and the simultaneous Sovereign Debt Crisis Cycle has created a world economic outlook that is just beyond ANYTHING we have witnessed in over 300 years. This is How Empires, Nations, and City-States die.
https://www.armstrongeconomics.com/world-news/sovereign-debt-crisis/world-economy-preparing-for-collapse/
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

Tagit: