UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020  (Luettu 906293 kertaa)

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 188
 • Liked: 11204
 • Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #12990 : 17.10.2020, 18:54:18 »
Korjataanpa nyt heti alkuun paha väärinkäsitys. Tulitko yhtään ajatelleeksi sitä mahdollisuutta, että WHO:n internet-sivujen alta saattaisi ehkä löytyä jotain muutakin kuin pelkkiä järjestön virallisia kannanottoja?

Mitäs silmäni näkevätkään? Aiemminhan se mikä WHO:n sivuilla on oli se the totuus.

tilanne WHO:n virkamiehen lausuman ja worldometerin lukujen mukaan on IFR 0,13%.

Kommentoinnin tekee vaikeaksi se, että Ryan ei sano sitä, mistä ihmeestä hän on lukunsa aivan valtavista tartuntamääristä repinyt, mutta hänen kantansa ei todellakaan näytä vastaavan WHO:n omilta sivuilta löytyvää arviota kuolleisuudesta - ellei sitten ole niin, että koronaan kuolleita onkin todellisuudessa jo ainakin nelisen miljoonaa (https://www.who.int/news-room/commentaries/detail/estimating-mortality-from-covid-19):
Lainaus käyttäjältä: WHO
Serological testing of a representative random sample of the population to detect evidence of exposure to a pathogen is an important method to estimate the true number of infected individuals [7,8,9]. Many such serological surveys are currently being undertaken worldwide [10], and some have thus far suggested substantial under-ascertainment of cases, with estimates of IFR converging at approximately 0.5 - 1% [10-12].

Mikä haarukka sopiikin erinomaisesti yhteen Meyerowitz-Katzin ja Meronen meta-analyysin 0,68 prosentin kanssa.

Mikä luku muuten on ainakin nelisen miljoonaa, tai ainakin noin neljä miljoonaa? Sanakirjan mukaan ainakin on synonyymi sanalle vähintään. Mikä luku on vähintään noin neljä? Kuinka paljon se on yli ja kuinka paljon se on alle?

Korjataanpa nyt heti alkuun paha väärinkäsitys. Tulitko yhtään ajatelleeksi sitä mahdollisuutta, että WHO:n internet-sivujen alta saattaisi ehkä löytyä jotain muutakin kuin pelkkiä järjestön virallisia kannanottoja? WHO on Bulletin of the World Health Organization-nimisen terveysaiheisen tieteellisen lehden kustantaja - eivätkä tieteellisten lehtien kustantajat tietenkään sanele niissä julkaistavien artikkelien sisältöä. Se on aivan tavallinen tieteellinen lehti, eivätkä siinä julkaistut artikkelit edusta WHO:n kantaa yhtään sen enempää kuin esim. Journal of the American Medical Association-lehdessä julkaistut artikkelit edustavat Amerikan lääkäriliiton virallisia kantoja.

Toisin sanoen, tuo artikkeli edustaa ihan vaan John P. Ioannidisin käsitystä koronakuolleisuudesta, WHO:n virallisen kannan - joka on ihan eri ja johon olen viitannut monissa aiemmissa viesteissäni - kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

Tämä alkaa olemaan hauskaa. Tummensit että kuka tahansa voi jättää julkaisuun artikkelin. Sehän olisi varsin ikävää jos ei voisi, kuka tahansa voi jättää melkein mihin tahansa tieteelliseen julkaisuun artikkelin. Kuten Natureen tai IDIJ:hin, joka joko julkaisee sen tai ei julkaise. Mutta jonnekin katosi sitten se empiirinen tiede joka kumoaa jotain joka kerta, ja John P.Ionnadisin nyt (yäk) tieteellisesti vertaisarvioitu tutkimus, on sinusta vain hänen mielipiteensä ja sellaisena epäkelpo koska se ei ole WHO:n virallinen kanta. Vaikka se WHO:n julkaisussa onkin julkaistu, WHO:n eksperttien vertaisarvioimana. jne...

Näenkö sinun harrastavan kenties kirsikanpoimintaa?
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

pneuma

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 363
 • Liked: 447
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #12991 : 17.10.2020, 20:05:03 »
Tuo Ioannidisin artikkeli, johon jäsen Juoni viittasi (väittäen sitä virheellisesti WHO:n kannanotoksi) ei näytä saaneen kovin lämmintä vastaanottoa tieteellisessä yhteisössä. Jotkut, kuten toisen keskeisen meta-analyysin toinen tekijä Gideon Meyerowitz-Katz huomauttavat kohteliaasti, että Ioannidis tekee artikkelissaan useita virheitä, joista pahin on se, että hän laskee infektioiden yleisyyttä koko väestössä suurelta osin epäedustavien otantojen perusteella (eli tutkimus on tehty sellaisessa väestönosassa, jossa on syytä olettaa esiintyvän paljon muuta väestöä enemmän koronavirustartuntoja) - pelkästään noiden epäedustavien tutkimusten siivoaminen lähes kaksinkertaistaisi kuolleisuusarvion (ks. https://threadreaderapp.com/thread/1316511734115385344.html). Jotkut, kuten Washingtonin yliopiston professori Abraham D. Flaxman menevät pitemmälle ja lukevat Ioannidisin artikkelin käytännössä roskatieteeksi. Siis luokittelevat sen tällaiseen luokkaan:
Lainaus
RR:C19 Evidence Scale rating by reviewer:

Misleading. Serious flaws and errors in the methods and data render the study conclusions misinformative. The results and conclusions of the ideal study are at least as likely to conclude the opposite of its results and conclusions than agree. Decision-makers should not consider this evidence in any decision.

Eli se niistä tiedeyhteisön valtavirran kannoista selvästi poikkeavan Ioannidisin väitteistä.

Mm. tässä ketjussa on jo kuukausia pidetty olennaisena asiana myös koronan pitkäaikaisseurauksia (keuhkot, sydän, aivot), ei pelkkää suoraa kuolleisuutta tautiin. Asiasta alkaa olla kertynyt runsaasti tutkimustietoa, ja tämä on lienee yksi keskeinen syy, miksi viruksen ei haluta leviävän työikäistenkään keskuudessa.

Niinpä. Kauppalehdessä oli juuri tänään juttua uudesta brittitutkimuksesta, jossa löydettiin seuraavanlaisia pitkäaikaisoireita, jotka ovat nyt Britanniassa niin yleisiä, että niiden hoitamista varten on täytynyt perustaa jo pelkästään siihen erikoistuneita klinikoita!
Lainaus käyttäjältä: Kauppalehti
Tutkijat havaitsivat, että ihmisten oireet vaikuttivat niin hengitykseen, aivotoimintaan, sydämeen ja verenkiertoon kuin munuaisiin, maksaan, suolistoon ja ihoonkin.
Yleisin oire on lamauttava väsymys, mutta potilailla oli myös jatkuvaa yskää, lihas- ja nivelkipuja, pääkipua, ongelmia kuulemisen ja näkemisen sekä maistamisen ja haistamisen kanssa, sekä varsinaisia elinvaurioita. Henkisellä puolella raportoitiin ahdistusta, masennusta ja kognitiivisia vaikeuksia.
(...)
Tutkijat päättelivät, että oireet saattavat itse asiassa liittyä neljään eri oireyhtymään, jotka ovat pysyvä sydämen ja keuhkojen elinvaurio, tehohoidon jälkeinen oireyhtymä (post-intensive-care syndrome), virustartunnan jälkeinen väsymysoireyhtymä (post-viral fatigue syndrome) ja jatkuvat covid-19-oireet.
(...)
Maxwell sanoo BBC:n uutisessa, että osa niistä, jotka olivat seitsemän viikkoa hengityskoneessa voi nyt paremmin kuin osa niistä, joiden sairautta ei ikinä edes testattu. Maxwell huomauttaa myös, että pitkään jatkuvat oireet kuormittavat myös terveydenhuoltoa kovasti. Britanniassa on jo avattu erillisiä klinikoita, joita keskittyvät pitkäkestoisen koronan hoitoon.

Joo-o, nuo koskevat toki vain varsin pientä osaa tartunnan saaneista, mutta eihän sen tarvitsekaan olla kuin pieni osa, niin tulee todella raskaita seurauksia, jos taudin laskee kulkemaan vapaasti läpi väestön.
Lista punaisen kortin saaneista nimimerkeistä: mannym

Pöhisijä

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 38
 • Liked: 155
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #12992 : 17.10.2020, 20:43:04 »
Nämä koko maan kattavat rajoitukset on melko järjettömiä, täällä on ollut 0-1 tartuntaa päivässä ja silti lyödään paikkoja kiinni kuten pahimmilla seuduilla.

Jos olisin diktaattori niin laittaisin rajat kiinni ja pakollisen 2 viikon karanteenin kaikille, sairastaville 1kk tai tarvittaessa enemmän. Sitten voitaisiin jatkaa normaalia elämää eikä tätä pelleilyä.
Nothing lasts... But nothing is lost

simplex

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 703
 • Liked: 4941
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #12993 : 17.10.2020, 20:47:32 »
...
Linkki
Lainaus
Accuracy of the Polymerase Chain Reaction (PCR) test in the diagnosis of acute respiratory syndrome due to coronavirus: a systematic review and meta-analysis
...
In this review, we searched for studies with suspected or diagnosed respiratory infection by the coronavirus in human patients. The PCR technique was adopted in all studies, with minor variations that do not interfere in their accuracy.

The values obtained through the meta-analysis were: sensitivity (86%), specificity (96%), positive likelihood ratio (18.82), a negative likelihood ratio (0.13), and area under the curve (AUC) (0.97).
...
The accuracy of the PCR test for coronavirus diagnosis can change according to the prevalence of the disease.

We can simulate 3 situations:
 • With a prevalence of 50%, common among health professionals with respiratory symptoms, we found a post-test probability of 96%.
 • With a prevalence of 20%, the post-test probability was 84%.
 • With a prevalence of 5%, there is a 55% post-test probability.

As we can observe, even with high sensitivity and specificity of the PCR test for coronavirus diagnosis, we can obtain different results regarding its effectiveness.

We can interpret that when the test is applied in conditions of low prevalence of the disease, it allows a precise diagnosis in 55% of the cases.

Hypothetically, when carrying out a second consecutive test in the same patient, considering a prevalence of 96% (post-test probability of the first test with an initial prevalence of 50%), there is a post-test probability of approximately 100% (diagnostic accuracy).

Eli, herkkyys on 86 %, erottelevuus 96 % (käsittääkseni eri näytteiden välillä) kirjallisuusselvityksen perusteella. Tämän perusteella PCR tunnistanee koronaviruksen muista viruksista, mutta sitten kun taudin yleisyys on matala, tuleekin ongelmia.

Brasilialaisten tutkimus on mahdollisesti vähän huonosti sovellettavissa juuri sars-2 -viruksen tapaukseen. Jos olen ymmärtänyt oikein (viisaammat korjatkoon), niin PCR-testin false positive rateihin voi vaikuttaa merkittävästi se, millaisia primereita (genomisekvenssin pätkiä) yritetään tunnistaa viruksesta. Kaikki tuossa meta-analyysissa käytetyt julkaisut on tehty joko vuonna 2017 tai aiemmin ja julkaisuissa on ilmeisesti käytetty sellaisia PCR-analyyseja, joilla on ollut tarkoitus tunnistaa koronaviruksia noin geneerisesti. Ei siis ole käytetty niitä primereita, joilla sars-2 -virus pyritään tunnistamaan muista viruksista.

Eli sikäli kun ongelmat testeissä johtuvat primerien mahdollisesta päällekkäisyydestä jonkin muun testimateriaalin kanssa, niin tulokset eivät välttämättä ole sovellettavissa sars-2 -viruksen PCR-testeihin. Jos kuitenkin ongelmat ovat testimetodologisia (esim. näytekontaminaatiota prosesseissa), niin silloin tuloksia voisi mahdollisesti käyttää.

Sen sijaan tämä toinen linkkaamasi artikkeli oli mielestäni paljon osuvampi juuri sars-2 -virusta ajatellen:

Toinen juttu aiheesta, juuri kerennyt muste kuivaa.
Lainaus
RT-PCR tests to detect severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) RNA are the operational gold standard for detecting COVID-19 disease in clinical practice. RT-PCR assays in the UK have analytical sensitivity and specificity of greater than 95%, but no single gold standard assay exists.

New assays are verified across panels of material, confirmed as COVID-19 by multiple testing with other assays, together with a consistent clinical and radiological picture. These new assays are often tested under idealised conditions with hospital samples containing higher viral loads than those from asymptomatic individuals living in the community. As such, diagnostic or operational performance of swab tests in the real world might differ substantially from the analytical sensitivity and specificity.
...
Epidemiological and diagnostic performance

    • Overestimating COVID-19 incidence and the extent of asymptomatic infection
...

The current rate of operational false-positive swab tests in the UK is unknown; preliminary estimates show it could be somewhere between 0·8% and 4·0%.
...
To summarise, false-positive COVID-19 swab test results might be increasingly likely in the current epidemiological climate in the UK, with substantial consequences at the personal, health system, and societal levels

Lukaisin tuon artikkelin ja siellä tarjoiltiin false positivejen syiksi mm. seuraavia:
Lainaus
...
Technical problems including contamination during sampling (eg, a swab accidentally touches a contaminated glove or surface), contamination by PCR amplicons, contamination of reagents, sample cross-contamination, and cross-reactions with other viruses or genetic material could also be responsible for false-positive results. These problems are not only theoretical; the US Center for Disease Control and Prevention had to withdraw testing kits in March, 2020, when they were shown to have a high rate of false-positives due to reagent contamination.
...

Tässä on paljon näitä, joita itsekin tarjoilin mahdollisiksi selityksiksi aiemmassa vastauksessani. Tavallaan nuo mahdollisuudet on järjellä helppo ymmärtää.

Nuo mahdolliset kontaminaatiot esimerkiksi näytteenotossa tai analyysissa ovat siitä pirullisia, että niitä ei voi määrittää tekemällä testejä "virusta kantamattomaan väestöön" ja itseasiassa näiden aiheuttama muutos testin spesifisyyteen käyttäytyy eri tavoin kuin aiempaan vastaukseen linkkaamassasi laskurissa. Jos kyse on näytteiden kontaminaatiosta (sekoittumalla) testeissä tai analyysissa, niin tällöin itseasiassa spesifisyys huononee sitä enemmän, mitä enemmän väestössä on oikeita positiivisia tuloksia. Ja tämä vaikuttaa niissä post test probability -laskelmissa itse asiassa siihen suuntaan, että se a posteriori false positive probability ei itseasiassa välttämättä pienene vaan suorastaan kasvaa silloin, kun prevalenssi väestössä kasvaa, koska prevalenssin kasvaessa kasvaa koronaa sisältämättömien näytteiden kontaminaatioriski merkittävästi.

Näillä puheilla ja noiden linkkien lukemisella ostan kyllä sinulta ajatuksen siitä, että nuo false positivet voivat olla pirullinen ongelma erityisesti silloin, jos kontaminaatiota tapahtuu. Mutta tällöin spesifisyys täytyy tosiaan mallintaa prevalenssin funktiona, mikä täytyy huomioida post test probabilityä laskettaessa. Ja tämä tarkastelu tosiaan laskee spesifisyyttä sitä enemmän, mitä enemmän väestössä on tautia. Ongelma ei siis välttämättä korjaudu edes sillä, että otetaan testejä vain sellaisesta joukosta, jossa prevalenssi on suuri.

Toinen mahdollisesti hankala asia voi olla primereina käytettyjen geenisekvenssien samanlaisuus joidenkin liikkeellä olevien toistaiseksi tuntemattomien virusten kanssa. Tuota vaihtoehtoa ei voi täysin poissulkea mitenkään. Jos tuollaista päällekäisyyttä olisi, niin tällöin spesifisyys vaihtelisi ajan funktiona (toisen viruksen levinneisyyden kanssa).

Siitä aiemmasta argumentistani kuitenkin edelleen pidän kiinni, että koronatestien spesifisyys Suomessa (siinä aiemmin käsitelyyssä) 24.8. tilanteessa on ollut vähintään 99,8%. Mutta en tosiaan ole ihan varma siitä, miten hyvin tuota voi soveltaa nykyhetkeen. Jos tosiaan esimerkiksi kontaminaatiota tapahtuu, niin sitä on tosiaan mahdotonta erottaa ainakaan suoraan yksittäisen hetken tuloksia tarkastelemalla.
« Viimeksi muokattu: 18.10.2020, 10:48:00 kirjoittanut simplex »

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 288
 • Liked: 3087
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #12994 : 17.10.2020, 20:59:46 »

Tartuttavaa annosta virusta ei ole vielä kukaan kyennyt määrittelemään, ei edes tuo australialaistutkimus.

Eiköhän "tarvittava" määrä ole yksi ainoa virus joka pääsee kopioittamaan itseään ja siten leviämään.
Virukset kun eivät kykene ryhmätyöhön.

Koko epidemia on samasta syystä alkanut yhdestä ainoasta viruksesta jossain aikanaan.

Teoriassa noin jos kaikki tähdet osuvat kohdilleen*, mutta samalla logiikalla tarvitaan vain yksi (1) meteoriitti sinulle päähän ja olet vainaa.

Tämän hetkisen tiedon valossa sivistynein arvaus on, että yhden viruksen kokoisesta fomiitista kuolemantaudin saaminen ja meteoriitin päähäniskeminen ovat suurinpiirtein samansuuruisia riskejä. Kannattaa pelätä?

* matkalla on monta muttaa, vaikka se teoreettinen yksi virus olisi oikea onnen-wu-hai ja pääsisi soluun replikoimaan itseään, saattaa ketjureaktio silti sammua siihen eikä jatkoa tule - ihmisen puolustusjärjestelmä on monimutkainen ja iskee monella tasolla noihin viruksiin - käytännön tartunnoissa näytetään tarvittavan kunnon reipas saastutus ja kymmeniä ellei satoja liki samanaikaisia onnistumisia, jolloin yhtä monta solua replikoi massiivisesti virusta ja näin immuunipuolustus saturoituu ja "kiinalainen pääsee läpi". Jos haluat banaalin vertauksen niin normi rauhanajan rajavartiomiespari patrulli torjuu ongelmitta parin venäläisen väkisinmaahansaapumisyrityksen. Torjuu varmaan vielä ryhmänkin, RK-62:t papattaen jos ei muu tehoa. Mutta samainen taistelijapari ei sitten enää kyllä torju, jos sieltä onkin kokonainen pataljoona venäläisiä tulossa.
« Viimeksi muokattu: 17.10.2020, 21:07:24 kirjoittanut Ajatolloh »

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 270
 • Liked: 19252
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #12995 : 17.10.2020, 21:24:28 »

Tartuttavaa annosta virusta ei ole vielä kukaan kyennyt määrittelemään, ei edes tuo australialaistutkimus.

Eiköhän "tarvittava" määrä ole yksi ainoa virus joka pääsee kopioittamaan itseään ja siten leviämään.
Virukset kun eivät kykene ryhmätyöhön.

Koko epidemia on samasta syystä alkanut yhdestä ainoasta viruksesta jossain aikanaan.

Teoriassa noin jos kaikki tähdet osuvat kohdilleen*, mutta samalla logiikalla tarvitaan vain yksi (1) meteoriitti sinulle päähän ja olet vainaa.

Tämän hetkisen tiedon valossa sivistynein arvaus on, että yhden viruksen kokoisesta fomiitista kuolemantaudin saaminen ja meteoriitin päähäniskeminen ovat suurinpiirtein samansuuruisia riskejä. Kannattaa pelätä?

* matkalla on monta muttaa, vaikka se teoreettinen yksi virus olisi oikea onnen-wu-hai ja pääsisi soluun replikoimaan itseään, saattaa ketjureaktio silti sammua siihen eikä jatkoa tule - ihmisen puolustusjärjestelmä on monimutkainen ja iskee monella tasolla noihin viruksiin - käytännön tartunnoissa näytetään tarvittavan kunnon reipas saastutus ja kymmeniä ellei satoja liki samanaikaisia onnistumisia, jolloin yhtä monta solua replikoi massiivisesti virusta ja näin immuunipuolustus saturoituu ja "kiinalainen pääsee läpi". Jos haluat banaalin vertauksen niin normi rauhanajan rajavartiomiespari patrulli torjuu ongelmitta parin venäläisen väkisinmaahansaapumisyrityksen. Torjuu varmaan vielä ryhmänkin, RK-62:t papattaen jos ei muu tehoa. Mutta samainen taistelijapari ei sitten enää kyllä torju, jos sieltä onkin kokonainen pataljoona venäläisiä tulossa.

En niinkään ottanut kantaa tartunnan saannin todennäköisyyteen kuin siihen, että jo yksi virus riittää sen tartunnan saamiseen.
Kyse on hivenen kuin lotosta jossa yhdelläkin kupongilla, viruksella, voi "voittaa".
Käytännössä mitä useampia kuponkeja on vetämässä sen suuremmaksi tulee "voiton" todennäköisyys, ja oikein suurella kuponkimäärällä "päävoittoja" osuu samalle "pelaajalle" useampia, jolloin saatu sairaus on vakavampi.

Koska jokainen ihminen on yksilöllinen ja jokainen tilanne on ainutlaatuinen, niin tuskinpa mitään tarkkaa virusten määrää sairastumisen saamiseksi milloinkaan voidaan arvioida kunkin yksilön kohdalla, eikä edes ole käytettävissä menetelmää millä tätä voitaisiin luotettavasti mitata kaikkien muuttujien keskellä.
Käytännössä yksikin sairastunut monistaa elimistössään virusta niin paljon että riittää, ja tähän pitää perustua sairauden torjunta.
Virus edelleenkin tarttuu ihmisestä toiseen, ja sillä edelleenkin on vain rajoitetusti aikaa tähän tartuttamiseen, toivottavasti.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 270
 • Liked: 19252
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #12996 : 17.10.2020, 21:46:14 »
Ongelmana länsimaissa on se, että halutaan istua samaan aikaan kahdella tuolilla.
Halutaan torjua epidemiaa ja halutaan säilyttää talous.
Kun noita tehdään samanaikaisesti niin ei saavuteta kumpaakaan.

Virus on tässä se ensisijainen ongelma, ja Uudesta Seelannista voi kopioida ilmaiseksi menetelmän millä se laitetaan kuriin.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

simplex

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 703
 • Liked: 4941
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #12997 : 17.10.2020, 21:49:44 »
Ongelmana länsimaissa on se, että halutaan istua samaan aikaan kahdella tuolilla.
Halutaan torjua epidemiaa ja halutaan säilyttää talous.
Kun noita tehdään samanaikaisesti niin ei saavuteta kumpaakaan.

Lisäongelmana saattaa olla se, että talouden säilyttämisen ja epidemian torjunnan tuolien kuvitellaan olevan kaksi erillistä tuolia. Ainakin BKT:lla ja koronakuolleisuudella mitattuna nuo vaikuttaisivat viime aikojen havaintojen valossa olevan yksi ja sama jakkara.
« Viimeksi muokattu: 17.10.2020, 22:29:13 kirjoittanut simplex »

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 288
 • Liked: 3087
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #12998 : 17.10.2020, 21:50:09 »

En niinkään ottanut kantaa tartunnan saannin todennäköisyyteen kuin siihen, että jo yksi virus riittää sen tartunnan saamiseen.
Kyse on hivenen kuin lotosta jossa yhdelläkin kupongilla, viruksella, voi "voittaa".

Tuon hokemisessa ei ole järkeä. Myös yhteen meteoriittiin voi kuolla. Eipä täällä kukaan kierrä hokemassa tuota meteoriittiasiaa? Miksi sitä tehdään sitten tässä virusasiassa? Koska ei ymmärretä asian todellista riskiä (järjettömän pieni, käytännössä kannattaa ignoroida)?

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 270
 • Liked: 19252
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #12999 : 17.10.2020, 22:04:07 »

En niinkään ottanut kantaa tartunnan saannin todennäköisyyteen kuin siihen, että jo yksi virus riittää sen tartunnan saamiseen.
Kyse on hivenen kuin lotosta jossa yhdelläkin kupongilla, viruksella, voi "voittaa".

Tuon hokemisessa ei ole järkeä. Myös yhteen meteoriittiin voi kuolla. Eipä täällä kukaan kierrä hokemassa tuota meteoriittiasiaa? Miksi sitä tehdään sitten tässä virusasiassa? Koska ei ymmärretä asian todellista riskiä (järjettömän pieni, käytännössä kannattaa ignoroida)?

Ehkäpä tilanne muuttuu siinä vaiheessa kun noita meteoriitteja alkaa tipahtelemaan miljardeja ympäri maailmaa monin paikoin.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 440
 • Liked: 33519
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13000 : 17.10.2020, 22:26:20 »

En niinkään ottanut kantaa tartunnan saannin todennäköisyyteen kuin siihen, että jo yksi virus riittää sen tartunnan saamiseen.
Kyse on hivenen kuin lotosta jossa yhdelläkin kupongilla, viruksella, voi "voittaa".

Tuon hokemisessa ei ole järkeä. Myös yhteen meteoriittiin voi kuolla. Eipä täällä kukaan kierrä hokemassa tuota meteoriittiasiaa? Miksi sitä tehdään sitten tässä virusasiassa? Koska ei ymmärretä asian todellista riskiä (järjettömän pieni, käytännössä kannattaa ignoroida)?

Montako ihmistä kuoli viime vuonna meteoriitin seurauksena ja moniko on vammautunut tavalla, jonka seurauksia emme vielä tiedä? Jostain syystä korona nyt sattuu huolettamaan melko useaa ihmistä ja ymmärtääkseni se huoli perustuu ihan oikeaan tietoon sairaalahoitoon joutuneista ihmisistä toisin kuin vaikkapa ilmastouskonto, joka on pelkkiä apogeettojen satuja kunnes toisin todistetaan.
Isoisäni taisteli Raatteen tiellä. Minun pitää vain pysyä kotona.

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Freedom is never more than one generation away from extinction. - Reagan

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 552
 • Liked: 27750
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13001 : 17.10.2020, 23:10:45 »
Nämä koko maan kattavat rajoitukset on melko järjettömiä, täällä on ollut 0-1 tartuntaa päivässä ja silti lyödään paikkoja kiinni kuten pahimmilla seuduilla.

Jos olisin diktaattori niin laittaisin rajat kiinni ja pakollisen 2 viikon karanteenin kaikille, sairastaville 1kk tai tarvittaessa enemmän. Sitten voitaisiin jatkaa normaalia elämää eikä tätä pelleilyä.

0-1 tartuntaa päivässä (siis vaikka joka toinen päivä yksi tartunta) olisi aika paljon tartuntoja esim. Ylitorniolla

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ylitornio

Lainaus
Kunnassa asuu 3 905 ihmistä

jolloin kannattaisi kunta lyödäkin kiinni. Varsinkin, kun virusinfektioilla on taipumus kiihtyä ja levitä, jos nyt tulee 7 tautista 14 vrk:ssa, niin kohta tulee paljon enemmän.

Helsingin tautimääriä eli lukemia ei siis voi suoraan verrata tuppukylien lukemiin, jotka näyttävät vaatimattomilta, mutta vaatimattomiahan tuppukylät ovat kauttaaltaan jos mahtava pääkaupunkiseutu (hirveä monipuolinen ongelmavyyhti) asetetaan rinnalle.

En tosin tiedä mistä tuppukylästä puhut, mutta on niitä vielä esimerkkiäni pienempiä paikkakuntia. Otin tuon kun siellä on koronaa ollut uutisotsikoiden edestä.

***************************

Oliko tämä jo täällä?

  Analyysi: Hallituksen koronatoimet muuttumassa sekamelskaksi

https://yle.fi/uutiset/3-11599112

Lainaus
  Hallitus karttaa valmiuslakia, mutta ei onnistu laatimaan selkeitä koronaohjeita, politiikan toimittaja Pirjo Auvinen arvioi. 

Ei ole ensimmäinen naistoimittaja, joka uskaltaa kritisoida ja suorastaan moittia Marinin hallitusta.
Ja nimenomaan naistoimittaja, mies varmasti haukuttaisiin sovinistiksi alta aikayksikön.

Sen verran korjaan kritiikkiä, että sekamelskaa se on ollut alusta alkaen.

Lainaus
  ...
Mutta tartuntatautilain muutosten lisäksi hallitus katsoi torstaina tarpeelliseksi laatia vielä uusia suosituksia (siirryt toiseen palveluun). Niitä kutsuttiin alueellisten päätöksentekijöiden työkalupakiksi, joka sisältää eri käyttöohjeet taudin eri vaiheessa oleville alueille. Niiden mukaisiin rajoitustoimiin hallitus haluaisi alueiden ryhtyvän.

Pahojen kielten mukaan työkalupakin nimi olisi voinut olla myös "Vapaavuori kuriin". Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) kun on kovin sanoin arvostellut esimerkiksi hallituksen ravintolarajoituksia. Lisäksi pääkaupunkiseudun koordinaatioryhmä on tehnyt ihan omia, esimerkiksi työpaikkoja koskevia maskilinjauksiaan (siirryt toiseen palveluun).

Tautitilanne pahenee, mutta yksittäisen suomalaisen kannalta suositusten, määräysten ja linjausten sekamelska vain lisääntyy.

Hallituksen toive on, ettei maa hiljenisi kuin poikkeusolojen aikaan, vaan elämä jatkuisi niin mahdollisimman normaalina. Mutta talouden pyörät eivät pyöri, jos epätietoisen suomalaisen ainoa selviytymiskeino on sama kuin minkä sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi radion Ykkösaamussa.

Varhilan mukaan jos ei tiedä mitkä rajoitustoimet ovat, niin kannattaa toimia pahimman vaihtoehdon mukaan. Mutta jos niin tehdään, silloin kuljetaan vain välttämättömät välit, kotoa ehkä ruokakauppaan ja takaisin. Niin kulutetaan vain välttämätön, ja niin erakoidutaan omiin oloihin.

Nyt hallituksen koronarajoitusten punainen lanka on kadonnut. Selkeys pitäisi olla kansalaisten ja elinkeinonharjoittajien oikeus myös koronarajoituksissa.

Toisaalta hallitus syyttää paikallistasoa, että nämä eivät ole olleet ripeitä ja toimineet, mutta sitten kun kaupunki tai kunta toimii, ja etenkin jos annetaan maskisuosituksia/ määräyksiä, niin taas on hallitus syyttelemässä.

***************************

  Osmo Soininvaaran havainto Suomen koronatilanteesta: ”Nyt voi jo sanoa, että epidemian kasvuvauhti on taittunut - Tältä erää”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/osmo-soininvaaran-havainto-suomen-koronatilanteesta-nyt-voi-jo-sanoa-etta-epidemian-kasvuvauhti-on-taittunut-talta-eraa/c322c392-61eb-4c8d-a048-50f882d92bd7

Lainaus
Suomen koronaepidemian toisen aallon etenemistä päivittäin blogissaan seuraava vihreiden vaikuttaja ja kunnallispoliitikko Osmo Soininvaara arvioi epidemian vauhdin hellittäneen ainakin tällä erää.

”Tämän päivän päivitys tehty. Nyt voi jo sanoa, että epidemian kasvuvauhti on taittunut - tältä erää”, hän kommentoi Twitterissä.   

Itse en ole noin optimistinen.

***************************

Li Andersson Ykkösaamussa: Tässä tilanteessa Suomi voitaisiin sulkea uudelleen – ”Meillä on edessä pitkä talvi”     

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/li-andersson-ykkosaamussa-tassa-tilanteessa-suomi-voitaisiin-sulkea-uudelleen-meilla-on-edessa-pitka-talvi/d3aa35d2-e5be-4110-b560-19c8efbf31fd

Lainaus
...
  ”Lähtökohta on se, että yritetään alueellisilla toimenpiteillä hallitsemaan tartuntatilannetta ja pyritään sitä kautta saamaan tapaukset vähenemään. Yhteiskunnan kokonaan sulkemisen yhteiskunnallinen, inhimillinen ja taloudellinen hinta olisi vielä kovempi nyt, kun se tehdään uudestaan, kuin mitä se oli viime keväänä.”

Anderssonin mukaan mitään keinoja ei kuitenkaan suljeta pois.

”Aina pitää olla valmius toimia sillä tavalla kuin tautitilanne edellyttää. Keskeisin tavoite on tietenkin se, että me saamme epidemian hallintaan ja tautitapaukset vähenemään.”

Etäopetukseen palaaminen perusopetuksessa vaatisi Anderssonin mukaan sekä valmiuslain käyttöön ottamista että poikkeustilan julistamista.

”Tartuntatautilain muutokset eivät riitä koko perusopetuksen sulkemiseen. Paikallisilla viranomaisilla on mahdollisuus siirtyä myös perusopetuksen puolella vuorottelujärjestelmään turvallisuuden takaamiseksi.”

Anderssonin mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta THL:ltä saatujen tietojen valossa näyttää siltä, että jatkotartunnat kouluissa ja oppilaitoksissa ovat erittäin harvinaisia.

...

Minulla on sellainen fiilis, että ties  vaikka valmiuslakikin vielä otetaan toistamiseen käyttöön.
« Viimeksi muokattu: 18.10.2020, 02:09:18 kirjoittanut Emo »

hamppari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 972
 • Liked: 2890
 • Olisipa alkuräjähdys ollut suutari
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13002 : 18.10.2020, 04:45:05 »
Joskus kuullut väitteen, että viimeisen 100 vuoden aikana on kuollut yksi ihminen meteorin törmäykseen. Ei muistu sellaisia uutisia mieleen, joten saattaa hyvin pitää paikkansa. Koronaan on kuollut vajaan vuoden aikana miljoona ihmistä. En pitäisi noiden sattumien todennäköisyyksiä mitenkään vertailukelpoisina.

Tuon Soinivaaran kannattaisi pitää mölyt mahassaan, vaikka kuinka on tehnyt nyt omasta mielestään ihan järjettömän hienon tieteellisen havainnon. Olisi ensin katsonut vaikka muiden maiden tartuntakäyriä ja ehkä havainnut, että nousuvaiheessa välillä tulee laskupäiviä ja syntyy lokaaleja huippuja mutta nousu jatkuu taas kohta kohti uusia huippuja. Saattaahan se olla, että huiput on jo nähty. Ainakin suomalaiset ovat alkaneet kauppaindikaattorin ja kännihuutoindikaattorin mukaan käyttäytyä varovaisemmin. Ja monet alkaneet pitää niitä hengenvaarallisia maskejakin. Rohkenen kuitenkin epäillä.
"Onhan näitä sairauksia ja epidemioita, joista koronavirus ei todellakaan ole niitä pahimpia ja hurjimpia.
Kovin pieni tussahdus tästä tulee joka tapauksessa talouteen.
Näitä tulee ja menee koko ajan." -Pekka Seppänen, 11.2.2020 YLE-Jälkipörssi

Sir

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 399
 • Liked: 98
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13003 : 18.10.2020, 07:33:46 »
Tuon Soinivaaran kannattaisi pitää mölyt mahassaan, vaikka kuinka on tehnyt nyt omasta mielestään ihan järjettömän hienon tieteellisen havainnon. Olisi ensin katsonut vaikka muiden maiden tartuntakäyriä ja ehkä havainnut, että nousuvaiheessa välillä tulee laskupäiviä ja syntyy lokaaleja huippuja mutta nousu jatkuu taas kohta kohti uusia huippuja. Saattaahan se olla, että huiput on jo nähty. Ainakin suomalaiset ovat alkaneet kauppaindikaattorin ja kännihuutoindikaattorin mukaan käyttäytyä varovaisemmin. Ja monet alkaneet pitää niitä hengenvaarallisia maskejakin. Rohkenen kuitenkin epäillä.

Siis käsittääkseni Soininvaara katsoo 7:n päivän keskiarvoistettua lukua, ei päivittäisi tietoja.

Tässä kolmen isoimman (covid-luvuilla) Euroopan maan käyrät: Espanja, Ranska, Britannia. Sen puoleen Ranskassa kuin Britanniassakaan ei ole samanlaista laskua toisessa aallossa kuin Suomen datassa on juuri nyt nähtävissä. Espanjan datassa on, ja se onkin ollut laskusuunnassa siitä lähtien, kun sen dataan tuli tuon Suomen datan mukainen mutka.

Millaisia maskeja siellä teillä päin oikein käytetään, jos ne hengenvaarallisia ovat? Suurin osa maskityypeistä pelastaa henkiä. Tätä mieltä ovat suunnilleen kaikki maailman terveysasiantuntijat tällä hetkellä. Tässä Naturen juttu asiasta.
trumpery = something without use or value; rubbish; trash; worthless stuff. Dictionary.com

simplex

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 703
 • Liked: 4941
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13004 : 18.10.2020, 08:36:18 »
  Osmo Soininvaaran havainto Suomen koronatilanteesta: ”Nyt voi jo sanoa, että epidemian kasvuvauhti on taittunut - Tältä erää”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/osmo-soininvaaran-havainto-suomen-koronatilanteesta-nyt-voi-jo-sanoa-etta-epidemian-kasvuvauhti-on-taittunut-talta-eraa/c322c392-61eb-4c8d-a048-50f882d92bd7

Lainaus
Suomen koronaepidemian toisen aallon etenemistä päivittäin blogissaan seuraava vihreiden vaikuttaja ja kunnallispoliitikko Osmo Soininvaara arvioi epidemian vauhdin hellittäneen ainakin tällä erää.

”Tämän päivän päivitys tehty. Nyt voi jo sanoa, että epidemian kasvuvauhti on taittunut - tältä erää”, hän kommentoi Twitterissä.   

Itse en ole noin optimistinen..

Itse olen varovaisen optimistinen tämän asian suhteen. Kyllä viimeisen vähän reilun viikon testituloksista on nähtävissä, että pahin kasvu on ainakin hetkellisesti taittunut. Jos aiempi eksponentiaalinen kasvu olisi jatkunut viime viikon, niin käyrä menisi kyllä vauhdilla toiseen suuntaan. Tartuntoja tulisi jo jotain luokkaa 500 päivässä ja 7 päivän (viivästetty) keskiarvokin olisi todennäköisesti kivunnut jo lähemmäs 400 tapausta päivässä.

Kasvun taittuminen nyt tarkoittaa sitä, että ihmisten käyttäytyminen on muuttunut koronan estämisen kannalta aiempaa suotuisammaksi jossain syys- ja lokakuun taitteessa. Tuo on suunnilleen samaan aikaan kun ravintoloiden uusista rajoituksista alettiin puhua. (Ne, jotka otettiin käyttöön vasta myöhemmin.) Ehkä tämä herätti ihmiset muuttamaan riskikäyttäytymistä?

Mielestäni on hienoa, jos ihmiset ovat käyttäytymisellään saaneet tilanteen taittumaan tällä tavalla. Toivottavasti keskimäärin myös ymmärretään, että tilanne ei ole ohi, vaan kurinalaisuutta tarvitaan jatkossakin. Parhaimmillaan tämän havainnon voi ottaa positiivisena palautteena ja kannustuksena tarvittavan itsekurin jatkamiseen: kun toimitaan yhdessä tilanteen rajoittamiseksi, niin se näkyy varsin nopeasti myös tartuntakäyrissä ja näin tilannetta saadaan paremmin hallittua.

Kuluneen viikon osalta koulujen syysloma ja sen tapahtumat ovat varsin ratkaisevassa roolissa sen suhteen, jatkuuko hyvä kehitys lähitulevaisuudessa. Eli onko lomaillu epidemian näkökulmasta katsoen vastuullisesti vai onko oltu lomalla myös koronasta. Tämä selviää ensi viikolla. Syysloma katkoo ainakin kouluissa tulevat kontaktit ja myös moni harrastustoiminta on ollut  lomalla tämän viikon.

Yksi seurattava asia on myös se, miten tilanne etenee alueittain tai ikäryhmittäin. Tästä näkee sen, onko kasvu taittunut laajemmin vai kohdistuuko se vain johonkin osapopulaatioon.

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 717
 • Liked: 2574
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13005 : 18.10.2020, 08:48:50 »
Lukiessani tuota Naturen kirjoitusta tajusin, että väite: "oireettomat eivät levitä" on myös maskivastainen. Noin ollessahan oireet paljastaisivat levittäjän, ja silloin pitäisi muutenkin pysyä kotona. En tunne lääketiedettä niin hyvin, että osaisin päättää onko tämä järkevä nollahypoteesiksi hengitystieinfektiolle vai kummallinen ad hoc -oletus. Ehkä joku hommalääkärimme voisi kommentoida tuota?

Aivan toinen ajatus bileistä. Niissä kävijöiden tartuntariski on suurempi kuin osallistujalukumäärä antaisi yksin olettaa. Perustelen tätä esivalinnalla osallistujien koronantorjuntahalun suhteen. Etsisin tämän takia koronapommeja juuri kaikista juhlista ja festareista.
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

simplex

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 703
 • Liked: 4941
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13006 : 18.10.2020, 09:05:30 »
Lukiessani tuota Naturen kirjoitusta tajusin, että väite: "oireettomat eivät levitä" on myös maskivastainen. Noin ollessahan oireet paljastaisivat levittäjän, ja silloin pitäisi muutenkin pysyä kotona. En tunne lääketiedettä niin hyvin, että osaisin päättää onko tämä järkevä nollahypoteesiksi hengitystieinfektiolle vai kummallinen ad hoc -oletus. Ehkä joku hommalääkärimme voisi kommentoida tuota?

Aivan toinen ajatus bileistä. Niissä kävijöiden tartuntariski on suurempi kuin osallistujalukumäärä antaisi yksin olettaa. Perustelen tätä esivalinnalla osallistujien koronantorjuntahalun suhteen. Etsisin tämän takia koronapommeja juuri kaikista juhlista ja festareista.

En ole hommalääkäri, mutta kommentoin CDC:n sivuilta löytyvällä tiedolla.

Ei tuo kai tuo oireettomana tartuttaminen ihan tavatonta ole esimerkiksi influenssassa:
https://www.cdc.gov/flu/about/disease/spread.htm
Lainaus
...
When Flu Spreads

People with flu are most contagious in the first three to four days after their illness begins.  Most healthy adults may be able to infect others beginning 1 day before symptoms develop and up to 5 to 7 days after becoming sick. Children and some people with weakened immune systems may  pass the virus for longer than 7 days.

Symptoms can begin about 2 days (but can range from 1 to 4 days)  after the virus enters the body. That means that you may be able to pass on the flu to someone else before you know you are sick, as well as while you are sick. Some people can be infected with the flu virus but have no symptoms. During this time, those people may still spread the virus to others.
...

Koronan tapauksessa tosin taitaa olla niin, että esimerkiksi influenssaa isompi osa leviämisestä tapahtuu oireettomana aikana. Johtuisikohan tuo sekä oireettoman ajan mahdollisesti pidemmästä kestosta ja myös siitä, että oireelliset ovat nyt korostetusti kotona ja pois muiden keskuudesta.

Eli ainakin tätä taustaa vasten on hieman erikoinen lähtöoletus, että oireettomat eivät tartuttaisi ollenkaan. Mutta toisaalta oletu siitä, että merkittävin osa tartunnoista tapahtuisi vasta oireellisena aikana saattaisi olla perusteltu esimerkiksi influenssaa pohjatietona käyttäessä. Ja epidemian torjunnassa tietysti keskeistä on saada estettyä riittävän suuri osuus jatkotartunnoista (väestötasolla).
« Viimeksi muokattu: 18.10.2020, 09:15:25 kirjoittanut simplex »

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 288
 • Liked: 3087
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13007 : 18.10.2020, 11:01:44 »
Joskus kuullut väitteen, että viimeisen 100 vuoden aikana on kuollut yksi ihminen meteorin törmäykseen. Ei muistu sellaisia uutisia mieleen, joten saattaa hyvin pitää paikkansa. Koronaan on kuollut vajaan vuoden aikana miljoona ihmistä. En pitäisi noiden sattumien todennäköisyyksiä mitenkään vertailukelpoisina.

Unohditko tahallasi, että puhuimme riskistä saada kuolettava tartunta 28 vuorokautta vanhasta koronamällistä tuon meteoriittivertauksen kohdalla?

Kyllä se riski on meteoriootin päähänosumisen luokkaa.  Jos riski saada tartunta noin vanhasta mällistä on P1=0.0000000001 luokkaa ja koronakaan ei mikään ebola ole vaan kuitenkin yleensä kohtalaisen lievä tauti, fataalin taudin riski väestössä keskimäärin lienee P2=0.001 luokkaa niin lopputulos eli kokonaisriski on P1 x P2. Hyvin pieni luku.


Ehkäpä tilanne muuttuu siinä vaiheessa kun noita meteoriitteja alkaa tipahtelemaan miljardeja ympäri maailmaa monin paikoin.

No nyt siirtelet sinäkin jo maalitolppia ja ehkäpä jopa pelikentän paikkaa.

Muistuttelen vain mieleen alkuperäistä kontekstia eli täysin labraolosuhteissa (aika luonnottomissakin) tehtyä tieteellistä koetta, jossa erilaisille pinnoille laitettiin keskikokoinen virusmälli ja sitten odoteltiin ja otettiin säännöllisin väliajoin petri-maljalle viljelysample kasvualustalle (joka ei vastaa ihmistä mitenkään).

Aivan sama vaikka niitä mällejä olisi miljardi, ei se silti muutu se lopputulema, että todellisissa olosuhteissa virus puoliintuu nopeasti ja todellisissa olosuhteissa on vastassa ihmisen immuunipuolustus eikä labra-tädin viljelyalusta, jossa on oikein ihana ja helppo replikoitua.

Virusmällistä ehkä voi saada taudin tyhjää suuremmalla todennäköisyydellä  max. vuorokauden päästä mutta ei enää 28 vuorokauden päästä kuten "vastuullinen" valtamedia yrittää pelotella. Todennäköisesti riski saada tartunta fomiitista ei ole edes 1 vrk eli 24 tuntia. Riippuen vähän millaisella pinnalla ja missä olosuhtessa fomiitti on, tartunta riski on muutamia minuutteja tai max tunteja. Tällöinkin tartuntariski ei ole 100% vaan huomattavasti kohtuullisempi prosentti. En osaa sanoa mikä se on kun sitä ei ole ihmeemmin tutkittu tai pohdittu, mutta epäsuorasti päättelemällä muutamista tapauskuvauksista arvelisin että muutaman prosentin riski max (tällöinkin vaaditaan että itse koehenkilö on vastuuton eli klämmää käsillään likaisia pintoja ja sitten vie kätensä jotenkin limakalvoilleen, eikä taatusti käytä käsidesiä tms).

Sekin on fakta, että fomiittiperäisiä tartuntoja koronasta on todetty vähän. Jo siitä "huipputasoa keskiverrompi" kansanajattelija osaa tehdä johtopäätöksen, etteivät ne virusmällit taida olla kovin vaarallisia kovin montaa tuntia, vuorokausista nyt puhumattakaan.

Wuhanin bussista (klassinen keissi jo maaliskuulta, lienen kirjoittanut siitä täällä joskus) saatiin yksi hyvin todennäköisesti fomiittiperäinen tartunta. Se oli noin puolisentuntia sen jälkeen kun alkuperäinen tartuntalähde oli poistunut köhimästä bussista. Muita tapauksia ei todettu fomiittiperäisinä tartunnanlähteen poistumisen jälkeen. Tuostakin voi jo jotain päätellä. Bussi oli kuitenkin jatkuvasti käytössä tuon alkuperäisen saastutusajon jälkeenkin useamman vuorokauden eli potentiaalia olisi kyllä ollut kun vain olisi ollut elinvoimaista viirusta tarjolla. Ei ollut.
« Viimeksi muokattu: 18.10.2020, 11:21:54 kirjoittanut Ajatolloh »

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 843
 • Liked: 3695
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13008 : 18.10.2020, 11:59:04 »
Kasvun taittuminen nyt tarkoittaa sitä, että ihmisten käyttäytyminen on muuttunut koronan estämisen kannalta aiempaa suotuisammaksi jossain syys- ja lokakuun taitteessa. Tuo on suunnilleen samaan aikaan kun ravintoloiden uusista rajoituksista alettiin puhua. (Ne, jotka otettiin käyttöön vasta myöhemmin.) Ehkä tämä herätti ihmiset muuttamaan riskikäyttäytymistä?

Mielestäni on hienoa, jos ihmiset ovat käyttäytymisellään saaneet tilanteen taittumaan tällä tavalla. Toivottavasti keskimäärin myös ymmärretään, että tilanne ei ole ohi, vaan kurinalaisuutta tarvitaan jatkossakin. Parhaimmillaan tämän havainnon voi ottaa positiivisena palautteena ja kannustuksena tarvittavan itsekurin jatkamiseen: kun toimitaan yhdessä tilanteen rajoittamiseksi, niin se näkyy varsin nopeasti myös tartuntakäyrissä ja näin tilannetta saadaan paremmin hallittua.

Näin itsekin ajattelen. Mikäli Soininvaaran laskelmat pitää paikkaansa, niin käänne on nähtävä yksinomaan positiivisena asiana. Sen pitäisi rohkaista kaikkia toimimaan entistä vastuullisemmin, koska "hei, nämä toimethan toimii, ehkä meillä on sittenkin vielä toivoa". Sillä jos tartunnat saadaan painettua lähelle nollaa, niin elämä voi muuttua taas normaaliksi. Ei tarvitsekaan palata etätöihin eikä kouluja ja oppilaitoksia tarvitsekaan sulkea. Nuoriso pääsee taas yökerhoihin ja aikuisväestö teatteriin. Jopa lätkämatsia pääsee taas katsomaan, jolloin se oma suosikkijoukkue ei ehkä menekään konkurssiin. Näiden luulisi olevan ihan kohtuullisia kannustimia jokaiselle ponnistelemaan jatkossa vieläkin enemmän.

Toki jonkun pitäisi nuo sanoa julkisesti ja niin, että kaikki asian ymmärtää.
 

Tuomionenkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 538
 • Liked: 3398
 • Äärivalkoinen etnonationalisti
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13009 : 18.10.2020, 13:33:38 »
Uutta/ vanhaa päivitystä koronaviruksesta:

Lainaus
18.10. klo 8.15 Japanilaistutkimus: Koronavirus säilyy iholla jopa yhdeksän tuntia

Koronavirus säilyy ihmisen iholla aktiivisena jopa yhdeksän tunnin ajan, sanovat japanilaitutkijat. Aika on huomattavasti pidempi influenssaviruksiin verrattuna, sillä se säilyy iholla aktiivisena alle kaksi tuntia, todetaan Clinical Infectious Diseases -tiedejulkaisussa julkaistussa tekstissä.

Tutkijoiden mukaan tämä korostaa hyvän käsihygienian merkitystä koronaviruksen vastaisessa taistelussa. Käsidesi vaikuttaa iholla olevaan virukseen jo 15 sekunnin jälkeen. Sama pätee sekä koronavirukseen että influenssaviruksiin.

Sekä:

Lainaus
18.10 klo 1.35 NYT: Paavin kanssa samassa asunnossa asuvalla on todettu koronatartunta

Paavi Franciscuksen kanssa samassa asunnossa asuvalla ihmisellä on todettu koronvirustartunta, kertoo New York Times -leht (siirryt toiseen palveluun)i (NYT). Vatikaani kertoi lehden mukaan asiasta lauantaina.

Positiivisen koronatestituloksen saanut oireeton henkilö on siirretty pois paavin asunnosta. Tartunnan saanut on NYT:n mukaan laitettu väliaikaisesti eristykseen. Yhtä lailla eristykseen ovat joutuneet myös henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartunnan saaneen kanssa.

Tuore tartunta on lisännyt entisestään huolia 83-vuotiaan paavin turvallisuudesta.

Katolisen uutistoimisto CNA:n mukaan paavia suojeleva sveitsiläiskaarti kertoi torstaina, että yhteensä yhdellätoista kaartin jäsenellä on varmistettu koronatartunta.

Linkki uutiseen:
https://yle.fi/uutiset/3-11212596

Jälkimmäinen uutinen herättää mielessäni erinäisiä ajatuksia.

Paavi Franciscus tunnetaan jo ennestään ultra-mokuttajana.
Lisäksi hänellä on erikoinen, mielestäni lähes sairaalloinen fetissi, kontata ja madella "pakolaisten" jaloissa näitä suudellen.
Ei ole tervettä tuollainen.« Viimeksi muokattu: 18.10.2020, 13:42:51 kirjoittanut Tuomionenkeli »
AKS:n, Vihan veljien, Lapuan liikkeen, IKL:n ja Suojeluskuntien henkistä perintöä kunnioittaen.

Ei oikeutta maassa saa, Ken itse sit' ei hanki.

simplex

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 703
 • Liked: 4941
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13010 : 18.10.2020, 17:45:53 »
HS:n seurannasta:
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006665452.html
Lainaus
Ilkka-Pohjalainen: Vaasalaisessa hoivakodissa lähes kaikilla asukkailla on todettu koronavirustartunta

Vaasan Sundomissa sijaitsevassa Kårkullan hoivakodissa lähes kaikilla asukkailla on todettu koronavirustartunta, uutisoi sanomalehti Ilkka-Pohjalainen.

Hoivakodissa on kaikkiaan yhdeksän asukasta, ja heistä kahdeksalla on todettu tartunta.Myös hoivakodin henkilökunnalla on todettu koronavirustartuntoja. Työntekijöitä on yhteensä 18, ja heistä yhdeksällä on todettu tartunta. Yhteensä tartuntoja on todettu 17.

"Sairaalassa on yksi henkilö, joka on siellä jo aiemmin (koronavirustartuntojen käytyä ilmi Kårkullassa) ollut", Vaasan kaupungin ylilääkäri Heikki Kaukoranta kertoo Ilkka-Pohjalaiselle.

Kaukorannan mukaan sairaalassa olevan henkilön tila ei ole kriittinen. Muut hoivakodin asukkaat voivat Kaukorannan mukaan hyvin, ja heitä hoidetaan heidän omissa huoneissaan.

Lehden mukaan ensimmäiset tartunnat todettiin hoivakodissa tiistaina. Koko yksikkö asetettiin silloin karanteeniin.
...

Suomessa on viranomaisten toimesta mainostettu hiukan sitä, että "vanhukset on opittu suojaamaan". Taitaa olla kuitenkin niin, että kesällä onnistunut suojaus perustuu vain siihen, että koronavirus ei ollut silloin levinnyt laajalle väestössä. Kun tartunnat pääsevät leviämään laajemmin, virus löytää tiensä sitten noihin hoivayksiköihinkin. Ei ole tämäkään asia taida olla kovin eri tavoin kevääseen verrattuna.
« Viimeksi muokattu: 18.10.2020, 18:16:46 kirjoittanut simplex »

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 433
 • Liked: 29615
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13011 : 18.10.2020, 17:48:20 »
Päivän katsaus Kampin keskuksen maskinkäyttötasoon (keskeinen metroaseman yhteydessä sijaitseva kauppakeskus, jos ei ole tuttu): heikko. Erityisesti haittamaahanmuuttajia ja vihervasemmiston äänestäjäkuntaprofiiliin uppoavia ei kiinnosta lainkaan. Muita kiinnostaa aivan liian vähän.

Ilmeisesti tilanteen on edettävä Vaasan tasolle (joka RKP:n puhuvan ministeripään mukaanhan on "menestys", tai jotain vastaavaa alueen suhteellisen tarttuvuusluvun lähennellessä jopa neljää sataa) jotta ne saakelin maskit saadaan pysymään naamalla myös julkisten liikennevälineiden ulkopuolella, joista itseasiassa väittäisin että maskinkäyttöaste on ehkä laskenut parina viime päivänä. Ilmeisesti korona pitää matkustajien mielestä tartunnoista lomaa viikonloppuna...
« Viimeksi muokattu: 18.10.2020, 17:50:53 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 568
 • Liked: 9559
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13012 : 18.10.2020, 18:13:33 »
Päivän katsaus Kampin keskuksen maskinkäyttötasoon (keskeinen metroaseman yhteydessä sijaitseva kauppakeskus, jos ei ole tuttu): heikko. Erityisesti haittamaahanmuuttajia ja vihervasemmiston äänestäjäkuntaprofiiliin uppoavia ei kiinnosta lainkaan. Muita kiinnostaa aivan liian vähän.

Ilmeisesti tilanteen on edettävä Vaasan tasolle (joka RKP:n puhuvan ministeripään mukaanhan on "menestys", tai jotain vastaavaa alueen suhteellisen tarttuvuusluvun lähennellessä jopa neljää sataa) jotta ne saakelin maskit saadaan pysymään naamalla myös julkisten liikennevälineiden ulkopuolella, joista itseasiassa väittäisin että maskinkäyttöaste on ehkä laskenut parina viime päivänä. Ilmeisesti korona pitää matkustajien mielestä tartunnoista lomaa viikonloppuna...
No maskin käytön ignooraus mamuille ja oikeastaan muillekin nuorille ihmisille on usein ns macho asia, kukaan ei halua olla nössö joka pelkää pikkuflunssaa tai sosiaalinen status laskee. Nuoret ja mamut pelaa vielä tuollaisia sosiaalisia macho leikkejä, yleensä vähän vanhemmat ei enää jaksa tuollaisia leikkejä. Maskipakko olisi helpotus monille nuorille koska silloin ne voisi pitää sitä, ilman leimautumista nössöksi. Suositus ei riitä.
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 843
 • Liked: 3695
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13013 : 18.10.2020, 19:02:15 »
Päivän katsaus Kampin keskuksen maskinkäyttötasoon (keskeinen metroaseman yhteydessä sijaitseva kauppakeskus, jos ei ole tuttu): heikko. Erityisesti haittamaahanmuuttajia ja vihervasemmiston äänestäjäkuntaprofiiliin uppoavia ei kiinnosta lainkaan. Muita kiinnostaa aivan liian vähän.

Suhtautuminen koronaan ei seuraa poliittisia jakolinjoja eikä maskeista ja muista turvatoimista kieltäydy vain haittamaahanmuuttajat ja vihervasemmisto vaan valitettavasti joukkoon kuuluu myös oikeistohönöt ala Jouko Piho, jotka eivät usko koko viruksen olemassaoloon vaan pitävät sitä illuminaatin salaliittona. Tämä porukka ei ole ihan pieni ja sen jäseniä löytyy myös nuivista tyyliin QAnon.

Varmaan suurin osa Kampin maskittomista on maskittomia ihan vaan piittaamattomuuttaan ja alkavat kyllä suojaimia käyttää, jos käskyt on riittävän selkeitä, mutta sitten on tuo hörhöjen kova ydin joka ei maskia pue eikä turvavälejä pidä ellei hommalle laiteta kunnon uhkasakkoa. Jopa haittamamu laittaa maskin päähän jos on pelkona diskorahan vähentyminen.
« Viimeksi muokattu: 18.10.2020, 19:05:31 kirjoittanut justustr »

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 433
 • Liked: 29615
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13014 : 18.10.2020, 19:07:56 »
Päivän katsaus Kampin keskuksen maskinkäyttötasoon (keskeinen metroaseman yhteydessä sijaitseva kauppakeskus, jos ei ole tuttu): heikko. Erityisesti haittamaahanmuuttajia ja vihervasemmiston äänestäjäkuntaprofiiliin uppoavia ei kiinnosta lainkaan. Muita kiinnostaa aivan liian vähän.

Suhtautuminen koronaan ei seuraa poliittisia jakolinjoja eikä maskeista ja muista turvatoimista kieltäydy vain haittamaahanmuuttajat ja vihervasemmisto vaan valitettavasti joukkoon kuuluu myös oikeistohönöt ala Jouko Piho, jotka eivät usko koko viruksen olemassaoloon vaan pitävät sitä illuminaatin salaliittona. Tämä porukka ei ole ihan pieni ja sen jäseniä löytyy myös nuivista tyyliin QAnon.

No, sanotaan että en usko oikeistohörhöjen olevan kovinkaan suuri demografinen otos näistä Kampin maskittomista, eivät ne ole iso osuus oikeistostakaan. (Sinällään kyllä tunnistan ongelman.) Oman vahvasti porvarillisen alueen kauppakeskuksessa ja taloyhtiössä jonka asukkaat ovat kuin otos veropornokatalogista ovat maskit paljon tiukemmin ihmisten kasvoilla siitä huolimatta että taudin esiintyminen on pääkaupunkilaisittain matalaa.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

pneuma

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 363
 • Liked: 447
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13015 : 18.10.2020, 19:18:36 »
Hyvä, että koronan pitkäaikaisoireista aletaan puhua aktiivisemmin. Aamulehdessä niistä kirjoittaa Virve Rissanen, joka - huolimatta siitä, että on perusterve 32-vuotias - pari kuukautta sairastamisensa jälkeen päätyi sellaiseen tilaan, että "yhtäkkiä en enää aamulla tiennyt, pystynkö päivällä kävelemään". Pitkä juttu (Virve Rissanen, 32, tunsi parantuneensa koronasta, mutta sitten alkoivat kummalliset ja toistuvat kivut – mitä pitkästä koronasta tiedetään juuri nyt?) on valitettavasti maksumuurin takana, mutta poimin siitä paloja tähän:

Lainaus käyttäjältä: AL, Virve Rissanen
Yksi edelläkävijöistä on Mikkelin keskussairaalan ylilääkäri ja pandemiapäällikkö Hans Gårdström. Hän huomasi, että yllättävän moni koronan sairastanut otti yhteyttä yhä jatkuvista oireistaan.
– Potilailla oli esimerkiksi ihotuntemuksia, poikkeavaa väsymystä ja verenpaineen vaihtelua. Sellaisia oireita, joita he eivät olleet kokeneet aiempien tautiensa jälkeen, Gårdström kertoo.
Hän päätti tiiminsä kanssa soittaa kaikki positiivisen testituloksen saaneet läpi. Noin viidesosalla oireilua esiintyi 1–3 kuukautta sairastumisen jälkeen.
(...)
Yleinen raportoitu oire on poikkeuksellinen uupumus, väsymys tai heikkouden tunne. Suomessa professori, unitutkija ja neurologian erikoislääkäri Markku Partinen on tutkinut infektioiden jälkeisiä väsymysoireita. (...) Hän tarkentaa, että vaurio voisi tulla välittäjäainejärjestelmään tai autonomiseen hermostoon. Nyt Partisen klinikalla on tutkittu muutamia pitkän koronan sairastajia, ja kaikilta heiltä on löytynyt autonomisen hermoston toimintahäiriö.
(...)
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Recovid-tutkimus perehtyy koronan aiheuttamiin jälkioireisiin. Potilaissa on sekä sairaalahoitoa saaneita että kotona sairastaneita. Tutkimusryhmässä mukana oleva neurologi Marjaana Tiainen kertoo, että kaikkien tutkittavien oireet eivät ole pitkittyneet. Jos ovat, ne muistuttavat toisiaan. Kuin autonominen hermosto olisi ylikierroksilla, Tiainen kuvailee. Havainto on yhteneväinen professori Partisen teorian kanssa.

Tiaisen mukaan oireiden pitkittyminen ei näytä riippuvan taudin vakavuudesta.
– Koska tutkimuksemme on vasta käynnissä, en voi vielä esittää varsinaista tutkimustietoa pitkittyneiden oireiden yleisyydestä. Haastattelujen perusteella on kuitenkin syntynyt vaikutelma, että ne eivät korreloi akuuttivaiheen oireiden voimakkuuteen, hän sanoo.
(...)
Myös tutkijat maailmalla ovat havainneet, että pitkittyneitä oireita esiintyy riippumatta siitä, miten vakavasti taudin akuutin vaiheen sairastaa. Ison-Britannian terveysministeri Matt Hancock varoitti puheessaan syyskuussa erityisesti nuoria siitä, että vaikka tautiin ei kuolisikaan, oireet voivat kestää pitkään. Hän viittasi vastailmestyneeseen Kings Collegen tutkimukseen, jossa 60 000 vastaajaa kertoi sairastaneensa yli kolme kuukautta.
Myös Maailman terveysjärjestö WHO on kertonut, että oireet voivat pitkittyä perusterveillä nuorilla aikuisilla ja jopa lapsilla. Novus-yhtiön kyselytutkimuksen mukaan ruotsalaisista jopa 150 000 on sairastanut yli 10 viikkoa.
(...)
Professori Seppo Parkkila Tampereen yliopistolta sanoo, että pitkästä koronasta on keskusteltu Suomessa toistaiseksi vähän, mutta nyt ilmiöön aletaan herätä. Parkkilan mielestä on hyvä tiedostaa, että kotona sairastaneet eivät ole suojassa pitkittyneeltä taudilta.
– Taudin tiedetään jo vaikuttavan esimerkiksi aivoihin, immuunijärjestelmään ja sydämeen. Tämä on ihan selvä asia. Siitä kirjoitetaan myös maailman johtavissa tiedelehdissä.

Surullisin ja raivostuttavin asia tässä on, että kaikelta tältä voitaisiin välttyä, JOS VAAN OLISI POLIITTISTA TAHTOA niin kuin Itä-Aasian maissa ja Uudessa-Seelannissa on. Maamme harvaanasuttuudesta ja luontaisestikin sosiaalista etäisyyttä pitävästä kulttuurista johtuen se kävisi täällä paljon helpommin kuin muualla. Sen osoitti jo kevät (esim. Pirkanmaalla, Suomen toiseksi suurimmassa maakunnassa oli kesällä kuukauden jakso ilman ainuttakaan koronatartuntaa) ja aivan äskettäin sen on osoittanut Kainuu, jossa Kuhmon elokuisesta tartuntaryppäästä säikähtäneenä otettiin muuta Suomea voimakkaampia toimia käyttöön ja tukahdutettiin korona muutamassa viikossa. (Siltä se ainakin näyttää, koska edellinen kainuulaisen tartunta Kainuussa todettiin 2.10. - ainoa sen jälkeen Kainuussa havaittu tartunta todettiin ulkopaikkakuntalaisella matkailijalla.)
Lista punaisen kortin saaneista nimimerkeistä: mannym

Aimo Räkä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 820
 • Liked: 748
 • Rakin roulin män
  • Rocker
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13016 : 18.10.2020, 22:01:04 »
Lainaus
Pääministeri Jacinda Ardern on voittanut Uuden-Seelannin vaalit ylivoimaisesti

Työväenpuolue on saanut 49 prosenttia äänistä, kun äänistä on laskettu neljä viidesosaa.
Meidän oikea-aikainen Sanna on lukenut uutisen muutaman kerran. Ei koronanyrkkiä, ei tukahduttamista eikä mitään hiivatin spektaakkeleita. Jos Sannalla raksuttaa,  hän tajuaa mikä juuri valui sormien välistä.
Räkätoteemissa on voimaa!

Amazonin kielletyt kirjat

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 288
 • Liked: 3087
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13017 : 18.10.2020, 22:18:47 »
Kohtalaisen nuivakkaasti lääketieteellisiin uusväittämiin suhtautuva prof Juhani Knuuti pohtii blogissaan,että D-vitamiinia kannattaa ottaa lisää purkista kohtuudella.

Knuutin mukaan varsinainen tutkimusnäyttö D-vitamiinin eduista C19 taudin hoidossa puuttuu. Mutta aivan ilmeisesti Knuuti lienee järkeillyt asian niin, ettei kohtuullisesta määrästä D-vitamiinia ole mitään järjetöntä haittaakaan, joten miksipä ei?


Vaikka varsinainen tutkimusnäyttö D-vitamiinin hoitovaikutuksista Covid-infektion suhteen puuttuu, tavanomaista suurempaa D-vitamiinin ravintolisäannosta kannattaa harkita nyt epidemian aikana, sillä kohtuullisen D-vitamiinin lisäannoksen käyttäminen on todettu turvalliseksi.

D-vitamiinin lisäannos 50 mikrogrammaa vuorokaudessa nostaa veripitoisuutta keskimäärin 50 nmol/L. Kun otetaan huomioon myös ruoasta saatava D-vitamiini ja suomalaisten tämän hetken D-vitamiinin veripitoisuus, tällä annoksella lähes jokaisen pitäisi saavuttaa yli 75 nmol/L veren vitamiinitaso ja samalla riski liian suureen annostukseen on olematon.


Knuutin blogissa on jatkolinkki hänen TS blogiinsa, jossa on sitten tarkempaa perkausta tämän hetkisestä näytöstä. Knuuti on tosiaan yleensä nuiva suhtautumaan ei-todistettuihin lääketieteellisiin väittämiin tai vitamiinilisiin. Joten varsin merkittävä linjaus minusta.

https://juhaniknuuti.wordpress.com/2020/10/10/d-vitamiini-ja-covid/

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 277
 • Liked: 24892
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13018 : 19.10.2020, 00:17:50 »

Jos tämänkaltaisia pitkäaikaisvaurioita suuriin elimiin tai erilaisia oireyhtymiä saa jopa viidennes kaikista sairastuneista, myös nuoremmissa ikäluokissa ja itse infektion lievänä sairastaneista; ja sairastuneiden määrä tulee olemaan globaalisti kymmeniä, kenties satoja miljoonia ihmisiä, voitaneen todeta että rokotteenkaan jälkeen maailma ei palaa enää ennalleen.
Pese käsiä, pidä välimatkaa, älä kälätä, käytä maskia.

www.epidemia.fi
www.eroonkoronasta.fi
www.endcoronavirus.org

M.K

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 993
 • Liked: 873
Vs: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020
« Vastaus #13019 : 19.10.2020, 00:46:41 »
Virus on tässä se ensisijainen ongelma, ja Uudesta Seelannista voi kopioida ilmaiseksi menetelmän millä se laitetaan kuriin.

En kyllä puhuisi Uuden-Seelannin korotoimista samassa lauseessa minkään muun maan koronatoimien kanssa. Kaukainen ja syrjäinen saarivaltio, ei rajanaapureita. Uuden-Seelannin talous on ottanut historiallisen kovan hitin totaalisen lockdownin jälkeen. Tästä on seurannut inhimillistä kärsimystä, työttömyyttä ja niukkuutta, joita paikkaillaan vielä pitkään. Ei näistä suomalaiset demarilehdet kirjoittele, on fantsunpaa hehkuttaa nuorta, edistyksellistä muslimihalaaja-naispäämisteriä kuin puhua maan todellisista ongelmista.

Tagit: