UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Koronaviruksen vaikutukset talouteen, yhteiskuntaan ja koko maailmaan  (Luettu 48856 kertaa)

haermae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 588
 • Liked: 850
Lainaus
X
Turistikato pudotti Louis Vuitton Suomen liikevaihtoa 35 prosenttia viime vuonna. Yhtiö teki silti 7,5 miljoonan euron liikevoiton. Yhtiö on saanut koronatukea valtiolta yli 82 000 euroa.
...
Liikevaihtoa tuli runsaat 21 miljoonaa euroa.
...
Tilinpäätöksen mukaan yhtiöllä on jakokelpoisia varoja 16,44 miljoonaa euroa. Yhtiön hallitus on esittänyt, että yhtiö jakaisi osinkoa runsaat 16,37 miljoonaa euroa kolmessa erässä tänä vuonna.
X
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007942749.html

On hyvä että veronmaksajien tuki kohdistetaan ensisijaisesti näihin kansallisesti ja strategisesti merkittäviin yrityksiin, jotka henkitoreissaan kamppailevat koronan kynsissä olemassaolostaan.
Mistä nuo liitekuvan espoolaisäiditkään saisivat itselleen ja perheelleen kelvolliset kengät, jos ei olisi vuittonia.

Myönnetyn tuen vähäisyys tosin hävettää. Eihän se näy jaettavan osingon määrässä kuin desimaaleissa.
« Viimeksi muokattu: 27.04.2021, 10:26:33 kirjoittanut haermae »

capitalist artist

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 31
 • Liked: 73
SRK eli Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistys eli lestadiolaiset haluavat valtiolta avustusta, koska ensi kesän suviseurat päätettiin perua / joudutaan perumaan.

Lainaus
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000007922804.html

– Keskustelujen jälkeen päädyttiin yhteiseen näkemykseen aikaisemmin hyväksytyn suunnitelman noudattamisesta. Uuteen siirtoon olisi liittynyt useita epävarmuustekijöitä, kuten solmitut aiesopimukset, lisäkulut ja yhteistyökumppanien omien suunnitelmien muuttuminen, SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila toteaa.

Tulevan kesän seuroja on valmisteltu Reisjärvelle pitkään. Kenttäjärjestelyt ovat olleet pitkällä ja taloudellinen panostus seurojen valmisteluihin on suuri.

– Yleisötapahtuman valmistelutyössä on vuosien 2019–2021 aikana syntynyt merkittäviä kustannuksia. Toiveemme on saada valtionhallinnon tukea kenttäseurojen peruuntumisen aiheuttamaan tappioon, toteaa SRK:n pääsihteeri Juha Kaarivaara.

Ilmainen vinkki Kaarivaaralle: kysy niiltä kerhonne jäseniltä eli 75000 seuravieraalta, josko niilla ois jokaisella heittää pari euroa yhteiseen kassaan. Siitä kertyisi jo 150000 euroa. Sitäpaitsi kerhoon kuuluu melkoinen joukko erinimisiä sipilöitäkin, niiltä vois irrota ihan kymppikin kun oikein nätisti pyytäisi.


Alkaa olla jo sen verran kaukaa haettuja virityksiä veronmaksajien tissille imemään, että minäkin keksin syyn miksi minun pitää saada valtiolta korona-avustusta:

Koronan takia en ole päässyt (oikeasti: joutunut, mutta tässä tapauksessa: päässyt) ulkomaan työmatkoille, joten olen menettänyt ulkomaanpäivärahojani ja ylityökorvauksiani. Vaadin Valtiota korvaamaan menetykseni. Mihin voin lähettää hakemuksen? Ai vant mai mani!

Nettikolehti ei oikein ole tuottanut riittävästi. Paikallisten Rauhanyhdistysten myyjäisistä saatu tuotto on ollut vähäistä, koska kaikilla paikkakunnilla ei ole resursseja järjestää niitä "korona turvallisesti". Myös monen toimitilan lämmityskustannukset ovat suuria ja rahaa ei ole ollut.

SRK:n rahoitus on suurilta osin liittyy kesän tapahtumiin,opistoseuroihin sekä Suviseuroihin. Hyvin on kuitenkin SRK pystynyt mukautumaan maailman tilanteeseen. Seurat toimivat hyvin internetissä ja nettikolehti toimii.

Loppu kevennykseksi:
Muutama vuosi sitten Suviseuroissa oli pieni Pride porukka mölyämässä, mutta kukaan ei oikeen jaksanut kiinnittää heihin huomiota. Heidän yrityksensä oli lähinnä säälittävä. Armo silti kuului myös heille, mutta en tiedä ottivatko he sitä vastaan. :D
Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 163
 • Liked: 1745
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008009976.html
"Kommentti: Suomalaisten tileille ilmestyi korona­vuonna kahdeksan miljardia ”ylimääräistä” – tästä syystä valtava kulutus­piikki jää näkemättä"

Todellisuudessa pankit on jo lainanneet noi rahat ja sitten kun tuleekin se kulutuspiikki tai joku sijoitusbuumi ne on kusessa kun rahat ei riitäkkään tai riittää mutta korot on korkeat.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 192
 • Liked: 32618
 • Ego sum Spartacus
Ihmeellistä kitinää.

Lainaus

Korkeakouluopiskelijat ovat jaksamisensa äärirajoilla: "Korona tappaa paljon enemmän kuin tiedämmekään – se tappaa naurun, se tappaa hymyn"
Anoreksiaa, masennusta ja loppuunpalamista. Korkeakouluopiskelijat kokevat olevansa unohdettu ja yksin jätetty ryhmä. Johanna Rita haluaa kirjansa avulla nostaa opiskelijoiden äänen kuuluviin ja kertoa, kuinka korona on romahduttanut heidän elämänsä.

– Kun koronarajoitukset iskivät, tarvitsin turvallisuuden tunnetta, että pystyn itse päättämään edes jostain. Se jokin oli syömiseni ja liikkumiseni kontrollointi. Oli kesäkuu, kun minulla todettiin anoreksia, 21-vuotias korkeakoulun keskeyttänyt opiskelija kertoo.

Syömishäiriötä. Sairauksia. Alkoholismia. Mielenterveysongelmia.

29-vuotias tamperelainen Johanna Rita on kerännyt kymmenittäin korkeakouluopiskelijoiden raa'an rehellisiä tositarinoita siitä, kuinka korona-aika on romuttanut heidän fyysisen ja henkisen hyvinvointinsa.

– Pitäisi alkaa miettiä, onko tässä maassa kohta yhtäkään työkykyistä nuorta jäljellä, Rita sanoo huolestuneena.

Mediassa näyttää, että opiskelijat kärsivät tylsyydestä ja yksinäisyydestä, vaikka vaikutukset tuntuvat syvemmällä. Jää pimentoon, kuinka huonosti opiskelijat oikeasti voivat. Siksi Rita kirjoittaa kirjan, Melkein elämää, johon hän etsiiparaikaa lisää haastateltavia mukaan Instagram-tilillään(siirryt toiseen palveluun) .

Kirjan viesti on yhteneväinen. Kymmenet korkeakouluopiskelijat kokevat olevansa alinta saakkaa: unohdettu ja yksin selviämään jätetty ryhmä.

X

Apua ahdinkoon
Tsemppipuheet, kuten korona on yhdistävä sukupolvikokemus ja kaikki ovat samassa veneessä, eivät ole auttaneet enää pitkään aikaan.

– Emme ole millään lailla samassa veneessä! Valtamerialuksessa ovat ne, joiden työt eivät ole loppuneet koronan takia. Ne, jotka eivät joudu pyörittämään arkeaan yksin. Ne, jotka eivät ota sosiaalista eristäytymistä raskaasti, painottaa 19-vuotias korkeakouluopiskelija.

Melkein elämää -kirjan korkeakouluopiskelijat menevätkin nyt jaksamisensa äärirajoilla. Heille yksi asia on varma: näin ei voi enää jatkua.

– Jos vielä ensi syksynä etäopiskelu jatkuu, eikä meidän vuoksemme laiteta tikkua ristiin, on jo liian myöhäistä, 19-vuotias korkeakouluopiskelija sanoo.

On lopetettava koulu. Otettava sairaslomaa. Rita itse ei uskalla edes ajatella, kuinka hän jaksaa, jos etäopetus jatkuu. Hänen ratkaisunsa ahdinkoon onkin yksinkertainen: päästetään opiskelijat kouluun.

– Ei maailma voi pysyä suljettuna ikuisesti ja pyöriä sen ympärillä, että tuijotetaan altistumisia ja tartuntoja. Tai sitten täytyy alkaa tilastoimaan sitä, kuinka moni nuori hakeutuu mielenterveyspalveluihin päivittäin ja viikoittain, Rita summaa.


https://yle.fi/uutiset/3-12030192

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 611
 • Liked: 37676
 • Easter Worshipper
YLE Uutisissa puhuttiin koulujen alkamisesta.

Joku opetusdirikka sanoi, että eniten on kärsinyt etäopetuksesta mm. äidinkieli ja matematiikka.

Sen jälkeen hän kertoi, miten suomen kieli ja sen osaaminen on koko sivistysyhteiskuntamme perusta ja ihmisten menestyksen kulmakivi. Siksi olisi erityisen tärkeää päästä lähiopetukseen.Silloin kun puhutaan koulupärjäämisestä suomen kieli on tärkeintä maailmassa. Silloin kun puhutaan turvapaikanhakijoista, suomen kieli ei saa olla kynnyskysymys saatikka vaatimus.

Päättäkää nyt jo, olmit.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

M.K

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 138
 • Liked: 1140
Ihmeellistä kitinää.

Antaa syöttöporsaiden (à la Arno Ahosniemi) kitistä, kyllä sitä ääntä maailmaan mahtuu. Opiskelijat ovat muutenkin kovia valittamaan kaikesta. "Kymmenet" korkeakouluopiskelijat on aika pieni otos, kun ottaa huomioon että tässä maassa on satoja tuhansa korkeakouluopiskelijoita. He kaikki ovat kuitenkin aikuisia, jotka ovat velvollisia pitämään itse itsestään huolta. Tietysti mitenkään vähättelemättä joidenkin ongelmia. Mutta aika moni muukin tässä on joutunut kärsimään tavalla tai toisella, on vaikea keksiä tahoa jota korona ei olisi vituttanut jossain vaiheessa.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 415
 • Liked: 11700
Antaa syöttöporsaiden (à la Arno Ahosniemi) kitistä, kyllä sitä ääntä maailmaan mahtuu. Opiskelijat ovat muutenkin kovia valittamaan kaikesta.

Totta sinänsä, mutta jos minun oman elämäni kannalta pitänyt valita aikperiodi, jolloin minä nimenomaisesti EN olisi halunut tätä nykymenoa, niin kyllä se olisi opiskelujen aloittamisen ja perheellistymisen väliseen aikaan osunut.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 548
 • Liked: 6796
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Totta sinänsä, mutta jos minun oman elämäni kannalta pitänyt valita aikperiodi, jolloin minä nimenomaisesti EN olisi halunut tätä nykymenoa, niin kyllä se olisi opiskelujen aloittamisen ja perheellistymisen väliseen aikaan osunut.

Käypä katsomassa minkä tahansa kirkkomaan sankarihautoja. Siellä lepäävät ne, joilta rauhanaatteen esikuva törkeällä hyökkäyksellään Isänmaamme kimppuun otti myös valinnan vapauden pois.
Ihminen elää ajassa, johon syntyy, vaikka joskus tuntuisikin vähän epäreilulta.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni... <- Hellekesä 2021 näköjään kumosi tuonkin. Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää!

Alex Jones

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 364
 • Liked: 532
Opiskelijat eivät taida olla tarpeeksi woke kun eivät kannata koronarajoituksia ja sosiaalista etäisyyttä ihan kybällä. Mutta muut ihmiset jotka ovat kyllästyneitä tähän touhuun ja haluaisivat avata yhteiskunnan, kannattaisi varmaan protestoida ja vastustaa rajoituksia.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 436
 • Liked: 36584
Opiskelijat eivät taida olla tarpeeksi woke kun eivät kannata koronarajoituksia ja sosiaalista etäisyyttä ihan kybällä. Mutta muut ihmiset jotka ovat kyllästyneitä tähän touhuun ja haluaisivat avata yhteiskunnan, kannattaisi varmaan protestoida ja vastustaa rajoituksia.

En pikaisella lukemalla löytänyt Ylen jutusta mainintaa siitä kuinka suuri osa opiskelijoista esim. pitää rajoituksia kohtuuttomina. Jotta asiantila todella selviäisi pitäisi aiheesta tehdä otoksen suhteen vinoutumaton gallup sen sijaan että etsitään muutama tilanteeseen tyytymätön haastateltavaksi.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Alex Jones

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 364
 • Liked: 532
Luulin että Yle on täysin koronarajoitusten kannalla, siksi on yllättävää että etsivät käsiin tyytymättömiä ja tekivät niistä jutun. Ehkä ei meidänkään pitäisi luovuttaa kaikkien ihmisten kohdalla.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 436
 • Liked: 36584
Luulin että Yle on täysin koronarajoitusten kannalla, siksi on yllättävää että etsivät käsiin tyytymättömiä ja tekivät niistä jutun. Ehkä ei meidänkään pitäisi luovuttaa kaikkien ihmisten kohdalla.

Vastaus tulee tässä kohtaa melko myöhään, mutta kannattaa ymmärtää kuvion poliittinen ulottuvuus. Vihreät ja erityisesti vasemmistoliitto ovat tehneet lähiopetuksesta itselleen tämän koronaepidemian yhteydessä ideologisen pyhän lehmän jonka kaatuminen olisi heille valtava tappio. He haluavat näyttäytyä nuorten elämän auki pitäjinä ja odottavat saavansa tästä pyrkimyksestä seuraavissakin vaaleissa ääniä. Ylen juttu on käytännössä linjassa sen kanssa että kaikenlainen lähiopintojen ja sosiaalisen elämän rajoittaminen on nuorten kannalta kohtuutonta, ja että vain vihervasemmistolaiset voimat voivat taata nuorille hyvän elämän. Ottaen huomioon suomalaisen toimittajakunnan ja erityisesti yleläisten poliittisten kantojen vinoutumisen ei tällaisen jutun tekeminen ole mitenkään poliitikkoja vastahankaan silittämistä vaan ennakoivaa tukea esim. vasemmistoliitolle jos tarvetta etäopetukseen siirtymiselle alkaa ilmetä. Moista siirtymää on paljon helpompi viivästyttää kun etäopetusta demonisoivat jutut on jo julkaistu ennakkoon.

Mikäli Yle olisi halunnut oikeasti tietää kuinka suuri ongelma etäopetus opiskelijoille on se olisi aivan hyvin voinut maksaa aiheeseen liittyvästä gallupista. Silmiinpistävästi tätä ei kuitenkaan ole lähdetty tekemään.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 328
 • Liked: 6874
Ajankuvaa herkästi kitisevästä nuorisostamme se on tämäkin:

Varusmiehiä ei saada enää käskytettyä kahdeksi viikoksi telttamajoitukseen. On se vaan hirveetä. Pallitkin jää pesemättä siellä telttamajoituksessa. (olettaisin, jäsen @Emo taisi tosin kysellä niiden olemassaolon perään)

Lainaus käyttäjältä: https://yle.fi/uutiset/3-12056568
Pinna alkaa palaa varuskunnassa – lehden mukaan varusmiehet mieluummin sairastavat koronan kuin siirtyvät karanteeniin telttaan
...
Esikuntapäällikkö Riku Mikkosen mukaan telttakaranteenissa olevien määrä vaihtelee päivittäin. Luku on tällä hetkellä noin 50.

Yhtä telttaa kohti majoitetaan noin 4–6 varusmiestä. Pienillä majoituskoilla yritetään ehkäistä isoja altistumisia.

Varusmiesten karanteenijakso kestään 14 päivää.

Toivottavasti seuraava sota voidaan käydä ihan siitä kasarmin nurkalta käsin. Tai kenties kotimajoituksesta käsin.

Edellisellä kerralla muistelen teltta- ja korsumajoitusta tarvitun useamman vuodenkin ajan, kun taistelut ikävästi sijoittuivat tuonne Maamme itäisiin korpimetsiin.
Eikka Keravalta: "Kehitysmaaperäisen maahanmuuton väistämättä aiheuttamat 'lieveilmiöt' ovat aina 'huolestuttava ilmiö', mutta itse ongelman aiheuttaja, kehitysmaaperäinen maahanmuutto on sen sijaan välttämättömyys ja hyväksi maallemme."

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 761
 • Liked: 12675
Ajankuvaa herkästi kitisevästä nuorisostamme se on tämäkin:

Varusmiehiä ei saada enää käskytettyä kahdeksi viikoksi telttamajoitukseen. On se vaan hirveetä. Pallitkin jää pesemättä siellä telttamajoituksessa. (olettaisin, jäsen @Emo taisi tosin kysellä niiden olemassaolon perään)

Lainaus käyttäjältä: https://yle.fi/uutiset/3-12056568
Pinna alkaa palaa varuskunnassa – lehden mukaan varusmiehet mieluummin sairastavat koronan kuin siirtyvät karanteeniin telttaan
...
Esikuntapäällikkö Riku Mikkosen mukaan telttakaranteenissa olevien määrä vaihtelee päivittäin. Luku on tällä hetkellä noin 50.

Yhtä telttaa kohti majoitetaan noin 4–6 varusmiestä. Pienillä majoituskoilla yritetään ehkäistä isoja altistumisia.

Varusmiesten karanteenijakso kestään 14 päivää.

Toivottavasti seuraava sota voidaan käydä ihan siitä kasarmin nurkalta käsin. Tai kenties kotimajoituksesta käsin.


Etänä kotisohvalta?

Mutta veikkaan, että uutisessa on väritystä ja haastateltu niitä muutamaa kitisijää, joita on aina joka porukassa.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Larva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 6181
 • The Phosphorescent
Eilen kaupan kassajonossa nuori naikkonen maski naamalla käski ottaa pari askelta taaksepäin, "koska nyt niinq pitäis pitää ne turvavälit". Oltiin noin ostoskärryn päässä kuten on ohjeistettu. Luuli raukka vissiin ihan oikeasti, että maski pysäyttää viruksen, ja että on turvallisempaa huomauttaa turvavälistä lähellä seisoskelevalle kuin pitää turpa kiinni ja siirtyä itse kauemmas.

Saakeli että ärsyttää nämä hysterisisoijat, joihin uppoaa kaikki propaganda kuin veitsi voihin. ???
Ikke bør den love å vandre i mørket som ikke har sett natten. -Ulver

Tagit: