Kirjoittaja Aihe: Miksei kukaan esitä kysymystä ulkomaalaisen työvoiman riistosta kokoomukselle?  (Luettu 15822 kertaa)

Mietiskeliä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 781
 • Liked: 901
Aina kun puhutaan halpatyövoimasta kokoomuspoliitikot painottavat, että Suomessa pitää sitten noudattaa suomalaisia työehtosopimuksia ja niiden rikkominen on rikollista jne. Ihmettelen miksei kukaan ymmärrä kysyä tähän "Miksi te sitten vastustatte sellaisia toimenpiteitä, joilla ulkomaalaisen työvoiman riistoon voitaisiin puuttua(esim. alipalkkauksen kriminalisointi)". Varsinkin Orpolta kannattaisi kysyä tuosta alipalkkauksen kriminalisoinnista, sillä hän on MTV3 huomenta suomessa suoraan sanonut vastustavansa sitä.

Selityksen keksiminen sille, miksei vasemmisto ole aiheesta enää nykyisin kiinnostunut on helppo, koska vasemmistoa kiinnostaa enemmän mamujen asiat kuin suomalaisen työväestön. Persujen kohdalla selitys on hieman hankalampi, sillä heitä luulisi aihe kiinnostavan, koska puhuvat niin usein halpatyövoimasta. Olen yrittänyt kertoa usealle persupoliitikolle, että tuohon kohtaa koomuslaisille kannattaisia esittää tuo kysymys saamatta kuitenkaan oikein mitään vastakaikua.

Kävin kerran mielenkiintoisen keskustelun aiheesta erään persupuolen johtoa lähellä olevan henkilön kanssa. Hänellä ei tuntunut olevan vahvaa mielipidettä asiaan, mutta epäili että toimet joilla alipalkkaukseen voitaisiin puuttua voisi hankaloittaa liikaa yritysten toimintaa ja tehdä työmarkkinoista joustamattomat. Tämä on muuten yksi selitys, jolla oikeistolaiset perustelevat nihkeää suhtautumista harmaan talouden torjuntaan. Minulle tämä on selvinnyt juteltuani kokoomuspoliitikkojen kanssa. Olen myös kysynyt eräältä toimittajalta, mikseivät hiillosta kokoomuspoliitikkoja siitä, että vastustavat toimia, joilla ulkomaalaisen työvoiman riistoon voitaisiin puuttua? Hän ei näyttänyt olevan lainkaan kiinnostuneelta aiheesta vaan tokaisi "Me emme voi tehdä Suomeen liian jäykkiä työmarkkinoita, sillä tarvitsemme paljon ulkomaalaisia töihin Suomeen" (Sama toimittaja on työmiehen tuumaustunnilla haastanut kovasti persuja siitä, koska ne haluavat rajoittaa työperäistä maahanmuuttoa)

Sinänsä on totta, että liiallisesta säätelystä on enämmän haittaa kuin hyötyä, koska se vaikeuttaa yritysten toimintaa niin paljon. Esim. erilaiset tyhjänpäiväiset kortit työturvallisuuskortti,tulityökortti,anniskelupassi jne. Sinänsä säännöstelyllä on hyvä tarkoitus, koska sillä pyritään turvaamaan ympäristö,työntekijöiden oikeudet ja turvallisuus jne. Mutta ongelmana säätelyssä on selvästi hätävarjelun liioittelu. Päätöksiä on siis selvästi tekemässä epäpätevät henkilöt. Toisaalta yrittäjät itsekkin haluavat jonkin verran säätelyä, esimerkiksi taksimittari halutaan takaisin takseihin, jotta epärehelliset yrittäjät eivät saisi kilpailuetua. Valtaosa yrittäjistä haluaisi myös kriminalisoida alipalkkauksen. Uskon, että myös muut toimenpiteet, joilla puututtaisiin ulkomaalaisen työvoiman riistoon, olisivat yhteiskunnan kokonaisedun kannalta positiiviset. Toimenpiteillä nimittäin estettäisiin se, ettei alipalkattu ulkomaalainen työvoima korvaisi suomalaista työvoimaa. Luulisi kansallismielisen puolueenkin olevan tästä kiinnostunut. Ongelmaa ei voida ratkaista ainoastaa maahanmuuttopolitiikalla, koska EU:ssa on voimassa työvoiman vapaa liikkuvuus. Veronumero järjestelmän tuominen rakennustyömaille ei ole aihetuttanu yrittäjissä minkäänlaista itkua, joten on vaikea uskoa, että muutkaan toimenpiteet joilla puututtaisiin ulkomaalaisen työvoiman alipalkkaukseen vaikeuttaisivat yritystoimintaa merkittävästi.

Halla-aho on aikaisemmin vähätellyt lainsäädännön merkitystä ulkomaalaiseen halpatyövoimaan, siks olen kehoittanut häntä katsomaan taksiuudistusta, jonka ansiosta Hesan rautatieasemalta on vaikea enää löytää suomalaista kuskia. Jos taksialalla lainsäädäntö vaikutti maahanmuuttajien määrään alalla, niin on aika epätodennäköistä ettei se muilla aloilla vaikuttaisi.  Esimerkiksi suuret rakennusyritykset noudattavat työehtosopimuksia maahanmuuttajienkin kohdalla jos ne työskentelevät suoraa niiden palkkalistoilla, mutta jos taas ovat alihankkijoien palveluksessa niille voidaan maksaa mitä hyvänsä. Ilmeisesti suurilla rakennusyhtiöillä luottamusmiehet pitävät huolen siitä, että kaikille maksetaan työehtosopimusten mukaan. Sen sijaan tilaajavastuulaki määrittelee sen miten pääurakoitsia on vastuussa aliurakoitsijoista, siis tilajavastuulakia tiukentamalla voitaisiin puuttua aliurakoitsijoiden työntekijöiden alipalkkaukseen. Todennäköisesti myös muilla toimenpiteilla olisi vaikutusta ulkomaalaisen työvoiman alipalkkaukseen.

Ylipäätään työperäinen maahanmuutto on persuille hankala aihe, koska valtaosa kansasta suhtautuu siihen suopeasti toisin kuin humanitaariseen maahnmuuttoon. Edes kaikki muuten maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvat eivät ymmärrä työperäisen maahanmuuton ongelmia. Siksi kaikki kivet ja kannot pitäisi kääntää argumentoinnissa työperäisen maahanmuuton rajoittamisen puolesta. Kokoomus yrittää selvästi luoda mielikuvaa "Suomessa pitää sitten noudattaa suomalaisia työehtosopimuksia", ettei ne halua mitään halpatyövoimaa Suomeen. Siihen olisi kuitenkin helppo löytää vasta-argumentteja ja saada asia näyttävän täysin päinvastaiselta ja näin ottaa yksi erävoitto maahanmuuttokeskustelussa.

Asia olisi tärkeä tuoda kansan tietoisuuteen, sillä valtamedia ei sitä ole tehnyt.
https://voima.fi/artikkeli/2011/muistio-kokoomus-ja-rkp-jarruttavat-harmaan-talouden-torjuntaa/

Ylläolevasta muistiostakaa ei valtamediassa kerrottu juuri mitään, sen sijaan Hakkaraisen ehdotus somalien ja homojen asuttamiseksi Ahvennanmaalle sai tuolloin yli kymmenkertaisen huomion mediassa.

Muutenkaan persut eivät ole juuri mainitsemiini asioihin ottaneet kantaa. Kannattaisi ottaa, sillä persut taistelevat duuneiden äänistä demareiden kanssa. Persujen etuna tässä kamppailussa on, että duunarit suhtauvat yleisesti nihkeästi humanitaariseen maahanmuuttoon.   

Joku voi tietysti sanoa, että voisin itse nostaa tätä asiaa esille. Niihän minä olenkin tehnyt kirjoittelemalla aiheesta tänne hommaforumille ja Usariin. Lisäksi olen esitänyt tuon kysymyksen suoraan kokoomus poliitikoille.

https://www.youtube.com/watch?v=F0HRWrugwZI

https://www.youtube.com/watch?v=MWRm62HSg3s

Kuten näkyy niin aika vaisuja olivat Orpo ja Zysse kun otin tuon asian esille, siks kokoomuspoliitikkoja kannattasi aiheestaa hiillostaa.

Siitä, että kokoomus tukee harmaata taloutta on hommalla keskusteltu aikaisemminkin.

https://hommaforum.org/index.php/topic,72163.0.html

https://hommaforum.org/index.php?topic=76285.0

Orpo on tosiaan kertonut huomenta suomessa vastustavansa alipalkkauksen kriminalisointia.

https://www.mtv.fi/sarja/huomenta-suomi-33001003008/puheenjohtajatentissa-petteri-orpo-osa-22-1073863
(noin kohdasta 5:05 eteenpäin)

Tosiaan seuraavaksi kun Orpo taas sanoo "Suomessa pitää sitten noudattaa suomalaisia työehtosopimuksia. Alipalkan maksaminen on rikollista jne." Voi kun joku ymmärtäisi kysyä "Miksi te olette sitten kertoneet vastusvanne alipalkkauksen kriminalisointia"


 

   


 

« Viimeksi muokattu: 13.04.2020, 09:47:00 kirjoittanut Mietiskeliä »

Mietiskeliä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 781
 • Liked: 901
Ei voi pelkästään polikkoja syyttää siitä, etteivät nosta tuota asiaa esille, sillä olen huomannut, ettet aihe juuri kiinnosta kansaakaan. Kun tuo vuotanut muistio ilmestui vuonna 2011 lähetin siitä sähköpostia Voima-lehteen. Toimittaja Susanna Kuparinen sanoi vastauksessa, että hyvä huomata, että edes joku lukee tuollaisia juttuja. Lisäksi kansalaisaloite alipalkkauksen kriminalisoimisesta sai vain 2500 allekirjoitusta. Kun kirjoitan Usariin suvakeista tai maahanmuuttosta saan tuhansia lukukertoja enemmän kuin tuosta aiheesta.

Ei ihmiset ole kiinnostuneita asioista niiden tärkeysjärjestyksessä. Esim. kun kirjoitin hommalle ketjun TTIP-sopimuksesta olin yllättynyt ettei siitä ollut kirjoitettu aikaisemmin täällä ja miten vähän huomiota se oli täällä(kin) saanut. Ihmisiä ei selvästi kiinnostaa enemmän kohupitoiset asiat kuin asiapitoiset. Ei siis ihme, että toimittajat kirjoittavat mielummin Hakkaraisen baarireissusta ja neekeri ja homo läpistä tai jokun Toivolan taksilla törsäillyistä, jos ne kiinnostavat lukijoitakin kymmenen kertaa enemmän, eikä sellaisten kirjoittamiseen tarvitse juuri nähdä vaivaa.
« Viimeksi muokattu: 13.04.2020, 19:10:18 kirjoittanut Mietiskeliä »

Mikke70

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 066
 • Liked: 648
Niin, että tulisi tuomio siitä, että maksaa työehtosopimusta pienempää palkkaa? Suomessa ei ole lain määräämää minimipalkkaa joten tuomiotakaan pelkästään tuosta ei voi tulla.
Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

Mietiskeliä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 781
 • Liked: 901
Kyllä se voidaan kriminalisoida, koska sitä ollaan parhaillaan tekemässä.

https://www.suomenuutiset.fi/hallitus-houkuttelee-halpatyovoimaa-jakaa-tyolupia-jopa-kielteisen-turvapaikkapaatoksen-saaneille-suomessa-puoli-miljonaa-tyonhakijaa/

Lainaus
Perussuomalaiset kuitenkin suhtautuivat esimerkiksi valvonnan lisäämisen vaikutukseen skeptisesti, sillä vaikka valvontaa on lisätty vuosien varrella, työehtojen ja palkkojen polkemiset ovat jatkuneet kiertämällä valvontaa tavalla tai toisella.

Suomen Uutisen kirjoitttaa asiasta, josta yritin kertoa avauskirjoituksessa.

Lainaus
Perussuomalaiset kuitenkin suhtautuivat esimerkiksi valvonnan lisäämisen vaikutukseen skeptisesti, sillä vaikka valvontaa on lisätty vuosien varrella, työehtojen ja palkkojen polkemiset ovat jatkuneet kiertämällä valvontaa tavalla tai toisella.
« Viimeksi muokattu: 13.04.2020, 19:10:50 kirjoittanut Mietiskeliä »

Mietiskeliä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 781
 • Liked: 901
https://www.youtube.com/watch?v=F0HRWrugwZI

Tos videossa on muuten mielenkiintoinen kohta. Orpo hakee selväsi kädellään rintataskua. Olisiko siellä nappi jolla hälyttää apua, sillä saman aikaisesti kun Orpon käsi on löytänyt rintataskun videon taustalla oleva mies nousee seisomaan ja tulee häiritsemään kuvastani menemällä minun ja Orpon väliin.

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 006
 • Liked: 10625
Itse nään esittämäsi asian niin, että ne jotka homman ymmärtävät, näkevät myös tuon ajatusrakennelman monimutkaisuuden. Avaustekstisi on melko pitkä, kuinka saada asiaa ymmärtämätön edes kiinnostumaan? Niinhän se tietysti on, että kokoomus ei halua edistää työntekijöiden oikeuksia.

Hullunkurisen tilanteesta tekee se, että vasemmistokin hakee kehitysmaamuuttoa, mutta suomipalkkauksella. Huvitan itseäni kysymällä että menon jatkuessa näin kumpi voittaa pitkässä juoksussa: syntyykö pikkujenkkilä vai venezuela. Kokoomus ja vasemmisto eivät molemmat lopulta voi voittaa.
Lopputulos on aika helppo molempiin eli syntyy paskastania mutta eri syistä. Käytännön järjellä tämä olisi helppo taklata ja persuille hyvä mahdollisuus haastaa molemmat. Maailmalla on toimivia systeemeitä joista ottaa oppia tai kopioida suoraan JOS joskus tulee sellainen tilanne että kuukereita tarvitaan. Mielestäni euroopan työttömissä on jo sitä osaavaa työvoimaa tarpeeksi.

Tuo tosin vaatii sitä että noi tuodut duunarit voisivat elää sillä palkallaan EIKÄ sillä erinäisten tukien määrällä joita noiden ympärille on kasattu. Yksikään maailmalla toimivista systeemistä ei perustu siihen että veronmaksajat maksavat palkastaan noidenkin tuet.
I haven't seen democrats this mad since Republicans freed their slaves.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 271
 • Liked: 9424
https://www.youtube.com/watch?v=F0HRWrugwZI

Tos videossa on muuten mielenkiintoinen kohta. Orpo hakee selväsi kädellään rintataskua. Olisiko siellä nappi jolla hälyttää apua, sillä saman aikaisesti kun Orpon käsi on löytänyt rintataskun videon taustalla oleva mies nousee seisomaan ja tulee häiritsemään kuvastani menemällä minun ja Orpon väliin.

Se lienee samanlainen koodi kuin kuningatar Elisabet II käsilaukkuun koskeminen. Viesti on että nyt lähdetään.
Aivan selkeästi kaverit tulivat Petteriä pelastamaan.

Mietiskeliä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 781
 • Liked: 901
Itse nään esittämäsi asian niin, että ne jotka homman ymmärtävät, näkevät myös tuon ajatusrakennelman monimutkaisuuden. Avaustekstisi on melko pitkä, kuinka saada asiaa ymmärtämätön edes kiinnostumaan? Niinhän se tietysti on, että kokoomus ei halua edistää työntekijöiden oikeuksia.

Hullunkurisen tilanteesta tekee se, että vasemmistokin hakee kehitysmaamuuttoa, mutta suomipalkkauksella. Huvitan itseäni kysymällä että menon jatkuessa näin kumpi voittaa pitkässä juoksussa: syntyykö pikkujenkkilä vai venezuela. Kokoomus ja vasemmisto eivät molemmat lopulta voi voittaa.

Aihe ei ole kovin mielenkiintoinen, siks kun kirjoitan aiheesta yritän otsikoida kirjoituksen mahdollisimman kiinnostavasti.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sakarirajamaki/274361-kokoomuksen-maahanmuuttopolitiikka-on-rasistista/

Lainaus
...Kokoomuksen maahanmuuttopolitiika on rasistista, koska se johtaa olosuhteisiin joissa ihmisiä kohdellaan eriarvoisesti. Kokoomus siis haluaa avata rajat työperäiselle maahanmuutolle, mutta pyrkii estämään toimenpiteet, joilla ulkomaalaisten oikeuksien polkemiseen voitaisiin puuttua...

Lainaus
...Kokoomus on myös vastustanut pitkään ammattiliiton kanneoikeutta, joilla ne voisivat paremmin pitää ulkomalaisen työvoiman puolia. Puolue on myös vastustanut monilla muilla tavoilla toimenpiteitä, joilla työntekijät voisivat saada paremmin oikeutta. Tästä kärsii etupäässä maahanmuuttajat, sillä heidän on huomattavasti vaikeampi pitää puoliaan huonomman kielitaidon ja lainsäädännön tuntemisen takia. Vai montako kertaa olette kuulleet, että julkisuuteen tulleet 2 euron työntekijät olisivat olleet suomalaisia?...

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sakarirajamaki-2/onko-kokoomuksen-royhkeydella-mitaan-rajaa/

Lainaus
Aikaisemmin olen kirjoittanut siitä, miten halpatyövimasta puhuttaessa kokoomuslaiset toitottavat, että Suomessa pitää noudattaa työehtosopimuksia, mutta kuitenkin he vastustavat kaikkia niitä toimenpiteitä joilla alipalkkaukseen voitaisiin puuttua. Muutama päivä sitten Elina Lepomäki meni Hesarin haastattelussa vielä tästäkin röyhkeämmäksi. Hän väitti etteivät persut arvosta kaikkia töissä käyviä maahanmuuttajia, ja pöyristyi siitä, kun persut puhuvat halpatyövoimasta. Hän myös toisti tutun kokoomuslaisten hokemat  ”Suomessa täytyy sitten noudattaa työehtosopimuksia...”

Lainaus
...Pari päivää ennen Hesarin haastattelua Elina oli ollut Jussi Halla-ahon kanssa keskusteluohjelmassa, jossa sivuttiin pitkästi myös saatavuusharhintaa. Elina ei oikein pärjännyt argumentoinnissa Halla-Aholle. Ehkä juuri siksi hän on alkanut ulisemaan persuille maahanmuutosta? Sipilä käytti samaa taktiikkaa eduskuntavaaleissa, koska ei oikein pystynyt puolustelemaan talon lupaamista turvapaikanhakijoille.

Elina oli antanut mielenkiintoisen perustelun maahanmuuton lisäämiseen erääseen vaalikoneeseen:

”Mielestäni on outoa perustella työperäistä maahanmuuttoa ensisijaisesti julkisen talouden tarpeilla. Entä jos tehtäisiin tilaa työperäiselle maahanmuutolle ihan jo siksi, että on inhimillisesti oikein päästä rakentamaan parempaa huomista itselle ja lähipiirille? Kun teemme tilaa tulla tänne töihin, siitä hyötyvät kaikki. Työ luo uutta työtä. On myös totta, että julkisen menotalouden rahoittaminen ja palveluiden järjestäminen käy lähivuosina yhä haastavammaksi ilman korkeampaa työllisyyttä ja työllisten määrä...”

Eli työperäinen maahanmuutto on hyvä asia jo pelkästään ideologisessa mielessä Lepomäelle.  Harmi vain, että työvoiman vapaa liikkuvuus on aiheuttanut isoja ongelmia Itä-Euroopan maille, koska sieltä on työikäinen väestö on muuttanut sankoin joukoin pois

Varsinkin viimeinen kirjoitus on suosittu siihen nähden miten epäkiinnostava tämä aihe on. Myös Kari Rajamäki toi aikoinaan asian mielenkiintoisella tavalla esiin eduskunnan kyselytunnilla, kun sai Kataisen puimahtamaan täysin ja se herätti tuolloin laajaa huomiota. Rajamäki on muutenkin niitä harvoja demareita joita vielä kiinnostaa Suomen etu. Ainoa demari jota arvostan.
« Viimeksi muokattu: 13.04.2020, 19:12:08 kirjoittanut Mietiskeliä »

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 459
 • Liked: 25283
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Itse nään esittämäsi asian niin, että ne jotka homman ymmärtävät, näkevät myös tuon ajatusrakennelman monimutkaisuuden. Avaustekstisi on melko pitkä, kuinka saada asiaa ymmärtämätön edes kiinnostumaan? Niinhän se tietysti on, että kokoomus ei halua edistää työntekijöiden oikeuksia.

Hullunkurisen tilanteesta tekee se, että vasemmistokin hakee kehitysmaamuuttoa, mutta suomipalkkauksella. Huvitan itseäni kysymällä että menon jatkuessa näin kumpi voittaa pitkässä juoksussa: syntyykö pikkujenkkilä vai venezuela. Kokoomus ja vasemmisto eivät molemmat lopulta voi voittaa.

Tää on hirvittävän oleellinen asia.

Miten voi olla näin lottovoittajan onni että sai syntyä Suomeen?

Sysipaskimmat lahtarit (kok, rkp, kepu) ja mielenvikaisimmat fanaatikot (vas, vihr, sdp). Ja päälle hallitusten virkamiehinä toimivat emäkorruptoituneet orjat ja pelkurit eli Vastuullinen media. (Ja vastaus ketjun aiheeseen: ei kukaan voi kysyä kokkareilta koska toimittajan ura päättyy siihen. Eli töissä ei tunneta enää mutta naureskelua kuuluu.)

"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Mietiskeliä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 781
 • Liked: 901
Kaikki myöntää, että uudessa taksiuudistuksessa ongelma on, että kuka tahansa voi tuosta noin vain ryhtyä ajamaan taksia. Vähän sama ongelma on rakennustyömailla ulkomaalaisen ei tarvitse osata välttämättä osata suomea, eikä edes englantia. Ei ole lainkaan tavatonta törmätä työmailla rakennusmieheen, jonka kanssa ei löydy yhteistä kieltä. Se, että kuka tahansa kelpaa rakennusmieheksi näkyi varmasti myös Olkiluodon fiaskossa. Kehitysmaissa näkyy oikeistolainen talouspolitiikka yhdistettynä kehotysmaalaisiin työntekijöihin. Sama näkyy nykyisin taksiuudistuksessa. Rakennustyömailla näkyy jo nykyisin hyvin oikeistolainen talouspolitiikka ja myös kehitysmaalaisia alkaa näkymään siellä kokoajan enemmän ja enemmän.

Yksi kansallismielinen ratkaisu ongelmaan voisi olla kielitestien järjestäminen eri aloille. Kaiken muun hyvin lisäksi sillä ehkästäisiin alipalkkausta, sillä suomen kielen taitoinen mamu pystyy paljon paremmin vaatimaan oikeuksiaan. Sellaisille aloille pitäisi asettaaa kovempia kietaitovaatimiksi, joilla on ylitarjontaa työntekijoista, eikä sellaisille aloille tarvitsisi välttämättä mitään kielitaitovaatimuksia joilla on aito työvoimapula. Näin tänne tulevaa työvoimaa voitaisiin säädellä paremmin Suomen tarpeiden mukaan työvoiman vapaasta liikkuvuudesta huolimatta.


Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 364
 • Liked: 11021
Kaikki myöntää, että uudessa taksiuudistuksessa ongelma on, että kuka tahansa voi tuosta noin vain ryhtyä ajamaan taksia. Vähän sama ongelma on rakennustyömailla ulkomaalaisen ei tarvitse osata välttämättä osata suomea, eikä edes englantia. Ei ole lainkaan tavatonta törmätä työmailla rakennusmieheen, jonka kanssa ei löydy yhteistä kieltä. Se, että kuka tahansa kelpaa rakennusmieheksi näkyi varmasti myös Olkiluodon fiaskossa.

Se hämmästyttää, ettei tilaajaakaan tunnu kiinnostavan, minkälainen porukka rakennustöitä on tekemässä.  Ei tosiaan ole ihme, että rakantamisen laatu on Suomessa nykyään täysin kelvotonta.

Viime vuonna kävi ilmi, että Suomen rakannustyömailla oli toistasataa uzbekistnilaista (!), joilla ei ollut sen paremmin kielitaitoa, kuin alan koulutustakaan.  Tämä on niin karkea esimerkki, että se panee uskomaan, että toiminta on täysin tietoista ja sitä katsovat läpi sormien myös kaikki ne viranomaistahot, joiden pitäisi asiaa valvoa.  Asiaan puututaan vasta kun joku tekee ilmoituksen, ja väärinkäytös  nousee otsikoihin.

« Viimeksi muokattu: 13.04.2020, 23:01:18 kirjoittanut Mika »
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

kivimies

 • Vieras
Vaikka kriminalisointi tehtäisiin, niin viranomaiset eivät saisi kaikkia nälkäpalkkoja maksavia työnantajia kiinni.

Sitäpaitsi nämä järjestelyt ovat molemminpuoleisia: työntekijä haluaa nostaa elintasoaan muuttamalla Suomeen ja tyytyy matalaan palkkaan.

Työntekijä ja työnantaja tuntevat usein toisensa ja kuuluvat samaan etniseen ryhmään (esim ravintolat ja pizzakioskit).

Parempi toimenpide olisi palauttaa saatavuusharkinta takaisin kaikille aloille ja vaatia, että työnantajat rekrytoivat ensiksi työvoimaa Suomesta julkisesti, ennen kuin lähtevät hakemaan sitä EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta. Perussuomalaiset ovat muistaakseni vaatineet tätä.

Tämä vähentäisi halpatyövoiman maahanmuuttoa ja samalla myös alipalkkausta. Se olisi siksi paras ratkaisu ongelmaan.


Mietiskeliä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 781
 • Liked: 901
Jokin aika sitten Riikka Purra kertoi facebookissa suunnilleen jotain sellaista, että ainoastaan persuilla on oikea kokonaiskuva ulkomaalaisesta halpatyövoimasta.

Vastasin Purralle, että valitettavasti asia ei ole ihan näin, teillä ei juuri kannanttoja lainsäädäntö ehdotuksista joilla halpatyövoimaan voitaisiin puuttua ja mainitsin esimerkkejä lakiehdotuksista. Purra kirjoitti siihen perään puoluspuheen, jossa kertoi lakiehdotuksista joista oli joskus kauon sitten kirjoittanut.

Nyt toisen kerran kun Purra kirjoitti facebookkiin ulkomaalaisesta halpatyövoimasta. Tägäsin Purran viestiin ja esitin hänelle suoran kysymyksen. "Aina kun puhutaan halpatyövoimasta kokoomuslaiset sanovat, että Suomessa täytyy sitten noudattaa suomalaisia työehtosopimuksia. Ihmettelen miksei kukaan kysy tähän kohtaan, miksi te sitten vastustatte niitä toimenpiteitä, joilla siihen voitaisiin puuttua. Vai kerrotko Riikka Purra mikä tähän kohtaan olisi parempi kysymys" Purra ei reagoinut mitenkään viestiini.

Toivottavasti tämä asia menisi persujohdossa perille. Ei se täysin mahdotonta ole, sillä joutuihan Halla-aho kääntämään takkiaan TTIP sopimuksenkin kohdalla. Halla-aho kertoi facebookissa ensin kannattavansa TTIP sopimusta, mutta siitä seurasi valtava arvosteluryöppy häntä kohtaan, myös hänen omilta kannattajiltaan. Myöhemmn hän kertoi ettei hänellä olekkaan mitään selvää kantaa TTIP sopimuksen. En muista tahtumaa ihan tarkkaan, mutta jonkinlainen takinkääntö siinä Halla-aholla tapahtui. Moni hommalainen saattaa muistaa tapahtuman tarkemmin?
 
Yksi ongelma halpatyövoima aiheessa on se, että nyt kun persut ovat sanoneet, että  maahanmuutto polkee palkkoja vasemmisto on kiistanyt tämän. Tämän sanominen on nyt kuulemma maahanmuuttajien syyyllistämistä, sillä syy on suomalaisessa työnantajassa, joka riistää maahanmuuttajaa(Todellisuudessa toinen maahanmuuttaja työnanatajana riistaa huomattavasti enemmän mamuja)

Olen käynyt aiheesta useita väittelyitä Usarin suvakkien kanssa.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sakarirajamaki-2/jos-vihervasemmiston-puolijumala-kertoo-maahanmuuton-polkevan-palkkoja-uskotaanko-se-silloin/

Lainaus
Kun Riikka Purra kertoi muutama päivä sitten postilakon johtuvan pitkälti maahanmuutosta, se aiheuttu valtavan someraivon vihervasemmistossa. Purra perustelee kantansa näin:

”Suuri osa postinjakajista, etenkin pääkaupunkiseudulla, on maahanmuuttajia. Kun työehdot shopataan heikompiin, yhä suurempi osa jakajista on maahanmuuttajia, koska suomalaisilla – ja aiemmin saapuneilla maahanmuuttajilla – on yhä vähemmän kannustimia tehdä halpuutettua työtä”

Moni tuore maahanmuuttaja tarvitseen esim. oleskeluvan, joten heillä on kannustin ottaa työtä vastaan mihin hintaan tahansa. Vastaavasti, jo Suomen kansailaisuuden saaneella maahanmuuttajalla ei ole yhtä kovaa painetta työllistyä. Jos tuoreet maahanmuutajat syrjäyttävät täällä jo pidemmästi olleet ja kantaväestön edustajat, se tulee lopulta yhteiskunnalle kalliiksi, siksi maahanmuutton merkitystä kannattaa korostaa postilakossakin.  Miksi tätä asiaa on niin mahdottoman vaikea ymmärtää? Koska viestintuoja on persu, jolloin se muuttuu natsirasismiksi? Entä jos sen, että maahanmuutto polkee palkkoja kertoo vihervasemmiston puolijumalaksi nostama Saku Timonen? kokeillaampa

Timonen siis komentoi aikoinaan Jyrki Kataisen ja Kari Rajamäen rajua yhteenottoa eduskunnassa.

”Kansanedustaja ja entinen sisäministeri Kari Rajamäki(sd) sanoi, että kaksien työmarkkinoiden luominen on Kokoomukselta tietoinen poliittinen valinta. Hallitus haluaa poistaa työlupien saatavuusharkinnan ja samalla työehtojen valvonta ontuu. Tämä luo ja on jo luonut suoranaista orjatyötä, koska valvontaviranomaisten resursseja ajetaan alas tuottavuusohjelman nimissä...”

 On todella inhottavaa, että kun köyhät persut ja vassarit tappelevat keskenään, kun kokoomus herrat nauravat matkalla pankkiin.

Kun sitten Hesari uutisoi räikeistä hyväksikäytöstä nepalilaisravitoloissa, se oli kuulemma nepalilaisyrittäjien leimaamista ja rasismia
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jounisnellman/273036-hesarin-torkykirjoitus-mustamaalaa-ravintolayrittajia/

Lainaus
Eilinen Hesari leimasi kaikki Suomen nepalilaisravintolat rikolliseksi toiminnaksi monisivuisessa jutussaan. En ensin lukenut koko juttua, kun otsikko oli niin leimaava, mutta tänä aamuna kahlasin tuon läpi.

Tietoja oli Hesarin mukaan kerätty kymmenestä nepalilaisesta ravintolasta. Pelkästään pääkaupunkiseudulla nepalilaisia ravintoloita on saman jutun mukaan viisikymmentä ja uusia avataan koko ajan lisää. Jutussa annettiin kuitenkin ymmärtää, että Suomen kaikkiin nepalilaisravintoloihin, ja etnisiin ravintoloihin yleensä, liittyy väärinkäytöksiä.

Hyvätuloisista poliitikoistamme jotkut ovat lähteneet tähän ristiretkeen mukaan. Heillä on varaa syödä kalliimmissa paikoissa, mutta ainakin täällä Leppävaarassa kansa viihtyy nepalilaisravintola Kathmandu Palacessa. Siellä viihtyvät myös työntekijät, jotka puhuvat hyvää suomea, ja omistajat kohtelevat heitä asiallisesti ja hyvin. On kohtuutonta, jos rehelliset yrittäjät joutuvat kärsimään tällaisesta "tutkivasta journalismista," jossa levitetään ennakkoluuloja jonkun yksittäistapauksen perusteella.

Maahanmuuttajataustaiset ravintoloitsijat pärjäävät kaikkialla Suomessa, koska heillä ei ole ravintolaketjujen raskasta byrokratiaa elätettävänään. Ketjussa pienellekin pomolle pitää maksaa pääministerin palkkaa. Työntekijöiden vaihtuvuus on ketjuissa suurta, mikä heijastuu palvelukulttuuriin.

Ulkomailta tulleet työntekijät joutuvat tietysti pitämään työpaikoistaan kynsin hampain kiinni, koska ilman varsin korkeita rekisteröityjä tuloja monen vuoden ajalta he menettävät oleskelulupansa ja lentävät Suomesta kuin leppäkeihäät. Riitaa ei siis työpaikalla kannata haastaa. Tämä ei kuitenkaan ole ravintolayrittäjien vika


« Viimeksi muokattu: 13.04.2020, 19:01:12 kirjoittanut Mietiskeliä »

Mietiskeliä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 781
 • Liked: 901
Vaikka kriminalisointi tehtäisiin, niin viranomaiset eivät saisi kaikkia nälkäpalkkoja maksavia työnantajia kiinni.

Sitäpaitsi nämä järjestelyt ovat molemminpuoleisia: työntekijä haluaa nostaa elintasoaan muuttamalla Suomeen ja tyytyy matalaan palkkaan.

Työntekijä ja työnantaja tuntevat usein toisensa ja kuuluvat samaan etniseen ryhmään (esim ravintolat ja pizzakioskit).

Parempi toimenpide olisi palauttaa saatavuusharkinta takaisin kaikille aloille ja vaatia, että työnantajat rekrytoivat ensiksi työvoimaa Suomesta julkisesti, ennen kuin lähtevät hakemaan sitä EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta. Perussuomalaiset ovat muistaakseni vaatineet tätä.

Tämä vähentäisi halpatyövoiman maahanmuuttoa ja samalla myös alipalkkausta. Se olisi siksi paras ratkaisu ongelmaan.

Pitäisi saatavuusharkitankin palauttaa kaikille aloille, mutta se ei yksin riitä, sillä EU:ssa on voimassa työvoiman vapaa liikkuvuus. Painotetaan vielä, että kyse on monesta muustakin toimenpiteestä kuin vain alipalkkauksen kriminalisoinnista. Lisää tietoa aiheesta löytyy niistä hommaforuminen ketjuista, joissa tätä aihetta on aikaisemmin käsitelty.

Olipakerranelämä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 108
 • Liked: 150
Erittäin hyvä kirjoitus Mietiskelijältä ja asia pitäisi saada julkiseksi,
koska tavallinen Suomalainen veronmaksaja maksaa julkisen mediankin
toiminnan.
Olisi myös huomioitava monta muuta asiaa ulkomaalaisten työskennellessä
suomessa joko turvapaikanhakijana, tai jonkun alihankintafirman palkkalistoilla.

Jos turvapaikanhakijalla on aikomus palata kotimaahansa maansa olojen
rauhoituttua ja hän työskentelee pakolaisuutensa ajan suomessa, olisi mielenkiintoista tietää, minkälaisia pakollisia maksuja heidän ansioistaan
pidätetään, eli ovatko maksut samoja kuin suomalaisilla ?

Jos turvikset joskus palaavat kotikonnuilleen ja eläköityvät, kuinkahan suuri lasku
Suomalaisille eläkeyhtiöille on tuosta kaikesta tulossa ?

Kaikki pakolliset verot ja maksut pienentävät suomalaistenkin ansiotasoa, mutta
jos mm. alihankintafirmat teettävät työnsä muissa maissa kirjoilla olevilla, palkkatasokin määräytynee tekijöiden kotimaan palkkatason mukaan ?

Jos halpatyövoimalla teetetään yrityksille tulosta, on yritysten vastattava tuon
halpatyövoiman kaikista kustannuksistakin asumisineen ilman suomen yhteiskunnan apua, kuten on tehty mm. suomeen kausityöntekijöiksi tulleiden marjanpoimijoiden suhteen...heidän ansionsa eivät kai kerrytä heille mm. eläkkeitä tai muita sosiaalisia etuisuuksia ?

Käsittääkseni vain suomessa pysyvästi asuvilta Suomen Kansalaisilta voi tehdä suomen lainsäädäntöön perustuvia pidätyksiä ansiotuloista ? 


RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 250
 • Liked: 16460
Käsittääkseni vain suomessa pysyvästi asuvilta Suomen Kansalaisilta voi tehdä suomen lainsäädäntöön perustuvia pidätyksiä ansiotuloista ?

Vero-, eläke- ym muita maksuja koskevat pykälät eivät tee eroa kansalaisen ja ei-kansalaisen välillä. Eivät myöskään oleskeluluvan laadun. Verotussäännöissä on sitten joitain eroja tapauksissa, joissa maassa oleskellaan vain lyhyen aikaa ja en edes kuvittele tietäväni mitkä ovat EU-alueen komennustyöläisten pykälät.

Lainaus
Jos turvikset joskus palaavat kotikonnuilleen ja eläköityvät, kuinkahan suuri lasku
Suomalaisille eläkeyhtiöille on tuosta kaikesta tulossa ?


Jos palaisivat (ja olisivat jopa sitä ennen töissä)... Kustannukset olisivat pienemmät kuin jos jäisivät tänne. Ansaittuun työeläkkeeseen on oikeus, mutta ei takuu- ym järjestelmiin, jos ei asu Suomessa.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Olipakerranelämä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 108
 • Liked: 150
Jatkoa edelliseen kirjoitukseeni:

Suomen ammattijärjestöt vaativat suomalaista palkkatasoa kaikille suomessa työskenteleville muiden maiden kansalaisille...millähän perusteilla ?

Toisaalla ulkomaalaiset elävät suomen sosiaaliturvalla suomessa ilman työvelvoitetta, monetkin suomalaisia huomattavasti paremmin  :flowerhat:

Jos ammattijärjestöt ovat huolissaan maassa oleskelevien palkkatasosta, niin palkatkaa miljardeillanne kenttätyöhön asiantuntevaa ja ammattitaitoista porukkaa selvittämään tilannetta, mutta samalla olisi aiheellista ajaa myös liittoihin kuuluvien palkansaajien asioita eteenpäin  8)

Ajatolloh

 • Vieras
@Olipakerranelämä

No peruste on vaikkapa se, että samanlaista työtä tehdään suunnilleen samansuuruisella palkalla.

Se on nimenomaan liittoon kuuluvien intressi, että Suomessa töissä olevat vierastyöläiset ovat samalla liksalla täällä kuin omakin väki.

Joten oikealla asialla ovat.
« Viimeksi muokattu: 13.04.2020, 11:42:51 kirjoittanut Ajatolloh »

Mietiskeliä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 781
 • Liked: 901
https://www.youtube.com/watch?v=F0HRWrugwZI

Tos videossa on muuten mielenkiintoinen kohta. Orpo hakee selväsi kädellään rintataskua. Olisiko siellä nappi jolla hälyttää apua, sillä saman aikaisesti kun Orpon käsi on löytänyt rintataskun videon taustalla oleva mies nousee seisomaan ja tulee häiritsemään kuvastani menemällä minun ja Orpon väliin.

Se lienee samanlainen koodi kuin kuningatar Elisabet II käsilaukkuun koskeminen. Viesti on että nyt lähdetään.
Aivan selkeästi kaverit tulivat Petteriä pelastamaan.

Toi video on muuten kuvattu kokoomuksen vaalitilaisuudessa Vantaalaisessa kauppakeskuksessa. Ennen tuota tilannetta Orpo piti puheen, jonka jälkeen sai esittää kysymyksiä itse olin yksi kysymysten esittäjistä.
 https://www.youtube.com/watch?v=v8t59NLODeg&t=1s

Orpo keskeytti kysymykseni ja kun olisin halunnut esittää jatkokysymyksen hän vaihtoi puheenaihetta. Orpo kertoi myös, että jos saa tulla hänen kanssaan juttelemaan myös kahdestaan tilaisuuden jälkeen, mutta kun menen hän ei enää ole juttutuulella.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 829
 • Liked: 7738
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Jaha, übermenschit vastaan völkerabfället.

Että oikein Voima-lehteen on oltu yhteydessä. Voe helevetti näitä palkka-asioita taas, rikkailla yrittäjillä on loputtomasti rahaa ja nämä köyhät sorretut marksilaiset työläiset saavat vain vaatia itselleen lisää, onhan se nyt ainoaa oikeaa työtäkin. Ja kaikki heitä kurjemmat saavatkin kuolla pois haisemasta (ja kai nämä saavat ennen menehtymistään edes osoittaa vastavuoroista antipatiaa?)

Totalitaristinen tasapalkka on vähän sama asia kuin että kaupasta kiellettäisiin alennusmyynnit. Eikä kukaan osta tavaraa mikäli se on hinnoittanut itsensä pihalle. Kenekään ei tarvitse elättää mitään etuoikeushirmua, ei vaan tarvitse, oli se sitten kotoisin suomesta tai vinkuintiasta. Työstä pitää maksaa sen todellisen arvon mukaan ja yleensä näin tehdäänkin. Ja ellei tehdä, niin sitten pitäisi ainakin tehdä niin.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

vainukoira

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 004
 • Liked: 851
 • Totuus ei pelkää tutkintaa.
kun puhutaan halpatyövoimasta kokoomuspoliitikot painottavat, että Suomessa pitää sitten noudattaa suomalaisia työehtosopimuksia ja niiden rikkominen on rikollista jne. Ihmettelen miksei kukaan ymmärrä kysyä tähän "Miksi te sitten vastustatte sellaisia toimenpiteitä, joilla ulkomaalaisen työvoiman riistoon voitaisiin puuttua(esim. alipalkkauksen kriminalisointi)". Varsinkin Orpolta kannattaisi kysyä tuosta alipalkkauksen kriminalisoinnista, sillä hän on MTV3 huomenta suomessa suoraan sanonut vastustavansa sitä
Kokoomukselle halutaan antaa rauha toteuttaa tavoitettaan, halpatyövoiman maahantuontia.


Kävin kerran mielenkiintoisen keskustelun aiheesta erään persupuolen johtoa lähellä olevan henkilön kanssa. Hänellä ei tuntunut olevan vahvaa mielipidettä asiaan, mutta epäili että toimet joilla alipalkkaukseen voitaisiin puuttua voisi hankaloittaa liikaa yritysten toimintaa ja tehdä työmarkkinoista joustamattomat.
Voimmeko tulevaisuudessa kuulla perussuomalaisilta, että
"Toimet joilla laittomaan rajanylitykseen voitaisiin puuttua voisi hankaloittaa liikaa laillisten rajanylittäjien liikkumista ja tehdä rajaylittämisestä hidasta ja joustamatonta. Voisi joutua esimerkiksi näyttämään rajalla passia tai henkilöllisyystodistusta ja joutua perustelemaan maahan saapumisensa syy.”


Suomen Uutisen kirjoitttaa asiasta, josta yritin kertoa avauskirjoituksessa.
Perussuomalaiset kuitenkin suhtautuivat esimerkiksi valvonnan lisäämisen vaikutukseen skeptisesti, sillä vaikka valvontaa on lisätty vuosien varrella, työehtojen ja palkkojen polkemiset ovat jatkuneet kiertämällä valvontaa tavalla tai toisella
https://www.suomenuutiset.fi/hallitus-houkuttelee-halpatyovoimaa-jakaa-tyolupia-jopa-kielteisen-turvapaikkapaatoksen-saaneille-suomessa-puoli-miljonaa-tyonhakijaa/
Kuulemmeko perussuomalaisilta seuraavaksi, että
”Perussuomalaiset kuitenkin suhtautuivat esimerkiksi rajavalvonnan lisäämisen vaikutukseen skeptisesti, sillä vaikka rajavalvontaa on lisätty vuosien varrella, rajavalvonnan kiertäminen on jatkunut tavalla tai toisella. Ollaan esimerkiksi piiloiduttu suksiboksiin, hanskalokeroon ja jopa takakonttiin.”

Tää homma alkaa kulostaa ihan kokoomukselta. Nyt on kyllä persuilla jälleen todella pahasti fokus ja tilannetaju hukassa.


Ei voi pelkätään polikkoja syyttää siitä, etteivät nosta tuota asiaa esille, sillä olen huomannut, ettet aihe juuri kiinnosta kansaakaan. Kun tuo vuotanut muistio ilmestui vuonna 2011 lähetin siitä sähköpostia Voima-lehteen. Toimittaja Susanna Kuparinen sanoi vastauksessa, että hyvä huomata, että edes joku lukee tuollaisia juttuja. Lisäksi kansalaisaloite alipalkkauksen kriminalisoimisesta sai vain 2500 allekirjoitusta. Kun kirjoitan Usariin suvakeista tai maahanmuuttosta saan tuhansia lukukertoja enemmän kuin tuosta aiheesta.

Ei ihmiset ole kiinnostuneita asioista niiden tärkeysjärjestyksessä. Esim. kun kirjoitin hommalle ketjun TTIP-sopimuksesta olin yllättynyt ettei siitä ollut kirjoitettu aikaisemmin täällä ja miten vähän huomiota se oli täällä(kin) saanut. Ihmisiä ei selvästi kiinnostaa enemmän kohupitoiset asiat kuin asiapitoiset. Ei siis ihme, että toimittajat kirjoittavat mielummin Hakkaraisen baarireissusta ja neekeri ja homo läpistä tai jokun Toivolan taksilla törsäillyistä, jos ne kiinnostavat lukijoitakin kymmenen kertaa enemmän, eikä sellaisten kirjoittamiseen tarvitse juuri nähdä vaivaa.
On kuitenkin olemassa kymmeniä tai jopa satojatuhansia ihmisiä, joita nämä asiat kiinnostavat. Sekä nykyisiä, että mahdollisia tulevia perussuomalaisten tai jonkun muun kansallismielisen puolueen äänestäjiä.

Nyt ryhtiliikettä siellä persuissa.

Mietiskeliä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 781
 • Liked: 901
Jaha, übermenschit vastaan völkerabfället.

Että oikein Voima-lehteen on oltu yhteydessä. Voe helevetti näitä palkka-asioita taas, rikkailla yrittäjillä on loputtomasti rahaa ja nämä köyhät sorretut marksilaiset työläiset saavat vain vaatia itselleen lisää, onhan se nyt ainoaa oikeaa työtäkin. Ja kaikki heitä kurjemmat saavatkin kuolla pois haisemasta (ja kai nämä saavat ennen menehtymistään edes osoittaa vastavuoroista antipatiaa?)

Totalitaristinen tasapalkka on vähän sama asia kuin että kaupasta kiellettäisiin alennusmyynnit. Eikä kukaan osta tavaraa mikäli se on hinnoittanut itsensä pihalle. Kenekään ei tarvitse elättää mitään etuoikeushirmua, ei vaan tarvitse, oli se sitten kotoisin suomesta tai vinkuintiasta. Työstä pitää maksaa sen todellisen arvon mukaan ja yleensä näin tehdäänkin. Ja ellei tehdä, niin sitten pitäisi ainakin tehdä niin.

No ensinnäkään kukaan ei ole vaatimassa kaikille tasapalkkaa vaan minimiehtojen täyttymistä. Kokoomuslainen ajatus siitä, että jokaisen palkka määräytyisi markkinavoimien mukaan ei olisi täysin poissuljettu mikäli meillä ei olisi rajat appoisen auki ulkomaalaiselle halpatyövoimalle. Muistutetaan myös, että Australiassa on korkea minimipalkka ja silti pieni työttömyys, eli ei se korkeakaan minimipalkka välttämättä mikään kirosana ole. Toiseksi pienet tuloerot lisäävät yhteiskunnan hyvinvointia.
« Viimeksi muokattu: 13.04.2020, 12:45:04 kirjoittanut Mietiskeliä »

MikkoAP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 164
 • Liked: 1119
Jaha, übermenschit vastaan völkerabfället.

Että oikein Voima-lehteen on oltu yhteydessä. Voe helevetti näitä palkka-asioita taas, rikkailla yrittäjillä on loputtomasti rahaa ja nämä köyhät sorretut marksilaiset työläiset saavat vain vaatia itselleen lisää, onhan se nyt ainoaa oikeaa työtäkin. Ja kaikki heitä kurjemmat saavatkin kuolla pois haisemasta (ja kai nämä saavat ennen menehtymistään edes osoittaa vastavuoroista antipatiaa?)

Totalitaristinen tasapalkka on vähän sama asia kuin että kaupasta kiellettäisiin alennusmyynnit. Eikä kukaan osta tavaraa mikäli se on hinnoittanut itsensä pihalle. Kenekään ei tarvitse elättää mitään etuoikeushirmua, ei vaan tarvitse, oli se sitten kotoisin suomesta tai vinkuintiasta. Työstä pitää maksaa sen todellisen arvon mukaan ja yleensä näin tehdäänkin. Ja ellei tehdä, niin sitten pitäisi ainakin tehdä niin.

No ensinnäkään kukaan ei ole vaatimassa kaikille tasapalkkaa vaan minimiehtojen täyttymistä. Kokoomuslainen ajatus siitä, että jokaisen palkka määräytyisi markkinavoimien mukaan ei olisi täysin poissuljettu mikäli meillä ei olisi rajat appoisen auki ulkomaalaiselle halpatyövoimalle. Muistutetaan myös, että Australiassa on korkea minimipalkka ja silti pieni työttömyys, eli ei se korkeakaan minimipalkka välttämättä mikään kirosana ole. Toiseksi pienet tuloerot lisäävät yhteiskunnan hyvinvointia.

Laaja keskiluokka on hyvinvoivan demokratian perusta. Jokainen työnantaja, joka maksaa sellaista palkkaa, että työntekijä joutuu lisäksi turvautumaan tukiin, lisää keskiluokan verotaakkaa ja on sossupummi.
Syrjiminen syrjimisen lopettamiseksi on kuin naisi neitsyyden tähden tai sotisi rauhan puolesta, vai miten se menikään. - M.

vainukoira

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 004
 • Liked: 851
 • Totuus ei pelkää tutkintaa.

Jokin aika sitten Riikka Purra kertoi facebookissa suunnilleen jotain sellaista, että ainoastaan persuilla on oikea kokonaiskuva ulkomaalaisesta halpatyövoimasta.

Vastasin Purralle, että valitettavasti asia ei ole ihan näin, teillä ei juuri kannanttoja lainsäädäntö ehdotuksista joilla halpatyövoimaan voitaisiin puuttua ja mainitsin esimerkkejä lakiehdotuksista. Purra kirjoitti siihen perään puoluspuheen, jossa kertoi lakiehdotuksista joista oli joskus kauon sitten kirjoittanut.

Nyt toisen kerran kun Purra kirjoitti facebookkiin ulkomaalaisesta halpatyövoimasta. Tägäsin Purran viestiin ja esitin hänelle suoran kysymyksen. "Aina kun puhutaan halpatyövoimasta kokoomuslaiset sanovat, että Suomessa täytyy sitten noudattaa suomalaisia työehtosopimuksia. Ihmettelen miksei kukaan kysy tähän kohtaan, miksi te sitten vastustatte niitä toimenpiteitä, joilla siihen voitaisiin puuttua. Vai kerrotko Riikka Purra mikä tähän kohtaan olisi parempi kysymys" Purra ei reagoinut mitenkään viestiini.

Toivottavasti tämä asia menisi persujohdossa perille. Ei se täysin mahdotonta ole, sillä joutuihan Halla-aho kääntämään takkiaan TTIP sopimuksenkin kohdalla. Halla-aho kertoi facebookissa ensin kannattavansa TTIP sopimusta, mutta siitä seurasi valtava arvosteluryöppy häntä kohtaan, myös hänen omilta kannattajiltaan. Myöhemmn hän kertoi ettei hänellä olekkaan mitään selvää kantaa TTIP sopimuksen. En muista tahtumaa ihan tarkkaan, mutta jonkinlainen takinkääntö siinä Halla-aholla tapahtui. Moni hommalainen saattaa muistaa tapahtuman tarkemmin?

Joko Persuilla ja Purralla ei ole oikeaa kokonaiskuvaa halpatyövoimasta tai sitten tässä voi olla kyseessä jonkinlainen pyrkimys miellyttää kokoomusta hallituskumppaniksi.

Tämä on kuitenkin väärä tapa. Tällä tavoin poljetaan persujen nykyisiä kannattajia sekä niitä mahdollisia kokoomuksesta ja demareista persuihin siirtyviä kannattajia jotka ymmärtävät maahanmuuton ja halpatyövoiman haitallisen kokonaisvaikutuksen yhteiskunnalle.

Mietiskeliä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 781
 • Liked: 901
Edelleen valtaosa kannattaa kaikkea työperäistä maahanmuuttoa, siks argumentoinnissa sitä vastaan olisi käännettävä kaikki kivet ja kannot. Yleinen harhaluulo varsinkin on, että tarvitsemme maahanmuuttoa, koska suomalaiset eivät suostu tekemään "hanttihommia". Sen takia olen yrittänyt vääntää asian kymmeneen kertaan rautangasta ettei asia näin ole.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sakarirajamaki-2/tarvitsemmeko-maahanmuuttajia-siksi-etteivat-suomalaiset-eivat-suostu-tekemaan-hanttihommia/

Lainaus
Tämä on väite, jonka kuulee todella usein tälläkin alustalla. Usein esim. kuulee sanottavat etteivät bussit kulkisi, eikä siivouksia saataisi hoidettua Pk-seudulla ilman maahanmuuttajia. Esimmäinen kysymys herää, miksi bussit liikkuu ja siivoukset saadaan hoidettua suomalaisten toimesta Jyväskylässä ja kaikilla niillä paikkakunnilla, joilla ei ole paljoa maahanmuuttajia? Toiseksi, jos jossain on pulaa työntekijöistä silloin palkkojenkin pitäisi nousta, mutta PK-seudulla siivoojien palkat ovat pienemmät kuin muualla Suomessa, jopa niin pienet, että ne mennään usein alle työehtosopimusten. Vai voisko kyse olla pelkästään siitä, että maahanmuutajia palkataan, koska he suostuvat työskentelemään halvemmalla? Ainakaa sellaisilla siivousyrityksillä ei tunnu olevan pulaa suomalaisista työnhakijoista, jotka maksavat työntekijöilleen kunnollista palkkaa

Lainaus
...Taksiuudistus on ajanut monet suomalaisyrittäjät taloudelliseen ahdinkoon, joten on todennäköistä, että osa heistä lopettaa ja heidän tillalleen tulee maahanmuuttajia. Mikäli taksiuudistukseen ei tehtäisi muutoksia, ja maahanmuuttajien määrä lisääntyisi taksiallalla, on selvää, että siloin alkaa hokeminen ”Taksitkaan eivät liikkuisi Hesassa ilman mamuja” Ruotissa on samantapainen taksilainsäädäntö kuin Suomessa ja nykyisin siellä maahanmuuttajat ajavat takseja, ja ilmeisesti sielläkin hoetaan jo ”Eivät taksitkaan liikkuisi ilman maahanmuuttajia” juttuja. Ainakin Ben Zyskowicz ihastele Ruotsissa käydessään sitä, miten maahanmuuttajat ajavat siellä takseja ja pyörittävät ruokaravintoita. Hän kertoo suunnilleen näin(kohdasta  13:30 eteenpäin) ”Ajelin siellä taksilla ja kävin syömässä ja sanoisin, että Ruotsalainen yhteiskunta kyllä pysähtyisi melkeen totaallisesti, jossei siellä olisi maahanmuuttajia”. Siis, ruotsalaisilta ei löytyisi enää tietotaitoa taksien ajamiseen ja kuolisivat nälkään elleivät mamut olisi siellä vääntämässä pitsaa?

Lainaus
Kyselin aiheesta perussuomalaisten nuorten Miko Bergbomia, joka työskentelee tasoite ja maalaustöissä perheyrityksessä. Hänen mukaansa suomalaisetkin tekevät tasoitetöitä, mutta tekevät vähemmän uudiskohteita. Syy on selvä, hinnat ovat poljettu suurissa kohteissa maahanmuuttajien kanssa niin alas, että niillä on käytännössä mahdotonta kilpailla. Pienkohteissa taas näkyy enemmän suomalaisia. Ongelmaksi nuorten palkkaamiseen Bergbon taas näkee, että kuolutuksessa keskittytään liikaa teoriaan ja pieneen näpertelyyn, mutta työmailla tahdin täytyisi olla aika kova, jotta työ olisi kannattavaa, koska hinnat on painettu niin alas. Myös Ylen artikkelissa maalari teki havainnon siitä, että kouluksessa keskitytään liikaa vääriin asioihinVarsinkin alla oleva perustelu työperäisen maahanmuuton rajoittamisesta matalapalkka-aloille on hyvä, sen kuulin eräältä persupoliitikolta ja muokkasin vain sitä hiukan paremmaksi ja kirjoitin sen myös tuohon blogiini.

Lainaus
...Itseasiassa, matalapalkkaa-aloille jo täällä olevat työttömän palkaamisesta on yhteiskunalle huomattavasti tuplaa suurempi merkitys, sillä monesta matalapalkka-aloilla työskentelevistä henkilöistä kertyy yhteiskunnalle enemmän kuluja kuin tuloja, mutta usein kuitenkin  huomattavasti vähemmän jos hän olisi työttömänä. Hyvä esimerkki tästä löytyy Suomen Perustan tutkimuksesta, jonka mukaan keskimääräisen töissä käyvän somalin nettotulonsiirrot ovat -947 ja työttömän suomalaisen -9202. Vaikka matalapalkka-aloilla työskentelevä jäisi vähän nettotulonsiirtejen jälkeen vähän plussallekin, silti jo täällä olevan työttömän työllistäminen on yhteiskunnan kannalta moninkertaisesti kannattavampaa, kuin rajojen takaa  maahanmuuttajien haaliminen

« Viimeksi muokattu: 13.04.2020, 19:09:07 kirjoittanut Mietiskeliä »

Olipakerranelämä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 108
 • Liked: 150
" Työstä pitää maksaa sen todellisen arvon mukaan ja yleensä näin tehdäänkin. Ja ellei tehdä, niin sitten pitäisi ainakin tehdä niin ".


Noinhan ei yleensä kuitenkaan tehdä, koska noin ei tarvitse tehdä.

Työskentelin viimeisen työssäolovuoteni n. 1700 euron kk-palkalla ja
yritykselle maksettiin työllistämisestäni valtion työllistämistukiaisia 46%
ansiotulojeni kattamiseksi, vaikka yritys ei ollut eikä ole edelleenkään
konkurssiuhan alla, vaan taloudellisesti hyvin menestyvä yritys.

Joulun alla tein n.2kk. yrityksessä sesonkituotetta alusta loppuun asti ja vähittäishinnan mukaan tuotetta myytiin yli 30 000 euron arvosta.
Tuolla työllä katoin mielestäni omat palkkakuluni ja parin muunkin  :o

Bonuksia ei makseta, koska vedotaan palkkakustannuksiin ja muihin kuluihin,
vaikka niin palkkakustannukset, kuin muut työn teettämisestä syntyneet
kustannukset ovat yritysverotuksessa verovähennyskelpoisia kuluja..eli myös
johtoportaan palkkakustannukset...

Kun halpatyövoimaa, työttömiä ja opiskelijoita käytetään järjestelmällisesti
tuottavaan työhön, tulisikin tutkia, vähentävätkö yritykset olemattomia palkkakustannuksia yritysverotuksessaan eli sen mukaan, kuinka paljon tuottavuus
vaatii tekijöitä toteutuakseen.
   
 

vainukoira

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 004
 • Liked: 851
 • Totuus ei pelkää tutkintaa.
Varsinkin alla oleva perustelu työperäisen maahanmuuton rajoittamisesta matalapalkka-aloille on hyvä, sen kuulin eräältä persupoliitikolta ja muokkasin vain sitä hiukan paremmaksi ja kirjoitin sen myös tuohon blogiini.
"Itseasiassa, matalapalkkaa-aloille jo täällä olevat työttömän palkaamisesta on yhteiskunalle huomattavasti tuplaa suurempi merkitys, sillä monesta matalapalkka-aloilla työskentelevistä henkilöistä kertyy yhteiskunnalle enemmän kuluja kuin tuloja, mutta usein kuitenkin  huomattavasti vähemmän jos hän olisi työttömänä. Hyvä esimerkki tästä löytyy Suomen Perustan tutkimuksesta, jonka mukaan keskimääräisen töissä käyvän somalin nettotulonsiirrot ovat -947 ja työttömän suomalaisen -9202. Vaikka matalapalkka-aloilla työskentelevä jäisi vähän nettotulonsiirtejen jälkeen vähän plussallekin, silti jo täällä olevan työttömän työllistäminen on yhteiskunnan kannalta moninkertaisesti kannattavampaa, kuin rajojen takaa  maahanmuuttajien haaliminen"

Monille tuntuu olevan ylivoimaista ymmärtää käsitteitä ja ajatella kokonaisuutta. Sen sijaan yksityiskohtiin kyllä tartutaan helposti. Kuten, "Kyllähän me työvoimaa tarvitaan". Jokainen ihminen ja yritys on yhteiskunnassa kuitenkin joko nettoveronmaksaja tai nettoveronsaaja. Siis jompaakumpaa sen mukaan, maksaako se enemmän veroja kuin ottaa niitä vastaan.

Elinkustannuksiin riittämättömällä nettopalkalla työskentelevä ihminen ajautuu ennen pitkää joko yhteiskunnan tuen piiriin, jolloin hän ottaa vastaan enemmän veroja kuin maksaa niitä valtiolle. Toinen vaihtoehto on ajautua harmaaseen talouteen, rikollisuuteen ja rinnakkaisyhteiskuntaan, jossa verojen maksu on minimoitu, mutta niiden vastaanotto maksimoitu oikeuslaitosta ja vankeinhoitoa sekä suomalaisen yhteiskunnan materiaalisen ja inhimillisen pääoman turvallisuutta kuormittamalla.

Yritys on nettoveronmaksaja tai nettoveronsaaja sen mukaan maksaako se veroja enemmän vain vähemmän kuin ottaa niitä vastaan. Verojen vastaanotto onnistuu yritystukia ja investointitukia nauttimalla sekä hyödyntämällä alipalkattuja matuja, joiden ylläpidon maksaa valtio nettoveronmaksajilta keräämillään veroilla.

Suomessa on niin paljon osaamista ja koulutettua työttömyyttä, että voimme täyttää 95% avoimista työpaikoista suomalaisin voimin, kunhan työllä tulee toimeen. Tähän pääsemme tiputtamalla asuinkustannuksia suurimmilla paikkakunnilla siirtymällä maahanmuutosta maastamuuttoon ja palautuksiin sekä purkamalla rakennus, vuokra ja kaava-mafia.

Lisäksi voimme jakaa maan kolmeen arvonlisäverovyöhykkeeseen. Yleinen arvonlisäverokanta Etelä-Suomi 24 prosenttia, Keski-Suomi 20 prosenttia ja Pohjois-Suomi 16 prosenttia. Muissa arvolisäverokannoissa vastaavat suhteelliset vähennykset. Byrokratia ei lisäänny, vaan on kirjanpidon tehtävä. Tällä on syrjäseuduilla hintoja laskeva, kannattavuutta ja ostovoimaa nostava sekä asukkaita ja yrityksiä houkutteleva vaikutus.

Ne 5% avoimista työpaikoista joihin ei työvoimaa Suomesta ole saatavilla ovat, kapea-alaista erityisosaamista edellyttävää hommaa joista yleensä maksetaan hyvin. Tällainen palkansaaja on hyödyllinen nettoveronmaksaja. Heille voidaan myöntää väliaikainen työlupa jonka edelletys on vähintään 5500€ kuukausipalkka sekä työnantajan järjestämä asuminen ja terveydenhuolto.

Näillä eväillä nettoveronmaksaminen kääntyy nousuun.
« Viimeksi muokattu: 13.04.2020, 14:31:08 kirjoittanut vainukoira »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68034
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Täällä näköjään lähtee touhu lapasesta heti kun silmä välttää.

Tehkää postaamistanne foorumin ulkopuolisista linkeistä lainaukset ihan normaaliin tapaan. Karkeasti noin kolmasosa sisällöstä esille ja oleelliset asiat sieltä poimittuina.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Mietiskeliä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 781
 • Liked: 901
Täällä näköjään lähtee touhu lapasesta heti kun silmä välttää.

Tehkää postaamistanne foorumin ulkopuolisista linkeistä lainaukset ihan normaaliin tapaan. Karkeasti noin kolmasosa sisällöstä esille ja oleelliset asiat sieltä poimittuina.


Taisin olla minä lähinnä se joka ei tuota sääntöä noudattanut. En ole pitkään aikaan kirjoittanut hommalle ja joko tuota sääntöä ei ollut olemassa kun kirjoittelin hommalle tai sitten en muista sitä. Sorry siitä. Nyt viestini pitäisi olla korjattuja.


Mietiskeliä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 781
 • Liked: 901
Jaha, übermenschit vastaan völkerabfället.

Että oikein Voima-lehteen on oltu yhteydessä. Voe helevetti näitä palkka-asioita taas, rikkailla yrittäjillä on loputtomasti rahaa ja nämä köyhät sorretut marksilaiset työläiset saavat vain vaatia itselleen lisää, onhan se nyt ainoaa oikeaa työtäkin. Ja kaikki heitä kurjemmat saavatkin kuolla pois haisemasta (ja kai nämä saavat ennen menehtymistään edes osoittaa vastavuoroista antipatiaa?)

Totalitaristinen tasapalkka on vähän sama asia kuin että kaupasta kiellettäisiin alennusmyynnit. Eikä kukaan osta tavaraa mikäli se on hinnoittanut itsensä pihalle. Kenekään ei tarvitse elättää mitään etuoikeushirmua, ei vaan tarvitse, oli se sitten kotoisin suomesta tai vinkuintiasta. Työstä pitää maksaa sen todellisen arvon mukaan ja yleensä näin tehdäänkin. Ja ellei tehdä, niin sitten pitäisi ainakin tehdä niin.

Persut eivät oikeastaan ole sen enempää vasemmisto kuin oikeistopuolue, vaan kansallismielinen puolue. Siks persuissa on myös äärioikeistoilaisia(talous) ja Vaniljaihminen on hyvä esimerkki sellaisesta. Olenhan minä nähnyt Halla-ahoa fanittavan tyypin sanovan, ettei yrityksissä tarvittattaisi luottamusmiehiäkään, koska ne ovat kuulemma vain jotain laiskojen puolustajia. Uskoisin, että äärioikeistolaiset ovat vain pieni vähemmistö persuissa. Kokoomuksessa niitä on varmasti enemmän. Äärioikeistolaisuuteen odella kuuluu se, ettei yrityksiä saisi säännellä oikein mitenkään, jottei se haittaisi niiden toimintaa. Sosiaalietuuksien hakeminen on tehty Suomessa hyvin hankalaksi, koska sillä pyritään estämään väärinkäytöksiä. Mutta ovatko äärikoistolaset vastaavasti sitä mieltä, että myös sosiaalietuuksien hakeminen pitäisi tehdä joustavammaksi?